Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015

Eurostat: Μόνο στην Ελλάδα μειώθηκε ο μισθός λόγω της κρίσης


meiosi misthonΣτις υπόλοιπες μνημονιακές χώρες ο μισθός είτε αυξήθηκε, είτε παρέμεινε σταθερός, με μόνη χώρα που δέχτηκε το τεράστιο πλήγμα του κουρέματος των μισθών να είναι η Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία που εξέδωσε η Eurostat.


Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της ΕΕ όπου ο ονομαστικός ακαθάριστος ελάχιστος μισθός μειώθηκε το 2015 σε σχέση με το 2008, από 794 σε 684 ευρώ, δηλαδή κατά -14%, σύμφωνα με στοιχεία της Εurostat που δόθηκαν στη δημοσιότητα.
Σημειώνεται ότι στις υπόλοιπες μνημονιακές χώρες στην Πορτογαλία ο ελάχιστος μισθός αυξήθηκε κατά 19% (από 497 σε 589 ευρώ) και στην Ιρλανδία παρέμεινεαμετάβλητος στα 1.462 ευρώ την ίδια περίοδο.
Σε Μονάδες Αγοραστικής Δύναμης (ΜΑΔ) η μείωση στην Ελλάδα ήταν 12%, από 865 ΜΑΔ σε 764 ΜΑΔ όταν στη Γερμανία είναι 1.441 ΜΑΔ. Στην Πορτογαλία ο πραγματικός ελάχιστος μισθός σε ΜΑΔ αυξήθηκε κατά 21% και στην Ιρλανδία κατά 10%.
Στην ΕΕ σε ονομαστικούς όρους οι μεγαλύτερες αυξήσεις στον ελάχιστο μισθό μεταξύ 2008 και 2015 παρατηρήθηκαν στη Ρουμανία +95%, τη Βουλγαρία +64%, τη Σλοβακία +58% και τη Λετονία +57%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εurostat την 1η Ιανουαρίου 2015, 22 από τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ εφάρμοζαν ελάχιστο μισθό με μεγάλες, όμως, διακυμάνσεις να παρατηρούνται μεταξύ της Βουλγαρίας που είναι 184 ευρώ και του Λουξεμβούργου που φτάνει τα 1.923 ευρώ.
Ειδικότερα, δέκα κράτη-μέλη εμφανίζουν ελάχιστο μισθό κάτω από τα 500 ευρώ: Bουλγαρία 184 ευρώ, Ρουμανία 218 ευρώ, Λιθουανία 300 ευρώ, Τσεχία 332 ευρώ, Ουγγαρία 333 ευρώ, Λετονία 360 ευρώ, Σλοβακία 380 ευρώ, Εσθονία 390 ευρώ, Κροατία 396 ευρώ και Πολωνία 410 ευρώ.
Σε πέντε κράτη-μέλη ο ελάχιστος μισθούς κυμαίνεται μεταξύ 500-1.000 ευρώ: Πορτογαλία 589 ευρώ, Ελλάδα 684 ευρώ, Μάλτα 720 ευρώ, Ισπανία 757 ευρώ και Σλοβενία 791 ευρώ.
Τέλος, σε επτά κράτη-μέλη ο ελάχιστος μισθός υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ: Μεγάλη Βρετανία 1.379 ευρώ, Γαλλία 1.458 ευρώ, Ιρλανδία 1.462 ευρώ, Γερμανία 1.473 ευρώ, Βέλγιο και Ολλανδία 1.502 ευρώ και Λουξεμβούργο 1.923 ευρώ.

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ αποκαλύψεις! Δείτε τι περιέχει το αίμα των Ελλήνων μετά από αιματολογικές αναλύσεις; Μας ψεκάζουν ή μας δολοφονούν αργά;

aima-xeri

Σοκαριστικές αποκαλύψεις μετά από αναλύσεις αιματολογικές… Τι πραγματικά γίνεται; Σενάρια επιστημονικής φαντασίας ή πραγματικότητα;
Όπως διαβάσαμε στη σχετική ανάλυση άρθρου, τo HN έχει ασχοληθεί επισταμένως στο παρελθόν με το θέμα των chemtrails, δημοσιεύοντας στοιχεία σχετικά με το παρασκήνιο πίσω από την εφαρμογή τους και τις σοβαρότατες επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων…
Ωστόσο, παρά τις σχετικές δημοσιεύσεις που μεσολάβησαν από τότε – και σε έντυπα του «χώρου», αλλά και σε mainstream έντυπα – οι οποίες γνωστοποίησαν το θέμα σε μεγαλύτερη μερίδα του κοινού, μία πληροφορία που προήλθε από αιματολογικό εργαστήριο στάθηκε η αφορμή το ΗΝ να επανεξετάσει το θέμα, καθώς φαίνεται να ανοίγεται μία νέα διάσταση στην υπόθεση των chemtrails, που κρούει -με αποδείξεις, πλέον- τον κώδωνα του κινδύνου για την Ελλάδα.
Σύμφωνα, λοιπόν, με αποτελέσματα εξετάσεων ρουτίνας, το αίμα των Ελλήνων παρουσιάζει αυξημένες ποσότητες βαρέων μετάλλων και αλουμινίου – χημικά στοιχεία τα οποία περιέχονται και στη σύνθεση των περιβόητων αεροψεκασμών…
ΟΙ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Συμπτώματα όπως η κεφαλαλγία, οι ισχιακοί και μυϊκοί πόνοι, οι ρινορραγίες, η ληθαργική τάση και η μελαγχολία ήταν τα πρώτα ανησυχητικά μηνύματα για τους κατοίκους περιοχών, στις οποίες παρατηρείται συχνά το φαινόμενο των αεροψεκασμών. Τις ανησυχίες αυτές ήρθαν να επιβεβαιώσουν τα αποτελέσματα πρόσφατων αιματολογικών εξετάσεων ρουτίνας, οι οποίες έδειξαν καθαρά αύξηση των επιπέδων του αλουμινίου στο αίμα των Ελλήνων -γεγονός που ενισχύει τον προβληματισμό σχετικά με τους συχνούς αεροψεκασμούς, η σύνθεση των οποίων περιέχει αλουμίνιο.
Έχει παρατηρηθεί ότι το αλουμίνιο (αργίλιο ή Α1) ανήκει στην κατηγορία εκείνη των ιχνοστοιχείων, τα οποία, όταν υπερβαίνουν το φυσιολογικό τους επίπεδο στο αίμα, γίνονται τοξικά, δημιουργώντας πολλαπλά προβλήματα στο σώμα ανθρώπων και ζώων.
Γενικότερα, το αλουμίνιο εμποδίζει την εκφόρτιση των ηλεκτρικών φορτίων μεταξύ των νευρικών κυττάρων, με αποτέλεσμα να μειώνεται η γενικότερη δραστηριότητα των νευρικών συστημάτων, ενώ λειτουργεί και ως ανασταλτικός παράγοντας στη λειτουργία δύο σημαντικών ενζύμων στον εγκέφαλο (Na+/K+-ATPase και εξοκινάση), τα οποία είναι απαραίτητα σε κάθε είδος ζωής (βακτήρια, φυτά, ζώα) για την απελευθέρωση της ενέργειας που σηματοδοτεί χημικές αντιδράσεις στον οργανισμό, κρίσιμης σημασίας για την ίδια τη φύση της ζωής.
Επιπλέον, το αλουμίνιο μπορεί να εμποδίσει τα νευρικά κύτταρα να προσλάβουν απαραίτητες γι’ αυτά χημικές ουσίες, όπως η ντοπαμίνη, η νοραδρεναλίνη και η υδροξυτρυπταμίνη , ένώ η τοξίνωση με αλουμίνιο είναι δυνατόν να οδηγήσει σε άνοια και απώλεια μνήμης, διανοητική σύγχυση και αποπροσανατολισμό. Περιορίζει επίσης την εντερική δραστηριότητα.
Ωστόσο, η τοξικότητα από αλουμίνιο συσχετίζεται και με άλλες πρώιμες καταστάσεις, όπως ο μετεωρισμός, το φούσκωμα, οι κολικοί, η ξηροδερμία, οι πόνοι στα οστά, η πρόωρη οστεοπόρωση, οι έντονοι πονοκέφαλοι που ανακουφίζονται μόνο με το φαγητό, η καούρα, η αποστροφή για το κρέας κ.λ.π.
Τέλος, η ασθένεια του Αλτσχάιμερ, ο υποπαραθυρεοειδισμός, η αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση, η αναιμία, η νεφρική και ηπατική ανεπάρκεια, η πορφυρία, οι νευρομυικές διαταραχές, η αιμόλυση, η ασθένεια Πάρκινσον, τα έλκη, οι πολφικές κοιλότητες στα δόντια κ.λπ. επίσης σχετίζονται, άμεσα ή έμμεσα, με τα υψηλά επίπεδα αλουμινίου στο αίμα.
Έτσι, η κατακόρυφη αύξηση των ασθενειών αυτών τα τελευταία χρόνια στον Δυτικό κόσμο δείχνει να σχετίζεται με την όλο και μεγαλύτερη πρόσληψη αλουμινίου από τον άνθρωπο. Στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, ήδη από το 2000, το Αλτσχάιμερ έγινε ο 8ος λόγος θανάτου, πλήττοντας 18 ανθρώπους ανά 100.000, όταν το 1979 έπληττε μόλις 2 ανθρώπους στους 1.000.000.
Επιπλέον, παρά το γεγονός ότι η μεγάλη χρήση αλουμινένιων σκευών μαγειρικής δεν ενοχοποιείται άμεσα σε εργαστηριακό επίπεδο για την αλουμινιακή τοξίνωση, κάτι τέτοιο είναι πιθανό όταν γίνεται χρήση όξινων τροφών, όπως η ντομάτα.
Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΑ CHEMTRAILS
Φαινομενικά, αυτά τα στοιχεία δεν έχουν καμία σύνδεση μεταξύ τους, μέχρι που ένας Καναδός ακτιβιστής του διαδικτύου, ο G. Brian Holmes, αποφάσισε να ασχοληθεί με το θέμα ειδικότερα (.http://www.holmestead.ca/index-ct.html), όταν πρόσεξε ότι μη εμπορικά αεροπλάνα άφηναν μεγάλες ποσότητες αερίων ως εξάτμιση πάνω από τα χωράφια του.
Καθώς, λοιπόν, οι ψεκασμοί αυτοί του κίνησαν υποψίες, αποφάσισε να στείλει δείγμα από το χώμα του χωραφιού του για ανάλυση σε ένα ειδικό χημικό εργαστήριο. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά: το χωράφι του έδειχνε να είναι «ποτισμένο» με αλουμίνιο και βάριο, σε ποσότητες πενταπλάσιες του κανονικού…
Μάλιστα, όπως έχουν παρατηρήσει πολλοί,μάρτυρες σε διαφορετικές περιοχές του κόσμου, τα αεροπλάνα που αφήνουν αυτές τις γραμμές δεν είναι εμπορικά, αλλά στρατιωτικά – και μάλιστα ειδικού τύπου (KC135R). Η δε χημική σύνθεση των αεροψεκασμών αυτών φαίνεται ότι αποτελείται από άλατα βαρίου, οξείδιο του αλουμινίου και ειδικές χημικές πολυμερείς ίνες.
Τα άλατα βαρίου και οι πολυμερείς ίνες ενοχοποιούνται, άμεσα ή έμμεσα, για ρινορραγίες, άσθμα, αλλεργίες, πνευμονικές και αναπνευστικές διαταραχές και αρθρίτιδες, ενώ, βραχυπρόθεσμα,τα άλατα βαρίου γίνονται τοξικά για τη γαστρεντερική και μυϊκή λειτουργία. Επιπλέον, οι μακροχρόνιες συνέπειες από τη χρήση των αλάτων του βαρίου είναι ακόμα άγνωστες.
Ωστόσο, μία νέα άποψη που εμφανίστηκε τελευταία σχετικά με τα chemtrails ξεφεύγει από τις μέχρι σήμερα διατυπωμένες θεωρίες: τα άλατα βαρίου, το οξείδιο του αλουμινίου και οι πολυμερείς ενώσεις στην ατμόσφαιρα φαίνεται ότι δημιουργούν ιδανικές συνθήκες για τη διάδοση των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων, και ειδικά αυτών της κινητής τηλεφωνίας.
Έτσι όμως, εκτός από τις πολυσυζητημένες εφαρμογές τύπου HAARP, αναδεικνύεται μία ακόμα παράμετρος που αφορά στην παρακολούθηση των πολιτών: η ενίσχυση των σημάτων της κινητής τηλεφωνίας θα μπορούσε να χρησιμεύει και για τον εντοπισμό μέσω δορυφόρων κάθε τύπου μικροτσίπ που εκπέμπει ειδικά κύματα – προφανώς, και κάθε τσιπ που, ενδεχομένως, θα είναι μελλοντικά εμφυτευμένο στο ανθρώπινο σώμα…
Συγκεκριμένα, το ελληνικό αιματολογικό εργαστήριο που αναφέρθηκε στην αρχή επικοινώνησε με αντίστοιχο αμερικανικό και ανέφερε το πρόβλημα των υψηλών τιμών αλουμινίου στο αίμα πολλών Ελλήνων. Με έκπληξη τότε, οι Έλληνες επιστήμονες άκουσαν από τους Αμερικανούς συναδέλφους τους ότι θα έπρεπε ήδη να γνωρίζουν πως οι αυξημένες αυτές τιμές οφείλονται στους αεροψεκασμούς, οι οποίοι γίνονται με στόχο τη διευκόλυνση και την ενίσχυση του σήματος της κινητής τηλεφωνίας, γεγονός που στην Αμερική θεωρείται πλέον αποδεκτό και αυτονόητο!
Αν ισχύουν τα παραπάνω, τότε δεν θα πρέπει κανείς να αρκεστεί στην αιτιολογία της ισχυροποίησης του σήματος της κινητής τηλεφωνίας, αλλά να αναλογιστεί και τις προεκτάσεις που μπορεί να κρύβονται πίσω από μια τέτοια μεθόδευση. Γιατί είναι γεγονός ότι, σήμερα, κάθε άνθρωπος φέρει μαζί του ένα κινητό τηλέφωνο* άρα, ένα ισχυρό σήμα καθιστά δυνατόν -τουλάχιστον- να είναι γνωστές ανά πάσα στιγμή η θέση του, καθώς και οι παντός είδους συνομιλίες του…
Αναλογιζόμενος, λοιπόν, κανείς τα chemtrails, ανακαλύπτει ότι το θέμα είναι πολύπλευρο, καθώς δείχνει να εξυπηρετεί πολλούς και διαφορετικούς (αλλά κρίσιμους για τη Νέα Τάξη) τομείς, όπως ο έλεγχος του καιρού, ο έλεγχος της συνείδησης, ο βιολογικός πόλεμος, αλλά και η παρακολούθηση των πολιτών.
Αλήθεια ή υπερβολή, το γεγονός είναι ότι πολλοί μάρτυρες μπορούν ναιβεβαιώσουν την πραγματοποίηση των ψεκασμών, και πολλές ιατρικές εξετάσεις να επιβεβαιώσουν τις σοβαρές επιπτώσεις τους στην υγεία των ανθρώπων…
Του Αλέξανδρου ΓεωργίουΔείτε ακόμα

Πώς η ανεργία επηρεάζει την προσωπικότητά μας


Δείτε πώς η ανεργία επηρεάζει την προσωπικότητά μαςΕίναι αδιαμφισβήτητο ότι η απόλυση είναι ένα γεγονός που στιγματίζει τη ζωή του ατόμου, έχοντας διαπιστωμένη ψυχολογική επίδραση.
Είναι ικανό, όμως, αυτό το τόσο δυσάρεστο γεγονός και η ανεργία που έπεται να επηρεάσει την προσωπικότητα των ανθρώπων μακροπρόθεσμα.
Απάντηση επιχείρησε να δώσει μία ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Warwick, αξιοποιώντας δεδομένα που προϋπήρχαν στη Γερμανία.
Αρχικά, οι ερευνητές επικεντρώθηκαν σε 6.769 εργάτες στους οποίους είχε δοθεί ένα τυπικό τεστ προσωπικότητας που είναι σχεδιασμένο να βαθμολογεί τα λεγόμενα Big Five χαρακτηριστικά προσωπικότητας. Αυτά περιλαμβάνουν την ευσυνειδησία, την εξωστρέφεια, τον νευρωτισμό, τη δεκτικότητα στην εμπειρία και την ευσυνειδησία.
Μετά την πάροδο τεσσάρων ετών, τα ίδια άτομα κλήθηκαν να απαντήσουν στα ίδια ερωτηματολόγια. Ωστόσο, αυτή τη φορά οι επιστήμονες έλαβαν υπόψη τους την επαγγελματική τους δραστηριότητα, καθ’ όλη αυτή την περίοδο, θέλοντας να διαπιστώσουν εάν προσωπικότητα και ανεργία συνδέονται.
Τα παρακάτω γραφήματα αποτυπώνουν τα αποτελέσματα για κάθε χαρακρηριστικό της προσωπικότητας ξεχωριστά
sec
Όπως φαίνεται καθαρά, τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας όσων είχαν σταθερή δουλεία και συμβολίζονται με διακεκομμένη γραμμή δεν παρουσιάζουν μεγάλες διακυμάνσεις. Αντιθέτως, για τους ανέργους, οι διαφορές είναι σαφείς και έντονες.
Οι επιστήμονες υποστηρίζουν βέβαια ότι μπορεί από την παρούσα μελέτη προσωπικότητα και ανεργία να συσχετίζονται, ωστόσο θα πρέπει να ακολουθήσει και άλλη έρευνα με μεγαλύτερο δείγμα και σε άλλες χώρες.
NEWSBOMB

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ, ΑΝΕΡΓΙΑ, ΥΠΕΡΓΗΡΟΙ ΚΑΙ ΦΤΩΧΕΙΑ “ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ” ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ-ΕΑΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΗΣ

ALISIDES-ELLADA

Δεδομένα:
1) Η Ελλάδα είναι μια από τις 5 γηραιότερες χώρες του πλανήτη.
Ενώ το 1974, οι Έλληνες άνω των 65 ετών ήταν το 9% του συνολικού πληθυσμού, σήμερα είναι το 23%, με σταθερή τάση ανόδου.
2) Ανήκει στο γκρουπ των 24 χωρών (Νότια Ευρώπη, Ανατολική Ευρώπη, Άπω Ανατολή) με τη χαμηλότερη γεννητικότητα του πλανήτη (κάτω των 1,3 παιδιών ανα γυναίκα).
Με 1,3 παιδιά ανα γυναίκα ο πληθυσμός μειώνεται στο μισό κάθε 45 χρόνια, άνευ μεταναστευτικών ροών.
3) Η μετανάστευση -από μόνη της- δεν είναι λύση.
Οι χώρες που δέχτηκαν τις μεγαλύτερες μεταναστευτικές ροές τα τελευταία 30 χρόνια θα υποστούν και τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή συρρίκνωση (μεταξύ αυτών και η Ελλάδα). Πέραν αυτού είναι πλέον και επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι οι γερασμένες κοινωνίες αδυνατούν να αφομοιώσουν τους νεανικούς μεταναστευτικούς πληθυσμούς.

Χ.Α: “Καλό ταξίδι Συναγωνίστρια Μάρα Κακκαβά!”

mara_kakkaba__article

Σήμερα το μεσημέρι στον Ι.Ν Ζωοδόχου Πηγής στη Λυκόβρυση, συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν την Συναγωνίστρια καθηγήτρια Μάρα Κακκαβά, που έφυγε απροσδόκητα στα 35 της χρόνια. Η Μάρα από τα φοιτητικά της χρόνια στη Φιλοσοφική έως το πρόωρο τέλος ήταν συνεπής σε όλους τους αγώνες.
Έδινε δυναμική και αγωνιστική παρουσία στη Χρυσή Αυγή Βορείων Προαστίων, ήταν πάντοτε παρούσα σε κάθε κινητοποίηση και κάθε εθνικιστικό κάλεσμα.
Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της. Τους ευχόμαστε καλό κουράγιο και δύναμη!
Καλό ταξίδι Συναγωνίστρια Μάρα…
Χρυσή Αυγή

ΒΟΜΒΑ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: “Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΣΤΙΚΑΚΙ ΜΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΚΑΙ ΕΙΔΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ”-ΜΠΑ; Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΞΕΡΕΙ ΚΙ ΑΠΟ ΛΙΣΤΕΣ; ΝΑ ΔΙΑΤΑΧΘΕΙ Η ΒΙΑΙΗ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ

venizelos

Την γραμματέα του Ευάγγελου Βενιζέλου ” έδειξε” η άλλοτε ειδική σύμβουλος του Γ. Παπακωνσταντίνου Σοφία Ρίτσου απαντώντας στις αιτιάσεις ότι χρήστης με τον κωδικό “Σοφία” άνοιξε την λίστα Λαγκάρντ την 1η Οκτωβρίου του 2012
Η μάρτυρας απαντώντας σε ερωτήσεις της εισαγγελέως υποστήριξε ότι πρόκειται για άλλο πρόσωπο και σύμφωνα με τον Τύπο είναι η γραμματέας του επόμενου υπουργού Οικονομικών, Ευαγγ. Βενιζέλου.
Εισαγγελέας: Ο κωδικός “Σοφία” χρησιμοποιήθηκε στο στικ και διάβασε μέρος της λίστας
Μάρτυρας: Ο ανακριτής προσδιόρισε το χρόνο που ανοίχτηκε το στικακι στην 1η Οκτωβρίου του 2012. Αρχικά να δηλωσω ότι δεν είναι ο κωδικός αυτός το όνομά μου. Ο δικός μου κωδικός είναι το επιθετό μου και καποιοι αριθμοί. Έψαξα μόνη μου στον Τύπο και βρηκα δημοσιευματα που λένε ποιά ειναι αυτή η Σοφία και έλεγαν ότι είναι η Σοφία Μπέλμπα, η γραμματέας του κ. Βενιζέλου.
“Δεν ηξερα τιποτα , ούτε για λίστες, ούτε για cd , ούτε για usb. Εμαθα για τη λίστα το 2012 όταν έγινε χαμός,,,,

Μας απειλούσαν στο Eurogroup λέει ο Γ.Βαρουφάκης: «Θα σας κοσοβοποιήσουμε, κάποιοι θα έχουν ευρώ αλλά δεν θα υπάρχει τράπεζα»


Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, αναφερόμενος στη συμφωνία της Παρασκευής για τετράμηνη παράταση που επικυρώθηκε την Τρίτη από τους εταίρους της χώρας, δήλωσε ικανοποιημένος τονίζοντας ότι «θέσαμε το θέμα της πολιτικής και το θέμα της οικονομίας και μάλιστα πετύχαμε το απίστευτο:

Τρέμουν οι Τούρκοι την έλευση του ρωσικού Ναυτικού στην Α.Μεσόγειο μετά την συμφωνία Μόσχας-Λευκωσίας


"Σφαλιάρα" ήταν για Τούρκους και Αμερικανούς η χθεσινή υπογραφή των οκτώ συμφωνιών μεταξύ Ρωσίας και Κύπρου και ανησυχούν ιδιαίτερα για τις συνέπειες της υπογραφείσης συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας. Όπως μεταδίδουν τα τούρκικα πρακτορεία ειδήσεων υπογραμμίζουν το γεγονός ότι η συμφωνία αυτή θα προκαλέσει μεγαλύτερη ένταση στην ανατολική Μεσόγειο.Στην πραγματικότητα αναγνωρίζουν ότι δεν θα μπορεί πλέον το τουρκικό Ναυτικό να "σουλατσάρει" όποτε θελει στην κυπριακή ΑΟΖ και στην κυπριακή υφαλοκρηπίδα, συνοδεύοντας το Barbaros σε παράνομες έρευνες στην υφαλοκρηπίδα.


Πρόκληση, αν όχι προσβολή απέναντι στον Ομπάμα η ομιλία ΝετανιάχουΤα μέσα ενημέρωσης το έχουν βαφτίσει «Speechgate», το σκάνδαλο του λόγου. Τον λόγο αυτόν θα τον εκφωνήσει την ερχόμενη Τρίτη ο ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου. Δεν θα είναι η πρώτη φορά. Ήδη, το 1996 και το 2001, ο «Μπίμπι» είχε μιλήσει στα δύο σώματα που είχαν συνέλθει σε ολομέλεια στον λόφο του Καπιτωλίου. Αυτός λοιπόν θα είναι ο τρίτος του λόγος. Ως τώρα, δεν έχει συμβεί αυτό παρά μόνο με τον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας Ουίνστον Τσόρτσιλ, αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Liberation.

Η ISIS και το «στρατόπεδο των δαιμόνων»


Του Daniel Barge (Alternative Right) / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ - Στον πόλεμο πάντα επιτίθεσαι στις αδυναμίες τους εχθρούς σου. Η ISIS το καταλαβαίνει αυτό και ενεργεί αναλόγως. Αντίθετα, η Δύση φαίνεται να μην έχει κάποιο σχέδιο. Ενώ η ISIS βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση με μας, εμείς δεν είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση με αυτούς. Στην καλύτερη περίπτωση είμαστε σε μια κατάσταση που ελπίζουμε ότι θα φύγουν μακριά. Η ISIS είναι ένα τέρας που δημιουργήσαμε, αλλά, έτσι όπως είναι, βλέπουν τον εαυτό τους σίγουρα ότι έχουν πόλεμο μαζί μας. Για το λόγο αυτό, παρακολουθούν τις αδυναμίες μας, αλλά εμείς ακόμα όχι τις δικές τους.

Προκαλεί και απειλεί πάλι ο Σόιμπλε


σοιμπλε
Για μετάθεση πληρωμών μίλησε στο Mega ο υπουργός Επικρατείας υπεύθυνος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου. Ο Α. Φλαμπουράρης είπε ξεκάθαρα για παράταση δύο μηνών για την αποπληρωμή μέρους της δόσης του ΔΝΤ.
Ο ίδιος έσπευσε να προσθέσει πως »δεν θα γίνει πιστωτικό γεγονός, δεν τους συμφέρει ούτε αυτούς ούτε εμάς».
Διαβάστε ποιά ήταν η διατύπωση του Α. Φλαμπουράρη.

»Υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας αλλά νομίζουμε ότι, άμεσα με τα μέτρα που θα ξεκινήσουμε θα υπάρξει ρευστότητα.
Αν δεν έχουμε μαζέψει το 1,4 δισ. ευρώ και έχουμε μαζέψει 0,8 θα ζητήσουμε παράταση δύο μηνών, δεν θα γίνει πιστωτικό γεγονός, δεν τους συμφέρει ούτε αυτούς ούτε εμάς».

Μόνο τυχαίες δεν θεωρούνται οι δηλώσεις Φλαμπουράρη, αφού πριν από λίγες ώρες ο Γιάνης Βαρουφάκης, στο ραδιόφωνο του Alpha, ξεκαθάρισε πως είναι δεδομένο ότι η χώρα θα έχει πρόβλημα στο να αποπληρώσει τις δόσεις τόσο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου όσο και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τον Ιούλιο.
Η αντίδραση του Σόιμπλε ήταν άμεση.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εξαπέλυσε ευθεία προσωπική επίθεση κατά του Γ. Βαρουφάκη, όπως μεταδίδει το Reuters.
»Οι δηλώσεις Βαρουφάκη πλήττουν την αλληλεγγύη των Ευρωπαίων εταίρων. Εάν η Αθήνα δεν υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της βάσει της συμφωνίας, τότε αυτή θα θεωρηθεί άκυρη».


olympia

ΒILD στα χνάρια του Goebbels «Όχι άλλα δισεκατομμύρια στους άπληστους Έλληνες»


Συνεχίζει τη δυσφημιστική καμπάνια σε βάρος της Ελλάδας η Bild, με στόχο τον επηρεασμό των Γερμανών βουλευτών στην αυριανή κρίσιμη ψηφοφορία για την έγκριση επέκτασης του ελληνικού προγράμματος. Με πρωτοσέλιδο τίτλο «ΟΧΙ: Άλλα δισεκατομμύρια στους άπληστους Έλληνες» η εφημερίδα καλεί τους αναγνώστες να τυπώσουν το ΟΧΙ, να βγουν στο δρόμο και να διαδηλώσουν και να στείλουν μία selfie φωτογραφία τους με το ΟΧΙ πίσω στην εφημερίδα.

Το δημοσίευμα στη συνέχεια παραθέτει τη δήλωση Σαμαρά από τις 23 Αυγούστου του 2012 στην οποία υποστήριζε «Φυσικά θα εξοφλήσουμε τα χρέη μας, το υπόσχομαι» και στη συνέχεια δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου από τις 23 Μαρτίου 2011 στην οποία υποστηρίζει «Θα επιστρέψουμε κάθε δεκάρα. Η Γερμανία θα πάρει πίσω τα χρήματά της – με υψηλά επιτόκια», υπογραμμίζοντας ότι ακούμε συνεχείς υποσχέσεις τις οποίες, όμως, δεν μπορούμε να πιστέψουμε πια.

Το ΔΝΤ διαλύει (και) την Ουκρανία! 50% υποτίμηση μέσα σε δυο μήνες!


ΤΟΥΣ ΤΑΪΖΟΥΝ ΝΑΖΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ! Όποιος τολμήσει να αντιδράσει βαπτίζεται «κομμουνιστης» και εξοντώνεται από τα τάγματα εφόδου.
Ο κλασικός ρόλος του ΔΝΤ σε ακομα ένα έργο φρίκης με έναν λαό που καταληστεύεται, προπαγάνδα περί φυλετικής ανωτερότητας και κόνδορες για να τρομοκρατούν τους εχέφρονες. Η Γρίβνα λοιπόν εχει υποτιμηθεί κατά 50 % από την αρχή του χρόνου έναντι του δολαρίου.

Η Ουκρανία δεν πληρωνει τις οφειλές της για να φέρει φυσικό αέριο στους πολίτες, έχει όμως λεφτά για γερμανικά οπλικά συστήματα. Αυτό είναι το δράμα ενος λαού που μέχρι πριν δυο χρόνια ζούσε με αξιοπρέπεια. Έπειτα ήλθαν να τον «ελευθερώσουν». Το Ελληνικό δράμα σε μεγέθυνση.

olympia

Σοκ στην Άγκυρα από την συμφωνία Κύπρου – Ρωσίας!


Την έντονη ανησυχία της τουρκικής κυβέρνησης για τις συνέπειες της πρόσφατης υπογραφείσης συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Ρωσίας, μεταδίνουν τα τούρκικα πρακτορεία ειδήσεων με την υπογράμμιση ότι η συμφωνία αυτή θα προκαλέσει μεγαλύτερη ένταση στην ανατολική Μεσόγειο. Σύμφωνα με την ανταπόκριση του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων DHA και της τουρκικής εφημερίδας Star, στο πρόσφατο ταξίδι που έκανε στην Μόσχα ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Γιάννης Κασουλίδης, υπογράφηκαν με τους Ρώσους 8 σημαντικές συμφωνίες με κυριότερη αυτή της παροχής διευκολύνσεων από την Κυπριακή Δημοκρατία στα πλοία του ρωσικού στόλου που θα πλέουν στην ανατολική Μεσόγειο.

Στην έναρξη της δίκης του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου για την υπόθεση της «Λίστας Λαγκάρντ» αναφέρεται ανταπόκριση της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt.

Κουίζ: Ποια είναι η μεγαλύτερη ανησυχία του δημάρχου Διονύση Χατζηδάκη το τελευταίο διάστημα;

Η επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, αναμφισβήτητα έχει ενοχλήσει πολλούς! Ένας από αυτούς, όπως διαπιστώνουμε είναι και ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης. Στενοί του συνεργάτες μας πληροφόρησαν ότι τον διακατέχει ένας μόνιμος εκνευρισμός μετά την εκλογική νίκη του Αλέξη Τσίπρα. Γιατί κ. Δήμαρχε; Ανησυχείτε για το μέλλον της χώρας μας ή συμβαίνει κάτι άλλο; Πάντως, για το μόνο που μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε είναι ότι τη λύση του παραπάνω κουίζ θα τη μεταδώσει και πάλι πρώτο το Faliro Press News! Εν αναμονή λοιπόν...

Τουρκικό Σουλτανάτο ετοιμάζει ο Ερντογάν εκατέρωθεν του Καναλιού της Κωνσταντινούπολης


Kanal-istanbul-canal-craxy-project-turkey
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Πρώτοι παρουσιάσαμε πρόσφατα στο pentapostagma.gr, για τα σχέδια των Τούρκων που αφορούν την δημιουργία ενός Καναλιού που θα χωρίζει στην μέση την Ευρωπαϊκή Τουρκία. Μάλιστα είχαμε επισημάνει ότι η κατασκευή αυτού του Καναλιού αυτού δύναται να προκαλέσει ακόμα και πολεμική σύραξη  μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας.

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΑΘΗΝΑ 27-2-2015.

Το άλας της οικουμένης και ο στύλος του ανθρώπινου πολιτισμού είναι το δίχως άλλο μέσα από σπορά πνευματικών καρπών και προσφορά αιμάτινων θυσιών ο Ελληνισμός. Ο λαός μας πρώτευσε ανιδιοτελώς στα θεία σεβάσματα μέσα από τις προσευχές των πιστών και στην καλλιέργεια ήθους και σοφίας μέσα στο κοινωνικό καμίνι και στο πεδίο της τιμής παράλληλα. Χτίστης πολιτειακής οικοδομής και ζωντανή ακρόπολη που έφτασε στα πέρατα του κόσμου στηριγμένος σε δίκαιο και ατσάλι, αυτός είναι ο Αληθινός Έλλην.

Οι αρχές και τα αγαθά στα οποία στηρίχθηκε ο περιπετειώδης και δημιουργικός Έλληνας υπήρξαν η πίστη, η γλώσσα, το ελεύθερο πνεύμα και η ορμητική του φύση. Πρώτος στην εκπαίδευση, διδάχος και μαθητής του αιώνιου ελληνισμού. Σταθερός στην αποστολή του για τον σχηματισμό καθάριων ελληνικών οικογενειών και εντίμων πολιτών που φτιάχνουν και διοικούν απόλυτα ελληνικές κοινωνίες. Λάτρης τής ωραιότητος, τής τέχνης, τής πνευματικής καλλιέργειας και τής εργατικότητας. Στρατιώτης τής Ελληνικής Φυλής και τής Εθνικής Υπεροχής σε κάθε σπιθαμή τής γης.

Ο Έλλην λατρεύτηκε μα και μισήθηκε το ίδιο δογματικά και στον ανώτερο βαθμό. Κορυφαίες προσωπικότητες ομολόγησαν την πρωτοπορία τού λαού μας σε όλες τις εκφάνσεις τής ανθρώπινης δραστηριότητας, από την ιατρική και τη φιλοσοφία έως την πολεμική αρετή και τον αλτρουισμό προς τον αδερφό του. Απόστολοι τού Θεού πριν ακόμη γνωρίσουν οι πρόγονοί μας τον Θεάνθρωπο Ιησού. Άκαμπτοι πρόμαχοι τής Πατρίδος μας ως αλώβητου κληροδοτήματος στα παιδιά μας, ζωοδότες στα γεννήματά μας ακόμη και με το ίδιο το Αίμα μας. Εξερευνητές τής πλάσης και εξαγωγείς κοσμοκρατορίας πλήρους ελληνικότητας.

Η ελληνική γλώσσα, πλήρης αρμονίας και νοημάτων, αποτελεί την γλώσσα τού ελληνικού πολιτισμού, την γλώσσα τού ευαγγελίου, την γλώσσα τής οικονομικής και τής στρατιωτικής τέχνης. Όμως η μεγάλη διαφορά τού φτηνού και ευτελούς παρόντος με το ακριβό σε αίγλη και εκτυφλωτικό μας παρελθόν είναι ότι στους καιρούς τής ακμής δεν θαυμάζαμε αλλά φτιάχναμε τα μεγαλεία. Δεν ψάχναμε να βρούμε την αυλή τού ισχυρού να μπούμε μέσα να κουρνιάσουμε, αλλά κάναμε την Πολιτεία άπαρτο κάστρο και την αυλή μας πλέρια να μεγαλώνει κάθε φορά που ο Ελληνισμός μας υπέτασσε την βαρβαρότητα.

Στις μέρες μας οι νεοταξίτες έμποροι των εθνών και οι ταγοί τής ραγιαδοσύνης προσπαθούν να μάς πείσουν πως η επιβίωση ενός λαού μετριέται με το χρήμα και με τις επικύψεις, εκείνες που τις αποκαλούν παγκόσμια εξουσία και ειρήνη. Η κυριαρχία τού έθνους είναι μαζί με την ελληνική φυλή προϊόν αναλώσιμο. Το σθένος τής υπερασπίσεως τής πατρογονικής γης μόνος και μετά πολλών παραδόθηκε στην φωτιά τής ηττοπάθειας ενώπιον τού πολυπληθέστερου και πλουσιότερου εχθρού. Οι μετοχές νίκησαν τα δόρατα, οι δημοκρατικές πολυφωνίες την ενότητα, η νόθευση τής παιδείας την θεϊκή γλώσσα και οι προαιώνιοι εισβολείς και σταυρωτές τούς Ήρωες τού Ελληνισμού.

Όμως ο Θεός και οι Απόγονοι Τρανών Ελλήνων δεν έχουν δώσει την τελική απάντηση και την μεγαλύτερη μάχη τής ανθρώπινης ιστορίας. Η δικαιοσύνη η φτιαχτή των σκυφτών σκλάβων και των εραστών τής ανηθικότητας δεν έχει καμία απολύτως αξία μπροστά στον Νόμο τού Θεού και το Δίκαιο τής Ελληνικής Φυλής.

Τα θέλγητρα των εμπόρων τής ύλης εξαντλήθηκαν, καθώς τώρα το ζητούμενο σε μια οικουμένη που παραπέει είναι να επιλέξουν οι πάντες θέση και σκοπό. Ή θα προσκυνήσουν τον Άνομο και θα μπουν στο άροτρο τού πολυφυλετισμού γινόμενοι οικονομικές μονάδες σε μια βραχύβια επιβίωση ή θα σηκωθούν Όρθιοι Πολεμιστές και Εργάτες μιας Ελεύθερης, Πιστής και Μεγάλης Ελλάδος.

Ο Εθνικοκοινωνιστής δεν δίδει την ελληνοσύνη του χάρισμα σε κανέναν ψεύτικο προστάτη. Ο κόσμος μας και η ιστορία πρέπει να προχωρήσουν μπροστά. Σκοπός μας δεν είναι η αναγκαστική επιβίωση αλλά η κατάκτηση τής ζωής και των δικαιωμάτων μας. Πρώτο μας μέλημα είναι η αυτοπεποίθηση των Ελλήνων, η ενότητα και ο ιερός όρκος τού λαού μας. Μόνος και μετά πολλών, ιερά τα πάτρια υπερασπίσω. Την Πίστη μου επάνω στην πλάση θα εξαπλώσω με την Αλήθεια και με την προσήλωση στον Ανίκητο Ελληνισμό. Και εκεί που πάλλεται ελληνική ψυχή, εκεί στέκει η δική μας Λαϊκή και Εθνικιστική Πολιτεία.

Συλλογική Φυλετική Φιλοδοξία, Σθένος και Εθνική Αυτογνωσία. Έθνος που έβγαλε μέσα από τα σπλάχνα του Μεγαλέξανδρο, Αριστοτέλη και Κολοκοτρώνη, αυτό το Έθνος δεν μπορεί να μείνει ανενεργό ηφαίστειο μπροστά σε κοσμογονικές καταστάσεις. Όταν έχεις υπάρξει πέντε φορές κοσμοκρατορία, όταν η ελληνική σοφία έχει γίνει συνώνυμη τής ανθρώπινης γνώσης, όταν ο Ηρωισμός και ο Ελληνισμός είναι φτιαγμένα από την ίδια φύση, τότε είναι βέβαιο ότι αποστολή σου είναι να επιστρέψεις στο τιμόνι και να επαναφέρεις το σκάφος στον ίσιο δρόμο.

Η οικονομία είναι το μέσον προς την ευημερία κι όχι ο σκοπός, ο υπηρέτης κι όχι ο άρχοντας τού ελληνισμού. Ο άνθρωπος από το καλούπι του ξεχωρίζει από το όρθιο ανάστημα, από την αξιοπρέπεια και από την αυτοκυριαρχία του. Ο Έλλην Άνθρωπος είναι εκείνος που προσπερνάει την ποσότητα με τις αρχές του και την ποιότητα. Ατσάλινος θώρακας με τρόπαιο νίκης την νέα γέννα, τον νέο ελληνισμό που πυκνώνει τις τάξεις τού Έθνους των εθνών.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

Η «Άκρη της Ουράς» της Μεταπολίτευσης είναι το Αγγλικό Δίκαιο.


Η ΟΥΡΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
Μπορεί ο Τσίπρας να ορκίσθηκε πολιτικά στην τιμή και την συνείδηση του αλλά ο Ελληνικός Λαός που βαρέθηκε από θεάματα δίχως άρτο ¨ ορκίσθηκε¨ και ψήφισε με το σκεπτικό ότι οι μνημονιακές κυβερνήσεις αποτελούν χρονικά την ουρά της σαραντάχρονης μεταπολίτευσης που τον έβγαλε έξω από τα νερά του.

Η εξήγηση της χειρονομίας που κάνει η Μέρκελ και η σχέση της χειρονομίας αυτής με την εβραϊκή Καμπάλα και τη Νέα Τάξη Πραγμάτων.

1m

Η διάσημη χειρονομία της καγκελαρίου Γερμανίας Α. Μέρκελ, η οποία απετέλεσε το σήμα κατατεθέν της τελευταίας προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος CDU, είναι ένας πανάρχαιος συμβολισμός. Ένας αποκρυφιστικός συμβολισμός ο οποίος ονομάζεται «σύμβολο του νερού» και απευθύνεται σε κάποια θεά (!!!) Auramoth, η οποία είναι προφανώς γνωστή μόνο στους μυημένους σε συγκεκριμένες μυστικές οργανώσεις που είναι όλες ανθελληνικές

Χάμος στα Τρίκαλα από ΑΤΜ … που έβγαζε δραχμές! (ΦΩΤΟ)


95462

Σε κατάσταση πανικού βρέθηκαν οι Τρικαλινοί που είχαν σπεύσει σε ΑΤΜ που στεγάζεται στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων. Όπως γράφει το trikalanews.gr το συγκεκριμένο ΑΤΜ παρουσίαζε πρόβλημα και η τράπεζα αποφάσισε να το αντικαταστήσει.
Όμως η αντικατάσταση του ΑΤΜ έφερε την …φημολογία πως βάζουν καινούργιο ΑΤΜ που θα βγάζει από αύριο …δραχμές, μια φημολογία που γινόταν ευκόλως πιστευτή λόγω του γενικότερου σκηνικού στην χώρα, με αποτέλεσμα να είναι πολλοί αυτοί που … «τσίμπησαν» και φανερά πανικοβλημένοι, έσπευσαν γρήγορα να βρουν άλλο ΑΤΜ για να κάνουν αναλήψεις… ευρώ.
95463
πηγή

ΕΤΣΙ μας δουλεύουν στα LIDL! Δείτε την προσφορά που έκαναν και γελάει ο ΚΟΣΜΟΣ!


unnamed (35)
Μία μοναδική προσφορά έκαναν τα super market LIDL, την οποία συγκεκριμένα εντοπίσαμε στο κατάστημα της Πρέβεζας!! Μείωση τιμής στις μπαγκέτες όπως βλέπετε και εσείς στην εικόνα, μόλις ένα λεπτό! Από 0,40 η νέα φθηνότερη τιμή είναι 0,39!!! Τρέξτε να προλάβετε . . . (τα υπόλοιπα σχόλια …δικά σας )

Η ισχυρότερη πολιορκητική μηχανή της αρχαιότητας


helepolis-620x412
του Παντελή Καρύκα
Συγγραφέα – hellasforce.com
Ο γιος του Αντίγονου του Μονόφθαλμου, Δημήτριος, έλαβε το προσωνύμιο ο Πολιορκητής, λόγω της έφεσής του στη σχεδίαση πολεμικών μηχανών. Η ισχυρότερη από τις μηχανές αυτές ήταν η Ελέπολη (= αυτή που καταλαμβάνει πόλεις).
Ο Δημήτριος κατασκεύασε τις πρώτες Ελεπόλεις κατά τη διάρκεια της πολιορκίας της Σαλαμίνας της Κύπρου, το 306 π.Χ. Ωστόσο η ισχυρότερη Ελέπολη κατασκευάστηκε κατά την περιόνυμη πολιορκία της Ρόδου, το 305-4 π.Χ.
Γράφει ο Διόδωρος ο Σικελιώτης: «Ο Δημήτριος επειδή απέτυχε από τη θάλασσα να κυριεύσει την πόλη της Ρόδου, αποφάσισε να επιτεθεί από την ξηρά. Έχοντας προνοήσει για πλήθος υλικών κάθε είδους κατασκεύασε πολεμική μηχανή, την λεγόμενη Ελέπολη, η οποία ξεπερνούσε σε μέγεθος όσες είχαν κατασκευασθεί πριν από αυτήν.
Είχε τετράγωνη βάση με μήκος πλευράς περίπου 50 πήχεις (περί τα 23 μέτρα). Την αποτελούσαν τετράγωνα ξύλα συνδεδεμένα με σίδηρο. Τον ενδιάμεσο χώρο τον διαίρεσε με δοκούς που απείχαν μεταξύ τους σχεδόν έναν πήχη (περίπου 23 εκ.), έτσι ώστε να υπάρχει χώρος να σταθούν όσοι επρόκειτο να προωθούν το μηχάνημα.
Το όλο κατασκεύασμα στηριζόταν σε οκτώ μεγάλους συμπαγείς τροχούς. Τα ξύλα γύρω από τους τροχούς είχαν πάχος δύο πήχεις και ήταν ενισχυμένα με ισχυρή σιδηρά επένδυση. Για να επιτυγχάνεται κίνηση προς το πλάι, είχαν κατασκευασθεί με επιμέλεια κατάλληλοι μηχανισμοί, χάρις στους οποίους ολόκληρη η μηχανή μπορούσε να κινείται προς κάθε κατεύθυνση. Από τις γωνίες ανυψώνοντας ισομήκεις δοκοί, λίγο πιο κοντές από 100 πήχεις, οι οποίες είχαν τέτοια κλίση η μια προς την άλλη, ώστε το όλο κατασκεύασμα, που είχε εννέα ορόφους, στον πρώτο όροφο είχε εμβαδόν 430 τετραγωνικά πόδια (~129 τ.μ.) και στον πιο ψηλό 90 τετραγωνικά πόδια ( ~27 τ.μ.). Τις τρείς ορατές από τους εχθρούς πλευρές της μηχανής τις κάλυψε εξωτερικά με σιδερένιες πλάκες καλά στερεωμένες για να διατρέχει κανέναν κίνδυνο από τα πυρφόρα βλήματα των Ροδίων.
Οι όροφοι στο μπροστινό μέρος είχαν ανοίγματα σε σχήμα και μέγεθος τέτοιο, ώστε να εξυπηρετούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των βλημάτων που επρόκειτο να εξακοντισθούν.
Τα ανοίγματα είχαν καλύμματα τα οποία ανασηκώνονταν με κάποιο μηχανισμό και εξασφάλιζαν όσους βρισκόταν επάνω στους ορόφους και ασχολούντο με την εκτόξευση βλημάτων. Τα καλύμματα αποτελούντο από δέρματα ραμμένα μεταξύ τους γύρω-γύρω και γεμισμένα με μαλλί, για να αντέχουν ακόμα και σε βολές λιθοβόλων.
Κάθε όροφος είχε δύο φαρδιές σκάλες, την μια από αυτές χρησιμοποιούσαν για να ανεβάζουν τα απαραίτητα και την άλλη για να κατεβαίνουν, έτσι ώστε όλες οι εργασίες να πραγματοποιούνται χωρίς να προκαλείται σύγχυση. Αυτοί που επρόκειτο να κινήσουν τη μηχανή επιλέχθηκαν από όλο το στράτευμα και ήταν 3.400 άνδρες, οι οποίοι ξεχώριζαν για την σωματική τους ρώμη. Κάποιοι από αυτούς τάχθηκαν εντός της και άλλοι στέκονταν στο πίσω μέρος της μηχανής και έτσι την προωθούσαν, ενώ η τεχνική κατασκευής της βοηθούσε πολύ στην κίνησή της».
Η Ελέπολη ήταν η μεγαλύτερη και ισχυρότερη πολεμική μηχανή που κατασκευάστηκε στην αρχαιότητα. Όσον δε αφορά τον αριθμό των ανδρών που απαιτούντο για τα λειτουργία της, παραμένει, έως σήμερα, πρώτη στην κατάταξη.
hellasforce

Ο Γάμος του Μωάμεθ Πορθητή που θα απέτρεπε την Άλωση της Βασιλεύουσας

Murat-Bardakçi

Την καταπληκτική αποκάλυψη ότι ο Μωάμεθ ο Πορθητής δεν θα προχωρούσε σε πόλεμο με τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο
και δεν θα καταλάμβανε την Κωνσταντινούπολη καταλύοντας την χιλιετή βυζαντινή αυτοκρατορία, κάνει ο πολύ γνωστός Τούρκος ιστορικός και δημοσιογράφος, Murat Bardakçi, (ειδικός σε θέματα Ανατολικής Ρωμαϊκής και Οθωμανικής αυτοκρατορίας), σε ένα αποκαλυπτικό δημοσίευμα του στην τουρκική εφημερίδα, Habertürk.

Τα ψέμματα του Σόιμπλε για τον κατώτερο μισθό των “τεμπέληδων” Ελλήνων

soimple4_2

Αποστομωτική απάντηση για τον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα… από έρευνα του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ.
Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα με το οποίο έχει έρθει αντιμέτωπη η νέα ελληνική κυβέρνηση στο περιθώριο της εκβιαστικής διαπραγμάτευσης είναι η σκληρή επικοινωνιακή πολιτική των δανειστών, που στηρίζεται μεταξύ άλλων και σε ευφυώς δομημένα στερεότυπα για τους Έλληνες πολίτες.
Στερεότυπα για έναν λαό κακομαθημένο, που αποτελεί την επιτομή των καλοπληρωμένων τεμπέληδων. Έναν λαό που, αφού βγήκε από το κώμα με το υστέρημα των Ευρωπαίων, τώρα ζητά, ως συνώνυμο του μπαταχτσή, να του χαρίσουν τα χρέη και να του παραχωρηθούν προνόμια, δήθεν, αδιανόητα για τους άλλους λαούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΑΡΧΙΣΕ Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ! ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ! “ΣΑΝ ΠΟΝΤΙΚΟΣ” ΜΠΗΚΕ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ! “ΕΙΜΑΙ ΑΘΩΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ” ΔΗΛΩΣΕ! “ΞΕΤΙΝΑΞΑΝ” ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ!

papakwnstantinou25215001

“Είμαι αθώος κύριε πρόεδρε. Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες” δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου, όπου ξεκίνησε το πρωί η δίκη του για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, αφού του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για δύο κακουργήματα για τη φερόμενη διαγραφή που διέπραξε από τη «λίστα Λαγκάρντ» τριών ονομάτων συγγενικών του προσώπων. Ο Παπακωνσταντίνου πρώην υπουργός Οικονομικών μπήκε μετά από άδεια που είχε ζητήσει όπως λένε οι πληροφορίες του ρεπορτάζ από το γκαράζ για να μην γίνει αντιληπτός από τους δημοσιογράφους.

TEΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΦΡΙΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΗΤΕΙΕΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- ΣΤΟ ΡΑΦΙ ΟΙ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΣ ΜΕ ΤΗ ΓΡΑΒΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΗ-ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

marinakis-alafouzos


Αυστηρό μήνυμα ότι «οι καταστάσεις ανοχής έχουν τελειώσει» έστειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας ότι την Τετάρτη θα γίνει νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους των διοργανωτριών αρχών για να κριθεί αν θα αναβληθούν οι αγώνες των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων εκ νέου.
«Όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες εβδομάδες ιδίως όσα συνέβησαν στον αγώνα της Λ. Αλεξάνδρας και όλα όσα έγιναν στη συνεδρίαση της διοργανώτριας αρχής διαμορφώνουν ένα ζοφερό κλίμα» ανέφερε ο κ. Κοντονής.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...