Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2015

ΑΥΣΤΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΑΞΙΜΟΥ: ΔΕΝ ΑΦΟΠΛΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!Δεν υπάρχει, ούτε υπήρξε και ούτε θα υπάρξει πρόταση από την ελληνική κυβέρνηση για μείωση των αμυντικών δαπανών, τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

«Γιατί επιλέγω ΝΑΙ στο δημοψήφισμα»_mg_566914354042671435406131Κώστας Κάππας  / / 30.06.15
Γιατί επιλέγω ΝΑΙ στο δημοψήφισμα
Γιατί με βολεύει.
Δεν είμαι άνεργος. Στο κάτω – κάτω, 1,5 εκατομμύρια άνεργοι, εάν είναι και φοβισμένοι και υποτακτικοί, είναι πολλαπλό όφελος για εμάς που έχουμε πρόσβαση σε κάποια κανάλια εξουσίας: Αποτελούν ανεξάντλητη δεξαμενή φτηνού δυναμικού και μου επιτρέπουν να κλείνω το στόμα του κάθε έξυπνου που ζει από τα λεφτά μου και στην ΔΙΚΗ ΜΟΥ επιχείρηση απεργεί και με εκβιάζει.
Δεν είμαι λαός. Έχω ένα επίπεδο ζωής. Σπίτια, αυτοκίνητα, ταξίδια στην Ευρώπη, ρούχα, ποιοτικά restaurants, έχω χρήματα, τα αυξάνω αλλά και ξέρω να τα χαλάω. Γιατί πρέπει να με ενδιαφέρει εάν η κυρία Ελένη και η κάθε Ελένη, ζει με 10 ευρώ την ημέρα; Δεν θα σας απαντήσω με το κλασσικό, «Εδώ στην Αφρική τα παιδάκια πεθαίνουν από την πείνα». Δεν ζω στην Αφρική και δεν είμαι η Ελένη.

Reuters: Αυτή είναι η διαδικασία για το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας


Τα οκτώ βήματα της Ελλάδας προς το νέο πρόγραμμα βοήθειας αποκαλύπτει το...
πρακτορείο Reuters, στον απόηχο του ελληνικού αιτήματος για νέο δάνειο, τριετούς διάρκειας, από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM).

Αναλυτικά τα βήματα προς το νέο πρόγραμμα:
Πρώτον
Ο πρόεδρος του Eurogroup αποδέχεται το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα και ζητά από την Κομισιόν και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να το αξιολογήσει.

ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ: ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ-Η ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΣΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ- ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

TSIPRAS


29 δις στήριξη από την ΕΚΤ, ρύθμιση χρέους δηλαδή κούρεμα και μάλιστα χοντρό, έξω το ΔΝΤ και όχι όρους υπέβαλε ο πρωθυπουργός στους δανειστές. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΜΑΚΕΛΕΙΟ το Μαξίμου έχει στήσει ειδικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που η κατάσταση εκτραχυνθεί. Το μεγάλο ερώτημα είναι:
-Ποιος μπορεί να ελέγχει την αυτοκυριαρχία και το μυαλό του πρωθυπουργού; Πιθανόν μόνον ο ίδιος. Ποιος μπορεί να είναι ψύχραιμος σε τόσο δύσκολες στιγμές; Και ποιος μπορεί να αναλάβει ένα πολύ μεγάλο κόστος εαν όλα δεν πάνε καλά;
Οι ώρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες. Ο πρόεδρος της κυβέρνησης έχει και έναν ακόμα μεγάλο αντίπαλο. Την πέμπτη φάλαγγα εντός της επικράτειας. Και αυτή ειναι η χειρότερη.

«Την Κυριακή θα βάλω στον φάκελο ένα μεγάλο ΟΧΙ μαζί με τα @@@@@@ και θα το στείλω στην ΕΚΤ» του Γιώργου Μαυρίδη


Γιώργου Μαυρίδη

O Γιώργος Μαυρίδης με ενα συγκινητικό και γενναίο κείμενο τάσσεται υπερ του ΟΧΙ

Ο Tattoo artist και παρουσιαστής του World Party, Γιώργος Μαυρίδης, με το κείμενο που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook συγκίνησε και ταρακούνησε τις 200 χιλιάδες followers του και όχι μόνο…

Η ανάρτηση του :

ΑΝΑΣΤΕΝΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΟΥΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΟΔΩΡΗΜΑ ΤΩΝ 120ΕΥΡΩ! ΟΛΟΝΥΧΤΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ!!ΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΛΙΠΟΘΥΜΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΓΕΡΟΝΤΙΑ!(ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ ΜΑΚΕLEIO.GR)

1TRAPEZES-ATM-1

Οι πρώτες λιποθυμίες έξω από τις τράπεζες είναι ήδη γεγονός!
Εικόνες ντροπής και αίσχους  από σήμερα νωρίς  το πρωί στις τράπεζες με τους συνταξιούχους να συνωστίζονται απέξω προσπαθώντας να πάρουν 120 ευρώ από τη σύνταξή τους!
Ουρές έξω από τα 1.000 υποκαταστήματα τραπεζών σχηματίζουν από πολύ νωρίς το πρωί οι συνταξιούχοι προκειμένου να πάρουν τα 120 ευρώ από τις συντάξεις τους.

ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ


ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ

Posted by economikos στο Ιουνίου 30, 2015

b12a69119d601c14f8e73a08bd5397e8
Αυτή είναι η ανάγνωση των νέων προτάσεων της Ευρώπης που σας αποκαλύψαμε τα ξημερώματα, μια πρόταση που φέρνει ολική ανατροπή και βρίσκεται υπό επεξεργασία αυτή την ώρα σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο. Επιχειρούμε να αποκωδικοποιήσουμε με απλά λόγια τι σημαίνουν αυτές οι νέες προτάσεις που ίσως να αλλάξουν τα δεδομένα.

Όπως σας ενημερώναμε η δομή περιλαμβάνει (περιληπτική μετάφραση):

*Λήξη του προγράμματος του EFSF
*Έναρξη τριετούς προγράμματος με τον ESM
*Καμία εμπλοκή του ΔΝΤ στο χρηματοδοτικό
*Σοβαρότατη πρόνοια για το χρέος, μεταξύ άλλων με δεκαετή περίοδο χάριτος και άλλες ελαφρύνσεις
*Όρους που δεν απέχουν από τις Ελληνικές θέσεις.
*Εξασφάλιση της αποπληρωμής του ΔΝΤ, ακόμα και στην τρέχουσα δόση.

Αναλύοντας την κάθε μια πρόταση ξεχωριστά, μπορούμε να συμπεράνουμε τα εξής:

Με τη λήξη του προγράμματος του EFSF (προσωρινό μηχανισμό στήριξης), στην ουσία αφήνουν πίσω τις μνημονιακές δεσμεύσεις της τελευταίας σύμβασης με τους δανειστές.

Από τη στιγμή που θα το αφήνουν να εκπνεύσει σήμερα το βράδυ και θα περάσουν σε ένα τριετές πρόγραμμα με τον ESM (μόνιμο μηχανισμό στήριξης της Ευρώπης), είναι σαν να αλλάζει σελίδα η σχέση της Ελλάδας με τους δανειστές. Οι όροι που προσφέρουν οι δανειστές, δεν απέχουν από τις ελληνικές θέσεις.

Αυτή η σχέση αλλάζει ριζικά και με την αποχώρηση του ΔΝΤ, καθώς δεν θα έχει καμία εμπλοκή στη χρηματοδότηση της χώρας. Θα περιοριστεί ως φαίνεται σε τεχνικές συμβουλές, χωρίς να έχει το δικαίωμα αυτών των αισχρών παρεμβάσεων των τελευταίων 5 ετών; Γιατί δεν θα έχει πλέον αυτό το δικαίωμα; Από τη στιγμή που δεν θα δώσει άλλα δάνεια, δεν θα έχει δικαίωμα λόγου. Προσθέστε σε αυτό, ότι τα δάνεια που έχει δώσει μέχρι τώρα στην Ελλάδα θα τα αγοράσει ο ESM. Στην ουσία πετάμε έξω το ΔΝΤ. Αντίστοιχη μέριμνα ίσως υπάρξει και με τα ομόλογα που έχει στα χέρια της η ΕΚΤ. Θυμίζουμε ότι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο πρέπει να πληρώσουμε στην ΕΚΤ ομόλογα που λήγουν ύψους 6,7 δις ευρώ.

Με άλλα λόγια εξασφαλίζονται οι πληρωμές, ακόμα και η σημερινή προς το ΔΝΤ. Για τη σημερινή κυρίως δόση – και σε αυτό φαίνεται να υποχωρούν οι ευρωπαίοι – είναι το ΔΝΤ να πληρωθεί με τα κέρδη που έχουν αποκομίσει το 2014 οι κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης και η ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα που κατέχουν. Πρόκειται για 1,9 δις ευρώ, κάτι περισσότερο δηλαδή από την τρέχουσα δόση (έχει συγχωνευθεί σε μια και λήγει σήμερα, ύψους 1,58 δις)

Χρέος

Το πλέον σοβαρό είναι το θέμα του χρέους. Η πρόταση της Ευρώπης, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Ολυμπία, περιλαμβάνει δεκαετή περίοδο χάριτος, Δηλαδή, τεράστια ανάσα για την ελληνική οικονομία, αφού δεν θα καλείται να πληρώσει δάνεια και αυτά τα χρήματα που εξοικονομεί να τα ρίχνει στην πραγματική οικονομία.

Προφανώς, θα υπάρξει και νέα δέσμευση της Ευρώπης για διευθέτηση του χρέους με βάση τη συμφωνία του Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012. Αυτή η δέσμευση προέβλεπε:

*μετάθεση του χρόνου αποπληρωμής στις λήξεις των ελληνικών ομολόγων

*μείωση των επιτοκίων δανεισμού  (κανείς δεν ξέρει με ποιο επιτόκιο μας δανείζει ακριβώς το ΔΝΤ, ενώ ο ESM επειδή διαθέτει υψηλή διαβάθμιση έχει πολύ χαμηλά επιτόκια)

*αλλαγή των επιτοκίων σε σταθερά από κυμαινόμενα

ΤΟ ΣΤΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΛΙΤ ΕΛΛΗΝΙΚΟ «GAME», ΤΩΡΑ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΟΥ


Φοτο
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης - Είναι σίγουρο ότι σε πολλές ιστορικές περιπτώσεις αυτά που είναι ορατά στην επιφάνεια των γεγονότων δεν είναι η πραγματική αλήθεια και πίσω από το παρασκήνιο κρύβονται πολλά στοιχεία που σκοπίμως αποκρύπτονται για να μην μπορεί ο πολύς λαός να καταλαβαίνει τι συμβαίνει και έτσι να σέρνεται εν είδος αμνού, σύμφωνα με τα σχέδια, (απάνθρωπα), της παγκόσμιας ελίτ.

Κρουγκαν, Κλάιν, Στιγκλιτς, Πικετί «δεν μένουν εδώ να ξέρουν» ! Γιουνκερ, Σουλτς, Λαγκαρντ και Σοιμπλε «θέλουν αν σωθούμε» #


vima1968 ΤΟ ΒΗΜΑ 21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1968


netakias

Βγαίνουν όλοι οι οικονομολόγοι, όχι γιατι μας ηγάπησαν, αυτοί μπορεί και ξέρουν να κερδίζουν εκατομμύρια από τα χρηματιστήρια και σίγουρα θα κερδίσουν είτε κάνουμε συμφωνία είτε δεν κάνουμε συμφωνια και λένε ότι η λιτότητα απέτυχε παταγωδώς και με νούμερα κι αριθμούς

«ΠΑΝΗΓΥΡΙ» ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΑΦΟΠΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


σάρωση0001
Γράφει ο Νϊκος Χειλαδάκης - Μεγάλη έκταση έχουν πάρει στον τουρκικό τύπο οι τελευταίες ελληνικές εξελίξεις, καθώς στην Άγκυρα παρακολουθούν με πολύ προσοχή τα τεκταινόμενα, ενώ δίνουν μεγάλη σημασία στο τι θα γίνει όσον αφορά την επιβολή ή όχι καινούργιων μνημονίων στην ήδη καταπονημένη Ελλάδα.

Δικτάκτορες και τοκογλύφοι Ευρωπαίοι εκβιάζουν την Ελλάδα


Ζητά από τους Έλληνες να ψηφίσουν "Ναι" στο δημοψήφισμα και να παραδώσουν τα κλειδιά της χώρας μας. Ανήθικη η παρέμβαση Γιούγκερ. Προσπαθεί να μας κοροϊδέψει. Η συμπεριφορά της Αθήνας είναι ανάξια του μεγάλου ελληνικού έθνους, είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην συνέντευξη τύπου που παραχωρεί αυτή την ώρα για το ελληνικό ζήτημα. Με ωμό εκβιασμό περιτυλιγμένο με λόγια αγάπης πουλάει στον ελληνικό λαό.    

διάγγελμα Τσίπρα για δημοψήφισμα

Κωνσταντοπούλου: Δεν μπορεί να ακυρωθεί το δημοψήφισμα


«Δεν υπάρχει Συνταγματική διαδικασία» - «Οι εκ του πονηρού παρεμβάσεις, η τρομοκρατία, προπαγάνδα, παραπληροφόρηση δεν θα περάσουν» λέει η Πρόεδρος της Βουλής. «Δεν υπάρχει Συνταγματική διαδικασία ακύρωσης του δημοψηφίσματος» ξεκαθάρισε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου με νέα παρέμβασή της από την έδρα του προεδρείου της Ολομέλειας.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ EUROGROUP Τι ζήτησε με την επιστολή του στους δανειστές ο Τσίπρας


Τι ζήτησε με την επιστολή του στους δανειστές ο Τσίπρας Στην δημοσιότητα δόθηκε σήμερα η επιστολή του Αλέξη Τσίπρα προς την Κομισιόν, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, με τη νέα πρόταση που υπέβαλε χθες η ελληνική κυβέρνηση στους θεσμούς. Από το εν λόγω έγγραφο προκύπτει ότι ο πρωθυπουργός είναι έτοιμος να αποδεχθεί τους όρους των δανειστών, αλλά ζητά τροποποιήσεις, όπως η διατήρηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ για τα νησιά, η πιο «ομαλή» κατάργηση του ΕΚΑΣ και αναστολή της εφαρμογής της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος.

Δημοψήφισμα 2015: Πανό υπέρ του «όχι» στο υπουργείο Οικονομικών (photo) Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/602250/dimopsifisma-2015-pano-yper-toy-oxi-sto-ypoyrgeio-oikonomikon-photo#ixzz3eeLy6cIV

Δημοψήφισμα 2015: Πανό υπέρ του «όχι» στο υπουργείο Οικονομικών (photo)«Όχι στους εκβιαστές και στη λιτότητα» γράφει το πανό, που έχει αναρτηθεί έξω από το υπουργείο Οικονομικών.
Όπως διευκρινίστηκε από το υπουργείο Οικονομικών, η ανάρτηση του πανό ήταν πρωτοβουλία των εργαζομένων - συνδικαλιστών του υπουργείου, με τον κ. Βαρουφάκη

Δευτερα Παρουσία; Ο Σόιμπλε ξεφτιλιζει τους ελληνοφωνους υποτακτικούς του με δηλωση σοκ!


ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΕ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ;
Πριν από λίγο ο Σόιμπλε δήλωσε σε Γερμανικό ακροατήριο ότι
«Η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη ακόμα και αν το δημοψήφισμα βγάλει το «ΟΧΙ»!!! Όλα αυτά λίγο μετα το διάγγελμα Σαμαρά που ορκιζόταν στον Βόταν ότι εάν επικρατήσει το ΟΧΙ, θα βγούμε εκτός Ευρώ!!!
Μιλάμε για πρωτοφανές ξεφτιλισμα που δεν εξηγείται με την κοινή λογική. Μήπως σάλπισε ο πρώτος Ιππότης;


http://olympia.gr/2015/06/30/%ce%b4%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%b1-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%af%ce%b1-%ce%bf-%cf%83%cf%8c%ce%b9%ce%bc%cf%80%ce%bb%ce%b5-%ce%be%ce%b5%cf%86%cf%84%ce%b9%ce%bb%ce%b9%ce%b6%ce%b5

Είχε για συλληφθεί δημόσιο αυνανισμό από την αστυνομία της Νέας Υόρκης ο «κλόουν» ρεπόρτερ του CNN που τρόλαρε την Ελλάδα!
Διάσημος δημοσιογράφος, με... αμαρτωλό παρελθόν, είναι ο απεσταλμένος του CNN που καλύπτει τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στη χώρα μας.

Αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους ο Η.Κασιδιάρης - Σημαντική εξέλιξη

Aποφυλακίζεται ο βουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου, Η.Κασιδιάρης, ο οποίος συμπλήρωσε ΄να χρόνο κράτησης στις φυλακκές επειδή το μήκος στην κάννη ενός κυνηγετικού όπλου που κατείχε νόμιμα ήταν πιο κοντό από το κανονικό! Και κρίθηκε "πολεμικό όπλο"!

«Θα φάμε με χρυσά κουτάλια, έτσι είχαν πει…»
"Φέρτε πάλι πίσω όλες τις δραχμές"

Θα φάμε με χρυσά κουτάλια
Έτσι είχαν πει
Αυτό είναι το μέλλον
Μια καλύτερη ζωή.
Θα είναι ένα κοινοβούλιο
Και μια επιτροπή
Θα αποφασίζουν για τη χώρα
Προδότες Πολιτικοί

ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΝ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΟΧΙ


10400059_921809001195208_7225105456208676732_nΤΙ ΘΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΑΝ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΟΧΙ #YesEurope


yeseurope

Υποβάθμισε την Ελλάδα ο οίκος FitchΣε υποβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου κατά μια βαθμίδα, σε CC από CCC προχώρησε ο οίκος Fitch. Όπως αναφέρει, το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των πιστωτών έχει αυξήσει σημαντικά το ρίσκο, η Ελλάδα να μην μπορέσει να καλύψει τις ομολογιακές της υποχρεώσεις τους επόμενους μήνες, μεταξύ των οποίων και προς ιδιώτες επενδυτές. Ο οίκος θεωρεί πλέον πιθανή μια αθέτηση πληρωμής επί κρατικού χρέους που βρίσκεται στα χέρια ιδιωτών.
Αναφορικά με το επικείμενο δημοψήφισμα, ο οίκος υπογραμμίζει ότι αν και τα γκάλοπ δείχνουν προβάδισμα για το «ναι», το ρίσκο να επικρατήσει το «όχι» είναι σημαντικό. Κατά την άποψη του Fitch, μια αρνητική ψήφος αυξάνει δραματικά το ρίσκο εξόδου της χώρας από το ευρώ. Μια τέτοια έξοδος πιθανότατα θα είναι άτακτη καθώς η τρέχουσα κυβέρνηση δύσκολα θα συνεργαστεί με τις ευρωπαϊκές αρχές σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Εργοδότες εκβιάζουν τους υπαλλήλους τους να ψηφίσουν "ΝΑΙ" στο δημοψήφισμα γιατί διαφορετικά θα απολυθούν!

Με πρόσχημα την απειλή μιας επερχόμενης «βιβλικής» καταστροφής μετά την απόφαση για διενέργεια δημοψηφίσματος, μία εβδομάδα μετά την πρόταση της ελληνικής πλευράς για αύξηση του φόρου στις επιχειρήσεις και έκτακτη εισφορά σ' αυτές με κέρδη πάνω από 500.000 ευρώ (προτάσεις που απορρίφθηκαν ως αντιαναπτυξιακές), ένα προεκλογικό φαινόμενο, το «όχι» πολλών «αφεντικών» στην κυβέρνηση της Αριστεράς, μοιάζει να κάνει τη δυναμική επανεμφάνισή του με τη μορφή της εργοδοτικής τρομοκρατίας υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα.

Με ΝΑΙ ή ΟΧΙ πάλι αυτοί κερδίζουν-Όλοι εργάζονται για το κέρδος των αγορών

Το ΝΑΙ σε μια παράταση του μνημονίου φτιαγμένο από τους τρεις Θεσμούς (ΔΝΤ - ΕΚΤ - ΕΕ) και το ΝΑΙ σε ένα νέο μνημόνιο φτιαγμένο από τους δύο Θεσμούς (ΕΚΤ-ΕΕ) με έναν νέο, τον ESM, να παίρνει την θέση του ΔΝΤ, είναι ένα πάρα πολύ απλό κόλπο να ψηφίσεις και στις δύο περιπτώσεις: ΝΑΙ σε μνημόνιο ακόμη κι αν πεις ΟΧΙ. Η ψήφος στο ΟΧΙ θα είναι απλά το δεύτερο σενάριο των Θεσμών και της κυβέρνησης και απολύτως καμία απεμπλοκή της Ελλάδας τόσο από την Ε.Ε, όσο και από τις δανειακές συμβάσεις.Ψηφίζεις ΟΧΙ σε υπάρχον Μνημόνιο αλλά ΝΑΙ σε αυτό που θα φτιάξουν.
Τραπεζική Δημοκρατία

Τα Ζόμπι του Περισσού καλούν σε αποχή από το δημοψήφισμα


Πραγματικά τα ζόμπι του Περισσού κάνουν λάθος;

Δεν το πιστεύω. Είναι συνειδητή επιλογή.
Πύρινους λόγους κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης πάρα πολλούς. Τοποθετήσεις, που πολλές άπ’αυτες συμπτωματικά είναι σωστές ή θα έλεγα ότι αποτελούν στοιχεία σοφιστικής και σκόπιμης ρητορικής και όχι πραγματικής πολιτικής τοποθέτησης.
Γιατί το λέω αυτό;
Αν δεν αποδέχονται πραγματικά την καπιταλιστική και δογματική νεοφιλελεύθερη καθεστωτική ηγετική επικράτηση της Ε.Ε., γιατί μετέχουν στην Ευρωπαϊκή βουλή;
Για να παίρνουν την αποζημίωση;

Ο Γιάνης Βαρουφάκης της πολιτκής και της χλιδάτης ζωής ξέχασε τη μάνα του!
Ο γοητευτικός, ευφυής και πνευματώδης υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης από την ανάληψη των καθηκόντων του έως σήμερα μονοπωλεί την επικαιρότητα είτε με τη στάση του στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για το ελληνικό ζήτημα είτε με τον τρόπο ζωής του. Ένας μπον βιβέρ, που του αρέσει το πολύ μπλα - μπλα και η χλιδάτη ζωή, προσπαθεί να σταθεί επάξια στο ... ρόλο του υπουργού Οικονομικών, όσο και αν τις περισσότερες φορές δείχνει να είναι έξω από τα νερά του και αντ' αυτού θα ήθελε να βρίσκεται σε κάποιο αμφιθέατρο και να κάνει διαλέξεις!

Ηχηρό μήνυμα ΟΗΕ υπέρ του δημοψηφίσματος και κατά ΔΝΤ και ΕΕ

Ο "ΕΞ ΑΜΕΡΙΚΉΣ " ΟΗΕ στέλνει το Ηχηρό μήνυμα στην εσω και έξω "αλητεία"...στους εσω και εξω εθελοδουλους εκβιαστες και δυνάστες και ειδικά προς το εσωτερικό και στους καθ έξιν ΝΑΙνεκους :

Ότι δεν κατάφερε ο Χίτλερ, το πέτυχε μια γελάδα παρέα με ένα κακομούτσουνο μισάνθρωπο


Του Στρατή Μαζίδη Ότι δεν κατάφερε ο Αδόλφος Χίτλερ με μια πανίσχυρη πολεμική μηχανή, τη Βέρμαχτ και τη Λουφτβάφε, το...
22b1f76c8258ac1c4f341ee4d8ee1d00_w610_h292_cp

Του Στρατή Μαζίδη
Ότι δεν κατάφερε ο Αδόλφος Χίτλερ με μια πανίσχυρη πολεμική μηχανή, τη Βέρμαχτ και τη Λουφτβάφε, το πέτυχαν μια ανέραστη γελάδα (και όχι αγελάδα) παρέα με έναν κακομούτσουνο μισάνθρωπο.

Αποκάλυψη: H συμφωνία με Δανειστές έχει υποχρεωτικά το…Τσιπ


Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, το κείμενο της Ελληνικής πλευράς κατέθεσε πρόταση για έγκριση απο τους δανειστές που...
i-ellhniki-kyvernisi-eisagei-to-microchip-kai-katargei-tin-idiotiki-zoh-ton-politon

Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, το κείμενο της Ελληνικής πλευράς κατέθεσε πρόταση για έγκριση απο τους δανειστές που έλεγε τα εξής:

Απαντάμε στους τοκογλύφους… Ψωνίζουμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ!


ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΑ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ «ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ» ΤΗΣ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ Ο οικονομικός πόλεμος...
Greek-Flag-on-the-ferry-toward-Poros-island

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΑ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ «ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ» ΤΗΣ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ
Ο οικονομικός πόλεμος εις βάρος της Ελλάδας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και αναμένεται, με σιγουριά σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, να κορυφωθεί όσο πλησιάζουμε προς την 5η Ιουλίου, ημέρα διεξαγωγής του δημοψηφίσματος.

Ολόκληρη η νέα πρόταση Τσίπρα στους Θεσμούς


Η νέα πρόταση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς τους Θεσμούς.

Ολόκληρη η νέα πρόταση Τσίπρα στους Θεσμούς
Προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
κ. Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ
Προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας
κ. Μάριο Ντράγκι
Προς την Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ
κα Κριστίν Λαγκάρντ

Αγαπητή Γενική Διευθύντρια, αγαπητοί Πρόεδροι,

Σε καθεστώς περιορισμένης χρεοκοπίας η Ελλάδα από τον Οίκο Fitch


Σε καθεστώς περιορισμένης χρεοκοπίας (Restricted Default) υποβάθμισε τις ελληνικές τράπεζες ο οίκος Fitch καθώς, τονίζει ότι θα είχαν χρεοκοπήσει αν...
hrimata_13

Σε καθεστώς περιορισμένης χρεοκοπίας (Restricted Default) υποβάθμισε τις ελληνικές τράπεζες ο οίκος Fitch καθώς, τονίζει ότι θα είχαν χρεοκοπήσει αν η κυβέρνηση δεν υιοθετούσε μέτρα κεφαλαιακού ελέγχου.
Η Fitch υποβάθμισε τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση των ελληνικών τραπεζών σε C/RR6 από CCC/RR4 προηγουμένως.
Παράλληλα, υποβάθμισε τη βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση των ΕΤΕ, Τράπεζα Πειραιώς, Eurobank σε «RD» από «CCC» προηγουμένως και της Alpha Bank σε «RD» από «C» προηγουμένως.
Πηγή: newpost.gr

ΒΟΜΒΑ Βαρουφάκη: Εξετάζουμε προσφυγή στο Eυρωπαϊκό Δικαστήριο κατά των θεσμικών οργάνων!


Η Ελλάδα απειλεί να ζητήσει δικαστική διαταγή κατά των θεσμικών οργάνων της ΕΕ, για να εμποδίσει την αποπομπή της χώρας...
dd

Η Ελλάδα απειλεί να ζητήσει δικαστική διαταγή κατά των θεσμικών οργάνων της ΕΕ, για να εμποδίσει την αποπομπή της χώρας από το ευρώ και να σταματήσει την ασφυξία του τραπεζικού συστήματος, σύμφωνα με την Daily Telegraph.
«Η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει χρήση όλων των νομίμων δικαιωμάτων της. Παίρνουμε συμβουλές και σίγουρα θα εξετάσουμε μια προσφυγή στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων«, δήλωσε στην Telegraph ο κ. Βαρουφάκης.
«Οι συνθήκες της ΕΕ δεν προβλέπουν την έξοδο από το ευρώ και αρνούμαστε να την αποδεχθούμε. Η συμμετοχή μας δεν είναι διαπραγματεύσιμη» συμπλήρωσε.
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, η Ελλάδα διαθέτει ακόμη αρκετή ρευστότητα για να συνεχίσει έως το δημοψήφισμα, αλλά αναγνώρισε ότι οι έλεγχοι κεφαλαίων έκαναν τη ζωή δύσκολη για τις ελληνικές επιχειρήσεις.

ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΕΙ ΤΗΝ ΣΟΥΠΑ! Διαγράφονται τα πρόστιμα για μη καταβολή εισιτηρίου στους ανέργους!


Menoume_Evropi (5)
Τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στους ανέργους για μη καταβολή εισιτηρίου στις συγκοινωνίες διαγράφονται δια νόμου, με τροπολογία.

Η τροπολογία που έγινε δεκτή από τον κ. Στρατούλη, ορίζει τα εξής:

• θεσπίζεται η δωρεάν μετακίνηση του επιβατικού κοινού με μέσα του ομίλου ΟΑΣΑ από τις 29 Ιουνίου ως τις 6 Ιουλίου.

Τσίπρας: Αν χάσω, φεύγω. Δεν είμαι πρωθυπουργός παντός καιρού


Της Νίκης Ζορμπά Άνοιξε την πόρτα στις εκλογές ο Α. Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής συνέντευξης που παραχώρησε στην...
tsipras_ert2-600x313

Της Νίκης Ζορμπά
Άνοιξε την πόρτα στις εκλογές ο Α. Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής συνέντευξης που παραχώρησε στην ΕΡΤ, στον απόηχο των ραγδαίων εξελίξεων που επέφερε στην χώρα η απόφαση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος την προσεχή Κυριακή.

Σε αμηχανία η Μέρκελ – Δεν θέλει να χρεωθεί τη διάλυση της Ευρωζώνης


«Και τώρα, κυρία καγκελάριε;», διερωτάται το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel σχετικά με τη στάση της Άνγκελα Μέρκελ απέναντι στην...
merkel1-630x388

«Και τώρα, κυρία καγκελάριε;», διερωτάται το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel σχετικά με τη στάση της Άνγκελα Μέρκελ απέναντι στην ελληνική κρίση.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Ελλάδα βρίσκεται προ της χρεοκοπίας, η Ευρωζώνη κινδυνεύει με διάσπαση, όμως από την Άγγελα Μέρκελ δεν έχουμε ακούσει μέχρι στιγμής καμία λέξη, σχολιάζει το Spiegel. Μήπως έχει εγκαταλείψει τους Έλληνες, αναρωτιέται.

ΔΕΙΤΕ γιατί ΚΥΝΗΓΟΥΝ αποκλειστικά την Ελλάδα!

PET

Δείτε γιατί…
ΗΠΑ ΚΑΙ Ε.Ε ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΜΟΙΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ,
Η ΟΧΙ !!!
ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟΝΟΟΥΝ ΤΟΝ ΡΩΣΙΚΟ ΚΑΙ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ, ΔΙΕΥΡΥΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ ΩΡΙΜΑΣΕ Η ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ΜΟΙΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΩΡΑ, ΓΙΑΤΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ …

ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΚ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥ "ΣΤΡΑΤΟΥ" ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ: “Οι Έλληνες θα σφαχθούν μεταξύ τους και θα τους καταλάβουμε”


Ένας καλός φίλος από την πΓΔΜ, που είναι, φυσικά,αξιόπιστος, μας είπε ότι άκουσε προσωπικά  τα λόγια ενός αξιωματικού, στην περιοχή ‘Καφάνα’ των Σκοπίων (αξιωματικός  του ‘στρατού’ των Σκοπίων) να σχολιάζει τα γεγονότα στην Ελλάδα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.Είπε ο αξιωματικός αναφερόμενος στην Ελλάδα: «Τώρα θα ακολουθήσει πληθωρισμός, όπως  ακριβώς έγινε στη Γιουγκοσλαβία, όπως έγινε και παλαιότερα και στη Γερμανία, οπότε θα αλλησφαχθούν (θα κόψει ο ένας το λαιμό του άλλου, επί λέξει) και τότε θα είναι η σειρά μας να τους καταλάβουμε»…

Μέχρι τώρα, πάντως, μας έκλεβαν τα λεφτά… με ανοικτές τράπεζες! #YesEurope #OXI #Greferendum


GO FUCK YOURSELF
Nαι, ο Βενιζέλος είχε ανοικτές τις τράπεζες, όταν έκλεβε τα λεφτά των Ελλήνων με το PSI. Και ο Σαμαράς όταν έκοβε τις συντάξεις, ανοικτές τις είχε. Ο Τσίπρας, πάλι, τις έκλεισε για να προστατεύσει τις καταθέσεις μας.


Οι δανειστές προσπάθησαν να προκαλέσουν ένα γιγαντιαίο Bank run και η ελληνική κυβέρνηση έλαβε τη μοναδική απόφαση που αναγκαστικά μπορούσε να πάρει ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ το τραπεζικό σύστημα.
Εβαλε πλαφόν 60 ευρώ την ημέρα. 420 ευρώ την εβδομάδα. Πάει να πει… 1800 ευρώ το μήνα. Δεν είναι καλά;
pasok_pyrros_geranos

Το δικό του μήνυμα όσον αφορά το δημοψήφισμα και τον κίνδυνο εξόδου της χώρας μας από το ευρώ μετά τις τελευταίες εξελίξεις έστειλε ο Πύρρος Δήμας, με τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντά με σκληρές εκφράσεις.

ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ...


Όλες οι εμπλεκόμενες στις διαπραγματεύσεις πλευρές επιθυμούν η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, ...
ανέφερε το απόγευμα της Τετάρτης ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ.

«Πέρα από το ΟΧΙ, υπάρχει το «άει στο διάολο;» του Μάνου Κακλαμάνου


mnimonio
ΜΑΝΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΟΣ

Και τώρα πρέπει να παραμερίσουμε τους προφήτες και τους καθοδηγητές, να υπερβούμε τις κομματικές αγκυλώσεις, να ακυρώσουμε τα στεγανά μας.


Γιατί τώρα έχουμε την ευκαιρία να αποδείξουμε ότι αξίζουμε να λεγόμαστε ελληνικός λαός. Ετοιμος να διεκδικήσει το μέλλον του και να υπερασπιστεί τα παιδιά του.

Δεν δίνουμε φράγκο!!! Να πάτε στον αγύριστο!! Δεν θα πληρωθεί σήμερα το ΔΝΤ

25dnt

Η Ελλάδα δεν θα πληρώσει την δόση 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ προς το ΔΝΤ την Τρίτη, ανέφερε έλληνας αξιωματούχος που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.
Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ είχε αποσαφηνίσει πλήρως τις προθέσεις του Ταμείου αν η Ελλάδα δεν πληρώσει ως έχει την υποχρέωση τις δόσεις στις 30 Ιουνίου με δύο συνεντεύξεις στο  CNBC και το BBC.

Απελπισία;;;;...... Έβγαλαν και τον σκελετό από την ντουλάπα.


Ο Μητσοτάκουλας.......

 Σε κάθε περίπτωση, όμως ο Μητσοτάκουλας , προσθέτει: «Ο λαός πρέπει να δώσει στο δημοψήφισμα της Κυριακής, το οποίο δεν νομίζω ότι θα αναβληθεί ή θα ματαιωθεί, ένα ηχηρό μήνυμα υπέρ του "ΝΑΙ" στην Ευρώπη και στο ευρώ.

Πχιος Γκρουγκμαν και Νόμπελ ; ΕΔΩ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ! ΠΩΣ Η ΠΑΡΑΓΚΑ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΕΡΗΣΕ ΤΟ ΝΟΜΠΕΛ


ragousis-venizelos-papakonstantinou
Με ένα βαρυσήμαντο tweet του ο πρώην υπουργός του Γιώργου Παπανδρέου, «απειλεί» (λέμε τώρα) τον αρθρογράφο των New York Times!
Ποιος είναι ο Γιάννης Ραγκούσης (Πάρος) και ποιος ο Πολ Κρούγκμαν; Μην τα ισοπεδώνουμε όλα σας παρακαλώ.

Βούλγαρος πρωθυπουργός: “Σκοτώστε” την Ελλάδα τώρα!!! Πάρε φόρα μεγάλε και έλα…

mporisof

Το άμεσο κατ΄ουσίαν “θάνατο” της Ελλάδας ζητά από τους Ευρωπαίους Εταίρους ο ανυπόμονος και νευρικός Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορισόφ, λέγοντας με αγανάκτηση.
“Αντιτίθεμαι κατηγορηματικά σε οποιαδήποτε καθυστέρηση και συμβιβασμό” έναντι της Ελλάδας!
Ο Μπορισόφ, πρώην Αξιωματικός Εθνικής Ασφάλειας και Προπονητής Καράτε, διαμαρτύρεται για τον συνεχή παραγκωνισμό των θεμάτων της Βουλγαρίας, ένεκα της Ελληνικής Κρίσης, γεγονός που τον οδήγησε σε “έκρηξη” στις Βρυξέλλες, παρότι όμως η Σύνοδος Κορυφής δεν εξέτασε το Ελληνικό, αλλά το Λαθρομεταναστευτικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...