Πέμπτη, 2 Απριλίου 2015

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣΑΘΗΝΑ 3-4-2015.

Η εργασία και το μεροκάματο στον απατηλό κόσμο τής αστικής δημοκρατίας έχουν μετατραπεί στον προνομιακό χώρο των επαγγελματιών εργατοπατέρων. Είναι οι διορισμένοι από τα κόμματα ψεύτικοι υπερασπιστές τής εργατικής τάξεως που δεν γνωρίζουν τι σημαίνει παραγωγική διαδικασία. Έχουν τοποθετηθεί ανάμεσα στους καματάρηδες τής Ελληνικής Φυλής προκειμένου να σπείρουν διχόνοια και κομματική προστασία για να υπηρετηθεί το πολιτικό μαγαζί τους και το κατοχικό καθεστώς.

Χρόνια ολόκληρα η αστική δημοκρατία σκορπάει ανέξοδες υποσχέσεις, κούφια λόγια και άκοπες εξυπηρετήσεις. Το τάξιμο στον σκυφτό ραγιά είναι η μοναδική ιδεολογία του πολιτικού κατασκευάσματος που έβαλε μέσα στα σπλάχνα του Ελληνισμού ο Σιωνισμός. Όμως για να γίνει αποδεκτή η συναλλαγή εμπόρου και πελάτη, για να γίνουν αποδεκτοί από τούς μπαρουτοκαπνισμένους τής βιοπάλης οι μονίμως πωλητές τής Φυλής μας, έπρεπε να μπουν ως φωνή τής εργατιάς εκείνοι που φωνάζουν στα φανερά για δικαιώματα και συνομιλούν στα κρυφά μα και σιτίζονται από τούς λεηλάτες του εργατικού ιδρώτα και αίματος.

Ο σιωνισμός όντας πιο αδύναμος πληθυσμιακά και φτωχός ιδεολογικά θέλει να καταστρέψει τον Ελληνισμό στερώντας του μαζί με τις παραδόσεις και τις δημιουργικές του δυνάμεις. Διότι εκείνος που χτίζει έργο είναι εκείνος που θωρακίζει πιο αποτελεσματικά το Έθνος. Εκείνος που χτίζει με τα χέρια του Ελλάδα είναι εκείνος που θα τής δώσει πνοή αυτάρκειας και αγέρα ελευθερίας, εκείνος που θα κάμει τον Ελληνισμό κραταιά οντότητα που την μόνη ανάγκη που έχει είναι να παιδιά του ενωμένα να εργάζονται για το κοινό όραμα και τον κοινό σκοπό.

Ο κόσμος τής εργασίας είναι η δημιουργική δύναμη τού Έθνους. Είναι εκείνη η δύναμη που χρειάζεται να λειτουργεί απερίσπαστη, με πνεύμα κοινωνικής δικαιοσύνης και αναπτυξιακό σχέδιο, ώστε να σηκωθεί το οικοδόμημα τής καινούργιας Ελλάδος, τής Ελλάδος που θα στηριχθεί στην νέα γέννα. Διότι το γερό Έθνος είναι εκείνο που απαρτίζεται από πολίτες που διακατέχονται από το πάθος και τις ορμές να απολαύσουν τούς καρπούς τού δικού τους μόχθου, από τούς εργάτες τής Φυλής που ξέρουν πρώτα να πλάθουν τον κόσμο τους κι ύστερα να τον διοικούν.

Η ψευδώνυμη και επίορκη δημοκρατία είναι δομημένη επάνω στους τυμβωρύχους και τούς καλοπερασάκηδες μαζί με τούς λαθρεπιβάτες τής Φυλής. Οι λαθρεπιβάτες των κολλεγίων, των στοών και των ισχυρών εμβασμάτων έχουν πιάσει τα πόστα τής διοίκησης, οι δε τυμβωρύχοι έχουν διπλαρώσει τον Έλληνα τής καθημερινότητας κραυγάζοντας για λίγες δεκάρες και κάμποσους διορισμούς προς τούς λαθρεπιβάτες. Τα ανθρώπινα ωράρια όμως, οι συλλογικές συμβάσεις, το εργατικό δίκαιο και άλλα πολλά ήταν και θα γίνει εκ νέου το αποτέλεσμα ενός Εθνικού Εργατικού Κράτους κι όχι μιας διορισμένης ξενοκρατικής δημοκρατίας και του συνδικαλισμού του.

Το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα δεν πιστεύει στις άσκοπες φωνές και τις δανεικές πλάτες. Το Εθνικιστικό Κράτος είναι η Αυθεντική Ελλάς που αντιμετωπίζει το Οικόπεδο τής Φυλής ως το Εργαστήρι που στηρίζεται στις εγγενείς παραγωγικές δυνάμεις. Είναι κράτος Φυλετικό και Εργατικό, γράφει τούς νόμους και τα δικαιώματα τού εθνικού και κοινωνικού του ιστού με το μελάνι τής Πολιτείας που θεσμοθετεί το Αίμα των Εργατών τού Έθνους.

Το αδέσμευτο και λαϊκό κράτος επενδύει στην ανθρώπινη εργασία. Θέλει τον εργαζόμενο ψυχωμένο, ασφαλή και προσανατολισμένο στον οικονομικό σκοπό μέσα σε σχέση ανταποδοτικότητας και εμπιστοσύνης με την Πολιτεία. Η Εθνικιστική Ελλάς θέλει να παράξει το εθνικό προϊόν που θα συντηρήσει την ίδια και τους κυριαρχικούς της σκοπούς. Επιχειρηματίας και Εργάτης μαζί ο Έλληνας που ανοίγει χώρους εργασίας, τρέφει την οικογένειά του ακόμη και σε καιρούς παγκόσμιων κρίσεων και προασπίζει παράλληλα την εθνική οικονομία και την ανθρώπινη ζωή.

Αυτό το Εθνικό, Φυλετικό και Εργατικό Κράτος, αυτό το εν τοις πράγμασι Ελληνικό Κράτος δεν χρειάζεται επαγγελματικό προστατευτισμό. Διαθέτει Εθνικό Φιλότιμο, Εθνικό Φρόνημα, Κοινωνική Αλληλεγγύη  και Πίστη στην Δύναμη τού Ανίκητου Ελληνισμού. Νομοθετεί τα Δίκαια τής Εργατικής Τάξης που αποτελεί μαζί με την Νεολαία και τον Στρατό την Φυσική Αριστοκρατία τής Φυλής μας.

Από την στιγμή λοιπόν που έχουμε λάβει την απόφαση να γίνουμε Μεγάλη Δύναμη, είναι φυσικό και επόμενο να στηριχθούμε στην επάρκεια των παραγωγικών μονάδων, στην ενίσχυση τού σιτιστή και πολεμιστή τού Έθνους. Ο σιτιστής και πολεμιστής τού Έθνους, εκείνος που θα θρέψει τα παιδιά του και θα δώσει το αίμα του στο όνομα τού νέου ελληνισμού είναι ο Εργάτης.

Αν ο Εργάτης βαστήξει στα χέρια του το σπιτικό του και το έδαφος τής πατρίδος του, αν ορίσει τις αποφάσεις τής Φυλής του, αν γίνει ένα σώμα με την Πολιτεία του, τότε αυτή η Πολιτεία θα γίνει η αιχμή τού δόρατος για το Έθνος. Αυτή η Πολιτεία είναι οπωσδήποτε Εργατική, δηλαδή Λαϊκή και Εθνικιστική. Αν λοιπόν είχαμε ποτέ ανάγκη κάποιον συνδικαλιστή, αυτός δεν μπορεί παρά να είναι Εθνικιστής σε μια Κοινωνία Αρίστων και Δίκαιων Ελλήνων.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ…»UFO» ΤΡΕΛΑΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ


izmir-aciklarinda-esrarengiz-yunan-ucagi-2613
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης - Ένα «μυστηριώδες» ελληνικό αεροσκάφος το οποίο σύμφωνα με τους Τούρκους πριν από λίγο καιρό παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο, προκάλεσε μεγάλη ταραχή στο τουρκικό Γενικό Επιτελείο καθώς δεν έγινε δυνατόν να διαπιστωθεί η ταυτότητα και το είδος του κάτι που έχει προκαλέσει μια μεγάλη συζήτηση για το σύστημα παρακολούθησης των τουρκικών ραντάρ στην περιοχή του Αιγαίου.

Ποιος ήταν ο ήρωας Γρηγόρης Αυξεντίου που τον έκαψαν ζωντανό οι Άγγλοι


Ο Γρηγόρης Αυξεντίου γεννήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου του 1928 στο χωριό Λύση που βρίσκεται ανάμεσα στη Λευκωσία και στην Αμμόχωστο. Γονείς του ήταν ο Πιερής και η Αντωνία Αυξεντίου, και είχε μία μικρότερη αδελφή, την Χρυστάλα. Πήγε δημοτικό στο χωριό του, και μετά στο γυμνάσιο της Αμμοχώστου, το πλησιέστερο προς τη Λύση. Μετά το γυμνάσιο πήγε στην Ελλάδα με σκοπό να σπουδάσει στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, όμως στις εξετάσεις δεν κατάφερε να εισαχθεί.
 
Κατετάχθη στον Ελληνικό στρατό και πέρασε από τη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού, ενώ παράλληλα μελετούσε φιλολογία για να μπει στην φιλοσοφική σχολή Αθηνών. Απολύθηκε από το Στρατό ως Έφεδρος Ανθυπολοχαγός Πεζικού, και στη συνέχεια υπηρέτησε στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα για λίγους μήνες, προτού και επιστρέψει στην Κύπρο το 1952,που εργάστηκε μαζί με τον πατέρα του και αρραβωνιάστηκε.


Οι εκβιασμοί της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προς τις απείθαρχες χώρες της ευρωζώνης που δεν τηρούν ή προτίθενται να μην τηρήσουν το γράμμα των ευρωπαϊκών συνθηκών, επιβεβαιώνουν την κοινή διαπίστωση της κυριαρχίας του χρηματιστικού κεφαλαίου στο υπερεθνικό μόρφωμα της ΕΕ. Ο A. Woods, διατυπώνει το γεγονός αυτό με γλαφυρό τρόπο: «…οι μέθοδοι- που χρησιμοποιούν οι τραπεζίτες για να εκβιάσουν τις κοινωνίες-είναι ουσιαστικά ίδιες με εκείνες της μαφίας που εκβιάζουν για να πάρουν χρήμα. Η μόνη διαφορά είναι ότι η μαφία απευθύνει απειλές σε βάρος προσώπων ή επιχειρήσεων, ενώ οι τραπεζίτες απειλούν ολόκληρα έθνη ή τις κυβερνήσεις τους».

Ο Πάνος Καμμένος τίμησε τον αγώνα της ΕΟΚΑ


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαϊτση, παρέστη στην Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο της Κύπρου για τα 60 χρόνια από την έναρξη του Κυπριακού Απελευθερωτικού Αγώνα, που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Στη συνέχεια, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕΒΑΣΤΗΚΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ


σχόλιο ID-ont: Συγχαρητήρια σε όσους με παρρησία, ευθύτητα, ευγένεια αλλά και στέρεα επιχειρήματα, εξέφρασαν την άποψή τους ενάντια στην Κάρτα Πολίτη στη διαβούλευση. Εάν δεν πρόκειται για ελιγμό, τότε αποτελεί μια απόδειξη ότι οι πολίτες πρέπει να λένε την άποψή τους δυνατά και οι πολιτικοί να τους ακούν. Μεθαύριο Πέμπτη κατατίθεται στη Βουλή, σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης που προβλέπει -μεταξύ άλλων- και τις επαναπροσλήψεις κι επανατοποθετήσεις στο Δημόσιο, το οποίο είναι το πρώτο από τα πέντε που προγραμματίζει η κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή μέχρι το Πάσχα.

Πρώτοι παγκοσμίως στις νέες επιχειρηματικές ιδέες οι «τεμπέληδες» Έλληνες!


«Οι Ελληνες νέοι επιχειρηματίες έχουν ικανότητες, ιδέες, διάθεση», λέει ο κ. Ηλιόπουλος, ερευνητής του Ινστιτούτου Αγροτικής Οικονομίας και Πολιτικής.
Τις περισσότερες ικανότητες στον κόσμο στο να ξεκινήσουν μια καινούργια επιχείρηση έχουν οι Ελληνες. Ο παλιός μύθος του Ελληνα επιχειρηματία που τα καταφέρνει με την επινοητικότητα, την επιμονή και τη φαντασία του φαίνεται ότι βασίζεται σε πραγματικά δεδομένα. Την ίδια στιγμή, βέβαια, οι επιδόσεις μας όσον αφορά άλλους παράγοντες από τους οποίους εξαρτώνται η πορεία και η ανάπτυξη μιας επιχείρησης είναι άκρως απογοητευτικές.

O βυζαντινός αυτοκράτορας Κωνσταντίνος Ζ΄ για τα έθνη, τους ξένους και τις επιμειξίες


O Κωνσταντίνος Ζ΄ Πορφυρογέννητος, γιος του αυτοκράτορα Λέοντος ΣΤ΄ του Σοφού, ήταν αυτοκράτορας της βυζαντινής αυτοκρατορίας τον δέκατο αιώνα (905-959 μ.Χ.). Ήταν μέλος της Μακεδονικής δυναστείας, μιας δυναστείας με πολύ ικανούς αυτοκράτορες που σταθεροποίησαν και επέκτειναν τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία, δίνοντάς της νέα ώθηση μετά από τρεις αιώνες συρρίκνωσης των συνόρων της μετά τις κατακτήσεις του Ιουστινιανού.
Ο Κωνσταντίνος Ζ΄ ήταν ο τέταρτος αυτοκράτορας της Μακεδονικής δυναστείας και λόγω του γεγονότος ότι πέρασε ένα μεγάλο μέρος της βασιλείας του ως συν-αυτοκράτορας, δεν ήταν ιδιαίτερα ισχυρός στην εκτελεστική εξουσία. Ήταν ωστόσο, ένας πολύ εξειδικευμένος διαχειριστής της και συχνά αναφέρεται ως «o λόγιος αυτοκράτορας», καθώς συνέλεξε και έγγραψε βιβλία, ενίσχυσε τις τέχνες, νοιάστηκε πολύ για την παιδεία του λαού και δη για την ανώτατη, έδινε μάλιστα και επίδομα στους φτωχούς φοιτητές και διέσωσε πολλά έργα του αρχαίου ελληνικού λόγου. Μια από τις μεγαλύτερες κληρονομιές του είναι το βιβλίο του “De Administrando Imperio” («Περί της Διοίκησης της Αυτοκρατορίας»), που γράφτηκε με την πρόθεση να δώσει στον γιο του Ρωμανό έναν οδηγό για το πώς να διοικήσει την αυτοκρατορία, τόσο όσον αφορά το εσωτερικό όσο και το εξωτερικό. Μετά από ένα μεγάλο τμήμα που περιγράφει την ιστορία πολλών από τα έθνη γύρω από τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία, ο Κωνσταντίνος Ζ΄ επισημάνει την κακή κατάληξη και την κηλιδωμένη κληρονομιά αυτών των αυτοκρατόρων που παραβίασαν τους κοσμικούς  και τους θρησκευτικούς νόμους και έθιμα στις σχέσεις τους με τους ξένους.

Βόμβα Βαρουφάκη: Ξεκινά έλεγχος σε όλα τα δάνεια που έχουν δοθεί στα υπερχρεωμένα μέσα ενημέρωσης


apergia-mmeΣτον έλεγχο όλων των δανειακών συμβάσεων που έχουν χορηγηθεί σε υπερχρεωμένες επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στον χώρο της ενημέρωσης θα προχωρήσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με έγγραφο που υπογράφει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης και διαβιβάστηκε στη Βουλή. Την ίδια ώρα ωστόσο, η Τράπεζα της Ελλάδος αρνείται να διαβιβάσει στη Βουλή οποιαδήποτε ουσιαστική πληροφόρηση για το όλο το θέμα, επικαλούμενη το υπηρεσιακό- επαγγελματικό απόρρητο. Ο κ. Βαρουφάκης πάντως, ξεκαθαρίζει ότι θα έρθουν όλα στο φως της δημοσιότητας ακόμη και για δάνεια υπερχρεωμένων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται και σε άλλους τομείς, εκτός από τον χώρο της ενημέρωσης.

Όταν μιλάμε για «Συμμάχους» και «εταίρους» καλό είναι να ρίχνουμε και μια ματιά στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν…


καταστροφήΣμύρνηςΓια να μη βρεθούμε ξαφνικά πάλι προ εκπλήξεως, όπως βρέθηκε και τότε, εν μέσω εσωτερικών διενέξεων και ΔΙΧΑΣΜΟΥ ο ελληνισμός!Ευχόμαστε να μην διαρραγεί το εσωτερικό μέτωπο, να μην καταφέρουν να μας διχάσουν το επόμενο κρίσιμο διάστημα. Ακολουθεί κείμενο από το «Γη του Πόντου» του Δημήτρη Ψαθά που συνοπτικά αποδεικνύει τον βρώμικο ρόλο των Συμμάχων, που οδήγησε στην καταστροφή του 1922.

ΜΕΙΖΟΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ > Ντόναλντ Τουσκ: «Οι Έλληνες να πάρουν τον ήλιο τους και να τον βάλουν εκεί που ξέρουν»


Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ (εδώ με την Α. Μέρκελ). // Φωτ.: The Council of the European Union / SOOC
Με τον περίφημο ελληνικό ήλιο τα έβαλε αυτή τη φορά ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ απαντώντας σε ερώτηση για τη διάσωση της Ελλάδας στη σημερινή συνέντευξη τύπου. Ο Πολωνός πολιτικός επέλεξε να εστιάσει στον ελληνικό ήλιο έπειτα από λογοπαίγνιο που έκανε η δημοσιογράφος που του έθεσε την ερώτηση. Η πλήρης ερώτηση ήταν: "Πολλοί λαοί της Ευρώπης αντιδρούν για την πολιτική σας έναντι της Ελλάδας και λένε πως αν 'σβήσετε' τον ελληνικό ήλιο θα 'σβήσετε' και τον ήλιο της Ευρώπης". 

Αρχικά ο κ. Τουσκ αστειεύτηκε λέγοντας: «Να σας πω την αλήθεια, έχω πάει αρκετές φορές στην Ελλάδα, και παρ' ό,τι την αγαπώ ως χώρα, νομίζω ότι ο ήλιος της είναι υπερτιμημένος. Καίει πολύ -εγώ έπαθα εγκαύματα απ' την ηλιοφάνεια ένα καλοκαίρι- και νομίζω πως είναι λίγο επικίνδυνος, ακόμα κι αν φοράς αντιηλιακό. Ο καρκίνος του δέρματος παραμονεύει.»
 
Η ισπανίδα δημοσιογράφος επέμεινε στην ερώτησή της, και ο κύριος Τουσκ εμφανώς ενοχλημένος είπε: «Αν το επιλέξουν οι Έλληνες να μην πληρώσουν όσα χρωστούν, ας κρατήσουν τον ήλιο τους, να δούμε αν θα μπορέσουν να χορτάσουν μ' αυτόν. Σε ό,τι με αφορά» κατέληξε, «μπορούν να πάρουν τον περίφημο ελληνικό τους ήλιο και να τον βάλουν εκεί ακριβώς που ξέρουν.»
 
Στην αίθουσα της συνέντευξης τύπου, όπως μεταδίδει η Ντόιτσε Βέλλε, ακούστηκαν μερικά γέλια αλλά κυρίως φωνές διαμαρτυρίας απ' τους δημοσιογράφους. 
 
 
Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ (εδώ με την Α. Μέρκελ). // Φωτ.: The Council of the European Union / SOOC
Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ (εδώ με την Α. Μέρκελ). // Φωτ.: The Council of the European Union / SOOC

Καλό μήνα! - Τhe LIFO TEAM

lifo.gr

Παράταση για την υποβολή του Ε9


Παράταση της προθεσμίας για την υποβολή του Ε9 του έτους 2015 μέχρι την 30η Ιουνίου αποφάσισε η κυβέρνηση, μετά από αιτήματα που υπέβαλαν στην Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Αικ. Σαββαΐδου λογιστές και φορολογούμενοι.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί στη Βουλή των Ελλήνων προς ψήφιση, θα παραταθεί μέχρι και την 30ή Ιουνίου 2015 η προθεσμία υποβολής δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9) έτους 2015.
 
Στην ίδια προθεσμία θα υποβληθούν και οι δηλώσεις στοιχείων (έτους 2016) για τις μεταβολές της περιουσιακής κατάστασης που πραγματοποιήθηκαν ή θα πραγματοποιηθούν μέχρι και την 31η Μαΐου 2015.
 
 

Κλυδωνισμοί και εσωτερικά μαχαιρώματα στην παράταξη Χατζηδάκη! Άγρια κόντρα μεταξύ του Μαυρακάκη και της Ανδρικοπούλου!


Σε ... ρινγκ μετατράπηκε η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Παλαιού Φαλήρου, αφού Μαυρακάκης και Ανδρικοπούλου συγκρούστηκαν για το ζήτημα της αντιμισθίας στους παιδικούς σταθμούς.
Συγκεκριμένα, το έβδομο θέμα κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας 30 Μαρτίου 2015 αφορούσε τις αποζημιώσεις για τα μέλη των βρεφικών σταθμών.
Ακολουθεί χαρακτηριστικός διάλογος μέσα σε φωνές και αντεγκλήσεις:

Δεν σας είπαμε κλέφτες σύντροφοι. Καπιταλιστές σας είπαμε!

Αν βέβαια είστε πραγματικοί αριστεροί και θεωρείτε τον καπιταλισμό κλοπή (του πλούτου των λαών), τότε ναι, δικαιούστε να διαμαρτύρεστε ότι σας είπαμε κλέφτες! Υπάρχει μια παλιά καραμέλα που πιπιλάνε συστηματικά οι λεφτάδες: «Δεν τα έκλεψα. Με τη δουλειά μου τα κέρδισα». Υπάρχει μια χιλιομασημένη τσιχλόφουσκα, μονίμως στα στόματα των προυχόντων: «Όλα έγιναν σύμφωνα με τον νόμο». Υπάρχει κι ένα λιωμένο γλειφιτζούρι καρφωμένο στη γλώσσα των ανακόλουθων: «είναι αναφαίρετο δικαίωμά μου». Πάγιες δικαιολογίες των καπιταληστών, καμία πρωτοτυπία. Όταν όμως τις παραπάνω σάχλες τις επικαλούνται οι «αριστεροί» και μάλιστα προσθέτουν αγωνιστικές περγαμηνές του παρελθόντος ώστε να φιμώσουν τους διαμαρτυρόμενους, τότε οι ελπίδες του λαού ψυχορραγούν.

Αποκάλυψη: Στη λίστα Λαγκάρντ ο Παπασταύρου!


papastayroy
Μια μεγάλη αποκάλυψη φέρνει στο φως η εφημερίδα La Stampa…
«Ο Σταύρος Παπασταύρου, σύμφωνα με χαρτιά που έχουμε εξασφαλίσει, διέθετε δύο λογαριασμούς στην Ελβετία, στην τράπεζα HSBC. Το όνομά του ήταν στη λίστα Φαλτσιανί και οι εισαγγελείς δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν τη δουλειά τους» δημοσιεύει η ιταλική εφημερίδα La Stampa.
Σε άρθρο της με τον τίτλο «Το δεξί χέρι του Σαμαρά και η θαμμένη φοροδιαφυγή», η εφημερίδα προσθέτει ότι «μέχρι τον Ιανουάριο του 2015, ο Παπασταύρου ήταν ένας από τους πιο ισχυρούς άνδρες της Ελλάδας» και ότι «είναι σαφές ότι ένα σκάνδαλο με τον ίδιο στο επίκεντρο, θα είχε σημαντικές συνέπειες για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και για τη Νέα Δημοκρατία», σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο.

Αλεξάντερ Λάμπσντορφ: Απομένουν δέκα μέρες για να παρουσιάσει κάτι η Ελλάδα


dw
Ο Γερμανός ευρωβουλευτής τονίζει ότι τα περιθώρια για την Ελλάδα στενεύουν και καλεί τη χώρα μας να παρουσιάσει άμεσα τη λίστα των μεταρρυθμίσεων της.
Η ασάφεια των τελευταίων ημερών γύρω από την πορεία των διαπραγματεύσεων στο Brussels Group προκαλεί ποικίλες συζητήσεις στη Γερμανία αναφορικά με τις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Δυο διαφορετικές προσεγγίσεις.

Στο «μικροσκόπιο» του ιατροδικαστή το μοιραίο τραύμα στον καρπό του Βαγγέλη Γιακουμάκη


vaggelis-giakoumakis-570
Λύση στο μυστήριο του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη επιχειρεί να δώσει ο ιατροδικαστής  Θεόδωρος Βουγιουκλάκης εστιάζοντας στις  τομές στον καρπό του 20χρονου φοιτητή.

Σύμφωνα με το «Εθνος»,  ιατροδικαστικές πηγές αναφέρουν πως αν στον καρπό του 20χρονου φοιτητή υπάρχουν δύο τομές, τότε η πρώτη τομή είναι το αποκαλούμενο «τραύμα δισταγμού». Δηλαδή ο αυτόχειρας επιχειρεί να κόψει τις φλέβες του αλλά συνήθως νιώθει έντονο πόνο, μετανιώνει και δεν ολοκληρώνει την απόπειρα.
«Αν ο Βαγγέλης έκανε μια τομή στον καρπό του αποκλείεται να κατέληξε σε λίγα λέπτα όπως έχει αρχικά ειπωθεί. Σε αυτή την περίπτωση ο αυτόχειρας πεθαίνει σε 5 με 6 ώρες», λένε οι ιατροδικαστικές πηγές και τονίζουν ότι «αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι να επιβεβαιωθεί αν η τομή είναι προθανάτια, οπότε μιλάμε για αυτοκτονία ή μεταθανάτια οπότε μιλάμε για εγκληματική ενέργεια».
Ο κ. Βουγιουκλάκης επιμένει να δει τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων πριν καταλήξει στο συμπέρασμά του. Κύκλοι της ιατροδικαστικής υπηρεσίας πιστεύουν ότι: «Το πτώμα πάντα μιλάει. Είναι άφωνος μάρτυρας, αλλά μάρτυρας αδιάψευστος, που παίρνει πάντα μαζί το μυστικό του. Αρκεί ο ιατροδικαστής να μπορεί να »σπάσει» και να ερμηνεύσει τους κωδικούς του».

Reuters: Πώς ένα Grexit θα μπορούσε να επιβαρύνει την "τσέπη" της ΕΚΤ

Η ελληνική κυβέρνηση επιμένει ότι θα παραμείνει μέλος της ευρωζώνης.
Μία ελληνική αποχώρηση από το ευρώ θα μπορούσε να εκθέσει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε απώλειες δεκάδων δισ. ευρώ πίστωσης, μία τρύπα που η Γερμανία και άλλες χώρες της ευρωζώνης μπορεί να κληθούν να καλύψουν, αναφέρει σε ανάλυσή του το Reuters.
Καθώς η πολιτική αντιπαράθεση με την Αθήνα παγώνει την πρόσβαση της χώρας σε δάνεια από τα κράτη της ευρωζώνης, η Ελλάδα έχει αντλήσει σημαντικά ποσά από την ΕΚΤ, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τον «λογαριασμό».

Πως τολμήσατε και πρoσφέρατε το Aιγαίο;


Λίγο μετά από τον πόλεμο ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος υποδεχόμενος τον αμερικανό Τζέιμς Βαν Φλιτ και παρουσιάζοντας του το τιμητικό άγημα, του είπε: «Στρατηγέ, ιδού ο στρατός σας». Χτες ο Πρόεδρος Πάνος, αρχηγός του δεξιού αντιμνημονιακού μπλοκ, υπουργός Άμυνας της πρώτης αριστερής κυβέρνησης στην Ελλάδα, είπε προς την Αμερικανίδα υφυπουργό Εξωτερικών Βικτώρια Νούλαντ, μιλώντας της για το Αιγαίο: Ιδού η Θάλασσά σας!
Ο πρωθυπουργός της πρώτης αριστερής κυβέρνησης Αλέξης Τσίπρας έχει χρεωθεί την «προσφορά» του υπουργού του. Επειδή ακριβώς είναι υπουργός της δικής του κυβέρνησης. Ποιος τους έδωσε το δικαίωμα να πάνε να πουν στους Αμερικανούς ότι η Ελλάδα τους προσφέρει την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και μάλιστα σε ποσοστό 70-30; Και μάλιστα ποιοι το είπαν; Αυτοί που επί σειρά ετών εμφανίζονται ως υπέρ πατριώτες και κατηγορούν όλους τους άλλους για ενδοτισμό.
Όπως η Ιστορία κατέγραψε την δήλωση του Παναγιώτη Κανελλόπουλου, με τον ίδιο τρόπο θα καταγράψει και την προσφορά της κυβέρνησης Τσίπρα. Την δήλωση Κανελλόπουλου χρησιμοποιεί επί σειρά δεκαετιών η αριστερά για να κατηγορήσει τους πολιτικούς της αντιπάλους για έλλειψη πατριωτισμού. Μόνο που ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος δεν έδωσε το Αιγαίο.
Αυτά που συμβαίνουν στις μέρες της «πρώτης φοράς αριστερά» δεν τα έχουμε δει άλλη φορά σε αυτή την χώρα. Αν υπουργός της «προδοτικής κυβέρνησης των Σαμαροβενιζέλων» είχε υπονοήσει κάτι τέτοιο, αν είχε προσφέρει το Αιγαίο σε μία μεγάλη δύναμη για συνεκμετάλλευση, θα είχαν ξεκολλήσει τα πεζοδρόμια από όλους τους δρόμους της Αθήνας.
Η κυβέρνηση αυτή είναι επικίνδυνη. Κάθε μέρα που περνάει γίνεται κάτι για το οποίο ντρεπόμαστε. Δυστυχώς, όλο το πολιτικό σύστημα είναι σάπιο. Βαθιά άρρωστο, ικανό να προσφέρει μόνο τέτοιου είδους ταπεινώσεις.
Το χειρότερο όλων είναι ότι κινδυνεύουμε να ξυπνήσουμε ένα πρωί και να έχουμε χάσει τα πάντα! Κι όταν λέμε τα πάντα, εννοούμε τα πάντα. Ο πρωθυπουργός της χώρας οφείλει να πάρει θέση. Οφείλει να ξεκαθαρίσει αν συμφωνεί ή διαφωνεί με τον κορυφαίο υπουργό του. Αν διαφωνεί θα πρέπει να το κάνει έμπρακτα. Αν συμφωνεί θα πρέπει να εξηγήσει στον ελληνικό λαό ποιος τους έδωσε αυτή την εξουσιοδότηση.
Θανάσης Μαυρίδης
πηγη

ΑΙΣΧΟΣ: Ο Τούρκος πρόξενος στην Κομοτηνή ζήτησε να φύγει η ταμπέλα «Δεν Ξεχνώ»

http://www.pentapostagma.gr/wp-content/uploads/2015/03/xdcea1862c2318a7aaccc7e53e6e53920_L.jpg.pagespeed.ic_.8CRzyRuXZL.jpg
Να εξετάσει το ενδεχόμενο απομάκρυνσης της πινακίδας που απεικονίζει την αιματοβαμμένη Κύπρο και έχει το μήνυμα “Δεν ξεχνώ”, στα ελληνικά και τα τουρκικά, ζήτησε ο νέος γενικός πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Αλί Ριζά Ακιντζί, από τη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, κατά τη διάρκεια εθιμοτυπικής επίσκεψής του στο Δημαρχείο. Για το θέμα ενημέρωσε η κ. Τσανάκα, χθες, το δημοτικό συμβούλιο, σημειώνοντας ότι ο κ. Ακιντζί την παρακάλεσε να εξετάσει το ενδεχόμενο απομάκρυνσης της πινακίδας καθώς, όπως ισχυρίστηκε, οι Τούρκοι επισκέπτες -κυρίως από την Κωνσταντινούπολη- “νιώθουν στενάχωρα” αντικρίζοντάς την κατά την είσοδό τους στην πόλη.
Η δήμαρχος Καβάλας, όπως ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο, απάντησε στον ξένο διπλωμάτη ότι η ταμπέλα αυτή αναφέρεται σε ένα θλιβερό ιστορικό γεγονός και ότι οι Κύπριοι είναι αδέλφια των Ελλήνων και υποστηρίζουν πάντα κάθε δίκαιο αίτημά τους. Επίσης, τού τόνισε, ότι όλοι όσοι επισκέπτονται την Καβάλα πρέπει να γίνονται κοινωνοί αυτού του ιστορικού γεγονότος και ότι ένας λαός που ξεχνάει την ιστορία του δεν έχει μέλλον.
Η συγκεκριμένη πινακίδα βρίσκεται στην ανατολική είσοδο του Δήμου Καβάλας και τοποθετήθηκε εκεί πριν από χρόνια από τον Σύλλογο Κυπρίων Καβάλας-Δράμας, με τη συνδρομή του Δήμου Καβάλας. Ανάλογες ταμπέλες υπήρχαν μέχρι πρόσφατα στο επιβατικό λιμάνι “Απόστολος Παύλος” και στη δυτική είσοδο της πόλης. Οι δυο τελευταίες, όμως, απομακρύνθηκαν, λόγω φθοράς και δεν αντικαταστάθηκαν. Η ταμπέλα, στην ανατολική είσοδο της πόλης, κατά το παρελθόν είχε υποστεί πολλούς βανδαλισμούς και καταστροφές από αγνώστους και όταν αποκαταστάθηκε, περιφράχθηκε.
ΠΗΓΗ

Δέσμευση περιουσίας για όσους έβγαλαν αδήλωτο χρήμα στο εξωτερικό


expres
Το μεγάλο πρόβλημα της φοροδιαφυγής με τους χιλιάδες των λογαριασμών που “βγαίνουν” στο εξωτερικό προσπαθεί να αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση.
Δέσμευση περιουσίας για όσους έβγαλαν αδήλωτο χρήμα στο εξωτερικό προβλέπει το σχέδιο που θα εφαρμόζουν στο εξής οι οικονομικοί εισαγγελείς και η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
Χωρίς να το γνωρίζει καν ο ελεγχόμενος πως έχει μπει στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών, η εφορία θα κάνει την έρευνά της και, μόλις έχει επαρκή στοιχεία εις βάρος του, θα του γνωστοποιεί την κλήση για έλεγχο, δεσμεύοντας όμως την ίδια ακριβώς στιγμή και το σύνολο της περιουσίας του!
Αυτό συμφωνήθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη μεταξύ των οικονομικών εισαγγελέων και της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, κυρίας Κατερίνας Σαββαΐδου, και η αρχή θα γίνει από τους 1.500 που φιγουράρουν στη λίστα των εμβασμάτων.
Το σχέδιο προβλέπει ότι οι πέντε-έξι λίστες εμβασμάτων (Λαγκάρντ, Λιχτενστάιν κλπ) ενοποιούνται, γιατί πολλοί βρίσκονται σε περισσότερες από μία λίστες. Το ΚΕΦΟΜΕΠ θα διασταυρώνει τι χρήματα είχαν στο λογαριασμό τους και τι εισοδήματα δήλωναν στην εφορία.
Μόλις διαπιστωθεί πως υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα δηλωθέντα και στην περιουσία του ελεγχόμενου, θα ετοιμάζεται πορισματική έκθεση, που θα παραδίδεται στους οικονομικούς εισαγγελείς. Εκείνοι αυτομάτως θα δίνουν εντολή κατάσχεσης και μετά ο ελεγχόμενος θα ειδοποιείται να προσέλθει για εξηγήσεις.
Το «εργαλείο» αυτό το διαθέτει ο οικονομικός εισαγγελέας με νόμο που ψηφίστηκε στα τέλη του 2014.
Ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά πολιτικά το Φεβρουάριο, με αποτέλεσμα, μάλιστα, κάποιοι ύποπτοι να καταλάβουν ότι ελέγχονται μόλις πήγαν στο… σούπερ μάρκετ για να πληρώσουν με τη χρεωστική τους κάρτα και είδαν ότι δεν υπάρχει διαθέσιμο υπόλοιπο, για να ψωνίσουν!
Σκοπός του μέτρου έχει να μην προλάβει ο ελεγχόμενος να κρύψει τα ίχνη του και να «φυγαδεύσει» τα λεφτά του στο εξωτερικό ή μεταβιβάζοντας την περιουσία του σε τρίτους.
Αυτό συνέβαινε συχνά ως τώρα, καθώς ο φορολογούμενος είχε πολλές ημέρες ή και μήνες περιθώριο χρόνου για να κρυφτεί, από τη στιγμή που καλείτο για έλεγχο και μέχρι να δώσει εξηγήσεις από τις φοροελεγκτικές υπηρεσίες.
Πλέον, θα έχει χρόνο 20 ημερών για να δώσει εξηγήσεις ή να κινηθεί νομικά περαιτέρω, αλλά χωρίς να μπορεί να κινήσει την περιουσία του.
Τον έλεγχο αναλαμβάνει να κάνει το ΚΕΦΟΜΕΠ που, αν δεν βρει χρήματα στους λογαριασμούς των υπόπτων, θα κατάσχει τα σπίτια τους ή άλλα ακίνητα που διαθέτουν.
Για να δούμε αν αυτά τα μέτρα, τελικά, θα αποδώσουν…

Bloomberg: 3 δισ.οι εκροές καταθέσεων το Μάρτη…(ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ..ΕΤΣΙ;)


Bloomberg: Στα3 δισ. ευρώ οι εκροές καταθέσεων τον ΜάρτιοBloomberg: 3 δισ.οι εκροές καταθέσεων το Μάρτη…

(ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ..ΕΤΣΙ;)

Επιβράδυνση του ρυθμού εκροής καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες στα 3 δισ. ευρώκαταγράφηκε τον Μάρτιο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.
Ειδικότερα, πηγές της Τράπεζας της Ελλάδας, μιλώντας στο πρακτορείο, επισημαίνουν πως ο ρυθμός εκροής καταθέσεων επιβραδύνθηκε τον Μάρτιο στα 3 δισ. ευρώ.
Ως εκ τούτου, οι συνολικές εκροές κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων μηνών (Δεκεμβρίου – Μαρτίου) ανέρχονται στα 28 δισ. ευρώ.
Πλέον, το συνολικό ύψος των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες ανέρχεται στα 137 δισ. ευρώ – ήτοι στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 10 ετών.
Ας σημειωθεί πως αύριο, Τετάρτη, θα συνεδριάσει το εκτελεστικό συμβούλιο της ΕΚΤ προκειμένου να αποφασίσει την ανανέωση του ELA προς τις ελληνικές τράπεζες.

«Ίσως κάποτε δούμε την γύμνια μας» του Αριστάρχου


naked,king is nude, nudism ,nudist,naturist

γραφει ο αρισταρχος

Θλιβερά στοιχεία για αύξηση των αυτοκτονιών λόγω μνημονίου και σε ηλικίες 20-59 ετών.
Θλιβερή η κατάσταση με την πλασματική ευημερία των κέντρων διασκέδασης όταν κόκκινα δάνεια και απλήρωτες υποχρεώσεις σε εφορίες και ΔΕΚΟ περνούν τα αστρονομικά ποσά. Μπροστά στο φάσμα της πείνας ο κόσμος προτιμάει το ταμείο του Super Market από τον γκισέ της Εφορίας. Τα έσοδα του κράτους υστερούν, η διευθέτηση του οικονομικού προβλήματος της χώρας καθυστερεί και όλα τα μαύρα, από κοράκια μέχρι σύννεφα, ακροβατούν πάνω στο κρεβάτι της πατρίδας περιμένοντας την τελική μεταστοιχείωση σε νεκροκρέβατο. Κι αυτοί…
Αυτοί, μαζεύτηκαν εκεί στον ναό. Κι εμείς…

Süddeutsche Zeitung «Η επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα, που έχει προκαλέσει δυσφορία στις Βρυξέλλες»


DW: Ο μύθος του αδελφού στη ΜόσχαΗ Süddeutsche Zeitung του Μονάχου σχολιάζει επίσης την επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα, που έχει προκαλέσει δυσφορία στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο. «Αυτό θα πρέπει μάλιστα να αρέσει στον Τσίπρα και να τον ενισχύει στην πεποίθηση ότι στο πόκερ με τους ευρωπαίους δανειστές διαθέτει άσσο στο μανίκι, του τύπου ‘εάν δεν μας βοηθήσετε εσείς, έχουμε άλλους ισχυρούς φίλους’, κι αυτό η Ευρώπη θα το νοιώσει», παρατηρεί η αρθρογράφος. (…)

«Βουλιμικές» μαύρες τρύπες καταπίνουν αστέρες σε λίγες ημέρες


boulimikes-maures-trupes-katapinoun-asteres-se-liges-imeres
Αν και κατά κανόνα οι μαύρες τρύπες χρειάζονται μερικά χρόνια για να «καταβροχθίσουν» τους αστέρες που παγιδεύονται στο βαρυτικό τους πεδίο, ορισμένες μελανές οπές είναι τόσο «βουλιμικές» που εξαφανίζουν το «κοσμικό γεύμα» τους σε λίγες μόνο ημέρες. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Τζόρτζια, μέσω μίας προσομοίωσης της αλληλεπίδρασης ενός άστρου περίπου σαν τον Ήλιο μας, με μια μαύρη τρύπα με μάζα 1 εκατομμύριο φορές τη μάζα του Ήλιου. «Τρέχοντας» την προσομοίωση, οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως η μαύρη τρύπα χρειάστηκε ελάχιστα 24ωρα για να «καταπιεί» τον αστέρα.

“ΑΝΑΣΤΑΣΗ” ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΠΡΟΣΔΟΚΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΑΘΗΝΑ! ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΕΥΡΩ – ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ 1ΔΙΣ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗ Μ.ΠΕΜΠΤΗ Η ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΑΥΡΩΣΟΥΝ; ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΒRUSSELS GROUP

vouli-exo


Η Αθήνα προσβλέπει άμεσα σε μία «στάλα» ρευστότητας από τους δανειστές, ύψους 1 δισ. ευρώ, η οποία μπορεί να προέλθει από έως 500 εκατ. ευρώ από την δόση των 7,2 δισ. ευρώ και άλλα 500 ευρώ από τα κέρδη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζα από ελληνικά ομόλογα.
Ειδικά για τα κέρδη της ΕΚΤ που έχουν «σκαλώσει» στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, η ελληνική πλευρά θεωρεί ότι «τα λεφτά αυτά είναι δικά μας» και πιέζει για να έρθουν εγκαίρως, μέσα στην εβδομάδα ή,πάντως , έως τις 8 Απριλίου τουλάχιστον τα 500 εκατ. ευρώ για να καλύψουν την δόση του ΔΝΤ ύψους 448 εκατ. την Μεγάλη Πέμπτη 9 του μήνα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...