Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015

«Ισοδύναμα!» του Alexandros Raskolnick @I_Raskolnick


le-petit-tambour-au-siege-de-nicopolis-01-thumb-large
Le petit tambour au siege de Nicopolis

Δεδομένο είναι ότι το ευρωπαϊκό διευθυντήριο που ηγεμονεύεται από τη Γερμανία, κινείται στη λογική των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών, ενός κανόνα που κατά τεκμήριο παράγει νεοφιλελεύθερες πρακτικές, ιδιαίτερα όταν αυτές οι πολιτικές εφαρμόζονται σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, όπου η φοροδοτική βάση είναι μισερή και το κράτος  αναποτελεσματικό και σπάταλο.

Ένα άλλο δεδομένο είναι το οικονομικό-κοινωνικό μας γίγνεσθαι, το οποίο ορίζεται μέσα σε ένα περιβάλλον όπου η διαπλοκή των εξουσιών έχει γεννήσει την πολυνομία και την γραφειοκρατική παράλυση. Ένα περιβάλλον όπου η διαφθορά καλύπτεται με κωλυσιεργίες και νομοτεχνικά προσκόμματα, παρόλο που σήμερα βρίσκονται υπό διερεύνηση μερικές πολύκροτες υποθέσεις, υποπολλαπλάσιας, ασφαλώς, αξίας απ’ ό,τι δικαιολογεί ο βόρβορος της διακυβέρνησης εκείνων που στείλαμε στον αγύριστο τον περασμένο Γενάρη.

Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΝΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΜΑΣΑΘΗΝΑ 12-6-2015.

Η μεγαλύτερη ντροπή για έναν λαό είναι να βαστάει στην κρατική εξουσία ελλειμματικές ηγεσίες που δίδουν γη και ύδωρ απέναντι στα μορφώματα εκείνα που καθίστανται απειλητικά, ορμώμενα από γη που ανήκει στο ακυβέρνητο κράτος. Η Ελλάς οφείλει να εκτελέσει τάχιστα το ιερότερο χρέος της. Να διαφυλάξει τούς ελληνικούς πληθυσμούς που ζουν εγγύς των προσωρινών μας συνόρων και να κατοχυρώσει την εγγυητική παρουσία της σε εδάφη που ήταν και θα ξαναγίνουν οπωσδήποτε ελληνικά.

Ενδεικτική αλλά όχι μοναδική περίπτωση αποτελεί η παρουσία τού αλβανικού ψευδοκράτους που μάς υπαγορεύει να μην κάνουμε έρευνες για τον γεωφυσικό μας πλούτο σε Ιόνιο και Ήπειρο, ζητώντας μας τις προάλλες χάρτες των χερσαίων ερευνών. Ζητούν δηλαδή ελληνική γη τα ενεργούμενα τής Τουρκίας, όταν οι ίδιοι κρατούν σκλαβωμένη την Βόρειο Ήπειρό Μας, αφού οι ψευτορωμιοί πολιτικάντηδες κρατούν ανενεργό το Πρωτόκολλο τής Κέρκυρας που ορίζει σαφέστατα την αυτονομία τής Γης τού Πύρου. Αυτονομία που πρέπει να ακολουθηθεί από την ενσωμάτωση ολοκλήρου τής Ηπείρου στον ελληνικό εθνικό κορμό.

Η Ελλάς είναι η μοναδική χώρα που διαθέτει γειτονία με τον εαυτό της σε ολόκληρη την συνοριογραμμή, καθιστάμενη αδύναμη να υπερασπιστεί τούς Έλληνες που ζουν στα γειτονικά κρατικά προγεφυρώματα τού σιωνιστικού νεοταξισμού υπό τις αγριότερες για την υποτίθεται πολιτισμένη Ευρώπη συνθήκες. Ακόμη και σήμερα τα αδέρφια μας διδάσκονται με δυσκολία την γλώσσα τους, ασκούν με περιοριστικό τρόπο τα ορθόδοξα λειτουργικά τους δικαιώματα και σε κάποιες περιπτώσεις δεν έχει καν αναγνωριστεί η διαπιστωμένη ιστορικά και ανθρωπολογικά ελληνικότητά τους, πράμα που συμβαίνει στα Σκόπια.

Πέρα από τα στημένα οικονομικά παιχνίδια για τον έλεγχο των εθνών, στην δική μας περίπτωση υφίσταται μια σκληρή γεωπολιτική σύγκρουση που προετοιμάζει το έδαφος για τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο. Το πεδίο τής σύγκρουσης αυτής μάλιστα τυχαίνει να εστιάζεται στα γονιμότερα από πλούτη εδάφη μας που μάς τα διεκδικούν προσωρινοί «γείτονες», όταν προδότες και ψευτοσύμμαχοι θέλουν να πείσουν τον λαό μας ότι είναι τάχα φτωχός και μόνος απέναντι στα αρπακτικά τής οικουμένης.

Οι ανθέλληνες πολιτικάντηδες μιλούν για τα δικαιώματα προσφύγων και λαθρομεταναστών, αλλά βγάζουν κυριολεκτικά τον σκασμό όταν βιάζονται τα δικαιώματα των αλύτρωτων Ελλήνων. Συνομιλούν με τούς εχθρούς μας, απαξιώνουν τα ελληνικά ολοκαυτώματα και αφήνουν την Τουρκία να στήνει θύλακες επιθετικότητας σε βάρος μας από την Ελεύθερη Θράκη Μας έως την Μείζονα Ήπειρο Χώρα Μας, την δήθεν Αλβανία δηλαδή, και τούς τουρκεμένους Τσάμηδες. Κατάσταση που επαληθεύει πλήρως την αντικειμενική θέση τού Εθνικισμού μας πως όταν εκλείψει η Τουρκία από την μέση, η Χερσόνησος τού Αίμου θα γίνει όπως πρέπει, ελληνική και ειρηνική.

Ο Λαϊκός Εθνικισμός μας είναι το συναπάντημα ανάμεσα στην ιστορική αλήθεια, τα δίκαια τής Φυλής μας και την εθνική μας ασφάλεια. Είναι η μόνη λογική και η ασφαλέστερη οδός για να φτάσουμε στα φυσικά όρια τού Τρανού Ελληνισμού μας. Η ανάληψη των τυχών τής Πατρίδος μας είναι συνάρτηση τής πίστης στα πεπρωμένα μας, στην ολοκλήρωση τής εθνική μας ελευθερίας κατά τρόπο τέτοιο ώστε να κάνουμε την επερχόμενη πολεμική φλόγα να περάσει πάνω από τούς δυνατούς και να ανοίξει την δική μας επιστροφή στο πλευρό τής Ελλάδος που μάς προσμένει.

Ρωσία και Αμερική έχουν επιδοθεί στην προσπάθεια ελέγχου των γεωπολιτικών τους εταίρων. Οι Ρώσοι συναλλάσσονται με την Σερβία και οι Αμερικανοί με την Αλβανία. Ο δε αλβανικός παράγοντας δρα παράλληλα υποβλέποντας την Ελλάδα μας και δυναμιτίζοντας τα Σκόπια με σκόρπια πολεμικά επεισόδια.

Είναι ευχής έργο, Θεού θέλημα, ότι τα αγκάθια που έχουμε στα πλευρά μας χιμάνε το ένα στο άλλο. Είναι όμως επιπλέον ιερό χρέος και ισχυρή γεωπολιτική γέφυρα που πρέπει οπωσδήποτε να διαβούμε, ώστε να προστατέψουμε τούς πληθυσμούς μας και να γίνουμε αυτό που οφείλουμε στους νεκρούς και τούς αγέννητους. Μεγάλη και Δυνατή Ελλάδα.

Η εμπλοκή τής Τουρκίας πρέπει να τελειώσει στην γειτονιά μας με τον θάνατο τού κράτους – εγκληματία. Οι θύλακες που διατηρεί μέσα στην έως τώρα λεύτερη Ελλάδα πρέπει να εξουδετερωθούν. Είτε λαθραίοι είτε άμεσα σχετιζόμενοι με την Άγκυρα. Η συνθήκη τής Λοζάνης πρέπει να εφαρμοστεί στο ακέραιο σε ό,τι αφορά τούς συσχετισμούς παρουσίας Ελλήνων και Τούρκων αριθμητικά και εκατέρωθεν. Η δε εγγύηση των χριστιανικών προσκυνημάτων και των ελληνικών πληθυσμών που διαβιούν στην Ιωνία και τον Πόντο Μας είναι υπόθεση που ανήκει ολοκληρωτικά σ’ εμάς. Απαράγραπτος στόχος και νομοτέλεια είναι η επιστροφή μας στα εδάφη τής Ελληνικής Αυτοκρατορίας.

Το Πρωτόκολλο τής Κέρκυρας πρέπει να αποδώσει την αυτονομία και την πλήρη ελληνική διοίκηση σε όλες τις δομές και σε όλη την έκταση τής Βορείου Ηπείρου Μας, με σκοπό την επέκταση τής Ελλάδος στην Γη τού Πύρου. Στα δε Σκόπια η αναγνώριση τής ελληνικότητας των Μακεδόνων και των Βλάχων είναι ζήτημα αλήθειας και εθνικού αυτοπροσδιορισμού, με σκοπό την ενσωμάτωση τού Μοναστηρίου, της Γευγελής και πάσης βορειομακεδονικής γης στην φυσική της κάτοχο, την Μητέρα Ελλάδα. Το ίδιο ισχύει και για την Ανατολική Θράκη και την Ανατολική Ρωμυλία Μας.

Όσοι θέλουν την συμμαχία τής Ελλάδος, πρέπει να αποδεχτούν τον σεβασμό των δικαίων μας και την ισχυρή γεωπολιτική θέση τής Μεγάλης και Φυσικής Ελλάδος. Και η μεγαλύτερη εγγύηση τής επικρατήσεως τού Τρανού Ελληνισμού είναι η Λαϊκή Εθνικιστική Εξουσία και ο Ελληνικός Στρατός στην κορυφή τής Φυλής μας.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

ΔΟΛΙΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ – ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ- ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ-CAPITAL CONTROL-20-21 Ιουνίου ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ-ΟΛΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ

ALEMANIA

Το συμφέρον της Ελλάδος είναι μόνο η ΣΥΜΦΩΝΙΑ άμεσα 12, 13 ή 14 Ιουνίου…..
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκε μια ιστορική στιγμή για την Ελλάδα να διαχειριστεί όχι μόνο το σημερινό αδιέξοδο αλλά να διαμορφώσει τις προοπτικές για το μέλλον της χώρας.
Η κατάσταση της οικονομίας είναι δραματική και η κατάσταση των τραπεζών πραγματικά οριακή.
Σε αυτή την ιστορική συγκυρία η κυβέρνηση Τσίπρα έχει αναλάβει το δύσκολο έργο των διαπραγματεύσεων ώστε να υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους.
Το μνημόνιο άπαξ και η Ελλάδα έχει δανειστεί 245 δισεκ. από τους δανειστές είναι γεγονός, ωστόσο η διαπραγμάτευση πρέπει να οδηγήσει άμεσα σε συμφωνία ειδάλλως θα ενεργοποιηθεί δόλιο γερμανικό σχέδιο με στόχο να οδηγήσει σε ιδεολογική, πολιτική και εκλογική κατάρρευση τον ΣΥΡΙΖΑ και μαζί με αυτό και όλα τα κόμματα της Ευρώπης που αντιδρούν στην Γερμανική πολιτική.

ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ! ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 9 ΜΗΝΩΝ ΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, 28 ΔΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΕΟ ΔΑΝΕΙΟ ΚΑΙ ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ ΧΡΕΟΥΣ!

klepsidra


Η Ελλάδα με την νέα συμφωνία κερδίζει χρόνο, εναρμονίζεται με τις επιταγές της Ευρώπης και δεν συνάπτει νέο δάνειο….
Μεταβατικό ενδιάμεσο πρόγραμμα 9 μηνών έως τον Μάρτιο του 2016 που δεν θα αποτελεί παράταση του υφιστάμενου μνημονίου αλλά θα χαρακτηρίζεται ως χρονοδιάγραμμα γέφυρα από το μνημόνιο στην φάση εξόδου από το μνημόνιο θα περιλαμβάνεται στην συμφωνία Ελλάδος με δανειστών που είναι πιθανό να επιτευχθεί το αργότερο έως τις 15 Ιουνίου και σίγουρα νωρίτερα από τις 17 Ιουνίου.

Κατρούγκαλος: «Οδεύουμε προς μία τίμια συμφωνία που δεν θα είναι μνημόνιο»


ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ

Την άποψη ότι η ελληνική κυβέρνηση οδεύει προς μια τίμια συμφωνία με τους πιστωτές που δεν θα είναι μνημόνιο εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος.


«Ατιμίες η Αριστερά στην Ελλάδα δεν θα κάνει. Θα έχουμε συμφωνία, γιατί εμείς για αυτό δουλεύουμε και γιατί και η άλλη πλευρά δεν θέλει να διακινδυνέψει τη γενικευμένη αποσταθεροποίηση της Ευρωζώνης που συνεπάγεται η μη συμφωνία» τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον ΑΝΤ1.

«Για να υπάρξει συμφωνία θα πρέπει να είναι τίμια συμφωνία. Όταν λέω τίμια συμφωνία, εννοώ μία που θα έχει επώδυνα μέτρα, αλλά που θα φαίνεται ότι δεν συνεχίζει την πορεία των μνημονίων» πρόσθεσε.

Όσον αφορά στη σημερινή συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ – Ολάντ, ο υπουργός ανέφερε πως «θα έχουμε άσπρο καπνό».

METALAGMENA,GMF,FOOD MONSANTO Μικρό αλλά «ελπιδοφόρο» πλήγμα δέχτηκε ο κολοσσός της βιοτεχνολογίας Monsanto, που επιδιώκει τον έλεγχο στους πόρους παραγωγής τροφίμων παγκοσμίως και προσπαθεί να επιβάλει έτσι, τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα της. Όπως η ίδια η εταιρεία ανακοίνωσε, κατά το πρώτο τετράμηνο του 2015, τα κέρδη της μειώθηκαν σε ποσοστό 34%, λόγω της μειωμένης ζήτησης των γενετικά τροποποιημένων σπόρων της, από τους αγρότες της Νότιας Αμερικής. Οι συνεχείς κινητοποιήσεις Οργανώσεων παγκοσμίως και η αυξανόμενη ευαισθητοποίηση του κόσμου έφεραν τα πρώτα αποτελέσματα που αν και μικρά, δίνουν ελπίδες ότι κάποια στιγμή, τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα, θα απαγορευτούν εντελώς. Μακρύς ο δρόμος αλλά ο αγώνας καλός. R


METALAGMENA,GMF,FOOD MONSANTO

Μικρό αλλά «ελπιδοφόρο» πλήγμα δέχτηκε ο κολοσσός της βιοτεχνολογίας Monsanto, που επιδιώκει τον έλεγχο στους πόρους παραγωγής τροφίμων παγκοσμίως και προσπαθεί να επιβάλει έτσι, τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα της. Όπως η ίδια η εταιρεία ανακοίνωσε, κατά το πρώτο τετράμηνο του 2015, τα κέρδη της μειώθηκαν σε ποσοστό 34%, λόγω της μειωμένης ζήτησης των γενετικά τροποποιημένων σπόρων της, από τους αγρότες της Νότιας Αμερικής.


Οι συνεχείς κινητοποιήσεις Οργανώσεων παγκοσμίως και η αυξανόμενη ευαισθητοποίηση του κόσμου έφεραν τα πρώτα αποτελέσματα που αν και μικρά, δίνουν ελπίδες ότι κάποια στιγμή, τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα, θα απαγορευτούν εντελώς. Μακρύς ο δρόμος αλλά ο αγώνας καλός.

R

Διαψεύδει το Βερολίνο τα περί κλιμακωτής συμφωνίας με την Ελλάδα


germania
Εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης δήλωσε, ερωτηθείς σχετικά με δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg περί του ότι το Βερολίνο μετριάζει τη στάση του έναντι της Αθήνας και ότι θα είναι ικανοποιημένο ακόμα και αν η Ελλάδα προχωρήσει στην εφαρμογή έστω και μίας μεταρρύθμισης, ότι δεν ισχύει τίποτα τέτοιο. «Η Γερμανία θα αποδεχθεί μόνον μια πρόταση των τριών θεσμών», είπε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς αναφερόμενος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και πρόσθεσε: «όλα τα άλλα είναι αποκυήματα φαντασίας».

Ο ροκ αρχιμανδρίτης που μάγεψε...το Hollywood


Ο ροκ αρχιμανδρίτης που μάγεψε...το Hollywood
Η συγκλονιστική πορεία του πατέρα Θεμιστοκλή Αδαμόπουλου ενέπνευσε τους ανθρώπους του Χόλιγουντ, οι οποίοι αποφάσισαν να γυρίσουν ταινία με θέμα τη ζωή του και το έργο του υπέρ των αναπήρων και των ορφανών της πάμφτωχης Σιέρα Λεόνε.

Ποιός ακολουθεί μετά την Ελλάδα και καίγεται ο Ολάντ για λύση;


wpid-20150609043027.jpg

Μια στο καρφί και μια στο πέταλο οι εταίροι. Η συμπεριφόρα τους θυμίζει κλασική αστυνομική ταινία την ώρα της ανάκρισης. Ο καλος (Ολάντ) και ο κακός μπάτσος (Σόιμπλε). Αν κρίνουμε απο τις δηλώσεις του Γάλλου εταίρου μάλλον φοβάται σκοτσέζικο ντουζ από άλλη χώρα (Ιταλία ;) και βιάζεται για τη συμφωνία με την Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα δήλωσε :Δεν έχουμε παρά μόνο ένα μήνυμα: Τώρα πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα, να μην καθυστερούμε, να μην σκεφτόμαστε λύσεις που θα ήταν κακές και για την Ελλάδα και για την Ευρωπαϊκή Ένωση και για την Ευρωζώνη».

«Να δουλέψουμε, να προχωρήσουμε γρήγορα και να καταλήξουμε» σε συμφωνία, επανέλαβε.

Έλληνες στο στρατό των Νοτίων


Το 1861, οι Έλληνες που ζούσαν στη Νέα Ορλεάνη οργάνωσαν τον δικό τους εθελοντικό λόχο πολιτοφυλακής για να πολεμήσουν κάτω από την σημαία της Συνομοσπονδίας, στο πόλεμο για την ανεξαρτησία του Νότου, τον λεγόμενο «εμφύλιο».

Τα μεγάλα λάθη των εταίρων. Το Grexit θα κοστίσει 1 τρισ. στη Γερμανία


Σε άρθρο του στο γερμανικό περιοδικό Spiegel ο αρθρογράφος Βόλφγκανγκ Μινχάου αναφέρει ότι, η κατάσταση στο μεγάλο συνασπισμό που κυβερνά τη Γερμανία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το SPD, καθώς με τη στήριξή του η Μέρκελ θα μπορούσε να περάσει έναν συμβιβασμό από τη γερμανική Βουλή ακόμα και χωρίς το κόμμα της. Αν όμως δεν συναινέσουν ούτε οι σοσιαλδημοκράτες, τότε τα πράγματα είναι δύσκολα.

Christopher Lee Filmography

Extraordinary Tales (2015)
stars as (voice) 


The Hobbit: The Battle of the Five Armies InfoThe Hobbit: The Battle of the Five Armies (2014) aka "The Hobbit: There and Back Again"
stars as Saruman 


The Girl from Nagasaki InfoThe Girl from Nagasaki (2014)
stars as Old Officer Pinkerton 


The Hunchback InfoThe Hunchback (2013)
stars as Mont Morency 


Night Train to Lisbon InfoNight Train to Lisbon (2013)
stars as Father Bartolomeu 


The Hunting of the Snark (2012)
stars as Narrator 

Γ. Δελαστίκ: Γιατί οι Γερμανοί θέλουν διασυρμό του Τσίπρα και όχι λύση


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ* - Αντιπαθεί σφοδρότατα τον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η γερμανική κυβέρνηση συνασπισμού των δεξιών χριστιανοδημοκρατών, των ακροδεξιών Βαυαρών χριστιανοκοινωνιστών και των θλιβερών σοσιαλδημοκρατών. Το εύρος από πολιτική σκοπιά της γερμανικής κυβέρνησης, που συμπεριλαμβάνει τόσο τη Δεξιά όσο και τον κεντρώο σήμερα χώρο των σοσιαλδημοκρατών, καθιστά ευρύτατη την αντίθεση προς την κυβέρνηση Τσίπρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Κοντολογίς, καμία απολύτως σοσιαλδημοκρατική, κατ’ όνομα, «κεντροαριστερούλα» κυβέρνηση σαν αυτή του Ολάντ στη Γαλλία ή του Ρέντσι στην Ιταλία δεν πρόκειται να τολμήσει να συμπαρασταθεί στην ελληνική κυβέρνηση.

"10.000 ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ, Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΜΟΥ" ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ "ΕΛΠΙΣ" ΣE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ "KOΡΡΙΕΡΕ ΝΤΕΛΛΑ ΣΕΡΑ"«Μια μεγάλη πόλη εξαφανίσθηκε από τον χάρτη, ο γιος μου ήταν ένας από αυτούς» δήλωσε ο Θεόδωρος Γιάνναρος - «Τώρα οι τράπεζες άρχισαν να παίρνουν τα σπίτια μας. Πόσους άλλους νεκρούς χρειάζονται για να καταλάβουν;»

Αυτό είναι το πλάνο για το φυσικό αέριο της κυπριακής ΑΟΖ- Το 2019 βγαίνει στις αγορές


Αυτό είναι το πλάνο για το φυσικό αέριο της κυπριακής ΑΟΖ- Το 2019 βγαίνει στις αγορέςΑπό το 2019 έως το 2020 θα αρχίσει η παραγωγή και διοχέτευση στις αγορές το φυσικό αέριο από το τεμάχιο 12 της κυπριακής ΑΟΖ. Η εταιρεία Noble ετοίμασε το πλάνο εμπορικής εκμετάλλευσης του κοιτάσματος «Αφροδίτη» από το τεμάχιο 12 της κυπριακής ΑΟΖ, που θα παραδοθεί στον Κύπριο υπουργό Ενέργειας, Γιώργο Λακκοτρύπη, και το αποκαλύπτει στη σημερινή έκδοσή της η «Οικονομική Καθημερινή» Κύπρου. 

Αντίο Δράκουλα...

Σε ηλικία 93 ετών έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός ηθοποιός Κρίστοφερ Λι (Sir Christopher Lee). Πριν από τρεις εβδομάδες εισήχθη στο νοσοκομείο για αναπνευστικά προβλήματα και καρδιακή ανεπάρκεια, όπως ανακοίνωσε η οικογένεια του.
Το θάνατο του ανακοίνωσε η γυναίκα του με την οποία ήταν παντρεμένος για περισσότερα από 50 χρόνια.
Ξεκίνησε την καριέρα του στα τέλη της δεκαετίας του 1940 όμως έγινε παγκοσμίως γνωστός από την ταινία Dracula Has Risen From The Grave.

Η Ελλάδα στην ατζέντα της σκοτεινής Λέσχης Βilderberg ! Αυτοί είναι οι τρεις Έλληνες που θα συμμετάσχουν


bilderberg
Στην ατζέντα της φετινής συνόδου της Λέσχης Bilderberg, της πλέον σκοτεινής Λέσχης που κινεί τα νήματα της παγκόσμιας οικονομίας πίσω από κλειστές πόρτες και συνεδριάσεις που κρατούν το περιεχόμενό τους ως επτασφράγιστο μυστικό, που θα διεξαχθεί από τις 11 έως τις 14 Ιουνίου στις αυστριακές Άλπεις θα βρεθεί η Ελλάδα. Στην 63η συνάντηση της Λέσχης έχουν προσκληθεί τρεις Έλληνες (πέραν των όσων συμμετάσχουν μόνιμα). Όπως αναφέρει η λίστα των 140 συμμετεχόντων, από ελληνικής πλευράς θα παραβρεθούν οι:

Με τον Εθνικό Ύμνο θα ξεκινήσει η επαναλειτουργία της ΕΡΤ


ert
Με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, αύριο στις 06:00 το πρωί, η ΕΡΤ επανέρχεται στους δέκτες, μετά από δύο χρόνια «μαύρου». Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση «επιστρέφει», σχεδόν σε πλήρη ανάπτυξη, με την ΕΡΤ3 να ακολουθεί στον σχεδιασμό επαναλειτουργίας όλων των σταθμών. Έτσι, το λογότυπο στους δέκτες, αύριο, μετατρέπεται από ΝΕΡΙΤ σε ΕΡΤ και οι δημοσιογράφοι πιάνουν δουλειά, με πρώτους τους Ν. Αγγελίδη και Β. Χαϊνά, που θα ανοίξουν την πρωινή ενημέρωση. Θα ακολουθήσουν πλήθος ενημερωτικών εκπομπών, ενώ το βράδυ θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου «Το χαμένο σήμα της Δημοκρατίας», που αναφέρεται στα χρονικά της 11ης Ιουνίου 2013, όταν η κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά, κατέβασε τους διακόπτες.

Σήμερα κρίνεται το μέλλον της Ελλάδας!

Η σημερινή συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ, που θα πραγματοποιηθεί μετά τις 9 το βράδυ είναι καθοριστικής σημασίας για το μέλλον μας!
Σε αυτή τη συνάντηση όπως όλα δείχνουν θα κριθεί η πολυπόθητη συμφωνία! Πρόκειται για τη συνάντηση- κλειδί, κατά την οποία θα ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις! Τα ενδεχόμενα που συζητώνται είναι δύο. Το πρώτο φυσικά είναι η ρήξη με τους δανειστές, οπότε η Ελλάδα θα συνεχίσει ως "μοναχικός καβαλάρης" και το δεύτερο η υπογραφή ενός ακόμα μνημονίου με μέτρα ακόμα πιο επαχθή από αυτά που έχουν επιβληθεί έως τώρα. Όπως και να έχει η αυριανή ημέρα που θα ξημερώσει θα είναι δύσκολη για τη χώρα μας!

Ποιοι αναλαμβάνουν ενημερωτικές εκπομπές και δελτία στη νέα ΕΡΤ

Τo ενημερωτική πρόγραμμα της ΕΡΤ από τον Σεπτέμβριο ανακοίνωσε η διοίκηση με τον Πάνο Χαρίτο να αναλαμβάνει να παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο Ειδήσεων στις 9 το βράδυ, ενώ ο Νίκος Αγγελίδης και η Βασιλική Χαϊνά θα ανοίγουν το πρωί το πρώτο παράθυρο στην ενημέρωση, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.Η «Πρωινή ενημέρωση» της ΕΡΤ ξεκινά από τις 06.00. Ο Νίκος Αγγελίδης και η Βασιλική Χαϊνά ανοίγουν από τις 06.00 μέχρι και τις 08.00 το πρώτο παράθυρο στην ενημέρωση. Τη σκυτάλη παίρνουν αμέσως μετά και μέχρι τις 10.00 η Μαριλένα Κατσίμη και ο Γιάννης Δάρρας και στη συνέχεια, μέχρι τις 12.00, ο Φάνης Παπαθανασίου και η Μάριον Μιχελιδάκη.

Ακολουθεί στις 16.00 η εκπομπή «Οn ΕRΤ» με την Ελένη Χρονά και τον Ανδρέα Ροδίτη.
Τα δελτία ειδήσεων ξεκινούν από τις 06.30 το πρωί και ακολουθούν μικρά δελτία στις 08.00, στις 09.00 και στις 10.00. Το πρώτο μεγάλο δελτίο ειδήσεων είναι στις 12.00. Ακολουθεί το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων στις 15.00 και το απογευματινό στις 18.00. Όλη η επικαιρότητα παρουσιάζεται στο κεντρικό δελτίο στις 21.00 και η ανασκόπηση της ημέρας που φεύγει στο νυχτερινό δελτίο, τα μεσάνυχτα.
Την Πέμπτη 11 Ιουνίου στις 22.00, η ΕΡΤ θα προβάλει το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου «Το χαμένο σήμα της δημοκρατίας», ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει συζήτηση στο στούντιο με τον δημιουργό.
Τέλος, ο Πάνος Χαρίτος θα παρουσιάζει από την Πέμπτη το κεντρικό δελτίο Ειδήσεων, που θα μεταδίδεται ξανά στις 21.00.
Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται πως «η ΕΡΤ επιστρέφει με αξιόπιστη και πλουραλιστική ενημέρωση, με δελτία ειδήσεων που εστιάζουν στην αντικειμενική παρουσίαση της επικαιρότητας, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς ακρότητες και υπερβολές, αλλά με τρόπο που τιμά και υπολογίζει τον πολίτη».

Το τοξικό νέφος "πνίγει" την Αττική για 5η ημέρα

Μπαλάκι οι ευθύνες αλλά ποια είναι η αλήθεια; Σε θάλαμο αερίων έχει μετατραπεί η Αθήνα από τη φωτιά στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο, που καίει από το περασμένο Σάββατο. Η Περιφέρεια θα συνεδριάσει για το θέμα εκτάκτως αύριο. Δεν είχε να δώσει 20.000 ευρώ για να καλυφθούν με χώμα τα αποκαΐδια και να σταματήσει η τοξική κάπνα. Αλλά πόσες ήταν οι οφειλές παλαιότερων ετών για την εξειδικευμένη "κατάχωση" των εστιών; Φταίνε οι προηγούμενοι, λέει ο υπουργός Περιβάλλοντος. Κλασσική Ελλάδα... ο ένας ρίχνει την ευθύνη στον άλλον...

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΒΟΜΒΑ! Επικίνδυνο το Αλάτι Ιμαλαϊων!


hilaya salt,ΑΛΑΤΙ ΙΜΑΛΑΪΩΝ

Γέμισε η Ελλάδα με ροζ αλάτι Ιμαλαΐων!. Και ξαφνικά το βρίσκεις παντού -από τη λαϊκή μέχρι μικρομάγαζα και σούπερ μάρκετ.


Λένε ότι είναι καλό, γιατί δεν ανεβάζει της πίεση!

Η τουρκική λίρα «κατρακυλά» δυναμιτίζοντας το πολιτικό σκηνικό στην Τουρκία


Ξεκίνησε η αντίστροφη πορεία για τον νυν Πρόεδρο της Τουρκίας , και την οικονομία της χώρας. Αυτό αποτελεί το συμπέρασμα πολλών...
tyrkey lira

Ξεκίνησε η αντίστροφη πορεία για τον νυν Πρόεδρο της Τουρκίας , και την οικονομία της χώρας. Αυτό αποτελεί το συμπέρασμα πολλών ειδικών οικονομικών  αναλυτών και εμπειρογνωμόνων για την Τουρκία τα επόμενα χρόνια.   
Η πορεία της τουρκικής λίρας υποχώρησε σε ιστορικό χαμηλό το Σαββατοκύριακο μετά την « ήττα» στην ουσία του  Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), και του προέδρου  Ερντογάν για πρώτη φορά μετά από  13 χρόνια. Η απώλεια της απόλυτης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας στην Βουλή για τους Ισλαμιστές, αν και πήραν πάνω από 40 της εκατό των ψήφων , θεωρείται την παρούσα φάση ως  μια «οδυνηρή ήττα», αναφέρει ο ρωσικός τύπος.

TTIP: Αν χώρα αυξήσει τους μισθούς οι Πολυεθνικές θα μπορούν να την μηνύουν για «διαφυγόντα κέρδη» !!


CETA

Με την συμφωνία TTIP προσπαθούν να θεσμοθετήσουν, την «ανωτερότητα» των Πολυεθνικών απέναντι στην Εθνική Ανεξαρτησία. Η πρόβλεψη για ένα σύστημα Επίλυσης Διαφορών Επενδυτή-Κράτους (Investor-State Dispute Settlement, ISDS), έχει πρωτοφανείς επιπτώσεις διότι αποδίδει στις πολυεθνικές νομική υπόσταση ισοδύναμη με εκείνη του έθνους-κράτους!

Κουίζ: Ποιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έχει συχνοουρία;

Η απόφαση της Προέδρου της Βουλής ότι οι αστυνομικοί δεν θα μπορούν από εδώ και στο εξής να χρησιμοποιούν τις τουαλέτες του Κοινοβουλίου αναστάτωσε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.
Αναμφισβήτητα η πλέον εντυπωσιακή ατάκα ήταν αυτή που προήλθε από τον Ν. Φίλη και που ακούστηκε στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου: «Ευτυχώς που δεν είμαι αστυνομικός και μπορώ όποτε θέλω να... ουρήσω στη Βουλή». Μήπως υποφέρετε από συχνοουρία κ. Φίλη και τρομάξατε με την απόφαση; Ο καθένας έχει δικαίωμα για λίγα λεπτά δημοσιότητας και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε τα... ουρητήρια της Βουλής για να «εκτοξεύσει» την εφήμερη ατάκα του ή για να κάνει το ιδιόμορφο χιούμορ του - ποιος ξέρει; - ...

Προσοχή τα παιδιά μας από τις τηλεοπτικές σειρές με ομοφυλόφιλους


ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΜΕ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ π. Αθανασίου Π. Τύμπα, θεολόγου-μουσικού. «Εάν τα παιδιά μας αποχτήσουν...
smashTV-television-1200

ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΜΕ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ
π. Αθανασίου Π. Τύμπα, θεολόγου-μουσικού.
«Εάν τα παιδιά μας αποχτήσουν λάθος κριτήρια για την ζωή τους τότε σίγουρα θα γίνουν δυστυχισμένα. Όλοι μας οφείλουμε να αγαπούμε τους ομοφυλόφιλους όχι όμως και το πάθος τους.
Ο λόγος της Ορθόδοξης Εκκλησίας για κάθε άνθρωπο είναι αληθινά φιλάνθρωπος και θεραπευτικός, όπως ο λόγος του καλού γιατρού, αρκεί βέβαια και ο ασθενής να καταλάβει το πάθος του. Είναι ανόητο και καταστροφικό για την σωτηρία της ψυχής μας να προσπαθούμε με τα τεχνάσματα της λογικής και τους ψευτοπροοδευτισμούς, να πείσουμε τους εαυτούς μας, αλλά και τους άλλους, ότι είμαστε πνευματικά υγιείς, ενώ έχουμε ένα μεγάλο πάθος.
Ο Θεός «άρσεν και θήλυ εποίησε» τους ανθρώπους κατά τη δημιουργία του κόσμου. Όταν λόγω της αμαρτίας ο άνθρωπος απομακρύνθηκε από το Θεό άρχισε να γίνεται χειρότερος και από τα ζώα. Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος λέγει πως η ομοφυλοφιλία είναι πάθος «παρά φύσιν», αποτέλεσμα της τρυφηλής και απολαυστικής ζωής, που δύσκολα θεραπεύεται.
Ο Χριστός μάς καλεί: «Άγιοι γίγνεσθε, ότι εγώ άγιος ειμί». Η αγιότητα είναι καθαρότητα ψυχική και σωματική, γι” αυτό στην Παλαιά Διαθήκη εξ” αιτίας της ομοφυλοφιλίας καταστρέφει, ρίχνοντας φωτιά, τα Σόδομα για να εξαφανίσει αυτή την ηθική ακαθαρσία.
Ο Απόστολος Παύλος μας καλεί να καθαρίσουμε τους εαυτούς μας από κάθε μολυσμό της σαρκός και του πνεύματος, ώστε να αποκτήσουμε την αγιοσύνη με το φόβο του Θεού. «Μη πλανάσθε ούτε πόρνοι, ούτε ειδωλολάτραι, ούτε μοιχοί, ούτε μαλακοί (θηλυπρεπείς), ούτε αρσενοκοίται (ομοφυλόφιλοι), ούτε πλεονέκται, ούτε κλέπται, ουχ άρπαγες Βασιλείαν Θεού, ου κληρονομήσουσιν». (Β” Κορ. 7,1.Γαλ.5,16. Εφεσ.5,13).
Ύβρις προς το Θεό, αλλά και το ανθρώπινο γένος είναι και ο «γάμος» των ομοφυλοφίλων, ο οποίος εάν γίνει ευρείας αποδοχής, «φυσικώ τω τρόπω» και χωρίς την τιμωρία του Θεού θα αφανίσει τους ανθρώπους από προσώπου γης διότι, πως θα γεννιούνται τότε παιδιά;
Είναι λάθος να θεωρούμε αυτό το πάθος, όπως και οποιοδήποτε άλλο κληρονομικό. Οι αμαρτίες των γονέων, η λάθος ανατροφή των παιδιών, η ορμονοθεραπείες χωρίς μέτρο, η έλλειψη ανδρικών προτύπων, η γυναικοκρατία στους περισσότερους τομείς της κοινωνίας, η έλλειψη διακρίσεως στο ντύσιμο ανδρών και γυναικών, ο κορεσμός των νέων από τις πολλές σαρκικές σχέσεις και ο ψευτοπροοδευτισμός και η μόδα είναι οι βασικές αιτίες της έξαρσης αυτού του φαινομένου.
Το φάρμακο για τη θεραπεία του πάθους της ομοφυλοφιλίας είναι η ειλικρινής μετάνοια που ανακαινίζει τον άνθρωπο και προσελκύει τη Θεία Χάρη.Κανένα πάθος, κανένα αμάρτημα. όσο μεγάλο κι αν είναι, δε μπορεί να νικήσει τη φιλανθρωπία του αληθινού Θεού. Κάθε αμαρτία είναι μια χούφτα άμμος στην απέραντη θάλασσα της αγάπης του Θεού.
Μερικοί ψυχαναλυτές και ψυχολόγοι που δεν πιστεύουν στην αθανασία της ψυχής, μπορούν να μας βοηθήσουν με λογικά τεχνάσματα να απωθήσουμε κάθε πάθος μας στο υποσυνείδητο. Ένας όμως καλός πνευματικός με τις συμβουλές του, σε συνδυασμό με την καλή μας προαίρεση και τη Χάρη των Μυστηρίων της Ιεράς Εξομολόγησης και της Θείας Κοινωνίας θα μας οδηγήσει στην πραγματική ελευθερία από οποιοδήποτε πάθος».

Άφησε το σκυλί του να αργοπεθαίνει μέσα σε έναν λάκκο με πίσσα... [photo]

  0  0
  0  0 Google +0  1
Άφησε το σκυλί του να αργοπεθαίνει μέσα σε έναν λάκκο με πίσσα... [photo]

Ο ιδιοκτήτης της γνώριζε από την πρώτη στιγμή το ατύχημα και δεν έκανε το παραμικρό...
 Οι εθελοντές που την φροντίζουν ζητάνε βοήθεια για την θεραπεία της και μία υπεύθυνη
 οικογένεια να την υιοθετήσει όταν θα γίνει καλά.

ΜΑΡΞΙΣΤΕΣ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ


Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου Επιζητείται από άτομα συγκεκριμένου πολιτικού χώρου στην Κύπρο, να γίνει το μάθημα των Θρησκευτικών, μάθημα Θρησκειολογίας...
thriskeftiko-misos

Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου
Επιζητείται από άτομα συγκεκριμένου πολιτικού χώρου στην Κύπρο, να γίνει το μάθημα των Θρησκευτικών, μάθημα Θρησκειολογίας. Το πρόβλημα το δημιουργούν άτομα που εμφορούνται από μαρξιστικές-λενινιστικές ιδέες στον ευρύτερο αυτό πολιτικό χώρο και όχι κατ’ ανάγκη στο στενό κομματικό πλαίσιο.

ΣΚΑΕΙ «ΒΟΜΒΑ» ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ…


«Βόμβα» μεγατόνων αναμένεται να σκάσει τα επόμενα 24ωρα στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, καθώς δεν αποκλείεται να απαγγελθούν κατηγορίες που...
cf85cf80cebfceb8ceb5cf83ceb7-ceb2ceb1ceb3ceb3ceb5cebbceb7-ceb3ceb9ceb1cebacebfcf85cebcceb1cebaceb7

«Βόμβα» μεγατόνων αναμένεται να σκάσει τα επόμενα 24ωρα στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, καθώς δεν αποκλείεται να απαγγελθούν κατηγορίες που πιθανώς να αναφέρονται ακόμη και σε ανθρωποκτονία του άτυχου 20χρονου άτυχου φοιτητή της Γαλακτομικής Σχολής Ιωαννίνων.
Ο ποινικολόγος των Ιωαννίνων, Δημήτρης Μπούκας, και δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη, προαναγγέλλει «κανόνι» που θα σκάσει στην υπόθεση που συγκλόνισε το Πανελλήνιο, αφού τις επόμενες ώρες θα απαγγελθούν διώξεις και θα υπάρξει χαρακτηρισμός της πράξης σε αυτοκτονία ή ανθρωποκτονία.
«Εκτιμώ ότι ο εισαγγελέας δεν αποκλείεται να πειστεί ότι τελέστηκε ανθρωποκτονία και θα απαγγείλει σχετική κατηγορία σε συγκεκριμένα πρόσωπα μέσα στη ασχολή. Είμαι βέβαιος ότι η μοιραία Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, οπότε χάθηκαν τα ίχνη του Βαγγέλη, υπήρξε εμπλοκή και άλλου ατόμου το οποίο ευθύνεται για τον θάνατό του. Και δεν εννοώ ότι εξώθησε τον Βαγγέλη στο να βάλει τέλος στη ζωή του. Τότε θα μιλούσαμε για αυτοκτονία. Μιλάω καθαρά για ανθρωποκτονία!» δήλωσε στην «Espresso» ο κ. Μπούκας.
Ο κ. Μπούκας, όπως αναφέρει η «Espresso», επεσήμανε ότι το σίγουρο είναι πως θα απαγγελθούν κατηγορίες για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατ’ εξακολούθηση, για τα γεγονότα που συνέβαιναν πριν τον θάνατο του Βαγγέλη. Όπως, για παράδειγμα, καψώνια τα οποία έπαιρναν τη μορφή βασανιστηρίων και πειράγματα τα οποία είχαν μετατραπεί σε άγριο bullying από συμφοιτητές του 20χρονου σπουδαστή.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...