Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2015

Η ΜΕΓΑΛΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

ΑΘΗΝΑ 18-2-2015.

Η μεγαλοσύνη τού Έθνους δεν μετριέται με το στρέμμα. Με τής καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με το αίμα. Πολύ ορθά και σοφά το έθεσε ο μεγάλος Εθνικιστής ποιητής μας Κωστής Παλαμάς. Η δύναμη τής Φυλής ορίζεται πρωτίστως από το ιερό πάθος και την γενναιότητα που έχει αυτή ώστε να τειχίσει τα ειρηνικά έργα με την ατσάλινη αποφασιστικότητα να αρνηθεί πάσα συναλλαγή με την αναίδεια των ισχυρών. Το δε Αίμα τής ζωντανής, γεμάτης παλμό Φυλής ποτίζει το δέντρο τής λευτεριάς και τής ισχύος, καταλύοντας την βαρβαρότητα.

ΤΣΙΠΡΑΣ, ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑΑΘΗΝΑ 18-2-2015.

Συμπεράσματα από την ομιλία Τσίπρα προς την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλει λέει ο Τσίπρας και η κυβέρνησή του ένα Συμβόλαιο Ανάπτυξης, αλλά τον ξεγέλασαν τάχα οι συνομιλητές του γιατί το είπαν με το όνομά τους, δηλαδή παράταση παρόντος και έλευση νέου Μνημονίου. Δεν θέλει λέει την ρήξη, πάει δηλαδή μετά το σχίσιμο και η διαπραγμάτευση του μνημονίου, αλλά λύση, δηλαδή πλήρη υποταγή με τρόπο που να μην τον καταλάβει ο ελληνικός λαός. Και για πρόεδρο της δημοκρατίας προωθεί τον νεοδημοκράτη Παυλόπουλο, αυτόν που ευχαριστούσε τους λαθρομετανάστες που προτιμούν ως χώρα εισβολής τους την Ελλάδα. Συγγραφείς του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου και νομιμοποιητές των λαθρομεταναστών, το συνταγματικό τόξο της αστικής δημοκρατίας στην εν τοις πράγμασι μεγάλη συγκυβέρνηση ενάντια στον «κακό» εθνικισμό. Βρισκόμαστε λοιπόν πλέον ενώπιον των ευθυνών μας για την απελευθέρωση του Ελληνικού Έθνους. Ευθύνες στις οποίες πρέπει να ανταποκριθούμε όλοι μας, από τον ελληνικό λαό έως τον ελληνικό στρατό, έως τους πάντες. Θεός, Ελλάς, Στρατός, Λαϊκός Εθνικισμός για την ανατολή της Χρυσής Αυγής του Ελληνισμού.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

Handelsblatt: Πιθανή η χρηματοδότηση χωρίς παράταση του ίδιου προγράμματος #Eurogroup


Handelsblatt
Πιο κοντά στις ελληνικές θέσεις έρχονται οι δανειστές, οι οποίοι – σύμφωνα με την γερμανική Handelsblatt – ενδέχεται να συμφωνήσουν στη μεταφορά διψήφιου ποσού δισεκατομμυρίων ευρώ από το αρχικό πρόγραμμα σε ένα νέο, χωρίς αίτημα παράτασης από την Αθήνα.

BLOOMBERG: Η ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΩΣ ΜΟΧΛΟΣ ΠΙΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ


Bloomberg: Η γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας ως μοχλός πίεσης στην Ευρώπη
Δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρεται στη στρατηγική θέση της Ελλάδας ως μέλους του ΝΑΤΟ και πώς αυτό μπορεί να λειτουργήσει υπέρ της, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως: «η στρατηγική σημασία της χώρας για τη Ευρωπαϊκή Ένωση ίσως λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης στη Γερμανία για την εξασφάλιση παραχωρήσεων».

Economist: Οκτώ γραφήματα που δείχνουν πόσο βαθιά είναι η κρίση στην Ελλάδα [εικόνα]


Greece vs Eurozone
Από μια πλευρά οκτώ βασικά στοιχεία της ελληνικής οικονομίας και από την άλλη ο μέσος όρος της Ευρωζώνης. Οι συγκρίσεις είναι σκληρές για την Ελλάδα και δείχνουν έκτυπα το μέγεθος της οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης που βίωσε και συνεχίσει να βιώνει η χώρα μας.
Μέσω οκτώ ενδεικτικών γραφημάτων η γραφιστική ομάδα του Economist θέλησε να δείξει πως αυτό που λέμε κρίση στην Ελλάδα, όχι μόνο δεν είναι ένα κενό γράμμα ή μια πιθανή υπεκφυγή για να μην αποπληρώσει η χώρα τα χρέη της, αλλά μια πραγματικότητα που οι αριθμοί δείχνουν πως είναι σκληρότερη από όσο περίμεναν και οι πλέον απαισιόδοξοι.
Οι βασικοί τομείς τους οποίους εξέτασε ο Economist είναι το ακαθάριστο χρέος, η ανεργία των νέων, η μακροχρόνια ανεργία, το εργασιακό κόστος, το μεσαίο εισόδημα, ο κίνδυνος να βρεθεί κάποιος σε καθεστώς φτώχειας, οι ιατρικές ανάγκες, αλλά και η πρόσβαση στο ίνερνετ.
Σε όλους τους τομείς η Ελλάδα υπολείπεται κατά πολύ του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Το παράδοξο της «γιατρειάς» που επιβλήθηκε στην Ελλάδα είναι ότι ενώ έπεσε αρκετά το εργασιακό κόστος που κατά πολλούς είναι ένας θετικός παράγοντας για τον ανταγωνισμό, δεν δημιουργήθηκαν αντίστοιχα οι θέσεις εργασίας που θα μείωσαν δραστικά την ανεργία των νέων, αλλά και την μακροχρόνια απουσία από την αγορά εργασίας.
Πηγή: Economist

Βρήκαν Καλάσνικοφ στο τελωνείο του Ελευθέριος Βενιζελος με προορισμό τη Γερμανία!


Από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ανακοινώνεται ότι κλιμάκιο υπαλλήλων του τμήματος εκ των Υστέρων Ελέγχων, Παραποιημένων και Δίωξης του Τελωνείου Αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος», το οποίο εκτελούσε υπηρεσία στο ταχυδρομικό κατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. του Αεροδρομίου Αθηνών, ανακάλυψε και κατάσχεσε ένα (1) χαρτοκιβώτιο με προορισμό τη Γερμανία, το οποίο περιείχε ένα αυτόματο πολεμικό όπλο τύπου KALASNIKOF.
Το όπλο ήταν επιμελώς τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο προκειμένου να μην εντοπιστεί από το σύστημα ελέγχου X-RAY, ενώ έφερε ψευδή περιγραφή στα συνοδευτικά του έγγραφα ως δείγμα είδους διακόσμησης.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο εντοπισμός του όπλου κατέστη δυνατός στο πλαίσιο έρευνας βάσει των μεθόδων και του εξελιγμένου συστήματος ανάλυσης κινδύνου που είναι ενσωματωμένο στο Πληροφοριακό Σύστημα Τελωνείων ICISnet. Το εν λόγω σύστημα αποτελεί ένα από τα βασικά όπλα της τελωνειακής διοίκησης για τον εντοπισμό τέτοιων φαινομένων ενώ η εξέλιξή του και η περαιτέρω βελτίωσή του αποτελεί έναν από τους βασικούς παράγοντες των μεταρρυθμιστικών δράσεων των Τελωνείων. Το εν λόγω σύστημα έχει αξιολογηθεί θετικά και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τελωνείων (ΠΟΤ) ο οποίος σε μία από τις αξιολογήσεις του έδωσε συγχαρητήρια στη χώρα μας για την υιοθέτηση των βέλτιστων διεθνών πρακτικών.
Η έρευνα συνεχίζεται σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία.

olympia

Ο Ρωμανιάς επιβεβαιώνει το σκανδαλο του PSI ! PSI = ΙΣΟΒΙΑ #psi #mazi #eurogroup


wpid-20150215111854Απο επίσημα χείλη πλέον αυτα που γράφουμε εδω και τρία χρόνια στο Ολυμπία. Κατάπληκτος απο την έρευνα που έκανε ο Γ. Ρωμανιάς, αποκάλυψε το βάθος του σκανδάλου. Μετέτρεψαν νύχτα τα μετρητά των ασφαλιστικών ταμείων και άλλων ΝΠΔΔ σε ομόλογα, ενώ γνώριζαν ότι θα κουρευόντουσαν! Η εξεταστική για το PSI που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, θα έχει βαρύ κατηγορητήριο…

Βίασαν την χώρα και τώρα την κατηγορούν επειδή δεν είναι …παρθένα!


http://viotikoskosmos.wdfiles.com/local--files/distomo-fotografies/distomo13%20(Small).jpg
Ο Αλάριχος επέστρεψε σαν Χίτλερ και τώρα φόρεσε τη νεώτερη προβιά της ΕΚΤ και των Γερμανικών πολυεθνικών. Πάντοτε δε, έβρισκε και πρόθυμους τσολιάδες για να ξεπουλήσουν ότι πολύτιμο έχει αυτή η χώρα. Αυτοί που ακόμα οφείλουν τις αποζήμιώσεις από το Ελληνικό ολοκαύτωμα και αρνούνται «με τσαμπουκά» να τις πληρώσουν έχουν το θράσος να εμφανίζονται ως κατήγοροι.

Η Βρετανία σχεδιάζει κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας


Η Βρετανία σχεδιάζει κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας
Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ - Έχω αναφερθεί άπειρες φορές στην βρώμικη πολιτική των Βρετανών εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας. Και χρησιμοποιώ επίτηδες τη λέξη, διότι περί αυτού πρόκειται. Τα μέσα εναντίον της Κύπρου και στήριξης του Τούρκου κατακτητή είναι βρώμικα. Δεν υπάρχει προηγούμενο στην παγκόσμια ιστορία, μία χώρα εγγυήτρια και υποτίθεται σύμμαχος, η Βρετανία, να πολεμά με τόσο μίσος ένα μικρό κράτος, την ημικατεχόμενη Κυπριακή Δημοκρατία. Αυτό πρέπει να τελειώσει…

Νίκος Αναστασιάδης: "Κρίσιμη η κατάσταση με την Ελλάδα - Ελπίζω η Αθήνα να πετύχει"


Ως αρκούντως κρίσιμη περιγράφει την κατάσταση σε σχέση με την Ελλάδα, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, εκφράζοντας την ελπίδα ότι μέχρι την Παρασκευή θα εξευρεθεί ο τρόπος
εξόδου από το αδιέξοδο, ενώ ξεκαθαρίζει ότι η σταθερή θέση της Κύπρου είναι η στήριξη της Ελλάδας και αυτή θα είναι και η πολιτική σε όλες τις κρίσιμες συνεδρίες που ακολουθούν.

''ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΝΔΩΣΟΥΜΕ''...
«Σε αυτό τον εκβιασμό δεν πρόκειται να ενδώσουμε» δήλωσε ο υφυπουργός ...
Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής.


«Είναι θέμα εθνικής αξιοπρέπειας» τόνισε στον ΑΝΤ1 ο Σταύρος Κοντονής και πρόσθεσε: «Είμαστε διατεθειμένοι να πάμε σε έναν έντιμο συμβιβασμό, δεν πρόκειται όμως να αποδεχτούμε τελεσίγραφα αυτού του τύπου που θυμίζουν άλλες καταστάσεις».

Τα «έσπασαν» στο Eurogroup: «Παράλογη απαίτηση για συνέχιση του μνημονίου», λέει το Μαξίμου


ta-espasan-sto-eurogroup-paralogh-apaithsh-gia-synexish-toy-mnhmonioy-leei-to-maksimoy
Ανυποχώρητη εμφανίζεται η κυβέρνηση, η οποία απορρίπτει νέο κείμενο που παρουσιάστηκε, πριν από λίγο, στις Βρυξέλλες από τον πρόεδρο του Eurogroup. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στο Eurogroup  «παρουσιάστηκε ως βάση συζήτησης ένα κείμενο που αποτελεί ριζική υπαναχώρηση από την κοινή ανακοίνωση του κ. Ντάισελμπλουμ με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, την προηγούμενη Πέμπτη».
Όπως τονίζουν κύκλοι του Μαξίμου, «η επιμονή ορισμένων κύκλων να εφαρμόσει η νέα ελληνική κυβέρνηση το Μνημόνιο είναι παράλογη και μη αποδεκτή». Παράλληλα, διαμηνύουν ότι η υλοποίηση του μνημονιακού προγράμματος «έφυγε» από το τραπέζι στη Σύνοδο Κορυφής και «όσοι την επαναφέρουν χάνουν το χρόνο τους».
«Με αυτά τα δεδομένα δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία σήμερα», σημειώνουν χαρακτηριστικά. 
Η στάση που θα κρατούσαν οι εταίροι, στη συνεδρίαση που βρίσκεται σε εξέλιξη, έγιναν σαφείς με δηλώσεις που έκαναν οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών, δείχνοντας ότι δεν θα υποχωρήσουν από τη θέση για παράταση του ισχύντος προγράμματος.

newpost

Τον Προκόπη Παυλόπουλο πρότεινε ο Πρωθυπουργός για Πρόεδρο της Δημοκρατίας


Τον Προκόπη Παυλόπουλο πρότεινε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την Προεδρία της Δημοκρατίας. 
Όπως είπε, η ευρύτερη δυνατή συναίνεση είναι απαραίτητη για ξεπεράσουμε καθε δυσκολία.
«Ζούμε τη γέννηση μιας νέας εποχής, είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε η ενότητα του λαού μας στην κοινωνία αλλά και σε επίπεδο πολιτικό και πολιτειακό» σημείωσε.

Στις 7:30 το απόγευμα της Τετάρτης η ψηφοφορία για την εκλογή ΠτΔ


Την Τετάρτη, στις 7.30 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου εξέδωσε την ημερήσια διάταξη στην οποία τονίζεται: «Καλούμε την Ολομέλεια της Βουλής σε Ειδική Συνεδρίαση για την δεκάτη ογδόη (18η) Φεβρουαρίου 2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.30΄ απογευματινή, με μοναδικό αντικείμενο τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, με την πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών».

Τι θα συνέβαινε εάν η Ελλάδα αρνούνταν να πληρώσει;


Οι Ευρωπαίοι δανειστές της Ελλάδας πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δίνοντας στην Ελλάδα...
μια ευκαιρία να ορθοποδήσει, ενεργούν υπέρ των δικών τους συμφερόντων, δηλώνει σε νέο
άρθρο του στην εφημερίδα Νιου Γιορκ Τάιμς, ο Αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, τονίζοντας τις ομοιότητες μεταξύ της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης και της Ελλάδας.

"Βόμβα" από Μόσχα: Ετοιμάζεται πακέτο οικονομικής βοήθειας από BRICS για Ελλάδα! - ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΕΞ Ν.ΧΟΥΝΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΡΩΣΟ ΠΡΕΣΒΗ


Εμμεση, αλλά σαφή παρέμβαση καταγράφεται από την Μόσχα τις τελευταίες ώρες και σίγουρα η Ρωσία δίνει έναν διαπραγματευτικό «άσσο» στον Α.Τσίπρα αυτές τις κρίσιμες ώρες της διαπραγμάτευσης μετά το χθεσινό «ΟΧΙ» της Ελλάδας με ρεπορτάζ του RT που αποκαλύπτει ότι έχει συζητηθεί μεγάλη οικονομική βοήθεια στους BRICS για την Ελλάδα!

«Η Γερμανία χρωστά τα διπλά στην Ελλάδα και πρέπει να τα επιστρέψει»


«Η Γερμανία χρωστά τα διπλά στην Ελλάδα και πρέπει να τα επιστρέψει»Άρθρο Ισπανών οικονομολόγων για το χρέος της ναζιστικής Γερμανίας > Η Γερμανία χρωστά χρήματα στην Ελλάδα και, σύμφωνα με αρκετούς υπολογισμούς, το ποσόν αυτό ανέρχεται σχεδόν στα διπλά χρήματα από αυτά που έχει λάβει η Αθήνα από τους Ευρωπαίους εταίρους της, αποφαίνεται σε σημερινό της δημοσίευμα η ισπανική ηλεκτρονική εφημερίδα El Publico.

Οι κάτοικοι στα Καμένα Βούρλα συγκροτούν ομάδες περιφρούρησης - Αδυναμία δηλώνει η ΕΛΑΣ


«Δεν πάει άλλο. Πρέπει να προστατέψουμε τις οικογένειές μας και τις περιουσίες μας...», δηλώνει o πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας των Καμένων Βούρλων Δημήτρης Καραμανώλης, καθώς τα κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί δραματικά στην περιοχή.

Εκνευρισμός ΗΠΑ με Μέρκελ. Η σκληρή στάση της, ρίχνει την στρατηγικής σημασίας Ελλάδα στα χέρια του Πούτιν!


Δημοσίευμα του Bloomberg, επισημαίνει ότι η Ελλάδα είναι μεταξύ των ελάχιστων που συμβαδίζουν με τις συστάσεις του ΝΑΤΟ για τις αμυντικές δαπάνες, και έχει τώρα περισσότερα από 200 μαχητικά αεροσκάφη και 1.000 άρματα μάχης. Οι εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ περιλαμβάνουν μια στρατιωτική βάση στην Κρήτη που χρησιμοποιήθηκε στη διάρκεια των βομβαρδισμών της Λιβύης το 2011.

Αυτός ο ρόλος είναι ίσως το ισχυρότερο όπλο στα χέρια του Αλ. Τσίπρα κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την υπόλοιπη ευρωζώνη, σύμφωνα με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Δ. Κούρκουλα.
Το Bloomberg αναφέρει ακόμη ότι ο Putin φλερτάρει με την Ελλάδατην ώρα που η Γερμανία παίζει σκληρό παιχνίδι για τις παραχωρήσεις που ζητάει ο Έλληνας πρωθυπουργός για το χρέος της Ελλάδας. «Στις 11 Φεβρουαρίου, καθώς ο Γ. Βαρουφάκης δεν κατόρθωνε να πετύχει μια συμφωνία και η Merkel σφυρηλατούσε μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μετά από 18 ώρες συνομιλιών με τον Putin, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov δήλωσε ότι η χώρα του θα εξέταζε την παροχή οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα, εάν ο Αλ. Τσίπρας τη ζητούσε».
Στο μεταξύ, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς, υποβάθμισε την προοπτική περαιτέρω κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας, που απαιτεί την ομόφωνη στήριξη όλων των κρατών μελών της ΕΕ. Η Ελλάδα πρέπει να είναι προσεκτική να μην θέσει σε κίνδυνο την διαπραγματευτική της θέση, δήλωσε ο Δ. Κούρκουλας, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών. Φλερτάροντας με τον Putin, ο Αλ. Τσίπρας ρισκάρει να υπονομεύσει την αξιοπιστία του με την υπόλοιπη ΕΕ, δήλωσε.
«Με τις κινήσεις τους τον τελευταίο καιρό, μπορεί να χάσουν αυτό το πλεονέκτημα. Μπορείς να έχεις εξαιρετικές σχέσεις με τη Ρωσία χωρίς να τροφοδοτείς ανησυχίες ότι παίζεις δύο παιχνίδια την ίδια στιγμή».

olympia

Κυβέρνηση: Προσπάθησαν να μας εγκλωβίσουν στην εφαρμογή του email Χαρδούβελη > ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ EUROGROYP


maksimoy-h-kybernhsh-samara-eixe-symfwnhsei-ola-ta-metra-toy-email-xardoybelh
Αποστολή στις Βρυξέλλες: Ελένη Καλογεροπούλου > Προσπάθεια να εγκλωβίσουν την ελληνική πλευρά εντοπίζουν κυβερνητικές πηγές, με αφορμή το κείμενο που παρουσίασαν οι εταίροι στη συνεδρίαση του Eurogroup και παρουσιάστηκε ως προειλημμένη δέσμευση της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, το κείμενο περιλάμβανε θέσεις σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα δεσμεύεται να απέχει από οποιαδήποτε μονομερή ενέργεια, μέχρι να συμφωνήσει με την Ε.Ε. σε παράταση προγράμματος. Την κατηγορηματική απόρριψη της ελληνικής πλευράς πυροδότησε σημείο του κειμένου που αναφέρει ότι «οι ελληνικές αρχές εξέφρασαν την πρόθεσή τους να ζητήσουν εξάμηνη παράταση του τρέχοντος προγράμματος».

Στο ... κενό η Ελλάδα μετά το Eurogroup- πιέσεις στο ευρώ

Πιέσεις ασκούνται την τελευταία ώρα στο ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς έγινε γνωστό ότι οι νέες διαπραγματεύσεις στο Eurogroup για το πρόγραμμα της Ελλάδας απέβησαν άκαρπες. Ειδικότερα, στις 20:29, το ευρώ κινείται με απώλειες 0,58% στα 1,1324 δολάρια, ενώ στο μεγαλύτερο μέρος της σημερινής συνεδρίασης το ευρώ κινήθηκε πάνω από τα επίπεδα των 1,14 δολαρίων.

Ετοιμάζεται επιστροφή Καραμανλή στο "τιμόνι" της Ν.Δ.

Ο χρόνος επιστροφής του Κώστα Καραμανλή στην ηγεσία της Ν.Δ. θα εξαρτηθεί από τις συγκυρίες από το πόσο θα αντέξει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Στο μεταξύ, να πέσουν οι τόνοι στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας συμφώνησαν οι Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν το μεσημέρι της Δευτέρας, καθώς το κλίμα είχε φορτιστεί επικίνδυνα ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την προσεχή Πέμπτη. Στη σκιά των πληροφοριών ότι κεντρικά στελέχη της ΝΔ είναι έτοιμα να θέσουν θέμα ηγεσίας στην προσεχή Κ.Ο., ο κ. Σαμαράς ανέλαβε την πρωτοβουλία και τηλεφώνησε _σύμφωνα με διαρροή της Συγγρού_ στον κ. Καραμανλή.

Πανούσης: Σε 100 μέρες κλείνει η Αμυγδαλέζα

Όπως ανέφερε ο κ. Πανούσης, «στόχος είναι σε 100 ημέρες να κλείσει η Αυγδαλέζα και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, για να προχωρήσουν οι διαμορφώσεις χώρων Αττικής για τρία κέντρα ανοιχτής φιλοξενίας μεταναστών, μια διαδικασία που έχει ξεκινήσει η προηγούμενη κυβέρνηση και θέλουμε να την επιταχύνουμε».Τόνισε, δε, ότι η Αμυγδαλέζα, «σε σύγκριση με άλλους παρόμοιους χώρους, δεν μπορεί να αλλάξει μορφή».

Τι θα συμβεί αν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, οι πιθανότητες μιας ελληνικής εξόδου από τη νομισματική ένωση έχουν αυξηθεί σημαντικά. Ας δούμε όμως τι θα συμβεί αν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ.α) Νέο νόμισμα

Ένα κεντρικό μέρος της διαδικασίας θα ήταν σαφώς η φυσική παραγωγή του νέου νομίσματος, ίσως ονομάζεται “δραχμή”. Υπό κανονικές συνθήκες χρειάζονται έξι μήνες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία του νέου νομίσματος. Αρχικά τα ευρώ θα συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται για μικρής έκτασης αγορές, ενώ η αγορά με κάρτες θα αρχίσει να κερδίζει έδαφος.

Στην έκθεση Wolfson, εκτιμάται ότι η ισοτιμία του νέου νομίσματος θα καθοριστεί σε σύγκριση με το ευρώ και πριν καν προλάβει να «περπατήσει» θα δεχθεί ισχυρή υποτίμηση που μπορεί να φτάσει και στο 40%. για να ανακτήσει η ελληνική οικονομία την ανταγωνιστικότητά της έναντι της υπόλοιπης Ευρωζώνης. Άλλες μελέτες δείχνουν πως η υποτίμηση θα φτάσει στο 20%.

Ο Λογιστικός Έλεγχος του Χρέους, «σκαλώνει» σε 2 ονόματα!


gianna-aggelopoulou
Ο Λογιστικός Έλεγχος του Χρέους είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το φάκελο 2004.
Τότε έγινε το υπέρτατο πάρτι των τελευταίων 200 ετών (από καταβολής νεοελληνικού κράτους). Δεν ήταν μόνο τα ολυμπιακά έργα αλλά και
τα τεράστια δημόσια έργα της Αθήνας τα οποία είχαν γίνει με στημένο τρόπο ως εξής:
– Εσκεμμένη αργοπορία έναρξης έργων.
-Κατεπείγουσα απευθείας ανάθεση σε συγκεκριμένα πρόσωπα χωρίς διαγωνισμό
– 3-4 φορές πάνω το κόστος
Μιλάμε για κονδύλια αμέτρητα δις Ευρώ.
Ο Φάκελος 2004 «σκαλώνει» σε 2 ονόματα.
-Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη
-Γιώργος Βαρουφάκης πρόεδρος Χαλυβουργικής (των Αγγελόπουλων) και πατέρας του σημερινού υπουργού Γιάννη Βαρουφάκη.
Δύσκολο να πιστέψουμε ότι οι προεκλογικές συναντήσεις Γιάννας Αγγελοπούλου – Τσίπρα ήταν για να συζητήσουν για την οικολογία.
Δίχως φάκελο 2004 δεν μπορεί να υπάρξει Λογιστικός έλεγχος του χρέους. Αν γίνει καταρρέει (από το ξήλωμα του πουλόβερ) το Γερμανικό και το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα
Εσείς τι λέτε. Θα γίνει λογιστικός έλεγχος του χρέους;

Η… KOLOTOUMBA ΕΓΙΝΕ, ΤΟ ΝΕΟ… ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΡΧΕΤΑΙ… ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΥΛΑΧΤΕΙΤΕ!

Όπως όλα δείχνουν, εχθές το βράδυ έγινε η (αναμενόμενη από τους μη αφελείς…) κωλοτούμπα (αγγλιστί kolotoumba, όπως την έγραφαν τα ξένα ΜΜΕ… πριν ακόμα από τις εκλογές) και τις επόμενες μέρες –μάλλον τη Δευτέρα- ανακοινώνεται και επισήμως το νέο Μνημόνιο, που όμως θα λέγεται… αλλιώς.
Τα χαμπέρια έσπευσε να τα ανακοινώσει ο συνήθως… φουριόζος υπουργοπάνος, στον διαδικτυακό του λογαριασμό: «Πριν από λίγο στις Βρυξέλλες η σταθερή στάση της κυβέρνησης το μήνυμα των πολιτών της Ευρώπης και η ομοψυχία των Ελλήνων έφερε την δικαίωση».
Σημαντική παρατήρηση: έτσι ακριβώς ξηγιόταν και ο Καρατζαφέρης στην κυβέρνηση Παπαδήμου, έσπευδε να ανακοινώσει πρώτος τις αποφάσεις της, για να δείξει ότι είναι… σπουδαίος κι ότι αυτός κάνει… κουμάντο!
Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες του νέου Μνημονίου -η τελική διαμόρφωσή του θα γίνει από τεχνικά κλιμάκια των δύο πλευρών- αλλά οι πρώτες πληροφορίες μιλάνε για μείγμα 70% παλαιό και 30% καινούργιο πρόγραμμα, στο οποίο θα υπάρχουν και κάποια ασήμαντα «τυράκια» για να τα χρησιμοποιήσουν οι Τσιπροκαμμένοι προς θριαμβολογία. Σε κάθε περίπτωση, το νέο Μνημόνιο δεν πρόκειται να βελτιώσει τη ζωή των Ελλήνων, ούτε κατ’ ελάχιστο!
Και βέβαια, εμείς δεν τσιμπήσαμε ούτε για μισό δευτερόλεπτο στα παραμύθια των παπαγάλων περί «σκληρής διαπραγμάτευσης» κ.τ.λ. Άλλωστε, έχουμε ανακοινώσει τη συμφωνία… πριν από έναν ολόκληρο μήνα! Διότι –μην κοροϊδευόμαστε- η σχετική συμφωνία είχε υπογραφεί πολύ πριν από τις εκλογές… Και πιο συγκεκριμένα, στη μυστική συνάντηση Δραγασάκη-Άσμουσεν στο Βερολίνο, αμέσως μετά την παρουσία του mister Tsipra στη συνεδρίαση της ευρωπαϊκής Λέσχης Μπίλντενμπεργκ, στη λίμνη του Κόμο!
(ΥΓ): Σε όλα τα κοροϊδάκια που όλες τις προηγούμενες μέρες έπαιρναν… ανάσες αξιοπρέπειας, στο Σύνταγμα και στις υπόλοιπες πλατείες της χώρας, ευχόμεθα… περαστικά. Κι αφού πλέον δε θα μπορούν να ρουφάνε… ανάσες αξιοπρέπειας, ας ρουφήξουν τ’ αυγό τους!
 

«Χαρίζουν» δάνεια σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες


daneia
H νέα κυβέρνηση προωθεί ευνοϊκές ρυθμίσεις για δανειολήπτες συγκεκριμένων κατηγοριών, οι οποίοι έχουν αποδεδειγμένα αδυναμία πληρωμής, φτάνοντας ακόμα και στη διαγραφή μέχρι και του… 90% των οφειλών τους!
Στόχος είναι να λυθεί ο γόρδιος δεσμός που έχουν δημιουργήσει οι συσσωρευμένες απλήρωτες οφειλές προς τις τράπεζες από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που είναι θύματα της οικονομικής κρίσης των τελευταίων ετών. Τις κυβερνητικές προθέσεις αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης στους εκπροσώπους των τραπεζών κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε μαζί τους την περασμένη Δευτέρα.

Η απάντηση στον Ραχόι ήλθε από τον λαό.


«Ένα δόντι είναι πιο πολύτιμο από ένα διαμάντι»
Με αυτό το ρητό του Θερβάντες απάντησε ο Ελληνικος λαος στον Ραχόι, τονίζοντας μαλιστα αυτό που έκρυψε ο Σαμαράς από την Ευρώπη: Την κοινωνική τραγωδία, με 2,5 εκ. Ανασφάλιστους. Αντίθετα, παραμύθιασε την Ευρώπη μιλώντας για σουξέ στόρι.

πηγή

Έκτακτο: Aνταλλαγή πυροβολισμών πριν από λίγο στα Πετράλωνα – Γιγαντιαία επιχείρηση της αστυνομίας!


petralwna
Ληστεία σημειώθηκε γύρω στις επτά και τέταρτο το πρωί στο σούπερ μάρκετ «Βερόπουλος» στη οδό Τρώων στα Πετράλωνα, όταν τρεις ένοπλοι άντρες εισέβαλαν στο κατάστημα και ακινητοποίησαν τους εργαζόμενους για να αρπάξουν χρήματα.
Κάποιος από τους υπαλλήλους, ωστόσο, πάτησε το κουμπί του συναγερμού και αμέσως έφτασαν στο σημείο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, πριν προλάβουν να φύγουν οι επίδοξοι ληστές. Πάνω στον πανικό τους οι δράστες κράτησαν ομήρους υπαλλήλους του σούπερ μάρκετ και έναν οδοκαθαριστή. Ωστόσο, τους άφησαν στην προσπάθειά τους να διαφύγουν. Δύο από τους ληστές κατάφεραν να διαφύγουν με μία μηχανή, αλλά ο τρίτος, αλβανικής υπηκοότητας, πήδηξε μία μάντρα με αποτέλεσμα να σπάσει το πόδι του και να συλληφθεί από τους αστυνομικούς.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροροφορίες, υπήρξε και ανταλλαγή πυροβολισμών χωρίς όμως να τραυματιστεί κανείς. Αυτή την ώρα οι δύο δράστες που κατάφεραν να διαφύγουν αναζητούνται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έχουν αποκλείσει ολόκληρη την περιοχή.
Για οτιδήποτε νεώτερο, θα σας ενημερώσουμε άμεσα…

Έγινε η μεγαλύτερη ληστεία στην ιστορία και κανείς δεν κατάλαβε τίποτα!!

Χάκερς με την χρησιμοποίηση κακόβουλου λογισμικού, κατάφεραν να κλέψουν εκατομμύρια δολαρίων από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, πραγματοποιώντας την
μεγαλύτερη ληστεία τράπεζας στην ιστορία.
Σύμφωνα με έκθεση της Kaspersky, εταιρείας ασφάλειας στο διαδίκτυο, που επικαλούνται οι New York Times, περί των 100 τραπεζών και άλλων οικονομικών ιδρυμάτων σε περισσότερες από 30 χώρες έπεσαν θύματα χάκερς, οι οποίοι πιστεύεται ότι έκλεψαν τουλάχιστον 300 εκατ. δολάρια.
Άλλες πηγές ανεβάζουν το ποσό της λείας τους κοντά στο 1 δισ. δολάρια.
Η Kaspersky υποστηρίζει ότι οι χάκερς χρησιμοποίησαν ένα κακόβουλο λογισμικό, το οποίο μπορούσε να γίνει downloaded από τα attachments του email και έδινε στους χάκερς την δυνατότητα πρόσβασης στα συστήματα των υπολογιστών των τραπεζών.
Τράπεζες της Ευρώπης, της Ιαπωνίας και των ΗΠΑ έπεσαν θύματα των χάκερς, ενώ τα περισσότερα χρήματα εκλάπησαν από τράπεζες της Ρωσίας.
Σύμφωνα με τον Business Insider, οι δράστες, μιμούμενοι τους υπαλλήλους της κάθε τράπεζας, έκαναν πολλές αναλήψεις των 10 εκατ. δολαρίων.
«Ήταν πιθανώς η πιο εξελιγμένη επίθεση χάκερς που έχει δει ο κόσμος σε σχέση με την τακτική και τις μεθόδους που χρησιμοποίησαν για να παραμείνουν αόρατοι», αναφέρει o Chris Doggett, διευθύνων σύμβουλος της Kaspersky Βόρειας Αμερικής.
Η είδηση είδε το φως της δημοσιότητας μέρες μετά από την ανακοίνωση του Barack Obama, που καλούσε της τεχνολογικές εταιρείες και τις τράπεζες να μοιράζονται περισσότερες πληροφορίες με κυβερνητικούς πράκτορες, στην μάχη κατά του διαδικτυακού εγκλήματος.
 
 
ΠΗΓΗ newmoney

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ από Τσίπρα: “Μας απείλησαν ότι εάν δεν υπογράφαμε παράταση θα…”

tsipras_madata_kokkino_248951021

Λίγο μετά τα… μεσάνυχτα ολοκληρώθηκε το έκτακτο Κυβερνητικό Συμβούλιο, στο οποίο ο… Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τα μέλη της κυβέρνησης για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές της Ελλάδας, ενώ συζητήθηκε η στρατηγική που θα ακολουθήσει η χώρα μας στο κρίσιμο Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας.
Ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης είναι το γεγονός ότι το Συμβούλιο δεν έληξε παρά μετά τη 1 μετά τα μεσάνυχτα, ημέρα Σάββατο πια.
Εν τω μεταξύ, σε ανεπίσημο σημείωμα της κυβέρνησης που δημοσιοποίησε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αποκαλύπτεται από κυβερνητικούς αξιωματούχους ότι «στο Eurogroup της Τετάρτης υπήρξαν απειλές ότι εάν δεν υπογράφαμε την παράταση του Μνημονίου δεν θα υπήρχε συνέχεια των διαβουλεύσεων».

EΣΚΑΣΕ ΒΟΜΒΑ: YΠΟΥΡΓΟΣ της Κυβέρνησης έβγαλε στο εξωτερικό 500.000 ευρώ πριν τις ΕΚΛΟΓΕΣ!- ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ της σημερινής εφημερίδας ΜΑΚΕΛΕΙΟ!!

820

Η εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ αποκαλύπτει στο αυριανό της φύλλο, τον υπουργό της κυβέρνησης που έβγαλε στο εξωτερικό πριν τις εκλογές το ποσό των 500.οοο ευρώ.
Εμείς τον καλούμε να μας πει από που πρόερχονται αυτά τα χρήματα:
- Aπό εμπορικές συναλλαγές;
-Τα έστελνε σε οικογειακά του πρόσωπα εκτός Ελλάδας;
- Ή μήπως φοβήθηκε πως με τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  θα γυρνάγαμε στη δραχμή;
Εδώ το εξώφυλλο της σημερινής εφημερίδος

ΥΠΟΥΡΓΕ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΝΟ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ: ΕΒΓΑΛΕΣ ΕΞΩ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 500.000 ευρω; ΤΑ 12.500 ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΤΙ ΤΑ ΗΘΕΛΕΣ; ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. ΟΧΙ ΣΕ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΕ…

BOMBΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ! Ο Καμμένος “έκοψε” τον Αβραμόπουλο! Δεν φαντάζεστε ποιο μέλος της ΝΔ πρότεινε για πρόεδρο της Δημοκρατίας!

8866

Ανατράπηκε ο αρχικός σχεδιασμός του μεγάρου Μαξίμου και ο Πρωθυπουργός δεν θα κάνει τελικά διάγγελμα. Σύμφωνα με συνεργάτες του ο κ. Αλέξης Τσίπρας επρόκειτο να ανακοινώσει τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε προφανώς λόγω εμπλοκής και αντιδράσεων στο όνομα του Δημήτρη Αβραμόπουλου.
Ετσι ακυρώθηκε το διάγγελμα και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης δήλωσε ότι η απόφαση του Πρωθυπουργού – λόγω της κρισιμότητας του Eurogroup της Δευτέρας – είναι να ανακοινώσει την πρότασή του την Τρίτη στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Η πρώτη ψηφοφορία θα γίνει την Τετάρτη. Ο κ. Σακελλαρίδης υποστήριξε πως δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα και καμία ανατροπή και πως οι συζητήσεις που έγιναν την Κυριακή στο Μαξίμου, αφορούσαν αυριανή κρίσιμη συνεδρίαση του eurogroup

ΑΠΑΞ ΠΡΟΔΟΤΗΣ, ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΔΟΤΗΣ. ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΜΕΙΟΔΟΤΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΟΥ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ. Ο ΜΕΣΣΗΝΙΟΣ ΑΡΧΙΓΚΑΝΓΚΣΤΕΡ ΞΕΦΥΓΕ

507

Κείμενο το οποίο στηρίζει τις θέσεις της Μέρκελ και το οποίο χαρακτηρίζει τις διαπραγματευτικές προσπάθειες της Ελλάδας σαν… «εμπόδιο» στο να βοηθηθεί η χώρα, υπέγραψε ο πρώην πρωθυπουργός Α.Σαμαράς στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος.
Το κείμενο στρέφεται εναντίον της Ελληνικής Κυβέρνησης αναφέροντας ότι πρέπει να τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων. Οι υπογράφοντες αποκρύπτουν τα πρόσφατα στοιχεία που αποδεικνύουν τη συνεχή αύξηση του δημοσίου χρέους στο 180% του ΑΕΠ ενώ παρουσιάζουν τα στοιχεία για το πρωτογενές πλεόνασμα (το οποίο δεν περιλαμβάνει την αποπληρωμή των τόκων των δανείων) σαν ένδειξη ανάπτυξης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...