Τρίτη, 2 Ιουνίου 2015

Η ΝΙΟΤΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥΑΘΗΝΑ 3-6-2015.

Το μέλλον τής Εθνικής μας Κοινότητας, η διασφάλιση τής βιωσιμότητας τής Ελληνικής Φυλής και η διατήρηση τής εθνικής μας ασφάλειας είναι η ιερότερη και σπουδαιότερη αποστολή που οφείλουμε να επιτελέσουμε. Η διατήρηση τού σφρίγους, η νιότη τού Ελληνισμού με τη νέα γέννα, η ορμή τής δημιουργικότητας, η ατσάλινη διάχυση τής δυναμικότητος και τής κυριαρχίας στα εδάφη μας και τη φύση που μάς περιβάλλει. Αυτός είναι ο σκοπός μας, να διαιωνίσουμε τον Ελληνισμό μας και να απλώσουμε την ισχύ του.

Έχουν πέσει πάνω μας όλα τα θεριά τής παγκοσμιοποίησης μαζί με τα βάρβαρα όρνεα για να σφίξουν γύρω από τον λαιμό μας την οικονομική και γεωπολιτική θηλιά. Μα μεγαλύτερα θεριά είναι οι εξωμότες που καμώνονται πως διαπραγματεύονται την λευτεριά μας, ταυτίζοντας τον δικό τους ολοκληρωτισμό με τον Λαϊκό Εθνικισμό μας. Μηχανισμοί κρατικοί και παρακρατικοί που στρέφουν απειλές ζωής με τραμπούκους ενάντια στους Εθνικιστές και φιρμάνια που βλέπουν απειλές πολιτικές ενάντια στην «δημοκρατία» τους.

Η φωνή τού ελληνικού λαού και η εκλογική επιλογή του στο όνομα τής Πίστης και τού Εθνικού Φρονήματος διά τής Χρυσής Αυγής αποτελεί προφανώς μεγαλύτερο κίνδυνο για τα νεοταξικά φερέφωνα τής αστικής δημοκρατίας από τούς τοκογλύφους και τούς διεκδικητές ελληνικής γης. Η υπογεννητικότητα των Ελλήνων αφήνει αδιάφορους τούς πολιτικούς μας δεσμοφύλακες που μοιράζουν αφειδώς σε «ευπαθείς» και λαθρομετανάστες τα επιδόματα που στερούν από ελληνικές ψυχές, ψυχές που τις οδηγούν σε ανέχεια και βιολογικό αφανισμό. Το δε σημαδεμένο οικονομικό χρέος πολιτικάντηδων και σιωνιστών μεταφράζεται στο σακάτεμα τής παραγωγής, στην αρπαγή τού ιδρώτα και τού αίματος των Ελλήνων και στην υποταγή τής Ορθοδοξίας μας από Ισλάμ και Αντίχριστες Κάρτες τού Πολίτη.  

Ακόμη και οι διεκδικήσεις των προσωρινών μας γειτόνων που έχουν επιστρατευτεί για να φέρουν την νέα παγκόσμια πολεμική σύρραξη έχουν βρει προκάλυμμα μέσα από την μεθοδευμένη άνωθεν αφασία τής ελληνικής κοινωνίας. Οι Αλβανοί υπάλληλοι τού Αμερικανοσιωνισμού μάς είπαν τις προάλλες πως δεν μπορούμε να αντλήσουμε τον γεωφυσικό μας πλούτο στο Ιόνιο και πως τα νησιά μας δεν έχουν κυριαρχική οικονομική ζώνη. Τακτική καθαρά προσαρμοσμένη στην όμοια στρατηγική τής Τουρκίας που τούς καθοδηγεί. Κι όλα αυτά όταν οι Αλβανοί προχωρούν σε χτυπήματα στα Σκόπια για την Μεγάλη Αλβανία στην οποία έχουν προσμετρήσει την ελεύθερη Ήπειρό Μας, ενώ οι Τούρκοι βλέπουν τουρκισμό στην Θράκη και μάς εποικίζουν με λαθρομεμέτηδες.

Αχαμνοί ταγοί και «σύμμαχοι» έχουν φέρει την απελπισία στον Ελληνισμό προκειμένου να μάς ψαλιδίσουν τις διεξόδους και το όραμα αναπτύξεως τής Φυλής μας. Διότι η ανάπτυξη τής Φυλής μας δεν βρίσκεται στην εφήμερη και δανεική ύλη, αλλά στην αναζωογόνηση τής φάρας μας μέσα από την κατάκτηση νέων πεδίων πολιτισμικής έκφρασης. Το ζητούμενο δεν είναι μήτε η στασιμότητα στο παρελθόν μήτε η παραχώρηση ζωτικού χώρου σε αλλογενείς και προδότες. Το μέγα ζητούμενο, ο διακαής πόθος τού Ελληνισμού και η απαράγραπτη απόφαση τού Εθνικοκοινωνισμού μας είναι το ανθοβόλημα των ελληνοπαίδων, η πνευματική ανωτερότητα δοσμένη σαν σκυτάλη και το άπλωμα τής γεωφυσικής μας παρουσίας που από την ενδοχώρα απλώνεται στις γεωπολιτικές μας ζώνες, αγκαλιάζοντας τις αλύτρωτες πατρίδες μας.

Περισσότερους Έλληνες με υψηλό Εθνικό Φρόνημα και ακλόνητη Ορθή Πίστη θέλουμε. Στερεή απόφαση να διαφυλάξουμε τις επάλξεις και να κρατήσουμε σφιχτά στα χέρια μας το λιθάρι που μάς περιβάλλει και το χώμα που μάς θρέφει. Έναν νεαρό και απαιτητικό Ελληνισμό που σχηματίζει με τις πράξεις του το προβάδισμα μες την οικουμένη και τειχίζει με την ατσάλινη θωριά την επέκταση και την διεισδυτικότητά του στο υδάτινο πλεονέκτημα. Τα δε ελληνόπουλα να μην είναι εγκλωβισμένα σε ξένες συνήθειες και αστικούς μικρόκοσμους, αλλά να έχουν επαφή με το φυσικό περιβάλλον τής Πατρίδος τους, με τις ασχολίες τής γης, με την ζώσα ιστορία τής Φυλής μας.

Να ποιος είναι ο πάντα Δυνατός και Νέος Ελληνισμός τού Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος. Εργατικός, Κατακτητικός, Νικητής. Φιλόπονος και Πολεμικός. Περιπετειώδης που ψάχνει να ανακαλύψει νέους πόρους και χώρους δράσεως, ακόμη κι όταν οι καιροί είναι δύσκολοι. Αμείλικτος και καταδικαστικός απέναντι σε όσους απειλούν Θρησκεία, Πατρίδα και Οικογένεια. Δέκα φορές σκληρός για τούς εχθρούς και διπλάσια σκληρότερος για τούς προδότες. Θυσιαστικός για τα παιδιά του με το αίμα τής καρδιάς του και πολλαπλασιαστικός τής φάρας του. Υπόδειγμα ηρωικού τρόπου ζωής και φρέσκος μέσα από την πνοή που δίδει το σχέδιο για Ελλάδα Μεγάλη και Ισχυρή.

Η αιμάτινη σκυτάλη τής Ελληνικής Φυλής είναι ένας αστείρευτος χείμαρρος που ταυτίζεται με τον βιολογικό κύκλο τής ανθρωπότητος. Η διαιώνιση ή η οπισθοχώρηση τής ιστορίας εξαρτάται από κείνον που την γράφει.

Καιρός λοιπόν να δράξουμε στα χέρια μας τα κλειδιά τής ζωής μας. Να ανταριάσουμε και να τραντάξουμε τα λιμνάζοντα ύδατα τής μίζερης ανίας μας, τής ηλίθιας προσμονής έτερων δυνάμεων. Να γίνουμε εμείς οι ίδιοι η δύναμη γνώσης για τα παιδιά μας, πυρός για την ασφάλειά μας, οδοστρωτήρας εθνικής και εδαφικής κυριαρχίας. Πρότυπο ζωής για τούς νέους. Όρθιος και Ανίκητος Έλλην. Σπορέας μιας καθαρής και ισχυρής Ελληνοσύνης. Ο δικός μας Ελληνισμός, ο Εθνικοκοινωνικός Ελληνισμός μας.  
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

«Η Ελλάδα είναι μια κουκίδα της γης που πρέπει να σωθεί;»


Channel 4 Πολ Μέισον,

Paul MasonΤο άρθρο του πρωθυπουργού στη Le Monde σχολιάζει ο δημοσιογράφος του Channel 4 Πολ Μέισον, σε άρθρο με τίτλο που θέτει το ερώτημα, αν η Ελλάδα, μια κουκίδα της γης που αξίζει να σωθεί;


Όπως σημειώνει, σε αντίθεση με άλλα άρθρα πρωθυπουργών, που έτειναν να μοιάζουν με τους παλιούς λόγους του Τόνι Μπλερ, ο Έλληνας πρωθυπουργός «μάχεται για το πολιτικό του μέλλον».

ALERT! ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΡΑ ΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ! ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ;

tasia4-660x336


Η Τουρκία κλείνει τα μάτια στη ροή λαθρομεταναστών προς την Ελλάδα και η υφυπουργός Λαθρομετανάστευσης, Τασία Χριστοδουλοπούλου έχει εξαφανιστεί…!
Ανενόχλητοι οι Σύριοι πρόσφυγες μεταφέρονται σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τουρκικά τουριστικά πλοία, παριστάνοντας τους επιβάτες, καταγγέλλουν κάτοικοι των νησιών.

Ο Στέφανος «καλή-χρυσή-αυγή» Κασιμάτης τώρα συκοφαντεί και τους ήρωες του 1821


Κασιμάτης Στέφανος Καθημερινή Χρυσή Αυγή Αλαφούζος kasimatis kathimerini
(σ.σ.netakias – δεν μας φαίνεται καθόλου περίεργο καθώς πληρώνεται από το ίδιο συγκρότημα του ΣΚΑΙ που έκανε το ρεπουσοντοκυμαντερ για την επανάσταση του 1821  )

γράφει ο κ. Πέτρος Στ. Μακρής-Στάϊκος
 Στο άρθρο του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της Κυριακής 25.4.2015, με τίτλο Όλα έχουν χαθεί από τη μάχη του Πέτα, ο Στέφανος Κασιμάτης υποπίπτει σε βαρύ ολίσθημα:
          Αν και εδώ και πολλά χρόνια, είναι κοινώς γνωστό πως ο Βρετανός «ιστορικός» George Finlay, στο έργο του History of the Greek Revolution, εμφανίζεται εμπαθής έως και κακοήθης, ο αρθρογράφος τον θεωρεί αυθεντία, υιοθετώντας όλες τις απόψεις και κρίσεις του σχετικά με προσωπικότητες και πράγματα της Επανάστασης του 1821. Έτσι, στις στήλες 5 και 6 του άρθρου του, όχι μόνον επαναλαμβάνει έναν από τους πλέον συκοφαντικούς ισχυρισμούς του Finlay, αλλά και πλειοδοτεί, προσθέτοντας τις δικές του παρατηρήσεις. Συγκεκριμένα, γράφει:
          Οι παραλληλισμοί με το σήμερα είναι αναπόφευκτοι, καθώς διαβάζεις τα αδιανόητα καμώματα των «πατέρων του 

ΣΑΠΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΝ ΦΟΥΚΑΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΚΛΕΦΤΙΚΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ .ΤΖΑΚ ΠΟΤ ΑΠΟ…. ΤΟ Σ.Δ.Ο.Ε ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΑΠΙΣΕΙ! ΟΙ ΜΕGΑ(ΛΟΙ) ΕΚΔΟΤΕΣ ,ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΧΡΕΗ ΑΛΛΑ ΤΣΕΠΩΝΟΥΝ ΔΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!

2media

ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ ΜΕ ΓΥΑΛΙΝΑ ΠΟΔΙΑ 
Είναι ίσως παγκοσμίως πρωτοφανές φαινόμενο, επιχειρήσεις οι οποίες εμφανίζουν συνεχώς ζημιές δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και οι οποίες δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνεια που έχουν λάβει σε προηγούμενα έτη, να εξακολουθούν να λαμβάνουν νέα δάνεια, δήθεν για να αποπληρώνουν τα προηγούμενα.

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ: Το 1376 κατακτήσαμε το Ντιγιαρμπακίρ, το 1453 κατακτήσαμε την Κωνσταντινούπολη


Την Παρασκευή ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, δήλωσε ότι εάν το κόμμα του της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης δεν έρθει πρώτο στις εκλογές της 7ης Ιουνίου, τότε, θα παραιτηθεί. Το Σάββατο, σε προεκλογική του ομιλία, υποσχέθηκε αύξηση στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων 11 τοις εκατό μέσα στο 2015.

Σκληρό παζάρι για τις εγγυήσεις


Σκληρό παζάρι για τις εγγυήσειςΛευκωσία: Σκληρό παζάρι αναμένεται στο κεφάλαιο των εγγυήσεων καθώς ήδη έχουν διαφανεί οι διαφορές, ενώ οι όποιες φόρμουλες φαίνεται να τυγχάνουν επεξεργασίας είχαν κάνει την εμφάνισή τους και στο παρελθόν. Ξένοι διπλωμάτες που παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις στο Κυπριακό θεωρούν πως το κεφάλαιο αυτό θεωρείται ως ένα από τα ακανθώδη και πως θα «ταλαιπωρήσει» τη διαδικασία καθώς είναι θεμελιώδες ζήτημα για όλους τους εμπλεκομένους. Είναι ίσως γι' αυτό που θεωρούν πως θα πρέπει να εντάξουν το θέμα τούτο στην πρώτη γραμμή του πάρε-δώσε, υποστηρίζοντας πως για την όποια κατάληξη, διατήρησης ή όχι του συστήματος, πρέπει να υπάρξει «ισοδύναμο αντάλλαγμα». 

Όπως συναφώς πληροφορούμαστε, η πρώτη τοποθέτηση της τουρκοκυπριακής πλευράς, διά του διαπραγματευτή, Οζντίλ Ναμί, είναι πως επιμένουν στη διατήρηση του συστήματος των εγγυήσεων. Εν αναμονή και της τοποθέτησης του Μουσταφά Ακιντζί στη διάρκεια της διαπραγμάτευσης, δεν προβλέπεται οποιαδήποτε αλλαγή πλεύσης καθώς αυτή ήταν η θέση του και προεκλογικά.

Με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, η Άγκυρα έχει διαμηνύσει πως δεν θα αποποιηθεί τα «εγγυητικά της δικαιώματα» και τούτο εκφράζεται και από την τ/κ πλευρά από την αρχή της νέας διαδικασίας, στο ξεκαθάρισμα θέσεων.

Στη Λευκωσία, η ε/κ πλευρά επιμένει πως δεν πρόκειται να αποδεχθεί συμφωνία που θα περιλαμβάνει σύστημα εγγυήσεων, ενώ στη μεγάλη εικόνα υπάρχουν και άλλοι δυο παίκτες, η Ελλάδα και η Βρετανία.

Η Αθήνα έχει ξεκαθαρίσει και δημόσια πως όχι μόνο δεν συμμετέχει αλλά θεωρεί τις εγγυήσεις ξεπερασμένες και όχημα που προκάλεσε το πρόβλημα.

Όσον αφορά το Λονδίνο, αν και αποφεύγει να τοποθετηθεί δημόσια, πληροφορίες αναφέρουν πως εκείνο το οποίο ενδιαφέρει τη Βρετανία είναι η διασφάλιση διά της συμφωνίας των Βάσεων της εσαεί παρουσία της χώρας στην Κύπρο. Όσον αφορά το θέμα των εγγυήσεων, τούτο θεωρείται δευτερεύον ζήτημα. 

Όπως αναφέρουν συναφείς πληροφορίες, αν και στη διαδικασία το θέμα απασχόλησε ακροθιγώς με τις εκατέρωθεν τοποθετήσεις, είναι σαφές πως χωριστά γίνονται ασκήσεις επί χάρτου. Και τούτο αφορά και όσους μεσολαβούν στο Κυπριακό, καταθέτοντας ιδέες.

Από τουρκικής πλευράς ως ένα από τα σενάρια που ετοιμάσθηκαν είναι και η παροχή εγγυήσεων μόνο στο τ/κ συνιστών κράτος, ένα σενάριο που είναι πολύ πιο επικίνδυνο από το ήδη αρνητικό υφιστάμενο σύστημα.

Κάποιοι τρίτοι θέλουν να εμπλέξουν το ΝΑΤΟ και μέσω αυτού τις τρεις εγγυήτριες δυνάμεις, ενώ στην αντίπερα όχθη υπάρχει θέση για πλήρη κατάργηση των εγγυήσεων, έχοντας ως ασπίδα προστασίας την Ευρωπαϊκή Ένωση ή και το Συμβούλιο Ασφαλείας. 
 
Γράφει: Κώστας Βενιζέλος

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Τουρκική άσκηση στα σύνορα με Συρία


Στρατιωτική άσκηση πραγματοποιήθηκε στην παραμεθόρια περιοχή μεταξύ των πόλεων Mardin και Nusaybin και της πόλης της Συρίας Kamışlı, με τεθωρακισμένα οχήματα, σε ένα σενάριο επίθεσης από αντάρτες του YPG (Ομάδα Λαϊκή Άμυνας των Κούρδων της Συρίας). Σύμφωνα με το σχέδιο, πέντε Κούρδοι προσπαθούν να αφαιρέσουν  το συρματόπλεγμα των συνόρων και τότε γίνεται επέμβαση των τουρκικών τεθωρακισμένων οχημάτων με στρατιώτες και συνοριοφύλακες από την Nusaybin, προκειμένου να τους εμποδίσουν και να τους συλλάβουν.

Η άσκηση έλαβε χώρα το πρωί και έληξε το μεσημέρι, σημειώνει το δημοσίευμα.
 
--
               
 

Γερμανός απατεώνας «άρπαξε» 1,5 εκατ. ευρώ από το ελληνικό κράτος!


image

Μπορεί οι Γερμανοί να μας κουνάνε το δάχτυλο κατηγορώντας μας ως «διεφθαρμένους», όμως κάποιοι από αυτούς αποδεικνύονται περισσότερο πονηροί και απατεώνες...Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση Γερμανού επιτήδειου που κατάφερε να αρπάξει 1,5 εκατ. ευρώ για επιδοτήσεις από χωράφια που… δήθεν είχε στο Ρέθυμνο.

Ο απατεώνας, που μάλιστα δήλωνε μόνιμη κατοικία στη Γερμανία, εισέπραξε μέσω 5 αιτήσεων ποσά που φτάνουν το 1,5 εκατομμύριο ευρώ για να ενταχθεί στο πρόγραμμα «Δάσωσης Γεωργικών Εκτάσεων», που εφαρμόστηκε και στην Κρήτη.

Για να ενταχθεί στο πρόγραμμα, δήλωσε μεγάλες γεωργικές εκτάσεις στην περιοχή του Ρεθύμνου τις οποίες υποτίθεται οτι στόχευε να δασώσει!

Χρηματοδοτήθηκε για το 80% της επένδυσης, εξασφαλίζοντας τμηματικά τα χρήματα, από το 1997 μέχρι το 2011. Στους ελέγχους που του έγιναν το 2012, όταν θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, οι δασικές αυτές εκτάσεις δεν βρέθηκαν, ή δεν βρέθηκαν τέτοιες που να δικαιολογούν την είσπραξη του 1,5 εκατ. ευρώ.

Έτσι, από τις αρχές του 2013 η διεύθυνση Δασών Ρεθύμνου άρχισε να καλεί για την επιστροφή των χρημάτων. Στη συνέχεια, με αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και του τότε ΓΓ, Γιώργου Δεικτάκη, καταλογίστηκαν τα ποσά ως αχρεωστήτως καταβληθέντα και του ζητήθηκαν πίσω συνολικά 1.495.055 ευρώ.


olympia

Αλβανία: Διπλωμάτης των ΗΠΑ συναντήθηκε με εκπροσώπους σλαβικής μειονότητας


Ο πρόεδρος Έντμοντ Τεμέλκο και ο γενικός γραμματέας του σλαβικού κόμματος στην Αλβανία που φέρει τον τίτλο «Μακεδονική Συμμαχία για την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση» είχαν συνάντηση με τον Αμερικανό διπλωμάτη, Nathan Haft, αρμόδιο για πολιτικές υποθέσεις, στην πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στα Τίρανα.

Στο φως το χαμένο χειρόγραφο του Αρχιμήδη για το άπειρο!


image

Επρόκειτο για ένα μυστηριώδες χειρόγραφο του Αρχιμήδη, χαμένο για …αιώνες. Ακόμα κι όταν βρέθηκε ήταν δύσκολο να αποκρυπτογραφηθεί! Τώρα όμως αποκάλυψε μυστικά που…αλλάζουν την σύγχρονη ως τώρα άποψη για το βάθος της αρχαίας ελληνικής μαθηματικής σκέψης. Το χειρόγραφο, γνωστό με το όνομα «Archimedes Palimpsest», περιέχει μεταξύ άλλων το μοναδικό αντίγραφο των «Θεωρημάτων Μηχανικής» του Αρχιμήδη, στο οποίο ο αρχαίος “Eλληνας μαθηματικός εξηγεί πώς χρησιμοποιούσε μηχανικά μέσα για να αποδείξει κάποια μαθηματικά του θεωρήματα.

Ο εκβιασμός των εταίρων συνεχίζεται αμείωτος!


image

Οι δανειστές εκβιάζουν μέχρι την ύστατη στιγμή. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το προσχέδιο συμφωνίας που απέστειλε το απόγευμα του Σαββάτου η Κομισιόν, στη λογική του «take it or leave it», στην ελληνική κυβέρνηση περιλαμβάνει μέτρα ύψους 3,5 δισ.ευρώ. Το κείμενο τιτλοφορείται «Memorandum of Understanding», δηλαδή μνημόνιο, κι εμπεριέχει τις θέσεις όλων των Θεσμών.

ΥΠΕΘΑ: Σχέδιο για αυτοχρηματοδότηση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων


21
Καθώς πενίας τέχνας κατεργάζεται, το ΥΠΕΘΑ επεξεργάζεται τους τελευταίους μήνες ένα σχέδιο για την εύρεση νέων πόρων για την χρηματοδότηση της λειτουργίας των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και για την κατασκευή νέων κτιριακών υποδομών. Η εύρεση των πόρων εστιάζεται τόσο στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας των Ελληνικών Ενόπλων δυνάμεων όσο και στην αξιοποίηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων για την εξαγωγη φορητών όπλων και πυρομαχικών σε τρίτες χώρες.

Δεύτερη ευκαιρία για τον Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη;


Οι Ρώσοι με τη βοήθεια της ελληνικής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΥΖΑ και εταίρων από το Καζακστάν και τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμοι να ενεργοποιήσουν το έργο του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη. Ο προβλεπόμενος αγωγός που θα μπορούσε να αποτρέψει την εξαγωγή πετρελαίου από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας μέσα από τα τουρκικά στενά και είναι το αντίπαλο σχήμα της επένδυσης που ακούσει στο τρίπτυχο Οδησσός-Μπρόντι-Πλοκ.

Καληνύχτα ΣΥΡΙΖΑ,καληνύχτα Αριστερά, καληνύχτα Άλεξ!

Η απληστία της Αριστεράς, είναι εκείνη η οποία θα την οδηγήσει αναπόφευκτα στην ολοκληρωτική συντριβή. Άθελά τους, εκείνοι οι οποίοι συνέβαλαν τα μέγιστα στην εκλογική νίκη του Σύριζα και στην ανάληψη της εξουσίας έγιναν η αιτία της επιτάχυνσης της ήττας της Αριστεράς: διότι μπορεί μεν, η μαρξιστική ιδεολογία να αποδοκιμάζεται από τη συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού, όμως στο διάβα 40 ετών μεταπολίτευσης και χάρη στα κομματικά ρουσφέτια, η Αριστερά παρέμενε αλώβητη στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Τούτη όμως η ιστορία λαμβάνει τέλος και λαμβάνει τέλος διότι το Νέο Μνημόνιο θα φέρει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή της ελληνόφωνης μαρξιστικής ελίτ.
Αναπόφευκτα και σαφώς γρηγορότερα απ' ότι οι ίδιοι οι μαρξιστές αναμένουν, θα επέλθει η εκρίζωση των ερεισμάτων τους στην ελληνική κοινωνία. Το παράδειγμα της Ν.Δ, δεν δίδαξε τίποτε στην αλαζονική Αριστερά των κρατικοδίαιτων. Η απαξίωση και εν τέλει η κοινωνική αποκαθήλωση της μήτε πτωχής αλλά μήτε και τίμιας Αριστεράς, θα σημάνει ως τελική λαϊκή απάντηση στις σειρήνες ενός επαίσχυντου, αντεθνικού συμβιβασμού. Τραγική της Ιστορίας ειρωνεία: η μαρξιστική ιδεολογία στην Ελλάδα θα θαφτεί με τα φτυάρια των ίδιων των προλετάριων!
Το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θα κληθεί αργά ή γρήγορα να αναλάβει τα ηνία της Πατρίδος.

Διονύσης Χατζηδάκης: "Δεν πάω πουθενά εδώ θα μείνω, η αγάπη μου είναι το Π.Φάληρο και δεν το αφήνω"

Το τραγούδι του Βασίλη Καρρά με τίτλο "δεν πάω πουθενά" ταιριάζει γάντι στο δήμαρχο Διονύση Χατζηδάκη και στα μελλοντικά του σχέδια όσον αφορά στο δήμο Παλαιού Φαλήρου! Ο αγαπητός μας Διονύσης, που εδώ και τόσα χρόνια στέκεται στο "τιμόνι" του δήμου Παλαιού Φαλήρου δεν σκοπεύει να αποσυρθεί για κανένα λόγο αφού ο δήμος του, είναι η μεγάλη του αγάπη και θέλει να συνεχίσει να νοιάζεται για τους δημότες του και να προσφέρει έργο!
Στο δημοτικό συμβούλιο, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, ο κ. Χατζηδάκης αποκάλυψε ανοιχτά πλέον, ενώπιον όλων την πρόθεσή του να παραμείνει στο δήμο για πολλά ακόμα χρόνια, απογοητεύοντας τους ... "επιστήθιους" φίλους και συνεργάτες του, οι οποίοι περιμένουν εναγωνίως να πάρουν σειρά ως υποψήφιοι δήμαρχοι.
Όταν ο δημοτικός σύμβουλος της Ριζοσπαστικής Αριστερής Κίνησης κ. Γιάννης Μπίτσικας απευθυνόμενος στο δήμαρχο, ανέφερε ότι τα έργα που δεν έχει προλάβει να φέρει εις πέρας θα τα συνεχίσει ο κ. Κώστας Μερκουράκης ως διάδοχός του στο δημαρχείο, ο κ. Χατζηδάκης είπε με ευθύτητα αφήνοντας άφωνους τους πάντες "όταν θα είναι να γίνει δήμαρχος ο Μερκουράκης, θα έχει πεθάνει".
Ακόμα όμως και αν γίνει κάτι και αναγκαστεί να εγκαταλείψει το δημαρχείο, ο κ. Χατζηδάκης έχει σκεφτεί τη λύση! Γιατί των φρονίμων τα παιδιά, όπως λέει και η παροιμία πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. 'Ετσι λοιπόν, ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου προετοιμάζει την κόρη του!
Ένα κορίτσι εργατικό με ήθος και συνέπεια, που αναμφισβήτητα γνωρίζει από πρώτο χέρι τα προβλήματα του Φαλήρου! Ένα κορίτσι, που έχει δυνατότητες να αναλάβει μεγάλες ευθύνες και υποχρεώσεις και να τις φέρει εις πέρας με υπευθυνότητα. Τα χρόνια δε, που ασχολήθηκε με την ΟΝΝΕΔ έλαβε όλα τα απαραίτητα εφόδια για να τα αξιοποιήσει σε κάποια ηγετική θέση. Άλλωστε, το Φάληρο χρειάζεται μία γυναίκα δήμαρχο, η οποία θα τονώσει ακόμα περισσότερο το κοινωνικό του πρόσωπο και θα βάλει σε τάξη τα έργα, που είναι υπό εκτέλεση! Και η καλύτερη επιλογή είναι η κόρη του δημάρχου, ένα πρόσωπο αποδεκτό από όλους!
Όσους για τους ... παρατρεχάμενους του δημάρχου, οι οποίοι περιμένουν πώς και πώς να αποσυρθεί για να πάρουν σειρά, μάλλον κάνουν όνειρα θερινής νυκτός! Ο δήμαρχος κ. Διονύσης Χατζηδάκης έχει τον τρόπο του να ... "τεμαχίζει" τους δελφίνους και να τους κάνει πέρα!
Και επειδή σε αυτό το blog μιλάμε με ονόματα και δεν φοβόμαστε να γράψουμε την αλήθεια, σας επισημαίνουμε το εξής! Τους κ.κ. Καρκατσέλη, Βουλγαρέλη και Καραμαρούδη φελλούς τους ανεβάζει και φελλούς τους κατεβάζει ο κ. Χατζηδάκης! Από αυτό και μόνο καταλαβαίνουμε πολλά...


Βυθίστηκε θαλαμηγός μεταξύ Ίου και Θήρας


Τα αίτια της πυρκαγιάς που ξέσπασε, ενώ η θαλαμηγός έπλεε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ίου και Θήρας, παραμένουν αδιευκρίνιστα. Ευτυχώς...

Σοκ στα Τρίκαλα: Δάσκαλος δημοτικού παρενοχλούσε σεξουαλικά μαθήτριες!


Μια είδηση που παγώνει την ανάσα και μόνο στο άκουσμα της… Η αποκάλυψη για την δραστηριότητα του εκπαιδευτικού, που μάλιστα...
daskalos

Μια είδηση που παγώνει την ανάσα και μόνο στο άκουσμα της…
Η αποκάλυψη για την δραστηριότητα του εκπαιδευτικού, που μάλιστα έχει και σύζυγο δασκάλα, έγινε από τους γονείς οκτώ μαθητριών της Δ΄ και Ε΄ Δημοτικού οι οποίες πηγαίνουν στο σχολείο όπου εργάζεται. Έξαλλοι οι γονείς, κατήγγειλαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων ότι ο 52χρονος θώπευε με ερωτικό τρόπο τις ανήλικες κόρες τους και εκείνος έδωσε εντολή να συλληφθεί.
Ο δάσκαλος συνελήφθη στο σπίτι του το μεσημέρι της Παρασκευής και προσήχθη στην Ασφάλεια, όπου οι ορισμένοι γονείς επιχείρησαν να του επιτεθούν και σώθηκε από τους αστυνομικούς! Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ασελγείς πράξεις σε ανήλικους κάτω των 10 ετών και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος τον παρέπεμψε να απολογηθεί στον ανακριτή.

uardian: Είτε χρεοκοπήσει, είτε όχι, το μέλλον είναι δυσοίωνο για την Ελλάδα


Η έξοδος από το ευρώ τουλάχιστον, όπως τονίζει ο Guardian, θα είχε το πλεονέκτημα της δραστικής υποτίμησης του νέου νομίσματος...
guardian

Η έξοδος από το ευρώ τουλάχιστον, όπως τονίζει ο Guardian, θα είχε το πλεονέκτημα της δραστικής υποτίμησης του νέου νομίσματος, κάτι που σημαίνει ότι θα κατέφθαναν στην Ελλάδα ορδές τουριστών για να επωφεληθούν από τις φθηνές τιμές και ίσως με τον καιρό η χώρα να κατάφερνε να προσελκύσει επενδύσεις, κυρίως στη βιομηχανία, χάρη στο φθηνό εργατικό δυναμικό της…

«Κίνδυνος» για Ευρώπη και Ελλάδα – Κατελήφθη από τον ISIS αεροπορική βάση στην Σύρτη


Το Πεντάγωνο, σύμφωνα με τον αμερικανικό τύπο,  είναι ασυνήθιστα ήσυχο μετά την γνωστοποίηση της κατάληψης μιας αεροπορικής βάσης, στην τρίτη...
lybya

Το Πεντάγωνο, σύμφωνα με τον αμερικανικό τύπο,  είναι ασυνήθιστα ήσυχο μετά την γνωστοποίηση της κατάληψης μιας αεροπορικής βάσης, στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Λιβύης, από το ισλαμικό  κράτος. Η κίνηση αυτή είναι μια πιθανή ένδειξη της προσπάθειας για οργάνωση εξουσίας και επέκταση των επιχειρήσεων των μαχητών του ISIS σε ευρωπαϊκό έδαφος, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος.

New York Times: Το τελεσίγραφο στην Ελλάδα δεν είναι… καλή ιδέα!


«Δεν είναι πιθανή η μακροπρόθεσμη ανάκαμψη της Ελλάδας εάν οι δανειστές υπονομεύσουν την αυτονομία της με ένα τελεσίγραφο». Έτσι τουλάχιστον εκτιμά...
nyt

«Δεν είναι πιθανή η μακροπρόθεσμη ανάκαμψη της Ελλάδας εάν οι δανειστές υπονομεύσουν την αυτονομία της με ένα τελεσίγραφο».
Έτσι τουλάχιστον εκτιμά η αμερικανική εφημερίδα New York Times που αναλύει τις αντικρουόμενες απόψεις για τον τρόπο που πρέπει να κινηθούν οι διαπραγματεύσεις από εδώ και στο εξής.
«Κάποιοι εκτιμούν ότι ήρθε η ώρα για τους εταίρους να στείλουν στην Ελλάδα ένα τελεσίγραφο, όπως ο Σάιμον Νίξον της Wall Street Journal. Αυτό δεν είναι καλή ιδέα» γράφει η εφημερίδα, υποστηρίζοντας ότι ένα τελεσίγραφο, αποδέξου ότι σου δίνουμε ή αρνήσου με ό,τι συνεπάγεται αυτό, θα ήταν μάλλον αχρείαστο, μιας και οι διαπραγματεύσεις αρχίζουν επιτέλους να κάνουν κάποια πρόοδο.
Επιπλέον, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γυρίσει μπούμερανγκ αφού θα φαινόταν ότι οι ξένοι χειραγωγούν για μια ακόμη φορά την Αθήνα. Κι ακόμα κι αν η τακτική αυτή είχε βραχυπρόθεσμα αποτέλεσμα, η κυβέρνηση θα είχε πολύ μικρό έλεγχο στο πρόγραμμα με αποτέλεσμα να μην την εμπιστεύεται κανείς ότι θα το εφαρμόσει.
«Η εφαρμογή μιας οποιασδήποτε συμφωνίας είναι πολύ πιο σημαντική από το να συμφωνηθεί απλά» γράφουν οι New York Times.

EΣΠΕΘ:Σε "κίνδυνο" το επίδομα παραμεθορίου των Στρατιωτικών που δίνεται με 4 ΗΕΕ και Φύλλα Πορείας; Η ΔΕΗ θα «εξασφαλίζει» τα κονδύλια καταβολής του;


Πρόβλημα κονδυλίων εντοπίζεται στον κωδικό 0711 του Π/Υ του ΓΕΣ, κωδικού που συμπεριλαμβάνει και το «επίδομα παραμεθορίου» καθώς, παρά τις...
prject_2

Πρόβλημα κονδυλίων εντοπίζεται στον κωδικό 0711 του Π/Υ του ΓΕΣ, κωδικού που συμπεριλαμβάνει και το «επίδομα παραμεθορίου» καθώς, παρά τις εξαγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας περί υπογραφής απόφασης από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο, δεν ενσωματώθηκε ακόμη ως επίδομα στις μηνιαίες αποδοχές

Ένα βίντεο που πρέπει να δει κάθε Έλληνας: Ιρλανδός ευρωβουλευτής «ξεσκίζει» Γερμανό ευρωβουλευτή… τοκογλύφο!


Μόνο εξοργιστικά μπορούν να χαρακτηριστούν όσα βγαίνουν από τα στόματα Γερμανών και μη, μελών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, μέσα στο...
10421527_910361418974640_1292955092362888889_n-539x376

Μόνο εξοργιστικά μπορούν να χαρακτηριστούν όσα βγαίνουν από τα στόματα Γερμανών και μη, μελών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, μέσα στο ευρωκοινοβούλιο αναφορικά με τα όσα συμβαίνουν στις χώρες που είχαν «την τύχη» να βρεθούν στα περιβόητα προγράμματα διάσωσης.
Βέβαια όλοι αυτοί οι αχαρακτήριστοι τύποι, φίλοι των Σαμαρά και Ραχόι, κάποιες φορές βρίσκουν τον μπελά τους και εκτίθενται ανεπανόρθωτα από ευρωβουλευτές που μιλούν την γλώσσα της αλήθειας και δεν φοβούνται να διατυπώσουν την πραγματικότητα χωρίς φόβο και πάθος.
Σε πρόσφατη συνεδρίαση του ευρωκοινοβουλίου λοιπόν ο Γερμανός ευρωβουλευτής του ΕΛΚ, Herbert Reul, ξεκίνησε το γνωστό παραμύθι περί λιτότητας και συνέστησε στις χώρες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα αντί να παραπονιούνται, να κάνουν προσπάθειες και θυσίες προκειμένου να προοδεύσουν φτιάχνοντας ένα σωστό επιχειρηματικό περιβάλλον. Στη διάρκεια του «παραληρήματός» του αναφέρεται σε χώρες όπως η Ιρλανδία, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Λετονία οι οποίες, όπως υποστηρίζει, σημειώνουν πρόοδο, καθώς έπραξαν όλα όσα έχουν συμφωνηθεί, σε αντίθεση με άλλες που «απλά ξοδεύουν και ξοδεύουν και ξοδεύουν».
https://fbcdn-vthumb-a.akamaihd.net/hvthumb-ak-xta1/v/t15.0-10/11331284_822178204526164_1743480518_n.jpg?oh=820bfcfaa0fdf513090a12eba7a28e30&oe=560D79B6&__gda__=1441871498_2226256a5d0fc85d68669b6ef19558eb
Ακούγοντας για μία ακόμη φορά την μόνιμη επωδό των Γερμανών και των δορυφόρων τους, ο Ιρλανδός ευρωβουλευτής Luke «Ming» Flanagan εξαγριώθηκε και ρώτησε τον Γερμανό του ΕΛΚ πού βρήκε τα στοιχεία τα οποία επικαλείται μιλώντας για την ανάπτυξη της Ιρλανδίας. Όπως ανέφερε ο ευρωβουλευτής, τα περί αύξησης του ΑΕΠ της Ιρλανδίας είναι «κατασκευάσματα» της Google, της Microsoft και άλλων εταιρειών οι οποίες μάλιστα δεν πληρώνουν καθόλου φόρους στην χώρα του. «Ποια στοιχεία; Ποιες αποδείξεις έχετε ότι υπάρχει ανάπτυξη στην Ιρλανδία;» είπε για να συμπληρώσει πως οι Ιρλανδοί συνεχίζουν να είναι εξαθλιωμένοι, χαρακτηρίζοντας «σκουπίδια» τα όσα γράφουν οι Financial Times και άλλα χειραγωγούμενα έντυπα.
Και πώς να του ρίξει κανείς άδικο, αφού δεν είναι λίγες οι φορές που κατά την διάρκεια των μνημονιακών κυβερνήσεων έχουν γραφτεί «διθυραμβικά» σχόλια για τις δήθεν επιτυχίες της Ελλάδας, την ώρα που οι Έλληνες αργοπέθαιναν.
O Γερμανός πήρε ξανά τον λόγο, για να υπερασπιστεί τον εαυτό του και κυρίως τις πρακτικές που ακολουθεί η χώρα του μέσα στην ΕΕ.
Τότε ο Ιρλανδός έχασε την ψυχραιμία του και εξαγριωμένος άρχισε να του φωνάζει από τα έδρανα «ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ».
Το περιστατικό ωστόσο δεν σταμάτησε εκεί αφού μετά την σχετική σύσταση από την πρόεδρο της συνεδρίασης ο Flanagan έλεγε ψιθυριστά στον Reul «ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ».
Η οργή του ευρωβουλευτή μπορεί να πηγάζει από τα δεινά που πέρασε και περνά η χώρα του αλλά είναι ενδεικτική και στη θέση του θα μπορούσε να βρίσκεται οποιοσδήποτε Πορτογάλος, Ισπανός η Έλληνας που έχει βιώσει την κόλαση της γερμανικής «διάσωσης».
Δείτε το βίντεο

Κείμενο συμφωνίας έστειλε η Κομισιόν στον Τσίπρα

komision

Η Κομισιόν συνέταξε κείμενο συμφωνίας και το έστειλε το απόγευμα του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Αντέννα. Πρόκειται για κείμενο που αναφέρεται ως MOU και εμπεριέχει τις θέσεις των θεσμών και του ΔΝΤ και ουσιαστικά βασίζεται στην συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου.
Το κείμενο, σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, προβλέπει, για το 2015, μέτρα ύψους 3,5 δισ. ευρώ , κυρίως φοροεισπρακτικού χαρακτήρα. Περιλαμβάνει, επίσης, όλο το φάσμα των θεμάτων της διαπραγμάτευσης από τον ΦΠΑ και τον ΕΝΦΙΑ έως τα εργασιακά και το ασφαλιστικό αλλά και την πάγια θέση του ΔΝΤ για περικοπές τουλάχιστον στις επικουρικές στις συντάξεις.
Οι εκπρόσωποι των δανειστών θεωρούν ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν καθυστερήσει πολύ με αποτέλεσμα το δημοσιονομικό κενό να αυξάνεται μέρα με τη μέρα, γι’ αυτό εμφανίζονται ανυποχώρητοι όσον αφορά στα εισπρακτικά μέτρα και στις περικοπές που έχουν άμεσο δημοσιονομικό αποτέλεσμα.
Οι Βρυξέλλες περιμένουν την απάντηση της Αθήνας προκειμένου να συντάξουν το τελικό κείμενο και να υπογραφεί η συμφωνία.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΟΚ: Άντρες της ISIS απήγαγαν 500 παιδιά για να τα κάνουν βομβιστές ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ!

tzixantistes1234 (1)

Δεν έχουν τέλος οι φρικιαστικές πράξεις από τη δράση των τζιχαντιστών στο Ιράκ!
Τοπικοί αξιωματούχοι κατήγγειλαν ότι απήγαγαν περίπου 500 παιδιά από δύο επαρχίες προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν ως βομβιστές αυτοκτονίας! Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ , τα παιδιά έχουν ήδη μεταφερθεί στις βάσεις των τζιχαντιστών στο Ιράκ και τη Συρία.
Οι απαγωγές έγιναν σε διάστημα μιας εβδομάδα από τις πόλεις Αρ Ρούτμπα, Αλ Καίμ, Ανά και Ράουα σύμφωνα με τον Μοχάμεντ Φαρά που μίλησε στο πρακτορείο «Ανατολού».«Θα τα υποβάλουν σε πλύση εγκεφάλου και θα τα μετατρέψουν σε βομβιστές αυτοκτονίας» δήλωσε δεύτερος Ιρακινός αξιωματούχος στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων.

ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΜΙΝΤΙΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ-ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΟΝΤΑΙ ΕΞΙ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΣΑ-ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ

xeiropedes-xrei

Ένα παλιό ρητό της Wall Street έλεγε σε περιόδους ύφεσης ότι «τώρα που τραβήχτηκαν τα νερά, θα δούμε τι μαγιό φοράμε». Κάπως έτσι διαμορφώθηκε και το μιντιακό τοπίο στη χώρα όταν ήρθε η εποχή των ισχνών αγελάδων. Η διαφημιστική πίτα της ελεύθερης αγοράς εξαφανίστηκε, η κρατική διαφήμιση συρρικνώθηκε και δεν έφτανε για όλους, οι δανειοδοτήσεις έγιναν δύσκολες.
Τα μαγιό βγήκαν σε δημόσια θέα, όπως βγήκαν σε δημόσια θέα και οι κρατικοδίαιτοι μιντιάρχες, οι κατά παραγγελία αρθρογράφοι, τα μαύρα χρήματα της δημοσιογραφίας και οι «προσκείμενοι κάπου» δημοσιογράφοι. Στη μνημονιακή Ελλάδα τα πράγματα έγιναν πιο ωμά απ” ό,τι ήταν. Στηρίζεις Μνημόνιο, παίρνεις διαφήμιση, δάνεια, εξυπηρετήσεις και αποκλειστικότητες. Λες έχουν δίκιο οι διεθνείς αγορές, τα ξένα «κοράκια», το Βερολίνο και το ΔΝΤ, απολαμβάνεις προνόμια. Το ομολογιακό δάνειο των 37 εκατ. ευρώ, φέρ” ειπείν, εγκρίνεται κι ας.. έχεις εγγράψει ζημιές 100 εκατ. ευρώ τα τελευταία έξι χρόνια. «Παίζεις» ωραία και «αντικειμενικά» την «επωφελή συμφωνία» Χαρδούβελη – Βρούτση για τα εργασιακά με την τρόικα, «θάβεις» τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, θα ανταμειφθείς. Τι κι αν έχεις ανοιχτό δανεισμό ύψους 300 εκατομμυρίων; 130 εκατ. ευρώ επιπλέον χρηματοδότηση με τη μορφή δανείου δεν σημαίνουν και τίποτα! Για τις «τρύπες», εξάλλου, υπάρχουν μισθοί και συντάξεις να περικοπούν…

ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΕΤΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ


Γράφει ο Παναγιώτης Καραϊσκος
Εκπαιδευτικός

ΠΗΓΕΣ : α)Ιφιγένεια Γκότση (Η Φωνή του Αετού).
β)Μαρτυρίες κατοίκων του Αετού.
γ)Παναγιώτης Κανελλόπουλος (Η Εθνική αντίσταση στη Τριφυλία).  


Ο Αετός είναι ένα από τα πολλά χωριά της πατρίδας μας που έχουν χαρακτηριστεί Μαρτυρικά. Η ιστορική του διαδρομή διέρχεται αιώνες αγώνων δόξας μα και καταστροφών. Είναι γνωστό ότι στη θέση του Αετού υπήρχε αρχαίο πόλισμα και μάλιστα κατά την Προϊστορική εποχή. Τούτο μαρτυρούν τα σωζόμενα μέχρι σήμερα, στο κάτω μέρος του χωριού, Κυκλώπεια τείχη, υστεροελλαδικής εποχής (1580—1120 π. Χ.), μήκους 1000 μέτρων περίπου.  Στη περιοχή του Αετού υπάρχουν αρκετά τεκμήρια ζωής κατά τους Ιστορικούς χρόνους, με συνέχεια, από την υστερομυκηναϊκή εποχή και κάτω, ως τη Βυζαντινή, τη Ενετοκρατία και την Τουρκοκρατία. Εντός δε του Ναΐσκου της Θεοτόκου (κτίσμα περίπου του 600 μ.Χ.) στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου (κτίσμα του 1827) υπάρχουν ,εκτός των αγιογραφιών βυζαντινής τέχνης, των οποίων έχουν καταστρέψει τους οφθαλμούς τα ξίφη των Τούρκων και τρεις σπόνδυλοι κιόνων από λευκό μάρμαρο αρχαιότατης εποχής.
Από τους μεσαιωνικούς χρόνους, λόγω γεωγραφικής θέσης και μορφολογίας του εδά­φους ο Αετός, με το Φράγκικο κάστρο του το σημερινό ερειπωμένο Παλιόκαστρο, χρη­σίμευε ως φυσικό οχυρό μεγάλης στρατηγικής σημασίας κι έδωσε το παρόν και το προβάδισμα στους μεγάλους Εθνικούς αγώνες με πολλές θυσίες. Περίπου το 1385 ο Αετός αναφέρεται σαν μια από τις πιο σημαντικές πόλεις της Μεσσηνίας στην περίοδο της Φραγκοκρατίας. Είχε συνοικισμούς στις πρόποδες της Πύλας , όπου και η σημερινή του θέση, στο Λόπεσι ,στο Παληοχώρι και σε άλλα μέρη όπου υπήρχε νερό.
Την εποχή των Παλαιολόγων στο Μιστρά έγινε μεταφορά και εγκατάσταση Αλβανόφωνων πληθυσμών στη Μάνη και στην Τριφυλία. Στην Τριφυλία εγκαταστάθηκαν στα Σουλιμοχώρια ,εξελληνίσθηκαν, έζησαν ειρηνικά στην αρχή με τους Παλαιολόγους και προσέφεραν τα μέγιστα αργότερα στην υπόθεση της Ελληνικής Επανάστασης. Μετά την άλωση της Πόλης ο Πρίγκιπας του Βυζαντίου Μανουήλ Κατακουζηνός καταφεύγει στην Πελοπόννησο και συγκεντρώνει 30.000 στρατιώτες, έχοντας μαζί του και τους Χριστιανούς Αρβανίτες της Τριφυλίας ,υπό τον Πέτρο Μπούα και αυτοανακηρύσσεται Δεσπότης του Μιστρά. Οι αδελφοί του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου Θωμάς και Δημήτριος δεν μπορούν να τον αντιμετωπίσουν έχοντες φιλονικία μεταξύ τους για τον ανύπαρκτο θρόνο της Βασιλεύουσας και καλούν σε βοήθεια τον Σουλτάνο Μωάμεθ ,ο οποίος στέλνει στην Πελοπόννησο τον φοβερό Τουραχάν. Τον Οκτώβριο του 1454 δεν είχε ακόμα περάσει ενάμισι έτος από την άλωση της Πόλης και στον Αετό στη θέση Πλατανάκια συγκροτείται ηρωική και πεισματώδης μάχη με αντιπάλους το φοβερό Τούρκο στρατηγό Τουραχάν και τον Πέτρο Μπούα. Η μάχη κράτησε πολλές ώρες ,με μεγάλες απώλειες και από τις δύο πλευρές. Ο Τουραχάν νικά, παίρνει χίλιους αιχμαλώτους από Ιθώμη και Αετό , τον οποίο και κατακαίει. Ο Γεώργιος Φραντζής ή Σφραντζής, που υπήρξε Μέγας Λογοθέτης (Μέγας Αξιωματούχος) του Βυζαντίου και ιστο­ρικός, στο Χρονικό της Αλώσεως μεταξύ άλλων αναφέρει για τις βαρβαρότητες του Τουραχάν:
«Αυτός ελθών εν μέσω τόπου, τα μεν ηχμαλώτισε, τα δε ηφάνισε και εξέπρησεν, εξαιρέτως δε την Άκοβαν, τον Αετόν και τα Πενταχύρια».Έχουμε εδώ την πρώτη καταστροφή του Αετού από τους Τούρκους.
Ύστερα από 193 χρόνια ,στα 1647, ο Αετός και η γειτονική Βυδίσοβα καταστράφηκαν πάλι από τους Τούρκους. Οι Ενετοί εκμεταλλεύθηκαν τον άσβεστο πόθο των Ελλήνων για την απαλλαγή τους α­πό την Τουρκική τυραννία και ξεσήκωσαν τους Μεσσήνιους και ιδιαιτέρως τους Τριφύλιους κατά των Τούρκων. Αυτό έγινε κατά την διάρκεια του πολέ­μου των Ενετών προς τους Τούρκους (1645 — 1669) για την κατοχή της Κρήτης.Προς αντιπερισπασμό στους Τούρκους οι Ενετοί υποκίνησαν δύο εξεγέρσεις στην ορεινή Τριφυλία. Αυτή που έγινε το 1647 από τους Αλβανοφώνους και ντόπιους της ορεινής Τριφυλίας είχε σαν αποτέλεσμα οι οικίες των Τούρκων να υποστούν μεγάλες ζημιές και λεηλασίες. Απέτυχε όμως αυτή η ε­ξέγερση, με τους Ενετούς να εγκαταλείπουν ανυπεράσπιστους τους ντόπιους πληθυσμούς στο έλεος των Τούρκων. Επακολούθησε η άγρια εκδίκηση των Τούρκων. Ολόκληρη η περιοχή της ορεινής Τριφυλίας παραδόθηκε στο πυρ και τον σίδηρο. Τότε πυρπολήθηκε το Ρουπάκι το χωριό των προ­γόνων των Κολοκοτρωναίων (των Τσεργίνηδων),η Κοπρινίτσα, το Λόπεσι και ο Αετός.
Στο μεσοδιά­στημα από το 1647 μέχρι το 1821 ο Αετός ανέδειξε αξιόλογους κλεφταρματολούς. Πρώτος και καλύτερος ο Γιώργος Μπέλκος ,ο αδελφός του Σταματέλλος (Κουτσοσταματέλλος) ,ο Στρατηγός Μήτρος Αναστασόπουλος ,ο Θεόδωρος Αναστασόπουλος, ο Αναγνώστης Γκότσης (έπεσε στο Μανιάκι),ο Κωνσταντής Γκότσης, ο Γεώργιος Γκότσης ,ο Χιλίαρχος Λυμπέρης Δημητρακόπουλος κ.α. Από το 1836 ο Αετός έγινε έδρα του δήμου Αετού στον οποίο εντάχθηκαν και τα χωριά Βυδίσοβα (Δροσοπηγή), Μαλίκι (Πολυθέα), Βαρυμπόπι (Μοναστήρι), Σαρακηνάδα (Κρυονέρι), Μποντιά (Μάλθη), με πρώτο Δήμαρχο τον οπλαρχηγό προεστό και βουλευτή Γιώργο Γκότση.
Στα επόμενα χρόνια ο Αετός αναπτύσσεται και είναι το κέντρο της περιοχής των Κοντοβουνίων αριθμώντας περίπου τους 2500 κατοίκους με Ειρηνοδικείο ,Ταχυδρομείο, Σταθμό Χωροφυλακής και όλα τα απαραίτητα επαγγέλματα που είναι χρήσιμα στη ζωή μιας κωμόπολης.
Μετά την νικηφόρα πορεία του λαού μας στο πόλεμο του 1940, τον Ιούνιο 1941 ο νικημένος Ιταλικός στρατός έφθασε στην επαρχία Τριφυλίας, σαν καταχτητής τώρα. Στην ορεινή Τριφυλία λίγες ήσαν οι Ιταλικές δυνάμεις. Περί τους 150 άνδρες εγκαταστάθηκαν στο κέντρο της ορεινής Τριφυλίας το Κοπανάκι.
Οι Γερμανοί κατασκεύασαν οχυρά και τοποθέτησαν βαρύ πυροβολικό βορειοανατολικά κοντά στην Κυπαρισσία στην περιοχή του χωρίου Ράχες, με το οποίο όπως θα δούμε κανονιοβόλησαν τον Αετό. Οι Ιταλοί, από τις πρώτες ημέρες, έβαλαν υπό τον έλεγχό τους όλες τις Ελληνικές αρχές, δικαστικές, αστυνομικές, διοικητικές και τα αρχεία τους ήσαν πάντοτε στη διάθεση τους.
Έτσι, μέσα σε λίγες ήμερες η επαρχία Τριφυλίας βρέθηκε διοικητικά κάτω από την κυριαρχία του Ιταλικού στρατού κατοχής.
Κατά την απογραφή του 1940 η Τριφυλία είχε περίπου 62.000 κατοίκους, από τους οποίους οι 20.500 περίπου ήσαν κάτοικοι στο ορεινό τμήμα της. Στις πλαγιές των βουνών οι κάτοικοι της ορεινής Τριφυλίας προσπαθούν να καλλιεργήσουν δημητριακά λάδι και σταφίδα. Πιο αποδοτική φυσικά ήταν η κτηνοτροφία. Στον Αετό στα μικρά πεζούλια φυτεύουν κρεμμύδια και άλλα κηπευτικά με το ευλογημένο νερό του κεφαλόβρυσου.
Κατά την Εθνική Αντίσταση εναντίον των Ιταλογερμανών κατακτητών 1941-1944 ο Αετός συμμετέχει ενεργά σε αντιστασιακές οργανώσεις ,σχεδόν με ολόκληρο τον πληθυσμό του, που μετέχει από ενωρίς στην ιδέα της λευτεριάς της πατρίδας με τις τριάδες που σχηματίζουν στα πρότυπα της Φιλικής Εταιρείας, στη «Νέα Φιλική Εταιρεία». Η ΝΦΕ ιδρύθηκε αρχές Ιουλίου 1941.Το πρόγραμμά της ήταν αντιστασιακό, και στηριζόταν στη θέληση όλου του λαού για λευτεριά. Η ΝΦΕ της ορεινής Τριφυλίας ιδρύθηκε κι' αυτή τον Ιούλιο του 1941, σε σύσκεψη πού έγινε σ' ένα σταφιδόσπιτο του Αετού κοντά στο Κοπανάκι. Οι σκοποί της ήταν καθαρά εθνικοί, πατριωτικοί και απελευθερωτικοί. Αγώνας κατά των καταχτητών με όλα τα μέσα και μέχρι την ένοπλη σύγκρουση. Στον αγώνα αυτό είχαν το δικαίωμα άλλά και το καθήκον να πάρουν μέρος όλοι οι Έλληνες, γιατί όλους τους βάραινε η σκλαβιά και όλοι ποθούσαν την ελευθερία. Η ΝΦΕ ήταν οργάνωση Εθνική, πάνω από κομματικές, πολιτικές και πολιτειακές πεποιθήσεις. Ένα ήταν το κριτήριο για να γίνει ο καθένας μέλος της ΝΦΕ: η θέληση να αγωνιστεί κατά των κατακτητών, για τη λευτεριά της σκλαβωμένης πατρίδας.
Στις αρχές ο τρόπος μύησης των μελών στην οργάνωση ήταν συνωμοτικός σε τριάδες, η μία τριάδα να μη γνωρίζει τα μέλη της άλλης. Όταν σχηματιζόταν μια τριάδα γινόταν κοινή συνεδρίαση και των τριών μελών της αναλυόταν με πολλές λεπτομέρειες το πρόγραμμα και οι σκοποί της Ν.Φ.Ε. και στο τέλος ο καθένας αναλάμβανε το καθήκον να σχηματίσει άλλη τριάδα χωρίς να αποκαλύψει την ύπαρξη της τριάδας πού ανήκε. Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό δέχονταν όλοι να μπουν στη Ν.Φ.Ε. για να αναμετρηθούν και πάλι με τους Ιταλούς. Σε 3 - 4 μήνες όλα σχεδόν τα χωριά δέθηκαν με το μυστικό της οργάνωσης και η ΝΦΕ υπάρχει στα πιο πολλά χωριά της ορεινής Τριφυλίας. Φυσικά πρώτος σε τριάδες είναι ο Αετός, ακολουθεί η Αυλώνα, το Βασιλικό, το Ψάρι, το Σιδηρόκαστρο, το Κοπανάκι, το Πιτσά και τα άλλα χωριά. Στο διάστημα Σεπτέμβρη 1941 - Γενάρη 1942 όλες οι αντιστασιακές οργανώσεις του τύπου της ΝΦΕ, επώνυμες και ανώνυμες, προσχώρησαν στο ΕΑΜ. Το τμήμα της ΝΦΕ ορεινής Τριφυλίας προσχώρησε την Κυριακή 25 Γενάρη 1942.
Από τις αρχές του Μάη του 1942 άρχισε ο αγώνας κατά της φορολογίας των αγροτικών προϊόντων πού έκαιγε όλους τους κατοίκους οργανωμένους στο ΕΑΜ ή όχι ,καθώς και της πάταξης της ζωοκλοπής που είχε σαν θύματα σχεδόν ολόκληρο τον πληθυσμό. Την περίοδο αυτή ο Αετός πληρώνει με το αίμα του Νικολή Λόντου ,ενός παλικαριού πρωτοπόρου της Αντίστασης. Τον Λόντο καταδικάζει σε θάνατο και τον εκτελεί το στρατοδικείο των Ιταλών.
Μετά την συνθηκολόγηση της Ιταλίας οι αντάρτες πήραν την απόφαση να κατέβουν στην Πεδινή Τριφυλία, στα Αστικά Κέντρα (Κυπαρισσία, Φιλιατρά, Γαργαλιάνους, Πύλο) και να αφοπλίσουν τους 2500 εκεί Ιταλούς. Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 1943 κλιμάκιο ανταρτών 80-90 ανδρών,2 διμοιρίες του 9-ου συντάγματος, ερχόμενο από το Δυρράχι της Αρκαδίας και κατευθυνόμενο προς Φιλιατρά και Χώρα βρισκόταν στον Αετό με αρχηγό τον Ναπολέοντα Παπαγιαννόπουλο. Στον Αετό οι αντάρτες έφθασαν, ύστερα από πορεία πολλών ωρών, μετά τα μεσάνυχτα. Παρέμειναν το πρωινό της Παρασκευής, έως να ετοιμασθεί πρόχειρο φαγητό να φάνε και να φύγουν. Οι θερμές εκδηλώσεις των κατοίκων και ο διάχυτος ενθουσιασμός, ύστερα από τη συνθηκολόγηση της Ιταλίας, προμήνυμα της λευτεριάς ,καθυστέρησαν την αναχώρηση τους. Ο σύνδεσμος των ανταρτών τους ειδοποιεί ότι έρχονται περίπου 14 Γερμανοί με ποδήλατα στον Αετό.
Η ομάδα των Γερμανών στρατιωτών φθάνει στον Αετό για να ζητήσει να πάρει τρόφιμα από την Κοινότητα. Προερχόταν από το γερμανικό κινητό τάγμα του Δωρίου, το οποίο δεν είχε τακτική επιμελητεία και εξαναγκαζόταν να προμηθεύεται κατά διαστήματα τρόφιμα από τις Κοινότητες των γειτονικών του Δωρίου χωριών.
Λέγεται ακόμα πως οι Γερμανοί, για να μην ενθαρρυνθούν οι Έλληνες από τη συνθηκολόγηση της Ιταλίας, έκαναν επίδειξη δυνάμεως κινητοποιώντας μικρές στρατιωτικές ομάδες στα χωριά απ' όπου περνούσαν αντάρτες. Έγινε σύσκεψη των ανταρτών στου Παπαγιάννη το σπίτι με παρόντες και τους τοπικούς αρχηγούς των ανταρτών για το αν έπρεπε να χτυπηθούν οι Γερμανοί στο χωριό φοβούμενοι τα αντίποινα. Αποφασίζουν να χτυπήσουν τους Γερμανούς που είχαν μπει σε μια ταβέρνα του χωριού. Διατάχτηκε μια ομάδα ελασίτες με ομαδάρχη τον Αετοβουναίο λοχία Πανάγο Καζάντζα να μπλοκάρει και να εξοντώσει τους Γερμανούς μέσα στην ταβέρνα. Τα αλλά τμήματα κινήθηκαν να πιάσουν θέσεις στις άκρες του χωριού και κατά μή­κος του κεντρικού δρόμου.
Μα οι Γερμανοί, ώσπου να φθάσει ο Καζάντζας, είχαν αφήσει την ταβέρνα. Μια ομάδα τους προχώρησε προς το Μαλίκι και οι άλλοι έμειναν στον Αετό. Η εμπλοκή των ανταρτών με τους Γερμανούς έγινε στο σπίτι του Καζάντζα (Περιστέρως) με τον Πανάγο Καζάντζα να αρχίζει την μάχη με το περίστροφο καθότι το αυτόματό του έπαθε εμπλοκή. Στη σύγκρουση οι αντάρτες δεν είχαν καμιά απώλεια. Οι Γερμανοί μέτρησαν στο παθητικό τους 3 νεκρούς, 2 τραυματίες και 7 αιχμαλώτους, ενώ 2 πρόφθασαν να φύγουν. Οι 7 με τον επικεφαλής τους υπολοχαγό, που πιάστηκαν αιχμάλωτοι, μεταφέρθηκαν στο χωριό Σελλά με τον οπλισμό τους και τα ποδήλατα, με τα οποία είχαν ανέβει στον Αετό.
Οι Γερμανοί κατακτητές, όπως συνέβαινε σε παρόμοια περιστατικά σε ολόκληρη την Ελλάδα το 1943, εφάρμοσαν σκληρά και απάνθρωπα αντίποινα σε βάρος των αόπλων κατοίκων του Αετού. Στις 11 Σεπτέμβρη ημέρα Σάββατο και ώρα 7π.μ. τέσσερις Γερμανικές πυροβολαρχίες ,δύο από το Σανοβά μία από το Δώριο και μία από τις Ράχες, βομβαρδίζουν τον Αετό. Ακόμη ένα Γερμανικό σύνταγμα συνοδευόμενο με οκτώ άρματα μάχης μετά το βομβαρδισμό καταφθάνει στον Αετό σε παράταξη μάχης και με τη χρήση εύφλεκτης σκόνης βάζει φωτιά και κατακαίει όλα σχεδόν τα σπίτια του χωριού. Οι κάτοικοι άοπλοι, απροστάτευτοι, άυπνοι, νηστικοί και ρημαγμένοι, ασθμαίνοντας παίρνουν των ομματίων τους πανικόβλητοι για τα βουνά. Μερικοί υπερήλικες, αδύνατοι να τρέξουν, παρέμειναν στα σπίτια, για να βρουν λίγο αργότερα μαρτυρικό θάνατο από τους Γερμανούς ναζί. Το πεζικό των Γερμανών φθάνει στον Αετό και επιδίδεται σε λεηλασίες και αφανισμούς. Ουρλιάζει, κλωτσοπατεί, χτυπά αλύπητα με υποκόπανους όσους βρίσκει μπροστά του, βασανίζει απάνθρωπα, σκοτώνει. Οι άμαχοι έχουν βγει όλοι έξω από τα σπίτια τους με ότι πρόλαβαν να πάρουν από ρούχα και τρόφιμα. Οι άνδρες έχουν διασκορπιστεί στα βουνά και στα διπλανά χωριά, καθώς και μερικοί άμαχοι. Όσοι από τους αμάχους δεν πρόλαβαν να διαφύγουν τους συγκέντρωσαν έξω από το δημοτικό σχολείο σκοπεύοντάς τους με οπλοπολυβόλα. Άρχισαν τις ανακρίσεις για την ανεύρεση των σωρών των σκοτωμένων Γερμανών ενώ παράλληλα λεηλατούσαν τα έρημα σπίτια του χωριού. Εφτά μεγάλα φορτηγά αυτοκίνητα υπερφορτώνονται με λάφυρα και ξεφορτώνονται στο Δώριο, για να σταλούν στη Γερμανία σαν λάφυρα πολέμου. Αρπάζονται μεταφορικά ζώα και ζώα σφαγής. Εξειδικευμένες και οργανωμένες για εμπρη­σμούς ομάδες, μετά τη λεηλασία των σπιτιών εκσφενδόνιζαν με ειδικά πιστόλια στο εσωτερικό κάθε σπιτιού μια άσπρη εύφλεκτη σκόνη, την πυροβολούσαν και αφού έπαιρνε φωτιά ολόκληρο το σπίτι γινόταν παρανάλωμα. Σπίτια, καταστή­ματα, δημόσια γραφεία, σχολεία, εκτός των εκκλησιών και μικρού αριθμού σπιτιών, έγιναν στάχτη. Το χωριό που πριν λίγες ημέρες έσφυζε από ζωή, είναι κρανίου τόπος. Εκεί όπου κυλούσαν τα γάργαρα νερά και γλυκοκελαϊδούσαν τα πουλιά, εκεί όπου φυσούσε απαλά το δροσερό αεράκι γεμίζοντας την ατμόσφαιρα από αρώματα βασιλικού, μόσκου, γαρυφαλλιάς και τσετσεκιάς (καντιφέ) και την ψυχή από τη γλυκεία της λευτεριάς ελπίδα, είχε μέσα σε μια ημέρα μεταβληθεί σε κολαστήριο του Δάντη.
Σκοτώθηκαν εκείνη τη φοβερή ημέρα οι κάτοικοι Αετού: 1) Θεόδωρος Καζάντζας (Κοκώνης) του Κωνσταντίνου, Ει­σπράκτορας του Δημοσίου Ταμείου Τριφυλίας. 2) Μήτρος Ρέμπελος (Μητρογληγόρης) του Γρηγορίου. Με τις διόπτρες τους είδαν να κινούνται και τους έρριξαν με πυροβόλο όπλο. 3) Αλέξιος Γκότσης (Προκόπης) του Δημητρίου. Τον σκότωσαν μπρος στα μάτια της αδελφής του, που απ' εκείνη τη στιγμή έχασε τη μνήμη της από το ισχυρό σοκ. Διάτρητος από σφαίρες βρέθηκε έξω από την ανατολική πόρτα του πατρικού του σπιτιού, που το έκαψαν. 4) Κωνσταντίνος Χαϊμανάς (Γυφτογεωργακάς) του Γεωργίου. Τον σκότωσαν κι αυτόν εν ψυχρώ. Ήταν κεντημένος κυριολεκτικά από σφαίρες.
Έκαψαν ζωντανούς τους:
1) Γεώργιο Γεωργιλά του Θεοδώρου, 2) τον τυφλό Κωνσταντίνο Γκότση (Κόρο) του Πανάγου και 3) τον Γεώργιο Χαϊμανά (Γεωρηγιαννή) του Ιωάννου, πρωτοξάδερφο του προηγουμένου Χαϊμανά.
Την ίδια μέρα στα γειτονικά χωριά εκτελούν τους:
Κατσιάρα Κωνσταντίνο ,Πετρόπουλο Μήτσο ,Δημητροπούλου Γιαννούλα και τον 20-χρονο Μανωλόπουλο Νικόλαο.
Όλοι, μικροί μεγάλοι, υπήρξαν θύματα εκείνης της ολέθριας καταστροφής. Έμειναν ανέστιοι, με ότι φορούσαν και με την ψυχή κομματιασμένη. Μπροστά σε λοφίσκους στάχτης και ερειπίων θρηνήσανε πικρά τα αθώα νεκρά θύματα, το χαμένο βίος τους και το αβέβαιο μέλλον, που διαγραφόταν ζοφερό. Μείνανε γυμνοί, κρυώσανε, πεινάσανε, αρρωστήσανε. Η κρατική βοήθεια ήταν ανύπαρκτη τότε. Ουσιαστικά μηδαμινή και απλώς συμβολική ήταν η βοήθεια του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού. Ο Ερυθρός Σταυρός έδωσε ένα σακί αλεύρι ,δέκα οκάδες όσπρια και μια οκά ζάχαρη. Επιτροπή από χωρικούς επισκέφτηκε αργότερα τον Άγγλο Ρήντ αρχηγό της Διασυμμαχικής Αποστολής ο οποίος έδωσε διαταγή και δόθηκαν από μία λίρα και ένα αλεξίπτωτο για κάθε δύο οικογένειες . Αυτή ήταν όλη μα όλη η βοήθεια που δόθηκε τότε και φυσικά όχι άμεσα στους πρώτους μήνες που υπήρχε η μεγαλύτερη ανάγκη.
Ο Αετός χάνει τα πάντα παίρνουν τα αρχεία του με το δικαιολογητικό: «Δεν υπάρχουν στον Αετό οικήματα για να στεγασθούν». Έτσι πήραν το Ειρηνοδικείο, το Αγρονομείο, το Συμβολαιογραφείο και το Ημιγυμνάσιο. Πολλά παιδιά αναγκάζονται να σταματήσουν το σχολείο και λιγοστά να συνεχίσουν το σχολείο πηγαίνοντας στην Κυπαρισσία και αργότερα στο Κοπανάκι επιβαρύνοντας κατά πολύ τις εξαθλιωμένες τους οικογένειες. Όλες οι προμήθειες είχαν καεί στη φωτιά των Γερμανών με τη πείνα να στους πρώτους μήνες να είναι δυσβάσταχτη.
Εκείνη η αναπάντεχη, η μαύρη, η φρικιαστική περιπέτεια, έγινε ορόσημο οπισθοδρόμησης του Αετού και φράγμα αδιαπέραστο στην εξελικτική του πορεία.
Μετά το κάψιμο των σπιτιών μαζί με όλα τα υπάρχοντα ρούχα και τρόφιμα αρχίζει ο Γολγοθάς των κατοίκων. Τουλάχιστον για 3 έως 4 μήνες χρησιμοποιούν ότι ξώσπιτα υπήρχαν ,όπως στο Λόπεσι ,Βάλες και αλλού. Προσπαθούν μέσα στη πείνα και τις αρρώστιες να επισκευάσουν όπως-όπως τα καμένα σπίτια για να «βγει ο χειμώνας» και αργότερα αβοήθητοι να τα ξανακτίσουν από την αρχή. Το 1947 η προσωρινή στέγαση με επικεφαλής το Στυλιανό Γονατά σε σύσκεψη με τα κοινοτικά συμβούλια Αετού ,Δωρίου και το Σύλλογο Αετού (είχε ιδρυθεί το 1945) αποφασίζουν να φτιάξουν σπίτια για τους πυροπαθείς Αετοβουναίους στο Δώριο ,όπου και έχτισαν τον Νέο Αετό. Όσοι δεν αποφάσισαν να μετοικίσουν στο Δώριο αλλά να παραμείνουν στο τόπο τους, στον Αετό ,δεν πήραν καμία βοήθεια από την πολιτεία. Στο Δώριο δε ,έμειναν αδιανέμητα οικόπεδα τα οποία δεν δόθηκαν ποτέ στους δικαιούχους ,δηλαδή σε όσους πυροπαθείς αποφάσισαν να μείνουν στον Αετό και να μη μετοικήσουν στο Δώριο. Οι δε Γερμανοί μετά από πολλά χρόνια έδωσαν ελάχιστες αποζημιώσεις με διακρατική συμφωνία που δεν είναι άξια λόγου να αναφερθεί ,γιατί στους πολύπαθους κατοίκους των μαρτυρικών χωριών της Ελλάδας δεν έφθασε σχεδόν τίποτε.
Κάναμε μια σύντομη ιστορική αναδρομή, όχι βέβαια ολοκληρωμένη, για να τιμήσουμε τη σεπτή μνήμη των αθώων νεκρών θυμάτων εκείνης της αποφράδας ημέρας, της 11ης Σεπτεμβρίου, ημέρας Σάββατο, του 1943, δίδοντας στη δημοσιότητα τα ονόματα τους και για να δώσουμε ακριβή ημέρα της μάχης και της πυρκαγιάς του Αετού. Επίσης να τιμήσουμε και όλους τους κατοίκους του Αετού που κατάφεραν να νικήσουν την πείνα και το θάνατο και να ξανακτίσουν μόνοι και αβοήθητοι το χωριό μας.

ΑΠΡΟΣΚΥΝΗΤΟΣ ΤΟΠΟΣ (Της Ιφιγένειας Γκότση ,Λαογάφου.)
Τρίζουν τα δέντρα, τα βουνά, βογγούν τα Κυπαρίσσια.
Σκούζουν τα μαύρα τα πουλιά και τα λουλούδια κλαίνε.
Τρέμει το ξωκκλήσι τ' Αϊ Λιά, θρηνεί το Αετοβούνι,
κι αυτός ο Κεφαλόβρυσος θόλωσε τα νερά του...
Κλαίνε παιδιά, βαρηόχηρες, γονείς για τα παιδιά τους.
Κλαίνε αδέρφια, συγγενείς, συγχωριανοί και φίλοι.
Κλαίει κι ο καθένας χωριστά για το καμένο βίος του.
Κι από τον Άδη ακούστηκαν φωνές των πεθαμένων,
εκείνων που σκοτώθηκαν, κι εκείνων που κάηκαν:
- «Αητέ μας, υπερήφανε κι απροσκυνήτων τόπε,
σκληρά που σ' εβασάνισε η αγριάδα των πολέμων!...
Ετρίτωσες στην πυρκάιά μέσα σε δυο αιώνες!...
Μαύρη μαυρίλα πλάκωσε, τριγύρω νεκραμάρα!
Μη φοβηθείς, μη πτοηθείς και ρίξεις τα φτερά σου.
Πάτα γερά τα πόδια σου στων Πελασγών τα τείχη
κι όλο ψηλά ν' αγνάντευε μ' αγέρωχο το βλέμμα».

Με το Νόμο "Καποδί­στριας" ο Δήμος Αετού ανασυ­στάθηκε με έδρα το Κοπανάκι. Το δε χωριό σήμερα ακολουθεί τη φθίνουσα πορεία της Ελληνικής υπαίθρου αριθμώντας περίπου 270 ψυχές ,διατηρώντας όμως μια εξαίσια ομορφιά σε τοπία και μια απαράμιλλη ζεστασιά στις καρδιές των ανθρώπων του.
 

http://pankarpan.blogspot.gr/2009/05/blog-post.html

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...