Τετάρτη, 8 Απριλίου 2015

Μια ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ πρόβλεψη για την Ελλάδα…

provlepsi

Ο άνθρωπος που πρώτος αποκάλυψε την «κλοπή» των καταθέσεων των ελληνικών τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα,… επανέρχεται με μια νέα «τρομακτική» πρόβλεψη για την Ελλάδα…
«Το 4ήμερο Πάσχα στη Δυτική Ευρώπη έχει έρθει χωρίς να έχει επιβληθεί bail-in από την ΕΚΤ στις καταθέσεις των ελληνικών τραπεζών. Η Ελλάδα φαίνεται πως θα καταφέρει να πληρώσει στο τέλος της υποχρεώσεις Μαρτίου, αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται σε κατάσταση αναστολής. Η πραγματική δοκιμασία δεν έχει έρθει ακόμα. Δύο έντοκα γραμμάτια της ελληνικής κυβέρνησης, ύψους € 2.400.000.000 λήγουν στις 14 και 17 Απριλίου. Αλλά πριν από αυτά, η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει € 450 εκατομμύρια στο ΔΝΤ στις 9 Απριλίου ….», αναφέρει αρχικά ο James Turk στο «King World News».

Σαν σήμερα το 1798 γεννήθηκε ο εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός!

solomos

Διονύσιος Σολωμός, ο εθνικός ποιητής της χώρας μας
Ο εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός γεννήθηκε στις 8 Απριλίου του 1798 στη Ζάκυνθο, ως εξώγαμο τέκνο του κόντε Νικόλαου Σολωμού και της υπηρέτριάς του Αγγελικής Νίκλη.
Σε πολύ μικρή ηλικία έμεινε ορφανός και το 1808 έφυγε για σπουδές στην Ιταλία, με τη συνοδεία του ιταλού δασκάλου του Ρώσση. Επτά χρόνια αργότερα πήρε το απολυτήριο από το Λύκειο της Κρεμόνας και γράφτηκε στο πανεπιστήμιο της Πάβιας, απ’ όπου πήρε το πτυχίο της Νομικής.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ! ΓΙ ΑΥΤΟ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΔΕΙΤΕ ΔΥΟ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

distomo

«Πολιτικά, κατά τη γνώμη μου η υπόθεση είναι σαφής: θα πρέπει να προσεγγίσουμε τα θύματα και τους συγγενείς τους οικονομικά. Πιστεύω ότι θα ήταν καλό από την γερμανικής πλευράς να βάλουμε σε τάξη τα του οίκου μας σε ό,τι αφορά το παρελθόν. Το θέμα είναι να αναγνωρίσουμε ότι έχουμε διαπράξει μεγάλη αδικία στην Ελλάδα» δηλώνει η επικεφαλής της Επιτροπής Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του SPD Γκεζίνε Σβαν και επισημαίνει ότι οι Γερμανοί δεν γνωρίζουν καλά τις δυστυχίες των Ελλήνων υπό τους Ναζί.

ΧΑΜΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ! “ΠΟΛΕΜΟΣ” ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ – ΜΑΤ ΜΕ ΒΡΟΧΗ ΑΠΟ ΚΡΟΤΙΔΕΣ, ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΒΟΜΒΕΣ ΜΟΛΟΤΟΦ! ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑΜΠΟΥΡΩΘΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ! (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ “MAKELEIO.GR”)

fdghjgjgjkhk


Έστησαν οδοφράγματα στην οδό Στουρνάρη και έβαλαν φωτιές σε κάδους και αυτοκίνητα – Χρήση χημικών από τα ΜΑΤ – Συνθήματα με σπρέι κατά της Βουλής και της Δημοκρατίας στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη
Επεισόδια σημειώνονται αυτήν την ώρα στο κέντρο της Αθήνας, έπειτα από πορεία που πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης περίπου 400 αντιεξουσιαστές, μέλη φοιτητικών συλλόγων και αλληλέγγυων στο κέντρο της Αθήνας.

Σπάνια από τον πρώτο αιώνα έχει αντιμετωπίσει η εκκλησία στην Ανατολή διώξεις σε αυτήν την κλίμακα


(CNN / ΚΟ) Αυτή είναι η εποχή του έτους, που οι Χριστιανοί σε όλο τον κόσμο - πάνω από 2 δισεκατομμύρια – θυμούνται την σταύρωση και την ανάσταση του Κυρίου μας. Υπό το φως της τραγικής σφαγής των χριστιανών μαθητών στην Κένυα, την Πέμπτη, και τη συνεχιζόμενη απειλή κατά των χριστιανών σε άλλα έθνη, αυτή την Μεγάλη Εβδομάδα ως Χριστιανοί θα πρέπει να θυμηθούμε επίσης τις σταυρώσεις, τους αποκεφαλισμούς, τους λιθοβολισμούς, την αναγκαστική δουλεία, την σεξουαλική κακοποίηση, την εμπορία ανθρώπων, την κακοποίηση, τους βομβαρδισμούς και τον εκτοπισμό εκατοντάδων χιλιάδων χριστιανών - και άλλων – των οποίων η πίστη τους και μόνο αυτή τους κάνει στόχο θρησκευτικών (μουσουλμάνων) εξτρεμιστών.

Η Εκκλησία ζητά την απόσυρση παπουτσιών με τον σταυρό


Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος με ανακοίνωσή της ζητά την απόσυρση από την αγορά υποδημάτων που έχουν στο πέλμα τους το σχήμα του Τίμιου Σταυρού. Η Σύνοδος θεωρεί ότι η συγκεκριμένη χρήση του σχήματος του Τιμίου Σταυρού «συνιστά βεβήλωση, εξύβριση, ασέβεια και προσβολή του Λυτρωτικού Συμβόλου της Ορθοδόξου Πίστεώς μας». Εκφράζει δε «την δυσφορία, την αντίθεση και τον αποτροπιασμό της για την βέβηλη αυτή ενέργεια, εν όψει μάλιστα της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος και ζητεί την απόσυρση του συγκεκριμένου τύπου υποδημάτων από την αγορά».
Σημειώνεται ότι η Σύνοδος προχώρησε στην ανακοίνωση και τη διαμαρτυρία μετά από δημοσίευση στον ηλεκτρονικό τύπο φωτογραφιών για την κυκλοφορία των υποδημάτων.

aek365

Οι κυνικοί «διαφωτιστές» και το Άγιο Φως


91243-agiofosτου Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου - Με αφορμή τις γκρίνιες, που ξέσπασαν από διάφορους κύκλους παραμονές των εορτών, για το δήθεν κόστος της μεταφοράς του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα, όσο και για την αμφισβήτηση του, έχω να πω το εξής. Κατά αρχάς κάθε τοποθέτηση περί θρησκευτικών πεποιθήσεων, είναι εξαρχής βασισμένη σε προσωπικές και άρα σε υποκειμενικές αντιλήψεις, έτσι που κάθε επίμονη αντιπαράθεση να οδηγείται σε αδιέξοδο. Η πίστη είναι προσωπικό βίωμα, είτε την έχεις, είτε δεν την έχεις.
Δικαίωμα τους είναι λοιπόν, να αμφισβητούν το προφανές.

Ο Αξέχαστος Ήρωας, Τάσος Παπαδόπουλος λέει ΟΧΙ στο «Σχέδιο Ανάν»


Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσος Παπαδόπουλος
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ… 07 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2004… Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσος Παπαδόπουλος (1934 – 2008), σε διάγγελμά του καλεί τον κυπριακό λαό να ψηφίσει «Όχι» στο δημοψήφισμα για το σχέδιο επίλυσης του Κυπριακού του γ.γ. του ΟΗΕ Κόφι Ανάν («Σχέδιο Ανάν»).
Υπέρ του «Ναι» τάσσεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου.

Η Ελλάδα ζητά € 279 δις για πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία


«Η Ελλάδα ζήτησε από τη Γερμανία να πληρώσει € 279 δισεκατομμύρια ως αποζημίωση,  για ανθρωπιστικές και υλικές καταστροφές από τη ναζιστική κατοχή της χώρας κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, δήλωσε χθες ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μαρούδας, σημειώνει το “24vesti”, σε σχετικό άρθρο για την Ελλάδα.

Αφιέρωμα στην Χίο από το TIME - «Ο πιο εξωπραγματικός πασχαλινός εορτασμός»


TIME: Στη Χίο ο πιο εξωπραγματικός πασχαλινός εορτασμός
Το περιοδικό Time κάνει ένα αφιέρωμα στη Χίο και συγκεκριμένα στο χωριό Βροντάδος. Το άρθρο έχει τίτλο «Δείτε τον πιο εξωπραγματικό πασχαλινό εορτασμό» και ο δημοσιογράφος περιγράφει γλαφυρά τα τεκταινόμενα καθώς όπως χαρακτηριστικά λέει «τα πυροτεχνήματα μετατρέπονται σε έναν φιλικό πόλεμο». Διαβάστε παρακάτω όσα γράφει το γνωστό περιοδικό για τον ρουκετοπόλεμο:

KΙ ΕΝΩ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ...Κουκουλοφόρο παρακράτος


 

Αίφνης με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ οι καταλήψεις πέφτουν βροχή ενώ μέρα παρά μέρα κουκουλοφόροι και ΜΑΤ μετατρέπουν σε πολεμική ζώνη την περιοχή Εξαρχείων και Πολυτεχνείου. Μυστήρια πράγματα, ε;
Kι ενώ ο πρωθυπουργός βρίσκεται στην Μόσχα...

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ:ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ - ΒΡΟΧΗ ΟΙ ΜΟΛΟΤΟΦ!

Ένταση, πύρινα οδοφράγματα και οδομαχίες επικρατούν αυτή την ώρα στην περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο, ενώ κλειστή παραμένει η οδός Πατησίων και στα δύο ρεύματα.
Οι οδομαχίες ξεκίνησαν μετά το τέλος συγκέντρωσης 1.000 περίπου αλληλέγγυων των κρατουμένων απεργών πείνας στα Προπύλαια στις 18.30 το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης.

Το είδες αυτό … καίνε την Αθήνα ΚΑΙ το γλεντάνε ΟΙ ΚουκουλοΦΛΩΡΟΙ!Αντιρρησιες Συνειδησης
https://www.facebook.com/655285261183765/photos/pcb.869957879716501/869957753049847/?type=1&theater

Διανύουμε την Μεγάλη Εβδομάδα και η κατάνυξη κορυφώνεται.

Η ατμόσφαιρα πλημμυρίζει από θρησκευτικούς ύμνους στις εκκλησίες και οι πιστοί ξαναζούν το Θείο Δράμα μέσα από τα Ευαγγέλια και τις λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας. Νηστεία, προσευχή και μοναδικές παραδόσεις συνθέτουν την εικόνα του Ελληνικού Πάσχα. Μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της Χριστιανοσύνης.

FT: Παράνομες χρηματοδοτήσεις τραπεζών! ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ; ΠΑΕΙ ΧΑΛΑΣΕ Ο ΚΟΖΜΟΣ!


ECB-18M-2 THE TOWER OF AUSTERITY #18M #BLOCKUPY #FRANKFURT
Η Ευρωπαϊκή Ένωση συλλέγει στοιχεία στο πλαίσιο έρευνας για αν διαπιστωθεί αν η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιταλία είχαν παρανόμως αντασφαλίσει τράπεζες, οι οποίες ενίσχυσαν τα κεφάλαιά τους με περιουσιακά στοιχεία που θεωρούνται χαμηλής ποιότητας στην υπόλοιπη ευρωζώνη.
Στο μικροσκόπιο οι «αναβαλλόμενες απαιτήσεις»
Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα των Financial Times η ουσία του ζητήματος βρίσκεται στις λεγόμενες «αναβαλλόμενες φορολογικές απαιτήσεις» έναντι των κυβερνήσεων, δηλαδή τα χρήματα, τα οποία οι κυβερνήσεις οφείλουν αναδρομικά στις τράπεζες της χώρας τους. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, προς το παρόν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει πληροφορίες που ζητήθηκαν από τα κράτη μέλη για να διαπιστώσει εάν πρέπει να γίνει μια επίσημη έρευνα. Αξιωματούχοι που γνωρίζουν την υπόθεση ανέφεραν στην εφημερίδα ότι έχουν αρχίσει «συνομιλίες» ανάμεσα στα κράτη μέλη και τις αρχές ανταγωνισμού στις Βρυξέλλες.

Δύο πολιτικά πρόσωπα κατονόμασε η Βίκυ Σταμάτη για τα εξοπλιστικά- Iσχυρίζεται πως θέλουν την εξόντωση της- Κουβέντα για τις Μίζες!

56

Κανένα στοιχείο που να συνδέεται με μίζες δεν εισέφερε η Βίκυ Σταμάτη κατά την πεντάωρη κατάθεσή της στη ΓΑΔΑ και στον εισαγγελέα Εφετών Γρηγόρη Πεπόνη, παρουσία του συνηγόρου της Φραγκίσκου Ραγκούση.
Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις για μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα που προαναγγέλλονταν ήταν τελικά γενικόλογες αναφορές, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της κατάθεσής της αφορούσε κυρίως στις συνθήκες και τους λόγους που την οδήγησαν στην απόδραση από το Δρομοκαΐτειο.
Όπως είπε σημαντικό ρόλο στην ενέργεια της αυτή έπαιξε η απόρριψη και της πέμπτης -κατά σειρά- αίτησης αποφυλάκισής της, κάτι το οποίο συνέδεσε με δυο πολιτικά πρόσωπα από το χώρο του ΠΑΣΟΚ που -όπως είπε- επιθυμούν την εξόντωση της ιδίας και του συζύγου της Άκη Τσοχατζόπουλου.

Δάσκαλε που δίδασκες….Καθηγητής “παντελόνιασε” τα λεφτά των μαθητών για την σχολική εκδρομή!!

miza

Δεκάδες είναι οι περιπτώσεις διαφθοράς που εξακολουθούν να… φτάνουν στο γραφείο του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή. Πρόκειται για υποθέσεις επίορκων δημοσίων υπαλλήλων που αφορούν κατάχρηση χρημάτων, πλαστογραφία ακόμη και ομαδικό βιασμό, αποπλάνηση αλλά και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση!
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός καθηγητή που «έφαγε» τα λεφτά που μάζευαν οι μαθητές του για σχολική εκδρομή!

“Αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ, σε 3 χρόνια θα έχει σωθεί”

ellada-euro

Μετά από 2,5 – 3 έτη, η Ελλάδα θα είναι σε θέση να έχει αποκτήσει μια… ταχύτατα αναπτυσσόμενη οικονομία με ταυτόχρονη μείωση της ανεργίας
Σύμφωνα με το Bankingnews.gr, υπάρχει τρόπος για να αναπτυχθεί ταχύτατα η ελληνική οικονομία, υποστηρίζει ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας (Βank of England), Meryvn King.
Yπενθυμίζεται εδώ ότι ο Meryvn King διετέλεσε επικεφαλής της ΒΟΕ για 10 ολόκληρα χρόνια, από το 2003 έως και το 2013.
Τι προτείνει;

ΧΑΜΟΣ στο Ηράκλειο – Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό όπλων και ναρκωτικών

elas2-650x250

Σε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς το πρωί μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε… διάφορες περιοχές του νομού Ηρακλείου, παράλληλα. Ήδη, έχουν γίνει προσαγωγές υπόπτων για διάφορες περιπτώσεις που σχετίζονται κυρίως με όπλα και ναρκωτικά, ενώ στη διάρκεια της ημέρας θα διευκρινιστεί εάν κάποιες από τις προσαγωγές αυτές εξελιχθούν σε συλλήψεις.
Η αστυνομική επιχείρηση σύμφωνα με το cretapost.gr, βρίσκεται σε εξέλιξη στρέφεται κυρίως στον περιορισμό της παράνομης οπλοκατοχής και της διακίνησης ναρκωτικών.


ΝΥΤ: H κυβέρνηση της Ελλάδας πρέπει να σοβαρευτεί


  Οι NYT προσπαθούν να «επαναφέρουν στην τάξη» την ελληνική κυβέρνηση, τονίζοντας ότι ο δρόμος του μνημονίου και της συμμόρφωσης...
kybernhsh


Οι NYT προσπαθούν να «επαναφέρουν στην τάξη» την ελληνική κυβέρνηση, τονίζοντας ότι ο δρόμος του μνημονίου και της συμμόρφωσης προς τους ευρωπαίους δανειστές είναι μονόδρομος.
Σε μία αξιολόγηση της οικονομικής κατάστασης της χώρας έπειτα από τη διαβεβαίωση της Κυβέρνησης ότι θα καταφέρει να αποπληρώσει τη δόση προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την ερχόμενη Πέμπτη προχώρησε με άρθρο του στους New York Times o δημοσιογράφος Hugo Dixon.
«Η πιθανότητα της χρεωκοπίας έχει απομακρυνθεί προς το παρόν μετά από την επιβεβαίωση εκ μέρους του Γιάνη Βαρουφάκη, Υπουργού Οικονομικών της χώρας, ότι η Ελλάδα θα καταβάλλει τη δόση που οφείλει στο ΔΝΤ», αναφέρει ο Dixon επισημαίνοντας ωστόσο ότι ο ίδιος κίνδυνος θα επανέλθει στα τέλη του Απρίλη εάν η Ελλάδα δεν προχωρήσει σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις μέχρι τότε.
Σύμφωνα με τον Dixon, η ελληνική Κυβέρνηση έχει πλέον εξαντλήσει τις τεχνικές της για να βγάζει «από τη μύγα ξύγκι» ενώ έχει σπαταλήσει και τους δυόμισι μήνες που βρίσκεται στην εξουσία κάνοντας «κήρυγμα» στους δανειστές της, στέλνοντάς τους μπερδεμένα μηνύματα αναφορικά με την πρόθεση της να χρεοκοπήσει και παρουσιάζοντας «ερασιτεχνικά» σχέδια μεταρρυθμίσεων.
Τώρα όμως η Κυβέρνηση πρέπει «να σοβαρευτεί», υπογραμμίζει ο δημοσιογράφος, εκτός εάν ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι πραγματικά πρόθυμος να βγάλει τη χώρα από το Ευρώ.
«Ο κ. Τσίπρας πρέπει να δείξει πυγμή, έστω κι αν υπάρξει κάποιο πολιτικό κόστος στην πατρίδα του ως αποτέλεσμα της εφαρμογής αντιλαϊκών μέτρων. Διαφορετικά, υπάρχει ο κίνδυνος η κυβέρνηση να συνεχίσει να εισπράττει χρήματα, να μιλά με αντιφάσεις και παρ’ όλα αυτά τα χρεοκοπήσει τον Ιούνιο, αν δεν εξασφαλίσει μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία στα μέτρα της», προσθέτει ο Dixon.
Όσον αφορά στα θέματα που πιστεύει ο δημοσιογράφος ότι πρέπει να επικεντρωθούν οι δύο πλευρές για την επίτευξη μίας συμφωνίας, αυτά περιλαμβάνουν τις συντάξεις, τη φορολογία και το τραπεζικό σύστημα της χώρας.
Τέλη Απρίλη ο κίνδυνος χρεοκοπίας επανέρχεται, πάντως, στο προσκήνιο…

Καμμένος: Μήπως κάποιοι που ήταν πίσω από τις κλούβες με κουκούλες έχασαν το μεροκάματο;


Mιλώντας ανοικτά για προβοκάτσια, όσον αφορά τις καθημερινά παρατηρούμενες καταλήψεις κατά μήκος όλης της χώρας, ο Πάνος Καμμένος έκανε σαφείς...
kammenos

Mιλώντας ανοικτά για προβοκάτσια, όσον αφορά τις καθημερινά παρατηρούμενες καταλήψεις κατά μήκος όλης της χώρας, ο Πάνος Καμμένος έκανε σαφείς υπαινιγμούς για τους γνωστούς-άγνωστους «κουκουλοφόρους».
Παράλληλα, άφησε ανοικτό ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος ή εκλογών αν προκύψουν διλήμματα που θέτουν σε αμφισβήτηση τη βούληση του ελληνικού λαού ενώ προειδοποίησε ότι αν οι δανειστές αρνηθούν την υλοποίηση των συμφωνηθέντων όσον αφορά την καταβολή των δόσεων τότε και η Ελλάδα δεν θα πληρώνει τις δόσεις.
Μιλώντας στην εκπομπή «enikos» ο κ. Καμμένος είπε, συγκεκριμένα, ότι αν προκύψουν διλήμματα που θέτουν σε αμφισβήτηση τη βούληση του ελληνικού λαού, τότε «εκείνος θα μιλήσει με εκλογές ή δημοψήφισμα».
Όσον αφορά το θέμα των δόσεων ο υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι αν οι δανειστές της χώρας, αρνηθούν τα συμφωνηθέντα που συμπεριλαμβάνουν την καταβολή των δόσεων στη χώρα, τότε δεν θα πληρώνουμε τις δόσεις και θα φροντίσουμε να αναπτύξουμε την ελληνική οικονομία, όπως μπορούμε, αλλά αυτό σημαίνει πως «εκείνοι επιλέγουν το αδιέξοδο».
Σε ό,τι αφορά τις πληρωμές δεν αμφισβήτησε «τα μετρητά του ΔΝΤ που θα πληρωθούν», αλλά την ΕΚΤ και τους δανειστές. Συμπλήρωσε ότι συνιστούν «κόκκινες γραμμές» η μη περαιτέρω περικοπή μισθών και συντάξεων, οι ομαδικές απολύσεις καθώς και οι αποκρατικοποιήσεις παραγωγικών μονάδων, της ΔΕΗ, του ΟΛΠ ή του Ελληνικού. Απέκλεισε, επίσης, την επιβολή αυξημένου ΦΠΑ στα νησιά ενώ ερωτηθείς για σχετική συνέντευξη του κυβερνητικού εκπροσώπου, παρέπεμψε σε απαντήσεις εκ μέρους του κ. Σακελλαρίδη.
Ερωτηθείς ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης σε περίπτωση ρήξης, αφού διευκρίνισε ότι η Ελλάδα δεν επιθυμεί Grexit, πρόσθεσε ότι «θα υπερασπιστούμε την κυριαρχία του ελληνικού λαού». Ανέφερε, δε, ότι σε τέτοια περίπτωση η κυβέρνηση θα συνάψει συμφωνίες με όσους μπορεί, εκτός των δανειστών, ενώ ως παραδείγματα έφερε χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα, η Ινδία και χώρες της Μ. Ανατολής. «Έχουμε απλωθεί σε όλο τον κόσμο, και οι επαφές μας αποδίδουν» είπε χαρακτηριστικά, ο κ. Καμμένος. Πρόσθεσε δε ότι αν οι δανειστές αποφασίσουν να θέσουν την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης, πέραν του ότι τέτοια διαδικασία δεν προβλέπεται, επιπλέον αναλαμβάνουν «να σβήσουν» και ένα χρέος 320 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Ο κ. Καμμένος ήταν ιδιαίτερα οξύς απέναντι στη Γερμανία, λέγοντας πως θέλει την πολιτική υποταγή της χώρας, καθώς και να στείλει το μήνυμα πως «στην Ευρώπη κάνει κουμάντο η Γερμανία» και έθεσε το ερώτημα «πότε ξανά πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κάλεσε σε αλλαγή της κυβέρνησης μιας χώρας;»
Ο κ. Καμμένος είπε, επίσης, ότι η κυβέρνηση και ο υπουργός Οικονομικών, δεν έχουν συμφωνήσει ή υπογράψει οτιδήποτε δεσμευτικό για τη χώρα.
Ερωτηθείς για τα περί συνεκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου του Αιγαίου με τις ΗΠΑ, ο κ. Καμμένος είπε ότι μίλησε για «διεθνώς αναγνωρισμένα ποσοστά συνεκμετάλλευσης», πρόσθεσε, δε, ότι η κυρία Νούλαντ του είπε ότι μια τέτοια συμφωνία είναι δύσκολο να επιτευχθεί μεταξύ κυβερνήσεων, ωστόσο μπορεί να διερευνηθεί η δυνατότητα εκδήλωσης ενδιαφέροντος και υπογραφής σύμβασης με εταιρείες. Ο κ. Καμμένος πρόσθεσε ότι προϋπόθεση τέτοιου μεγέθους και σημασίας projects είναι η ανακήρυξη ΑΟΖ, υπογραμμίζοντας και τη σημασία στρατηγικής στήριξης της επένδυσης, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών μέσων και αναφέροντας ότι τέτοια δυνατότητα έχουν χώρες όπως, οι ΗΠΑ, η Ρωσία και το Ισραήλ.
Τόνισε ότι η ανακήρυξη της ΑΟΖ και η περίπτωση συνεκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου, συνδέονται με τις στρατηγικές επιλογές που θα κάνει η χώρα.
Ο κ. Καμμένος τάχθηκε υπέρ της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου για το χρέος, τονίζοντας ότι αν αποδειχθεί πως υπήρξε εσωτερική πληροφόρηση στην διάρκεια παλαιότερων διαπραγματεύσεων και κάποιοι κέρδισαν, τότε αυτό συνιστά δόλο και ως εκ τούτου δεν υπάρχει χρέος. Διευκρίνισε ότι δεν γνωρίζει αν «κέρδισε Έλληνας πολιτικός», ενώ ερωτηθείς για την δικαστική του διένεξη με τον Αντρίκο Παπανδρέου, είπε ότι «κέρδισα διότι δεν καταδικάστηκα για τα στοιχεία που παρουσίασα».
Επίσης, σχετικά με την εξαίρεση της περιόδου διακυβέρνησης της χώρας με πρωθυπουργό τον Κ. Καραμανλή, είπε ότι τότε η χώρα δεν μπήκε ούτε σε μηχανισμό, ούτε υπέγραψε μνημόνια, ωστόσο πρόσθεσε ότι αν από τη διερεύνηση της Επιτροπής προκύψουν στοιχεία, τότε αυτή «μπορεί να διευρύνει το αντικείμενό της».
Μιλώντας επί του ιδίου θέματος είπε ότι το χρέος της χώρας ανέβηκε μετά το PSI έκανε λόγο για αποτυχημένη πολιτική, την οποία οι μόνοι που αρνούνται είναι οι “Α. Μέρκελ, Γ.Παπανδρέου, Α. Σαμαράς και Ε. Βενιζέλος, ενώ εκτίμησε ως αρχή της διόγκωσης του χρέους, «το swap του κ. Σημίτη με την Goldman Sachs το 2000».
Απαντώντας αργότερα σε σχετική ερώτηση, είπε ότι την περίοδο εισόδου της χώρας στο ευρώ «όλοι ήξεραν και παραποιούσαν στοιχεία για να μπει η χώρα στην Ευρωζώνη», προσθέτοντας ότι «έβαζαν τις βιομηχανίες τους να πουλούν σε εμάς και ανέβαινε το δικό μας χρέος, τώρα να πληρώσουν το αντίτιμο».
Σε ό,τι αφορά νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης περί αποφυλάκισης κρατουμένων με 80% αναπηρία που θεωρείται ότι «φωτογραφίζει» και τον Σάββα Ξηρό, επισήμανε: «Όπου έχουμε (οι ΑΝΕΛ) κόκκινες γραμμές, δεν θα ψηφίζουμε» προσθέτοντας ότι υπάρχουν οι εναλλακτικές είτε να βρίσκονται σε φυλασσόμενους χώρους, είτε να παρακολουθούνται με «ηλεκτρονικό βραχιόλι», «αν δεν γίνουν δεκτές, θα πούμε όχι».
Ο κ. Καμμένος είπε ότι ουδείς, «ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ», είναι υπέρ των καταλήψεων και έθεσε το ερώτημα «μήπως κάποιοι που ήταν πίσω από τις κλούβες με κουκούλες έχασαν το μεροκάματο;» αφήνοντας σαφείς αιχμές για προβοκάτσια με αφορμή τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων.
Τέλος, ερωτηθείς για την αμφισβήτηση εκ μέρους της Τουρκίας, της ελληνικής κυριαρχίας επί 16 νησιών του Αιγαίου, την απέδωσε σε «εσωτερική κατανάλωση της Τουρκίας».
Αν, τελικά, φτάσουμε σε αδιέξοδο, οι δανειστές θα είναι εκείνοι που θα το έχουν επιλέξει, κατέληξε ο υπουργός Αμύνης…

ΑΠΙΘΑΝΟ ΒΙΝΤΕΟ: Βουλευτές αποκοιμήθηκαν στα έδρανα στην μαραθώνια συζήτηση για την Εξεταστική Επιτροπή!!

vouleftes

Δείτε το βίντεο!Με καθυστέρηση ξεκίνησε… χθες, Δευτέρα, η συζήτηση για την Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή, ενώ ολοκληρώθηκε κατά τις 3 τα ξημερώματα, με αποτέλεσμα κάποιοι βουλευτές να… γείρουν πάνω στα έδρανα.Δείτε ακόμα

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Σαμαράς και Βενιζέλος είχαν υπογράψει την απόφαση του ΚΥΣΕΑ που κατηγορούν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

kisea

Μόνο στην Ελλάδα πολιτικά κόμματα θα μπορούσαν να “τσακωθούν” για μια απόφαση… που όλα έχουν υπογράψει! ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με ανακοινώσεις τους έκαναν επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την ενεργοποίηση της απόφασης ΚΥΣΕΑ σχετικά με την επανεργοποίηση των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P-3 Orion! Την οποία όλοι έχουν υπογράψει. Και ο Α.Σαμαράς και ο Ε.Βενιζέλος και οι υπουργοί που συμμετείχαν στο ΚΥΣΕΑ.
Το κείμενο που υπεγράφη τότε ήταν το ίδιο μ΄ αυτό που υπέγραψε το ΚΥΣΕΑ με σύνθεση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ! Εύλογα θα αναρωτηθεί κάποιος: όταν το ΚΥΣΕΑ οποιασδήποτε ελληνικής κυβέρνησης συνεδριάζει και λαμβάνει μια απόφαση δεν έχει υπολογίσει και το κόστος της; Απλά αποφασίζει για να δείξει -σε ποιους άραγε- ότι αποφάσισε; Δηλαδή αν η κυβέρνηση έμενε ίδια δεν θα υλοποιούσε την απόφαση που είχε υπογράψει; Και τότε γιατί αποφάσισε να εγκρίνει το πρόγραμμα;
 Η απόφαση ΚΥΣΕΑ του 2014 και ποιοι την υπογράφουν:


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Το καλύτερο αμάξι παγκοσμίως είναι Ελληνικό – Ανέβηκε 193 σκαλιά – Έχει 600+ χλμ τελική!! (βίντεο)

korres-4-700x360

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ και όμως ΕΛΛΗΝΙΚΟ! Το πρωτότυπο αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του… μηχανικού κ. Κορρέ, το οποίο μεταφέρθηκε στην Πάτρα για τις ανάγκες γυρισμάτων ενός βίντεο, ανέβηκε τελικά τα 193 σκαλοπάτια της Αγίου Νικολάου και μάλιστα δεκάδες άτομα παρακολούθησαν και χειροκρότησαν την προσπάθεια του οδηγού.

ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ -ΜΕΤΡΗΤΑ ΤΕΛΟΣ! ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΑΡΤΑ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 300 ΕΥΡΩ!!

kartapolith

Την πρόθεση να αλλάξουν όλα… στις πληρωμές και τις αγορές εξετάζει το οικονομικό επιτελείο με σκοπό να γίνει υποχρεωτική η χρήση της κάρτας για ποσά από 300 ευρώ και πάνω.
Ετσι ακόμη και σχετικά μικρές συναλλαγές αναμένεται να γίνονται υποχρεωτικά μόνο με κάρτες (πιστωτικές ή χρεωστικές) ή τραπεζική συναλλαγή, δηλαδή αποκλειστικά και μόνο μέσω τράπεζας.
Υπενθυμίζεται πως αυτό θα γίνει με τη μείωση του ποσού που είναι σήμερα στα 1.500 ευρώ είτε στα 500 ή ακόμη και στα 300 ευρώ.
Ο στόχος είναι η εφορία να μπορέσει η εφορία να εντοπίσει όλες τις συναλλαγές κυρίως των ελεύθερων επαγγελματιών (γιατρών, δικηγόρων, τεχνικών κλπ) και το κράτος εκτός από τους υπόλοιπους φόρους να λαμβάνει άμεσα τον ΦΠΑ.
Μάλιστα προβλέπεται και η χρήση φορητών μηχανημάτων εκτός από εκείνα τα οποία θα είναι εγκατεστημένα στην έδρα του κάθε επαγγελματία και τα οποία θα έχουν μέγεθος ενός πακέτου τσιγάρων.LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...