Σάββατο, 4 Ιουλίου 2015

ΡΟΥΚΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ FOCUS: Οι Σαμαράδες ζήτησαν να κλείσουν οι τράπεζες!

To τελευταίο της χαρτί παίζει η μασονία της ΕΚΤ – FT: «Κούρεμα» πάνω από 30% στις καταθέσεις άνω των 8.000 ευρώ!

kourema

Οι ελληνικές τράπεζες προετοιμάζουν σχέδια έκτακτης ανάγκης για ένα πιθανό “bain-in” των καταθετών εν μέσω φόβων ότι χώρα οδεύει προς την οικονομική κατάρρευση, αναφέρουν στους FT επιχειρηματίες και τραπεζίτες με γνώση του θέματος.
Τα σχέδια, που περιλαμβάνουν “κούρεμα” τουλάχιστον του 30% των καταθέσεων άνω των 8.000 ευρώ, δείχνουν όλο και πιο πιθανό σενάριο για τουλάχιστον μία τράπεζα, αναφέρουν οι πηγές.
ft_greek_banks
“Επρόκειτο να (το κούρεμα) πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο μίας συνολικής αναδιάρθρωσης του τραπεζικού τομέα μόλις η Ελλάδα επιστρέψει σε πρόγραμμα διάσωσης” αναφέρει μία πηγή. “Δεν είναι κάτι που θα συμβεί άμεσα”.
Αξιωματούχοι της ευρωζώνης αναφέρουν ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για την εκκαθάριση οποιασδήποτε ελληνικής τράπεζας ή την εκκίνηση ενός bail-in των καταθετών, μία διαδικασία που θα ξεκινούσε με την ΕΚΤ να κηρύσσει τις τράπεζες αφερέγγυες ή αποσύροντας τα δάνεια έκτακτης ανάγκης.

Και τέταρτη παρέμβαση στο Στε για το Δημοψήφισμα!


kalpiΚαι τέταρτη παρέμβαση στο Στε

Κατατέθηκε σήμερα άλλη μια παρέμβαση τριών δικηγόρων στην δίκη που γίνεται αυτή την στιγμή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου δύο πολίτες ζητούν την ακύρωση διεξαγωγής του δημοψηφίσματος.


Οι Αθηναίοι Δικηγόροι με την παρέμβασή τους εκθέτουν βήμα-βήμα τις πλημμέλειες της αίτησης ακύρωσης σε ένα δεκασέλιδο αναλυτικό κείμενο, όπου αναφέρονται εκτενώς τόσο για την συνταγματικότητα του Δημοψηφίσματος, όσο και για το γεγονός ότι ακολουθήθηκε η σωστή διαδικασία.

Στηρίζουν την παρέμβασή τους και το έννομο συμφέρον τους, όπως οι ίδιοι λένε «….εάν τυχόν γίνει δεκτός έστω και ένας λόγος ακυρώσεως θα απωλέσουμε το δικαίωμα να εκφράσουμε την άποψή μας για την διαχείριση του κρίσιμου, όπως άνω λεπτομερώς έχουμε παραθέσει, εθνικού θέματος, εν όψει και του γεγονότος, ότι το Δημοψήφισμα αποτελεί την ύψιστη μορφή Αμεσης Δημοκρατίας και έκφρασης της βούλησης της Λαϊκής Κυριαρχίας.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΤΥΧΑΙΟ!!! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΥΠΟΥΛΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΣ!! ΠΩΣ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΗΝ ΑΧΡΗΜΑΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ…! ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ! ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΙ;;;; TO ΧΑΡΑΓΜΑ;

atm

Πρίν καλά καλά τελειώσει ἡ Ἡμερίδα τῆς Ἑστίας Πατερικῶν Μελετῶν μέ θέμα «ΚΟΙΝΩΝΙΑ χωρίς ΜΕΤΡΗΤΑ. ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ἤ ΕΦΙΑΛΤΗΣ;» τήν Κυριακή 28/6/2015, ἀνακοινώθηκαν οἱ κεφαλαιακοί περιορισμοί (capital controls) στή χρήση τῶν μετρητῶν. Πρόκειται γιά μία ἄσχημη ἐξέλιξη στήν ἱστορία πού ξεκίνησε μέ τήν ἀναγγελία τοῦ δημοψηφίσματος.
Στό πλαίσιο τῶν κεφαλαιακῶν περιορισμῶν ἀνακοινώθηκε ὅτι:

Αλ. Ντούγκιν: Οι Ρώσοι βρίσκονται στο πλευρό των Ελλήνων…


«Οι Ρώσοι βρίσκονται στο πλευρό των Ελλήνων, δεν θα τους αφήσουμε μόνους στα δεινά τους, θα τους βοηθήσουμε και θα τους παράσχουμε κάθε στήριξη. Οι Βρυξέλλες και η φιλελεύθερη ηγεμονία επιδιώκουν να διαλύσουν την Ελλάδα. Εμείς θέλουμε να την σώσουμε. Πήραμε από τους Έλληνες την Πίστη, την γραμματεία και τον πολιτισμό. Φέρνουμε ευθύνη για τον ελληνικό λαό, ο οποίος είναι ο ιστορικός δάσκαλος των Ρώσων, ο ιδρυτής του πνευματικού και του λόγιου πολιτισμού μας. Φέρουμε ευθύνη για την Ευρώπη και πρέπει να υπάρξουμε εγγυητές της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας και της κυριαρχίας της».

ΑΦΟΥ Ο ΚΟΜΙΣΤΗΣ ΦΟΡΤΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΤΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΒΓΑΖΕΙ ΝΤΕΡΜΠΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ-ΤΙ ΠΟΣΟΣΤΑ ΔΙΝΕΙ Η ΦΥΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΥ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥ ΠΟΥ ΕΡΙΞΕ ΤΟΝ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ. ΔΗΜΟΣΚΟΠΟΣ Ο ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ!!!

vouli-gallop

Στην πρόθεση ψήφου της έρευνας, η οποία διενεργήθηκε το τελευταίο τριήμερο (1η με 3 Ιουλίου) σε δείγμα 1400 ψηφοφόρων, το 41,7% δηλώνει ότι θα ψηφίσει «Ναι», ποσοστό το οποίο είναι μόλις κατά 0,6% υψηλότερο από εκείνους που προτιμούν το «Όχι», το οποίο επιλέγει το 41,1% των ερωτηθέντων.

Παρέμβαση ΗΠΑ στο ΔΝΤ: Αποτύχατε! Βοηθήστε την Ελλάδα


Αιχμηρή κριτική στη Λαγκάρντ για τους χειρισμούς τη – Ντόμινο εξελίξεων στην παγκόσμια οικονομία αλλά και τη γεωστρατηγική ασκούν οι ΗΠΑ, λίγες ώρες μετά την παρέμβαση του ΠτΔ σε συνάντηση του με ομογενείς.
Ραγδαίες και ανατρεπτικές είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο ΗΠΑ – Γερμανίας, αφού το Κογκρέσο των ΗΠΑ με επιστολή που έρχεται τώρα στη δημοσιότητα έστειλε την πρώτη προειδοποίηση προς την Κριστίν Λαγκάρντ και κατ’ επέκταση στην Καγκελάριο Α.Μέρκελ.

Έντι Ράμα: Η Ευρώπη δεν συμπεριφέρεται σωστά στην Ελλάδα


Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, συμμετείχε, σήμερα (χθες), σε μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στα Τίρανα με θέμα την Εκπαίδευση, στην οποία συμμετείχαν διπλωμάτες και ξένοι εμπειρογνώμονες. Ο Έντι Ράμα τόνισε ότι το κύριο μέλημα της κυβέρνησής του είναι η εκπαίδευση και αυτή αποτελεί η άμεση προτεραιότητα και του ιδίου.

Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΘΕΩΡΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΟΙΚΙΑ


Martin SCHULZ EP President, press point on Cyprus
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης - Ο Martin Schulz είναι ο εκλεγμένος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Είναι υποτίθεται η κορυφή των δημοκρατικών θεσμών στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ο θεματοφύλακας αυτών των αξιών. Το πόσο υπολογίζει ο κύριος αυτός αυτούς τους θεσμούς, την δημοκρατία και το αναφαίρετο δικαίωμα των λαών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιλέγουν τις κυβερνήσεις τους, αγωνίζεται να το δείχνει καθημερινά με το να κάνει συνεχώς ωμές παρεμβάσεις στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας, προτρέποντας συνεχώς την ανατροπή της νόμιμης ελληνικής κυβέρνησης για τον σχηματισμό άλλης με ανθρώπους της απόλυτης εμπιστοσύνης του, ενώ δεν σταματά να προφητεύει τον όλεθρο για τους ανυπότακτους Έλληνες που επιμένουν να θέλουν οι… άθλιοι, να είναι κυρίαρχοι στον τόπο τους!

ΡΟΥΚΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ FOCUS: Οι Σαμαράδες τορπίλισαν την συμφωνία και ζήτησαν να κλείσουν οι τράπεζες!

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΚΡΙΣΗ, ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Πηγές ΔΝΤ: Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις προσπάθησαν να σταματήσουν τη δημοσιοποίηση της έκθεσης για το χρέος


IMF
Προσπάθειες να εμποδίσουν τη δημοσιοποίηση της προκαταρκτικής έκθεσης του ΔΝΤ κατέβαλαν κυβερνήσεις κρατών-μελών της Ευρωζώνης, υποστηρίζουν πηγές του Ταμείου, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Reuters. Υπενθυμίζεται ότι θέση της κυβέρνησης είναι ότι η έκθεση δικαιώνει την έκκλησή της προς τους ψηφοφόρους να απορρίψουν τους όρους της συμφωνίας που της προτάθηκε στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Σύμφωνα με το έγγραφο το ελληνικό χρέος δεν θα γίνει βιώσιμο εάν δεν υπάρξει μεγάλη απομείωσή του, ιδίως από τον επίσημο τομέα στην Ε.Ε., ενώ η Ελλάδα θα χρειαστεί επιπρόσθετη χρηματοδοτική υποστήριξη ύψους 50 δισεκ. ευρώ τα επόμενα τρία χρόνια.

Παππάς: Υπάρχει βάση για συμφωνία, μπορούμε να υπογράψουμε σε 48 ώρες


Παππάς: Υπάρχει βάση για συμφωνία, μπορούμε να υπογράψουμε σε 48 ώρες
«Το Eurogroup είπε ότι η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί. Δεν μπορούν να διαψεύσουν τις υποσχέσεις τους», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στο ιταλικό δημόσιο κανάλι «Rai Tre». «Υπάρχει ήδη μια βάση για συμφωνία, θα μπορούσαμε να την υπογράψουμε μέσα σε σαράντα οκτώ ώρες», πρόσθεσε ο υπουργός Επικρατείας, σύμφωνα με τον οποίο «η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να επιλέξει την οδό του δημοψηφίσματος, αφού σε καμία άλλη χώρα δεν επιβλήθηκαν τόσο σκληροί όροι» πρόσθεσε ο κ. Παππάς.

ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ


 ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ  ΠΟΛΕΜΟΣ
Α) ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΣ  ΠΟΛΕΜΟΣ
Β) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ  ΠΟΛΕΜΟΣ
Γ) ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ  ΠΟΛΕΜΟΣ
Δ) ΧΗΜΙΚΟΣ  ΠΟΛΕΜΟΣ
Ε) ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Ο Πολιτικός Πόλεμος σε όλο του το Μεγαλείο. Από τους Διεθνείς Συνωμότες και Οικονομικούς Δολοφόνους, όσο και από τους Εσωτερικούς Εθνοπροδότες και Εφιάλτες.
Αποτελεί ύψιστο χρέος των Εθνικών Δυνάμεων της Χώρας, η οριστική συντριβή και εξαφάνιση από το Πολιτικό Σκηνικό και τη Δημόσια ζωή της Χώρας όλων αυτών των τυχάρπαστων Εσωτερικών Εφιαλτών, οι οποίοι ασκούν καθημερινή και πολύμορφη Προπαγάνδα και Ψυχολογική εκβίαση σε όλο της το Μεγαλείο εναντίον του Έθνους και των Πολιτών.

Το μεγάλο παιχνίδι: Οι Μεγάλες Δυνάμεις υποδαύλισαν την ελληνική κρίση


11666029_10153324334427752_933767896834704050_n-e1435939568448
Του Γιώργου Καραμπελιά - Παρ’ ότι αμφιβάλω για τα υπολείμματα ευθυκρισίας τα οποία έχουν απομείνει στους Έλληνες μετά από πέντε χρόνια λιτότητας και πέντε μήνες οργουελιανού newspeak που μεταβάλει το μαύρο σε άσπρο και τανάπαλιν, θα συνεχίσω να επαναλαμβάνω μονότονα κάποιες αλήθειες στις οποίες επιμένω, όπως γνωρίζουν οι παλιότεροι αναγνώστες μας, ήδη από τις αρχές της κρίσης.
Το πρώτο και βασικό στοιχείο είναι πως στη Γερμανία και σ’ ένα μεγάλο μέρος της Βόρειας Ευρώπης υπάρχει ένα ισχυρότατο λόμπι το οποίο σε μια λογική οικονομικής πειθάρχησης επιδιώκει την εκδίωξη της Ελλάδας από την ευρωζώνη ή στην έσχατη περίπτωση την ολοκληρωτική εκπτώχευση και υποταγή της. Παράλληλα, ένα άλλο μεγάλο μέρος της Ευρώπης, για γεωπολιτικούς λόγους κυρίως, δεν επιθυμεί την έξωση της Ελλάδας.

Μεταμεσονύκτια διάψευση των FT για "κούρεμα καταθέσεων"


Image
Η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη διέψευσε λίγο μετά τα μεσάνυχτα το δημοσίευμα των Financial Times,σύμφωνα με το οποίο οι ελληνικές τράπεζες σε συνεργασία με την κυβέρνηση ετοιμάζουν σχέδια έκτακτης ανάγκης για ένα πιθανό κούρεμα των καταθέσεων, υπό το φόβο κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος.

"Ο πρωθυπουργός μπορεί να διακρίνει το φτύσιμο από τη βροχή;" Ποιος το είπε;

«Οδήγησε τη χώρα σε μια θεσμικά εκβιαστική διαδικασία, σε ένα πρωτοφανές «ταχύρρυθμο» δημοψήφισμα για ζήτημα πρωτίστως δημοσιονομικό, δηλαδή για ζήτημα που συνταγματικά απαγορεύεται να τεθεί σε δημοψήφισμα.
Διαβάστε το άρθρο του Ευάγγελου Βενιζέλου στο ΒΗΜΑ.

» Δίχασε την ελληνική κοινωνία την ώρα που χρειαζόταν εθνική ενότητα και συναίνεση.

» Διεκδικεί να εμφανιστεί ως εκπρόσωπος του «Όχι», ενώ μπορούσε να είναι εκπρόσωπος κατά τεκμήριο όλου του έθνους στη διαπραγμάτευση με τους πιστωτές και εταίρους.

Κάπως έτσι στο Φάληρο..Τη μέρα που έρχεται τη χαίρεσαι βέβαια και την ευγνωμονείς, αλλά νοιώθεις και πανικό μαζί, μην είναι η τελευταία. Ο πανικός -η νέα μορφή του σύννεφου- σκοτώνει και τις πιο ελπιδοφόρες στιγμές, δηλητηριάζει ό,τι καινούριο. Ένα τόσο σκοτεινό μέσα πώς να γεννήσει ιδέες; Θα βγω έξω, λέω, θα βγω και θα κλείσω πίσω μου τη πόρτα. Βγαίνω και τότε ξαφνικά μου κόβεται η ανάσα. Ο τρόμος που κυριαρχεί έξω στον κόσμο είναι σαν τον δικό μου εσωτερικό τρόμο. Οι άνθρωποι ζούνε -είτε το ξέρουν, είτε όχι- χωρίς ουσιαστικό μέλλον, μισιούνται, ο ένας θέλει να εξαφανίσει τον άλλον, μην του φάει το ψωμί που απομένει. Δεν ζούνε στα σύννεφα, αλλά και η πραγματικότητα ποτέ τόσο άγρια δεν είχε αποκαλυφτεί.

Η συγκέντρωση του ΟΧΙ στο Σύνταγμα με λήψη από drone [Βίντεο]

Δημοψήφισμα: Η έξυπνη παγίδα που σε πιάνει και από τις δυο πλευρές και σε οδηγεί στην πλήρη υποταγή.


Όποιος έχει μάτια ας διαβάσει και όποιος έχει μυαλό ας καταλάβει. Δεν ξέρω ποιος σκέφτηκε το δημοψήφισμα αλλά είναι τόσο...
dimopsifisma-1

Όποιος έχει μάτια ας διαβάσει και όποιος έχει μυαλό ας καταλάβει.
Δεν ξέρω ποιος σκέφτηκε το δημοψήφισμα αλλά είναι τόσο έξυπνη παγίδα που δεν θεωρώ ότι είναι ελληνική πατέντα.
Και είναι έξυπνη παγίδα γιατί:
1ον. Έφερε τον εθνικό διχασμό.
2ον . Πέτυχε τεράστιο πλήγμα στην ελληνική οικονομία αφού την ακινητοποίησε.
3ον. Καλλιέργησε τον φόβο.

HUGO DIXON : ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ »ΚΑΚΟΥ» ΚΑΙ ΤΟΥ »ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΣΧΗΜΟΥ»…

Οι Έλληνες την Κυριακή επιλέγουν μεταξύ του «κακού» και του «πραγματικά άσχημου». Αν ήμουν Έλληνας, που δεν είμαι, αν και...
ImageHandler.ashx_32

Οι Έλληνες την Κυριακή επιλέγουν μεταξύ του «κακού» και του «πραγματικά άσχημου». Αν ήμουν Έλληνας, που δεν είμαι, αν και μιλάω τη γλώσσα και είχα μια προγιαγιά Ελληνίδα, θα επέλεγα το «κακό» και θα ψήφιζα ναι.
Με τις φράσεις αυτές ξεκινά την στήλη του στο Reuters ο δημοσιογράφος Hugo Dixon, που έχει εντριφύσει όσο λίγοι στην ελληνική κρίση και που συχνά παρεμβαίνει στις εξελίξεις δημοσιοποιώντας τις εκτιμήσεις και τις πληροφορίες του.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗΣ


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης Η πιο τραγική ίσως φυσιογνωμία της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας αυτού του τόπου, είναι αυτή του Κωστάκη...

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η πιο τραγική ίσως φυσιογνωμία της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας αυτού του τόπου, είναι αυτή του Κωστάκη Καραμανλή.
Όταν εκλέχτηκε με πανηγυρικό τρόπο το 2004, την περίοδο που ο γερμανόφωνος Σημίτης είχε δώσει το χρυσό «δαχτυλίδι» του ΠΑΣΟΚ στον ΓΑΠ, βρέθηκε σε ένα περιβάλλον που υπόσχονταν πολλά για την πρωθυπουργία του.

ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ;


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης Πολλοί αυτές τις μέρες αναρωτιούνται πως φτάσαμε στην σημερινή κατάσταση. Πολλοί που κυκλοφορούν στους δρόμους με...
%CE%A6%CE%BF%CF%84%CE%BF

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Πολλοί αυτές τις μέρες αναρωτιούνται πως φτάσαμε στην σημερινή κατάσταση. Πολλοί που κυκλοφορούν στους δρόμους με τα κλειστά μαγαζιά με τις ουρές στις τράπεζες, αναρωτιούνται πως η άλλοτε αμέριμνη και «ευτυχισμένη» αυτή χώρα που οι κάτοικοι της το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν το πώς θα περάσουν πιο ωραία τις διακοπές τους, το που θα πάνε το βραδύ να φάνε, βρίσκετε σήμερα σε αυτή την τραγική κατάσταση. Πολλοί πολίτες αυτής της χώρας απορούν γιατί δεν μπορέσαμε να ορθοποδήσουμε μέσα σε πέντε χρόνια σκληρής λιτότητας, με τόσες οικονομικές και κοινωνικές απώλειες, χάριν όμως ενός προγράμματος που το μόνο που έφερνε, ήταν το σημερινό αδιέξοδο.

«Το ΔΝΤ πρέπει να παραβιάσει τους κανόνες του για να τιμωρήσει την Ελλάδα»


«Δεν βλέπω πως θα μπορούσε το ΔΝΤ να παραβιάσει τους κανόνες του μόνο για τιμωρήσει την Ελλάδα» δήλωσε νωρίτερα ο...
weisbrot-620x330

«Δεν βλέπω πως θα μπορούσε το ΔΝΤ να παραβιάσει τους κανόνες του μόνο για τιμωρήσει την Ελλάδα» δήλωσε νωρίτερα ο γνωστός οικονομολόγος Mark Weisbrot σημειώνοντας ότι “σύμφωνα με αυτούς τους κανόνες η Ελλάδα δικαιούται περίοδο χάριτος ενός μηνός πριν θεωρηθεί ότι βρίσκεται σε καθεστώς αθέτησης πληρωμών».
Ο διευθυντής του αμερικανικού Κέντρου Οικονομικών και πολιτικών Ερευνών (CERP) υπενθυμίζει ότι το Σεπτέμβριο του 2003 η κυβέρνηση της Αργεντινής «έχασε μια πληρωμή αλλά υπήρξε περίοδος χάριτος και την αμέσως επόμενη εβδομάδα το ΔΝΤ υπαναχώρησε από τις απαιτήσεις του και προσέφερε νέο δάνειο με το οποίο η Αργεντινή μπορούσε να εκπληρώσει τη δανειακή της υποχρέωση».
Τα βήματα που ακολουθούνται σε αυτές τις περιπτώσεις συνοψίζει το Zerohedge
unnamed

Ισλαμική Αντιδημοκρατική Δράση στα Σύνορα της Ελλάδας


Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος Σύμφωνα με πληροφορίες, το Εφετείο της Φιλιππούπολης αποφάσισε την αύξηση της ποινής κάθειρξης κατά ένα επιπλέον...
islamic

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Εφετείο της Φιλιππούπολης αποφάσισε την αύξηση της ποινής κάθειρξης κατά ένα επιπλέον έτος για τον ιμάμη Αχμέντ Μουσά.
Ο Γενικός Μουφτής της Βουλγαρίας, Μουσταφά Χατζή, δήλωσε ότι η απόφαση ενορχηστρώθηκε από τα ΜΜΕ και τις διωκτικές αρχές και συνιστά διακριτική μεταχείριση σε βάρος των μουσουλμάνων.
Ο Μουσά, ο οποίος ήταν ιμάμης στο Τζαμί Αμπού Μπεκίρ στο Πάζαρτζικ, θα πρέπει να εκτίσει ποινή φυλάκισης πέντε ετών και να πληρώσει πρόστιμο 5000 λέβα. Ο Μουσά και οι κατηγορούμενοι στη «δίκη των 13 ιμάμηδων», είχαν κριθεί ένοχοι για συμμετοχή στην μη αναγνωρισμένη ισλαμιστική οργάνωση Al-Waqf Al- Islami η οποία διέδιδε ισλαμική αντιδημοκρατική ιδεολογία στις περιοχές του Πάζαρτζικ, του Σμόλιαν και του Μπλαγκόεβγκραντ.
Το Εφετείο ακύρωσε ακόμη τις ποινές με αναστολή που είχαν επιβληθεί για άλλα δύο μέλη της εν λόγω ομάδας, τον Αμπντουλάχ Σαλί, περιφερειακό μουφτή του Πάζαρτζικ και τον Σαϊντ Μουτλού, ιμάμη της Σάρνιτσα, οι οποίοι πλέον καλούνται να καταβάλουν πρόστιμα 3000 και 4000 λέβα αντίστοιχα. Οι ποινές για τα υπόλοιπα δέκα άτομα, που προέβλεπαν επιβολή προστίμων διατηρήθηκαν.
Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων, δήλωσαν ότι θα προσφύγουν κατά της απόφασης στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Σύμφωνα με ανάλυση μας στο pentapostagma.gr, η δράση των συγκεκριμένων μουσουλμάνων σε μια περιοχή εγγύτατα και με εύκολη πρόσβαση προς την Ελλάδα προβληματίζει και θα πρέπει να εξετάζεται με προσοχή από τη χώρα μας. Ειδικά οι συνθήκες αναταραχής που ζούμε σήμερα, προσφέρονται όσο ποτέ για τέτοιες αντεθνικές δράσεις.

Ένα γιγάντιο «όχι» πάνω στο Λυκαβηττό


Υποστηρικτές του «όχι» στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου ανάρτησαν γιγαντιαίο πανό στον λόφο του Λυκαβηττού με σύνθημα, τόσο στα ελληνικά...
ena-gigantio-ochi-pano-ston-lykavitto

Υποστηρικτές του «όχι» στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου ανάρτησαν γιγαντιαίο πανό
στον λόφο του Λυκαβηττού με σύνθημα, τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά, «Όχι στη λιτότητα και το φόβο».
news.in.gr

Goldman Sachs: «Ακόμη και με “Όχι” η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ»!

goldman

Το «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής δεν συνεπάγεται την αυτόματη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, επισημαίνει η Goldman Sachs, σύμφωνα με νέα έκθεση για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα εκτιμά ότι το «όχι» στο δημοψήφισμα, αν και θα έχει αρνητική επίδραση στις αγορές, δεν πρόκειται να οδηγήσει αυτόματα στο Grexit.
Όπως εξηγεί, εάν επικρατήσει το «όχι» οι ευρωπαϊκές αρχές ούτε θα επεκτείνουν τη βοήθεια προς την Ελλάδα, αλλά ούτε και θα προχωρήσουν σε ένα νέο γύρο διαπραγματεύσεων, προσφέροντας ευνοϊκότερους όρους στην ελληνική κυβέρνηση.

Απεργάζονται ανατροπή της κυβέρνησης για να αναγκαστεί η κοινωνία να αποδεχτεί τη σκλαβιά της


ff515-propaganda

Γράφει ο Μαγια

Έχουμε πόλεμο! Οι οικονομικοί εισβολείς δεν ορρωδούν προ ουδενός. Απεργάζονται, απροκάλυπτα πλέον, την ταπείνωση και εξαθλίωση της κοινωνίας και την υποταγή της χώρας. Ζητούν επί πίνακι την κεφαλήν του Αλέξη Τσίπρα.

Επιδιώκουν να ρίξουν την Ελληνική κυβέρνηση, ώστε να αναγκαστεί η κοινωνία να αποδεχτεί τη σκλαβιά της.
Σε κάθε βήμα πίσω που κάνει η κυβέρνηση, ζητούν άλλα δέκα. Τα θέλουν όλα και δεν δίνουν τίποτα. Θέλουν να γονατίσουν τη χώρα και να συντρίψουν την Αριστερά, αφού προηγουμένως την διασύρουν οριστικώς και αμετακλήτως, ώστε να μην ξανασηκώσει κεφάλι, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Πίσω από το μένος κατά της Ελλάδος βρίσκεται το μίσος κατά του ΣΥΡΙΖΑ, που ήρθε στην εξουσία για να αμφισβητήσει την πολιτική της βαρβαρότητας.

ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ… Ένα άρθρο που πρέπει να διαβάσουν..!!!

xristodoulos

Με ρωτούν φίλοι,αν ζούσε σήμερα ο Χριστόδουλος τί θέση θα κρατούσε στο δημοψήφισμα. θέλω να τους πώ ότι είμαι πολύ μικρός για να εκφράσω την γνώμη του με ακρίβεια! Αλλά…
επειδή τον γνώρισα από παιδάκι και μέχρι το τέλος Του ήμουν κοντά Του, μπορώ να αποτολμήσω και να εκφράσω, έστω κατά προσέγγιση, αυτό που θα έκανε!
Πρώτον: ο Χριστόδουλος προφήτευσε τα δεινά μας! Μίλησε πρώτος για την Ευρώπη των δύο ταχυτήτων, την Ευρώπη των ισχυρών και των αδυνάτων! Μίλησε για τους ευρωληγούρηδες που μάστιζαν τότε τα ΜΜΕ και κατήγγειλε με θάρρος τους τραπεζίτες που θα μας κυβερνούν και θα μας κάνουν ό,τι θέλουν!

«Βολεμένος» #NAI #OXI #Alithines_Istories


SYNTAGMA
Αγαπητέ Πιτσιρίκο, είμαι 26 χρονών «βολεμένος». Μεγάλωσα με τα λεφτά του μπαμπά, χωρίς να είναι πολλά, αλλά ούτε και λίγα.
Στα 24 μου άνοιξα μια επιχείρηση που λειτουργεί σχεδόν 2 χρόνια με ακαθάριστο τζίρο 300.000 ευρώ το χρόνο.
Απασχολώ 15-20 άτομα, ανάλογα το φόρτο εργασίας και έχω ρίξει αγώνα για να διατηρήσω την επιχείρηση στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα.
Αν ψηφίσω Όχι ξέρω ότι κατά πάσα πιθανότητα, αν μείνουν παγωμένες οι εισαγωγές, θα κλείσει η επιχείρηση.

«ΆΚΟΥ ΠΥΡΡΟ.. ΣΕ ΦΤΥΝΩ» κατάμουτρα!!! Διαβάστε το πριν οι εσατζήδες του πολιτικού και δημοσιογραφικού συστήματος το κατεβάσουν!

dimas-pyrros

Διάβασα το… παράπονό σου, ότι “μου είπανε ότι είμαι Αλβανός και δεν έχω το δικαίωμα να μιλάω“. Απ’ όπου κι αν είσαι έχεις δικαίωμα να μιλάς κι όποιος επιχειρήσει να σου το στερήσει είναι απλά ρατσιστής (δηλαδή βλάκας). Με άγγιξαν τα λόγια σου… Είπες: “Εγώ πράγματι μεγάλωσα στην Αλβανία. Κι επειδή έζησα ό,τι γινόταν εκεί, αρνούμαι την αλβανοποίηση στην οποία οδηγείται η ελληνική κοινωνία.

Λ. Μοζεσντοτίρ: Μη φοβάστε Έλληνες – Το ΌΧΙ έσωσε την Ισλανδία!


iceland-viking-history-IMF-CDS-BANK
Στο άκουσμα της είδησης για το ελληνικό δημοψήφισμα, η Λίλια Μοζεσντοτίρ, οικονομολόγος και πρώην βουλευτής του ισλανδικού κοινοβουλίου, ανακάλεσε στη μνήμη της, τις έντονες συζητήσεις εντός και εκτός Ισλανδίας για τα δύο δημοψηφίσματα που διεξήχθησαν το 2010 και το 2011 στη χώρα, για την υπόθεση Icesave.

ΒΡΕ ΔΕ ΠΑΤΕ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ!!! Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΕΛΝΕΙ MILKA «LILA PAUSE» KAI KINDER ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!! ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ!ΠΟΣΟ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ!!!

merkel schokalade

Τη δημιουργία ειδικήςεπιτροπής για τη διαμόρφωση πακέτου ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Ελλάδα φαίνεται να εξετάζει η γερμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με τη Handelsblatt.
Σε δημοσίευμα της η γερμανική εφημερίδα σημειώνει πως το Βερολίνο προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Ελλάδα.
Όπως εξηγεί, ήδη έχει υπάρξει μια πρώτη επαφή εκπροσώπων διάφορων υπουργείων, ώστε να δουν τις δυνατότητες που υπάρχουν.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...