Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015

ΤΟ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΕΩΣΑΘΗΝΑ 13-3-2015.

Η ιστορία γράφεται από τα έθνη που βρέχονται από την θάλασσα και εκμεταλλεύονται στο έπακρο το γεωφυσικό τους πλεονέκτημα. Η εξέλιξη τής ανθρωπότητας έρχεται από τούς λαούς που φτιάχνουν το γεωπολιτικό τους περιβάλλον συμφώνως με την φύση τής γης και τής ψυχής τους. Η Ελλάς έχει την προσωπικότητα τής ναυτικής δυνάμεως, αλλά στο πηδάλιο τού σκάφους βρίσκονται λαθρεπιβάτες τής Φυλής που ψάχνουν να δέσουν την σαπίλα τους σε ξένα λιμάνια.

Όμως η Ελλάς προορίζεται για να ηγεμονεύσει και θα ηγεμονεύσει. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να νοιαστούμε για την ανάπτυξη τού Έθνους μας που θα έρθει μέσα από την τήρηση τής ταυτότητάς μας και την τείχιση τής Πατρίδος, αφού τα ευρωπαϊκά προσχήματα σύντομα θα καταπέσουν κάτω από τα αποκαΐδια τής γηραιάς ηπείρου.

Είναι ιδιαιτέρως ανόητο να ακούμε να γίνεται λόγος για ενεργειακή κρίση, όταν η Πατρίδα μας διαθέτει ορυκτό πλούτο και υδρογονάνθρακες που θα έπρεπε να μάς έχουν καταστήσει το επίκεντρο τής οικουμένης ως ενεργειακός κόμβος κι όχι ως οικονομική χωματερή τής παγκοσμιοποίησης. Είναι ιδιαιτέρως γλαφυρό να ακούμε πως ο διεθνής καβγάς που περνάει για μια ακόμη φορά από τα νερά μας και την Χερσόνησο τού Αίμου γίνεται τάχα για τα λεφτά που έχουν ήδη ενθυλακώσει οι γαμψομύτηδες σταυρωτήδες και οι ανά τα έθνη πολιτικοί τους, όταν το νέο αιματοκύλισμα που απεργάζονται οι σιωνιστές νεοταξίτες έρχεται για την παγκόσμια εξουσία και μόνον.

Στην Πατρίδα μας έχουμε μια μαρξιστική κυβέρνηση που ήρθε στο όνομα τής ανατροπής τής φτωχοποιήσεως τού ελληνικού λαού. Η ίδια όμως αυτή κυβέρνηση είναι γεμάτη αντιφάσεις. Ανήλθε εκμεταλλευόμενη την ενδοτική ακράτεια των σοσιαλφιλελεύθερων. Τοποθέτησε πρόεδρο τής αστικής δημοκρατίας και ουχί τής Ελλάδος έναν ενδοτικό παράγοντα των φιλελεύθερων με τούς οποίους «μαλώνουν» συγκυβερνώντας. Έχει ανοικτό δίαυλο με το αμερικανικό σκέλος των μνημονιακών μας κηδεμόνων που υποστηρίζει τα γειτονικά κρατικά τσιμπούρια που μάς βάλανε για να μάς κλείσουν μέσα στο υδάτινο μας πλεονέκτημα. Και την ίδια στιγμή το ψευτορωμέϊκο ανοίγει τα σύνορα στις βλέψεις των εχθρών μας επί ελληνικών εδαφών ορμώμενοι από καταλυμένα ελληνικά εδάφη.

Καμία πολιτική κατάσταση δεν δύναται να αποκαταστήσει τα εισοδήματα ενός λαού όταν ξεπουλάει συνειδητά την εθνική κυριαρχία τού κράτους. Πάσα πολιτική κατάσταση που επικαλείται εξαρτημένη ευδαιμονία όταν η γεωστρατηγική θέση τού Έθνους και η μορφολογία τού εδάφους υπαγορεύουν την βιωσιμότητα τής Φυλής μέσα από την στρατηγική θωράκιση και την επικυριαρχία στην γεωπολιτική αυλή μας, είναι εχθρός τού Ελληνισμού και ως τέτοιος μονάχα πρέπει να αντιμετωπιστεί. Οι χαριεντισμοί με την Ρωσία και την Κίνα, οι στόλοι των οποίων φτάσανε στα νερά μας απέναντι στους αμερικανοσιωνιστές, δεν αρκούν προκειμένου να φανεί ένας προσεταιρισμός δήθεν αντίστασης.

Η περικύκλωση στην οποία μάς έχουν υποβάλλει οι ψευτοσύμμαχοι πρέπει να ανατραπεί και ο κλοιός που βρεθήκαμε να αντιστραφεί. Οι δυνάμεις τής ερήμου δεν μπορούν να καταβάλλουν τις δυνάμεις τής θάλασσας. Οι πολυφυλετικές στρατιές των συμμάχων τής Παγκοσμιοποίησης δεν μπορούν να καταβάλλουν τον Άξονα των Ελευθέρων Εθνών. Οι λόγχες τού σατανά και τής απιστίας θα συντριφτούν από τα ιερά όπλα τού Θεού και των Πιστών Πολεμιστών. Οι πολιτικοί αντίπαλοι τού Λαϊκού Εθνικισμού μας και οι εχθροί τού Ελληνικού Έθνους έκαμαν τα έσχατα λάθη πιεζόμενοι από την ύστατη βουλιμία τού Σιωνιστή Εμποράκου των Εθνών.

Το μέλλον τής Ελλάδος βρίσκεται στο αήττητο κράτος τής θαλάσσης, η οδός τής περιπετειώδους ελληνικής φύσης που και πάλι μέλλει να γεφυρωθεί για να υποδεχτεί την Μεγάλη και Φυσική Ελλάδα. Ήδη η Τουρκία κινείται για να φτιάξει νέο πέρασμα για την διεθνή ναυσιπλοΐα στα ύδατα τής Αιώνιας Πρωτεύουσας τού Ελληνισμού Κωνσταντινουπόλεως. Η κίνηση αυτή μαζί με την νατοϊκή της προσκόλληση και την στρατοπέδευση ισλαμιστών τζιχαντιστών στο έδαφος τής Τουρκίας θα κινήσει τον Ρώσο που θέλει διέξοδο στα θερμά νερά μας.

Η απελευθέρωση τής Ελλάδος στο επίπεδο τής κυβερνητικής ευθύνης είναι το πρώτο απαραίτητο βήμα. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια Ελληνική Ηγεσία που θα βαστήξει αρραγές κοινωνικά και καθαρό εθνοφυλετικά τον Ελληνισμό. Η κρίση που μάς λένε και οι συμμαχικές σχέσεις που μάς στέλνουν στην συγκυριαρχία με την Τουρκία θα διαλυθούν από την εθνική, οικονομική και στρατιωτική επέκταση τής Πατρίδος μας μέσα από την καθαρή και επεκτατική εξωτερική πολιτική μας.

Το Αιγαίο πρέπει να γίνει αυτό που είναι, καθαρά ελληνική λίμνη. Και η Δύναμη που πρέπει να εξέλθει στα ύδατα που τής ανήκουν είναι η Ελλάς που πρέπει να επεκταθεί πέριξ τής Κωνσταντινουπόλεως στη Θάλασσα τού Μαρμαρά και προς την Ανατολική Μεσόγειο με την Κύπρο Μας. Οι ενεργειακές μας πηγές μάς καθιστούν πηγή τής λύσεως κι όχι το πρόβλημα που θέλουν κάποιοι.

Η Ελλάς θα γίνει και πάλι το κέντρο τής γης, καθώς κανείς δεν μπορεί να γίνει δυνατός αν δεν έχει πρόσβαση στα χώματά μας. Με μια σημαντική διαφορά όμως. Πως την κεντρική διαχείριση και την πλήρη κυριότητα τού γεωφυσικού μας πλεονεκτήματος την έχει η Λαϊκή και Εθνικιστική Ελλάς που ανέρχεται στο πηδάλιο τού Κραταιού μας Έθνους. Και την δίψα του μπορεί να την αντιμετωπίσει μονάχα εκείνος ο σύμμαχος που θα αποδεχτεί αυτήν την κυριότητα και τις διεκδικήσεις τής Μεγάλης Ελλάδος μέσα από τον γενικό πόλεμο που έρχεται.  Μια Φυσική Ελλάδα από την Βόρειο Ήπειρο έως την Κύπρο, την Κωνσταντινούπολη και τον Πόντο.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

ΤΑ ΔΙΝΕΙ ΟΛΑ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Η ΚΥΡΑ-ΤΑΣΙΑ. ΣΠΑΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ Ο “ΕΡΩΤΑΣ” ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟΥΣ “ΕΡΓΑΤΕΣ”-ΓΙΑΤΙ;

xristodulopulou

«Όλα τα είχε η Μαριωρή, ο φερετζές της έλειπε»… Κάπως έτσι μπορεί να περιγραφεί (στην επιεικέστερη απόδοσή της) η ενέργεια της κυρίας Χριστοδουλοπούλου, αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, η οποία φέρεται να δήλωσε πως η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να ενοικιάσει σπίτια στα οποία θα φιλοξενηθούν οι μετανάστες, προκειμένου να εξοικονομηθεί χρόνος, αλλά και η πολιτεία να κάνει ένα «καλό».
Φαίνεται πως η κυρία υπουργός, είτε δεν αντιλαμβάνεται την σοβαρότητα, την κρισιμότητα και την επικινδυνότητα των λεγομένων της, είτε δεν επικοινωνεί με την πραγματικότητα που βιώνει η χώρα και ιδιαίτερα η κυβέρνησή της. Έτσι, «ελαφρά τη καρδία» επιχειρεί η κυρία Χριστοδουλοπούλου έμπλεη των ιδεοληψιών της, να εισάγει ένα θέμα που εκφράζει μεν τις πάγιες πολιτικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν συνάδει χρονικά αλλά ούτε και είναι δυνατόν να υλοποιηθεί αφού οι κοινωνικές ανοχές ελάχιστα φαίνεται να απέχουν από το κρίσιμο «σημείο έκρηξης» του συνόλου της κοινωνίας. Και, δυστυχώς, η κυρία υπουργός φαίνεται απολύτως διατεθειμένη να συνδράμει σε μία αγνώστου μεγέθους και καταστροφικής ισχύος λαϊκή έκρηξη, προκειμένου να ικανοποιήσει τις προσωπικές και κομματικές της ιδεοληπτικές πολιτικές.

Βέβαια, από τη δική μας πλευρά αναρωτιόμαστε όχι το που θα βρεθούν τα χρήματα (αφού αυτά τα διαθέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να εξασφαλίσει την παραμονή των λαθραία εισερχομένων στην ευρωπαϊκή επικράτεια πληθυσμιακών μαζών, αλλά το πότε η κυβέρνηση και η συγκεκριμένη (αναπληρώτρια) υπουργός θα κινηθούν με την ίδια ένταση για να μεριμνήσουν ώστε να ικανοποιηθούν αιτήματα άμεσα συνδεδεμένα με την επιβίωση των Ελλήνων, γηγενών, πολιτών.

Σκοπεύει η κυρία Χριστοδουλοπούλου να προχωρήσει στη λύση της ενοικίασης άδειων ξενοδοχείων, άδειων ιδιωτικών κλινικών, μικρών μονάδων, άδειων δημοτικών κτιρίων καθώς και διαμερισμάτων που μένουν ξενοίκιαστα ανά την Ελλάδα, προκειμένου να φιλοξενηθούν οι αιτούντες άσυλο στη χώρα μας.

Και οι Έλληνες πολίτες, κυρία Χριστοδουλοπούλου, τι θα γίνουν;
Οι Έλληνες που έμειναν άστεγοι επειδή οι τράπεζες τους πήραν το σπίτι, επειδή η ανεργία τους έκανε να μην μπορούν να πληρώσουν ενοίκιο… Αυτοί πότε, πως και από ποιους θα ικανοποιηθούν κυρία Χριστοδουλοπούλου; Ή δεν σας ενδιαφέρει, αφού με τα όσα σήμερα ισχύουν θα μπορείτε να βρίσκετε σπίτια κενά για να ικανοποιείτε τον επιλεκτικό ανθρωπισμό σας;
Μήπως, επιθυμείτε, οι γηγενείς κάτοικοι να είναι άστεγοι και να μπαίνουν στις σειρές των συσσιτίων, προκειμένου οι λαθραία (παράνομα) εισελθόντες στην Ελλάδα, να απολαμβάνουν την μέριμνα του επιλεκτικού ανθρωπισμού σας, που θα προσφέρει δωρεάν τροφή και στέγη σε όλους εκείνους που (επαναλαμβάνω) μπήκαν παράνομα στη χώρα και έχουν συντελέσει στην αύξηση της εγκληματικότητας και αλλοιώνουν σταδιακά τα χαρακτηριστικά της πατρίδας μας;

Προτεραιότητα για την κυρία Χριστοδουλοπούλου είναι η εξασφάλιση της διαβίωσης των (λαθρο)μεταναστών και όχι η επιβίωση των γηγενών πολιτών. Κι αυτό, γιατί η κυρία αυτή διόλου δεν ενδιαφέρεται για την κατάσταση στην παρεχόμενη Υγεία και την Παιδεία προς τους γηγενείς κατοίκους. Διόλου δεν ενδιαφέρεται για τις επιθέσεις των τραπεζών κατά των Ελλήνων πολιτών και για τον εκμηδενισμό – αφανισμό των ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών.
Εάν ενδιαφερόταν, θα είχε μία –τουλάχιστον- διαφορετική προσέγγιση, βαθμονόμηση και ιεράρχη των πολιτικών της προτεραιοτήτων. Θα είχε, πιστεύουμε, την αγωνία της εύρεσης λύσης του προβλήματος της ανεργίας που βιώνουν οι κάτοικοι της Ελλάδας, αντί της μέριμνας έντεχνης αλλαγής του πληθυσμού της χώρας.

Ίσως ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να αναλογιστεί το βάρος της προσωπικής του ευθύνης και φροντίσει να «διευθετήσει» την πολιτική ανωριμότητα και την εξόφθαλμη ιδεοληψία της κυρίας Χριστοδουλοπούλου, η οποία έχει καταστήσει απολύτως σαφές πως δεν έχει καμία διάθεση να υπηρετήσει την Ελλάδα και τα συμφέροντα των Ελλήνων, αλλά είναι (εν)ταγμένη σε μία προσπάθεια που –αποτελεί κοινή παραδοχή όλων των ειδικών- χαρακτηρίζεται ως λίαν επικίνδυνη για την εσωτερική ειρήνη της χώρας και την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών.

Εάν ο (επιλεκτικός) ανθρωπισμός και η αγωνία της κυρίας Χριστοδουλοπούλου για την ταλαιπωρία και το μαρτύριο των (λαθρ)μεταναστών είναι σε τόση μεγάλη ένταση, ας φροντίσει τα χρήματα που θα εισπράξει (και μόνον αυτό) από την Ευρώπη για την φιλοξενία των (λαθρο)μεταναστών, να τα διοχετεύσει σε παρόμοιες δράσεις στις χώρες προέλευσης των (λαθρο)μεταναστών, στέλνοντάς τους έτσι ένα σαφές μήνυμα: «Θα σας φροντίσουμε στις πατρίδες σας, εκεί που γεννηθήκατε, εκεί που πρέπει να μείνετε για να δημιουργήσετε έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά σας».

ΥΓ: Μία τελευταία ερώτηση μόνο προς την κυρία Χριστοδουλοπούλου: Σε πόσες ΜΚΟ είστε μέλος κυρία υπουργέ της Μεταναστευτικής Πολιτικής;
Εάν είμασταν κακεντρεχείς ή μεροληπτικοί, θα μπορούσαμε να γράψουμε πάρα πολλά και προκλητικά για το ύφος και το ήθος της “παρέμβασης” της κυρίας Χριστοδουλοπούλου. Από την πλευρά μας της ζητάμε να μην εμπαίζει με την λογική μας και να μην παίζει με την πατρίδα μας…
Το “δυστύχημα” για την Ελλάδα είναι είναι πως τις απόψεις της κυρίας Χριστοδουλοπούλου τις ασπάζονται (έστω και δια της σιωπής τους) και άλλοι πολλοί πολιτικοί, ακόμα και εκτός της κυβέρνησης…

Γράφει ο Παναγιωτίδης Μάρκος

400.000 ΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ ΒΕΡΜΑΧΤ ΣΤΟ ΥΠΕΘΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ-Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΜΕ ΕΝΘΕΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΗΡΙΩΔΙΕΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

NAZI-AKROPOLI

Πολύτιμα έγγραφα που αποδεικνύουν περίτρανα τις γερμανικές θηριωδίες και την λεηλασία της χώρας κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής και ενισχύουν τις ελληνικές διεκδικήσεις αποκάλυψε ότι έχει στην κατοχή του το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο Κώστας Ήσυχος.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας μιλώντας στην Βουλή είπε πως στο αρχείο του ελληνικού υπουργείου βρίσκονται 400.000 αρχεία των γερμανικών κατοχικών ενόπλων δυνάμεων γνωστών και ως Βέρμαχτ τα οποία βρίσκονται σε διαδικασία ψηφιοποίησης.
Συμπλήρωσε πως τα έγγραφα αυτά αποδεικνύουν:
- Παράνομες αρχαιολογικές ανασκαφές κατά την περίοδο 1941 – 1944
- Εξόρυξη πολύτιμων μετάλλων και ορυκτών
- Καταστροφές ιστορικών μνημείων.
- Καταστροφή υποδομών όπως αεροδρόμια, λιμάνια και δρόμοι
Επισήμανε δε πως τα συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία δεν επιδέχονται αμφισβήτησης καθώς είναι γερμανικά και άρα αποτελούν «ομολογία» ενοχής.
Πέραν αυτών, ο υπουργός υποστήριξε ότι η διεκδίκηση πρέπει να λάβει χαρακτηριστικά διεθνοποιημένου αιτήματος και να μην περιοριστεί ως διμερές ζήτημα μεταξύ Ελλάδας – Γερμανίας.
Πρότεινε την προσφυγή στην Unesco ώστε να διελεγχθεί «διεθνής έρευνα σε Μουσεία και ιδιωτικές συλλογές και διασταύρωση με τα δικά μας στοιχεία» προκειμένου να εντοπιστούν κλεμμένα αντικείμενα. Στην συνέχεια, είπε πως πρέπει να γίνει κοστολόγηση της ζημιάς ή της παράνομης είσπραξης κερδών από τα κλεμμένα αντικείμενα.
Επιπροσθέτως, σημείωσε την ανάγκη διεξαγωγής εθνικής συνδιάσκεψης στην οποία θα μετέχουν «κορυφαίοι διανοούμενοι, ιστορικοί και απόγονοι στρατιωτικών Αυστραλών και Νεοζηλανδών που πέθαναν στην Κρήτη».
Η εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ την Πέμπτη το πρωί κυκλοφορεί με ένα μοναδικό ντοκουμέντο-αφιέρωμα στις καταστροφές των Ναζί το οποίο στοιχειοθετεί όλα όσα υποστηρίζουν οι Έλληνες αξιωματούχοι για τις γερμανικές αποζημιώσεις αλλά και για το Κατοχικό Δάνειιο. Επίσης στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ υπάρχει και ένα μοναδικό φωτογραφικό ντοκουμέντο που αποδεικνύει την μεγάλη προδοσία των μεταπολεμικών κυβερνήσεων που ξεπουλήθηκαν στους Γερμαναράδες. Μόνον τα ονόματα που μας πρόδωσαν προκαλούν ίλιγγο.
Ακόμη και εισαγγελέας για τις καταγγελίες ότι οι περικοπές συντάξεων έγιναν με λάθος στοιχεία


Ακόμη και εισαγγελέας για τις καταγγελίες ότι οι περικοπές συντάξεων έγιναν με λάθος στοιχεία
Γράφει ο Παναγιώτης Τζαννετάτος - Συνέχεια στο θέμα των καταγγελιών του  Γενικού Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργου Ρωμανιά για τις περικοπές συντάξεων, έδωσε ο αρμόδιος υπουργός Δημήτρης Στρατούλης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να σταλεί η υπόθεση ακόμη και στη Δικαιοσύνη. Συγκεκριμένα, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, ο υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, χαρακτήρισε τις καταγγελίες περί επιτηδευμένα λανθασμένων αναλογιστικών μελετών των Ταμείων από την τρόικα, που οδήγησαν σε μειώσεις συντάξεων, «σοβαρές», ξεκαθαρίζοντας ότι θα υπάρξουν έλεγχοι. «Αν χρειαστεί να σταλούν κάποια πράγματα στον εισαγγελέα θα το κάνουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ξέσπασμα Λαφαζάνη: Η Ελλάδα δεν θα μείνει εξαρτημένο τροϊκανό οικονομικό προτεκτοράτο


ksespasma-lafazanh-h-ellada-den-tha-meinei-tro-kano-oikonomiko-protektorato
Με υψηλούς τόνος άρχισε την ομιλία του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σε Φόρουμ για την Ενέργεια εξαπολύοντας επίθεση σε διαπλεκόμενα συμφέροντα και την τρόικα αφήνοντας αιχμές. «Η Ελλάδα είναι πολύ μικρή χώρα για να παραμείνει εξαρτημένο τροϊκανό οικονομικό προτεκτοράτο που θα συμπληρώνεται από ένα είδος ενεργειακής μπανανίας» επισήμανε σήμερα ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
  Η Ελλάδα, είπε, «δεν πρόκειται να συνεχίσει να είναι εξαρτημένο πιόνι μονομερών ενεργειακών επιλογών και αξόνων, δεν είναι εξαρτημένος δορυφόρος καμίας μεγάλης δύναμης».

Κόλαση στην Ευρώπη! Ο Πούτιν υπέγραψε για την χρηματοδότηση της Ελλάδας


Ο Ρώσος πρόεδρος… Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε σήμερα την κύρωση της συμφωνίας για την δημιουργία της νέας Τράπεζα Ανάπτυξης των χωρών του οργανισμού BRICS, δημιουργώντας έτσι έναν εναλλακτικό δρόμο χρηματοδότησης για την Ελλάδα λίγο πριν το Eurogroup στο οποίο οι Ευρωπαίοι θα προσπαθήσουν να επιβάλουν την ισοπέδωση της χώρας.

Αποκαλύπτουμε τον άγνωστο ρόλο του προέδρου της Κομισιόν!


Ασπίδα ο Ζαν Κλόντ Γιούνκερ για το Ελληνικό Ευρωπαικό μέλλον. Το σκηνικό δείχνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας στο πρόσωπο του προέδρου της Κομισιόν έχει βρεί έναν πιο «ευέλικτο» σύμμαχο. Η «αναγκαστική» υποχώρηση του πρωθυπουργού ως προς την έλευση της Τρόικα στην Αθήνα ήταν όπως όλα δείχνουν το πιο σημαντικό βήμα στην αλλαγή της στάσης από πλευράς Γιούνκερ που οδήγησε άλλωστε και στη συνάντηση του με τον Έλληνα πρωθυπουργό.Πληροφορίες αναφέρουν ότι όπως υποστηρίζει ο Γιούνκερ αν η Ελληνική Κυβέρνηση υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της τότε μέσα στο καλοκαίρι και πιθανότατα τον Ιούλιο η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα θα δώσει το πράσινο φως για την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι θα ξεκινήσει να αγοράζει ελληνικά ομόλογα.

olympia

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΚ ΤΟΥ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ROMFEA.GR


 
Τω Ευλαβεστάτω κυρίω Αιμιλίω Πολυγένη, Τέκνω εν Κυρίω
αγαπητώ της Ημετέρας Μετριότητος, Εγκρίτω Διευθυντή της
ιστοσελίδος «ΡΟΜΦΑΙΑ», Χάριν και Ειρήνην από Θεού
Πατρός.
Ευλαβέστατε κ. Πολυγένη, αφού ευχαριστήσω θερμώς τόσον εσάς όσον και τον αξιότιμον κ. Δημήτριον Ριζούλην διά την, ανάμεσα εις τα άλλα, ανάδειξιν, προβολήν και διεργασίαν ενός τόσο σημαντικού θέματος διά την Ορθοδοξίαν, της καταστάσεως δηλονότι που επικρατεί εις το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων, παρακαλώ, όπως δημοσιεύσητε το κάτωθι κείμενον, γεγραμμένον εις το μονοτονικόν σύστημα προς διευκόλυνσίν σας, σχετικόν με την προσωπικήν μου κατάστασιν και τας σχετικάς δηλώσεις και σχόλια που είδον το φως της δημοσιότητος προσφάτως μέσω του υμετέρου εκκλησιασιαστικού ειδησεογραφικού πρακτορείου και των βιντεοσκοπημένων εκπομπών Σας. 

Αποκάλυψη > Ποιοί θα απολογηθούν για το Μνημόνιο! - Το δημοσίευμα βόμβα


wpid-20150311081636.jpg
Η αντίστροφη μέτρηση για τη συγκρότηση της Εξεταστικής Επιτροπής που θα ερευνήσει τις ευθύνες για τα μνημόνια ξεκίνησε. Η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει άμεσα επιβεβαιώθηκε στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο και η σχετική πρόταση -ενδεχομένως κοινή από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ- θα κατατεθεί στη Βουλή εντός των

Το νερό είναι το όπλο της Τουρκίας κατά της Κύπρου και Μέσης Ανατολής


Για την μετατροπή του νερού σε πολεμικό όπλο από την Τουρκία, έχω γράψει σ’ αυτήν την στήλη εδώ και πολύ καιρό, όταν ακόμη η κατάσταση στη Μέση Ανατολή δεν είχε λάβει τις σημερινές εκρηκτικές διαστάσεις. Ήδη, το νερό της Τουρκίας αποκτά πλέον μεγαλύτερη ισχύ, λόγω της άμεσης -έστω και αφανούς- εμπλοκής της Τουρκίας στον πόλεμο κατά της Συρίας.

Βοσνία/Ερζεγοβίνη- Το μεγαλύτερο κέντρο στρατολόγησης Ισλαμιστών


Γερμανοί δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν  το χωριό Γκόρνα Μαότσα στην περιοχή Μπράνσκο της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης που καθορίζεται ως το μεγαλύτερο κέντρο στρατολόγησης του ισλαμικού κράτους, σε όλη την Ευρώπη, όπως γράφει το Tanjug επικαλούμενο την εφημερίδα  της Κροατίας «Jutarnji list». «Από τη στιγμή που μας είδαν στο χωριό, κατέβασαν αμέσως τη μαύρη σημαία των Τζιχαντιστών και ένα σύμβολο που βρίσκονταν στο τοίχο, έσπευσαν να το αλλοιώσουν με κιμωλία» ανέφεραν οι δημοσιογράφοι στην εφημερίδα.
 
Οι Γερμανοί δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν το χωριό Γκόρνο Μαότσα γιατί πολλές πληροφορίες το αναφέρουν ως «στρατόπεδο εκπαίδευσης» με βετεράνους εκπαιδευτές, προκειμένου να αποστείλουν νέους τζιχαντιστές στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Κέντρο αυτό δεν στρατολογεί μόνο Βόσνιους, αλλά ριζοσπάστες ισλαμιστές από όλη την Ευρώπη, κυρίως από Γερμανία, Αυστρία και Σερβία.
«Ο δρόμος που οδηγεί στο χωριό είναι λασπώδης, επάνω σε λόφους στη βορειοανατολική Βοσνία. Πινακίδα για το χωριό δεν υπάρχει (εντοπίστηκε με GPS), δεν υπάρχει ούτε σήμα κινητής τηλεφωνίας, αλλά ούτε οι ντόπιοι θέλουν. Αν και δεν είδαμε κανέναν, αυτοί γνωρίζουν ότι είμαστε εδώ. Άρχισαν βιαστικά να κατεβάζουν τη μαύρη σημαία και να σβήνουν διάφορα συνθήματα», γράφει το δημοσίευμα, το οποίο δεν αναφέρει εάν οι δημοσιογράφοι  βρήκαν το περίφημο ‘στρατόπεδο των τζιχαντιστών’.
 
--
               
 

Σμύρνη: Στα χώματα της πίστηςΑνάταση ψυχής. Μόνο με αυτές τις δύο λέξεις μπορεί κάποιος να περιγράψει τα συναισθήματα των χριστιανών που συμμετείχαν στις λειτουργίες που τέλεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος στους Ιερούς Ναούς του Αγίου Βουκόλου, της Αγίας Φωτεινής και του Αγίου Δημητρίου Κιρκιντζέ, στα ιερά χώματα της Σμύρνης.

Αυτό το λόγο θα σας πω, δεν έχω άλλο κανένα, μεθύστε με τ’ αθάνατο κρασί του Εικοσιένα! Κωστής Παλαμάς, 1859-1943, Ποιητής

Είπαμε…το θέμα έχει… ουρά!

Μια πρώτη ερώτηση: στη διεύθυνση, την οποία αφορά…το συγκεκριμένο θέμα…μήπως κατοικεί…κανένας/καμία…γνωστός/γνωστή μας;
Αν ναι…είναι απλή σύμπτωση;Θυμάται κανείς αυτό…για τη «…γυναίκα του Καίσαρα«;ΜΕΓΑΛΟ ενδιαφέρον… και ουρά«… το οποίο ανήκει στις αρμοδιότητες… των Τεχνικών υπηρεσιών…

Ξεκαθαρίστε ποιανού υπάλληλοι είστε!‏


Τι περιμέναμε από τη συνάντηση Βαρουφάκη στο eurogroup? Έφτασε πια ο καιρός να ξεχωρίσουμε κι εμείς τι θέλουμε, γιατί το θέλουμε, και πως το θέλουμε.
Η κυβέρνηση αυτή προεκλογικά σε εμάς υποσχέθηκε ότι θα διαγράψει το χρέος άνω του 60%, βλέπε συνεντεύξεις Τσίπρα στο ch4 του BBC στις 13/1, και στους ευρωπαίους ότι δεν θα προβεί σε καμία ΜΟΝΟΜΕΡΉ ενέργεια διαγραφής χρέους.

Αύξηση 223,22% στην είσοδο λαθρoμεταναστών στην Eλλάδα


Κατακόρυφη αύξηση των μεταναστευτικών ροών στη χώρα..
Αναφέρεται μάλιστα πως σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, μόνο στην Ελλάδα υπήρξε αύξηση κατά 223,22% των παράτυπων εισόδων στη χώρα ενώ «υπολογίζονται σε 165.000 οι άνθρωποι που διέσχισαν παράνομα τη Μεσόγειο μέχρι τον Οκτώβριο του 2014 (συγκριτικά με 60.000 ολόκληρο το 2013)».
Η κατακόρυφη αύξηση οφείλεται κατά κύριο λόγο στο εκρηκτικό κλίμα που επικρατεί στην Μέση Ανατολή (Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν) και Βόρειας Αφρικής.
Σημειώνεται μάλιστα πως οι απόπειρες παράνομης διέλευσης έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 3.000 ανθρώπους.
Το έγγραφο υπογράφεται από τον αναπληρωτή υπουργό ευρωπαϊκών υποθέσεων Νίκο Χουντή προς απάντηση ερωτήματος του κ. Λευτέρη Αυγενάκη (ΝΔ).
Ο κ. Χουντής επισημαίνει μεταξύ άλλων το ρόλο του Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου υπογραμμίζει ότι η χώρα επιδιώκει τη λήψη μέτρων για την προώθηση στην πράξη, της αρχής της αλληλεγγύης και δίκαιης κατανομής ευθυνών (burden sharing) μεταξύ των κρατών- μελών, αρχή που κατοχυρώνεται στη Συνθήκη της Λισαβόνας και στη Συνθήκη για τη Λειτουργία της ΕΕ μεταξύ των κρατών- μελών στον τομέα της μετανάστευσης και του ασύλου.
Υποστηρίζει επίσης τη δημιουργία δεσμευτικού συστήματος αναλογικής κατανομής προσφύγων ή ατόμων που χρήζουν διεθνούς προστασίας με βάση συγκεκριμένα κριτήρια όπως το μέγεθος των μεικτών μεταναστευτικών ροών, το μέγεθος και τον πληθυσμό των κρατών- μελών, αλλά και τους ιδιαίτερους δεσμούς που μπορεί να έχουν οι υπήκοοι τρίτων κρατών με συγκεκριμένο κράτος- μέλος της ΕΕ.
 

Οι έμποροι οργάνων βρήκαν συνεργασία με την ISIS


H ISIS (Ισλαμικό Κράτος Ιράκ και Μ.Συρίας) ή Daech στα αραβικά ,  απήγαγε 40 κατοίκους της Φαλλούντζα του Ιράκ και τους μετέφερε  στην  Ράκκα της Συρίας για να υποστούν επεμβάσεις αφαίρεσης οργάνων από Ινδούς ιατρούς που τους ανέμεναν εκεί σε πλήρη ετοιμότητα για την άμεση μεταφορά των οργάνων και πώλησή τους σε παράνομα δίκτυα.
Την καταγγελία έκανε  ο Ιρακινός  διοικητής των λαικών δυνάμεων άμυνας της Al-Karama (επαρχία  Anbar), Mahmoud Mardhi,   στο ειδησεογραφικό An-Nahreïn.
»Οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους χρησιμοποιούν κάθε αγριότητα για να ενσπείρουν τον τρόμο στους τοπικούς πληθυσμούς και να θέσουν ολόκληρες περιοχές υπό τον έλεγχό τους», πρόσθεσε ο ίδιος .
Επίσης ο Mahmoud Mardhi υπενθύμισε την πρόσφατη καταγγελία του φυλάρχου της Al-Bounamr, Naeim al-Koude, ότι η ISIS είχε σκάψει μια τεράστα τάφρο στην τοποθεσία  Hayat στην επαρχία Anbar όπου έκαψε όλους τους αντιφρονούντες.
Ο Oday Al-Khadran,  άλλος Ιρακινός διοικητής λαικών δυνάμεων άμυνας, δήλωσε ότι μαζί με τους ανθρώπους οι ισλαμιστές τρομοκράτες είχαν κάψει και 20.000 βιβλία.
dimpenews.com

DW: Πώς η Γερμανία κερδίζει δισ. από την πτώση του ευρώ


Clipboard

Η Γερμανία εξάγει όσο ποτέ πριν. Αντίθετα, το ασθενές ευρώ «χτυπά» τις χώρες του Νότου.

Όχι, το γερμανικό εξαγωγικό εμπόριο δεν περνάει κρίση. Και αυτό διαφαίνεται σαφώς μέσα από τους αριθμούς. Εμπορεύματα αξίας 1,134 τρις ευρώ πουλήθηκαν τον περασμένο χρόνο στο εξωτερικό. Αυτό σημαίνει μια αύξηση της τάξεως του 3,7% σε σχέση με τον περασμένο χρόνο. Και φέτος εκτιμάται ότι η πορεία θα είναι ανοδική και θα σημειωθεί αύξηση της τάξεως του 4,5%, με την αξία των εξαγωγών να φθάνουν τα 1,185 τρις ευρώ.
Οι γερμανικές επιχειρήσεις αγοράζουν και αυτές με τη σειρά τους περισσότερο στο εξωτερικό. Το εξαγωγικό πλεόνασμα ωστόσο υπερτερεί, αγγίζοντας τα 231 δισεκατομμύρια ευρώ αυτό το χρόνο σε σχέση με τα 217 δισεκατομμύρια ευρώ πέρσι. Αυτό συνιστά παγκόσμιο ρεκόρ και προκαλεί επικρίσεις σε ολόκληρο τον κόσμο.
Εάν τα πράγματα πάνε καλά στη Γερμανία πάνε και αλλού καλά…
Ο Άντον Μπέρνερ, πρόεδρος της Ένωσης Χονδρεμπορίου, Εξωτερικού Εμπορίου και Παροχής Υπηρεσιών δεν κατανοεί αυτή την κριτική. «Εάν τα πράγματα πηγαίνουν καλά στη Γερμανία αυτό σημαίνει πως τα πράγματα πάνε καλά και για πολλές επιχειρήσεις στις γειτονικές ευρωπαϊκές χώρες. Κατά μέσο όρο το 40% των εξαγωγών συνδέονται με προηγούμενες εισαγωγές από το εξωτερικό».
Εξαιτίας της ευρωκρίσης, στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία το πλεόνασμα στο εμπορικό ισοζύγιο της ΕΕ μειώθηκαν από το 2007 κατά 60% και ανέρχεται σε μόλις 18 δισεκατομμύρια ευρώ. Παρόλα αυτά η Κομισιόν επιμένει να κουνά προειδοποιητικά το δάχτυλο στη Γερμανία.
Άλλη μια ακατανόητη αντίδραση για τον Άντον Μπέρνερ και «εντελώς παράλογη» όπως την χαρακτηρίζει. «Οι εξαγωγές στις χώρες της κρίσης έχουν μειωθεί δραματικά, αυτό είναι λογικό. Όταν οι άνθρωποι δεν έχουν λεφτά, δεν μπορούν να αγοράσουν γερμανικά προϊόντα».
Διαβάστε περισσότερα στο Financial Box
πηγή

Μια ολόκληρη γειτονιά έμαθε τη νοηματική ώστε να κάνει έκπληξη στον κωφό γείτονά της


deaf5
Μια υπέροχη πρωτοβουλία! Έμαθαν όλοι τη νοηματική και έκαναν στον κωφό γείτονά τους μια έκπληξη που δεν θα ξεχάσει ποτέ (Pics+Vid)
Λευτέρης Σαββίδης
Ο Τούρκος Μοχάρεμ είναι κωφός και έμελλε να ζήσει μια μέρα χωρίς εμπόδια και δυσκολίες να συνεννοηθεί στην καθημερινότητα, είτε αυτό είναι στο φούρνο της γειτονιάς, είτε στο μανάβικο. Μεγάλη εταιρία κινητών τηλεφώνων διοργάνωσε στην Τουρκία μια μεγάλη έκπληξη για τον νεαρό Τούρκο. Σε συνεννόηση με την αδερφή του, προσέγγισε τους γείτονες του Μοχάρεμ, οι οποίοι δέχτηκαν να συμμετέχουν στο πρότζεκτ.

Οι τούρκοι «ζεσταίνονται» για τα ΕΞΑΜΙΛΙΑ;

ΧΑΡΤΗΣ Μηνάγιας
Χάρτης από ποντίκι http://www.onalert.gr/ Συντάκτης Χρήστος Μηνάγιας.
Η παρακάτω είδηση μέσα σε μερικές ώρες έγινε ευρέως γνωστή.
Τι κρύβεται όμως πίσω από την ενέργεια αυτή των Τούρκων που συμπίπτει με την παραμονή της έλευσης των τεχνικών κλιμακίων – Θεσμών των μνημονιακών εταίρων μας από την Εσπερία;
¨Την ώρα που η νέα ελληνική κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στις διαπραγματεύσεις του Eurogroup, η Άγκυρα ανακοινώνει δεσμεύσεις περιοχών τόσο στο Αιγαίο όσο και στο Ιόνιο Πέλαγος, αμφισβητώντας ευθέως τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.

Βarbie. Η παιδική κούκλα, που η δημιουργία της βασίστηκε σε μια πόρνη


Barbie
Έχουν περάσει σχεδόν πενήντα χρόνια, από τότε που κυκλοφόρησε στην αγορά η πρώτη κούκλα Μπάρμπι και συνεχίζει να αποτελεί, μέχρι σήμερα, το διασημότερο παιχνίδι για κορίτσια. Η ιστορία της Μπάρμπι
Όλα ξεκίνησαν, όταν η δημιουργός της Μπάρμπι, Ρουθ Χάντλερ, παρατήρησε την κόρη της και τις φίλες της να παίζουν με χάρτινες κούκλες, στις οποίες έδιναν ρόλους ενηλίκων. Διαπίστωσε ότι όλες οι κούκλες που κυκλοφορούσαν στην αγορά, είχαν
μορφή παιδιού ή μωρού, περιορίζοντας τα κοριτσάκια, που ήθελαν να παίξουν τις μεγάλες. Μοδάτα ρούχα και παπούτσια και ρόλοι όπως «μαμά», «σύζυγος», «μοντέλο», «δασκάλα», δεν μπορούσαν να αναπαρασταθούν με τις κούκλες- μωρά.

Σκοτεινή και μαύρη η μητέρα του Ομπάμα…παρουσιάζεται σε πορνογραφικό περιοδικό.


oikogeneia-obama
Ο πατέρας του Ομπαμια ηταν πρακτορας της ΣΙΑ και του άρεσε το σεξ με τα παιδιά. Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph η μητέρα, Ann Dunham και ο πατέρας του Ομπαμια ( Frank Davis πρακτορας της ΣΙΑ) ηταν λάτρεις του Σαδομαζοχισμου και παραπλανούσαν παιδιά… Και ειχε σεξ με μια 13 χρονη. Οταν ο πατέρας του έμενε στην Χαβαη έψαχνε στα πάρκα για ζευγαράκια και τουρίστριες για να κανει σεξ.

ΕΝΟΧΟΙ οι 3 κατηγορούμενοι για τον βιασμό και τον θάνατο της 16χρονης Στέλλας

stella

Καταδικαστικές αποφάσεις από το… Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων στους κατηγορουμένους για την υπόθεση του θανάτου της 16χρονης, τον Απρίλιο του 2011 στο Ρέθυμνο, μετά από κατανάλωση αλκοόλ.
Ποινή φυλάκισης 30 μηνών στον κάθε ένα, με την απόφαση να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και να είναι εφέσιμη επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων σε 2 ειδικευόμενους γιατρούς του νοσοκομείου Ρεθύμνου που κάθισαν στο εδώλιο με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια δια παραλείψεως της 16χρονης Στέλλας, η οποία τον Απρίλιο του 2011 είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο της πόλης με οξεία μέθη.

Δις ισόβια στο κτήνος της Ραφήνας που έσφαξε και διαμέλισε τη γιαγιά του – Καταπέλτης ο αδελφός του…

rafina-fonias

Έπεσε η αυλαία στη δίκη του… νεαρού «Hannibal» της Ραφήνας Φώτη Λυρόπουλου που «πάγωσε» την κοινή γνώμη όταν ομολόγησε τη φρικτή ανθρωποκτονία. Τον Αύγουστο του 2013 η 84χρονη Ασημένια Λαγούδη βρέθηκε δολοφονημένη από τον εγγονό της και το άψυχο σώμα της βρέθηκε διαμελισμένο σε κάδο σκουπιδιών στη Ραφήνα.
Οι δικαστές και οι Ένορκοι του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου έμειναν άναυδοι από την βαναυσότητα της πράξης σύμφωνα με απογευματινή εφημερίδα, έκριναν ένοχο τον 30χρονο για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία τελεσθείσα με ιδιαίτερη σκληρότητα και τον καταδίκασαν σε δις ισόβια και επιπλέον τέσσερα χρόνια για οπλοχρησία
Παρών στην πρώτη μέρα της δίκης ήταν ο αδελφός του θύματος Π.Κ δηλώνοντας μεταξύ άλλων πως όταν πληροφορήθηκε την ποινή του δικαστηρίου «Βγήκα από μεγάλη αγωνία. Φέρθηκε σαν κτήνος. Όταν άκουσα δις ισόβια ικανοποιήθηκα».
Όταν η συζήτηση φτάνει στον τρόπο με τον οποίο ο 30χρονος Φώτης Λυρόπουλος δολοφόνησε την γιαγιά του, η φωνή του τρέμει από την ταραχή: «Την τράβηξε από τα μαλλιά και της κάρφωσε το μαχαίρι στο στήθος. Την έσφαξε κυριολεκτικά και την έκανε κομμάτια. Όταν δεν χώραγε κάποιο κομμάτι στο σακβουαγιάζ, έσπαγε το κόκαλο και το έχωνε μέσα»

Deutsche Welle: Πρόγραμμα με μεγάλες φιλοδοξίες και υψηλό ρίσκο


Frayed EU and Greek flags flutter atop the Greek Ministry of Finance in central Athens
Η ΕΚΤ έθεσε σε εφαρμογή το εκτεταμένο πρόγραμμα αγοράς ευρωπαϊκών ομολόγων. Οι φιλόδοξες παρεμβάσεις του Μάριο Ντράγκι συνεπάγονται όμως κινδύνους για τους ευρωπαίους φορολογούμενους.

Μόνο ένας Έλληνας θα το σκεφτόταν αυτό – Πήγε να πάρει δάνειο και…

daneio

Ένας Έλληνας µπαίνει σε µια τράπεζα… της Νέας Υόρκης και ζητάει πληροφορίες για ένα δάνειο.
Λέει στον υπάλληλο των δανείων ότι θέλει να ταξιδέψει στην Ελλάδα λόγω των εορτών των Χριστουγέννων για 2 εßδοµάδες και χρειάζεται να πάρει οπωσδήποτε ένα δάνειο των 5000$.
Ο υπάλληλος του εξηγεί ότι η τράπεζα θα χρειασθεί ένα είδος εξασφάλισης για να του χορηγήσει το δάνειο, έτσι ο Έλληνας ßγάζει από την τσέπη του και αφήνει πάνω στο γραφείο τα κλειδιά από µια ολοκαίνουρια Ferrari, που είναι παρκαρισµένη στην είσοδο της τράπεζας.
Αφού πραγµατοποιείται ο έλεγχος από την τράπεζα ότι το αυτοκίνητο είναι όντως στο όνοµα του, µέσα σε 20 λεπτά εγκρίνεται το δάνειο, και ο Έλληνας παίρνει τα χρήµατα και φεύγει.
Μόλις φεύγει, ο διευθυντής της τράπεζας και οι υπάλληλοι του ξεκαρδίζονται στα γέλια που ο Έλληνας έßαλε υποθήκη µια Ferrari των $200.000 για να πάρει δάνειο $5.000!
Ένας υπάλληλος παίρνει το αυτοκίνητο και το αφήνει στο υπόγειο γκαράζ της τράπεζας. Δυο εßδοµάδες αργότερα ο Έλληνας επιστρέφει, πληρώνει $5.000 και τον τόκο που ανέρχεται στα $15.41.
Ο υπάλληλος του λέει;
Κύριε είµαστε ευτυχείς που συνεργαστήκατε µε την τράπεζα µας, όλα έγιναν σωστά µόνο που έχουµε µια απορία.
Όσο εσείς λείπατε, ελέγξαµε στον υπολογιστή και ßρήκαµε ότι είσαστε δισεκατοµµυριούχος!
Το περίεργο είναι ποιος ήταν ο λόγος που πήρατε το δάνειο!
Και ο Έλληνας απαντά:
Πες µου ένα άλλο σηµείο στη Νέα Υόρκη που θα µπορούσε να αφήσει κανείς µια Ferrari µε ασφάλεια για δυο εßδοµάδες πληρώνοντας για παρκινγκ µόνο $15.41!!!

ΤΗΕ ΝΑΤΙΟΝ : «μια μικρή χώρα επέλεξε να επιμείνει στη δημοκρατία της, παρά την αντίσταση από τις Βρυξέλλες» #Eurogroup


greece stands up

Maria Margaronis

«μια μικρή χώρα επέλεξε να επιμείνει στη δημοκρατία της, παρά την αντίσταση από τις Βρυξέλλες, οξύνοντας την αντίφαση στην καρδιά της ευρωζώνης. Έρχονται εκλογές στην Ισπανία, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, που επλήγησαν σκληρά από τη λιτότητα».

ΕΣΠΑΣΕ τη σιωπή του ο φύλακας της σχολής του Βαγγέλη! Το περιστατικό που αντίκρισε και δεν μπορεί να ξεχάσει…

vaggelis-foititis

Σύμφωνα με τον πρόεδρο ΔΣ του ΕΛΓΟ… «Δήμητρα» κύριο Σέρκο Χαρουτουνιάν, το ποινολόγιο της σχολής ήταν γεμάτο από παραπτώματα σπουδαστών, ωστόσο κανένα από αυτά δεν αφορούσε περιστατικά ενδοσχολικής βίας. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο διευθυντής της σχολής, ο οποίος, απομακρύνθηκε από την θέση του μέχρι να διευκολυνθεί η υπόθεση δεν έδωσε κάποια σαφή απάντηση για τον λόγο που τα περιστατικά bullying δεν ήταν εγγεγραμμένα στο ποινολόγιο.
Χαρακτηριστικό του τι συνέβαινε τα βράδια στην εστία είναι η μαρτυρία ενός φύλακα, η οποία καταγράφεται και στο βιβλίο συμβάντων της σχολής.
«Ήταν 8 Μαρτίου του 2014 όταν ακούστηκαν θόρυβοι από το δωμάτιο με αριθμό (…). Στις 23:00 έκανε συστάσεις στους φοιτητές που διέμεναν στο δωμάτιο με τον αριθμό (…). Στις 02:20 άκουσε θόρυβο, έντονη φασαρία και συνεχόμενους ήχους από το ίδιο δωμάτιο. Χτύπησε την πόρτα αλλά ήταν κλειδωμένη. Τους φώναξε να ανοίξουν την πόρτα… Όταν άνοιξαν έκαναν ότι δεν τρέχει τίποτα και ότι ο θόρυβος προερχόταν από κάποιο κρεβάτι που μετακίνησαν. Το δωμάτιο ήταν ανάστατο και βρώμικο. Είδε τον ένα συγκάτοικο του Βαγγέλη, αναστατωμένο και αναψοκοκκινισμένο».Δείτε ακόμα