Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015

ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΞΙΦΟΣ ΤΗΝ ΟΡΙΖΕΙΣ Ή ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΞΙΖΕΙΣΑΘΗΝΑ 1-4-2015.

Στο παζάρι της οικουμένης σαν βγεις με το χέρι τής επαιτείας σηκωμένο, το ρολόι τής Φυλής το βιολογικό είναι τελειωμένο. Είσαι ένα παράσιτο που δεν αξίζεις να ζεις, δεν δικαιούσαι το μέλλον σε άλλες γενιές να δεσμεύσεις. Την λευτεριά σου με το ξίφος την ορίζεις, ειδάλλως δεν την αξίζεις. Ότι ο Έλλην ο αληθινός φτιάχνει την φύση του την τωρινή ισάξια και καλύτερη ακόμη από τα περασμένα και δεν κάθεται ποτέ βουβός πάνω στα ερειπωμένα μεγαλεία.

Τα σκαλοπάτια τής λευτεριάς οδηγούν μέσα από θυσίες και από πόθο μέγα στον θρόνο τής κραταιώσεως τού Ελληνικού Έθνους. Ο σπόρος τού Ελληνισμού πέφτει επάνω σε τραχιά γη που την ποτίζει το αίμα των πολεμιστών του, ώστε να θεριέψει το δέντρο τής Φυλής και οι νέοι ανθοί του. Τα δε Ιδανικά τής Ελληνικής Φυλής δεν είναι υλικά, δεν είναι πρόσκαιρα, δεν είναι μονάχα μιας εποχής.

Μέσα μας ξαναγεννιούνται οι Έλληνες όλων των περασμένων χρόνων και συναντούν το μέλλον. Δεν είναι μέλημά μας το χρήμα. Να ορίζουμε τις ζωές μας και τις επιλογές που ξανοίγονται εμπρός μας, να αναπνέουμε και να δημιουργούμε σε χώμα ελληνικό. Αυτό θέλουμε.

Μοιρολάτρες και τρόφιμοι τής νεοταξικής αρένας, έτοιμοι να μάς κατασπαράξουν τα κτήνη τής παγκοσμιοποίησης. Δεν είστε αυτοί ωρέ Έλληνες, εκτός κι αν δεν είστε καν Έλληνες. Με ταγούς που σέρνονται στα τέσσερα στις αυλές των μεγάλων, άλλος σε ανατολή κι άλλος σε δύση. Μπροστά στις κάμερες, αφού πίσω από τις κάμερες υποκλίνονται στους εμπόρους των εθνών πρόθυμα.

Πάρτε εσείς πετρέλαιο, πάρτε εσείς φυσικό αέριο και λιμάνια. Με τον ραγιά να ξεφυσά, γιατί δεν μπορεί να θρέψει την φαμίλια του. Αρκεί να μένει βουβός, πεισιθάνατος ανάμεσα σε κομματικά μαντριά και προβατόσχημους λύκους για προστάτες.

Οι αρένες είναι για τούς αδύναμους, τα δε στάδια των νικηφόρων αγώνων για τούς δυνατούς. Η ίδια η ζωή είναι για τούς δυνατούς, για κείνους που με την πίστη τους υπερβαίνουν τον ίδιο τους τον εαυτό. Αν ο εθνάρχης Κολοκοτρώνης θεωρούσε τα χαράτσια ως σωστικά προγράμματα, τότε η Επανάσταση τού Εικοσιένα δεν θα είχε γίνει ποτέ και εμείς δεν θα βλέπαμε ποτέ το φως τής ημέρας ως Έλληνες και Χριστιανοί.

Αν τα αδέρφια μας τής ΕΟΚΑ, τα παιδιά τού Γρίβα – Διγενή, λογαριάζανε την ήρεμη αστική ζωή και την κηδεμονία τού Άγγλου πάνω από την Πατρίδα τους, αν θεωρούσανε τούς Τούρκους αδέρφια τους, τότε δεν θα δίνανε ό,τι πολυτιμότερο διέθεταν για το Ελληνικό Έθνος. Διότι για Ένωση με την Μητέρα Ελλάδα και όχι για ανεξάρτητο προτεκτοράτο πολέμησε ο Κυπριακός Ελληνισμός.

Έφτασε ο καιρός να ρίξουμε στον λάκκο των λεόντων εκείνους που σκάβουν τον δικό μας λάκκο. Να ξεσχίσουμε τα χαρτιά τής κηδεμονίας με την εθνική αντεπίθεση για την Τιμή τής Πατρίδος.

Ξύπνα καημένε μου ραγιά. Βγες από τα μαντριά των ψευτορωμιών σκλάβων και τις φοβέρες των μισελλήνων. Τα όρη και οι θάλασσες και κάθε σπιθαμή ελληνικής γης, λεύτερης και προσωρινά σκλαβωμένης, είναι μετερίζια πάνω στα οποία δεσπόζει το αιώνιο παράγγελμα Νίκη ή Θάνατος. Με το ίδιο παράγγελμα ο Αυξεντίου, ο Καραολής, ο Δημητρίου και όλα τα αμούστακα παιδιά τής θρυλικής ΕΟΚΑ άναψαν την φλόγα κατά τής αγγλικής αποικιοκρατίας εκείνη την πρώτη τού Απρίλη.  

Να πάρουμε λοιπόν μιαν ανηφοριά και να ανέβουμε στις βουνοπλαγιές και τα προσκυνήματα τής νέας δόξης. Να δώσουμε μάθημα ζωής στα παιδιά μας πως το κεφάλι ο Έλλην δεν το σκύβει ποτέ. Πως η Πατρίδα είναι απάτητος ναός ελληνικότητας.

Κάθε λιθάρι έχει την δική του ματωμένη ιστορία και την ιστορία μας δεν την παραδίδουμε στα σκυλιά τού νεοταξισμού. Πολιτισμός και πόλεμος, πίστη και κατάκτηση μαζί. Τα μονοπάτια που οδηγούν στην Αθανασία της Φυλής άνοιξαν πάλι οι Ήρωες τής ΕΟΚΑ.

Να σπουδάσεις πρώτα την Ελλάδα στο καμίνι τού Αγώνα. Τα πύρινα γράμματα τού αίματος και τής καρδιάς. Να ποια είναι η ευχή της μάνας στο παιδί, να ποιος είναι ο Έλλην.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

“O ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ, ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ, ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΦΑΛΤΣΙΑΝΙ. ΔΙΑΚΙΝΟΥΣΑΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΣΕ OFF SHORE”-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΔΟΕ ΝΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΘΕΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ-ΑΝΤΩΝΗ ΕΧΕΙΣ ΓΡΑΜΜΑ-ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΔΙΑΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

papastavrou-samaras-offshore1

La Stampa: Ο Παπασταύρου ήταν στο ελληνικό σκέλος της λίστας Φαλσιανί
«Το δεξί χέρι του Σαμαρά και η θαμμένη φοροδιαφυγή»

Σε άρθρο της με τον τίτλο «Το δεξί χέρι του Σαμαρά και η θαμμένη φοροδιαφυγή» η εφημερίδα La Stampa αποκαλύπτει ότι «μέχρι τον Ιανουάριο του 2015, ο Παπασταύρου ήταν ένας από τους πιο ισχυρούς άνδρες της Ελλάδας» και ότι «είναι σαφές ότι ένα σκάνδαλο με τον ίδιο στο επίκεντρο, θα είχε σημαντικές συνέπειες για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και για τη Νέα Δημοκρατία».

ΚΟΤΖΙΑΣ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΚΟΙΝΟ ΠΑΡΟΝΟΜΑΣΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ


Κοτζιάς: Πρέπει να βρούμε έναν κοινό παρονομαστή για τις αποζημιώσεις
«Η Αθήνα θέλει συμβιβασμό στο θέμα των αποζημιώσεων», είναι ο τίτλος της συνέντευξης του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά στην Sueddeutsche Zeitung η οποία θα κυκλοφορήσει αύριο, Δευτέρα (23/03/2015). Σύμφωνα με προδημοσιευόμενα αποσπάσματα, ο κ. Κοτζιάς τάσσεται περισσότερο υπέρ μιας πολιτικής παρά μιας νομικής λύσης για τις επανορθώσεις, στην οποία θα μπορούσε να συμβάλει μια Επιτροπή Ελλήνων και Γερμανών ειδικών.

Το πρώτο ελληνικό γεωτρύπανο «Energean Force» πλεει προς την Καβάλα


«Ρότα» για την Καβάλα από το πρώτο ελληνικό γεωτρύπανο «Energean Force»
Πλώρη για τον κόλπο της Καβάλας βάζει αυτήν την εβδομάδα το πρώτο ελληνικό γεωτρύπανο «Energean Force», από το Πέραμα όπου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες μετασκευής του, προκειμένου να ξεκινήσει πρόγραμμα γεωτρήσεων που έχει ως στόχο την αύξηση της παραγωγής από τα 2.000 βαρέλια στα επίπεδα των 5.000-10.000 βαρελιών ημερησίως.

Μπαλτάκος: "Να ζητήσουν συγγνώμη από τη ΜΥΚ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ"


Image
Να ζητήσουν συγγνώμη από τους βατραχανθρώπους της ΜΥΚ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι η άποψη του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Σαμαρά Τάκης Μπαλτάκος. Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο ΒΗΜΑ Fm ο κ.Μπαλτάκος είπε ότι δεν τον ξένισαν τα συνθήματα των βατραχανθρώπων:

Der Spiegel: Εξοργισμένη η Γερμανία από τη σύγκλιση Ελλάδας- Ρωσίας


Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Manfrid Weber, είπε σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel ότι οι προσπάθειες της Ελλάδας να λάβει βοήθεια από τη Ρωσία έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια στις Βρυξέλλες και ο Βερολίνο. Σύμφωνα με τον Weber- όπως σημειώνει το βουλγαρικό πρακτορείο- ο πρωθυπουργός της βαλκανικής χώρας, Αλέξης Τσίπρας, περιπλέκει την επίλυση των οικονομικών προβλημάτων της χώρας και προσπαθεί να «παίξει παιχνίδι» έξω από τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε βάρος του ελληνικού λαού.
 
--
 
               
 

Νέα δολοφονία ανεξάρτητου μπλόγκερ


Εικοσιεπτάχρονος μπλόγκερ, αντίθετος στον θρησκευτικό φονταμενταλισμό, σφαγιάστηκε με ματσέτες τη Δευτέρα κοντά στην κατοικία του στη Ντάκα. Πρόκειται για τη δεύτερη δολοφονία ανεξάρτητου μπλόγκερ σε διάστημα λίγων εβδομάδων. Ο Γουασικούε Ραχμάν «μαχαιρώθηκε σήμερα το πρωί με ματσέτες σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από το σπίτι του στην Ντάκα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας.

Δύο άνδρες που προσπαθούσαν να διαφύγουν από το σημείο της δολοφονίας συνελήφθησαν.
Σύμφωνα με άλλον μπλόγκερ, το θύμα ήταν γνωστό για τα κείμενά του κατά του θρησκευτικού φονταμενταλισμού.
«Φαίνεται ότι ο Ραχμάν υπέγραφε ως Kutshit Hasher Chhna [Μικρό Κακό Παπί], δήλωσε ο υπεύθυνος του δικτύου των μπλόγκερ Blogger and Online Activists Network.
«Ήταν ένας προοδευτικός ελεύθερος στοχαστής, αντίθετος στον θρησκευτικό φονταμενταλισμό» προσέθεσε.

olympia

Έσπασαν οι Γερμανοί στο τείχος Καμμένου: Ανοίγουν στόματα για τις μίζες των εξοπλιστικών


ΕΤΣΙ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ - Πρώτη η διεφθαρμένη Ραινμένταλ έσπασε εμπρός στην πίεση του ΥΠΕΘΑ αφού οι τέσσερις Φάκελοι που έστειλε στην δικαιοσυνη μέσα σε έναν μήνα ο Πάνος Καμμένος, δεν αφήνουν περιθώριο για παρερμηνείες. Δεν θα γλιτώσει κανείς από αυτούς που πλούτισαν στο αίμα του Ελληνικού λαού.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1822 Η ΣΦΑΓΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ


Σαν σήμερα το 1822 η σφαγή της Χίου

Στις 30 Μαρτίου του 1822 οι Τούρκοι σφαγιάζουν τους κατοίκους της Χίου, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων σε όλη την Ευρώπη. Η έκρηξη της Επανάστασης βρήκε το πολυπληθές ελληνικό στοιχείο της Χίου να ευημερεί (117.000 έναντι 3.000 Οθωμανών Τούρκων και 100 Εβραίων). Με τον στόλο τους, το εμπορικό τους δαιμόνιο και τη διπλωματία τους, οι Χιώτες κυριαρχούσαν στη Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Το γεγονός αυτό ώθησε τον Σουλτάνο να παραχωρήσει στο νησί πολλά προνόμια, που άγγιζαν το καθεστώς αυτονομίας.

Οι τζιχαντιστές διαθέτουν 50.000 λογαριασμούς στο Twitter!!!


Οι τζιχαντιστές διαθέτουν   50.000 λογαριασμούς στο Twitter και αποστέλουν μέχρι και 100.000 μηνύματα την ημέρα για να οργανώνουν και να στρατολογούν άτομα στην διεθνή τρομοκρατία. Ο επικεφαλής της EUROPOL, Rob Wainwright, δήλωσε στο BBC, ότι η τρομοκρατική οργάνωση ΙSIS (Iσλαμικό Κράτος Ιράκ και Συρίας) έχει αναπτύξει ένα τεράστιο δίκτυο τζιχαντιστών λόγω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΑ. Για να τελειώνουν τα παραμυθάκια των νεοφιλελέδων


Α320

Λοιπόν για να τελειώνουν τα παραμυθάκια των νεοφιλελέδων γιατί εδώ μιλάμε για ανθρώπινες ζωές κι όχι για καραμέλες..

Αεροπορικά δυστυχήματα:

1998 -> 4
1999 -> 2
2000 -> 7
2001 -> 4

Η μετάλλαξη της Αριστεράς και η εγωλατρία της ΝΔΟδηγείται η κυβέρνηση σε ρήξη με τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς; Έχω την εντύπωση (όχι την βεβαιότητα), πως όχι. Ωστόσο, έχω την αντίληψη, ότι αργά ή γρήγορα, η διάσταση θα είναι αναπόφευκτος. Όχι βέβαια με την ισχύουσα ή επιούσα «θεσμική τάξη» της Ευρώπης, αλλά με την παρούσα εσωτερική καθεστηκυία τάξη της Αριστεράς! Ο σημερινός πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, έχοντας αντιληφθεί (ή μαθαίνοντας) πως παίζεται το «παιγνίδι» των συμφερόντων και επιθυμώντας να εγγράψει νέο κεφάλαιο στη πολιτική ιστορία της Ελλάδος (στη νέα μεταπολίτευση, όπως πιστεύω), θα συγκρουστεί αναποφεύκτως με όλους όσοι εντός του κόμματος του δύναται να αποτελέσουν «πολιτικό εμπόδιο» στην σταδιοδρομία του

Μιχαλολιάκος: Ο λαός ψήφισε καταγγελία του Μνημονίου και της δανειακής σύμβασης (video)


Ο Γ.Γ. του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Νίκος Μιχαλολιάκος τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής για τις διαπραγματεύσεις της συγκυβέρνησης με τους δανειστές.
 
Επιγραμματικά ανέφερε:
 
-Ο Σαμαράς μίλησε για ορδές λαθρομεταναστών και λογοκρισία. Για τα ίδια λόγια σχηματίσθηκαν δικογραφίες κατά της Χρυσής Αυγής και εκλεγμένοι βουλευτές φυλακίστηκαν και παραμένουν παράνομα στην φυλακή.
-Οι πολιτικές παρεμβάσεις και το βίντεο Μπαλτάκου ουδέποτε συζητήθηκε σε αυτήν την αίθουσα.
-Αποδείχθηκε εκ των πραγμάτων πως η κινδυνολογία της ΝΔ ήταν έωλη. Προχωρώντας σε μονομερείς ενέργειες δεν έρχεται το τέλος του κόσμου.
-H παράταση της δανειακής σύμβασης που υπέγραψε η κυβέρνηση Τσίπρα είναι μνημόνιο.
-Ο ελληνικός λαός στις 25 Ιανουαρίου ψήφισε άνω του 50% κατά του Μνημονίου.
-Το success story της κυβέρνησης Σαμαρά δεν ήταν τίποτε άλλο παρά καμμένη γη.
-Στην χρεοκοπία μας οδήγησαν οι μίζες και τα σκάνδαλα των προηγουμένων κυβερνήσεων.
-Στην Λίστα Λαγκάρντ υπάρχουν πάνω από 2000 ονόματα και έχουν ελεγχθεί μόνο 30!
-Η παρούσα κυβέρνηση έχει την νωπή λαϊκή εντολή να καταγγείλει το Μνημόνιο.
-Μόνο εάν μειωθεί το χρέος, η Ελλάδα θα έχει μέλλον και ελπίζω η κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.
 
Δείτε το σχετικό βίντεο

ΑΦΩΝΟ κυριολεκτικά άφησε το δημοτικό συμβούλιο γι ακόμη μια φορά ο δαιμόνιος Δ.Σ.Τρύφωνας Μπουγάς, με τις ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΜΕΝΟΥ αποκαλύψεις του στο χθεσινοβραδυνό δημοτικό συμβούλιο!!

ΟΤΑΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΣΥΓΚΡΟΥΟΝΤΑΝ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΦΟΡΤΗΓΟ ΠΛΟΙΟ!!!


Foto

Διέρρευσαν προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων συνδρομητών του ΟΤΕ


ste
Μια απίστευτη υπόθεση που κανείς δεν ξέρει πως έγινε…
Προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων παλαιών και νέων συνδρομητών του ΟΤΕ διέρρευσαν -άγνωστο πώς- σε ιδιωτική εταιρεία προσωπικών δεδομένων. Τώρα ο ΟΤΕ ζητάει από το Συμβούλιο της Επικρατείας να μην πληρώσει το πρόστιμο των 60.000 ευρώ που του επιβλήθηκε λόγω ανεπαρκών μέτρων ασφαλείας.

«Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΔΙΔΕΙ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΗΜΕΡΑ»


papas-stratiotis
Αυτό το φαιδρό αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος Παπικού Ιδρύματος Μέσων Ενημέρωσης στον Καναδά.
Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου «Ο Πάπας Φραγκίσκος δίδει το μοντέλο της μορφής ηγεσίας που είναι απολύτως αναγκαία για την Ορθοδοξία σήμερα», αυτά αναφέρει στη Vatican insider, ημερομηνίας 23/2/2015, ο Παπικός ‘’πατέρας’’ Thomas Rosica.

ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΤΟΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ


syriza6-600x285
Γράφει η Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη* Η κορύφωση της κρίσης, που για πολλοστή φορά βιώνει τις τελευταίες αυτές εβδομάδες ο ελληνικός λαός, επαναφέρει στο προσκήνιο το συνονθύλευμα των κοινών χαρακτηριστικών, που αποτυπώνονται σε όλες τις προηγούμενες κρίσεις. Δηλαδή, εκβιασμοί, απειλές για GREXIT,

H κρίση φέρνει αύξηση 35% στις αυτοκτονίες!


krish
Πρόκειται για μία από τις χειρότερες συνέπειες της κρίσης, την οποία κανένα οικονομικό μέγεθος δεν μπορεί να ισοφαρίσει…
Μια ακόμα επιστημονική έρευνα έρχεται να καταδείξει τις συνέπειες της κρίσης στην ψυχική υγεία των Ελλήνων. Ερευνητές από την Ελλάδα και τη Βρετανία ανέλυσαν τα διαθέσιμα στοιχεία και επισημαίνουν ότι κατά τα «μνημονιακά» έτη 2011 – 2012, υπήρξε αύξηση 35% στις αυτοκτονίες, σε σχέση με την περίοδο έως το 2010, κυρίως λόγω της αύξησης της ανεργίας και της απόγνωσης που αυτή προκαλεί. Πιο σοβαρές ήσαν οι συνέπειες για τους εργαζόμενους άνδρες που έχασαν τη δουλειά τους σε σχέση με τις γυναίκες, ενώ αύξηση αυτοκτονιών υπήρξε και μεταξύ των ηλικιωμένων συνταξιούχων.

“Μύρισε” Ελλάδα στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν


manxatan
Ελλάδα “μύρισαν” οι δρόμοι της Αμερικής κατά τον εορτασμό της εθνικής μας επετείου.
Η φωνή του Ελληνισμού ακούστηκε για μια ακόμη χρονιά από άτομα κάθε ηλικίας, κυρίως από αμερικανογεννημένα παιδιά, στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν, όπου χθες πραγματοποιήθηκε η παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Μάχη” απόψε το βράδυ στη Βουλή


tsipras
Κρίσιμη συζήτηση απόψε το βράδυ στη Βουλή για την πορεία των διαπραγματεύσεων και για το τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα…
Να πάρει ανοιχτή και καθαρή θέση επί των διαπραγματεύσεων που διεξάγει η κυβέρνηση με τους δανειστές, θα ζητήσει σήμερα από την αντιπολίτευση ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή (στις 20:00 το βράδυ) σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων.
Έχοντας κλείσει το εσωκομματικό μέτωπο και με την έγκριση των συλλογικών οργάνων κυβέρνησης και κόμματος στην τακτική που ακολουθεί, ο κ. Τσίπρας θέλει να φέρει τους πολιτικούς αρχηγούς προ των ευθυνών τους, καλώντας τους να πουν τι ακριβώς προτείνουν και τι θέλουν από την κυβέρνηση: Να αποδεχθεί τις απαιτήσεις των δανειστών για υφεσιακά μέτρα ή να τηρήσει τις «κόκκινες» γραμμές της εμμένοντας στην εφαρμογή μίας άλλης πολιτικής, πέρα από τη λιτότητα που επιβλήθηκε στη χώρα τα τελευταία χρόνια. Να αποδεχθεί μία μνημονιακή συνταγή ή να διεκδικήσει μία άλλη λύση, κοινωνικά δίκαιη και οικονομικά βιώσιμη;
Η διαδικασία που επελέγη, με τις σύντομες τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών και μόνο, δείχνει μία εξαιρετικά επιθετική πολιτική από την πλευρά του κ. Τσίπρα, που πάντως είναι δύσκολο να ερμηνευτεί εάν τελικά οφείλεται σε μία διαφαινόμενη θετική κατάληξη των διαπραγματεύσεων και άρα επιχειρεί να κεφαλαιοποιήσει την επιτυχία εκθέτοντας και την αντιπολίτευση, ή είναι μπροστά σε αδιέξοδο με τους δανειστές και ζητά συναίνεση για ρήξη και νομιμοποίηση της τακτικής του.
Χθες βράδυ πάντως το κυβερνητικό συμβούλιο, που συνεδρίασε επί ένα εξάωρο και η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε προηγηθεί, ενέκριναν τη διαπραγματευτική τακτική και το περιεχόμενο των θέσεων, που θέτει η κυβέρνηση στις Βρυξέλλες.
Στο Κυβερνητικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τους υπουργούς για τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που παρέδωσαν τα τεχνικά κλιμάκια του υπουργείου Οικονομικών στο Brussels Group. Στο Κυβερνητικό Συμβουλιο έγινε αναλυτική συζήτηση ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, παρότι υπήρξε εκτενής διαβούλευση, δεν υπήρξαν αλλαγές. Το κυβερνητικό συμβούλιο ενέκρινε τη λίστα των μεταρρυθμίσεων ομόφωνα και επανεπιβεβαίωσε τη βούληση της κυβέρνησης «να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και να επιτύχει μια αμοιβαία επωφελή λύση», όπως τόνιζαν κυβερνητικοί παράγοντες.
Ουσιαστικά ο Αλέξης Τσίπρας έχει επιλέξει να επιμείνει σε βασικές προγραμματικές του θέσεις και ζητά από τους εταίρους τον χρόνο και τον δημοσιονομικό χώρο για να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις, που θεωρεί προτεραιότητα και πιστεύει ότι επιθυμούν και οι δανειστές, όπως η πάταξη της φοροδιαφυγής, οι αλλαγές στη δημόσια διοίκηση και άλλες.
Το πακέτο δεν περιλαμβάνει ουσιαστικά καμία υποχώρηση σε θέματα περικοπών και μειώσεων, σε εργασιακά, ασφαλιστικό και, λιγότερο, ιδιωτικοποιήσεις. Τουναντίον, περιέχονται και μέτρα ανακούφισης των ασθενέστερων, όπως η επαναφορά της 13ης σύνταξης στους χαμηλοσυνταξιούχους και αποτροπή των προγραμματισμένων για φέτος μειώσεων σε συντάξεις και ΕΚΑΣ.
Ταυτόχρονα όμως έχει υποχωρήσεις σε μείζονα θέματα, όπως η διατήρηση του στόχου του ΕΝΦΙΑ στο ποσό που εισέπραξε πέρσι το δημόσιο, έστω κι αν τελικά αλλάξει κάπως η κατεύθυνσή του και οι επιβαρύνσεις, που θα φέρει ένα νέο σχέδιο.
Βασικό επιχείρημα των κυβερνώντων προς τους εταίρους είναι ότι το κυνήγι της φοροδιαφυγής και η σύγκρουση με τη διαπλοκή θα αποδώσει περίπου τρία δις ευρώ, όπερ σημαίνει ότι θα καλυφθούν κενά και θα επιτευχθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα.
Όπως υπογράμμιζαν συνεργάτες του κ. Τσίπρα αργά το βράδυ της Κυριακής οι μεταρρυθμίσεις από την ελληνική κυβέρνηση έχουν θετικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα και μεταφέρουν τα βάρη από χαμηλά και μεσαία εισοδήματα στα υψηλά. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές το πρόγραμμα το μεταρρυθμίσεων που προτείνεται από την κυβέρνηση έχει ως στόχο να κλείσει το 2015 με πρωτογενές πλέον 1,5 δισ. και ρυθμό ανάπτυξης 1,4, χωρίς να εκτιμάται η θετική συνεισφορά που θα έχουν τα δύο δις από πακέτο Γιούνκερ.
Η κυβέρνηση αποφεύγει να εκφράσει βεβαιότητες για την πορεία των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες, ωστόσο πηγές του Μεγάρου Μαξίμου εκτιμούν σε γενικές γραμμές ότι τα πράγματα δεν πάνε άσχημα και ότι υπάρχουν πολλά σημεία σύγκλισης. Εκφράζεται η αισιοδοξία ότι «η κατάληξη θα είναι θετική». «Η συζήτηση είναι ουσιαστική και λεπτομερής, ενώ δίνονται και οι απαραίτητες διευκρινίσεις από κάθε πλευρά» σημείωναν το σαββατοκύριακο.
Ωστόσο είναι ασαφές το χρονοδιάγραμμα και κυρίως πότε θα συνέλθει το Eurogroup για να λάβει αποφάσεις για τη χρηματοδότηση και τη ρευστότητα.
Είναι πιθανό, με την τροπή που έχουν λάβει τα πράγματα η συνεδρίαση να μην γίνει εντός της εβδομάδας όπως ήλπιζε η κυβέρνηση, αλλά τη Δευτέρα 6 Απριλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί Euroworking Group την Τετάρτη.
Πάντως, θα είναι μια εβδομάδα γεμάτη πολιτικές εξελίξεις…

Σαν σήμερα 30 Μαρτίου 1822: Η Καταστροφή της Χίου – Η σφαγή χιλιάδων άμαχων Ελλήνων από τους Τούρκους συγκλόνισε τον κόσμο!!

Xios-katastrofi

Η καταστροφή της Χίου έμεινε στην ιστορία ως η σφαγή δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων… στη Χίο από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 30 Μαρτίου 1822, ως αντίποινα για την κήρυξη της επανάστασης στο νησί από τον Σάμιο Λυκούργο Λογοθέτη.

“Συγκινητική επιστολή στην Χρυσή Αυγή από τον πατέρα ενός Βατραχανθρώπου και η απάντησή του Η.Κασιδιάρη”

2021

Διαβάστε την ανάρτηση της Χρυσής Αυγής στην ιστοσελίδα της…
“Την παρακάτω επιστολή λάβαμε από τον πατέρα ενός άνδρα των Ο.Υ.Κ., αμέσως μετά τις άθλιες επιθέσεις από το πολιτικό και δημοσιογραφικό κατεστημένο. Το περιεχόμενό της είναι συγκινητικό και οφείλουμε να το αναδημοσιεύουμε, μαζί με την απάντησή μας.
Προς τον κ. Ηλία Κασιδιάρη

Η ιστορία με την οικονομική υποδούλωση της Ελλάδος ξεκινά από το 1204

alosi-αντίγραφο-555x312
Πολλοί θεωρούν ότι η συμπεριφορά προς την Ελλάδα ειδικά τις τελευταίες ημέρες,   των θεσμών , δανειστών , Τρόικα ή όπως αλλιώς ονομάζονται τα « κοράκια» της  «ιερής συμμαχίας» της Μέρκελ , είναι αποσπασματική και αφορά τα τελευταία 35 χρόνια, είναι όμως έτσι ; Κατηγορούν τους Έλληνες  ότι κατασπατάλησαν εκατομμύρια από κοινοτικά  πλαίσια στήριξης , ότι ελάμβαναν  δάνεια που υπερφόρτωναν τον κρατικό κορβανά, κά.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΑΙ Ο “ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ” ΤΗΣ “ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ” ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ! ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ. Η ΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ “ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ” ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ 20ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ MAKELEIO.GR)

ppaspasagkaliasetigynaikatou

Μετά τους Μιχαλολιάκο και Λαγό, αφήνεται ελεύθερος με την επιβολή αυστηρών περιοριστικών όρων και ο Χρήστος Παππάς από την Χρυσή Αυγή.
Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ ΚΑΛΗΜΕΡΙΣΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ….ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥ!
Η κάμερα του Makeleio.gr και η δημοσιογράφος Μαρίλια Κούζου βρέθηκαν το πρωί έξω από τις φυλακές του Κορυδαλλού.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, η Διαπλοκή μετά του Μνημονιακου συρφετού στην εξουσία!» του Μάγια


mega-skai-ant1-xeftiles

Γράφει ο Μαγια

Δυο μήνες στο πηδάλιο της χώρας η νέα διακυβέρνηση, αλλά η πέμπτη φάλαγγα εξακολουθεί ασύδοτη να υπονομεύει την εθνική προσπάθεια, να ρίχνει νερό στο μύλο των γνωστών θεσμικών και εξωθεσμικών κέντρων, που θέλουν να διατηρήσουν τη θηλιά στον λαιμό της Ελλάδας. Να προβαίνει ανενόχλητη στη ναρκοθέτηση κάθε κυβερνητικού βήματος.


Τρία χαρακτηριστικά περιστατικά, με οσμή δολιοφθοράς, από την ειδησεογραφία των τελευταίων ημερών.

Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΝΟΙΚΙΑΖΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΕΚΡΥΠΤΕ ΤΑ ΕΣΟΔΑ! –Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΟΦΥΓΑΣ!-ΣΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ-ΜΗΠΩΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ; ΠΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΝ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ

varoufakis-aigina

Και ξαφνικά ήρθαν οι πληροφορίες- που προέρχονται από «καρφωτές» γειτόνων του όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε- ότι η σύζυγος του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, ενοικιάζει τα σπίτια της σε Πλάκα και Αίγινα χωρίς να τα δηλώνει και φυσικά χωρίς να έχει άδεια για να τα μισθώνει ως τουριστικά καταλύματα με το σήμα του ΕΟΤ. Δηλαδή φοροδιαφεύγει! Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας, η πολυτελέστατη βίλα του ζεύγους στην Αίγινα, αλλά και η οικία της Πλάκας ενοικιάζονταν για ολιγοήμερες διακοπές σε τουρίστες, χωρίς όμως να έχουν όλα τα νόμιμα δικαιολογητικά. Σε τέτοια περίπτωση, όπως αναφέρει η εφημερίδα, η κα Στράτου και η μητέρα της Δανάη Πόταγα (διάσημη εικαστικός, σύζυγος του φεσατζή πεθερού του της παλιάς «Πειραϊκής-Πατραϊκής»), οι οποίες εμφανίζονται ως ιδιοκτήτριες των σπιτιών, θα έπρεπε να έχουν εκδώσει απαραίτητη εκ του νόμου άδεια του ΕΟΤ, ώστε να μπορούν να δικαιολογηθούν και να φορολογηθούν τα όποια έσοδα προκύψουν από αυτήν την ενοικίαση.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...