Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015

Η Siemens έκανε «εξωδικαστικό συμβιβασμό» 270εκ αντί 2δις ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕ ΟΥΤΕ ΑΥΤΑ ! ! !


siemens

Δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ από τα 270.000.000 ευρώ που υποχρεούται να καταβάλει, σύμφωνα με τον σκανδαλώδη «εξωδικαστικό συμβιβασμό», από δύο δισ. ευρώ που ήταν οι απαιτήσεις για τη ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου – Να ποιος κάνει μονομερείς ενέργειες, κύριε Σόιμπλε


Τα δικά τους λεφτά δικά τους και τα δικά μας λεφτά δικά τους. Αυτή είναι η λογική του αδίστακτου και ανάλγητου κ. Σόιμπλε και γενικά του Βερολίνου. Μας βάζουν το μαχαίρι στον λαιμό, θέλουν να μας πνίξουν γιατί λένε ότι δεν είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας, μόνο που αυτό δεν ισχύει για τους ίδιους. Τις δικές τους υπογραφές τις γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια.

KΙ' ΕΝΩ ΕΛΛΗΝΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ....ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΕΠΕΡΩΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΑΡΑΝΟΜΗ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ 16 ΝΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ


Grizes Zones
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης - Φαίνεται πως κάποιοι στην Άκυρα επιδιώκουν με όλα τα μέσα να τραβήξουν το σχοινί στα άκρα, σχετικά με την υπόθεση της υποτιθεμένης παράνομης ελληνικής κατοχής 16 νησιών και νησίδων στο ανατολικό Αιγαίο. Έτσι σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες από την τουρκική πρωτεύουσα, στις 25 Μαρτίου ημέρα της εθνικής μας επετείου, επερώτηση προς τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, İsmet Yılmaz, έκαναν βουλευτές του Εθνικιστικού Κόμματος της Τουρκιάς σχετικά με την «παράνομη», όπως υποστηρίζουν, κατοχή από την Ελλάδα 16 νησιών και νησίδων στο ανατολικό Αιγαίο.
Σύμφωνα με την επερώτηση των Τούρκων βουλευτών, η συνθήκη της Λοζάνης προβλέπει την απόδοση αυτών των νησιών, (;;;) στην Τουρκία και συνεπώς με «παράνομο» τρόπο η Ελλάδα έχει προβεί στην κατάληψη αυτών των νησιών τα οποία μέχρι σήμερα κατέχει παράνομα. Μάλιστα όπως αναφέρεται, η επερώτηση αυτή προκάλεσε ένταση μεταξύ των βουλευτών της εθνικιστικής αντιπολίτευσης και του υπουργού Άμυνας. Ο βουλευτές της αντιπολίτευσης στην επερώτηση τους ρωτούν τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας ποια μέτρα προτίθεται να λάβει για να σταματήσει αυτή η «παράνομη» ελληνική κατοχή νησιών που ανήκουν στην Τουρκία.
Να θυμίσουμε ότι τα 16 αυτά νησιά τα οποία με όψιμο τρόπο διεκδικεί η Τουρκία και τα οποία έχουν αποδοθεί όλα ονομαστικά στην Ελλάδα βάσει διεθνών συνθηκών, είναι τα εξής : Οινούσσες, Φίμενα, Φούρνοι, Αγαθονήσι, Άρκη, Φαρμακονήσι, Καλόλημνος, Πλατιά, Κυρά Παναγιά, Γυαλί, Σύρνα και τα ανήκοντα στην ανατολική Μεσόγειο, νότια της Κρήτης, (εκεί που έχουν ανακαλυφθεί τα τεράστια ενεργειακά κοιτάσματα), Gavdos, Dhia, Dionısades, Gaidhouronisi, Koufonisi, δηλαδή Γαύδος, Δία, Διονισιάδες, Γαιδουρονήσι, Κουφονήσι. Για το ίδιο θέμα πριν από λίγες μέρες όπως είχε ανακοινωθεί, έχει συγκροτηθεί και τουρκική επιτροπή ανάκτησης από την Τουρκία των νησιών αυτών.
Το τουρκικό αυτό «σήριαλ» των 16 νησιών φαίνεται πως θα έχει και πολύ ενδιαφέρουσα συνέχεια. Κατά τα άλλα εμείς ασχολούμαστε με τους τηλεοπτικούς καυγάδες γνωστών δημοσιογράφων με γνωστούς κολοτούμπες – ταραχοποιούς βουλευτές.
Ίδωμεν!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Σοβαρές καταγγελίες πρώην στελέχους της Παγκόσμιας Τράπεζας δικαιώνουν την Ελλάδα


Σοβαρές καταγγελίες πρώην στελέχους της Παγκόσμιας Τράπεζας δικαιώνουν την Ελλάδα
Εξαιρετικής σημασίας για την ελληνική επιχειρηματολογία είναι οι διαπιστώσεις στις οποίες προβαίνει για τη «συνταγή» της λιτότητας στην Ευρωζώνη, ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής της Παγκόσμιας Τράπεζας και γνωστός Αυστριακός οικονομολόγος, ερευνητής του Διεθνούς Ινστιτούτου Οικονομικών Συγκρίσεων της Βιέννης, Κουρτ Μπάγιερ, σε άρθρο του σε αυστριακή εφημερίδα…

Ελλάδα δεν πουλάω, νοικοκυραίγοι μου…


«Τότε, εκεί που καθόμουν εις το περιβόλι μου και έτρωγα ψωμί, πονώντας από τις πληγές, όπου έλαβα εις τον αγώνα και περισσότερο πονώντας δια τις μέσα πληγές όπου δέχομαι δια τα σημερινά δεινά της Πατρίδος, ήλθαν δύο επιτήδειοι, άνθρωποι των γραμμάτων, μισομαθείς και άθρησκοι, και μου ξηγώνται έτσι: Πουλάς Ελλάδα, Μακρυγιάννη.

Οι Τούρκοι μιλούν για έρευνες σε "αμφισβητούμενες περιοχές" του Αιγαίου με νέο ερευνητικό σκάφος


Image
Επιμέλεια ΛΟΥΚΑΣ ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ
Νέο πλοίο σεισμικών ερευνών για υδρογονάνθρακες θαλάσσια ρύπανση και ζωή στο βυθό της θάλασσας αποκτά η Τουρκία, δίπλα στο ''Βarbaros''. Πρόκειται για το πλοίο ''Turkuaz'' (Τουρκουάζ) τουρκικής κατασκευής  με ελικοδρόμιο,γεωλογικό, γεωφυσικό και υδρογραφικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας καθώς και ρομποτικά συστήματα και άλλα διεθνή πρότυπα.

Επίσημη χρήση του ‘Ήλιου της Βεργίνας’ σε κρατικό κτήριο στα Σκόπια


Παραθέτω μια φωτογραφία ενός μικρού κυβερνητικού κτηρίου στην πόλη των Σκοπίων, που ελήφθη σήμερα. Πρόκειται για επίσημο αντιπροσωπευτικό κτήριο στη γειτονιά ‘Μιτσούριν’ στην ανατολική περιοχή των Σκοπίων, η γειτονιά ανήκει διοικητικά στο μεγαλύτερο δήμο του «Αεροντρόμ». Η πρόσοψή του κρατικού οικήματος,   έχει τόσο το οικόσημο του δήμου των Σκοπίων «Αεροντρόμ» καθώς και τον Ήλιο της Βεργίνας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τμήμα αυτό του «Αεροντρόμ» κατοικείται κυρίως από πρόσφυγες του Ελληνικού Εμφύλιου Πολέμου  και των απογόνων τους. Ένας αριθμός από αυτούς είναι  Κρυπτο- Έλληνες (ελληνικής καταγωγής που αποφεύγουν να δηλώσουν την εθνικότητά  τους).
--
               

Αυστραλία: Αυξανόμενη υποστήριξη για αναγνώριση των Σκοπίων ως «Μακεδονία»


Αυξανόμενη υποστήριξη για την αναγνώριση του νοτιοσλαβικού κράτους- FYROM, με το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας» από την Αυστραλία, παρατηρείται τελευταία όπως σημειώνει σχετικό σλαβοσκοπιανό δημοσίευμα της Αυστραλίας.
Μετά το βουλευτή  Luke Simpkins, σήμερα. την υποστήριξή της εξέφρασε και η βουλευτής Alannah MacTiernan του Περθ.
Στην ομιλία του στο Κοινοβούλιο, η Alannah τόνισε ότι το νοτιοσλαβικό κράτος είναι μια κοινοβουλευτική δημοκρατία και έχει εργασθεί σκληρά για να βελτιώσει την οικονομία της και να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Εξέφρασε επίσης την υποστήριξή της στις προσπάθειες των Σκοπίων να ενταχθεί στην ΕΕ.
Η Alannah εκθείασε το σλαβική πληθυσμό στην Αυστραλία που ακούραστα χρησιμοποιεί τα ταλέντα και τις ικανότητές του για να εκπροσωπήσει τη χώρας τους σε όλους τους τομείς της ζωής του ανθρώπου, συμπεριλαμβανομένου του πολιτισμού και της παράδοσης με τον καλύτερο τρόπο.
Η ίδια εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς τον πρέσβη των Σκοπίων στην Αυστραλία και τις προσπάθειές του στην προώθηση των συμφερόντων της FYROM στην Αυστραλία.
Το δημοσίευμα σημειώνει ότι ενισχύεται η υποστήριξη από τους Αυστραλούς βουλευτές προς το κράτος της βαλκανικής για την αναγνώρισή του με το όνομα ‘Μακεδονία’, ώστε να παύσει η χρησιμοποίηση της σημερινής αναφοράς «FYROM», όπως ζητούν οι Σλάβοι της Αυστραλίας.
--
               

«Προεκλογικό» δώρο στον Ντερβίς: Στην επέτειο της ΕΟΚΑ ο Βρετανός ΥΠΕΞ θα συναντηθεί με τον Έρογλου στα κατεχόμενα


«Προεκλογικό» δώρο στον Ντερβίς: Στην επέτειο της ΕΟΚΑ ο Βρετανός ΥΠΕΞ θα συναντηθεί με τον Έρογλου στα κατεχόμενα
ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ -
Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ, οποίος αναμένεται στη Λευκωσία στις 31 Μαρτίου, θα πραγματοποιήσει επαφές με την κυπριακή κυβέρνηση αυθημερόν και την επόμενη, την  πρωταπριλιά, θα περάσει στα κατεχόμενα για να συναντηθεί με τον κατοχικό ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, επιλέγει να μεταβεί στα κατεχόμενα την 1η Απριλίου(επέτειος έναρξης εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα κατά της αποικιοκρατίας), δεκαοκτώ ημέρες πριν τις ψευδοεκλογές. Ξένος διπλωμάτης, η χώρα του οποίου παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και διεργασίες στο Κυπριακό, σημείωνε πως η επίσκεψη αυτή στα κατεχόμενα και η συνάντηση με τον Ντερβίς Έρογλου, συνιστά εν πολλοίς στήριξη στον σκληροπυρηνικό κατοχικό ηγέτη στις ψευδοεκλογές της 19ης Απριλίου.

ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΤΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΛΑΒΑΡΟ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821


Στη Ρόδο το αυθεντικό Λάβαρο της Επανάστασης του 1821

Στη Ρόδο είναι το λάβαρο της ελληνικής επανάστασης του 1821 με αφορμή τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου. Σύμφωνα με το drasisnews.gr, το λάβαρο συνόδευσε αντιπροσωπεία από το Δήμο Καλαβρύτων και έγινε δεκτό με τιμές και αγήματα του στρατού στη Ρόδο. Στη συνέχεια, το Ιστορικό Λάβαρο της Μονής Αγίας Λαύρας η πρώτη σημαία του Έθνους, τέθηκε σε προσκύνημα στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Ρόδου κατά τη διάρκεια του Εσπερινού.

Η παρέλαση για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 έγινε με το ιστορικό λάβαρο της επανάστασης του 1821 το οποίο έκανε τον κόσμο να αισθανθεί εθνική υπερηφάνεια. Πολλοί Ροδίτες πήγαν στο Μαντράκι για να παρακολουθήσουν την παρέλαση και να δουν από κοντά το λάβαρο που φυλάσσεται στη Μονή Αγίας Λαύρας.

www.newsbomb.gr

ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΟΤΣΑΜΗΔΩΝ ΑΠΑΙΤΕΙ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ


Το Κόμμα των Αλβανοτσάμηδων απαιτεί  ψήφιση του νόμου των θαλάσσιων συνόρων

Το κόμμα των αλβανοτσάμηδων – Δικαιοσύνης, Ενσωμάτωσης και Ενότητας- PDIU, αντέδρασε στις πρόσφατες συζητήσεις στην ελληνική κοινοβουλευτική επιτροπή Εξωτερικών, σχετικά με τη συμφωνία των θαλάσσιωνσυνόρων με την Αλβανία, καλώντας την κυβέρνηση να αποσαφηνίσει δημοσίως τη θέση της και να ψηφίσει το συντομότερο το νόμο για τα θαλάσσια σύνορα.

Η ελληνική οικονομική κρίση – Ένα πρόβλημα με διεθνείς διαστάσεις;


skaki-kosmos

Η πραγματικότητα περιλαμβάνει πολύ περισσότερα από αυτά που σχεδιάζονται επί χάρτου. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως η ανικανότητα των κυβερνώντων επί σειρά ετών να διαχειριστούν τα δημοσιονομικά του τόπου με κατάλληλο τρόπο, ήταν η αιτία που έκανε τη χώρα να έχει το 2009 ένα μη βιώσιμο εξωτερικό χρέος της τάξης του 129% του ΑΕΠ. Αυτό που ακολούθησε όμως, ήταν το αποκορύφωμα της παράνοιας, καθώς οι «σωτήρες» που πήραν το τιμόνι της εξουσίας τότε στα χέρια τους κατάφεραν να μετατρέψουν το χρέος από κρατικό, σε ιδιωτικό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ανάσα για όσους έχουν χρέη στον ΟΑΕΕ – Οι ανατροπές σε εισφορές και συντάξεις (αναλυτικά)


Τέσσερις ανατροπές έρχονται άμεσα και αφορούν στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ και ειδικά εκείνους που έχουν χρέη προς το Ταμείο.
Η μια αλλαγή αφορά στη δυνατότητα που δίδεται πλέον στους ασφαλισμένους που έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν τις εισφορές τους αλλά αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα, να αλλάξουν κλίμακα και να πληρώνουν ως και 131 ευρώ λιγότερα το μήνα.
Παράλληλα παγώνουν για έναν χρόνο όλα τα αναγκαστικά μέτρα για όσους είχαν μηδενικό εισόδημα το 2014.
Η τρίτη αλλαγή αφορά στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ και του ΕΤΑΑ που δεν πληρώνουν τις ατομικές τους εισφορές οι οποίο πλέον απαλλάσσονται από ποινικές διώξεις.
Ταυτόχρονα μελετάται να αυξηθεί από τα 20.000 στα 25.000 ευρώ το όριο συμψηφισμού χρεών με τη σύνταξη.


Ρε γκέι δεν είμαστε ζητιάνοι.

Περνάει η οικογένεια από τη γειτονιά. Στο πεζοδρόμιο εξαθλιωμένος άστεγος. Το ένα παιδάκι (φοράει γαλαζοπράσινα) αποστρέφει το βλέμμα, όπως ο μπαμπάς και η μαμά. Το άλλο παιδάκι (στα ροζ ντυμένο) σοκάρεται: 
«Μαμά, μπαμπά! Ένας που πεινάει και κρυώνει! Να του δώσω μια δεκαρίτσα;».
«Όχι παιδί μου. Θα την χρειαστείς για το επόμενο παιχνιδάκι σου».
«Μα έχουμε πολλά λεφτά».
«Στην οικογένειά μας τίποτε δεν χαρίζεται. Όλα έχουν την αξία τους».
Έτσι είναι αυτή η οικογένεια. Γονείς, κηδεμόνες πιο σωστά, πωρωμένοι. Παιδάκια υπάκουα. Τα πιο πειθήνια στο πνεύμα των γονέων. Τα πιο απείθαρχα το πολύ-πολύ να γυρέψουν καμιά άδεια.
Αυτή η «οικογένεια» βρωμάει. Αυτή η στοργική «Ευρώπη των λαών», η δίκαιη «Ευρώπη των θεσμών», «η Ευρώπη των δικαιωμάτων», η Ευρώπη στο δρόμο προς την «ολοκλήρωση», δεν είναι παρά μια σκατοσακούλα.
Να τη στείλουμε στον αγύριστο. Κι αυτήν και τα παιδιά της.
Να τους το πούμε καθαρά: Ρε πούστηδες μπορεί να πεινάμε και να κρυώνουμε, αλλά δεν είμαστε ζητιάνοι. Στο δρόμο πεθαίνουμε αλλά δεν τα θέλουμε τα γαμημένα λεφτά σας. Τραβάτε στο διάολο επιτέλους!

H ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Π.ΦΑΛΗΡΟΥ ΝΟΝΗ ΣΤΑΥΡΙΑΝΑΚΟΥ AN KAI ΜΑΝΙΑΤΙΣΣΑ ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΑ ΠΡΑΣΑ!!!!

Την αγαπημένη της λιχουδιά... τους χοχλιούς, απολαμβάνει η διευθύντρια του δήμου Παλαιού Φαλήρου κ. Νόνη Σταυριανάκου! Όπως φαίνεται και στην παραπάνω φωτογραφία, παρά την ποινική δίωξη που της έχει ασκηθεί για το σκάνδαλο με τη διπλοθεσίτισσα σύζυγο του πρώην αντιδημάρχου κ. Αλέκου Πανταζή, δεν της έχει κοπεί η όρεξη. Αντιθέτως μάλιστα! Βέβαια, υπάρχει και η άλλη εκδοχή. Τρώει για να έχει γερό στομάχι να αντέξει τα δικαστήρια, που θα ακολουθήσουν. Φάτε τώρα που μπορείτε κ. Σταυριανάκου γιατί που ξέρετε, πώς έρχονται τα πράγματα. Και η Βίκυ Σταμάτη, η σύζυγος του Άκη Τσοζατζόπουλου έκανε μεγάλη ζωή χωρίς να λογαριάζει τον ... ξενοδόχο και κατέληξε στο Δαφνί. Προς θεού, δεν σας ευχόμαστε κάτι τέτοιο αλλά μην ξεχνάτε αυτό που λέει ο λαός μας... όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες! Τουλάχιστον, αν προκύψει θέμα προφυλάκισής σας λόγω του σκανδάλου στο δήμο με την κ. Ευανθία Χρήστου, τώρα ξέρουμε ποιο είναι το αγαπημένο σας πιάτο για να σας φέρνουμε σε ταπεράκι στη φυλακή. Γιατί το Faliro Press News κάνει και delivery εάν παραστεί ανάγκη!Η παράταση της δανειακής σύμβασης έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή


boylh
Kι ενώ ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με τους εταίρους, πηγές του Μαξίμου αναφέρουν ότι η παράταση της δανειακής σύμβασης έρχεται πολύ σύντομα προς ψήφιση στη Βουλή.
«Η κυβέρνηση θα φέρει στη Βουλή για συζήτηση την παράταση της δανειακής σύμβασης, που υπέγραψε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.
«Εκεί» σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «θα καταδειχθεί ότι καμία δέσμευση δεν υπάρχει και απλά δίνεται ο χρόνος για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, που βρίσκεται σε εξέλιξη».
«Μια συμφωνία που ακύρωσε το email Χαρδούβελη, θέτοντας μια εθνική μεταρρυθμιστική ατζέντα» καταλήγουν οι πηγές του Μεγάρου Μαξίμου.
Οι πολιτικές εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΑΙΝΙΑΝ


AAAkaraiskakis-alogo
Μιά νέα μεγάλη προσφορά κάνει απόψε ο «Στόχος»: 
 
Καθώς ξημερώνει η Εθνική μας Εορτή 25η Μαρτίου 2015, σάς προσφέρουμε δωρεάν την καλύτερη βιογραφία που έχει γραφεί μέχρι σήμερα για τον Στρατηγό Γεώργιο Καραϊσκάκη, από τον ίδιο τον ιδιαίτερο γραμματέα του Δημήτριο Αινιάν (1800-1881)… 

Προκλητικό Bloomberg: Οι Έλληνες κάνουν παρελάσεις την ώρα που χρωστάνε δισ. ευρώ στους δανειστές τους!


bloomberg
Aκόμα και οι εορτασμοί ανήμερα της εθνικής μας εορτής δεν θα μπορούσαν να παραμείνουν ασχολίαστοι από το Bloomberg που αναζητά διαρκώς αφορμές για να επιτίθεται στη χώρας μας, υποστηρίζοντας ότι μια χώρα που χρωστά στους δανειστές της δεν μπορεί να παρελαύνει και να χαλάει δημόσιο χρήμα.
Άρθρο γεμάτο… «μπηχτές» για το γεγονός ότι σε μια περίοδο που η κυβέρνηση αναζητά χρήματα για να πληρώσει τους μισθούς και τις συντάξεις, οι δαπανηρές παρελάσεις και οι χοροί είναι το τελευταίο που χρειάζεται, δημοσιεύει σήμερα το πρακτορείο Bloomberg.
Στο μεταξύ, εντός της εβδομάδας θα υπάρξει νέα σύσκεψη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ με σκοπό να συζητήσει το θέμα της τραπεζικής ρευστότητας στην Ελλάδα και αναλόγως να αποφασίσει το ύψος του ELA που θα της δοθεί.
Άλλωστε, όπως σημειώνει και το άρθρο, αποκλεισμένη όπως είναι η Ελλάδα από τις αγορές και τις κανονικές πράξεις χρηματοδότησης από την ΕΚΤ, μπορεί να βασίζεται στα 70 δισεκατομμύρια του ELA για να καλύψει ένα χρηματοδοτικό έλλειμμα που ολοένα και επιδεινώνεται μετά τις συνεχόμενες εκροές καταθέσεων.
Οι Έλληνες γιορτάζουν
«Ενώ οι επιθεωρητές αξιολογούν την υπόθεση της χρηματοδοτικής στήριξης της Ελλάδας, μιας από τις πλέον χρεωμένες χώρες της Ευρώπης, πολλοί Αθηναίοι θέλουν να παρακολουθήσουν την παρέλαση των αρμάτων μάχης και των μαχητικών αεροσκαφών για να γιορτάσουν την 25η Μαρτίου. Η κυβέρνηση Παπανδρέου είχε μειώσει τις παρελάσεις για να κατεβάσει το κόστος, ωστόσο τώρα τα μαχητικά αεροσκάφη επέστρεψαν και το κόστος σύμφωνα με έναν πρώην αξιωματούχο του υπουργείου Άμυνας θα φτάσει στις 500.000 ευρώ», αναφέρει το άρθρο.
Είναι αυτό που λέμε ότι δυστυχώς, όταν χρωστάς, δεν είσαι αυτόνομος, ούτε ουσιαστικά ελεύθερος, αλλά υποχείριο των ορέξεων των δανειστών σου…

Στρατηγός Μακρυγιάννης: «Δὲν βλέπετε πού θέλουν νὰ κάμουν τὴν Ἑλλάδα παλιοψάθα;»


Ὁ Λόγος τοῦ Στρατηγοῦ Μακρυγιάννη πάντα διαχρονικός…Ἀπὸ τότε φώναζε γιὰ τὸν ἐκ Δυσμῶν κίνδυνο τῶν φραγκολατίνων!
«Μὴν ἀφήσετε, Ἅγιοί μου αὐτὰ τὰ γκιντὶ πουλημένα κριγιάτα τῆς τυραγνίας νὰ μασκαρέψουν καὶ νὰ ἀφανίσουν τοὺς Ἕλληνες».
Τότε, ἐκεῖ ποὺ καθόμουν εἰς τὸ περιβόλι μου καὶ ἔτρωγα ψωμί, πονώντας ἀπὸ τὶς πληγές, ὅπου ἔλαβα εἰς τὸν ἀγώνα καὶ περισσότερο πονώντας διὰ τὶς μέσα πληγὲς ὅπου δέχομαι διὰ τὰ σημερινὰ δεινά τῆς Πατρίδος, ἦλθαν δύο ἐπιτήδειοι, ἄνθρωποι τῶν γραμμάτων, μισομαθεῖς καὶ ἄθρησκοι, καὶ μοῦ ξηγῶνται ἔτσι: «Πουλᾶς Ἑλλάδα, Μακρυγιάννη».

"Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους"


«Καθόμουν και έκλαιγα για την Ελλάδα. Παναγιά μου βοήθα κι αυτή τη φορά τους Έλληνες» (Θόδωρος Κολοκοτρώνης) Στις αρχές του 1827 η Πελοπόννησος εξακολουθούσε να υφίσταται λεηλασίες και καταστροφές απο τα στρατεύματα του Ιμπραήμ.
Πολλές φορές οι Αιγύπτιοι επέστρεφαν για δεύτερη φορά στο σημείο από το οποίο είχαν περάσει λίγες ημέρες νωρίτερα, ολοκληρώνοντας την καταστροφή.
Οι περισσότερες εστίες αντίστασης είχαν εξουδετερωθεί.

Σαν σήμερα το 1821 ο Παλαιών Πατρών Γερμανός κηρύσσει την έναρξη της Επανάστασης


Η Ελλάδα ανακηρύσσει την ανεξαρτησία της από την Οθωμανική Αυτοκρατορία και ξεκινά η εθνικοαπελευθερωτική επανάσταση
Ο Επίσκοπος Παλαιών Πατρών Γερμανός κηρύσσει την έναρξη της Επανάστασης στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Πάτρα και ορκίζει τους οπλαρχηγούς Ανδρέα Ζαΐμη, Ανδρέα Λόντο και Μπενιζέλο Ρούφο και περίπου 1.000 άνδρες τους. Στη συνέχεια συστήνεται «Επαναστατικό ή Αχαϊκό Διευθυντήριο», το οποίο τίθεται τιμητικά υπό την ηγεσία του Γερμανού.
Πηγή: sansimera.gr

Παρέλαση με άλογα μπροστά στον Γκλέτσο


aloga
Μπορεί οι καιρικές συνθήκες να μην επέτρεψαν να γίνουν όλα όπως αρχικά είχαν προγραμματιστεί στην παρέλαση της Στυλίδας, αφού δεν έγινε η μαθητική παρέλαση, ωστόσο την παράσταση έκλεψε η παρέλαση των Σαρακατσαναίων με τα άλογα.
Ο Δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος ευχαριστεί τον Παναγιώτη Σταμέλλο για την προσφορά του.

Ο χάρτης με τα πιο τοξικά ομόλογα! Δείτε σε τι θέση και κατάσταση είναι τα ελληνικά

bonds1

Σκουπίδια τα ελληνικά ομόλογα… έτσι μας βλέπουν και μας χαρακτηρίζουν οι υπόλοιποι λαοί. Μηδέν τα ομόλογά μας! Σκουπίδια! Ενας παγκόσμιος χάρτης που αποτυπώνει την τοξικότητα των ομολόγων ανά τον κόσμο, προκαλεί ανατριχίλα, καθώς δείχνει πώς διαμορφώνονται πλέον τα δεδομένα από την παγκόσμια κρίση.

ΣΟΚάρει η συγκλονιστική εξομολόγηση της άνεργης που επιβλήθηκε 5.000 ευρώ πρόστιμο γιατί…πουλούσε κουλούρια: “Προσπαθούν να με κάνουν ΖΗΤΙΑΝΑ!! (βίντεο)

koulouria

«Προσπαθούν να με πετάξουν στο δρόμο και… να πάω στην εκκλησία να απλώσω το χέρι. Ζήτησα από τον δήμο άδεια για να πουλάω κουλούρια και η απάντησή τους ήταν αρνητική», δήλωσε η κ. Ειρήνη για το πρόστιμο των 5.000 ευρώ που της επεβλήθη από την αστυνομία στη Νέα Σμύρνη επειδή δεν είχε άδεια να πουλάει κουλούρια.
Στον αντίποδα, ο Δήμαρχος της Νέας Σμύρνης, Σταύρος Τζουλάκης, δήλωσε πως «υπάρχει ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να μην παραχωρούνται άδειες σε μικροπωλητές στην πλατεία. Η συγκεκριμένη κυρία όμως έχει καταστρατηγήσει αυτή την απόφαση επανειλλημένως».
Δείτε το βίντεο:

ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΣ, ΜΙΣΘΟΣ 1.200.000 ΚΑΙ ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ- “ΠΑΣΟΚΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ”, Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ, ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΔΟΣΙΛΟΓΕΣ ΡΙΖΕΣ ΑΘΩΩΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ-ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ, Ο ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ; ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ

exofilo-pemptis

Στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ της Πέμπτης.
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την αλήθεια. Αυτή που δεν θα μάθετε σε κανένα κανάλι της χώρας.
Γιατί το ΜΑΚΕΛΕΙΟ χρηματοδοτείται με 0,80 ευρώ από κάθε αναγνώστη του κι όχι από τους νταβατζήδες.
Δύο μήνες πορείας το αποδεικνύουν, καθημερινά.
Πλούσιοι από την εφημερίδα, δεν θα γίνουμε. Πιο ανεξάρτητοι θα γίνουμε μήπως ξεστραβωθεί κανένας παραπάνω και αντιληφθεί ότι ο καθημερινός Τύπος υποφέρει από τις παραταξιακές εφημερίδες και ο Κυριακάτικος από τις φυλλάδες super market.

Ελληνίδες μαθήτριες τα πέταξαν έξω και προκαλούν στην παρέλαση!! (φωτο)

mathitria-parelasi

Με αυτή την ενδυμασία η Ελληνίδα μαθήτρια… μέρα που είναι, εθνική επέτειος, παρελαύνει για να τιμήσει την πατρίδα.
Πάει ο κοσμάκης να απολαύσει το βήμα, να νιώσει εθνική υπερηφάνεια και κολάζεται. Να αγιάσει δεν μπορεί ούτε την 25η Μαρτίου!
Τα έχει πετάξει όλα η πιτσιρίκα με την ανοχή του γονέα και του σχολείου.
Πάρτε μάτι κατάσταση…

Deutsche Welle: Έσοδα έως 15 δισ. αν φορολογηθούν οι ελβετικές καταθέσεις


Μια φορολογική συμφωνία Ελλάδας-Ελβετίας θα απέφερε στο ελληνικό δημόσιο 10 – 15 διs. ευρώ, υπολογίζει ο Φρίντριχ Σνάιντερ, αυστριακός οικονομολόγος και ειδικός σε ζητήματα παραοικονομίας, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Deutsche Welle. Με αφορμή την ανακοίνωση της ελβετικής κυβέρνησης ότι εντός της εβδομάδας ξεκινούν στην Αθήνα συνομιλίες της ελληνικής κυβέρνησης με το διευθυντή της υπηρεσίας Διεθνών Οικονομικών Υποθέσεων Ζακ Βατεβίλ -προφανώς για το ζήτημα της φοροδιαφυγής- ο αυστριακός καθηγητής Οικονομικών Φρίντριχ Σνάιντερ υπολογίζει ότι η υπογραφή μιας φορολογικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Ελβετίας θα απέφερε στο ελληνικό δημόσιο περίπου 10 με 15 δισεκατομμύρια ευρώ.

ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ… ΦΥΛΑΚΗ ΜΕ ΤΡΙΕΤΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ-ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ-ΣΑΝ ΝΑ ΕΚΛΕΨΕ ΜΑΡΟΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΗΠΟ-ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ-ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ΚΑΙ ΚΛΕΨΙΑ

popay

Ενοχoς κατά πλειοψηφία για πλημμεληματική νόθευση κρίθηκε από το Ειδικό Δικαστήριο ο Γ. Παπακωνσταντίνου. Ωστόσο , πέντε δικαστές μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος ήταν της αποψης οτι θα πρέπει να κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών. Συγκεκριμένα:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...