Κυριακή, 28 Ιουνίου 2015

ΟΧΙ 28 Οκτ 1940-7 Απρ 2004–5 Ιουλ 2015 #Greferendum #dimospifisma


#dhmopsifisma, #Greferendum, GREFERENUM, ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛΟΥ, REFERENDUM

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣΑΘΗΝΑ 29-6-2015.

Η θεμελιώδης αποστολή τού Ελληνικού Έθνους είναι η διαρκής πολιτισμική καταγραφή. Ο σχηματισμός, η ζωντάνια και ο λόγος ύπαρξης τού Ελληνισμού, η αρχή και η ταυτότητά μας, όλα είναι ο Πολιτισμός μας. Αυτός μάς στερέωσε, αυτός έγινε η αιτία τής ισχυροποιήσεως τού Έθνους μας κι αυτός ο ίδιος ο Πολιτισμός μάς διαφοροποιεί από τα άλλα έθνη. Κι όταν εγκαταλείψαμε τον Πολιτισμό μας, τότε υποταχθήκαμε και σκλαβωθήκαμε στους βαρβάρους ανατολής και δύσης.

Ανώτερος λαός είναι αυτός που βαστάει καθαρή την ιδιοπροσωπία του και πιστοποιεί την ανωτερότητά του στα γράμματα, στις τέχνες και την πολεμική αρετή. Αυτός ο λαός έχει την δυνατότητα να δημιουργήσει αυτοφυή έργα, επομένως πολιτισμικά έργα. Και τα έργα που έχουν πνοή πολιτισμού υπηρετούν την δημιουργό φυλή, εξασφαλίζουν την ελευθερία τού Έθνους και προάγουν την ανθρωπότητα όταν στην κεφαλή βρίσκεται το Ελεύθερο και Ηγεμονικό Ελληνικό Έθνος.

Είναι σαφές πως ο Πολιτισμός χρειάζεται την ύπαρξη ενός Κυρίαρχου Έθνους και ενός λαού με υψηλές αξίες. Είναι συνεπώς το αποτέλεσμα τής Εθνικιστικής Ελλάδος που βασίστηκε στους Άριστους και τούς Δίκαιους τής Φυλής μας. Όμως ο Πολιτισμός των Ελλήνων δεν είναι μονάχα μια ιστορία εγκλωβισμένη σε κάποιο μουσείο ή σε κάποιο βιβλίο, σπανίως στα σχολικά βιβλία από όπου κάποιοι ψευτορωμιοί τον έχουν εκτοπίσει. Είναι η δημιουργία υγιούς ευημερίας, έργων ωραιότητας και Ισχυρών Ελληνικών Κοινοτήτων σε όλες τις εποχές. Το μόνο διαβατήριο ζωής αληθινής.

Στα χρόνια τού «δημοκρατικού» βίου η Ελληνική Φυλή  έπεσε σε χειμέρια νάρκη, σε ύπνο βαθύ τής λησμονιάς και τού θανάτου. Αποδείξαμε ότι υπήρξαμε κατώτεροι των περιστάσεων. Αλίμονο αν συνεχίσουμε να παζαρεύουμε τις υπάρξεις μας σε ξένη δούλεψη ψευτοταγών και ψευτοσυμμάχων. Γιατί τότε θα μάς ξεπεράσει η ιστορία, θα μάς σβήσει ακόμη και το όνομα. Αυτό δηλαδή που θέλει με τις κρίσεις, με την αλλοίωση τής κοινωνίας και με την εγκατάλειψη εθνικών εδαφών να πετύχει το νεοταξικό κτήνος τής παγκοσμιοποίησης.

Έχουμε μια σπουδαία πατρίδα που διαθέτει απαράμιλλο φυσικό πλούτο. Κάθε λιθάρι τής Ιερής Ελλάδος έχει την δική του ιστορία να διηγηθεί. Έχει μια παρακαταθήκη ισχυρή που βασίστηκε στην ορμή τού Έλληνα να δαμάσει την πλάση και να απολαύσει τούς χυμούς της, διατροφικούς και ενεργειακούς. Την Παρατήρηση και την Λογική που η Φυλή μας τις προσδιόρισε ως επιστήμες και ως μέσα αναπτύξεως όλων των υπολοίπων θεωρητικών και πρακτικών επιστημών. Από την ιατρική και την φιλοσοφία έως την τεχνολογία. Και από την εκπαίδευση έως το θέατρο και τις τέχνες.

Είμαστε ο λαός που θέσπισε και έκτισε τις Πολιτείες του επάνω στις Αξίες τής Πατρίδος, τής Θρησκείας και τής Οικογένειας. Είμαστε η Φυλή που έβγαλε τον Σωκράτη που μάς είπε πως «μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η Πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ’ ανθρώποις τοις νουν έχουσι». Είμαστε ο λαός που τείχισε τα ειρηνικά έργα με ακροπόλεις, με πρώτη και αξεπέραστη ακρόπολη τα ίδια τα κορμιά των Ελλήνων Πολεμιστών. Είμαστε ο λαός που έβγαλε τον Ηρόδοτο που θεμελίωσε στο πλευρό τού Έθνους και τής Φυλής τον Πολιτισμό ως προσδιοριστικό στοιχείο Ελληνικότητας με το περίφημο Ομότροπον.

Είμαστε εκείνοι που πρωτοφτιάξαμε κραταιά οπλοστάσια, όπως το βυζαντινό υγρό πυρ και άλλα παλαιότερα που βάσταγαν τα Ιερά μας απρόσβλητα στην αρχαιότητα. Είμαστε εκείνοι που πρωτοφτιάξαμε υπολογιστικά συστήματα όπως τον γνωστό παλίμψηστο και τις μηχανές τού Αρχιμήδη. Είμαστε εκείνοι που υποτάξαμε τούς βαρβάρους και φτιάξαμε αυτοκρατορίες πολιτισμού και ατσαλιού, όπως στην εποχή τού Μεγαλέξανδρου.

Ό,τι υπήρξε μια φορά μεγάλο και τρανό, είναι γραφτό να αναστηθεί πάλι στις ίδιες διαστάσεις. Ξέρω την ψηλή γενιά μου και την μεταλαμπαδεύω στο παιδί μου. Αυτός είναι ο Έλληνας. Χτίστης και Νικητής. Υψιπετής και Εκπολιτιστής. Διανοούμενος και Εργάτης. Δάσκαλος και Πολεμιστής. Σπορέας Λόγου Θεϊκού και Ήρωας και Άγιος μαζί. Ανήσυχο Πνεύμα και Κατακτητής. Γεννήτορας Αέναου Ελληνισμού που κάνει το χώμα Κάστρο τής Φυλής και το Κράτος μεγάλο και ευρύχωρο, Μεγάλη Ελλάδα για να στεγάσει τα ελληνόπουλα που έρχονται και για να κάνει λεύτερη πάσα ελληνική πατρίδα.

 

Η αθεΐα και η παγκόσμια θρησκεία που μηχανεύεται ο σιωνισμός δεν έχουν μέλλον. Είμαστε το Αποστολικό Έθνος, το από αιώνων περιούσιο Ελληνικό Έθνος που έλαβε το χρίσμα από τον ίδιο τον Αρχηγό τής Αληθινής Πίστης Μας, από τον Αρχηγό τής Ορθοδοξίας και Βασιλέα των Όλων Ιησού Χριστό. Είμαστε το Έθνος που όπως είπε ο Θεάνθρωπος “Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός τού Ανθρώπου. Ελλάς γαρ μόνη ανθρωπογονεί, φυτόν ουράνιον και Βλάστημα θείον ηκριβωμένον, λογισμόν αποτίκτουσα οικειούμενον επιστήμην.”


Ο σεβασμός προς το ανθρώπινο πρόσωπο, η αυθυπαρξία των λαών και η κραταίωση των Φυλών είναι η ασφαλής οδός προς την ανάδειξη τού πολιτισμού και την διαιώνιση τής ανθρωπότητος. Όλοι αυτοί οι διεθνιστές, παλλακίδες και δουλικός στρατός τού Σταυρωτή, που μιλούν για προσμίξεις πολιτισμών και θρησκειών σε μια απρόσωπη οντότητα, είναι εκείνοι που μισούν τον άνθρωπο. Είναι εκείνοι που μισούν τον Ηγεμονικό Έλληνα.

Όποιος λαός θέλει να σβήσει, ας το κάνει. Ο Έλληνας όμως δεν πρόκειται να οδεύσει προς τον Άδη. Έχουμε φτιάξει κοσμοκρατορίες που δώσανε στη συνέχεια κράτη. Έχουμε δώσει τον γλωσσικό κώδικα των λαών. Ξέρουμε όμως να κόψουμε την γλώσσα σε κείνους που θέλουν να περάσουν πάνω μας τον νεοταξισμό τους. Καιρός να φωτίσουμε τα σκοτάδια με τις δάδες τις ελληνικές. Να περάσουμε με το ξίφος τον νέο γόρδιο δεσμό των Αντίχριστων. Να σηκώσουμε Ελληνική Τάξη Πραγμάτων.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ – Τι θα συμβεί με τα δάνεια, τις καταθέσεις και…τα μετρητά σε περίπτωση Ελληνικής Χρεοκοπίας;;

draxmi-euro-2

Μετά τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις, ένα ερώτημα βασανίζει τους Έλληνες: Τι θα συμβεί… στις οικονομικές μας δοσοληψίες, σε περίπτωση που η χώρα…χρεοκοπήσει;
Μέσω της απελευθέρωσης νέας βοήθειας προς την ελληνική οικονομία θα δοθεί η απαραίτητη ρευστότητα για να μην έρθουν …τα χειρότερα.
Απογευματινή  εφημερίδα -που παραδοσιακά στηρίζει το κόμμα της νυν αξιωματικής αντιπολίτευσης -αναφέρει σε ρεπορτάζ, με τι μορφή ερωταπαντήσεων, τι θα γίνει σε περίπτωση που η Ελλάδα χρεοκοπήσει.
Αναλυτικότερα:

«Σε καλώ να υπερασπιστείς το δίκαιο, την αξιοπρέπεια και την ιστορία σου.» #Greferendum #dimospifismaΠαρέλαβα κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο. Δεν θα παραδώσω «κοινότητα» χωρίς δικαίωμα λόγου διεθνώς και σε αναζήτηση κηδεμόνα. Και όλα αυτά έναντι κενών, παραπλανητικών, δήθεν, προσδοκιών.
Συμπατριώτισσες, συμπατριώτες,
Στις 24 Απριλίου θα τοποθετηθείτε με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν. Θα αποφασίσετε για το παρόν και το μέλλον της Κύπρου. Για τη γενιά μας, αλλά και τις γενιές που θα έρθουν μετά από εμάς.


Έχω εμπιστοσύνη στην κρίση σας.

Είμαι βέβαιος ότι δεν σας αγγίζουν ψεύτικα διλήμματα.

Ότι δεν σας τρομάζουν απειλές για δήθεν διεθνή απομόνωση.

Ότι δεν σας πείθουν τα περί δήθεν τελευταίας ευκαιρίας.

Είμαι βέβαιος ότι εξακολουθούν να έχουν για σας νόημα οι ηθικές αρχές και αξίες του λαού μας, του πολιτισμού και του εθνικού ιστορικού μας βίου, τον οποίο θέλετε να συνεχίσουμε με ασφάλεια, δικαιοσύνη, ελευθερία και ειρήνη.

Ελληνικέ Κυπριακέ Λαέ,
Στη ζυγαριά του ΝΑΙ και του ΟΧΙ, πολύ βαρύτερες και πολύ πιο επαχθείς θα είναι οι συνέπειες του ΝΑΙ.

Σε καλώ να απορρίψεις το Σχέδιο Ανάν.

Σε καλώ να πεις στις 24 του Απρίλη ένα δυνατό «ΟΧΙ».

Σε καλώ να υπερασπιστείς το δίκαιο, την αξιοπρέπεια και την ιστορία σου.

Καλή Ανάσταση, σε όλους…

ΒΑΣΤΑ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ!!! ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ !!! Η ΕΕ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΚΑΙ CAPITAL CONTROL – EUROGROUP: Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

4 XREOS BOULI

ΟΙ ΩΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΙΜΕΣ
Σήμερα Δραγασάκης και Τσακαλώτος θα έχουν συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Mario Draghi που θα κρίνει πότε θα επιβληθούν capital controls.
Δραματικές είναι οι εξελίξεις στην Ελλάδα μετά την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προκηρύξει δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου ζητώντας από τον ελληνικό λαό να αποφασίσει αν τάσσεται υπέρ ή κατά του μνημονίου.
Η Ελλάδα ζήτησε άτυπη παράταση ολίγων ημερών για να διεξάγει δημοψήφισμα αλλά η πρώτη αντίδραση της ΕΕ είναι αρνητική.

Έβαλε φωτιά στη Βουλή ο βαλτός Γερμανοτσολιάς Θεοδωράκης. Από Βουλή έγινε οίκος ανοχής-Απειλείται σύρραξη

theodorakis

Ο βαλτός τσάτσος του Σόιμπλε, είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία. Δείτε τι είπε και έβαλε φωτιά στη Βουλή:
“…Πρέπει να δώσετε απάντηση για την τυχοδιωκτική σας πολιτική. Τις τελευταίες ώρες χιλιάδες αγόρια και κορίτσια, βγαίνουν μπροστά και λένε το δικό του “ως εδώ”, είναι η γενιά του Erasmus. Τι θα πούμε σε αυτά τα παιδιά;

ΜΕ 178 ΟΧΙ ΚΑΙ 120 ΝΑΙ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΙΣ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ-ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥΣ-ΟΥΔΕΙΣ ΟΙΚΤΟΣ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ

vouli4

Ολοκληρώθηκε στις 3 το πρωί της Κυριακής,  η ονομαστική ψηφοφορία για την απόφαση διεξαγωγής δημοψηφίσματος… με αποτέλεσμα ψήφων επί συνόλου 298 βουλευτών: ΝΑΙ: 178 & ΟΧΙ: 120 & ΠΑΡΩΝ: 0
Το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί την Κυριακή 5 Ιουλίου.
Ο ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει με την ψήφο του εάν πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25/6/2015 και αποτελείται από 2 έγγραφα, τα οποία συγκροτούν την πρόταση επί της οποίας προτείνεται το δημοψήφισμα: το πρώτο έγγραφο τιτλοφορείται «Reforms for the completion of the Current Program and Beyond» (Μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και πέραν αυτού) και το δεύτερο «Preliminary Debt sustainability analysis» (προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητας χρέους).
Όσοι πολίτες απορρίπτουν την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΟΧΙ
Όσοι πολίτες συμφωνούν με την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΝΑΙ
Από σήμερα όμως-και θα διαπιστωθεί από τις εξελίξεις-αρχίζουν τα δύσκολα. Το ΜΑΚΕΛΕΙΟ είναι εδώ και θα σας κρατάει ενήμερους για όλα.
ΧΘΕΣ ΤΗ ΝΥΧΤΑ

ΚΩΔΙΚΟΣ ασημένια δραχμή


Πόρισμα-φωτιά: Ο Ρόντος (του Γιώργου) «μαγείρευε» την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ παρέα με... Μεξικανό μεγιστάνα
Σχέδιο εξόδου της χώρας από το ευρώ με την ονομασία «ασημένια δραχμή» εξυφαινόταν το 2012, όπως προκύπτει από το πόρισμα-φωτιά του ανακριτή Δημήτρη Φούκα, ο οποίος ολοκλήρωσε έπειτα από πολυετή έρευνα την ανάκριση για την υπόθεση των υποκλοπών και του σχεδίου «Πυθία 1», που αφορούσε μεταξύ άλλων τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Οι δύο «καυτές» δικογραφίες από το 2013 έχουν συγχωνευτεί σε μία ενιαία δικαστική έρευνα, που έφτασε στην ολοκλήρωσή της. Πλέον η υπόθεση περνάει στα χέρια των δικαστών του Συμβουλίου Εφετών, οι οποίοι θα κρίνουν την περαιτέρω πορεία της και θα αποφανθούν εάν θα πραγματοποιηθεί δίκη.

Βαρουφάκης: Γιατί απορρίψαμε τις προτάσεις των θεσμών


Δεν μας πρότειναν μια βιώσιμη συμφωνία ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σημειώνοντας ότι η πρόταση των Θεσμών δεν θα πέρναγε από την ελληνική Βουλή.
Όπως είπε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών η κυβέρνηση δεν έχει εντολή από τον ελληνικό λαό να δεχτεί υφεσιακά μέτρα.
Η απόρριψη της παράτασης προκαλεί μόνιμη ζημιά στην αξιοπιστία του Eurogroup τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης. Συμπλήρωσε επίσης ότι αν υπάρξει συμφωνία και σύγκλιση έως την Τρίτη η ελληνική κυβέρνηση θα δεχόταν τη συμφωνία.
Ο Γ. Βαρουφάκης διευκρίνισε ότι η απόφαση να μην μετάσχει η Ελλάδα στη συνέχεια της σημερινής εξέλιξης του Eurogroup ήταν του Γερούν Ντάισελμπλουμ.
olympia

Καμμένος: Απόλυτος φασισμός η στάση των δανειστών.Ταφόπλακα για την οικονομία η πρόταση των δανειστών


Η πρόταση των Θεσμών που θα τεθεί σε δημοφήφισμα στις 5 Ιουλίου θα έβαζε ταφόπλακα στην οικονομία και θα οδηγούσε σε αφοπλισμό της χώρας και απώλεια της εθνικής κυριαρχίας, δήλωσε ο Πάνος Καμμένος κατά τη θυελλώδη συζήτηση στη Βουλή.

Στον ύπνο έπιασε το Βερολίνο η είδηση για δημοψήφισμα στην Ελλάδα


Τι λένε τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης
Βερολίνο 
Η είδηση για το δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου στην Ελλάδα έπιασε – λόγω και της προχωρημένης νυχτερινής ώρας – στον ύπνο το Βερολίνο. «Ξέραμε ότι γινόταν παλιότερα λόγος γι αυτό στην Αθήνα, αλλά δεν περιμέναμε ποτέ ότι θα γίνει πραγματικότητα» έλεγε ραδιοσχολιαστής.

Σε επιφυλακή οι ΕΔ στα σύνορα με την Τουρκία - Ανώτατος αξιωματικός: "Είμαστε οι εγγυητές της ασφάλειας της χώρας"


Σε επιφυλακή - για την ακρίβεια στην "επιφυλακή που ισχύει πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις" έχουν τεθεί οι Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας από τη νύχτα.
"Είμαστε σε επιφυλακή μόνο σε ότι αφορά τα ανατολικά σύνορα της χώρας.

Η Τουρκία έχει έτοιμο σχέδιο εισβολής στη Συρία


Το σχετικό σχέδιο κατάτέθηκε από το Γενικό Επιτελείο του τουρκικού στρατού.
Σε διάσκεψη για την ασφάλεια που έγινε στην Άγκυρα, συζητήθηκε η στρατιωτική επιλογή για επέμβαση στη Συρία και συγκεκριμένα στην πόλη Γιαραμπλούς.

Μανούλα η κοιλίτσα μου φωνάζει, πεινάω…!


Μικρά παιδιά πάσχουν από κατάθλιψη εξαιτίας της πείνας και της ανέχειας
Την ώρα που οι δανειστές ανεβάζουν συνεχώς τις παράλογες απαιτήσεις τους ζητώντας από την ελληνική κυβέρνηση συνεχώς νέα σκληρά μέτρα λιτότητας, όπως περεταίρω περικοπές στους ήδη πετσοκομμένους μισθούς και τις συντάξεις, στην Ελλάδα της οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης μικρά παιδιά λιμοκτονούν μαζί με τους άπορους γονείς τους…
Ενδεικτική της εξαθλίωσης των ελληνικών νοικοκυριών είναι η τραγική περίπτωση επτάχρονου κοριτσιού στην Πάτρα, που διαγνώσθηκε με κατάθλιψη εξαιτίας της φτώχειας που θερίζει την οικογένειά της.
Σύμφωνα με τους γιατρούς που την παρακολουθούν, το μικρό παιδί ζει μέσα σε συνθήκες απόλυτης ένδειας, με τους γονείς της πολλές φορές να αδυνατούν να της εξασφαλίσουν ακόμη και τροφή.
Το περιστατικό είναι επίσημα καταγεγραμμένο από παιδοψυχολόγο και παιδοψυχίατρο στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο παίδων της Πάτρας. Ωστόσο, δεν είναι το μοναδικό κρούσμα ανήλικου παιδιού που σε μια τόσο τρυφερή ηλικία αναγκάζεται να βιώσει το σκληρό πρόσωπο της κρίσης.
Σε άλλη περίπτωση, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, δεκάχρονη εμφάνισε νευρική ανορεξία εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η οικογένειά της.

Τελευταίες εξελίξεις! "Ναι ή όχι στο ευρώ;"


Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δανειστές σχεδιάζουν να αποσύρουν την πρότασή τους προς την Αθήνα, ώστε να μην υπάρχει αντικείμενο για το εξαγγελθέν δημοψήφισμα, με προφανή στόχο να τεθεί ως ερώτημα το «ναι» ή «όχι» στο ευρώ.

Ευρώπη ξύπνα πας «φουλ» για …GAME OVER»! Τι θα σημάνει η «ελληνική κατάρρευση


Η επίθεση τζιχαντιστών στην καρδιά της Ευρώπης ελπίζουμε ότι θα έχει αφυπνίσει τους ηγέτες και τους αξιωματούχους της Γηραιάς ηπείρου, που γνωρίζουν πάρα πολλά για το χρηματοπιστωτικό σύστημα και την λειτουργία του αλλά δείχνουν άσχετοι με πολλά άλλα μεταξύ των οποίων και με την γεωπολιτική. Κανείς μας δεν είναι ασφαλής από την αποτρόπαια μάστιγα των φανατικών . Που σ΄ αυτή τη φάση της ιστορίας είναι οι τζιχαντιστές.Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ευφυία για να καταλάβει κάποιος ότι στα καραβάνια των μεταναστών που περνούν με κάθε τρόπο στην Ευρώπη υπάρχουν “φυτεμένοι” φανατικοί που έχουν αποστολή να “πληγώσουν” τη Δύση όσο πιο πολύ μπορούν. Ο κίνδυνος είναι υπαρκτός κι έχει εδώ και καιρό επισημανθεί . Η αλήθεια όμως είναι μία : οι βορειοευρωπαίοι μπορεί μέχρι πριν από λίγες ώρες να θεωρουσαν υπερβολικούς τους φόβους για την διείσδυση ισλαμιστών φανατικών στις γειτονιές τους. Ο αποκεφαλισμός στο εργοστάσιο της Γκρενόμπλ και η επίθεση των τζιχαντιστών είναι περίτρανη απόδειξη ότι κανείς δεν μπορεί πια να κοιμάται ήσυχος. Δυστυχώς.

''Η ΕΜΜΟΝΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ''


Υπεύθυνο για τις συνθήκες πόλωσης που υποκίνησαν τη δικτατορία θεωρούσαν οι Αμερικανοί και το Στέιτι Ντιπάρτμεντ τον Ανδρέα Παπανδρέου παραμονές του πραξικοπήματος των συνταγματαρχών, μια εντύπωση που την ειχαν καλλιεργήσει εντέχνως και υπογείως ( και όχι μόνο) και τα εδώ ''τσιράκια'' τους για καθαρα πολιτικούς και κομματικούς λόγους. Οι επιθέσεις του Ανδρέα κατά του κατεστημένου της εποχής και της αμερικανικής και ΝΑΤΟϊκής επέμβασης στην

Τι θα γίνει με τα χρήματά μας σε περίπτωση χρεοκοπίας


Μια χρεοκοπία της Ελλάδας αποτελεί φόβο όλων, αλλά και πλέον πιθανό ενδεχόμενο, αφού τα χρονικά περιθώρια έχουν σχεδόν μηδενιστεί, και πρέπει να βρεθεί μια λύση.
Μέσω της απελευθέρωσης νέας βοήθειας προς την ελληνική οικονομία θα δοθεί η απαραίτητη ρευστότητα για να μην έρθουν …τα χειρότερα.
Ο Ελέυθερος Τύπος, στην έντυπη Κυριακάτικη έκδοσή του, αναφέρει, με τι μορφή ερωταπαντήσεων, τι θα γίνει σε περίπτωση που η Ελλάδα χρεοκοπήσει.
Αναλυτικότερα:

O B.Λεβεντης προεβλεψε το Plan B του Αλεξη Τσιπρα για δημοψηφισμα δια στοματος Βαρουφακη
ΤΟ ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ «ΠΛΑΤΕΙΑΣ» ΚΑΙ Ο ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝ


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης Στις 5 Οκτωβρίου του 2000 μια λαϊκή εξέγερση μετά τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών όπου καταγγέλθηκε εκτεταμένη...
1200x

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Στις 5 Οκτωβρίου του 2000 μια λαϊκή εξέγερση μετά τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών όπου καταγγέλθηκε εκτεταμένη νοθεία σε βάρος της αντιπολίτευσης, με φιλονατοικά και φιλοαμερικανικά συνθήματα, ανέτρεψε τον τότε πρόεδρο της Σερβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Είχαν προηγηθεί οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί της Σερβίας με αμέτρητα θύματα που ξεκίνησαν στις 24 Μαρτίου του 1999 χωρίς να υπάρχει προηγούμενη απόφαση του ΟΗΕ και παρά τη διαφωνία των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, Κίνας και της Ρωσίας. .

Οι δραματικοί διάλογοι Τσίπρα - Μέρκελ: Τι είπαν για το δημοψήφισμα και το ευρώ

«ΤΑ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΑ ΕΝΙΟΤΕ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ» ΛΕΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Οι δραματικοί διάλογοι Τσίπρα - Μέρκελ: Τι είπαν για το δημοψήφισμα και το ευρώ

Ότι απόφαση και να πάρει η Ευρωομάδα, ο ελληνικός λαός θα έχει οξυγόνο και την επόμενη εβδομάδα, θα επιβιώσει, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

Ελλάδα και Ιταλία Ολομόναχες στο Χάος των Μεταναστών


Αλληλεγγύη Μια Άγνωστη Λέξη για την ΕΕ Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος Κατά την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, όπως ανακοίνωσε ο...
παράνομοι μετανάστες στους δρόμους του Τελ Αβίβ

Αλληλεγγύη Μια Άγνωστη Λέξη για την ΕΕ
Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος
Κατά την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ένωσης, Ντόναλντ Τουσκ, δεν υπήρξε συναίνεση στην πρόταση της Κομισιόν για υποχρεωτικές ποσοστώσεις αναφορικά με τον αριθμό των μεταναστών που οφείλει να υποδέχεται κάθε μία εκ των 28 χωρών-μελών. Μια πρόταση, η οποία διαμορφώθηκε μετά τις εκατόμβες μεταναστών στη Μεσόγειο, τον περασμένο Απρίλιο, με στόχο την ελάφρυνση του δυσανάλογου βάρους που επωμίζονται οι χώρες της Νότιας Ευρώπης και κυρίως η Ελλάδα, η Ιταλία και η Μάλτα.

ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ «ΠΑΡΤΥ» ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης Δεν καταλαβαίνουν τίποτα όπως φαίνεται εκεί στην άλλη πλευρά του Αιγαίου και ενώ η Ευρώπη όλη...
tourkia-aigaio-diavolovdomara-krisi-sirraksi-aoz-barbaros

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δεν καταλαβαίνουν τίποτα όπως φαίνεται εκεί στην άλλη πλευρά του Αιγαίου και ενώ η Ευρώπη όλη είναι απασχολημένη με την ελληνική κρίση με αλλεπάλληλες και ατέλειωτες συνδιασκέψεις, ενώ η ίδια η Τουρκία έχει σοβαρά προβλήματα στα σύνορα της με την Συρία, ο «χορός» των παραβιάσεων και των εμπλοκών στο Αιγαίο συνεχίζεται με επικινδύνους ρυθμούς.

Αυτό είναι το πιο άγριο μνημόνιο


Χειρότερο και από το πρώτο μνημόνιο το «πακέτο» των δανειστών Το βαρύτερο μνημόνιο φαίνεται πως οι δανειστές μας το φύλαγαν...
ImageHandler.ashx_100

Χειρότερο και από το πρώτο μνημόνιο το «πακέτο» των δανειστών

Το βαρύτερο μνημόνιο φαίνεται πως οι δανειστές μας το φύλαγαν για το τέλος. Και μάλιστα χωρίς στην ουσία να δίνουν τίποτα παρά μόνο τα υπόλοιπα των δόσεων από την 5η αξιολόγηση.
Οι προτάσεις των δανειστών που κατέθεσαν στο Eurogroup φέρνει τα πάνω κάτω για άλλη μια φορά στη χειμάζουσα ελληνική κοινωνία καθώς επαναφέρουν και απαιτήσεις που δεν κατάφεραν να περάσουν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις με τα δύο μνημόνια και «θάβοντας» ουσιαστικά και την τελευταία ελπίδα για τερματισμό της λιτότητας και πέρασμα στην ανάπτυξη.
Οι δανειστές με άλλα λόγια απαιτούν κι άλλο «αίμα» από τον Ελληνικό λαό με τις επαχθέστατες απαιτήσεις τους.
Ενδεικτικά των απαιτήσεων με τις οποίες καλείται να συμφωνήσει η κυβέρνηση για να αποτρέψει τη χρεοκοπία της χώρας πέραν από ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ, έκτακτες εισφορές στα κέρδη των επιχειρήσεων και αύξηση των συντελεστών φορολόγησης τους, την αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης, περιλαμβάνονται και πολλά άλλα που ακόμα δεν έχουν γίνει κατανοητά από την ελληνική κοινωνία όπως :
-100% προκαταβολή φόρου για εταιρικό εισόδημα και για ατομικό εισόδημα ελεύθερων επαγγελματιών

Με την ψήφο σου να συμπεριφερθείς επιτέλους σαν τον Οδυσσέα


Οι μνηστήρες-τοκογλύφοι της Ελλάδας τι τέλος θα έχουν μέσα στην Παγκόσμια Οδύσσεια της Οικονομίας; Αρθρογραφούσαμε στις 18 Οκτωβρίου του 2014...
Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Οι μνηστήρες-τοκογλύφοι της Ελλάδας τι τέλος θα έχουν μέσα στην Παγκόσμια Οδύσσεια της
Οικονομίας; Αρθρογραφούσαμε στις 18 Οκτωβρίου του 2014.
Στις 5 του Ιουλίου 2015 ημέρα Κυριακή, μέρα του ΘΕΟΥ πρέπει ο κάθε Έλληνας να βγάλει από μέσα του τον Οδυσσέα που έχει και να πάει να ψηφίσει με πολυμήχανο και όχι με αμήχανο μυαλό.
Σήμερα η Ελλάδα αισθάνεται σαν ένας ¨ χλευασμένος Οδυσσέας¨ που περιφέρεται σαν ζητιάνος έξω από το πλούσιο αρχοντικό του.

ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΑΘΛΙΑΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Γράφει ο Νίκος Χειλαδκαης Ο Έλληνας πρωθυπουργός κ Τσίπρας έκανε το αυτονόητο στην κρίσιμη καμπή της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Προσέφυγε...
diaggelma-tsipra-gia-ti-sumfwnia.w_hr

Γράφει ο Νίκος Χειλαδκαης
Ο Έλληνας πρωθυπουργός κ Τσίπρας έκανε το αυτονόητο στην κρίσιμη καμπή της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Προσέφυγε στον ελληνικό λαό σαν κυρίαρχος να αποφασίσει αν θα θέλει να αυτοκτονήσει κάτω από ένα τοκογλυφικό απάνθρωπο ζυγό, ή να είναι αυτός που θα αποφασίσει για το μέλλον της παρτίδας μας και των παιδιών μας.

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ; ΛΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ… ΠΑΛΙ… ;


Ας δούμε ένα σενάριο το οποίο ίσως , επαναλαμβάνω ίσως , και να μην είναι απίθανο….. Να δείτε που μπορεί το αποτέλεσμα...
trapezes1-600x276

Ας δούμε ένα σενάριο το οποίο ίσως , επαναλαμβάνω ίσως , και να μην είναι απίθανο…..
Να δείτε που μπορεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι και ……’’ΝΑΙ’’ !!!
Αν οι τράπεζες κόψουν απότομα τη ρευστότητα και αν το κράτος δεν πληρώσει τις συντάξεις και τους μισθούς μέσα στη εβδομάδα καταλαβαίνετε ότι ο πανικός όλου αυτού του ‘’εκλογικού σώματος’’ θα οδηγήσει σε δευτέρες σκέψεις λόγο ανάγκης……. Οπότε θα αρχίσει να βλέπει το ‘’ΝΑΙ’’ σαν μια …. ‘’λογική’’ επιλογή……. Από το τίποτα καλό είναι και ένα μνημόνιο με ‘’ψωμί κι ελιά’’……

Ας ανοίξουμε επιτέλους τα «ΣΤΡΑΒΑΔΙΑ ΜΑΣ» Τι προβλέπει το Σύνταγμα για το δημοψήφισμα;;

nai oxi

Γιατί… μόνο ο ενημερωμένος πολίτης είναι …καλός πολίτης
Το άρθρο 44 παρ. 2 του Συντάγματος που αναφέρεται στην προκήρυξη δημοψηφίσματος ορίζει ότι «O Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα εθνικά θέματα, ύστερα από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών, που λαμβάνεται με πρόταση του υπουργικού Συμβουλίου.

Γιατί ο Τσίπρας δεν έχει άλλη επιλογή από το να συμφωνήσει


ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ Η μεγάλη είδηση της ημέρας είναι ότι το Γενικό Λογιστήριο του κράτους δεν διέθετε ούτε καν τα 280...
tsipras13122013

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ
Η μεγάλη είδηση της ημέρας είναι ότι το Γενικό Λογιστήριο του κράτους δεν διέθετε ούτε καν τα 280 εκατ ευρώ, την μηναία επιχορήγηση προς το ΙΚΑ, γιά να πληρωθούν οι συντάξεις.
Κι υποχρεώθηκαν την ύστατη στιγμή να βγάλει ο Σκουρλέτης υπουργική απόφαση με την οποίαν αναγκαζε το Ταμείο Τραπεζοϋπαλλήλων να δώσει υποχρεωτικό δάνειο 150 έκατ ευρώ από τα αποθεματικά του.

ΔΙΑΒΑΣTΕ ΤΟ ! Αυτό θα είναι το ερώτημα του δημοψηφίσματος!!!

dimopsifisma

Το κατέθεσε ήδη η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Η Πρόεδρος της Βουλής δημοσιοποίησε την ημερήσια διάταξη της σημερινής συνεδρίασης της Ολομέλειας στην οποία ανβαφέρεται και ποιο θα είναι το ερώτημα του δημοψηφίσματος.
Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως Όσοι πολίτες απορρίπτουν την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΟΧΙ Όσοι πολίτες συμφωνούν με την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΝΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΙΣΤ’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Α’     ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ     ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΞΕ’ Σάββατο 27 Ιουνίου 2015 Ώρα 12.00     Συζήτηση και διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας για τη λήψη απόφασης, σύμφωνα με το άρθρο 44 παρ. 2 εδ. α’ του Συντάγματος και 115 του Κανονισμού της Βουλής, επί της από 26/6/2015 Απόφασης και πρότασης του Υπουργικού Συμβουλίου για Διεξαγωγή Δημοψηφίσματος για κρίσιμο εθνικό θέμα. Σύμφωνα με την σχετική απόφαση και πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου προς τη Βουλή, κατόπιν εισήγησης του Πρωθυπουργού, κατά την διαδικασία του προτεινόμενου δημοψηφίσματος, ο ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει με την ψήφο του εάν πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25/6/2015 και αποτελείται από 2 έγγραφα, τα οποία συγκροτούν την πρόταση επί της οποίας προτείνεται το δημοψήφισμα: το πρώτο έγγραφο τιτλοφορείται «Reforms for the completion of the Current Program and Beyond» (Μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και πέραν αυτού) και το δεύτερο «Preliminary Debt sustainability analysis» (προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητας χρέους). Όσοι πολίτες απορρίπτουν την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΟΧΙ Όσοι πολίτες συμφωνούν με την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΝΑΙ Το Δημοψήφισμα προτείνεται να διεξαχθεί την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015 Αθήνα, 27 Ιουνίου 2015 (ώρα 00.30)
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
ΖΩΗ  Ν. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

[VIDEO] ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ «Δημοψήφισμα Για την Ιστορία των Ελλήνων»ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΔΙΕΞΑΓΩΗ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ Η ΟΧΙ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ….
«Δώσαμε μάχη σε συνθήκες πρωτοφανούς οικονομικής ασφυξίας για μια βιώσιμη συμφωνία για να φέρει εις πέρας την λαϊκή εντολή. Μας ζητήθηκε να εφαρμόσουμε τις μνημονιακές πολιτικές όπως οι προηγούμενοι. Μετά από 5 μήνες διαπραγμάτευσης κατέληξαν οι εταίροι μας σε «τελεσίγραφο» κάτι που αντίκειται στις αρχές της Ε.Ε. υπονομεύει την ανάκαμψη της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Οι προτάσεις αυτές παραβιάζουν ευθέως το ευρωπαϊκό κεκτημένο στόχος τους είναι η ταπείνωση ενός ολόκληρου λαού και αποδεικνύουν την εμμονή του ΔΝΤ στη σκληρή λιτότητα», ανέφερε αρχικά ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας.

ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!! Τα τρία σενάρια για την χώρα μας

ft

Τα καλά και τα κακά της υπόθεσης…
Ο ανταποκριτής των Financial Times στις Βρυξέλλες Πίτερ Σπίγκελ παρουσιάζει τα δεδομένα για την Ελλάδα και παραθέτει τα τρία σενάρια.
Το πρώτο: Επίτευξη συμφωνίας

26 Ιουνίου : Σαν σήμερα γεννηθηκε ο πρώτος δολοφονηθείς από το Νεοφιλελευθερισμό Σαλβαδορ Αλίεντε


Ο πατέρας της Νεοφιλελευθερης Ουτοπίας Μαρτιν Μίλτον Φρίντμαν με τον δολοφόνο Δικτάτορα Αουγκούστο Πινοσετ
Ο πατέρας της Νεοφιλελευθερης κόλασης  Μίλτον Φρίντμαν με τον δολοφόνο Δικτάτορα Αουγκούστο Πινοσετ

«Ο Σαλβαδόρ Αλλιέντε μαζί με μια χούφτα άνδρες ακούει τις ειδήσεις. Οι στρατιωτικοί κατέλαβαν ολόκληρη τη χώρα. Οι στρατηγοί απαιτούν να παραιτηθεί. Του παραχωρούν ένα αεροπλάνο για να φύγει από τη Χιλή. Τον προειδοποιούν ότι το Προεδρικό Μέγαρο θα βομβαρδιστεί από ώρα σε ώρα. Ο Αλλιέντε φορά ένα κράνος και ετοιμάζει το όπλο του. Ακούγονται να πέφτουν οι πρώτες βόμβες». 

Η θυσία του Αλλιέντε. Του Πάνου Τριγάζη


Έτσι περιγράφει ο μεγάλος Ουρουγουανός συγγραφέας Εντουάρντο Γκαλεάνο τις τελευταίες ώρες του Προέδρου Σαλβαδόρ Αλιέντε της Χιλής, ηγέτη του Μετώπου της Λαϊκής Ενότητας (Unidad Popular), που ανέλαβε από το 1970, με τη λαϊκή ψήφο, τα ηνία της χώρας του και στις 11 του Σεπτέμβρη 1973 ανετράπη από το στρατιωτικό πραξικόπημα του αιμοσταγούς δικτάτορα στρατηγού Πινοσέτ, όργανου της CΙΑ, των πολυεθνικών και των πιο αντιδραστικών ντόπιων δυνάμεων.
Στο τελεσίγραφο των πραξικοπηματιών να παραιτηθεί και να διαφύγει στο εξωτερικό, ο Αλλιέντε είχε απαντήσει αρνητικά, απευθύνοντας το τελευταίο ραδιοφωνικό διάγγελμά του, στο οποίο είπε τα εξής:

ΣΟΚ!!! Ξεβρακώνει το MEGA CHANNEL! Λένε ψέματα για τις ουρές στα ΑΤΜ!!!

mega-aima

Φωτογραφία ντοκουμέντο!!!
Μια εικόνα χίλιες λέξεις!!! Αναγνώστης του makeleio.gr μας έστειλε  mail με  3 φωτογραφίες από την πλατεία Συντάγματος!!!  Την ίδια ωρα μας γράφει, «την ωρα που εγώ βγάζω τις φωτογραφίες στο mega λένε ότι στις τράπεζες υπάρχουν ουρές και πανικός. Είναι ψεύτες»!!!
Δείτε τις φωτογραφίες! Σύνταγμα 02:13

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...