Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015

ΕΓΧΩΡΙΟΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣΑΘΗΝΑ 11-3-2015.

Η Ελλάς που χρειαζόμαστε και σχεδιάζουμε μέσα σ’ έναν κόσμο οικονομικής και πολιτικής αιχμαλωσίας είναι η αυτεξούσια, καθαρή, νοικοκυρεμένη και ισχυρή Πατρίδα. Το Εθνικοκοινωνικό Κράτος που πρέπει να οικοδομήσουμε θα ξεκινήσει από το ξεθεμελίωμα και την ολοκληρωτική καταστροφή τού αισχρού, προδοτικού και ηττοπαθούς ψευτορωμέϊκου. Η εθνικοποίηση των μηχανισμών, των θεσμών και των πόρων τής οικονομίας είναι τα επόμενα στάδια που θα συμβούν αμέσως και δίχως το παραμικρό χάσιμο χρόνου.

Θα πουν κάποιοι κοσμοπολίτες, καλοπροαίρετοι ή κακοπροαίρετοι, πως το οικονομικό παιχνίδι στις μέρες μας δεν γίνεται με κλειστές πόρτες και απομονώσεις. Πως η οικονομία γίνεται με όρους ανοικτών συνόρων, με τις επενδύσεις, τα νομίσματα και τις κεντρικές αποφάσεις να λαμβάνονται από υπερεθνικούς οργανισμούς και αφέντες.

Θα απαντήσουμε κατ’ αρχήν πως η διαφορά τού Εθνικοκοινωνισμού μας με τούς σύγχρονους καιρούς που μάς παρουσιάζουν οι καταστροφείς των εθνών είναι πως για εμάς η οικονομία δεν είναι παιχνίδι και εξουσία αλλά μοχλός στήριξης και υπηρέτης τού Εθνικού Κράτους. Θα απαντήσουμε ακόμη πως στο Ελληνικό Κράτος τις αποφάσεις τις λαμβάνουν οι Έλληνες που δεν φοβούνται τις αναμετρήσεις και έχουν τάξει τον εαυτό τους στην ευημερία και την αυτάρκεια που παράγουν και αποταμιεύουν οι Έλληνες και η γη τους. Και ακόμη πως στα διευθυντήρια των διεθνών αποφάσεων η ελληνική επιρροή θα αυξηθεί, δημιουργώντας ασφάλεια οικονομική και ελληνική ηγεμονία.

Το μεγάλο φόβητρο που έχουν επισείσει οι διεθνιστές πολιτικάντηδες, σοσιαλφιλελεύθεροι και μαρξιστές, επί ονόματι και κατ’ εντολήν τού σιωνιστικού νεοταξισμού είναι ο «φόβος» τής επιστροφής στην συναλλακτική μονάδα τής δραχμής. Θα μείνουμε μάς λένε χωρίς χρήμα, θα φτωχύνουμε, θα κλείσουν οι τράπεζες, θα πεινάσουμε. Τα λένε όλα τούτα τα καταστροφολογικά εκείνοι που φρόντισαν να μάς βγάλουν από την δραχμή και να μάς πάνε στο ευρώ με πλαστά στοιχεία τα οποία ασφαλώς γνώριζαν, φτιάξανε και αποδέχτηκαν τόσο οι ψευτορωμιοί όσο και οι νεοταξίτες έμποροι τού ευρώ. Τα λένε αυτά εκείνοι που συρρικνώσανε την παραγωγική δραστηριότητα, που γέμισαν αχρείαστα δάνεια την ελληνική αγορά, που δέσμευσαν τις πλουτοπαραγωγικές μας πηγές, που τραπεζοποίησαν την οικονομία, παραδίδοντας τις τράπεζες στον σιωνισμό και την εξουσία μαζί με τις συναλλαγές στις τράπεζες.

Αυτοί που διασπείρουν φήμες και επισείουν απειλές, άριστοι χρήστες τής μαύρης προπαγάνδας όντες, δεν λένε την πραγματική και νομοτελειακή αλήθεια. Λένε αυτά που οι ίδιοι ποθούν και έχουν σχεδιάσει να μάς επιβάλλουν μέσω όλων των κομμάτων τής αστικής δημοκρατίας που συντόμως θα ενωθούν ολοκληρωτικά απέναντι στην Χρυσή Αυγή. Ένα αληθινά αδέσμευτο κράτος, ένα κράτος εθνικό και λαϊκό δηλαδή, πρέπει απαραιτήτως να φτιάξει αδέσμευτη οικονομία, μια οικονομία δηλαδή εθνική και λαϊκή. Από την στιγμή λοιπόν που έχουμε αποφασίσει να φτιάξουμε ελληνική οικονομία, θα φτιάξουμε οπωσδήποτε ελληνικό νόμισμα.

Αφού όμως το πρώτο βήμα, δηλαδή το νόμισμα μάς το έχουν χαλάσει, εμείς θα ξεκινήσουμε από την αρχή, από την βάση τής κοινωνικής πυραμίδας, από την επανεκκίνηση τής οικονομίας. Θα φτιάξουμε τα θεσμικά εργαλεία αυτής, την παραγωγική δραστηριότητα και την εισοδηματική κατάσταση των Ελλήνων με βάση τον εθνικό έλεγχο και την κοινωνική δικαιοσύνη. Θα γκρεμίσουμε το σάπιο αντικαθιστώντας το ευθύς αμέσως με το υγιές.

Θα εξορθολογήσουμε την οικονομία, μετατρέποντας αυτήν από εικονική και έξωθεν υπαγορευόμενη σε απευθείας συνδεόμενη με το έργο και την διαχείριση αυτού, από το χωράφι στο ταμείο. Θα φέρουμε τις υπηρεσίες διαχείρισης τού χρήματος στην διάθεση τού Ελληνικού Έθνους. Και θα αποδώσουμε τα κλεμμένα στον ελληνικό λαό και στο ταμείο τής Ισχυρής, Λαϊκής και Εθνικιστικής Ελλάδος. Και αφού πλέον θα έχουμε φαγητό, εργασία και υγεία ελληνική, τότε θα πάμε στην δραχμή.

Αν παρόλα αυτά κάποιοι θελήσουν να μάς πάνε απ’ ευθείας στο τελευταίο στάδιο, να μάς πάνε απ’ ευθείας στην δραχμή σκοπίμως άνευ προετοιμασίας και υποδομών ώστε μέσω τού πλαστού χρέους να αγοράσουν περιουσίες, γη και πλούτο ελληνικό πάμφθηνα, όπως θέλουν παγκοσμιοποιητές και ψευτορωμιοί δημοκράτες να κάνουν, τότε υπάρχει η ανατροπή των κατοχικών αρχών και το σχέδιο εθνικής αντίδρασης. Οι ένοπλες δυνάμεις τής χώρας και ο ελληνικός λαός θα περιφρουρήσουν αμέσως την κοινωνική ειρήνη και συνοχή πατάσσοντας τούς ντόπιους και λαθρόβιους ταραξίες που θα κινηθούν και θα στηθεί το αμυντικό δίχτυ στο εξωτερικό περιβάλλον τού κράτους. Και η διακυβέρνηση θα περάσει στα ελληνικά χέρια.

Στο νέο Εθνικοκοινωνικό Κράτος, στην Λαϊκή και Εθνικιστική Ελλάδα, κλέφτες και τοκογλύφοι τυμβωρύχοι θα παταχθούν. Η ελληνική δικαιοσύνη πλέον απαλλαγμένη από τούς επίορκους δεν θα κυνηγάει Έλληνες Εθνικιστές, αλλά τούς καταχραστές τού μόχθου και τής εξουσίας λαού και πατρίδος. Και στο οικονομικό πεδίο αμέσως θα πρέπει να επιβληθεί η νέα ισοτιμία των συναλλαγών με βάση τον μέσο ελληνικό μισθό. Οι αξίες τής αγοράς δεν θα εκτοξευτούν από κερδοσκόπους, αλλά θα συμπιεστούν και θα έρθουν στο επίπεδο τής αγοραστικής δυνάμεως τού Έλληνα εργαζόμενου και καταναλωτή.

Οι τράπεζες και το χρηματιστήριο θα υπαχθούν στον πλήρη νομικό και διαχειριστικό έλεγχο και στην διοίκηση τού Ελληνικού Κράτους. Οι χρηματοοικονομικοί θεσμοί τής Πολιτείας θα ελεγχθούν και θα εξυγιανθούν από αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες. Οι τραπεζικοί λογαριασμοί των άμεσα και έμμεσα εμπλεκόμενων και στην «κρίση» και στο απερχόμενο οικονομικό κύκλωμα θα ελεγχθούν εξονυχιστικά, εντός και εκτός συνόρων.

Θα διενεργηθεί λογιστικός έλεγχος τού χρέους και μετατροπή τού όποιου υπαρκτού σε ελληνικό νόμισμα. Επιπλέον θα γίνει διαγραφή των δανεικών χρεών στα χαμηλά και τα μικρομεσαία εισοδήματα. Έλεγχος τής αγοράς και πάταξη των μαυραγοριτών. Αναπροσαρμογή των τιμών στα πετρελαιοειδή  με αφαίρεση τής φοροαισχροκέρδειας.

Συμμαχική πολιτική με κατεύθυνση την πολιτική, οικονομική και στρατιωτική συνεργασία ταυτόχρονα, ώστε να βγάλουμε και να αξιοποιήσουμε τον γεωφυσικό μας πλούτο. Ενδεικτικά η περίπτωση τής Ρωσίας ικανοποιεί πλήρως αυτή την συνθήκη. Στήριξη των Ελλήνων τής Ομογένειας ώστε να λάβουν ισότιμα την πρώτη θέση στις οικονομικές διεργασίες των χωρών που κοσμούν με την παρουσία τους. Η Αδέσμευτη Ελλάς θα γίνει οπωσδήποτε και Μεγάλη Ελλάς.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

ΕΝΑ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ


19094634
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης - Όσοι επισκεφτούν για πρώτη φορά στην Τουρκία το Αφιόν Καραχισάρ, (από προσωπική εμπειρία), η πόλη που έγινε διεθνώς γνωστή για την ευρεία καλλιέργεια του χασίς, πολύ πιθανόν να σοκαριστούν καθώς θα αντικρίσουν σε κεντρική πλατεία της πόλης ένα μακάβριο άγαλμα που δείχνει έναν όρθιο, (ο Τούρκος), να ρίχνει κάτω έναν άλλο, (ο Έλληνας), ενώ ετοιμάζεται κυριολεκτικά να τον κατασπαράξει.

Στην τελική ευθεία η κάρτα του πολίτη


σχόλιο ID-ont: Νέο δημοσίευμα του ΕΘΝΟΥΣ με περισσότερες πληροφορίες για την Κάρτα του Πολίτη όπου γίνεται αναφορά σε προαιρετική παραλαβή της από τους πολίτες. Αυτό δεν είναι απαραιτήτως αληθινό μιας και το κράτος:
α) με μια νέα απόφασή του μπορεί να προσφέρει κάποιες από τις υπηρεσίες του υποχρεωτικά μέσω Κάρτας (την καθιστά έτσι εμμέσως υποχρεωτική),
β) μπορεί να μειώσει τόσο πολύ το προσωπικό στα σημεία εξυπηρέτησης των πολιτών, που έτσι θα καταστήσει υπερβολικά χρονοβόρα και κοστοβόρα διαδικασία την πρόσωπο με πρόσωπο εξυπηρέτηση (χωρίς Κάρτα),
γ) με αυτή τη διαρροή προσπαθεί να μετρήσει αντιδράσεις και πιθανόν να τις κατευνάσει πριν καν εκδηλωθούν.
 
Βλέπετε γιατί πριν λίγα χρόνια, όταν έβγαλαν οι Τράπεζες Κάρτα με τσιπάκι (εξεπαφής στην αρχή, με RFID αργότερα), σας προτείναμε να μην τις πάρετε, αλλά να προτιμήσετε το Ταμείο τους για να κάνετε τις συναλλαγές σας; (βλ.  Επιστολή προς Τράπεζα για να ακυρωθεί κάρτα αναλήψεων (cash-card) επειδή έχει πλινθίο (τσιπάκι)  http://id-ont.blogspot.gr/2010/11/cash-card.html) Τώρα λένε "να σαν τις Τραπεζικές σας Κάρτες με τσιπάκι θα είναι η Κάρτα του Πολίτη". Βλέπετε τι σημαίνει σταδιακή προσαρμογή και εξοικείωση;

ΕΘΝΟΣ: Στην τελική ευθεία μπαίνει η υλοποίηση της ηλεκτρονικής κάρτας του πολίτη από την κυβέρνηση με στόχο την πάταξη της γραφειοκρατίας αλλά και ως όπλου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, αφού θα εφαρμοστεί πιλοτικά στις κοινωνικές ομάδες που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.
 
Η έξυπνη κάρτα του πολίτη περιλαμβάνεται και στην επιστολή του υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, προς το Eurogroup ως βασικό εργαλείο της διοικητικής μεταρρύθμισης για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας στο Δημόσιο και τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος.
 
Σαν πιστωτική κάρτα με τσιπ 
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες τις επαφές με τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να συμφωνηθούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά και με την κατασκευή της να αποφευχθεί η παραβίαση προσωπικών δεδομένων των χρηστών. Ο κ. Κατρούγκαλος έχει συζητήσει με εκπροσώπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας αλλά και με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και εκκρεμεί συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αρχής Π. Χριστόφορο, τις επόμενες ημέρες για να οριστικοποιηθεί η μορφή και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της κάρτας.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής», η έξυπνη κάρτα του πολίτη θα έχει το σχήμα πιστωτικής κάρτας και θα περιλαμβάνει τσιπάκι στο οποίο θα είναι περασμένοι τρεις βασικοί αριθμοί που ταυτοποιούν τον κάτοχο: ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου, ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και ο Αριθμός Δημοτολογίου. Αρχικά υπήρχε προβληματισμός αν θα περιλαμβάνει barcode -για το οποίο αντιδρούν διάφοροι κοινωνικοί φορείς- ή κωδικό (Pin) για την ταυτοποίηση του κατόχου.
 
Η κάρτα του πολίτη θα έχει και τη λειτουργία προπληρωμένης κάρτας, καθώς θα «φορτώνεται» με ένα ποσό κάθε μήνα από το κράτος για τους κατόχους που δεν έχουν εισόδημα, προκειμένου να μπορούν αξιοπρεπώς να αγοράζουν τρόφιμα από τα σούπερ μάρκετ ή να λαμβάνουν την επιδότηση ενοικίου που προβλέπεται από τα μέτρα της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Με κωδικό πρόσβασης
Το υπουργείο προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει κωδικό πρόσβασης προκειμένου να ταυτοποιείται ηλεκτρονικά ο κάτοχος της έξυπνης κάρτας.
 
Προοπτικά η κάρτα του πολίτη θα μπορεί να χρησιμοποιείται για όλες τις δυνητικές χρήσεις (ως κάρτα δημότη, ως κάρτα ασφαλισμένου, ως κάρτα αγρότη, ως κάρτα ασθενούς, ως κάρτα μετανάστη, ως κάρτα νέου κ.λπ.) και θα περιλαμβάνει τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας καθώς και τους κωδικούς για το πρόγραμμα taxis του υπουργείου Οικονομικών.
 
Στόχος της κυβέρνησης είναι να ενσωματώσει όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που έχουν αναπτύξει τα υπουργεία και να αποτελέσει η έξυπνη κάρτα του πολίτη «ομπρέλα» για ηλεκτρονικές συναλλαγές πολιτών και επιχειρήσεων με το κράτος. Η κάρτα του πολίτη θα χρησιμοποιείται προοπτικά σε όλο το εύρος της καθημερινής ζωής και θα οδηγήσει στη σταδιακή αντικατάσταση πληθώρας προσωπικών εγγράφων και πιστοποιητικών στις συναλλαγές του με το Δημόσιο. Θα αποτελέσει βασικό μέσο για την ηλεκτρονική διεκπεραίωση υποθέσεων και συναλλαγών των πολιτών με τον δημόσιο τομέα και θα αποτελεί την ψηφιακή ταυτότητα των πολιτών στο Διαδίκτυο.
 
Αλλαγή του θεσμικού πλαισίου
Η κυβέρνηση -σύμφωνα και με την επιστολή Βαρουφάκη για τις 7 μεταρρυθμίσεις προς την ΕΕ- σκοπεύει να θεσμοθετήσει την απαγόρευση στις υπηρεσίες του Δημοσίου να ζητούν από πολίτες έγγραφα που βεβαιώνουν πληροφορίες τις οποίες το κράτος ήδη κατέχει.
Για να επιτευχθεί όμως η πρόθεση της κυβέρνησης χρειάζεται η διαλειτουργικότητα των εθνικών μητρώων στοιχείων πολιτών, δηλαδή η ηλεκτρονική διασύνδεση όλων των βάσεων δεδομένων που διατηρούν τα υπουργεία, η δημιουργία του κατάλληλου νομικού πλαισίου, η δημιουργία και ετοιμότητα των απαραίτητων υποστηρικτικών υποδομών και η επιλογή τεχνικών προδιαγραφών που θα είναι σύμφωνες με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, ώστε να εξασφαλίζεται η διαλειτουργικότητα της κάρτας στο πλαίσιο της ΕΕ.
Με την εφαρμογή της κάρτας του πολίτη έχει υπολογιστεί ότι θα μειωθεί η γραφειοκρατία κατά 25%, θα μειωθούν οι χαμένες ώρες στις δημόσιες υπηρεσίες. Για τον λόγο αυτό το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης θεσμοθετεί την επέκταση του Κώδικα Διοικητικών Διαδικασιών και στα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, προκειμένου να ενταχθούν στο θεσμικό πλαίσιο και τις υποχρεώσεις που διέπουν τις κρατικές υπηρεσίες για την απόδοση εγγραφών στους πολίτες και στις επιχειρήσεις.
ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ
Θα πιστώνονται 100 ευρώ για τρόφιμα και 150 για επιδότηση ενοικίου
Στα τέλη του Μαΐου αναμένεται να ξεκινήσει η εφαρμογή της έξυπνης κάρτας του πολίτη με πιλοτική εφαρμογή στις κοινωνικές ομάδες που διαβιούν στα όρια της φτώχειας, προκειμένου να συμβάλει στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Τα κουπόνια σίτισης, το επίδομα ενοικίου και η παροχή δωρεάν ρεύματος θα παρέχονται στους πολίτες που θα ενταχθούν στα μέτρα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης (υπολογίζονται σε 300.000 οικογένειες), μέσω της κάρτας του πολίτη, πιλοτικά από τον Ιούνιο. Σε δεύτερο χρόνο θα εξαπλωθεί η χρήση της κάρτας και στους υπόλοιπους πολίτες που θα μπορούν να την παραλαμβάνουν από τα ΚΕΠ από τα μέσα του καλοκαιριού.
Με την ψήφιση του νόμου για τα μέτρα που αφορούν την ανθρωπιστική κρίση θα καταγραφούν οι 300.000 οικογένειες που ζουν στα όρια της φτώχειας όπου θα τους δοθούν αρχικά μηνιαία κουπόνια ύψους 100 ευρώ για τις αγορές τροφίμων από σούπερ μάρκετ. Επειτα από τρεις μήνες θα ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή της κάρτας του πολίτη για τις συγκεκριμένες 300.000 οικογένειες, όπου τα μέλη τους θα μπορούν να προμηθευτούν την κάρτα από τα ΚΕΠ.
 
Η «φόρτωση»
Το κράτος θα «φορτώνει» την έξυπνη κάρτα με 100 ευρώ ανά μήνα και για 9 μήνες προκειμένου να πραγματοποιούν αξιοπρεπώς τις αγορές τροφίμων από τα σούπερ μάρκετ και με το επίδομα ενοικίου έως 150 ευρώ τον μήνα για τους δικαιούχους.
Παράλληλα, μέσω της κάρτας θα πιστοποιείται και η δωρεάν παροχή ρεύματος έως 300 kw/h τον μήνα ανά νοικοκυριό για όσους έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση λόγω αδυναμίας πληρωμής.
Κατά την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος της κάρτας, οι κάτοχοι θα μπορούν να συναλλαγούν ηλεκτρονικά με το κράτος είτε από τον προσωπικό τους υπολογιστή είτε από τα ΚΕΠ με την επίδειξη της κάρτας. Τα ΚΕΠ θα είναι ο βασικός μηχανισμός με τον οποίο θα μοιραστεί η κάρτα στους δικαιούχους.
Από τα τέλη του καλοκαιριού θα επεκταθεί η χρήση της έξυπνης κάρτας και στους υπόλοιπους πολίτες, ενώ προοπτικά θα αυξάνονται οι υπηρεσίες και τα έγγραφα που θα μπορεί να λάβει ο κάτοχος με τη χρησιμοποίηση της έξυπνης κάρτας.
Παραλαβή μέσω ΚΕΠ  
Τα «κλειδιά» της ταυτοποίησης
Η κάρτα ουσιαστικά θα εμπεριέχει την ψηφιακή υπογραφή του κατόχου και με τη χρήση της θα γίνεται η ψηφιακή αυθεντικοποίηση του πολίτη στο Διαδίκτυο για ηλεκτρονική διεκπεραίωση συναλλαγών με το κράτος.
Η κάρτα αναμένεται να χρησιμοποιεί διάφορα «ηλεκτρονικά κλειδιά» που θα αναγνωρίζουν τον χρήστη στα ηλεκτρονικά αρχεία των κρατικών φορέων, προκειμένου «καμία δημόσια υπηρεσία να μη ζητά πληροφορίες που ήδη κατέχει άλλη δημόσια υπηρεσία», όπως έχει δηλώσει ο πρωθυπουργός.
Οι πολίτες θα μπορούν να λαμβάνουν την έξυπνη κάρτα εθελοντικά και θα μπορούν να τη χρησιμοποιούν είτε από τον υπολογιστή τους μέσω των ηλεκτρονικών ΚΕΠ που θα δημιουργηθούν είτε και με φυσική παρουσία στα ΚΕΠ, προκειμένου να καταθέτουν αιτήσεις για την παραλαβή εγγράφων.
 
 
 
Στα σχέδια της κυβέρνησης είναι επίσης και η μελλοντική λειτουργία της κάρτας του πολίτη και ως φοροκάρτας όπου θα δίνεται η δυνατότητα να καταχωρίζονται οι αποδείξεις από τις αγορές του κατόχου.
 
Οι πολίτες θα μπορούν να λαμβάνουν την έξυπνη κάρτα εθελοντικά και θα μπορούν να τη χρησιμοποιούν είτε μέσω των ηλεκτρονικών ΚΕΠ είτε και με φυσική παρουσία στα ΚΕΠ.
 
Του Νίκου Β. Τσίτσα
 
 

«Προβλέπουμε ένα μέλλον στο οποίο όλοι θα έχουν εμφυτευμένο τσιπ…»


Με μια κίνηση του χεριού, οι υπάλληλοι ενός γραφείου στη Στοκχόλμη της Σουηδίας έχουν τη δύναμη να ανοίγουν πόρτες, να εκτυπώνουν και να πληρώνουν για το μεσημεριανό τους γεύμα, μεταξύ άλλων, με ένα ενσωματωμένο μικροτσίπ.

Τσίπρας - Καμμένος στη Ρωσία στις 9 Μαΐου


Τσίπρας - Καμμένος στη Ρωσία στις 9 Μαΐου
Χωρίς κιγκλιδώματα και χωρίς υπερυψωμένη εξέδρα για τους επισήμους, θα πραγματοποιηθεί η στρατιωτική παρέλαση για την 25η Μαρτίου, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος. Ο κ. Καμμένος μίλησε στους στρατιωτικούς συντάκτες, ενώ παρόντες στην συνάντηση ήταν επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Κώστας Ησυχος και ο υφυπουργός Νίκος Τόσκας. Ο κ. Καμμένος διευκρίνισε, ότι για την απάλειψη της υπερυψωμένης εξέδρας των επισήμων συνεννοήθηκε με την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου.

Ο Αμερικανός πρέσβης εξήρε τη συμβολή του στρατού της FYROM


Ο Αμερικανός  πρέσβης στα Σκόπια, Τζες Μπέιλι συναντήθηκε, σήμερα,  με τον επικεφαλής του στρατού των Σκοπίων, Γκοράνσο Κοτέσκι.
Ο Κοτέσκι τόνισε την άριστη συνεργασία του στρατού της χώρας με τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ένα στρατηγικό εταίρο στον τομέα των σχέσεων μεταξύ των στρατών, όπως σημειώνει το δελτίο τύπου του υπουργείου Άμυνας.
Ο πρέσβης Μπέιλι, σημείωσε ότι οι ΗΠΑ εκτιμούν ιδιαίτερα τη συμβολή του νοτιοσλαβικού κράτους σε αποστολές προστασίας και ασφάλειας και προοιώνισε την άριστη μελλοντική συνεργασία μεταξύ των δύο στρατών και την ανάπτυξή της, σύμφωνα με αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.
--
               

Ισραήλ: Ένας θησαυρός από την εποχή του Μ. Αλεξάνδρου ανακαλύφθηκε σε σπήλαιο


Εξερευνητές σπηλαίων στο Ισραήλ ανακάλυψαν έναν μικρό θησαυρό από νομίσματα και κοσμήματα της εποχής του Μεγάλου Αλεξάνδρου που, όπως πιστεύουν οι αρχαιολόγοι, πιθανότατα τα είχαν κρύψει εκεί άνθρωποι που εκτοπίστηκαν λόγω κάποιου πολέμου. Ο θησαυρός, ηλικίας 2.300 ετών, είναι ο πρώτος του είδους του που εντοπίζεται στο Ισραήλ και ανάγεται στην περίοδο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ανέφερε ο Άιταν Κλάιν, της Ισραηλινής Υπηρεσίας Αρχαιοτήτων.

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΕΤΥΧΕ! Μετά από 5χρόνια «ανακάλυψαν» ότι χρειαζόμαστε κι άλλα 40δις!


DSC_3831[1]
Που είναι αυτές οι πετυχημένες Κυβερνήσεις, όπως του Παπανδρέου, που μας έλεγε ότι θα βγούμε από το μνημόνιο το 2013, που είναι ο Παπαδήμος που θα μείωνε το χρέος, που είναι ο Σαμαράς που μας έλεγε ότι επιστρέφουμε στην ανάπτυξη; Μετά από τόσα δις μνημονίων, οι Γερμανοί λένε ότι χρειαζόμαστε κι άλλα 40δις !

olympia

Αν το δεις θα κόψεις το τσιγάρο

Ποιοι χρηματοδότησαν την Ναζιστική Γερμανία; Βίντεο

Τελειώνει το αίσχος > Παρέλαση χωρίς κάγκελα ζήτησε ο Καμμένος


καμενοσ
Ελεύθερη πρόσβαση στη φετινή παρέλαση της 25ης Μαρτίου φαίνεται πως θα έχουν όσοι επιθυμούν να την παρακολουθήσουν διά ζώσης. Αυτό τουλάχιστον εισηγήθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στην περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, σύμφωνα με πληροφορίες που προκύπτουν από το στρατιωτικό ρεπορτάζ.

Σύμφωνα με αυτές, ο κ. Καμμένος ζήτησε φέτος η παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας να γίνει χωρίς κιγκλιδώματα, ενώ πρότεινε και οι θέσεις των επισήμων να μην είναι υπερυψωμένες, ως είθισται.

olympia

Τις προειδοποιήσεις του ινστιτούτου Quilliam, ότι το Ισλαμικό Κράτος θα εισβάλει στην Ευρώπη από Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα έχει λάβει σοβαρά η νέα Ελληνική κυβέρνηση


Χάρτης ΣΟΚ! Το Ισλαμικό Κράτος θα εισβάλει στην Ελλάδα
Τις προειδοποιήσεις του ινστιτούτου Quilliam, ότι το Ισλαμικό Κράτος θα εισβάλει στην Ευρώπη από Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα έχει λάβει σοβαρά η νέα ελληνική κυβέρνηση.
Τόσο ο Νίκος Κοτζιάς όσο και ο Πάνος Καμμένος έχουν σηκώσει το θέμα ψηλά και το έχουν θέσει με επίσημες δηλώσεις τους στην παγκόσμια κοινή γνώμη. Μόνο χυδαίες γερμανικές εφημερίδες, όπως η Bild, ειρωνεύονται αυτό που τώρα μεταδίδουν και τα αμερικανικά Μέσα.
Δείτε χάρτη που έδειξε το FOX NEWS, το πλάνο κυκλοφορεί ευρέως στο Twitter, που δείχνει με βέλη τα κύματα εισβολής των τζιχαντιστών από Λιβύη και Μέση Ανατολή να «δείχνουν» την Ελλάδα.

Bloomberg: Οι προτάσεις Βαρουφάκη είναι ερασιτεχνικές


«Η αρχική συμφωνία της Ελλάδας με τους πιστωτές της για την αποτροπή μίας στάσης πληρωμών έχει αρχίσει να ραγίζει καθώς ευρωπαίοι αξιωματούχοι τονίζουν ότι οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης απέχουν πολύ απ' το να ανταποκριθούν σε αυτό που συμφωνήθηκε δύο εβδομάδες πριν», σημειώνει το Bloomberg. Σύμφωνα με δύο αξιωματούχους οι προτάσεις Βαρουφάκη είναι ερασιτεχνικές και δεν είναι αρκετές για την επίτευξη συμφωνίας. «Δεν δείχνουν σημαντική πρόοδο για την επίτευξη των δεσμεύσεων που έγιναν στις 20 Φεβρουαρίου», υπογραμμίζουν.

9 Μαϊου – 10 Χρόνια από την «αυτοκτονία» του Κώστα Τσαλικίδη – Ενα Εγκλημα περιμένει την Τιμωρία!


Πριν από 4 χρόνια ο δικηγόρος της οικογένειας Νίκος Κωνσταντόπουλος είχε πει σε συνέντευξη Τύπου «Η οικογένεια Τσαλικίδη έχει την αίσθηση και την πικρία ότι κάποιοι δεν θέλησαν αυτή τη συσχέτιση, κάποιοι φοβήθηκαν να ερευνήσουν και να αποκαλύψουν την αλήθεια, κάποιοι προτίμησαν να κρατήσουν ενταφιασμένη την υπόθεση Τσαλικίδη ως ένοχο μυστικό. Η εγκληματική ενέργεια θανάτωσης του Κώστα Τσαλικίδη να μην συνοδευτεί με το επιπρόσθετο έγκλημα της σιωπής και της συγκάλυψης. Να συσχετιστεί επιτέλους η υπόθεση θανάτου Τσαλικίδη με την δίωξη για το έγκλημα των υποκλοπών. Ο θάνατος Τσαλικίδη να μην παραμείνει ένοχο μυστικό».

Κοτζιάς: 80 δις έβγαλε η Γερμανία από την ελληνική κρίση-Τι είπε για Χριστοφοράκο


kotzias
«Η Γερμανία, με άμεσο ή έμμεσο τρόπο, κέρδισε περί τα 80 δισ. ευρώ από την ελληνική οικονομική κρίση. Πρέπει να μιλούμε με αριθμούς, και όχι η μία πλευρά να θέλει να δασκαλέψει την άλλη με ψευτοηθικιστικές τοποθετήσεις» δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στα γερμανικά τηλεοπτικά δίκτυα ARD και ZDF, στη Ρίγα της Λετονίας. Ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε τα παραπάνω σχολιάζοντας το ζήτημα που επανέρχονται συχνά στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με τα χρήματα που έχει χάσει η Γερμανία, εξαιτίας της ελληνικής κρίσης. Όπως σημείωσε ο κ. Κοτζιάς, συμβαίνει «ακριβώς το αντίθετο».

Στο ίδιο ύφος, ο κ. Κοτζιάς διέψευσε και τα στερεότυπα που αρκετές φορές κυριαρχούν στα γερμανικά ΜΜΕ και δείχνουν μια ολόκληρη χώρα, την Ελλάδα, και έναν ολόκληρο λαό, τον ελληνικό, με αρνητικές ιδιότητες που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
«Στερεότυπα πως όλοι οι Έλληνες είναι κλέφτες, τεμπέληδες και ψεύτες, αν και όλες οι ευρωπαϊκές στατιστικές λένε πως οι Έλληνες εργάζονται περισσότερες ώρες την εβδομάδα από όλους τους Ευρωπαίους.
» Αυτή τη στιγμή έχουμε στην Ελλάδα 60% νεανική ανεργία, πρέπει να συζητήσουμε, να δούμε τι θα γίνει με αυτή τη νέα γενιά, ποια στάση θα κρατήσει αυτή η νέα γενιά απέναντι στην ΕΕ, εάν δεν θα έχει δουλειά και ακούει συνέχεια για κυρώσεις.
» Εντάξει, καταλαβαίνω πως η Ελλάδα πρέπει να τιμωρηθεί, πως όλοι οι Έλληνες είναι κακοί, μπορώ να τα δεχθώ όλα αυτά, αλλά θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει μετά. Αυτό που λέω διαρκώς είναι πως θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει μελλοντικά. Πρέπει να έχουμε μια θετική κατάσταση win-win…» υποστήριξε ο κ. Κοτζιάς.
Ειδική αναφορά έκανε ο υπουργός Εξωτερικών και στα μεγάλα σκάνδαλα διαφθοράς στην Ελλάδα, σημειώνοντας πως «υπαίτιοι αυτών των σκανδάλων, Έλληνες, ζουν σήμερα στη Γερμανία» και κάλεσε τη γερμανική δικαιοσύνη να δώσει επιτέλους τα πρωτόκολλα των καταθέσεων, ώστε να έχουμε αποδείξεις για το ποιος δωροδοκήθηκε στην Ελλάδα.
«Δεν μπορεί να επιχειρηματολογεί κανείς με ψευτοηθικιστικές παραινέσεις, και την ίδια στιγμή αυτά τα άτομα που προκάλεσαν τα σκάνδαλα, όπως ο κ. Χριστοφοράκος της Siemens, να βρίσκονται στη Γερμανία. Αυτό θα πρέπει να σταματήσει. Η γερμανική δικαιοσύνη πρέπει να μας κοινοποιήσει της καταθέσεις τους. Είμαστε κατά της διαφθοράς, είμαστε κατά του πλούτου που προέκυψε με μεθόδους διαφθοράς, αλλά η Γερμανία θα πρέπει να πάψει να κρύβει τέτοιους μεγαλοαπατεώνες» κατέληξε ο κ. Κοτζιάς.

olympia

Η νέα Ελλάδα


‘‘Ο σύγχρονος Ελληνισμός έχει πνευματικά κεφάλαια ανεκτίμητα, όχι δανεισμένα, αλλά δικά του στ’ αλήθεια: την ανθρωπιστική του παράδοση, την Ορθόδοξη Εκκλησία, το πνεύμα του Εικοσιένα ’’
                                                                                         Γιώργος Θεοτοκάς
Επιβάλλεται η σκέψη μου να προπορευτεί. Να υπεράσχει υπέρμετρα του σώματος, εάν θέλω να ελπίσω. Γιατί η σκέψη βλέπει υπερβολικά μακριά, μακρύτερα από το σώμα, το οποίο, κατά τον Αλμπέρ Καμύ, βρίσκεται μονίμως στο παρόν. «Το να καταργήσεις την ελπίδα σημαίνει να επαναφέρεις τη σκέψη στο σώμα», και το σώμα, δυστυχώς, θέλουμε δε θέλουμε, φθείρεται. Γηράσκει…

Δείτε γιατί θα σκορπίσει το χάος ο θάνατος της Βασίλισσας Ελισάβετ – Ζημιά δισ. στερλίνες στην οικονομία

Ο θάνατος της Βασίλισσας Ελισαβέτ της Δεύτερης είναι ένα γεγονός που όταν συμβεί θα βυθίζει στο χάος όχι μόνο την Μεγάλη Βρετανία αλλά και μεγάλο μέρος του πλανήτη, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου υπήρξε αγγλική αποικία.
Η Βασίλισσα Ελισαβετ, είναι σήμερα 88 χρονών και σίγουρα δεν θα ζει για πάντα, αναφέρει ο Business Insider. Από την στιγμή που ενθρονίστηκε το 1952 έχει δει να αλλάζουν 12 πρωθυπουργοί καθώς και 12 Αμερικανοί πρόεδροι.

«Βόμβα» Βαρουφάκη: Εκλογές ή δημοψήφισμα για το ευρώ, αν δεν συμφωνήσουμε στις Βρυξέλλες!


varoufakis_485_355
Με αφορμή το αυριανό Eurogroup, ο Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε στην Corriere della Sera για τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες τονίζοντας ότι η η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη άλλο δάνειο και πως η Ελλάδα θα επιβιώσει ακόμα κι αν δεν υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους. Ο Έλληνας υπουργός μιλάει για τη σημασία που έχει ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα για την Ελλάδα, για τις επενδύσεις, για τους κινδύνους που προκαλούν οι συζητήσεις περί Grexit, για τις σχέσεις του με τον Μάριο Ντράγκι, αλλά και για την ρευστότητα δηλώνοντας ότι: «Μπορώ μόνον να πω ότι έχουμε τα αναγκαία χρήματα για να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις, για τα υπόλοιπα θα δούμε».
«Δεν νομίζω ότι χρειάζεται ένα νέο δάνειο, δεν θα επιστρέψουμε στον μηχανισμό του δανείου έναντι ενός προγράμματος που πρέπει να σεβαστούμε» αναφέρει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών στην συνέντευξή του και συμπληρώνει: «Η ιδέα που προτείνουμε στους ευρωπαίους εταίρους είναι αυτή ενός σχεδίου που να ξαναδώσει στην Ελλάδα την δυνατότητα να αναπτυχθεί και να σταματήσει την ανθρωπιστική κρίση».
Ο Γιάνης Βαρουφάκης αποσαφηνίζει ότι από τώρα μέχρι τον Ιούνιο θα πρέπει να σταθεροποιηθεί η κατάσταση και στην συνέχεια θα πρέπει να αρχίσει μια δεύτερη φάση, ένα δεύτερο επίπεδο, με την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Με ένα «συμβόλαιο για την ανάπτυξη που να βασίζεται σε μια λογική φορολογική προσέγγιση».
Τα κύρια σημεία που θέτει είναι «ένα αναθεωρημένο πρωτογενές πλεόνασμα, διότι εκείνο που προβλέφθηκε στο παρελθόν θα στραγγάλιζε την Ελλάδα, μια έξυπνη αναδιάρθρωση του χρέους και ένα πρόγραμμα επενδύσεων μεγάλης κλίμακας».
Ο υπουργός οικονομικών τονίζει ότι «η αντικατάσταση του σημερινού χρέους με ομόλογα συνδεδεμένα με την ονομαστική ανάπτυξη δεν αποτελεί μονομερή πράξη» και ότι «θα είχε ως ιδιαίτερα θετικό αποτέλεσμα την αποστολή του μηνύματος ότι η Ευρώπη είναι εταίρος της Ελλάδας στην ανάπτυξη».
Σχετικά με το πρόγραμμα επενδύσεων, ο κύριος Βαρουφάκης υπογραμμίζει ότι «το μοντέλο του είναι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για όλη την Ευρώπη», από την στιγμή που «υπάρχει μεγάλη ρευστότητα, η ΕΤΕ μπορεί να εκδώσει μεγάλη ποσότητα ομολόγων, να συγκεντρώσει κεφάλαια των επενδυτών και να τα χρησιμοποιήσει για χρήσιμα, καλά σχέδια».
Στην ερώτηση ποια είναι η αντίδραση του Eurogroup στις προτάσεις αυτές, ο υπουργός Οικονομικών απαντά: «σιωπή. Επικρατεί σιωπή, η Ευρώπη προχωρεί βυθισμένη στην νωθρότητα. Είναι σαν ένα μεγάλο πλοίο που χρειάζεται καιρό για να αλλάξει πορεία. Και επιπλέον, αν η αλλαγή αυτή προέρχεται από μια κυβέρνηση της ριζοσπαστικής Αριστεράς υπάρχει ο φόβος ότι από πίσω μπορεί να κρύβεται κάτι το ύποπτο».
Ο υπουργός Οικονομικών προσθέτει ότι «η Ελλάδα δεν επέστρεψε στην ύφεση, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν είχε ποτέ εξέλθει από αυτή και είναι αναληθές να υποστηρίζει, κανείς, το αντίθετο». Και διερωτάται: «Ποιος θα έρθει στην Ελλάδα να επενδύσει αν γίνεται συνεχώς λόγος για Grexit. H αναφορά στο Grexit περιέχει δηλητήριο, και όταν σταματήσει – αυτό είναι μια πολιτική επιλογή – θα ακολουθήσει ιδιαίτερα θετική αντίδραση των αγορών, θα μπορούσαν ακόμη και να δημιουργηθούν φούσκες. Για τον λόγο αυτό η ανάπτυξη πρέπει να έχει ισχυρές βάσεις, και αυτές προέρχονται από μια συμφωνία με την Ευρώπη».
Σε ερώτηση της Corriere della Sera αν μια μη επίτευξη συμφωνίας με τις Βρυξέλλες θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα, ο Γιάνης Βαρουφάκης απαντά:
«Θεωρώ ότι η κυβέρνηση θα επιβίωνε, ούτως η άλλως. Η μεγάλη μας δύναμη είναι η σχέση εμπιστοσύνης με τον κόσμο: εμείς δεν λέμε ψέματα στους Έλληνες. Μετά από πέντε χρόνια στα οποία η ιθύνουσα τάξη δήλωνε ότι ήθελε να σώσει την χώρα και έριχνε όλο το βάρος στις πλάτες των φτωχών, ο κόσμος καταλαβαίνει. Με σταματάει στον δρόμο και μου ζητά μόνον να πω την αλήθεια και να ξαναδώσω αξιοπρέπεια στην χώρα».
Η ιταλική εφημερίδα επιμένει και ρωτά τον υπουργό: «αν όμως οι Βρυξέλλες δεν δεχθούν το σχέδιό σας;»
«Θα μπορούσαν να υπάρξουν προβλήματα. Αλλά, όπως μου είπε ο πρωθυπουργός, δεν είμαστε κολλημένοι στις καρέκλες. Μπορούμε να προκηρύξουμε και πάλι εκλογές, να προκηρύξουμε δημοψήφισμα» (για το ευρώ, αποσαφηνίζει η Κοριέρε).
Ο επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών χαρακτηρίζει «τυπική», την σχέση του με τον Μάριο Ντράγκι και προσθέτει: «Προς την Ελλάδα η ΕΚΤ ακολουθεί την αρχή της πειθαρχικής προσέγγισης. Το 2012, σε συνθήκες κρίσης παρόμοιες αλλά με μια συντηρητική κυβέρνηση, έδειξε ευελιξία, αύξησε χωρίς κανένα πρόβλημα την δυνατότητα της κυβέρνησης να εκδίδει ομόλογα βραχυπρόθεσμης λήξης. Τώρα, όμως, μείωσε πολύ τα περιθώρια κινήσεών μας».
Απαντώντας, τέλος, στην ερώτηση «αν θεωρεί ότι τον Ιούλιο η ΕΚΤ θα αγοράσει ελληνικά ομόλογα στα πλαίσια του προγράμματος Ποσοτικής Χαλάρωσης (Quantitative Easing)», ο κ. Βαρουφάκης εξηγεί: «Θεωρώ ότι το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης θα έπρεπε να εφαρμόζεται εκεί όπου υπάρχει η μέγιστη έλλειψη ανάπτυξης. Αντιθέτως, θα αγοραστεί μεγάλη ποσότητα γερμανικών ομολόγων. Θεωρώ ότι η ΕΚΤ θα έπρεπε να είχε αγοράσει χθες ελληνικά ομόλογα. Όχι αύριο. Θεωρώ τον Ντράγκι εξαιρετικό διοικητή, δεδομένης της κατάστασης περιορισμένης ελευθερίας στην οποία κινείται. Αλλά η ανεξαρτησία της Κεντρικής Τράπεζας πρέπει να λειτουργεί προς δυο κατευθύνσεις: και η ΕΚΤ δεν πρέπει να προχωρεί σε κρίσεις πολιτικού περιεχομένου, πρέπει να μεταχειρίζεται όλες τις χώρες με τον ίδιο τρόπο».
ΠΗΓΗ: CORRIERE DELLA SERA
newsit.gr

Τσακίστε τους τους τα σχέδια πριν τσακίσουν την πατρίδα


Αυτό το παιχνίδι είναι από χέρι χαμένο, και όσο ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει εγκλωβισμένος στις αυταπάτες του, στα σοσιαλδημοκρατικά νεφελώματα και στην επικίνδυνη πολιτική και
στρατηγική ατολμία, τότε μοιραία η έκβαση αυτής της αντιπαράθεσης δύο τινά μπορεί να σημαίνει…

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ, Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ


Foto3
Τουρκικός χάρτης που δείχνει τις τουρκικες διεκδικήσεις στο Αιγαίο με βάση τα ενεργειακά κοιτάσματα.
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η μεγάλη οικονομική κρίση των τελευταίων ετών που έριξε την Ελλάδα σε μια πρωτοφανή περιπέτεια με χιλιάδες οικογένειες να μην έχουν τα βασικά προς το ζην και την εθνική μας κυριαρχία παραδομένη σε ξένους ανθέλληνες τοκογλύφους, μας δίνει το ισχυρό ερέθισμα να θέσουμε ξανά το ζήτημα των ενεργειακών κοιτασμάτων στο Αιγαίο, μια παλιά υπόθεση η οποία όμως τώρα παίρνει καινούργιες διαστάσεις συνδυασμένη και με την ανάκτηση της χαμένης εθνικής μας ανεξαρτησίας.

Τιμήθηκαν οι Πεσόντες του 5ου Συντάγματος στο Ύψωμα 731(φώτο)…Αλλά!


AAA4931-1024x768
Σε μια σεμνή & λιτή τελετή όπου απουσίαζαν οι Πολιτικές Αρχές της Κυβέρνησης  ,αλλά με τι παρουσία των απλών ανθρώπων, των συγγενών των Πεσόντων ,η Αντιπεριφέρεια Τρικάλων (απουσίαζε και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας ),Ο Δήμος Τρικκαίων Παρουσία του Δημάρχου και παρουσία της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών ,Αξιωματικών και Σπουδαστών ,τιμήθηκαν οι ήρωες Θεσσαλοί που έπεσαν στο Ύψωμα 731!

ΓΙΑΤΙ Η ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΘΕΙΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2016, ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΔΕΝ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ;


synodos-orthodoxi
Προς χάριν των Παπικών δεν καλείται Οικουμενική;
Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου Γιατί η προγραμματισθείσα Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθόδοξης Εκκλησίας δεν καλείται Οικουμενική; Η συμμετοχή των τοπικών Εκκλησίων θα είναι πλήρης. Γιατί λοιπόν δεν καλείται Οικουμενική; Εμμέσως πλην σαφώς υπονοείται απο κάποιους η απουσία των Παπικών. Άλλοι φοβούνται την έκβαση των διαλόγων, που η μακροχρόνια ενασχόληση τους με τα ‘’ελάσσονα’’, αλλότριους καρπούς έφερε.
Η Εκκλησία της Ρώμης παρίστατο στις Αγίες Οικουμενικές Συνόδους, πριν το έτος 1054. Οι αποστάντες Παπικοί με την αποκοπή τους από την Μία Αγία Εκκλησία, την Χάριν απώλεσαν.
Ο Άγιος Βασίλειος στην Προς Αμφιλόχιον περί κανόνων λέγει «Οι Καθαροί και αυτοί των απεσχισμένων εισί…διότι η μεν αρχή δια σχίσματος γέγονεν». Το αυτό δεν συνέβηκε με τους Παπικούς; Από το έτος 1054 μ.Χ., οι Παπικοί σε αιρέσεις περιέπεσαν.
«Οι δε της Εκκλησίας αποστάντες», συνεχίζει ο Άγιος Βασίλειος «ουκέτι έσχον την χάριν του Αγίου Πνεύματος εν εαυτοίς». Να το επεξηγήσει κανείς; Ο Άγιος Βασίλειος, ξεκάθαρα αναφέρει «Ουκέτι έσχον την χάριν του Αγίου Πνεύματος εν εαυτοίς».
Γιατί δίνουν το δικαίωμα σε κάποιους να ανησυχούν; Η συμμετοχή των τοπικών Εκκλησίων θα είναι πλήρης και ως εκ τούτου η προγραμματισθείσα Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, πρέπει να κληθεί Οικουμενική. Κανείς λόγος δεν συντρέχει να μην καλείται Οικουμενική. Εξάλλου αν κληθεί έτσι, θα της δοθεί και το αρμόζον Ορθοδόξως νοούμενο κύρος.
Οι αναφορές που γίνονται από κάποιους για συμμετοχή των πρεσβυγενών Πατριαρχείων πλην της Ρώμης, εάν αποσκοπούν με την αναφορά τους αυτή, σαν αιτιολογικό γιατί η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθόδοξης Εκκλησίας δεν καλείται Οικουμενική, αυτό αναμφισβήτητα δεν είναι σύμφωνο με την Ορθόδοξη Εκκλησιολογία.
Η Μία Αγία Εκκλησία δεν απώλεσε την Οικουμενικότητά της μετά την αποκοπή των Παπικών από αυτήν. Οι αποστάντες Παπικοί την Χάριν απώλεσαν. Ο Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός λέγει «ως αιρετικούς αυτούς απεστράφημεν και δια τούτο αυτών εχωρίσθημεν» και πιο κάτω συνεχίζει «αιρετικοί εισίν άρα και ως αιρετικούς αυτούς απεκόψαμεν».
Ο Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς, αναφέρει : «Οι Άγιοι χριστοφόροι Απόστολοι έδωσαν άπαξ διαπαντός τον ορισμόν της θεανθρωπίνης εκκλησιαστικότητος: ‘’ Έδοξε τω Αγίω Πνεύματι και ημίν’’ (Πραξ. 15,28). Πρώτον το Άγιον Πνεύμα και κατόπιν ημείς˙ ημείς τόσον, όσον δίδομεν χώρον εις το Άγιον Πνεύμα δια να ενεργή δι’ημών».
Όσα σχίσματα κι αν έγιναν, όσοι κι αν έχουν αποκοπεί από την Μία Αγία Εκκλησία, ουδέποτε έχασε την Οικουμενικότητά της, ούτε έπαψε να είναι «από περάτων έως περάτων της γης», όπως ορθά χαρακτηρίζεται η Εκκλησία μας στα αρχαία λειτουργικά κείμενα.
«Οι δε της Εκκλησίας αποστάντες ουκέτι έσχον την χάριν του Αγίου Πνεύματος εν εαυτοίς», λέγει Άγιος Βασίλειος. Το αυτό ισχύει και δια τους Παπικούς, προς χάριν των οποίων, η προγραμματισθείσα Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, πιστεύω δεν καλείται Οικουμενική

Βατικανο: Η εκκλησία του Κτήνους


vatikano-i-ekklisia-tou-ktinous
Η μάζα των καθολικών πιστών αλλα και ο υπόλοιπος κόσμος δεν έχει κατανοήσει περί τίνος εκκλησία πρόκειται…η καθολική εκκλησία αποτελείται απο σατανιστές κληρικούς που χρησιμοποιούν την πίστη για να διαπράττουν εγκλήματα εναντίον των παιδιών. Βασική ιεροτελεστία ειναι ο βιασμός και η θυσία μικρών παιδιών. Ενας Ιρλανδός δημοσιογράφος και παρουσιαστής, ο Richie Allen αναφέρει οτι ο πρώην Πάπας ο Γερμανός Ιωσηφ Ραντζινγκερ (Βενέδικτος) έδινε συμβουλές στους αρχιεπισκόπους της καθολικής εκκλησίας πως να αντιδράσουν στις ερωτήσεις της αστυνομίας οταν οι παπάδες κατηγορούνται για τον βιασμό των παιδιών. Μια απο τις λύσεις ηταν η αλλαγή της ενορίας ώστε το παπαδαριο να μπορουσε να συνεχίσει τις βρωμοδουλειές του εις βάρος αλλων παιδιών.
Υπάρχουν μάρτυρες που ονομάζουν το όνομα του Ραντζιγκερ οταν λάμβανε μερος στις σατανικές ιεροτελεστίες και ανθρωποθυσίες παιδιών. Συμφωνα με την μάρτυρα Toos Nijenhuis o Ραντζιγκερ σκότωσε ενα κοριτσάκι το φθινόπωρο του 1987 σε ενα γαλλικό κάστρο.
Συμφωνα με τον Ιρλανδο Allan η καθολική εκκλησία εχει ασπαστεί τον σατανισμό, οι πράξεις τους δεν ειναι τυχαίες και δεν ειναι απλά μονο παιδεραστές. Δυστυχώς δεν ειναι μονο η καθολική εκκλησία που ασχολείται με τον σατανισμό αλλα και οι βασιλικές οικογένειες, ποδιτσες, πολιτικοί, δικαστές και δικηγόροι κτλ.
Πραγματικά ειναι αδιανόητο οτι με τοσες εκατοντάδες υποθέσεις βιασμών παιδιών απο καθολικούς παπάδες και αλλων σατανιστικων δραστηριοτήτων που δεν βγαίνουν ποτε στην επιφάνεια…η καθολική ύπνωση των πιστών είναι απίστευτα συγκλονιστική!!! Εξαφανίζονται εκατοντάδες χιλιαδες παιδιά σε ολο τον κοσμο αλλα κανεις δεν καταλαβαίνει γιατι;;;
Μετα την ξαφνική του αποχώρηση ο σατανιστης παιδεραστής Πάπας Βενέδικτος ειχε δηλώσει οτι θα έμπαινε σε ενα μοναστήρι. Αλλα ο δολοφόνος κρύβεται ακόμα μες το Βατικανο διότι εκει μεσα δεν μπορεί κανείς να τον ακουμπήσει. Το Βατικανο προστατεύει τους σατανιστές παιδεραστές γιατι το κτήνος ειναι βαθιά μεσα κρυμμένο.
Ο βρωμοπαπας καταδικάστηκε με την ποινή φυλάκισης των 25 χρόνων απο το Common law courts justice στις Βρυξέλλες….αλλα ποιος απο τα καθάρματα δημοσιογράφους θα γράψει την αλήθεια για το κέντρο του κτήνους! Στην ιστοσελίδα του ITCCS μπορείτε να βρείτε και άλλες πληροφορίες.
ΚΟΡΑΞ

Αυτή είναι η συμμορία των ΔΕΚΑ που με τη βοήθεια οικιακών βοηθών είχε ρημάξει τα σπίτια της Αττικής! (ΦΩΤΟ)

60

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες δέκα (10) ατόμων, μελών εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε κλοπές και ληστείες σε οικίες με τη συνδρομή οικιακών βοηθών και αποκλειστικών νοσοκόμων που παρείχαν πληροφορίες για τις οικίες και τους ενοίκους αυτών και συνελήφθησαν την 25-2-2015 από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής. (Σχετικό το από 26-2-2015 Δ.Τ. ΓΑΔΑ).
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους: