Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2015

ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑΑΘΗΝΑ 11-2-2015.

Ένας ζωντανός λαός που επιθυμεί να κατοχυρώσει την ανεξίτηλη ιστορική του παρουσία στο διηνεκές έχει τον χαρακτήρα τού τυχοδιώκτη που αρέσκεται στο να ανακατεύει τα ύδατα στον γεωπολιτικό ορίζοντα. Είναι λαός μαχητικός και συνεκτικός, ξεκινώντας το πολιτικό του ταξίδι από την διαμόρφωση δυνατής προσωπικότητας. Διερευνάει τους εταίρους, συμμάχους και ανταγωνιστές, και καταστρώνει το σχέδιο και την διαδρομή που θα ακολουθήσει για να διαφυλάξει την ελευθερία του. Και η οδός τής εθνικής ακεραιότητας είναι η οδός τής εθνικής υπεροχής διά τής υποταγής των εχθρών μας.

Εκείνος που επιθυμεί διαρκή και μόνιμη ειρήνη είναι εκείνος που αντιμετωπίζει την ζωή ως ένα διαρκή πόλεμο για την διαρκή κατάκτηση τής μόνιμης νίκης. Η Ελλάς στηρίζεται στην υπεράσπιση τής τίμιας και αγίας υποστάσεως τής Πατρίδος και στην αναρρίχηση των ελληνικών αξιών στην κορυφή τής οικουμένης. Δεν είναι πρέπον, ωφέλιμο και ελληνικό να οδηγούμαστε σε αναγκαστικές συμπορεύσεις με ξένους λαούς και ήθη, ακόμη και με την απειλή των όπλων. Είναι ανδρείο, φιλόδοξο και επομένως ελληνικό ιδίωμα να χαράσσουμε τις αποφάσεις και τις πράξεις με τον ελληνικό λαό που διαπνέεται από πίστη άσβεστη στο Θεό και το Ελληνικό Αίμα. Και ακόμη από την έμφυτη ορμή για την εφάμιλλη προς τούς προγόνους μας νέα ελληνική δόξα.

Ένα προπαγανδιστικό εργαλείο που χρησιμοποιεί η ανθελληνική νέα τάξη σιωνιστικών πραγμάτων είναι τα ειρηνευτικά τάχα κινήματα, συνήθως αριστερής προελεύσεως, και η υιοθέτηση ανθρωπιστικού πνεύματος που συμπεριλαμβάνει όλους τούς πληθυσμούς και τα συμφέροντα πλην των Ελλήνων. Λέγουν κόμματα και οργανώσεις τής αναίμακτης τάχα κατάληψης τού Έθνους πως πρέπει να ομονοήσουμε και να συζήσουμε με όσους επιθυμούν να μάς κλέψουν ελληνικό έδαφος για να μην ματώσουμε το σαρκίο μας. Να δυστυχήσουμε με αλλογενείς και αλλοδόξους γυρολόγους, κάμνοντας δικούς μας αυτούς και τα ήθη τους. Και από κοντά έρχονται οι οικονομέτρες και οι λογιστές τής παγκοσμιοποίησης που λαμβάνουν εξουσίες και ισοπεδώνουν μόχθους βαδίζοντας στη λογική τού ψευτοανθρωπισμού πως ή θα υποταχθείτε στην ενιαία κοινωνία των εθνών ή θα σάς πνίξουμε στο αίμα.

Αντιρατσιστές και χρηματάνθρωποι λοιπόν αποτελούν μια αγέλη άξεστων βαρβάρων που χρησιμοποιούν τούς στρατούς τους όταν θέλουν να υποτάξουν τα ελεύθερα πνεύματα. Εμφανίζονται ως τυχοδιώκτες και είναι εγκληματίες κατά τής ανθρωπότητος. Πολεμούν την έννοια τού Έθνους. Αλλά εμείς οι Έλληνες Εθνικοκοινωνιστές είμαστε Απόστολοι τού Έθνους, εκφραστές τής Ελευθερίας και επομένως Πολεμιστές τής Ελλάδος. Διότι αυτεξούσιος άνθρωπος είναι εκείνος που έχει σαφή και διακριτή ταυτότητα, εκείνος που έχει σπίτι να βαστήξει και έργο να επιτελέσει. Έλλην Άνθρωπος είναι εκείνος που παίρνει την Γη των Πατέρων και τής δίδει μορφή εργαστηρίου ωραιότητος και κάστρου ελληνικότητος.

Εκεί που βρίσκονται ελληνικές ψυχές και εκεί που βρίσκονται τα συμφέροντα τού ελληνισμού, εκεί βαδίζει ολάκερη η Φυλή, με ανοικτούς ορίζοντες και βλέψεις. Στις ευκολίες και στις δυσκολίες, στους καιρούς τής ακμής μα και τής παρακμής, το Ελληνικό Έθνος βαδίζει ως μια γροθιά σε μια διαρκή πορεία προς τα εμπρός. Μηδέποτε στρεφόμενοι προς τα οπίσω και μηδέποτε έχοντες τον νου προς το ηττάν. Όσοι κουλουριάζονται είτε ως σαπιορήτορες είτε ως πρεσβευτές τού Εμποράκου των Εθνών δικαιούνται μονάχα τον αφανισμό από τα στιβαρά χέρια των Ελλήνων. Στο εσωτερικό μέτωπο Εξουσία Λαϊκή και Εθνικιστική, στην κοινωνική διεργασία Φρουροί τής Παράδοσης και στα εξωτερικά ζητήματα Δύναμη κατάλυσης γόρδιων δεσμών. Εκφραστές τού πεπρωμένου τής Δίκαιης Ελλάδος. Και Δίκαιη Ελλάς είναι η Φυλετική Μεγάλη Ελλάς.

Δεν υπάρχει φόβος μέσα στις καρδιές των Αληθινών Ελλήνων και δεν νοείται κανείς κοσμοπολιτισμός μπροστά στο αιμάτινο ποτάμι τού Ανίκητου Ελληνισμού. Διεθνισμός και επίδοξοι εισβολείς είναι από κοινού μια γάγγραινα που γυρεύει κατάσαρκα κόψιμο τού σάπιου σώματος. Η δε αντιμετώπιση τού αντίπαλου δέους επιτυγχάνεται με την δική μας εθνική συλλογική φιλοδοξία. Η κατάληψη ζωτικού χώρου εξουσίας και εδαφικής επιρροής. Η συσπείρωση τού Ελληνισμού γύρω από τον εθνικό σκοπό. Η οριοθέτηση τής Εθνικής Κοινότητος ως ενός όμαιμου ομόκεντρου κύκλου που επεκτεινόμενος στο γεωστρατηγικό βάθος τής γεωπολιτικής μας αυλής ανοίγει, πυκνώνει και μεγαλώνει.

Κανείς οικονομικός σκοπός δεν καθορίζει την μοίρα τού Ισχυρού Εθνικού Κράτους. Καμία οικονομία δεν μπορεί να σταθεί δίχως άξια πολιτική ηγεσία. Και καμία πολιτική ηγεσία δεν μπορεί να σταθεί αν δεν έχει δίπλα της στρατό και λαό. Η Εθνική Ηγεσία που έχει δίπλα της τον στρατό και τον λαό είναι εξ ορισμού εθνικιστική και κοινωνική. Είναι η Ηγεσία που ταυτίζει τις απαιτήσεις της ταυτόχρονα με τις εντολές τής ιστορικής πραγματικότητας και των Πιστών σε Θεό και Εθνικό Φρόνημα Ελλήνων. Η Πίστη και το Φρόνημα εκφράζονται στην πράξη με το Ατσάλι, με το Στρατιωτικό και Πολεμικό Πνεύμα. Η Ελληνική Σημαία είναι προορισμένη να μεγιστοποιεί την εδαφική μαζί με την πολιτική μας κυριαρχία.

Αν η Ελλάς δεν είχε τις αλύτρωτες πατρίδες, πάλι θα έπρεπε να προνοήσει να φτιάξει γέφυρες επηρεασμού τής παγκόσμιας εξουσίας. Σ’ αυτήν ακριβώς την παγκόσμια εξουσία ο Έλληνας δεν μπορεί παρά να έχει την θέση τού ηγήτορα και κατευθυντήριου νου. Η γειτονιά μας θέλει πιο άνετα και πλατιά ελληνικά σύνορα. Και οι δεσμοί των Ελληνικών Κοινοτήτων εντός και εκτός τής Μητροπολιτικής Ελλάδος αποτελούν τον δρόμο τής Μεγάλης, Λαϊκής και Εθνικιστικής Ελλάδος. Το Αίμα μας για την Πατρίδα και τα παιδιά μας!
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Δείτε που οδηγεί αυτή η κρυμμένη ΚΑΤΑΠΑΚΤΗ και θα πάθετε ΣΟΚ!! (φωτο)

katapakti

Δείτε τις φωτογραφίες! Αν φοβάσαι ότι… στο μέλλον μπορεί να συμβεί κάποιος πυρηνικός πόλεμος ή κάποια μαζική καταστροφή σαν αυτές που βλέπουμε στις ταινίες, τότε με 36.000 δολάρια μπορείς να εξασφαλίσεις το τέλειο καταφύγιο για εσένα και τους αγαπημένους σου.
Αν φοβάσαι τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον…

ΟΞΩ ΡΕ!! Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ΠΕΤΑΕΙ τον ΓΑΠ απ’ την ΒΟΥΛΗ: “Φύγε από εδώ…ΔΕΝ έχουμε χώρο για ΠΕΤΑΜΑ”!!!

zoi-konstantopoulou

«Δεν έχεις καμμία δουλειά εδώ μέσα, δεν έχουμε χώρο για πέταμα!!»….
Ας του ετοιμάσουν τώρα και το «γραφείο» στην ειδική πτέρυγα του Κορυδαλλού.
Η νέα πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, θέλει οι βουλευτές να παράγουν έργο και γι΄αυτό όπως τόνισε, όσοι δεν έχουν σχέση με το κοινοβουλευτικό έργο «θα αποχωρήσουν από τη Βουλή». Το καμπανάκι χτύπησε ηχηρά για τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου που δεν κατάφερε να εκλεγεί ο ίδιος βουλευτής αφού το νέο του κόμμα, το ΚΙΔΗΣΟ δεν μπήκε στη Βουλή.
Παράλληλα, σύμφωνα με το olympia.gr, η κ. Κωνσταντοπούλου προανήγγειλε σημαντικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του κοινοβουλίου προκειμένου – όπως είπε – να εκδημοκρατιστεί, εκσυγχρονιστεί και να επανακτήσει την χαμένη του αξιοπιστία.

The Stanford Daily: "Δεν χρεοκοπεί η Ελλάδα για γεωπολιτικούς λόγους"

Την επιλογή να πάρουμε χρήματα από την Μόσχα που είναι και το πιο αρεστό στον ελληνικό λαό, εάν η ΕΕ αποφασίσει  "σπάσει" το σχοινί, βλέπουν οι FT με σημερινό τους δημοσίευμα, αναγνωρίζοντας έτσι ότι η χώρα έχει διεξόδους, αρκεί η κυβέρνησή της να έχει το θάρρος να τις ακολουθήσει.
Λίγο πριν οι FT είχαν γράψει: "Ο κ. Βαρουφάκης έχει ουσιαστικά τέσσερις επιλογές ή έναν συνδυασμό από αυτές.
- Η πρώτη επιλογή είναι η παράταση του υφιστάμενου προγράμματος. Διαδικαστικά, αυτή θα ήταν η πιο εύκολη επιλογή: αποδεκτή από όλες τις πλευρές, εκτός όμως από την ελληνική κυβέρνηση.

"Ξετινάξτε όλες τις γερμανικές συμβάσεις"! Το σχέδιο της Αθήνας έναντι των γερμανικών απειλών


Image
Η ελληνογερμανική σύγκρουση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα. Όσοι θεωρούν ότι η Ελλάδα δεν έχει πολλά “όπλα” για να αντιπαρατεθεί στην “οικονομικά ισχυρή” Γερμανία κι έχουν σπεύσει να προδικάσουν το αποτέλεσμα της “αναμέτρησης”, ίσως να πρέπει να κρατήσουν ακόμη για τους εαυτούς τους τις προβλέψεις τους.

Ο Π. Καμμένος συναντήθηκε με τον πρόεδρο των Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Συνδέσμου Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων/Συνδέσμου Αθηναίων Καταδρομέων Αλέξανδρο Κόντο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου. Συζήτησαν θέματα που αφορούν την εφεδρεία. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ενημερώθηκε για τις προτάσεις των Εφέδρων σχετικά με το σχεδιασμό των ετών 2015-2016.
 
Bookmark and Share

Εκτέλεση 60χρονου από τζιχαντιστές με τσεκούρι!


Τούρκικο δημοσίευμα του haber 7, με τίτλο «Η εκτέλεση από τους τζιχαντιστές που παγώνει το αίμα», αναφέρεται στην συνεχιζόμενη βαρβαρότητα του ‘ισλαμικού κράτους’ και σημειώνει:  Το «ισλαμικό κράτος’ δεν είναι θρησκεία, είναι μια τρομοκρατική οργάνωση που σκοτώνει βάναυσα και εν προκειμένω κόβει το κεφάλι ενός εξηντάχρονου με τσεκούρι, επάνω σε κούτσουρο, προσφέροντας δημόσιο θέαμα. Οι Τούρκοι που τις λέξεις «ισλαμικό κράτος» δεν τις σημειώνουν γιατί  τέτοιο κράτος επιδιώκει να φτιάξει ο πρόεδρός τους Ερντογάν, όπως επίσης, δεν το αναφέρουν έτσι και οι Ιρανοί που  το κράτος τους το αποκαλούν ‘ισλαμική δημοκρατία’, εντούτοις δεν μπορούν να παραβλέψουν  ότι ο ισλαμισμός στην ακραία του μορφή  προκαλεί τρόμο στην ανθρωπότητα.
 
 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η σκηνή του φόνου, είναι από χωριό που κατέλαβαν οι τζιχαντιστές, στην επαρχία της Ράκα, στη Συρία και την οποία δημοσιοποίησαν, για να σωφρονίσουν τους κατοίκους που δεν επιθυμούν την ισχύ  του ισλαμικού νόμου της Σαρία, στην περιοχή τους.
 
--
 
               
 

Αυτή είναι η πρόταση που θα παρουσιάσει ο Βαρουφάκης στο Eurogroup


Αυτή είναι η πρόταση που θα παρουσιάσει ο Βαρουφάκης στο Eurogroup

Σχέδιο με 10 μεταρρυθμίσεις θα παρουσιάσει η Αθήνα στο Eurogroup της Τετάρτης - Πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% δέχεται η κυβέρνηση - Πρόγραμμα-γέφυρα μέχρι το τέλος Αυγούστου 2015 - Επανέρχεται το σενάριο για perpetual bonds ή άληκτα ομόλογα - Επιστολή του προέδρου της Κομισιόν Γιούνκερ.

Διαπραγματεύσεις για χρήση αεροδρομίων και λιμανιών από Ρωσία


Διαπραγματεύσεις για χρήση αεροδρομίων και λιμανιών από Ρωσία
Λευκωσία: H Μόσχα και Λευκωσία βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις σχετικά με τη δυνατότητα χρησιμοποίησης των αεροδρομίων και των λιμανιών της Κύπρου από ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη και πολεμικά πλοία στην περίπτωση ανθρωπιστικών επιχειρήσεων και καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, δήλωσε στο ρωσικό Πρακτορείο Ειδήσεων TASS ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σε μια αποκλειστική συνέντευξη ενόψει της επικείμενης επίσκεψής του στη Ρωσία.

Μερίδα της Ευρώπης πολεμάει την Ελλάδα λόγω ..εκλογών!


Όπως όλα δείχνουν μερίδα της Ευρώπης δεν κοιτά τη διαχείριση της κατάστασης με οικονομικούς όρους, παρά μόνο με πολιτικούς! Δεν είναι τυχαίο πως στελέχη της κυβέρνησης και μάλιστα σε καίρια πόστα, τονίζουν οτι την Ευρώπη την ενδιαφέρει περισσότερο η εκλογική διαδικασία σε Φινλανδία και Ισπανία. Μάλιστα, ο Ραχοι θελει την Ελλάδα κρεμασμένη, επειδή η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και η εικόνα που βγάζει προς τα έξω για τις διαβουλεύσεις με την τρόικα μπορεί να ανεβάσει τα ποσοστά των Podemos στην Ισπανία!

Γι’ αυτό και όπως λένε οι ίδιες πηγές, η «δουλειά» της κυβέρνησης δεν είναι εύκολη. Όπως επίσης δεν θεωρούν και ..μη πολιτική την παρέμβαση της ΕΚΤ με τις εγγυήσεις των ελληνικών ομολόγων.
Για να το διαρρέουν λοιπόν, κάτι παραπάνω θα γνωρίζουν από εμάς. Ισως θέλουν να περιγράψουν ενα μικρό «τρελό» παρασκήνιο πίσω από τις κλειστές πόρτες !

olympia

Το Κουμπί του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου > ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΜΠΑΜΑ-ΜΕΡΚΕΛ


Συζητήσεις για το πότε θα πατήσουν το κόκκινο κουμπί του Γ΄ Παγκοσμίου Πολέμου-ενός διαπλανητικού asset που θα βγάλει την παγκόσμια οικονομία από την κρίση και θα επιτρέψει την επανεκκίνηση της από τα συντρίμμια. Αυτό θα είναι στην ουσία το μενού της συνάντησης.

Πώς η HSBC βοηθούσε πελάτες της να φοροδιαφεύγουν


hsbc
Η HSBC βοηθούσε τους πελάτες της να αποφεύγουν την καταβολή φόρων και να αποκρύπτουν εκατομμύρια δολάρια, συμβουλεύοντας τους πώς να παρακάμπτουν τις φορολογικές αρχές των χωρών τους, σύμφωνα με πλήθος μυστικών αρχείων τραπεζικών λογαριασμών που διέρρευσαν, αναφέρει ο Guardian.
Τα επίμαχα αρχεία αποκτήθηκαν μέσω μιας διεθνούς συνεργασίας ΜΜΕ, που περιλαμβάνουν τον Guardian, τη Γαλλική Le Monde, το Panorama του BBC και την Διεθνή Κοινοπραξία Ερευνητών Δημοσιογράφων, που εδρεύει στην Ουάσινγκτον.
Σύμφωνα με αυτά, αποκαλύφθηκε ότι η HSBC:

Τι δεν είπε ο Τσίπρας στην Βουλή...

Μπορούμε βάσιμα να ισχυριστούμε ότι κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός επέμεινε κυρίως σε όσα θέλουν να ακούσουν οι πολίτες και άφησε εντέχνως σε δεύτερο πλάνο όσα θα έπρεπε να ακούσουν οι δανειστές μας εν όψει του Eurogroup της Τετάρτης. Γί αυτό και όλα παραμένουν στον αέρα… Την ερχόμενη Τετάρτη θα ακούσουμε τα σπουδαία, τα οποία θα δώσουν ή όχι νόημα στις προγραμματικές δηλώσεις…

Τρότσκι: «Θα επιβάλουμε μια κόκκινη τυραννία. Κόκκινη γιατί θα φέρουμε ποταμούς αίματος. Οι τραπεζίτες θα εργαστούν μαζί μας» 
Διάσημο απόσπασμα του Τρότσκι (1917)*:

«Πρέπει να μετατρέψουμε τη Ρωσία σε μια έρημο που θα κατοικείται από λευκούς νέγρους πάνω στους οποίους θα επιβάλουμε τυραννία, μια τυραννία που οι πιο τρομεροί δεσπότες της Ανατολής είχαν ποτέ ονειρευτεί. Η μόνη διαφορά είναι ότι αυτή θα είναι μια τυραννία της αριστεράς, όχι μια τυραννία της δεξιάς. Θα είναι μια κόκκινη τυραννία και όχι μια λευκή».

"Μην υποθέτεις ότι η Ευρωζώνη θα δεχθεί τις προτάσεις σου"

Να μην υποθέτει πως η Ευρωζώνη θα δεχθεί τα σχέδια της κυβέρνησής του προειδοποίησε... τη Δευτέρα τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της Τετάρτης στις Βρυξέλλες, ο κ. Γιούνκερ συμβούλευσε τον Έλληνα πρωθυπουργό, να μην «υποθέτει» πως το κλίμα έχει αλλάξει τόσο στην Ευρωζώνη, ώστε να δεχθεί απλά όλες τις υποσχέσεις που έδωσε προεκλογικά στους Έλληνες ψηφοφόρους, αναφορικά με τη εφαρμογή μεταρρυθμίσεων.

Έμμεση προπαγάνδα για το τμήμα Ισλαμικών Σπουδών από τους…πρόθυμους!


Μια έμμεση προπαγάνδα υπερ της ίδρυσης του τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ είχαμε στη χθεσινή εκδήλωση για τον Άγιο Φώτιο. Τόσο δύο εκ των τεσσάρων…προθύμων Μητροπολιτών όσο και ο Κοσμήτορας της θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνου (από τους πρώτους που υπέγραψαν υπερ του τμήματος), για τον οποίο πρώτο το ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ είχε επισημάνει πως η επιλογή του ως ομιλήτή στην εκδήλωση κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν, έδωσαν το στίγμα τους!
Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου για παράδειγμα είπε πως «καλούμαστε να προσφέρουμε παιδεία στους ανθρώπους αδιακρίτως από τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις.». Ο Ξάνθης Παντελεήμων συμπλήρωσε πως «Η Θράκη αποτελεί ένα πρότυπο ειρηνικής συμβίωσης Χριστιανών και Μουσουλμάνων», αλλά το κερασάκι στην τούρτα ήρθε από τον ίδιο τον κ. Κωνσταντίνου που εξόφθαλμα έκανε αβάντα κάνοντας λόγο περί «κοινών πολιτιστικών καταβολών Ρωμαίων και Αράβων, που ανάγονται στην αρχαία Ελλάδα».
ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ
πηγή

Το κείμενο που ακολουθεί, παρατίθεται για προβληματισμό και εξαγωγή προσωπικών συμπερασμάτων, από την εύλογη απορία: Γιατί οι δανειστές μας (τράπεζες τοκογλύφοι) ζητάνε επιτακτικά από την… Ελλάδα την αποπληρωμή ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ του χρέους της, ενώ την ίδια στιγμή κάνουν τα στραβά μάτια για άλλες χώρες των οποίων το χρέος δεν είναι απλώς μεγαλύτερο, αλλά μερικές φορές είναι και πολλαπλάσιο του Ελληνικού;..

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΗΚΩΣΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ!!! ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΓΛΥΠΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ!!!

Οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Κορίνθου πραγματοποίησαν εκδρομή στις αρχές του Φεβρουαρίου στο Λονδίνο. Οι 15χρονοι μαθητές βρέθηκαν στο..
Βρετανικό μουσείο όπου και σήκωσαν τέσσερις ελληνικές σημαίες μπροστά στα Γλυπτά του Παρθενώνα ζητώντας παράλληλα, με το σύνθημα «BRING THEM BACK!», την επιστροφή των αρχαιοτήτων στη χώρα τους.
Σύμφωνα με τοπικό blog της Κορίνθου, οι μαθητές και οι μαθήτριες παρέδωσαν και 36 επιστολές γραμμένες στα αγγλικά, στον διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου, εξηγώντας και γραπτώς γιατί τα γλυπτά πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Οι φωτογραφίες κάνουν το γύρο του κόσμουwww.alfavita.g

πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/02/%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%b5%cf%83-%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%b1%ce%b9%ce%b5%cf%83-%cf%83%ce%b7%ce%ba%cf%89%cf%83%ce%b1%ce%bd-%ce%bc%ce%b5%cf%83%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%b2%cf%81.html#ixzz3RF8a49RB

Θα προχωρήσουμε άμεσα σε κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων, ανέφερε ο Πρωθυπουργός στις προγραμματικές δηλώσεις


Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στη Βουλή μιλώντας για θέματα παιδείας ανέφερε ότι άμεσα θα προχωρήσει στην κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και των διατάξεων που προβλέπουν άντληση του 50% των θεμάτων των προαγωγικών εξετάσεων των τάξεων του Λυκείου από την Τράπεζα Θεμάτων.
Δείτε το απόσπασμα της ομιλίας του Πρωθυπουργού που αναφέρεται σε θέματα Παιδείας
Στο χώρο της Παιδείας οι στόχοι μας είναι αντίστοιχοι. Εξισωτισμός, καθολική πρόσβαση, υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης. Η παιδεία οφείλει να παίξει κεντρικό ρόλο στη μεγάλη εθνική προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της χώρας. Πρόκειται για ένα από τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας παρά το γεγονός ότι τόσο η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια όσο και η τριτοβάθμια εκπαίδευση έχουν υποστεί τεράστια πλήγματα όλο το προηγούμενο διάστημα.
Η νέα κυβέρνηση θα ξεκινήσει έναν μεγάλο και ουσιαστικό διάλογο για την αλλαγή ολόκληρου του θεσμικού πλαισίου και των τριών βαθμίδων το οποίο πάσχει βαθύτατα. Και θα το πράξει σε ορίζοντα τετραετίας. Τίποτα δεν πρόκειται να γίνει με αιφνιδιασμούς και εκπλήξεις.
Άμεσα όμως καταργείται η επιλογή των θεμάτων των προαγωγικών εξετάσεων κατά 50% από την Τράπεζα θεμάτων.
Ενώ σε ό,τι αφορά την τριτοβάθμια εκπαίδευση καταργούνται οι διατάξεις που αφορούν τα Συμβούλια ιδρύματος, καθώς ο θεσμός απέτυχε θεαματικά και παραβίασε την συνταγματική επιταγή του αυτοδιοίκητου.
Ιδιαίτερο βάρος δίνουμε στην προώθηση της Έρευνας με τον ορισμό αρμόδιου αναπληρωτή Υπουργού. Η επιστημονική έρευνα και καινοτομία παίζουν καθοριστικό ρόλο στην μεγάλη προσπάθεια για την κοινωνική και παραγωγική ανασυγκρότηση και οι πόροι που δαπανώνται σε αυτή την κατεύθυνση δεν αποτελούν δαπάνες, αλλά μακροχρόνια επένδυση. Στόχος της κυβέρνησης επομένως δεν είναι μόνο η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που θα εγγυάται την ανεξάρτητη λειτουργία Ερευνητών και Ερευνητικών Κέντρων, αλλά η εκπόνηση ενός μακροπρόθεσμου σχεδίου ώστε να επιστρέψουν στη χώρα οι χιλιάδες νέοι ερευνητές που σήμερα απασχολούνται σε Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα του εξωτερικού. Η αιμορραγία αυτή πρέπει να σταματήσει καθώς επηρεάζει αρνητικά τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και υπονομεύει την εθνική προσπάθεια ανασυγκρότησης.
πηγή

Βόμβα στο ΚΕΕΛΠΝΟ! (φωτογραφίες)


keelpno1
Άγνωστος τηλεφώνησε πριν από λίγη ώρα στο ΚΕΕΛΠΝΟ και ενημέρωσε πως έχει τοποθετηθεί βόμβα στο κτήριο, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για το πότε θα γίνει έκρηξη.
Αμέσως εκκενώθηκε το κτήριο, ενώ ειδοποιήθηκε και η αστυνομία που απομάκρυνε τους εργαζόμενους από τον δρόμο μπροστά από το κτήριο. Παράλληλα ειδοποιήθηκαν και πυροτεχνουργοί για να μεταβούν στο ΚΕΕΛΠΝΟ και να ελέγξουν αν ευσταθεί η προειδοποίηση.
Δείτε τις φωτογραφίες:

Για αυθαιρεσία καταγγέλουν την Δημοτική Αρχή Διονύσου, πολίτες του Κρυονερίου


Στο Κρυονέρι ΑΤΤΙΚΗΣ εδώ και 5 έτη το στεγαστικό πρόβλημα του… 1ου δημοτικού της περιοχής παραμένει άλυτο.
Το 2009, με δεδομένο ότι το υπάρχον κτίριο αδυνατούσε να καλύψει τις στεγαστικές ανάγκες του ραγδαίως αυξανόμενου αριθμού παιδιών, μηχανικοί του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων(Ο.Σ.Κ.) έκριναν ανέφικτη και ασύμφορη την όποια τροποποίηση του σχολείου. Να αναφερθεί ότι το παλαιό εξατάξιο σχολείο, κτίστηκε τμηματικά σε τρείς χρονικές περιόδους από τη δεκαετία του 60 έως και του 80 και δεν πληρεί στατικές και νομικές προυποθέσεις για τυχόν ανέγερση δεύτερου ορόφου

Τα 86 ονόματα που λείπουν από τη λίστα Λαγκάρντ και οι Έλληνες κροίσοι με καταθέσεις – μαμούθ


swiss
Παγκόσμιος σάλος έχει προκληθεί από τη διαρροή απόρρητων εγγράφων της HSBC που δείχνουν ότι η ελβετική τράπεζα βοήθησε πλούσιους πελάτες της, ανάμεσά τους και Έλληνες, να αποκρύψουν πολλά εκατομμύρια από τα περιουσιακά τους στοιχεία.
Η τράπεζα φαίνεται πως είχε στήσει ένα διεθνές σύστημα φοροδιαφυγής μέσω θυγατρικής της, επί της ουσίας βοηθώντας τους πελάτες της, με συμβουλές ως προς το πώς να παρακάμπτουν τις φορολογικές αρχές των χωρών τους, να αποφεύγουν την καταβολή φόρων και να αποκρύπτουν εκατομμύρια δολάρια.
Τα αρχεία που αποκαλύφθηκαν μετά από ενδελεχή έρευνα και τη διεθνή συνεργασία μεγάλων Μέσων Ενημέρωσης όπως ο Guardian, η Le Monde, το BBC Panorama και η Διεθνής Κοινοπραξία Ερευνητικής Δημοσιογραφίας (ICIJ) αποκαλύπτουν ότι η HSBC:
– Τακτικά επέτρεπε στους πελάτες της να αποσύρουν εκατομμύρια μετρητών, συχνά σε ξένα νομίσματα περιορισμένης κυκλοφορίας και χρήσης στην Ελβετία.
-Χρησιμοποίησε «επιθετικά» συστήματα ώστε να επιτρέψει στους πλούσιους πελάτες της να αποφύγουν ευρωπαϊκούς φόρους.
– Συνεννοήθηκε με πελάτες της να ¨αποκρύψει για λογαριασμό τους αδήλωτους «μαύρους» λογαριασμούς τους από τις εγχώριες φορολογικές αρχές.
-Άνοιγε και διατηρούσε λογαριασμούς σε διεθνείς εγκληματίες, διεφθαρμένους επιχειρηματίες και άλλα άτομα «υψηλού κινδύνου» για τις διεθνείς διωκτικές αρχές.
Ανάμεσα στους φοροφυγάδες βρίσκονται πολιτικοί και διασημότητες και στην έρευνα των αρχείων συμμετείχε ομάδα δημοσιογράφων από 45 χώρες.
Οι «επιλεγμένοι» αυτοί πελάτες της HSBC προέρχονταν από περίπου 30 χώρες. Ανάμεσα σε αυτές είναι και η Ελλάδα, που βρίσκεται στην 28η θέση από πλευράς συνολικών κεφαλαίων που τίθενται εν αμφιβόλω ως προς την προέλευσή τους.
Σύμφωνα και με όσα αποκαλύπτει σημερινό δημοσίευμα των «Νέων» τα αρχεία που διέρρευσαν περιλαμβάνουν πληροφορίες για τραπεζικούς λογαριασμούς οι οποίοι φιλοξενούσαν πάνω από 102 δισ. δολάρια και συνδέονταν με 106.000 πελάτες της HSBC από ολόκληρο τον πλανήτη. «Οι πελάτες είναι από απλές περιπτώσεις απόκρυψης κεφαλαίων και φοροδιαφυγή έως εμπόρους όπλων, μεσάζοντες, δικτατόρων και διακινητές «ματωμένων» διαμαντιών».
Αναφορικά με την Ελλάδα τα μετρητά που είχαν κατατεθεί στην ΗSBC συνολικά ανέρχονται σε 2,5 δισ. δολάρια που αντιστοιχούν σε 2.148 πελάτες και 2.360 λογαριασμούς. Όπως σημειώνει το ICIJ, ποσοστό 41% από αυτούς τους 2.148 πελάτες έχει ελληνικό διαβατήριο ή υπηκοότητα, ενώ οι υπόλοιποι έχουν έστω κάποια σχέση με τη χώρα μας.
Τα 86 ονόματα που έλειπαν από τη λίστα
Από την επεξεργασία του συνόλου των στοιχείων της HSBC που αποκτήθηκαν από τη «Le Monde» και τη Διεθνή Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων προέκυψαν επιπλέον 86 εγγραφές προσώπων που έχουν ελληνικό ενδιαφέρον, εκτός από τις 2.062 που εστάλησαν από τις γαλλικές αρχές στην Ελλάδα, επισημαίνει η εφημερίδα.
Τα πρόσωπα αυτά είτε γεννήθηκαν στην Ελλάδα, είτε έχουν αποκτήσει ελληνική ιθαγένεια, αλλά εντάχθηκαν από τις γαλλικές αρχές σε λίστες άλλων χωρών, καθώς η διεύθυνση και τα στοιχεία επικοινωνίας που είχαν δηλώσει ήταν εκτός Ελλάδας.
«Στις λίστες αυτές εντοπίζονται και άλλα ελληνικά ονόματα, χωρίς όμως να αναφέρονται λεπτομέρειες για την εθνικότητα ή τον τόπο γέννησης, καθώς συνδέονται με υπεράκτιες εταιρείες ως πληρεξούσιοι δικηγόροι και δεν αναγράφονται στοιχεία τόπου κατοικίας ή γενικότερα πληροφορίες που μπορεί να βοηθήσουν στην ταυτοποίησή τους», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα της εφημερίδας.
Ως εκ τούτου οι επιπλέον εγγραφές μπορεί να κρύβουν μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα, ιδίως αν ληφθεί υπόψη ότι το μέγιστο ύψος των καταθέσεων στους συγκεκριμένους λογαριασμούς εκτιμάται ότι έφτανε τα 270 εκατ. δολάρια ΗΠΑ την περίοδο 2006-2007.
Το ρεπορτάζ συνεχίζει, αναφέροντας: «Τα στοιχεία που απέσπασε από την HSBC ο πρώην συνεργάτης της επί θεμάτων πληροφορικής Ερβέ Φαλσιανί είχαν συνολικό όγκο μεγαλύτερο από 100 gigabytes. Πρόκειται για περίπου 600 αρχεία που διαμορφώθηκαν με τέτοιο τρόπο από τις γαλλικές αρχές έτσι ώστε να είναι κατανοητά. Η »Monde» σε συνεργασία με το ICIJ απέκτησαν από πηγές των γαλλικών αρχών τα δεδομένα που αφορούν 203 χώρες, περισσότερους από 106.000 πελάτες της τράπεζας και λογαριασμούς που διέθεταν πάνω από 102 δισ, δολάρια».
Οι Έλληνες κροίσοι με καταθέσεις – μαμούθ
Σε συνέχεια του ρεπορτάζ των «Νέων» σαράντα ένας από τους Έλληνες που δεν περιλαμβάνονταν στη λίστα Λαγκάρντ που εστάλη στις ελληνικές αρχές το 2010 είχαν καταθέσεις άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ανάμεσά τους ξεχωρίζουν:
– Επιχειρηματίας που φαίνεται να δραστηριοποιείται στο Βέλγιο και στην Αφρική
– Ζευγάρι Ελλήνων οι οποίοι είχαν αποσυρθεί και δηλώσει ως τόπο διαμονής το Πριγκιπάτο του Μονακό
– Επιχειρηματίας στο χώρο των ναυτιλιακών που γεννήθηκε στη Χίο
-Μεγιστάνας του κατασκευαστικού κλάδου
-Γνωστή οικογένεια εβραϊκής καταγωγής, μέλη της οποίας είχαν γεννηθεί σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη
-Εισοδηματίας εβραϊκής καταγωγής που γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και είχε βελγική υπηκοότητα
-Εισοδηματίας που γεννήθηκε στην Ελλάδα εντοπίστηκε στη λίστα της Βρετανίας με 4,8 εκατ. δολάρια
-Εφοπλίστρια με καταγωγή από τη Χίο βρέθηκε στη λίστα του Μονακό με καταθέσεις 3,2 εκατομμυρίων.
-Τρία αδέρφια που έχουν γεννηθεί Ελλάδα και έχουν δηλώσει στην τράπεζα τα στοιχεία των βραζιλιάνικων διαβατηρίων τους, τα οποία μοιράζονταν καταθέσεις ύψους 30 εκατομμυρίων δολαρίων.
-Πελάτης της HSBC με καταθέσεις άνω των 5,5 εκατ.
– Γιατρός που γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη με καταθέσεις ύψους 500.000 ευρώ.
Διάσημοι της λίστας
Η ανάλυση των στοιχείων έχει δώσει πολύ διαφορετικά προφίλ πελατών, από τον γάλλο χειρουργό που είχε καταθέσει τα μη δηλωμένα χρήματά του στην Ελβετία μέχρι τους ανά τον κόσμο εστεμμένους.
Μεταξύ των ονομάτων που δόθηκαν στη δημοσιότητα από διαφορετικά διεθνή μέσα, ο βασιλιάς του Μαρόκου Μοχάμαντ VI, ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα ΙΙ, το μοντέλο Ελ Μακφέρσον, η σχεδιάστρια μόδας Νταϊάν φον Φίρστενμπεργκ, η ηθοποιός Τζόαν Κόλινς, ο οδηγός μοτοσικλέτας αγώνων Βαλεντίνο Ρόσι.
Η ελβετική εφημερίδα Le Temps δίνει έμφαση στις πολιτικής σημασίας προσωπικότητες όπως ο Ραμί Μαχλούφ, εξάδεφλος του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ. Αναφέρονται επίσης ο πρώην υπουργός της Αϊτής Φραντς Μερσερόν ή ο πρώην υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας της Αιγύπτου Ρασίντ Μοχάμεντ Ρασίντ, ο οποίος καταδικάστηκε τον Ιούνιο 2011 για κατάχρηση δημοσίων πόρων για την ανάπτυξη της χώρας του.
Η Διεθνής Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων καταγγέλλει ότι η HSBC Private Bank (Ελβετία) συνέχισε να προσφέρει τις υπηρεσίες της σε πελάτες που έχουν εκτεθεί από τον ΟΗΕ και από τα διεθνή μέσα για σχέσεις τους με εμπόριο όπλων, διαμαντιών του πολέμου ή για διαφθορά.
Η ισχύς του τραπεζικού απορρήτου στην Ελβετία έχει περιορισθεί , καθώς αυξήθηκε η πίεση επί των τραπεζών, καθώς πολλές κυβερνήσεις έχουν ενισχύσει τις επιχειρήσεις δίωξης της φοροδιαφυγής.

Σαν κλαμένο…καρπούζι ΤΩΡΑ ο Σαμαράς στη Βουλή. Σκυθρωπός στο έδρανο της ήττας ακούει τον Τσίπρα-Χούφτες τα φαρμάκια, Αντώνη

samaras-vouli

Όσοι παρακολουθείτε ζωντανά την ομιλία Τσίπρα στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις και την πρόταση αλλά και την ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης, παρατηρείστε την γλώσσα του σώματος του Αντώνη Τσολάκογλου-Σαμαρά.
Σκυθρωπός, βλοσυρός και όλο νεύρα.
Τελείωσαν οι αλητείες Αντωνάκη.
Τώρα θα καθίσεις στα…τέσσερα και θα ακούσεις τον…πιτσιρικά και κατά 22 χρόνια νεώτερο σου να σου κουνάει το χέρι για τις μαλακίες που έκανες υποδουλώνοντας τον Λαό.
Βέβαια, και ο κύριος Τσίπρας θα κριθεί. Και απόψε…

Επίθεση στον Τσίπρα από Ευρωπαϊκά και Αμερικανικά ΜΜΕ: “Ο Τσίπρας επιλέγει την ρήξη με τους δανειστές”

tsipras-xena-mme

Η συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, όπου… ανέγνωσε τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής του, εμπεριείχε και σκληρές θέσεις, σύμφωνα με το σχόλιο ενημερωτικής ιστοσελίδας.
Οι δηλώσεις του  πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα χαρακτηρίζονται συγκρουσιακές προς τους Ευρωπαίους εταίρους. Συμφωνία ή ρήξη ήταν το μήνυμα προς τους εταίρους μας. Για την ακρίβεια, διεμήνυσε προς τους πιστωτές που πιέζουν ασφυκτικά για συμφωνία: Έκανα κάποιες υποχωρήσεις, χώρισα τις προεκλογικές δεσμεύσεις μου σε δύο σκέλη, με ορίζοντα την τετραετία, ελάτε να τα βρούμε. Αλλιώς «θα πάρετε την ευθύνη» όπως είπε και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.
Η ομιλία του πρωθυπουργού ήταν δομημένη κατά τέτοιο τρόπο που απευθύνθηκε πρώτα στο εσωτερικό της χώρας και μετά στο εξωτερικό. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, δεν φέρουν τους ευρωπαίους ιδιαίτερα ικανοποιημένους από τις εξαγγελίες του κ.Τσίπρα. Έκριναν την ομιλία του περισσότερο συγκρουσιακή, παρά συμβιβαστική.

«H Εγκάρδια Συνεννόηση (και το έμφραγμα)» του ΣΤΑΘΗ


H Εγκάρδια Συνεννόηση (και το έμφραγμα)
.
Οι αποζημιώσεις και τα «πολεμικά πρόστιμα» που επιβλήθηκαν στη Γερμανία το 1919, μετά το τέλος του Μεγάλου Πολέμου ήταν αδύνατον να πληρωθούν. Δεν θυμάμαι τώρα ποιός, αλλά ένας από τους κορυφαίους πρωταγωνιστές της διαμόρφωσης του μεταπολεμικού στάτους απ’ την πλευρά της Αντάτ είχε πει ότι όλο αυτό «δεν είναι συνθήκη ειρήνης, αλλά ο επόμενος πόλεμος». Κι έτσι έγινε. Χρειάσθηκαν μόνον είκοσι χρόνια, απ’ το 1919 έως το 1939, με ενδιάμεσο σταθμό την κρίση του 1929, για να οδηγηθεί η Ευρώπη κυρίως αλλά και πλήθος άλλων χωρών εκ νέου στο μεγάλο σφαγείο.
Το 1945 η ναζιστική αυτήν τη φορά Γερμανία συνετρίβη εκ νέου. Αυτήν τη φορά δεν της επεβλήθησαν τιτάνιες επανορθώσεις, αλλά αντιθέτως, αφού την έκοψαν στα δύο, οι Σύμμαχοι φρόντισαν να αναπτυχθεί το μέρος που έλαβε ο καθένας, δυτικό και ανατολικό. Γρήγορα, λόγω του Ψυχρού Πολέμου, η Γερμανία απέκτησε κρατικές οντότητες, της χαρίσθηκαν χρέη το 1953, έλαβε αφειδώς βοήθεια με το σχέδιο Μαρσαλ, εντάχθηκε οργανικά στη Δυτική Συμμαχία και τέλος επανενώθηκε. Περιέργως και οι δυο διαδικασίες, η δυσμενής αντιμετώπιση της Γερμανίας μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και η ευμενής μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, οδήγησαν αυτή τη χώρα σε έναν εκ νέου πόλεμο, τον οικονομικό πόλεμο που διεξάγει τώρα.
Παρ’ ότι υπεργολάβος των ΗΠΑ η χώρα του Γκαίτε, έχει και πάλι υψώσει το ανάστημά της στο ύψος της Τρέλας και απ’ το Κίεβο μιλάει στη Μόσχα τη γλώσσα του Χίτλερ, ενώ απ’ τη Φρανκφούρτη μιλάει στην υπόλοιπη Ευρώπη τη γλώσσα του Καϊζερ.
Αυτήν τη στιγμή στην Γηραιά Ήπειρο διεξάγονται δύο πειράματα.Πρώτον, το γερμανικό πείραμα, όπου μέσω της κρίσης κατασκευάζει μια Γερμανική Ευρώπη – θνησιγενή (διότι ουδείς λαός εν τέλει θα θελήσει να γίνει είλωτας στον «ζωτικό χώρο μιας χούφτας γελοίων – πλουτοκρατών μεν, αλλά ανιστόρητων, αφιλοσόφητων και συνεπώς δολοφόνων) και δεύτερον το «ελληνικό» πείραμα που λειτουργεί προς την τελείως αντίθετη κατεύθυνση. Το «ελληνικό πείραμα» συντελείται από μια χώρα που δεν αντέχει άλλο τον ρόλο τουθύματος – μάλιστα στο διηνεκές. Στο πείραμα αυτό η Ελλάδα οδηγήθηκεσπαρακτικά και σπαραγματικά. Με πόνο και τεμαχισμό. Επί πέντε έτη. Το ίδιο σπαρακτική και σπαραγματική είναι και η αντίδραση του λαού της. Αφού υπέστη το «σοκ και το δέος» κι αφού βίωσε την «οικονομία της φρίκης» έδωσε στην Αριστερά την εντολή της αντίστασης και, αν χρειασθεί, της εξέγερσης.
Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν έχουν γίνει ακόμα οι «προγραμματικές δηλώσεις» της κυβέρνησης Τσίπρα, αλλά έχουν συμβεί όλες οι συγκρούσεις που το προηγούμενο δεκαήμερο κατέγραψε. Ένα μπαράζ, ένας πραγματικός «αστραπιαίος πόλεμος», με τον οποίον η Γερμανία επιχείρησε «να σκίσει τη γάτα» απ’ την πρώτη στιγμή και να ξεδοντιάσει τη φιλολαϊκή κυβέρνηση και τη λαϊκή εντολή.
Στις πολεμικές κραυγές της Γερμανίας έως τώρα η Ελληνική κυβέρνηση απαντάει με νηφαλιότητα, λογική, πρόσκληση σε διάλογο και σταθερότηταστις θέσεις της, τις θέσεις που ενέκρινε ο λαός. Η στάση αυτή της κυβέρνησης της Αριστεράς, δείχνει να συσπειρώνει όλο και μεγαλύτερο μέρος των πολιτών. Άνθρωποι που δεν ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ ή ΑΝΕΛΛ συσπειρώνονται όλο και πιο πολύ, όλο και πιο πολλοί γύρω απ΄την κυβέρνηση, όσον αυτή επιμένει να τηρήσει το πρόγραμμά της και να τιμήσει τις δεσμεύσεις που έλαβε.
Το «ελληνικό πείραμα» εξελίσσεται. Η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει διαδηλώσεις απ΄την «πρώτη ημέρα» εναντίον της, αλλά διαδηλώσεις υπέρ της – και αυτό είναι το μεγάλο της όπλο. Για πρώτη φορά απ’ όταν την έβαλαν στο κρεβάτι του Προκρούστη η χώρα αντιστέκεται. Τις επόμενες κρίσιμες μέρες η Γερμανία και οι συνέταιροί της θα χτυπούν τα τύμπανα του πολέμου όσο πιο δυνατά μπορούν για να μην ακούγεται το δικό τους χτυποκάρδι. Για δύο κυρίως πράγματα. Τί θα γίνει αν η Ελληνική κυβέρνηση εθνικής και κοινωνικής σωτηρίας ωθηθεί να καταφύγει σε δημοψήφισμα;
Τί θα γίνει αν η Ελλάδα κηρύξει στάση πληρωμών χωρίς να βγειαπ΄την ευρωζώνη; Ποιός θα διαχειρισθεί τότε το φρενοκομείο;
H Γερμανία, αν δεν είχε μπει στον πειρασμό (που τώρα πια απολαμβάνει χωρίς κανέναν ενδοιασμό) της Γερμανικής Ευρώπης, θα έπρεπε να είναι η πρώτη χώρα που επεδίωκε τη διαγραφή (με όποιον τρόπο) του ελληνικού χρέους κατά το μεγαλύτερο μέρος του. Όχι μόνον διότι η ίδια έχει κουρελιάσει σε όσα την αφορούν τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, αλλά διότι η πολιτική που ακολουθείπρογράφει το δικό της μέλλον μετά από έναν τρίτο, χαμένο για αυτήν, πόλεμο. Δεν έγιναν ξαφνικά μαρξιστές, οικονομολόγοι όπως ο Κρούγκμαν, ο Στίγκλιτς, οΓκαλμπράιθ και άλλοι, αλλά είναι Κασσάνδρες που προβλέπουν τοαναπόφευκτο. Σήμερα το παγκόσμιο χρέος ανέρχεται στα 199 τρισεκατομμύρια δολάρια και αντιστοιχεί στο 286% του παγκόσμιου ΑΕΠ!!! Τα ποσά αυτά δεν είναι αστρονομικά, ούτε ουρανομήκη, είναι ακατανόητα, είναιαδιανόητα, είναι ανόητα.
Όταν λοιπόν μια Ένωση όπως η Ευρωπαϊκή αντιμετωπίζει επειδή έγινε Γερμανική ένα μέλος της, την Ελλάδα σήμερα κι οποιονδήποτε άλλον αύριο, στη βάση του ακατανόητου, του αδιανόητου και του ανόητου, είναι επικίνδυνη, είναι, είναι «ένας γίγαντας με μυαλό νάνου», είναι για τα μπάζα πριν να κάνει μπάζα τον πλανήτη.
Αν το «ελληνικό πείραμα» αποτύχει στην περίπτωση που η Αριστερά δεν σταθεί σταθερή στις θέσεις της, τότε κάποιος άλλος λαός θα ορθώσει το δικό του Στάλιγκραντ. Διότι στο τέλος η Γερμανία θα ηττηθεί και πάλι. Μπορεί ο κ. Σόιμπλε ( ποιός είναι ο Σόιμπλε;) ή η κυρία Μέρκελ (ποιά είναι η κυρία Μέρκελ;) να φαντασιώνονται ότι είναι ο Βίσμαρκ ή ο Αττίλας (ο καθένας έχει δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό,) αλλά την πείνα, την ανέχεια, τη δυσπραγία, την απελπισία, την ταπείνωση και τη σκλαβιά, δεν τις φαντασιώνονται, αλλά τις βιώνουν όλο και πιο πολλοί πολίτες, όλο και πιο πολλοί λαοί στην Ένωση.
Η Γερμανία των πλουτοκρατών (Γερμανών, Γάλλων, Αμερικανών, Ιταλών και όποιων άλλων) θα το φάει το κεφάλι της – και αν η Ελλάδα αντέξει, θα το φάει μια ώρα αρχύτερα, γλιτώνοντας σε όλον τον κόσμο πλήθος ανθρώπων από πλήθος δεινών…

ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ-ΜΥΣΤΗΡΟ: Τί έχουν βρεί στον Ζάκρο και τον Τσούτσουρο της Κρήτης και τα κρύβουν;Γιατί το μουσείο παραμένει κλειστό;Μουσείο Ηρακλείου, κλειστό λόγω εργασιών ανακαίνισης από το 2006 !!! Απίστευτο !!!…
Το δεύτερο σημαντικότερο (κατ’εμέ Το Σημαντικότερο !) μουσείο της Ελλάδας είναι κλειστό από τον Νοέμβριο του 2006 λόγω εργασιών ανακαίνισης !!!
Μα τι κάνουν αυτοί οι άνθρωποι,.. σε τόσα χρόνια (6 τον αριθμό) θα σηκώναμε νέο πύργο του Άϊφελ στο Ηράκλειο της Κρήτης !!!
Βέβαια δεν μας λένε και τα άλλα,… οτι δηλαδή τα τελευταία χρόνια γίνανε τρομερές ανακαλύψεις σε περιοχές της Κρήτης όπως είναι ο Τσούτσουρας και ο Ζάκρος. Συγκεκριμμένα στον Ζάκρο ανακαλύφθηκε ανάκτορο διαστάσεων Κνωσσού και επίσης στο φαράγγι του Ζάκρου ανακαλύφθηκαν και άλλα πολύ περίεργα πράγματα μέσα σε σκαμμένους στα βράχια πανάρχαιους Μινωϊκούς ? τάφους !

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΠΡΟΣ FED «ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ» !


Untitled-2
.
.Αμερικανός Γερουσιαστής Μπέρνυ Σαντερς ζητάει από την FED να στηρίξει την Ελλάδα στο πόλεμο κατά της λιτότητας, γιατί όπως αναφέρει είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ μιας κι έχουν δανείσει την EKT και δεν πρέπει να ρισκάρουν.
Πιο συγκεκριμένα γράφει :
«…Όπως γνωρίζετε, η Federal Reserve έχει παράσχει, στο παρελθόν σημαντικά ποσά των δολαρίων προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μέσω αυτού που είναι γνωστό ως «μια γραμμή ανταλλαγής». Κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έκανε  271 συναλλαγές με την ΕΚΤ, με συνολικό ποσό των δολαρίων συνολικού ύψους άνω των $ 8 τρισεκατομμύρια. Επί του παρόντος, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχει μια πιστωτική συμφωνία στέκεται με την ΕΚΤ κατά την οποία η ΕΚΤ μπορεί να αντλήσει ανά πάσα στιγμή. Αυτές οι γραμμές swap, ως έχουν, τείνουν να κάνουν τις Ηνωμένες Πολιτείες σιωπηρούς υποστηρικτές των πολιτικών που έχουν μέχρι αποσταθεροποίησει και κατεστρέψει την Ελλάδα. Αλλά, επίσης, να μας δώσει ένα λόγο, και μάλιστα την υποχρέωση, να αντιταχθεί όταν ένας συνεργάτης της Κεντρικής Τράπεζας αναχωρεί από τη δέσμευσή της για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.
Ως εκ τούτου, σας γράφω για να σας ζητήσω να καταστήσει σαφές προς την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Federal Reserve σε δράσεις που επηρεάζουν το εθνικό μας συμφέρον και τον κίνδυνο των ΗΠΑ και την παγκόσμια χρηματοπιστωτική σταθερότητα μέσω της περιττό και αντιπαραγωγικό εφαρμογή του αποπληθωριστικές πολιτικές. Επιτελεία μας εργάζονται ήδη για να δημιουργήσει μια συνομιλία σε αυτό το ζωτικό θέμα, και ανυπομονώ να μιλήσω μαζί σας σύντομα…»
.
.
.
.
.
Untitled-1

Άρον- άρον έρχεται στην Αθήνα ο πρόεδρος του Eurogroup

kostelo

Εσπευσμένα έρχεται στην Αθήνα, δύο ημέρες πριν από το έκτακτο Eurogroup, ο Γερμανός επικεφαλής του Euroworking Group Τόμας Βίζερ, συνοδευόμενος από τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην τρόικα, Ντέκλαν Κοστέλο.
Βίζερ και Κοστέλο θα έχουν συνομιλίες με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, μετά και τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Τσίπρα, ο οποίος κατέστησε σαφές πως δεν πρόκειται να δεχθεί επέκταση του μνημονίου.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...