Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015

CNN: Πάτε διακοπές στην Ελλάδα; Πάρτε μαγιό και… μετρητά


«Συμβουλές» προς τους τουρίστες που ετοιμάζονται για διακοπές στην Ελλάδα δίνει το CNN, σχολιάζοντας με καυστικό τρόπο τις εξελίξεις στις...
cnn-touristes-708

«Συμβουλές» προς τους τουρίστες που ετοιμάζονται για διακοπές στην Ελλάδα δίνει το CNN, σχολιάζοντας με καυστικό τρόπο τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις.
«Αν σχεδιάζετε διακοπές στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι να πάρετε μαζί σας μαγιό, καπέλο και… πολλά μετρητά» σχολιάζει η αρθρογράφος στην ιστοσελίδα του CNN.
Και συνεχίζει:

H ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ; ΆΡΘΡΟ ΣΟΚ! Ή Ο ΑΛΕΞΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ 22/6 ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ 2ΜΗΝΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ (ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ) Ή ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ (ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ), ΛΟΓΩ CAPITAL CONTROLS

capital

Ο ΚΑΛΟΣ ΘΕΟΣ ΑΣ ΒΑΛΕΙ ΕΝΑ ΧΕΡΑΚΙ… 
Η Σύνοδος Κορυφής στις 22 Ιουνίου θα είναι η τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα….μετά χάος
Οι στιγμές είναι ιστορικές, δραματικές και η Ελλάδα ή θα κερδίσει την 2μηνη ίσως και 3μηνη παράταση ή την Τρίτη 23 Ιουνίου θα βιώσουμε στιγμές σοκ, οι τράπεζες δεν θα ανοίξουν και θα επιβάλλουν capital controls.
Η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής στις 22 Ιουνίου την Δευτέρα το βράδυ, είναι η τελευταία ευκαιρία η ύστατη ευκαιρία να γεφυρωθεί το χάσμα και να βρεθεί μια πολιτική λύση για την Ελλάδα.
Το τακτικό Eurogroup χθες 18 Ιουνίου δεν κατέληξε σε συμφωνία, απόλυτα αναμενόμενο.
Όμως τα όσα διαδραματίστηκαν στο τακτικό Eurogroup επιβεβαιώνουν ότι η Ελλάδα έχει πλήρως απομονωθεί σε βαθμό που η απομόνωση σοκάρει.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΚΕΛΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ! – “Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ!” – «ΑΝ ΤΟΛΜΑΣ, ΕΛΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙΣ»! (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

thermopylas


Δεν υπήρξε ούτε ένας τομέας στον οποίο οι δωσίλογοι Σαμαράς-Βενιζέλος να σημειώσουν επιτυχία. Σε όλους τους τομείς, η πολιτική τους υπήρξε καταστροφική!
5.000 aftoktonies
ΕΚΤΟΞΕΥΣΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ, ΡΗΜΑΞΑΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ!
ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΙΟΛΙΑΔΕΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ- ΣΑΜΑΡΑΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ Γ ΡΑΙΧ-ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ “ΚΡΕΜΑΛΑ” ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ
Έλληνες δεν πρέπει να το αφήσουμε αυτό να συνεχιστεί. Και αν η κυβέρνηση Τσίπρα το συνεχίσει τότε κάπως πρέπει να αντιδράσουμε. Να βγούμε στους δρόμους, να φωνάξουμε να σηκώσουμε ανάστημα, με κάποιο τρόπο πρέπει και εμείς να πολεμήσουμε!
Η ΑΡΕΤΗ και Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ
Ο Λεωνίδας, όταν ο Ξέρξης του ζήτησε να παραδώσει τα όπλα, του απήντησε το περίφημο «μολών λαβέ»! Το γεγονός ότι δεν γνωρίζουν πολλοί την ιδιαίτερη σημασία των λέξεων αυτών της Eλληνικής, οδήγησε τους «μεταφραστές» να το αποδώσουν ως «έλα να τα πάρεις»!
Οι ξένες μάλιστα πολεμικές ταινίες της μάχης των Θερμοπυλών το αποδίδουν ως «come and get them»! Όμως ο Λεωνίδας ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΑΥΤΟ. Διότι ήταν Λάκων και διότι εννοούσε το Λακωνικό αυτονόητο. Αν εννοούσε αυτό, που λένε ελαφρά τη καρδία οι μη σχετικοί με την γλώσσα, τότε θα έλεγε «ελθών λαβέ» και όχι «μολών λαβέ». Και θα εξηγήσω αμέσως τι εννοώ. Το ρήμα «μολώσκω», που τρέπεται σε «βλώσκω», έχει αόριστο «έμολον»και την μετοχή αορίστου «μολών». Γνωρίζουμε βεβαίως ότι στην Aρχαία Eλληνική γλώσσα ουσιαστικά δεν υπάρχουν συνώνυμα.

Οι Ειδικές Δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας αντιμέπωπες με νέες προκλήσεις


undefined

Τρομοκρατία, Οργανωμένο Έγκλημα, Λαθρομετανάστευση συνθέτουν ένα νέο εσωτερικό μέτωπο πολλαπλών απειλών. Το έγκλημα έχει αλλάξει. Οι κακοποιοί είναι πλέον επαρκώς εκπαιδευμένοι έχοντας παιδεία και κουλτούρα χειρισμού οπλισμού, διαθέτουν βαρύ οπλισμό ενώ πολλές φορές είναι και προστατευμένοι έχοντας αλεξίσφαιρα γιλέκα, κεραμικές πλάκες, κράνη κέβλαρ. Η εποχή που ο εγκληματίας διέθετε ένα πιστόλι των 9 mm ή ένα 45αρι έχει περάσει ανεπιστρεπτί.
Την ίδια στιγμή που ο χώρος του εγκλήματος εκσυγχρονίζεται και βελτιώνει τις πρακτικές του, η Ελληνική Αστυνομία παραμένει αγκιστρωμένη σε αντιλήψεις και πρακτικές του παρελθόντος. Παρά τα όσα έχουν συμβεί το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αδυνατεί να κατανοήσει πως το έγκλημα έχει αλλάξει και συνεπώς οι αστυνομικές δυνάμεις πρέπει να προσαρμοστούν σε νέες απαιτήσεις. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα εξής πρόσφατα γεγονότα:

"Ηλεκτροσόκ" στους δανειστές από τον Α.Τσίπρα: "Ο ελληνικός λαός δεν φοβάται να ταξιδέψει σε νέα λιμάνια"!


Με την σιβυλλική αναφορά σε "Νέα λιμάνια" ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λίγη ώρα πριν συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ρωσίας Β.Πούτιν στέλνει καθαρά μηνύματα στην ευρωζώνη ότι δεν πρέπει να μας θεωρούν δεδομένους, ενώ η συνέχεια της ομιλίας του στο Οικονομικό Φόρουμ  των BRICS της Αγίας Πετρούπολης, ήταν ακόμα πιο ενδιαφέρουσα:

FED Τ.Νταλάρα και Spiegel συμφωνούν: «”Λουτρό αίματος” και Αρμαγεδώνας σε αγορές και €ζώνη από ένα Grexit»


Με εκφράσεις όπως  «λουτρό αίματος» «Αρμαγεδδώνα» «Σεισμός» και «αλυσιδωτές αντιδράσεις» όλα επακόλουθα ενός Grexit είναι οι δραματικές προειδοποιήσεις Γερμανών και Αμερικανών. Ένα περιοδικό το Spiegel και δύο κορυφαία στελέχη του αμερικανικού τραπεζικού και επενδυτικού συστήματος προειδοποιούν ότι σε περίπτωση ενός Grexit πρακτικά δε θα μείνει τίποτα όρθιο, ούτε οι αγορές ούτε και το ίδιο το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Ο κατάσκοπος που θα μπορούσε να αλλάξει την πορεία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου


αρχείο λήψης
Του Παντελή Καρύκα
Την παραμονή της συμμαχικής απόβασης στη Νορμανδία, ο Γερμανός πράκτορας Πάουλ Φιντρμούτς – κωδικό όνομα «Όστρο» – γνώριζε τι επρόκειτο να συμβεί. Λίγες ημέρες πριν την απόβαση, ο Όστρο, ο οποίος βρισκόταν στη Λισαβόνα, είχε στα χέρια του και την παραμικρότερη λεπτομέρεια της Επιχείρησης Overlord, όπως ήταν η κωδική ονομασία της σχεδιαζόμενης απόβασης στην Νορμανδία.
Οι Σύμμαχοι δεν θα αποβιβάζονταν στον Καλέ, όπως πίστευε η γερμανική διοίκηση και ο Χίτλερ, αλλά στις ακτές της Νορμανδίας, έχοντας συγκεντρώσει 200.000 στρατιώτες, σε δύο κλιμάκια εφόδου. Ο Όστρο θέλησε να ενημερώσει τους ανωτέρους του στο Βερολίνο. «Το σχέδιο προβλέπει επίθεση από αέρος και από θαλάσσης στην περιοχή του Καρεντάν, ανατολικά του Χερβούργου», έγραφε στο μήνυμά του.

"Έπεσαν" οι υπογραφές για τον Greek Stream


Κοινή εταιρία που θα κατασκευάσει και θα λειτουργήσει τον νέο αγωγό φυσικού αερίου συστήνουν Ελλάδα και Ρωσία, καθώς την Παρασκευή στην Αγία Πετρούπολη έπεσαν οι υπογραφές για τον Greek Stream.

Το Reuters συνεχίζει την τρομοκρατία: Το Eurogroup της Δευτέρας θα εξετάσει πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας


ÂÑÕÎÅËËÅÓ - ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÔÏÕ EUROGROUP(EUROKINISSI/ÅÕÑÙÐÁÚÊÇ ÅÍÙÓÇ)
Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα εξετάσουν στο Eurogroup της Δευτέρας το πως θα αντιμετωπίσουν πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας εάν η ελληνική πλευρά δεν καταθέσει καινούργιες προτάσεις, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Reuters. «Οι υπουργοί της ευρωζώνης είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσουν στις 16:00 ώρα Ελλάδος προκειμένου να εξετασθούν τεχνικά οι δυνατότητες σύγκλησης, ώστε να προετοιμαστεί η ατζέντα της συνόδου κορυφής της ευρωζώνης που θα ακολουθήσει λίγες ώρες αργότερα».

Αν δεν υπάρξουν νέες προτάσεις τότε οι υπουργοί Οικονομικών ενδέχεται να συζητήσουν πως θα αντιμετωπίσουν πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας, διευκρινίζει αξιωματούχος της Ευρωζώνης.

AYTH EINAI H TOYΡΚΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ


AYTH EINAI H TOYΡΚΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ ΑΛ ΝΟΥΣΡΑ,ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ, ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
ΑΥΤΟΙ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΗ ΣΥΡΙΑ
Η ΔΥΣΗ ΕΠΕΛΕΞΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΗ ΑΣΑΝΤ ΤΟΝ ΤΖΙΧΑΝΤΟΛΑΓΝΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΚΟΥΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Τόσκας: Δεν μειώνουμε τις αμυντικές δαπάνες


Τη διευκρίνιση ότι οι αμυντικές δαπάνες της Ελλάδος για το 2015 αποτελούν το 1,75% του Ακαθαρίστου Εγχωρίου Προϊόντος και όχι το 2,3% του ΑΕΠ, όπως λάθος υποστήριξαν οι “Financial Times” παραδέχθηκε ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης Νίκος Τόσκας μιλώντας στο ραδιόφωνο του «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM».
 
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν πρόκειται να μειώσει ούτε κατ’ ελάχιστο περισσότερο τις αμυντικές δαπάνες της χώρας. Στη συνέντευξή του αυτή, μεταξύ άλλων, ο κ. Τόσκας υποστήριξε ότι υπάρχει μια φιλολογία ειδικά από τους Financial Times που περιέγραψαν ένα σκηνικό το οποίο δεν ανταποκρίνεται με την πραγματικότητα, δηλαδή έβαλαν στατιστικά του 2009, του 2010 και άντε και του 2013, και είπαν ότι οι αμυντικές δαπάνες είναι 2,3 του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) κλπ. Οι αμυντικές δαπάνες αυτή τη στιγμή είναι, για το 2015 μιλάμε, είναι 1,75% του ΑΕΠ. Από εκεί και πέρα, τι άλλο έγραφαν οι εφημερίδες και προκάλεσαν και κάποιες φήμες εδώ που αναμεταδόθηκαν, ίσως όχι με τον σωστότερο τρόπο, από μερικά ΜΜΕ, ότι θα μειωθούν μισθοί των στρατιωτικών, ότι θα μειωθούν υπερβολικά οι αμυντικές δαπάνες και ορισμένα άλλα πράγματα που, όπως καταλαβαίνετε, δεν μπορούν να σταθούν γιατί εδώ, η κύρια κατεύθυνση αυτής της κυβέρνησης είναι να μην μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις».

defencenews

Το όνειρο του Στουρνάρα να γίνει πρωθυπουργός

Ο Γ. Στουρνάρας ονειρεύεται να γίνει πρωθυπουργός σε μια Οικουμενική Κυβέρνηση. Άνθρωπος ειδικών ρόλων εδώ και κάποιες δεκαετίες, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας εξετέθη με την έκθεσή του. Βασικά, δεν έκανε τίποτα διαφορετικό από αυτό που κάνει πάντα: Να εκτελεί εντολές. Δεν δίνει άλλωστε και την εντύπωση ότι είναι από τους ανθρώπους που αυτενεργούν! Ίσως γι' αυτό και η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε ότι προτίθεται να ζητήσει επισήμως τα πρακτικά των συνεδριάσεων της ΕΚΤ, «για να πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός ποια στάση κράτησε στις συνεδριάσεις ο κ. Στουρνάρας»…

Κουίζ: Ποια είναι τα "πιτσουνάκια" του Focaccino;

Φωλίτσα έχουν βρει στην καφετέρια Focaccino του Παλαιού Φαλήρου μεγαλοδικηγόρος και παράγοντας ποδοσφαίρου με νεαρή πολιτευόμενη δημοτική σύμβουλο.
Τι άραγε να λένε τα πρωϊνά που συναντιούνται στο κρησφύγετό τους; Θα επανέλθουμε με νέες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό γιατί το Faliro Press News είναι παντού και παρακολουθεί τα πάντα!

Λαφαζάνης: Η Ελλάδα θα γίνει ισότιμο μέλος της τράπεζας των BRICS


Λαφαζάνης: Η Ελλάδα θα γίνει ισότιμο μέλος της τράπεζας των BRICSΤην πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να εντάξει τη χώρα στην αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS της επαναβεβαίωσε ο υπουργός ΠΑΠΕΝ, Παναγιώτης Λαφαζάνης με συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik.

Γαμπρός στα 78 του χρόνια ντύθηκε γνωστός Έλληνας ηθοποιός

Γαμπρός στα 78 του χρόνια ντύθηκε σήμερα ο ...
Ανδρέας Μπάρκουλης, έχοντας στο πλευρό του την εδώ και χρόνια γυναίκα της ζωής του, Μαρία.

Δεκατέσσερα χρόνια μετά τον πολιτικό τους γάμο και την απόκτηση ενός γιου, το ζευγάρι αποφάσισε να πάρει την ευχή του Θεού κι έτσι ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας.

Χτές, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, η Μαρία προσκάλεσε όλο τον κόσμο στο γάμο της με τον τον αγαπημένο ηθοποιό του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, ενώ μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους την υπέροχη μπομπονιέρα που επέλεξαν για την σημαντική αυτή στιγμή της ζωής τους.


Πως πρέπει να παίρνουμε το Αντίδωρο και τι πρέπει να ξέρουμε για αυτό...


Ο Ιερός Καβάσιλας μας λέει: «Ο άρτος που διανέμεται ως αντίδωρο, έχει από πριν αγιασθεί, επειδή προσφέρθηκε στον Θεό...
Όλοι οι εκκλησιαζόμενοι χριστιανοί τον δέχονται με ευλάβεια μέσα στην δεξιά κυρτή τους παλάμη και ασπάζονται το δεξί χέρι του Ιερέως… που πριν από λίγο ακούμπησε και κομμάτιασε το πανάγιο Σώμα του Σωτήρος Χριστού.

Αντιπρόεδρος Βολιβίας: Τα χρέη της Ελλάδας είναι παράνομα


image

Σε δηλώσεις του, ο Άλβαρο Γκαρσία Λινέρα υπογράμμισε πως «οι απαιτήσεις για την αποπληρωμή των εξωτερικών χρεών των χωρών στη διάρκεια της δεκαετίας του ’80, έναντι των διεθνών Οργανισμών, ουσιαστικά, το μόνο που πρόσφεραν στη Λατινική Αμερική ήταν 20 χρόνια χαμένα, 20 χρόνια ύφεσης, 20 χρόνια πολιτικών δημοσιονομικής προσαρμογής, είκοσι χρόνια απώλειας και μείωσης δικαιωμάτων και οικονομικής ύφεσης. Δεν θέλουμε να συμβεί το ίδιο στην Ελλάδα»,προσθέτοντας πως «τα βιώματα και εμπειρία μας από τη δεκαετία του ’80 μας δείχνουν ότι τέτοιου είδους εξωτερικά χρέη είναι άδικα, είναι καταχρηστικά, είναι παράνομα και με τις σημερινές συνθήκες δεν είναι δυνατόν και να αποπληρωθούν».

Στις Δύσκολες Στιγμές οι Μόνοι μας Σύμμαχοι είναι οι Πρόγονοι μας


Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος Θα πίστευες αν σου έλεγε κάποιος ότι τον 19ο αιώνα υπήρξε κάποιος που γεννήθηκε και μεγάλωσε...
ιωάννης καποδίστριας

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος
Θα πίστευες αν σου έλεγε κάποιος ότι τον 19ο αιώνα υπήρξε κάποιος που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα (Έλληνας) που:
–        Πήρε τρία διδακτορικά διπλώματα στην Ιταλία
–        Έφτιαξε το Σύνταγμα της τότε Επτανησιακής Πολιτείας (και έγινε κυβερνήτης της σε ηλικία 26 χρονών!)
–        Έφτιαξε το επιτυχημένο Ελβετικό Σύνταγμα (που ισχύει μέχρι σήμερα)
–        Έσωσε από διαμελισμό και από πτώχευση την ηττημένη το 1815 Γαλλία.
–        Έγινε Υπουργός Εξωτερικών (1816) της μεγαλύτερης (τότε) Ευρωπαϊκής δύναμης (της Ρωσίας)

Δημοσίευση 18 Ιουνίου 2015, 8:49 μμ

Τ.Σόρος: «Η Ευρώπη εφαρμόζει ελληνική συνταγή θέτοντας σε κίνδυνο την αναγέννηση της Ουκρανίας »!

Ο πολυεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος πραγματικά είναι ένα μεγαλοστέλεχος της νέας τάξης πραγμάτων που μισεί θανάσιμα την Ελλάδα, και όχι μόνο...
epa02552432 George Soros, Chairman of Soros Fund Management speaks before a panel session at the 41st Annual Meeting of the World Economic Forum, WEF, in Davos, Switzerland, 27 January 2011.The overarching theme of the World Economic Forum, WEF, annual meeting is 'Shared Norms for the New Reality'. The forum takes place from 26 to 30 January 2011.  EPA/LAURENT GILLIERON

Ο πολυεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος πραγματικά είναι ένα μεγαλοστέλεχος της νέας τάξης πραγμάτων που μισεί θανάσιμα την Ελλάδα, και όχι μόνο. Σε άρθρο του για την Ουκρανία αναφέρει  ότι « η  Ευρώπη κρατά την Ουκρανία με «κοντό λουρί» σαν μια «άλλη Ελλάδα», γράφει ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος,  στο Project Syndicate, αναμεταδίδει ρωσικό δημοσίευμα.

Αυξάνουν οι τιμές του Πετρελαίου εν αναμονή της έκβασης των διαπραγματεύσεων της Ελλάδος


Από ότι διαφαίνεσαι μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα των διαπραγματεύσεων, των δηλώσεων , των απειλών και των ωμών εκβιασμών,  ένα είναι...
timi-petrelaiou

Από ότι διαφαίνεσαι μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα των διαπραγματεύσεων, των δηλώσεων , των απειλών και των ωμών εκβιασμών,  ένα είναι απολύτως σίγουρο στην περίπτωση εξόδου της Ελλάδος από την ΕΕ, « οι επιπτώσεις» παγκοσμίως. Τα χρηματιστήρια, το ευρώ, το πετρέλαιο, και γενικά ολόκληρο  το  παγκοσμοποιημένο τραπεζικό και πιστωτικό σύστημα, θα κουνηθεί συθέμελα,  επηρεαζόμενο  μέχρι το « μεδούλι». Αυτό φοβούνται πραγματικά  οι « θεσμοί», οι Βρυξέλλες , η Ουάσιγκτον και λοιποί  «συγγενείς».

Βία είναι να υπάρχει χαρτονόμισμα με μεγαλύτερη αξία απο τον βασικό μισθό


Βία είναι να υπάρχει χαρτονόμισμα με μεγαλύτερη αξία απο τον βασικό μισθό enallaktikos.gr  ...
img33581_295a8db809309137dd635558101a305a_630_432

Βία είναι να υπάρχει χαρτονόμισμα με μεγαλύτερη αξία απο τον βασικό μισθό
enallaktikos.gr

Η HILLARY CLINTON ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.


Ένα άβολο πέπλο σιωπής, έπεσε έπειτα από τις εκπληκτικές φράσεις που ειπώθηκαν πριν λίγες  ημέρες από τη Hillary Clinton. Ίσως...
216

Ένα άβολο πέπλο σιωπής, έπεσε έπειτα από τις εκπληκτικές φράσεις που ειπώθηκαν πριν λίγες  ημέρες από τη Hillary Clinton. Ίσως η κυρία να μίλησε περισσότερο από όσο θα έπρεπε. «Οι  πολιτιστικοί κώδικες, τα θρησκευτικά πιστεύω και οι δομικές φοβίες πρέπει να μεταβληθούν. Οι κυβερνήσεις πρέπει να χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία και τις εξαναγκαστικές δυνατότητες τους για να επαναπροσδιορίσουν τα παραδοσιακά θρησκευτικά δόγματα.»
Αυτά τα λόγια προφέρθηκαν δημοσίως και χωρίς υπεκφυγές, κατά την διάρκεια ενός συνεδρίου υπέρ των εκτρώσεων και άφησαν πολλά άτομα με το στόμα ανοικτό.
»Να μεταρρυθμιστούν εξαναγκαστικά οι θρησκείες»; Και τι θα απομείνει λοιπόν από την θρησκευτική ελευθερία;
«Να  μεταβληθούν οι πολιτιστικές ταυτότητες»; Και τι θα απομείνει περά από την ελευθερία να υπάρχεις;
Παρόμοιες προθέσεις, αναγγελλόμενες από την κύρια υποψήφια των δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ, θα έπρεπε να ανοίξουν μία έντονη συζήτηση. Αυτό δεν συνέβη. Ενώ αυτές οι δηλώσεις είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός, τα κυριότερα μέσα ενημέρωσης όλης της Δύσης προτίμησαν να αποσιωπήσουν τις αποκαλύψεις.

ΕΙΠΑΝ »ΟΧΙ» ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗ »ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ» ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ…


Στο «περιθώριο» έχουν μπει τρεις βουλευτές του κόμματος της Μέρκελ οι οποίοι έχουν καταψηφίσει όλα τα ελληνικά προγράμματα διάσωσης. Όπως...
ImageHandler.ashx_166

Στο «περιθώριο» έχουν μπει τρεις βουλευτές του κόμματος της Μέρκελ οι οποίοι έχουν καταψηφίσει όλα τα ελληνικά προγράμματα διάσωσης.
Όπως εξηγούν στη γερμανική εφημερίδα «Bild», οι Χριστιανοδημοκράτες τους αντιμετωπίζουν ως τα «μαύρα πρόβατα» του κόμματος.  Η αντίθεσή τους στα ελληνικά πακέτα διάσωσης τους έχουν βάλει στο στόχαστρο καθώς οι ομοϊδεάτες τους, οι Χριστιανοδημοκράτες, πιστεύουν ότι με τη στάση τους βλάπτουν την εικόνα του κόμματος.

«Η ΕΚΤ τυπώνει 60 δισ. τον μήνα για να σώζει τράπεζες αλλά όχι την Ελλάδα»


Με άρθρο του στο Global Research με τίτλο «Πείνα είναι το τίμημα που θα πληρώσουν οι Έλληνες για να μείνουν...
craig_roberts

Με άρθρο του στο Global Research με τίτλο «Πείνα είναι το τίμημα που θα πληρώσουν οι Έλληνες για να μείνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση», ο Αμερικανός οικονομολόγος και πρώην υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Πολ Κρέγκ Ρόμπερτς (Paul Craig Roberts) λέει κάποια πράγματα… απίθανα.
Και τα λέμε «απίθανα» διότι ούτε ο Λαφαζάνης στο iskra θα τολμούσε να γράφει αυτά που λέει ένας πρώην υφυπουργός του Ρόναλντ Ρέιγκαν.
Ο Πολ Κρεγκ Ρόμπερτς αναφέρει ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συνειδητοποίησε ότι δεν υπάρχει καμία καλή διάθεση από τους Εταίρους να σωθεί η Ελλάδα. Το μόνο που ενδιαφέρει τους Εταίρους είναι να έχουν κέρδη από την ελληνική κρίση.

«Μάθημα Ελληνικής Ελευθερίας» του Simple Man


Ξέρεις πότε τελείωσε αυτός ο λαός; Την ημέρα που του έδωσαν το χαρτί της ελευθερίας και δεν είδε στο τέλος της σελίδας τα ψιλά γράμματα του συμβολαίου που υπέγραφε. Ήταν η τελευταία του ευκαιρία πριν εφτά δεκαετίες να σπάσει όλες τις συμφωνίες με τους μέχρι τότε εξουσιαστές Ευρωπαίους και να φτιάξει κράτος. Δεν άντεχε όμως άλλο πόλεμο, άλλη στέρηση, άλλη μάχη και είπε να ελευθερωθώ τώρα και βλέπουμε για αύριο.
Από πότε το μάθημα της ελευθερίας διακόπτεται για κομματικές διαφημίσεις με σπόνσορες πακέτα Μάρσαλ;
Την ημέρα που κατέβηκαν οι σβάστικες από όλα τα κρατικά κτίρια και έφυγε και το τελευταίο τζιπ με τους ναζιστές αξιωματικούς από την Αθήνα, βγήκε η Ελλάδα στους δρόμους να πανηγυρίσει την «νίκη» της. Επάνω σε αυτόν τον πανηγυρισμό, στον οργασμό της στιγμιαίας ελευθερίας δεν ήθελε να λύσει κι άλλο πρόβλημα. Το σημαντικότερο πρόβλημα: Το πού ανήκω τώρα.

ΑΗΔΙΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ! Πακιστανός αφού μαχαίρωσε, δάγκωσε γυναίκα και μετά…!

πακι

Την τραυμάτισε, την απείλησε και στη συνέχεια 
αυνανίστηκε μπροστά της. Ο λόγος για έναν Πακιστανό και μια 42χρονη
Ηρακλειώτισσα που έμενε στο ίδιο σπίτι και τον κατήγγειλε.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες όλα ξεκίνησαν όταν ο αλλοδαπός από το Πακιστάν διαπληκτίστηκε με έναν Βούλγαρο. Στη φασαρία παρενέβη η 42χρονη, παίρνοντας το μέρος του Βούλγαρου προκαλώντας την οργή του δράστη.
Σύμφωνα με την καταγγελία της εκείνος αρχικά τη εξύβρισε, της πέταξε ένα ποτήρι και τη δάγκωσε ενώ πήρε ένα κουζινομάχαιρο της προκάλεσε ένα τραύμα στο δεξί χέρι και κορύφωσε τις πράξεις του κατεβάζοντας το παντελόνι του για να αυνανιστεί μπροστά της!
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι τρεις εμπλεκόμενοι είναι συγκάτοικοι στο διαμέρισμα όπου εκτυλίχθηκε το περιστατικό και διατηρούν μια ιδιόμορφη σχέση.

Ευρωτσολιάδες όλων των κομμάτων ενωθείτε! #MenoumeEvropi


 

Του Γιάννη Λαζάρου

Ζούμε τις καλύτερες εποχές προπαγάνδας και «δουλέματος». Οι τίτλοι των συστημικών εφημερίδων τα έχουν δώσει όλα. «Μη επίτευξη συμφωνίας σημαίνει Grexit», «Η Ελλάδα ένα βήμα πριν τον γκρεμό», «Αντιστέκεται η κυβέρνηση», «Όλοι εναντίον της Ελλάδας». Ανάμεσασε αυτά τα τρομακτικά έρχεται και δένει το γλυκό με δύο διαδηλώσεις που προγραμματίζουν οι Συριζαίοι για το διήμερο. Με την πρώτη » Η διαπραγμάτευση είναι στα χέρια μας» και με την δεύτερη «Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη», θα γίνει ο χαμός!

“Με κράζεις; με θαυμάζεις!” – Bγάζουν selfies στο συλλαλητήριο τα γαλάζια νούμερα! (ΦΩΤΟ)

selfies

Κόψτε μούρες και χάλια… selfies

«Δυσρώπη» του Ρεμπελίσκου


running-fatigue

Όσοι πιστεύουν πως για τους εταίρους είναι πραγματικά πρόβλημα το ζήτημα των συντάξεων ή των πρωτογενών πλεονασμάτων, είναι βαθιά νυχτωμένοι. Αλίμονο εάν οι εταίροι μας, που στέλνουν στρατεύματα στην Αφρική και γλυκοκοιτάνε προς τη ΜέσηΑνατολή, ασχολιόντουσαν με τέτοιες μικρότητες. Την ίδια στάση θα είχαν και για οποιοδήποτε άλλο θέμα προέβαλε η ελληνική κυβέρνηση. Από τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν είναι τα “οικεία πρόσωπα” που έχουν μάθει να συναντούν, και να μένουν ήσυχοι, η όποια διαπραγμάτευση ήταν καταδικασμένη να έχει την ίδια κατάληξη με την σημερινή.

Δεν τον πηρέ χαμπάρι κάνεις 15 χρόνια μέχρι που….! «Ξάφριζε» τους αρχαιολογικούς χώρους που του έδιναν…«ψωμί»

arxaiokaphlia

«Μουσείο» με… αρχαία είχε μετατρέψει το σπίτι του
….52χρονος αρχαιοκάπηλος ο οποίος εργαζόταν επί 15 χρόνια περιστασιακά ως συμβασιούχος σε επίσημες ανασκαφές. Ο ίδιος, λεηλατούσε τους αρχαιολογικούς χώρουςσε περιοχές της Κοζάνης της Ημαθίας και της Φλώρινας, όπου κατά καιρούς είχε εργαστεί.

DIGESTION TIME OF VARIOUS FOODS


 bb1fit posted this ages ago... was wondering about some info on this and finally tracked it down... 

DIGESTION TIME OF VARIOUS FOODS
(approx. time spent in stomach before emptying). ........
Water
when stomach is empty, leaves immediately and goes into intestines,
Juices
Fruit vegetables, vegetable broth - 15 to 20 minutes.
Semi-liquid
(blended salad, vegetables or fruits) - 20 to 30 min.

Fruits

Watermelon - 20 min.digestion time.
Other melons - Canteloupe, Cranshaw, Honeydew etc. - 30 min.
Oranges, grapefruit, grapes - 30 min.
Apples, pears, peaches, cherries etc. - digest in 40 min.

Βερολίνο – Λονδίνο – Παρίσι σχεδιάζουν τη Νέα Ευρώπη


Europe-750x400

Με διαφορετική ατζέντα και συγκρουόμενα συμφέροντα οι τρεις δυνάμεις

Του Σωτήρη Σιδέρη

Τη στιγμή που η Ελλάδα προσπαθεί, εν μέσω δραματικών συνθηκών, πιέσεων και εκβιασμών, να διασώσει ό,τι έχει απομείνει από τη λαίλαπα των Μνημονίων, Γερμανία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία και ΗΠΑ συνεργάζονται για τη νέα ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική, που θα αλλάξει ριζικά την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη, άρα και τη θέση της χώρας μας στο οικοδόμημα. Μάλιστα, δεν πρόκειται για κάτι μακρινό και ασαφές, καθώς η σχετική διαπραγμάτευση έχει ήδη αρχίσει. Υπ’ αυτό το πρίσμα και με δεδομένο ότι στις σημερινές διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους εταίρους δεν λαμβάνονται υπόψη τα δεδομένα που θα διαμορφωθούν άμεσα, σε λίγους μήνες όσα είναι σήμερα στο τραπέζι για τους μεν κεντροευρωπαίους θα είναι εντελώς παρωχημένα, για τη δε Ελλάδα δεν θα αποτελούν παρά μία αφόρητη κατάσταση, από την οποία δύσκολα θα ξεφύγει και στο μέλλον.
Οι διαπραγματεύσεις ήδη διεξάγονται σε επίπεδο πρωθυπουργικών γραφείων σε ό,τι αφορά στις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας, αλλά μεταξύ Γαλλίας, Γερμανίας και Μεγάλης Βρετανίας η συζήτηση γίνεται σε πολλά επίπεδα και είναι, μάλιστα, σε προχωρημένο στάδιο.
Το Λονδίνο, καλά προετοιμασμένο και με πλήρες σχέδιο, ζητά την αλλαγή των ιδρυτικών(!) Συνθηκών της Ε.Ε., επιδιώκει, δηλαδή, να προσαρμόσει την ευρωπαϊκή πολιτική στις δικές του εθνικές ανάγκες, κάτι που κάνει εδώ και χρόνια, ενώ είναι αδιανόητο για οποιοδήποτε άλλο κράτος – μέλος.

Έσπειραν τον θάνατο! ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ – Στοιχεία Σοκ – Ο… Ασπρόπυργος Φέρνει Αύξηση της Καρκινογένεσης…

asp3

Ραντεβού σε λίγα χρόνια όταν κακαρώνουμε όλοι…  
Αύξηση 13,5% στην πιθανότητα καρκινογένεσης προκάλεσε, σύμφωνα με μετρήσεις επιστημόνων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η πυρκαγιά στο εργοστάσιο ανακύκλωσης του Ασπροπύργου την περασμένη εβδομάδα, αν και, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, κάηκε μόλις το 1/20 των συσσωρευμένων απορριμμάτων!
Είναι προφανές ότι οι δραματικές επιπτώσεις της πυρκαγιάς που γέμισε τον ουρανό ολόκληρης της Αττικής με τοξικά αέρια δεν έχουν ακόμη χαρτογραφηθεί, καθώς οι ειδήμονες συνεχίζουν τις μετρήσεις, ενώ οι κυβερνητικοί αρμόδιοι περιορίζονται στο να αλληλοσυγχαίρονται για την «επιτυχή επιχείρηση κατάσβεσης».

Αν γίνουν αυτά τα τρία τότε κατάλαβες ότι η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ!

grexit

Τα σημάδια του Grexit
Η ώρα της ρήξης στην Αθήνα. Με αυτή την πρόταση ξεκινάει άρθρο της οικονομικής ιστοσελίδα, marketwatch, με βασικό θέμα τη γνωστή κουβέντα για έξοδο της χώρας μας από το ευρώ. Ωστόσο, το άρθρο πάει ένα βήμα παραπέρα από το γνωστό θέμα για Grexit.
Όπως υποστηρίζει το άρθρο, το ΔΝΤ επιστρέφει, οι υπουργοί στη Γερμανία διαρρέουν ότι η ευρωζώνη μπορεί να επιβιώσει χωρίς της Ελλάδα και οι υπουργοί στην Ελλάδα τονίζουν ότι δεν ανέχονται άλλο τη λιτότητα.
Πέντε χρόνια αφού ξεκίνησε η συζήτηση, το Grexit είναι πλέον πιο κοντά από ποτέ, λένε πολλοί αναλυτές και το marketwatch εξηγεί πώς θα καταλάβετε ότι είναι πολύ κοντά. Θα συμβούν τρία πράγματα.
1. Θα υπάρξει μια ξαφνική αύξηση του QE από την ΕΚΤ, του προγράμματος δηλαδή επαναγοράς ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά. Όπως εξηγεί ο αρθρογράφος, ο πρώτος που θα μάθει ότι η Ελλάδα βγαίνει από το ευρώ είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και παρά τις ζώνες προστασίας που έχουν δημιουργηθεί, η ΕΚΤ θα φροντίσει ώστε να υπάρχει ρευστότητα στο ευρωσύστημα. Ο ευκολότερος τρόπος για να διασφαλίσει τη ρευστότητα στην ευρωζώνη είναι μέσω του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.
2. Θα αρχίσουν να κυκλοφορούν ιστορίες για ένα έκτακτο πακέτο ενίσχυσης για την Ελλάδα. Το marketwatch τονίζει ότι η έξοδος από το ευρώ σημαίνει ένα πολύ δύσκολο εξάμηνο στην αρχή. Κανένας δε θέλει να δει την Ελλάδα να κατρακυλά στο χάος ή να περιέρχεται στη σφαίρα επιρροής της Ρωσίας. Έτσι, τουλάχιστον κατά τους πρώτους έξι μήνες θα χρειαστεί βοήθεια από το εξωτερικό για είδη πρώτης ανάγκης, όπως καύσιμα και φάρμακα. Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, στις πρώτες χώρες που θα κυκλοφορήσουν οι φήμες για έξοδο της χώρας μας από το ευρώ είναι η Βρετανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες.
3. Θα παγώσει η διατραπεζική αγορά. Ένα τόσο μεγάλο γεγονός είναι αδύνατο να συμβεί χωρίς να το πάρει χαμπάρι κανείς. Δεν περνάει απαρατήρητο ένα Grexit. Μόλις λοιπόν διαρρεύσει, οι τράπεζες θα σταματήσουν να δανείζουν η μία την άλλη. Έτσι θα εκτοξευθούν τα επιτόκια δανεισμού μεταξύ των τραπεζών, το γνωστό libor.
Ο αρθρογράφος καταλήγει λέγοντας ότι κάποιες από αυτές τις συνθήκες υπάρχουν ήδη. Μιλάμε ήδη για επέκταση του προγράμματος

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...