Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2015

ΟΧΙ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕΑΘΗΝΑ 6-3-2015.

Στον κόσμο τού υλισμού και τής κλεπτοκρατίας οι έννοιες τής ελευθερίας και τής εθνικής ανεξαρτησίας μοιάζουν παράταιρες και είδος εμπορεύσιμο. Η μεγάλη ιδέα τού καιρού μας δεν αφορά την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα, αλλά την εφήμερη και ξένη ευδαιμονία, την άκοπη καλοπέραση και την αντικατάσταση των ιδανικών τής Ελληνικής Φυλής από την Παγκοσμιοποίηση.

Οι Έλληνες στο αίμα, την πίστη και την ψυχή δεν αγωνίζονται για ξένες κηδεμονίες και υλικά αγαθά. Κι εμείς οι Έλληνες Εθνικοκοινωνιστές έχουμε δώσει όρκο ιερό να ακολουθήσουμε τα δικά τους βήματα και να πορευτούμε κατά τις εντολές που μάς κατέλειπαν, έναν όρκο που δώσαμε σιωπηρά και απαράγραπτα κοιτώντας τον Θεό και τα παιδιά μας με τα μάτια τής ψυχής και τα ορατά. Όχι για χρήμα, αλλά για εθνική ελευθερία αγωνιζόμαστε, αφού κανείς άνθρωπος δεν μπορεί να θεωρηθεί ως ελεύθερος όταν εκβιάζεται από αλλογενείς παράγοντες και έχει παραδώσει την εξουσία σε προδότες τού Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.

Ελεύθερος είναι μονάχα εκείνος που κυβερνιέται από τις επιθυμίες τής ψυχής του και από τα ποθούμενα τού Έθνους του. Είναι εκείνος που πολεμά και εργάζεται για την διαιώνιση τής Ράτσας του και για την διατήρηση τής Πατρίδος του αποκλειστικά στα δικά της χέρια. Όταν κάποιος πολιτικάντης τάζει δεκάρες στους πολίτες και την ίδια ώρα κοστολογεί το όνομα τής Μακεδονίας πουλώντας το στα όρνεα τού σιωνιστικού νεοταξισμού που κρύβεται πίσω από τα Σκόπια, τότε το ανάθεμα θα πέσει βαρύ όχι μόνο στους εχθρούς τής Ελλάδος, αλλά πολλαπλάσια βαρύτερο στους ανάξιους ρωμιούς που τυχόν υποκύψουν στον διεθνισμό των ψευτορωμιών, μοιραζόμενοι μαζί τους ισόβαρες ευθύνες. Κι όταν πάλι για τις ίδιες δεκάρες αποδεχτούν οι ίδιοι ρωμιοί την αντικατάσταση πληθυσμών μέσω τής λαθρομετανάστευσης, τότε οι Αληθινοί Έλληνες δεν θα κρυφτούμε, αλλά θα δώσουμε μάχη ύστατη και σκληρή δίχως αύριο.

Δεν είμαι σίγουρος ότι έχει γίνει ευρέως γνωστό το προδοτικό αλισβερίσι που γίνεται σε βάρος ολάκερης τής Φυλής μας, διότι εάν περάσουν οι αισχρές συναλλαγές θα το πληρώσουμε όλοι, όρθιοι Έλληνες και σκυφτοί ραγιάδες. Διότι αν θα σώσουμε την Μακεδονία Μας, η Μακεδονία θα μάς σώσει ξυπνώντας τις κοιμισμένες συνειδήσεις και δίδοντας πεδίο δράσεως και ορμές κατακτητικές, ώστε να φράξουμε τον δρόμο στον μισελληνισμό και να πάρουμε πίσω όσα μάς κλέψανε. Εάν όμως κομιτατζήδες, σιωνιστές, Τούρκοι και μπολσεβίκοι μολύνουν την γη που άνδρωσε ο Μεγαλέξανδρος και πότισε με το καθαγιασμένο αίμα του ο Παύλος Μελάς, τότε θα είναι αργά για να καταλάβουμε γιατί μάς βάλανε ψεύτικα χρέη και ενοχές για να σκύψουμε στο χώμα, γιατί αυτό το ίδιο χώμα θα δει κι άλλες υποχωρήσεις και θα γενεί τάφος τού Ελληνισμού.

Από την άλλη πάλι πλευρά, την ώρα που οι μαρξιστές κυβερνήτες παρέα με τούς μεταλλαγμένους σοσιαλφιλελεύθερους παζαρεύανε πάγωμα και άρα αναγνώριση τού δικούς τους χρέους που φόρτωσαν στους ώμους τού Έθνους, ξαρματώνανε την Εθνική Ασφάλεια, την Εθνική Άμυνα και την Πίστη των Πατέρων μας από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα σχολειά μας και την θρησκευτική μας ζωή. Πόσο μεγαλύτερη βρωμιά μπορούμε να ανεχτούμε να μάς λερώνει; Πόσοι επίορκοι και δημοσίως σιτιζόμενοι θα αφεθούν από τούς έντιμους αμύντορες και θωρακοφόρους τού γένους μας να διαπραγματεύονται την επικίνδυνη επιβίωσή τους; Να γίνουν οι λαθρομετανάστες Έλληνες, να αφεθούν οι γυρολόγοι μέσα στην κοινωνία να την ανακατώσουν, να βγουν ο όρκος, ο εκκλησιασμός, ο σταυρός, οι αλήθειες τής Πίστης μας από την ελληνική κοινωνία, να διωχθούμε μόνον και μόνον επειδή είμαστε Πολεμιστές Χριστού και Ελλάδος.

Πείτε αναίσχυντοι κοπρίτες τής αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας γιατί οπισθοχωρείτε διαρκώς και πλέον τελεσιδίκως στα ευαίσθητα σημεία τής εθνικής μας επικρατείας, εκεί ακριβώς που βρίσκονται τα πλούτη τής Ελλάδος σε ορυκτό πλούτο και υδρογονάνθρακες. Ήπειρος, Μακεδονία, Θράκη, Αιγαίο, Κύπρος. Πείτε γιατί εγκαταλείψατε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στους δήθεν συμμαχικούς οργανισμούς και αναγνωρίσατε κράτη που μάς ζώνουν με τις νεοταξικές πλάτες, όταν δεν οφείλετε να νοιάζεσθε για τίποτα άλλο παρά μονάχα για την εθνική μας αποκατάσταση. Πείτε γιατί κάματε το άδειασμα τής Ορθοδοξίας στις ταυτότητες και τώρα μάς πάτε στις αντίχριστες κάρτες τού πολίτη δήθεν για να πιάσετε αυτούς που χρηματοδοτούν και αποτελούν τα κόμματα τής δημοκρατίας.

Φωτιά και τσεκούρι στους προδότες και τούς βαρβάρους πατρόνες τους σε ανατολή και δύση. Η ελευθερία μας είναι ακριβή και το πλέον πολύτιμο τρόπαιο που περιμένει να το κατακτήσουμε. Τόσο η εθνική μας ανεξαρτησία όσο και τα πλούτη που κρύβουν τα ιερά μας χώματα και οι αλύγιστες ψυχές μας είναι απείρως ισχυρότερα από τις πλάτες των «δυνατών». Τα χρέη που βαραίνουν τούς σύγχρονους νενέκους θα αποδοθούν στους κατόχους τους στα στρατοδικεία.

Οι πόροι τού Έθνους ανήκουν στην ανάπτυξη και την άμυνα τού Έθνους. Τα σώματα ασφαλείας και η κοινωνία επανδρώνονται μονάχα από τούς Μαχητές τής Ελληνικής Φυλής. Και οι Δυνάμεις τού Έθνους και τής Ελευθερίας έχουν επικεφαλής την Ελλάδα που εξασφαλίζει το πλάτεμα κυριαρχίας και εδάφους ταυτόχρονα. Θέλει δουλειά πολύ και αίμα τίμιο για να σηκωθεί χρυσή η αυγή επάνω από τον Ανίκητο Ελληνισμό μας. Ζήτω η Ελλάς, Ζήτω η Νίκη!
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
  

ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΥΒΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Ο ΑΣΧΕΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΒΟΗΘΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ, ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΛΑΘΡΑΙΩΝ-ΕΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΝΟΜΟΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΚΥΡΙΕ ΚΑΘΗΓΗΤΑ

panousis2

Τον ανήξερο και παράλληλα τον ξερόλα, κάνει σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στους δημοσιογραφους, ο πολιτικά λίγος βοηθός του υπ.Δημόσιας Τάξης, καθηγητής Πανούσης, πρόσωπο πιθανόν ακατάλληλο για να ασχολείται με ζητήματα λαθρομετανάστευσης που θα μας βάλουν σε μπελάδες και θα δημιουργήσουν σοβαρά εσωτερικά προβλήματα στη χώρα. Με τέοια θέματα κύριε υπουργέ απαγορεύεται να παίζεις και πάνω από όλα δεν έχεις το δικαίωμα να καταφέρεσαι σε μέσα που σου ασκούν κριτική και που βέβαια μόνον προστασία στον προδότη Σαμαρά, δεν παρέχουν. Και το ξέρεις καλά κάτι τέτοιο.

ΔΕΙΤΕ: ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο 40ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ- ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΦΗΝΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΚΡΙΝΑΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ “ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ”- ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΙ ΦΤΑΙΓΑΝΕ ΡΕ ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ;;; (ΦΩΤΟ, ΕΓΓΡΑΦΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ)

04032015_leventos1s

Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά από απολογία 2,5 ωρών ενώπιον ανακριτού και εισαγγελέα, ο 40χρονος παιδόφιλος, που συνελήφθη επ΄αυτοφώρω στο Περιστέρι.
04032015_leventos2s
Σύμφωνα με την εις βάρος του δίωξη κατηγορείται για τα αδικήματα του βιασμού, της αποπλάνηση ανηλίκου, της απόπειρας αποπλάνησης ανηλίκου και της απόπειρας προσέλκυσης ανηλίκου. Τα δύο τελευταία αδικήματα είναι κακουργήματα, ενώ τα δύο πρώτα πλημμελήματα.

Η οικονομική ολιγαρχία είναι το εμπόδιο ανάπτυξης της χώρας


484-shadow
Η οικονομική κρίση της χώρας μας δεν οφείλεται στο χρέος ή μόνο στο χρέος. Κυρίως οφείλεται στην έλλειψη παραγωγής και συνακόλουθα έλλειψη ρευστότητας. Για να βγει η Ελλάδα από την οικονομική κρίση θα πρέπει να αρχίσει στη χώρα μεγάλη παραγωγική διαδικασία και μεγάλη αύξηση των εξαγωγών. Για να γίνει όμως αυτό απαιτούνται κεφάλαια (επενδύσεις).

Frontex: Τριπλασιάστηκαν σε έναν χρόνο οι παράνομοι μετανάστες στην ΕΕ


frontex-triplasiasthkan-se-enan-xrono-oi-paranomoi-metanastes-sthn-ee
Τριπλασιάστηκε το 2014 ο αριθμός των μεταναστών που μπήκαν παράνομα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε σύγκριση με το 2013, όπως ανακοίνωσε η Frontex. «Περίπου 274.000 παράνομοι μετανάστες μπήκαν στην ΕΕ το 2014, από περίπου 100.000 το 2013. Είναι τεράστια αύξηση» της τάξης του 180%, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Έβα Μονκιούρ, εκπρόσωπος του ευρωπαϊκού οργανισμού, που είναι αρμόδιος για τη διαχείριση της επιχειρησιακής συνεργασίας στα εξωτερικά σύνορα των κρατών μελών της ΕΕ.

ΓΑΠ και Παπακωσταντίνου εστελναν βράδυ νομοσχέδια να τα εγκρίνει ο Σόιμπλε! @Elena_Panaritis


Αποκάλυψη-βόμβα έκανε η Έλενα Παναρίτη, δίνοντας νέες διαστάσεις στο ρόλο που έπαιξαν οι Γιώργος Παπανδρέου και Γιώργος Παπακωνσταντίνου τους κρίσιμους μήνες πριν η χώρα μπει κάτω από τα δεσμά της τρόικα και υπογράψει το πρώτο Μνημόνιο. Η πρώην βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ που την περίοδο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ήταν δίπλα στον Γιώργο Παπανδρέου, αποκάλυψε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, από τις αρχές ακόμα του 2010, έστελνε τα σχέδια νόμου στον Σόιμπλε προτού καλά καλά τα δείξει στους δικούς του συμβούλους και φυσικά πολύ πριν τα παρουσιάσει στη Βουλή.

"Βόμβα" από Ζ.Κωνσταντοπούλου: Άκυροι οι νόμοι που ψηφίστηκαν χωρίς την παρουσία του Λαϊκού Συνδέσμου


Δήλωση βόμβα από την πρόεδρο της Βουλής στην σημερινή συνέντευξη τύπου Ζ.Κωνσταντοπούλου για το ζήτημα του Λαϊκού Συνδέσμου και την νομιμότητα των νόμων που πέρασαν από την προηγούμενη κυβέρνηση. Η πρόεδρος της Βουλής, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, τόνισε ότι τίθεται ζήτημα νομιμότητας για διατάξεις, μνημονιακές και μη, οι οποίες ψηφίστηκαν ενώ οι Βουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου απουσίαζαν και προανήγγειλε πρωτοβουλίες.
Η Πρόεδρος της Βουλής, ουσιαστικά, ανέφερε ότι η απουσία των βουλευτών επηρέασε την πλειοψηφία, καθώς υπήρξαν διατάξεις που ψηφίστηκαν με λιγότερες από 151 ψήφους.

Η αντιπρόεδρος της Κομισιόν αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία»


h-mogkerini-apokalese-thn-pgdm-makedonia
«Μακεδονία» αποκάλεσε την ΠΓΔΜ η επίτροπος Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον Επίτροπο Διεύρυνσης Γιοχάνες Χαν. Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Διπλωματίας ανέφερε μάλιστα το όνομα «Μακεδονία» δύο φορές κατά την τοποθέτησή της: 

Το «mea culpa» των Τούρκων για την κατάπτυστη NOTAM δεν πείθει


Στα όρια της ιλαρότητας κινείται η ανακοίνωση των Τούρκων για το φιάσκο με τις προκλητικές ΝΟΤΑΜ που δέσμευαν ακόμα και ελληνικό έδαφος, που κατόρθωσε να εξοργίσει ακόμα και τον παραδοσιακά «επιτήδειο ουδέτερο» των ελληνοτουρκικών για λόγους εσωτερικών ισορροπιών, το ΝΑΤΟ…Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Τανζού Μπιλγκίτς, που παρέλαβε από τους έξαλλους ισλαμο-εθνικιστές της Άγκυρας το «πικρό ποτήρι» της αιτιολόγησης της αμφισβήτησης της κυριαρχίας κράτους-μέλους μια στρατιωτικής συμμαχίας στην οποία συμμετέχουν και οι δυο χώρες, ανέφερε ότι από λάθος εκδόθηκε «με λανθασμένες συντεταγμένες» η ΝΟΤΑΜ της Τουρκίας, η οποία τελικά ακυρώθηκε, σύμφωνα με τον ο οποίος αναφέρει ότι για ένα συγκεκριμένο διάστημα δεν θα εκδοθεί άλλη ΝΟΤΑΜ.

Πανούσης: «Θα αποκαλύψω την προβοκάτσια»


Θέμα ωρών είναι κατά τον αναπληρωτή υπουργό Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση η αποκάλυψη «της προβοκάτσιας και ποιος κρύβεται από πίσω» σχετικά με τη διαταγή που ήλθε στο φως της δημοσιότητας, από την οποία εξήχθη το συμπέρασμα ότι με εντολή του ανοίγουν τα κέντρα κράτησης μεταναστών και τα σύνορα. Απαντώντας στην επίθεση του εκπροσώπου της Ν.Δ.

ΠΕΝΤΕΜΙΣΙ ΑΙΩΝΕΣ ΜΕΤΑ «ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΥΕΙ» Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑΣ


310120142114112847852Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης -
Το μεγάλο παλάτι των Κομνηνών, τα ανάκτορα της ιστορικής δυναστείας της αυτοκρατορίας της Τραπεζούντας που τελευταία παρέδωσε το πνεύμα της Ρωμιοσύνης στους αλλόθρησκους Οθωμανούς κατακτητές, θα «ξαναζωντανέψουν» και αυτό το εκπληκτικό γεγονός θα γίνει με την ίδια την απόφαση των σημερινών κατοίκων της ιστορικής πρωτεύουσας του Πόντου. Αυτή την καταπληκτική είδηση την μετέδωσε η τουρκική εφημερίδα Aksam, σε αποκλειστικό της δημοσίευμα με τον πολύ χαρακτηριστικό τίτλο: «810 yıl sonra yeniden Trabzon krallığı», δηλαδή, «810 χρόνια μετά ξανά η αυτοκρατορία της Τραπεζούντας», (από τότε που κτίστηκαν τα ανάκτορα).

O Ι.Μεταξάς διέγραψε το χρέος της Ελλάδας και δεν μπορούν οι σημερινοί "ηγέτες" μας;;

Γιὰ ὅσους δὲν τὸ γνωρίζουν τὸ 1936 ὁ Ἰωάννης Μεταξὰς ανέλαβε πρωθυπουργὸς τῆς Ἑλλάδας καὶ στὴν συνέχεια πρωτοστάτησε στὴν ἐπιβολὴ δικτατορικοῦ καθεστῶτος τοῦ ὁποίου ἦταν ἐπικεφαλῆς. Διαβάστε πῶς ἔβαλε τὴν Ἑλλάδα καὶ τοὺς Ἕλληνες πάνω ἀπὸ τοὺς δανειστὲς καὶ τὶς τράπεζες!
Ἡ ἱστορία ἔχει ὡς ἑξῆς : τὸ 1936, ἡ Ἑλλάδα τοῦ Ἰωάννη Μεταξὰ ἀρνήθηκε νὰ συνεχίσει τὴν ἐξυπηρέτηση τοῦ δανείου ποὺ εἶχε συνάψει μὲ τὴ βελγικὴ τράπεζα «Societe Commerciale de Belgique».

Ο δημοτικός σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ στο Παλαιό Φάληρο Γιάννης Μπίτσικας δηλώνει "εθνικά υπερήφανος"!

"Εθνικά υπερήφανος! Κατάφερα σήμερα και βγήκα στη μαρκίζα, από ένα ασφυκτικό σχισμοειδές άνοιγμα του παραθύρου και άλλαξα την κουρελιασμένη από το χρόνο και τον αέρα σημαία στο ΠΕΔΥ Π. Φαλήρου! Φίλε κ. αντιδήμαρχε των τεχνικών υπηρεσιών, ευτυχώς που είχα την πρόνοια να χάσω βάρος στη διάρκεια του εξαμήνου που σε παρακαλούσα να στείλεις κάποιον να μας βοηθήσει, αφού το ΠΕΔΥ δεν διαθέτει κλητήρα ή εργάτη". Τα παραπάνω έγραψε στα social media o δημοτικός σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ στο Παλαιό Φάληρο κ. Γιάννης Μπίτσικας! Εμείς, οφείλουμε να τον συγχαρούμε για την κίνησή του αυτή, αφού αποδεικνύει πνεύμα πατριωτικό και θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας! Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε ότι πλησιάζει και η εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου. Πάντως, ο κ. Μπίτσικας φαίνεται πώς δεν συμμερίζεται τις πεποιθήσεις του κόμματός του περί καταργήσεως των εθνικών επετείων και κατά συνέπεια των μαθητικών και στρατιωτικών παρελάσεων και αυτό είναι προς τιμήν του!
Έχετε δίκιο κ. Δήμαρχε ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ τελικά δεν σέρνει μόνο καράβι αλλά ολόκληρο το ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ!!


Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ! Πάντως, στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να το σέρνει το καράβι αλλά τουλάχιστον το σέρνει προς τη σωστή κατεύθυνση , προς όφελος των δημοτών. Αλοίμονο σε εκείνες και εκείνους που το σέρνουν με ταχύτητα στο γκρεμό! Και από αυτούς έχουμε πολλούς στο δημοτικό συμβούλιο Παλαιού Φαλήρου!

Ταυτότητα και φόβοι στις Σέρρες του 14ου αιώνα


serras3
Με συμμετοχή επιστημόνων και ανθρώπων του πνεύματος πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης των Σερρών η διάλεξη του Καθηγητή Πάολο Οντορίκο, διάσημου Βυζαντινολόγου και Διευθυντή Σπουδών της Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales, στο Παρίσι, με τίτλο: «Ταυτότητα και φόβοι Θεόδωρος Πεδιάσιμος, ένας συγγραφέας στις Σέρρες του 14ου αιώνα». Δεν είναι η πρώτη φορά που ο διεθνούς φήμης Καθηγητής βρίσκεται στην Μακεδονία, καθώς έχει ορίσει την Θεσσαλονίκη ως κέντρο του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου Βυζαντινολόγων.
Την διάλεξη οργάνωσε η Εταιρεία Μελέτης και Έρευνας της Ιστορίας των Σερρών η οποία από της ιδρυσεώς της ανιχνεύει το μακρινό ή κοντινό ιστορικό παρελθόν  και στοχεύει στην ανάδειξη του πνευματικού και πολιτιστικού πλούτου της περιοχής των Σερρών. Στα πλαίσια αυτά η διάλεξη του καθηγητή Οντορίκο έδωσε αφορμή για περεταίρω έρευνα και ανέσυρε σημαντικές σελίδες της βυζαντινής ιστορίας και των καταστάσεων που προκαλούσαν οι πολιτικές εξελίξεις της εποχής.
serras1
Τον 14ο αιώνα, το Βυζάντιο συγκλονίζεται από τον εμφύλιο πόλεμο που οδηγεί σε σύγκρουση τον αντιβασιλέα Ιωάννη Καντακουζηνό με τον νόμιμο αυτοκράτορα Ιωάννη Παλαιολόγο. Οι Σέρρες βρίσκονται στο κέντρο αυτής της σύγκρουσης και πληρώνουν ακριβό τίμημα. Την ίδια εποχή, ένας σημαντικός διανοούμενος δραστηριοποιείται στην πόλη ο Θεόδωρος Πεδιάσιμος, του οποίου τις λογοτεχνικές ανησυχίες και το κοινωνικό περιβάλλον δεν μπορούμε να ανιχνεύσουμε παρά με μεγάλη δυσκολία.
serras2
Αν διαβάσουμε προσεκτικά το έργο του και κυρίως τη Συλλογή Θαυμάτων που συνέθεσε προς τιμήν των Αγίων Θεοδώρων, μπορούμε να διαβλέψουμε την εύθραυστη κατάσταση στην οποία βρισκόταν η πόλη και να αντιληφθούμε τη θέση ενός λογίου κατοίκου των Σερρών, μπροστά στους κινδύνους που αντιμετώπιζαν οι Βυζαντινοί της περιοχής, οι οποίοι επιθυμούσαν να διατηρήσουν την ταυτότητά τους.
pemptousia.gr

Νέες προκλητικές δηλώσεις ισλαμιστών: Όποιος προσβάλει το ισλάμ δεν δικαιούται να ζει! (ΒΙΝΤΕΟ)


Σε τηλεοπτική του συνέντευξη μουλάς της Νορβηγίας προέτρεψε τους μουσουλμάνους να σκοτώσουν όσους καίνε το ιερό κοράνι!
Στην σύλληψη του Najmuddin Faraj Ahmad, γνωστού ως μουλά Krekar, προέβησαν οι νορβηγικές αρχές μετά από εξτρεμιστική συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο της Νορβηγίας NRK.

Ο φονταμεταλιστής μουλάς δήλωσε στο νορβηγικό τηλεοπτικό κανάλι ότι οι ισλαμιστές θα «υπερασπιστούν την πίστη τους με το ίδιο τους το αίμα», ενώ εξέφρασε και την ικανοποίησή του για την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι στις αρχές του έτους.
«Όταν γίνεται αναφορά στο συμβάν του Παρισιού, φυσικά και είμαι χαρούμενος για ότι συνέβη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Krekar σχετικά με την δολοφονία των εργαζομένων στο γαλλικό σατυρικό περιοδικό Charlie Hebdo.
Για να συνεχίσει λίγο αργότερα, προσθέτοντας: «Ο σκιτσογράφος είχε μετατραπεί σε άπιστο εν καιρώ πολέμου, οπότε είναι καλοδεχούμενη η δολοφονία του. Αφού «έπαιξε» με την αξιοπρέπειά μας, τις αρχές μας και τα πιστεύω μας, έπρεπε να πεθάνει.
Όποιος δεν σέβεται το 30% του παγκόσμιου πληθυσμού δεν έχει κανένα δικαίωμα στην ζωή», συμπλήρωσε ο μουλάς που αλώνιζε μέχρι πρότινος στα ευρωπαϊκά εδάφη. Καταλήγοντας να δηλώνει στο τηλεοπτικό κανάλι ότι θα στείλει δώρα σε όποιους μουσουλμάνους σκοτώσουν τους απίστους που καίνε το κοράνι…
Δείτε το βίντεο…

πηγή

H ιστορία της Ελληνίδας με τις 500 κόρες


Η κυρία Σταυρούλα Πελέκη, τα δύσκολα χρόνια και πολλή αγάπη στό Ορφανοτροφείο Θηλέων Λαμίας
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Ναύπακτο. Τίποτα δε μου έλειπε όταν ήμουν μικρή. Και εγώ και τα αδέλφια μου τα είχαμε όλα. Μόνο ίσως ο πατέρας μου που τον χάσαμε νωρίς, αλλά είχαμε τον τρόπο μας. Το 1957 τελείωσα δασκάλα και το 1960 ήρθα στο ίδρυμα στη Λαμία. Ήμουν 22,5 χρονών κορίτσι. Είχα μεγαλώσει κοντά στο κατηχητικό και ο πνευματικός μου με καθοδήγησε να έρθω στο ίδρυμα όπου ζητούσαν διευθύντρια. Ξέρω, ακούγεται περίεργο στην εποχή μας, αλλά τότε έτσι ήταν η υπακοή στον πνευματικό μας. Η μάνα μου δεν ήθελε με τίποτα να φύγω.» Τι πας να κάνεις;» μου έλεγε και με ρωτούσε συνέχεια τι μου λείπει. Δεν μπορούσε να καταλάβει πως έπρεπε να το κάνω. Νόμιζε πως θα χαθώ και θα πάω στράφι.

Η ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στην ελληνική πρωτεύουσα είναι μόνο η αρχή της νεοοθωμανικής επέλασης στην χώρα μας που φιλοδόξει να εκπροσωπήσει τον συνολικό μουσουλμανικό πληθυσμό οποίος τα τελευταία χρόνια έχει εξαπλωθεί σε όλη την επικράτεια με άκρως επικίνδυνα αύξοντα ρυθμό και με την «καθοριστική» βοήθεια του τουρκικού παράγοντα. Έτσι πρόσφατα διατυπώθηκε από τουρκικής πλευράς η απαίτηση της επαναλειτουργίας μιας σειράς τζαμιών που είχαν λειτουργήσει επί οθωμανικής εποχής σαν πρώτο βήμα για τις ανάγκες των μουσουλμάνων απάσης της χώρας. Τα τζαμιά αυτά σε πρώτη φάση εξισλαμισμού της χώρας, όπως τα παρουσίασε σε ειδικό αφιέρωμα η τουρκική εφημερίδα Zaman και τα οποία σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα έχουν και ιστορική αξία, είναι τα εξής : 1) Yeni Cami. Το γνωστό Γιενή Τζαμί των Ντονμέδων, (εξισλαμισμένων Εβραίων), στην Θεσσαλονίκη που κτίστηκε το 1900-1903 από τον Ιταλό αρχιτέκτονα, Vitiliano Poseli. Το τζαμί αυτό ήταν το πρώτο το οποίο με πρωτοβουλία του γνωστού φιλότουρκου δημάρχου της Θεσσαλονίκης, κ Μπουτάρη, ξαναλειτούργησε για το μουσουλμανικό Ραμαζάνι. 2) Fethiye Cami. Το Φετιγιέ Τζαμί της Αθήνας κάτω από την Ακρόπολη. Κτίστηκε μετά την κατάκτηση της Αθήνας από τους Οθωμανούς το 1456-1458. 3) Mustafa Voyvoda Camı. Το γνωστό τζαμί στο Μοναστηράκι της Αθήνας. Κτίστηκε από τον Βαλή Μουσταφά Βοϊβόντα τον 18ο αιώνα. 4) İbrahim Paşa Cami. Ιμπραήμ πασά τζαμί. Είναι στην Καβάλα Κτίστηκε από τον γνωστό ελληνικής καταγωγής Ιμπραήμ πασά. 5) Halil Bey Cami. Χαλίλ μπευ τζαμί. Είναι στην Καβάλα. Είναι το πιο παλιό τζαμί της Καβάλας. Σήμερα είναι πολιτιστικό κέντρο. 6) Ağa Paşa Cami. Αγά πασά τζαμί. Βρίσκεται στο Ναύπλιο. Κτίστηκε το 1730. Χρησιμοποιήθηκε για την πρώτη εθνοσυνέλευση της επανάστασης του 1821. 7) Ulu Cami. Ουλού τζαμί. Βρίσκεται στο Ναύπλιο. Είναι το πιο παλιό τζαμί του Ναυπλίου. Σήμερα είναι θέατρο. 8) Çelebi Sultan Mehmet Cami. Τσελεμπί σουλτάν Μεχμέτ τζαμί. Το μεγάλο τζαμί του Διδυμοτείχου. Είναι του 14ου αιώνα. 9) Yeni Cami. Γιενή τζαμί. Είναι στην Λάρισα. Είναι του 19ου αιώνα και σήμερα είναι αρχαιολογικό μουσείο. 10) Osman Sah Kurşunlu Cami. Οσμάν Σαχ Κουρσουνλού τζαμί. Βρίσκεται στα Τρίκαλα. Το έκτισε τον 16ο αιώνα ο Οσμάν Σαχ, γαμπρός του σουλτάνου Σελίμ του πρώτου. 11) Monemvasia Camisi. Το τζαμί της Μονεμβασίας, (σύμφωνα με την Zaman). Κτίστηκε τον 16ο αιώνα και σήμερα είναι μουσείο. 12) Süleymaniye Cami. Σουλεϊμανιέ τζαμί. Βρίσκεται στην Ρόδο. Κτίστηκε από τον γνωστό σουλτάνο Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή το 1531. Σήμερα είναι μνημείο. 13) Murad Reis Cami. Μουράτ Ρέϊς τζαμί. Και αυτό βρίσκεται Στην Ρόδο. Κτίστηκε το 1636. 14) Ağa Cami. Αγά τζαμί. Και αυτό είναι στην Ρόδο. Κτίστηκε το 1819 από τον Χατζή Μεχμέτ Αγά. 15) Deftedar Cami. Ντεφτεντάρ τζαμί. Βρίσκεται στην νήσο Κω. Κτίστηκε το 1724 από τον Ντεφτεντάρ Ιμπραήμ Πασά. Το τζαμί αυτό λειτουργεί κάθε Παρασκευή. 16) Lonca Cami. Λόντζα τζαμί. Στην νήσο Κω. Κτίστηκε το 1776. 17) Aslan Paşa Cami. Ασλάν πασά τζαμί. Βρίσκεται στα Γιάννενα. Κτίστηκε από τον Ασλάν πασά και σήμερα είναι εθνογραφικό μουσείο. 18) Fethiye Cami. Φετχιγιέ τζαμί. Και αυτό είναι στα Γιάννενα. Προφανώς τα τζαμιά των Ιωαννίνων προορίζονται και για τους μουσουλμάνους Τσάμηδες που ονειρεύονται να ξαναέρθουν στην περιοχή. 19) Kurşunlu Cami. Κουρσουνλού τζαμί. Βρίσκεται στην Καστοριά. Ειδικά για την ελληνική πρωτεύουσα οπου ο μουσουλμανικός πληθυσμός πλησιάζει σύμφωνα και με τις τουρκικές εκτιμήσεις τους 700.000, συχνά παρουσιάζονται ακόμα και τηλεοπτικές εκπομπές, (πρόσφατη μεγάλη τηλεοπτικη παρουσίαση στο τουρκικό κανάλι Kocaeli TV), που καυτηριάζουν την ελληνική στάση να μην δοθεί ξανά στην λειτουργία τον γνωστό «Βοεβόδα τζαμί» στο Μοναστηράκι. Το τζαμί αυτό παρουσιάζετε σαν ένα από τα τρία οθωμανικά μνημεία που έχουν διασωθεί στην Αθήνα από τα 86, όπως αναφέρουν οι Τούρκοι ειδικοί, τζαμιά λουτρά κ.α. Εμπρός λοιπόν για μια ισλαμική νεοοθωμανικού τύπου Ελλάδα, ή καλύτερα… Γιουνανιστάν. Και μη παρέκει! ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος nikosxeiladakis.grΗ ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στην ελληνική πρωτεύουσα είναι μόνο η αρχή της νεοοθωμανικής επέλασης στην χώρα μας που φιλοδόξει να εκπροσωπήσει τον συνολικό μουσουλμανικό πληθυσμό οποίος τα τελευταία χρόνια έχει εξαπλωθεί σε όλη την επικράτεια με άκρως επικίνδυνα αύξοντα ρυθμό και με την «καθοριστική» βοήθεια του τουρκικού παράγοντα. Έτσι πρόσφατα διατυπώθηκε από τουρκικής πλευράς η απαίτηση της επαναλειτουργίας μιας σειράς τζαμιών που είχαν λειτουργήσει επί οθωμανικής εποχής σαν πρώτο βήμα για τις ανάγκες των μουσουλμάνων απάσης της χώρας.
Τα τζαμιά αυτά σε πρώτη φάση εξισλαμισμού της χώρας, όπως τα παρουσίασε σε ειδικό αφιέρωμα η τουρκική εφημερίδα Zaman και τα οποία σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα έχουν και ιστορική αξία, είναι τα εξής :
1) Yeni Cami. Το γνωστό Γιενή Τζαμί των Ντονμέδων, (εξισλαμισμένων Εβραίων), στην Θεσσαλονίκη που κτίστηκε το 1900-1903 από τον Ιταλό αρχιτέκτονα, Vitiliano Poseli. Το τζαμί αυτό ήταν το πρώτο το οποίο με πρωτοβουλία του γνωστού φιλότουρκου δημάρχου της Θεσσαλονίκης, κ Μπουτάρη, ξαναλειτούργησε για το μουσουλμανικό Ραμαζάνι.
2) Fethiye Cami. Το Φετιγιέ Τζαμί της Αθήνας κάτω από την Ακρόπολη. Κτίστηκε μετά την κατάκτηση της Αθήνας από τους Οθωμανούς το 1456-1458.
3) Mustafa Voyvoda Camı. Το γνωστό τζαμί στο Μοναστηράκι της Αθήνας. Κτίστηκε από τον Βαλή Μουσταφά Βοϊβόντα τον 18ο αιώνα.
4) İbrahim Paşa Cami. Ιμπραήμ πασά τζαμί. Είναι στην Καβάλα Κτίστηκε από τον γνωστό ελληνικής καταγωγής Ιμπραήμ πασά.
5) Halil Bey Cami. Χαλίλ μπευ τζαμί. Είναι στην Καβάλα. Είναι το πιο παλιό τζαμί της Καβάλας. Σήμερα είναι πολιτιστικό κέντρο.
6) Ağa Paşa Cami. Αγά πασά τζαμί. Βρίσκεται στο Ναύπλιο. Κτίστηκε το 1730. Χρησιμοποιήθηκε για την πρώτη εθνοσυνέλευση της επανάστασης του 1821.
7) Ulu Cami. Ουλού τζαμί. Βρίσκεται στο Ναύπλιο. Είναι το πιο παλιό τζαμί του Ναυπλίου. Σήμερα είναι θέατρο.
8) Çelebi Sultan Mehmet Cami. Τσελεμπί σουλτάν Μεχμέτ τζαμί. Το μεγάλο τζαμί του Διδυμοτείχου. Είναι του 14ου αιώνα.
9) Yeni Cami. Γιενή τζαμί. Είναι στην Λάρισα. Είναι του 19ου αιώνα και σήμερα είναι αρχαιολογικό μουσείο.
10) Osman Sah Kurşunlu Cami. Οσμάν Σαχ Κουρσουνλού τζαμί. Βρίσκεται στα Τρίκαλα. Το έκτισε τον 16ο αιώνα ο Οσμάν Σαχ, γαμπρός του σουλτάνου Σελίμ του πρώτου.
11) Monemvasia Camisi. Το τζαμί της Μονεμβασίας, (σύμφωνα με την Zaman). Κτίστηκε τον 16ο αιώνα και σήμερα είναι μουσείο.
12) Süleymaniye Cami. Σουλεϊμανιέ τζαμί. Βρίσκεται στην Ρόδο. Κτίστηκε από τον γνωστό σουλτάνο Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή το 1531. Σήμερα είναι μνημείο.
13) Murad Reis Cami. Μουράτ Ρέϊς τζαμί. Και αυτό βρίσκεται Στην Ρόδο. Κτίστηκε το 1636.
14) Ağa Cami. Αγά τζαμί. Και αυτό είναι στην Ρόδο. Κτίστηκε το 1819 από τον Χατζή Μεχμέτ Αγά.
15) Deftedar Cami. Ντεφτεντάρ τζαμί. Βρίσκεται στην νήσο Κω. Κτίστηκε το 1724 από τον Ντεφτεντάρ Ιμπραήμ Πασά. Το τζαμί αυτό λειτουργεί κάθε Παρασκευή.
16) Lonca Cami. Λόντζα τζαμί. Στην νήσο Κω. Κτίστηκε το 1776.
17) Aslan Paşa Cami. Ασλάν πασά τζαμί. Βρίσκεται στα Γιάννενα. Κτίστηκε από τον Ασλάν πασά και σήμερα είναι εθνογραφικό μουσείο.
18) Fethiye Cami. Φετχιγιέ τζαμί. Και αυτό είναι στα Γιάννενα. Προφανώς τα τζαμιά των Ιωαννίνων προορίζονται και για τους μουσουλμάνους Τσάμηδες που ονειρεύονται να ξαναέρθουν στην περιοχή.
19) Kurşunlu Cami. Κουρσουνλού τζαμί. Βρίσκεται στην Καστοριά.
Ειδικά για την ελληνική πρωτεύουσα οπου ο μουσουλμανικός πληθυσμός πλησιάζει σύμφωνα και με τις τουρκικές εκτιμήσεις τους 700.000, συχνά παρουσιάζονται ακόμα και τηλεοπτικές εκπομπές, (πρόσφατη μεγάλη τηλεοπτικη παρουσίαση στο τουρκικό κανάλι Kocaeli TV), που καυτηριάζουν την ελληνική στάση να μην δοθεί ξανά στην λειτουργία τον γνωστό «Βοεβόδα τζαμί» στο Μοναστηράκι. Το τζαμί αυτό παρουσιάζετε σαν ένα από τα τρία οθωμανικά μνημεία που έχουν διασωθεί στην Αθήνα από τα 86, όπως αναφέρουν οι Τούρκοι ειδικοί, τζαμιά λουτρά κ.α.
Εμπρός λοιπόν για μια ισλαμική νεοοθωμανικού τύπου Ελλάδα, ή καλύτερα… Γιουνανιστάν. Και μη παρέκει!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr

«Ψευτόμαγκας» ο ΥΠΕΘΑ Π. Καμμένος λέει το ΠΑΣΟΚ!Δημαγωγό και ψευτόμαγκα αποκαλεί το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του τον υπουργό Εθνικής Άμυνας για την πρωτοβουλία να στείλει εξοπλιστικά προγράμματα στον εισαγγελέα, μιλώντας ουσιαστικά για «περσινά ξινά σταφύλια», καθώς η Δικαιοσύνη έχει πολύ συγκεκριμένες δυνατότητες σε αυτή τη φάση, ενώ προειδοποιεί τον υπουργό, ότι πλέον έχει την ευθύνη διαχείρισης των θεμάτων αυτών όπου θα κριθεί από τις πράξεις και τις παραλείψεις του, καθότι αυτές θα έχουν επιπτώσεις για τη χώρα.

Αυτό είναι το πρώτο ελληνικό αυτοκίνητο – Κατασκευάστηκε το 1918


Το ξέρατε ότι το 1918, ο Νίκος Θεολόγος συναρμολόγησε το πρώτο ελληνικό αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας μηχανή μοτοσυκλέτας;
Ο Θεολόγος εργάστηκε στην αμερικανική βιομηχανία αυτοκινήτων και επέστρεψε στην Ελλάδα το 1914. Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ’20 ασχολήθηκε επιτυχώς με αμάξια κι αμαξώματα.
Greek car-1918 b
Διαφημιστική φωτογραφία του Νικολάου Θεολόγου με εργάτες του εργοστασίου κατασκευής αυτοκινήτων του. Σπάνια φωτογραφία από το αρχείο του Νίκου Σταυρογιαννάκη


Αυτές είναι οι 6 μεταρρυθμίσεις που θα παρουσιάσει ο Βαρουφάκης στο Eurogroup...


Οι έξι μεταρρυθμίσεις με τις οποίες ξεκινά η κυβέρνηση τις συζητήσεις στις Βρυξέλλες και που θα παρουσιάσει ο ΥΠΟΙΚ Γιάνης Βαρουφάκης είναι οι εξής:
1./2. Ανθρωπιστική Κρίση – Διοικητική Μεταρρύθμιση
Πρόκειται για μια σημαντική προσπάθεια καταπολέμησης του τρίπτυχου της φτώχειας (σίτιση – στέγη – ενεργειακή επάρκεια) συνδυαζόμενη με τη διοικητική μεταρρύθμιση που έχει ανάγκη όλη η χώρα (π.χ. χρήση της έξυπνης Κάρτας του Πολίτη για την οποία όμως εκφράζονται ισχυρότατοι ενδοιασμοί από μεγάλο μέρος της κοινωνίας λόγω των κινδύνων που συνεπάγεται)
3. Νομοσχέδιο για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία
Απεγκλωβισμός και επανένταξη των εκατομμυρίων οφειλετών στην φοροδοτική διαδικασία με τρόπο που να βοηθά στη δημιουργία φορολογικής συνείδησης, δίχως όμως να κουρεύει το οφειλόμενο κεφάλαιο και επιβραβεύοντας τους συνεπείς.
4. Μεταρρύθμιση της φορολογικής διοίκησης
5. Ενεργοποίηση του Φορολογικού Συμβουλίου
6. Δημιουργία νέου ευέλικτου σώματος στοχευμένων φορολογικών ελέγχων που θα αποτελείται  αυστηρά από προσωρινούς ελεγκτές

tsipras-varoufakis Ο ΕΝΦΙΑ που προεκλογικά αποτέλεσε… την αιχμή του δόρατος για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν καταργείται αλλά μένει για τουλάχιστον έναν ακόμη χρόνο. Δηλαδή οι πολίτες θα κληθούν και φέτος να πληρώσουν τα ίδια με πέρυσι με το ίδιο, άδικο, σύστημα, καθώς τα έσοδα έχουν πέσει στο ναδίρ και η τρόικα αντιδρά στις αλλαγές. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι όποιες αλλαγές είναι να γίνουν και στο ζήτημα των αντικειμενικών αξιών πάνε και αυτές για τον επόμενο χρόνο. Πετσέτα φαίνεται πως έχει ρίξει η κυβέρνηση και στο θέμα του κουρέματος οφειλών. Ο Γ. Βαρουφάκης είπε ότι με τη ρύθμιση των χρεών δεν θα κουρεύεται το κεφάλαιο της οφειλής. Παράλληλα η κυβέρνηση κάνει πίσω και στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων και ειδικά σε ό,τι αφορά στο λιμάνι του Πειραιά και τον ΟΣΕ. Με λίγα λόγια μέσω οικονομικού στραγγαλισμού οι εταίροι φαίνεται ότι έχουν καταφέρει τουλάχιστον να επιβραδύνουν, αν όχι να αναστείλουν, προς το παρόν, το βασικό κυβερνητικό πρόγραμμα. Ο Γ. Βαρουφάκης στο Eurogroup της Δευτέρας πάει με μια δέσμη κοστολογημένων μέτρων που όπως φαίνεται για να ανοίξει η κάνουλα της χρηματοδότησης έριξαν αρκετό νερό στο… κρασί της κυβέρνησης.

tsipras-varoufakis

Ο ΕΝΦΙΑ που προεκλογικά αποτέλεσε… την αιχμή του δόρατος για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν καταργείται αλλά μένει για τουλάχιστον έναν ακόμη χρόνο. Δηλαδή οι πολίτες θα κληθούν και φέτος να πληρώσουν τα ίδια με πέρυσι με το ίδιο, άδικο, σύστημα, καθώς τα έσοδα έχουν πέσει στο ναδίρ και η τρόικα αντιδρά στις αλλαγές.
Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι όποιες αλλαγές είναι να γίνουν και στο ζήτημα των αντικειμενικών αξιών πάνε και αυτές για τον επόμενο χρόνο.
Πετσέτα φαίνεται πως έχει ρίξει η κυβέρνηση και στο θέμα του κουρέματος οφειλών. Ο Γ. Βαρουφάκης είπε ότι με τη ρύθμιση των χρεών δεν θα κουρεύεται το κεφάλαιο της οφειλής.
Παράλληλα η κυβέρνηση κάνει πίσω και στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων και ειδικά σε ό,τι αφορά στο λιμάνι του Πειραιά και τον ΟΣΕ.
Με λίγα λόγια μέσω οικονομικού στραγγαλισμού οι εταίροι φαίνεται ότι έχουν καταφέρει τουλάχιστον να επιβραδύνουν, αν όχι να αναστείλουν, προς το παρόν, το βασικό κυβερνητικό πρόγραμμα.
Ο Γ. Βαρουφάκης στο Eurogroup της Δευτέρας πάει με μια δέσμη κοστολογημένων μέτρων που όπως φαίνεται για να ανοίξει η κάνουλα της χρηματοδότησης έριξαν αρκετό νερό στο… κρασί της κυβέρνησης.

ΣΚΑΝΕ ΡΟΥΚΕΤΕΣ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΜΕ-ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ, ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΕΞΑΝΔΡΑΠΟΔΙΣΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟ-ΠΟΙΑ ΜΕΣΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΛΟΥΚΕΤΟ

louketo_tv

Αρχίσανε τα ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ – Σκάνε μια προς μία οι ΒΟΜΒΕΣ στα κανάλια! Διώχνουν ανθρώπους, κόβουν μισθούς, περικοπές σε όλα! Μήπως τα καναλάκια κατεβάζουν και ρολά οσονούπω;
Απολύσεις σε κανάλια – Απεργίες σε εφημερίδες!
Αχός βαρύς ακούγεται πολλά ντουφέκια πέφτουν, μήνα σε γάμο ρίχνονται μήνα σε χαροκόπι; Λέει το δημοτικό άσμα που πάει ταμάμ στην περίπτωση του ΑΝΤ1, αφού μετά ανακοίνωση των προθέσεων της κυβέρνησης για την επιβολή κανόνων στο χώρο της τηλεόρασης, προκλήθηκε αναταραχή σε όλο τον χώρο των Μ.Μ.Ε. Η αναστάτωση αυτή δεν είναι τυχαία αλλά έχει σχέση με τη πληρωμή αντιτίμου για την απόκτηση της άδειας αλλά και τον υπέρογκο δανεισμό από τις τράπεζες.

EKTAKTO: AΠΟΦΥΛΑΚΙΖΟΝΤΑΙ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΠΑΠΠΑΣ- ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ!

549

Την αποφυλάκιση του Νικου Μιχαλολιακου και του Χρήστου Παππά  με περιοριστικούς ορους λογω παρέλευσης του 18μηνου στις 29 Μαρτίου  προτείνουν  οι  ειςαγγελεις Προβατάρης-Ασπρογέρακας.
Συγκεκριμενα, για τον αρχηγό της Χρυσης Αυγής, ο κ. Προβατάρης προτεινει καταβολή χρηματικής εγγύησης 125.000 ευρω και διατήρηση των όρων του παραπεμπτικού βουλεύματος για την ΧΑ, που προέβλεπε κράτηση κατ´ οίκον.
Για τον Χρήστος Παππα ο κ. Ασπρογέρακας προτεινει τους εξής ορους: απαγορευση εξόδου απο τη χώρα, παράδοση διαβατηρίου, απαγορευςη μετακίνησης εκτός του Νομού Αττικής, απαγορευςη μετακίνησης με πλωτά ή εναέρια μεσα, εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα 3 φορές τον μήνα και διανυκτέρευση στην οικία του.
Τον τελευταίο λόγο για τους όρους που θα τους επιβληθούν εχει το Δικαςτικο Συμβουλιο που θα αποφανθεί με βούλευμά του. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται ανάλογη εισαγγελική πρόταση και για τον προφυλακισμένο Γιάννη Λαγό.

Βιβλίο βόμβα για την μεθόδευση που μας οδήγησε στο Μνημόνιο!


«Η Ελληνική Πολιτική Οικονομία 2000-2010: Από την ΟΝΕ στο Μηχανισμό Στήριξης»
(εκδ.Λιβάνη ISBN 978-960-14-2872-7, 512 Σελ)
Το βιβλίο επιμελήθηκαν οι
  • Σπυρίδων Α. Ρουκανάς, Λέκτορας, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, και
  • Παντελής Γ. Σκλιάς, Καθηγητής, Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

έγραψαν  οι καθηγητές Γεώργιος Μαρής, Παντελής Σκλιάς, Πύρρος Παπαδημητρίου (Κριτήρια Σύγκλισης ΟΝΕ), Ευάγγελος Δρυμπέττας, Νίκος Καλογερίδης (Τραπεζικό Σύστημα), Κωνσταντίνος Τσαμαδιάς, Εμμανουήλ Μαματζάκης (Δημόσιο χρέος- Στατιστικά), Γεώργιος Γαλανός (Δημοσιονομικά),Ιωάννης Μουρμούρης (Συνέπειες Ολυμπιακών), Αριστείδης Μπιτζένης, Ιωάννης Μακεδός (Η απογραφή του 2004 – ευρος του δημοσίου τομέα), Μαρία Τσάμπρα, Παναγιώτα Χατζημιχαηλίδου, Μωυσής Σιδηρόπουλος (Οικονομική ανάπτυξη Ευρώ), Περικλής Γκόγκας, Εβίρα Τακλή (Διεθνή Κρίση),Κωνσταντίνος Χαζάκης (Κρίση Ευρωζώνης και ελληνικό χρέος) Παναγιώτης Λιαργκόβας, Σπύρος Ρεπούσης (Ελλειμμα), Αγγελος Κότιος, Εμμανουήλ Κουτουλάκης (Πρόσβαση στον διεθνή δανεισμό), Παναγιώτης Σχίζας (Τα CDS) και Σπυρίδων Ρουκανάς (Το πλαίσιο της διεθνούς οικονομικής Κρίσης)

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η πορεία της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στο επίκεντρο των διεθνών συζητήσεων ως τμήμα των συνεπειών της διεθνούς οικονομικής κρίσης.
Η σημερινή θέση της ελληνικής οικονομίας στην παγκόσμια οικονομία είναι αποτέλεσμα μιας σειράς επιλογών οικονομικής πολιτικής που πραγματοποίησε η χώρα μας, αλλά και διαφόρων οικονομικών γεγονότων που στρέβλωσαν την πορεία μεγέθυνσης της παγκόσμιας οικονομίας, με αποκορύφωμα την εκδήλωση της διεθνούς οικονομικής κρίσης τον Αύγουστο του 2007. Στο πλαίσιο της παρούσας συγγραφικής προσπάθειας επιχειρείται η ανάδειξη των παραγόντων και των οικονομικών πολιτικών που οδήγησαν στην ανάγκη ένταξης της χώρας μας στον Τριμερή Μηχανισμό Στήριξης.
Πραγματοποιείται διεξοδική ανάλυση και καταγραφή της πορείας της ελληνικής πολιτικής οικονομίας από την ένταξη της χώρας μας στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση μέχρι και την ένταξη στο Μηχανισμό Στήριξης. Ενώ αποτελεί ζήτημα έντονων οικονομικών και πολιτικών αντιπαραθέσεων η ανάδειξη των αιτιών για την εκδήλωση της πρόσφατης ελληνικής οικονομικής κρίσης, εντούτοις δεν έχει επιχειρηθεί μια συστηματική, ολιστική και επιστημονικά τεκμηριωμένη προσέγγιση του ζητήματος.
Σκοπός της παρούσας συγγραφικής προσπάθειας είναι να φωτιστούν όλες οι πτυχές που οδήγησαν την ελληνική οικονομία στη σημερινή της θέση.

Απειλεί Θεούς και Δαίμονες ο Τσίπρας: “Ρίξτε με και θα…”

400

«Είμαι 40 ετών. Ρίξτε με εάν θέλετε. Θα με βρείτε και θα με βρίσκετε συνεχώς μπροστά σας» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας στον Γερούν Ντάισελμπλουμ σύμφωνα με τη RealNews, όταν υπήρξε αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής πλευράς στο Eurogroup.
Σύμφωνα με τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας, ο επικεφαλής του Eurogroup από ένα σημείο των διαπραγματεύσεων και έπειτα δεν μιλούσε καθόλου με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, αλλά είχε αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον κ. Τσίπρα.
Ο Ολλανδός εμφανιζόταν.σύμφωνα με το tribune.gr, πλήρως αδιάλλακτος, ισχυριζόμενος ότι δεν θα διστάσει να οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές, και ο Αλέξης Τσίπρας του διεμήνυσε: «Τότε δεν θα έχετε απέναντί σας έναν πρωθυπουργό του 36%, αλλά του 50%. Διότι τόσο θα πάρω».
«Αν με ρίξετε, θα είμαι ο πρώτος πρωθυπουργός που έπεσε γιατί υπερασπίστηκε τα δίκαια της χώρας του και του λαού του» είχε συμπληρώσει χαρακτηριστικά.
Συνεργάτες και κοντινοί συνομιλητές του κ. Τσίπρα έχουν εκφράσει την άποψη ότι μέρος των εταίρων, μεταξύ των οποίων και ο κ. Σόιμπλε αντί να έχουν ως κύριο στόχο την αντιμετώπιση του ελληνικού ζητήματος, επιχειρούν την πτώση της κυβέρνησης, ώστε να αποσταλούν μηνύματα και προς άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...