Κυριακή, 21 Ιουνίου 2015

Οι… πρωτάρηδες του Συντάγματος #MenoumeEvropi


Ντίνα Δασκαλοπούλου
Για τους περισσότερους ήταν η πρώτη τους φορά. Πρώτη φορά σε διαδήλωση, πρώτη φορά να φωνάζουν συνθήματα, πρώτη φορά να κρατάνε πικέτες. Και, φυσικά, ήταν η πρώτη φορά που διαδηλωτές ανέβηκαν κατά δεκάδες και ανενόχλητοι στη Βουλή. Ηταν μια εμπειρία δυσεξήγητη για τους φιλελεύθερους που αγωνίζονται κατά της «τελευταίας Σοβιετίας».
Το Κολωνάκι, η Φιλοθέη, η Κηφισιά, το Κεφαλάρι, η Βάρκιζα, η Βούλα, η Βουλιαγμένηέδωσαν δυναμικά το «παρών» χθες το απόγευμα στην πρώτη αντικυβερνητική διαδήλωση στην πλατεία Συντάγματος. Το ελληνικό κασαρολάσο δεν είχε κατσαρόλες, αλλά είχε όλα τα άλλα αξεσουάρ: πολύχρωμες σφυρίχτρες που μοίραζαν κατά δεκάδες οι διοργανωτές και τυποποιημένες πικέτες στα ελληνικά και τα αγγλικά: «υψηλές συντάξεις = υφεσιακό μέτρο», «σταθερό φορολογικό σύστημα», «έξοδος από το ευρώ = φτώχεια».
«Δεν θα αφήσουμε ένα μειράκιον να παίζει με τις τύχες της πατρίδας και των οικογενειών μας», ανέφερε ένας εκ των διαδηλωτών | ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ / ΜΑΡΙΟΣ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Η πρώτη φορά είναι πάντα αμήχανη: χρειάστηκε μία ολόκληρη ώρα για να ακουστεί το πρώτο σύνθημα -κι αυτό ήταν μονολεκτικό. «Ευ-ρώ-πη, Ευ-ρώ-πη». Ωστόσο, κι ενώ είχαν μόλις αρχίσει τα δελτία των 8, το πλήθος ζωντάνεψε και φώναξε το δεύτερο σύνθημά του: «Ελλάδα, Ευρώπη, Δημοκρατία».

Η ΠΙΣΤΗ ΚΙΝΕΙ ΒΟΥΝΑΑΘΗΝΑ 22-6-2015.

Ο ελληνικός λαός έχει ξεστρατίσει από τις αρχές του και το κράτος μας άφησε να σαπίσουν οι θεμέλιοι λίθοι του. Βασική αρχή τού λαού μας είναι η Πίστη του και θεμέλιος λίθος το Φρόνημα το Εθνικό και η Φυλετική του Συνείδηση. Κι έτσι αποτράβηξαν τον Έλληνα από την Πίστη του για να χάσει τον σεβασμό στο Θεό και την αυτοπεποίθησή του. Και αντικατέστησαν το Φρόνημα με την υποταγή στους δυνατούς τού χρήματος, την δε Φυλετική Συνείδηση την αντικατέστησαν με τον πολυφυλετισμό και τον ψευτοθεό τού υλισμού και τής παγκοσμιοποίησης.

Η Πίστη είναι η μεγαλύτερη δύναμη που αντλείται από την ψυχή τού Έλληνα και διαχέεται στην ατσάλινη πυγμή να βαστήξει καθαρό τον Ναό τού Έθνους και τα Ιερά Προσκυνήματα τής Φυλής. Η Πίστη είναι πιο δυνατή και από τη φωτιά, όπως ακριβώς έχει καταδείξει από αιώνες πολλούς ο βίος των Αγίων και των Ηρώων τού Ελληνισμού. Κινεί ακόμη και βουνά και καθαγιάζει το χώμα που πατούμε, σηκώνοντας εκείθε που χύνεται αίμα ελληνικό Ναό Ορθοδοξίας και Ελληνικότητας.

Φτάνει να κοιτάξουμε μέσα μας για να δούμε να καθρεφτίζει στην ψυχή μας ολάκερη η ιστορία τής Φυλής. Να ταξιδέψουμε νοερά στις εποχές τής Τρανής και Αληθινής Ελλάδος για να δούμε πως όταν πέφτανε τα τείχη τού Κάστρου, τα σώματα γινόντουσαν ζωντανές ακροπόλεις. Μια επίκληση στον Ζώντα Θεό ενώπιον τής ελεύσεως τού βαρβάρου εισβολέα εκάστου εποχής έθρεφε το σώμα και την ψυχή και σήκωνε τον Έλληνα σε δυσθεώρητες υπεράνθρωπες διαστάσεις για να υπερνικήσει τον μισελληνισμό.

Μάς λέγουν σήμερα οι έμποροι τής σαρκικής ηδονής και τού χρήματος, οι εκφραστές τής ανηθικότητας και τού σατανοκίνητου νεοταξισμού πως θα πεινάσουμε αν φύγουμε από την αρένα τού σιωνιστή παγκοσμιοποιητή. Μάς λένε πως δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να εξυγιάνουμε τάχα το κράτος «μας» από το να δεχτούμε την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και την νέα ταυτότητα δίχως εθνικότητα και θρήσκευμα. Φτιάχνουν τις αχρήματες συναλλαγές. Ένα παγκόσμιο ηλεκτρονικό χρήμα που χρειάζεται το μάζεμα τού υλικού χρήματος για να επιβληθεί. Έσχατο βήμα πριν το ενσώματο χάραγμα. Και τότε δεν θα χρειάζονται ούτε καν το δήθεν σωτηριώδες ευρώ.

Την ίδια ακριβώς στιγμή έχουν βάλει τα τελευταία χρόνια μέσα στα τείχη ξένους γυρολόγους, αλλόθρησκους και ηθικά ανερμάτιστους μπροστά στην αποστολή τού ανακατώματος τής Φυλής ή την πείνα στην καλύτερη των περιπτώσεων. Είναι οι λαθρομετανάστες και οι «πρόσφυγες», οι φυγάδες κάθε λογής από Ασία και Αφρική. Και απέναντι σ’ αυτόν τον δούρειο ίππο, οι ψευτορωμιοί πολιτικάντηδες, οι δωσίλογοι ψευτοταγοί που ζητούν έντονα και διατεταγμένα την «λύση» τής παγκόσμιας διακυβέρνησης, επιζητούν να κάμουν τούς εισβολείς Έλληνες, να τούς δώσουν ιθαγένεια.

Προχωρούνε για να τούς φτιάξουν ισλαμικούς ναούς. Να βάλουν το Ισλάμ στην θέση τής Ορθοδοξίας. Τούς λαθρομετανάστες στην θέση των Ελλήνων. Στηρίζονται πάνω στους επαγγελματίες ψευτοανθρωπιστές, τούς κομματικούς στρατούς και χορηγούς τού Συστήματος,  ακόμη και πάνω στην παναίρεση τού οικουμενισμού που έχει σπαρθεί στα σπλάχνα κάποιων πλανεμένων ιερέων. Οικουμενισμός που σημαίνει την πρόσμιξη και την εξομοίωση τής Αληθινής Ορθόδοξης Πίστης με τις ψευτοθρησκείες που έχουν ως μήτρα τούς Σταυρωτήδες τού Υιού τής Αλήθειας Χριστού μας.

Είμαστε Έθνος Αποστολικό. Είμαστε Σιδερόφρακτοι Στρατιώτες της Ελληνικής Φυλής. Είμαστε απόγονοι τρανών κοσμοκρατόρων προγόνων. Ποτέ δεν μετρήσαμε τούς αριθμούς στο διάβα μας. Το ίδιο θα συμβεί και τώρα. Ούτε το χρήμα ούτε η ολιγοπιστία που βασιλεύει στην οικουμένη ούτε το πλήθος των εχθρών μπορεί να μάς σταματήσει. Έχουμε Πίστη μέσα μας και δεν φοβόμαστε τα δεινά, ακόμη κι αν βασιλέψει το σκότος μέσα στον κόσμο. Εμείς θα σκορπίσουμε με την ορμή μας, με το κοφτερό ατσάλι, με την δάδα τής αλήθειας μας το Φως στον κόσμο. Θα καρπίσουμε την γη μας. Και θα σπάσουμε τα δεσμά των Ελλήνων στις πρώην αλύτρωτες πατρίδες και ταχέως γεωπολιτική αυλή ελληνική.

Τα χαρτιά τής υποταγής θα τα ξεσχίσουμε. Η Ελλάς βρίσκεται σε πόλεμο με τούς προαιώνιους εχθρούς της. Πόλεμο στο οικονομικό, στο κοινωνικό και κατόπιν στο Πεδίο τής Τιμής. Πόλεμο για την διατήρηση τού άβατου τής Πίστης και τής Πατρίδος. Από το εσωτερικό μέτωπο κινάμε πετώντας όσους μόλυναν τις ζωές μας. Προηγήθηκε η Σταύρωση τού Χριστού. Ήρθε κατόπιν η σταύρωση τού Ελληνικού Έθνους. Βασίλεψαν στις μέρες μας οι πιστωτές των βασιλέων. Συρρικνώθηκε η Ελλάς στα μισά της εδάφη. Τώρα ήρθε η ώρα για την τελική σύγκρουση και την συντριβή τής Αντίχριστης και Μισελληνικής Ανομίας.

Μέσα στην οικουμένη δεν χωράνε και οι δύο κόσμοι, δεν υπάρχει χώρος για τις δύο αντίρροπες δυνάμεις. Η ανάσταση θα διαδεχθεί την σταύρωση. Η αλήθεια θα νικήσει το ψέμα. Ο Αυτοκρατορικός Ελληνισμός θα ξεσχίσει τούς πιστωτές σκλαβωτές των λαών. Ας κλείσουν τις οικονομικές στρόφιγγες οι δήθεν δυνατοί. Κι ας βρυχηθεί ο ποντικός τής οικουμένης και οι διπλανοί μας βοηθοί του που καμώνονται τα λιοντάρια. Εμείς έχουμε την γη που μάς θρέφει. Έχουμε την Πίστη που μάς κραταιώνει. Έχουμε το δίκιο που γίνεται Νέμεση.

Προχωράμε καθαρίζοντας την Ιερή Ελλάδα από τούς προδότες και τούς ξωμερίτες. Ξεχερσώνουμε τις παραφυάδες τού νεοταξισμού και κάνουμε το Οικόπεδο τής Φυλής Κάστρο Θεού και Ελλάδος. Κάθε λίθος, κάθε βουνό, κάθε παρεκκλήσι, πάσα ελληνική ψυχή είναι έδαφος των Δυνάμεων τού Έθνους και τής Ελευθερίας. Μια προσευχή, μια απόφαση, ένα στρατηγικό σχέδιο πως στην κορυφή τής οικουμένης μονάχα η Αγία, Μεγάλη και Εθνικιστική Ελλάς μπορεί να επικρατήσει ως αντίπαλο δέος στην παγκοσμιοποίηση.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΙΔΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΦΟΒΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΤΡΕΜΟΥΝ ΟΙ ΡΕΜΠΕΛΟΙ ΜΕΘΥΣΤΑΚΕΣ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΟΛΛΑ…

misi


Υπάρχει ένας μυστικός φόβος που διακατέχει τους δυνατούς της Ευρώπης. Έχει αφεντικά της πολιτικής που ξαγρυπνούν στις Βρυξέλες. Έχει τραπεζίτες στο Βερολίνο που στριφογυρίζουν εμπύρετοι στα μεταξωτά τους σεντόνια. Έχει ευρωκράτες που παραμιλάνε μέσα στο κόκκινο κρασί τους. Ποιος είναι ο φόβος ;
Δεν είναι το ότι εάν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ οι Έλληνες θα υποφέρουν μία τρομερή οικονομική κατάρρευση. Ο φόβος είναι ότι, εάν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ, η χώρα θα επιστρέψει στην ευημερία και τότε και άλλες χώρες θα μπορούσαν να ακολουθήσουν
Υπάρχει ένα διάγραμμα με στοιχεία του ίδιου του ΔΝΤ στον σύνδεσμο Opinion: Europe’s secret fear about Greece – MarketWatch στο οποίο μπορεί κανείς να δει ότι η Ελλάδα με την παλιά κακή δραχμή είχε διπλάσια οικονομική ανάπτυξη από ότι με το ευρώ. Και δεν ήταν μόνη, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία έχουν να πουν παρόμοιες ιστορίες.

ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ: ΠΑΜΕ ΣΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ Ή ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΟ ΠΡΩΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ. ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΒΑΡΟΝΙΑΣ ΒΓΑΖΕΙ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΖΕΙ-ΠΟΣΑ ΑΠΙΔΙΑ ΠΙΑΝΕΙ Ο ΣΑΚΟΣ ΣΤΑ ΤΑΓΑΡΙΑ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ;

capital-controls

Στην Σύνοδο Κορυφής 22/6 ή πάμε σε παράταση ή την Τρίτη οι τράπεζες δεν θα ανοίξουν, λόγω capital controls
Η Σύνοδος Κορυφής στις 22 Ιουνίου θα είναι η τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα….μετά χάος
Οι στιγμές είναι ιστορικές, δραματικές και η Ελλάδα ή θα κερδίσει την 3μηνη ίσως και 6μηνη παράταση ή την Τρίτη 23 Ιουνίου θα βιώσουμε στιγμές σοκ, οι τράπεζες δεν θα ανοίξουν και θα επιβάλλουν capital controls.
Η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής στις 22 Ιουνίου την Δευτέρα το βράδυ, είναι η τελευταία ευκαιρία η ύστατη ευκαιρία να γεφυρωθεί το χάσμα και να βρεθεί μια πολιτική λύση για την Ελλάδα.
Το τακτικό Eurogroup χθες 18 Ιουνίου δεν κατέληξε σε συμφωνία, απόλυτα αναμενόμενο.
Όμως τα όσα διαδραματίστηκαν στο τακτικό Eurogroup επιβεβαιώνουν ότι η Ελλάδα έχει πλήρως απομονωθεί σε βαθμό που η απομόνωση σοκάρει.

ΗΠΑ, ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ, ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΜΟΝΩΝΟΥΝ «ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ» ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ


29981000
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης - Την έντονη ανησυχία αλλά και οργή της Άγκυρας προκαλούν οι τελευταίες εξελίξεις στην βόρειο Συρία με την προέλαση των Κούρδων και την υποχώρηση των Τζιχαντιστών, με αποτέλεσμα την δημιουργία ανεξάρτητης κουρδικής ζώνης που φέρνει τα τουρκικά στρατεύματα σε απ” ευθείας αντιπαράθεση με το PYD, δηλαδή το στρατιωτικό σκέλος του ΡΚΚ στην περιοχή.

Επανέρχεται η εκπομπή των Ενόπλων Δυνάμεων


Αποτέλεσμα εικόνας για φωτο σημα εκπομπης ενοπλων δυναμεων

Όπως όλα δείχνουν επανέρχεται η εκπομπή των Ενόπλων Δυνάμεων . Ο Πάνος Καμμένος δήλωσε:

Είχα τη χαρά να συναντηθώ με τον πρόεδρο της ΕΡΤ με δύο ιδιότητες, με την ιδιότητα του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και με την ιδιότητα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας. Κατ” αρχήν, ως πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, συμφωνήσαμε να επιστρέψουμε πλέον στη δημόσια τηλεόραση, γιατί όπως ξέρετε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες όλο αυτό το διάστημα που είχε δημιουργηθεί το μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ απείχαμε από τα πάνελ. Παρότι αυτό μας κόστισε πολύ ακριβά, κρατήσαμε μέχρι σήμερα. Από σήμερα ξεκινάμε και πάλι να είμαστε παρόντες στην ΕΡΤ.

Η Μεγάλη Σχολή Δημοσιογραφίας του ΔΝΤ


wpid-20150620103539.jpg

Γράφει ο Γιώργος Ανανδρανιστάκης - Πόσο ηλίθιος είμαι που πλήρωσα για να σπουδάσω δημοσιογραφία. Αν ήξερα ότι υπήρχε Σχολή Δημοσιογραφίας του ΔΝΤ, θα πήγαινα μαζί με τους άλλους εκλεκτούς συναδέλφους να μάθω κι εγώ τις τεχνικές επιβολής των Μνημονίων στον άμαχο πληθυσμό. Φοβερή Σχολή, η μοναδική στον κόσμο που, αντί να δίνεις δίδακτρα, παίρνεις δίδακτρα. Μάθανε πολλά και χρήσιμα οι θαμώνες της Σχολής:

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


image

Η τρομοκρατία του ελληνικού λαού συνεχίζεται με αμείωτη ένταση από τα ξένα funds και τις τράπεζες.Τελευταίο συμβάν η έκθεση της τράπεζας BNP Paribas που θεωρεί πολύ πιθανό να γίνει έλεγχος στην διακίνηση κεφαλαίων.Διαβάστε την παρακάτω έκθεση.

image


olympia

Ιδού γιατί όσοι απειλούν με χρεοκοπία την Ελλάδα απλά λένε ... μπαρούφες: Κανείς διεθνής νόμος δεν προβλέπει κάτι τέτοιο


Στον αποήχο των απειλών, όπως αυτή του ανεκδιήγητου Πολωνού προέδρου της ΕΕ, Νόναλντ Τουσκο, που απειλούσε την Ελλάδα ότι "'Η θα συμφωνήσει με τις απαιτήσεις των δανειστών μέχρι τη Δευτέρα ή θα χρεοκοπήσει", η απάντηση που δίνουν οι ξένοι οίκοι αξιολόγησης είναι ότι ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να πτωχεύσει την Ελλάδα, από τους νυν δανειστές. Ούτε η ΕΚΤ, ούτε οι χώρες του Eurogroup, ούτε φυσικά το ΔΝΤ. Ο λόγος; Αυτός που ξέρουν όλοι, αλλά έντεχνα το κρύβουν: Δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο για την πτώχευση μίας χώρας από μία άλλη χώρα! Δεν υπάρχει τίποτα που να καθορίζει τι θα συμβεί αν η Ελλάδα αρνηθεί να πληρώσει τα επαχθή δάνεια.

Δια τους Ευρωλιγούριδες της πλατείας: «Η Ελλάδα βλάπτει το Ευρώ ή το αντίθετο;»


sintagma-630Είναι η Ελλάδα που βλάπτει το Ευρώ ή το Ευρώ είναι πού Βλάπτει την Ελλάδα;
Το άρθρο του Θάντ  Μπέβερσντορφ, που φιλοξένησε ο Τάϊλερ Ντάρντεν στο Ζέρο Χέτζ ,είναι πολύ διδακτικό για να  γλιστρήσει στην Ελλάδα απαρατήρητο. Για την επιμόρφωση λοιπόν και όσων συγκεντρώθηκαν χθες βράδυ στο κέντρο της Αθήνας για να διαδηλώσουν την λατρεία τους στο Ευρώ, ιδού η μετάφραση:
Μιχ. Στυλιανού
΄Ετσι για να ρίξουμε λίγο λάδι στο σαγανάκι … Ας δούμε και μερικά  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.

ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΓΩΓΟ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΑ


pentagon_un_koridor_hesabi_h72144_e4dec
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης - Καθώς συνεχίζονται οι πολεμικές συγκρούσεις στην μεθόριο Τουρκίας Συρίας μεταξύ Κούρδων και Τζιχαντιστών, τα κύματα των προσφύγων έχουν αρχίσει και πλημμυρίζουν κατ’ αρχή την τουρκική επικράτεια και από εκεί μεταφέρονται μαζικά στις τουρκικές ακτές του Αιγαίου για να προωθηθούν στην Ελλάδα και ει δυνατόν και στην Ιταλία, χώρες που ήδη έχουν σημαντικό πρόβλημα ενώ η χώρα μας δοκιμάζεται στυγνά από την όλη κατάσταση.

Βροντερό παρόν οι Αλβανοί οικονομικοί μεταναστες στην συγκεντρωση των μπολσεβικων του μνημονιουΣυγκινητική η προσέλευση. Δεν ξέχασαν τον ευεργέτη τους Αντώνη Σαμαρά και ανταποκρίθηκαν.

Σχετικά με τις διαφημίσεις

Το Grexit έγινε ... βότκα και αναμένεται να κάνει θραύση!

Το Grexit είναι πλέον μια πραγματικότητα για τη Γερμανία, όπου θα κυκλοφορήσει σε περίπου δέκα ημέρες και θα απευθύνεται στους λάτρεις της βότκας και όχι μόνο: η συνεχής ενασχόληση των πολιτικών, των μέσων ενημέρωσης και των αγορών με την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη αποτέλεσε την έμπνευση για έναν Γερμανό επιχειρηματία, ο οποίος ετοιμάζεται να προωθήσει στην αγορά ένα αλκοολούχο ποτό με την ονομασία ...Grexit."Αυτήν την περίοδο εκτυπώνουμε τις ετικέτες για να βγάλουμε το λικέρ στην αγορά, σε καμιά δεκαριά ημέρες" εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επιχειρηματίας Ούβε Ντάλχοφ από το Χαμ.

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό για τη μεγάλη συναυλία του Ρόμπι Γουίλιαμς

Έφτασε η μέρα για την πολυαναμενόμενη συναυλία του χαρισματικού Ρόμπι Γουίλιαμς στο Rockwave Festival στο Terra Vibe στη Μαλακάσα σήμερα, στις 21.30. Εξάλλου, με τη συγκεκριμένη συναυλία, ενός από τα λαμπρότερα και δημοφιλέστερα ονόματα του διεθνούς στερεώματος της ποπ, το Rockwave Festival - το σπουδαιότερο ροκ φεστιβάλ της χώρας - γιορτάζει τα 20 του χρόνια. Μεταξύ άλλων έχει φιλοξενήσει τους: Ιγκυ Ποπ, Στινγκ, Αρ Ι Εμ, Μπλακ Σάμπαθ, Μετάλλικα, Κιουρ, Γκανς εντ Ρόουζες, Μανού Τσάο, Μπλερ, Μόμπι, Πυξ Λαξ, Τρύπες, Ξύλινα Σπαθιά κ.ά.

Μαζί με τον Ρόμπι Γουίλιαμς επί σκηνής θα είναι η Ολλανδέζα Σάρον Κόβακς, οι Εξ Γκερλφρεντς Πέρφιουμ και οι Ινκονσίστενσις.

Ιεραρχία στην Δημιουργία: η βιβλική άποψη


Της Alice C. Linsley *

Εννοιολογικά, το τρίγωνο ή πυραμίδα θεωρείται ως η δομή του κόσμου από τους αρχαίους Αφρο-Ασιατικούς πολιτισμούς (ή χαμιτοσημιτικούς). Είχαν γοητευθεί από τις γεωμετρικές ιδιότητες του σχήματος αυτού. Αυτό είναι εμφανές στην κατασκευή των πυραμίδων και των ζιγκουράτ. Είναι επίσης εμφανές στην πολυεπίπεδη κοσμολογία τους, στην οποία απεικονίζεται ο Δημιουργός στην κορυφή των Ουρανών.

Τι σχέση έχουν ο Ηλίας Ψινάκης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου;

Οταν ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλ. Ψινάκης παραθέτει γεύμα στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη και πολιτικό προϊστάμενο της ΕΥΠ Ι. Πανούση, τι θέματα νομίζετε ότι περιλαμβάνει η συζήτηση; Το χρέος; Τη συμφωνία; Τις διαπραγματεύσεις; Τις εκροές από τις τράπεζες; Τη δραχμή; Θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης; Τίποτα απ' όλα αυτά.

Η ΜΑΧΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ (16.06.1920) (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ΜΑΧΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ (16.06.1920) (ΒΙΝΤΕΟ)


Στις 16 Ιουνίου του 1920 διεξήχθη η Μάχη στην Κερασούντα του Πόντου.

Πέφτουν νεκροί οι Αξιωματικοί Χρ. Κουσουλάκος, Ράλλης και πέντε πόντιοι αντάρτες, ενώ τραυματίζονται άλλοι 39. Ο Ελληνικός Στρατός καταλαμβάνει την τοποθεσία Σόμα - Κερεσούν και Αϊβαλί - Κεμέρ.Η Μικρασιατική εκστρατεία, που διήρκεσε από το 1919 έως το 1922, έκλεισε με την Μικρασιατική καταστροφή.

Παρακολουθείστε βίντεο με το χρονικό της Μικρασιατικής εκστρατείας:

Τουρκομουσουλμανική μειονότητα Θεσσαλονίκης!


Παρότι ο Σύλλογος Μουσουλμάνων Μακεδονίας – Θράκης που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη (Κρεμαστής 2, Πλατεία Τυρολόης, 54632, τηλ. 2310546808, 6945216020) έχει...
selanik-300x141

Παρότι ο Σύλλογος Μουσουλμάνων Μακεδονίας – Θράκης που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη (Κρεμαστής 2, Πλατεία Τυρολόης, 54632, τηλ. 2310546808, 6945216020) έχει ήδη ζωή 10 χρόνων, εξακολουθεί να περνιέται για ένας κοινός μορφωτικός σύλλογος. Μάλλον οι περισσότεροι συνέλληνες – των Σαλονικιών συμπεριλαμβανομένων – δεν έχουν πάρει είδηση τι ρόλο παίζουν ο σύλλογος, ο πρόεδρός του Οσμάν Ισμαήλογλου και ο γιος του Φερίτ.
Οι περισσότεροι κάτι έχουν ίσως ακουστά μα το προσπερνούν σε ελληναράδικο στυλ «τι μας ενδιαφέρει αν ο τάδε κωλόγυφτος λέει ή κάνει κάτι», υποτιμώντας τον κίνδυνο. Πρόκειται για αληθινή μετάσταση του προξενικού κυκλώματος από τη Θράκη στη Θεσσαλονίκη, για ανοικτό όργανο της πολιτικής της Τουρκίας. Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο. Άλλωστε ο ίδιος ο Μπουτάρης σε πρόσφατες δηλώσεις του σχετικά με την παραχώρηση τεμένους στο σωματείο δήλωσε χαλαρά ότι αυτοί «έτσι κι αλλιώς παίρνουν λεφτά από την Τουρκία»!
Στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου δεν υπάρχει πουθενά η λέξη «Τούρκος». Ωστόσο στο facebook παντού δηλώνεται ως «Σύλλογος των Τούρκων Μουσουλμάνων της Θεσσαλονίκης». Και η δραστηριότητά του δείχνει πως μάλλον αυτός είναι ο τίτλος που τους ενδιαφέρει.Ποιες είναι οι σχέσεις του σωματείου με τις τουρκικές υπηρεσίες; Πρώτα πρώτα είναι διαρκής η επαφή με το τοπικό Προξενείο, με Τούρκους παράγοντες της συμπρωτεύουσας (βλ. επισκέψεις και φωτογραφίσεις με τον επικεφαλής των Τουρκικών Αερογραμμών ή με τον διευθυντή της Παρευξείνιας Τράπεζας), αλλά και με κάθε Τούρκο αξιωματούχο που έρχεται στη Θεσσαλονίκη – τελευταίο παράδειγμα η επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Τσαβούσογλου στον Σύλλογο (13 Δεκεμβρίου 2014).
Πέρα όμως κι από τους εκ Τουρκίας επισήμους, είναι ακόμη πιο εύγλωττες οι επαφές με τους πράκτορες της γείτονος από τη Θράκη. Κάθε Πέμπτη ένας ιμάμης – που βρίσκεται φυσικά στο payrol των τουρκομουφτήδων – έρχεται «για να διδάξει το Κοράνιο» και φεύγει την Κυριακή. Επίσης κάθε πρώτο Σάββατο του μήνα γίνονται στα γραφεία του συλλόγου μαθήματα Κορανίου για ενήλικες γυναίκες από γυναίκα θεολόγο που στέλνει από τη Θράκη (πάλι) ο Ιμπραήμ Σερήφ. Και για τα παιδιά υπάρχουν μαθήματα τουρκικής γλώσσας με μόλις 5 ευρώ τον μήνα (!), μετά από συμφωνία με ιδιωτικό φροντιστήριο. Παράλληλα υπάρχουν ηλεκτρονικοί υπολογιστές για να παίζουν τα παιδιά, προφανώς αγορασμένοι από το ταμείο του συλλόγου.
Και ποιο είναι το σύνθημα που διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του συλλόγου στο facebook; «Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι εμείς είμαστε η τουρκική μουσουλμανική μειονότητα Θεσσαλονίκης»!!! Απίστευτο θράσος από κάποιους τουρκόγυφτους του Έβρου, που βρήκαν ξεκούραστη εργασία: να εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Τουρκίας, υπονομεύοντας την πατρίδα μας στην πόλη που τους υποδέχθηκε ως οικονομικούς εσωτερικούς μετανάστες!
antifonitis.gr

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ μπορεί να τινάξει την Ευρωπαϊκή Ενωση στον αέρα!


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης Με ένα χαρακτηριστικό σκίτσο που δείχνει τον ελληνικό λαό στην μια μεριά και στην άλλη πλευρά...
volk

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Με ένα χαρακτηριστικό σκίτσο που δείχνει τον ελληνικό λαό στην μια μεριά και στην άλλη πλευρά την Ευρωπαϊκή Ένωση που κουνά απειλητικά το χέρι της προς τους αφελείς Έλληνες, οι οποίοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι από το βάρος τους κρέμεται η ίδια η Ενωμένη Ευρώπη και ότι αν φύγουν θα πέσει στον γκρεμό, το γνωστό γερμανικό ειδησεογραφικό σάϊτς «ki11erbee», απεικονίζει την σημερινή πραγματικότητα μες τις φαντασιώσεις των Γερμανών που νομίζουν ότι μπορούν να συνεχίζουν να εκβιάζουν την Ελλάδα για να επιτύχουν την ολοκληρωτική της υποδούλωση.
Στο δημοσίευμα αυτό με τον χαρακτηριστικό γερμανικό τίτλο, «Griechenland-Krise für Dummies» δηλαδή, «Η Ελληνική κρίση για Ηλιθίους», αναφέρεται ότι όλα έγιναν για να διασωθούν οι τράπεζες και ότι στην Ελλάδα οι τράπεζες έχουν δημιουργήσει ένα χάος όπου το πληρώνει ο ελληνικός λαός και μια απύθμενη τρύπα όπου πάνε όλα τα λεφτά των δανείων που δεν τα πληρώνει κανένας αφού είναι σκέτα χαρτιά.
Στο ίδιο δημοσίευμα επισημαίνεται ο κίνδυνος ενός ευρωπαϊκού ολέθρου με το χαρακτηριστικό γερμανικό τίτλο, «Grexit, Brexit, Ukrexit, oder…Merkexit», δηλαδή, «Έξοδος της Ελλάδας, Έξοδος της Βρετανίας, Έξοδος της Ουκρανίας και στο τέλος… έξοδος και της Μέρκελ», η οποία με την πολιτική της θα έχει ήδη διαλύσει την Ενωμένη Ευρώπη που θα έχει γίνει τραπεζιτικό συντρίμμια προς δόξα των Σόιμπλε και των άλλων πολιτικών που τους κατατρέχουν διάφορες καταστροφικές εμμονές όπως την εποχή του Χίτλερ, που κατέστρεψαν όλη την Ευρώπη.
Και όλες αυτές οι διαπιστώσεις από κάποιους Γερμανούς που ευτυχώς ακόμα σκέπτονται για όλη την Ευρώπη και όχι μόνο τους τοκογλύφους.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr

Ο Κολοκοτρώνης δείχνει τον δρόμο στους Σύγχρονους Νενέκους… Θάνατος στους Προδότες…


Πιο επίκαιρο από ποτέ… Σε μία από τις πιο κρίσιμες στιγμές στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας, όπου οι δωσίλογοι και...
ceb8ceb5cebfceb4cf89cf81cebfcf83-cebacebfcebbcebfcebacebfcf84cf81cf89cebdceb7cf83-cebaceb1ceb9-cf83cf85ceb3cf87cf81cebfcebdcebfceb9

Πιο επίκαιρο από ποτέ… Σε μία από τις πιο κρίσιμες στιγμές στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας, όπου οι δωσίλογοι και Προδότες έχουν αρχίσει να ξεπετάγονται σαν τα μανιτάρια…
Πολιτικοί, επιχειρηματίες, τραπεζίτες, Καναλάρχες, δημοσιογράφοι, και άλλοι αντί να στέκονται στο ύψος των περιστάσεων, «καίνε» την ίδια τους την πατρίδα για χάρη της «Πολύς Ευρώπης» και τη σωτηρία του γερμανικού Ευρώ… Ο Γερός του Μοριά έδειξε κάποτε τον δρόμο για τους Προδότες της Ελλάδας…
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ… 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 1827… Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης απειλεί όσους Έλληνες προσκυνούν τον Ιμπραήμ με θάνατο. («Περίπτωση Νενέκου»)

Πλούτος της χώρας είναι οι σπόροι της γης που χάνονται – Στις τράπεζες σπόρων βρίσκεται η αληθινή περιουσία των Ελλήνων


του Προκόπη Αγγελόπουλου Όταν αναφερόμαστε στον πλούτο της χώρας που πρέπει να αξιοποιηθεί, συνήθως μιλάμε για το φυσικό αέριο, το...
SinthesiSporon

του Προκόπη Αγγελόπουλου
Όταν αναφερόμαστε στον πλούτο της χώρας που πρέπει να αξιοποιηθεί, συνήθως μιλάμε για το φυσικό αέριο, το πετρέλαιο που μπορεί να εξορυχθεί, τη γονιμότητα της γης μας και το φυσικό περιβάλλον που δημιουργεί τουριστικό ενδιαφέρον. Ωστόσο, πραγματικός πλούτος στα χρόνια της Παγκοσμιοποίησης και της Εμπορικής εκμετάλλευσης των πάντων, ακόμη και του νερού, είναι για την Ελλάδα οι τοπικές ποικιλίες των φυτών, όπως αυτές διασώζονται μέσα από τους σπόρους.
Θύματα της μόδας και των προσδοκιών του κέρδους
Τη δεκαετία του ’60 ήρθε και στη χώρα μας η μόδα των γενετικά βελτιωμένων ποικιλιών που υπόσχονταν μεγαλύτερη σοδειά και ανθεκτικότητα στα ακραία καιρικά φαινόμενα και τις ασθένειες. Αυτά τα “υβρίδια” έφτασαν με τη μορφή σπόρων και οι αγρότες της εποχής άρχισαν να υποκύπτουν, με σκοπό να αυξήσουν το κέρδος τους. Όλο αυτό είχε ως αποτέλεσμα, 50 χρόνια μετά, το 97% των τοπικών ποικιλιών των λαχανικών και το 99% των ποικιλιών του σιταριού να έχουν εξαφανιστεί και οι Έλληνες αγρότες να έχουν γίνει σχεδόν απόλυτα εξαρτημένοι από τις πολυεθνικές που εμπορεύονται σπόρους οι οποίοι δημιουργούνται στα εργαστήρια και δεν έχουν τη δυνατότητα να δώσουν, την επόμενη χρονιά, και πάλι καρπούς.

Πράγματα για την Ελληνική Γλώσσα που δε γνωρίζετε


Η Αγγλική γλώσσα έχει 490.000 λέξεις από τις οποίες 41.615 λέξεις είναι από την Ελληνική γλώσσα (Bιβλίο Γκίνες)…...
elglossa

Η Αγγλική γλώσσα έχει 490.000 λέξεις από τις οποίες 41.615 λέξεις είναι από την Ελληνική γλώσσα (Bιβλίο Γκίνες)…
Η Ελληνική με την μαθηματική δομή της είναι η γλώσσα της πληροφορικής και της νέας γενιάς των εξελιγμένων υπολογιστών, διότι μόνο σ’ αυτήν δεν υπάρχουν όρια. (Μπιλ Γκέιτς, Microsoft).
Η Ελληνική και η Κινέζικη. είναι οι μόνες γλώσσες με συνεχή ζώσα παρουσία από τους ίδιους λαούς και…..στον ίδιο χώρο εδώ και 4.000 έτη. Όλες οι γλώσσες θεωρούνται κρυφοελληνικές, με πλούσια δάνεια από τη μητέρα των γλωσσών, την Ελληνική.(Francisco Adrados, γλωσσολόγος). Η Ελληνική γλώσσα έχει λέξεις για έννοιες οι οποίες παραμένουν χωρίς απόδοση στις υπόλοιπες γλώσσες, όπως άμιλλα, θαλπωρή και φιλότιμο .Μόνον η Ελληνική γλώσσα ξεχωρίζει τη ζωή από το βίο, την αγάπη από τον έρωτα. Μόνον αυτή διαχωρίζει, διατηρώντας το ίδιο ριζικό θέμα, το ατύχημα από το δυστύχημα, το συμφέρον από το ενδιαφέρον. Το εκπληκτικό είναι ότι η ίδια η Ελληνική γλώσσα μας διδάσκει συνεχώς πώς να γράφουμε σωστά. Μέσω της ετυμολογίας, μπορούμε να καταλάβουμε ποιος είναι ο σωστός τρόπος γραφής ακόμα και λέξεων που ποτέ δεν έχουμε δει ή γράψει.
Το «πιρούνι» για παράδειγμα, για κάποιον που έχει βασικές γνώσεις Αρχαίων Ελληνικών, είναι προφανές ότι γράφεται με «ει» και όχι με «ι» όπως πολύ άστοχα το γράφουμε σήμερα. Ο λόγος είναι πολύ απλός, το «πιρούνι» προέρχεται από το ρήμα «πείρο» που σημαίνει τρυπώ-διαπερνώ, ακριβώς επειδή τρυπάμε με αυτό το φαγητό για να το πιάσουμε. Επίσης η λέξη «συγκεκριμένος» φυσικά και δεν μπορεί να γραφτεί «συγκεκριμένος», καθώς προέρχεται από το «κριμένος» (αυτός που έχει δηλαδή κριθεί) και όχι βέβαια από το «κρυμμένος» (αυτός που έχει κρυφτεί). Άρα το να υπάρχουν πολλά γράμματα για τον ίδιο ήχο (π.χ. η, ι, υ, ει, οι κτλ) όχι μόνο δεν θα έπρεπε να μας δυσκολεύει, αλλά αντιθέτως να μας βοηθάει στο να γράφουμε πιο σωστά, εφόσον βέβαια έχουμε μια βασική κατανόηση της γλώσσας μας. Επιπλέον η ορθογραφία με την σειρά της μας βοηθάει αντίστροφα στην ετυμολογία αλλά και στην ανίχνευση της ιστορική πορείας της κάθε μίας λέξης. Και αυτό που μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε την καθημερινή μας νεοελληνική γλώσσα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, είναι η γνώση των Αρχαίων Ελληνικών.
Είναι πραγματικά συγκλονιστικό συναίσθημα να μιλάς και ταυτόχρονα να συνειδητοποιείς τι ακριβώς λές, ενώ μιλάς και εκστομίζεις την κάθε λέξη ταυτόχρονα να σκέφτεσαι την σημασία της. Είναι πραγματικά μεγάλο κρίμα να διδάσκονται τα Αρχαία με τέτοιο φρικτό τρόπο στο σχολείο ώστε να σε κάνουν να αντιπαθείς κάτι το τόσο όμορφο και συναρπαστικό.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Οι μυστικές επιχειρήσεις των Τούρκων στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια!


  Διαβάστε ένα συγκλονιστικό ρεπορτάζ του Γιώργου Τράγκα στο περιοδικό CRASH για την δράση των πρακτόρων της ΜΙΤ που «στήνουν»...
CRASH_mit-600x358


Διαβάστε ένα συγκλονιστικό ρεπορτάζ του Γιώργου Τράγκα στο περιοδικό CRASH για την δράση των πρακτόρων της ΜΙΤ που «στήνουν» τη νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί στον χώρο του Αιγαίου και στο Νησί της Αφροδίτης. Οι Τούρκοι αυξάνουν συνεχώς την παρουσία των σκαφών του Πολεμικού Ναυτικού τους και τις πτήσεις των μαχητικών της αεροπορίας τους, σε μια πρωτοφανή, εδώ και πολύ καιρό, επίδειξη δυνάμεως.
Αξιοποιούν πλήρως τη γεωστρατηγική θέση τους στην αναμέτρηση της Δύσης με τους τζιχαντιστές και παζαρεύουν όλες τις διευκολύνσεις που παρέχουν στους Αμερικανούς και στους άλλους Δυτικούς για τον ανεφοδιασμό των Κούρδων που μάχονται εναντίον του ISIS.
Ταυτόχρονα, η τουρκική ηγεσία (που εδώ και χρόνια πρωταγωνιστεί στη διεθνή πολιτική σκηνή λόγω μεγέθους, μεγάλου πληθυσμού, παραδοσιακής ισχυρής διπλωματίας και ισχυρών ενόπλων δυνάμεων) διατηρεί επίγειες και υπόγειες διαδρομές με όλο τον ισλαμικό κόσμο και, όπως όλα δείχνουν, και με την τζιχάντ, με τη Χαμάς και με τη Χεζμπολάχ. Ο Ερντογάν, ως νέος σουλτάνος σε αναδυόμενη νεο-οθωμανική αυτοκρατορία, μιλά και απαιτεί ανταλλάγματα κάθε τόσο από τον Μπαράκ Ομπάμα (που είναι πλέον πρόεδρος χωρίς εξουσίες στις ΗΠΑ και με χαμηλή πλέον δημοφιλία). Και, ταυτόχρονα, καλεί τον Γερμανό πρέσβη στην Άγκυρα σε απολογία, γιατί σκίτσο γερμανικού βιβλίου παρουσίαζε ως «σκύλο» τον Ερντογάν!
Η Τουρκία δημιουργεί πλήθος διεκδικήσεων και θεμάτων στις σχέσεις της με την Ελλάδα και την Κύπρο, προκειμένου στο τέλος να εισπράξει νέα οφέλη (φυσικούς πόρους, μοίρασμα φυσικών αερίων και πετρελαίων, ενδεχομένως και εδάφη ή θαλάσσιες περιοχές). Σλόγκαν, πλέον, του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών είναι «στην Κύπρο, ή τα μοιράζουμε όλα ή διχοτομούμε οριστικά το νησί» – «το Αιγαίο, δεν μπορεί να είναι ελληνική λίμνη, πρέπει να πάμε σε καινούργιες συμφωνίες για όλα».

Kαλο παραδεισο αδερφε…!!! απιστευτες φωτογραφιες… φευγει περηφανος κι ευτυχισμος σαν χριστιανος που τον κρεμαν οι ισλαμοπιθηκοι…!


ΟΥΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΓΙΑ ΟΥΤΕ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ… Στόχος...
KALO

ΟΥΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΓΙΑ ΟΥΤΕ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ…11201181_687599624720141_2545033755543041014_n 11057633_687599434720160_1576658140109015255_n 10438315_687599591386811_8960809629423558250_n
Στόχος

Λαθρομετανάστες δεν έχουν αφήσει τίποτα ΟΡΘΙΟ στην Λέσβο! Έχουν ρημάξει μέχρι και εικονοστάσια και εξωκλήσια! (φωτο&βιντεο)

m1

Λαθρομετανάστες προβαίνουν σε πράξεις, που δημιουργούν έντονη ανησυχία στην κοινωνία του νησιού.
Έχουν καταγραφεί έστω και ανεπίσημα – εκτός των πρόσφατων επεισοδίων – μικροκλοπές, κλοπές αυτοκινήτων, βανδαλισμοί και φθορές σε κινητές και ακίνητες περιουσίες, όπως διαβάζουμε στο lesvosnews.gr
“Tο να καταστρέφεις εικονοστάσια, εξωκλήσια, ή να βρομίζεις με διάφορους τρόπους δημόσιους χώρους, στερώντας από αυτούς που απλόχερα σε βοηθούν, τα αυτονόητα δικαιώματά τους, αυτό φέρνει την οργή και την αγανάκτηση των συνανθρώπων τους.
Μπορεί να είναι λίγοι ή πολλοί αυτοί που έχουν αυτές τις τάσεις, όμως η ευθύνη καταμερίζεται σε όλους.

Σαν σήμερα: Η καταστροφή των Ψαρών…

Psara1824

Κατά το τέταρτο έτος της Εθνικής Παλιγγενεσίας, ο σουλτάνος Μαχμούτ βρισκόταν σε αδυναμία να καταστείλει την Επανάσταση και ζήτησε… τη βοήθεια του υποτελούς του Μεχμέτ Αλή Πασά της Αιγύπτου. Το Μάρτιο του 1824 συνήφθη μεταξύ των δύο ανδρών συμφωνία, με την οποία ο Μεχμέτ Αλή δεχόταν να συμπράξει, υπό τον όρο να του παραχωρηθεί η Κρήτη, η Κύπρος και να διορισθεί ο θετός γιος του, Ιμπραήμ, διοικητής της Πελοποννήσου. Την ίδια ώρα, οι ελληνικές δυνάμεις, ευρισκόμενες στη δίνη του Εμφυλίου Πολέμου, είχαν φθαρεί και αποσυντονισθεί.
Οι Τουρκοαιγύπτιοι έδιδαν πρωταρχική σημασία στις κατά θάλασσα επιχειρήσεις, γιατί αν δεν καταστρεφόταν ο ελληνικός στόλος και δεν εξουδετερώνονταν οι ναυτικές βάσεις των Ελλήνων, δεν θα ήταν δυνατό να ευδοκιμήσουν οι κατά ξηρά προσπάθειές τους. Αποφασίσθηκε, λοιπόν, ο αιγυπτιακός στόλος υπό τον περιβόητο Χουσεΐν να προσβάλλει την Κάσο και ο τουρκικός υπό τον Χοσρέφ Πασά τα Ψαρά.

Bloomberg: Τι θα είχε συμβεί εάν η Ελλάδα δεν έμπαινε στο ευρώ;

euro

Τι θα είχε συμβεί εάν η Ελλάδα δεν έμπαινε ποτέ στο ευρώ, διερωτάται το… αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg, εξετάζοντας το σενάριο μη εισόδου της Ελλάδας στην Ευρωζώνη το 2002.
Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα, η Ελλάδα, εάν είχε το δικό της νόμισμα, πιθανώς να είχε καταφέρει να εξέλθει από την οικονομική κρίση.
«Η Ελλάδα με το δικό της νόμισμα, θα είχε προβεί σε αλλεπάλληλες υποτιμήσεις, με αποτέλεσμα να δοθεί ώθηση στις εξαγωγές» αναφέρει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι μέσω αυτής της οδού η ελληνική οικονομία θα είχε ανάκαμψη.
Από το 1999 έως το 2013, το κατά κεφαλήν εισόδημα των Ελλήνων μειώθηκε κατά 1%. Αντίθετα, στηΓερμανία αυξήθηκε κατά 19,4%.
Και φυσικά, προσθέτει ο οικονομολόγος, η απόκλιση μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας διευρύνθηκε περαιτέρω το 2014 και το 2015.
Καταλήγοντας, το Bloomberg επισημαίνει ότι από το 199 έως το 2015, η ανεργία στην Ελλάδα διπλασιάστηκε, αγγίζοντας στο 25,6%. Στη Γερμανία αντίθετα, από το 8,8% υποχώρησε στο 4,7%.

Ετοιμάζεται ρωσικό σχέδιο «οικονομικής ενίσχυσης» της Ελλάδος;


B.Πούτιν: «Η Ελλάδα είναι ένας σημαντικός εταίρος της Ρωσίας στην Ευρώπη» Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις τις τελευταίες ώρες , κατά...
rosia-ellada

B.Πούτιν: «Η Ελλάδα είναι ένας σημαντικός εταίρος της Ρωσίας στην Ευρώπη»
Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις τις τελευταίες ώρες , κατά την διάρκεια του φόρουμ που συμμετέχει ο Έλληνας πρωθυπουργός Α. Τσίπρας.
Η  Μόσχα χαιρετίζει την πρωτοβουλία της ελληνικής πλευράς να προετοιμάσει ένα έγγραφο σχετικά με την ενίσχυση της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας, είπε την Παρασκευή, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και το οποίο μετέδωσε πριν από λίγο το πρακτορείο ειδήσεων  RIA Novosti.
« Η Ελλάδα είναι σημαντικός εταίρος της Ρωσίας στην Ευρώπη … Αλλά είναι οι γνωστοί  λόγοι , που οι οικονομικές και εμπορικές μας σχέσεις ήταν  σε πτώση. Το 2014, ο όγκος των συναλλαγών  μας μειώθηκε κατά 40 τοις εκατό. Για να διορθωθεί η κατάσταση, έχουμε υιοθετήσει ένα κοινό σχέδιο δράσης για την περίοδο 2015-2017..», είπε ο Ρώσος Πρόεδρος  «δείχνοντας » τις προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις, οι οποίες τηρούσαν  σαφή φιλοδυτική στάση έναντι  της Μόσχας   .
« Χαιρετίζουμε επίσης την πρωτοβουλία της ελληνικής πλευράς,  για την προετοιμασία ενός εγγράφου  για την ενίσχυση της διμερούς εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας», πρόσθεσε ο Πούτιν .
«Μέχρι το Νοέμβριο, όταν θα λάβει χώρα η επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής για τη συνεργασία, μπορούμε να επεξεργαστούμε ένα μνημόνιο με το οποίο θα οργανωθεί η μελλοντική συνεργασία μας»,  ανταπάντησε , από την πλευρά του, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
« Ο Υπουργός ενέργειας της Ρωσίας και ο Έλληνας ομόλογος του είχαν την  ευκαιρία να υπογράψουν  ένα έγγραφο για το  ελληνικό τμήμα του αγωγού φυσικού αερίου, με την έλευση του οποίου, ελπίζουμε ότι θα υπάρξουν νέες ευκαιρίες για περαιτέρω συνεργασία στην ευρύτερη περιοχή μας»,  δήλωσε ο Α. Τσίπρας στην συνάντηση με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Όσο για το ζήτημα του ελληνικού χρέους,  ο Πρόεδρος  της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν συμφώνησε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό , ότι  το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ένα πανευρωπαϊκό πρόβλημα.
Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, θεωρούμε από τα «συφραζόμενα» των  κ.κ. Πούτιν και Τσίπρα ότι,  σίγουρα συζητήθηκε το ελληνικό ζήτημα του χρέους, και προφανώς «προετοιμάζεται» ένα μίνι σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης από την Μόσχα ,  επ ευκαιρία της κατασκευής των αγωγών φυσικού αέριου, άσχετο με το τι πρόκειται να γίνει στις Βρυξέλλες τελικά.
Η Μόσχα έχει μία θεωρία η οποία λέει ότι,  η ΕΕ, «αποσυντίθεται» ραγδαία και πολύ επικίνδυνα. Οι ΗΠΑ  έχουν το δικό τους υπέρογκο χρέος με ότι αυτό ακολουθεί. Μέσα σε αυτό το «θολό» τοπίο η Ελλάδα  αποτελεί κύριο  γεωπολιτικό « στόχο» της Ρωσίας,  από την εποχή της Τσαρίνας  Αικατερίνης, ενώ υπάρχει και η Κίνα  . Τίποτα δεν είναι τυχαίο , και όλα έχουν τον σκοπό τους.
Κάτι ήξεραν παραπάνω οι Βυζαντινοί πρόγονοι μας που προσηλύτισαν με έναν τίμιο και δίκαιο τρόπο σε σχέση με το Βατικανό, τους άγριους  τότε Ρως,  σε χριστιανούς ορθόδοξους. Όπως ανέφεραν και οι απεσταλμένοι ενός  άλλου μακρινού προγόνου του νυν Ρώσου Προέδρου, του Βλαδίμηρου του Κιέβου για την Αγία Σοφία και την ορθόδοξη λειτουργία, « ήταν σαν να κατέβηκε ο  παράδεισος στην γη».

Μελιγαλάς που σας χρειάζεται παλιοκουφάλες…

menoume-evropi

Μετά τις γνωστές δηλώσεις του ότι είχαμε χρεοκοπήσει από… το 2010 σήμερα δηλώνει ότι: «Η οικονομία καταστρέφεται όσο αυτοί διαπραγματεύονται δήθεν ηρωικά» δήλωσε ο Μπουμπουκος -Άδωνις Γεωργιάδης στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989, υποστηρίζοντας πως οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης είναι «για γέλια». «Χρεοκοπία σημαίνει ότι θα πεθάνουμε στον δρόμο από την πείνα»…είπε και πρόσθεσε ότι πλέον «το να μένουμε σπίτι μας σαν να μην συμβαίνει τίποτα ενώ την άλλη εβδομάδα μπορεί να βγούμε από την Ε.Ε. είναι υπερβολή».
tsanta
Αναφερόμενος στην προχθεσινή συγκέντρωση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. σημείωσε πως «ήταν εντυπωσιακή». «Ήταν άνθρωποι χωρίς κομματική ταυτότητα, δεν υπήρχε καμιά βρισιά προς κανέναν, ήρεμοι άνθρωποι που κατεβήκαν να στείλουν στον κ. Τσίπρα ένα μήνυμα ότι δεν θέλουν να μας βγάλει από την Ε.Ε.. Δεν κατεβήκαμε για να κάψουμε αλλά για να εκφράσουμε την αγωνία μας για το μέλλον των παιδιών μας», σημείωσε.
Τα περίπου 3.000 άτομα που συγκέντρωσαν στο κάλεσμα τους τα μνημονιακά κόμματα, με τσάντες Louis Vuitton, παπούτσια Prada και χρυσά δακτυλίδια στα χέρια.
ixnos.blogspot.gr
LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...