Πέμπτη, 7 Μαΐου 2015

ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣΑΘΗΝΑ 8-5-2015.

Η Ελλάς είναι ένα πολύ γερό έθνος που έχει εγκλωβιστεί μέσα σε μια πλαστή μικρότητα, αποξενωμένο από τις εγγενείς δυνάμεις τού εδάφους και τής γεωπολιτικής πραγματικότητας. Το πρόβλημα τής οικονομίας είναι το όπλο που έχει στραφεί σε βάρος μας προκειμένου να αποτραβηχτεί το ελληνικό βλέμμα από τούς κινδύνους τής εθνικής μας ασφάλειας. Θέλουν νεοταξίτες, βάρβαροι και ψευτορωμιοί να ξεχάσουμε τον Οικουμενικό Ελληνισμό, να σβήσουμε τούς ακρίτες μας και να πάμε σε μια μικρή Ελλάδα ολιγότερο ελληνική και επομένως μη βιώσιμη.

Το ζήτημα τής πυρκαγιάς που προκλήθηκε τις προάλλες σε ισλαμικό τζαμί τής Κομοτηνής, σε μια περιοχή που το τουρκικό προξενείο και οι πράκτορές του κάνουν άνετα δουλειές τού εκτουρκισμού τής περιοχής, είναι πάρα πολύ σοβαρό και ενδεικτικό των πραγματικών συνθηκών που βιώνουμε. Η Άγκυρα διεκδικεί τόσο την Ελεύθερη Θράκη Μας όσο και νησιά μας ως τάχα τμήμα τής τουρκικής επικράτειας. Οι Τούρκοι επιδιώκουν να αναστήσουν την Οθωμανική Αυτοκρατορία για τούς ίδιους λόγους που θα πρέπει κι εμείς να αναστήσουμε την Ελληνική Αυτοκρατορία τής Αγίας Ρωμανίας. Για λόγους εθνικής ασφάλειας και κυριαρχίας.

Η μεγάλη διαφορά μας με τους τουρκομογγόλους είναι πως η Ελλάς στηρίζεται στην ιστορική δικαιοσύνη και το καθαγιασμένο αίμα των αγίων και των ηρώων, δίκαιο που καταπάτησε το βρωμερό τουρκικό ξίφος. Αυτό το δίκαιο πρέπει να το φέρουμε σιμά με την δύναμη και την επεκτατική μορφή, ώστε να θωρακίσουμε το Έθνος μας από τον σιωνισμό που κρύβεται πίσω από τα πάσης φύσεως χτυπήματα που δεχόμαστε. Είναι μια εκτίμηση που τεκμαίρεται από την δυναμική εισβολή τής πολυπολιτισμικής και λαθρομεταναστευτικής λαίλαπας, τής δήθεν ευπαθούς και προσφυγικής πλημμυρίδας που συνοδεύεται από τούς τζιχαντιστές τού Ισλαμικού Κράτους που προστατεύει η Τουρκία και ανέχεται ο νεοταξισμός έως εκεί που δεν θίγονται τα συμφέροντά του.

Η Τουρκία έχει πει επανειλημμένα πως θεωρεί προστατευόμενες υπ’ αυτήν μάζες τόσο τούς Έλληνες φυσικά κι όχι Τούρκους μουσουλμάνους τής Θράκης, συχνά και εκείνους των Δωδεκανήσων, όσο και τούς λαθρομετανάστες που είναι απολύτως σκόπιμα νέας ηλικίας και ισλαμικού θρησκεύματος πληθυσμοί. Έχει μάλιστα ζητήσει ανακαινίσεις και λειτουργίες Τζαμιών, τόσο η ίδια όσο και αραβικά και σιωνιστικά συμφέροντα, διότι πολύ απλά οι θρησκευτικοί χώροι συνοδεύονται από την παγίωση τής παρουσίας των πιστών τους.

Και φυσικά το να είναι κάποιος προστατευόμενος κάποιας χώρας σημαίνει πως αν αυτή η χώρα θεωρήσει πως προκλήθηκε ή προκαλέσει η ίδια εσκεμμένα προσβολή και ζημιά στον προστατευόμενο, εισβάλει ως τάχα δύναμη νομιμότητας, όπως συνέβη με τα Σεπτεμβριανά στην Κωνσταντινούπολη και τον Αττίλα στην Κύπρο Μας.

Η αντιστροφή τού εγκλωβισμού που μάς έχουν επιβάλλει είναι η πλήρης αξιοποίηση τού γεωφυσικού παράγοντα και η εξωστρέφεια όχι μόνο στην οικονομία μα και στην εθνική και εξωτερική μας πολιτική. Να εκκαθαρίσουμε την κοινωνία μας και τούς ακριτικούς θύλακες από τις εστίες εσωτερικού χαλασμού. Το αναφαίρετο δικαίωμα τής ζωής τού λαού και τής κυριαρχίας τού Έθνους μάς επιτρέπει την προστασία τής Φυλής μας με την υποταγή των εχθρών της.

Η υγιής και αυτοφυής ανάπτυξη που χρειαζόμαστε για να βλαστήσει και να καρπίσει χρειάζεται πολύ και γόνιμο έδαφος. Χρειαζόμαστε την δημιουργία μιας γεωπολιτικής πραγματικότητας που στηρίζεται στην απελευθέρωση κάθε γης που διαθέτει συμπαγείς ελληνικούς πληθυσμούς και καθάρια ελληνική ιστορία. Τα ορμητήρια από όπου δεχόμαστε πιέσεις είναι και θα γίνουν οπωσδήποτε οι πύλες εισόδου στην Μεγάλη και Φυσική Ελλάδα.

Το μέλλον τής Ελλάδος είναι το φτιάξιμο και πάλι τού δικού της κόσμου. Η θέση που μάς έβαλε ο Θεός επάνω στην γη είναι το παρατηρητήριο και το γεωστρατηγικό πέρασμα προς πάσα γεωγραφική κατεύθυνση. Είμαστε καμωμένοι για Μεγάλη Δύναμη και κινητήριος μοχλός τής ανθρωπότητας. Καθαρό και σφαλισμένο έναντι τής παγκοσμιοποίησης Κάστρο. Διεκδικητική Ελλάς με πολιορκητικό κριό τον φυλετικό και πολιτισμικό μας χαρακτήρα. Διεισδυτικότητα πολιτική, οικονομική και στρατιωτική στην γεωπολιτική μας αυλή.

Μια φιλόδοξη πολιτική ανοικτών θυρών προς τον Ελληνικό Κοινοτισμό είναι η στρατηγική πολιτική τού Ελληνικού Εθνικοκοινωνισμού. Οι δε συμμαχικές επιλογές μας πρέπει να εμπνέονται από την σύνδεση τής εταιρικής σχέσης με τα εθνικά μας συμφέροντα και όχι με την απεμπόληση τής κυριαρχίας και τις ηλίθιες συγκυριαρχίες.

Να εξασφαλίσουμε ενότητα, αυτάρκεια και προσήλωση στον κοινό σκοπό. Να καταστήσουμε την Πατρίδα μας διεθνή ενεργειακή δύναμη. Και φυσικά να μετουσιώσουμε την στρατιωτική ισχύ με την εθνική υπεροχή και την επιστροφή των αλύτρωτων πατρίδων στην Μητέρα Αυτοκρατορική Ελλάδα. Η Λαϊκή και Εθνικιστική Ελλάς είναι η Προστασία και η Στέγη πάσης ελληνικής ψυχής. Και πάσα ελληνική ψυχή είναι και μια Ελλάδα.

Είναι ζωτικής φύσεως ζήτημα να λυτρώσουμε τον Έλληνα από τα δεσμά μιας τεχνητής μιζέριας ηθικής κυρίως τάξεως. Είμαστε ένα μεγάλο και δημιουργικό Έθνος, ένας πολιτισμικός και φυλετικός χείμαρρος. Κανένα φράγμα δεν μπορεί να μείνει όρθιο εμπρός μας.

Το βιβλίο τής ιστορίας θέλει να εγγράψει καινούργιες και κατά δικές μας σελίδες. Μού αρέσει να κατακτώ την ζωή και να τής δίδω τα δικά μου σύνορα. Μού αρέσει οι αποφάσεις και οι μάχες να λαμβάνονται από εμένα και να κάνω νίκες για έναν ευρύχωρο για τα παιδιά μας Ελληνισμό. Ιδού ο δρόμος μας.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

LIVE ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ- ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ- ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΛΕΠΤΟ ΣΕ ΛΕΠΤΟ-ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ! -ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ MAKELEIO.GR)

Χρυση-Αυγη-σημαια


Δείτε LIVE εικόνα από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου θα διεξαχθεί η δεύτερη συνεδρίαση:
ΔΕΙΤΕ LIVE! ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΥΝΔΕΣΗ με τη δίκη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ – ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΜΑΚΕLEIO.GR
Λίγο μετά τις 8:20  έφτασε στον Κορυδαλλό η μητέρα του Παύλου Φύσσα για να παραστεί στην δεύτερη συνεδρίαση της δίκης της Χρυσής Αυγής
Διαβάστε ακόμα: ΕΦΤΑΣΕ στον Κορυδαλλό η ΜΑΝΑ του Παύλου Φύσσα (βίντεο MAKELEIO.GR)

Μήνυμα Τσίπρα: Χωρίς χρηματοδότηση δεν θα πληρώσουμε τις δόσεις


Μήνυμα Τσίπρα: Χωρίς χρηματοδότηση δεν θα πληρώσουμε τις δόσεις
Ηχηρό μήνυμα στους δανειστές πως η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να συνεχίσει να αποπληρώνει τα οφειλόμενα αν δεν υπάρξει εκταμίευση χρημάτων, στέλνει η εφημερίδα «Αυγή». Στο σημερινό κύριο άρθρο γνώμης της εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται «Τα ψέματα τέλειωσαν, ο Μάιος προχωράει, η Αθήνα έχει διαμηνύσει και οι δανειστές γνωρίζουν ότι, εάν δεν υπάρξει χρηματοδότηση, δεν θα πληρωθούν οι επόμενες δόσεις -και αυτό είναι πλέον αντικειμενικό και όχι μπλόφα. Το μπαλάκι είναι πλέον σ' αυτούς».

«Πυρ και κίνηση» Μπιλάλ Ερντογάν στη Θράκη


Πιστοί στο «όραμα» της ελληνοτουρκικής φιλίας, δεν θα μπορούσαμε παρά να ακολουθήσουμε βήμα προς βήμα τον γιο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, του πολυχρονεμένου σουλτάνου της Άγκυρας, τον Τούρκο… μεγαλοεπιχειρηματία (ορισμένοι το έχουν στο αίμα τους και κάνουν συγκλονιστικές επιτυχίες… πριν καν δουλέψουν), Μπιλάλ Ερντογάν, στην «κοινωνική» όπως μας είχε πει επίσκεψή του στη Θράκη.

Η θεραπευτική δύναμη της Οδύσσειας του Ομήρου


Γράφει η Ιουλία Πιτσούλη - Η ομηρική Οδύσσεια είναι μια μορφή βαθιάς θεραπείας. Το Ομηρικό έπος είναι ένα ταξίδι αυτογνωσίας που μας καλεί να λύσουμε τα σκοινιά που μας δένουν με την περιορισμένη αντίληψη του εαυτού μας και να ανοιχτούμε στις απέραντες μέσα μας θάλασσες αναζητώντας κάτι πολύτιμο. Τον αληθινό εαυτό μας.
Ποιος είναι ο Οδυσσέας; Είστε, εσείς, εγώ, ο κάθε άνθρωπος. Πλάνητες όπως αυτός, περιπλανώμεθα από εμπειρία σε εμπειρία, γευόμαστε τους γλυκούς καρπούς των Λωτοφάγων, ξεχνιόμαστε από το τραγούδι των Σειρήνων, συντριβόμαστε ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη λαχταρώντας πάντα την επιστροφή μας στην επουράνια μακαριότητα και στην Πηνελόπη-ψυχή μας. Η Οδύσσεια είναι το τραγούδι του νόστου, η λαχτάρα και ο πόνος μας για τον γυρισμό στην Πηγή μας.

ΩΣ ΚΑΙ 4.000 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΣΙΑ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ ΑΠΟ ΤΣΕΤΣΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΗΓΑΝ ΓΙΑ ΤΖΙΧΑΝΤ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ


Μέχρι και 4.000 μετανάστες από την Κεντρική Ασία ταξίδεψαν στη Συρία έχοντας στρατολογηθεί από τσετσένους στη Μόσχα. Μια πρόσφατη έκθεση αναφέρει ότι στα 3 τελευταία χρόνια  2.000 με 4.000 ταξίδεψαν στη Συρία από το Tadjikistan. Πολλοί από αυτούς στρατολογήθηκαν στη Μόσχα. H Olimova μου διηγήθηκε αυτήν την ιστορία ενώ ήμουν στο Tadjikistan. Εκεί έμαθα ότι η πλειοψηφία των μαχητών tadjiks στην Isis, όπως ο Rajabov, στρατολογήθηκαν ενώ εργάζονταν ως μετανάστες εργάτες σε εργοτάξια κι οικοδομές στη Μόσχα εμφανώς από «ομάδες τσετσένων».Ως και  4.000 μετανάστες από την Κεντρική Ασία θεωρείται ότι πήγαν στη Συρία.

Ρωσική βοήθεια: Έρχονται δωρεάν εκατοντάδες οχήματα για τον εξοπλισμό των ΜΟΜΑ!


Εκατοντάδες μηχανήματα για τις νεοσυσταθείσες ΜΟΜΑ (ΔΙΔΕΡΓΩΝ) που αποφάσισε το ΥΠΕΘΑ πρόκειται να προσφερθούν δωρεάν από τη Ρωσία. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες κατόπιν ελληνικού αιτήματος και πιο συγκεκριμένα του υπουργού Εθνικής Άμυνας Π.Καμμένου στο οποίο η ρωσική πλευρά απάντησε καταφατικά και με προσωπική απόφαση του Ρώσου υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοιγκού η Ρωσία θα προσφέρει στις τέσσερις νέες ΜΟΜΑ εκατοντάδες μηχανήματα (εκσκαφείς, γεωπροωθητές, φορτηγά και γενικώς οχήματα οδοποιίας παντός τύπου) εντελώς δωρεάν για τον εξοπλισμό των τεσσάρων νέων κλιμακίων Δημόσιων Έργων του Στρατού.

Αυστριακή εφημερίδα: Έλληνες εάν συμβιβαστείτε θα καταστραφείτε!


Αυστριακή εφημερίδα: Έλληνες εάν συμβιβαστείτε θα καταστραφείτε!
Ενδεχόμενος συμβιβασμός της Ελλάδας με τους πιστωτές της οδηγεί τη χώρα μόνον ακόμη περισσότερο στην καταστροφή, διότι αν περάσουν οι θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το αποτέλεσμα θα είναι να καταστραφούν και την επόμενη χρονιά αποθέματα κεφαλαίων στην χώρα, μια εξέλιξη που είναι γνωστή μόνον από περιόδους πολέμου, προειδοποιεί σε άρθρο της την Τρίτη η μεγαλύτερη αυστριακή οικονομική εφημερίδα «Βίρτσαφτσμπλατ».

Για εγκλήματα πολέμου πρέπει να διωχθούν Σαρκοζί-Ολάντ! Βοήθησαν τους σημερινούς ακραίους ισλαμιστές


Η Γαλλία παρέδωσε μυστικά όπλα στους αντάρτες στη Συρία παρά το εμπάργκο
Η Γαλλία παρέδωσε επιθετικά όπλα στους σύρους αντάρτες το 2012, παρά το ευρωπαϊκό εμπάργκο που είχε επιβληθεί από το 2011, αναφέρει ένα βιβλίο με τίτλο «Στα παρασκήνια της γαλλικής διπλωματίας» που θα κυκλοφορήσει στις 13 Μαΐου.

Οι Τούρκοι προκαλούν και πάλι: Τώρα αμφισβητούν και την Σαμοθράκη!


Αμφισβητεί ευθέως τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας στη Σαμοθράκη η Τουρκία, η οποία με ΝΟΤΑΜ (Notice to Airmen) που εξέδωσε την Τρίτη το μεσημέρι, ειδοποιεί την παγκόσμια αεροπορική κοινότητα ότι η Σαμοθράκη την οποία μάλιστα αναφέρει με τουρκική ονομασία, είναι κάτι σαν αποστρατικοποιημένη ζώνη! Την ίδια ώρα, η Άγκυρα στήνει άσκηση έρευνας και διάσωσης, μέσα στον ελληνικό εναέριο χώρο, με σενάριο διάσωσης μεταξύ Χίου και Λέσβου στα διεθνή ύδατα, λέγοντας ότι δεν έχει καμία υποχρέωση ενημέρωσης των ελληνικών αρχών, που έχουν την αρμοδιότητα έρευνας και διάσωσης στο FIR Αθηνών.Η γειτονική χώρα κατά την προσφιλή της τακτική ανοίγει πολλά μέτωπα διεκδικήσεων κάθε φορά που τίθεται θέμα διαπραγμάτευσης.
Τώρα η αφορμή στάθηκε μια ελληνική ΝΟΤΑΜ που προειδοποιούσε για δέσμευση μιας περιοχής κοντά στη Σαμοθράκη για ασκήσεις. Η Τουρκία επικαλούμενη ψευδώς τη Συνθήκη της Λωζάνης ενημερώνει την παγκόσμια αεροπορική κοινότητα ότι το νησί SEMADIREK όπως το αναφέρει στα τουρκικά και σε παρένθεση Σαμοθράκη στην αγγλική γλώσσα, δεν πρέπει να περιλαμβάνεται σε οποιαδήποτε σενάρια στρατιωτικών ασκήσεων ή να γίνεται σε αυτή κάποια στρατιωτική άσκηση.

news247

Όλη η ... "αφρόκρεμα" της Αθήνας στο Lagonissi Resort! Επιχειρηματίες, πολιτικοί, υπόδικοι για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και αντιμνημονιακοί δημοσιογράφοι!

Αντιγράφουμε από τον σημερινό "Βηματοδότη" χωρίς πολλά σχόλια : "Ισως να διερωτηθείτε πού πάνε τα λεφτά. Τώρα που αρχίζει να καλοκαιριάζει τα χρήματα φαίνεται πως οδεύουν προς παραλία. Δεν έπεφτε καρφίτσα στο Lagonissi Resort (είσοδος 35 ευρώ) την Πρωτομαγιά. Το πολυτελές ξενοδοχείο είχε μεγάλη πληρότητα και στην παραλία και στα εστιατόριά του έβλεπες επιχειρηματίες, πολιτικούς, κάνα δυο υπόδικους για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και ελεγχoμένους για τη λίστα Λαγκάρντ, δημοσιογράφους (αντιμνημονιακών εντύπων) και αρκετούς δικαστικούς λειτουργούς. Εκαναν όλοι παρέα, αν και κρατούσαν τους τύπους, σαν να μη συνέβαινε τίποτε. Την ίδια ημέρα μαθαίνω ότι η κοσμική Μύκονος (που η κρίση την αφήνει παντελώς αδιάφορη), με τα ακριβά ρεστοράν της, τα πολυτελή ξενοδοχεία της και τις παραλίες της, ήταν γεμάτη από επιχειρηματίες, μοντέλα και ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης". Χαμός!...

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κασιμάτη πιστεύει ότι για την Άννυ και για την τραγωδία στις Άλπεις, ευθύνη έχει το μνημόνιο και ο φιλελευθερισμός. Ενδιαφέρον...

Για του λόγου το αληθές η δήλωση της Νίνας Γ. Κασιμάτη στο Facebook:

"Είμαι συγκλονισμένη. Δεν τις χωράει ανθρώπου νους τις λεπτομέρειες της δολοφονίας της τετράχρονης Άννυ. Από τον μπαμπά της... Οι άνθρωποι, στην ιστορική αυτή φάση του καπιταλισμού, μετατρέπονται σε τέρατα. Και το κατάλοιπο μνημονιακό κράτος, που είναι καθόλου κράτος, τους εξαχρειώνει ακόμη περισσότερο, αφού δεν μπορεί να τους βοηθήσει.
Κανένα ελαφρυντικό στον πατέρα αυτόν, αλλά πέρα από τα δακρύβρεχτα που θα ακούσουμε για το προφανές του ειδεχθέστατου αυτού εγκλήματος, ας σκεφτούμε τις αιτίες και το που οδεύουμε αν ανεχθούμε αυτήν την οικονομική τροπή. Ας αναλάβουμε όλοι την ευθύνη να πούμε δεν πάει άλλο, όποιο κι αν είναι το πρόσκαιρο κόστος. Άλλωστε και η "τρέλα" του πιλότου της Germanwings δεν είναι άσχετη με την πίεση στο νεοφιλελεύθερο μοντέλο.
Οι συνήθεις σταθερές δεν γκρεμίζονται, αντιστρέφονται. Ο πιλότος παίρνει μαζί του τους επιβάτες του στην προσωπική του άβυσσο, ο πατέρας που πρέπει να θρέψει το παιδί του, το κάνει τροφή...
Ή όλοι μαζί θα γλιτώσουμε, ή κανένας μας.


Συγγνώμη Άννυ για την κοινωνία που δεν προλάβαμε να εξανθρωπίσουμε για να γεννηθείς."

Δε με ενοχλεί αυτή καθαυτή η πρόταση για θανατική ποινή.

Με ενοχλεί η υποκρισία που βρίσκει μόνο τότε το θάρρος να εκφραστεί όταν έχει πατήσει επάνω στον όχλο και το νωπό θυμικό του, στην αντίδραση του αγανακτισμένου. Γιατί "κανείς δεν ψεύδεται περισσότερο από τον αγανακτισμένο" όπως είπε ο Νίτσε.

Ο άνθρωπος είναι στέβλωση μορφώματος απελπισμένων και αιθεροβαμόνων!

Τρομερή μεταρρύθμιση που προτείνει ο Θεοδωράκης για να προκόψει αυτός ο τόπος : Να κάνουμε σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια. Πιστεύω ότι με τέτοιες μεταρρυθμίσεις θα γίνουμε Χονγκ Κονγκ σε μια 5ετία.

Ποιος είναι, τελικά, ο υπουργός που έβγαλε 80.000 ευρώ στο εξωτερικό;


Σάλο έχει προκαλέσει το δημοσίευμα της εφημερίδας “Θεσσαλονίκη” για αναπληρωτή υπουργό της κυβέρνησης που έβγαλε 80.000 ευρώ στο Λουξεμβούργο...
maksimoy

Σάλο έχει προκαλέσει το δημοσίευμα της εφημερίδας “Θεσσαλονίκη” για αναπληρωτή υπουργό της κυβέρνησης που έβγαλε 80.000 ευρώ στο Λουξεμβούργο το Μάρτιο. Κι ενώ κυβερνητικοί κύκλοι μιλούν για ανυπόστατο δημοσίευμα, η εφημερίδα επανέρχεται σήμερα με νέα στοιχεία…
Η κυβέρνηση περιμένει την αποκάλυψη του ονόματος προκειμένου να περάσει στην αντεπίθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου έκαναν την δική τους έρευνα και έχουν καταλήξει “ότι το δημοσίευμα είναι ανυπόστατο”. Σημειώνουν ακόμη ότι το τραπεζικό απόρρητο το επικαλείται η εφεημερίδα για να προστατευθεί η ίδια και ότι εάν υπάρχουν πράγματι αποδεικτικά στοιχεία υπάρχουν τρόποι για να δημοσιοποιηθούν. Άλλωστε κάτι παρόμοιο έκανε και η κυβέρνηση όταν αποκάλυψε ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Γκίκας Χαρδούβελης είχε βγάλει χρήματα στο εξωτερικό.

Σε 15 ημέρες περισσότερες από 120.000 αιτήσεις για επίδομα σίτισης


Και μπορεί οι Ευρωπαίοι να νοιάζονται μόνο για τους αριθμούς, όμως τα επακόλουθα της κρίσης διαγράφονται με τα πλέον μελανά χρώματα στις αιτήσεις...
krish

Και μπορεί οι Ευρωπαίοι να νοιάζονται μόνο για τους αριθμούς, όμως τα επακόλουθα της κρίσης διαγράφονται με τα πλέον μελανά χρώματα στις αιτήσεις για ανθρωπιστική κρίση που γίνονται καθημερινά.

Πανούσης: Πολύ γρήγορα θα έχουμε το θάνατο και του δολοφόνου της Άννυς


 Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σχολιάζοντας το ειδεχθές έγκλημα του 4χρονου κοριτσιού που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, μίλησε για...
panoyshs

 Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σχολιάζοντας το ειδεχθές έγκλημα του 4χρονου κοριτσιού που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, μίλησε για μη ανθρώπινη συμπεριφορά, ενώ προέβλεψε και το… γρήγορο θάνατο του δράστη!
«Δεν μπορεί κανείς ούτε να το αναλύσει εγκληματολογικά, ούτε ποινικά, ούτε κοινωνικά. Μιλάμε για μια ακραία, μη ανθρώπινη συμπεριφορά, πολλώ μάλλον που ήταν και παιδί του –δεν ήταν ένα ξένο παιδί που απήχθη ή κάτι άλλο. Άρα περνάμε σε μία σκοτεινή πλευρά της ανθρώπινης φύσης η οποία δεν έχει αντικείμενο εξέτασης. Δεν έχει τίποτα να πεις» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης για το έγκλημα με τη μικρή Άννυ που έχει σοκάρει το πανελλήνιο.
Αναφερόμενος στον παιδοκτόνο πατέρα, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξήγησε ότι: «Ο ίδιος αν μπορέσει να πει κάτι… Και ο ίδιος νομίζω σε αυτές τις περιπτώσεις… Συνήθως, ξέρετε, αυτοκτονούν ή έχουν κάποιον βίαιο θάνατο από αλλού. Δεν αντέχεται αυτό ούτε από τον ίδιο που το έκανε, ούτε από τη σύζυγο. Δεν αντέχεται αυτό».
Ο κ. Πανούσης συνέχισε λέγοντας: «Κοιτάξτε, όταν σκοτώσεις τη μάνα σου ή το παιδί σου… και όλα αυτά, με βιασμούς ή τέτοιου είδους δολοφονίες… Υπάρχει ένας κώδικας τιμής μέσα στις φυλακές, εντός ή εκτός εισαγωγικών. Άρα γι’ αυτό σας είπα ότι εγώ νομίζω ότι σε αυτές τις περιπτώσεις πολύ γρήγορα θα έχουμε το θάνατο και του ίδιου του δράστη».
Αν, βέβαια, κρίνουμε από το σημερινό επιχειρούμενο δημόσιο λιντσάρισμα του δράστη από τους παρευρισκομένους κατά την άφιξη του στη ΓΑΔΑ, μάλλον δεν έχει και άδικο…

Συνεχίζονται οι ορδές μεταναστών που διασώζονται στο Αιγαίο


Δεν σταματάνε οι ορδές μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα και στις γειτονικές χώρες δια θαλάσσης… Συγκεκριμένα, περισσότερους από 600 μετανάστες...
metanastes

Δεν σταματάνε οι ορδές μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα και στις γειτονικές χώρες δια θαλάσσης…
Συγκεκριμένα, περισσότερους από 600 μετανάστες έχουν διασώσει οι λιμενικές αρχές της Τουρκίας τις τελευταίες πέντε ημέρες στο Αιγαίο.
Ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά που είχαν φύγει από τη Συρία με φουσκωτές λέμβους, αναφέρει το γραφείο του διοικητή της επαρχίας της Σμύρνης.
Από τους 636 διασωθέντες μετανάστες οι 400 προέρχονται από τη Συρία, ενώ οι υπόλοιποι έχουν φύγει από το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Μιανμάρ και κάποιες αφρικανικές χώρες, επισήμανε το γραφείο του κυβερνήτη σε ανακοίνωση που εξέδωσε.
Μέσω του δικτύου των πληροφοριοδοτών του, το λιμενικό εντόπισε και συνέλαβε ύποπτο για διακίνηση ανθρώπων.
Περίπου 2 εκατομμύρια Σύροι πρόσφυγες έχουν φύγει για να γλιτώσουν από τις εχθροπραξίες στην πατρίδα τους και έχουν βρει καταφύγιο στη γειτονική Τουρκία.
Σχεδόν 51.000 άνθρωποι έχουν εισέλθει στην Ευρώπη μέσω της θαλάσσιας οδού, οι 30.500 από την Ιταλία.
Και συνήθως μετά τη γειτονική Τουρκία, καταλήγουν στη χώρα μας…

BBC: Στο Eurogroup θα μάθουμε εάν η Ελλάδα χρεοκοπεί ή όχι!


Mε ένα αρκετά αιχμηρό άρθρο, το BBC προειδοποιεί ότι το Eurogroup της 11ης Μαΐου θα είναι απόλυτα καθοριστικό για τη...
bbc

Mε ένα αρκετά αιχμηρό άρθρο, το BBC προειδοποιεί ότι το Eurogroup της 11ης Μαΐου θα είναι απόλυτα καθοριστικό για τη χώρα μας για το εάν τελικά θα υπάρξει ή όχι Grexit.
Όπως αναφέρει ο Peston, την παραπάνω άποψη εξέφρασαν αρκετοί υπουργοί της βρετανικής κυβέρνησης αλλά και κορυφαίοι αξιωματούχοι με τους οποίους έχει συνομιλήσει, οι οποίοι του εκμυστηρεύθηκαν ότι η Γερμανία έχει χάσει τόσο την υπομονή της όσο και την όποια καλή θέληση είχε για την Ελλάδα.

Ο πα-τέρας της Άννυ είχε σχέση με τραβεστί!


Kαταιγιστικές οι αποκαλύψεις στην υπόθεση της Άννυ, καθώς κατάθεση έδωσε και ο τραβεστί σύντροφος του πατροκτόνου. Πλέον όλο και περιπλέκεται...
pateras

Kαταιγιστικές οι αποκαλύψεις στην υπόθεση της Άννυ, καθώς κατάθεση έδωσε και ο τραβεστί σύντροφος του πατροκτόνου. Πλέον όλο και περιπλέκεται περισσότερο το κουβάρι της ψυχογενούς προσωπικότητας αυτού του τόσο επικίνδυνου εγκληματία…
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία τις δικογραφίας η 4χρονη μεγάλωνε σε ένα ακατάλληλο περιβάλλον: τόσο η χρήση ναρκωτικών όσο και ο βίαιος χαρακτήρας, του πατέρα, που δεν δίσταζε να χτυπάει επανειλημμένα τόσο την 24χρονη Ντιμιτρίνα όσο και την ίδια του την κόρη, δημιουργούν αμέτρητα ερωτήματα.

Το Κρεμλίνο φοβάται ότι το Καζακστάν θα γίνει η επόμενη Ουκρανία


Πολλοί εμπειρογνώμονες  φοβούνται  s;hmera ότι οι προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν την περασμένη Κυριακή μπορεί να είναι η τελευταία ειρηνική...
???????????????????????????????????????????????????

Πολλοί εμπειρογνώμονες  φοβούνται  s;hmera ότι οι προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν την περασμένη Κυριακή μπορεί να είναι η τελευταία ειρηνική περίοδο στην ιστορία της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας, του Καζακστάν, αναφέρει η ιστοσελίδα postskriptum.org .
Ο 74ετών Πρόεδρος  της χώρας κέρδισε, λαμβάνοντας  το 98% των ψήφων, αλλά ο ίδιος έκανε ελάχιστα για να προετοιμάσει την θέση του για έναν κληρονόμο. Υπάρχει διάχυτος φόβος ότι στο Καζακστάν θα ξεσπάσει  διαμάχη αμέσως  μετά την αποχώρησή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ αναλυτικά ΠΟΙΟΙ είναι οι ΝΕΟΙ φόροι που έρχονται:Τι θα ισχύσει για έκτακτη εισφορά, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ

taxes-main

Με την κυβέρνηση να αναζητά τα 6,9 δις ευρώ και ψάχνοντας τρόπο προκειμένου να κάμψει τις αντιστάσεις των δανειστών προκειμένου να καταλήξουν σε μία συμφωνία και να πάρει η Ελλάδα χρηματοδοτική ανάσα, τα φορολογικά μέτρα φαίνεται πως είναι όλο και πιο κοντά.

DriverFM. Μετα τα blogs, τώρα και τα Εναλλακτικά Ραδιόφωνα


logodriverDriverFM, το εναλλακτικό ραδιόφωνο στο ίντερνετ!

Παραγωγοί από διάφορα σημεία της Ελλάδας και του πλανήτη: Αθήνα, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Κως, Σάμος, Λάρισα, Καραϊβική, Στοκχόλμη κ.α. Από τότε μέχρι σήμερα μετράμε περίπου 40 διαφορετικούς παραγωγούς, με 16 ενεργούς αυτή τη στιγμή.

Υπό κατάληψη το κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ

apth

Υπό κατάληψη τελεί, από το πρωί, το κτίριο διοίκησης του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), από μέλη της

ομάδας προσβασιμότητας, που διεκδικούν τη δημιουργία υποδομών, οι οποίες θα βελτιώσουν τις δυνατότητες της ισότιμης συμμετοχής τους στην ακαδημαϊκή ζωή.
Τα αιτήματά τους αφορούν την άμεση δημιουργία ραμπών, αναβατορίων ,τη συντήρηση του ασανσέρ, την εύρυθμη λειτουργία βαν με οδηγούς πλήρους ακαδημαϊκού ωραρίου και την αφαίρεση δύο θέσεων σε κάθε αίθουσα, έτσι ώστε ο φοιτητής να παρακολουθεί το μάθημα επί ίσοις όροις με τους συμφοιτητές του.
Σημειώνεται ότι, σήμερα, στις 9 το πρωί ήταν προγραμματισμένη συνεδρίαση της Συγκλήτου με θέματα την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδος και το Σχέδιο νόμου του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων για τις «Ρυθμίσεις άμεσων μέτρων για την εύρυθμη λειτουργία των βαθμίδων της εκπαίδευσης και της έρευνας και της τεχνολογικής ανάπτυξης»

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ. «#MARFIN Θα θυμόμαστε πάντα τους δολοφονημένους από το παρακράτος» του Νευρομάντη


Οι νεκροί είναι εκεί. Αλλά ορισμένοι δημοσιογράφοι, ενώ δήθεν θυμούνται τους νεκρούς, δεν φαίνεται να θυμούνται το ιστορικό πλαίσιο της εποχής εκείνης – τις κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες που συνέβαλαν στο να χαθούν τρεις συν ένας άνθρωποι. Κι επειδή δεν το θυμούνται εκείνοι (ενν. το πολιτικό πλαίσιο της εποχής), θέλουν να το ξεχάσουμε κι εμείς. Αμ δε!
(Θα ήταν ενδιαφέρον να βρούμε τι έγραφαν τότε οι συγγραφείς που σήμερα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα στα κείμενά τους.)

Όταν ο Σταύρος Θεοδωράκης σε τάιζε π@..τάνες για να μην βλέπεις τις κομματιασμένες μανάδες της Σερβίας! (Προσοχή Σκληρές Εικόνες)

1

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΚΛΗΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Τον Μάιο του 1999 η υφήλιος ζούσε… έναν ακόμη πόλεμο. Το Βελιγράδι ήταν παραδομένο στους βομβαρδισμούς. Άμαχοι σκοτώνονταν από πυραύλους για να τιμωρηθεί ο κακός Μιλόσεβιτς. Αλλά ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν έβλεπε αυτό το έγκλημα, όπως σήμερα δεν είδε το άλλο στο Φαρμακονήσι. Ο Θεοδωράκης ως διευθυντής σύνταξης του περιοδικού ΚΛΙΚ έβλεπε το νέο πρόσωπο της Αμερικής.
Του Φέλιξ
 
Σε όλο τον κόσμο έκαιγαν αμερικανικές σημαίες, διαμαρτυρόμενοι για τους βομβαρδισμούς (όχι επειδή όλοι αυτοί ήταν με τον Μιλόσεβιτς), αλλά ο Σταύρος στο περιοδικό που διηύθυνε με τον έτερο Καπαδόκη του σημερινού freepressικού νεοφιλελευθερισμού επέλεξε να κάνει πρωτοσέλιδο την αμερικανική σημαία με τον τίτλο «1999 το νέο πρόσωπο της Αμερικής». Μπροστά από τη σημαία η Πάμελα Άντερσον έβγαινε γυμνή από ένα αυγό, σηματοδοτώντας τη γέννηση της νέας Pax Americana, Life style, αναισθησία, βγάλσιμο της γλώσσας σε όσους δεν αποδέχονταν τα ευεργετικά αποτελέσματα των βομβαρδισμών. Κάτι ανάλογο άλλωστε γίνεται από τους ίδιους μιντιάρχες για όσους δεν αντιλαμβάνονται την ευεργεσία των μνημονίων. Μόνο που τη θέση της γυμνής Πάμελα έχουν πάρει τα διαφημιστικά για την ανάπτυξη.

«Ποιος απ’ τους Προστάτες θα μας Προστατέψει, Ποιος…» του Alexandros Raskolnick @I_Raskolnick


 Alexandros Raskolnick
Η δημοσιογράφος κ. Ακριβοπούλου, ξεχώριζε σαν τη μύγα μεσ’ στο γάλα, όταν εργαζόταν στη συχνότητα που νέμεται παράνομα ο αξιομνημόνευτος κ. Αλαφούζος.

Ευτυχώς για το καλό το δικό της αλλά και για το καλό του λειτουργήματος της δημοσιογραφίας, η εν λόγω, απολύθηκε ή αποχώρησε από εκεί. Ακόμα και σ’ αυτό το άντρο της διαπλοκής, πάντως, η φωνή της κατάφερνε να ξεχωρίζει μέσα στη μετριότητα των υπόλοιπων στελεχών της δημοσιογραφικής ομάδας του Σκάι.


Όχι μετριότητα στα μυαλά ή τις χάριτες των υπολοίπων μελών της ομάδας, ασφαλώς, αλλά μετριότητα  δημοσιογραφική. Μετριότητα μιας χαρακτηριστικής υποκειμενικότητας, που ίσως να πηγάζει από τις παχυλές τους αμοιβές και τη σφοδρή επιθυμία του αφεντικού τους να δημιουργείται ευνοϊκό κλίμα υπέρ των δοσίλογων που μας κυβερνούσαν μέχρι τις προάλλες. Παλιά τους τέχνη κόσκινο, που και σήμερα συνεχίζεται, δυστυχώς απρόσκοπτα.
Ας ανοίξουμε μια μικρή παρένθεση εδώ, γι’ αυτούς που θα έλεγαν ότι η κατηγορία του δοσιλογισμού, είναι μια κατηγορία υπερβολική ή θα ισχυρίζονταν ότι είναι άδικο να χαρακτηρίζεται δοσίλογος ένας κυβερνήτης ψυχικά άρρωστος, όπως ο αλήστου μνήμης πρωθυπουργεύων σαχλαμάρας. Οι διανοητικά διαταραγμένοι συγχωρούνται στα μάτια του Θεού, αφού όποιος τιμωρεί τρελό, διαπράττει χαράμι, θα πρότειναν οι δεύτεροι. Ορθόν το θεοσοφικό επιχείρημα, αλλά δεν μπορεί να υπάρχει ίχνος υπερβολής στον χαρακτηρισμό καθεαυτό, επειδή δεν μπορεί να λησμονήσει κανείς τους νεκρούς του μνημονίου ούτε να συγχωρήσει τους κλαυθμούς και τους οδυρμούς μιας ολόκληρης κοινωνίας που για μια πενταετία έχει γίνει κομμάτια, για να ταΐζεται η μηχανή του κιμά των «αγορών».
Κλείνοντας αυτήν την παρένθεση και ξαναγυρνώντας στη δημοσιογράφο κ. Ακριβοπούλου, σημειώνουμε ότι θα άξιζε τον κόπο να ακούσει κανείς την ραδιοφωνική της εκπομπή, της περασμένης Παρασκευής και 13 Μαρτίου. Πραγματικά θα άξιζε, πρωτίστως το τρίτο, αλλά και το τέταρτό μέρος!
Πρόκειται για μια ωριαία περίπου επισκόπηση του συστηματικού τρόπου με τον οποίο η γερμανική ελίτ λειτούργησε επί έναν και πλέον αιώνα, ως η «Γερμανία Α.Ε», με όλα τα της τα χειρουργικά εργαλεία προς χρήση στο κορμί της Ψωροκώσταινας. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι με την ανομολόγητη ελληνική πτώχευση του 2009, που κατά τα φαινόμενα και παραδόξως, είχε μάλλον βρει απροετοίμαστη την κραταιά Γερμανία και σοβαρά εκτεθειμένες τις γερμανικές τράπεζες στην ελληνική οικονομία, όπως είναι κοινό μυστικό.
Ευτυχώς για την γερμανική ελίτ, και δυστυχώς για την Ελλάδα και τους περισσότερους από εμάς τους Έλληνες, εκείνη την εποχή βρέθηκε στα πράγματα ο μηδαμινός ηγεμονίσκος εκ Δυτικής Λιβύης, ο οποίος, προκειμένου να σώσει αυτά τα ευαγή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, πούλησε την χώρα που του εμπιστεύθηκε την πρωθυπουργία. Μάλιστα οι θρασείς επικυρίαρχοι, τιμώντας τη δουλοπρέπεια του, τον βράβευσαν τον αχρείο, με βαρύτιμο βραβείο, στις 3 Οκτωβρίου 2010, «για την κοινωνική προσφορά του και δη για την αναδιάρθρωση της δημοσιονομικής πολιτικής της Ελλάδας και την αποτροπή πτώχευσης της χώρας», εννοώντας ψευδόμενοι ούτε για πρώτη ούτε για τελευταία φορά, ότι ο τελευταίος, ας ελπίσουμε, Παπανδρέου, πέτυχε την αποτροπή εγγραφής σημαντικότατων ζημιών για τα γερμανικά –αλλά όχι μόνο τα γερμανικά- χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων.
Έκτοτε τα όργανα του γερμανικού κράτους, συμπεριλαμβανομένων και των κομματικών γερμανικών ιδρυμάτων ολόκληρου του πολιτικού φάσματος, όπως πληροφορούμαστε από την εκπομπή, απώλεσαν και το τελευταίο φύλλο συκής τους. Ο γερμανικός ιμπεριαλισμός, σε μια πολυεπίπεδη και συστηματική δράση αμόλησε τις ύαινες στην καθημαγμένη χώρα μας, για να ολοκληρώσουν το απαίσιο έργο, συναγελαζόμενοι με τους αχρείους ντόπιους συνεργάτες τους, που ποιος ξέρει για ποιους λόγους, έκαναν ρεβεράντζες στον ανεκδιήγητο με το κομοδινί μαλλί και τον άλλο αχρείο πλασιέ με το σγουρό περουκίνι.
Σ’ όλα αυτά τα απερίγραπτα που έχουν γίνει έως σήμερα στην Ελλάδα, έχομε αναφερθεί πολλές φορές, κι από αρκετά παλιά, αλλά μόνο τώρα αχνοφαίνονται κάποιες ελπίδες αποκατάστασης της τάξης και απόδοσης δικαιοσύνης, για την καταλήστευση του δημόσιου πλούτου μας αλλά και για την απόδοση της οφειλόμενης τιμής στους ακαταμέτρητους αθώους νεκρούς και τα άλλα θύματα της ανάλγητης αυστηρότητας που επιβλήθηκε κατά την τελευταία πενταετία στην Ελλάδα προς εξυπηρέτηση των άνομων απαιτήσεων των (συν)εταίρων μας.
Ο λογιστικός έλεγχος του ελληνικού χρέους στον οποίο επιμένουμε στα όρια της εμμονής, αλλά που κάποιοιαφρόνως λοιδορούν, είναι κρίσιμος για να καταδειχθούν μερικά από τα αίσχη που έχουν επιτελεστεί στο ξέφραγο αμπέλι της Ελλάδας και που οδήγησαν σε αυτήν την επονείδιστη κατάσταση στην οποία ως κράτος έχομε περιέλθει. Ευτυχώς, η προαναγγελία δια στόματος  της Προέδρου της Βουλής, πρόθεση για σύσταση επιτροπής λογιστικού ελέγχου, αφήνει μια χαραμάδα ελπίδας ότι το εύλογο και απαιτητικό αίτημα για απόδοση δικαιοσύνης δεν θα μείνει ανεκπλήρωτο. Είναι ευθύνη όλων μας να πιέσουμε όπως μπορεί ο καθένας μας, με τις μικρές του δυνάμεις, για να γίνουν γρήγορα αυτά τα λόγια, πράξη.
Tόσο ο Πρωθυπουργός, όσο και ολόκληρη η κυβέρνηση από τον Αντιπρόεδρό της και τον υπουργό Άμυνας, ως τον τελευταίο της γραμματέα, οφείλουν να γνωρίζουν ότι δεν έχουν το δικαίωμα να αποτελέσουν μια σύντομη «αντιμνημονιακή παρένθεση», γιατί αν αποτύχουν θα έχουν νικήσει οι επικυρίαρχοι και οι ντόπιοι συνεργάτες τους που με όλα τα μέσα παλεύουν για να υπονομεύσουν έτι περεταίρω, το απογοητευτικό έως σήμερα –είναι η αλήθεια- κυβερνητικό έργο, για να συνεχίσουν απερίσπαστοι το ξεπούλημα. Ξεχνάει κανείς?
Οφείλουν να γνωρίζουν αυτοί που εμπιστευθήκαμε στις 25 Ιανουαρίου, ότι θα κριθούν αυστηρότατα από όλους εμάς που, με ενθουσιασμό στην αρχή, έστω και αμφίθυμα στη συνέχεια, υποστηρίζουμε αυτό το εγχείρημα που ξεκίνησε πριν από πενήντα μέρες. Να ξέρουν δε, ότι θα κριθούν ακόμα αυστηρότερα από την Ιστορία -κι ίσως εν τέλει η Ιστορία να τους κρίνει πολύ πιο αυστηρά απ’ ό,τι θα κρίνει τους ουτιδανούς, στων οποίων τα ανάξια και βρώμικα χέρια, είχαμε εμπιστευθεί, αφελώς, το πηδάλιο του ελληνικού σκάφους, για να το οδηγήσουν με προδιαγεγραμμένη και σταθερή πορεία στους υφάλους.
Όμως αυτό που χρειαζόμαστε πολύ περισσότερο τώρα από την ελληνική κυβέρνηση, είναι η συστηματική, κοπιώδης δουλειά και μια άγνωστη έως σήμερα στα πολιτικά μας πράγματα, γενναιοφροσύνη παντρεμένη με σοβαρότητα -και πολύ λιγότερο έχομε χρεία από τα τιτιβίσματα. Μπορεί οι λεκτικοί διαξιφισμοί και οι συνεντεύξεις στις γερμανικές κιτρινοφυλλάδες, να τρέφουν, όπως-όπως, το ταπεινωμένο φρόνημά μας, αλλά το θέαμα από μόνο του δεν αρκεί, όταν λείπει ο άρτος, η ουσία.
Παρά τις πιέσεις και τις τρικλοποδιές όλων αυτών, ντόπιων και ξένων, που ελπίζουν στη συντομία της «αντιμνημονιακής παρένθεσης» για να περισώσουν τα θλιβερά τους σαρκία και παρά την έως έναν μεγάλο βαθμό δικαιολογημένη γκρίνια μας για τις παλινωδίες της κυβέρνησης, χρέος μας είναι να συνεχίσουμε να τη στηρίζουμε.
Οφείλουμε να στηρίξουμε αυτό το εγχείρημα, γιατί στη γωνία περιμένουν μεταμφιεσμένοι όλοι αυτοί που ανέκαθεν υπονόμευαν τον εθνικό κορμό. Οι «Ρίζες» της διαπλοκής και της διαφθοράς είναι βαθιές και αιωνόβιες, όπως καταδείχθηκε στην εκπομπή της κ. Ακριβοπούλου.
Ο προηγούμενος εργοδότης της και άτυπος εκπρόσωπος Τύπου της «Σοβαρής» Χρυσής Αυγής, καραδοκεί κι αυτός. Απορίας, βέβαια, άξιο είναι το πώς και το γιατί, αυτός και οι υπόλοιποι μηντιοκράτες, κατέχουν τους διαύλους των Μέσων Μαζικού Εμπαιγμού και απερίσπαστοι από τις υποχρεώσεις τους προς το Δημόσιο, προετοιμάζονται για την αντεπίθεση, περιμένοντας το ολίσθημα της κυβέρνησης. Τα συμφέροντα που θέλουν να μην αλλάξει τίποτα σ’ ετούτον τον αγαπημένο, αλλά μισοκατεστραμμένο τόπο, είναι πολλά, ισχυρά και πολύτροπα.
«Κι αν ο τόπος μας μαράζωσε εσύ μην κλαις
μα να δούμε τι θα γίνει, μόνο αυτό να λες
άι, να τον αναστήσουμε,
ποιος απ’ τους προστάτες θα μας προστατέψει, ποιος…», που λέει κι ο καλός τροβαδούρος
Alexandros Raskolnick

Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΛΕΞΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ: “ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΚΛΟΥΒΑ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ, ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΑΤ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ!” – ΠΑΡΑΚΑΛΑΕΙ Ο ΠΑΝΟΥΣΗΣ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ… ΓΙΑ ΤΙΣ “ΕΚΡΗΞΕΙΣ” ΠΟΥ ΚΟΝΤΟΖΥΓΩΝΟΥΝ. ΚΙ ΟΜΩΣ Η ΟΙΚΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΘΗΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ

tsipras_533_355

Η Ιταλία πριν από λίγα 24ωρα… κάηκε! Οι αναρχικοί…. αλωνίζουν στην Αθήνα…. Οι “αριστερέ” ιδέες μας έχουν πνίξει… Οι μετανάστες σε λίγο θα μας διώξουν από την ίδια μας τη χώρα….. Εδώ λοιπόν καράβια χάνονται…. Βαρκούλες αρμενίζουν….
Από την ημέρα που ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση, ο Γιάννης Πανούσης παρακαλάει-λέει- τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα να πάρει μέτρα προστασίας στο σπίτι του στην Κυψέλη. Αλλά εκείνος αρνείται για τα… παιδιά του.«Ασ’ το, Γιάννη, δεν θέλω εγώ τέτοια πράγματα έξω από το σπίτι μου» είναι η… μόνιμη απάντηση του πρωθυπουργού στα “παρακάλια” του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα σε άρθρο ένθετου περιοδικού εφημερίδας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...