Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2015

Paul Mason: «Πιστεύουν ότι το ευρώ μπορεί να διασωθεί;»Λίγο πριν από την κρίσιμη συνάντηση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ ο δημοσιογράφος του Channel 4, Πολ Μέισον, tweetάρει για τις «μεγάλες εκκρεμότητες της Ελλάδας» και για το τελεσίγραφο των δανειστών.
«Οι μεγάλες εκκρεμότητες της Ελλάδας είναι: η ανακούφιση του χρέους, η ρητή δέσμευση για την αποκατάσταση της ρευστότητας των τραπεζών και δημοσιονομικά κίνητρα από τις Βρυξέλλες», γράφει ο δημοσιογράφος στο προσωπικό του λογαριασμό στο twitter και προσθέτει:
«Αν δεν γίνει τίποτα με το χρέος, την ΕΚΤ και τα διαρθρωτικά ταμεία ο Τσίπρας δεν μπορεί να υποστηρίξει συγκεκριμένα μέτρα λιτότητας. Κανένα έγγραφο δεν έχει ακόμα δοθεί από την «exTroika» (Θεσμοί)».
«Στο κείμενο – τελεσίγραφο της τρόικας, όταν θα έρθει στην δημοσιότητα θα διαβάσουμε την ουσία των μεγάλων δυνάμεων της ΕΕ. Πιστεύουν ότι το ευρώ μπορεί να διασωθεί;», καταλήγει ο Πολ Μέισον.

ΕΘΝΙΚΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΑΘΗΝΑ 5-6-2015.

Οι Έλληνες δεν πρόκειται να σηκωθούν για τα λεφτά. Λίγο από την οκνηρία και την ηττοπάθεια, λίγο από την έλλειψη εθνικής φιλοδοξίας, παραμένουν ακίνητοι περιμένοντας ένα θαύμα. Και το θαύμα θα γίνει. Θα είναι το θαύμα τού Θεού τής Ελλάδος μας και θα αφορά την Πίστη και την Πατρογονική Γη. Γιατί πίσω από τα μνημόνια, αυτά που έρχονται να μάς φέρουν άθλιοι πολιτικάντηδες και ψευτοσύμμαχοι είναι το Ισλάμ και ο πολυφυλετισμός. Και ξωπίσω η υποταγή στην σιωνιστική παγκοσμιοποίηση.

Η ελευθερία θέλει υψηλό εθνικό φρόνημα και ακλόνητη πίστη στις αξίες και τα ιδανικά τής Ελληνικής Φυλής. Θέλει αρετή και τόλμη που φτάνει έως την αυτοθυσία, έως την αποφασιστικότητα να γίνει πόλεμος ανεπανάληπτος και φοβερός για να μείνουν γη και ψυχές για πάντα ελληνικές. Διότι τα κράτη ως γνωστόν δεν πτωχεύουν για λόγους οικονομίας. Πτωχεύουν όταν έχει αδειάσει ο πλούτος τής ψυχής και όταν παραδοθούν τα κλειδιά τής εξουσίας και τής κοινωνίας στους τυμβωρύχους που παρασιτούν επάνω σε κόσμους ανοίκειους, σε κόσμους που δεν τούς ανήκουν.

Ο λαός μας αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Πρόβλημα εργασιακό, πρόβλημα επιβίωσης, πρόβλημα υπογεννητικότητας, πρόβλημα εθνικής και δημόσιας ασφάλειας. Κι όλα τα καυτά ζητήματα διοχετεύτηκαν από την λαιμαργία τού ξενοκίνητου πολιτεύματος τής αστικής δημοκρατίας που έχει πολλά έξοδα συντήρησης, έξοδα που τα καλύπτει υποθηκεύοντας την εθνική περιουσία και υφαρπάζοντας τον ελληνικό μόχθο. Κι όμως, μέσα σε όλα αυτά τα προβλήματα, οι αρχοντοραγιάδες μαρξιστές και σοσιαλφιλελεύθεροι ασχολήθηκαν τις προάλλες με την νομοθέτηση ανεγέρσεως Ισλαμικού Τεμένους στην Αθήνα.

Τα έξοδα τού Τζαμιού το κατοχικό καθεστώς τα φορτώνει στους ραγιάδες. Μια νέα τουρκοκρατία λοιπόν απλώνεται πάνω από τα κεφάλια μας. Τα χαράτσια αποκτούν έναν νέο σκοπό. Την στέγαση τής θρησκευτικής έκφρασης των τουρκοφερμένων ισλαμιστών λαθρομεταναστών και την συντεταγμένη συνάθροιση των τζιχαντιστών τού σιωνιστοκίνητου Ισλαμικού Κράτους. Τα δε Τζαμιά που δεν αφορούν τούς Έλληνες μουσουλμάνους τής Ελεύθερης Θράκης Μας έχουν μονάχα έναν σκοπό που πάνε να μάς φέρουν εμπρός μας συνακόλουθα. Την απορρόφηση των λαθρομεταναστών στην ελληνική κοινωνία.

Βρισκόμαστε ενώπιον μιας βρωμερής διαδικασίας νόθευσης και μετάλλαξης τής ελληνικής κοινωνίας, σε μια διαδικασία αφελληνισμού τής κοινωνίας μας που συντελείται την ώρα που τα φτερά ενός νέου παγκόσμιου πολέμου απλώνονται πάνω στην Ελληνίδα Χερσόνησο τού Αίμου. Είδαμε τις προάλλες τις επιθέσεις των Αλβανών που έλαβαν χώρα ενάντια στις Αρχές των Σκοπίων, κινήσεις που γίνηκαν παράλληλα με τον σηκωμό τής σκοπιανής αντιπολίτευσης. Πρόκειται για μια διαδοχική σειρά ένοπλων επεισοδίων που εντάσσονται στην συνολική σφαίρα τής σύγκρουσης ΗΠΑ – Ρωσίας και των συμμάχων τους.

Ολάκερη η γεωγραφική περιοχή που εκτείνεται από τον Αίμο, το Αιγαίο, την Μαύρη Θάλασσα έως την Ανατολική Μεσόγειο και την Εγγύς ή καθ’ ημάς Ανατολή, έχει μπλεχτεί στα δίχτυα τού μεθοδευμένου αναβρασμού με ποικίλα προσχήματα. Από την ανάδειξη εσωτερικών οικονομικών ατασθαλιών έως την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων εθνικού αυτοπροσδιορισμού. Προσχήματα που είναι είτε υπαρκτά είτε συχνά ανύπαρκτα και κρύβουν από πίσω τούς ενεργειακούς αγωγούς, στρατοπεδεύσεις των γεωπολιτικών παικτών και το αιματηρό παιχνίδι τής παγκόσμιας εξουσίας.

Όταν τα χωριστά πεδία των συγκρούσεων ενωθούν σε ένα μεγάλο, όταν οι Δυνάμεις τού Αντίχριστου Κέρδους θελήσουν να τελειώσουν με τις Δυνάμεις τής Πίστης, τότε θα έρθει η ώρα τού Τρίτου Παγκόσμιου Πολέμου. Κι αυτή η ώρα, η φοβερή ώρα τής αναμέτρησης ανάμεσα σε δύο διαμετρικά αντίθετους κόσμους μπορεί να συμβεί από στιγμή σε στιγμή, πριν ανταλλάξουμε μια καλημέρα, πριν στεγνώσει το παρών μελάνι.

Κι ενώ το στρατόπεδο τού Σταυρωτή των Εθνών είναι πάνοπλο, το στρατόπεδο τού Θεού και τής Εθνικής Ελευθερίας πάσχει στην εσωτερική συνοχή. Διότι ο πρώτος πόλεμος που πρέπει να κερδίσουμε είναι ο εσωτερικός, να ανατρέψουμε τούς ηλίθιους και τούς προδότες που μάς στριμώχνουν ανάμεσα στις μυλόπετρες τής Παγκοσμιοποίησης. Διότι η Ηγέτιδα Δύναμη τής Ορθοδοξίας και τής Φυλετικής Συνείδησης είναι η Ελλάς. Εδώ γεννήθηκε η Αλήθεια και η Ιστορία, εδώ συνάχθηκαν οι τύραννοι τής οικουμένης, εδώ θα συντριφτούν οι μισέλληνες και θα ανατείλει εκ νέου και για πάντα ο καιρός των Τρανών Ελλήνων με το Δίκαιο και το Ατσάλι.

Ελευθερία δίχως Εθνικό Φρόνημα δεν μπορεί να υπάρξει και δεν είναι δίκαιο να υπάρξει. Διότι η καλλιέργεια τής ψευδαίσθησης σε έναν λαό πως μπορεί να ζήσει με ξένα δεσμά είναι η πλέον ανήθικη μορφή σκλαβιάς. Το ψαλίδισμα των φτερών τής Φυλής δεν θα συμβεί ποτέ. Οι προδότες διεθνιστές έχουν την ίδια αξία με τούς βαρβάρους εχθρούς μας. Η Ελλάς είναι μονάχα Ορθόδοξη και ανήκει αποκλειστικά στους Έλληνες. Και οι Έλληνες έχουν προορισμό να άρχουν των Βαρβάρων.

Σκοπός μας Ιερός είναι η οχύρωση τής εθνικής μας ασφάλειας και η κατίσχυση στο γεωπολιτικό περιβάλλον με την πλήρη αξιοποίηση τού γεωστρατηγικού μας πλεονεκτήματος. Η πλέον ενδεδειγμένη τακτική για την κατοχύρωση τής εθνικής μας ασφάλειας είναι η εκκαθάριση των θυλάκων που μάς απειλούν στις ακριτικές μας περιοχές.

Η επερχόμενη γενική σύρραξη δεν πρέπει να μάς τρομάζει. Είναι η φυσική ροή τής καθάρσεως και τής νεμέσεως. Νέμεση με Λαϊκή και Εθνικιστική Εξουσία στην Αρχή τής Πατρίδος μας. Ισχυρός Ελληνικός Στρατός στα πρόθυρα των προσωρινά αλύτρωτων ελληνικών πατρίδων. Προσέγγιση με τη Ρωσία, με συμφωνία ισχυροποίησης τής θέσης μας σε οικονομικό και εδαφικό επίπεδο. Μεγάλη και Ορθόδοξη Ελλάς στην κορυφή των Ελευθέρων Εθνών, με τα αυτοκρατορικά μας λάβαρα έως τον Πόντο Μας.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
 

Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ “ΠΟΥΛΗΣΕ” ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΑΠΕΡΓΟ ΕΝΟΠΛΟ ΣΤΑΣΙΑΣΤΗ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ. “ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΜΕ ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ”- ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ: “ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ”, “ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΚΡΙΒΑ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ”

romanos-vraxiolaki-708

Εμπλοκή προέκυψε στη χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας με βραχιολάκι στον Νίκο Ρωμανό για την παρακολούθηση των μαθημάτων στο ΤΕΙ Αθήνας που έχει εισαχθεί.
Ο σχετικός νόμος ο οποίος ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο του 2014 μετά την πολυήμερη απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού παραμένει στην πράξη ανεφάρμοστος. Απο τον Δεκέμβριο μέχρι σημερα δεν έχει εκδοθεί η διευκρινιστικη κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Δικαιοςύνης και Παιδείας με την οποία θα ορίζονται οι προϋποθέσεις της χορήγησης εκπαιδευτικής άδειας με βραχιολάκι στους κρατούμενους φοιτητές.

Hugo Dixon : Το καλό, το φτωχό, το άσχημο και το φρικτό σενάριο για την Ελλάδα


Τέσσερα σενάρια παρουσίασε μέσω Twitter ο Χιούγκο Ντίξον, οικονομικός αναλυτής του Reuters μετά τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Τετάρτης στις Βρυξέλλες:
Το καλό σενάριο για την Ελλάδα φέρνει τον Αλέξη Τσίπρα να συμφωνεί με τους δανειστές, χωρίος να μπορεί να την «πουλήσει» στους σκληρούς του κόμματός του και να προκαλεί εκλογές και να κερδίζει.
Το δεύτερο «φτωχό» σενάριο φέρνει τον Αλέξη Τσίπρα να συμφωνεί με τους πιστωτές και να κρατάει τις σκληρές γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο αποτυγχάνει να εφαρμόσει επαρκώς τα όσα συμφωνήθηκαν και η κρίση επιστρέφει σε λίγους μήνες.
Στο άσχημο σενάριο δεν υπάρχει καμία συμφωνία. η χώρα χρεοκοπεί και γίνεται επιβολή capital controls μετά την οποία ο Τσίπρας παραδίδει την διακυβέρνηση σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.
Το φρικτό σενάριο φέρνει τον πρωθυπουργό να μην επιτυγχάνει συμφωνία, χρεοκοπεί η χώρα, να διατηρεί την εξουσία (ίσως μετά από νέες εκλογές) και να συνεχίζει τη σύγκρουση.

Μπανγκλαντές της κυρά-Τασίας η πλατεία Βικτωρίας (Αποκλειστικό φωτορεπορτάζ της εφημερίδας ΜΑΚΕΛΕΙΟ) – ΒΙΝΤΕΟ

metanastes 6

Πρώτα η δήλωση της κ. Χριστοδουλοπούλου ότι «οι πρόσφυγες που μπήκαν παράνομα στην Ελλάδα δε ζουν στις πλατείες του κέντρου… και απλά λιάζονται σε αυτές» και μετά η αθάνατη ατάκα της ότι «οι πρόσφυγες απλά εξαφανίζονται προς Ευρώπη», μας κάνει τελικά να αναρωτιόμαστε:

“ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ ΚΥΡΙΕ, ΔΕΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΕΣΧAΤΟ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ”: ΤΟ ΡΙΞΕ ΣΤΙΣ ΨΑΛΜΩΔΙΕΣ Η “ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΗ” ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ-ΝΕΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ: ” ΜΟΝΟΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟΚΑΙΤΕΙΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΚΑΛΑ. ΔΕΝ ΑΠΕΔΡΑΣΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ”

wpid-tsoxatzopoulos-stamati

Η ώρα της κρίσης για την Βίκυ Σταμάτη πλησιάζει καθώς στις επόμενες συνεδριάσεις το δικαστήριο θα αποφασίσει αν θα κάνει δεκτή ή όχι την αίτηση εκτέλεσης της ποινή της.
Η Βίκυ Σταμάτη θέλησε να έχει τον τελευταίο λόγο και λίγο πριν αποσυρθεί το δικαστήριο απήγγειλε έναν ψαλμό από την Παλαιά Διαθήκη ( Θ) “Ελέησον με κύριε, δες εξευτελισμό στον έσχατο τον κίνδυνο…” ανέφερε μεταξύ άλλων. Λίγο αργότερα μιλώντας στους δημοσιογράφους σχολίασε την πρόταση του εισαγγελέα να απορριφθεί η αίτηση της να αποφυλακιστεί λέγοντας: “Χειροπέδες στα χέρια όχι στο στόμα. Τίποτα άλλο, Αποφάσισαν χειροπέδες στα χέρια”
Ερώτηση:Θεωρείτε ότι θα ακολουθήσει το δικαστήριο την πρόταση του εισαγγελέα; Θα σας δώσουν την ευκαιρία να πάτε στο παιδί σας;
Β. Σταμάτη: Ευελπιστώ.

“ΑΔΕΡΦΕΣ” ΚΑΙ “ΤΟΙΟΥΤΟΙ” ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ! ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ “ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ” ΝΑ ΠΕΤΑΝΕ ΤΟ ΣΤΡΙΝΓΚΑΚΙ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΑΝΕ! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΠΑΘΑΝ ΟΤΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ!!!ΕΠΕΣΕ ΤΟ ΞΥΛΟ ΤΗΣ… ΡΩΣΙΚΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ! (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ)

gay

Ομοφυλόφιλοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δημαρχείο της Μόσχας για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση να μην δοθεί άδεια για τη διοργάνωση της παρέλασής τους γιατί είναι “περήφανοι”.
Στο σημείο βρέθηκαν αντιδιαδηλωτές από την ομάδα «Το θέλημα του Θεού», οι οποίοι κυριολεκτικά τους πήραν στο κυνήγι.Το αποτέλεσμα; Στο φωτορεπορτάζ και στο βίντεο που ακολουθούν!!!

Και ξαφνικά ένα ακόμα "όπλο" στην "φαρέτρα" της Ελλάδος: Μεταφορά ιρανικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω του Greek Stream


undefinedΤο ενεργειακό "colpo grosso" για μεταφορά του ιρανικού
αερίου στην Ευρώπη μέσω του αγωγού φυσικού αερίου Creece-Turskish Stream επεξεργάζεται η κυβέρνηση και αυτό είναι σίγουρα ένα δελεαστικό στοιχείο ακόμα και για τις ΗΠΑ που θα ήθελαν να δουν μια δεύτερη χώρα να εφοδιάζει την Δυτική ακαι Κεντρική Ευρώπη πέρα από την Ρωσία.

Η στρατηγική επιθέσεων αυτοκτονίας των τζιχαντιστών


undefined
Με το Ισλαμικό Κράτος να έχει βρεθεί ξανά στο επίκεντρο της διεθνούς επικαιρότητας, καθώς έχει θέσει υπό τον έλεγχό του σχεδόν το 50% της Συρίας, σημειώνοντας παράλληλα νίκες στο Ιράκ, στο «μικροσκόπιο» μπαίνουν οι τακτικές που κρύβονται πίσω από τις επιτυχίες των τζιχαντιστών στο πεδίο της μάχης.

Μυστική συνεδρίαση του ΔΝΤ για την Ελλάδα


Υπό πλήρη μυστικότητα συνεδρίασε μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας) στην Ουάσιγκτον, το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, μία ημέρα μετά την πενταμερή σύσκεψη του Βερολίνου. Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ φέρεται να είπε ότι η Ελλάδα είναι αυτή που θα πρέπει να αποφασίσει, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων.

20.000 νέες θέσεις εργασίας στον ελληνικό αγωγό ρωσικού φυσικου αερίου


undefined

Εντατικά προωθείται ένα σημαντικό και σοβαρό έργο για την Ελλάδα και τη Ρωσία, όπως χαρακτήρισε τον Greek Stream o υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας (ΠΑΠΕΝ) Παναγιώτης Λαφαζάνης σε μια εκτεταμένη συνέντευξη του στο μεγαλύτερο τηλεοπτικό ρωσικό δίκτυο «Ρωσία-24», μετά την ολοκλήρωση των πρόσφατων συναντήσεών του στη Ρωσία με τον Alexander Novak υπουργό Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τον Sergey Storchak αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας και τον Alexey Muller επικεφαλής της Gazprom.

Κόλαφος ο Κασιμάτης: Εθνικό έγκλημα το μνημόνιο


Ερώτηση βουλευτή: θεωρείτε Κύριε Κασιμάτη πως η γνωμοδότηση Πικραμένου (τότε επικεφαλής του ΣτΕ) σύμφωνα με την οποία «δικαιολογείται η παραβίαση της Χάρτας των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, λόγω των υπέρμετρων αναγκών της Χώρας» αναφορά του Πικραμένου δυνάμει την οποίας «βρήκε ως Συνταγματική» την υπαγωγή μας στο καθεστώς του «μνημονίου», η απάντηση Κασιμάτη ήταν ξεκάθαρη.

Βόμβες από την Αυστριακή «Der Standard»: Η Ελλάδα έσωσε το χρεοκοπημένο ΔΝΤ! Η Λαγκάρντ να μην εύχεται χρεοκοπία της Ελλάδας…


Δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας «Der Standard», προκαλεί εφιάλτες στην ισχυρή κυρία του ΔΝΤ, σημειώνοντας πως στην αντιπαράθεση με την Αθήνα για το χρέος «παίζεται» και το μέλλον της Κριστίν Λαγκάρντ, προσθέτοντας ότι το ΔΝΤ για να μπορέσει να χρηματοδοτήσει με δισεκατομμύρια την Ελλάδα άλλαξε τους κανόνες του και έκλεισε σφικτά και τα δύο του μάτια.

Αν περιμένει ο ελληνικός λαός να τον σώσουν τα τζάκια..... Καλά κρασιά!

Συχνά πυκνά ακούμε από τους απογοητευμένους ανώνυμους και επώνυμους Νεοδημοκράτες να κατονομάζουν τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή ως Εθνικό Κεφάλαιο της παράταξης και της Χώρας μας.
Μάλιστα πολλοί από αυτούς λένε ότι θα ... πρέπει να επανέλθει σύντομα στην Πολιτική σκηνή για να μας βγάλει από την δύσκολη θέση!!!
Αλήθεια ποια ήταν τα έργα της Πρωθυπουργικής θητείας του κ. Καραμανλή τα οποία μπορούν να τον καταστήσουν υποψήφιο σωτήρα μας?
Για εμένα τίποτα σημαντικό πέρα από το ότι είναι ανιψιός του μακαρίτη (Εθνάρχη κατά αυτούς) Κωνσταντίνου Καραμανλή!

Αθώος ο αστυνομικός που σκότωσε μεγαλέμπορο ναρκωτικών

Ο Αστυνομικός, Αθανάσιος Κολίτσας, είχε κατηγορηθεί το 2008 για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως όταν κατά τη διάρκεια επιχείρησης δίωξης ναρκωτικών της Αστυνομίας έπληξε θανάσιμα τον ύποπτο για την τέλεση αδικήματος του νόμου περί ναρκωτικών και συγκεκριμένα παράδοσης 4 κιλών κοκαΐνης. Μετά το πέρας της ανάκρισης και αφού η σχετική δικογραφία εισήχθη στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, η κατηγορία μετετράπη σε ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Στο πρωτόδικο Δικαστήριο ο κατηγορούμενος αστυνομικός εκρίθη ένοχος για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εξ’ αμελείας (μη συνειδητής). Αναγνωρίστηκε δε στο πρόσωπό του το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου και καταλογίστηκε σε αυτόν ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή. Κατά της απόφασης αυτής ασκήθηκε έφεση και ο κατηγορούμενος μετά από δίκη 2 συνεδριάσεων κρίθηκε ομόφωνα αθώος, την Πέμπτη 28 Μαΐου, στο Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Αθηνών, γενόμενου δεκτού του αυτοτελούς ισχυρισμού του, ότι τελούσε σε άμυνα. Η απόφαση αυτή καταγράφεται ως μεγάλη επιτυχία του Δικηγορικού Γραφείου του Ανδρέα Πάτση.


Το συγκινητικό ταξίδι ενός ανθρώπου στη χώρα των ονείρων τουΠηγή: Ότι να'ναι - ΣΚΑΙ

Ο κόσμος πρέπει να μάθει να αξιολογεί και να εκτιμά την ευθύτητα και την ειλικρίνειά !Σε αυτή τη χώρα θα εκτιμήσω τον πολιτικό που θα αρνηθεί να κάνει ρουσφέτι σε ψηφοφόρο 
Αλλά θα παραδεχτώ και τον ψηφοφόρο που θα εκτιμήσει εκείνο τον πολιτικό που ΔΕΝ του έκανε το ρουσφέτι του.. Μόνο έτσι θα πάει η χώρα μπροστά.
Ο "μικροκομματισμος " και η "ρουσφέτολογια" ως ΕΔΩ. _
Ας μάθει ο καθένας να αυτοπροσδιοριζεται
Και να εκτιμά τους αιρετούς για το έργο και τις ιδέες τους..
Όχι για τα ρουσφέτια. _
Καιρός είναι στην πολιτική να ασχοληθούν οι έξυπνοι και οι αξιόλογοι
Οι κουτοπονηροι και οι μισθαρνοι κομματικοι αργοσχολοι ουραγοί... Ας καθησουν σπίτια τους...Χαρά Γιαννοπούλου Δημοτική Σύμβουλος Παλαιού Φαλήρου!

Η Μέρκελ παίρνει τ” όπλο της! – Γιατί βγαίνει μπροστά στην διαπραγμάτευση – Ποιά γεγονότα την προβληματίζουν στο εσωτερικό της Ελλάδας


Η Μέρκελ θα κάνει ότι μπορεί για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ, λένε πηγές από το περιβάλλον της –...
merkel-ellada

Η Μέρκελ θα κάνει ότι μπορεί για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ, λένε πηγές από το περιβάλλον της
– Όταν χρειαστεί θα πάρει επάνω της πλήρως τις διαπραγματεύσεις, λένε οι ίδιες πηγές από την Καγκελαρία
– Ελλάδα, θα είναι το κύριο πιάτο του αποψινού δείπνου που θα παρατεθεί στην Καγκελαρία από την Μέρκελ σε Ολάντ και Γιούνκερ
Η Μέρκελ θα κάνει ότι μπορεί για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ και είναι σίγουρη πως στο τέλος θα υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στους δανειστές και στην Ελλάδα. Γι΄ αυτό και όταν χρειαστεί θα αναλάβει πλήρως τις διαπραγματεύσεις.
Την πεποίθησή της αυτή έχει επανειλημμένα εκφράσει η Γερμανίδα καγκελάριος, σύμφωνα με απολύτως έγκυρες πληροφορίες του Νewsit.gr από το περιβάλλον της Καγκελαρίας.
Όμως, έχει και ένα μεγάλο προβληματισμό ο οποίος πηγάζει από την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό της Ελλάδας και ειδικά στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.
Η Ανγκελα Μέρκελ, αναφέρουν οι πληροφορίες από τις ίδιες πηγές, προβληματίζεται από τις δηλώσεις που κάνουν στελέχη της κυβέρνησης και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, καθώς και από παλινωδίες εντός της κυβέρνησης.
Η ίδια πιστεύει ότι τελικά ο Αλέξης Τσίπρας θα καταφέρει να διαχειριστεί τις όποιες αντιρρήσεις και αντιδράσεις υπάρξουν, οπότε τότε θα είναι εφικτή η συμφωνία.
Μάλιστα η Μέρκελ συχνά αναφέρει στους συνεργάτες της πως θα στηρίξει τον Ελληνα πρωθυπουργό στην προσπάθεια που καταβάλλει τόσο στο επίπεδο της συμφωνίας όσο και των μεταρρυθμίσεων που θα ακολουθήσουν ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να ξεπεράσει την κρίση και να μπει στο δρόμο της ανάπτυξης.
Με το βλέμμα στραμμένο στο Βερολίνο
Ελλάδα, θα είναι το κύριο πιάτο του αποψινού δείπνου που θα παρατεθεί στην Καγκελαρία με καλεσμένους τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ και τον Πρόεδρο της Κόμισιόν Ζαν Κλώντ Γιούνκερ. Ίσως σε αυτό το δείπνο να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της η Άνγκελα Μέρκελ στους δυο συνομιλητές της και να επεξεργαστούν όσα ειπώθηκαν χθες στην τηλεδιάσκεψη με τον Αλέξη Τσίπρα, για την οποία δεν έγινε καμία διαρροη αλλά μόνο ότ έγινε σε καλό κλίμα.
newsit.gr

Διχάζει η Ισλαμοποίηση της Κατεχόμενης Κύπρου – Ο Χρόνος Τελειώνει … για τους Τούρκους


Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος Ο Τουρκοκύπριος Πρόεδρος Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε στην  βρετανική εφημερίδα Guardian ότι,  αυτό που δεν πρέπει...
ισλαμοποίηση κατεχομένων

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος
Ο Τουρκοκύπριος Πρόεδρος Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε στην  βρετανική εφημερίδα Guardian ότι,  αυτό που δεν πρέπει να έχουμε είναι μία ακόμα απογοήτευση. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο μήνυμα μας. Πρέπει να έχουμε συμπόνια. Όταν τους κοιτάζουμε και όταν μας κοιτάζουν είναι σημαντικό να μη βλέπουμε εχθρούς αλλά μελλοντικούς εταίρους. Η πάροδος του χρόνου δε βοηθά μια λύση. Όσο περνά ο χρόνος, τόσο η διαίρεση θεμελιώνεται. Αυτό είναι ένα γεγονός που πρέπει να καταλάβουν όλοι, προσθέτει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, για τον οποίο η βρετανική εφημερίδα σχολιάζει ότι σε όλη του τη ζωή έχει εργαστεί για την ειρήνη.
Εξ ίσου ενδιαφέρουσες όμως είναι και οι δηλώσεις  του Τουρκοκύπριου διαπραγματευτή Οζντίλ Ναμί, ο οποίος δηλώνει πως σε κάθε επίπεδο, οικονομικό, κοινωνικό, πολιτικό, είναι σαν (οι Τουρκοκύπριοι) να μην υπάρχουν. Ο επικεφαλής του τουρκοκυπριακού εμπορικού επιμελητηρίου Φίκρι Τόρος σχολιάζει, ότι αισθάνεται πως ζει σε μία μη φυσιολογική χώρα, επισημαίνοντας πως τα δίκτυα τηλεφωνίας δεν είναι συνδεδεμένα με την υπόλοιπη Κύπρο.
Η Τουρκοκύπρια δημοσιογράφος Έσρα Αϊγκίν περιγράφει πως πολλοί Τουρκοκύπριοι μεταβαίνουν συχνά στην ελεύθερη Κύπρο, μεταξύ άλλων για τη νυχτερινή διασκέδαση και τις παραλίες. Οι Τουρκοκύπριοι, λέει, δε βλέπουμε κανένα μέλλον σε αυτή την κατάσταση. Το ‘κράτος’ που ανακηρύχθηκε με το επιχείρημα ότι θα αναγνωριστεί δεν έχει αναγνωριστεί και δε θα συμβεί ποτέ αυτό. Είναι προφανές ότι δε θα μπορέσουμε ποτέ να σταθούμε στα πόδια μας ή να έχουμε λόγο στο πώς κυβερνάται η χώρα αν δεν έχουμε λύση. Η ίδια συμπληρώνει πως έχει την αίσθηση ότι οι Τουρκοκύπριοι επικρίνονται από την Τουρκία όχι μόνο ως μη αρκετά Τούρκοι, αλλά πλέον και ως μη αρκετά θρήσκοι. Η δημοσιογράφος του Guardian σχολιάζει επ’ αυτού ότι η ισλαμοποίηση μιας κοσμικής κοινωνίας όπως η τουρκοκυπριακή, υπό τη μορφή υποχρεωτικών θρησκευτικών μαθημάτων και ανέγερση τεμενών, έχει ενισχύσει την αίσθηση ότι ο χρόνος τελειώνει. Υπάρχει μια αίσθηση ότι (το 1974)  η Τουρκία ήρθε και μας βοήθησε, αλλά έκτοτε θέλει να πληρώνουμε. Αυτό που θέλουμε είναι να ξαναποκτήσουμε την αξιοπρέπειά μας, καταλήγει η Έσρα Αϊγκίν.
Φαίνεται ξεκάθαρα πλέον ότι η επιλογή που βρίσκεται ενώπιον των Τ/Κ είναι είτε να αφομοιωθούν στην Τουρκία, η οποία υπό τον Π/Θ Ερντογάν ολοένα και περισσότερο απομακρύνεται από την ΕΕ, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία, είτε να καταλήξουν σε συμφωνία με τους Ε/Κ και να έχουν τη θέση τους εντός ενός κράτους-μέλους της ΕΕ.
Ενθαρρυντικό είναι το σχόλιο της Cyprus mail ότι, είναι αισθητή μια αλλαγή στο βόρειο τμήμα, όπου οι Τ/Κ αντιλαμβάνονται πως βρίσκονται κοντά σε μια σημαντική εξέλιξη, ενώ σύμφωνα με εκτίμηση της ανθρωπολόγου Rebecca Bryant, ο Ακιντζί εξελέγη όχι μόνο για να προωθήσει τη λύση ομοσπονδίας για το Κυπριακό, αλλά πρωτίστως για να προστατέψει τους συμπατριώτες του, όχι από τους Ε/Κ ούτε από τη διεθνή κοινότητα, αλλά από τον κηδεμόνα και τον υποτιθέμενο προστάτη τους, την Τουρκία, η οποία υπό τον Π/Θ Ερντογάν διολισθαίνει στην πλήρη ισλαμοποίηση της κοινωνίας.
Σύμφωνα με ανάλυση μας στο pentapostagma.gr, το ενδεχόμενο επίτευξης συμφωνίας για τη λύση του Κυπριακού, με τον μετριοπαθή  Μουσταφά Ακιντζί στην Προεδρία των Τ/Κ, αλλά και το όλο κλίμα όπως διαμορφώνεται, δημιουργεί ελπίδες ότι είναι πιο κοντά από ποτέ στην πολύπαθη Κύπρο. Σε κάθε περίπτωση πάντως οι εξελίξεις ειδικά στα κατεχόμενα θα είναι ραγδαίες, ο κόσμος φαίνεται να αντιδρά στην απόλυτη κηδεμονία της Τουρκίας, η οποία βέβαια από την πλευρά της θα προβάλλει τεράστια εμπόδια, τόσο στην διαπραγμάτευση όσο και στο εσωτερικό των κατεχομένων. Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι η φυσική ασφάλεια του Ακιντζί θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα.

Όχι ο Αλέξης; Εντάξει! Τότε ποιος!


Να που έρχονται σιγά – σιγά στα λόγια μας, ότι η συμφωνία –αν και εφόσον υπάρξει– θα είναι επώδυνη. Πιστεύω...
tsipras3

Να που έρχονται σιγά – σιγά στα λόγια μας, ότι η συμφωνία –αν και εφόσον υπάρξει– θα είναι επώδυνη. Πιστεύω ότι συμφωνία θα υπάρξει, επειδή η κα Μέρκελ θέλει στην προσωπική της αίθουσα των τροπαίων την υπογραφή του Αλέξη!
Το τι θα γίνει έπειτα, αν θα ψηφίσει ο Λαφαζάνης και η παρέα του ή όχι, είναι κάτι που δεν απασχολεί την Άνγκελα. Εμένα με απασχολεί. Επειδή ζω στην Αθήνα και όχι στο Βερολίνο. Η ώρα της αλήθεια πλησιάζει. Κι αυτή δεν είναι η ώρα της υπογραφής, αλλά η αμέσως επόμενη…
Ο κ. Τσίπρας έχει δύο επιλογές: Η μία είναι να υπογράψει για να μπορέσουμε να αναπνεύσουμε. Η άλλη είναι να του μείνει η χώρα στα χέρια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Είναι γεγονός ότι η υπογραφή της συμφωνία θα τον αφήσει έκθετο απέναντι σε πολλά στελέχη του κόμματός του και σε αρκετούς ψηφοφόρους του, στους οποίους είχε υποσχεθεί ότι έχει μία άλλη μαγική συνταγή για να βγούμε από την κρίση. Αυτό όμως είναι το τελευταίο πράγμα που θα πρέπει να μας απασχολεί αυτή την στιγμή. Ίσως να μας απασχολήσει στις επόμενες εκλογές.
Έχουμε να κάνουμε με ένα νέο μνημόνιο, ανεξάρτητα αν αυτό αρέσει ή δεν αρέσει στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Το πραγματικό πρόβλημα, όμως, δεν είναι αυτό. Αλλά το αν θα μπορέσουμε την επόμενη ημέρα να προχωρήσουμε σε μία ουσιαστική ανασυγκρότηση της διαλυμένης ελληνικής οικονομίας. Όσα μνημόνια κι αν υπογράψουμε, όσα νέα δάνεια κι αν πάρουμε, το αποτέλεσμα θα είναι στο τέλος το ίδιο: Μία χώρα δίχως μέλλον που θα σέρνεται στους προθαλάμους των ευρωπαϊκών… θεσμών και θα εκλιπαρεί κάθε φορά για λίγη ακόμη ελεημοσύνη. Κι αυτό είναι το καλό σενάριο!
Το κακό σενάριο είναι να σκάσει η χώρα και να βρεθούμε εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που λένε ότι ο δρόμος της δραχμής είναι ένας δρόμος γεμάτος υπερηφάνεια. Κάνουν λάθος! Ο δρόμος της δραχμής είναι γεμάτος κέρδη μόνο για την μαφία της διεθνούς κερδοσκοπίας που επένδυσε σε αυτή την προοπτική και περιμένει να πάει ταμείο με μία μεγάλη πτώση της τιμής του ευρώ. Στην περίπτωση αυτή εμείς θα παίξουμε τον ρόλο του χρήσιμου ηλίθιου, που όταν θα είναι πλέον άχρηστος θα απολυθεί και θα λιθοβολείται ακόμη και από τους πρώην «εργοδότες» του!
Η Ελλάδα χρειάζεται ένα μεγάλο μεταρρυθμιστικό σοκ για να μπορέσει να βγει από την κρίση. Είναι κάτι που δεν μπόρεσαν (ή δεν θέλησαν) να κάνουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και το οποίο επίσης δεν μπορεί να κάνει η σημερινή. Ένα ουσιαστικό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα προϋποθέτει πολιτική και κοινωνική συναίνεση, η οποία ήταν αδύνατον να επιτευχθεί σε εμφυλιοπολεμικές συνθήκες. Με μία δεξιά με παλαιοκομματική νοοτροπία και με μία αριστερά που περίμενε να πάρει τον… τρίτο γύρο, η συναίνεση ήταν μακρινή μουσική.
Με τον Αλέξη να έχει υπογράψει το νέο μνημόνιο και να έχει πλέον αντιληφθεί ότι ο δρόμος της ανάπτυξης είναι ο μόνος μονόδρομος που δεν οδηγεί σε ξέρα ή σε γκρεμό, υπάρχει μία μικρή πιθανότητα να βγούμε από τον βάλτο. Βασική προϋπόθεση να αλλάξει πολιτική σε σχέση με το σημερινό αλαλούμ των συνιστωσών. Με άλλα λόγια, να γίνει ηγέτης και να μην σέρνεται στις επιλογές του κάθε Βαρουφάκη…
Να ξεκαθαρίσουμε γι” άλλη μία φορά ότι τα μνημόνια δεν έχουν στόχο να βγάλουν την Ελλάδα από την κρίση, αλλά να εξασφαλίσουν τα χρήματα των δανειστών. Από την κρίση θα βγούμε μόνοι μας εφόσον τα… αλλάξουμε όλα! Στο δικό μας χέρι είναι και όχι στο χέρι των άλλων.
Κι ο Αλέξης; Και τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ θα μείνουν ατιμώρητα; Λυπάμαι που θα δυσαρεστήσω αρκετούς φίλους, αλλά ναι! Αν ο Αλέξης καταφέρει να κάνει πράξη αυτά που δεν κατάφεραν οι προηγούμενοι, όλα τα άλλα θα ξεχαστούν. Διαφορετικά θα έχει κι ο Αλέξης την τύχη που είχαν οι προκάτοχοί του! Τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος.
Το ερώτημα είναι αν ο Αλέξης μπορεί. Η μέχρι σήμερα πορεία του μας λέει πως όχι! Έχει κάνει όλα εκείνα τα λάθη που δεν θα έκανε ένα μεγάλος ηγέτης. Κι η δύσκολη υπόθεση της Ελλάδας χρειάζεται έναν ηγέτη. Έναν άνθρωπο που να μπορεί να ξεπερνάει γρήγορα τα λάθη και τις αδυναμίες του και να ενώνει και όχι να χωρίζει τους ανθρώπους. Κι από την άλλη, αν όχι ο Αλέξης, τότε ποιος; Ενδιαφέρον ερώτημα. Κι αν κάποιοι ψάχνετε την απάντηση στην άλλη πλευρά, σε εκείνη της κεντροδεξιάς, ψάξτε και πάλι να βρείτε ποιος μπορεί να ενώσει. Το ποιος ή ποιοι χωρίζουν, το ξέρουμε ήδη…
Θανάσης Μαυρίδης
capital.gr

Σοκ με τις προκλητικές δηλώσεις του Πακιστανού υπερτυχερού που κέρδισε 9εκ ευρώ στο Τζόκερ


22χρονος πακιστανός που βρίσκεται παράνομα στην χώρα ,βρισκόταν υπό μεγάλη πίεση λόγω των οικονομικών προβλημάτων τα οποία τον είχαν λυγίσει...
ΕΙΚΟΝΑ-Ευρώπη-ευρώ-χρεοκοπία-μνημόνια

22χρονος πακιστανός που βρίσκεται παράνομα στην χώρα ,βρισκόταν υπό μεγάλη πίεση λόγω των οικονομικών προβλημάτων τα οποία τον είχαν λυγίσει. Είχε πλέον αποφασίσει ότι δεν άντεχε άλλο και θα έβαζε τέλος στη ζώη του.
ελλάδα
Όμως η ζωή είχε άλλα σχέδια γι’ αυτόν…
Ένα δελτίο του Τζόκερ ήταν αυτό που του άλλαξε γνώμη και τον… έσωσε.
Ένα τυχερό δελτίο που που χάρισε 9 εκαττομύρια ευρώ, ποσό πολύ μεγάλο και πολύτιμο για εκείνον, τη συγκεκριμένη στιγμή της ζωής του.
Οπως δήλωσε ο ίδιος στις εφημερίδες , “Με αυτά τα λεφτά θα μπορέσω να φέρω την οικογένεια μου στην Ελλάδα και να ζήσουμε πλουσιοπάροχα. Ο Αλλάχ μου έστειλε αυτό το δώρο!’
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αλ Ζαουάχρι δήλωσε:
-”Δεν μου αρεσει η Ελλάδα, εδώ τρώνε χοιρινό και οι γυναίκες κυκλοφορούν πολύ γδυμένες. Χαίρομαι όμως που κέρδισα τόσα λεφτά και τωρα δεν θα έχω ανάγκη να ξαναδουλέψω στα φανάρια”


»ΘΑ ΜΠΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΚΛΑΜΠ ΤΩΝ ΑΦΕΡΕΓΓΥΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΤΟ ΔΝΤ; »


Εάν η Ελλάδα δεν καταφέρει να καταβάλει μία από τις δόσεις συνολικού ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ … που οφείλει...
ImageHandler.ashx_41

Δημοσίευση

Εάν η Ελλάδα δεν καταφέρει να καταβάλει μία από τις δόσεις συνολικού ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ …
που οφείλει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αυτόν τον μήνα, αρχής γενομένης με τα 300 εκατομμύρια της Παρασκευής, κινδυνεύει να ενταχθεί σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ αφερέγγυων χωρών, προειδοποιεί σε άρθρο του το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.
Αυτό το «κλαμπ» περιλαμβάνει χώρες που για κάποιο λόγο απέτυχαν να εκπληρώσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους προς το Ταμείο, όπως π.χ. η Κούβα, η Ζιμπάμπουε και το Σουδάν.
Σύμφωνα με το Bloomberg, αυτό που κάνει την Ελλάδα να ξεχωρίζει από πολλές από τις προαναφερθείσες χώρες είναι πως η αθέτηση των πληρωμών δεν θα αποτελεί συνέπεια πολέμου, επανάστασης ή βιαιοπραγιών. Εάν πράγματι συντελεστεί, θα οφείλεται στην παγκόσμια οικονομική κρίση και στα μέτρα λιτότητας που επέβαλαν στη χώρα οι πιστωτές.
Παρουσιάζοντας τα μέλη αυτής της ιδιότυπης «μαύρης λίστας», ο αρθρογράφος διερευνά τους λόγους που οδήγησαν καθεμιά από αυτές τις χώρες στο αδιέξοδο και την αδυναμία να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο ταμείο.
Σουδάν: Σταμάτησε να πληρώνει τις δόσεις προς το ΔΝΤ από το 1984, ως συνέπεια του σφοδρού εμφύλιου πολέμου και της παρατεταμένης ξηρασίας. Το συνολικό όφελός της χώρας στο Ταμείο ανέρχόταν στα 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια, τα οποία δεν αποπλήρωσε ποτέ. Κατά συνέπεια, το ΔΝΤ απέκλεισε το Σουδάν από κάθε πρόσθετη οικονομική στήριξη.
Σομαλία: Η αφρικανική χώρα κήρυξε στάση πληρωμών το 1985, λόγω των καταστροφικών οικονομικών επιπτώσεων του εμπάργκο στην εξαγωγή βοοειδών από την Σαουδική Αραβία.
Το 2013, το ΔΝΤ αναγνώρισε τον πρόεδρο Hassan Sheikh Mohamoud, ανοίγοντας τον δρόμο για μία αποκατάσταση των σχέσεων του με τη Σομαλία μετά από 22 χρόνια! Το συνολικό χρέος της χώρας προς το ταμείο αγγίζει πλέον τα 327 εκατομμύρια δολάρια.
Ζιμπάμπουε: Η περίπτωση της Ζιμπάμπουε είναι πιο πρόσφατη, αφού σταμάτησε να καταβάλει τις πληρωμές το 2001 λόγω της οικονομικής κρίσης που αντιμετώπιζε η ώρα λόγω των λανθασμένων επιλογών του προέδρου της, όσον αφορά στις μακροοικονομικές πολιτικές. Το χρέος της αφρικανικής χώρας προς το Ταμείο ανέρχεται στα 111 εκατομμύρια δολάρια.
Κούβα: Η Κούβα δήλωσε αδυναμία να αποπληρώσει το χρέος των 25 εκατομμυρίων δολαρίων προς το Ταμείο το 1958, μετά την πτώση της κυβέρνηση Μπατίστα. Όταν ανήλθε στην εξουσία ο Κάστρο, το ΔΝΤ ανέστειλε την πληρωμή έως το 1963. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι η Κούβα κατάφερε να αποπληρώσει το χρέος της μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1960.

Καμπότζη:
Κήρυξε στάση πληρωμών το 1975, όταν οι οι Κόκκινοι Χμερ με αρχηγό τον Πολ Ποτ κατέλαβαν την εξουσία. Η ασιατική χώρα χρωστούσε συνολικά 15 εκατομμύρια δολάρια στο ταμείο, χρέος το οποίο αποπληρώθηκε πολλά χρόνια αργότερα, το 1993!
Ονδούρα: Σταμάτησε να καταβάλει τις δόσεις προς το ΔΝΤ το 1987 έπειτα από μία σειράς αρνητικών εξελίξεων, όπως η κρίση στην αγορά του καφέ, η έλλειψη υποστήριξης από την Αμερική λόγω του εμφύλιου πολέμου κ.λπ. Το χρέος αποπληρώθηκε το 1990, όταν η νέα κυβέρνηση κατάφερε να υποτιμήσει το εγχώριο νόμισμα.

Η «Γαλάζια Λίμνη» της Ελλάδας -Ο εξωτικός παράδεισος με τις φυσικές πισίνες και τους καταρράκτες στην καρδιά της Πελοποννήσου ~ εικόνες


Μπορεί τώρα που το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά το ενδιαφέρον να τραβούν οι παραλίες, ωστόσο, δεν είναι το μοναδικό...
polilimnio-708

Μπορεί τώρα που το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά το ενδιαφέρον να τραβούν οι παραλίες, ωστόσο, δεν είναι το μοναδικό μέρος που μπορεί να απολαύσει κανείς τις βουτιές του. Η μοναδική φύση της Ελλάδας προσφέρει και άλλες επιλογές…
Οπως λίμνες, καταρράκτες και ποτάμια ιδανικά για ιδιαίτερες αποδράσεις. Το Πολυλίμνιο στη Μεσσηνία ξεχωρίζει.
Το σκηνικό, που παραπέμπει σε «Γαλάζια Λίμνη» κόβει την ανάσα.  Λίμνες και καταρράκτες που διέρχονται μέσα από το Φαράγγι του Πολυλιμνίου σχηματίζουν σε πολλά επίπεδα λίμνες και καταρράκτες.

Και αν και μέχρι πρόσφατα οι λίμνες ήταν ένα καλά κρυμμένο μυστικό, πλέον έχουν αξιοποιηθεί και αποτελούν ένα όχι μόνο μαγευτικό αλλά και οργανωμένο προορισμό.

Σε μια διαδρομή συνολικά τριών χιλιομέτρων στο Πολυλίμνιο υπάρχουν 15 διαδοχικές λίμνες με παράξενα ομολογουμένως ονόματα (Kαδούλα, Μαυρολίμνα, του Τυχερού, του Ιταλού, του Πανάγου, της Σταθούλας και άλλα), αλλά και έναν  καταρράκτη, της Κάδης, που ρίχνει τα νερά του από ύψος 25 μέτρων.
Ο επίγειος παράδεισος του Πολυλιμνίου βρίσκεται  κοντά στο χωριό Χαραυγή και απέχει 33 χιλιόμετρα από την πόλη της Καλαμάτας.


iefimerida.gr

ΤΡΙΑΚΟΣΙΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΚΟΜΒΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΦΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ, (ΟΥΡΦΑ), ΤΗΣ Ν.Α. ΤΟΥΡΚΙΑΣ


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Zaman και του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu, στην περιοχή...
catacombs-of-milos

δημοσιευμαΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Zaman και του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu, στην περιοχή της Ούρφας στην νοτιοανατολική Τουρκία, που είναι γνωστή με την αρχαία ονομασία της Έδεσσα, έχουν ανακαλυφθεί και περιμένουν την εξερεύνηση τους περί τις 300 σπηλιές κατακόμβες που ανάγονται στην πρώτη περίοδο της διάδοσης του χριστιανισμού στην περιοχή.
Συγκριμένα στην περιοχή Bozova Yaylak της Şanlıurfa, (δηλαδή της αρχαίας Έδεσσας), όπως ανακοινώσε ο δήμαρχος της περιοχής, Halil Göçer, έχει διαπιστωθεί από πρώτες ερευνητικές αποστολές ότι υπάρχουν περί τις τριακόσιες ιστορικές σπηλιές κατακόμβες που ανάγονται στην πρωτοχριστιανική περίοδο. Ο δήμαρχος ανέφερε ότι χρειάζεται μια μεγάλη ερευνητική αποστολή γιατί είναι σίγουρο πως οι σπηλιές αυτές κρύβουν πολλά πολύτιμα στοιχεία της ταραγμένης εκείνης περιόδου.
Να σημειώσουμε ότι η Έδεσσα της Μικράς Ασίας είχε γίνει γνωστή από τον βασιλιά της τον Άβγαρο που είχε βασιλέψει την εποχή του Ιησού Χριστού. Σύμφωνα με την παράδοση, ο βασιλιάς Άβγαρος ο Ε΄ ή ο Ζ΄, που έζησε την εποχή του Αυγούστου ή του Τιβέριου, έστειλε μια επιστολή στον Ιησού, για να πάει στην Έδεσσα, ώστε να τον θεραπεύσει τον ίδιο από μια βαριά αρρώστια που τον ταλαιπωρούσε. Λέγεται μάλιστα, πως ο Ιησούς του απάντησε.
Πηγή για τις δύο αυτές επιστολές είναι ο σημαντικός Πατέρας της Εκκλησίας, Ευσέβιος Καισαρείας, ο οποίος γεννήθηκε γύρω στο 280 μ.Χ. και ήταν σύγχρονος του Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου. Στο έργο του «Εκκλησιαστική Ιστορία», αφού πρώτα διερευνά το πρόβλημα για το ποιοι απάρτιζαν τον κύκλο των εβδομήντα μαθητών του Χριστού, μνημονεύει την επιστολή του Τοπάρχη Άβγαρου της Έδεσσας προς τον Ιησού και τη σχετική απάντηση που έλαβε.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

ΣΚΑΝΔΑΛΟ FIFA: ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ άραγε ο ΜΠΛΑΤΕΡ; Στο μικροσκόπιο του FBI ως ύποπτος!

mplater

Δεν την θεωρούν αθώα την παραίτηση του Ζεπ Μπλάτερ από την προεδρία της FIFA. Σύμφωνα με τις πηγές η παραίτηση δεν έγινε γιατί θίχτηκε ο απερχόμενος πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου αλλά γιατί οι έρευνες του FBI αγγίζουν πια και τον ίδιο!
Ο Μπλάτερ αποτελεί αντικείμενο έρευνας της αμερικανικής δικαιοσύνης στο πλαίσιο του πολύκροτου σκανδάλου διαφθοράς που συγκλονίζει τη FIFA. Οι νέες αποκαλύψεις φωτιά έρχονται λίγες ώρες μετά την αιφνίδια παραίτηση του Μπλάτερ, μόλις μερικά 24ωρα αφού είχε επανεκλεγεί για μια 5η θητεία.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Θα ψαρώσετε στην κυριολεξία! ΔΕΙΤΕ τι θα συμβεί αν γράψετε τους illuminati ανάποδα!!!

illuminati

Πολλοί άνθρωποι στον κόσμο νομίζουν ότι για όλα τα κακά του κόσμου ευθύνονται οι illuminati.
Αυτό που κάνει εντύπωση είναι το γεγονός, πως αν γράψετε αντίστροφα την λέξη illuminati δηλαδή www.itanimulli.com θα σας πάει κάπου που θα ψαρώσετε στην κυριολεξία.
Κάντε τη δοκιμή και θα μείνετε με ανοιχτό το στόμα…

Μαρία Κανελλοπούλου: «Πακιστανός το Τζόκερ; Υπάρχει Θεός τελικά!»

maria

Δείτε το σχόλιο της βουλευτή Αχαΐας του κόμματος, κυρίας Μαρίας Κανελλοπούλου, στην προσωπική της σελίδα στο facebook, για την μούφα είδηση που κυκλοφόρησε στα μπλογκς για τον Πακιστανό νικητή του ΤΖΟΚΕΡ
«Χαχαχαχαχαχαχαχα……..Τι ακούω;;;Τί διαβάζω;;;;Τι μαθαίνω;;;;Πακιστανός το τζόκερ;;;;;;;Υπάρχει θεός τελικά!!!!», με τους διαδικτυακούς φίλους τους να σχολιάζουν, από την μεριά τους, ποικιλοτρόπως την άποψη αυτή.

Θέλουν να καρατομήσουν τον ελεγκτή που αρνήθηκε να καλύψει Παπασταύρου! @KostasVaxevanis


HD_70-cover-756x1024

ΞΥΠΝΗΣΤΕ, ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΥΒΕΡΝΑ!

Όλοι θυμάστε την αποκάλυψη του Hot Doc για την σκανδαλώδη απόπειρα συγκάλυψης των μαύρων λογαριασμών Παπασταύρου, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές.

Εκεί ακριβώς, ένας άξιος λειτουργός, ένας έντιμος Έλληνας ΑΡΝΗΘΗΚΕ να βάλει την υπόθεση στο αρχείο και αντ’ αυτού συνέταξε υπηρεσιακό υπόμνημα καταγγέλλοντας τις πιέσεις που δέχθηκε.

ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΟΤΕΡΗ ΩΡΑΑΘΗΝΑ 4-6-2015.

Η ταφόπλακα σε βάρος της Ελλάδος έρχεται διά χειρός της μαρξιστικής διακυβέρνησης που κινείται επάνω στα βήματα των σοσιαλφιλελεύθερων που πριν τα απέκρουε τάχα. Μόνη διαφωνία στα πάνελ των ψυχεμπόρων καναλαρχών από τους πολιτικούς δολοφόνους των Ελλήνων είναι ποιος έχει επιδείξει καλύτερα αποτελέσματα στην αιμορραγία ελληνικών ψυχών και το ξεπούλημα ελληνικής γης. Όλοι οι συνταγματικοί δημοκράτες όμως θα ψηφίσουν το νέο μνημόνιο που θα φέρει την οριστική κατάργηση του Ελληνικού Κράτους που θα χαριστεί στους διεθνείς τοκογλύφους, στους λαθρομετανάστες, στην διεθνιστική σύφιλη και εν τέλει στην Παγκοσμιοποίηση των Σταυρωτήδων. Δεν θα διστάσουν για να πετύχουν τον αισχρό σκοπό τους να προκαλέσουν εσωτερικό χαλασμό των ρέμπελων που έλεγε ο Πατροκοσμάς σε βάρος των Ελλήνων. Ιδιοτέλειες δεν χωρούν. Προσωπικές επιδιώξεις δεν επιτρέπονται. Κονκλάβια διαχωρισμού απαγορεύονται. Όλοι μαζί, μια ψυχή στις επάλξεις του Ελληνικού Έθνους. Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα, Ελληνικός Λαός, Δυνάμεις Εθνικής Ασφαλείας. Για να αποτραπεί η διάλυση. Για να ετοιμαστεί η Αληθινή Ελλάς απέναντι στην φλόγα που θα ακολουθήσει κι από έξω. Για να εγερθεί Μεγάλη, Φυσική, Αληθινή και Κραταιά Ελλάς των Ελλήνων και μόνον. Για την Χρυσή Αυγή του Ανίκητου Ελληνισμού.
ΘΕΟΣ – ΕΛΛΑΣ – ΣΤΡΑΤΟΣ – ΛΑΪΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ!!!
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...