Τρίτη, 28 Απριλίου 2015

«Κυκλώπεια βαρβαρότητα» του Παπα-Ηλία Υφαντή


gie-en-heraus-den-inhalt-der-gehirn-tapete
παπα-Ηλίας
Το σχέδιο καταστροφής της πατρίδας μας και γενοκτονίας του λαού μας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Και μάλιστα τον τελευταίο καιρό παρουσιάζει ιδιαίτερη έξαρση. Οι, λεγόμενοι, «εταίροι» μας αποκαλύπτονται απέναντί μας, ολοένα και περισσότερο ως εταιρίες οικονομικών δολοφόνων. Οι, κατ’ ευφημισμόν, «θεσμοί» μοιάζουν περισσότερο με εγκληματικά συνδικάτα. Οι «αγορές» και οι «οίκοι αξιολόγησης», κανονιοβολούν από παντού το καλυβάκι της καταρρέουσας οικονομίας μας. Κι ενώ εμείς μιλούμε για «δημιουργική ασάφεια», αυτοί απαιτούν με σαφήνεια την ολοκλήρωση του δολοφονικού τους σχεδίου. Κι ενώ εμείς τους μιλούμε για «έντιμους συμβιβασμούς», αυτοί μας απαντούν ιταμούς και ανέντιμους εκβιασμούς. Και μέσα σε όλα αυτά, που δεν τα ισχυρίζεται ένας κάποιος παπάς, αλλά τα διατυμπανίζει στη «δια πασών» η ωμή πραγματικότητα, είναι πλήρως αλληλέγγυοι οι ντόπιοι εφιάλτες.

ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑΘΗΝΑ 29-4-2015.

Η κατάκτηση και η δημιουργικότητα συμβαδίζουν ως προϊόντα τής δυνάμεως τού κυρίαρχου έθνους. Η δε ελευθερία επιλέγει πάντοτε τα δυνατά έθνη. Η Ελλάς δημιούργησε τα πολιτισμικά της επιτεύγματα από θέση ισχύος, με το δίκαιο και το ατσάλι. Κι αυτός ακριβώς ο συγχρονισμός είναι που διακρίνει τον Έλληνα από τον διαχρονικό Βάρβαρο. Διότι ο Βάρβαρος χρησιμοποιεί έναντι τού δικαιοκριτή και κοσμοπλάστη Έλληνα το μαχαίρι τού εγκληματία που χυμάει να κλέψει κόσμο που δεν τού ανήκει.

Ο πολιτισμός γράφεται από τούς ελεύθερους. Ποτέ από τούς σκλάβους, αφού η μόνη δυνατότητα αυτών είναι η προσφορά τής εργασίας και των αγαθών τους στην διάθεση τού αφέντη τους. Τα δε έργα τής ειρηνικής περιόδου, προκειμένου να ευδοκιμήσουν, χρειάζονται πολεμική αρετή και προστατευτικά τείχη. Είναι απολύτως απαραίτητο να υπάρξει το αυτεξούσιο μαζί με την επιθυμία να αξιοποιηθεί ο ανθρώπινος παράγοντας και η φύση, δίδοντας τούς καρπούς τής συνυπάρξεως ως έργα ωραιότητας και ευημερίας τής Φυλής.

Αν ωστόσο η ευημερία αυτή προσφέρεται σε χέρια τρίτων, αν ο εδαφικός πλούτος και η ανθρώπινη εργασία περιέρχονται στα χέρια ξενοκίνητων και διεφθαρμένων ηγετίσκων προς υπηρέτηση ξένης ευημερίας, τότε ο λόγος υπάρξεως τού λαού εκλείπει. Η φύση το καλεί. Ο Ελληνισμός αποτελεί τον εγκόσμιο ναό τής Πίστης και το ακατάβλητο Κάστρο που σκέπει την οικουμένη με τον πόθο τής νίκης και τής κραταιώσεως τής Φυλής. Από την στιγμή που το πολιτικό σύστημα έχει καταστεί δίχτυ αιχμαλωσίας των Ελλήνων στις ορέξεις τού σιωνισμού, τότε η λύση είναι να αναλάβει δράση η Φυλή και να ξεγράψει το δουλικό σύστημα.

Ο κύκλος τής ελληνικής ιστορίας είναι καιρός πια να φέρει την Φυλή μας στο σημείο τής επανεκκινήσεως, στο σημείο τής φυσιολογικής ελληνικής τάξεως των πραγμάτων. Να γίνουμε κυρίαρχοι τής υπάρξεώς μας και να γράψουμε οι ίδιοι την ιστορία μας που ταυτίζεται μ’ αυτήν τής ανθρωπότητας. Είναι η ιδιοσυγκρασία μας και η θέση μας επάνω στον χάρτη που μάς υπαγορεύουν να βαστούμε τα κλειδιά τής γεωπολιτικής ομαλότητας και τής εθνικής αυθυπαρξίας με την σιγουριά και την φοβέρα τού ξίφους. Τούτη την φορά το ταμείο τής ιστορικής δικαιοσύνης πρέπει να αποδώσει ως τελικό λογαριασμό την Νίκη τού Ελληνικού Φωτός με την απόλυτη ήττα, με την συντριβή τού νεοταξικού σκότους.

Θεία δίκη και βατήρας εξελίξεων αποτελεί η κρίση αξιών, αυτή που οι ματαιόδοξοι υλιστές τής παγκοσμιοποίησης βάπτισαν ως κρίση χρήματος. Οι Σταυρωτήδες Χριστού και Ελλάδος θέλησαν μέσα από την δέσμευση τής ύλης να συρρικνώσουν την προσωπικότητα των ελευθέρων εθνών. Όμως αυτή η ίδια η αφειδώς παρεχόμενη ύλη υπήρξε ταυτόχρονα η μόνη ιδεολογία και ο μοναδικός πόλος έλξης τής δημοκρατίας προς τούς πελάτες – ψηφοφόρους. Η ανθρώπινη ζωή όμως, το ένστικτο επιβιώσεως συναντά την ορμέμφυτη φύση τού Έλληνα να αναζητεί νέα πεδία δράσεως, βαστώντας καθάρια για τα παιδιά του την γη των προγόνων του, αρνούμενος την νομή της.

Η υπέρτατη Ιδέα τής Ελληνικότητας στέκει πάνω από την εφήμερη ύλη. Η απειλή τού θανάτου και η αλαζονεία τού κατώτερου να κουνήσει το δάκτυλο σε βάρος τού γεννήτορος τής πολιτισμικής ανωτερότητας ωθούν την αφύπνιση τής εθνικής μας συνειδήσεως. Να φανούμε αντάξιοι τού αιμάτινου χειμάρρου τής ράτσας που μάς γέννησε. Να φερθούμε επιτέλους ως Έλληνες, αφού δεν φτάνει το αίμα μονάχο του, θέλει σιμά την ατίθαση ψυχή μαζί με το πάθος τού κατακτητή. Να γίνουμε οι καλύτεροι Έλληνες όλων των εποχών, σημαιοφόροι τής Ορθής Πίστης, Ηγέτες τής Λευκής Φυλής, Έλληνες Κοσμοκράτορες που ανοίγουμε τον δρόμο τής ανάπτυξης με την δίψα τυχοδιωκτισμού ελληνικού.

Η ανωτερότητα τού Ελληνισμού μας δεν είναι ρητορική και δεν μάς χαρίστηκε. Δεν είναι καν ζήτημα υφαρπαγής ξένης περιουσίας. Είναι κεκτημένο που βασίστηκε επάνω σε πνευματικούς ανθούς και θυσιαστικούς αγώνες. Είναι εθνική περιουσία που φτιάξανε από κοινού φιλόσοφοι και πολεμιστές. Και εμείς από την θέση μας δεν είμαστε μια στατική εικόνα τής Φυλής. Είμαστε η ίδια η Ελληνική Φυλή. Είμαστε οι Ακροπόλεις και οι Αλεξανδρινοί Πυλώνες τού Νέου Ελληνισμού, είμαστε οι Απόστολοι και οι Στρατιώτες ψηλής γενιάς που θέλουμε να γράψουμε τα ονόματά μας στο βιβλίο με τις χρυσές σελίδες.

Ο τρόπος για να μπούμε στην χρυσή βίβλο τής Ελληνικής Φυλής είναι ο μόνος δρόμος για την λευτεριά μας. Να γίνουμε οι Δυνατοί τής Ιδέας στην θέση των ψεύτικων δυνατών τής ύλης, τούς δε ψεύτικους δυνατούς να τούς ξεχάσει και η ιστορία πως υπήρξανε. Η μάχη τής ζωής μας έχει έναν μονάχα νικητή. Τον Πιστό Μύστη τής Εθνικιστικής και Κοινωνικής Ιδέας. Τον Εργάτη τής Ιερής Ελληνικής Γης. Τον Πολέμαρχο Δύναμης και Πολιτισμού Ελληνικού. Υπέρ Βωμών και Εστιών. Υπέρ Χριστού και Ελλάδος.

Να εξοντώσουμε όσους θέλουν το θάνατό μας. Να φτιάξουμε μια Μεγάλη Ελλάδα που θα σκιάσει με τον ευεργετικό της ίσκιο μια οικουμένη απαλλαγμένη από τον παγκοσμιοποιητή τύραννο. Να αποδώσουμε την χαρά τής δημιουργίας στους Έλληνες και την εθνική υπερηφάνεια στα παιδιά μας. Να αποδώσουμε Δίκαιο. Και το Δίκαιο είναι η Μεγάλη, Λαϊκή και Εθνικιστική Ελλάς.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ, ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ, ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ-ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΜΠΛΟΦΑΤΖΗΔΕΣ ΘΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ “ΘΕΣΜΟΥΣ” ΚΑΙ ΝΙΚΕΣ-ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-ΠΟΙΟΙ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ

neo-mnimonio1

“Μην φοβάστε τις μπλόφες 100% βέβαιη η συμφωνία – Το ΧΑ +1,4% στις 772 μον. +8% η Πειραιώς – Υπερισχύει το ανοδικό σενάριο
Νέα τραπεζική άνοδος στο χρηγματιστήριο, επιδείνωση στα ομόλογα – Οι τράπεζες συνεχίζουν ανοδικά με κέρδη έως +8% η Πειραιώς και τα warrants +14%, ανοδικές τάσεις στον FTSE 25
ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ μεταξύ Ελλάδος και Ε.Ε. και αυτό το μεταφέρουμε πλέον ως πληροφορία όχι μόνο ως εικασία ή εκτίμηση.
Μετά το 3ήμερο ράλι προεξόφλησης συμφωνίας η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά συντηρεί το θετικό σενάριο με τις τράπεζες να συνεχίζουν έντονα ανοδικά ειδικά η Πειραιώς…
Ως bankingnews.gr από την πρώτη στιγμή, χωρίς αμφιταλαντεύσεις τονίζαμε ότι τα σενάρια περί χρεοκοπίας ήταν μπλόφα, προπαγάνδα, πολιτική απάτη και ότι ο στόχος ήταν η συμφωνία η οποία έρχεται μεταξύ 10 και 25 Μαΐου.

Μέλος του Ποταμιού ενισχύει την υπερασπιστική γραμμή της Χρυσής Αυγής! #ToPotami


Κίμων Χατζημπίρος
Κίμων Χατζημπίρος

Ο εικονιζόμενος καθηγητής της Παντείου, Κίμωνας Χατζημπίρος με άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών δίνει πολύτιμη ανάσα στους κατηγορουμένους – μέλη της Χρυσής Αυγής.

Χάρτης ντοκουμέντο: 1.170 'επιχειρήματα' για τις οφειλές της Γερμανίας ή αλλιώς τα χωριά που έκαψαν οι ΓερμανοίΟ χάρτης της Ελλάδος που δημοσιεύτηκε το 1946, συνοδεύοντας δύο βιβλία, το "Καταστραφείσαι πόλεις και χωρία της Ελλάδος 1940 - 1945" και το "Καταστροφαί Οικισμών" αναπαριστά το μέγεθος της καταστροφής της Ελλάδας, την περίοδο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, απεικονίζοντας τα 1.170 καμένα χωριά που έκαψαν οι Γερμανοί. Τον χάρτη παρουσίασε στην Διακομματική Επιτροπή της Βουλής ο δικηγόρος Σαράντος Θεοδωρόπουλος, στην κατοχή του οποίου είναι ο χάρτης, ως εξωκοινοβουλευτικός προσκεκλημένος της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, στη Συνεδρία της 16ης Απριλίου 2015, αποκαλύπτοντάς τον στους βουλευτές που μετέχουν στις εργασίες της και δημοσίευσε η εφημερίδα "Το Χωνί" της Κυριακής.

«Όταν ο Φούχτελ αλώνιζε στα δημαρχεία πού ήσασταν κύριοι δήμαρχοι της κατσαρόλας;» του stenikito


φουχτελ
Όταν ο Φούχτελ αλώνιζε στα δημαρχεία και απολυόταν ο κόσμος πού ήσασταν κύριοι δήμαρχοι της κατσαρόλας;


olympia

Από το 2010 χρεοκοπήσαμε 2,5 εκατομμύρια φορές. Το ξέρετε;


Χρεοκοπία
Θάνου Πασχάλη - Πριν από τέσσερα χρόνια ο διάσημος καρδιοχειρουργός Μαγκντί Γιακούμπ μιλώντας σε συνέδριο στη Λάρισα είπε κάτι που μου εντυπώθηκε στη μνήμη..Κάτι που αφορούσε την υγείας μας..»Δεν έχει σημασία τι τρώμε. ανέφερε, αλλά πως το τρώμε..» Εννοώντας φυσικά ότι χρειάζεται τουλάχιστον 23-25 φορές να μασηθεί η τροφή πριν κατέβει προς το στομάχι..

ΤΟ ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ!


Οι δανειστές έχουν βάλει έναν και μόνο στόχο να σπαταλίσουν το χρόνο και να δημιουργήσουν συνθήκες χρεοκοπίας εντός ευρώ, εξέλιξη που ούτως ή άλλως τους βολεύει πολιτικά.Οι δανειστές τρέμουν τις εκλογές και την αποδοχή του Αλέξη Τσίπρα. Στόχος τους να παγιδέψουν – με τη βοήθεια της «τρόικας εσωτερικού» – τον Έλληνα πρωθυπουργό σε ένα νέο κυβερνητικό σχήμα προθύμων.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1941 ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Σαν σήμερα το 1941 τα γερμανικά στρατεύματα καταλαμβάνουν την Αθήνα

Η επίθεση της ναζιστικής Γερμανίας κατά της χώρας μας εκδηλώθηκε στις 5:15 το πρωί της 6ης Απριλίου 1941 στα οχυρά της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας, 45 λεπτά πριν από την προβλεπόμενη ώρα, σύμφωνα με τη γερμανική διακοίνωση που είχε επιδοθεί νωρίτερα στον πρωθυπουργό Αλέξανδρο Κορυζή από τον γερμανό πρεσβευτή στην Αθήνα, πρίγκιπα Έρμπαχ.

Η γενοκτονία του μνημονίου: 20% αυξήθηκαν τα εμφράγματα το 2014!


Περίπου 20% έχουν αυξηθεί τον τελευταίο χρόνο τα εμφράγματα για τα οποία οι ασθενείς προσέρχονται στα εξωτερικά ιατρεία των μεγάλων κρατικών νοσοκομείων του Λεκανοπεδίου, δηλώνει σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης. Ο κ. Στεφανάδης επισημαίνει ότι πλήττονται περισσότεροι οι παραγωγικές ηλικίες και δη οι άντρες από 35-55 ετών.

Ανοδος στο Χρηματιστήριο! Πάλι δεν χρεοκοπήσαμε;


χρηματα
Εκτίναξη 4,37% των τιμών στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, με καύσιμο την αλλαγή της διαπραγματευτικής ομάδας της κυβέρνησης και την προδοκία των επενδυτών ότι η κυβέρνηση θα δρομολογήσει συμφωνία με τους δανειστές.
Η αγορά κινείται ανοδικά για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση και βλέπει και πάλι τα επίπεδα των 800 μονάδων.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αρνήθηκε να πληρώσει μαύρο σουάπ του Σημίτη στην Deutsche Bank ο Βαρουφάκης! Να γιατί του επιτέθηκαν οι μπράβοι των Βρυξελών


ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΣ, ΝΑ ΨΑΧΝΕΤΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ.
Εντέλει η μαζική επίθεση που δέχθηκε ο Γιάννης Βαρουφάκης από τους μπράβους των Βρυξελων αλλά και τα ντόπια υποκείμενα τους, είχε μια απλή, απλούστατη εξήγηση που ουτε ο ίδιος την κατάλαβε αμέσως.

Η ενθάρρυνση του Έντι Ράμα για τη Μεγάλη Αλβανία


Οι δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα,  ο οποίος διακατέχεται από την πεποίθηση της αναδιαμόρφωσης των συνόρων στα Βαλκάνια ενώ για το ζήτημα αυτό  μία από τις πιο ισχυρές χώρες του κόσμου δεν έχει προβεί σε καμία δήλωση, γράφει η  σερβική εφημερίδα «Politika». Η εφημερίδα σημειώνει για  τη συνάντηση του Αλβανού υπουργού Εξωτερικών με τη βοηθό Γραμματέα των ΗΠΑ, Victoria Nuland, την περασμένη εβδομάδα.

Το ταμείον είναι μείον...

Είναι προφανές ότι η νέα κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά σε κενά ταμεία. Δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρωθεί τμήμα των εξωτερικών χρεών και να καταβληθούν μισθοί και συντάξεις στο εσωτερικό. Καθώς περνούν οι ημέρες και η λύση του προβλήματος δεν είναι εν όψει, ορθώς οι κυβερνώντες αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν χρήματα που έχουν «παρκαρισμένα» στις τράπεζες δήμοι, ασφαλιστικά ταμεία και άλλοι οργανισμοί.

Ξεσηκώθηκαν οι λεγόμενοι δημοτικοί άρχοντες και κινητοποιήθηκαν για να αποτρέψουν τη χρήση των κεφαλαίων που διαθέτουν και τα οποία έλυναν, προσωρινώς έστω, το πρόβλημα των κενών ταμείων.

Τα σχόλια δικά σας..


Παίρνουν τις συντάξεις του κοσμάκη;

Άκουγε ένας συνταξιούχος, από τη Λάρισα, ότι η κυβέρνηση μαζεύει από παντού λεφτά, ότι παίρνει τα αποθεματικά των δήμων, ότι τέλος πάντων «ξύνει τον πάτο του βαρελιού» για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της. Ανησύχησε ο άνθρωπος: «Λες να μου πήραν και τη σύνταξη;» διερωτήθηκε και αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Πηγαίνει λοιπόν σε υποκατάστημα της τράπεζας, κατευθύνεται στο ταμείο και ρωτάει τον ταμία: «Μπήκε η σύνταξη;». «Μπήκε» του απαντά ο ταμίας. «Πόσα λεφτά έχει ο λογαριασμός;» ρωτάει. «3.500 ευρώ» του λέει εκείνος. «Φέρ' τα τώρα».

Του δίνει τα 3.500 ευρώ ο υπάλληλος. Ο συνταξιούχος μόλις τα πήρε, πήγε σε μια γωνιά και άρχισε να τα... μετράει ώστε να βεβαιωθεί ότι του τα έδωσε σωστά. Μόλις βεβαιώνεται, να τος και πάλι στο ταμείο: «Πάρ' τα τώρα και βάλ' τα πίσω στον λογαριασμό μου» λέει στον ταμία. Ηθελε να βεβαιωθεί ότι η τράπεζα τα είχε.

Μία οἰκογένεια (ΜΟΝΟΝ) ἐλέγχει τά πάντα στόν πλανήτη;


Ἡ λέξις  nasi  ἑβραϊκὰ σημαίνει πρίγκηψ. Στὴν σημερινὴ ὅμως ἐποχὴ σημαίνει καὶ ἀρχηγός. Οἱ Nasi μᾶς προέκυψαν ἀπὸ τὴν Ἰσπανία...
cebce1bdb7ceb1-cebfe1bcb0cebacebfceb3e1bdb3cebdceb5ceb9ceb1-cebccebfcebdcebfcebd-e1bc90cebbe1bdb3ceb3cf87ceb5ceb9-cf84e1bdb1-cf801

Ἡ λέξις  nasi  ἑβραϊκὰ σημαίνει πρίγκηψ. Στὴν σημερινὴ ὅμως ἐποχὴ σημαίνει καὶ ἀρχηγός. Οἱ Nasi μᾶς προέκυψαν ἀπὸ τὴν Ἰσπανία καὶ τὴν Πορτογαλία, ἀπὸ τὶς ἀρχὲς τοῦ 15ου αἰῶνος, ἀλλὰ μὲ ῥίζες ποὺ χάνονται κάπου (πολύ) παλαιότερα. Ἀνῆκαν στοὺς Σερφαδίτες ἑβραίους τῆς Ἰσπανίας, ἀπὸ ὅπου κι ἐδιώχθησαν, ἄν καὶ ἐπισήμως εἶχαν ἀσπασθῆ τὸν χριστιανισμό. Αὐτοὶ ποὺ παρέμειναν στὴν Ἰσπανία, ἀλλὰ καὶ στὴν ὑπόλοιπη Εὐρώπη, ἀποκαλοῦντο Moranos. (Ἀρκετὲς οἰκογένειες κράτησαν κι αὐτὸ τὸ ὄνομα.)

Σήμανε συναγερμός στις ελληνικές τράπεζες;


Οι διοικήσεις των τραπεζών δηλώνουν αδυναμία να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις, όπως διαγράφονται στο πολιτικό μέτωπο. Συναγερμός έχει σημάνει στα επιτελεία...
tromaktiko470

Οι διοικήσεις των τραπεζών δηλώνουν αδυναμία να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις, όπως διαγράφονται στο πολιτικό μέτωπο.
Συναγερμός έχει σημάνει στα επιτελεία των τεσσάρων συστημικών τραπεζών της χώρας. Οι τελευταίες διαροές, κυρίως μέσω του ξένου Τύπου, ότι ενδέχεται η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να περιορίσει τη ρευστότητα που τους δίνεται, μέσω του ELA, έχει προκαλέσει πολύ «θόρυβο» στις διοικήσεις τους, οι οποίες πλέον δηλώνουν αδυναμία να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις, όπως διαγράφονται στο πολιτικό μέτωπο, αλλά «χτυπούν» πλέον πάνω τους. Παρά τις προσπάθειες να καθησυχαστεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα, μέσω «πυροσβεστικών» δηλώσεων, το βαρύ κλίμα δεν αλλάζει.
Είναι ενδειτικό ότι η μεσοβδόμαδη παρέμβαση από τον Μπενουά Κερέ, ο οποίος είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ και δήλωσε (σσ σε συνέντευξη του στην «Καθημερινή») πως «η ΕΚΤ θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί τις ελληνικές τράπεζες, όσο είναι φερέγγυες και έχουν επαρκή ενέχυρα» μάλλον θορύβησε, παρά καθησύχασε.
Κι αυτό γιατί όλοι στάθηκαν στο δεύτερο μέρος της δήλωσης, που ερμηνεύθηκε ως μήνυμα και μάλιστα σαφές. Ισως περισσότερο σαφές κι από εκείνο του Bloomberg (περί «κουρέματος» των collaterals που δίνουν οι ελληνικές τράπεζες για να πάρουν ρευστότητα από την ΕΚΤ). Γι’ αυτό και ο συναγερμός αντί να σιγήσει, χτύπησε ακόμα πιο δυνατά τις τελευταίες ώρες.
Πηγή

Πως μας κοιμίζουν στην κυριολεξία μέσα από τα τρόφιμα!!! Γιατί οι αρχαίοι ‘Ελληνες δεν έτρωγαν … ! !


Καταναλώνετε ψωμί και μακαρόνια, καταναλώνετε δηλαδή σιτάρι; Και τί το «κακό» έχει το σιτάρι; Γλουτένη. Μια ουσία που βρίσκεται παντού...
αρχαιοι

Καταναλώνετε ψωμί και μακαρόνια, καταναλώνετε δηλαδή σιτάρι;
Και τί το «κακό» έχει το σιτάρι; Γλουτένη. Μια ουσία που βρίσκεται παντού στη σύγχρονη διατροφή και κρατάει σε «υπνηλία» τον εγκέφαλο. Οι αρχαίοι, σιτάρι δεν έβαζαν στο στόμα τους. Διότι δεν υπήρχε. Καλλιεργούσαν το δημητριακό Ζέα, πλούσιο σε μαγνήσιο που θεωρείται η τροφή του εγκεφάλου.

Ο Τσίπρας ας πάρει τις αποφάσεις του κι ας το κάνει πριν δει μόνο τις πλάτες μας καθώς θα πέφτει


Μουντζώνομαι που ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι δυνατόν μια αριστερή κυβέρνηση να έχει περάσει μέσα σε τρεις μήνες δύο πράξεις νομοθετικού...
street

Μουντζώνομαι που ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι δυνατόν μια αριστερή κυβέρνηση να έχει περάσει μέσα σε τρεις μήνες δύο πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Πραγματικά πρόκειται περί ωμής μείωσης της Δημοκρατίας και προσβολής του κοινοβουλευτισμού. Αγανακτώ!
Όμως άραγε τι θα κάνω στην περίπτωση που αύριο έρθει μία τρίτη πράξη νομοθετικού περιεχομένου σύμφωνα με την οποία θα μπαίνει τέλος στην ασυδοσία των ΜΜΕ, θα μπαίνουν φόροι στους εφοπλιστές, θα αυξάνεται ο έλεγχος των τραπεζών, θα ανασαίνουν πραγματικά όσοι πνίγονται από δάνεια; Τι θα κάνω αν αύριο τρελαθεί το αφεντικό και με μία τέταρτη πράξη νομοθετικού περιεχομένου αυξηθεί σε χρόνο και ποσό το επίδομα ανεργίας; Θα είναι και τότε κακές οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου;
Ποιο κόμμα θα τολμήσει να μιλήσει για προσβολή της Δημοκρατίας; Μιας Δημοκρατίας που έχει υποχρέωση να φροντίζει με κάθε τρόπο τους αδύνατους και να τους προστατεύει από την ασυδοσία των ισχυρών του πλούτου; Έχω δικαίωμα να κρίνω τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου … εκ του περιεχομένου τους ή πρέπει να στέκομαι απέναντι σε όλες αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που θα έχει η κοινοβουλευτική καθυστέρηση και η λοιπή γραφειοκρατία;
Μπορώ να συντάσσομαι, έστω ξεκινώντας από διαφορετικές αφετηρίες, με το κόμμα του Σαμαρά που είχε μετατρέψει σε καθημερινότητα την προσβολή της Δημοκρατίας και την κατάργηση του κοινοβουλευτισμού και σήμερα ωρύεται για τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου; Το αντέχω να κάνω την ίδια κριτική με εκείνους που μετέτρεψαν το Προεδρικό Μέγαρο σε γραφείο υπογραφών των εντολών του Σαμαρά;
Είναι το ίδιο επικίνδυνη μία πράξη νομοθετικού περιεχομένου που κόβει μισθούς και εγκρίνει ομαδικές απολύσεις, με μία άλλη που μαζεύει υλικό ώστε να αντέξει η χώρα στην πολιορκία; Αν η πράξη νομοθετικού περιεχομένου είναι η θυσία της Δημοκρατίας, μπορώ να καταδικάσω στον ίδιο βαθμό μία πράξη που οδηγεί την πλειοψηφία στη φτωχοποίηση με μία άλλη που μαζεύει τα αποθεματικά στον αγώνα για την ανεξαρτησία μου;
Ναι, είναι τραγική η επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος από την κυβέρνηση. Γεμάτη από ερασιτεχνισμούς και λάθη είναι η μέχρι σήμερα κυβερνητική πορεία στην επικοινωνία της και στις διαπραγματεύσεις της. Όμως πότε δώσαμε το δικαίωμα εμείς οι πολίτες στην Αριστερά να εκπαιδευτεί και να αποκτήσει εμπειρία; Βολευόμασταν επί χρόνια να γελάμε με το αστειάκι ότι με την Αριστερά είμαστε ερωτευμένοι, αλλά παντρευόμαστε την ΠασοκοΔεξιά. Στην Αριστερά δώσαμε την ευκαιρία να κυβερνήσει σε μία από τις δυσκολότερες εποχές για τη χώρα, σε παγκόσμιο επίπεδο. Ναι, έλεγαν τα στελέχη της ότι ήταν έτοιμα να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καιρών. Στα πλαίσια του ερασιτεχνισμού τους ανήκει και αυτό.
Όμως, επιλογή μας ήταν να απορρίψουμε τους επαγγελματίες πολιτικούς του δοσιλογισμού, των σκανδάλων, των μιζών, της υποτέλειας, της ατιμωρησίας, της διαπλοκής και σήμερα του απύθμενου θράσους και της αλαζονείας. Επιλογή μας ήταν να εμπιστευτούμε τη διαχείριση της τελευταίας μας ελπίδας σε ερασιτέχνες που δεν έχουν διαβρωθεί από τα πάρε – δώσε με συμφέροντα και την τυφλή υπακοή. Νιώθω, όσο και να μαλώνω με τον εαυτό μου, ότι πρέπει να στηρίξω αυτή την επιλογή μου. Με αυστηρή κριτική. Με διαμαρτυρίες. Με έλεγχο. Όμως να το κάνω για να στρώσει η κατάσταση κι όχι για να ξαναγυρίσω στο χθες που απέρριψα ύστερα από προσπάθειες δεκαετιών.
Κι ας κουράστηκα να διαβάζω, βλέπω, ακούω περί άτακτης χρεοκοπίας. Η άτακτη χρεοκοπία ταυτίζεται με το ξαφνικό, το αιφνίδιο. Μα εδώ και 5 χρόνια διαβάζω, βλέπω, ακούω ότι αν δε δεχτώ να γίνω πολίτης Β, Γ, Δ, Ω, κατηγορίας της ευρωζώνης θα τιμωρηθώ με άτακτη χρεοκοπία. Πού είναι το στοιχείο της «άτακτης»; Ένας τακτικότατος εκβιασμός είναι και μία οργανωμένη λεηλασία δικαιωμάτων. Μία διαρκής απειλή είναι για να εξασφαλιστεί η υπακοή μου και ο συμβιβασμός μου στις προτεσταντικές ιδεοληψίες των Γερμανών και στα κέρδη του ΔΝΤ.
Δεν είμαι εγώ ο ένοχος. Οι ένοχοι είναι αυτοί που δέχτηκαν αδιαμαρτύρητα τα πλαστά στοιχεία του Σημίτη για να χώσουν τη χώρα μου στην ευρωζώνη και να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε. Ένοχος είναι ο Σημίτης, οι Βρυξέλλες, η Κομισιόν, η ΕΚΤ, οι τότε ευρωπαίοι ηγέτες που συμμετείχαν στην απάτη του Σημίτη και στην εξαπάτηση των εθνικών κοινοβουλίων τους. Πώς είναι λοιπόν δυνατόν να καθόμαστε εμείς στο εδώλιο αντί γι’ αυτούς; Πώς γίνεται σήμερα να είναι αυτοί οι δικαστές μας αντί εμείς δικοί τους δικαστές; Πώς γίνεται να εξευτελίζεται το θύμα και να απολαμβάνει το ρόλο του τιμωρού ο θύτης;
Όχι, αυτή η κυβέρνηση δεν τα κάνει όλα καλά. Πολλά σκατά κάνει. Ατελείωτη θεωρία και μισές αλήθειες. Ακόμη περιμένω το νέο, το φρέσκο που θα σκοτώσει το παλιό. Όμως πώς θα σκοτωθεί το παλιό όταν βγαίνει ο υπουργός Υγείας και απαιτεί να φύγουν όλοι οι διοικητές νοσοκομείων, δίχως μάλιστα να αποζημιωθούν; Πώς γίνεται ο κ. Κουρουμπλής να μην βρίσκει ούτε έναν – ΕΝΑΝ – διοικητή νοσοκομείου που μπορεί να είναι δεξιός ή Πασόκος αλλά να κάνει καλά τη δουλειά του; Πώς τους αξιολόγησε; Με τι κριτήρια; Γιατί δεν εξηγεί πού απέτυχαν;
Και θέλει να τους διώξει, γιατί; Για να φέρει δικούς του. Του κόμματος. Μια από τα ίδια και πάλι. Παλαιοκομματικοί εφιάλτες. Και θα τους μοιράσει κι αυτός για να είναι όλοι ευχαριστημένοι. 30% του Λαφαζάνη, 10% πασοκογενείς, 50% προεδρικοί και 10% ΑΝ.ΕΛ. Αυτά θα είναι τα κριτήρια και πάμε πάλι πίσω, στην αρχή της κατάντιας μας. Για ποιον άλλο λόγο να θέλει ο υπουργός να αλλάξει όλους τους διοικητές των νοσοκομείων; Μήπως γιατί φοβάται ότι θα σαμποτάρουν την κυβερνητική πολιτική για την Υγεία; Ας γελάσω βροντερά ΧΑΧΑΧΑ! Ποια κυβερνητική πολιτική για την Υγεία;
Ο μόνος που έχει αναφέρει και μάλιστα διστακτικά, πέντε πολιτικά λόγια την πορεία του ΕΣΥ είναι ο αναπληρωτής υπουργός Ανδρέας Ξάνθος, τον οποίο κι αυτόν τον έχασα τελευταία γιατί κυριαρχεί το θέμα των διοικητών. Αν ο κάθε Πασόκος του ΣΥΡΙΖΑ φέρνει μαζί του και την κληρονομιά των πρακτικών που διδάχθηκε στο πράσινο παρελθόν του, ζήτω που καήκαμε. Δεν υπάρχει ελπίδα. Αν ο κάθε Πανούσης τρέμει να υποστηρίξει τις επιλογές του και ζητάει κάθε φορά από τον πρωθυπουργό να αναλάβει τις ευθύνες του υπουργείου, το χέσαμε το θέμα. Αν ο κάθε Μάρδας δε μπορεί να αρθρώσει μέσα στη Βουλή μια ολόκληρη πρόταση που να βγάζει νόημα, τότε μεγάλες χαρές κερνάμε στους Αδώνηδες και στους Κυριάκους.
Άλλο πράγμα ο ερασιτεχνισμός και η απειρία και διαφορετικά εντελώς η ανικανότητα και η ευθυνοφοβία. Ο Τσίπρας μπορεί να διακρίνει σε αυτή τη δύσκολη φάση ποιοι είναι χρήσιμοι και ποιοι επικίνδυνοι. Το ότι έχει αποτύχει σε κάποιες επιλογές του είναι πασιφανές. Ας το διορθώσει. Δε θα κριθεί όταν θα κάνει μία κίνηση προς το καλύτερο. Όμως θα κριθεί αν διαπιστωθεί ότι ήξερε τα λάθη του και επέμενε σε αυτά. Και το μεγαλύτερο λάθος του είναι να προσπαθεί διαρκώς να κρατάει τις ισορροπίες. Έχουμε ήδη αρκετές αγωνίες για να αντέξουμε και μία ακόμη. Αυτήν του να δούμε για πόσο θα καταφέρει να ισορροπεί κρατώντας ένα ετεροβαρές κοντάρι.
Ας πάρει τις αποφάσεις του κι ας τις εφαρμόσει δυναμικά όσο ακόμη υπάρχει από κάτω του το δίχτυ ασφαλείας της εμπιστοσύνης των πολιτών. Ας το κάνει πριν δει μόνο τις πλάτες μας καθώς θα πέφτει.
ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ

Συναγωγή ἐρωτημάτων διά τήν παρουσίαν τοῦ Οἰκ. Πατριάρχου εἰς τήν μεγ. Συναγωγήν


Συμφώνως πρός ἀνακοίνωσιν τοῦ Οἰκ. Πατριαρχείου τῆς 29ης Μαρτίου: «Ἡ Α. Θ. Παναγιότης ὁ Πατριάρχης, κατόπιν ἀπευθυνθείσης Αὐτῷ προσκλήσεως ὑπό...
Responsive image

Συμφώνως πρός ἀνακοίνωσιν τοῦ Οἰκ. Πατριαρχείου τῆς 29ης Μαρτίου: «Ἡ Α. Θ. Παναγιότης ὁ Πατριάρχης, κατόπιν ἀπευθυνθείσης Αὐτῷ προσκλήσεως ὑπό τοῦ Ἐξοχ. κ. Bülent Arınç, Ἀντιπροέδρου τῆς Κυβερνήσεως τῆς Τουρκίας, συνοδευόμενος δέ ὑπό τοῦ Πανοσιολ. Ἀρχιμανδρίτου κ. Βαρθολομαίου, Ἀρχιγραμματέως τῆς Ἁγίας καί Ἱερᾶς Συνόδου, τήν πρωΐαν τῆς Πέμπτης, 26ης Μαρτίου, μετέβη εἰς Ἀδριανούπολιν (Edirne) καί ἐτίμησε διά τῆς ὑψηλῆς παρουσίας Του τήν τελετήν ἐγκαινίων τῆς μεγάλης Συναγωγῆς τῆς πόλεως, παρουσίᾳ τῆς Α. Ἐξοχότητος, ἄλλων τοπικῶν ἀρχόντων καί πλήθους ἐκ τῆς Ἑβραϊκῆς Κοινότητος».
Ἡ ἀνακοίνωσις ἤγειρεν αὐθορμήτως μερικάς ἀπορίας.
Γνωρίζομεν ὅτι εἰς τέτοια γεγονότα καλεῖ ὁ οἰκοδεσπότης. Οἰκοδεσπότης ἦτο ὁ Ἀρχισυνάγωγος ἢ ὁ Ἀντιπρόεδρος τῆς Τουρκικῆς Κυβερνήσεως;
Ἦτο ἐν γνώσει τοῦ οἰκοδεσπότου ἡ πρόσκλησις τοῦ Οἰκ. Πατριάρχου ἢ ὁ Ἀντιπρόεδρος ἐνήργησεν αὐθαιρέτως; Τὸ πρωτόκολλον εὐγενείας ἂν μὴ τί ἄλλο προβλέπει προσυνεννόησιν εἰδάλλως θὰ ἦτο ἀπρεπὲς καθεὶς νὰ προσκαλῆ χωρὶς «νὰ λογαριάζη τὸν ξενοδόχον». Ὁ Παναγιώτατος ἐγνώριζεν ἂν ὑπῆρξε προσυνεννόησις; Ἂν δὲν ὑπῆρξε, πῶς ἀποδέχεται νὰ μεταβῆ εἰς τόπον θρησκευτικὸν χωρὶς νὰ ἔρθη ὁ ἴδιος εἰς ἐπαφὴν μὲ τὸν οἰκοδεσπότην; Ἀπὸ τὴν ἄλλην, διατὶ ὁ οἰκοδεσπότης δὲν ἐκάλεσε τὸν ἴδιον τὸν Πατριάρχην προσωπικῶς; Ποῖος ὁ λόγος; Ἄλλωστε καὶ παλαιότερα ἔχομεν ἰδεῖ τὸν Πατριάρχην νὰ παρευρίσκεται καὶ ἐνίοτε νὰ συμπροσεύχεται ἀντικανονικῶς μὲ ἀλλοθρήσκους. Ἂν ὑπῆρξε προσυνεννόησις τότε μὲ ποίαν αἰτιολογίαν ἀνέλαβε τὸν ρόλον προσκλητοῦ ὁ Ἀντιπρόεδρος;
Πέραν αὐτῶν, διατὶ ὁ Παναγιώτατος ἐθεώρησε καλὸν νὰ μεταβῆ εἰς τοιαύτην ἐκδήλωσιν; Ὅταν τὸν καλῆ ἡ Τουρκικὴ Κυβέρνησις ἀμέσως ἀνταποκρίνεται εἰς τὰ κελεύσματά της; Ἄν, αὔριον τελέση ὁ ἴδιος ἐγκαίνια εἰς ἱ. ναόν, θὰ προσκαλέση τὸν Ἀρχισυνάγωγον ἢ τὸν Πρωθυπουργόν; Ἂς ἐπισημάνωμεν, διὰ νὰ προλαμβάνωμεν, ὅτι, ὅταν θρησκευτικαὶ τελεταὶ λαμβάνουν τὸ ἔνδυμα τῶν κοινωνικῶν ἐκδηλώσεων ἀπομειώνουν τὴν πνευματικήν των ἀξίαν.
Ὁ Παναγιώτατος κατέχει μίαν ὑψηλὴν θέσιν, καὶ κάθε κίνησίς του δύναται νὰ δώση λαβάς διὰ τὰ τεκταινόμενα, ὅπως ἡ παρουσία του ἐκεῖ μετὰ ἀπὸ πρόσκλησιν τοῦ κ. Bulent Arinc, ὅταν τάς ἰδίας ἡμέρας ὀλίγα χιλιόμετρα βορειοτέρα εἰς Σόφιαν ἱδρύεται καὶ Τμῆμα Ἑβραϊκῶν Σπουδῶν καὶ ὀλίγα χιλιόμετρα δυτικότερα εἰς Θεσσαλονίκην τίκτεται ἀντίστοιχον Ἰσλαμικῶν Σπουδῶν.
Ορθόδοξος Τύπος 24/4/2015
πηγή

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ; ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ


Ένα εξαιρετικό 15λεπτο ντοκυμαντέρ για το μεγάλο μυστικό των Ελλήνων, που τους βοήθησε να αντέξουν επί 3.000 χρόνια, γύρισαν...
filotimo

Ένα εξαιρετικό 15λεπτο ντοκυμαντέρ για το μεγάλο μυστικό των Ελλήνων, που τους βοήθησε να αντέξουν επί 3.000 χρόνια, γύρισαν οι Ελληνόψυχοι Ελληνοαμερικανοί Ομογενείς μας.
Στο εκπληκτικό αυτό βίντεο που θα σάς αφήσει άφωνους, διάσημοι Ελληνοαμερικανοί που διαπρέπουν σε κάθε τομέα της Ζωής στις ΗΠΑ, από τον Τζώρτζ Στεφανόπουλος, μέχρι την Αριάννα Χάφφινγκτον, τον Τζόν Κατσιματίδη, τον Αρχιεπίσκοπο Βορείου Αμερικής Δημήτριο Τρακατέλλη και «την ψυχή» της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, τον πατέρα Αλέξανδρο Καρλούτσο, μιλάνε για το Ελληνικό Φιλότιμο με έναν τρόπο που θα σάς συγκινήσει μέχρι δακρύων, αν στις φλέβες σας κυλάει έστω και λίγο Ελληνικό Αίμα…
ΠΗΓΗ

Ο Τσίπρας τηλεφώνησε στη Μέρκελ και την παρακάλεσε για χρήματα


Στο επίκεντρο των γερμανικών μέσων βρίσκεται η τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Μέρκελ, κατά την οποία φημολογείται ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός παρακάλεσε για χρήματα...
merkel

Στο επίκεντρο των γερμανικών μέσων βρίσκεται η τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Μέρκελ, κατά την οποία φημολογείται ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός παρακάλεσε για χρήματα τη Γερμανίδα Καγκελάριο, παρουσιάζοντας την οικονομική κατάσταση της χώρας μας με τα πλέον μελανά χρώματα.
H χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ βρίσκεται τις τελευταίες ώρες στο επίκεντρο των διεθνών ΜΜΕ, πολλά από τα οποία, μεταξύ άλλων, «μεταφράζουν» την εξέλιξη αυτή ως μια προσπάθεια παράκαμψης του Γιάνη Βαρουφάκη από τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές της, προκειμένου να βρεθεί λύσης στο ελληνικό ζήτημα.
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung, «ο Τσίπρας παρακαλεί τη Μέρκελ για χρήματα από το τηλέφωνο».
Στο «σκληρό» άρθρο η εφημερίδα διερωτάται εάν «έχουν ήδη τελειώσει τα χρήματα της Αθήνας;», ενώ γίνεται αναφορά και στις επικρίσεις που δέχθηκε ο κ. Βαρουφάκης κατά τη σύνοδο στη Ρίγα την Παρασκευή.
Την ίδια ώρα, τόσο η Die Zeit όσο και η Die Welt επισημαίνουν το σχόλιο ενός Ευρωπαίου διπλωμάτη, ο οποίος χαρακτήρισε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα «περισσότερο από δραματική».
Όπως σημειώνουν, αν και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να διατηρήσουν μια σταθερή επικοινωνία ώστε να επιτευχθεί άμεσα μια αμοιβαία επωφελής λύση. Μάλιστα, η Die Zeit τονίζει ακόμη ότι, σύμφωνα με τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, η πλειονότητα των Ελλήνων τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ.
Παράλληλα, σημειώνει ότι, καθώς κορυφώνεται η κρίση στην Ελλάδα, δεν θεωρούνται πλέον ταμπού σκέψεις για ένα Σχέδιο Β”, το οποίο θα μπορούσε να περιλαμβάνει ακόμη και μια Grexit. Αν και υπογραμμίζει ότι κάτι τέτοιο δεν συζητήθηκε κατά την άτυπη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών στη Ρίγα της Λετονίας την Παρασκευή.
Η εφημερίδα αναφέρεται, όμως, και στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, λέγοντας ότι στην Αθήνα υπάρχουν σκέψεις για αντικατάστασή του.
Όσον αφορά στο γερμανικό περιοδικό Spiegel, στο άρθρο στον ιστότοπό του για τη συνομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα καγκελάριο αναφέρει ότι η κυρία Μέρκελ είχε επισημάνει στον κ. Τσίπρα και στη διάρκεια της συνάντησης τους την προηγούμενη εβδομάδα στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της ΕΕ για το μεταναστευτικό ότι πρέπει να αποφευχθεί «μια καταστροφική χρεοκοπία» της Ελλάδας.
Επίσης, υπογραμμίζει πως του είχε τονίσει ότι γι” αυτό τον λόγο, η Αθήνα θα πρέπει να εκπληρώσει τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει δεσμευθεί.
Μάλιστα, οι ίδιες φήμες αναφέρουν ότι ο κ.Βαρουφάκης εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του γι” αυτή την «παράκαμψη» του από τον Αλέξη Τσίπρα…

Γιατί τα αρχαία ελληνικά μας κάνουν πιο ευφυείς και θεραπεύουν ακόμη και τη δυσλεξία!!!

arxaia ellhnika

Πλήθος κορυφαίων επιστημόνων φιλολόγων, γλωσσολόγων και άλλων ειδικοτήτων κατέληξαν σε επιστημονικά αποτελέσματα, τα οποία είναι δημοσιευμένα σε έκδοση που επιμελήθηκαν ο καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Τορόντο Charles Lumsden και ο Διευθυντής του Κέντρου Θεωρίας της Επικοινωνίας Derrick de Kerckhove.

ΒΟΜΒΑ: Έρχονται εκλογές Ιούνιο ή Ιούλιο;;

ekloges

Το σενάριο, γιατί μόνο… τέτοιο είναι ως τώρα, ζεσταίνεται ακόμη και από κάποια στελέχη της Κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι εκλογές ωστόσο φαίνεται πως είναι η τελευταία επιλογή του Α. Τσίπρα. Την ίδια ώρα όμως δεν είναι λίγοι εκείνοι που φοβούνται ότι ίσως η κυβέρνηση εξαναγκαστεί να πάει σε κάλπες μέσα στο καλοκαίρι.

«Ζώντας μ’ ένα δολάριο την ημέρα»


2e1ax_omniatv_entry_09_RCB_20100622_Dharamsala-SLUM-009

Λιμός: Στην παραγκούπολη  Charan της βόρειας Ινδίας, η Kalpana, ετών 20, έχει δίπλα της ένα από τα παιδιά της τη Sangeeta,ετών  2, που λιμοκτονεί,  ενώ η αδελφή της Sarita, 5 μηνών, κοιμάται στην αγκαλιά της μητέρας της. Η Sangeeta ζυγίζει μόλις 9 κιλά. Τα παιδιά είναι πιο πιθανό να προκαλέσουν την συμπάθεια όσων θέλουν να δώσουν κάτι στους ζητιάνους, με αποτέλεσμα πολλοί  που ζητιανεύουν, να  χρησιμοποιούν τα παιδιά τους για το σκοπό αυτό. Ακόμη χειρότερα, μερικές φορές, όπως σε αυτή την περίπτωση ένα παιδί ενώ είναι πεινασμένο οδηγείται από το γονέα στους δρόμους ενώ εκλιπαρεί για φαγητο, ή εκμισθώνεται σε άλλο ζητιάνο, για να χρησιμοποιηθεί ως αντικείμενο που θα προκαλέσει συμπάθεια,  με την ελπίδα να κερδίσουν λίγα περισσότερα χρήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μερικές φορές αυτά τα επιπλέον χρήματα,  χρησιμοποιούνται για να ταϊσουν  άλλα παιδιά, έτσι στην πράξη, ένα παιδί θυσιάζεται για χάρη άλλων. Η Sangeeta έκτοτε έχει βοηθηθεί από το Φιλανθρωπικό Ταμείο της κινητής ιατρικής κλινικής του Tong-Len, στον καταυλισμό Charan, στη Νταραμσάλα,της  Ινδίας. Όμως, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα 19.000 παιδιά πεθαίνουν την ημέρα από αιτίες που μπορούν να προληφθούν.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Πότε θα διώξει ο Τσίπρας τον Βαρουφάκη απ’ την κυβέρνηση;

tsipras-varoufakis

Το αποτέλεσμα του Eurogroup στη Ρίγα μπορεί να… χωριστεί σε δύο μέρη: στην αποτυχία να εξευρεθεί λύση στο θέμα της Ελλάδας και στην απομόνωση που βίωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Μόνο που σύμφωνα με τους Financial Times, αυτό το χάσμα δεν υπάρχει μόνο ανάμεσα στον Έλληνα ΥΠΟΙΚ και τους ομολόγους του στην Ευρωζώνη, αλλά και με την Αθήνα. Έτσι, οι αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες, αλλά και στην Ελλάδα προσπαθούν να τον παρακάμψουν έτσι ώστε να υπάρξει ένα άλμα στις διαπραγματεύσεις.

ΣΕ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ. Η Τράπεζα Πειραιώς ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΙ ΧΡΕΗ !


Τρ. Πειραιώς: Διαγραφή οφειλών έως 20.000 ευρώ, «πάγωμα» στεγαστικών

Βγήκε η είδηση σε όλο το διαδίκτυο στο οποίο έχει φροντίσει η Πειραιώς να δώσει διαφήμιση ο τίτλος «Τρ. Πειραιώς: Διαγραφή οφειλών έως 20.000 ευρώ, «πάγωμα» στεγαστικών»

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ 

Επειδή με τη πρώτη ματιά και χωρίς να διαβάσεις τα…..ψιλά γράμματα συνήθως βγάζεις λάθος συμπεράσματα,

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αυτά είναι τα αεροπλάνα που αφήνουν τις άσπρες γραμμές στον ουρανό της Ελλάδας!! (ΦΩΤΟ)

aeroplano

Ανέκαθεν κοιτώντας πάνω στον ουρανό αναρωτιέστε τι στο καλό ψεκάζουν… αυτά τα άσπρα αεροπλάνα; Το trikalaweb αποκαλύπτει την άτρακτο αυτών των αεροπλάνων με τα βαρέλια και τους ψεκαστήρες στα φτερά που ενδεχομένως να τρομάξουν τους πολίτες. Μόνο που τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται, αυτές οι γραμμές, μπορούν να χρησιμεύσουν στο μέλλον για υπερατλαντικά ταξίδια σε λίγα λεπτά της ώρας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...