Πέμπτη, 9 Απριλίου 2015

ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΟΣΑΘΗΝΑ 10-4-2015.

Οι αγώνες τού λαού μας δίδονται διαχρονικά για Πατρίδα, Θρησκεία και Οικογένεια. Υπέρ βωμών και εστιών. Και κατόπιν για τού Χριστού την Πίστη την Αγία και τής Πατρίδος την ελευθερία. Την δε Μεγάλη Εβδομάδα τιμούμε το Θείον Πάθος, την Εθελουσία Θυσία τού Θεανθρώπου Χριστού για να μάς λυτρώσει από τα δεσμά τής αμαρτίας και τής τυραννίας τού Άνομου, Παράδοση που τηρούμε ακόμη και στις περιόδους τής πιο σκληρής κατοχής.

Οι ευχές που ανταλλάσσουμε την φετινή Μεγάλη Εβδομάδα είναι περισσότερο επίκαιρες από ποτέ τα τελευταία χρόνια. Καλή Ανάσταση, Καλή Λαμπρή και από κοντά Καλή Λευτεριά! Να βγούμε από την σκοτεινιά ενός καθημερινού τάφου που βιώνει ζωντανός ένας ολάκερος λαός, να βρούμε το αναστάσιμο φως τής αληθινής ζωής και Πίστης, να φανούμε αντάξιοι των Αγίων και των Ηρώων τής Ελληνικής Φυλής που πορεύτηκαν στην θυσιαστική οδό που άνοιξε με την απέραντη αγάπη Του ο Βασιλεύς των Βασιλέων Χριστός.

Πίστη, Δίκαιο, Ήθος και Ελευθερία. Είναι οι διαχρονικές αξίες που βρίσκονται μόνιμα στο στόχαστρο των πλιατσικολόγων σιωνιστών που γυρεύανε πάντοτε χρυσό και παγκόσμια εξουσία. Με τον χρυσό πρόδωσε ο περιούσιος Εφιάλτης τον Λεωνίδα. Με τον χρυσό πρόδωσε ο περιούσιος Ιούδας τον Ιησού Χριστό και Λόγο τού Θεού. Δεν ήρθε βλέπετε ο Θεάνθρωπος με το σπαθί τού κατακτητή για να δώσει ματωμένη παγκόσμια εξουσία στους νεοταξίτες τού καιρού Του, όντες σε μια γη που οι Έλληνες, Φιλισταίοι και Σαμαρείτες και Γαλιλαίοι, υπήρξαν οι μόνοι αληθινά κατακτημένοι γηγενείς.

Όμως ο Αληθινός Θεός δίδει ζωή κι όχι θάνατο. Λύει δεσμά με δικαιοκρισία και δεν μεταβιβάζει τις τυραννίες σε λιγότερο ή περισσότερο «δικούς του», περιούσιους τάχα. Ο Αληθινός Θεός διαβιβάζει το Φως τής Αλήθειας στα Έθνη και δεν επιδιώκει να τα καταλύσει. Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη, είπε ο Έλλην Γαλιλαίος εκ τής Παρθένου Παναγίας Μαρίας Ιησούς προς τούς μαθητές Του κι όχι διαλύσατε τα έθνη.

Επέπληξε τούς κερδοσκόπους των παζαριών που βάζανε στην Πίστη χρηματική τιμή. Και όταν είδε τούς Έλληνες που πλησίασαν τούς Έλληνες μαθητές Του, πλην Ιούδα, για να Τον δουν, έχρισε τούς μόνους έχοντες φιλοσοφία και λογική σκέψη Έλληνες ως τούς περιούσιους σπορείς τού Λόγου Του, ως τούς φυσικούς αποστόλους που γεννήθηκαν έτοιμοι από πάντα με τη Θεία Χάρη να βαστήξουν την Οικουμένη στον Ορθό Δρόμο, ακόμη κι αν μείνει έστω και ένας Έλλην στον κόσμο επάνω.  

Περάσαμε στιγμές δόξας αυτοκρατορικής. Περάσαμε στιγμές ανείπωτης δυστυχίας και πείνας. Ζήσαμε ως Ελεύθεροι Εκπολιτιστές και Κοσμοκράτορες. Ζήσαμε ως σκλάβοι. Φωτεινά ελληνικά πνεύματα μεταλαμπάδευσαν πολιτισμό. Άλλες πάλι φορές η πείνα έσπρωξε μετανάστες στα πέρατα τής γης. Ποτέ όμως δεν σκύψαμε το κεφάλι και δεν μάς συνεπήρε η αλαζονεία. Πάντα με τον Σταυρό και το Ευαγγέλιο δίπλα στην Ελληνική Σημαία και το Ιερό Όπλο, πάντα  με την Ευλογία Θεού και Γονιού, στο κακό και στο καλό. Έλλην αδερφός στο πλάι τού Έλληνα αδερφού του με ακατάλυτη την Πίστη.

Στα κατοπινά χρόνια έως τις ημέρες μας ο χριστιανισμός λαβώθηκε από τον οικουμενισμό, η χειρότερη κατά την άποψή μου αίρεση διότι πολύ απλά προέρχεται εκ των έσω, από προδότες τής Ορθοδοξίας μας. Αυτή η αίρεση αλλοιώνει τον λόγο τού Χριστού, θεωρώντας τις πατρίδες και τις θρησκείες ενιαία κοινωνία, με διαλόγους που οδηγούν στην πανθρησκεία και την παγκοσμιοποίηση, με την υπαγωγή κάτω από ενιαία σιωνιστική κυριαρχία.

Κάθε λαός έχει το δικαίωμα να βαστήξει όρθια την ιδιοπροσωπεία του, την ταυτότητά του σε Πίστη και Φυλή. Την εθνική και θρησκευτική μας ταυτότητα δεν την ανταλλάσσουμε με εφήμερες στιγμές επίπλαστης ειρήνης. Ο Χριστός έφερε αγόγγυστα τον Σταυρό στις πλάτες Του για να σταθούν το Ήθος και οι Αξίες πάνω από υλικούς ψευτοπαραδείσους και ανηθικότητες. Η Ελλάς πορεύτηκε επάνω στα ίδια ιερά βήματα συνειδητά. Είναι απαραίτητο να περάσει εμπρός η Σταύρωση ώστε να ακολουθήσει η ένδοξη ανάσταση.

Εκεί μπροστά στον Σταυρό αναδεικνύονται οι δυνατοί και οι αδύνατοι ενώπιον των προκλήσεων και των ραπισμών. Μπροστά στα τείχη τής αγίας πατρίδος οι σμιλευμένες στο καμίνι τής Τιμής ψυχές δίδουν τον υπέρτατο αγώνα για να κληροδοτήσουν στα παιδιά τους αλώβητη Πατρίδα. Το ιερό βήμα των προσκυνημάτων και τα χώματα που έχουν βαδίσει Ήρωες και Άγιοι δεν γίνεται κανείς να τα συλήσει μήτε να τα συρρικνώσει.

Ελληνικότητα και Ορθοδοξία αποτελούν τις ρίζες τής Φυλής μας που απλώνονται και επιστρέφουν στα χώματα που τούς ανήκουν με το ανέσπερο φως τής αναστάσεως. Από την Ανάσταση τού Χριστού στην Ανάσταση τής Λεύτερης και Μεγάλης Ελλάδος.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

Αυτή ήταν η ΘΕΡΜΗ υποδοχή του Πούτιν στον Τσίπρα που έκανε τους Ευρωπαίους να ΠΑΓΩΣΟΥΝ!! (βίντεο)

tsipras-poutin-11

Κοινή η πεποίθηση για σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών…
Οι δύο ηγέτες αναφέρθηκαν στις κοινές πνευματικές και θρησκευτικές ρίζες αλλά και στους κοινούς αγώνες τον δυο χωρών.Δείτε το βίντεο από την ιστορική συνάντηση…

Είναι θέμα … εμπιστοσύνης


Γράφει η Θάλεια Χούντα - Όλοι ασχολούμαστε με το πολιτικό σύστημα, όλοι σχολιάζουμε και καυτηριάζουμε το πολιτικό σύστημα αλλά εν τέλει ορθώς λειτουργούμε σαν δημοκρατική κοινωνία μέσα στο πολιτικό αυτό σύστημα.
Ότι απαιτούνται αλλαγές στην δομή του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος, είναι κάτι το δεδομένο αλλά ταυτοχρόνως και κάτι το δύσκολο, που περισσότερο εστιάζεται στην αναγκαστική υπέρβαση που πρέπει να γίνει εκ μέρους μας σαν πολίτες δηλ. να αφήσουμε στην άκρη το ¨εγώ¨ και να υπερτονίσουμε το ¨εμείς¨. Την απόλυτη εμπιστοσύνη του κόσμου στον τρόπο δομής και λειτουργίας ενός συστήματος έχει κερδίσει το ένστολο τμήμα της κοινωνίας, έχοντας αποτινάξει από πάνω του το όποιο παρελθόν.
Οι ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση, μέσα στο γενικότερο χάος που οι πολιτικοί κυβερνώντες των τελευταίων ετών δημιούργησαν στην κοινωνία, γιατί έχουν διατηρήσει τα εθνικά ιδανικά σε υψηλό επίπεδο και με άμεσο προσωπικό κόστος, το οποίο και δεν έχει την ανταποδοτικότητα που πρέπει από τις κυβερνήσεις.
Ένα απλό παράδειγμα νομίζω θα πείσει τους πάντες: αν ένα πολιτικό κόμμα ζητήσει από τον κάθε πολίτη, να του χορηγήσει ένα (1) ευρώ για οικονομική ενίσχυση, το αποτέλεσμα θα είναι κάτι περισσότερο από απογοητευτικό. Αν αντιστοίχως οι ένοπλες δυνάμεις ή τα σώματα ασφαλείας ζητήσουν από τον κάθε πολίτη ένα (1) ευρώ, είναι δεδομένο, ότι θα συγκεντρώσουν χρηματικό ποσό, τουλάχιστον, ίσο του συνολικού πληθυσμού.
Η εμπιστοσύνη της κοινωνίας δεν μπορεί να είναι και δεν είναι αναγκαστική. Εκπορεύεται συναισθηματικά, σαν ένα μικρό ¨ευχαριστώ¨ σε όσους το έχουν κερδίσει. Μπράβο τους!

ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΩΡΑ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΟ ΚΡΕΜΛΙΝΟ


Της Άρτεμις Παραδείσου - Μία ολόκληρη ώρα μόνοι τους στο γραφείου του Ρώσου Προέδρου στο Κρεμλίνο θα βρεθούν το μεσημέρι Αλέξης Τσίπρας και Βλαντιμίρ Πούτιν σε μία συνάντηση που κεντρίζει τα βλέμματα της Ευρώπης αλλά και των ΗΠΑ. Κατόπιν οι δύο ηγέτες μαζί με αντιπροσωπείες των δύο χωρών θα παρακαθίσουν σε επίσημο γεύμα που παραθέτει ο Πούτιν προς τιμήν του Έλληνα πρωθυπουργού. Στο τετ α τετ που θα έχει με τον Πρόεδρο της Ρωσίας πάντως ο Αλέξης Τσίπρας δεν προτίθεται να ζητήσει άμεση οικονομική βοήθεια γνωρίζοντας ότι η Ελλάδα ως χώρα της Ευρωζώνης οφείλει να σεβαστεί το θεσμικό πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται. Πολλώ μάλλον όταν βρίσκεται σε εξέλιξη η κρίσιμη διαπραγμάτευση για την παροχή ρευστότητας με τους δανειστές.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΣΟΥΛΤΣ!


Αποτέλεσμα εικόνας για ΦΩΤΟ ΣΟΥΛΤΣ

Δεν είναι απαραίτητες τέτοιου είδους νουθεσίες, τονίζουν κυβερνητικές πηγές, σχετικά με τις δηλώσεις του Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος προειδοποίησε τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να μην σπάσει τη γραμμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ό,τι αφορά τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας κατά την προγραμματισμένη επίσκεψή του στη Μόσχα.

Κύκλοι από το Μέγαρο Μαξίμου τόνιζαν πως η Ελλάδα γνωρίζει το αυτονόητο για το πως πρέπει να πράττει κινούμενη εντός ευρωπαϊκού πλαισίου. «Είναι, όμως κυριαρχικό δικαίωμα μας η πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική», διευκρίνιζαν.

olympia

Να υπενθυμίσει κάποιος στον γελοίο Σουλτς, οτι το αφεντικό του ο Σρέντερ είναι στέλεχος της Gazprom


…ναι, ο Σρέντερ, με τον οποίον έστηναν μαζί τις μίζες για τα υποβρυχια του Σημίτη. Ας σωπάσει λοιπόν ο φαιδρός ή αλλιώς ας ζητήσει κυρώσεις κατά του αφεντικού του, επειδή… συνεργάζεται με τον Πούτιν!

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ DEB ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΟΞΕΝΟ ΤΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗΣ


DSC_0175_6Την Παρασκευή 3/4/2015 ο Μουσταφά Αλή Τσαβούς-πρόεδρος του κόμματος DEB, συναντήθηκε με τον κύριο Αλπέρ Ακτάς- πρόξενο της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Φιλιππούπολη. Στην συνάντηση ο πρόεδρος Τσαβούς παρείχε πληροφορίες σχετικά με την ίδρυση και την αναδιάρθρωση του DEB, όπως και για την ιστορική του επιτυχία στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου. Επίσης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την διάνοιξη της συνοριακής πύλης της Μακάζας, που ένωσε αδέρφια Ροδοπαίους που ζούσαν στις δύο πλευρές και ένοιωθαν νοσταλγία.

Με τον «Greek Stream» η Ελλάδα βασικός διανομέας φυσικού αερίου της Ευρώπης


Με τον «Greek Stream» η Ελλάδα βασικός διανομέας φυσικού αερίου της Ευρώπης
Στη δημιουργία ελληνικού αγωγού φυσικού αερίου που θα διανέμει το ρωσικό αέριο σε ολόκληρη της Ευρώπη ανακοίνωσαν Αλέξης Τσίπρας ​ και Βλαντιμίρ Πούτιν, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν από το Κρεμλίνο, μετά τη συνάντησή τους. Ο «Greek Stream» θα αποτελέσει τον σύνδεσμο της ρωσικής παραγωγής αερίου με την Ευρώπη, με τις δύο χώρες να προσβλέπουν σε αμοιβαια οφέλη από αυτή την ενέργεια. 

Δισεκατομμύρια έβγαλε το ΔΝΤ από το δανεισμό της Ελλάδας


Λίγο πριν η Ελλάδα πληρώσει την αυριανή δόση της 9ης Απριλίου, τα 462 εκατομμύρια, προς το ΔΝΤ, έρχεται στη δημοσιότητα έκθεση της βρετανικής μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Jubilee Debt Campaign, σύμφωνα με την οποία το ΔΝΤ κέρδισε 2,5 δις ευρώ από το αυξημένο επιτόκιο στα δάνεια που έδωσε στη χώρα μας από το 2010. Το ΔΝΤ χρεώνει τη χώρα μας με επιτόκιο 3.6% για τα λεφτά που δανείζει, πολύ παραπάνω από το επιτόκιο που χρειάζεται το διεθνές Ταμείο για να καλύψει τα έξοδά του, της τάξεως του 9%.

Αυτές είναι οι πραγματικές επενδύσεις, αυτή είναι η υπερήφανη εθνική πολιτική


Η μειοδοτική συμμορία του μνημονίου, πήρε δάνεια με εγγύηση το αίμα των Ελλήνων.
Σε ερώτηση εάν συζητήθηκε η παροχή οποιασδήποτε οικονομικής βοήθειας από τη Ρωσία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποκάλυψε πως η Ελλάδα δεν ζήτησε καμία βοήθεια από τη Ρωσία. Για τις επενδύσεις ο κ. Πούτιν δήλωσε πως μπορεί να προκύψουν κάποια σχέδια που θα μπορούσε να δανειοδοτήσει η Ρωσία.

Μάθετε τί λέει το Κοράνι για τους Έλληνες!

«Οι Έλληνες [πάντα] θα…νικούν. Είναι θέλημα του Αλλάχ» [Surah ΧΧΧ, 1-5] (Φυσικά, με το ισχυρότερο όπλο στον κόσμο: τον πολιτισμό τους! Τα κανόνια σκουριάζουν. Ο πολιτισμός όμως διαιωνίζεται.)
Λίγοι γνωρίζουν ότι η ιερή λέξη «Κοράνιο» είναι ελληνικότατη και μάλιστα ομηρική*. Προέρχεται από το ιερό ελληνικό ρήμα «κορέω», που σημαίνει σπέρνω -τον Λόγο του Θεού!- και κατ’ επέκταση «σαρώνω». Το ρήμα «κορέω» εκφράζει και την ιερή πράξη της δημιουργίας: όταν ο πατέρας μας «εκόρευσε», δηλαδή έσπειρε τον σπόρο του στην κόρη-μάνα μας και έπλασαν εμάς!

Δεν γνωρίζω τίποτα για μίζες...

Πιστός στη γραμμή του «δεν γνωρίζω» μένει μέχρι αυτή τη στιγμή τουλάχιστον ο Ελβετός τραπεζίτης Ζαν Κλώντ Όσβαλ, ο οποίος συνελήφθη στο Ντουμπάι με εντάλματα των ελληνικών αρχών, κατηγορούμενος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος που διακινήθηκε ως μίζες για την υπογραφή εξοπλιστικών προγραμμάτων στην Ελλάδα.Σήμερα, ο Ζαν Κλώντ Όσβαλ απολογήθηκε στον ανακριτή διαφθοράς Νίκο Τσιρώνη, στο πλαίσιο της έρευνας που ο δικαστικός λειτουργός διενεργεί για την προμήθεια των αυτοκινούμενων πυροβόλων από τη γερμανική εταιρία WEGMANN.

Σύμφωνα με πληρηφορίες, κατά τη διάρκεια της πολύωρης απολογίας του, υποσχέθηκε στον ανακριτή να προσκομίσει, το αμέσως επόμενο διάστημα κατάλογο με πελάτες ελβετικών τραπεζών που εμπλέκονται στο ξέπλυμα χρήματος αλλά και στοιχεία λογαριασμών οι οποίοι είχαν «υποδεχθεί» μαύρο χρήμα από τα εξοπλιστικά.

Τα νέα έντυπα των φετινών φορολογικών δηλώσεωνΤα νέα έντυπα των φετινών φορολογικών δηλώσεων (Ε1, Ε2 και Ε3) έδωσε στη δημοσιότητα το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
 
Σύμφωνα με τα όσα επισημαίνει η ΓΓΔΕ:
•        Η υποβολή όλων των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος (αρχικών, τροποποιητικών, εμπρόθεσμων και εκπρόθεσμων) καθώς και των εντύπων Ε2, Ε3 μαζί με την κατάσταση φορολογικής αναμόρφωσης, γίνεται υποχρεωτικά μέσω διαδικτύου στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες taxisnet.
•        Τα λοιπά δικαιολογητικά, όπως προβλέπονται κατά περίπτωση, δεν συνυποβάλλονται αλλά φυλάσσονται για τον έλεγχο. 
•        Σε περίπτωση που δεν υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής λόγω αποδεδειγμένης τεχνικής αδυναμίας που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ή εφόσον κρίνεται από τον  αρμόδιο Προϊστάμενο Δ.Ο.Υ. σε εξαιρετικές περιπτώσεις, ότι συντρέχει αντικειμενική και πραγματική αδυναμία υποβολής   της δήλωσης  με ηλεκτρονικό  τρόπο, επιτρέπεται να υποβληθούν αυτές  σε χειρόγραφη  μορφή στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ.
•        Ειδικά, για το φορολογικό έτος 2014 η προθεσμία υποβολής της δήλωσης είναι η 30/06/2015, η πρώτη δόση καταβάλλεται μέχρι τις 31/07/2015, η δεύτερη δόση μέχρι τις 30/09/2015 και η τρίτη δόση μέχρι τις 30/11/2015 ανεξαρτήτως της ημερομηνίας υποβολής της δήλωσης.  
 
Δείτε ΕΔΩ τα νέα έντυπα της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, καθώς και των  λοιπών έντυπων που συνυποβάλλονται με αυτή, δηλαδή το έντυπο Ε2 (αναλυτική κατάσταση για τα μισθώματα ακίνητης περιουσίας) και το έντυπο Ε3 (κατάσταση  οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα).
 

Στο εδώλιο για κακούργημα ο π Αντιδήμαρχος Α. ΠΑΝΤΑΖΗΣ Παραπέμπεται για συγκάλυψη της αλήθειας.

Έγγραφο – ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ από διοικητή των τουρκικών Δυνάμεων: “ΣΚΟΤΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΑΣΤΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ”!!! (βίντεο ντοκουμέντο)

smyrni

Το έγγραφο-ντοκουμέντο, λέει σε μετάφραση: Υπηρεσιακή διαταγή για τον αφανισμό όλων των Ελλήνων και τον διασυρμό… των Ελληνίδων γυναικών.
Το πρωτότυπο Φυλάσσεται στα Ιστορικά Αρχεία της Άγκυρας. Το παρόν τρίπτυχο ανήκει στο Μουσείο Τεχνών και Επιστημών Ηπείρου.
Όταν στη Σμύρνη επικρατούσε… συνωστισμός τα έγγραφα σπάνε κόκαλα. Έγγραφο διαταγή του Διοικητή Σμύρνης, σε Οθωμανική γραφή, μεταφρασμένο από Σύλλογο Ελλήνων Μικρασιατών.
Δείτε το έγγραφο και τη μετάφραση:

Δείτε που μένει στη Μόσχα ο Αλέξης Τσίπρας!- Η ιστορία του ξενοδοχείου των… Σοβιέτ! (ΦΩΤΟ)

5200

Το Ξενοδοχείο Metropol της Μόσχας, είναι ένα ιστορικό ξενοδοχείο στο κέντρο της ρωσικής πρωτεύουσας. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1899 και ολοκληρώθηκε το 1907, δέκα χρόνια πριν την Οκτωβριανή Επανάσταση, σε στυλ Αρτ Νουβό.
Είναι φημισμένο, σύμφωνα με το pontiki.gr,τόσο γιατί πρόκειται για το μεγαλύτερο ξενοδοχείο που χτίστηκε προεπαναστατικά αλλά και για τη συνεργασία σπουδαίων αρχιτεκτόνων και καλλιτεχνών για το σχεδιασμό και την διακόσμησή του.
16000
Το 1898, ο Σάβα Μαμόντοφ και η Ασφαλιστική της Πετρούπολης αγόρασαν ένα μεγάλο κομμάτι γης κοντά σε ένα παλιό ξενοδοχείο. Ο Μαμόντοφ, μάνατζερ και σπόνσορας της Όπερας είχε στόχο να μετατρέψει την περιοχή σε ένα πολιτιστικό κέντρο γύρω από το κτίριο της Όπερας. Γρήγορα όμως ο Ρώσος επιχειρηματίας φυλακίστηκε για απάτες και το project υλοποιήθηκε από την Ασφαλιστική της Πετρούπολης, αλλάζοντας τα αρχικά σχέδια για την Όπερα.
Το 1918, το ξενοδοχείο κοινωνικοποιήθηκε από τους Μπολσεβίκους, μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση, μετονομάστηκε σε «Δεύτερο Σπίτι των Σοβιέτ» και έγινε η έδρα της Πανρωσικής Κεντρικής Εκτελεστικής Επιτροπής. Οι περισσότεροι κομμουνιστές ηγέτες, περνούσαν ολόκληρη τη μέρα τους, μέσα στο ξενοδοχείο.

Ο Σαμαράς, η ΕΥΠ και το σκάνδαλο της Αμφίπολης


Σαμαράς-Αμφίπολη
Σαμαράς-Αμφίπολη

“  Μυστικοπάθεια, αποκλεισμός των αστυνομικών αρχών από την υπόθεση, λογικά άλματα και αυθαίρετα συμπεράσματα για την προέλευση των αρχαιοτήτων, ερασιτεχνικά λάθη στη διαχείριση της υπόθεσης και 1,2 εκατ. ευρώ, των οποίων η τύχη αγνοείται… ”

 Εφημερίδα των Συντακτών
Του Νικόλα Ζηργάνου

«Πόσο απέχει ο Παράδεισος από την Κόλαση; Εξαρτάται από το μέσο που χρησιμοποιεί κανείς»

Από την ποιητική συλλογή «Μοιρόγραφτο» του Γιάννη Πανούση

Τις φωτογραφίες του επίμαχου CD (το οποίο έχει στην κατοχή της η «Εφ.Συν.») τις δείξαμε σε επιφανή αρχαιολόγο της Μακεδονίας. Επειτα από πολύωρη επισκόπηση, αποφάνθηκε ότι «πρόκειται για ετερόκλητο σύνολο σκυθικών, ίσως θρακικών και ελληνικών αρχαιοτήτων από τις αποικίες της Κριμαίας και πιθανώς ορισμένα πλαστά, σύγχρονα αντίγραφα»

Το 2009, αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έδωσαν στην ΕΥΠ πληροφορίες ότι Ουκρανοί μαφιόζοι είχαν στην κατοχή τους έτοιμες προς πώληση περί τις 30 ελληνικές αρχαιότητες. Η ΕΥΠ ενημέρωσε αμέσως τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., το υπουργείο Πολιτισμού και τον τότε αρμόδιο υπουργό Αντώνη Σαμαρά. Την υπόθεση ανέλαβε να χειριστεί ο εξ απορρήτων του και σύμβουλός του, Χρύσανθος Λαζαρίδης, σε συνεργασία με την αρχαιολόγο «Κατερίνα», η οποία ήταν τότε διορισμένη στο γραφείο υπουργού και δεν ανήκε στους αρχαιολόγους του ΥΠΠΟ.

Σε έξι μήνες η επαναφορά του κατώτατου μισθού!


ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΙ
Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, Πάνου Σκουρλέτη, η επαναφορά του κατώτατου μισθού θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις ξεκινώντας την 1η Οκτωβρίου 2015 ώστε να φτάσει τα 751 ευρώ την 1η Ιουλίου 2016.


Ο υπουργός τόνισε ότι άμεσα και μέχρι τον Ιούνιο θα έχει κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και για την ενίσχυση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ).
«Μετά από χρόνια οι εργαζόμενοι αποκτούν και πάλι φωνή και δικαιώματα»
Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι μετά το Πάσχα θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για την κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις.

Η εγκληματική δωρεά οργάνων σώματος αγιοποιείται από κύκλους της Εκκλησίας;


Η δωρεά οργάνων είναι κάτι που απαιτεί πολύ συζήτηση στους κόλπους τις Εκκλησίας. Τι έχουν πει οι Άγιοι Πατέρες μας...
dorea-organwn

Η δωρεά οργάνων είναι κάτι που απαιτεί πολύ συζήτηση στους κόλπους τις Εκκλησίας. Τι έχουν πει οι Άγιοι Πατέρες μας; Είναι η Δωρεά οργάνων σύμφωνη με την Ιερά παράδοση της Εκκλησίας μας; Έχουμε δικαίωμα εμείς να γινόμαστε «μικροί θεοί» και να αποφασίζουμε για το πότε πεθαίνει ή όχι ο συνάνθρωπος μας; Τα λάθη από μεριάς ιατρικής είναι πολλά, οι κανονισμοί ομιχλώδεις. Η Εκκλησία για μια ακόμα φορά στέκεται ένα βήμα πίσω ανήμπορη και χωρίς επιχειρήματα προσπαθεί να διατηρήσει τις ισορροπίες μεταξύ πολιτείας και Πατερικής θεολογίας. Πρέπει όμως να γίνει κάτι πιο δραστικό το πρόβλημα της δωρεάς οργάνων είναι μόνο στην αρχή, η σύγχρονη κοινωνία χαμένη στα επιτεύγματα της ιατρικής περιμένει τις θέσεις τις Εκκλησίας.
Στην παρακάτω ομιλία ο π. Νικόλαος Μανώλης κάνει μια εμπεριστατωμένη συζήτηση για το θέμα αυτό, ακούστε την και εκφράστε τους προβληματισμούς σας στα σχόλια, πρώτα εμείς πρέπει να αναρωτηθούμε.

Οι τζιχαντιστές του ISIS απειλούν ευθέως τους Έλληνες με θάνατο! "Είμαστε στις χώρες σας, στις γειτονιές σας, στις πόλεις σας!"

Οι πρόγονοί τους μας έσφαξαν, αυτός (Γκάμπριελ) μας λέει και βλάκες για τις πολεμικές αποζημιώσεις


Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ απέρριψε τις τελευταίες εκτιμήσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τις πολεμικές αποζημιώσεις που οφείλονται...
nazi2

Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ απέρριψε τις τελευταίες εκτιμήσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τις πολεμικές αποζημιώσεις που οφείλονται στη χώρα λόγω του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Εντελώς μάλιστα προκλητικά τις χαρακτήρισε ως «βλακώδεις».
Σε σχετική ερώτηση που του υπεβλήθη σχετικά με την εκτίμηση των 287,7 δις, ο Γκάμπριελ απάντησε «ειλικρινά, βρίσκω ότι είναι βλακώδεις».
«Και αυτό το περιθώριο δεν έχει απολύτως καμιά σχέση με τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ή τις πολεμικές αποζημιώσεις» συμπλήρωσε ο Γκάμπριελ ο οποίος ηγείται των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), κι αποτελεί κυβερνητικό εταίρο της Μέρκελ.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ! ΒΓΑΖΟΥΝ από την ΚΑΤΑΞΥΨΗ τα κρέατα που τους έμειναν ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ … για να τα πουλήσουν το ΠΑΣΧΑ!

hqhlugmjnc5183be6eb9b32

Μεγάλη προσοχή σε τι αγοράζετε! Μεγάλες και πασίγνωστες αλυσίδες σούπερ μάρκετ… βγάζουν από τις τεράστιες καταψύξεις τους συκωταριές από τα Χριστούγεννα… και τις “σπρώχνουν” στην αγορά, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες από το ρεπορτάζ.
Ακόμα κι άλλου είδους κόκκινο κρέας θα δοθεί σε ανυποψίαστους καταναλωτές…..
Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή αυτές τις μέρες στην αγορά κρέατος και συγκεκριμένα στα ζωικά προϊόντα όπως εντόσθια , έντερα και συκωταριές.Να είστε ιδιαίτερα προσεχτικοί και να αγοράζετε από κρεοπώλες της εμπιστοσύνης σας!

“ΝΑ ΚΑΕΙ το κοινοβούλιο!” ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ έγραψαν συνθήματα στους τοίχους δίπλα από το μνημείο του ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ! (φωτο)

sinthimasgdf

Η απόλυτη αναρχία επικρατεί στο κέντρο της ΑΘήνας. Αναρχικοί έβαψαν με μπογιά τους τοίχους δίπλα από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη έξω από την Βουλή ανενόχλητοι!
synthimata

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ με τις δηλώσεις Καμμένου: “Αν συνεχίσουν το bulling στην Ελλάδα, θα γεμίσει η Ευρώπη Τζιχαντιστές”

kammenos

Σάλο, ακόμη και εντός ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε η νέα “προειδοποίηση” Καμμένου σε Βρυξέλλες και Βερολίνο πως… αν συνεχίσουν το “bullying” στην Ελλάδα η Ευρώπη θα γεμίσει τζιχαντιστές.
Για δηλώσεις που δεν βοηθούν καθόλου, την ώρα που ο Τσίπρας διαπραγματεύεται σκληρά με τους εταίρους, κάνει λόγο ο Δημήτρης Παπαδημούλης.
Σε ανάρτησή του στο twitter, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

ΦΡΙΚΗ: Καλόγρια κάρφωσε μαθητή για να βιώσει τα πάθη του Ιησού! (φωτο)

kalogria

Δεν χωράει ανθρώπινος νους αυτό που έκανε η 30χρονη καλόγρια… Ludovita σε σχολική τάξη στην πόλη Kysucke στη βόρεια Σλοβακία.
Αφού φώναξε τον 7χρονο Adam Celko στην έδρα, πήρε μια βελόνα από την τσάντα της και την κάρφωσε στο χέρι του.
“Έτσι υπέφερε ο Ιησούς”, φέρεται να του είπε, ενώ, όπως σημείωσε, θα είχε ανάλογη τύχη αν συμπεριφερόταν άσχημα.
Η 30χρονη μητέρα του ανήλικου Helena δεν μπορούσε να καταλάβει τι σκεφτόταν η καλόγρια εκείνη τη στιγμή.
“Όταν γύρισε σπίτι ο Adam είχε μια πληγή στο χέρι του. Όταν τον ρώτησα τι συνέβη, μου είπε τι του έκανε η καλόγρια. Τώρα που έρχεται το Πάσχα τι θα κάνει; Θα σταυρώσει κάποιον από τους μαθητές;”.Picture shows : Adam's forearm which was stung by the nun Ludovita, 30,  A nun who stabbed a schoolboy in the hand with a needle to show him how Jesus suffered is under investigation. Sister Ludovita, 30, had been giving RE classes at a school in the town of Kysucke Nove Mesto in north Slovakia when she told pupil Adam Celko, 7, to come to the front of the class. She then took a needle out of her handbag and rammed it into the boyís hand in front of the horrified class, telling him that this was how Jesus suffered and he would too if he behaved badly. The boyís outraged mum Helena, 30, said: "When Adam got home he had a wound on the back of his hand and when I asked him what had happened he told me the nun had done it. "I was completely shocked. "I mean, what on earth was she thinking? "And with Easter coming I began to worry about what she would do next. "Crucify one of the students or hammer a nail into their hands?" A spokesman for the school said: "I strongly disapprove of this sort of teaching method. "When I contacted the Sister she told me that the class had been learning about Jesus Christ and personal sin. "She added that the children had been invited to voluntarily experience mild pain so they could empathise with the theme. "She said she had invited the pupils to prick themselves if they wanted to but were not forced to. "She denies stabbing the boy and says he did it himself. "Either way, this is inappropriate behaviour and will not be tolerated in this school." Local priest Peter Holbicka said: "The Sister in question has been removed from the school and I shall be taking the matter up with her personally."
Η καλόγρια, που αρνήθηκε το περιστατικό και το έριξε στον ανήλικο, απομακρύνθηκε από το σχολείο, με τους υπευθύνους να αποδοκιμάζουν τις μεθόδους διδασκαλίας της.

Δείτε ακόμα

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...