Τρίτη, 19 Μαΐου 2015

ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΡΟΝΗΜΑΑΘΗΝΑ 20-5-2015.

Τού Έλληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει. Έτσι μάς δίδαξαν οι πρόγονοί μας με τούς αιμάτινους αγώνες τους για την ελευθερία. Μπροστά στις επάλξεις πολέμου ιερού κάθε φορά που ο βάρβαρος αξίωνε πέρασμα από τα χώματά μας. Μα και ενάντια στους τυράννους και τούς προδότες που γυρεύανε από τον ελληνικό λαό να κάτσει φρόνιμος και πεισιθάνατος στην λεηλασία δικαιωμάτων και μόχθου.

Η Ελληνική Φυλή δεν είναι φρόνιμη. Είναι ατίθαση στις αναζητήσεις πεδίων δόξας και αναμφίβολα δυσκολοκυβέρνητη από αχαμνούς και από ξωμερίτες, ακριβώς όπως το έχουν πει δεινοί εκπρόσωποι τού μισέλληνα σιωνισμού. Είμαστε λαός με υψηλό πνευματικό υπόβαθρο, πράμα που σημαίνει πως είμαστε πολύ καλοί στην ορθογραφία. Προτιμούμε το υπερήφανο φρόνημα από το μισερό φρόνιμα. Έχουμε όρθιο το ανάστημα, ψηλά την πίστη, ψηλά τις σημαίες ελληνισμού και εθνικισμού, ψηλά το κεφάλι.

Θέλουν να μάς νικήσουν οι σκλάβοι τού χρήματος με τα χαρτιά τής συνθηκολόγησης που οδηγούν σ’ έναν κόσμο ολότελα ξένο και ανήθικο. Να μείνουμε στις αγκάλες μιας «συμμαχίας» που δεν σέβεται τον Θεό, τον άνθρωπο και την υπόσταση τού Έθνους. Να εργαζόμαστε όχι για την προκοπή τη δική μας και των οικογενειών μας, όχι για την προαγωγή των κοινών σκοπών τής Πολιτείας σε ανάπτυξη, ασφάλεια και ισχυρή διεθνή θέση τής Πατρίδας, αλλά για λογαριασμό τής διεθνούς πλουτοκρατίας που πλιατσικολογεί σε βάρος των εθνών, σκορπώντας στημένα ανδρείκελα και εσωτερικά ανακατώματα.

Είναι πολύ εύκολο να εκτρέψεις από την πορεία του έναν γερό ελληνικό λαό έχοντας φυτέψει ανάμεσά του ριψάσπιδες και μωροφιλόδοξους ψευτορωμιούς για ταγούς. Διότι την ίδια κιόλας στιγμή παύει να υφίσταται Ελληνικό Κράτος και Ελληνική Πολιτεία. Αυτοί οι επίορκοι ηγετίσκοι δεν διαθέτουν σκοπούς μήτε δεσμούς με τούς Έλληνες, παρά μονάχα εντολές αποδομήσεως τού Ελληνισμού προς όφελος υλικό των ιδίων και εξουσιαστικό των νεοταξιτών εντολέων τους. Κι έτσι, αφού όλοι αυτοί οι αχαμνοί κατέλαβαν παιδεία, προπαγάνδα, τράπεζες, προχώρησαν στην κατάληψη τής ηττοπαθούς κοινωνίας που πληρώνει για να αφελληνιστεί με τοκογλύφους, λαθρομετανάστες και κράτος λειψό απέναντι σε όσους το διεκδικούν.

Δεν είναι δικό μας το ψευτορωμέϊκο και δεν μάς ανήκουν οι ευθύνες του. Δική μας ευθύνη είναι να το στείλουμε στον Καιάδα τής σύγχρονης ιστορίας. Εκείνοι που μιλάνε για δημοψηφίσματα προκειμένου να κάμουν τον ελληνικό λαό συνένοχο στην δολοφονία τής Φυλής προκειμένου αυτό να μείνει στην φυλακή τού ευρώ και τής ειρηνικής συνύπαρξης με τα ασπόνδυλα τής παγκοσμιοποίησης, ας στρέψουν πάνω τους το λεπίδι τής δειλίας μήπως ξεβρομίσει ο τόπος γρηγορότερα.

Δεν έχουμε καμία ανάγκη προστατών και δεν φοβόμαστε την απώλεια τής εφήμερης ύλης. Έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, ψυχικό σθένος να αντισταθούμε στην λαίλαπα και ατσάλινη θέληση να κάνουμε την Ελλάδα να καρπίσει πλούσια αγαθά με καινούργιες και γενναίες ελληνικές ψυχές. Έχουμε την ιστορία ως παρακαταθήκη ισχυρή και ως σκυτάλη μιας αδάμαστης και κατακτητικής Ελληνικότητας. Έχουμε την απαίτηση από εμάς τούς ίδιους και τον άσβεστο πόθο να πάρουμε εξουσία και πατρίδα και καλαισθησία δημιουργικότητας και χώρο γεωπολιτικής ισχύος, με τούς Έλληνες ενωμένους κάτω από τα λάβαρα τού Έθνους.

Όραμα στην νέα γενιά και σχέδιο αναπτύξεως μιας αδέσμευτης Ελλάδος είναι τα πρώτα βήματα που έχουμε να κάνουμε ευθύς μόλις σπάσουμε τα δεσμά τού σάπιου ψευτοδημοκρατικού καθεστώτος. Ο νεοταξισμός και ο διεθνισμός του πρέπει να συντριβεί και θα συντριβεί. Το δε όραμα στις νέες γενιές κτίζεται με τις γενναίες και απαιτητικές πράξεις των γεννητόρων. Να πούμε πως είμαστε και να φερθούμε ως Κυρίαρχοι Έλληνες. Να αποφασίσουμε, να εργαστούμε και να πολεμήσουμε μονάχα για την δόξα και το μεγαλείο τής Ελλάδος. Να εξασφαλίσουμε το ψωμί και το Κάστρο τής Φυλής όπου χτυπάνε καθάριες ελληνικές καρδιές.   

Να αισθανθούμε την αποστολή μας να καίει τις καρδιές μας και να γενούμε χρήσιμοι στην Πατρίδα. Να γίνει η Πατρίδα μας αυθεντική Κοινωνία Ελλήνων. Αδέσμευτη Δύναμη που εμπνέει τον λαό και συνεγείρει το Έθνος να κινηθεί ως ένα Σώμα που ρυθμίζει τις τύχες του, τις συμμαχίες του, την δική του δίκαιη Ελληνική Τάξη Πραγμάτων.

Δουλειά τού Έθνους είναι να φτιάχνει πολιτισμό ελληνικό κι όχι πολυπολιτισμικό αχταρμά. Να τηρεί στερεή και ευδιάκριτη την ιδιοπροσωπία του, όπως ακριβώς κάθε λαός στον δικό του τόπο. Να δίδει στα παιδιά τού Ελληνικού Έθνους γνώση και συναίσθηση τού τι σημαίνει Έλληνας, τι σημαίνει Ήθος και τι σημαίνει Χρέος προς την Φυλή. Τότε ακριβώς θα αισθανθεί και ο έσχατος των Ελλήνων ότι κανείς δεν είναι ένα στιγμιαίο και μοναχικό κουφάρι, αλλά κάθε ένας εξ ημών είμαστε το Έθνος ολάκερο.

Εμείς θα σώσουμε το Έθνος. Και εμείς φέρουμε την ιστορική ευθύνη να ξεμακρύνουμε την Ελληνική Φυλή μέσα στην αιωνιότητα. Όχι με ψευτονόμους και ψευτοανθρωπισμούς. Νόμος είναι το Αίμα τού Ανίκητου Ελληνισμού και όχι το παζάρεμα τής εθνικής αξιοπρέπειας και ανεξαρτησίας.

Λαϊκή κυριαρχία σημαίνει κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική αυθυπαρξία. Σημαίνει ηρωικός τρόπος ζωής για αξίες και ιδανικά. Αρετή και Ισχύς ταυτόχρονα. Πίστη Χριστού και Ελλάδος. Και γραφή νέων χρυσών σελίδων στο βιβλίο τής Πατρίδος διά χειρών δικών μας. Ιδού τι προστάζει των Ελλήνων το Φρόνημα.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

«Η Θεία Δίκη στην υπόθεση Λαμπράκη» του Σπύρου Κουζινοπούλου


Οι δράστες της δολοφονίας Λαμπράκη θα είχαν φύγει ανενόχλητοι και ένα πέπλο σιωπής και αποπροσανατολισμού θα είχε σκεπάσει και αυτήν την ιστορία., εάν δεν υπήρχαν απρόβλετποι παράγοντες
Οι δράστες της δολοφονίας Λαμπράκη θα είχαν φύγει ανενόχλητοι και ένα πέπλο σιωπής και αποπροσανατολισμού θα είχε σκεπάσει και αυτήν την ιστορία., εάν δεν υπήρχαν απρόβλετποι παράγοντες

Θα ξεκινήσω με ένα ρητορικό ερώτημα: Υπάρχει Θεία Δίκη; Mέχρι πρόσφατα, ήμουν από αυτούς που δεν πίστευαν σ’ αυτόν τον φιλοσοφικό και θρησκευτικό όρο, θεωρώντας ότι απλά όσοι αναφέρονται σ’ αυτήν, μεγεθύνουν κάποιες συμπτώσεις, όσο κραυγαλέες και ανεξήγητες τις περισσότερες φορές μπορεί να είναι αυτές.

Αρχισα όμως να προβληματίζομαι με το ζήτημα, όταν τελευταία καταπιάστηκα με τη διερεύνηση κάποιων στοιχείων, προετοιμάζοντας ένα βιβλίο μου με θέμα τις επτά πολιτικές δολοφονίες στη Θεσσαλονίκη του 20ού αιώνα, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ιανός.

Ο ΥΠΑΤΟΣ ΜΑΣΟΝΟΣ-ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΟΥ ΩΝΑΣΗ-ΞΕΠΛΕΝΕΙ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ; ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Ν.ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ. ΜΕΙΖΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ

exofilo-tritis

ΣΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ της ΤΡΙΤΗΣ
 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΣΠΑΕΙ ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ

 ΔΗΜΙΟ-ΓΡΑΦΟΥΣ, ΓΛΥΦΤΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ, ΤΣΑΝΑΚΟΠΙΤΟΥΡΕΣ, ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ  ΚΑΙ ΛΙΜΟΚΟΝΤΟΡΟΥΣ ΤΗΣ… “ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ”(ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑ ΥΠΟΚΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ)

Ήθελε αλλά…δεν μπόρεσε


Γράφει η Θάλεια Χούντα - Το “μαρτύριο της σταγόνας” στο οποίο έχει υποβληθεί η χώρας μας απο τους δανειστές μας σε συνδυασμό με την πιστωτική ασφυξία, η οποία σε καθημερινή βάση γίνεται ολοένα και πιο έκδηλη, δεν επιτρέπει σε κανένα συνειδητοποιημένο Έλληνα πολίτη να παρασυρθεί από αυτάπατες για μια σύγχρονη ¨ηρωική έξοδο” …Μνημονίου.

ΓΑΛΛΙΑ:H ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΘΑ ΕΥΛΟΓΕΙ ΤΑ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ


Laurent Schlumberger, président de l'Eglise protestante de France, le 14 mai 2015 à Sète.
Η Ενωμένη Προτεσταντική Εκκλησία της Γαλλίας (EPUdF) υιοθέτησε χθες Κυριακή 17 Μαίου την δυνατότητα ευλογίας των ομοφυλόφιλων ζευγαριών δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της κυριότερης προτεσταντικής εκκλησίας της χώρας.
Περίπου 100 αντιπρόσωποι της EPUdF συναθροίστηκαν στην Sète (Hérault) και συμμετείχαν στην ψηφοφορία για τη λήψη της σχετικής απόφασης.Συνολικά επί των αποτελεσμάτων 94 ψήφισαν υπέρ και 3 κατά της ευλογίας των σχέσεων των ομοφυλοφίλων από την εκκλησία. Αυτή η απόφαση δίνει τη δυνατότητα στους 500 πάστορες της EPUdF να ευλογούν τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια.
Ο γάμος δεν αποτελεί μυστήριο για τους προστεστάντες αλλά τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια που παντρεύονται με πολιτικό γάμο στο δημαρχείο μπορούν πλέον να προσέρχονται στις εκκλησίες για να λάβουν την ευλογία. Στη Γαλλία μόνο η Λαική Ευαγγελική Αποστολή (MPEF), μια εκκλησία πολύ πιο μικρή από την EPUdF εξουσιοδοτεί μια «λειτουργική πράξη και προσευχής  »για τους ομοφυλόφιλους.
Η EPUdF ενσαρκώνει το ιστορικό κίνημα του προστεσταντισμού στη Γαλλία απαρτίζεται από 110 000 μέλη ενεργά ενώ περί τα 400 000 άτομα μετέχουν στις δραστηριότητές του. (lemonde.fr 17/05/2015)
 

Στόλτενμπεργκ: Πιθανόν "τζιχαντιστές" να προσπαθούν να διασχίσουν τη Μεσόγειο


Image
"Τρομοκράτες" και τζιχαντιστές είναι πιθανόν να κρύβονται ανάμεσα σε πρόσφυγες και μετανάστες που προσπαθούν να διασχίσουν τη Μεσόγειο, προειδοποίησε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. "Πρόκειται για ανθρώπινη τραγωδία, άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους προσπαθώντας να διασχίσουν τη Μεσόγειο.

Πάνος Καμμένος: Eφιάλτης για την Ευρώπη ο ισλαμοφασισμός και η παράνομη διακίνηση ανθρώπων


Παρέμβαση στη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες έκανε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, υπογραμμίζοντας πως εφιάλτης θα γίνει για την Ευρώπη είναι η τρομοκρατία των τζιαχαντιστών και η παράνομη διακίνηση μεταναστών. «Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες μας είναι η διεξαγωγή των επιχειρήσεων της Κοινής Πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας στο Κέρας της Αφρικής, όπου αναλάβαμε δράση κατά της πειρατείας με επιτυχία.

Θέλουν να εκβιάσουν την Ελλάδα όπως έκαναν και στην Κύπρο


Η εφημερίδα Financial Times (FT) παρομοιάζει τις νέες εξελίξεις στο γαϊτανάκι των εκβιασμών στην Ελλάδα. Με την τακτική που ακολούθησαν οι δανειστές στο κραχ των τραπεζών στην Κύπρο και την γενικευμένη κρίση που ακολούθησε στη δίνη του χρέους. Το δημοσίευμα, υπενθυμίζει πως μια παρόμοια τακτική ακολουθήθηκε και το Μάρτιο 2013, όταν η κυπριακή κυβέρνηση κλήθηκε να διαλέξει ανάμεσα στο σχέδιο που της παρουσιάστηκε και να χάσει την στήριξη της ΕΚΤ στο τραπεζικό της σύστημα.

Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου


Ράφι Μπεντροσιάν, The Armenian Weekly, (μτφρ. Κριστιάν) - Η εξόντωση των μη τουρκικών/μη-μουσουλμανικών πληθυσμών της Ανατολίας άρχισε στις 24 Απριλίου 1915 με τη σύλληψη 250 Αρμενίων διανοουμένων στην Κωνσταντινούπολη. Μέσα σε λίγους μήνες, 1.500.000 Αρμένιοι απομακρύνθηκαν από την ιστορική τους πατρίδα, ηλικίας τέσσερις χιλιάδες ετών, σε αυτό που αποτελεί σήμερα την Ανατολική Τουρκία όπως και από τη βόρεια, νότια, κεντρική και δυτική Τουρκία. Σχεδόν 250.000 Ασσύριοι σφαγιάστηκαν επίσης στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας, κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου.

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Θα χτυπήσουμε τον ισλαμοφασισμό και στα Βαλκάνια


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συμμετείχε στην συνεδρίαση των Υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την εξής δήλωση:

ΙΤΑΛΙΑ: 12χρονη μαθήτρια δέχτηκε επίθεση από Αφρικάνο συμμαθητή της επειδή φορούσε σταυρό


Ένας μαθητής αφρικανικής καταγωγής επιτέθηκε σε ένα 12χρονο κορίτσι σε ένα σχολείο στην κεντρική Ιταλία επειδή φορούσε ένα σταυρουδάκι στο λαιμό, ανακοίνωσε η αστυνομία την Παρασκευή

Έρχεται συμφωνία...

Με ένα πολυσέλιδο κείμενο που τιτλοφορείται «σημείωμα βοήθειας για την Ελλάδα» το οποίο έφτασε πριν από δύο ώρες, το μεσημέρι της Δευτέρας, σε όλους τους εμπλεκόμενους - στις διαπραγματεύσεις και τις αποφάσεις - φορείς, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπαίνει μπροστά προκειμένου να κοπεί ο «γόρδιος δεσμός» και οι ευρωπαίοι εταίροι να φτάσουν σε συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση.
Στο κείμενο τίθενται οι προϋποθέσεις για να ξεκλειδώσει η βοήθεια από το EFSF προς την Ελλάδα εντός του Ιουνίου και να υπάρξει μια συνολική συμφωνία μέχρι το φθινόπωρο.

Η πρώτη προϋπόθεση είναι να ληφθούν (σ.σ. να νομοθετηθούν) τα συμφωνηθέντα μέτρα, τα οποία περιγράφονται στην πρώτη λίστα του κειμένου ύψους 5 δισ. ευρώ περίπου, μέχρι τον Ιούνιο, προκειμένου να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό της διετίας 2015 - 2016.

Η δεύτερη προϋπόθεση για συνολική συμφωνία, είναι να εφαρμοστούν το φθινόπωρο (Σεπτέμβριο - Οκτώβριο) οι μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές για την οικονομία που θα περιλαμβάνονται στη λίστα του ΟΟΣΑ και ήδη συμφωνημένες με τους ευρωπαίους μεταρρυθμίσεις όπως η αλλαγή του ασφαλιστικού και των εργασιακών σχέσεων. 


 Πηγή: ΒΗΜΑ

Τσίπρας- Ερντογάν θα κάνουν διακοπές μαζί...

Αν αληθεύει το δημοσίευμα της «Τζουμχουριέτ», θα έχει μεγάλη πλάκα.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσκάλεσε τον Αλ. Τσίπρα στην υπερπολυτελή θαλαμηγό του Κεμάλ Ατατούρκ «Savarona» για ένα... «τρελό διπλωματικό άλμα», όπως αναφέρει επί λέξει. Προσκάλεσε, λέει, τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας σε μια κρουαζιέρα στο Αιγαίο, στα ελληνικά νησιά, στη Μαρμαρίδα και στην Εφεσο, αλλά θέλει να πραγματοποιηθεί αυτή η κρουαζιέρα πριν από τις τουρκικές εκλογές. Δεν γνωρίζω τι του απάντησε ο κ. Τσίπρας, εκείνο που ξέρω είναι ότι το«Savarona» είναι ένα σκάφος που, παρότι εξωτερικά μπορεί να μην έχει κάτι το ιδιαίτερο, το εσωτερικό του αφήνει άφωνο και τον πιο δύσκολο άνθρωπο του κόσμου. Ανάμεσα στα άλλα διαθέτει και 17 πολυτελείς σουίτες, καθώς και έργα τέχνης.

Πηγή: ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

Η ΟΥΡΑΝΙΑ ΚΛΙΜΑΚΑ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ
Ένα από τα διασημότερα σύμβολα που δεσπόζουν στο δυτικό μυστικισμό ως εικαστική αποτύπωση της προσπάθειας γεφυρώματος του χάσματος μεταξύ ανθρωπίνου και θεϊκού είναι η κλίμακα.
Οι περισσότεροι ίσως την γνωρίζουν μέσα από τις χριστιανικές αγιογραφίες (mystery τ. 85) όπου αποτυπώνει την οδό που ενώνει τον άνθρωπο με τον Θεό στον Παράδεισο.
Βέβαια απ' όταν ο άνθρωπος θεώρησε πως το θείο ενοικεί στους ουρανούς, η κλίμακα σαν σύμβολο είναι μια λογική αλληγορία και ήδη βρίσκεται στο γνωστό όνειρο με την σκάλα του Ιακώβ.

Γνωρίζετε ότι ο Ο Ο.Η.Ε. απο το 1993 έχει αναγνωρίσει τα Σκόπια με την ονομασία VARDARSKA γιατί το ελληνικό κράτος το αγνοεί ;

http://1.bp.blogspot.com/-n-fA8yvSWkk/VHQhZVMqkTI/AAAAAAAADmM/3vQllseTxlE/s1600/%CE%A3%CE%9A%CE%9F%CE%A0%CE%99%CE%91%2B-%2Bvardarska.jpg
Πέρασαν πάρα πολλά χρόνια από τον Απρίλιο του 1993 όταν ο ΟΗΕ αποφάσισε για την ονομασία των Σκοπίων. Παρακαλούμε θερμά να ενημερώσετε όλους τους φίλους σας !....Η ονομασία που αποφασίστηκε τότε για το κρατίδιο των Σκοπίων ήταν Fyrom ή στα Ελληνικά Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία Της Μακεδονίας και η απόφαση (σας παραθέτουμε στο τέλος του άρθρου) έλεγε ότι το όνομα θα είναι προσωρινό μέχρι την κοινή αποδεκτή λύση του ονόματος από τις χώρες Ελλάδας και Fyrom.Φυσικά οι γείτονες μας σλάβοι δεν αποδέχτηκαν ποτέ επίσημα αυτό το όνομα και από τότε χρησιμοποιούν μόνο την ονομασία Macedonia – Μακεδονία για την ονομασία του κρατιδίου τους.Από τότε μέχρι και σήμερα πάρα πολλές χώρες έχουν αναγνωρίσει το ψευδοκράτος των Σκοπίων ως Μακεδονία όπου μέσα σε αυτές ήταν η Αμερική αλλά και η Ρωσία που έσπευσε από τις πρώτες χώρες να αναγνωρίσουν το ψευδοκράτος

«Ντροπή! Εμείς οι ανίδεοι αντί να διαβάζουμε Πλάτωνα και Αριστοτέλη διαβάζουμε για την καταστροφή της Ελλάδας»!


«Είναι φοβερό. Κάθε μέρα όταν ανοίγω την εφημερίδα διαβάζω για την καταστροφή στην Ελλάδα. Τάδε έφη;Γούντι Άλεν Στον τόπο...
image126

«Είναι φοβερό. Κάθε μέρα όταν ανοίγω την εφημερίδα διαβάζω για την καταστροφή στην Ελλάδα.
Τάδε έφη;Γούντι Άλεν
Στον τόπο που γεννήθηκαν η τραγωδία, η φιλοσοφία, οι επιστήμες και η δημοκρατία. Διαβάζουμε ότι σύντομα θα φύγει από την Ευρώπη και το ευρώ. Οτι η ανεργία είναι εφιαλτική και ότι από στιγμή σε στιγμή θα επέλθει το μοιραίο. Κρίμα. Αντί για Πλάτωνα και Σωκράτη, όλοι εμείς οι ανίδεοι περί Οικονομίας, διαβάζουμε όλα αυτά τα ανατριχιαστικά. Κρίμα!»
-Κάποτε είχατε εκφράσει την επιθυμία να γυρίσετε ταινία στην Αθήνα…
Γούντι Άλλεν: «Φυσικά θέλω να γυρίσω ταινία στην Αθήνα. Με την προϋπόθεση πως οι αρχές θα συμβάλλουν στην χρηματόδοτηση της παραγωγής. Οπως συμβαίνει με όλες τις ταινίες που γύρισα σε Λονδίνο, Παρίσι, Μαδρίτη και Ρώμη. Αλλωστε στο παρελθόν είχα επισκεφτεί την Αθήνα».
-Και αν δεν κάνω λάθος μια από τις κομεντί που είχατε υπογράψει στο παρελθόν αναφερόταν σε αρχαία τραγωδία.
Γούντι Άλλεν: «Μα η φιλοσοφία είναι ένα από τα «εργαλεία» του μυαλού μου».
«Η φθορά του χρόνου έχει επηρεάσει την ακοή μου, την όρασή μου και όλες τις αισθήσεις μου.
«Ομως παρόλα αυτά στο μυαλό έχω μείνει ο ίδιος όπως πριν από είκοσι, τριάντα χρόνια. Πάντα αμετανόητος, πάντα ανεπίδεκτος μαθήσεως. Πάντως πρέπει να σου πω ότι ο γεννετικός κώδικας της οικογένειάς μου είναι ισχυρός. Ο πατέρας μου πέθανε άνω των εκατό και η μητέρα μου στα 95».
Ο Γούντι παρέα με την νεαρή -μόλις 23 ετών- πρωταγωνίστριά του Εμα Στόουν και την συμπρωταγωνίστρια Ρόζι Πάρκερ, έχει καταφθάσει στις Κάννες για την πρεμιέρα της τελευταίας τους δραματικής κομεντί «Irrational Man» (ένας παράλογος άνθρωπος).
Οπου απελπισμένος, στα όρια της πλήρους εγκατάλειψης, καθηγητής φιλοσοφίας (Γιοακίν Φίνιξ) αφού πρώτα «κοιμηθεί» με μια καθηγήτρια (Ρόζι Πάρκερ) και στην συνέχεια με την φοιτήτριά του (Εμα Στόουν) στην συνέχεια αποφασίζει να δολοφονήσει έναν «άθλιο» δικαστή που με τις αποφάσεις του πρόκειται να καταστρέψει την ζωή μιας απλής, φτωχής γυναίκας.
-Αραγε ο φόνος είναι ηθικά δικαιωμένος;
Γούντι Άλλεν: «Μα φυσικά υπάρχουν φόνοι που είναι απόλυτα δικαιωμένοι. Η περίπωση του Χίτλερ είναι χαρακτηριστική. Ας πούμε δεν θα ταν λυτρωτικό αν δολοφονούσαμε κάποιον τύπο που σχεδίαζε να τινάξει στον αέρα ένα σχολείο;»
-Τότε να πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας. Τότε να καταργηθούν οι νόμοι.
«Α, εδώ είναι το ψαχνό. Ο Σαίρεν Κίρκεργκαρντ (Δανός υπαρξιστής φιλόσοφος 1813-1855) έλεγε, αν δεν κάνω λάθος, πως οι άνθρωποι μπορούν και θέλουν να λειτουργούν με νόμους και περιορισμούς. Χωρίς αυτούς δεν ξέρουν να διαχειριστούν την ελευθερία τους».
-Εσείς θέλετε να σκοτώσετε πολλούς;
«Αρκετούς! Να σου πω την αλήθεια θα “θελα να τους σκοτώσω όλους και έτσι να παραμείνω μοναδικός ζωντανός στο πλανήτη» (γελώντας φυσικά).
-Να σας πω κι εγώ την δική μου πικρή αλήθεια. Πολλοί Ελληνες θα θελαν να «εξαφανίσουν» την Μέρκελ και τον Σόιμπλε.
«Δεν αμφιβάλλω καθόλου».
olympia.gr

ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!


Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εκπαιδεύονται για την αντιμετώπιση επιθέσεων! Σεμινάριο με θέμα πιθανή επίθεση μελών του Ισλαμικού Κράτους επί ελληνικού εδάφους...
tzixantistes8-600x285-bbb

Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εκπαιδεύονται για την αντιμετώπιση επιθέσεων!
Σεμινάριο με θέμα πιθανή επίθεση μελών του Ισλαμικού Κράτους επί ελληνικού εδάφους παρακολούθησε η ομάδα διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επιστολή-Καταγγελία: Ξεπλύθηκε μαύρο χρήμα Μασόνων μέσω Αλεξανδρούπολης…


Με Αναφορά του στον Υπουργό Οικονομικών και στον Υπουργό Επικρατείας για την καταπολέμηση της Διαφθοράς, ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ...
mavro-xrima-660_2

Με Αναφορά του στον Υπουργό Οικονομικών και στον Υπουργό Επικρατείας για την καταπολέμηση της Διαφθοράς, ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Νίκος Νικολόπουλος και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, ζητά από τους δύο Υπουργούς να τοποθετηθούν σε επιστολή-καταγγελία του μέλους του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αλεξανδρουπόλεως (στην προηγούμενη θητεία του) κ. Νικολάου Κοζάρη. Ο κ. Κοζάρης ζητεί να διερευνηθεί η νομιμότητα χρημάτων που δώθηκαν στον Δήμο Αλεξανδρουπόλεως από Μασονική Στοά και σχετικούς φορείς, κατά τα δύο τελευταία χρόνια, ως δωρεές. Ειδικότερα ζητεί να εξεταστεί αν υπάρχει ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέσω των δωρεών.

ΓΕΝΟΚΤΟΝΊΑ: Μας έπνιξαν στη σκόνη και στους αεροψεκασμούς! [φωτό & βίντεο]


Το έχουν ξανακάνει. Στο Άουσβιτς. Και η παγκόσμια Ισραηλιτική Κοινότητα δεν χάνει ευκαιρία να το υπενθυμίζει. Οι κυβερνήσεις μας δεν...
Μας-έπνιξαν-στη-σκόνη-και-στους-αεροψεκασμούς

Το έχουν ξανακάνει. Στο Άουσβιτς. Και η παγκόσμια Ισραηλιτική Κοινότητα δεν χάνει ευκαιρία να το υπενθυμίζει. Οι κυβερνήσεις μας δεν χάνουν ευκαιρία να το υπενθυμίζουν.
Ο ΟΗΕ δεν χάνει ευκαιρία να το υπενθυμίζει. Όμως όλοι μαζί χάνουν την ευκαιρία να μιλήσουν ότι οι χώρες μας κοντεύουν να μοιάσουν με ένα απέραντο Άουσβιτς

Φόροι, φόροι, φόροι…


Tου Σπύρου Δημητρέλη Δεν είναι ούτε ένα ούτε δύο. Δεκαοκτώ μέτρα προωθεί η κυβέρνηση για να κλείσει συμφωνία με τους...
metra

Tου Σπύρου Δημητρέλη
Δεν είναι ούτε ένα ούτε δύο. Δεκαοκτώ μέτρα προωθεί η κυβέρνηση για να κλείσει συμφωνία με τους εταίρους. Πρόκειται για μια πραγματική καταιγίδα μέτρων για τους φορολογουμένους, με σκοπό να κλείσει το δημοσιονομικό κενό που θα προκύψει από τον στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2015 και 2016.

Ζούμε ένα δράμα … !!


Από τη μια μεριά, ακούω αυτούς τους της Κυβέρνησης, να ωρύονται στη Βουλή και στα κανάλια, λέγοντας προς την Αντιπολίτευση...
ΑΡΧΗΓΟΙ

Από τη μια μεριά, ακούω αυτούς τους της Κυβέρνησης, να ωρύονται στη Βουλή και στα κανάλια, λέγοντας προς την Αντιπολίτευση : «πείτε μας τι πρέπει να κάνουμε – πάρτε θέση … – ξεκαθαρίστε … – μιλήστε …- είναι Εθνική υπόθεση … » και λοιπά ευτράπελα. Ποιοι τα λένε αυτά, μα ασφαλώς αυτοί που επί πέντε (5) χρόνια, ήταν της πλήρους άρνησης συμμετοχής, σύμπραξης και συμπαράστασης, που έλεγαν ότι διαφωνούν σε όλα και ότι έχουν δικό τους συγκεκριμένο και λεπτομερώς κοστολογημένο σχέδιο, το οποίο … αποδεικνύεται ότι, κανένας ποτέ δεν είδε και τώρα, ζητούν και τα ρέστα τους, από την Αντιπολίτευση!!
Απ’ την άλλη πάλι, αυτοί της Αντιπολίτευσης, δεν μπορούν να πουν, ούτε ΟΧΙ, διότι είναι μέτρα και που και οι ίδιοι ψήφισαν, αλλά και ούτε ΝΑΙ, για να συνεχιστεί έτσι, ο ίδιος δρόμος της καταστροφής, που ήξεραν πολύ καλά ότι βάδιζαν. Σου λέει λοιπόν, «είναι η σειρά σας, να δείτε τι σημαίνει ευθύνη της εξουσίας» (πόσα απίδια βάζει ο σάκος σας), κάνουν την πάπια και περιορίζονται στο ανήθικο, υποκριτικό και γελοίο επιχείρημα: «φέρτε μας τη Συμφωνία και επ’ αυτής θα τοποθετηθούμε» (… εκ των υστέρων και εκ του ασφαλούς, βέβαια)!!
Επειδή η Συμφωνία (νέο Μνημόνιο), είναι βέβαιο ότι θα διαλύσει και τους μεν και τους δε, απ’ ότι καταλαβαίνω, αμφότεροι επιθυμούν τη ΡΗΞΗ, που είναι και η μόνη που τους βολεύει (για διαφορετικούς ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ λόγους τον καθένα, διότι για ΕΘΝΙΚΟΥΣ, ούτε κουβέντα να γίνεται). (βλ.http://www.kathimerini.gr/…/test-antoxhs-apo-ma3imoy-gia-th… και http://www.kathimerini.gr/…/h-symfwnia-apeilei-kai-dixazei-… αντίστοιχα)
Έτσι, ο μεν ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να πάει σε ΚΑΜΙΑ συμφωνία και αφού προηγουμένως έχει εξαντλήσει, ότι κέρμα ευρώ υπήρχε στα ταμεία, θα περιμένει το έσχατο τελεσίγραφο των Βρυξελλών (αφού ο ίδιος δεν μπορεί να υποβάλει πρόταση), ώστε, έχοντας ήδη φέρει σε αδιέξοδο τη Χώρα (βάση σχεδίου χρεοκοπίας), να ζητήσει Δημοψήφισμα ή Εκλογές, με το δίλημμα : «να δεχτώ ή να απορρίψω το Τελεσίγραφο»!?
– Αν ο λαός πει «ΝΑΙ», τότε (ουάου) ΟΛΟΙ μαζί θα υπερψηφίσουν πανηγυρικά το Τελεσίγραφο, οι κοινοβουλευτικές ομάδες θα παραμείνουν άφθαρτες και ο λαό (στον οποίον θα έχει μετατοπιστεί η ευθύνη), θα εφαρμόσει το νέο Μνημόνιο, χωρίς ….αχ, ουχ, γιατί και διότι!!
– Αν ο λαός πει «ΟΧΙ», τότε …. μπαίνουμε σε αχαρτογράφητα νερά και κανένας δεν ξέρει σίγουρα, τι θα γίνει!!!!!!!
Η εκτίμηση μου είναι ότι, οι ξένοι θα μας προτείνουν (πρόταση Σόιμπλε) : «οικειοθελή έξοδο από το ευρώ, με κλειδωμένη ισοτιμία Ευρώ/Δραχμής στο 1/345 και κλειδωμένη ονομαστική αξία χρέους, με βάση την ισοτιμία αυτή» (μια μάλλον … πολύ δελεαστική πρόταση, για τους ευρωσκεπτικιστές)!!
Πιστεύω όμως ότι, η πρόταση Σόιμπλε είναι ταυτόχρονα και πολύ επικίνδυνη, διότι, με δεδομένη τη σαφή «τιμωρητική» διάθεση των ξένων απέναντι μας, είτε εντός, είτε εκτός του Ευρώ, γι’ αυτούς, η «Ελληνική Επανάσταση του 2015» θα πρέπει να καταλήξει σε ΤΡΑΓΩΔΙΑ ….. «προς παραδειγματισμόν αποφυγής», ανάλογων τέτοιων ξεσηκωμών στην Ε.Ε. (τα συμφέροντα που διακυβεύονται είναι τεράστια, γι’ αυτούς)!!
Πρόκειται δηλαδή, για τους ίδιους ακριβώς λόγους, που ΠΡΙΝ ακόμα από τις εκλογές, επέμενα σταθερά ότι: «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι καταδικασμένος, είτε να υποταχθεί πλήρως, είτε να αποτύχει πλήρως» (βλ. http://tinyurl.com/kymnu6x).
Μακάρι να βρεθεί μια μέση λύση!! Όμως, όλα αυτά, θα ξεδιαλύνουν, την άλλη βδομάδα ή το πολύ σε 15-20 μέρες!!
Υπομονή και χαλαρά λοιπόν !!
ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ

O ΑΘΛΙΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ


Να το εναέριο όχημα που έριξε η Τουρκία Την ώρα που συνεχιζόταν η ασάφεια σχετικά με το αν το συριακό...
58297_7990_17052015154514_2

Να το εναέριο όχημα που έριξε η Τουρκία
Την ώρα που συνεχιζόταν η ασάφεια σχετικά με το αν το συριακό εναέριο όχημα που καταρρίφθηκε από περιπολούντα F16 ήταν ελικόπτερο ή μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (IHA), το DHA έφθασε σε φωτογραφίες που δείχνουν πως επρόκειτο για IHA.
170520151544397081147_2
H Tουρκία που παλιότερα είχε ανακοινώσει πως καθορίζοντας ξανά τους κανόνες εμπλοκής θα θεωρούσε ως απειλή κάθε στρατιωτικό στοιχείο προερχόμενο από την Συρία , στις 16/9/2013  κατέρριψε ένα ελικόπτερο Μ-17 και στις 23/3/2014 ένα μαχητικό αεροσκάφος MIG-23. Μετά από αυτό κατέρριψε χτες 2 ΙΗΑ.
Οι φωτογραφίες ήρθαν από την πλευρά της Συρίας
Την ώρα που γινόταν διάφορες ανακοινώσεις, έφτασαν στην τουρκική πλευρά φωτογραφίες από το ΙΗΑ που κατέπεσε σε συριακό έδαφος.
Στις φωτογραφίες φαίνεται πως πρόκειται για IHA, ενώ ανακοινώθηκε πως κατέπεσε σε αγροτική περιοχή του χωριού Ελ Χαμμάμ της επαρχίας Ιντλίμπ που τελεί υπό τον έλεγχο της αντιπολίτευσης.
……………
DHA  17/5/2015
Σχ : Εν προκειμένω το καλύτερο σχόλιο για το περιστατικό τι έκανε η εφημερίδα Sol : ‘El Kaide Hava Kuvvetleri’ çalışıyor!
Δηλαδή : Οι Αεροπορικές Δυνάμεις της Αλ Κάιντα εργάζονται !  Θεωρεί δηλαδή πως η αεροπορία της Τουρκίας υποστηρίζει άμεσα τους ισλαμιστές της Συρίας.

ΠΑΡΑΛΙΓΟ…ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ! Το δραματικό σκηνικό και οι διάλογοι στο ΔΝΤ! Τι έστειλε ο Τσίπρας στην Λαγκάρντ…

lagarde_varoufakis_508_355

“Τα νούμερα δεν βγαίνουν” είπε ο οικονομικό επιτελείο στον πρωθυπουργό  - δεν θα πληρωθεί η δόση στο ΔΝΤ. Με τα πιο μελανά χρώματα περιέγραψε ο Πολ Τόμσεν στα 24 μέλη του Δ.Σ. του ΔΝΤ την πορεία των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές της. Έστειλε δε σαφές μήνυμα πως χωρίς αξιολόγηση, η Αθήνα δεν θα πάρει ούτε σεντ.
Την ώρα που έρχονται στο φως οι άγνωστοι διάλογοι στο διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αποκαλύπτεται και το άγνωστο παρασκήνιο της πληρωμής της δόσης στο Ταμείο και η αποφυγή της χρεοκοπίας της Ελλάδας.Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τονίστηκε ότι δεν θα γίνει εκταμίευση δόσης, αν δεν υπάρξει συμφωνία σε επίπεδο θεσμών και αν το πρόγραμμα δεν είναι χρηματοδοτημένο για τους επόμενους 12 μήνες.

ΔΕΙΤΕ: Λαθρομετανάστες πηγαίνουν στην Ομόνοια να τους “εξαφανίσει” η κυρά – Τασία! (Φωτό “Μakeleio.gr”)

a1

Πριν λίγες ώρες στο Νησος Μύκονος…200 από Μυτιλήνη και άλλοι τόσοι από Βαθύ Σάμου…Πάνε στην Ομόνοια να τους “εξαφανίσει” η Τασία…S.O.S.!!!

ΛΥΣΗ; Μόνο με ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ βλέπει ο Guardian: “Πιο καταστροφική η παραμονή στο ευρώ από την ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ!”

The Guardian office in New York

Καλύτερη η έξοδος από ότι η παραμονή υποστηρίζει ο Guardian. Η παραμονή στο ευρώ ίσως αποδειχθεί πιο καταστροφική μακροπρόθεσμα για την Ελλάδα από την επιστροφή στη δραχμή, σημειώνει ο Guardian και βλέπει ως μόνη λύση του Αλέξη Τσίπρα ένα δημοψήφισμα, όπως σημειώνει πρακτορείο ειδήσεων. Ο αρθρογράφος του Guardian, Λάρι Έλιοτ αναπτύσσει την σκέψη του αναφορικά με την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, με αφορμή την πρόσφατη δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη, πως θα ήταν καλύτερο για τη χώρα να χρησιμοποιούσε τη δραχμή.

Ο Οδυσσέας Ελύτης εξηγεί πώς έγραψε το Άξιον Εστί!


elyths_1

«Όσο κι αν μπορεί να φανεί παράξενο, την αρχική αφορμή να γράψω το ποίημα μου την έδωσε η διαμονή μου στην Ευρώπη τα χρόνια του ’48 με ’51.

Ήταν τα φοβερά χρόνια όπου όλα τα δεινά μαζί – πόλεμος, κατοχή, κίνημα, εμφύλιος – δεν είχανε αφήσει πέτρα πάνω στη πέτρα. Θυμάμαι την μέρα που κατέβαινα να μπω στο αεροπλάνο, ένα τσούρμο παιδιά που παίζανε σε ένα ανοιχτό οικόπεδο. Το αυτοκίνητό μας αναγκάστηκε να σταματήσει για μια στιγμή και βάλθηκα να τα παρατηρώ. Ήτανε κυριολεκτικά μες τα κουρέλια.

Χλωμά, βρώμικα, σκελετωμένα με γόνατα παραμορφωμένα, με ρουφηγμένα πρόσωπα. Τριγυρίζανε μέσα στις τσουκνίδες του οικοπέδου ανάμεσα σε τρύπιες λεκάνες και σωρούς σκουπιδιών. Αυτή ήταν η τελευταία εικόνα που έπαιρνα από την Ελλάδα. Και αυτή, σκεπτόμουνα, ήταν η μοίρα του Γένους που ακολούθησε το δρόμο της Αρετής και πάλεψε αιώνες για να υπάρξει. Πριν περάσουν 24 ώρες περιδιάβαζα στο Ουσί της Λωζάννης, στο μικρό δάσος πλάι στη λίμνη. Και ξαφνικά άκουσα καλπασμούς και χαρούμενες φωνές. Ήταν τα Ελβετόπαιδα που έβγαιναν να κάνουν την καθημερινή τους ιππασία. Αυτά που από πέντε γενεές και πλέον, δεν ήξεραν τι θα πει αγώνας, πείνα, θυσία. Ροδοκόκκινα, γελαστά, ντυμένα σαν πριγκιπόπουλα, με συνοδούς που φορούσαν στολές με χρυσά κουμπιά, περάσανε από μπροστά μου και μ’ άφησαν σε μια κατάσταση που ξεπερνούσε την αγανάκτηση.

Ήτανε δέος μπροστά στην τρομακτική αντίθεση, συντριβή μπροστά στην τόση αδικία, μια διάθεση να κλάψεις και να προσευχηθείς περισσότερο, παρά να διαμαρτυρηθείς και να φωνάξεις. Ήτανε η δεύτερη φορά στη ζωή μου – η πρώτη ήτανε στην Αλβανία – που έβγαινα από το άτομό μου, και αισθανόμουν όχι απλά και μόνο αλληλέγγυος, αλλά ταυτισμένος κυριολεκτικά με τη φυλή μου. Και το σύμπλεγμα κατωτερότητας που ένιωθα, μεγάλωσε φτάνοντας στο Παρίσι. Δεν είχε περάσει πολύς καιρός από το τέλος του πολέμου και τα πράγματα ήταν ακόμη μουδιασμένα. Όμως τι πλούτος και τι καλοπέραση μπροστά σε μας!

Και τι μετρημένα δεινά επιτέλους μπροστά στα ατελείωτα τα δικά μας! Δυσαρεστημένοι ακόμα οι Γάλλοι που δεν μπορούσαν να ‘χουν κάθε μέρα το μπιφτέκι και το φρέσκο τους βούτυρο, δυσανασχετούσανε. Υπάλληλοι, σωφέρ, γκαρσόνια, με κοιτάζανε βλοσυρά και μου λέγανε: εμείς περάσαμε πόλεμο Κύριε! Κι όταν καμιά φορά τολμούσα να ψιθυρίσω ότι ήμουν Έλληνας κι ότι περάσαμε κι εμείς πόλεμο με κοιτάζανε παράξενα: α, κι εσείς έ; Καταλάβαινα ότι ήμασταν αγνοημένοι από παντού και τοποθετημένοι στην άκρη-άκρη ενός χάρτη απίθανου.

Το σύμπλεγμα κατωτερότητας και η δεητική διάθεση με κυρίευαν πάλι. Ξυπνημένες μέσα παλαιές ενστικτώδεις διαθέσεις άρχισαν να αναδεύονται και να ξεκαθαρίζουν.

Η παραμονή μου στην Ευρώπη με έκανε να βλέπω πιο καθαρά το δράμα του τόπου μας. Εκεί αναπηδούσε πιο ανάγλυφο το άδικο που κατάτρεχε τον ποιητή. Σιγά-σιγά αυτά τα δύο ταυτίστηκαν μέσα μου. Το επαναλαμβάνω, μπορεί να φαίνεται παράξενο, αλλά έβλεπα καθαρά ότι η μοίρα της Ελλάδας ανάμεσα στα άλλα έθνη ήταν ότι και η μοίρα του ποιητή ανάμεσα στους άλλους ανθρώπους – και βέβαια εννοώ τους ανθρώπους του χρήματος και της εξουσίας. Αυτό ήταν ο πρώτος σπινθήρας, ήταν το πρώτο εύρημα. Και η ανάγκη που ένιωθα για μια δέηση, μου ‘δωσε ένα δεύτερο εύρημα. Να δώσω, δηλαδή, σ’ αυτή τη διαμαρτυρία μου για το άδικο τη μορφή μιας εκκλησιαστικής λειτουργίας. Κι έτσι γεννήθηκε το Άξιον Εστί».

ΡΩΣΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ: Συμφωνία ΣΟΚ για την Ευρώπη! ΠΑΝΙΚΟΣ στις ΗΠΑ! ΣΕΙΣΜΟΣ! Αλλάζουν όλα!!!

foto1

Τρόμος στην Ευρώπη….
Η.Π.Α…ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ-ΕΡΧΕΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ!!!
ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΖΕΣΤΟ ΧΡΗΜΑ(30 δις το χρονο-ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΑΡΩΤΙΚΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΥΠΕΡ ΜΑΣ-ΚΑΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΝΑΜΕ ΣΕ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΑ-ΔΗΛ ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΣΑ ΔΙΣ.ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΣΕ ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΠΟΥ ΠΟΝΑΜΕ.
1ον ΔΙΝΟΥΜΕ ΝΑΥΣΤΑΥΘΜΟ ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΣΤΗΝ ΣΚΥΡΟ,ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ (τρεις μπουκες στην νοτια σκυρο,στο μεγαλητερο φυσικο λιμανι της ευρωπης, πχ δεν εχει αναγκη εμβανθυσεως διοτι λογο της φυσικης κατατομης του λιμενος χρησιμοποιητε σαν βαση υποβρυχιων)
ΕΠΙΣΗΣ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΤΑ 12 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΓΙΝΕΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΙΜΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΕΚΕΙ.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...