Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2015

ΜΕΓΑ ΠΑΘΟΣ Η ΕΛΛΑΣΑΘΗΝΑ 13-2-2015.

Η Ελλάς είναι ιδέα και αγίασμα. Δεν είναι πεδίο πειράματος. Οι Έλληνες μάχονται υπέρ πίστεως και πατρίδος και όχι για τούς δημοσιονομικούς δείκτες και τα δανειακά χρέη. Οι υπεύθυνοι πολίτες δεν είναι αυτοί που στοιχίζονται στα ψηφοδέλτια τής μαρξιστικής ψευτοαντίδρασης που τούς στείλανε οι σοσιαλφιλελεύθεροι κομιστές των τοκογλύφων. Είναι οι πολίτες εκείνοι που αντιμετωπίζουν το Ελληνικό Έθνος ως την σκυτάλη τού Ελληνικού Αίματος και αγέρα ελευθερίας κι όχι ως σκυτάλη τής εγκληματικής αστικής κοινοβουλευτικής συμμορίας.

Η πρόοδος τού Ελληνισμού δεν είναι πολιτικό ρεύμα και παγκοσμιοποιημένη υποταγή. Πρόοδος είναι η ελεύθερη βούληση, η ελεύθερη έκφραση, η προσήλωση στην ευημερία τού λαού που βγαίνει από τη δική του νόηση και τα δικά του χέρια. Σκοπός ιερός είναι τα βήματα που πραγματοποιείς να καθοδηγούνται από τον δογματισμό τού μέγα πάθους που λέγεται Ελλάς. Και πολιτικός ορθολογισμός είναι η εκκαθάριση τής πολιτικάντικης βρωμιάς που αλλοιώνει την ενότητα, την πίστη και την εθνική ακεραιότητα των Ελλήνων και τής Ελλάδος.

Είναι δικαίωμα τού ανθρώπου να επιλέγει τις προτεραιότητες τής ζωής του. Είναι ιερότερο όμως το δικαίωμα τού Έθνους να εξυπηρετήσει τις συλλογικές ανάγκες που θα εξασφαλίσουν την ταυτότητά του καθαρή και τον προσανατολισμό του στην κορυφή τής πυραμίδος των εθνών. Όταν οι προτεραιότητες καθοδηγούνται από τούς συστημικούς προπαγανδιστές στην κατεύθυνση τής «ασφάλειας» τού χρήματος και τής ανηθικότητος, τής συναλλαγής με εκείνους που αλυσοδένουν τούς Έλληνες στα δεσμά των νεοταξιτών και των διεθνών τοκογλύφων ξεσχίζοντας τις υποσχέσεις τους, τότε οι διχαστές πρέπει να ξεριζωθούν από τα πόδια μας και η κοινωνία να αναμορφωθεί μέσα από την εμπιστοσύνη στον ίδιο της τον εαυτό.

Η άκρα αριστερά τού ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε από την πρώτη στιγμή που πήρε την εξουσία στα χέρια της να μάς δείξει τις προθέσεις της. Ο αρχηγός της, αναρχικός με αστική πλουτοκρατική προέλευση, έδωσε πολιτικό και όχι θρησκευτικό όρκο, δείχνοντας την απόφαση να εκθρονίσει τον Θεό από τις καρδιές των Ελλήνων. Κι αφού ξεμπέρδεψε με τον διακοσμητικό πρόεδρο τής δημοκρατίας, ομοίων καταβολών και κείνος, πήγε στο σκοπευτήριο τής Καισαριανής  για να δείξει το αντιφασιστικό του πρόσωπο, με τούς οπαδούς του να ζητούν, κραυγάζοντας υπέρ τού τρομοκρατικού ΕΛΑΣ, καινούργιο συμμοριτοπόλεμο σε βάρος των Εθνικιστών και ολοκλήρου τού ελληνικού λαού, σε βάρος τού Εθνικού μας Φρονήματος.

Στο οικονομικό επίπεδο οι μαρξιστές συνομιλητές τής σιωνιστικής παγκόσμιας τράπεζας φρόντισαν να φανερώσουν τις συνομιλίες που ίσαμε τώρα κρύβανε. Η πολιτική διάρρηξη τού ελληνικού σπιτιού πλέον έγινε και έτσι πρέπει να κάμουν τα αποκαλυπτήρια, προκειμένου να σηκώσουν οι συνεχιστές των προηγούμενων ψευτορωμιών τα ασημικά. Όχι μάς είπανε πριν σχηματίσουν κυβέρνηση, δεν θα ζητήσουμε το κούρεμα τού «ελληνικού» χρέους, αλλά την επιμήκυνση τής δανειακής αποπληρωμής, δηλαδή την προσθήκη κι άλλων βαρών και το μάκρεμα τής αλυσίδος.

Βάθεμα στο πάρσιμο σπιτιών και άμεση κατάργηση τού υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης. Έχουμε ήδη καινούργιους Τούρκους βουλευτές. Θα δούμε την αναγνώριση τουρκικής μειονότητας και συλλόγων. Θα δούμε την ψευτομακεδονία των Σκοπίων να παίρνει την άδεια εκπροσώπησης τής αυθεντικής Μακεδονίας. Θα δούμε την νομιμοποίηση όλων των λαθρομεταναστών. Και ακόμη θα επιχειρηθεί η έλευση τής αντίχριστης κάρτας τού πολίτη και τού βδελυρού ενσώματος σφραγίσματος.

Και για να είμαστε απολύτως σαφείς, όλα αυτά τα μισελληνικά κακουργήματα φυτεύτηκαν στην ζωή μας επί των ημερών όλων των αστικών μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων και κομμάτων, των πράσινων, των μπλε, των ροζ και των πολύχρωμων. Κακουργήματα που κανονίστηκαν πίσω από τα φώτα τής δημοσιότητας και βγήκαν μπροστά από τις κάλπες και τα έκπληκτα μάτια των ψηφοφόρων. Όμως το μέλλον των παιδιών μας δεν είναι διαπραγματεύσιμο και ο Έλληνας είναι πολεμιστής κι όχι ραγιάς. Ο δε εθελόδουλος ραγιάς και ο βολεμένος στομαχόφρονας είναι εχθροί μας ισάξιοι με τούς σιωνιστές και λοιπούς βαρβάρους εισβολείς.

Το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα τής Χρυσής Αυγής κατά τις πρόσφατες εκλογές κατήγαγε μια περιφανή νίκη ενάντια σε διώξεις, δολοφονίες και εκβιασμούς. Η είσοδος ωστόσο στο κοινοβούλιο από μόνη της δεν μάς αρκεί, διότι στόχος μας είναι η νίκη και η ανάληψη τής εξουσίας. Η δικαίωση των διωγμένων θα επέλθει με την ταυτόχρονη δικαίωση τού Ελληνικού Έθνους, με την ανάκαμψη τής εθνικής κυριαρχίας, με την ανάπτυξη τής ελληνικής κοινωνίας, με την κατάκτηση τής εθνικής μας υπεροχής, με την εδαφική μας ολοκλήρωση. Σκοπός μας δεν είναι η παραμονή τής διχαστικής ξενοκρατίας, αλλά η πλήρης αποκατάσταση τής ελληνικής ωραιότητας στον πολιτισμό και την καθημερινότητα. Ο θρίαμβος τής Πίστης ενάντια στους άπιστους και τούς κλέφτες τής ζωής μας.

Η φύση τού Εθνικοκοινωνισμού μας είναι η πλήρης ταύτισή του με τις σκέψεις και τις αγωνίες τού λαού. Είναι η διείσδυση και η πλήρης ενσωμάτωση με τον γενετικό κώδικα τής Ελληνικής Φυλής. Δεν είμαστε οι περιστασιακοί εκπρόσωποι τού Ελληνισμού, είμαστε εμείς οι ίδιοι και τα εθνοφυλετικά μας αδέρφια που ορκίζονται σε Θεό και Πατρίδα ο Ελληνισμός ο ίδιος. Ζούμε και αναπνέουμε για την Μεγάλη και Ένδοξη Ελλάδα, εμποτισμένοι ως το ύστερο υποσυνείδητο από την επιθυμία να φανούμε αντάξιοι των Τρανών Προγόνων. Και ακόμη να τούς ξεπεράσουμε. Μέσα στα μάτια των παιδιών μας αντλούμε δύναμη και όρεξη να φτιάξουμε πιο άνετο, πιο καθαρό, πιο ελληνικό το Οικόπεδο τής Φυλής.

Η Ελλάς είναι η ακατάλυτη οδός αγώνος στην κατεύθυνση τής ψυχικής τελειώσεως και τής υλικής προσφοράς. Αποστολικό ιερό βήμα στο Θέλημα τού Θεού Πατρός στην κατεύθυνση Αρετής και Δικαίου. Απόλυτη έκφραση τής αρχέγονης κοσμοθεωρίας πως ελεύθερον είναι το εύψυχον. Και πως Αληθινή Ελλάς είναι η Πατρίς τού Φωτός, δηλαδή η Ισχυρή Ελλάς που σκεπάζει την οικουμένη με ατσάλι και σκήπτρο δίκαιου ηγεμόνα.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ EUROGROUP: “ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ. ΕΜΕΙΣ ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΓΕΛΑΤΕ”- ΑΙΜΟΣΤΑΓΗΣ ΠΙΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ “ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ”: “ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΕΜΕ ΠΑΡΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΙΝΑ”. ΣΟΙΜΠΛΕ: “ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΑΝΕΙΣΑΜΕ”(ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

eurogroup3

Τελευταία ενημέρωση 01:30, 12/2/2015
Εληξε η συνεδριαση του έκτακτου Εurogroup στις Βρυξελλες. Υπάρχει ωστόσο πρόβλημα στη διατύπωση του κοινού ανακοινωθέντος στη φράση «extend, amend and conclude», «παράταση, τροποποίηση και ολοκλήρωση» με την Ελλάδα να διαφωνεί στη λέξη «παράταση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά δέχθηκε έντονες πιέσεις ώστε να ζητήσει παράταση και να αποδεχθεί το πρόγραμμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, «η ελληνική πλευρά θεμελίωσε με επιχειρήματα την αποτυχία των μνημονίων. Έθεσε επί τάπητος το θεμα της ανθρωπιστικής κρίσης και του δημόσιου χρέους. Στο eurogroup αυτό δεν επήλθε συμφωνία. Παράταση του μνημονίου δεν γινεται αποδεκτή»

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Κοροϊδεύουν τον κόσμο τα ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ συμφερόντων LIDL!! Δείτε την ΑΠΑΤΗ με τo άκρως ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ελαιόλαδο

elaiolado

Τι σχέση έχει το ελαιόλαδο…
ΑΡΧΑΙΚΑ του LIDL, με το επικίνδυνο βρωμόλαδο ΜΕΣΤΟ που απέσυρε ο ΕΦΕΤ;
Η μόνη διαφορά η ταμπέλα…
Κατα τ” άλλα αμφότερα «συσκευάζονται» φασόν από την εταιρεία NUTRIA που προμηθεύει κι άλλα πολυεθνικά Σουπερ Μάρκετ μ” ότι φθηνότερο και κυκλοφορεί στην αγορά.
Να το θυμάστε  όταν ψωνίζετε πρώτες ύλες για… παραγωγή σαπουνιού.
Την άμεση ανάκληση – απόσυρση  παρτίδας ελαιολάδου απαίτησε ο ΕΦΕΤ, που διαπίστωσε την ύπαρξη Πολυκυκλικών Αρωματικών Υδρογονανθράκων σε επίπεδα που υπερβαίνουν αυτά που ορίζονται από την σχετική νομοθεσία.

1350 φύλλα πορείας έστειλε το ΓΕΣ σε στρατιώτες σε Αττική και Πελοπόννησο - Προορισμός σύνορα


Image
Για τα ελληνικά δεδομένα μπορεί να θεωρηθεί και “επανάσταση”. Δεν θυμόμαστε άλλη φορά τόσες μαζικές μεταθέσεις στρατιωτών από την ενδοχώρα στην μεθόριο! 1350 στρατιώτες που είχαν παρουσιαστεί με την προηγούμενη ΕΣΣΟ και είχαν μετατεθεί σε μονάδες της Αττικής και της Πελοποννήσου πήραν ήδη ή θα πάρουν τα επόμενα 24ωρα φύλλο πορείας για Έβρο ή για νησιά του Αιγαίου!

Η ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ MOSSAD ΑΠΕΙΛΟΥΣΕ ΜΕ «ΕΚΤΕΛΕΣΗ» ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΜΙΤ


HAKAN FIDAN
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης - Μια διαφορετική και πολύ ενδιαφέρουσα διάσταση στο θέμα της παραίτησης του μέχρι χτες αρχηγού της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας, της ΜΙΤ, Hakan Fıdan, δίνει η τουρκική εφημερίδα Habertürk. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, ο αρχηγός της ΜΙΤ είχε βρεθεί στο στόχαστρο των Ισραηλινών και ότι η ισραηλινή μυστική υπηρεσία, η γνωστή Mossad, τον είχε επικηρύξει και ότι υπήρχαν σχέδια ακόμα και για την φυσική του εξόντωση. Γεγονός είναι ότι εξ’ αιτίας του Fıdan είχε ξεσπάσει εδώ και μερικά χρόνια ένας άγριος πόλεμος μεταξύ της ΜΙΤ και της MOSSAD.

O πλανήτης διαδηλώνει στο πλευρό της Ελλάδας > ΣΤΙΣ 11 ΚΑΙ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥΣε δύο Eurogoup παίζεται η τύχη της Ελλάδας. Ετσι ένα κίνημα συμπαράστασης βρίσκεται σε εξέλιξη σε ολόκληρο τον κόσμο. Δείτε στον χάρτη και πατήστε στο παρακάτω link για να δείτε ποιές πλατείες του πλανήτη θα διαδηλώνουν στο πλευρό της χώρας μας κόντρα στη θανατηφόρα λιτότητα.
https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?mid=zT6Kb4WezFQA.kLAUyEABfmRg&usp=sharing

http://kourdistoportocali.com/post/41317/xartis
Bookmark and Share

Η δήλωση-βόμβα που ανάγκασε την Ευρώπη και τη Μέρκελ να σηκώσουν «λευκή σημαία» στη διαμάχη με την Ελλάδα!


δηλωση
Μόλις η Ελλάδα προειδοποίησε ότι ενδέχεται να εξασφαλίσει χρηματοδότηση από τη Ρωσία ή την Κίνα, η Ευρώπη εμφανίστηκε πρόθυμη για μια εξάμηνη παράταση…

Πήγε η Ευρώπη πάσο;

South Stream, Turk Stream και ο Θρίαμβος της Γεωγραφίας


του Κ.Ν. Σταμπολή - Έχει ενδιαφέρον η πληροφορία, και μάλιστα αρκετά ηλεγμένη, ότι το 2014 η Ρωσική εταιρεία Gazprom που είναι από τους βασικούς προμηθευτές φυσικού αερίου της Ευρώπης αύξησε τις εξαγωγές στο επίπεδο ρεκόρ των 161.5 BCM’ s, ποσό στο οποίο συμπεριλαμβάνονται 26.7BCM’ s παραδόσεις στην Τουρκία (με την Τουρκία να καταναλώνει περί τα 45 BCMαερίου τον χρόνο).

Νίκος Παππάς: Μνημόνιο τέλος - Καμμία υποχώρηση απο την Ελληνική πλευρά


Δεν δέχθηκε την παραταση της αποτυχίας η Ελληνική κυβέρνηση, βάζοντας ουσιαστικά τέλος στον όλεθρο του μνημονίου. Έτσι στις 16 θα υπάρξει η παρουσιαση του οδικού χάρτη για την έξοδο απο την κρίση, με γνώμονα την ανατροπή της ανθρωπιστικής καταστροφής και την εξοικονόμηση πόρων που θα οδηγήσουν την Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης. Η Ελλάδα όμως φαίνεται πως κέρδισε την πρώτη μάχη, αφού για πρώτη φορά τεκμηριώθηκε η εθνική καταστροφή που προξένησε το μνημόνιο στην Ελλάδα. Ουδείς εχεφρονας θα έκανε «τσαμπουκά» μπροστά σε αυτά τα συντριπτικά στοιχεία. Εκτος από τον Σόιμπλε.

Η Standard & Poor’s υποβάθμισε κατά μια βαθμίδα τη ΔΕΗ


Standard & Poor’s
Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της ΔΕΗ κατά μία βαθμίδα, σε Β- από Β, προχώρησε ο οίκος Standard and Poor’s.
Οπως σημειώνει το euro2day.gr, επίσης, ο οίκος αξιολόγησης θέτει την αξιολόγηση στον προθάλαμο περαιτέρω υποβάθμισης (creditwatch negative).
Η υποβάθμιση έρχεται γιατί ο οίκος εκτιμά ότι οι περιορισμοί ρευστότητας και η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα έχουν επιδεινωθεί μετά τις αποφάσεις της ΕΚΤ να μην κάνει αποδεκτούς τους ελληνικούς τίτλους ως εχέγγυα.

Κατάθεση έκθεσης στο ΥΠΑΠΕΝ: «Μια Τεκμηριωμένη Πρόταση για Αναστροφή της Σύμβασης της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» #skouries


SKOURIES
Σήμερα απεστάλη από το “Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων» στο Υπ. Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας έκθεση με θέμα:
Μια Τεκμηριωμένη Πρόταση για Αναστροφή της Σύμβασης της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ – Η Απάτη της Μεταλλουργίας Flash Smelting – Αντί δημοσίου οφέλους, καταλήστευση δημόσιου πλούτου και φυγάδευση αφορολόγητων κερδών € 13,68 δις”.

Ζουράρις , ίσως η πιο μεστή ομιλία διαχρονικά στη Βουλή #vouli (βίντεο και κείμενο)


Η ομιλία του Κώστα Ζουράρι στη Βουλή, 9/2/2015 (απομαγνητοφωνημένη)
http://netakias.com/πολυμέσα/video-κώστας-ζουράρις <span class='embed-youtube' style='text-align:center; display: block;'><iframe class='youtube-player' type='text/html' width='560' height='345' src='http://www.youtube.com/embed/bbEu1HWpspg?version=3&rel=1&fs=1&showsearch=0&showinfo=1&iv_load_policy=1&wmode=transparent' frameborder='0' allowfullscreen='true'></iframe></span> Η ομιλία του Κώστα Ζουράρι στη Βουλή, 9/2/2015 (απομαγνητοφωνημένη) porofaraggo   «Κύριε πρόεδρε, τα σέβη μου. Κυρίες και κύριοι βουλευταί και βουλευταί, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι και συναδελφοί. Υπάρχει καιρός του λέγειν, υπάρχει καιρός του αντιλέγειν, υπάρχει καιρός του ψέγειν. Σήμερα για μένα θα είναι ο καιρός του υμνείν. Αίνον, έπαινον του υμνείν την Ιλιαδορωμιωσύνη .Κυρίες βουλευταί και κυρίοι βουλευταί, έρχομαι από μακριά. Οι συλλέκτριες των κρόκων της Θήρας έρχονται δίπλα μου και παγεμένες δίπλα με τον βόρειο τον άνεμο οι Μυροφόρες  με την χρυσή των αγγέλων αντανάκλαση. Και επειδή, κύριοι βουλευταί και κυρίες βουλευτές ή βουλευτίνες ή σύντροφοι ή συντρόφισσες, κύριοι και κυρίες, επειδή σήμερα, αύριο, παραπέρα, αυτές τις μέρες, όπως πάντοτε, αεί, ποτέ και συνεχώς, θα βυσσοδομούν πάλι η κουστωδία των δυσσεβών Βρυξελλών και εκείνος ο αρχέκακος όφις, ο αλεμανός, γι αυτό ακριβώς θα πρέπει να ξαναγυρίσουμε στον καθ’ημάς τρόπον. Ποιός είναι ο τρόπος μας; Αυτός: «Πάσαν γην και θάλασσαν εσβατόν  τη ημετέρα τόλμη καταναγκάσαντες γενέσθαι μνημεία αΐδια καλών τε και κακών συγκατοικήσαντες». Και επειδή θα επανέλθουν πάλι οι δυσσεβείς και οι άλλοι αλεμανοί και ως αρχέκακος όφις , εμείς ξέρουμε ότι θα συμπαραταχθούμε, θα συμπορευθούμε, θα συμπολεμήσουμε τη υπερμάχω στρατηγώ πού ’χει στα μάτια της ψηφιδωτό τον καημό της Ρωμιοσύνης.Και βεβαίως εμείς διδάξαμε στην Οικουμένη, εμείς διδάξαμε πάντοτε, ες αεί και αεί ποτέ και ξανά και ξανά ότι σ’αυτόν εδώ τον υπεράχρονο, τον χρονικώς υπεράχρονο τόπον, σ’αυτόν τον τόπον στην κορυφήν του Ομήρου και στο ακροφύνιον του Ολύμπου, εμείς οι Ολύμπιοι διδάξαμε εδώ ότι η έρις γίνεται έρως.  Ναι. Η έρις γίνεται έρως, έρως ελευθερίας. Και, φυσικά, ξέρουμε πολύ καλά ότι ξεκινούμε όπως πάντα εδώ και τρείς χιλιάδες, ηττημένοι, αλλά ως ηττημένοι είμαστε αυτοί οι οποίοι θα ξαναδώσουμε σ’αυτόν τον πλανήτη των πεπλανημένων πλανητών και των πλανήτων, θα δώσουμε την καθ’ημάς, την καθ’ ημάς καθεστηκυίαν Πολιτείαν. Και ποιά είναι καθ’ημάς η καθεστηκυία Πολιτεία;Μία και μόνη: Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει.» 1η ομιλία του δάσκαλου Κώστα Ζουράρι στο ελληνικό κοινοβούλιο με στοιχεία από Ελύτη, Θουκυδίδη, Ακάθιστο Ύμνο και Γιάννη Ρίτσο. http://porofaraggo.blogspot.gr/2015/02/922015.html

porofaraggo
  «Κύριε πρόεδρε, τα σέβη μου. Κυρίες και κύριοι βουλευταί και βουλευταί, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι και συναδελφοί. Υπάρχει καιρός του λέγειν, υπάρχει καιρός του αντιλέγειν, υπάρχει καιρός του ψέγειν. Σήμερα για μένα θα είναι ο καιρός του υμνείν. Αίνον, έπαινον του υμνείν την Ιλιαδορωμιωσύνη .Κυρίες βουλευταί και κυρίοι βουλευταί, έρχομαι από μακριά. Οι συλλέκτριες των κρόκων της Θήρας έρχονται δίπλα μου και παγεμένες δίπλα με τον βόρειο τον άνεμο οι Μυροφόρες  με την χρυσή των αγγέλων αντανάκλαση.

Eurogroup: Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα...

Οι συνεχείς προειδοποιήσεις που εκπέμπονται από την γερμανική ηγεσία αλλά και άλλους ευρωπαίους παράγοντες για να ασκήσουν προκαταβολικά πίεση στην ελληνική κυβέρνηση είναι σαφές ότι δεν βοηθούν στη δημιουργία του κατάλληλου κλίματος προσέγγισης.Όπως για να είμαστε ειλικρινείς δεν βοηθούν και οι συνεχείς εναλλαγές απόψεων από τον υπουργό Οικονομικών και άλλους υπουργούς. Δεν βοηθά στην ανάκτηση της αναγκαίας αξιοπιστίας μας να δηλώνεις τη μια μέρα ότι αποδέχεσαι το 70% των μνημονιακών υποχρεώσεων και την επόμενη να υποστηρίζεις ακριβώς το αντίθετο.

Τρελό παιδί, χαρά γεμάτο: Ενθουσιάστηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης από το χιόνι στο Μαρούσι


Η έντονη χιονόπτωση στο λεκανοπέδιο της Αττικής ενθουσίασε και τον βουλευτή της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος πριν αποχωρήσει από το σπίτι του έβγαλε μία φωτογραφία τη χιονισμένη γειτονιά και την ανέβασε στο twitter με το σχόλιο: «Τώρα στο Μαρούσι, τί ωραίο πού είναι…».

ΦΟΥΛΑΤΖΙΚ: Ενα «Δίστομο» στη Βιθυνία της Μικράς Ασίας

ΤΟΥ ΒΛΑΣΗ ΑΓΤΖΙΔΗ *
Μία από τις πλέον άγνωστες σελίδες του μικρασιατικού δράματος ξετυλίχθηκε στη Βιθυνία, στη βορειοδυτική Μικρά Ασία. Ενενήντα χρόνια μετά τα όσα συνέβησαν στην περιοχή της Νικομήδειας, η σε βάθος μελέτη ακόμα εκκρεμεί. Εν τούτοις, όμως, κάποια στιγμιότυπα χρησιμοποιούνται ως επιχείρημα αρνητιστικών (negotiationism) προσεγγίσεων στην περί των μικρασιατικών ιδεολογική σύγκρουση.

Προωθείται το Ηλεκτρονικό φακέλωμα στην Ευρώπη – Πως θα προσπαθήσει να επιβάλλει το τσιπάρισμα η νέα τάξη;


Νέες φοβερές αποκαλύψεις για το ηλεκτρονικό τσιπάρισμα από τον ιδιοκτήτη του ιστολογίου «Ήπειρος Ελλάς», συναγωνιστή και φίλο μας κ. Τρύφωνα Τιπούρτη.
Πως αυτό προωθείτε ήδη σε Σουηδία και Βρετανία;
Η νέα τάξη θα επιβάλλει τον απόλυτο ηλεκτρονικό έλεγχο ως είδος οικονομικής διευκόλυνσης;
Τι είχε πει ο Άγιος Παΐσιος για το χάραγμα και πως αυτό θα επιβληθεί στους πολίτες από τις κυβερνήσεις;
Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο..

Rafail

»Η ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΣΠΙΡΤΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ»’…


Liberation
«Η νέα ελληνική κυβέρνηση παίζει με τα σπίρτα της Ιστορίας… Δεν μπορεί μια ζωή να παίζει το ρόλο του θύματος»,… γράφει ο αρθρογράφος της εφημερίδας Liberation, Ζαν Κατρεμέρ, ασκώντας έντονη κριτική στον Α. Τσίπρα και τον Π. Καμμένο με αφορμή την επιθυμία του ΣΥΡΙΖΑ να διεκδικήσει πολεμικές αποζημιώσεις από το Βερολίνο.
Το άρθρο του Κατρεμέρ  κοσμεί ένα σκίτσο με την σιδηρά κυρία της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, να κουβαλάει ευρώ και τον ΣΥΡΙΖΑ σε ρόλο τζίτζικα.
«Υπάρχει μια ηθική υποχρέωση απέναντι στο λαό μας, απέναντι στην Ιστορία, απέναντι σε όλους τους λαούς της Ευρώπης που πολέμησαν και έδωσαν το αίμα τους εναντίον του ναζισμού, μια ιστορική υποχρέωση,  να ζητήσουμε από τη Γερμανία να πληρώσει 162 δισεκατομμύρια ευρώ πολεμικές αποζημιώσεις. Βρισκόμαστε στις Βερσαλίες το 1919; Βρισκόμαστε στο Πόστνταμ το 1945; Καθόλου. Βρισκόμαστε στην Αθήνα το 2015 και η δήλωση έγινε στις προγραμματικές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα του νέου πρωθυπουργού της Ελλάδας», σχολιάζει επικριτικά ο Γάλλος δημοσιογράφος.

Απίστευτη δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη: Το Άρθρο 28 του Συντάγματος επιτρέπει την παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας!!

Αμέσως μετά την ομιλία του Υπουργού Οικονομίας Γιάννη Βαρουφάκη το λόγο ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της..
ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Ιδιαίτερη εντύπωση στις δηλώσεις
του προκάλεσε η αναφορά του στο Άρθρο 28 του Συντάγματος.

Ο κ. Μητσοτάκης κάνοντας ευθεία αναφορά στην τελευταία φράση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα όπου είπε: “Είμαστε κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της χώρας. Σε αυτό το Σύνταγμα ορκιστήκαμε, αυτό θα υπηρετήσουμε” σημειώσε ότι το Άρθρο 28 του Συντάγματος επιτρέπει την παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας εφόσον αυτό επιβάλλει το εθνικό συμφέρον. Σύμφωνα με αυτή την αναφορά του, οι Συμβάσεις που υπέγραψαν οι προηγούμενες κυβέρνησεις ήταν μέσα στα Συνταγματικά όρια και ο έλεγχος που ασκούν οι δανειστές πάνω στη δημοκρατική λειτουργία της χώρας είναι νόμιμος και συνταγματικά κατοχυρωμένος.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης είπε:

“Θέλω να σας θυμίσω ότι υπάρχει και το άρθρο 28 του Συντάγματος το οποίο δίνει τη δυνατότητα υπό προϋποθέσεις να εκχωρούμε εθνική κυριαρχία σε υπερεθνικούς θεσμούς. Μη σας διαφεύγει αυτή η μικρή λεπτομέρεια”.

Όταν ολοκλήρωσε την ομιλία του, η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου υπενθύμισε τι προβλέπει το άρθρο 28 του Συντάγματος τονίζοντας ότι “το συνολικό μνημονιακό πλαίσιο έχει περάσει χωρίς τέτοιες διατάξεις, δηλαδή χωρίς κύρωση υπογραφεισών συμφωνιών, με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και χωρίς τη διαδικασία του άρθρου 28 του Συντάγματος”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε το λόγο και απάντησε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι ο ρόλος της δεν είναι να σχολιάζει τις τοποθετήσεις βουλευτών, κοινοβουλευτικών εκπροσώπων ή υπουργών με την Πρόεδρο της Βουλής να δίνει και πάλι τη δική της απάντηση.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Βεβαίως, το Άρθρο 28 του Συντάγματος είναι εξαιρετικά σαφές:

Οι γενικά παραδεγμένοι κανόνες του διεθνούς δικαίου, καθώς και οι διεθνείς συμβάσεις, από την επικύρωσή τους με νόμο και τη θέση τους σε ισχύ σύμφωνα με τους όρους καθεμιάς, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του εσωτερικού ελληνικού δικαίου και υπερισχύουν από κάθε άλλη αντίθετη διάταξη νόμου. Η εφαρμογή των κανόνων του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συμβάσεων στους αλλοδαπούς τελεί πάντοτε υπό τον όρο της αμοιβαιότητας.
Για να εξυπηρετηθεί σπουδαίο εθνικό συμφέρον και να προαχθεί η συνεργασία με άλλα κράτη, μπορεί να αναγνωρισθούν, με συνθήκη ή συμφωνία, σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα. Για την ψήφιση νόμου που κυρώνει αυτή τη συνθήκη ή συμφωνία απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών.


Η Ελλάδα προβαίνει ελεύθερα, με νόμο που ψηφίζεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, σε περιορισμούς ως προς την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας της, εφόσον αυτό υπαγορεύεται από σπουδαίο εθνικό συμφέρον, δεν θίγει τα δικαιώματα του ανθρώπου και τις βάσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος και γίνεται με βάση τις αρχές της ισότητας και με τον όρο της αμοιβαιότητας.
Να σημειώσουμε ότι το άρθρο 28 αποτέλεσε θεμέλιο για τη συμμετοχή της Χώρας στις διαδικασίες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης όμως επουδενί δε μπορεί να θεωρηθεί ότι ο έλεγχος που ασκείται σήμερα είναι σύμφωνος με τις επιταγές του Συντάγματος.

Όπως αναφέρει και το Άρθρο 28 του Συντάγματος, για να γίνουν αποδεκτοί περιορισμοί ως προς την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας, χρειάζεται η απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, ενώ απαραίτητη προϋπίθεση είναι να μη θίγονται τα δικαιώματα του ανθρώπου και οι βάσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος.

“Στη διαπραγμάτευση έχετε τη στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης”

Πάντως, να αναφέρουμε ότι οι δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη, τμήμα τους τουλάχιστον, ήταν εκτός κομματικής γραμμής αφού διαχώρισε τη θέση του από όσα ακούγονται από την ηγεσία της ΝΔ περί «αριστερής παρένθεσης» -δηλαδή μιας σύντομης διάρκειας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που θα πέσει υπό το βάρος μιας αποτυχίας στις συζητήσεις με τοπυς εταίρους.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κυρ. Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων τόνισε επίσης ότι: «Στη διαπραγμάτευση έχετε τη στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης για μια λύση εθνικά ωφέλιμη. Δεν έχουμε καμία πρόθεση να σας δούμε ως αριστερή παρένθεση. Θα είχε επιβεβαιωθεί έτσι το χειρότερο σενάριο για τη χώρα, θα είχε αποτύχει η διαπραγμάτευση και κανείς δεν το θέλει».

Και συμπλήρωσε: Οι 76 βουλευτές της ΝΔ θα ψηφίσουν τη νέα συμφωνία αν είναι καλή και με ευρωπαϊκή προοπτική.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΒΟΜΒΑ!! Κουρεύονται οι καταθέσεις ύψους 250 δις ευρώ Ελλήνων σε τράπεζες της Ευρώπης;


xruses-lures
To παρόν δημοσιεύθηκε στο διαδικτυακό τόπο Κουρδιστό Πορτοκάλι, χωρίς να μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τις πληροφορίες τι οποίες αναφέρει. Αυτά που αναφέρονται είναι πολύ σοβαρά, οι πιθανότητες να συμβούν είναι πολύ μικρές και για το λόγο αυτό τις δημοσιεύουμε με κάθε επιφύλαξη. Γνωρίζετε αγαπητοί φίλοι ότι πάντα προσπαθούμε εδώ στο pentapostagma.gr να  μην τρομοκρατούμε αλλά και να μην επιτρέπουμε άγνοια σε κινήσεις που είναι μικρές άλλα υπαρκτές οι πιθανότητες να συμβούν.
Το Κουρδιστό Πορτοκάλι αποκαλύπτει την ΤΕΛΙΚΗ ΛΥΣΗ για το πρόβλημα του ελληνικού χρέους που έχουν έτοιμη οι Σόιμπλε-Γιουνκέρ και Ντάισεμπλουμ κι αυτή δεν είναι άλλη από το
κούρεμα των καταθέσεων των Ελλήνων σε τράπεζες της Ε.Ε.-με εξαίρεση την Ελλάδα. Το αντίθετο δηλαδή από αυτό που συνέβη με την Κύπρο.
Οι επικεφαλής της Ε.Ε. έχουν στα χέρια τους τις σχετικές εκθέσεις των κεντρικών τραπεζιτών των χωρώς της Ε.Ε. οι οποίες ανεβάζουν το ύψους του συνολικού αθροίσματος των καταθέσεων των συμπολιτών μας στα 250 δις ευρώ.
Μόνο στο διάστημα Δεκεμβρίου-Ιανουαρίου πάνω από 14 δις ευρώ εγκατέλειψαν τις ελληνικές τράπεζες για αντίστοιχες της Ευρώπης.
Το ποσοστό του κουρέματος δεν έχει αποφασισθεί ακόμη.
Στην συνέχεια για να μην υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη η φερεγγυότητα του ευρωπαικού τραπεζικού συστήματος θα επιχειρηθεί εκ των υστέρων η επικοινωνιακή αιτιολόγηση της απόφασης με σημείο αναφοράς την τιμωρητική διάθεση απέναντι στους Ελληνες φοροφυγάδες.
Τα μεγαλύτερα ποσά βρίσκονται σε τράπεζες της Γερμανίας, της Ελβετίας, της Γαλλίας και του Λουξεμβούργου. Θυμηθείτε πόσες φορές στην διάρκεια των πρόσφατων ταξιδιών Τσίπρα-Βαρουφάκη στην Ευρώπη οι συνομιλητές τους-με πρώτο και καλύτερο τον Βόλφαγκ Σόιμπλε-εξέφρασαν την επιθυμία να συνδράμουν την Ελλάδα στο κυνήγι των φοροφυγάδων.
Φαίνεται πως η Σολομώντειος Λύση που αποκαλύπτει το Κουρδιστό Πορτοκάλι είναι και δίκαιη και σχεδόν μαγική.


Ένα Άρθρο Φωτιά… Οι ΗΠΑ Σκόπιμα και Δίχως Χειροπιαστά Στοιχεία Προπαγανδίζουν την «Κακιά Ρωσία»


Κρατώντας τη Ρωσία ως εχθρό : Οι Στάσεις του Κογκρέσου και η μεροληπτική Τεχνογνωσία.
Η Αμερική φαίνεται απρόθυμη να αποδεχθεί το αρκετά καλοήθες γεγονός ότι στα κράτη δεν αρέσει να τους υπαγορεύουν και γι’ αυτό δεν δίνει ευκαιρίες για τη δημιουργία νέων διαλόγων. Αυτό είναι ιδιαίτερα έντονο στην εξήγηση της κακής σχέσης αυτή τη στιγμή με τη Ρωσία. Φαίνεται να υπάρχει ένα στοιχείο σκόπιμης έχθρας στον τρόπο που αντιμετωπίζεται η Ρωσία, αναλύει και ασχολείται, κυρίως στο λεγόμενο επίπεδο ειδικών επιστημόνων και πιο έντονα μέσα στο ελεγχόμενο πλέον από Ρεπουμπλικάνους του Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τουρκική Πρόκληση Μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο… «Ήρθε ο καιρός να γίνει τζαμί στην Αθήνα»


ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΖΕΪΜΠΕΚ… ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ…
Βουλευτής Ζεϊμπέκ του κυβερνώντος στην Ελλάδα κόμματος ΣΥΡΙΖΑ : Κατά την γνώμη μου ήρθε και πέρασε μάλιστα ο καιρός για να γίνει τζαμί στην Αθήνα. Μάλιστα πρέπει να γίνουν περισσότερα του ενός. Πιστεύω πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα λύσει αυτό το θέμα¨.
Ο βουλευτής Ζεϊμπέκ του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ που κέρδισε τις εκλογές της 25/1 απάντησε στις ερωτήσεις του ανταποκριτή του Α.Α.
Ο Ζεϊμπέκ-μέλος της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης, υπενθυμίζει πως εξελέγη για τρίτη φορά βουλευτής και ότι ο ελληνικός λαός έχει μεγάλες προσδοκίες από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Ζεϊμπέκ περιγράφει πως στην δυτική Θράκης υπάρχουν πολλά θέματα, ενώ εστιάζει στο εκπαιδευτικό θέμα.
Ο Ζεϊμπέκ αναφέρει πως η μειονοτική εκπαίδευση γίνεται σε δύο γλώσσες και λέει ¨Με αυτή την εκπαιδευτική μέθοδο δεν διδάσκονται σωστά ούτε τα ελληνικά ούτε τα τουρκικά. Αυτός ήταν και ο σκοπός της προηγούμενης κυβέρνησης.

«Sites του ρεαλισμού και της neoliberal πολιτικής» του Πατήρ Κακόψυχου


shoot-tv-head
Βλέπω ότι σε πολλά sites του ρεαλισμού και της neoliberal πολιτικής συνεχίζεται η τρομοκρατία με δηλώσεις διάφορων χαρτογιακάδων που προβλέπουν grexit,
μετεωρίτες να πέφτουν στην Ελλάδα,σεισμούς και βιβλικές καταστροφές,
χωρίς φυσικά να ακούγεται αντίλογος και με τα απαραίτητα »αυθόρμητα» σχόλια λογικών πολιτών να συμπληρώνουν ως ξινή σάλτσα το ξαναζεσταμένο φαγητό του εκφοβισμού.
Ειλικρινά θα πρέπει κάποιοι να καταλάβουν ότι όλο και περισσότερος κόσμος αγνοεί ή καλύτερα περιφρονεί Φριντμανικές συνταγές οικονομικής επιτυχίας και πως τίθεται πλέον θέμα επιβίωσης για όλο και περισσότερο κόσμο.

ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ; Πώς μπορεί να φύγει μια χώρα από την ΕΕ; Έχει ξανασυμβεί; ΝΑΙ, το 1985

EYRO

Το γνωρίζατε ότι υπάρχει χώρα που αποχώρησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΟΚ) το 1985;
Δείτε στο makpress, αναλυτικά τι προβλέπουν οι συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Ευρωσύνταγμα και τα υπόλοιπα νομικά κείμενα, για μια χώρα που θέλει να αποχωρήσει :Εθελούσια αποχώρηση
Στις υφιστάμενες συνθήκες δεν προβλέπεται ρήτρα αποχώρησης για κάποιο κράτος μέλος που επιθυμεί να αποχωρήσει από την Ένωση και οι εν λόγω συνθήκες έχουν συναφθεί με αόριστη διάρκεια. Το μόνο προηγούμενο σχετικώς υπήρξε η αποχώρηση της Γροιλανδίας το 1985 (http://europa.eu/scadplus/constitution/membership_el.htm). Η εν λόγω μεταβολή εδαφικής εφαρμογής των συνθηκών κατέστη δυνατή έπειτα από τροποποίηση των συνθηκών που κυρώθηκε από όλα τα κράτη μέλη. Το Σύνταγμα εισάγει ρήτρα εθελούσιας αποχώρησης, κάτι που αποτελεί σημαντική καινοτομία (άρθρο I-60).

Ενταξ’…τελείωσαν, 41% της ΝΔ στηρίζουν την Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ


B9fh7a_CQAAhnP6

Ακόμη και το 41% των ψηφοφόρων της Νεας Δημοκρατίας στηρίζει την Ελληνική Κυβερνηση στην διαπραγμάτευση.

Συνολικά το
75% των Ελλήνων στηρίζουν την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

ΒΙΝΤΕΟ: “ΣΦΑΓΗ” στη Βουλή Καμμένου – Θεοδωράκη: “Πόσα έπαιρνες από την ΕΡΤ και την βούλιαξες;”

kammenostavros_533_355

Πριν λίγο ο Πάνος Καμμένος έκανε σφοδρή επίθεση στον Σταύρο Θεοδωράκη για την ΕΡΤ. 
“Άκουσα και λυπήθηκα γι’ αυτό να κατηγορούμαστε από ένα καινούριο κόμμα, που τώρα αποχώρησε και σ’ αυτό μου θύμισε τον κύριο Σαμαρά. Μας κατηγόρησε με ανυπόστατες κατηγορίες. Θα του πω του φίλου μου του κυρίου Θεοδωράκη. Μίλησε για την ΕΡΤ. Ποιοι τα έπαιρναν στην ΕΡΤ; Όσα έπαιρνε ο ίδιος για τις παραγωγές, τα τριαντάρια; Ας ζητήσει συγγνώμη”.
Μέσα σε… ελάχιστα δευτερόλεπτα, ο Σταύρος Θεοδωράκης εμφανίστηκε ξανά στην αίθουσα της Ολομέλειας (από την οποία είχε αποχωρήσει) και ζήτησε τον λόγο για να απαντήσει στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ.

Merrill Lynch «Συμβιβασμός για την Ελλάδα»


sumbibasmo-gia-tin-ellada-blepei-i-merrill-lynch.w_l
Η έκκληση της ελληνικής κυβέρνησης δεν έχει βρει μεγάλη συμπάθεια στο εξωτερικό, ωστόσο υπάρχουν ενδείξεις ενός πιθανού συμβιβασμού αναφέρει η BofA Merrill Lynch.
Η έκκληση της νέας ελληνικής κυβέρνησης δεν έχει βρει μεγάλη συμπάθεια στο εξωτερικό, ωστόσο υπάρχουν ενδείξεις ενός πιθανού συμβιβασμού, σημειώνει σε έκθεση της σήμερα η BofA Merrill Lynch. Οι αναλυτές της, υπό τον κ. Αθανάσιο Βαμβακίδη, δηλώνουν ότι περιμένουν πως οι διαπραγματεύσεις των επόμενων εβδομάδων να επικεντρωθούν κυρίως στον οδικό χάρτη και λιγότερο στις πολιτικές.
Όπως υπογραμμίζουν οι πολιτικές διαπραγματεύσεις στην πραγματικότητα θα είναι ιδιαίτερα δύσκολες. Η Ελλάδα, σύμφωνα με την BofA χρειάζεται ένα νέο επίσημο πρόγραμμα χρηματοδοτικής υποστήριξης. «Κατά την άποψη μας οποιαδήποτε συμφωνία πιθανόν να περιλαμβάνει τόσο περισσότερη λιτότητα όσο και απώλειες για την υπόλοιπη την Ευρωζώνη». Σύμφωνα με τους αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας η Ελλάδα δεν χρειάζεται να επανεφεύρει τον τροχό. Η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να προ δεσμευθεί στους δημοσιονομικούς στόχους που είχαν βασιστεί σε αντικειμενική ανάλυση του ΔΝΤ μέσα απ’ τις ορθές πρακτικές του παρελθόντος και να εναντιωθεί σε στόχους που έδειχναν το δημόσιο χρέος βιώσιμο στα χαρτιά. Επίσης η κυβέρνηση θα μπορούσε να αναζητήσει συμβουλές απ’ το ΔΝΤ πάνω στην φορολογική αναδιάρθρωση και από τον ΟΟΣΑ για τις δομικές μεταρρυθμίσεις. Μία τέτοια προσέγγιση θα ενδυνάμωνε τόσο την αξιοπιστία της κυβέρνησης στο εξωτερικό και θα υποχρέωνε τις Αρχές της Ευρωζώνης να πρέπει να αντιτεθούν σε ισχυρές αναλύσεις.
Μία κακή εξέλιξη, σύμφωνα με την BofA, θα ήταν ο καθένας να προσπαθεί να δείξει ότι έχει την πρωτοβουλία προκαλώντας έτσι σύγκρουση. «Κάποιος θα μπορούσε να σκεφθεί πολλές βερσιόν (σσ. μίας τέτοιας εξέλιξης), οι περισσότερες εξ αυτών θα περιελάμβαναν ένα bank run και επιβολή ελέγχου στη διακίνηση Κεφαλαίων στην Ελλάδα, που θα οδηγούσαν σε έξοδο της Ελλάδας απ’ την Ευρωζώνη».

ΑΥΤΑ είναι τα ΣΟΥΠΕΡ-ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ που κρατάνε ασφαλείς τους παγκόσμιους ηγέτες!! (φωτο)

igetes_car5

Δείτε τις φωτογραφίες!! Οι σημαντικοί άνθρωποι χρειάζονται εξίσου σημαντικά αυτοκίνητα. Ακόμα και… αν στο τιμόνι της χώρας του, δεν αποδεικνύονται αντάξιοι «σοφέρ», εντούτοις στην επιλογή οχήματος που θα τους μεταφέρει με άνεση και κυρίως με ασφάλεια, αποδεικνύονται αρκετά γενναιόδωροι.
Μερικοί μάλιστα επενδύουν τεράστια ποσά για να «ντύσουν» τη μεταφορά τους με θωρακισμένες, αστραφτερές λαμαρίνες και αλεξίσφαιρα τζάμια προκειμένου η μετακίνησή τους να γίνεται με στιλ και εγγυημένη ασφάλεια. Ηδη από τη δολοφονία του Τζον Κένεντι, λαμβάνονται μέτρα για να κρατούν προέδρους, θρησκευτικές προσωπικότητες, και άλλους ηγέτες του κόσμου προστατευμένους.
Δείτε μια σειρά από οχήματα, από το τετράτροχο υπερόπλο του Μπαράκ Ομπάμα, μέχρι τον ταπεινό σκαραβαίο του προέδρου της Ουρουγουάης.

Bild: Μήπως πραγματικά δικαιούνται αποζημίωση οι Έλληνες;


KZ Auschwitz, Brillen ΝΑΖΙ NAZI

Με αυτό τον τίτλο η γερμανική λαϊκή εφημερίδα Bild αναφέρεται και αμφισβητεί την συμφωνία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου με τον Αντενάουερ το 1960 βάση της οποίας η γερμανική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι έχει κλείσει νομικά το θέμα των αποζημιώσεων στην Ελλάδα!

“ΠΙΘΑΝΟ ΚΡΑΧ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ-ΑΔΕΙΑ ΑΤΜ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ” ΠΟΙΟΙ ΔΙΑΚΙΝΟΥΝ ΣΕΝΑΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΟΥ EYROGROUP ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

atm_euro_610


Kάποιοι θεωρούν ότι ειδικευόμαστε σε θεωρίες καταστροφολογίας. Με την διαφορά ότι τα περισσότερα από όσα έχουμε επιλέξει είτε από το διεθνές δελτίο των «καταστροφολόγων» είτε από τις προφητείες Αγίων είτε από πληροφορίες μας, έχουν βγει σχεδόν όλα, αληθινά. Αυτή τη φορά, τις προφητείες τις δίνουν οι ξένοι χρηματοπιστωτικοί παράγοντες από τα διεθνή fora. Τα τηλεγραφήματα τους δεν είναι μαντείες ή χρησμοί.
Προκύπτουν από συνομιλίες με Έλληνες τραπεζίτες και στελέχη της αγοράς. Και συμπίπτουν με όλα όσα γνωρίζουμε κι εμείς: Ότι οι μεγάλες ελληνικές τράπεζες έχουν ήδη αντλήσει από το όριο των 23-24 δις από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, τα 17-18 δις από αυτή την βοήθεια. Εάν συνυπολογιστεί η αθρόα εκροή χρήματος από ομαδικές και σύσσωμες αναλήψεις καταθετών που δεν εμπιστεύονται τα χρήματα τους στα ταμεία και στις θυρίδες αλλά μόνον κάτω από το μαξιλάρι τους, τότε εκεί γύρω στο τέλος του μήνα-εάν δεν υπάρξει ανακούφιση ή συμφωνία από την Ελληνική κυβέρνηση με τους δανειστές-θα έχουμε μέγα θέμα με τις καταθέσεις μας, παρά τα όσα είπε χθες- καθησυχάζοντας την κοινή γνώμη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας- στην Κ.Ο του κόμματος του, με πένθιμο ύφος.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...