Κυριακή, 5 Απριλίου 2015

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΣΑΘΗΝΑ 6-4-2015.

Το κατοχικό καθεστώς τής αστικής δημοκρατίας έχει μετατρέψει την ζωή τού ελληνικού λαού σ’ έναν ατελείωτο βούρκο. Οι αποφάσεις που αφορούν το Έθνος λαμβάνονται από τα γνωστά μισελληνικά κέντρα τού σιωνιστικού νεοταξισμού και οι αλυσίδες τής Φυλής μας είναι καμωμένες από παλιόχαρτα που τα λένε σύμφωνα και προγράμματα σωτηρίας. Οι δε Τούρκοι έχουν μετατραπεί σε στρατιωτική τανάλια τού παγκοσμιοποιητή τυράννου και το ψευτορωμέϊκο έχει γεμίσει με ρουφιάνους πεμπτοφαλαγγίτες.

Το κράτος συμπεριφέρεται ως μια μίζερη και επικίνδυνη συμμορία που έχει βαλθεί να στραγγαλίσει το ελληνικό έθνος. Επικαλείται την ασφάλεια τού πολιτικού και τραπεζικού συστήματος όταν έχει βάλει φωτιά στην εθνική ασφάλεια. Γιατί εθνική ασφάλεια έχουν μονάχα τα μεγάλα και δυνατά κράτη, τα κράτη που έχουν φροντίσει να θωρακίσουν την εθνική ανεξαρτησία, ισοπεδώνοντας εκείνους που τούς σηκώνουν ανάστημα και επιθετικές αξιώσεις. Και η μικρή Ελλάς, η Ελλάς που έχει συρρικνώσει την μεγάλη εθνική της προσωπικότητα μέσα στα στενά όρια που τής επέβαλλαν δεν έχει μέλλον.

Η Ελεύθερη Θράκη Μας δέχεται πιέσεις συντονισμένου εκτουρκισμού σε όλα τα επίπεδα. Βολευτάδες τού ελληνόφωνου κυνοβουλίου από την μια πλευρά συμμετέχουν σε συναντήσεις τουρκικής συνείδησης με πράκτορες τής Άγκυρας και ζητούν αντίστοιχη προσαρμογή τής μαρξιστικής ψευτοκυβερνήσεως. Από την άλλη πλευρά Τούρκοι ψευτοεπενδυτές επιζητούν την αγορά ελληνικής γης εκμεταλλευόμενοι την έξαρση τής ανεργίας των μνημονίων στις ακριτικές πύλες τού Ελληνισμού. Κατάσταση που θυμίζει έντονα τούς πραματευτάδες τού Αλή Πασά που γύρευαν να αγοράσουν τα ζωντανά τού Σουλίου ώστε να καμφθούν από την πείνα οι Σουλιώτες.

Τα τουρκικά στρατεύματα απλώνουν την βάρβαρη σκιά τους πέριξ των ελληνικών υδάτων. Θέλουν λένε να κάμουν στρατιωτικές ασκήσεις στον Θερμαϊκό, τον Ευβοϊκό και τον Πατραϊκό Κόλπο. Η τουρκική ακρίδα, βλέποντας ότι ο αμερικανοσιωνιστικός παράγοντας παίζει έντονα το χαρτί τού ισλαμικού τζιχαντισμού και τού κουρδικού παράγοντα ταυτόχρονα, διαπιστώνει πως είναι αναλώσιμη. Και έτσι η Τουρκία, στριμωγμένη στην γωνία σαν τη γάτα μέσα στο σκοτεινό δωμάτιο, περνάει στην επίθεση σε μια μάχη δίχως αύριο.

Η ασφάλεια τού Ελληνικού Έθνους έχει μονάχα ένα όνομα. Λέγεται Μεγάλη Ελλάς. Η ενδεδειγμένη στρατηγική είναι η ταχεία μετατροπή τής Ελλάδος σε μια Εθνικιστική και Στρατιωτική Δύναμη. Εθνικιστική Διακυβέρνηση στην Εξουσία. Συνεκτική εθνοφυλετική κοινωνία δίχως διεθνιστικούς διχαστικούς σπόρους ανάμεσά της. Στρατιωτική παρουσία με επιθετικό προσανατολισμό στις χερσαίες και θαλάσσιες διαβάσεις τής ακριτικής Ελλάδος που θα αποτρέψουν την επιδιωκόμενη εισβολή τού Τούρκου στο χρονικό σημείο τού οικονομικού στραγγαλισμού από τούς νεοταξίτες τοκογλύφους τής Παγκοσμιοποίησης.

Η κινητικότητα στους τομείς τής λαθρομετανάστευσης και τού παρακράτους σε βάρος των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και τού Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος είναι απολύτως ενδεικτική τού σχεδιασμού ενός στρεβλού και προδοτικού κράτους που κινείται σε παράλληλες ράγες με τούς Βαρβάρους και τούς Σταυρωτήδες ενάντια στην Φυλή μας.

Απελευθέρωση και βούληση ενσωμάτωσης των ισλαμιστών κατά κύριο λόγο λαθρομεταναστών, όταν η είσοδος αυτών στην Πατρίδα μας αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο. Και παράλληλα οι αριστεροί προστάτες των λαών πλην Ελλήνων διαδηλώνουν καθημερινά το μίσος τους κατά των εθνικιστών υπερασπιστών τής Πατρίδος ενάντια στην νεοταξική λαίλαπα. 

Την ίδια στιγμή οι αναρχοκομμουνιστές αντιρρησίες στρατιωτικής συνειδήσεως, οι αντιρρησίες δηλαδή τής εθνικής συνειδήσεως και ελευθερίας με το όνομα Σπάρτακος, διακηρύσσανε ενυπογράφως ότι σκοπός τους είναι η αποδόμηση τού αξιόμαχου τού Ελληνικού Στρατού. Και ακόμη σκοπός τους είναι η διάλυση τού Στρατού μας και η απαγόρευση των εμβατηρίων τής Μεγάλης Ιδέας, τής Εθνικής Ολοκληρώσεως τού Ελληνισμού.

Οι στρεβλώσεις τού ανθελληνικού καθεστώτος και η περικύκλωση τού Ελληνικού Έθνους θα λάβουν το τέλος τους διά παντός. Εχθρός ακίνδυνος είναι μονάχα ο εχθρός που δεν ζει. Η μεγαλύτερη νομιμοποίηση για το μεγάλωμα τής Φυλής μας είναι η ανακατάληψη τού ζωτικού χώρου που μολύνει ο εισβολέας. Τα απαράγραπτα ιστορικά δικαιώματα τού Ελληνισμού στις αιώνιες κοιτίδες του και το κορυφαίο δικαίωμα τής ζωής και τής αναπτύξεως των Ελλήνων δείχνουν ξεκάθαρα το δρόμο τής εθνικής αντεπίθεσης.

Το μεγάλο βήμα πρέπει να ξεκινήσει από την ενημέρωση των ραγιάδων που νομίζουν πως όλος ο καβγάς γίνεται μονάχα για τα φράγκα. Να ανοίξουμε τα κοιμισμένα μάτια ώστε να δουν πως ο εχθρός έχει βρει ανοικτή για μια ακόμη φορά μια νέα κερκόπορτα. Να υποτάξουμε με επαναστατικό δίκαιο τούς ψευτορωμιούς συνεργάτες του. Και να οδηγηθούμε ταχέως στις επάλξεις τού Κάστρου τής Ελληνικής Φυλής, όχι για να βρεθούμε μπροστά στα βαρβαρικά στίφη τούτη τη φορά, αλλά για να βυθίσουμε το τουρκικό θράσος στον υγρό τάφο του.

Λαός, Στρατός και Εθνικισμός συναντιούνται στο ενιαίο πεδίο τής Τιμής για Ελλάδα Ελεύθερη, Ένδοξη και Μεγάλη. Οι κουβέντες τελείωσαν μέσα στην καθαρτήρια φωτιά τής ιστορικής δικαιοσύνης. Τα δάκρυα και τα αίματα των Ελλήνων θα βρουν λύτρωση μέσα από την Νέμεση και την ανάσταση τής ελληνικής συνείδησης.

Η Επανάσταση των Ελλήνων θα συνεχιστεί από εκεί που την ανέκοψαν ψευτοπεριούσιοι και ψευτοεθνάρχες. Και στην Κεφαλή τής Φυσικής και Αυτοκρατορικής Ελλάδος δεν θα είναι πλέον τα ναυάγια των δήθεν μεγάλων δυνάμεων, αλλά οι Θωρακοφόροι Έλληνες με τις Πολεμικές Σημαίες στην πρώτη γραμμή τού αγώνα.

Το Ατσάλι των Πολεμιστών τής Ελλάδος θα συντρίψει τον εσμό των Νεοταξιτών και των Τούρκων που καθοδηγούνται από τα δολοφονικά τους μα και αντικρουόμενα ένστικτα. Ελλάς ενωμένη και ισχυρή, με την εθνική κυριαρχία μας και πάλι στα τείχη τής Κωνσταντινουπόλεως και την Αγία Ρωμανία.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

Οι καναλαρχες… «Zητάνε και το βόδι»


wpid-20150402093735

γραφει ο Γιώργος Χ. Παπασωτηρίου

Στην αντεπίθεση περνούν οι τηλεοπτικοί σταθμοί, μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης της κυβέρνησης να απαιτηθεί η πληρωμή όσων οφείλουν για τις συχνότητες που χρησιμοποιούν.

Με επιστολή της προς τον Νίκο Παππά, η ΑΙΤΗΣΕΕ (Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας) ζητά και τα… ρέστα, καθώς υποστηρίζει ότι τα τέλη χρήσεως συχνοτήτων «δεν θα έπρεπε να επιβληθούν» και επιπλέον το ελληνικό δημόσιο τους οφείλει ποσό ύψους περίπου 24 εκατ. ευρώ από τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις.

Εκεί που χρώσταγαν δηλαδή ζητάνε και το βόδι. Είναι αυτοί που στρεβλώνουν την αλήθεια, αυτοί που επιβιώνουν σ’ όλους τους καιρούς μεταξύ νομιμότητας και παρανομίας, δίχως άδεια αλλά με προσωρινά πιστοποιητικά. Είκοσι πέντε χρόνια τώρα στρεψοδικούν, εκβιάζουν, διαπλέκονται, θαλασσοδανείζονται, δικαιώνουν το έγκλημα με το έγκλημα, κάνουν το θάνατο να φαίνεται πως έχει δίκιο, εμφανίζονται ως δήθεν οπαδοί του Διαφωτισμού, αλλά λογοκρίνουν στέλνοντας στον κάλαθο των αχρήστων την ανεκτικότητα και το σεβασμό στην άλλη άποψη. Είναι οι λύκοι που αξιώνουν να κατηχούν το δάσος στο διηνεκές χωρίς έλεγχο και με μοναδικό συμφέρον το δικό τους συμφέρον που ταυτίζεται με αυτό μιας χούφτας ολιγαρχών. Είναι αυτοί που υπηρετούν τη σύγχρονη «βιομηχανία της συνείδησης», η οποία δεν περιορίζεται απλώς στην ενημέρωση, αλλά επιδιώκει να καθορίζει και το πλαίσιό της. Ακόμα περισσότερο, είναι αυτοί που είναι στην υπηρεσία της «βιομηχανίας των συγκινήσεων», που έχει στόχο την πλήρη χειραγώγηση όχι μόνο του μυαλού αλλά και της ψυχής των ανθρώπων, δημιουργώντας τους «αυτόματους κοινωνικούς διακόπτες» της διαρκούς επιτήρησης, οι οποίοι καθορίζουν την πολιτική θερμοκρασία της κοινωνίας.

Μόνο δύο μήνες έχει η κυβέρνηση Τσίπρα στην εξουσία και ήδη βιώνει την οικονομική ασφυξία από την πλευρά των δανειστών αλλά και την δηλητηριασμένη ατμόσφαιρα που διαμορφώνουν στο εσωτερικό της χώρας τα συστημικά μίντια που επιδιώκουν την πολιτική παλινόρθωση του καθεστώτος.

Τώρα, όμως, φαίνονται και οι αδυναμίες της Αριστεράς που θεώρησε ότι η κατάκτηση της κυβερνητικής εξουσίας θα έλυνε αυτόματα της αδυναμίες της υλικής και ιδεολογικής οργάνωσής της. Ακόμα χειρότερα, αναδεικνύεται η λανθασμένη εμμονή της νέας κυβέρνησης στους «υπηρεσιακούς κρατικούς παράγοντες» που όταν δεν σκάβουν λάκκους σαμποτάρουν ανοιχτά κάθε προσπάθεια αλλαγής στάσης υπέρ των πολλών. Η κρατική μηχανή δεκαετίες πολλές τώρα λειτουργεί με το λάδι της διαφθοράς και αυτό βρίσκεται στα χέρια των «πάνω», γι’ αυτό τα κρατικά στελέχη απεχθάνονται κάθε δημοκρατική και αδέκαστη, δηλαδή αχρημάτιστη σχέση με τους πολίτες. Φαίνεται ότι το λενινιστικό… τσάκισμα της κρατικής μηχανής είναι επίκαιρο όσο ποτέ.

Τελικά, η σημερινή, σκόπιμη αδράνεια του κράτους εμπεδώνει την άποψη ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει. Και αν δεν γίνει κάτι γι’ αυτό τώρα, αύριο θα είναι αργά. Γιατί η τηλοψία και τα συστημικά μέσα ενημέρωσης, ελέγχοντας την ημερήσια διάταξη των θεμάτων και λειτουργώντας ως θερμοστάτης του θυμικού, δημιουργούν την εντύπωση ότι δεν φταίει η υπονόμευση αλλά η ανικανότητα των νέων κυβερνώντων. Δεν θ’ αργήσει, συνεπώς, ο καιρός που ακόμα και οι «κάτω» θα πεισθούν γι’ αυτό. Γι’ αυτό, ας γίνει επιτέλους αντιληπτό, ότι ο εκδημοκρατισμός των θεσμών-θερμοστατών (μίντια) είναι κυρίαρχο ζήτημα στη σημερινή δημοκρατία. Είναι αναγκαία μία «χρονοπολιτική», δηλαδή μία ιεράρχηση των θεμάτων, που θα λαμβάνει υπόψη την άνιση χρονικότητα των κοινωνικών ρυθμών στις διάφορες κοινωνικές κατηγορίες. Γιατί οι ετεροχρονίες και οι ανισότητες τσακίζουν την κοινωνική συνοχή και είναι ο λόγος της μη συναίσθησης του κοινού συμφέροντος αλλά και η αιτία της πολυδιάσπασης της «μεγάλης οργής», που καταλήγει στον εμφύλιο των «κάτω»(κοινωνικός αυτοματισμός) και στην ενίσχυση του φασιστικού φαινομένου.
Γιώργος X. Παπασωτηρίου

ΧΑΜΟΣ: Eίπε στον Σαμαρά: “Mωρή Ναζίστρια ξεκωλιάρ@ Αντωνίτσα… το παίζεις και ΑΝΤΡΑΣ;;; ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ!! (ΦΩΤΟ)

89

Δεν “κώλωσε” και…

Δεν είναι άλλος από τον Παναγιώτη Χατζηστεφάνου, ο οποίος δεν “κωλώνει” να εκφράσει ελεύθερα την άποψη του όσο αιχμηρή και αν είναι, όποιον κι αν αφορά. Αυτή τη φορά,σύμφωνα με το ixnos.blogspot.gr, στο στόχαστρο του ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Δείτε τη σχετική του ανάρτηση στη προσωπική του σελίδα στο Facebook

Φυσικά τα like και οι κοινοποιήσεις έπεσαν βροχή…
99

«Στο μυαλό είναι ο στόχος» του Γιώργου Παππά


think
«Έχω φυλάξει κάτι αποκόμματα με κάποιον που λέγανε πως είσαι εσύ. Ξέρω πως λένε ψέματα οι εφημερίδες, γιατί γράψανε ότι σου ρίξανε στα πόδια. Ξέρω πως ποτέ δε σημαδεύουνε στα πόδια. Στο μυαλό είναι ο στόχος, το νου σου ε;»
Το νου μας, ξεκίνησαν πάλι. Η -σκοπίμως λεχθείσα έτσι- «υπόθεση Κατρούγκαλου» είναι αφέλεια να θεωρηθεί πως αφορά τον συγκεκριμένο. Το αρχικό δημοσίευμα και η διαδικτυακή και τηλεοπτική συντήρηση του θέματος στην επικαιρότητα, που θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί μέχρι την ημέρα που θα συζητηθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή, ξεπερνούν κατά πολύ την τρώση της προσωπικότητας του Υπουργού. Ο οποίος, εκ του ρόλου του και όχι εκ των πράξεών του, στοχοποιήθηκε απ’ το «συγκρότημα» και τους ιδεολογικούς του ταγούς. Στόχος της επίθεσής τους δεν είναι ο Υπουργός, ούτε καν η τωρινή κυβέρνηση.

Εθνικός Σύλλογος Βόρειος Ήπειρος 1914: ΟΧΙ στο ενδεχόμενο κλείσιμο του Ελληνικού Προξενείου στην Κορυτσά


Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες των τελευταίων ημερών, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος σχεδιάζει να αναστείλει μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2015 την λειτουργία του Γενικού Προξενείου στην Κορυτσά για «οικονομικούς λόγους». Τις πληροφορίες ενισχύει το γεγονός ότι ο νυν Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Κορυτσά Ιωάννης Πεδιώτης παραμένει στη θέση του, ενώ η θητεία του κανονικά έχει λήξει από τον Νοέμβριο του 2014, όταν και συμπλήρωσε τρία έτη στην συγκεκριμένη υπηρεσία.

Το μάθημα ιστορίας της δημάρχου Καβάλας στον πρόξενο της Τουρκίας


Το μάθημα ιστορίας της δημάρχου Καβάλας στον πρόξενο της Τουρκίας
Με μια απαράδεκτη κίνηση, η οποία βρίσκεται εκτός πλαισίου άσκησης των καθηκόντων του, ο Τούρκος γενικός πρόξενος στην Κομοτηνή ζήτησε από τη δήμαρχο Καβάλας την αφαίρεση πινακίδας στην είσοδο της πόλης με το σύνθημα «Δεν Ξεχνώ» και τον χάρτη της αιματοβαμμένης Κατεχόμενης Κύπρου.

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕ ΧΙΛΙΕΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ


Φοτο
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης - Το εκπληκτικό γεγονός της ανακαίνισης μιας ιστορικής χιλιόχρονης βυζαντινής ελληνορθόδοξης εκκλησίας, αναφέρει ο τουρκικός τύπος δείχνοντας για άλλη μια φορά πως το ελληνορθόδοξο Βυζάντιο αναγεννιέται στην σημερινή Μικρά Ασία με όλες τις επιπτώσεις από μια τέτοια σημαδιακή εξέλιξη. Πρόκειται για την ελληνορθόδοξη εκκλησία που βρίσκεται στην επαρχία της Μούγλας, στην περιοχή της Αλικαρνασσού, (Bodrum), στον δήμο του Turgutreis και στο χωριό που έχει την σημερινή τουρκική ονομασία Peksimet.

Αναστασιάδης: Δεν υπήρξε συνεννόηση με την Τουρκία για το Μπαρμπαρός


Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, απέρριψε τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Ενέργειας , Μεσούτ Γιλντίζ, ο οποίος υποστήριξε ότι υπήρξε συνεννόηση για αποχώρηση του ερευνητικού σκάφους « Μπαρμπαρός» από την κυπριακή ΑΟΖ και για αποχώρηση της πλατφόρμα της εταιρείας ΕΝΙ.

Άθλια ρελάνς των δανειστών με 5 μέτρα για να ξεκλειδώσει η χρηματοδότησηΞΕΠΟΥΛΗΣΤΕ ΤΑ ΑΣΗΜΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΞΩ!-Κατάργηση της έκπτωσης 30% στην εισφορά αλληλεγγύης.
-Αύξηση του μειωμένου ΦΠΑ σε όλα τα νησιά εκτός άγονης γραμμής.
-Διάθεση των εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις αεροδρομίων και λιμανιών για το χρέος.
-Απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων.
-Επίσπευση της προκήρυξης των τηλεοπτικών αδειών.

Ειδικά ο όρος για τις αποκρατικοποιήσεις είναι άκρως αντιαναπτυξιακός. Όταν πουλάς παραγωγικές δομές και βγάζεις τα λεφτά έξω, απλά βάζεις το πρόβλημα κάτω από το χαλί. Κόκκινη γραμμη λοιπον.
(Πληροφορίες από την εφημερίδα «Αγορά»)

olympia

Νικολούδης: Βασική αιτία της κατάρρευσης, η διαπλοκή


Στην εξεταστική επιτροπή για το λογιστικό έλεγχο του χρέους τοποθετήθηκε ο υπουργός Επικρατείας για την αντιμετώπιση της διαφθοράς, Παναγιώτης Νικολούδης.
Ο ίδιος υποστήριξε πως «δεν μπορεί να υπάρξει η παραμικρή αμφιβολία για το ότι μία απ’ τις βασικότερες αιτίες που η χώρα περιήλθε στη γνωστή κατάσταση, είναι η διαφθορά που εμφανίστηκε ως ενδημικό φαινόμενο σε όλες τις δημόσιες συμβάσεις».

BINTEO:H IΣΛΑΜΙΣΤΙΚΗ ΣΚΑΠΑΝΗ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ HATRA ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ


Caθγσηθοσηαηασηηασιηασι'π
ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΙΑ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ….ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΗΡΘΑΝ
H ISIL ανάρτησε βίντεο που παρουσιάζει τις πρωτοφανείς πράξεις βαραβαρότητας μελών του Ισλαμικού Κράτους καθώς καταστρέφουν έναν αρχαιολογικό χώρο ύψιστης αξίας που αποτελεί μέρος της παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς στην αρχαία πόλη του Ιράκ Hatra.H ισλαμιστική σκαπάνη καταστρέφει αρχαία σπάνιας υψηλής αισθητικής.

Η ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΡΤΩΝ ΜΕ RFID – ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ


σχόλιο ID-ont: Εντυπωσιακό και εξόχως αποκαλυπτικό ρεπορτάζ. Πρέπει να το δουν όλοι όσοι έχουν και χρησιμοποιούν χρεωστική ή/και πιστωτική κάρτα με ενσωματωμένο RFID τσιπάκι.

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΤΕΙΝΕΙ ΧΕΙΡΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑΣύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Ρώσου ηγέτη Βλ.Πούτιν, στη συνάντηση που θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας με τον Πούτιν θα συζητηθούν διάφορα θέματα μέσα σ’αυτά είναι η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και οι σχέσεις Ρωσίας-ΕΕ.
Συγκεκριμένα ο κ.Πεσκόφ δήλωσε ότι «Είμαι πεπεισμένος ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα θιγεί και η σημερινή οικονομική κατάσταση της ίδιας της Ελλάδας από διάφορες απόψεις».

«Τζαμπατζήδες των καναλιών» του Φέλιξ


truth-lies
γράφει ο Φέλιξ
Θυμάμαι τον σαρκασμό και το μίσος με τον οποίο οι σχολιαστές των καναλιών, οι Μπάμπηδες και οι Γιάννηδες, αντιμετώπιζαν τους ανθρώπους που δεν είχαν να πληρώσουν ούτε το εισιτήριο του μετρό. Τη λοιδορία με την οποία αντιμετώπιζαν όποιον έλεγε πως δεν πληρώνει διόδια γιατί είναι παράνομα. Τα υποτιμητικά επίθετα που απέδιδαν σε όσους συνέδεαν το ρολόι της ΔΕΗ για να μην πεθάνουν απ το κρύο. Θυμάμαι και την κυρία Λένα Διβάνη, συγγραφέα και διανοούμενη του πολιτικά ορθού, να χαρακτηρίζει τζαμπατζή ένα 18χρονο που σκοτώθηκε στην καταδίωξη από έναν ελεγκτή.

Κουίζ: Ποιος πολιτικός του ΣΥΡΙΖΑ χρωστά στην εφορία 2 εκατ. ευρώ;

Πολιτικός, εν ενεργεία βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και με ισχυρό θεσμικό ρόλο πλέον καταφεύγει σε νομικά κόλπα για να αποφύγει να πληρώσει 1.940.000 ευρώ που χρωστά στην εφορία. Η ιστορία ξεκίνησε το 1999, όταν ο εν λόγω βουλευτής- γνωστός δικηγόρος- εισέπραξε για τις νομικές του υπηρεσίες ένα εκατομμύριο δολάρια, χωρίς να κόψει απόδειξη. Κάτι που είχε γίνει γνωστό εξαιτίας της αντιδικίας του με συνεργάτες του που διεκδικούσαν μέρος της αμοιβής. Η διαμάχη μεταξύ τους είχε φτάσει στον Αρειο Πάγο, όπου το 2009 δικαιώθηκαν οι αντίδικοι του βουλευτή και εκείνος υποχρεώθηκε να τους καταβάλει 750.000 δολάρια.

Θεσμικό bullying


Από την επομένη των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου έχουμε γίνει θεατές έκδηλων αντιφάσεων με εφαλτήριο την κυβερνητική σύμπλευση ΣΥ.ΡΙΖ.Α και Ανεξαρτήτων Ελλήνων, καθώς και πλήθους αμετροεπειών εντός ή εκτός Κοινοβουλίου στον πολιτικό λόγο αρκετών εκ των στελεχών αυτής της ιδιότυπης συγκυβέρνησης και των κοινοβουλευτικών μελών των εν λόγω πολιτικών κομμάτων.  
 
Γράφει ο Στέργιος Φωτόπουλος*
 
Κορωνίδα των ανωτέρω ενδεχομένως αποτέλεσε η υπέρμετρα αλαζονική στάση της επικεφαλής του νομοθετικού σώματος, κας Ζωής Κωνσταντοπούλου στη συζήτηση υπό το πλαίσιο των «Aνακοινώσεων και δηλώσεων της Kυβέρνησης ενώπιον της Bουλής».

Αντιεξουσιαστές: Aν θέλαμε, μπαίναμε και μέσα στη Βουλή!


boylh
Προκλητική ανακοίνωση εξέδωσαν οι αντιεξουσιαστές της Αναρχικής Ομάδας Ρουβίκωνας, οι οποίο τις προάλλες μπήκαν στο περιστύλιο της Βουλής, λέγοντας πως αν ήθελαν έμπαιναν ακόμα και μέσα!
Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή τους, οι αντιεξουσιαστές που την Τετάρτη μπήκαν στο περιστύλιο της Βουλής ξεσηκώνοντας πλήθος αντιδράσεων, λένε σήμερα πως αν ήθελαν έμπαιναν και μέσα καθώς η πόρτα ήταν ανοιχτή. Οπως αναφέρει η ομάδα Ρουβίκωνας στην ανακοίνωση, με την οποία θέλει να εκφράσει την αλληλεγγύη της στους απεργούς πείνας στις φυλακές: «Την πόρτα της βουλής την έκλεισαν μετά την άφιξη μας. Αν θέλαμε μπαίναμε, αλλά η απόφαση μας ήταν να μείνουμε με το πανό στο περιστύλιο».
Εξαπολύουν δε δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ γράφοντας: «Τελικά ας απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τι είναι. Ενα καθεστώς χειρότερο κι από τη κυβέρνηση Σαμαρά, ή διαχειριστές που δεν έχουν πρόσβαση σε κρίσιμους τομείς ασκούμενων πολιτικών και παρακολουθούν το αστυνομικό και δικαστικό σώμα να οργιάζει όπως κάνει το τελευταίο δίμηνο; Για εμάς πάντως φέρουν σε απόλυτο βαθμό την πολίτικη ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί στους απεργούς πείνας. Αν φτάσουμε στα χειρότερα, να ξέρουν όλοι ότι τότε μπορεί κάποιοι να επιχειρήσουν και κανονικές εισβολές».
Ακολουθεί η ανακοίνωση
Ανακοίνωση της Αναρχικής Ομάδας Ρουβίκωνας
Αλληλεγγύη Κοινωνική ανυπακοή / Αντιστάσεις Κρατική καταστολή – Κοινωνικός έλεγχος Πολιτικοί κρατούμενοι
Ανακοίνωση της Αναρχικής Ομάδας Ρουβίκωνας για την παρεμβαση στην βουλή και την απεργία πείνας
Από τις 2/3 πραγματοποιείται απεργία πείνας πολιτικών κρατούμενων με τα εξής αιτήματα
Κατάργηση ειδικής «αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας και συγκεκριμένα τους νόμους περί τρομοκρατικής και εγκληματικής οργάνωσης (νόμοι 187 και 187Α).
Κατάργηση ειδικών κατασταλτικών νόμων (κουκουλονόμος).
Κατάργηση των φυλακών τύπου Γ, που αποτελούν την ολοκλήρωση του καθεστώτος εξαίρεσης των πολιτικών κρατουμένων.
Οριοθέτηση της χρήσης και επεξεργασίας του DNA ως αποδεικτικό μέσο.
Την άμεση απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού, που παρά το 98% αναπηρίας του εξοντώνεται συστηματικά εδώ και 13 χρόνια από το κράτος.
Την άμεση απελευθέρωση των συγγενών των μελών της ΣΠΦ.
Μερικές επισημάνσεις:
Η κατάσταση της υγείας των περισσότερων απεργών πεινάς είναι πλέον οριακή. Τα ιατρικά ανακοινωθέντα και τα αποτελέσματα των εξετάσεων τους, δεν αφήνουν χώρο για παρερμηνείες . Είμαστε στο παρά πέντε. Ο πρώτος νεκρός απεργός πείνας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη (μετά τον Bobby Sands) είναι ένα εφιαλτικό σενάριο που μας πλησιάζει απειλητικά. Ήδη ο Μιχάλης Νικολόπουλος παρολίγον να υποστεί τρεις φορές καρδιακή ανακοπή.
Στο ερώτημα που επίμονα μπαίνει από στελέχη της αντιπολίτευσης μετά τις κινήσεις αλληλεγγύης “υπάρχει κράτος;” απαντάμε: Ναι υπάρχει και μέσα στις φυλακές του αυτοκτονούν κρατούμενοι. Στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του στοιβάζονται σαν τα ζώα οικονομικοί μετανάστες και πρόσφυγες. Το δικαστικό του σώμα προφυλακίζει μανάδες και γυναίκες πολίτικων κρατούμενων, εξοντώνει στα κελιά του επί σειρά ετών κρατούμενους με σοβαρές αναπηρίες, διώκει με τρομονόμους κάτοικους της Χαλκιδικής που αγωνίζονται για τον τόπο τους, συνεχίζει τις φοροεπιδρομές στα λαϊκά στρώματα, ενώ οι έχοντες και κατέχοντες απολαμβάνουν ακόμη φορολογική ασυλία. Παράλληλα δίνει και κατιτίς από τον κρατικό κορβανά για να παρελάσουν τα άρματα και τα αεροπλάνα υπό τους ήχους παραδοσιακών ασμάτων.
Οπότε μην ανησυχείτε κύριοι, υπάρχει κράτος και κάνει καλά τη δουλειά του.
Σχεδόν σαράντα χρόνια τώρα πολιτικοί κρατούμενοι πραγματοποιούν απεργίες πείνας πότε με κυβερνήσεις ΝΔ πότε με κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ. Ανέκαθεν τα κινήματα αλληλεγγύης που αναπτυσσόταν στόχευαν τους εκάστοτε διαχειριστές που υπήρχαν στη κυβερνητική εξουσία όταν λάμβανε χώρα μια απεργία πείνας. Δηλαδή τώρα με “αριστερή κυβέρνηση” θα πρέπει το κίνημα αλληλεγγύης να σταματήσει τον αγώνα και να αναθέσει τη λύση στους “αριστερούς διαχειριστές”; Τώρα θα πρέπει να “εμπιστευτούμε” την κυβέρνηση και να παρακολουθούμε; Και ποια αιτήματα είναι αυτά που υποτίθεται θα ικανοποιηθούν; Τα δυο από τα έξι και μάλιστα με τροποποιήσεις οι οποίες αφήνουν ερωτηματικά για το αν αποφέρουν τελικά το προσδοκώμενο αποτέλεσμα;
Υπάρχει η η κριτική ότι τώρα, με τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ γίνονται πράγματα που με άλλες κυβερνήσεις δεν γίνονταν, με το επιχείρημα ότι απολαμβάνουμε μιας ιδιότυπης “ανοχής” από τη σημερινή πολιτική εξουσία.
Απαντάμε: Το 2008 με τις γενικευμένες συγκρούσεις και καταλήψεις σε όλη τη χώρα, ποιανών την ανοχή απολαμβάναμε; Μήπως των υπουργών της δεξιάς; Όταν κρατήθηκε όμηρος ο Βενιζέλος στο πολυτεχνείο με κυβέρνηση ΝΔ τι είδους πολιτικό κενό εκμεταλλευτήκαμε; Όταν πηγαίναμε στα σπίτια, του τότε πρωθυπουργού Σημίτη και πρόσφατα στου Σαμαρά υπήρχε και τότε “κατειλημμένο κράτος” και “ξέφραγο αμπέλι”;
Το 1991 με τις γενικευμένες συγκρούσεις μας έκλεινε το μάτι η κυβέρνηση του Μητσοτάκη;
Τελικά ας απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τι είναι. Ενα καθεστώς χειρότερο κι από τη κυβέρνηση Σαμαρά, ή διαχειριστές που δεν έχουν πρόσβαση σε κρίσιμους τομείς ασκούμενων πολιτικών και παρακολουθούν το αστυνομικό και δικαστικό σώμα να οργιάζει όπως κάνει το τελευταίο δίμηνο; Για εμάς πάντως φέρουν σε απόλυτο βαθμό την πολίτικη ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί στους απεργούς πείνας. Αν φτάσουμε στα χειρότερα, να ξέρουν όλοι ότι τότε μπορεί κάποιοι να επιχειρήσουν και κανονικές εισβολές.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ
Αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας
ΥΓ1: Την πόρτα της βουλής την έκλεισαν μετά την άφιξη μας. Αν θέλαμε μπαίναμε, αλλά η απόφαση μας ήταν να μείνουμε με το πανό στο περιστύλιο.
ΥΓ2: Γραμμάτια ξεπληρώνουν αυτοί που άφησαν ελεύθερο τον Παπακωνταντίνου.
Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν, πάντως, ότι η χώρα μας τον τελευταίο καιρό παρουσιάζει την εικόνα ενός κράτους παραδομένου στην αναρχία και την κοινωνική αναταραχή…

Ενδοκυβερνητική κόντρα για τις δηλώσεις Πανούση


syriza
Οξύνεται η ενδοκυβερνητική κόντρα αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του Γιάννη Πανούση στην εφημερίδα “Τα Νέα”, σε άρθρο του στο οποίο καταγγέλλει όσους πιστεύουν ότι «Αριστερή Διακυβέρνηση σημαίνει ανοχύρωτη χώρα και πόλη».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης χαρακτήρισε ατόπημα το άρθρο, σημειώνοντας ότι ο κ. Πανούσης είναι υπουργός κι όχι σχολιαστής.

Τα νεοθωμανικά σχέδια του Ερντογάν στην ΝΑ Ευρώπη από την εφημερίδα «Aksam»

turkey

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Σύμφωνα με πολύ  προσεκτικά μελετημένο άρθρο στην τουρκική εφημερίδα «Aksam», και ανάλυση από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr,  εμφανίζονται τα νέο-οθωμανικά σχέδια της Τουρκίας όσον αφορά τα Βαλκάνια και την νοτιο-ανατολική Ευρώπη. Αυτό το  συμπέρασμα το εξάγουμε από το άρθρο   σύμφωνα με το οποίο  η Γερμανία δεν δύναται να ασκεί για μεγάλο διάστημα ακόμη την επιρροή της στην περιοχή αυτή , και ως εκ τούτου αυτό το «γεωπολιτικό κενό» θα το καλύψει η νέα Τουρκία. Όλα αυτά τα σχέδια συνάδουν επίσης  με την συνεχόμενη «πολιτιστική επίθεση» που δέχονται τα Βαλκάνια και ειδικά η Δυτική Θράκη,η Βοσνία , η Αλβανία, και φυσικά η Νότια Βουλγαρία, περιοχές που αποτελούν τον κύριο στόχο  των ιμπεριαλιστικών σχεδίων της Άγκυρας. Η υλοποίηση του σχεδίου αυτού βασίζεται στο ότι η Τουρκία θα καταστεί ενεργειακός κόμβος, σε συνδυασμό με την ισχυρή οικονομία της , και χρησιμοποιώντας την ροή των αγωγών θα «ηγεμονεύει» σε ολόκληρη την ΝΑ Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης  της Ελλάδος και της Κύπρου.     

Αποσύρεται η διάταξη για την Κάρτα του Πολίτη λόγω των αντιδράσεων στη δημόσια διαβούλευση

καρτα-πολιτη
Την Πέμπτη αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την επαναπρόσληψη 3.900 απολυμένων και διαθέσιμων δημόσιων υπαλλήλων. Μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο προβλέπει επίσης μίνι κινητικότητα μέσω της οποίας αυτοί που επιστρέφουν στο δημόσιο μπορούν να μετακινηθούν σε υπηρεσίες με ανάγκη για προσωπικό, επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας και άλλων κλάδων που είχαν καταργηθεί όπως για παράδειγμα οι σχολικοί φύλακες, πρόσληψη περίπου 6.500 αδιόριστων του ΑΣΕΠ αλλά και μονιμοποίηση 40.000 υπάλληλων αορίστου χρόνου.
Παράλληλα, αποσύρεται η διάταξη για την κάρτα του πολίτη λόγω των αντιδράσεων στη δημόσια διαβούλευση αλλά και η πρόβλεψη για την επαναφορά των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων.
megatv.com

Πέπε Γκρίλο: «Η ΕΕ είναι άχρηστη αλλιώς δεν θα ήταν η Ελλάδα σε αυτή την θέση»


GRILO
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Η Ευρωπαϊκή Ένωση  είναι απολύτως άχρηστη και,…. αν ήταν πραγματικά μια ένωση ή κοινότητα κρατών, η Ελλάδα δεν θα βρίσκονταν  σε μια τέτοια κατάσταση όπως είναι τώρα», δήλωσε σε συνέντευξή του ο Beppe Grillo, ο Ιταλός  ηγέτης της αντιπολίτευσης και του «Κινήματος 5 Αστέρων», αναφέρει σε άρθρο του το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.ru.

10 ερωτήσεις που θα σας βάλουν σε σκέψεις σχετικά με το παγκόσμιο χρέος.

http://3.bp.blogspot.com/-hj49lUbNNoE/VNlRN2dpBZI/AAAAAAAANFM/s-7lVoO4sBI/s1600/10933823_383269625167448_7578116249864751696_n.jpg
Έχετε δανείσει 100 ευρώ σε έναν με μισθό 100 ευρώ και 500 ευρώ σε κάποιον με μισθό 1000 ευρώ.
Ο πρώτος σας χρωστάει το 100% του μισθού του ενώ ο δεύτερος σας χρωστάει το 50% του μισθού του.
Βάσει ποιας λογικής θα κυνηγούσατε τον πρώτο που αδυνατεί να πληρώσει το χρέος του και θα αφήνατε τον δεύτερο που ΜΠΟΡΕΙ να πληρώσει; Γιατί προσπαθείτε να πάρετε τα 100 και όχι τα 500;
Αυτό ακριβώς είναι που συμβαίνει με το ΔΝΤ.
Είδα στο διαδίκτυο τον κατάλογο με τα χρέη όλων των χωρών της γης. Ενδεικτικά…
-Η Γερμανία με 5 τρις έλλειμμα έχει χρέος στο 155% του ΑΕΠ της.
-Η Γαλλία πάλι με 5 τρις έχει χρέος στο 188% του ΑΕΠ της.
-ΟΙ ΗΠΑ με 13 τρις έλλειμμα έχει χρέος στο 94% του ΑΕΠ της.
Οπότε είναι προφανές ότι δεν έχει τόση σημασία το μέγεθος του χρέους όσο το ποσοστό
του επί του ακαθαρίστου εθνικού προϊόντος.
Μετά από μερικές ματιές στον πίνακα προκύπτουν κάποιες απορίες:
Ερώτηση 1. Πως γίνεται και ενώ το Λουξεμβούργο, η Αγγλία, η Ελβετία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Δανία και η Αυστρία έχουν ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ποσοστό χρέους από εμάς, αυτοί να ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ σώσιμο, αλλά αντίθετα έρχονται να σώσουν εμάς;
Ερώτηση 2. Πως γίνεται το Αφγανιστάν με περίπου μισόν αιώνα
συνεχείς πολέμους να έχει μόνο 23% του ΑΕΠ του χρέος, την στιγμή που ξέρουμε ότι ένας πόλεμος μερικών ημερών μπορεί να ” ξετινάξει” μία χώρα;
Ερώτηση 3. Πως γίνεται να χρωστάνε 29% το Κουβέιτ, 54% το Μπαχρέιν και τα Αραβικά εμιράτα 56% την στιγμή που είναι παγκόσμιοι προμηθευτές πετρελαίου;
Ερώτηση 4. Πως γίνεται στην Ελβετία με 271% χρέος, μία απλή καθαρίστρια σε νοσοκομείο (περίπου το 2000) να πληρώνεται με 2000 ευρώ μισθό όσα
έπαιρνε την ίδια στιγμή (στα βρώμικα καρβουνο-εργοστάσια της ΔΕΗ) ένας «υψηλόμισθος» τεχνικός, ανώτερης στάθμης εκπαίδευσης, ενταγμένος στα υπερ-βαρέα/ανθυγιεινά με 25 χρόνια προϋπηρεσία;
Ερώτηση 5. Πως γίνεται η Νορβηγία με 143% χρέος να μην έχει πρόβλημα και να μην χρειάζεται σώσιμο ή περικοπές;
Ένα πραγματικό παράδειγμα από εκεί: Γνωστός μου μετακόμισε στην Νορβηγία πριν δύο χρόνια. Προσέξτε τώρα τι «έπαθε» εκεί:
α) Έπιασε δουλειά σε κουζίνα εστιατορίου σαν ανειδίκευτος και έπαιρνε 2.500 ευρώ τον μήνα μισθό!
β) Μετά τρεις μήνες στην δουλειά δήλωσε ότι ήταν «ψυχικά κουρασμένος» και του έδωσαν αμέσως άδεια 15 ημερών!
γ) Με τις επιστροφές φόρων (κάτι σαν το δικό μας δώρο) πήγε μαζί με την γυναίκα του στο Θιβέτ διακοπές.
δ) Τώρα είναι άνεργος (με την δικαιολογία ότι ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ εκεί που δούλευε!) και για δύο χρόνια παίρνει 1700 ευρώ τον μήνα!
Ερώτηση 6. Γιατί οι παγκόσμιοι δανειστές δεν ανησυχούν μήπως χάσουν τα 13, 5 τρις που χρωστάνε οι ΗΠΑ, τα 2 τρις που χρωστάει το Λουξεμβούργο, τα 9 τρις που χρωστάει η Αγγλία (κλπ, κλπ) αλλά ανησυχούν για τα 500 δις που χρωστάμε εμείς;
Ερώτηση 7. Πως γίνεται και ολόκληρος ο πληθυσμός της γης χρωστάει το 98% των χρημάτων του;
Ερώτηση 8. Ποιοι έχουν τόσα πολλά ώστε να «αντέχουν» να δανείσουν τόσο πολύ χρήμα;
Ερώτηση 9. Πού τα βρήκαν τόσα χρήματα;
Ερώτηση 10. Γιατί τα χρήματά τους δεν συμμετέχουν στο ΑΕΠ της χώρας τους;
Τελικά μήπως τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η παγκόσμια οικονομία δεν είναι παρά μία τεράστια φούσκα,ενώ το χρήμα είναι ψεύτικο, τυπωμένο στα άδυτα των πολυεθνικών τραπεζών μόνο και μόνο για να επιτευχθεί ένας παγκόσμιος έλεγχος;

ΤΡΕΧΑΤΕ ΤΩΡΑ… Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΜΗΝΥΣΕ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΩΤΕΣ ΤΗΣ ΟΤΙ ΞΕΜΕΝΕΙ ΑΠΟ ΛΕΦΤΑ ΣΤΙΣ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ;


ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΜΕΡΕΣ ΒΑΡΑΜΕ ΚΑΝΟΝΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΦΥΛΛΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΑ ΜΜΕ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΗΔΗ ΤΟ ΧΑΟΣ…
Η Ελλάδα είπε στους πιστωτές της ότι θα ξεμένει από χρήματα στις 9 Απριλίου, κάνοντας έκκληση να δοθεί μέρος της δόσης πριν ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις, αλλά το αίτημά της αυτό απορρίφθηκε, όπως επισήμαναν αξιωματούχοι της Ευρωζώνης στο Reuters.
Η προσφυγή αυτή έγινε από την Αθήνα κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης των υφυπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης χθες, η οποία οργανώθηκε προκειμένου να εκτιμηθεί σε ποιο βαθμό η Αθήνα επιθυμεί να τηρήσει τις δεσμεύσεις της ώστε να της δοθεί οικονομική ενίσχυση.
Χθες ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η χώρα θα πρέπει να επιλέξει αν θα πληρώσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις 9 Απριλίου ή τους μισθούς και τις συντάξεις, τονίζοντας πως θα προτιμήσει το δεύτερο. Ωστόσο, λίγο αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η Ελλάδα θα πληρώσει κανονικά τη δόση στο ΔΝΤ.
Έλληνας αξιωματούχος επισήμανε πως μια συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις δεν θα πρέπει να έρθει «μετά θάνατον» για τη χώρα, αλλά έγκαιρα.
Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ Ή ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ ΕΠΙ ΜΗΝΕΣ ΟΤΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΟΥΜΕ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΚΑΙ ΚΟΥΒΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΛΕΞΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΤΟ; ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ Ή ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΠΑΛΙ ΑΚΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΑΛΛΟ…;;; ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΟΤΑΝ ΣΤΕΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ; ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ BΑNKING RUN ΚΑΙ ΤΟΥ SUPERMARKET RUN…;;; πηγή:stoxos

ΦΡΙΚΗ: Πρωταγωνιστής γνωστών τηλεοπτικών σειρών έσφαξε τον πατέρα του!!

maxairi

Έπασχε από διπολική διαταραχή όπως δήλωσε η μητέρα του…
Ο διάσημος Τούρκος ηθοποιός, ο οποίος είχε πρωταγωνιστήσει σε μερικές από τις πιο δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές της γειτονικής χώρας, όπως οι «Κaramel», «Nefes», «Sultan» και, πιο πρόσφατα, το «Küçük Gelin», εξαφανίστηκε τον περασμένο Ιανουάριος και επέστρεψε σπίτι του μετά από δύο μέρες.
Όπως ομολόγησε σήμερα όταν παραδόθηκε στις αρχές, εκείνες τις ημέρες είχε δολοφονήσει τον πατέρα του,έκοψε με μαχαίρι τον λαιμό του. Το πτώμα του άτυχου γονέα εντοπίστηκε σε ένα χωράφι.

Σύμφωνα με την μητέρα του ο ηθοποιός έπασχε από διπολική διαταραχή και την περίοδο εκείνη «δεν είχε πάρει τα φάρμακά του για 3 μήνες. Υποτροπίασε και υπήρχαν επιθέσεις».

Ο Ορχάν Σιμσέκ, γεννημένος το 1885, είχε σπουδάσει υποκριτική και είχε πρωταγωνιστήσει σε πολλές τηλεοπτικές σειρές από το 2007 με τελευταία την Küçük Geli το 2013.


ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ: Πενταμελής οικογένεια ζει σε πυλωτή! (βίντεο & φωτο)

pyloth

Εδώ και 5 ημέρες ένας 42χρονος πατέρας με την 32χρονη σύζυγο του… και τα τρία ανήλικα παιδιά τους -ηλικίας 15, 8 και 4,5 ετών- κοιμούνται στο χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας στη Νέα Χώρα στα Χανιά.

ΒΟΜΒΑ – ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΥΠΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 2008 ;


kapsimo-foties-kentro-athinas
Κανείς δεν ξεχνά τα γεγονότα του 2008 ένα χρόνο πριν η χώρα οδηγηθεί στην εθνική καταστροφή των μνημονίων από αυτούς που προβλήθηκαν σαν οι σωτήρες της, ενώ ήταν αυτοί που παρέδωσαν την εθνική κυριαρχία σε ξένους ανθέλληνες τοκογλύφους. Τότε η ελληνική πρωτεύουσα αλλά και άλλες μεγάλες πόλεις ζούσαν μια κατάσταση γενικής αναρχίας, καταστροφών και διαδηλώσεων που είχαν οργανωθεί με τέλειο τρόπο από μυστικές υπηρεσίες ξένων χωρών. Δημόσια κτίρια καίγονταν και πυρπολούνταν, καταστήματα λεηλατούνταν και περιούσιες παραδίδονταν στο πυρ το εξώτερον.
Η πολιτική κατάσταση της περιόδου εκείνης έχει κάποια πολύ χαρακτηριστικά κοινά στοιχειό με την σημερινή. Και τότε η πολιτική ηγεσία είχε επιχειρήσει μια γεωπολιτική στροφή με την προσέγγιση της με την Ρωσία. Η εξέλιξη αυτή είχε εξοργίσει τους «συμμάχους» μας που θέλουν την Ελλάδα να είναι μια μόνιμη αποικία τους προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους φτάνοντας στο σημείο να απειλήσουν ακόμα και την ζωή του τότε πρωθυπουργού.
Σήμερα έχουμε μια παρόμοια με κάποιες βέβαια διαφορές κατάσταση. Το αδιέξοδο που έχει οδηγήσει την χώρα η μνημονιακή προδοσία είχε σαν αποτέλεσμα να αλλάξει ριζικά το πολιτικό σκηνικό. Η νέα πολιτική ηγεσία επιχειρεί να αλλάξει τα γεωπολιτικά δεδομένα επιχειρώντας ξανά και αυτή την φορά πιο συγκεκριμένα μια γεωπολιτική στροφή προς την Ρωσία ενώ εκτυλίσσεται ένας αδίστακτος εκβιασμός από τους ευρωπαίους ετέρους της χώρας.
Κατά περίεργη συγκύρια άρχισαν ξανά να εμφανίζονται κάποια φαινόμενα που θυμίζουν τον Δεκέμβριο του 2008. Καταλήψεις κτιρίων, διαδηλώσεις με εμπρησμούς και προβοκατόρικες ενέργειες που προσδοκούν να ανάψουν το φυτίλι της ταραχής και της αποσταθεροποίησης. Μια αποσταθεροποίηση θα βοηθούσε με προφανή τρόπο τους εκβιαστές της χώρας, τους εχθρούς της όποιας προσέγγισης με άλλα γεωπολιτικά κέντρα που θα μπορούν να βγάλουν την χώρα από το σημερινό αδιέξοδο και φυσικά εκείνους τους πολιτικούς που προξένησαν την μεγαλύτερη εθνική καταστροφή των τελευταίων ετών στον ελληνικό λαό. Να μην ξεχνάμε και τα μεγάλα κανάλια και τους καναλάρχες τους που συνέβαλαν αποφασιστικά στην εθνική καταστροφή της Ελλάδας.
Προσοχή, αν και πιστεύουμε πως αυτή την φορά παραμονές της πολύ σημαντικής επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στην Μόσχα, η εσωτερική υπονόμευση δεν θα περάσει γιατί τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Τότε ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε υπονομευτεί από το ίδιο το εσωτερικό του περιβάλλον. Σήμερα συμβαίνει το περιβάλλον του πρωθυπουργού να είναι πιο αποφασιστικό προς την κατεύθυνση της γενικής αλλαγής των γεωπολιτικών ισορροπιών προς όφελος της χώρας. Εκτός αν επιδειχτεί μια επιπόλαιη λόγω κάποιων ιδεολογικών προσχημάτων αντιμετώπιση της κατάστασης.
Οψόμεθα, αλλά και παρακολουθούμε με πολύ προσοχή.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

ΠΡΟΣΟΧΗ! Προειδοποίηση ΕΟΦ για επικίνδυνο φάρμακο που καταναλώνουμε τακτικότατα!!! Σοβαρές παρενέργειες!

xapia

Σοβαρές βλάβες στο ήπαρ μπορεί να προκαλέσουν δεκάδες φάρμακα που περιέχουν την ουσία
νιμεσουλίδη, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, ο οποίος συνέστησε τον περιορισμό της χρήσης τους έως το πολύ δεκαπέντε ημέρες για κάθε θεραπεία. Συνεπώς, όλα τα κουτιά που περιέχουν περισσότερες από 30 δόσεις (δισκία ή φακελάκια) θα πρέπει να αποσυρθούν άμεσα από την αγορά.

Αργός θάνατος εντός του ευρώ πιθανώς και με καταιγιστικές πολιτικές εξελίξεις

Του Δημήτρη Παπακωνσταντίνου
Επιχειρηματίες και τραπεζίτες με επαφές σε Βρυξέλλες και Φρανκφούρτη, εμφανίζονται τις τελευταίες ημέρες εξαιρετικά ανήσυχοι, γιατί θεωρούν ότι οι ξένοι έχουν λάβει τις αποφάσεις τους για το τι θέλουν να κάνουν με την Ελλάδα.
Και αυτές οι αποφάσεις φοβούνται ότι δεν προμηνύουν τίποτε το θετικό. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που απέκτησαν εμπειρία στο τι σημαίνει διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Εγώ δεν θα συμφωνήσω εντελώς. Ναι, οι ξένοι μάλλον έχουν πάρει τις αποφάσεις τους. Όμως σε αυτές πιθανότατα δεν περιλαμβάνεται μία άμεση ελληνική χρεοκοπία. Τουλάχιστον όχι με τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαν να κατηγορηθούν για έλλειψη αλληλεγγύης. Γι΄ αυτό και έχω την αίσθηση ότι οι μόνες πληρωμές που δεν κινδυνεύουν, είναι αυτές προς τους δανειστές.
Είτε αφορούν σε εξόφληση εντόκων γραμματίων του Δημοσίου, είτε σε δόσεις προς το ΔΝΤ. Όλες οι άλλες όμως, οι υποχρεώσεις στο εσωτερικό, βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού. Αν ισχύει η εκτίμηση αυτή, τότε βρισκόμαστε μπροστά στο εξής. Οση ρευστότητα απαιτείται για να καλυφθούν οι ανάγκες αποπληρωμής των υποχρεώσεων προς δανειστές, θα χορηγείται έστω και με το σταγονόμετρο. Από εκεί και πέρα, πολύ δύσκολα θα υπάρχει άλλη ανάσα, για να καλυφθούν άλλες ανάγκες του δημοσίου. Στη λογική του δεν σας τραβώ το χαλί, δεν σας αφήνω να χρεοκοπήσετε, αλλά όσον αφορά τις υποχρεώσεις στο εσωτερικό βγάλτε τα πέρα μόνοι σας.
Βεβαίως, οι όποιες χρηματοδοτικές ανάσες καλύψουν την αποπληρωμή δόσεων, μπορούν να εμφανιστούν ως μεγάλη επιτυχία. Άλλωστε το επικοινωνιακό παιχνίδι το γνωρίζει πολύ καλά η κυβέρνηση και το έχει αξιοποιήσει σε υπερθετικό βαθμό. Εδώ φτάσαμε στο σημείο να καίγεται η χώρα και τα κανάλια σε prime ζώνη στα κεντρικά δελτία ειδήσεων να ασχολούνται πάνω από μισή ώρα με την απόδραση της συζύγου του Τσοχατζόπουλου… Λες και δεν έχουμε άλλα προβλήματα… Η επικοινωνία είναι ίσως ο τομέας που πηγαίνει καλύτερα από όλους.
Όμως στην ουσία τώρα, η χώρα θα πρέπει να πορευτεί με όσα έσοδα μπορεί να έχει. Και με αυτά να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, να επιστρέψει τα repos στα ταμεία ή τους οργανισμούς που έχει… ξεψαχνίσει, αλλά και να αρχίσει κάποια στιγμή να πληρώνει το κράτος τις υποχρεώσεις του προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Με τα σημερινά δεδομένα όμως, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται δυνατό. Ιδιαίτερα αν συνεκτιμηθεί ότι ήδη έχει… ξυστεί ο πάτος του βαρελιού.
Όλα αυτά ένα πράγμα μπορεί να σημαίνουν. Μας σέρνουν σε αργό θάνατο εντός του ευρώ. Τουλάχιστον για όσο η κυβέρνηση εξακολουθεί να εφαρμόζει τακτικές τύπου θεωρίας παιγνίων. Και το απώτερο τέλος του ταξιδιού αυτού, αν αντέξει η χώρα μέχρι τότε, γιατί η ασφυξία ρευστότητας μπορεί να επιταχύνει πολύ τις εξελίξεις, βρίσκεται μάλλον κάπου στις αρχές ή τα μέσα Ιουνίου. Και εκεί ή θα ολοκληρωθεί η περίφημη συνολική συμφωνία, ή θα αποχαιρετήσουμε το νόμισμα. Πιθανώς μέσα από καταιγιστικές πολιτικές εξελίξεις.
capital.gr

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Εντολή Μαξίμου για τη σύλληψη 3 ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ που κατέχουν δεκάδες εκ. “μαύρα ευρώ” στο εξωτερικό

euro-lefta

Εντολή από το Μέγαρο Μαξίμου προς… τις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες-της σύλληψης συμπεριλαμβανομένης- 3 τηλεοπτικών αστέρων (μιλάμε για βαριά ονόματα) οι οποίοι εντοπίσθηκαν με καταθέσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στο εξωτερικό.
Οι συγκεκριμένοι συμπεριλαμβάνονται στην μεγάλη λίστα των ανθρώπων των ΜΜΕ οι οποίοι διατηρούν καταθέσεις στο εξωτερικό και στους οποίους παρείχαν ασυλία όλες σχεδόν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Η σύλληψή τους σύμφωνα με πληροφορίες είναι θέμα ημερών.
Στην περίπτωση μάλιστα του ενός έχει εντοπισθεί και συγκεκριμένο παραδικαστικό κύκλωμα που του παραχωρεί ιδιότυπη ασυλία!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...