Σάββατο, 14 Μαρτίου 2015

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ-ΕΘΝΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΣΚΟΤΩΣΤΡΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ-ΚΑΘΕ ΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΧΑΡΟΣ-ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΑΚΕΛΕΙΟ

DROMOI-SKOTOSTRES

 Δρόμοι που χαρακτηρίζονται «σκοτώστρες» υπάρχουν εκατοντάδες σε όλη την Ελλάδα. Δεν περιμένουμε να φτιαχτούν αύριο το πρωί όλοι οι δρόμοι που οδηγούν σε κάθε χωριό. Αλλά κομμάτια Εθνικών οδών, μεγάλοι οδικοί άξονες που εξυπηρετούν λιμάνια ή μεγάλες πόλεις πρέπει να είναι ασφαλείς. Δεν είναι δυνατόν να πρέπει να κάνουμε το σταυρό μας, δυό ευχέλαια και να παίζουμε Λόττο για να φτάσουμε σώοι από την Πάτρα στον Πύργο! Ή από την Τρίπολη στη Σπάρτη. Πολύ καλός ο δρόμος της Τρίπολης, αλλά από εκεί και κάτω δεν μένουν άνθρωποι? Δεν μετακινούνται τρόφιμα και αντικείμενα? Και φυσικά δεν είναι μόνο η Πελοπόννησος. Στη Ήπειρο ο Δρόμος Άρτας – Ιωαννίνων και Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας υπάρχουν σε δεκάδες άρθρα απελπισμένων πολιτών που κάνουν έκκληση να μην χαθούν κι άλλοι άνθρωποι άδικα. Το 2014 750 άνθρωποι σκοτώθηκαν στους δρόμους και 900 τραυματίστηκαν σοβαρά. Από αυτούς δεν ξέρουμε πόσοι τελικά κατέληξαν και πόσοι έχουν μόνιμες αναπηρίες γιατί τα θύματα δεν παρακολουθούνται σε βάθος χρόνου.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ (ΞΑΝΑ) ΤΟΥ DEB ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟΣΥΛΛΟΓΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ


142606958490679
Στις 10 Μαρτίου 2015 ημέρα Τρίτη ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς επισκέφτηκε τον Αθλητικό –Μορφωτικο-Πολιτιστικό Σύλλογο Μουσουλμάνων Διδυμοτείχου και ευχήθηκε  περαστικά. Όπως είναι γνωστό τέσσερεις μέρες πριν αργά το βράδυ, άγνωστο άτομο ή άτομα οργάνωσαν επίθεση στον σύλλογο και ως αποτέλεσμα έσπασαν τα τζάμια του συλλόγου.

INKA: Η ΚΑΡΤΑ ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ


Αντίθετοι με την self-destroyer/ αυτοκαταστροφική κάρτα πολίτη βρισκόμαστε στους δρόμους από το 2010 που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μίλησε για αυτό, αλλά και μετέπειτα το συνέχισε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ τώρα πήρε την σκυτάλη ο ΣΥΡΙΖΑ να προωθήσει το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων και ας δηλώνει πολιτικά αντίθετος εκτός από αυτό, από τους προηγούμενους πρωθυπουργούς, ο αρχηγός του και σημερινός πρωθυπουργός κύριος Τσίπρας. Το ΙΝΚΑ εξ αρχής έχει πάρει επίσημα αντίθετη θέση με την ιδιαίτερη ευαισθησία του σε θέματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, την προστασία της ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΖΩΗΣ των πολιτών και κατά συνέπεια των καταναλωτών, αντιτίθεται χωρίς διαλλείματα ή αλλαγές στάσης στη κάρτα πολίτη που επιδιώκει να επιβάλει και η νέα κυβέρνηση του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ.

Η Federica Mogherini ζήτησε συγνώμη για τη χρησιμοποίηση της «Μακεδονίας» για τα Σκόπια


Η Φεντερίκα Μογκερίνι ζήτησε συγνώμη από την Ελλάδα, γιατί σε μια συνέντευξή της στις Βρυξέλλες αναφέρθηκε σε «Μακεδονία», υπονοώντας το νοτιοσλαβικό κράτος-FYROM. Η Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Federica Mogherini, απολογήθηκε στην Ελλάδα μετά τη χρήση του ονόματος «Μακεδονία», σημειώνει η σλαβική εφημερίδα των Σκοπίων, ‘Βέτσερ’.

Η Ρωσία κατασκευάζει στη Συρία το μεγαλύτερο κέντρο παρακολούθησης και υποκλοπών στη Μέση Ανατολή για να "βλέπει" την Τουρκία!


Την μεγαλύτερη βάση υποκλοπών και παρακολούθησης σε όλη τη Μέση Ανατολή που θα "βλέπει" τα πάντα από το Αιγαίο, μέχρι και τα σύνορα Ιράκ-Ιράν κατασκευάζει η Ρωσία στο ψηλότερο βουνό της Συρίας Jabal kurd στη περιοχή της Λατάκιας. Με την κίνηση αυτή οι Ρώσοι θα θέσουν υπό έλεγχο ολόκληρη την Τουρκία την οποία άλλωστε δεν εμπιστεύουνται (και δεν υπάρχει χώρα στον πλανήτη που να την εμπιστεύεται), και θα προτατεύουν την Κύπρο αλλά και τις ναυτικές τους μονάδες που θα ελλιμενίζονται στη Λεμεσό.

Βρετανικά δημοσιεύματα: Σε ποια σημεία του πλανήτη είναι πιθανόν να ξεσπάσει ένας Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος;


Βρετανικά δημοσιεύματα: Σε ποια σημεία του πλανήτη είναι πιθανόν να ξεσπάσει ένας Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος;Ο κόσμος καίγεται, μεταφορικά και κυριολεκτικά. Εκρήξεις και συγκρούσεις εξακολουθούν στην Ανατολική Ουκρανία, παρά την εκεχειρία. Η ένταση κλιμακώνεται στην περιοχή Ασίας – Ειρηνικού, ο Εμπολα συνεχίζει – έστω με πιο αργούς ρυθμούς – τη θανατηφόρα πορεία του και το Ισλαμικό Κράτος σκορπίζει τον θάνατο στη Συρία και στο Ιράκ. Μπορεί να υπάρχει και χειρότερο; Μια πιο σφοδρή σύγκρουση με παγκόσμιες διαστάσεις, ένας Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος ίσως;

Euroinsight: Κοτζιάς – Καμμένος γονάτισαν την Μέρκελ!


Η ξεκάθαρη στροφή στην Ρωσία και η ρητορική Κοτζιά – Καμμένου έσπασε τον γερμανικό τσαμπουκά. Οι ΗΠΑ ξεκαθάρισαν στην καγκελάριο ότι δεν θα ανεχτούν Ελλάδα και Κύπρο στην αγκαλιά της Ρωσίας «για το βρωμοευρώ»!
Υπερήφανη πολιτική από πολιτικούς που δεν εκβιάζονται.

ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ ΥΠΟ ΒΡΟΧΗ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ


Αλβανοί αποκτούσαν «φαντάσματα» Έλληνες προγόνους


Υπόθεση χορήγησης πλαστών πιστοποιητικών από την υπηρεσία Δημοτολογίου του δήμου Ιωαννιτώνπρος Αλβανούς πολίτες, προκειμένου να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια, αποκαλύφθηκε μετά από εσωτερικό έλεγχο του διευθυντή της υπηρεσίας, που έγινε κατόπιν αιτήματος του Προξενείου Αργυροκάστρου.

Ειδικού Συνεργάτη: Για την Υπόθεση του Βατοπεδίου


Στις 23 Μαρτίου δικάζονται 14 ‘εμπλεκόμενοι’, στην Υπόθεση του Βατοπεδίου. Και όμως προκαλεί κατάπληξη πως έφθασε η Υπόθεση μέχρι εδώ. Το κύριο ζήτημα στην Υπόθεςη αυτή, είναι το αν η Βιστωνίδα (λίμνη ή λιμνοθάλασσα) ανήκε ή όχι στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου. Το ΜΟΝΟ αρμόδιο όργανο για να κρίνει αν μιά έκταση ή ένα ακίνητο ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο ή δεν του ανήκει είναι το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο Δημοσίων Κτημάτων και Ανταλλαξιμης Περιουσίας, στο οποίο μέτέχουν ανώτατοι δικαστικοί και Μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Δεν συμμετέχουν πολιτικοί, ούτε Σύμβουλοί τους! Το όργανο αυτό νομοθετήθηκε το 1938 και είναι ‘ανώτατο’, δεν υπάρχει άλλο ανώτερο από αυτό!

Το υλικό που έχει στα χέρια του το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και θα προκαλέσει διεθνή αναταραχή!


Η Ελλάδα έχει στα χέρια της 400.000 έγγραφα της Βέρμαχτ που τεκμηριώνουν τις γερμανικές θηριωδίες. Η Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού αγόρασε από την υπηρεσία Εθνικών Αρχείων των ΗΠΑ (US National Archives & Records Administration) έναντι 11.084 δολλαρίων πολύτιμο  υλικό πάνω στο οποίο θα στηριχθεί η χώρα μας για να αποδείξει τις γερμανικές θηριωδίες.Αφορά 162 μικροφίλμ που είχε στην κατοχή της η αμερικανική υπηρεσία αρχείων, καθένα από τα οποία περιέχει 500 με 3000 σελίδες εγγράφων από τον Γερμανικό Στρατό.Οι Γερμανοί συνήθιζαν να κρατούν ημερολόγιο με όλες τις κινήσεις και σύμφωνα με την πρώτη εικόνα που έχουμε, έχουν καταγραφεί παράνομες αρχαιολογικές ανασκαφές, εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας, βεβηλώσεις ιστορικών μνημείων, καταστροφές των υποδομών όπως αεροδρόμια, λιμάνια, δρόμοι, γεφύρια, ακόμα και σπίτια, υποστήριξε στέλεχος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Οι γκλαμουράτες ζουζουνιές…


Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Κάποιος είναι επιδειξιμανής, γόνος πλούσιας οικογένειας. Μπορεί και να πάσχει σε ζητήματα προσωπικής αισθητικής.  Προβάλλει τον εαυτό του και την τέλεια εικόνα του με κάθε ευκαιρία. Το μικροαστικό ή αστικό του πρότυπο και το πόσο καλά έχει ξαπλώσει πάνω στον καναπέ των εκπληρωμένων του ονείρων. Είναι άλλο να στέκεται δημοσίως κατ’ αυτόν τον τρόπο βάσει του προσωπικού του αξιακού κώδικα και άλλο να εκπροσωπεί, ως εκλεγμένος, έναν λαό κατεστραμμένο και μια πτωχευμένη χώρα. Και δεν είναι μιζεραμπιλισμός αυτό που λέμε. Είναι δυστυχώς αλήθεια.
 
Και ιδού η εξίσωση: Θα είχε ποτέ την ευκαιρία ο κ. Βαρουφάκης να μας επιδείξει την άψογη ζωή του τόσο αυτός όσο και η σύζυγός του αν δεν ήταν υπουργός Οικονομικών μιας χώρας που κατρακυλάει και επέλεξε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να σταματήσει την κατρακύλα; Ουσιαστικά, ο υπουργός ασκεί προσωπική τακτική υπερπροβολής του εαυτού του εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι είναι υπουργός Οικονομικών μιας κυβέρνησης που εξελέγη για αρκετούς και διαφορετικούς λόγους, ένας εκ των οποίων (και ο σημαντικότερος) είναι η διαχείρισης της νεοελληνικής απελπισίας.
 
 
Από τον συλλογισμό αυτόν και έπειτα μπορεί να υπάρχουν κίνδυνοι λαϊκίστικων ακροβασιών αλλά τίθενται και θέματα προσωπικής πολιτικής ειλικρίνειας και ηθικής, θέματα που σίγουρα άπτονται σε συνολικότερα ζητήματα της αριστερής εκδοχής της πολιτικής πράξης.
 
Όπως και να το κάνουμε, όση καλή διάθεση και να έχει κάποιος έναντι των προσωπικών επιλογών μιας κάποιας, ενδεχομένως υπερφίαλης, στάσης του οποιουδήποτε σε καμία περίπτωση μπορεί να αποδεχθεί συνύπαρξη δηλώσεων για «παιδιά που πεινούν» ή «θα θυμάμαι μόνο τα λόγια του ανέργου καθηγητή όταν θα μπαίνω στο υπουργείο», με τα φαγκριά, τα χταπόδια και τις γκλαμουράτες ζουζουνιές με θέα την Ακρόπολη… 
 
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ/GETTY IMAGES/PARIS MATCH

Αντισυνταγματικές οι εισφορές του ΟΑΕΕ

Τι είναι οι ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών; «Δημόσια βάρη» όπως σημειώνουν όλοι οι νομικοί ή πιο απλά «φόροι», όπως τις χαρακτήρισε σχετικά πρόσφατα, ο νέος Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης κος Ρωμανιάς.

Με βάση αυτά, θα έπρεπε να έχουμε εφαρμογή του Συνταγματικού άρθρου 4, όπου με σαφήνεια στην παράγραφο 5 καθορίζει την αρχή της αναλογικότητας και σύμφωνα με αυτή, θα έπρεπε οι εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών να είναι ανάλογες με τις δυνάμεις τους, δηλαδή τα εισοδήματα από την επαγγελματική τους δραστηριότητα. Είναι όμως έτσι;

Ας δούμε, λοιπόν, τι πραγματικά ισχύει στον χώρο των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ:

«Διαβάζοντας τα κυκλοφορούμενα στο διαδίκτυο σχετικά με τις εισφορές του ΟΑΕΕ διαβάζω τακτικά περί του λεγόμενου 20% επί του εισοδήματος κλπ, με βάση το άρθρο 5 του ΠΔ 258/2005. Η αλήθεια είναι ότι και εγώ στην αρχή που ασχολήθηκα με το ζήτημα του ΟΑΕΕ πίστεψα το ίδιο.

Η ΕΕ ετοιμάζει σχέδιο για την «ρωσική παραπληροφόρηση»
.
Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ζητήσουν την επόμενη εβδομάδα στη συνάντηση στις Βρυξέλλες με την Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι, να αναπτύξει ένα σχέδιο για την καταπολέμηση της ρωσικής «εκστρατείας παραπληροφόρησης», σχετικά με τη σύγκρουση στην Ουκρανία, σύμφωνα με το προσχέδιο των συμπερασμάτων στην επικείμενη σύνοδο κορυφής.

«Το συμβούλιο της ΕΕ, τονίζει την ανάγκη να αμφισβητήσει τη σημερινή ρωσική εκστρατεία παραπληροφόρησης και προσκαλεί ανώτερους υπαλλήλους να …προετοιμάσουν το σχέδιο δράσης για τη διάσκεψη κορυφής του Ιουνίου, για τη στρατηγική επικοινωνίας στην υποστήριξη της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης και τις αξίες της ΕΕ», αναφέρει το σχέδιο συμπερασμάτων, σύμφωνα με το Reuters.
Το Συμβούλιο της ΕΕ εξέφρασε ανησυχία σχετικά με την «επέκταση της ρωσικής προπαγάνδας» και την «επιθετική εκστρατεία», επισημαίνοντας ως παράδειγμα τον τηλεοπτικό σταθμό «RussiaToday»- RT και τη νέα Πύλη «Σπούτνικ» καθώς και την περίπτωση της δημοσιογράφου Liz Wal, ανταποκρίτρια του RTστην Ουάσιγκτον που σταμάτησε το ζωντανό πρόγραμμα, επειδή δεν ήθελε να συμμετάσχει στη φερόμενη ‘ζωγραφική’ των πληροφοριών για την ανατροπή του αεροσκάφους της Μαλαισίας πάνω από την Ουκρανία.
Σύμφωνα με ανώνυμο Ευρωπαίο διπλωμάτη, «υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τη ρωσική προπαγάνδα που βρίσκεται στο αποκορύφωμά της».
Οι ηγέτες της ΕΕ κατά τη σύνοδο κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις 19 και 20 Μαρτίου, θα αναζητήσουν έναν τρόπο να «ασχοληθούν με τη ρωσική προπαγάνδα» στις δυτικές χώρες, όπως η Γερμανία, καθώς και σε χώρες της Βαλτικής.
Βαλκανικό Περισκόπιο

Ιουλιανός ο Παραβάτης ή Αποστάτης


Το προηγούμενο άρθρο διεγράφη από τη σύνταξη

δείτε και:   

ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ ΞΗΡΑΣ


Το Γενικό Επιτελείο Στρατού, κατόπιν απόφασης του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου, ανακοινώνει τους πίνακες έκτακτων κρίσεων Αξιωματικών Σωμάτων Στρατού Ξηράς έτους 2015:
α. Προακτέων κατ’ εκλογή στο βαθμό του Ταξιάρχου των παρακάτω Συνταγματαρχών Σωμάτων:

(1) Τεχνικού Παλαιοκαστρίτη Γεωργίου του Αλκιβιάδη

(2) Υλικού Πολέμου Τσιμογιάννη Αποστόλου του Νικολάου

(3) Υλικού Πολέμου Δελαλή Ελευθερίου του Στυλιανού

(4) Έρευνας Πληροφορικής Κατσιγιάννη Αντωνίου του Γεωργίου

(5) Υγειονομικού Ιατρών Αθανασιάδη Ιορδάνη του Δημητρίου

(6) Υγειονομικού Ιατρών Τάκου Παναγιώτη του Παντελή

(7) Οικονομικού Αζναουρίδη Ιωάννη του Χρήστου

(8) Οικονομικού Μανουσαρίδη Σάββα του Ευσταθίου

β. Διατηρητέων στον αυτό βαθμό Συνταγματαρχών Σωμάτων:

(1) Τεχνικού Τοσιλιάνη Γεωργίου του Δημητρίου

(2) Υγειονομικού Ιατρών Παυλόπουλου Γεωργίου του Παναγιώτη

γ. Ευδοκίμως τερματίσαντα τη σταδιοδρομία του Συνταγματάρχη Υλικού Πολέμου Θεοδωρόπουλου Αναστασίου του Βασιλείου.

Mίκα Ιατρίδη: Είναι ξεκάθαρο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εγκαταλείψει πλήρως τις προεκλογικές του δεσμεύσεις!

mika-iatridi
Συνέντευξη στη Στέλλα Μεϊμάρη Η Μίκα Ιατρίδη, η πρώτη γυναίκα βουλευτής των Δωδεκανήσων, μιλάει αποκλειστικά στο «pentapostagma.gr». «Από τα νησιά μας ξεκινά η Ελλάδα μας» τονίζει η Μίκα Ιατρίδη από την πρώτη στιγμή της εκλογής της και το κοινοβουλευτικό της έργο είναι αφιερωμένο στα ζητήματα που απασχολούν τη νησιωτική Ελλάδα. Έχει κάνει πληθώρα παρεμβάσεων, εντός και εκτός Βουλής, και έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για ζητήματα όπως η ακτοπλοΐα, η υγεία, η παιδεία και οι υποδομές.

Ο ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ ΕΚΘΕΤΕΙ ΑΔΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΑ


«ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΔΕΝ ΕΠΕΒΑΛΛΕ Η ΤΡΟΪΚΑ ΑΛΛΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ»!!!
Τριπλασιασμό της συμμετοχής των ασφαλισμένων στην αγορά φαρμάκων την τελευταία τριετία, μείωση της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης και συμφέροντα που επέφεραν αλλαγές στον κλάδο των φαρμακείων, κατήγγειλε χθες…
ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κωνσταντίνος Λουράντος.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, ο Κων. Λουράντος παρουσίασε στοιχεία από έρευνα που έγινε στην Αχαΐα σύμφωνα με την οποία το 70% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι δεν επαρκεί το εισόδημα τους για την κάλυψη της φαρμακευτικής του περίθαλψης, ενώ κατά 40% μειώθηκε η πρόσβαση των ασθενών στις υπηρεσίες υγείας.

ΥΨΩΜΑ 731 : Τότε που Θεσσαλοί γονάτισαν τον Μουσολίνι ( 9-24-Μαρτίου -1941 ) !Πήραμε τους Ιταλούς με τις πέτρες !
Διαβάστε την εκπληκτική και άγνωστη ιστορία των νέων Θερμοπυλών.
Με 100.000 βλήματα σε ένα τόσο μικρό ύψωμα λογικά δεν έπρεπε να ζήσει
κανένας οργανισμός… Κι΄ όμως οι Έλληνες μαχητές οπλίστηκαν με υπερφυσική
δύναμη και νίκησαν …. Δείτε το video απο την Μηχανή του Χρόνου !
28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 : Ηχηρό «ΟΧΙ» βροντοφώναξε ο ελληνικός λαός δια μέσω
του στόματος του τότε δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά στη φασιστική Ιταλία. Τότε
λοιπόν, με το χαμόγελο στα χείλη, οι μεραρχίες της μικρής μας Ελλάδας
αντιτάχθηκαν απέναντι στις μεραρχίες μιας μεγάλης αυτοκρατορίας με
άφθαστο ηρωισμό και μαχητικότητα. Ψυχή εναντίον πυρός και σιδήρου. Μια
άνιση αριθμητική μάχη. Οι ελπίδες λίγες για τους λίγους και πολλές για
τους πολλούς.
Η ψυχή όμως των Ελλήνων μαχητών μίλησε και το ηθικό
εκτοξεύτηκε μετά τις πρώτες νίκες. Το θαύμα είχε γίνει. Η Ιταλική
αεροπορία, που στην ουσία είχε και την εναέρια υπεροχή, τα άρματα
τελευταίας για την εποχή τεχνολογίας, τα πολλαπλάσια σε όγκο πυρός
βλήματα και σφαίρες, οι μυριάδες των μυριάδων στρατιώτες δεν κατάφεραν
να κάμψουν την ελληνική ομοψυχία

Eπίτιμος πρόεδρος Αρείου Πάγου: Η ίδρυση τμήματος Ισλαμικών Σπουδών μέσα στο ΑΠΘ είναι αντισυνταγματική!


nikopoulos
Συνέντευξη στη Στέλλα Μεϊμάρη
Ο επίτιμος πρόεδρος του Αρείου Πάγου, κ. Βασίλειος Νικόπουλος, μιλάει αποκλειστικά στο «pentapostagma.gr» και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η ίδρυση τμήματος Ισλαμικών Σπουδών μέσα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης είναι ξεκάθαρα παράνομη και αντισυνταγματική.
Αναλυτικά τα όσα μας δήλωσε ο κ.Νικόπουλος:
To θέμα της ίδρυσης τμήματος μουσουλμανικών σπουδών μέσα στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης έχει πολλές διαστάσεις και μια από αυτές είναι και η συνταγματική. Εγώ έχω διατυπώσει πολλές φορές τη γνώμη μου και γραπτά, καθώς και σε μια ειδική εκδήλωση που διεξήχθη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.
Η ίδρυση ενός τέτοιου τμήματος αντίκειται σε ρητές διατάξεις του Συντάγματος που προβλέπουν ακριβώς τους σκοπούς στους οποίους αποβλέπει η παιδεία. Συγκεκριμένα, λοιπόν, όπως διατυπώνεται στο Άρθρο 16, Παράγραφος 2, «η παιδεία των Ελλήνων έχει ως βασική αποστολή την ανάπτυξη της θρησκευτικής και εθνικής συνείδησης τους».
Παράλληλα, μη ξεχνάμε ότι όλο το Σύνταγμα είναι θεσπισμένο και ψηφισμένο στο όνομα «της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος». Το προοίμιο αυτό αποτελεί την ανώτατη και υπέρτατη αρχή του Συντάγματος, με την οποία πρέπει να τείνουν και να συμφωνούν όλες οι υπόλοιπες διατάξεις.
Επομένως, ως θρησκευτική συνείδηση, θεωρείται η ορθόδοξη χριστιανική πίστη. Άρα η παιδεία δεν μπορεί να έχει άλλους στόχους εκτός από την καλλιέργεια αυτής της θρησκευτικής συνείδησης. Οποιαδήποτε διαφορετική διδασκαλία σε όλες τις βαθμίδες της παιδείας αντίκεινται ξεκάθαρα στο Σύνταγμα.
Γι” αυτό και τον τελευταίο καιρό γίνεται προσπάθεια, στα πλαίσια της ευρύτερης αναθεώρησης του Συντάγματος, να φύγει το άρθρο 16, ώστε να μπορούν να φτιάχνουν ανενόχλητοι ό,τι τμήματα θέλουν και να διδάσκουν ό,τι θέλουν. Αυτή είναι η πρόθεση τους, αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, τουλάχιστον όχι πριν το 2020. Βέβαια και μετά δεν ξέρω αν θα τολμήσουν να κάνουν εύκολα αναθεώρηση της συγκεκριμένης διάταξης…
Οπότε, αυτό που με ρωτάτε, δηλαδή η ίδρυση τμήματος ισλαμικών σπουδών μέσα στο ΑΠΘ, δεν μπορεί να γίνει, γιατί η διδασκαλία του μουσουλμανισμού αντίκειται στο Σύνταγμα. Η ανεξιθρησκία είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό. Και ούτε το Σύνταγμα καταστρατηγεί την ακαδημαϊκή ελευθερία, π.χ. στο μάθημα της συγκριτικής θεολογίας μπορεί ο καθηγητής να μιλάει για το μουσουλμανισμό, αλλά όχι να διδάσκεται κατεξοχήν ο μουσουλμανισμός μέσα σε μια θεολογική σχολή που έχει ως κύριο θέμα την ανάδειξη της θρησκευτικής συνείδησης των σπουδαστών της.
Διαβάστε επίσης:

Δημόσιες προσκλήσεις για την έναρξη ενός επιθετικού πολέμου μέσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης


Στο σκαμνί θέλει η Μόσχα τον Αμερικανό που ζήτησε την «δολοφονία περισσότερων Ρώσων»
Ποινική υπόθεση εναντίον του Αμερικανού απόστρατου στρατηγού Robert H. Scales, ξεκίνησε η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας, καθώς ο Αμερικανός στρατιωτικός αναλυτής είπε ότι ο μόνος τρόπος να αλλάξει η κατάσταση στην Ουκρανία υπέρ των ΗΠΑ είναι να δολοφονηθούν περισσότεροι Ρώσοι.
Την είδηση για το άνοιγμα της ποινικής υπόθεσης έδωσε ο επίσημος εκπρόσωπος της επιτροπής, Βλαντίμιρ Μάρκιν. Η ποινική υπόθεση ξεκίνησε με βάση το άρθρο για «Δημόσιες προσκλήσεις για την έναρξη ενός επιθετικού πολέμου μέσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης», σύμφωνα με μια δήλωση στην επίσημη ιστοσελίδα της επιτροπής.
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι δηλώσεις αυτές «όχι μόνο σπάνε τους κανόνες της ρωσικής νομοθεσίας, αλλά και το άρθρο 20 του Διεθνούς Συμφώνου για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα του 1966, το οποίο απαγορεύει κάθε πόλεμο προπαγάνδας και οποιαδήποτε υποκίνηση διακρίσεων, εχθρότητας ή βίας».
Να σημειωθεί ότι σε εκπομπή του Fox News, ο Robert H. Scales, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «ο μόνος τρόπος με τον οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να έχουν κάποια επιρροή στην περιοχή και να μετατρέψουν την κατάσταση είναι να ξεκινήσουν τη δολοφονία Ρώσων. Να σκοτώσουν τόσους Ρώσους, που ακόμα και τα ΜΜΕ του Πούτιν, δεν θα μπορέσουν να κρύψουν το γεγονός ότι επιστρέφουν σπίτι τους σε σάκους για πτώματα». Αυτό είπε ο Scales σε σχόλιο για την είδηση ότι 3.000 Αμερικανοί στρατιώτες θα επισταθμεύσουν στην Ανατολική Ευρώπη.
Η Μόσχα έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν εμπλέκεται στα γεγονότα στην νοτιανατολική Ουκρανία, δεν είναι μέρος της εγχώριας ουκρανικής σύγκρουσης και ενδιαφέρεται να ξεπεράσει η Ουκρανία την πολιτική και οικονομική κρίση. Η Μόσχα σημείωσε ότι όλες οι κατηγορίες εναντίον της είναι αναπόδεικτες.
Οι δηλώσεις του Scales

gr.rbth.com

Ειδικοί φρουροί: Μας στέλνουν στα σκουπίδια να συλλάβουμε ρακοσυλλέκτες

xomateri_533_355

Μας στέλνουν στη χωματερή των Άνω Λιοσίων, χωρίς προστατευτικά μέσα για να συλλάβουμε ρακοσυλλέκτες, καταγγέλλουν οι ειδικοί φρουροί.
Στην ανακοίνωση-καταγγελία που εξέδωσε το Σωματείο Ειδικών Φρουρών και η οποία έχει αποσταλεί στον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, τον Αττικάρχη και τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Πανούση αναφέρεται μάλιστα πως σε όσους “τόλμησαν να ζητήσουν τα στοιχειώδη”, “υψώθηκε” η “λαιμητόμος” της άρνησης εκτέλεσης διαταγής.

Η Χίλαρι Κλίντον με κέρατα σε εξώφυλλο του Times

time_hillary_542_355

Μπορεί να μην της έχουν φορέσει κανονικά κέρατα αλλά φαίνεται να έχει… Δαιμονική η Χίλαρι… στο νέο εξώφυλλο των Times…  που φαίνεται σαν να έχει κέρατα.
Το γράμμα “M” από τον τίτλο του περιοδικού, που φιλοξενεί άρθρο με τίτλο “Ο Τρόπος της Κλίντον” σχετικά με τις πιθανότητές της για την αμερικανική προεδρία, σχηματίζει κάτι που μοιάζει με κέρατα στο κεφάλι της πρώην υπουργού εξωτερικού.

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΚΑΤΑΛΗΨΗ της Νομικής από Αντιεξουσιαστές!

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΕΚΤΑΚΤΟ

Κατάληψη της Νομικής από αντιεξουσιαστές οι οποίοι απαιτούν την απελευθέρωση του Χριστόδουλου Ξηρού και των μελών των Πυρήνων της Φωτιάς . 
Σύμφωνα με τις πηγές του ρεπορτάζ , έχουν συγκεντρωθεί κουκουλοφόροι στην Νομική Σχολή ενώ στο σημείο έχουν φτάσει και δυνάμεις της αστυνομίας.

Ο Βαξεβάνης ξεφτιλίζει την μαριονέτα της διαπλοκής! @KostasVaxevanis #ToPotamiΤου Κώστα Βαξεβάνη
Αγαπητέ Σταύρο.
Ποτέ δεν ήσουν καλός δημοσιογράφος και έτσι δεν μου κάνει εντύπωση που σε μια ανακοίνωση μερικών σειρών έχεις τόσες ανακρίβειες για γνωστά και εμφανή γεγονότα. Έτσι λοιπόν κατανοώ το έλλειμα και απλώς σημειώνω:
1.Δεν είμαι και δεν ήμουν στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ήμουν κανενός κόμματος αν και είμαι και δηλώνω Αριστερός. Αλλά πάνω απ όλα είμαι δημοσιογράφος.Δηλαδή η πολιτική μου άποψη δεν με εμποδίζει να ασκώ τη δημοσιογραφία ανεξάρτητα και μαχητικά. Όσο και να ψάξεις δεν θα βρεις φωτογραφία μου, όπως δικιές σου, ούτε με το Σημίτη, ούτε με το Γιάννο,ούτε με τον Άκη, ούτε με την οικογένεια Παπανδρέου

Αυξήθηκαν τα έσοδα της χώρας από ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ… και άδειασαν οι τσέπες μας!

MARDAS_533_355

Σε πρωινές δηλώσεις σε τηλεοπτική εκπομπή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, σημειώνει ότι η εκτέλεση του προϋπολογισμού δεν βρίσκεται «πολύ πίσω από τους στόχους».