Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2015

Πότε και πώς οι Γερμανοί στέρησαν από τους Έλληνες την ευκαιρία για είσπραξη των πολεμικών αποζημιώσεων


Δημοσίευμα με το οποίο περιγράφει το πώς και πότε χάθηκε για την Ελλάδα η ευκαιρία να εισπράξει από τη Γερμανία πολεμικές αποζημιώσεις, φιλοξενεί ο Spiegel.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει το γερμανικό
περιοδικό, το 1990 η γερμανική κυβέρνηση

ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΑΘΗΝΑ 23-2-2015.

Ζούμε στον καιρό τής αντιστροφής των αξιών και των γεγονότων. Στον καιρό που η ανωμαλία και η δουλικότητα εμφανίζονται ως ομαλότητα και ελευθερία. Η φτωχοποίηση των Ελλήνων στο οικονομικό επίπεδο επιβλήθηκε προκειμένου να σκεπάσει την φτωχοποίηση των Ιδανικών τής Φυλής μας, ώστε να απεμπολήσουμε αξιοπρέπεια και δίκαιο προς όφελος κάποιων υποτιθέμενων προστατών τού ελληνικού λαού. Να εμφανιστεί ο Έλλην ως προνομιακός ρέμπελος που έζησε ζωή δανεική σε έναν τόπο χρεωμένο.

Οι αριθμητικοί πίνακες τής οικονομίας δεν πρόκειται να με απασχολήσουν διότι την προτεραιότητά μου συγκεντρώνει το πνεύμα τής αλήθειας για την πορεία τού ελληνισμού. Δεν έχουμε καμία απολύτως ανάγκη τις εικονικές πραγματικότητες που ερημώνουν την κοινωνία και ξεπουλούν την Πατρίδα για να ευημερήσουν οι αριθμοί, διότι σ’ αυτήν την περίπτωση οι λαοί έχοντας χάσει την ψυχή τους, λαμβάνουν το μόνο που αξίζουν. Την απώλεια τής ζωής τους. Εμείς οι Έλληνες Εθνικοκοινωνιστές ενδιαφερόμαστε για την ευημερία των Ελλήνων και την βιωσιμότητα τού Έθνους μας.

Είναι πολύ εύκολο να δώσεις στους ανθρώπους σου τις υποσχέσεις που επιθυμούν να ακούσουν μετά από το διάβα μιας μακρόχρονης πολιτικής βαρυχειμωνιάς. Το δύσκολο μα και το έντιμο, ο δρόμος τής αρετής ενάντια στην κακία τού μισελληνισμού βρίσκεται στην τόλμη να γκρεμίσεις την υποκρισία, να φέρεις την νέμεση και να φτιάξεις το έθνος σου εργατικό, απαιτητικό και δυνατό στηριγμένο στην φλόγα των πιστών του αίματος. Αυτή η αδήριτη αναγκαιότητα, ταιριαστή στον ελληνικό χαρακτήρα, προϋποθέτει την παρουσία ηγετικής ομάδος που ταυτίζεται με τούς ανθρώπους της, που είναι αληθινή, ψυχή τε και σώματι ελληνική.

Όταν επικαλείσαι τον λαό, δεν μπορείς να επικαλείσαι μια αλλογενή πολιτική ορθότητα. Όταν μιλάς για κοινωνική δικαιοσύνη, δεν καλύπτεσαι πίσω από τον αποκλεισμό των πολιτικών σου αντιπάλων και την ενίσχυση τής πλουτοκρατίας και τής ξενοκρατίας. Όταν είσαι λαϊκό κίνημα και εθνική ηγεσία, τότε θεωρείς ως ορθόν το εθνικά ωφέλιμο. Πράμα που σημαίνει πως κάνεις τα αδύνατα δυνατά, ώστε να ενώσεις την φυλετική ψυχή τής παραγωγικής μηχανής σε όλα τα επίπεδα. Αφουγκράζεσαι την συνείδηση και ακούς την φωνή τής αλήθειας. Διότι δικαιοσύνη έχεις όταν ευημερεί η κοινωνία και όταν το έθνος επιβάλλει τούς πόθους του με τούς άξιους και τούς πολεμιστές τής Φυλής στην κεφαλή.

Ελεύθερο είναι το Ισχυρό Έθνος. Ελεύθερο και Ισχυρό Έθνος είναι εκείνο το Έθνος που ταυτίζει το Δίκαιο με την Αλήθεια τής Φυλής. Είναι η ατίθαση Λαϊκή Κοινότητα που σέβεται την ιστορία της αλλά και γράφει με πάθος τις επόμενες χρυσές σελίδες της. Προβάλλει τις απαιτήσεις της μέσα στο πλαίσιο τού περιβάλλοντος που θέλει να σχηματίσει προσαρμοσμένο σε ανοικτούς και πλέριους ορίζοντες, κοινωνικούς και γεωπολιτικούς. Δίκαιο λοιπόν είναι το ανεξάρτητο και αδέσμευτο κράτος, ελληνικό και ορθόδοξο. Και αληθινή Ελλάδα είναι η Μεγάλη και Δυνατή Ελλάδα, η Καθαρή στο εσωτερικό πεδίο και η εισπράττουσα στο εξωτερικό πεδίο την τιμή, την υπόληψη και τα χρέη εκείνων στους οποίους έμαθε να περπατούν με όρθιο ανάστημα.

Μάς είπαν τις προάλλες ψευτοσύμμαχοι πολιτικοί και καθηγητάδες τής διεθνούς νεοταξικής διανόησης και μαζί τους αριστεροί πολιτικοί με βαθιές τσέπες ότι αν δεν δοθούν μολυσμένες ανάσες από τοκογλυφικούς αναπνευστήρες, θα έρθουν στα πράματα οι «κακοί» εθνικιστές τής Χρυσής Αυγής. Το πρόβλημα επομένως των αστών πολιτικάντηδων και των σιωνιστών δεν είναι η λύτρωση των Ελλήνων από τα οικονομικά δεσμά και η αποκατάσταση τής εθνικής μας κυριαρχίας μήτε η διαμόρφωση διακρατικών εταιρικών σχέσεων, αλλά η εμπόδιση των Μαχητών τού Εθνικού Φρονήματος να ξεκλειδώσουν τα προτερήματα τής Φυλής μας σε γη και ψυχές. Να αποστερήσουν την Ελλάδα από το στρατηγικό σχέδιο τής δικής της βουλήσεως να εργαστεί για το λαό και τα παιδιά της.

Οι πολιτικάντηδες τής αστικής κοινοβουλευτικής τυραννίας θέλουν λιγότερους και σκλαβωμένους Έλληνες μέσα στα πάθη τους, τον ατομικισμό και την ηττοπάθεια. Εμείς οι Έλληνες Εθνικοκοινωνιστές θέλουμε περισσότερους και λεύτερους Έλληνες μέσα στο άγιο ελληνικό πάθος, την συλλογική δράση και την δύναμη να κατακτήσουμε την ζωή μας.

Οι γραικύλοι πολιτικάντηδες ζητούν από τούς Τούρκους να πάρουν την παρουσία τους από τα γαλανά νερά μας ώστε να κάνουν μαζί τους συζητήσεις συγκυριαρχίας στα δικά μας εδάφη που πότισαν μέχρι τις μέρες μας ελληνικά αίματα. Εμείς οι Έλληνες Εθνικοκοινωνιστές δεν αναγνωρίζουμε νομική και ανθρώπινη παρουσία σε μισελληνικά μορφώματα παρά μονάχα ελληνική κυριαρχία και κατοχή, λύτρωση των αδερφών μας και γεωπολιτική επέκταση τού Έθνους μας.

Αν η άρνηση των υπαρχόντων και τής ιστορίας μας, αν η απόκρουση ενός λαμπρού ελληνικού μέλλοντος ονομάζονται δημοκρατία, εμείς αποκρούουμε την δημοκρατία των ψευτορωμιών. Αν η αυτόβουλη και ενιαία Ελλάς, αν η διαμόρφωση ενός ισχυρού εθνοφυλετικού ιστού κάτω από μια στιβαρή εθνική και λαϊκή εξουσία στην κατεύθυνση τής Μεγάλης Δυνάμεως λέγεται φασισμός, τότε είμαι φασίστας, αφού γεννήθηκα υπερήφανος Έλλην κι όχι ξεφτίλας ραγιάς.

Η Αλήθεια είναι πως η Πατρίδα μου ανήκει στους Έλληνες που δίδουν ιδρώτα, αίμα και ψυχή στα ιερά προσκυνήματα και το μεγαλείο τής Φυλής. Αλήθεια είναι το Δίκαιο τού Ανίκητου Ελληνισμού.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΕΣ ΕΚΑΝΑΝ «ΝΤΟΥ» ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑΣ -ΓΗΣ ΜΑΔΙΑΜ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ-ΤΟΥΣ ΨΕΚΑΣΑΝ ΤΑ ΜΑΤ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ-Η ΕΛΛΑΔΑ ΖΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ (ΕΙΚΟΝΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ)

amigdaleza1


Γης μαδιάμ κατεληξε να γίνει η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αμυγδαλέζα έξω από το κέντρο κράτησης μεταναστών. “Αναρχοκατσαπλιάδες” πέταγαν αντικέιμενα και παραλίγο να φτάσουν μέχρι τα πρώτα κτήρια του κέντρου.

EKTAKTO: ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΥΜΠΑΡΟ ΤΟΥ ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΥ, ΤΟΝ ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΔΟΜΟΚΟΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ – ΕΝΕΔΡΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ (;) – ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΦΟΝΙΚΟ (ΕΙΚΟΝΕΣ)

arabantinos


(ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 18.56)
Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Κουβέλας στη Στυλίδα, με τον θάνατο του κουμπάρου του Αντώνη Αραβαντινο. Σύμφωνα με πληροφορίες τον πυροβόλησαν μέσα στο αυτοκίνητό του, ακριβώς έξω από το σπίτι του.
Όλα δείχνουν ότι ο δράστης ή οι δράστες του είχαν στήσει καρτέρι και τον εκτέλεσαν.
Ο άτυχος 47χρονος, πατέρας δυο παιδιών, τα τελευταία χρόνια ήταν αρχιφύλακας στις φυλακές Δομοκού και όπως ήταν φυσικό αποτελούσε στόχο πολλών κακοποιών, είτε έχουν αποφυλακιστεί, είτε είναι ακόμη μέσα.

ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΧΑΖΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙ ΤΩΝ 500.000.000 ΦΠΑ ΤΗΣ HOCHTIEF !!! ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΑΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ-ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ

XOKTIV

Σφυρίζουν αδιάφορα Βρυξέλλες και Βερολίνο για τα 500.000.000 του ΦΠΑ που χρωστάει και δεν πληρώνει η HOCHTIEF !!!
-Κάνουν «πλάτες» στη γερμανική εταιρεία για να μην καταβάλει ΦΠΑ 500 εκατομμυρίων στο ελληνικό Δημόσιο.
-Γιατί «θάβει» το θέμα η ελληνική κυβέρνηση;
Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται πως η Ευρώπη της πολυδιαφημισμένη αλληλεγγύης και υποστήριξης των λαών δεν υπάρχει.
Οι Ευρωπαίοι που μόνο να ζητούν ξέρουν από την Ελλάδα, δηλώνουν προκλητικά πως δεν ξέρουν τίποτα για το σκάνδαλο της Hochtief στην Ελλάδα και τα 500 εκατομμύρια που χρωστά η Γερμανική εταιρεία στο ελληνικό Δημόσιο από μη καταβολή ΦΠΑ.

“ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΤΑΓΕΛΑΣΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑ ΣΕ ΟΡΓΗ”-ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΑΛΛΑ ΟΙ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΧΩΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

TSIPRAS

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει βαλθεί να τρελάνει τον ελληνικό λαό με τις ταχυδακτυλουργίες της, την ισοπέδωση της Οικονομικής και Πολιτικής επιστήμης, ακόμα και με την καρατόμηση των εννοιών και των λέξεων.
Όταν θέλεις να επικαλύψεις, να αποκρύψεις και να αλλοιώσεις την πραγματικότητα επιδίδεσαι σε τεχνάσματα και σε μια καταιγιστική και τελετουργική παραγωγή σύγχυσης και επικοινωνιακών σώου…
Την πεπατημένη (των αστικών κομμάτων) ακολουθεί κι αυτή η κυβέρνηση. Στο λεκτικό περιτύλιγμα διαφέρει. Ένα λεκτικό που δίνει, προς το παρόν, το κύρος της «αριστερής προσδοκίας» και καλύπτει τη ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ: Την ΑΠΑΤΗ της αριστερής λεοντής σε μια κυβέρνηση κατοχικής διαχείρισης, την ΑΠΑΤΗ της ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ της ΥΠΟΤΑΓΗΣ στο 4ο Ράιχ με ταχυδακτυλουργίες…
Αλλά κι αυτά τα «αριστερά» καραγκιοζιλίκια γρήγορα θα καταρρεύσουν, γρήγορα θα γίνει κι αυτή η κυβέρνηση καταγέλαστη

Α.Τσίπρας: "Κερδίσαμε την μάχη αλλά ο πόλεμος συνεχίζεται - Ακυρώσαμε τα σχέδια των σκοτεινών δυνάμεων"Ως την πρώτη νίκη σε μια σειρά μαχών που θα
ακολουθήσουν χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και ΕΕ, μία συμφωνία που ακυρώνει στην πράξη τα μέτρα-λαιμητόμο που ετοιμαζόταν να πάρει η προγούμενη κυβέρνηση Α.Σαμαρά.
Δεν παρέλειψε να σχολιάσει το εσκεμμένα ασφυκτικό πλαίσιο στο οποίο είχε τοποθετήσει τη χώρα η κυβέρνηση Α.Σαμαρά η οποία είχε ζητήσει δίμηνη παράταση του προγράμματος και όχι εξάμηνη ακριβώς για να θέσει τον ΣΥΡΙΖΑ προ τετελεσμένων γεγονότων με το που θα ανέρχονταν στην εξουσία. 

Κολοσσιαίο σκάνδαλο αποκάλυψε ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος: "Πλαστογράφησαν την υπογραφή του Δ.Αβραμόπουλου για να αρπάξουν προμήθεια εκατομμυρίων"!


Eνα σκάνδαλο "πέραν φάσης φαντασίας" στο οποίο πλαστογραφήθκε η υπογραφή του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας και νυν Επιτρόπου Εσωτερικής Ασφάλειας της ΕΕ, Δημήτρη Αβραμόπουλου το οποίος είχε καταγγείλει το defencenet.gr, επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος.

Άγρια δολοφονία του αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού - Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας


enedra-thanatoy-ston-arxifylaka-twn-fylakwn-domokoy
Ρεπορτάζ: Αναστασία Γαλάνη - Γιγαντιαία επιχείρηση έχει στήσει η αστυνομία για τον εντοπισμό των δολοφόνων του 47χρονου αρχιφύλακα των φυλακών υψίστης ασφαλείας Δομοκού, ο οποίος εκτελέστηκε εν ψυχρό έξω από το σπίτι του, στην Κουβέλα Στυλίδας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το θύμα προσέγγισαν δύο πιθανόν δράστες  με σκουρόχρωμο αυτοκίνητο Volkswagen Passat,  πλησίασαν το τζιπ του και το και το πυροβόλησαν μέσα στο αυτοκίνητό του. Το θύμα δεν μπόρεσε να αντιδράσει καθώς «γαζώθηκε» πιθανώς με καλάσνικοφ​ με πάνω από 20 σφαίρες στο θώρακα και το κεφάλι.

Άθλιο τουρκικό παζάρι με την Γενοκτονία των Αρμενίων και την αγορά αντιπυραυλικών συστημάτων!


Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet η Τουρκία θα επιλέξει ποιος θα ειναι ο προμηθευτής για το σύστημα αντιπυραυλικής της άμυνας ανάλογα με το πώς θα αντιδράσουν οι χώρες στην επέτειο της γενοκτονίας των Αρμενίων! Η Τουρκία δε θα επιλέξει τον “νικητή” της αμφισβητούμενης σύμβασης πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή του πρώτου μεγάλου βεληνεκούς αντι-πυραυλικού συστήματος πριν από τις 24 Απριλίου, την επέτειο των 100 χρόνων απο τις δολοφονίες των Οθωμανών Αρμενίων, όπως αναφέρουν ανώτατοι αξιωματούχοι στην εφημερίδα Hurriyet.

Ρουκέτα απο την «Δημοκρατία»! «Έλληνας» ο συντάκτης της κατάπτυστης επιστολής του ΕΛΚ!


Αυτό που υποπτευόμασταν απο την πρώτη στιγμή, αποκαλυπτει αυριο η κυριακάτικη Δημοκρατία. Η κατάπτυστη, ψευδής και προσβλητική επιστολή του ΕΛΚ που εξόργισε ακόμα και στελέχη της ΝΔ, γράφτηκε από……»ελληνικά» χέρια! Φαινόταν άλλωστε το γενιτσαρίστικο, μικροκομματικό ύφος που υποδείκνυε ελληναράδικες σκοπιμότητες.


Σύμφωνα με την Δημοκρατία λοιπόν, συγγραφέας ηταν ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, διορισμένος συνεργάτης του Σαμαρά.
Δυστυχώς, δεν φτάνει που πλήγωσαν την πατρίδα, θέλουν τώρα και την καταστροφή της για να φανούν δικαιωμένοι… Ε, λοιπόν, ΔΕΝ.


olympia

Η «ΕΝΟΠΛΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ» ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ – ΤΟΥΡΚΙΑΣ


γερμανια-τουρκια
Στις αρχές του 20ού αιώνος, οι σχέσεις μεταξύ της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και του (Δευτέρου) Γερμανικού Ράιχ είχαν προσλάβει σοβαρή στρατιωτική διάσταση, χάρις στο διμερές σύμφωνο στρατιωτικής συνεργασίας και την συνεπακόλουθη παρουσία, στην οθωμανική επικράτεια, της Γερμανικής Στρατιωτικής Αποστολής υπό τον Στρατηγό Λίμαν Φον Σάντερς.

Ο Έμετος Αρης Πορτοσάλτε #Skai_xeftiles #Eurogroup

Ο Άρης Πορτοσάλτε το φυσά και δεν κρυώνει ακόμα για την ελληνική επιτυχία στο Eurogroup. Αυτό, τουλάχιστον, φαίνεται από σημερινό τουιτάρισμα του δημοσιογράφου του ΣΚΑΙ, το οποίο βεβαίως δεν δικαιολογεί τη διάψευση χθεσινού του που έκανε λόγο για μοναξιά του Γιάνη Βαρουφάκη στο Eurogroup!
 https://twitter.com/ArisPortosalte/status/568885577053048832

Η συνταγή του Έλληνα μπαταχτσή

Σκοτώνεις, με μαύρα, όσο-όσο μια έκταση εκτός σχεδίου. Δεν πληρώνεις εφορία, ΙΚΑ και ΔΕΗ. Τσιμπάς και δανειάκι. Χτίζεις την σπιταρόνα για το καλοκαίρι. Ψηφίζεις κυβέρνηση κρατιστών σοσιαλιστών ή αριστερών (δεν έχει σημασία) αρκεί να ψάχνουν για λεφτά να πληρώσουν τους πελάτες τους κρατικούς υπαλλήλους. Και με 20 ευρώ τον μήνα νομιμοποιείς το αυθαίρετο, κανείς περαίωση, φτύνεις την Τράπεζα. Και ξεκαρδίζεσαι στα γέλια με αυτούς που πληρώσανε κανονικά...
Τα κέρδη από την αλάνθαστη αυτή συνταγή θα απολαύσουν και σήμερα οι μπαταχτσήδες και οι «πονηροί» της χώρας σε όλα τα επίπεδα. Από τον «επενδυτή» ακινήτων μέχρι τις (πολυάριθμες δυστυχώς) ομάδες επαγγελματιών κομπιναδόρων μικρομεσαίων. Αλλά και τα «νέα τζάκια» που τρίβουν τα χέρια τους, περιμένοντας να εφαρμοστούν τα κοινωνικά μέτρα «στήριξης» του λαού και της οικονομίας.

Δημ. Συμβούλιο Παλαιού Φαλήρου: Τα ανομήματα του αντιδημάρχου Ανδρέα Δούμα "βγήκαν στο φως- Πανηγυρική επιβεβαίωση του Faliro PressNews, που πρώτο αποκάλυψε το θέμα"

Ακόμα ένα "εκρηκτικό" δημοτικό συμβούλιο έλαβε χώρα στο Παλαιό Φάληρο την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015. Το θέμα, που μονοπώλησε τη συζήτηση και τέθηκε επί τάπητος στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης ήταν οι καταγγελίες, που δέχτηκε ο αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Δούμας για αδιαφανείς διαδικασίες τόσο στην καταμέτρηση των χρημάτων στο παγκάρι του νεκροταφείου όσο και στην πώληση των μαρμάρων από τους τάφους.
Υπενθυμίζεται, ότι προ ημερών όταν το Faliro Press News πρώτο αποκάλυψε το θέμα μετά την καταγγελία, που έκανε σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο κατά του κ. Δούμα η δημοτική σύμβουλος κ. Νέλλη Μαυρίδου, ο υποφαινόμενος αντιδήμαρχος έσπευσε να "κατηγορήσει" το blog μας για παραπληροφόρηση. Και όχι μόνο το blog μας αλλά και το διαδικτυακό έντυπο "Διαδημοτική Έρευνα" καθώς και την έγκριτη εφημερίδα "Ακρόπολη" τα οποία επίσης δημοσίευσαν το θέμα.Έτσι, λοιπόν, σε αυτό το δημοτικό συμβούλιο και ενώ ο κ. Δούμας επέμενε ότι όλα τα παραπάνω είναι αναληθή και δεν περιλαμβάνονται στα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου, αποκαταστάθηκε η αλήθεια επιβεβαιώνοντας πανηγυρικά το Faliro Press News αλλά και τα υπόλοιπα έντυπα, τα οποία αναδημοσίευσαν το θέμα.

Η «ΕΝΟΠΛΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ» ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ – ΤΟΥΡΚΙΑΣ


γερμανια-τουρκια
Στις αρχές του 20ού αιώνος, οι σχέσεις μεταξύ της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και του (Δευτέρου) Γερμανικού Ράιχ είχαν προσλάβει σοβαρή στρατιωτική διάσταση, χάρις στο διμερές σύμφωνο στρατιωτικής συνεργασίας και την συνεπακόλουθη παρουσία, στην οθωμανική επικράτεια, της Γερμανικής Στρατιωτικής Αποστολής υπό τον Στρατηγό Λίμαν Φον Σάντερς.

Πόσες ελιές πρέπει να τρώτε καθημερινά για να μην πάθετε καρκίνο


Πόσες ελιές πρέπει να τρώτε καθημερινά για να μην πάθετε καρκίνο
Μία νέα έρευνα επιστημόνων του τμήματος Μοριακής και Γονιδιακής Έρευνας του Ινστιτούτου Baker της Μελβούρνης, αποκαλύπτουν τον τρόπο για να προστατεύετε τον οργανισμό σας από τον καρκίνο.

»Είμαστε στην κόψη του ξυραφιού της κόκκινης γραμμής»


KASIMATIS-KOKKINI-GRAMMH
Καταπέλτης ο καθηγητής συνταγματικού δικαίου Γιώργος Κασιμάτης μιλώντας στο Ράδιο 9,84και στο Γιώργο Σαχίνη, λέγοντας πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει δεκτή τη δανειακή σύμβαση – μνημόνιο με τους όρους που επιπλέον πιέζει να μπουν ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε τότε η κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη σε όλο τον κόσμο για τα όσα έχει πει και δεσμευτεί. Ο καθηγητής διευκρίνισε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο πως η δανειακή σύμβαση πηγαίνει μαζί με το μνημόνιο και πως η Γερμανία αυτή την ώρα πιέζει και θα συνεχίσει μέχρι τέλους καθώς η υποδούλωση έχει να κάνει και πρωτίστως και με γεωπολιτική θέση της χώρας μας με ότι αυτό συνεπάγετε.


Μην είστε τυφλοί! Δείτε την γεωπολιτική σημασία της Ελλάδας


geopolitics_474_355
Με πρωτοφανείς υψηλούς τόνους οι Financial Times καλούν το Eurogroup να πληρώσουν το τίμημα, όσο μεγάλο και αν είναι, και να μην κάνουν το τεράστιο γεωπολιτικό σφάλμα να βγάλουν την Ελλάδα από το ευρώ.
Διαβάστε όλο το άρθρο των Financial Times.

Παραμονή της Ελλάδας στο Ευρώ: Αξία… ανεκτίμητη!
Οταν οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναφέρονται στην Ελλάδα, μιλούν την διάλεκτο των οικονομικών, ανεξάρτητα από την μητρική τους γλώσσα. Είμαι οικονομικός αναλυτής και την γνωρίζω καλά αυτή τη διάλεκτο. Πιστεύω όμως ότι οι πολιτικοί της ηπείρου έχουν διαλέξει λάθος κοινή γλώσσα. Η γεωπολιτική, πολύ περισσότερο από την οικονομία, είναι το κύριο ζήτημα. Το κόστος του σφάλματος θα είναι μη μετρήσιμο.

Παραδέχθηκε πως κοροϊδεύει όλο τον πλανήτη ο Ομπάμα: «Ψέμα πως βρισκόμαστε σε πόλεμο με το Ισλάμ»


Παραδέχθηκε πως κοροϊδεύει όλο τον πλανήτη ο Ομπάμα: «Ψέμα πως βρισκόμαστε σε πόλεμο με το Ισλάμ»
Αυτό που του καταλογίζουν εδώ και αρκετό καιρό σώφρονες πολιτικοί, αναλυτές και δημοσιογράφοι παραδέχθηκε ο Μπαράκ Ομπάμα… Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, την ίδια ώρα που υποτίθεται πως έχει κηρύξει τον πόλεμο στους ισλαμιστές της ISIS, αυτοδιαψεύδεται πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει… Και δίνει ακόμα ένα ισχυρό πάτημα σε όσους υποστηρίζουν και με αποδείξει πως αυτός κρύβεται πίσω από τη δημιουργία της τρομοκρατικής ομάδας που δολοφονεί καθημερινά χιλιάδες κόσμου…

WSJ: Η Ουάσινγκτον ζητεί συμβιβαστική λύση για το ελληνικό ζήτημα


WSJ: Η Ουάσινγκτον ζητεί συμβιβαστική λύση για το ελληνικό ζήτημα
Την ανησυχία ότι η ελληνική κρίση θα μπορούσε να οδηγήσει την Ευρωζώνη πίσω στην ύφεση, επηρεάζοντας έτσι την αμερικανική, αλλά και την παγκόσμια οικονομία, εκφράζουν Αμερικανοί αξιωματούχοι, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.
Όπως σημειώνεται, η Ουάσιγκτον ζητά από τους Ευρωπαίους ηγέτες «να κινηθούν επιθετικά για να αποφευχθεί η κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας».
Ειδικότερα, η WSJ κάνει αναφορά στις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιου με Ευρωπαίους αξιωματούχους (τον πρόεδρο του Eurogroup και τους υπουργούς Οικονομικών Γερμανίας και Γαλλίας), καθώς και με τον Έλληνα ομόλογό του, Γιάννη Βαρουφάκη. «Ο κ. Λιου ενθάρρυνε όλες τις πλευρές να προχωρήσουν σε συμφωνία, αποτρέποντας την αποδυνάμωση της Ευρωζώνης» και τη «διάχυση της κρίσης πέραν του Ατλαντικού», επισημαίνεται στο δημοσίευμα. «Έχουμε τονίσει πως θα χρειαστεί εποικοδομητικός και ρεαλιστικός δρόμος προς τα εμπρός και ότι θα απαιτηθεί συμβιβασμός», είπε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών στους συνομιλητές του.
Όπως τονίζεται επίσης, «κορυφαία οικονομικά στελέχη του προέδρου Ομπάμα αύξησαν τις τελευταίες ημέρες την πίεση προς την Ελλάδα και τους πιστωτές της στην Ευρωζώνη».
Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ έχουν προτρέψει την Ελλάδα «να προχωρήσει με τα μέτρα που θα αναζωογονήσουν την ανάπτυξη», ενώ έχουν προειδοποιήσει τους Ευρωπαίους εταίρους της πως «αν συνεχίσουν να πιέζουν τόσο έντονα τη νέα ελληνική κυβέρνηση, η στρατηγική αυτή είναι πιθανό να αυξήσει το ρίσκο της χώρας να εξέλθει από την Ευρωζώνη».
Αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε στην εφημερίδα ότι οι ΗΠΑ επιδιώκουν «κάποια συμβιβαστική λύση» για όλες τις πλευρές, προσθέτοντας επίσης ότι απαιτούν «να χαμηλώσουν οι τόνοι στη ρητορική».
πηγή

Η ανακοίνωση του Eurogroup για την Ελλάδα


Η ανακοίνωση του Eurogroup για την Ελλάδα
Στη δημοσιότητα δόθηκε το κοινό ανακοινωθέν του Eurogroup, στο οποίο γνωστοποιείται πως υπάρχει μια κατ” αρχήν συμφωνία Ελλάδας-εταίρων για τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης.
Στο κείμενο του Eurogroup τονίζεται πως η κυβέρνηση δεσμεύεται να παρουσιάσει μέχρι τη Δευτέρα λίστα μεταρρυθμίσεων, η οποία θα εγκριθεί από τους θεσμούς έως το τέλος Απριλίου, προκειμένου να ξεκλειδώσει η εκταμίευση της τελευταίας δόσης του τρέχοντος προγράμματος του EFSF.
Τα κεφάλαια του ΤΧΣ παραμένουν διαθέσιμα για τέσσερις μήνες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Το χρονοδιάγραμμα των επόμενων βημάτων παρουσίασε η ΛαγκάρντΗ Ελλάδα θα παρουσιάσει τις μεταρρυθμίσεις που μπορεί να κάνει τη Δευτέρα και οι θεσμοί θα τις εξετάσουν για να δουν αν είναι αρκετές για να δημιουργήσουν μια βάση που θα οδηγήσει σε επιτυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματος, δήλωσε η Κριστιν Λαγκάρντ.

* Τρίτη θα αποφασίσουν οι θεσμοί αν αυτές είναι αρκετές
* Τον Απρίλιο η τελική λίστα για το πώς θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση
* Μετά από τέσσερις μήνες θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και θα ξέρουμε αν μπορούν να διατεθούν τα κεφάλαια.
πηγή

Καλώς ήρθε το… Μνημόνιο MFAFA με ολίγη από ευελιξίαΗ ξεκάθαρη αναφορά ότι στο μέλλον ΙΣΩΣ απαιτηθεί μια νέα συμφωνία με τους θεσμούς, δηλαδή ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ, δηλαδή ένα νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης (σε «ενδεχόμενη διάδοχη διευθέτηση», αναφέρεται το κείμενο του Eurogroup), ένα θέμα για το οποίο η συζήτηση θα ανοίξει υπό προϋποθέσεις προσεχώς, είναι το μοναδικό σημείο που δίνει την αίσθηση… επόμενης ημέρας στο συμφωνηθέν κοινό ανακοινωθέν του χθεσινοβραδινού Eurogroup. Επίσης, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τη λίστα με τα κοστολογημένα μέτρα που θα λάβει η ελληνική πλευρά, η οποία θα πρέπει να παραδοθεί την ερχόμενη Δευτέρα, η οποία ως Καθαρά Δευτέρα, φαίνεται πως θα είναι η μέρα «κάθαρσης», η οποία θα ανοίξει τον δρόμο για τη νέα μας «σαρακοστή», μετά την ψευδαίσθηση» που ζήσαμε το τελευταίο διάστημα. Οι ίδιοι θα εγκρίνουν αν η ελληνική λίστα, το Μνημόνιο με ελληνική υπογράφή και Έλληνες συγγραφείς δηλαδή, οι ίδιοι θα ελέγχουν.
Ας αποτελέσει αφορμή για τον ελληνικό πολιτικό κόσμο, να φύγει από τα άκρα, αντιλαμβανόμενος (;) ότι παρά τις επιθυμίες και τις ιδεοληψίες μας, ο κόσμος δεν είναι ούτε άσπρος, ούτε μαύρος και τα πάντα κινούνται σε αποχρώσεις του γκρίζου. Όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσουμε, τόσο γρηγορότερα θα δρομολογήσουμε την επιστροφή μας στην ομαλότητα.
Για την κυβέρνηση τώρα αρχίζουν τα πραγματικά δύσκολα. Εάν επιθυμεί να προβεί σε μια πραγματική προσφορά στον τόπο που θα την καταγράψει η ελληνική πολιτική Ιστορία, μπορεί να το κάνει τώρα, διότι στη συνείδηση του κόσμου όντως είναι καταγεγραμμένη ως κάτι καινούργιο που αν μη τι άλλο ξεχειλίζει από αγνές προθέσεις, στην πλειοψηφία των κορυφαίων της στελεχών.
Ας σταματήσει λοιπόν τώρα να πολιτεύεται με βάση συνθηματολογία βγαλμένη από τη δεκαετία του 1970 κι ας πει όλη την αλήθεια στον κόσμο. Να περιγράψει επακριβώς ποιο είναι το κλίμα στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πόσο κυνική είναι η αντιμετώπιση, ίσως δε αναλυτικά και περιστατικά που αποδεικνύουν τον βαθμό της αναλγησίας των γνωστών και μη εξαιρετέων…
Εδώ και πολύ καιρό φωνάζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να ξεκαθαρίσει το ιδεολογικό του στίγμα, διότι δεν υπάρχει περίπτωση να καλύπτει όλο τον χώρο από το κέντρο μέχρι την άκρα αριστερά, ας επιλέξει εάν θα γαντζωθεί στην πραγματικότητα εξελισσόμενος σε ένα κόμμα εξουσίας, ή θα γυρίσει προς τις… ρίζες του, όπου ο καθένας τους ζει στο δικό του συννεφάκι και έχουν παντελώς πάρει διαζύγιο από την πραγματικότητα.
Η χώρα έχει ανάγκη από νέους και άφθαρτους πολιτικούς να επιχειρήσουν να μείνουν μακριά από τους πειρασμούς που συνδέονται με τη διαχείριση της εξουσίας. Φυσικά πετώντας από πάνω τους τα βαρίδια που κληρονόμησαν από το ΠΑΣΟΚ, της κρατικοδίαιτης φάσης, προτού κληθεί να πληρώσει (μαζί με τη ΝΔ) τα – θανάσιμα – αμαρτήματα του παρελθόντος.
Διότι όλοι στον ίδιο τόπο ζούμε και γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Επίσης, βασικό ελάττωμα της φυλής είναι ότι μιλάει πολύ. Είναι πραγματικά ακατανόητο με πόση ευκολία μιλούν «χρηματοδότες» (βλ. εκμαυλιστές) πολιτικών, ενδεχομένως εθισμένοι από το παρελθόν που δεν τους άγγιζε κανείς…
Ας επιλέξει λοιπόν ο Αλ. Τσίπρας τη ρήξη με το παρελθόν κι ας πει όλη την αλήθεια στην ελληνική κοινωνία, μακριά από συνθήματα. Ο κόσμος που κάποτε ψήφιζε κάπου αλλού, προς το παρόν τον βλέπει με συμπάθεια, μέσα στον καταφανή προβληματισμό του για όσα βρήκε, για το τρομακτικό βάρος της ευθύνης που κουβαλάει στις πλάτες του και τα πραγματικά περιθώρια ελιγμών όντας στη στενωπό.
Η αλήθεια θα εκτιμηθεί και όποιος θέλει να ζει στις ψευδαισθήσεις του μπορεί να πάει στο καλό να συνεχίσει αλλού την επανάσταση του καναπέ και της μπουρδολογίας. Θα τον ακολουθήσουν πολλοί. Να είναι βέβαιος. Διότι το εννοούσε πραγματικά και προσπάθησε φιλότιμα, αλλά σταδιακά αντιλαμβάνεται ότι υπάρχουν «κανόνες στο παιχνίδι», τους οποίους πρέπει να τηρείς.
Ας πει λοιπόν όλη την αλήθεια στον κόσμο και ας προσπαθήσει να περισώσει όσα γίνονται, να «παντρέψει» την ανάγκη της συνετής διαχείρισης των οικονομικών με την προστασία των πραγματικά αδυνάτων. Και όσο θα προχωρά τόσο πιο πολλούς συμμάχους θα ανακαλύπτει στο εξωτερικό.
Και θα έρθει η ώρα μεγάλης αλλαγής στην Ευρώπη. Πολλά θα ανατραπούν. Υπομονή χρειάζεται, δεν γίνονται αυτά όποτε εμείς τα θελήσουμε. Το θέμα είναι όταν ωριμάσουν οι συνθήκες να είμαστε παρόντες και «να καβαλήσουμε το κύμα». Τα περιθώρια για να αλλάξει πορεία στενεύουν επικίνδυνα και η ευκαιρία μπορεί να χαθεί. Θα είναι κρίμα.
Εκτός κι αν επιλέξει να αξιοποιήσει την εμπιστοσύνη με την οποία τον αγκαλιάζουν πολλοί Έλληνες για να συνεχίσει την αντιγραφή πρακτικών που μας χρεοκόπησαν και πλέον, εάν επαναληφθούν, θα μας καταστρέψουν οριστικά.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του ανακοινωθέντος του Eurogroup:
«Το Eurogroup επαναλαμβάνει την εκτίμησή του για τις αξιοσημείωτες προσπάθειες προσαρμογής οι οποίες ανελήφθησαν από την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό τα τελευταία χρόνια. Κατά τη διάρκεια των λίγων τελευταίων εβδομάδων διεξαγάγαμε, από κοινού με τους θεσμούς, έναν εντατικό και εποικοδομητικό διάλογο με τις νέες ελληνικές αρχές και καταλήξαμε σε μια κοινή θέση σήμερα.
Το Γιούρογκρουπ σημειώνει, στο πλαίσιο της υπάρχουσας διευθέτησης, το αίτημα των ελληνικών αρχών για την παράταση της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης (Master Financial Assistance Facility Agreement, MFFA), η οποία θεμελιώνεται σε ένα σύνολο δεσμεύσεων.
Ο σκοπός της παράτασης αυτής είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης στη βάση των όρων της τρέχουσας διευθέτησης, με την καλύτερη δυνατή χρήση της δεδομένης ευελιξίας η οποία θα εξετασθεί από κοινού με τις ελληνικές αρχές και τους θεσμούς.
Αυτή η παράταση θα γεφυρώσει το χρόνο που θα απαιτηθεί για τις συζητήσεις για μια ενδεχόμενη διάδοχη διευθέτηση ανάμεσα στο Γιούρογκρουπ, τους θεσμούς και την Ελλάδα.
Οι ελληνικές αρχές θα παρουσιάσουν έναν πρώτο κατάλογο μεταρρυθμιστικών μέτρων, επί τη βάση της τρέχουσας συμφωνίας, ως το τέλος της Δευτέρας 23ης Φεβρουαρίου (2015). Οι θεσμοί θα εκφέρουν μια πρώτη άποψη για το εάν αυτή είναι επαρκώς συνεκτική ώστε να αποτελέσει ένα έγκυρο σημείο εκκίνησης για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Ο κατάλογος αυτός θα διευκρινιστεί περαιτέρω και κατόπιν θα συμφωνηθεί με τους θεσμούς ως τα τέλη του Απριλίου.
Μόνον η έγκριση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης του παραταθέντος προγράμματος από τους θεσμούς θα επιτρέψει με τη σειρά του την οποιαδήποτε εκταμίευση της εναπομείνασας δόσης από το τρέχον πρόγραμμα του ΕΤΧΣ και την μεταφορά των κερδών του 2014 από το πρόγραμμα SMP. Αμφότερες υπόκεινται στην έγκριση του Γιούρογκρουπ.
Ενόψει της αξιολόγησης από τους θεσμούς η Ευρωομάδα συμφωνεί ότι τα κεφάλαια, τα οποία είναι ως τώρα διαθέσιμα στο ΤΧΣ, θα πρέπει να διακρατηθούν από τον ΕΤΧΣ, άνευ δικαιώματος τρίτων, για τη διάρκεια της παράτασης της MFFA. Τα κεφάλαια θα συνεχίσουν να είναι διαθέσιμα κατά τη διάρκεια της παράτασης της MFFA και να μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για τα κόστη ανακεφαλαιοποίησης και εκκαθάρισης τραπεζών. Θα μπορούν να εκταμιευθούν κατόπιν αιτήματος με απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας / του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού.
Υπό αυτό το φως καλωσορίζουμε τη δέσμευση των ελληνικών αρχών να συνεργαστούν στενά με τους ευρωπαϊκούς και τους διεθνείς θεσμούς και εταίρους. Σε αυτό το πλαίσιο, υπενθυμίζουμε την ανεξαρτησία της ΕΚΤ. Συμφωνήσαμε επίσης ότι το ΔΝΤ θα συνεχίσει να διαδραματίζει τον δικό του ρόλο.
Οι ελληνικές αρχές εξέφρασαν τη σθεναρή δέσμευσή τους σε μια ευρύτερη και βαθύτερη διαδικασία εφαρμογής διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα αποσκοπεί στην διαρκή βελτίωση των προοπτικών ανάπτυξης και απασχόλησης, τη διασφάλιση της σταθερότητας και της ανθεκτικότητας του χρηματοπιστωτικού τομέα και της προαγωγής της κοινωνικής δικαιοσύνης.
Οι αρχές δεσμεύονται στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων που έπρεπε να είχαν εφαρμοστεί εδώ και πολύ καιρό για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του δημοσίου τομέα. Σε αυτό το πλαίσιο οι ελληνικές αρχές ανέλαβαν την ευθύνη να χρησιμοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο τη συνεχιζόμενη παροχή τεχνικής βοήθειας.
Οι ελληνικές αρχές επαναλαμβάνουν την αδιαμφισβήτητη δέσμευσή τους να τιμήσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους προς όλους τους πιστωτές τους πλήρως και εγκαίρως.
Οι ελληνικές αρχές δεσμεύθηκαν επίσης να εγγυηθούν τα απαραίτητα πρωτογενή δημοσιονομικά πλεονάσματα ή τα έσοδα που απαιτούνται για να εγγυηθούν τη βιωσιμότητα του χρέους, όπως όριζε το ανακοινωθέν του Γιούρογκρουπ του Νοεμβρίου του 2012. Οι θεσμοί, σε ό,τι αφορά τον στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα το 2015, θα λάβουν υπόψη τους τις οικονομικές συνθήκες του 2015.
Με δεδομένες αυτές τις δεσμεύσεις καλωσορίζουμε το ότι σε έναν αριθμό πεδίων, οι ελληνικές πολιτικές προτεραιότητες μπορούν να συμβάλουν στην ενίσχυση και την καλύτερη εφαρμογή της τρέχουσας διευθέτησης. Οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να απόσχουν από την ακύρωση μέτρων και από μονομερείς αλλαγές των πολιτικών και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα επηρέαζαν αρνητικά τους δημοσιονομικούς στόχους, την ανάκαμψη της οικονομίας ή τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, όπως αυτά αξιολογούνται από τους θεσμούς.
Βάσει του αιτήματος, των δεσμεύσεων των ελληνικών αρχών, των γνωμοδοτήσεων των θεσμών και τη σημερινή συμφωνία, θα ξεκινήσουμε τις εθνικές διαδικασίες με σκοπό να καταλήξουμε σε μια οριστική απόφαση για την παράταση της τρέχουσας Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης του ΕΤΧΣ για έως και τέσσερις μήνες από το διοικητικό συμβούλιο του ΕΤΧΣ. Επίσης καλούμε τους θεσμούς και τις ελληνικές αρχές να ξαναρχίσουν αμέσως το έργο τους που θα επιτρέψει την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
Παραμένουμε δεσμευμένοι στη χορήγηση επαρκούς στήριξης στην Ελλάδα ωσότου ανακτήσει πλήρη πρόσβαση στις αγορές εφόσον τηρήσει τις δεσμεύσεις εντός του συμφωνημένου πλαισίου».
Το επίσημο κείμενο όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται στο παρακάτω σύνδεσμο:consilium.europa.eu
πηγή

Μητσοτάκης: Βρεθήκαμε με μνημόνιο χωρίς χρήματα…

mits

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε στο Twitter τη συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους εταίρους.
«Ζητούσαμε χρήματα χωρίς μνημόνιο και μάλλον βρεθήκαμε με μνημόνιο χωρίς χρήματα!..», έγραψε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Ξένα ΜΜΕ στον απόηχο του Eurogroup: “Δεν κινδυνεύει πια η Ελλάδα” – “Κινδυνεύει με αντιδράσεις στην χώρα του ο Τσίπρας”

xena708

Η σημερινή συμφωνία της Ελλάδας με την Ευρωζώνη πάνω στο δισέλιδο κείμενο για την 4μηνη παράταση του προγράμματος, έγινε δεκτή με ποικίλα σχόλια απο μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα ανά τον κόσμο.
«Υπήρξε συμφωνία για την Ελλάδα» τιτλοφορείται το κεντρικό άρθρο του Bloomberg, χαιρετίζοντας την επίτευξη deal μεταξύ Ελλάδας και Ευρωζώνης. Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών συμφώνησαν στην παράταση της χρηματοδότησης της Ελλάδας, με αντάλλαγμα την υλοποίηση συγκεκριμένων δεσμεύσεων. «Η απόφαση αγοράζει χρόνο προκειμένου να καταρτιστεί το μακροπρόθεσμο πλάνο της ελληνικής χρηματοδότησης» αναφέρει χαρακτηριστικά το αμερικανικό πρακτορείο. Ωστόσο, σημειώνει πως η Ελλάδα οφείλει να υποβάλλει μία λίστα μεταρρυθμίσεων, η οποία πρέπει να αποτιμηθεί ως επαρκής από τους θεσμούς της ΕΚΤ, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Πάντως, η απόφαση της Ελλάδας, συμπληρώνει το πρακτορείο, ήρε τους άμεσους κινδύνους για τη ρευστότητας της χώρας.

ΣΚΑΕΙ ΒΟΜΒΑ: Τρώνε τον Βαρουφάκη ενώ επιστρέφει και ο Βενιζέλος!

551

Η κυβέρνηση για να εξιλεωθεί απέναντι στους Γερμανούς ετοιμάζεται να θυσιάσει τον Γιάνη Βαρουφάκη.
Γι΄αυτό και τον στέλνει μόνο του σήμερα στο στόμα του λύκου.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπεύθυνος της οικονομικής πολιτικής Γιάννης Δραγασάκης θα βρίσκεται στην Αθήνα-έτοιμος να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών όταν σε λίγες μέρες θα υπάρξει η καρατόμηση του Γιάνη στον οποίο θα επιχειρήσουν να χρεώσουν τον οδυνηρό συμβιβασμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Die Welt: Ξεκινά ο «τελικός» των 330 δισ. ευρώ για την Ελλάδα #Eurogroup


590_e09d5d0c58811701b49b9a4f261308a6
Με βασικό τίτλο «Ξεκινά ο «τελικός» των 330 δισ. ευρώ για την Ελλάδα» δημοσιεύεται το βασικό άρθρο στην ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής Die Welt.
Οι υπουργοί Οικονομικών συζητούν στις Βρυξέλλες σχετικά με την τύχη της Ελλάδα. Σε μια έξοδο της Ελλάδας από τις χώρες της νομισματικής ένωσης της ζώνης του ευρώ αντιμετωπίζουν μεγάλες απώλειες αναφέρει επίσης το δημοσίευμα.
Παράλληλα τονίζεται πως η Ελλάδα βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού και σήμερα θα αποφασιστεί το «όλα ή τίποτα».
Δεν παραλείπεται επίσης να επισημανθεί πως διακυβεύονται πολλά για τις δύο πλευρές και αν η Αθήνα σταματήσει να χρηματοδοτείται τότε είναι πολύ πιθανό να πτωχεύσει την άνοιξη.
Αλλωστε τον Μάρτιο η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει πολλά δισεκατομμύρια ευρώ στο ΔΝΤ.
Σε περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση αρνηθεί να αποπληρώσει το ΔΝΤ θα ισοδυναμούσε με μια αποτυχία της τράπεζας.

ΑΥΤΕΣ είναι οι 200 τούρκικες λέξεις που χρησιμοποιούμε καθημερινά και δεν το ξέρουμε! (λίστα)

tourqie

Καθημερινά χρησιμοποιούμε πολλές δεκάδες λέξεις οι οποίες είναι τουρκικές και έχουν παρεισφρήσει στη γλώσσα μας χωρίς να γνωρίζουμε την προέλευσή τους και την αντίστοιχη ελληνική έννοια.
Γράφει ο συγγραφέας Νίκος Σαραντάκος στο ιστολόγιό του sarantakos.wordpress.com:
Οι λέξεις του καταλόγου είναι 220 αλλά δύο από αυτές (μπόρα και ταπί) δεν έχουν τουρκική προέλευση, επομένως ο κατάλογος κανονικά έχει 218 λέξεις -το άφησα 220 στον τίτλο για να είναι πιο στρογγυλό. Όταν λέμε “τουρκική προέλευση” συνυπολογίζουμε και την απώτερη αραβική ή περσική προέλευση των λέξεων.
Βέβαια, λείπουν πολλές λέξεις που λέμε συχνά, αλλά αφού ο συντάκτης ήθελε να διαλέξει περίπου 200 λέξεις, κάποιες έπρεπε να αφήσει έξω. Μοιραία προκύπτει το ερώτημα, πόσα είναι τα τουρκικά δάνεια της ελληνικής γλώσσας ή (αν δεν μας ενοχλεί η ανακρίβεια), “πόσες είναι οι τουρκικές λέξεις της ελληνικής γλώσσας”. Δεν είναι εύκολες τέτοιες μετρήσεις, γιατί υπάρχουν λέξεις ξεχασμένες και λέξεις ζωντανές, όπως επίσης υπάρχουν αρχικές λέξεις και παράγωγες-σύνθετες λέξεις. Για παράδειγμα, από τη λέξη ‘γλέντι’ έχουμε και το ρήμα γλεντάω, έχουμε τον γλεντζέ και τη γλεντζού, που μας δίνουν το επίθετο ‘γλεντζέδικος’ και το επίρρημα ‘γλεντζέδικα’. Έχουμε το υποριστικό “γλεντάκι”, ενώ στον Μπαμπινιώτη υπάρχει και ο ημιλόγιος τύπος ‘γλεντιστής’. Έχουμε τέλος και τον γλεντοκόπο, το γλεντοκόπι ή γλεντοκόπημα, το ρήμα γλεντοκοπώ. Η μια “αρχική” λέξη δίνει δώδεκα μαζί με τα παράγωγά της. Δεν είναι όλες τόσο παραγωγικές, αλλά κάποιες είναι περισσότερο.