Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015

1821 – Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣΑΘΗΝΑ 25-3-2015.

Το πνεύμα τής ελευθερίας και τής αδάμαστης ελληνικότητας έδωσε τούς ομορφότερους καρπούς του με τον πλέον αυθόρμητο τρόπο μέσα από την ένδοξη και χιλιοτραγουδισμένη Επανάσταση τού Εικοσιένα. Έλληνες απλοί, πιστοί χριστιανοί και φλογεροί πολεμιστές τής Ελληνικής Φυλής πήρανε τα ιερά όπλα για να σπάσουνε τα δεσμά τής τουρκικής δουλείας και να αναστήσουνε την Μεγάλη και Αυτοκρατορική Ελλάδα. Για να βρεθούνε εμπρός τους μασκαρεμένοι ψευτοσύμμαχοι και ψευτορωμιοί κοτζαμπάσηδες για να ακυρώσουν δίκαιο και αίματα αγωνιστών.

Τα ιστορικά γεγονότα πρέπει να κρίνονται με βάση τις προθέσεις και τούς σχεδιασμούς των πρωταγωνιστών τους. Είναι βέβαιο ότι ο ελληνικός λαός διακατεχόταν από τον διακαή πόθο να επανέλθει το Έθνος στην διακυβέρνηση των τυχών του, στα πάνσεπτα προσκυνήματά του και στα εδάφη που τού στέρησε με αίμα ο Τούρκος τύραννος. Κι όταν έχεις χάσει τον κόσμο σου με αίμα, πάλι με αίμα θα τον πάρεις πίσω. Ειδάλλως θα πάς σε παζάρια για να σού δώσουν πίσω λίγα μέτρα γης που θα γίνουν δορυφόρος τού τυράννου και τού σιωνιστή Εμποράκου που δίνει τα δανεικά κάθε αγώνα. Αυτά ακριβώς τα παζάρια έκαμαν οι τότε πολιτικάντηδες, τα ίδια παζάρια συνεχίσανε οι επόμενοι.

Οι Πολέμαρχοι τού Εικοσιένα, οι Κλέφτες και οι Αρματολοί που ορκίστηκαν στην Αγία Τριάδα, στον Χριστό και την Υπέρμαχο Παναγία να δώσουν το Τίμιο Αίμα τους προκειμένου από ραγιάδες να ξαναγίνουν οι ίδιοι και τα παιδιά τους Έλληνες, δεν είχαν μήτε μόρφωση μήτε στρατιωτική πείρα. Είχαν πατριωτική φλόγα και νοοτροπία νικητή μέσα τους, είχαν την άσβεστη κανδύλα μέσα τους πως η Ελλάς είναι Αποστολικό Γένος που θα στηριχθεί στις δικές του δυνάμεις και όχι στις ξένες πλάτες και την ήρεμη ζωή τού σκλάβου. Είχαν ελληνικό αίμα και ελληνική ψυχή, την δε στρατιωτική πείρα την απέκτησαν μέσα στο καμίνι τού πολέμου.

Μια Επανάσταση όμως για να επιτύχει, πρέπει να φροντίσουν οι Επαναστάτες να βγάλουν από την μέση όλα τα βαρίδια που έχουν αντίθετους σκοπούς. Να εξολοθρευτούν τόσο τα εξωτερικά όσο και τα εσωτερικά εμπόδια, μισέλληνες και ανθέλληνες. Να ξολοθρευτούν πασάδες και νενέκοι.

Να γενεί το Δικαστήριο τής Φυλής για να καταδικαστούν οι ξενόφιλοι πολιτικοί πάσης μερίδος κι όχι οι Κολοκοτρωναίοι που έδωσαν το αίμα τής καρδιάς τους, το ίδιο τους το γέννημα που το σκότωσαν Έλληνες κι όχι Τούρκοι. Να περάσει ο Απελευθερωτικός Αγώνας από Ελληνικό Θρόνο που στέκει στην Αγία Κωνσταντινούπολη όπως έλεγε ο Γέρος τού Μοριά κι όχι να γυρίσει το Ισλάμ σε μια κατεχόμενη Αθήνα όπως θέλουν οι δημοκράτες.

Η Τριπολιτσά, τα Δερβενάκια, οι σύγχρονες Θερμοπύλες στο Μανιάκι, οι θυσίες στο Μεσολόγγι και στο Σούλι, το ζεστό αίμα στις φλέβες Ανδρείων Πολεμιστών, η αντρειά που δείξανε στο πλευρό τους ισότιμες και ισάξιες Ελληνίδες, το αλύγιστο πνεύμα τής αυτοθυσίας, αυτός ο πηγαίος ελληνικός ηρωισμός τρόμαξε τον εχθρό και αναθάρρησε την Φυλής μας. Η απόφαση πως κινάμε να πολεμήσουμε για Νίκη ή για Θάνατο. Η συνειδητοποίηση πως όταν έχεις υπάρξει Δύναμη και έχεις δώσει το φως πολιτισμού και δημιουργίας σε όλη την οικουμένη, τότε μπορείς να το επαναλάβεις τηρώντας μέσα σου Αξίες και Συλλογική Φιλοδοξία πως υπεράνω όλων είναι μονάχα η Ελλάς και πάνω από την Ελλάδα μονάχα ο Θεός.

Τα καριοφίλια και τα γιαταγάνια διώξανε τον Τούρκο από την Ηπειρωτική και Νησιωτική Ελλάδα. Τα δε δάνεια τού Αγώνα φέρανε Κωλέττηδες και Μαυροκορδάτους και τις Συνθήκες με τούς συμμαχικούς στρατούς που σταμάτησαν τον Επαναστατημένο Έλληνα έξω από την Βασιλεύουσα Κωνσταντινούπολη και τις Ακτές τής Ιωνίας. Οι λίγοι, οι ατίθασοι, οι κατά κάποιους γραικύλους «ξεβράκωτοι», οι σπαθοφόροι και το ελληνοκεντρικό μη οικουμενιστικό ράσο μαστίγωσαν την κοιμισμένη αξιοπρέπεια των ραγιάδων πως με τις δικές τους ενέργειες θα μείνουν Έλληνες και θα μάθουν ελληνικά γράμματα στα παιδιά τους.

Ο Αθανάσιος Διάκος που προτίμησε να βρει ελληνικό και ορθόδοξο θάνατο αντί να τουρκέψει, να ποτίσει το δέντρο τής λευτεριάς με το αίμα τού Απροσκύνητου Έλληνα ακόμη κι όταν τον σούβλιζαν οι απόβλητοι τής μογγολικής στέπας. Ο Παπαφλέσσας που ζώστηκε τα άρματα και έγινε Απόστολος τής Φιλικής Εταιρίας μη ανεχόμενος την ατίμωση των οικείων του και τής Πατρίδος του από το βρώμικο τουρκικό ποδάρι, ωθώντας το φιλότιμο και το θάρρος τού ραγιά που περίμενε τον Ρώσο για να κινηθεί. Ο Κολοκοτρώνης που θέλησε την Ανάσταση τής Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και την Κατακτητική Θέληση τής Ελληνικής Ηγεμονίας με το Δίκαιο και το Ατσάλι, βάζοντάς τα τόσο με τον Τούρκο όσο και με τούς σιωνιστές, τούς πολιτικάντηδες και όλους τούς πραματευτάδες που μάς κουβαλήθηκαν.

Η Επανάσταση δεν έφτασε ποτέ στον σκοπό της. Οι ψευτορωμιοί και οι γυρολόγοι πραματευτάδες είναι αυτοί που τελικά εξόρισαν τούς Ήρωες από την Κεφαλή τής Φυλής και από την εκπαίδευση των παιδιών μας. Άνοιξε όμως τον δρόμο για την Αληθινή Ελλάδα με τούς Τρανούς Πολέμαρχους τής Φυλής μας να μάς κληρονομούν Εντολή Ιερή και Ελληνική. Να συνεχίσουμε από κει που σταμάτησε το Όνειρο, να γίνει πραγματικότητα η Ελεύθερη, η Δυνατή, η Αυτοκρατορική, η Ελληνική Ελλάδα.

Να φτιάξουμε Καθάρια Ελληνική, Λαϊκή και Εθνικιστική Πολιτεία. Να περάσουμε πάνω από τις στάχτες των μισελλήνων. Και από την Νησιωτική Ελλάδα να βρεθούμε Απελευθερωτές στην Ελλάδα τής Καρδιάς μας, στην Ιωνία και τον Πόντο. Να κυματίσουν σε ολάκερη την Μεγάλη Ελλάδα, στην Νέα Ρωμανία η Γαλανόλευκη και ο Δικέφαλος Αετός.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ- ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ HIGH SPEED ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΥΠΟΠΤΗ ΕΚΡΗΞΗ- NEKΡΟΣ ΕΝΑΣ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΗΣ! ΕΒΑΛΑΝ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ “ΕΚΑΨΑΝ” ΤΟΝ ΙΤΑΛΟ ΜΕΓΑΛΟΕΦΟΠΛΙΣΤΗ ΓΚΡΙΜΑΛΝΤΙ- ANTAΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟΥ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ; (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ MAKELEIO.GR)

3

-40χρονος έχασε τη ζωή του σε έκρηξη που σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στο πλοίο Highspeed 5
– Ο νεκρός ήταν ο υπεύθυνος ηλεκτρολόγος του πλοίου
– Βρίσκεται στην επισκευαστική ζώνη της Δραπετσώνας
– Καίγεται το άνω κατάστρωμα και μετά από επίπονες προσπάθειες οι πυροσβέστες κατάφεραν να μπουν μέσα στο πλοίο και να θέσουν τη φωτιά υπό μερικό έλεγχο
– Λίγο πριν την έκρηξη γίνονταν εργασίες με βαρεού τύπου οξυγονοκόλληση
– Υπο έλεγχο αυτή την ώρα  η φωτιά στο  πλοίο
Έκρηξη σημειώθηκε στο πλοίο Highspeed 5, που βρίσκεται στην επισκευαστική ζώνη της Δραπετσώνας. Πριν από λίγο βρέθηκε ένας νεκρός στο άνω κατάστρωμα του πλοίου, που έχει τυλιχθεί στις φλόγες. Ο νεκρός ήταν μέλος του πληρώματος, υπεύθυνος ηλεκτρολόγος, ηλικίας 40 ετών.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ «ΧΑΡΙΖΕΙ» ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ €31δις!


ΝΕΟ ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ ΣΕ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ,  ΔΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ €31δις

netakias

Θυμάστε που τα παπαγαλακία έσκουζαν, επειδη, λέει, η Αργεντινη χρεοκόπησε για  1.001η φορά; Κι αυτό επειδή προτίμησε να πάει σε πιστωτικό γεγονός, παρά να πληρώσει 500εκ στα κοράκια των Αγορών που κατά την προσφιλή τους τακτική, μύρισαν αίμα κι απαιτούσαν το 100% των ομολόγων! 


Ο Αμερικανός δικαστής της Αργεντινής δικαίωσε το Volture Fund κι έτσι η Αργεντινή πήγε στο Λονδίνο και σε Αγγλικό δίκαιο κέρδισε νομικά απέναντι στα Volture Funds!

Τι σημαίνει αυτό;

ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ swap ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ ΜΕ GOLDMAN SACHS και την DEUTSCHE BANK 

Γιατί αφήνουν ανέγγιχτο το Swap της ντροπής της Goldman Sachs;

Σαν σήμερα: Υψώνεται το λάβαρο της Επανάστασης στην Αγία Λαύρα


Image
1821.... H Καλαμάτα είναι η πρώτη ελληνική πόλη που απελευθερώνεται από τους Τούρκους.
.... Την ίδια μέρα, στην Αγία Λαύρα, ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, ο Λόντος και ο Ζαΐμης υψώνουν το λάβαρο της επανάστασης.

Βρέθηκαν τάφοι τεκτόνων Ιπποτών στην Κύπρο

0
Μια σπουδαία ιστορική αποκάλυψη κάνει το blog ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟΣ.
Ο φωτογραφικός φακός του Θοδωρή Βογιατζόγλου εντόπισε σε ένα μεγάλο ναό της Κύπρουτάφους Ιπποτών από την περίοδο που η Κύπρος ήταν ένα σταυροφορικό βασίλειο.
Το εν λόγω σταυροφορικό βασίλειο επισήμως ιδρύθηκε το 1197 και καταλύθηκε το 1489.

Ισραήλ: Κατασκεύασαν τον βωμό για τον Τρίτο Ναό στην Ιερουσαλήμ ΚόσμοςΜαρ 24, 2015

0
Ισραήλ: Κατασκεύασαν τον βωμό για τον Τρίτο Ναό στην Ιερουσαλήμ
Όπως αναφέρει το Breaking Israel News : Το Ινστιτούτο του Ναού στην Ιερουσαλήμ ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε την οικοδόμηση ενός βωμού κατάλληλου για την υπηρεσία στο ναό.
Ο βωμός, για την κατασκευή του οποίου χρειάστηκαν αρκετά χρόνια, μπορεί να λειτουργήσει άμεσα, ανέφερε το περιοδικό Matzav Haruach.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ


Επιστρέφει σήμερα ο αστυνομικός της γειτονιάς
Επανέρχεται σήμερα, Δευτέρα (23/03/2015) ο θεσμός του αστυνομικού της γειτονιάς με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, ο οποίος υπογράμμισε ότι «αυτή τη φορά έρχεται για να μείνει». Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί αρχικά σε 22 γειτονιές, σε τέσσερις περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην Καλλιθέα, στο Χαλάνδρι, στην Τούμπα- Τριανδρία και στον Εύοσμο.
Ο αστυνομικός της γειτονιάς ήταν μια από τις πρώτες εξαγγελίες του κ. Πανούση, όταν ανέλαβε τα ηνία του υπουργείου, ως αναπληρωτής υπουργός.
Φιλοσοφία του θεσμού του «Αστυνομικού της Γειτονιάς» θα είναι η προστασία της μέσα από μια σειρά δράσεων προληπτικού και αποτρεπτικού χαρακτήρα ενώ οι αστυνομικοί που θα στελεχώνουν τον θεσμό θα απασχολούνται αποκλειστικά με αυτόν.
Θα περιπολούν στον τομέα ευθύνης τους και θα επικοινωνούν προσωπικά τόσο με τους κατοίκους όσο και με τους τοπικούς φορείς για θέματα ασφαλείας, παραβατικότητας και όλα όσα επηρεάζουν την καθημερινότητά τους.
«Είμαι σίγουρος ότι οι κάτοικοι στις γειτονιές θα αγκαλιάσουν και πάλι τον Αστυνομικό της Γειτονιάς, που αυτή τη φορά έρχεται για να μείνει» είχε δηλώσει για το θέμα ο αναπληρωτής υπουργός.


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/569552/epistrefei-simera-o-astynomikos-tis-geitonias#ixzz3VDOHnKUp

Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ζητάει από τον Παυλόπουλο ο Σαμαράς


Τη διεξαγωγή συμβουλίου πολιτικών αρχηγών αναμένεται να ζητήσει και επίσημα ο Αντώνης Σαμαράς από τον Προκόπη Παυλόπουλο ενώ τον έχει ήδη ενημερώσει ανεπίσημα. Σύμφωνα με τη Real News ο Αντώνης Σαμαράς θεωρεί ότι πρέπει να συγκληθεί το συμβούλιο έτσι ώστε να να συζητηθεί το θέμα της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους εταίρους και δανειστές της χώρας. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ θετικός σε αυτό το αίτημα είναι και ο Σταύρος Θεοδωράκης.

parapolitika

Διάσωση από Ελικόπτερο Super Puma της ΠΑ


Την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015, ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) συμμετείχε σε επιχείρηση διάσωσης τριών επιβαινόντων ιδιωτικού αεροπλάνου τύπου CESSNA-172, μετά από ατύχημα που συνέβη στις 14:53, στην περιοχή Ρύζια, τέσσερα (4) ναυτικά μίλια νότια του Πολύκαστρου, στο Κιλκίς. Στις 16:45, το πλήρωμα του ελικοπτέρου περισυνέλεξε τον ελαφρά τραυματισμένο κυβερνήτη του αεροπλάνου και τον μετέφερε με ασφάλεια σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου προσγειώθηκε στις 16:58. Οι άλλοι δύο (2) διασωθέντες μεταφέρθηκαν οδικώς στο Κιλκίς.
Το αεροπλάνο είχε απογειωθεί στις 14:15 από το αεροδρόμιο Πολύκαστρου, Κιλκίς, με προορισμό το αεροδρόμιο Μακεδονία.
Στην επιχείρηση συμμετείχε επίσης ένα (1) ελικόπτερο ΑΒ-205.


olympia

Επανεκκίνηση των συνομιλιών, δεδομένα και εκτιμήσεις


eide
Σε πρόσφατες δηλώσεις του στα ΜΜΕ, ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ ΟΗΕ για την Κύπρο, Espen Barth Eide, εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι συνθήκες που οδήγησαν (sic) στην αναστολή των συνομιλιών μπορεί σύντομα να τερματιστούν και δήλωσε αισιόδοξος ότι ενδεχομένως να επαναρχίσουν τον προσεχή Μάιο. Ο κύριος Eide φέρεται να έχει λάβει διαβεβαιώσεις από την Άγκυρα, περί μη ανανέωσης της NAVTEX.

Άνγκελα Μέρκελ: Οι πολεμικές αποζημιώσεις για τη Γερμανία έχουν κλείσει


Η πολιτική ηγεσία της Γερμανίας θεωρεί ότι το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων στην Ελλάδα έχει κλείσει, όπως δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, μετά τις συνομιλίες με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο, όπως σημειώνει το Ria Novosti. Σε κοινή συνέντευξη Τύπου, ο Τσίπρας είπε ότι πρέπει να λυθούν «τα προβλήματα του παρελθόντος», η επιστροφή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου, που ελήφθη κατά τη διάρκεια της κατοχής στην Ελλάδα 1941-1944, καθώς και τις αποζημιώσεις για την καταστροφή των υποδομών.
 
«Αυτό δεν είναι απλά ένα υλικό θέμα, είναι ένα ηθικό ζήτημα που αφορά και τους δύο λαούς. Πρέπει να κλείσει η σελίδα του ναζισμού», είπε ο Τσίπρας.
«Το ζήτημα των αποζημιώσεων για την πολιτική ηγεσία θεωρείται κλειστό», είπε η Μέρκελ. Υπάρχει, ωστόσο το θέμα της ιστορικής ευθύνης, πρόσθεσε.
 
--
 
               
 
 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Σκόπια: Η αντιπολίτευση εμπλέκει άμεσα τον Γκρούεφσκι σε έγκλημα
Ο Ζάεφ εμπλέκει άμεσα τον Γκρούεφσκι σε έγκλημα στη σημερινή συνέντευξη Τύπου
Γράφει ο Vladislav Perunović – (wperunovic@gmail.com)
Μάρτιος 23, 2015. βίντεο
Σε σύντομη συνέντευξη Τύπου, σήμερα, ακολουθούμενη από την παρουσίαση ηχογραφημένων τηλεφωνικών συνομιλιών, ο πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της FYROM SDSM,  Ζόραν Ζάεφ,  παρουσίασε χειραγώγηση από Γκρούεφσκι και τον γύρω από αυτόν,  προκειμένου να εξασφαλίσει  μια πολύ ακριβή οικοδομήσιμη τοποθεσία στην ελίτ περιοχή της πόλης των Σκοπίων, Βόντνο. Αυτή παρουσιάστηκε με ορισμένες τηλεφωνικές κλήσεις.

Τα άλλα τηλεφωνήματα αποτελούσαν  εντολές του Νίκολα Γκρούεφσκι προς τους συνεργάτες του στην κυβέρνηση, ώστε να βρουν ένα νομικό ή τεχνικό λάθος στο μεγάλο αρχιτεκτονικό συγκρότημα (το οποίο κατεδαφίστηκε) με την ονομασία «Κόσμος», η κατασκευή του οποίου χρηματοδοτήθηκε από τον Φιγιάτ Κανόφσκι, επιχειρηματία προσκείμενου στην αντιπολίτευση.
Από τα ηχογραφημένα τηλεφωνήματα ήταν προφανές ότι ο Γκρούεφσκι, ήθελε να βρει έστω και μια μικροσκοπική τεχνική λεπτομέρεια που θα μπορούσε να δικαιολογήσει την κατεδάφιση του συγκροτήματος των ακριβών κατοικιών και  του επιχειρηματικού κέντρου.
Στη συνέχεια ο Ζάεφ απάντησε σε αρκετές ερωτήσεις δημοσιογράφων, ένα μέρος των οποίων παρουσιάζονται στην παρακάτω περιγραφή (απάντηση στο ερώτημα εάν ο Γκρούεφσκι προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει τη χώρα):
 «Ο Γκρούεφσκι με αυτές τις απειλές, κάνει αυτήν τη στιγμή ότι μπορεί, προκειμένου να σώσει το τομάρι του, έτσι, στέλνει ένα μήνυμα αποσταθεροποίησης (της χώρας).
 Εάν πράγματι είναι έτσι ή όχι, ο λαός θα αποφασίσει.  
Εμείς αγωνιζόμαστε με τις λέξεις και με αποδεικτικά στοιχεία.
Αυτός μας πολεμά με τα κρατικά όργανα και τα μέσα που έχει στη διάθεσή του, απειλεί οικογένειες, που δεν είναι μέρος της πολιτικής ελίτ, δηλαδή της αντιπολίτευσης, την οποία απειλεί ευθέως.
Ένα πράγμα: Ακόμη και αν ο Γκρούεφσκι, έστω και υποσυνείδητα επιζητά την αποσταθεροποίηση, δεν θα το επιτρέψουμε να το κάνει.
 Διότι, όπως ποτέ πριν, οι εθνοτικές κοινότητες που συγκεντρώθηκαν εδώ,  έχουν ως μόνο στόχο: να επιστρέψουν (τη χώρα) στην ελευθερία και τη δημοκρατία.
Δεύτερον: τίποτε δεν εξαρτάται, πλέον, αποκλειστικά και μόνο από τον Γκρούεφσκι σε αυτή τη χώρα, τη δική μας χώρα , αλλά σίγουρα, δεν υπάρχει τιμή, όπως αυτή, για την ελευθερία και τη δημοκρατία και στην επιστροφή τους, καθώς και στη σταθερότητα της χώρας μας».
--
               
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

Επιχείρηση «Κόκκινη Προβιά» της Μέρκελ στην Ελλάδα, παράπλευρη απώλεια ο Κατρούγκαλος


maze«Κόκκινη Προβιά» - netakias
Στα τέλη του 1980 η κοινή γνώμη της Ευρώπης συγκλονίστηκε από την αποκάλυψη της υπόθεσης «Gladio»., όταν ένας Ιταλός δικαστής ερευνώντας μια τρομοκρατική επίθεση στην ιταλική πόλη Γκορίτσια το 1972 και τυχαία αποκάλυψε ένα ολόκληρο δίκτυο που δημιουργήθηκε το 1947 από το ΝΑΤΟ με σκοπό την αποτροπή ενδεχόμενης ανόδου της Αριστεράς στην κυβερνητική εξουσία σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! ΕΡΧΕΤΑΙ ...Παραπέμπονται 28 Απριλίου για κακούργημα υπάλληλοι του δήμου Παλαιού Φαλήρου!


Εξιχνιάστηκε το έγκλημα στη Βούλα- Συνελήφθη ο δράστης

Στο χωριό Στιμάγκα της Κορίνθου εντοπίστηκε ο γιος της 60χρονης, η οποία το βράδυ της Παρασκευής βρέθηκε άγρια δολοφονημένη μέσα στο σπίτι της στη Βούλα.Ο 25χρονος βρέθηκε καταβεβλημένος, να περπατά φορώντας ένα παπούτσι, ενώ είχε εγκαταλείψει το αυτοκίνητο στη Νεμέα.

Σημειώνεται ότι την άτυχη γυναίκα ανακάλυψε προχθές το απόγευμα στο υπόγειο της τριώροφης οικίας τους επί της οδού Ρόδου 67 στη Βούλα, ο ίδιος της ο σύζυγος μέσα σε μία λίμνη αίματος.

Quiz:Ποια είναι η ... "μάγισσα" της φωτογραφίας;

Την αναγνωρίζετε; Είναι γνωστή και μη εξαιρετέα στο Παλαιό Φάληρο, κάτι σαν την Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη στους εφοπλιστικούς κύκλους. Ανήκει στη Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση του Παλαιού Φαλήρου- αυτό άλλωστε φαίνεται και από την ενδυμασία της, σκισμένα ρούχα, μαδημένη σκούπα - υποστηρίζοντας σθεναρά τη λιτότητα. Ωστόσο, επειδή δόξα τω θεό λεφτά υπάρχουν κρεμά και μία τσάντα Louis Vuitton στον ώμο έτσι για να μας υπενθυμίσει τι εστί αριστερός. Θέλει τις παραλίες ανοιχτές για τους πολίτες αλλά η ίδια προτιμά να κάνει βουτιές σε ιδιωτικές πλαζ, όπου το εισιτήριο εισόδου είναι όσο το μεροκάματο ενός σερβιτόρου. Τελικά, καλά έκανε και μασκαρεύτηκε μήπως και μας πείσει ότι οι ιδεολογικές της πεποιθήσεις συνάδουν με τον τρόπο ζωής της και το οικονομικό της υπόβαθρο. Ας προσέξει μόνο, μην της έρθει κανένας Μαρξ ή Λένιν στο κεφάλι με αυτά που λέει και κάνει!
Ξερόλα η"μάγισσα" πιστεύει ότι τα γνωρίζει όλα, έχει άποψη επί παντός επιστητού και που κατά κανόνα θεωρεί την άποψη αυτή ως και την σωστότερη όλων .avec évaluation

O Stalin και η κατάρα του "κουτσού κατακτητή" Tαμερλάνου. Mια μυστικιστική συνωμοσιολογiα


Ήταν ηγέτης, εξαίρετος πολεμιστής και ξακουστός ιππέας. Η σωματική δυσπλασία όμως που είχε εκ γενετής, με την αναπηρία στο δεξί του πόδι, τον γέμισε με μίσος και απύθμενο κόμπλεξ. Το προσωνύμιο Τιμούρ Λανγκ, δηλαδή Τιμούρ ο Χωλός, τον έκανε ακόμα χειρότερο και πιο εκδικητικό απέναντι σε όλους
Ο Ταμερλάνος υπήρξε ένα πρόσωπο σταθμός στην ιστορία του Μεσαίωνα. Αιμοδιψής κατακτητής, μεθυσμένος από το πάθος του για εξουσία, κατάφερε να κατακτήσει το μεγαλύτερο μέρος της Ασίας. Όχι όμως ως απελευθερωτής.

Το σκάνδαλο διαφθοράς Κατρούγκαλου διασύρει την Ελλάδα


bild
Η προμήθεια 12% επί των αποζημιώσεων εκατοντάδων απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων, που φέρεται να είχε υπογράψει ο Γιώργος Κατρούγκαλος, εξελίσσεται σε σκάνδαλο ολκής για τη νέα κυβέρνηση.
Στη δίνη σκανδάλου βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η κυβέρνηση, έπειτα από δημοσίευμα που θέλει τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργο Κατρούγκαλο να έχει υπογράψει ιδιωτικά συμφωνητικά με εκατοντάδες απολυμένους δημοσίους υπαλλήλους, από τους οποίους έπαιρνε προμήθεια 12% επί των αποζημιώσεων που θα λάμβαναν σε περίπτωση επαναπρόσληψης.
Η διαδικτυακή έκδοση της «Bild» δεν άργησε να κάνει το θέμα πρωτοσέλιδο με κεφαλαία μεγάλα γράμματα που φέρουν τον τίτλο: «Σκάνδαλο διαφθοράς στην… αδιάφθορη κυβέρνηση Τσίπρα».
Το δημοσίευμα μιλά για την επόμενη «τρέλα» στην Ελλάδα που έχει ταράξει τα πολιτικά νερά του τόπου, παραθέτοντας με αναλυτικό τρόπο όλες τις λεπτομέρειες του αποκαλυπτικού δημοσιεύματος.
Μεταξύ άλλων, η γερμανική εφημερίδα σχολιάζει ότι η κυβέρνηση του 40χρονου πολιτικού ηγέτη Αλέξη Τσίπρα είναι… άκρως απασχολημένη με τα νέα δεδομένα και παράλληλα σχολιάζει ότι ο κύριος Κατρούγκαλος στο παρελθόν σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην ιστοσελίδα, έδινε ηχηρό αγώνα για τις μεταρρυθμίσεις.
Τι υποστήριζε το δημοσίευμα
Στο δημοσίευμα του «Βήματος» γίνεται λόγος για προμήθεια ύψους 12% που φέρεται έχει κατοχυρώσει το δικηγορικό γραφείο του Γιώργου Κατρούγκαλου με βάση ιδιωτικά συμφωνητικά που υπογράφτηκαν με υπαλλήλους που απολύθηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από την προηγούμενη κυβέρνηση και διεκδικούν την επαναπρόσληψή τους.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το γραφείο του κ. Κατρούγκαλου υπέγραφε συμφωνητικά και στις 26 και στις 27 Ιανουαρίου, ενώ ανακοινώθηκε η σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου.
Ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε ότι ανέστειλε τη δικηγορική του δραστηριότητα από τον Ιούνιο του 2014, όταν και εξελέγη ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ και πως έκτοτε δεν έχει καμία σχέση ή επικοινωνία με τους υπαλλήλους αυτούς.
Όμως η εφημερίδα παραθέτει στοιχεία ότι ο κ. Κατρούγκαλος συνέχισε να υπογράφει ιδιωτικά συμφωνητικά μέχρι και τις 27 Ιανουαρίου του 2015 οπότε και ορκίστηκε αναπληρωτής υπουργός.
Υπενθυμίζεται πως οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης ήταν έντονες με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι να ζητούν την αποπομπή του αναπληρωτή υπουργού.
Νομίζουμε ότι θα πρέπει να αποδειχθεί άμεσα τι ακριβώς έχει γίνει, γιατί ένας τέτοιος διασυρμός αυτές τις κρίσιμες ώρες για τη χώρα μας, μόνο καλό δεν μας κάνει…

Έσκασε η βόμβα στην αγορά: “Εδωσαν τα χέρια Σκλαβενίτης και Βερόπουλος


Έσκασε η βόμβα στην αγορά: 'Εδωσαν τα χέρια Σκλαβενίτης και Βερόπουλος
Σε συμφωνία για την εξαγορά από τη Σκλαβενίτης πλειοψηφικού πακέτου της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Βερόπουλος, που σύμφωνα με πληροφορίες ανέρχεται στο 60%, φέρεται να κατέληξαν οι δύο πλευρές πριν από λίγες ημέρες, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Καθημερινής που υπογγράφει η δημοσιογράφος Δήμητρα Μανιφάβα. Οι επίσημες ανακοινώσεις για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας αναμένονται, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, εντός των επόμενων δύο εβδομάδων.
Η συμφωνία είναι αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών και των πιστωτριών τραπεζών, διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν τον περασμένο Αύγουστο, όπως είχε αποκαλύψει τότε η «Καθημερινή». Εάν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, τότε πλέον στο οργανωμένο λιανεμπόριο δημιουργείται ένας νέος «εθνικός πρωταθλητής» που θα συγκεντρώνει τζίρο κοντά στα δύο δισεκατομμύρια ευρώ, αλλάζοντας ριζικά τον χάρτη στον κλάδο και προκαλώντας αναταράξεις ειδικά στην περιφέρεια, όπου η Βερόπουλος έχει έντονη παρουσία σε αντίθεση με τη Σκλαβενίτης. Ηδη, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», παρατηρείται έντονη κινητικότητα, καθώς διευθυντικά στελέχη πωλήσεων της Σκλαβενίτης επισκέπτονται τις τελευταίες ημέρες καταστήματα της Βερόπουλος, κυρίως στην επαρχία, προκειμένου να ενημερωθούν και να οργανώσουν τη μετάβαση στην επόμενη ημέρα.
Το πρώτο βήμα για να έρθουν οι εταιρείες πιο κοντά έγινε όταν πριν από λίγους μήνες η Σκλαβενίτης εξαγόρασε τη συμμετοχή της εταιρείας Βερόπουλος στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης, η οποία δραστηριοποιείται στην Κρήτη, ήτοι το 60% έναντι 22 εκατ. ευρώ. Με αυτή την κίνηση η Σκλαβενίτης απέκτησε πρόσβαση στη δυναμική αγορά της Κρήτης, όπου η Χαλκιαδάκης διαθέτει 38 σημεία πώλησης. Πρόσβαση στην περιφέρεια, καθώς και στο κανάλι της χονδρικής πώλησης απέκτησε η Σκλαβενίτης εξαγοράζοντας επίσης πριν από λίγους μήνες τη Makro Cash & Carry Hellas έναντι 65 εκατ. ευρώ και αποκτώντας 12 καταστήματα, εκ των οποίων τα επτά εκτός Αττικής.
Η Βερόπουλος διαθέτει 185 σημεία πώλησης εντός ελληνικής επικράτειας, εκ των οποίων τα 94 βρίσκονται εντός του λεκανοπεδίου Αττικής και τα 91 σε 47 επαρχιακές πόλεις σε όλη τη χώρα.
Δυνητικά -καθώς δεν αποκλείεται κάποια καταστήματα να κλείσουν- η Σκλαβενίτης από 110 καταστήματα που είχε πριν από τις εξαγορές, θα αποκτήσει πλέον τον έλεγχο σε 345 σημεία πώλησης πανελλαδικά. Ο τζίρος της, με βάση τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό που αφορά το 2013 ανερχόταν σε 1,19 δισ. ευρώ, ενώ ο τζίρος της Makro διαμορφώθηκε στα 319,8 εκατ. ευρώ (χρήση από 1/10/2013 έως 30/9/2014). Η Βερόπουλος το 2013 με βάση τον ενοποιημένο ισολογισμό της πραγματοποίησε κύκλο εργασιών ύψους 803 εκατ. ευρώ.
Αν μη τι άλλο, η διαδικασία της συγκέντρωσης στον κλάδο του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων που όλοι προέβλεπαν στην έναρξη της κρίσης βρίσκεται πια σε πλήρη εξέλιξη.
athensmagazine.gr

ΠΑΓΩΣΑΝ οι δικαστές! Δείτε τι αδιανόητο είπε για τα ανήλικα θύματά του ο παιδεραστής της Θεσσαλονίκης!


Δεν χωράει ανθρώπου νους την προκλητικότητα και τη χυδαιότητα αυτού του ατόμου…
Οργή έχει πλημμυρίσει τη Θεσσαλονίκη και το πανελλήνιο από την απολογία του ηλικιωμένου παιδεραστή που καταδικάστηκε σε 33 χρόνια φυλάκιση, για τον βιασμό των δύο εγγονών της αδελφής του.
Ο κατηγορούμενος στην απολογία του, όχι μόνο δεν εμφανίστηκε μετανιωμένος, αλλά κατηγόρησε τα δύο ανήλικα κορίτσια ότι τον παρενοχλούσαν.
«Η μία, όμως, με εκβίαζε και με ενοχλούσε όταν κοιμόμουν με τη γυναίκα μου. Ούτε τη γυναίκα μου δεν σεβάστηκε. Δεν τα κατηγορώ αλλά δεν τα κακομεταχειρίστηκα. Μια φορά μόνο παραδόθηκα» είπε μεταξύ άλλων στην απολογία του.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το 2011 και σύμφωνα με τη δικογραφία, ο ηλικιωμένος ασελγούσε επί χρόνια σε βάρος των δύο κοριτσιών, ηλικίας 10 και 11 χρονών, που έκαναν τις διακοπές τους στην Ελλάδα.
Τα κορίτσια διέμεναν μόνιμα με τους γονείς τους στη Σουηδία, αλλά ερχόντουσαν στη χώρα μας για διακοπές τα καλοκαίρια, τα Χριστούγεννα και το Πάσχα.
Χθες, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης επέβαλε ποινή κάθειρξης 33 ετών στον δράστη, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο για βιασμό και αποπλάνηση ανηλίκων, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.
Πηγή


ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ «ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ» ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΜΕ


Η-Άλωση-που-γονάτισε-την-Βυζαντινή-αυτοκρατορία14
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ενώ στην σημερινή Τουρκία παρατηρείται μια εκπληκτική στροφή στην αυτοκρατορική λαμπρότητα του Βυζαντίου με ένα παράδοξο νεοοθωμανικό προφίλ, με την αναζωογόνηση βυζαντινών μνημείων ακόμα και με σύμβολα σαν τον Δικέφαλο Αετό, εδώ στην Ελλάδα την φυσική κληρονόμο της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, έχει επικρατήσει μια πλήρης απαξίωση όλων αυτών των πολιτιστικών και θρησκευτικών προτύπων που έλαμψαν επί αιώνες για να βουλιάξουμε στην μιζέρια μιας ατέλειωτης εθνικής κρίσης.

Δανειστές και «Παπαγαλάκια» θέλουν τα δικά τους παιδιά

Economist προς Τσίπρα: Διώξε Βαρουφάκη, Καμμένο και συμμάχησε με το «Ποτάμι»
Φαίνεται πως ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δεν είναι αρεστός, όχι μόνο στους δανειστές αλλά και στα γνωστά… παπαγαλάκια!

Με ένα προκλητικό άρθρο, ο Economist επαναφέρει στο προσκήνιο το θέμα Βαρουφάκη συμβουλεύοντας αυτή τη φορά την ελληνική κυβέρνηση να τον αντικαταστήσει και να συμμαχήσει με το Ποτάμι και τον Σταύρο Θεοδωράκη.
Στο επίμαχο άρθρο του ο Economist αναφέρει για τις έντονες σχέσεις του κ. Τσίπρα με την κ. Μέρκελ: «Ο Αλέξης Τσίπρας στις δύο συναντήσεις του με την Ανγκελα Μέρκελ θα έχει την ευκαιρία να ηρεμήσει τα πράγματα, αν και θα είναι μια δύσκολη διαπραγμάτευση ανάμεσα στην πιο ισχυρή ηγέτιδα της Γερμανίας και τον μεγαλύτερο ταραχοποιό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα πρέπει να επικεντρωθεί στην επείγουσα αποστολή του να πάρει στο χέρι μια συμφωνία».
Παράλληλα, προτρέπει τον Έλληνα πρωθυπουργό να σπάσει τη συμφωνία με τους ΑΝΕΛ και να συνεργαστεί με το Ποτάμι ενώ για τον κ. Βαρουφάκη αναφέρει:
«Ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε να κάνει μια καλή αρχή με την αντικατάσταση του φλύαρου υπουργού Οικονομικών του, Γιάνη Βαρουφάκη, με έναν υπουργό πιο ρεαλιστικό. Θα είναι καλύτερα επίσης αν διέκοπτε τη συνεργασία του με τους Ανεξάρτητους Ελληνες που είναι δεξιό κόμμα και ζητούσε συνεργασία με το Ποτάμι».
«Ο κ. Τσίπρας…», καταλήγει το δημοσίευμα, «…δεν πρέπει να χάσει άλλες ευκαιρίες αν θέλει η χώρα του να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ. «Αν δεν κινηθεί γρήγορα θα ανακαλύψει σύντομα ότι οι ευκαιρίες του και οι πιθανότητές του για παραμονή έχουν εξαντληθεί».
newsbomb.gr

ΒΟΜΒΑ από το δικηγόρο της οικογένειας Γιακουμάκη: «Μπορεί να δολοφόνησαν τον Βαγγέλη»


Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην έβαλε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης τέλος στη ζωή του αλλά… να έπεσε θύμα δολοφονίας, άφησε ο δικηγόρος της οικογένειας, Δημήτρης Μπούκας.
Δήλωση βόμβα έκανε ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη, Δημήτρης Μπούκας, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, ο νεαρός Βαγγέλης να έπεσε θύμα δολοφονίας.
«Μια από τις πιθανές εκδοχές είναι η αυτοκτονία. Αλλά υπάρχουν κι άλλες εκδοχές τις οποίες μέχρι στιγμής δεν μπορούμε να τις αμφισβητήσουμε.
Υπάρχει η περίπτωση να έπεσε θύμα δολοφόνίας. Ακόμα δεν έχουν βγει τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων. Όταν τα πάρουμε στα χέρια μας θα μπορούμε να πούμε περισσότερα. Αυτό που δεν χωρά αμφισβήτηση είναι ότι έπεσε θύμα βασανιστηρίων. Δέχθηκε εξευτελισμό προσωπικότητας και αυτή η ενέργεια πολλές φορές οδηγεί το θύμα στην απόγνωση» δήλωσε ο κ.Μπούκας.
Για τις φήμες ότι ενδεχομένως ο Βαγγέλης Γιακουμάκης άφησε ένα σημείωμα πριν το θάνατό του, στο οποίο κατέγραψε όλα όσα έζησε το τελευταίο διάστημα, απάντησε ο ιδιωτικός ερευνητής, Φώντας Βρόσγος.
«Το δωμάτιο έμεινε ξεκλείδωτο για αρκετές ώρες, οπότε είναι πιθανό ο οποιοσδήποτε να μπήκε μέσα και να εξαφάνισε οτιδήποτε παρουσιαζόταν ως ενοχοποιητικό στοιχείο ή οτιδήποτε ήταν επιβαρυντικό για κάποιους» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.gr
πηγή