Κυριακή, 8 Μαρτίου 2015

ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΦΕΓΓΟΒΟΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥΑΘΗΝΑ 9-3-2015.

Η «ελληνική» κυβέρνηση απέκτησε μαρξιστή ένοικο με αμερικανοσιωνιστικό κοστούμι και το διαβόητο πρόγραμμα οικονομικής σωτηρίας τής Ελλάδος συνεχίζεται με απόλυτη συνέπεια από το σημείο εκείνο που σταμάτησαν οι σοσιαλφιλελεύθεροι. Το μνημόνιο έγινε Συμβόλαιο Ανάπτυξης και η Τρόικα Θεσμοί, όμως οι νέοι όροι που αποδέχτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ ελαφρύνθηκαν εντελώς πλασματικά ώστε να έρθουν τα επόμενα σκληρά μέτρα που θα φέρουν την πλήρη αλλοίωση τής εθνικής και θρησκευτικής μας ταυτότητας.

Δεν θα συνεχιστεί η λιτότητα με περαιτέρω περικοπές σε μισθούς και συντάξεις μάς είπαν οι αμερικανοκομμουνιστές. Όμως η δεινή οικονομική κατάσταση των ελληνικών νοικοκυριών θα παραμείνει στο επίπεδο τής διαρκούς φτωχοποίησης, ο δε επιβεβλημένος λογιστικός έλεγχος τού δημοσίου χρέους τής χώρας δεν πρόκειται να εφαρμοστεί. Η παράταση τού τελευταίου μνημονίου και η αξιολόγηση για την έλευση τού επόμενου μνημονίου, συμβολαίου τάχα ανάπτυξης, με την αποδοχή από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τής ολοσχερούς κηδεμονίας των ξένων πιστωτών άνευ μονομερών ενεργειών αποτελεί την παράταση τής σκοτεινιάς.

Ποιος είναι λοιπόν ο λόγος τής παραμονής τής τοκογλυφικής ξενοκρατίας και η περαιτέρω χάραξη ενός δήθεν σωστικού προγράμματος για την ελληνική οικονομία; Πως είναι δυνατόν να σωθεί μια χώρα όταν οι πολίτες της λιμοκτονούν καθημερινά και δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στα απολύτως απαραίτητα έξοδα τής αγοράς αγαθών και τής αποπληρωμής λογαριασμών; Μήπως θα αυξηθούν οι μισθοί και οι συντάξεις ή μήπως θα αξιοποιηθούν οι φυσικοί μας πόροι και η επανεκκίνηση τής παραγωγικής μας μηχανής προς όφελος τού ελληνικού λαού και ενίσχυση τού ελληνικού έθνους;

Τίποτα από όλα αυτά δεν πρόκειται να συμβεί. Κι αν ακόμη αξιοποιείτο το γεωφυσικό μας πλεονέκτημα, αυτό θα προϋπέθετε μια ελληνική κυβέρνηση που δεν έχουμε, ενώ θα αναδεικνυόταν η τεχνητή οικονομική αιχμαλωσία που μάς έχει επιβάλλει ο σιωνισμός με την απόλυτη συνεργασία των κομμάτων τής αστικής κοινοβουλευτικής τυραννίας. Το σταμάτημα τής μειώσεως των αποδοχών με την μη αναστροφή των αδικιών ήταν απολύτως συμφωνημένη από όλους τούς μισέλληνες ώστε να δώσει την σκυτάλη στις επίσης προσυμφωνημένες «μεταρρυθμίσεις» στην δημόσια διοίκηση.

Ήρθε λοιπόν η ώρα να φανερώσουν οι μαρξιστές τούς πραγματικούς λόγους που ανέλαβαν το δικό τους μερίδιο στην εξόντωση τού Ελληνικού Έθνους. Ήρθε η ώρα να αποκαλυφθεί σε όλο το άθλιο μεγαλείο του το σχέδιο σε βάρος τού λαού μας πως δεν έχει να κάνει με κανένα οικονομικό πρόβλημα, αλλά με την κατάλυση τής ελληνικότητας, τής ορθοδοξίας, τού ελληνικού ήθους, τής εδαφικής κυριαρχίας και εντέλει ολάκερου τού Ελληνισμού.

Εν μέσω λοιπόν υποτίθεται μιας νέας προοπτικής, οι συριζαίοι σπεύδουνε να δώσουν ελληνική ιθαγένεια στα παιδιά των λαθρομεταναστών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα. Και φυσικά μέσω των παιδιών τους θα δώσουν ιθαγένεια και στους λαθρομετανάστες γονείς τους. Σπεύδουνε ακόμη να διαλύσουν την ελληνική οικογένεια και να εξαχρειώσουν την ελληνική κοινωνία μέσα από την αναγνώριση τού «γάμου» των ομοφυλόφιλων! Σπεύσανε επιπλέον σε μια ηλεκτρονική σελίδα τού ΣΥΡΙΖΑ, σε ανάρτηση για την υποστήριξη τής ελληνόφωνης κυβερνήσεως, να τοποθετήσουν μια δήθεν ελληνική σημαία που είχε τις εννιά λωρίδες δίχως όμως την παρουσία πάνω της τού σταυρού!

Από κοντά, μέσα στο κλίμα τής διαστροφής που επελαύνει, μάς φέρνουν στα πλαίσια τής αντιμετωπίσεως τάχα τής ανθρωπιστικής κρίσης την διαβόητη Κάρτα τού Πολίτη. Προκειμένου να λύσουν τάχα το πρόβλημα τής πρόσβασης των Ελλήνων στην στέγη, στην υγεία, στην τροφή και στην παροχή ρεύματος, οι μαρξιστές δεσμεύτηκαν στους ξένους πιστωτές να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με τρόπο που δεν θα έχει δημοσιονομικό κόστος, αλλά και στα πλαίσια τού ελέγχου των συναλλαγών τής κρατικής μηχανής. Φέρνουν λοιπόν ως μέσο πρόσβασης και διαρκούς ελέγχου τού πολίτη μια βιομετρική κάρτα που θα αποτελέσει το πλέον άγριο φακέλωμα των Ελλήνων στον δρόμο για το ενσώματο χάραγμα που ετοιμάζουν κατόπιν με τα ίδια πάντα προσχήματα. Δίκαιη τάχα φορολόγηση, ελεγχόμενη πρόσβαση στα αγαθά, ξεπούλημα στον Αντίχριστο και στους Βαρβάρους μέσα σε μια σιωνιστική παγκοσμιοποίηση.

Οι Πιστοί και Εθνικοκοινωνιστές Έλληνες θα δώσουμε τις πραγματικές λύσεις. Το χρυσό φεγγοβόλημα τού Ελληνισμού θα έρθει από τούς λίγους ψυχωμένους που θα δώσουν το σάλπισμα τής Αντεπίθεσης και τής Νίκης στα καθημαγμένα αδέρφια μας. Τα όπλα τής Φυλής μας είναι αυτά που προσπάθησαν να μάς εξαφανίσουν. Είναι η Ορθοδοξία, το Εθνικό Φρόνημα και η Ατσάλινη Θέληση για Ελληνική Ηγεμονία. Και το έρεισμα που χρειάζεται ο Έλληνας για να κινηθεί προς τα εμπρός είναι η αλήθεια, η ψυχική τόνωση, η εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του και η προσήλωση στα υψηλά πεπρωμένα τής Ελληνικής Φυλής.

Η αλήθεια είναι πως οι εισβολείς που επέδραμαν τόσο στα οικονομικά όσο και στα κοινωνικά και εθνικά μας ζητήματα έχουν εντολέα τους τον Άνομο Εμποράκο των Εθνών και Σταυρωτή Χριστού και Ελλάδος. Βάλσαμο της Ψυχής είναι η τείχιση τής Φυλής και η αντιμετώπιση των δεινών μέσα από την συλλογική δράση των Ελλήνων για την απόκρουση τού νεοταξικού κτήνους.

Δεν χρειαζόμαστε δεσμά για να επιβιώσουμε ως πολίτες τού κόσμου, αλλά Πίστη και Δύναμη ότι εμείς είμαστε οι Απόστολοι, οι Εργάτες και οι Πολεμιστές που θα αναπτύξουμε τα προτερήματα τού τόπου για να ζήσουμε ως Ελεύθεροι και Ορθόδοξοι Έλληνες. Και το πεπρωμένο τού Ελληνισμού είναι να μεγαλώσει το Κάστρο τής Φυλής μας και να ηγηθεί στον νικηφόρο πόλεμο των εθνών ενάντια στην παγκοσμιοποίηση για έναν κόσμο που θα βασίζεται στο Δίκαιο του Θεού και των Ελλήνων. 
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

Live παραλήρημα της Τρέμη! Τα’ χασε όταν άκουσε ότι ο Κασιδιάρης αθωώθηκε! (βίντεο)

tremi-zoria

Δείτε την αντίδραση της Όλγας Τρέμη… κατά την αθώωση του Ηλία Κασιδιάρη και το τι είπε την ώρα εκείνη. 
Κατά το χθεσινό δελτίο ειδήσεων η Όλγα Τρέμη ξεκίνησε να μιλάει για τέσσερις πέντε μπουνιές κατά της Λιάνας Κανέλλη από τον Ηλία Κασσιδιάρη και φάνηκε ο εκνευρισμός αλλά και η αμηχανία της….

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ-ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΙΒΛΙΑΡΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

nosokomeio

Το Δικαίωμα των ανασφάλιστων στην δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη(ΦΕΚ Β 1753/28.06.2014).
Γράφει ο Χρήστος Ηλία Τσίχλης Δικηγόρος Αθηνών
Με την υπ αριθμόν 56432/2014 απόφαση των υπουργών υγείας και οικονομικών της προηγούμενης κυβέρνησης (ΦΕΚ Β 1753 – 28.06.2014),καθορίζονται προϋποθέσεις, κριτήρια και διαδικασία πρόσβασης στο σύστημα φαρμακευτικής περίθαλψης ανασφαλίστων και οικονομικά αδυνάτων πολιτών. Η δαπάνη από την εν λόγω απόφαση,βαρύνει τους εγκεκριμένους προ’υ’πολογισμούς των νοσοκομείων.

Θα ΠΑΘΕΤΕ ΣΟΚ!! Όταν πίνεις ΦΡΑΠΕ, πίνεις και…!!

frape

Τα καφεόδεντρα βγάζουν τον καρπό τους… έτοιμο προς κατεργασία. Οι εταιρείες μεταφέρουν τους καρπούς στα εργοστάσια, καθαρίζουν τα χρήσιμα μέρη και τα συνθλίβουν.
Αυτός είναι ο γνήσιος καφές. Από κει και πέρα παίρνει η κάθε εταιρεία αρώματα και προσθέτει στο πρώτο μείγμα έτσι ώστε τα χαρμάνια να έχουν το δικό τους ξεχωριστό άρωμα ανά εταιρεία.Αυτά για τον γνωστό ελληνικό καφέ. Καθώς καθαρίζονται οι καρποί και τα χρήσιμα μέρη πάνε για άλεση, τα άχρηστα δεν πετιούνται αλλά ψήνονται!
Οι γνώστες του αντικειμένου, τα αποκαλούν κατακάθια του καφεόδεντρου και παλαιότερα τα πετούσαν. Αργότερα άρχισαν να τα διοχετεύουν ως ρόφημα καφέ σε τριτοκοσμικές χώρες και έπειτα ο μεγαλύτερος αγροτικός συνεταιρισμός που εδρεύει στην Ολλανδία πρόσθεσε το χημικό που αποδίδει αφρό.
Έτσι η Ελλάδα σήμερα είναι πρώτη σε κατανάλωση των “σκουπιδιών” του καφεόδεντρου με την προσθήκη του χημικού για τον αφρό!
Έχοντας αφήσει κατά πολύ πίσω τις τριτοκοσμικές χώρες σε κατανάλωση φραπέ! Το δε τμήμα της Αφρικής αλλά και της Βραζιλίας που παράγουν τον καφέ δεν καταναλώνουν καθόλου φραπέ!

Πάνος Καμμένος: Δημοψήφισμα εάν μας πιέσουν οι δανειστές


panos-kammenos-dhmopshfisma-ean-mas-piesoyn-oi-daneistes
Για τις πιέσεις των δανειστών μίλησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Αγορά, αποκλείει ταυτόχρονα το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, ωστόσο όπως λέει «εάν θέσουν (σσ. οι δανειστές) θέμα αμφισβήτησης σε σχέση με τη βούληση του ελληνικού λαού και της κυβέρνησης, μία απάντηση θα μπορούσε να είναι το δημοψήφισμα. Χωρίς εμείς να το επιδιώξουμε, διότι δεν έχουμε κανέναν λόγο να αμφισβητήσουμε ότι ο λαός είναι μαζί μας. Αυτοί που θα πρέπει να πειστούν ότι δημοκρατία υπάρχει είναι οι Γερμανοί».

Ν. Κοτζιάς στον ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ: Ο αλυτρωτισμός σας είναι το μεγάλο «αγκάθι»…


Ν. Κοτζιάς στον ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ: Ο αλυτρωτισμός σας είναι το μεγάλο «αγκάθι»…
Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, είχε σήμερα συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Nikola Poposki, στο περιθώριο της άτυπης Διάσκεψης των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Ρίγα της Λετονίας

Την μπάλα στο «γήπεδο» των εταίρων πετάει η κυβέρνηση > «ΟΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ»


thn-mpala-sto-ghpedo-twn-etairwn-petaei-h-kybernhshΓράφει ο Φαίδωνας Παλαιολόγος - «Ότι είχαμε να κάνουμε το κάναμε, τώρα απαιτείται οι εταίροι να δείξουν ότι μας εμπιστεύονται» έλεγε την Παρασκευή το απόγευμα υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης, μετά την δημοσιοποίηση των επτά προτάσεων της Ελλάδας προς τους θεσμούς, με φόντο την συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα.

Η Τουρκία σε παγκόσμιο φόρουμ για προβολή του «έργου του αιώνα» στα κατεχόμενα


Η Τουρκία σε παγκόσμιο φόρουμ για προβολή του «έργου του αιώνα» στα κατεχόμενα
ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ - Η ΑΓΚΥΡΑ επιχειρεί να αξιοποιήσει πολλαπλώς το σχέδιο μεταφοράς του νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα, προβάλλοντάς το διεθνώς και αποσκοπώντας να βρει ενδιαφερόμενους, δηλαδή πελάτες. Και αυτό ενώ ακόμη δεν μπήκε το έργο σε εφαρμογή. Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στο 7ο Παγκόσμιο Φόρουμ Νερού στη Νότια Κορέα θα συμμετάσχει η Τουρκία με το σχέδιο μεταφοράς νερού στα κατεχόμενα. Επί του θέματος αυτού, το Υπουργείο Δασών και Υδάτων της Τουρκίας σε γραπτή του ανακοίνωση ανέφερε ότι το έργο μεταφοράς νερού θα παρουσιασθεί σε διεθνές επίπεδο και θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό «WaterShowcase» που αφορά καινοτόμα έργα. Το Φόρουμ θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 12 και 17 Απριλίου.

Σεξ και χρημα σε διεφθαρμένους δημοσιογράφους απο το ΔΝΤ για να πουλάνε πατρίδα!


ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ :ΑΛΛΟΙ ΔΥΟ ΝΕΚΡΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ


ew_900x562_autocrop
Μαύρη σελίδα γράφει η τουρκική πολεμική αεροπορία, μετά και το τελευταίο δυστύχημα όπου δυο πιλότοι της Εθνικής Αεράμυνας βρήκαν το θάνατο όταν το σκάφος τους  συνετρίβη στην κεντρική Τουρκία, κατά τη διάρκεια κοινών στρατιωτικών ασκήσεων με το Αζερμπαιντζάν. Τα αίτια του ατυχήματος που έλαβε χώρα την Πέμπτη, κοντά στο Ικόνιο, στο κέντρο της Ανατολίας,  ακόμα διερευνούνται.

"Υποκλέπτουμε τις συνομιλίες των γειτόνων μας" παραδέχεται Τούρκος στρατιωτικός


Image
Ο πρώην επικεφαλής της Διεύθυνσης Πληροφοριών του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Ισμαήλ Χακκί Πεκίν είναι πολύ ειλικρινής.Σε δηλώσεις του παραδέχτηκε ότι αν και δεν υπήρχε καμία εξουσιοδότηση “κάναμε υποκλοπές σε συνομιλίες ξένων χωρών”. Ο Πεκίν σύμφωνα με δημοσίευμα της Ραντικάλ, είπε ότι η Τουρκία διαθέτει 14 βάσεις υποκλοπών μέσω των οποίων είναι σε θέση να υποκλέπτει τις συνομιλίες από τις γειτονικές της κυρίως χώρες.
Στο ίδιο δημοσίευμα ο Πεκίν αναφέρει ότι είχε θέσει στο στόχαστρό του στελέχη των τουρκικών ΕΔ που φέρονταν ως μέλη της κοινότητας Γκιουλέν. Αποκάλυψε δε ότι είχε εμπόδιο σ΄ αυτό το “κυνήγι” από την MIT και τον τότε διοικητή της Εμρέ Τανέρ ο οποίος είχε προτείνει να τον φέρει σε επαφή με τον ίδιο τον Γκιουλέν.


onalert

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ

Την επιστροφή όλων όσοι εργάζονταν στην ΕΡΤ στις 11 Ιουνίου 2013 και απολύθηκαν αλλά και το θέμα του ανταποδοτικού τέλους ξεκαθαρίζουν κυβερνητικοί κύκλοι ενοψει της κατάθεσης του σχετικού νομοσχεδίου τη Δευτέρα.
Ειδικά όσον αφορά το ανταποδοτικό τέλος στελέχη του Μαξίμου δεν κάνουν καμία αναφορά σε αύξησή του, όπως είχε αναφέρει σε τηλεοπτική δήλωσή του ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος και για θέματα ΜΜΕ Νίκος Παππάς, αλλά αντίθετα υποστηρίζουν ότι από την καταβολή του θα εξαιρεθούν όλοι όσοι έχουν ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Ανάρπαστη έχει γίνει η εφημερίδα The F Times :Μιά συνέντευξη που θα συζητηθεί ΑΞΙΖΕΙ να την διαβάσεις !

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας (8 Μαρτίου):Η θέση της γυναίκας στην αρχαία Σπάρτη!

Σε καμία Ελληνική πόλη στην αρχαία Ελλάδα οι γυναίκες δεν απολάμβαναν την ίδια ελευθερία και κοινωνική θέση όπως οι Σπαρτιάτισσες.
Μόνο στη Σπάρτη οι γυναίκες διέθεταν οικονομική δύναμη και επιρροή.
Τα κορίτσια ασχολούνταν με τον αθλητισμό και ελάμβαναν δημόσια εκπαίδευση εν αντιθέσει με άλλες πόλεις, όπου οι περισσότερες γυναίκες ήσαν τελείως αγράμματες.
Επισκέπτες από άλλες Ελληνικές πόλεις σχολίαζαν για τις Σπαρτιάτισσες ότι όχι μόνο είχαν άποψη,που δεν φοβόντουσαν να εκφράσουν δημόσια, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις ανάγκαζαν τους συζύγους τους να τις αποδεχθούν!

O Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συζήτησε με τη Σταυρούλα Ξουλίδου για την Κάρτα του Πολίτη και τις Ισλαμικές Σπουδές


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ, ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ
Η Εκκλησία αρωγός και υποστηρικτής της προσπάθειας της νέας Κυβέρνησης
στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης
«Η Εκκλησία στηρίζει την προσπάθεια της νέας Κυβέρνησης και θα συνδράμει όπου είναι αναγκαίο στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης»
ήταν το βασικό μήνυμα από τη σημερινή συνάντηση της Βουλευτού Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, κας Σταυρούλας Ξουλίδου με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.
Σε θερμό κλίμα καλής πίστης, ανταλλαγής απόψεων και εποικοδομητικού διαλόγου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στις σχέσεις εκκλησίας και κράτους. Η κα Ξουλίδου υπογράμμισε τον καθοριστικό ρόλο της ορθοδοξίας μας ως τον συνεκτικό κρίκο όλων των Ελλήνων, ανεξαιρέτως θρησκεύματος, στην κρίσιμη αυτή περίοδο για τη χώρα. Στη συνάντηση τονίστηκε η διακριτή σχέση μεταξύ εκκλησίας – κράτους, ενώ διασαφηνίστηκε το ζήτημα της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας της εκκλησίας από την οποία πηγάζουν τα έσοδα της μισθοδοσίας των κληρικών. «Η εκκλησία ουσιαστικά “αυτοχρηματοδοτείται” από την περιουσία της χωρίς να επιβαρύνει τον κρατικό κορβανά» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Ξουλίδου.
Στο επίκεντρο της συζήτησης μεταξύ άλλων τέθηκε το ζήτημα της Κάρτας του Πολίτη, για την οποία οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ανάγκη για νηφαλιότητα και επέδειξαν πνεύμα συναίνεσης επί τη βάσει της διευκόλυνσης της σχέσης πολίτη και κράτους, εφόσον αυτή δεν θίγει προσωπικά δεδομένα και το θρησκευτικό φρόνημα των πολιτών.
Για τις μουσουλμανικές σπουδές στην Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ ο Αρχιεπίσκοπος τάχθηκε υπέρ της τροποποίησης της λειτουργίας του συγκεκριμένου Τμήματος σε Πρόγραμμα Σπουδών, όπου οι έλληνες μουσουλμάνοι θα έχουν την δυνατότητα φοίτησης και επιμόρφωσης, ενώ ταυτόχρονα αναφέρθηκε και στα κοινωνικά φροντιστήρια, στα οποία, στο πλαίσιο του κοινωνικού έργου που επιτελεί η εκκλησία, μετέχουν και έλληνες μουσουλμανοπαίδες.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή δώρων εθιμοτυπίας. Η Βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ προσέφερε στον Μακαριώτατο αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου, της πρώτης εικόνας που φιλοτεχνήθηκε στο Άγιο Όρος το 626 π.Χ. καθώς και ένα βιβλίο για την ιστορία της Μακεδονίας και τον Ρόλο του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
πηγή

Διυλίζοντας την συμφωνία, καταπίνοντας το πραξικόπημα


ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ
Ήταν σίγουρα προς όφελος της δημοκρατίας ότι τα ελληνικά ΜΜΕ, τα πολιτικά κόμματα και ο ΣΥΡΙΖΑ συζήτησαν για τα υπέρ και τα κατά της τετράμηνης εκεχειρίας, που έκλεισε πρόσφατα η κυβέρνηση με τους δανειστές. Μήπως όμως ήρθε η στιγμή να συζητήσουμε για το πραξικόπημα;

Γιατί ένα σιωπηλό πραξικόπημα βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες μέρες. Έχει σαν στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης που σχηματίστηκε μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και την αντικατάσταση της από ένα σχήμα που θα εκτελεί πειθήνια τις εντολές του Βερολίνου και της ευρωπαϊκής οικονομικής ολιγαρχίας. Είναι ένα σχέδιο που διαμορφώνεται στα σαλόνια της Αθήνας από εφοπλιστές, που φυσικά έχουν βγάλει τα χρήματα έξω από την Ελλάδα, ξεσκολισμένους φιλοσαμαρικούς δημοσιογράφους και τον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ. Αλλά που δεν θα είχε καμία πιθανότητα επιτυχίας, χωρίς την ενεργό ανάμειξη της γερμανικής ηγεσίας.
Από απειλές μέχρι ανοικτούς εκβιασμούς, οι πρόσφατες δηλώσεις Σόιμπλε δεν έχουν προηγούμενο στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πιθανότατα της σύγχρονης διπλωματίας: ακόμη και ο Χένρι Κίσινγκερ τις δεκαετίες 60-70, την εποχή της αμερικανικής παντοδυναμίας, φρόντιζε να ωραιοποιεί την πολιτική του με φιοριτούρες για την δυτικού τύπου δημοκρατία. Εδώ έχουμε έναν υπουργό Οικονομικών που όταν δεν κατηγορεί δημοσίως την ελληνική κυβέρνηση για ανευθυνότητα ή ειρωνεύεται τον Έλληνα συνάδελφο του, φτάνει να δηλώνει ότι «αν δεν κάνει την πρώτη αποπληρωμή(των δόσεων) έγκαιρα, τότε θα πρόκειται για το λεγόμενο πιστωτικό γεγονός, και δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση του (του Γιάννη Βαρουφάκη) και να φέρω την ευθύνη για όσα θα συνέβαιναν σε αυτή την περίπτωση στην Ελλάδα».
Είμαστε σε ιστορική καμπή. Όπως και το 2010, το φόβητρο είναι η χρεοκοπία και η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι και το γεγονός ότι όχι μόνο τα ίδια μέσα αλλά και οι ίδιοι άνθρωποι χρησιμοποιούνται στο εκβιασμό, όπως άλλωστε συμβαίνει τις μαφίες που σέβονται τον εαυτό τους. Όπως το 2015 με το «ΟΧΙ», έτσι και το 2010 η ναυαρχίδα των επιθέσεων ήταν η κίτρινη Bild και ο αναπληρωτής διευθυντής της Nikolaus Blome, που έγραφε τότε: «Αποχωρήστε, Έλληνες …Μετά τα πρώτα δισεκατομμύρια, θα χρειαστούν κι άλλα. Αυτό δεν μπορεί να γίνεται συνέχεια». Το 2011 η Bild κέρδισε το Βραβείο Γαϊδουράγκαθου για την ανθελληνική της εκστρατεία. Το ατιμωτικό για κάθε δημοσιογράφο βραβείο παρέλαβε ο ίδιος ο Blome, υπερασπιζόμενος τις προτάσεις της Bild να πουλήσει η Ελλάδα τα νησιά της και υπερηφανευόμενος ότι είναι η εφημερίδα του που επηρεάζει την Μέρκελ.
Την προηγούμενη εβδομάδα, λοιπόν, δημοσιεύθηκε στο Spiegel ένα άρθρο για την «βασανιστική σχέση μεταξύ Βαρουφάκη και Σόιμπλε». Όπως συμβαίνει συχνά τελευταία με το γερμανικό περιοδικό, το άρθρο περιέχει, προφανώς κατασκευασμένες, ανακρίβειες. Για να δείξει ότι, παραδείγματος χάριν, τον Σόιμπλε δεν τον πειράζει το ντύσιμο του Βαρουφάκη, γράφει ότι ο Γερμανός υπουργός δεν είχε κανένα πρόβλημα όταν ο υπουργός Οικονομικών της Σουηδίας ερχόταν «στις συνεδριάσεις του eurogroup με τα μαλλιά του πιασμένα κοτσίδα». Λεπτομέρεια: η Σουηδία δεν είναι μέλος της ευρωζώνης για να παίρνει μέρος στις συνεδριάσεις του eurogroup.
Το άρθρο παρουσιάζει τον Σόιμπλε σαν τον Σίσυφο που είναι λυπημένος γιατί η Ελλάδα μάλλον δεν θα τα καταφέρει και θα φύγει από το ευρώ. Ο μύθος του Σισύφου δεν εξηγείται, αλλά αυτό έχει… την εξήγηση του: ένας από τους τρεις συντάκτες του άρθρου είναι ο Nikolaus Blome, που με το βραβείο του γαϊδουράγκαθου στο λαιμό του πήρε μεταγραφή από την κίτρινη Bild στο σοβαροφανές Spiegel!
To ενδιαφέρον στο άρθρο είναι ότι εξηγεί τις αιτίες της αντιπάθειας του Σόιμπλε για τον Bαρουφάκη: επαναλαμβάνει ότι ο τελευταίος προσπάθησε να απομονώσει την Γερμανία, κάτι που δεν επιτρεπόταν ποτέ να συμβεί, από την στιγμή μάλιστα που ο Σίσυφος (καλύτερα ο θεός της λιτότητας) Σόιμπλε έχει εφαρμόσει την σωστή πολιτική. Όπως έχει από πολλές πλευρές διαπιστωθεί, η αιτία για την άτεγκτη στάση του Βερολίνου απέναντι στην Αθήνα δεν είναι οικονομική αλλά πολιτική: αν το 1973 η κυβέρνηση του Αλιέντε στη Χιλή απειλούσε να παρασύρει όλη την Λατινική Αμερική προς τα αριστερά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απειλεί να αλλάξει την πορεία των πραγμάτων στην Ευρώπη του 2015. Και για αυτό πρέπει να ανατραπεί με όλα τα μέσα.
Το ερώτημα είναι πως μπορούμε να αντιδράσουμε στο πρώτο μεταμοντέρνο πραξικόπημα της ιστορίας, στο οποίο δεν χρησιμοποιούνται τανκς αλλά οικονομικά μέσα.
Πρώτον, αφού έγινε εξαντλητική (κυριολεκτικά) ενημέρωση και ζύμωση για την συμφωνία, πρέπει να ενημερωθεί η ελληνική κοινή γνώμη για το σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης. Και να κινητοποιηθεί για να υπερασπίσει την εθνική κυριαρχία, όχι για να πάρει κανένα ψηφουλάκι ή την ρεβάνς, όπως το θλιβερό ΚΚΕ.
Δεύτερο, αφού οι Έλληνες δηλώνουν ότι αισθάνονται υπερήφανοι και θέλουν να βοηθήσουν, να γίνει έκκληση στον πατριωτισμό τους: να επαναφέρουν τις καταθέσεις τους στην Ελλάδα και τις τράπεζες.
Τρίτον, ανάλογες προσπάθειες θα πρέπει να κάνουν οι Έλληνες του εξωτερικού-και ιδιαίτερα της Γερμανίας- πληροφορώντας την κοινή γνώμη για την πραγματικότητα, την οποία δεν γνωρίζουν ούτε οι περισσότεροι Γερμανοί.
Tέταρτον, θα πρέπει να διαβάσουμε και αυτά που έγραψε ο Γερμανός δημοσιογράφος Thorsten Denkler στη σοβαρή Süddeutsche Zeitung, στο άρθρο του με τίτλο «τα καμώματα ενός ανίσχυρου». Ο ανίσχυρος είναι λοιπόν ο Σόιμπλε γιατί «η μη συνέχιση της «βοήθειας» δεν είναι καμία επιλογή για το γερμανικό τραπεζικό σύστημα, για λόγους αυτοπροστασίας. Για αυτό δε θα πρέπει καθόλου να περνά από το κεφάλι των Γερμανών πολιτικών ιθυνόντων η ιδέα ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να κάνει στάση πληρωμών. Είναι ζήτημα αυτοπροστασίας για τη γερμανική ελίτ». Δεν χρειάζεται να πάρουμε κατά γράμμα τον αρθρογράφο, αλλά στη μάχη για να μην περάσει ο ωμός εκβιασμός, θα πρέπει να τον πάρουμε στα σοβαρά.
tvxs.gr

Τιμή του Υπουργείου που αναγνωρίζει τη μισθοδοσία του κλήρου


05032015_ped_4-2yne1fo1x558hvtke18gsq
Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης «Η Εκκλησία φορολογείται και μάλιστα περισσότερο από άλλα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την μισθοδοσία του κλήρου, μετά την συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Δημήτρη Μάρδα και προσέθεσε πως «είναι τιμή του Υπουργείου Παιδείας που αναγνωρίζει πως είναι υποχρέωσή του να μισθοδοτεί τους κληρικούς».

Στρατιωτική δύναμη από Κροατία, Αλβανία, Μαυροβούνιο, Βοσνία και ΠΓΔΜ στο Αφγανιστάν


albania
Δύναμη που αποτελείται από 102 στρατιώτες των χωρών της Χάρτας της  Αδριατικής θα αναπτυχθεί στο Αφγανιστάν στο πλαίσιο της αποστολής «Αποφασιστική Υποστήριξη», αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.
Συγκεκριμένα πρόκειται για 102 στρατιώτες από τα Βαλκάνια οι οποίοι αναχώρησαν για το Αφγανιστάν.
Οι στρατιώτες θα αναπτυχθούν στο Αφγανιστάν στο πλαίσιο της αποστολής Αποφασιστική Υποστήριξη (Resolute Support Mission), αναφέρει η τουρκική τηλεόραση TRT.
Η τελετή αναχώρησης πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο «Συνταγματάρχης Μάρκο Ζίβκοβιτς» του Ζάγκρεμπ, για την στρατιωτική δύναμη , η οποία  αποτελείται από στρατιώτες από την Κροατία, την Αλβανία, το Μαυροβούνιο, την Βοσνία-Ερζεγοβίνη και την ΠΓΔΜ.
Η Πρόεδρος της Κροατίας Κολίντα Γκραμπάρ-Κιτάροβιτς ζήτησε από τους στρατιώτες να ταυτιστούν συναισθηματικά με τον αφγανικό λαό, υποσχόμενη  ότι θα επισκεφθεί την στρατιωτική μονάδα κατά τους προσεχείς μήνες.
Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Κροατίας στρατηγός Ντράγκο Λόβριτς ανέφερε ότι η δύναμη αυτή που απαρτίζεται από στρατιώτες πέντε χωρών, αποτελεί μια ένδειξη της συνεργασίας που δημιούργησαν τα κράτη μέλη της Αδριατικής Χάρτας για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια.
Η δύναμη αποτελείται από 81 Κροάτες, 16 Μαυροβούνιους, 2 Αλβανούς, 2 Βόσνιους και 1 Σκοπιανό  στρατιώτη.
Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr οι χώρες της Χάρτας της Αδριατικής, αναφέρονται  συχνά και ως Α5. Ο συνασπισμός αυτός   ιδρύθηκε το 2003, ως περιφερειακή πρωτοβουλία με σκοπό την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων ασφαλείας και ενίσχυση της Ευρω-Ατλαντικής ενσωμάτωσης της περιοχής.
Αλβανία, Κροατία, Μαυροβούνιο, Βοσνία και Ερζεγοβίνη (Β-Ε), πΓΔΜ και ΗΠΑ είναι μέλη της Χάρτας, ενώ Κοσσυφοπέδιο και Σερβία έχουν καθεστώς παρατηρητή.
Περιφερειακοί αξιωματούχοι συζήτησαν την αποδοχή νέων μελών σε συνεδρίαση στα Τίρανα τον περασμένο μήνα. Η Αλβανία, η οποία κατείχε την προεδρία της Χάρτας το περασμένο έτος, παρουσίασε την αίτηση ένταξης του Κοσσυφοπεδίου.
Ωστόσο, εκπρόσωποι της Β-Ε άσκησαν βέτο στην προσπάθεια καθώς η χώρα δεν έχει αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο. Επιπρόσθετα, η Β-Ε ανέλαβε την εκ περιτροπής προεδρία της Χάρτας αυτό το έτος. Η χρησιμοποίηση τέτοιου τύπου μηχανισμό αποτελεί μια καινοτομία για το ΝΑΤΟ, το οποίο επιλύει διάφορα προβλήματα με το λιγότερο κόστος. Η ουσία όμως παραμένει η χρησιμοποίηση αυτών «μηχανισμών» στο μέλλον των Βαλκανίων, το οποίο αναμένεται να είναι «πολύ πολύπλοκο και δύσκολο».
pentapostagma.gr

Το πρόβλημα θα αρχίσει από την Θράκη… θα είναι ένα διπλωματικό επισόδειο που δεν θα μπορεί να λυθεί


Είχαμε την ευλογία να γνωρίσουμε έναν άνθρωπο που γνώριζε τον γέροντα Παΐσιο για δεκαπέντε χρόνια και είχε ιδιαίτερες σχέσεις μαζί του.
Κάναμε αρκετά χιλιόμετρα για να τον γνωρίσουμε από κοντά και το υλικό που μας εμπιστεύθηκε νομίζω πως είναι σημαντικό και θα προσπαθήσουμε να το προβάλλουμε σταδιακά.

Ξεκινάμε με μια μαρτυρία, λόγω επικαιρότητας που έχει σχέση με τα ελληνοτουρκικά. Από βαθιά ταπεινότητα και μόνο, ο εν λόγω κύριος δεν θέλησε να δημοσιεύσουμε ούτε το όνομά του, ούτε την πόλη που μένει :
«Βρισκόμαστε στο 1990 που είδα τον γέροντα. Ήταν η τελευταία φορά γιατί μετά από λίγο αρρώστησε. Με έβαλε μέσα στο κελλί του και καθόταν στο πάσι. Κάθε φορά που τον επισκεπτόμουν, του πήγαινα καμιά μάλλινη φανέλα για το κρύο. Πήρα και τον σάκκο μαζί μου και τον έβαλα σε μια γωνιά.
Μου λέει “μην τον πειράζεις τον σάκκο”…
Εγώ μέσα στον σάκκο είχα ένα μαγνητοφωνάκι που κατέγραφε από απόσταση συνομιλίες και είχα σκοπό μόλις πάω να βγάλω την φανέλα να το πατήσω και να αρχίσει να καταγράφει τα λόγια του γέροντα.
Μόλις σηκώθηκα μου λέει “Κ. μην το ανοίγεις, δεν πρόκειται να δουλέψει. Φέρ’ το εδώ να το δω κι εγώ.”
Αφού με κατάλαβε το πήρα και του το έδωσα. Μου λέει “τίνος είναι αυτό;”. Του λέω “είναι του φίλου μας του Β.” ο οποίος ήταν γνωστός του γέροντα. Άρχισε να το περιεργάζεται και λέει “είναι πολύ ωραίο αλλά να ξέρεις δεν θα λειτουργούσε. Αφού δεν είχες ευλογία δεν θα λειτουργούσε.”
Εκείνη την ώρα τον φώναξε κάποιος έξω από το κελλί κι εκεί είδα το μεσημεριανό του γέροντα που ήταν μισή ντομάτα, τρεις ελιές και μισή φέτα ψωμί.
Μόλις ήρθε μέσα του λέω “γέροντα, έχω έναν λογισμό. Τι θα γίνει με την Ελλάδα; Πες μου αν είναι ευλογημένο”.
Μου λέει ο γέροντας “θα σου πω… Εγώ μου λέει δεν θα το δω, εσύ θα το δεις. Θα γίνει επί των ημερών σου! Εσύ θα το ζήσεις το γεγονός αυτό… Το πρόβλημα θα αρχίσει από την Θράκη. Θα είναι ένα διπλωματικό επεισόδιο το οποίο δεν θα μπορεί να λυθεί. Τότε όμως οι δήθεν «φίλοι» μας θα βοηθήσουν την Ελλάδα μας αλλά στην ουσία αυτοί θα έχουν το μυαλό τους στα Δαρδανέλια και στην Ευρωπαϊκή Τουρκία.
Από εκεί θα αρχίσει, από την Θράκη!”.
Τον ρωτάω “εμείς θα λάβουμε μέρος σε ό,τι γίνει;”
“Όχι!”, μου λέει. “Εμείς θα φτάσουμε μέχρι το σημείο της γενικής επιστράτευσης. Χάρην των μικρών των παιδιών, των μοναχών και άλλων που προσεύχονται ο Θεός θα μας λυπηθεί και δεν θα μας αφήσει να λάβουμε μέρος στον πόλεμο που θα γίνει. Θα την πατήσουν αυτοί οι δήθεν «φίλοι» μας και οι άλλοι…”»

«Καταπέλτης» το πόρισμα για την εξαφάνιση του Βαγγέλη.Σε ποιους αποδίδει ευθύνες η έρευνα


«Καταπέλτης» είναι το πόρισμα των ελεγκτών του κλιμακίου του ΕΛΓΟ Δήμητρα για τις συνθήκες εξαφάνισης του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη.
Μετά από την πολυήμερη Ένορκη Διοικητική Εξέταση, το πόρισμα κατέληξε σε τρια βασικά σημεία τα οποία εκτιμάται ότι ρίχνουν φως στην μυστηριώδη εξαφάνιση του νεαρού Κρητικού.
Συγκεκριμένα το πόρισμα, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr κάνει λόγο:
– για πολιτική παρέμβαση
– για ευθύνες του διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων
– για κακές συμπεριφορές συμφοιτητών του Βαγγέλη
Για τα βασικά σημεία του πορίσματος έχει ήδη ενημερωθεί και η οικογένεια του 20χρονου και προς το παρόν δεν επιθυμεί να προβεί σε κάποιο σχόλιο, την ίδια ώρα που ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης επέλεξε να αναβάλει την προγραμματισμένη για την Κυριακή συνάντηση των διαδικτυακών «φίλων» του Βαγγέλη Γιακουμάκη καθώς κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου αναμένεται να πραγματοποιηθούν ειδικές έρευνες.
 


Πεντέμιση αιώνες μετά «ξαναζωντανεύει» η αυτοκρατορία της Τραπεζούντας


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Το μεγάλο παλάτι των Κομνηνών, τα ανάκτορα της ιστορικής δυναστείας της αυτοκρατορίας της Τραπεζούντας που τελευταία παρέδωσε το πνεύμα της Ρωμιοσύνης στους αλλόθρησκους
Οθωμανούς κατακτητές, θα «ξαναζωντανέψουν» και αυτό το εκπληκτικό γεγονός θα γίνει με την ίδια την απόφαση των σημερινών κατοίκων της ιστορικής πρωτεύουσας του Πόντου.310120142114112847852
Αυτή την καταπληκτική είδηση την μετέδωσε η τουρκική εφημερίδα Aksam, σε αποκλειστικό της δημοσίευμα με τον πολύ χαρακτηριστικό τίτλο : «810 yıl sonra yeniden Trabzon krallığı», δηλαδή, «810 χρόνια μετά ξανά η αυτοκρατορία της Τραπεζούντας», (από τότε που κτίστηκαν τα ανάκτορα). Σύμφωνα με το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, η διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού της Τραπεζούντας σε συνεργασία με τον δήμαρχο Τραπεζούντας, αποφάσισε την αναστύλωση των ερειπίων των ιστορικών ανακτόρων της αυτοκρατορίας της Τραπεζούντας και το ιστορικό παλάτι των Κομνηνών τα οποία θα ανακαινιστούν και θα αποδοθούν στο κοινό σαν ένα από τα πιο αξιοσημείωτα αξιοθέατα της ιστορικής πρωτεύουσας του Πόντου.
Το τουρκικό δημοσίευμα αφού κάνει μνεία για την ιστορική αυτοκρατορία που κράτησε από το 1204 μέχρι το 1461 μ.Χ., οπότε και καταλύθηκε από τον Μωάμεθ τον Πορθητή οχτώ χρόνια μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης, αναφέρει ότι πολύ σύντομα θα αρχίσουν οι εργασίες αναστύλωσης των ανακτόρων τα οποία βρίσκονται στην περιοχή της κοιλάδας Zağnos και ανάμεσα στους δρόμους Bahçeçik και Erdodu. Στην περιοχή αυτή έχουν γίνει ήδη κάποιες προκαταρκτικές εργασίες και έχουν καταγραφεί τα ερείπια των άλλοτε μεγαλοπρεπών αυτοκρατορικών ανακτόρων. Η διαδικασία προβλέπει την απαλλοτρίωση όλης της περιοχής που πρόκειται να εργαστεί η αρχαιολογική υπηρεσία για να προχωρήσει η αναστύλωση του όλου κτιριακού συγκροτήματος. Σύμφωνα με τις δηλωσίες του δήμαρχου της Τραπεζούντας, Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, το μέρος όπου θα αναδειχτεί ξανά το ανάκτορο θα γίνει το ιστορικό κέντρο της Τραπεζούντας και έτσι με αυτόν τον τρόπο θα αναδειχτεί ξανά η βυζαντινή μεγαλοπρέπεια της αυτοκρατορίας που ήταν, όπως είναι γνωστό και από την ιστορία, η τελευταία που έπεσε στα χέρια των Οθωμανών. Η δημαρχία της Τραπεζούντας προβάλλει και κάποια ιστορικά στοιχεία για την ίδρυση της αυτοκρατορίας από τους Δαβίδ και Αλέξιο Κομνηνό, που ήταν της βυζαντινής δυναστείας των Κομνηνών, η οποία αποτέλεσε το σύμβολο της αυτοκρατορίας της Τραπεζούντας.
Έτσι βλέπουμε άλλη μια περίπτωση όπου το βυζαντινό αλλά και ελληνορθόδοξο παρελθόν της Μικράς Ασίας αναδύεται στην επιφάνεια, στέλνοντας τα ανάλογα μηνύματα ακόμα και στους ίδιους του σημερινούς κατοίκους αυτής της πατροπαράδοτης ελληνορθόδοξης γης. Βέβαια οι Τούρκοι σκοπεύουν με όλα αυτά να αποκομίσουν τουριστικά οφέλη, δεν παύουν όμως τέτοια γεγονότα που κυριολεκτικά έχουν ενσκήψει σαν «χιονοστιβάδα» σε όλη την Μικρά Ασία, όπου βυζαντινές εκκλησίες αναδύονται από το πουθενά, αγιάσματα και ελληνορθόδοξα προσκυνήματα γίνονται τόπος προσέλκυσης Τούρκων μουσουλμάνων, να στέλνουν τα μηνύματα τους ότι ο χριστιανισμός εξακολουθεί να σκορπά ρίγη συγκινήσεων στα άγια χώματα της Μικράς Ασίας.ΝΙΚΟΣ
ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

ΣΠΑΝΕ τη ΣΙΩΠΗ τους οι Κρητικοί συμφοιτητές του Βαγγέλη και ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ: “ΕΞΟΡΓΙΣΤΗΚΑΜΕ όταν είδαμε…”

vaggelis-foititis

οι έρευνες για τον εντοπισμό του 20χρονου σπουδαστή…της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Βαγγέλη Γιακουμάκη,…παραμένουν στο μηδέν κοντά έναν μήνα από την εξαφάνισή του, μέχρι την Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου.
Το κλίμα στη Σχολή, ειδικά ανάμεσα στους δέκα σπουδαστές από την Κρήτη, είναι βαρύ. Οι συμφοιτητές του Βαγγέλη μίλησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη σχέση τους με τον αγνοούμενο φοιτητή και εξέφρασαν δυσφορία για τα όσα αναληθή, όπως υποστηρίζουν, ακούγονται το τελευταίο διάστημα.

Ρεσιτάλ από ΤΣΙΡΙΔΕΣ και ΑΓΡΙΟΣ τηλεοπτικός καυγάς Άδωνι – Ρωμανιά: “Όταν μιλάς για μένα να είσαι…” (βίντεο)

romanias-adonis

Δείτε το βίντεο με το νέο τηλεοπτικό παραλήρημα του Άδωνι!! Έφτανε μία φράση… να «πυροδοτήσει» την συζήτηση στον τηλεοπτικό αέρα του ΣΚΑΙ. «Δεν φτάνει που σε 40 μέρες τα κάνατε θάλασσα, σας φταίει ο κ. Βρούτσης» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης και «άναψαν τα αίματα», ανάμεσα στον ίδιο και τον Γιώργο Ρωμανιά.
«Όταν μιλάς μαζί μου να είσαι προσεκτικός», είπε ο κ. Ρωμανιάς και ήρθε η απάντηση από τον κ. Γεωργιάδη «κι εσύ όταν μιλάς για τον Βρούτση να είσαι διπλά προσεκτικός».
Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από την πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά:

Noam Chomsky: «Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι PODEMOS θα αντιμετωπίσουν το σκληρό πρόσωπο του συστήματος γιατί ξεκίνησαν πόλεμο ενάντια στην λιτότητα»


Noam-Chomsky
Την επομένη των εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπισε μια ενορχηστρωμένη επίθεση, με κύριο εκφραστή την Γερμανία, που θέλει να οδηγήσει την ελληνική κυβέρνηση σε ασφυξία, υποστήριξε ο Noam Chomsky σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τρίτη στον ιστότοπο Democracy Now.


Ταξικό χαρακτηρίζει ο Νόαμ Τσόμσκι τον πόλεμο κατά της λιτότητας και πολιτικό το θέμα του ελληνικού χρέους. «Την επομένη των εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπισε μια ενορχηστρωμένη επίθεση, με κύριο εκφραστή τη Γερμανία, που θέλει να οδηγήσει την ελληνική κυβέρνηση σε ασφυξία», τονίζει.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τρίτη στον ιστότοπο Democracy Now και την Amy Godman, o Nόαμ Τσόμσκι τόνισε πως η επίθεση εναντίον της Ελλάδας είναι βάναυση και παρόλο το μικρό κέρδος που πέτυχε η ελληνική κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις του τελευταίου Eurogroup, η Γερμανία τους στραγγάλισε.
Χαρακτήρισε, δε, παράλογο το οικονομικό πρόγραμμα που έχει επιβάλλει η Ευρώπη στην Ελλάδα.
«Είναι παράλογο σε περίοδο κρίσης να αναγκάζουν την Ελλάδα να εφαρμόζει προγράμματα περαιτέρω λιτότητας», είπε, φέρνοντας ως παράδειγμα και το χρέος της Ισπανίας το οποίο – όπως σημείωσε – δεν ήταν ουσιαστικά δημόσιο αλλά ιδιωτικό.
Επεσήμανε, μάλιστα ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ και οι PODEMOS θα αντιμετωπίσουν το σκληρό πρόσωπο του συστήματος γιατί ξεκίνησαν πόλεμο ενάντια στην λιτότητα»
Ο Νόαμ Τσόμσκι κατηγόρησε τους μηχανισμούς της τρόικας τονίζοντας ότι προτεραιότητά τους είναι η αποπληρωμή των τραπεζών και όχι των λαϊκών στρωμάτων που υποφέρουν και της πραγματικής οικονομίας, προσθέτοντας ότι όλα αυτά γίνονται στην πλάτη της λαϊκής βούλησης και των εκλεγμένων αντιπροσώπων τους.
«Αυτό είναι ταξικός πόλεμος» είπε.

Ο Αμερικανός φιλόσοφος υπογράμμισε πως στην ουσία του το πρόβλημα είναι πολιτικό και ότι ο πόλεμος ενάντια στην λιτότητα είναι πόλεμος ταξικός.

Ήταν παράγωγο των «παιχνιδιών» των τραπεζών – και των Γερμανικών τραπεζών. Υπογραμμίζοντας πως όποτε κάποιος προβαίνει σε επισφαλή δανεισμό, υπάρχουν δύο μέρη που ρισκάρουν, αυτός που δανείζεται τα χρήματα και αυτό που τα δανείζει.

Κρούει, τέλος, τον κώδωνα του κινδύνου για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, τονίζοντας ότι αν δεν τα καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ η εναλλακτική μπορεί να είναι η αύξηση των ποσοστών της ακροδεξιάς στην Ελλάδα.
«Σαφώς είναι υγιές που υπάρχει αντίδραση από τους λαούς ορισμένων χωρών, όπως στην περίπτωση της Ελλάδας, Ισπανίας και Ιρλανδίας, αλλά η κατάσταση είναι ρευστή και επικίνδυνη».

O NEOΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΔΟΞΕΣ ΤΟΥ!!! Η ΠΕΤΡΟΥΛΑ ΠΗΡΕ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ, ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ! ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΛΛΕΣ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ Η ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΚΕ ΥΠΟΥΡΓΕ;;; ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ! (ΦΩΤΟ)

Untitled-1


Ο νεοσταλινισμός στις δόξες του…Ο ξάδελφος Γεώργιος Τσίπρας διορίστηκε ειδικός σύμβουλος στο υπουργείο εξωτερικών. Ναι, ναι, ειδικός σύμβουλος με μισθάρα παρακαλώ!
5551
EΔΩ διορίστηκε το πρώτο Ξαδελφάκι του ΤΣΙΠΡΑ- Δείτε ποια θέση ανέλαβε! (EΓΓΡΑΦΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ)
koun
Η Βουλγάρα καθαρίστρια στα τρένα  Κούνεβα έγινε Ευρωβουλευτής χωρίς να έχει πει μια λέξη, όχι για τη Βουλγαρία, αλλά με τον ΣΥΡΙΖΑ για την Ελλάδα!!!

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Στο €1τρις το κόστος της φοροδιαφυγής στην Ευρώπη από τις πολυεθνικές!


money-100-euro

Τα μέχρι στιγμής –φτωχά- επιτεύγματα, αλλά και τα βραχυπρόθεσμα σχέδια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αποτελεσματική καταπολέμηση του φαινομένου της επιχειρηματικής φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής, παρουσιάζει ο Επίτροπος Φορολογίας, Δασμών, Οικονομικών & Νομισματικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, στην απάντησή του σε ερώτηση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη.


Πιο συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Παπαδημούλης στην ερώτησή του έθετε το θέμα της φοροδιαφυγής των μεγάλων εταιρειών «μέσω φορολογικών παραδείσων και τη χρήση φορολογικών και χρηματοπιστωτικών συμφωνιών» και ζητούσε από την Κομισιόν πληροφορίες σχετικά με «το μέγεθος των απωλειών σε φορολογικά έσοδα των κρατών μελών από την διεθνή και ευρωπαϊκή πρακτική της νομιμοφανούς φοροαποφυγής μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών», από τη μια, και τη στρατηγική που σκοπεύει να αναπτύξει η Ευρωπαϊκή Ένωση για «την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής πολυεθνικών εταιρειών», από την άλλη.

STOP ΣΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΜΑΜΟΥΘ ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ-ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΟ ΕΡΓΟ-ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣτΕ ΒΑΖΕΙ ΦΡΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΤΣΙΦΛΙΚΑΔΕΣ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙ ΠΙΝΑΚΙΟΥ ΦΑΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ

asteras1

Μπλοκο απο ΣτΕ στην αγοραπωλησία του αίσχους στο Καβούρι
«Μπλοκάρει» το Συμβούλιο της Επικρατείας την επένδυση στον Αστέρα Βουλιαγμένης καθώς με γνωμοδότηση του κρίνει μη νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που είχε κατατεθεί για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία. Το επίμαχο διάταγμα αφορούσε την έγκριση ειδικού σχεδίου χωρικής ανάπτυξης δημοσίου ακινήτου συνολικού εμβαδού 301.864,99 τ.μ. που βρίσκεται στο Μικρό Καβούρι Αττικής, την τροποποίηση του εγκεκριμένου σχεδίου πόλης της Βουλιαγμένης Αττικής στην έκταση του «Αστέρα Βουλιαγμένης», τον καθορισμό χρήσεων γης και όρων δομήσεως κατά ζώνες, καθώς και την έγκριση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων .