Δευτέρα, 4 Μαΐου 2015

«Όποιος δεν ρισκάρει, δεν πίνει σαμπάνια!» του Alexandros Raskolnick


champagne by OKTANA for My Pillow Book
Βρε που καταντήσαμε, όμως, βρε αδερφάκι μου, μετά την πρώτη χαρά που πήραμε στα τέλη του Γενάρη, ε!?
Χαρήκαμε, ελπίσαμε, τραγουδήσαμε, κάποιοι δακρύσανε κι όλας, από συγκίνηση -και να τώρα που έρχονται και σου λένε ότι δύο είναι οι λύσεις που προδιαγράφονται στον ορίζοντα και κόψε εσύ τώρα το λαιμό σου κι αποφάσισε…

Η πρώτη λύση είναι, λέει, ο επώδυνος συμβιβασμός. Να συνεχίσομε, λέει, να ονομάζουμε το ψάρι, κρέας και τον καθημαγμό της κοινωνίας μας να συνεχίσομε, λέει, να τον ανεχόμαστε και να τον ονομάζομε, λέει, «μεταρρυθμίσεις». Να συνεχίσομε, λέει, την προηγούμενη αδιέξοδη πολιτική, μέχρι να τα τινάξει τα πέταλα η ήδη αναιμική οικονομία μας και μαζί κι η κοινωνία μας και να συνεχίσουν να πεθαίνουν οι άνθρωποι σαν τις μύγες, άλλοι επειδή δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο κόστος της φαρμακευτικής τους αγωγής, άλλοι πηδώντας από τις ταράτσες κι άλλοι από τις αναθυμιάσεις των αυτοσχέδιων μαγκαλιών τους, όταν με τον καιρό σφίξουν ξανά τα κρύα.

Τουρκία: Η Ελληνική κυβέρνηση διασώζει το ιστορικό Προξενείο Σμύρνης


«Τελικά, η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα ανέλαβε την οικονομική επιβάρυνση, για την αποκατάσταση του ιστορικού κτηρίου του Γενικού Προξενείου στη Σμύρνη, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα», σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα. Ήδη, άρχισε η αποκατάσταση του κτηρίου του Γενικού Προξενείου στη Σμύρνη.

Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Α Β Ο Υ Λ Η Σ – ΑΓΕΤ/ΗΡΑΚΛΗΣ


Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Α Β Ο Υ Λ Η Σ
Η’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ)
ΣΥΝΟΔΟΣ Α’
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΤ’
Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 1993
Αθήνα, σήμερα στις 25 Οκτωβρίου 1993, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11.07′ συνήλθε στην Αίθουσα συνεδριάσεων του Βουλευτηρίου η Βουλή σε Ολομέλεια για να συνεδριάσει υπό την Προεδρία του Προέδρου κ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Απόστολος Κακλαμάνης): Κύριοι συνάδελφοι, αρχίζει η συνεδρίαση.
Παρακαλείται ο συνάδελφος Βουλευτής Λαρίσης κ. Ιωάννης Φλώρος να προσέλθει να δώσει το νενομισμένο όρκο ενώπιον του εκπροσώπου της Εκκλησίας.
(Προσέρχεται ο Βουλευτής κ. Ιωάννης Φλώρος και δίνει τον ακόλουθο όρκο:
«Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας, να είμαι πιστός στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούω στο Σύνταγμα και στους Νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου»).
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Απόστολος Κακλαμάνης): Άξιος!
ΠΟΛΛΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: Άξιος, άξιος!
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Απόστολος Κακλαμάνης): Εισερχόμαστε στην
ΕΙΔΙΚΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ
Συνεχίζεται η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβερνήσεως.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, υπενθυμίζω ότι από σήμερα το όριο των ομιλιών των κυρίων Βουλευτών είναι 10 λεπτά.
Ο κ. Βασίλης Κεδίκογλου έχει το λόγο.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Κύριε Πρόεδρε, αργήσαμε πολύ τη συνεδρίαση και θα παρακαλέσω για την ανοχή σας.

Σε Ξάνθη και Κομοτηνή ο γιος του Ερντογάν


Διήμερη περιοδεία σε Ξάνθη και Κομοτηνή πραγματοποιεί ο γιος του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Μπιλάλ, που έφτασε στην Ελλάδα το Σάββατο για να παραστεί σε θρησκευτική τελετή χάτιμ στον Εχίνο. Ωστόσο ο ίδιος βρέθηκε στην Κομοτηνή συνοδευόμενος από τους ψευτομουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής, συναντήθηκε με παράγοντες της μειονότητας, συνομίλησε μαζί τους ενώ βρέθηκε και στο τάφο του Αχμέτ Σαδίκ.

Δύο νεκροί από μαχαιρώματα στις φυλακές Κορυδαλλού - 21 τραυματίες - Πρόεδρος Σωφρονιστικών Υπαλλήλων: "Είχαμε πει ότι θα θρηνήσουμε νεκρούς"


Δύο νεκροί από μαχαιρώματα στις φυλακές Κορυδαλλού - 21 τραυματίες - Πρόεδρος Σωφρονιστικών Υπαλλήλων: `Είχαμε πει ότι θα θρηνήσουμε νεκρούς` - Δύο νεκροί και 21 τραυματίες από χτυπήματα με αυτοσχέδια μαχαίρια, ξύλα και ρόπαλα
- Στο σημείο έσπευσαν 10 ασθενοφόρα που μετέφεραν τους τραυματίες στο Τζάνειο Νοσοκομείο
- Οι φασαρίες άρχισαν στην τρίτη πτέρυγα των φυλακών, όταν ομάδα Αλβανών και Αράβων επιτέθηκε σε Πακιστανούς

Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ UCK ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ > Ο ρόλος της "National Liberation Army" και πως αξιοποιεί τις αλβανικές συμμορίες της χώρας μας


Ο ρόλος της "National Liberation Army" και πως θέλει να αξιοποιήσει τις αλβανικές συμμορίες της χώρας μας. Η έκθεση των αμερικανών και το σχέδιο για τη "Μεγάλη Αλβανία". Το UCK δρά στην Αθήνα; Η εξτρεμιστική παραστρατιωτική οργάνωση που ονειρεύεται τη «Μεγάλη Αλβανία» και απειλεί να αιματοκυλίσει όλα τα Βαλκάνια έχει απλώσει τα πλοκάμια στην πρωτεύουσα και πράκτορές της αναλαμβάνουν σιγά-σιγά δράση; Αυτά τα κρίσιμα ερωτήματα απασχολούν τις Υπηρεσίες Πληροφοριών που καλούνται να δώσουν απαντήσεις και μάλιστα άμεσες και έγκυρες.

Μήπως οι Δανειστές Εξωθούν την Ελλάδα σε Χρεωκοπία;To διεθνές ηλεκτρονικό οικονομικό περιοδικό E-Axis, που απευθύνεται κυρίως σε πανεπιστημιακούς, ερευνητές, φοιτητές και επιχειρηματίες οικονομολόγους, αναδημοσίευσε, με τον ανωτέρω τίτλο, το άρθρο του γνωστού Αμερικανού οικονομολόγου Paul de Grawe, από το ομώνυμο μπλόγκ του. Ιδού τί έγραφε: Μετάφραση Μιχαήλ Στυλιανού «Για το δράμα που εκτυλίσσεται στη χώρα,ευθύνεται η αδιαλλαξία των δανειστών και οι παράλογες αξιώσεις που εγείρουν» Το ελληνικό δράμα μπήκε στη τελευταία φάση του.

Στο εδώλιο Τούρκοι δουλέμποροι που τραυμάτισαν λιμενικούς και μετανάστες


Η μεταφορά 12 αλλοδαπών τον περασμένο Σεπτέμβριο από τα απέναντι παράλια στην Ψέριμο και η καταδίωξη που έγινε για την σύλληψη των δύο διακινητών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά…δύο Λιμενικοί και δύο παράτυποι μετανάστες, θα αναβιώσει αύριο στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρόδου. Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα βρεθούν δύο Τούρκοι ηλικίας 35 και 20 ετών αντίστοιχα κατηγορούμενοι για: πρόκληση ναυαγίου από το οποίο μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, επικίνδυνη σωματική βλάβη, μεταφορά υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελλάδα οι οποίοι δεν είχαν δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος εκ κερδοσκοπίας και άμεση συνέργεια στην πράξη αυτή, και παράνομη είσοδο στη χώρα.

«Bόμβα» από τον Γ.Βαρουφάκη, ο οποίος θα ξανανοίξει τον φάκελο Siemens για να αναζητηθούν ευθύνες από όλους τους εμπλεκόμενους


image
«Bόμβα» από τον Γ.Βαρουφάκη, ο οποίος θα ξανανοίξει τον φάκελο Siemens για να αναζητηθούν ευθύνες από όλους τους εμπλεκόμενους.
Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός της Siemens με το Ελληνικό Δημόσιο θα τεθεί στο επίκεντρο της νέας έρευνας που προτίθεται να ξεκινήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ για τα «μαύρα ταμεία» του γερμανικού κολοσσού.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Παραγωγή Καλάσνοκοφ από την ΕΑΣ για λογαριασμό των Ρώσων. Αυτό ειναι το σχέδιο που ενόχλησε τους νταβατζήδες – πράκτορες!


Συμπαραγωγή με την Ελλάδα στα εργοστάσια των κρατικών «Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων» (ΕΑΣ–πρώην ΠΥΡΚΑΛ/ΕΒΟ) φορητών όπλων Καλάσνικοφ εξετάζουν Αθήνα και Μόσχα, με στόχο τις αγορές τρίτων χωρών με τις οποίες έχει ήδη «ανοιχτές» σχέσεις η Ρωσία

«70 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ»(Η ΧΑΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ)ΠΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΓΟΥΔΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΟΝΕΣΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ. ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΜΕ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ

aris-napoleon

Αφιερωμένο στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας
εν όψει της μεταβάσεώς του στην Μόσχα τον Μάϊο του 2015
για τις γιορτές της συμμαχικής νίκης επί της ναζιστικής Γερμανίας

Αν όντως, «εθνικόν είναι ό,τι είναι αληθές», ας είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την πολύ πικρή αλήθεια των αριθμών: Οι συνολικές απώλειες των Γερμανών καθ’ όλη την διάρκεια της Κατοχής, σύμφωνα με τα δημοσιευθέντα αρχεία τους, στα οποία εμπεριέχονται ονοματεπώνυμα και λοιπά αναλυτικά στοιχεία των νεκρών τους των φονευθέντων στην Ελλάδα από το σύνολο των αντιστασιακών ομάδων και δράσεων (δεξιών και αριστερών), ανήλθαν σε τριακόσιους εβδομήντα έξι (376) νεκρούς. Ο σοκαριστικά χαμηλός αυτός αριθμός είναι ο μόνος διαθέσιμος επί τη βάσει αδιάσειστων τεκμηρίων, σε αντίστιξη με αόριστους αριθμούς γερμανικών απωλειών κινούμενους στον φαντασιακό χώρο απροσδιόριστων γενικοτήτων που διανθίζουν ποικίλα δημοσιευμένα σχετικά κείμενα.

“ΜΑΚΕΛΕΙΟ” ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ- ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ. ΔΥΟ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ 21 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ – ΣΦΑΧΤΗΚΑΝ ΜΕ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ-ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ ΜAKELEIO.GR)

ÖÕËÁÊÅÓ ÊÏÑÕÄÁËËÏÕ ÁÐÅÑÃÉÁ ÐÅÉÍÁÓ


Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες η αιματηρή συμπλοκή σημειώθηκε στην Γ’ Πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.  Ξεκίνησαν μετά το βραδινό φαγητό, λίγο πριν επιστρέψουν στα κελιά τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες η αιτία του πρωτοφανούς επεισοδίου δεν έχει αποσαφηνιστεί.
Μέσα στα κελιά αναμένεται να μπουν δυνάμεις των ΕΚΑΜ προκειμένου να ψάξουν όλους τους κρατούμενους για άλλα αυτοσχέδια όπλα και αντικείμενα. Την ίδια ώρα καταθέσεις θα δώσουν όχι μόνο όσοι εμπλέκονται στο περιστατικό αλλά και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που είχαν βάρδια καθώς και οι υπόλοιποι κρατούμενοι της πτέρυγας.
Στις φυλακές Κορυδαλλού βρίσκεται και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλος, ενώ σε πλήρη επιφυλακή είναι και η εξωτερική φρουρά του Κορυδαλλού. Οι φρουροί της απογευματινής βάρδιας παραμένουν στα πόστα τους προκειμένου η βραδινή βάρδια να ενισχυθεί.
Έρευνες στα κελιά των κρατουμένων αύριο στον Κορυδαλλό – Οι τσαμπουκάδες για τον έλεγχο της πτέρυγας έφεραν το “ΜΑΚΕΛΕΙΟ” (ΒΙΝΤΕΟ)

Κουίζ: Ποιός δημοτικός σύμβουλος πούλησε έναντι 30.000 ευρώ τον τάφο που του παραχώρησε δωρεάν ο δήμος Π.Φαλήρου;


Όπως θα έχετε καταλάβει μας αρέσουν ιδιαίτερα τα κουίζ στο Faliro Press News! Ποιος είναι λοιπόν ο δημοτικός σύμβουλος, που του παραχώρησαν δωρεάν τάφο από το δήμο Παλαιού Φαλήρου για όταν θα έρθει η μοιραία στιγμή... κ εκείνος με το ... μυαλό που διαθέτει σκέφτηκε να τον πουλήσει; Άκουσον άκουσον... Φυσικά, όχι τρεις και εξήντα αφού όπως μαθαίνουμε εισέπραξε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 30.000 ευρώ. Μήπως ο κ. Δούμας γνωρίζει κάτι επ' αυτού; Η απάντηση του κουίζ τις επόμενες ημέρες!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Νέα πρόεδρος του Ολυμπιακού η Ειρήνη Νταϊφά- Παραίτηση βόμβα Βαγγέλη Μαρινάκη!Σαν βόμβα αναμένεται να σκάσει η είδηση της παραίτησης του Βαγγέλη Μαρινάκη από την προεδρία του Ολυμπιακού! Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Faliro Press News, τη θέση του θα αναλάβει η Ειρήνη Νταϊφά.
Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα του 2010 ο Βαγγέλης Μαρινάκης εξαγόρασε την ΠΑΕ Ολυμπιακός, στην οποία διατελεί και Πρόεδρος. Υπήρξε επίσης πρόεδρος της Superleague και αντιπρόεδρος της Ε.Π.Ο, από τον Αύγουστο του 2010 έως τον Σεπτέμβριο του 2011. Κατά την διάρκεια της προεδρίας του, ο Ολυμπιακός κέρδισε τα Πρωταθλήματα της περιόδου 2010/2011, 2011/2012, 2012/2013 και 2013/2014, ενώ κατέκτησε και το Κύπελλο Ελλάδας, φτάνοντας έτσι στο νταμπλ για τις σεζόν 2011/12 και 2012/2013.
Η απόφαση να εγκαταλείψει το ... "τιμόνι" του Ολυμπιακού και να δώσει τη σκυτάλη στην κ. Ειρήνη Νταϊφά ελήφθη σε συνάντηση που είχαν κεκλεισμένων των θυρών στο σπίτι της τελευταίας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Γεωργιανοί διαρρήκτες σπέρνουν τον πανικό στο Π.Φάληρο!

"Χρυσές δουλειές" κάνουν στην Κοψαχείλα Γεωργιανοί διαρρήκτες. Το τελευταίο διάστημα τα κρούσματα κλοπών σε Ι.Χ. αυτοκίνητα και κατοικίες έχουν αυξηθεί επικίνδυνα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Faliro Press News αντίστοιχα περιστατικά σημειώθηκαν και στην οδό Πλειάδων, όπου οι αδίστακτοι κακοποιοί έκλεψαν 8 αυτοκίνητα. Αν και έχει ενημερωθεί η αστυνομία για τη δράση τους, μέχρι στιγμής δεν έχουν συλληφθεί. Όπως είναι γνωστό όσοι συλλαμβάνονται καταδικάζονται πρωτόδικα, κάνουν έφεση και στη συνέχεια όταν αφεθούν ελεύθεροι φεύγουν για την πατρίδα τους. Μήπως πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία κ. Παρασκευόπουλε μήπως και περιοριστεί η εγκληματικότητα;

Οι “ειρηνευτές" των Ηνωμένων Εθνών βιάζουν πεινασμένα παιδάκια


Εκτός από τα οικονομικά εγκλήματα που πράττουν εναντίον των φτωχών χωρών κλέβοντας τους τις πρώτες ύλες… οι “ειρηνευτές» των Ηνωμένων...
unnamed11

Εκτός από τα οικονομικά εγκλήματα που πράττουν εναντίον των φτωχών χωρών κλέβοντας τους τις πρώτες ύλες… οι “ειρηνευτές» των Ηνωμένων Εθνών και ο στρατος τους είναι άσχημα μπλεγμένοι σε υποθέσεις κακοποίησης μικρών αγοριών… αυτό αναφέρει η αγγλική εφημερίδα The guardian.
Η Φιλάνθρωπος Paula Donovan αναφέρει στην εφημερίδα τις περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης από το ειρηνευτικό προσωπικό των Ηνωμένων Εθνών και την αηδία που προκαλούν οι πράξεις τους.
Οι στρατιώτες των Ηνωμένων Εθνών είναι γνωστοί από το παρελθόν για τον βιασμό και την παιδική κακοποίηση στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, το Κόσοβο, την Βοσνία, την Αϊτή, το Μπουρούντι και τη Λιβερία…Τα αγόρια στη Δημοκρατία της Κεντρικής Αφρικής περιγράφεται πώς βιάστηκαν σε αντάλλαγμα για τροφή και χρήματα.
Σε μια περίπτωση ένα 11-χρονο αγόρι βιάστηκε καθώς αυτό έψαχνε για τρόφιμα
Σε μια άλλη περίπτωση ένα εννιάχρονο αγόρι κα ο φίλος του κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από δύο Γάλλους στρατιώτες όταν πήγαν σε ένα τσεκ ποιντ για να ζητήσουν λίγο φαγητό…
ΚΟΡΑΞ

Τσαβούσογλου: Η Τουρκία είναι ένα βήμα πιο μπροστά από όλους


Άγκυρα: Χωρίς την Τουρκία κανένα βήμα δεν ισχύει στην Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σχολιάζοντας την...
Κριμαία και Κύπρος

Άγκυρα: Χωρίς την Τουρκία κανένα βήμα δεν ισχύει στην Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σχολιάζοντας την Τριμερή Συνάντηση  Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου. Για το Κυπριακό, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι μετά τη λύση όλα θα πάρουν την πορεία τους από μόνα τους. Ανέφερε ακόμη ότι η Τουρκία είναι εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο, κάτι που κατοχυρώνεται από τις διεθνείς συμφωνίες.
Οι δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού έγιναν στη Μερσίνα. Κληθείς να σχολιάσει την δήλωση του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, ότι η Ελλάδα δεν θέλει να είναι εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο, ο Μ. Τσαβούσογλου είπε ότι η Τουρκία είναι εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο, όπως κατοχυρώνεται στις διεθνείς συμφωνίες.
Ανέφερε ότι η Ελλάδα πρέπει να καταβάλει προσπάθεια για να ξεκινήσουν και πάλι, οι διαπραγματεύσεις στην Κύπρο και να καταλήξουν σε αποτέλεσμα. «Πρέπει να ενθαρρύνει την ε/κ πλευρά και πρέπει η Ελλάδα να παίξει έναν θετικό ρόλο. Όπως η Τουρκία σήμερα, με τον ίδιο τρόπο που έγινε και το 2004, είναι κοντά στην `ΤΔΒΚ` και είναι ένα βήμα πιο μπροστά από όλους – και αυτή δεν είναι μια φιλόδοξη έκφραση, το έχουμε αποδείξει και το έχει αποδεχτεί όλος ο κόσμος – έτσι και η Ελλάδα πρέπει να διαδραματίσει έναν πιο θετικό ρόλο, ώστε αυτή τη χρονιά να έχουμε αποτέλεσμα από τις διαπραγματεύσεις και να καταλήξουμε σε μια λύση δύο συνιστώντων κρατιδίων. Δηλαδή ας καταλήξουμε σε μια λύση στη βάση της κοινής δήλωσης των δύο ηγετών του Φεβρουαρίου του 2014», σημείωσε.
Πρόσθεσε πως αν το σχέδιο Ανάν είχε γίνει αποδεκτό ο αριθμός των Τούρκων στρατιωτών που θα παρέμενε στο νησί θα ήταν γύρω στους 600 και των Ελλήνων στρατιωτών γύρω στους 900.  Ανέφερε πως «μετά που θα υπάρξει λύση στο νησί και οι δύο λαοί θα ζουν μαζί δίπλα – δίπλα και θα αρχίσουν να επωφελούνται με ίσο τρόπο από τους οικονομικούς πόρους, συμπεριλαμβανομένου ολόκληρου του φυσικού αερίου και του πετρελαίου και όλα θα πάρουν την πορεία τους από μόνα τους. Αυτό που πρέπει να κάνει σήμερα η Ελλάδα και η Τουρκία είναι να έχουν ενθαρρυντικό ρόλο και θετική προσέγγιση για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, ώστε να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις ξανά και να μπορεί να υπάρξει αποτέλεσμα», ανέφερε ο Τσαβούσογλου.
Κληθείς να σχολιάσει τη νέα Τριμερή Συνάντηση Κύπρου – Ελλάδας –  Αιγύπτου, είπε πως «αν έρθουμε και στις συναντήσεις που έγιναν προηγουμένως στην Αίγυπτο, χωρίς την Τουρκία, κανένας περιορισμός και κανένα βήμα δεν ισχύει. Δεν θα το επιτρέψουμε αυτό. Είναι πολύ ξεκάθαρο».
Πηγή: philenews/ ΚΥΠΕ

Φωτογραφικό ταξίδι στην Ελλάδα του ‘60


«Δεν στήνω το θέμα μου. Κρατώ τα μάτια μου ανοιχτά, παρατηρώ, βρίσκω  την καλύτερή οπτική γωνία, για μια εικόνα ελκυστική...
mpenaki2

«Δεν στήνω το θέμα μου. Κρατώ τα μάτια μου ανοιχτά, παρατηρώ, βρίσκω  την καλύτερή οπτική γωνία, για μια εικόνα ελκυστική ή μία που να αποτυπώνει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες χρειάζεται να ζουν μερικοί άνθρωποι».  – Ο Wolf Suschitzky

Η λύση της μαζικής εισβολής μεταναστών στην Μεσόγειο είναι η ίδια η «ενεργοποίηση» της Ευρώπης


Η Μεσόγειος Θάλασσα έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο νεκροταφείο για όσους αναζητούν καταφύγιο από τον πόλεμο και την εξαθλίωση στην...
metanastes_aigaio

Η Μεσόγειος Θάλασσα έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο νεκροταφείο για όσους αναζητούν καταφύγιο από τον πόλεμο και την εξαθλίωση στην Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική, γράφει σε άρθρο του το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων farsnews.com.

Η Telegraph παραληρεί για την Ηπειρο: Μακράν καλύτερη από Σκωτία, Προβηγκία


ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ενα αποθεωτικό δημοσίευμα για την «άγνωστη» στο ευρύ κοινό, Ηπειρο με τις εκπληκτικές φυσικές...
epirus708

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ενα αποθεωτικό δημοσίευμα για την «άγνωστη» στο ευρύ κοινό, Ηπειρο με τις εκπληκτικές φυσικές ομορφιές, επιφυλάσσει η Telegraph.

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ!!! Δείτε γιατί τρέμουν τα Μιράζ οι Τούρκοι στις ..Εμπλοκές του Αιγαίου!


Το οτι είμαστε τυχεροί που η Πολεμική μας Αεροπορία έχει τα ευέλικτα και πανίσχυρα  Μιράζ 2000-5 ,είναι γνωστό τοις πάση...
10670069_932266576813156_3452045010981497553_n_zpsagr9gw33

Το οτι είμαστε τυχεροί που η Πολεμική μας Αεροπορία έχει τα ευέλικτα και πανίσχυρα  Μιράζ 2000-5 ,είναι γνωστό τοις πάση !
Δεν το λέμε εμείς αλλά το λένε οι ειδικοί της Αεροπορίας οι Χειριστές που κάθε μέρα αναχαιτίζουν Τούρκικα Μαχητικά άκρη την άκρη του Αιγαίου !
Τελευταία οι Τούρκοι βάφουν στα Μαχητικά τους και συγκεκριμένα τα F-16 με εικόνες αγρίων ζώων ώστε να προκαλούν τρόμο όπως λένε  στους Ρωμιούς …Αλλά !
Έλα όμως που κάποιοι στην Πολεμική Αεροπορία έχουν από ότι φαίνεται εκτός απο Πίστη στον Αρχάγγελο …αλλά και μαύρο χιούμορ και προκαλούν «Σόκ και Δέος στα Μεμέτια όταν οι Δελτάδες» των Μιράζ σπάνε στο δίπλα το Μιράζ και εμφανίζεται ο Φοβερός και Τρομερός  αποκεφαλιστής !!
Πάρτε μια γεύση και στείλε χαιρετίσματα στη Μάνα του Μεμέτη …Που τρέμουν γιατί αν τους πάρουν το κεφάλι δεν θα πάνε στον Παράδεισο!!!
veteranos.gr

Ο πανάκριβος και μειωμένων επιχειρησιακών δυνατοτήτων στόλος αεροπυρόσβεσης


Η Πολεμική Αεροπορία κάνει αγώνα δρόμου για να είναι ετοιμοπόλεμα όλα τα αεροπλάνα, αλλά τα προβλήματα είναι τεράστια, κυρίως λόγω...
1002198_-600

Η Πολεμική Αεροπορία κάνει αγώνα δρόμου για να είναι ετοιμοπόλεμα όλα τα αεροπλάνα, αλλά τα προβλήματα είναι τεράστια, κυρίως λόγω έλλειψης ανταλλακτικών, γι” αυτό έχουν ήδη διαλυθεί δύο καναντέρ, για να γίνουν επισκευές στα υπόλοιπα.
Αναφορικά με τα αεροπλάνα, εφέτος θα είναι διαθέσιμο ένα ακόμα καναντέρ σε σχέση με πέρσι (από 14 θα γίνουν 15). Η Πολεμική Αεροπορία το παρόν διάστημα διαθέτει συνολικά 13 αεροσκάφη CL-215. Όσον αφορά τα σύγχρονα CL-415, η Πολεμική Αεροπορία διαθέτει συνολικά 8 αεροσκάφη του τύπου.
Να σημειωθεί ότι, τα απαρχαιωμένα πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Καναντέρ CL- 215, κατασκευής του ’60, τα οποία η χώρα μας αγόραζε συστηματικά μέχρι το 1980, δεν έχουν ανανεωθεί παρουσιάζοντας συχνές βλάβες με αποτέλεσμα να παραμένουν καθηλωμένα για αρκετό διάστημα.
Στην πραγματικότητα, τα CL-215 θα έπρεπε να έχουν αποσυρθεί εδώ και χρόνια και να έχουν αντικατασταθεί με νέο στόλο καθώς στο Δημόσιο η συντήρησή τους κοστίζει περισσότερο και από την αγορά νέων Καναντέρ!
Πρόκειται για τον δεύτερο τύπο αεροσκάφους σε ολόκληρη της Αεροπορία με το ακριβότερο κόστος ανά ώρα πτήσης. Να σημειωθεί ότι αυτός ο τύπος Καναντέρ είναι πλέον σε θέση να πραγματοποιήσει μόνον μία αεροπυρόσβεση τη μέρα, ενώ δεν μπορεί να απογειωθεί αν η θερμοκρασία ξεπεράσει τους 38 βαθμούς Κελσίου.
Παρόμοια ή και χειρότερη είναι η κατάσταση, είναι και με τον στόλο των 30 πυροσβεστικών-ψεκαστικών αεροσκαφών Pezetel (PZL) που σταθμεύουν στην 359 ΜΑΕΔΥ, με έδρα το αεροδρόμιο Τατοΐου.
Από τα συνολικά 18 «ελαφρά» όπως χαρακτηρίζονται αεροσκάφη, σε «πτητική διαθεσιμότητα» βρίσκονται ελάχιστα. Τα περισσότερα από αυτά έχουν ως έτος κατασκευής το 1983. Εκτός της παλαιότητάς τους έχουν περιορισμένες επιχειρησιακές δυνατότητες. Για τον λόγο αυτό εξάλλου χρησιμοποιούνται κυρίως σε αποστολές επιτήρησης δασικών εκτάσεων.
Περισσότερα από 180 εκατ. ευρώ ξοδεύτηκαν την τελευταία πενταετία από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την ενοικίαση πυροσβεστικών εναέριων μέσων.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από αέρος θα συνδράμουν και φέτος τρία βαρέους τύπου ελικόπτερα πυρόσβεσης, της αμερικάνικής Erickson Air Crane καθώς και επτά μεσαίου τύπου, ρωσικής προέλευσης, τα Καμόφ και τα Μ8. Η προμήθεια και η επιλογή της εταιρείας γίνεται μέσω της νατοϊκής υπηρεσίας NAMSA και στις 15 Ιουνίου ολοκληρώνεται η παραλαβή τους.
Πάντως το 2011 τα Ερικσον μας στοίχησαν περίπου 10.000.000 ευρώ.
Με τα χρήματα που δαπανήθηκαν από την αντιπυρική περίοδο του 2007 μέχρι και αυτή του 2012, η Πυροσβεστική θα μπορούσε να έχει αγοράσει οκτώ ολοκαίνουργια πυροσβεστικά αεροσκάφη, με επιχειρησιακές δυνατότητες ακόμα μεγαλύτερες των Καναντέρ, και να έχει κάνει απόσβεση μεγάλου μέρους του κόστους αγοράς τους από την ενοικίασή τους, τους χειμερινούς μήνες στην Ελλάδα, σε χώρες του νοτίου ημισφαιρίου που μαστίζονται από πυρκαγιές, γιατί όταν εμείς έχουμε χειμώνα, στο νότιο ημισφαίριο υπάρχει καλοκαίρι.
Σχετική πρόταση μάλιστα είχε συζητηθεί με την αυστραλιανή κυβέρνηση, η οποία είχε προτείνει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να της παρέχουμε για τους χειμερινούς μήνες τα πυροσβεστικά αεροσκάφη μας και αυτή να στέλνει το καλοκαίρι τα δικά της.
defencenews.gr

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ  
    Μια   και  ο λόγος για την  πρόεδρο  της Βουλής  να σας αποκαλύψω  ένα  παρ’  ολίγον  επεισόδιο  της  με τον πρώην  γενικό  διευθυντή του Κοινοβουλίου και  νυν  ειδικό  σύμβουλο  του  προέδρου  της ΝΔ κ Θεοδωρόπουλο . Προχθές  , η Κωνσταντοπούλου  έπεσε  πάνω του σε ένα διάδρομο της Βουλής και, μετά τα τυπικά , τον ρώτησε , μάλλον προσβλητικά : «Έχετε  παραδώσει τα κλειδιά του γραφείου σας κύριε Θεοδωρόπουλε ;» «Μά  τι λέτε ; Φυσικά» απάντησε εκείνος
  «Όλα τα  κλειδιά ; Να μην το ψάξω δηλαδή;» επανέλαβε την ερώτηση , με μία  έκφραση δυσπιστίας στο πρόσωπο της η πρόεδρος της Βουλής . «Όλα κυρία πρόεδρε!» απάντησε κατακκόκινος και προσβεβλημένος ο επί δεκαετίες γενικός διευθυντής του Κοινοβουλίου και αναχώρησε δίνοντας τόπο στην οργή .

Ω τι έκπληξη! Και ξαφνικά εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις – Επιμένει στους εκβιασμούς του το ΔΝΤ για τα εργασιακά – Μαξίμου: “Δεν κάνουμε πίσω οι γραμμές μας έγιναν…κατακόκκινες”

brussels

Νομοθέτηση ομαδικών απολύσεων και δέσμευση ότι δεν… θα επανέλθουν οι συλλογικές συμβάσεις ζητά το Ταμείο στο Brussels Group. Αντίδραση από την Αθήνα που αρνείται να υποχωρήσει σε αυτές τις απαιτήσεις.
Για ξαφνική εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις μιλά το Μαξίμου «δείχνοντας» το ΔΝΤ. Σύμφωνα με στελέχη του, οι εκπρόσωποι του Ταμείου επανέφεραν δυναμικά το αίτημα για ομαδικές απολύσεις και για μη επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων που προωθεί νομοθετικά το υπουργείο Εργασίας.

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους 55χρονη κατηγορούμενη για εξαπάτηση 36 ατόμων

dikastiria-irakleio_0

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε σήμερα η 55χρονη στο Ηράκλειο, η οποία σύμφωνα με την δικογραφία που σχηματίστηκε εναντίον της, είχε καταφέρει να εξαπατήσει 36 άτομα, προσποιούμενη την υπάλληλο διάφορων υπηρεσιών του Δημοσίου και υποσχόμενη την ένταξή τους σε Ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης. Συνολικά είχε αποσπάσει από τα 36 άτομα περισσότερα από 51.000 ευρώ. Η 55χρονη στην οποία έχει ασκηθεί δίωξη για άπατη σε βαθμό κακουργήματος, κατά την απολογία της στον ανακριτή αρνήθηκε τις κατηγορίες και αφέθηκε ελεύθερη με τον όρο να εμφανίζεται κάθε 1η και 15 του μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της και να καταβάλει χρηματική εγγύηση 10.000 ευρώ.
Η 55χρονη συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη με την αυτόφωρη διαδικασία, όταν σύμφωνα με την Αστυνομία, διαπιστώθηκε ότι σε συνάντηση που είχε με έναν 27χρονο μία 26χρονη, απέσπασε συνολικά και από τους δύο 526 ευρώ, υποσχόμενη να τους εντάξει σε διάφορα επιδοτούμενα προγράμματα, αν της καταβάλουν χρηματικά ποσά, που δήθεν χρειαζόταν για τη διαδικασία της ένταξής τους. Στη συνέχεια όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την προανάκριση, η 55χρονη από το τέλος του 2011 προσποιούμενη υπάλληλο διαφόρων Δημόσιων Υπηρεσιών και άλλων φορέων τους με το πρόσχημα της ένταξης ανυποψίαστων πολιτών σε διάφορα επιδοτούμενα προγράμματα, είχε καταφέρει να αποσπάσει περισσότερα από 51.000 ευρώ από 36 συνολικά άτομα.

“ΠΑΜΠΛΟΥΤΑ ΒΑΠΟΡΑΚΙΑ”: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΚΟΝΟΜΗΣΑΝ ΤΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΟΙ “ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ” ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΑ “ΣΑΠΙΑ” ΓΙΑ “ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ” ΚΑΙ ΜΠΟΜΠΟΛΕΣ. ΟΙ ΓΡΙΕΣ ΚΟΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΖΟΥΜΙ…

exofilo-savvato

ΣΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ

ΠΛΟΥΣΙΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ “ΙΟΥΔΑΙΩΝ” ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ “ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ”

ΠΟΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ;
ΛΕΜΕ ΚΑΜΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΩΡΑ

ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ…Δείτε ακόμα

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...