Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015

Είναι η Δημοκρατία, ηλίθιε, στα χέρια οικονομικών δολοφόνων


Δείτε, ένα ένα, τα πρόσωπα της εικόνας. Πως κοιτάει η Μέρκελ όλους εμάς, πως την κοιτάζει ο Φρανσουά στα μάτια και ο Τουσκ τον Φρανσουά, και πως το πρόσωπο του Τσακαλώτου έχει σπάσει παρακολουθώντας τον Αλέξη να υπογράφει την συνθηκολόγηση. Κι όλα αυτά, υπό την σκέπη της σημαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Δείτε, ένα ένα, τα πρόσωπα της εικόνας. Πως κοιτάει η Μέρκελ όλους εμάς, πως την κοιτάζει ο Φρανσουά στα μάτια και ο Τουσκ τον Φρανσουά, και πως το πρόσωπο του Τσακαλώτου έχει σπάσει παρακολουθώντας τον Αλέξη να υπογράφει την συνθηκολόγηση. Κι όλα αυτά, υπό την σκέπη της σημαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Δείτε, ένα ένα, τα πρόσωπα της εικόνας. Πως κοιτάει η Μέρκελ όλους εμάς, πως την κοιτάζει ο Φρανσουά στα μάτια και ο Τουσκ τον Φρανσουά, και πως το πρόσωπο του Τσακαλώτου έχει σπάσει παρακολουθώντας τον Αλέξη να υπογράφει την συνθηκολόγηση. Κι όλα αυτά, υπό την σκέπη της σημαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Από τον Ρεμπελίσκο

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΜΕ ΤΙΣ “ΕΥΛΟΓΙΕΣ” ΤΟΥ ΣΟΙΜΠΛΕ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ I.O.U; ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ “ΚΟΥΡΕΜΑ” ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ…

soimple


Τι είναι τα IOU και ποιοι οι κίνδυνοι;
Τα IOU θα είναι ένα χρεόγραφο το οποίο θα χρησιμοποιείται παράλληλα με το κεντρικό νόμισμα της χώρας και θα διασφαλίζει την αποπληρωμή συγκεκριμένου ποσού στον κάτοχό τους.
Θα εκδίδονται από το Δημόσιο και πάνω τους θα αναγράφεται η ημερομηνία έκδοσης, το ποσό οφειλής και το όνομα του δικαιούχου.
Τέτοιου είδους χαρτιά θα συναλλάσσονταν στη δευτερογενή αγορά με μεγάλη έκπτωση έναντι του ευρώ, και θα μετατρέπονταν σε «νόμισμα», παράλληλα με το ευρώ.
Δεν θα γίνονταν ευρέως αποδεκτά -πχ σε καταστήματα- αλλά θα χρησιμοποιούνταν για την αποπληρωμή λογαριασμών προς το κράτος, τουλάχιστον αρχικά.
Η εισαγωγή ενός νέου νομίσματος, μαζί με το ευρώ, μπορεί να αποδειχθεί προβληματική, με προφανή κίνδυνο υπερπληθωρισμού.

Η επόμενη μέρα για την Αριστερά @anemosanti Posted by netakias.com on 14 Ιουλίου 2015 in #BloggersΟ Αλέξης Τσίπρας δεν είχε άλλη επιλογή από τον επώδυνο συμβιβασμό. Πως θα αποκαταστήσει τώρα τη βαριά πληγωμένη τιμή της Αριστεράς; Τα μέτρα του μνημονίου έτσι κι αλλιώς δεν μπορούν να εφαρμοστούν.
Ας ψηφιστούν λοιπόν απ όλους τους βουλευτές της κυβέρνησης  και παράλληλα ενωμένοι να προχωρήσουν σε σχέδιο απεγκλωβισμού ως μονόδρομο….ίσως τότε να το ξανασκεφτούν οι Ευρωπαίοι.
Το ότι η Αριστερά δεν θα είχε μια εύκολη θητεία αυτή την «πρώτη φορά» το γνωρίζαμε όλοι. Ισως βέβαια να μην υπολογίζαμε την ένταση του πολέμου που θα δεχόταν η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό μέτωπο. Η αλήθεια είναι ότι κατά παράδοξο τρόπο η νίκη της 25ης Ιανουαρίου δεν ήρθε ως επισφράγιση της επικράτησης ενός αριστερού μαζικού κινήματος. Συνέβη το αντίστροφο.

ΌΛΑ ΤΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ! ΜΕΤΡΟΥΝ ΤΑ «ΚΟΥΚΙΑ» ΤΩΝ ΔΙΑΡΡΟΩΝ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ.ΠΟΣΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ . ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

ΧΙΟΘΜΟΡ

Στις 10 αύριο το πρωί ξεκινάει η κοινή συνεδρίαση των τεσσάρων αρμόδιων Επιτροπών για τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου με τις επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.
Η συνεδρίαση, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Βουλής Γιάννη Μπαλάφα αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τη μία ώστε μέχρι τις δύο να έχει συνταχθεί η εισηγητική έκθεση προς την Ολομέλεια προκειμένου να ξεκινήσει αμέσως η συζήτηση του νομοσχεδίου.
Η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής για τα νομοσχέδια που εισάγονται με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος δεν μπορεί να ξεπεράσει τις 10 ώρες.

Μια ολόκληρη εποχή τελειώνει με κρότο και λυγμούς


Ανεξάρτητα απο τα «όχι» και τα «ναι» του δημοψηφισματος το μόνο σίγουρο είναι πως πια όλοι με όλους πρέπει να συστηθούμε ξανά | EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
Ανεξάρτητα απο τα «όχι» και τα «ναι» του δημοψηφισματος το μόνο σίγουρο είναι πως πια όλοι με όλους πρέπει να συστηθούμε ξανά | EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ντίνα Δασκαλοπούλου

Μοιάζει με σεισμό, τόσο δυνατό σαν να μετακινήθηκαν όλες οι πλάκες της Γης. Η πρώτη αριστερή κυβέρνηση υπογράφει Μνημόνιο μία μόλις εβδομάδα μετά το δημοψήφισμα και το «όχι» του λαού, όταν η χώρα βρισκόταν αντιμέτωπη με το δίλημμα υποταγή ή χάος.

«Οι Έλληνες δεν χρωστάνε τίποτα – Σας κοροϊδεύουν ...το χρέος είναι απάτη» !!!


http://www.briefingnews.gr/media/k2/items/cache/2db724e33db85af3ad6a602afdf4f119_M.jpgΟ Lyndon LaRouche είναι Αμερικανός πολιτικός ακτιβιστής και ιδρυτής του κινήματος LaRouche, ο οποίος μέσα στο άρθρο του αναπτύσσει την άποψη ότι το χρέος της Ελλάδας είναι πλασματικό. «Το Ελληνικό χρέος δεν είναι ως επί το πλείστον ελληνικό χρέος. Το χρέος το οποίο η Γερμανία και άλλες χώρες απαιτούν να πληρώνεται αφορούν χρήματα που οι Έλληνες δεν πήραν! Έτσι, οι Έλληνες δεν οφείλουν αυτά τα χρήματα. Πρόκειται για απάτη, γιατί οι Έλληνες δεν επιβαρύνονται με το χρέος». Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν οι Αμερικανοί για την Ελλάδα και «το χρέος της» είναι πως η νέα ελληνική κυβέρνηση ζητά από την Ευρωπαϊκή Ένωση να σταματήσει να τη διοικεί μέσω Wall Street-Λονδίνου και να κάνει δυνατή την οικονομική ανάπτυξη και πάλι στην Ευρώπη.

Έρευνα από ΗΠΑ κατά Deutsche Bank για διαφθορά στη… Ρωσία #BoycottGermany


wpid-20150714122820 (1)

Οι αμερικανικές αρχές άρχισαν νέα έρευνα σε βάρος της γερμανικής τράπεζας Deutsche Bank για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα από τη Ρωσία, μετά την απόπειρα χρηματισμού ενός χρηματομεσίτη στη Μόσχα, δήλωσαν χθες στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγές ενήμερες για την υπόθεση.

Διπλωματικός όλεθρος για τη Γερμανία αυτή η συμφωνία…


Αν και το Βερολίνο δείχνει ότι επέβαλε το μεγαλύτερο μέρος των απαιτήσεών του στην Ελλάδα, πληθύνονται στη Γερμανία οι φωνές που χαρακτηρίζουν αυτήν την επιτυχία διπλωματικό “όλεθρο”, που απειλεί να αμαυρώσει την εικόνα που με τόσο κόπο έκτισε η χώρα.
ΠΗΓΗ: http://www.imerisia.gr/
“Μέσα σε ένα σαββατοκύριακο, η γερμανική κυβέρνηση κατέστρεψε πολλές δεκαετίες διπλωματίας”, έγραφε χθες η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Der Spiegel αναφερόμενο σε μία λίστα “φρικαλεοτήτων” που είχαν ως στόχο την “ταπείνωση” της Ελλάδας.

Ευρώ ή δραχμή


Ταυτίζουν την Ευρώπη με το ευρώ. Είναι ένα ενδιαφέρον πείραμα που είναι αμφίβολο αν στο τέλος θα πετύχει. Οι περισσότερες...
707c57ba9b8e4eb0a47a609c7529be96

Ταυτίζουν την Ευρώπη με το ευρώ. Είναι ένα ενδιαφέρον πείραμα που είναι αμφίβολο αν στο τέλος θα πετύχει. Οι περισσότερες πιθανότητες είναι εναντίον μιας Ευρώπης που έχει βάλει το κάρο (ευρώ) μπροστά από το άλογο (Ευρωπαϊκή Ένωση). Η προσωπική μου άποψη είναι ότι η Ελλάδα δεν μπορούσε να συμμετέχει στο ευρώ και την είχα διατυπώσει δημόσια από την πρώτη στιγμή. Το ίδιο λάθος, όμως, είναι να βγούμε αυτήν τη στιγμή από το ευρώ και να υιοθετήσουμε τη δραχμή.
Το εθνικό νόμισμα δεν φέρνει από μόνο του ανάπτυξη και είναι λάθος να υποστηρίζει κανείς ότι με την υιοθέτησή του θα τρώμε με χρυσά κουτάλια. Είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για οικονομίες που παράγουν. Σίγουρα όχι για την ελληνική, επειδή η ελληνική οικονομία δεν είναι εξαγωγική.
Αν θέλουμε, λοιπόν, να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να μπορούμε να επιλέξουμε κάποια στιγμή στο μέλλον τον δρόμο που θα μας συμφέρει, δεν έχουμε παρά να στρωθούμε στη δουλειά για να δημιουργήσουμε μια ισχυρή παραγωγική βάση. Κι έπειτα κουβεντιάζουμε.
Είναι απαραίτητο να έχουμε επιλογές. Αυτό που δεν μπορούμε να κάνουμε είναι να χρεωθούμε πολιτικά ένα κτύπημα στην Ευρωζώνη. Δεν αντέχει η μικρή Ελλάδα να σηκώσει ένα τόσο μεγάλο παιγνίδι. Και κάποια στιγμή θα πρέπει εκείνοι που εμπνεύστηκαν αυτή την ατυχή τακτική να απολογηθούν για τις ευθύνες τους.
Στο ερώτημα ευρώ ή δραχμή η σωστή απάντηση είναι ευρώ. Αλλά ταυτόχρονα προετοιμαζόμαστε για τη δραχμή. Ή καλύτερα προετοιμαζόμαστε για πιθανή αποτυχία της Ευρώπης του ευρώ. Κι εν πάση περιπτώσει, η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας δεν θα μας βγει σε κακό! Ας θριαμβεύσει το ευρώ και εμείς και πάλι κερδισμένοι θα είμαστε.
Να δώσουμε ένα παράδειγμα. Ο τουρισμός είναι μια επιδοτούμενη δραστηριότητα. Να μην ξεχνάτε ότι το ταμείο ανεργίας καλύπτει οικονομικά τους εργαζομένους στον τουρισμό για τη χειμερινή περίοδο. Θα υπήρχε όφελος αν τα ξενοδοχεία αγόραζαν ελληνικά προϊόντα. Αλλά πώς να αγοράσουν, όταν αυτά δεν παράγονται; Έτσι, επιδοτούμε μια δραστηριότητα με το υστέρημα του ελληνικού λαού για να ταΐσουμε τον Γερμανό με γερμανικό βούτυρο και κρέας!
Θανάσης Μαυρίδης
capital.gr

Ανάλυση Stratfor > "Δεν υπήρξε ποτέ επιλογή Grexit! Η Γερμανία "έπαιξε" με τις ελληνικές φοβίες"!

Image
Η Γερμανία έκανε επίθεση όχι στην ελληνική κυβέρνηση αλλά στον ίδιο τον ελληνικό λαό στον οποίο ξεκάθαρα είπαν “δεν σας εμπιστευόμαστε”. Απέναντί του έκαναν μια επίδειξη “γερμανική ισχύος” από τα παλιά. Από ένα παρελθόν που όλοι θέλαμε να πιστέψουμε ότι οι Γερμανοί το είχαν αφήσει πίσω οριστικά . Κάναμε λάθος. Η εικόνα της ελληνογερμανικής σύγκρουσης όπως την “βλέπει” το αμερικανικό think tank Stratfor δεν είναι καθόλου κολακευτική για το Βερολίνο. Το συμπέρασμα της ανάλυσης είναι ότι ποτέ η Γερμανία δεν είχε πιστέψει την επιλογή του Grexit! “Έπαιξε” με τις “φοβίες” .

Οι παγκόσμιοι απατεώνες ξαναχτυπούν – για ξέπλυμα η Deutsche Bank


Οι αμερικανικές αρχές άρχισαν νέα έρευνα σε βάρος της γερμανικής τράπεζας Deutsche Bank για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα από τη Ρωσία, μετά την απόπειρα χρηματισμού ενός χρηματομεσίτη στη Μόσχα, δήλωσαν χθες στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγές ενήμερες για την υπόθεση.

Έκθεση – κόλαφο του ΔΝΤ αποκαλύπτει το Ρόιτερς: Το πρόγραμμα θα καταρρεύσει…


fourth reich
…Εάν δεν δοθεί 30ετής περίοδος χάριτος για την αποπληρωμή των δανείων.

Επικαλείται μυστική έκθεση του ΔΝΤ στις αποφάσεις για τον ESM και το ύψος χρηματοδότησης που θα χρειαστεί η Ελλάδα.

(Reuters) – Greece will need debt relief far beyond what euro zone partners have been prepared to consider due to the devastation of its economy and banks in the last two weeks, a confidential study by the International Monetary Fund seen by Reuters shows.

The updated debt sustainability analysis was sent to euro zone governments late on Monday, hours after Athens and its 18 partners agreed in principle to open negotiations on a third bailout program of up to 86 billion euros in return for tougher austerity measures and structural reforms.

«The dramatic deterioration in debt sustainability points to the need for debt relief on a scale that would need to go well beyond what has been under consideration to date – and what has been proposed by the ESM,» the IMF said, referring to the European Stability Mechanism bailout fund.

European countries would have to give Greece a 30-year grace period on servicing all its European debt, including new loans, and a very dramatic maturity extension, or else make explicit annual fiscal transfers to the Greek budget or accept «deep upfront haircuts» on their loans to Athens, the report said.

(Editing by Paul Taylor)

Η Τουρκία απέναντι στην ελληνική κρίση


Του Κώστα Ράπτη - Συμπάθεια σε επίπεδο κοινής γνώμης, ανησυχία στους ανθρώπους της αγοράς, αλλά και αναζήτηση από την πολιτική ηγεσία ευκαιριών να καταγραφούν (γεω)πολιτικά κέρδη. Αυτό είναι το τρίπτυχο που περιγράφει τις τουρκικές αντιδράσεις απέναντι στην ελληνική κρίση, καθώς αυτή φθάνει τη δραματική της κλιμάκωση. Το γιατί ο πληθυσμός της γείτονος δείχνει κατανόηση για τα δεινά της Ελλάδας ασφαλώς δεν είναι άσχετο με το γεγονός ότι είναι πρόσφατη η κρίση της τουρκικής οικονομίας το 2011, που επέφερε οδυνηρές αναδιαρθρώσεις υπό την καθοδήγηση του ΔΝΤ και παρεμπιπτόντως σάρωσε όλο το προηγούμενο πολιτικό σκηνικό.

Ντάισελμπλουμ: Προβλέπω ότι στο μέλλον θα έχουμε προβλήματα με την Ελλάδα

Ντάισελμπλουμ: Προβλέπω ότι στο μέλλον θα έχουμε προβλήματα με την Ελλάδα
Μπορεί Ευρωπαίοι και Αθήνα να συμφώνησαν αρχικά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι βλέπουν με αισιοδοξία τη μελλοντική σχέση των δύο πλευρών. Τουλάχιστον όχι ο Γερούν Ντάισελμπλουμ. Ο επικεφαλής του Eurogroup προέβλεψε περισσότερα προβλήματα στο μέλλον με την Ελλάδα, εξαιτίας των αξιολογήσεων για το νέο πρόγραμμα, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι έδωσε ωραίες αλλά ψεύτικες υποσχέσεις στον λαό αλλά και πως δυσκόλευε τις διαπραγματεύσεις με τις κινήσεις του, ενώ ξεκαθάρισε- αν δεν είχε γίνει σαφές με όλα αυτά- ότι δεν τρέφει καμία συμπάθεια για την ελληνική κυβέρνηση.
«Θα υπάρχουν δυσλειτουργίες. Είναι ένα τριετές πρόγραμμα και θα αξιολογούμε κάθε χρόνο ξεχωριστά. Προβλέπω ότι θα έχουμε προβλήματα στο μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά.  

Τι άλλο θα ακούσουμε: Πώς αποκαλεί την Ζ.Κωνσταντοπούλου ο Ν.Φίλης;

Αν νομίζετε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που απασχολεί τον Αλ. Τσίπρα είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου και πώς θα διαχειριστεί τις εργασίες της Βουλής έως την Τετάρτη, κάνετε λάθος.
Ο μεγαλύτερος πρωθυπουργικός πονοκέφαλος ακούει στο όνομα Παναγιώτης Λαφαζάνης: «Η Ζωή δεν μας απασχολεί προς το παρόν, άλλωστε δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ, είναι σώγαμπρος στον ΣΥΡΙΖΑ και έμαθε την Αριστερά από τη Βουλή, ενώ ο Λαφαζάνης είναι σάρκα από τη σάρκα μας, σάρκα της Αριστεράς» μου έλεγε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Ν. Φίλης, σε ένα ακόμα ξέσπασμά του εναντίον της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που μόλις λίγες ώρες αργότερα την κατηγόρησε ότι κοινοβουλευτικά συμπλέει με τους χρυσαυγίτες. 

Από τον ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ

Οι ώρες της βαθειάς απογοήτευσης!

Η Ελλάδα  έφυγε από την Ευρώπη, αν και παρέμεινε.
Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανετράπη από την κυβέρνηση, μετά από το πραξικόπημα που σχεδίασαν ο Σόιμπλε και η Μέρκελ συνεπικουρούντων των Ντράγκι, Ντάισεμπλουμ και του εγχώριου συστήματος.
Διότι όταν εσύ παλέυεις για μία καλύτερη συμφωνία και ο Θεοδωράκης εδώ υπογράφει την όποια συμφωνία του φέρεις, όταν ο Μεϊμαράκης ζητά από τον Πρωθυπουργό να σταματήσει τους τακτικισμούς και να υπογράψει και όταν η Γεννηματά ουρλιάζει υπέγραψε γρήγορα, όταν στην Ελλάδα υπάρχουν πολιτικοί έτοιμοι να υπογράψουν τα πάντα, γιατί οι Ευρωπαίοι να βάλουν φρένο στις απαιτήσεις.;

Το "Κουτί Πανδώρας" αποκαλύπτει τη λίστα των δημοσιογράφων που τα έπαιρνε από το ΚΕΕΛΠΝΟ

Στο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ κατέθεσε λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι την πλήρη λίστα με τα ονόματα δημοσιογράφων, εκδοτών και ιδιοκτητών ΜΜΕ και sites που μοιράστηκαν περίπου 28 εκατομμύρια ευρώ μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ προκειμένου να προωθήσουν συγκεκριμένες καμπάνιες κάνοντας την ίδια στιγμή επιθέσεις στο κυβερνητικό έργο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έπραξε αυτό που δήλωσε αμέσως μετά τη λήξη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος για κατάθεση της «χρυσής» λίστας δημοσιογράφων.

Τσίπρας: "Δεν είχα κρυφό σχέδιο για επιστροφή στη δραχμή"

Ειλικρινής εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός ως προς τις πληροφορίες για σχέδιο που αφορά εθνικό νόμισμα στην συνέντευξή του στην ΕΡΤ. Ο πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι δεν είχε κανένα τέτοιο σχέδιο, ξεκαθάρισε ότι δεν είχε κρυφό σχέδιο για εθνικό νόμισμα και ότι δεν υπήρχε plan b, ενώ όσον αφορά τους εσωκομματικούς αμφισβητίες, επισήμανε ότι ο καθένας παίρνει την ευθύνη του και θα δει τι θα πράξει...

Independent: Πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Goldman Sachs αποκαλύπτει την απάτη Σημίτη


ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΚΟΛΟΣΣΟΥ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΩΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΣΤΗ ΔΙΚΗ! Πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος...
ps1

ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΚΟΛΟΣΣΟΥ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΩΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΣΤΗ ΔΙΚΗ!
Πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Goldman Sachs, της τράπεζας που οδηγεί τον παγκόσμιο καπιταλισμό, αφανίζει και δημιουργεί εθνικές Οικονομίες φέρνει στο φως της δημοσιότητας την απάτη Σημίτη – Παπαντωνίου και προτρέπει την ελληνική κυβέρνηση να κινηθεί νομικά ενάντια του τραπεζικού κολοσσό που, εν πολλοίς, οδήγησε τη χώρα στη σημερινή, τραγική οικονομική κατάσταση.

Telegraph: Γιατί όλη η Ευρώπη θα έπρεπε να επιστρέψει στη δραχμή. Το πρώτο κοινό νόμισμα ήταν ελληνικό


Καθώς είναι σε εξέλιξη το θρίλερ της διαπραγμάτευσης για το ελληνικό ζήτημα και πολλοί ανησυχούν για τον κίνδυνο ενός Grexit...
n-STATER-GREEK-large5701

Καθώς είναι σε εξέλιξη το θρίλερ της διαπραγμάτευσης για το ελληνικό ζήτημα και πολλοί ανησυχούν για τον κίνδυνο ενός Grexit και επιστροφής της χώρας μας στη δραχμή, δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph παρουσιάζει μια…διαφορετική άποψη, τιτλοφορούμενο «Γιατί όλοι στην Ευρώπη θα έπρεπε να υιοθετήσουν τη δραχμή» (Why everyone in Europe should adopt the drachma), αναφερόμενο στην αρχαιότητα και την εξάπλωση των ελληνικών νομισμάτων στην Ευρώπη- φτάνοντας μέχρι τη Μεγάλη Βρετανία- κατά την εποχή της παντοδυναμίας του ελληνικού πολιτισμού.

Νέα δόση ύψους 455 εκατ. ευρώ πρέπει να αποπληρώσει η Ελλάδα προς το ΔΝΤ


Εως τις 20 Ιουλίου η χώρα μας πρέπει να πληρώσει 5,5 δισ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι ο λογαριασμός ανεβαίνει...
DNT-600x260

Εως τις 20 Ιουλίου η χώρα μας πρέπει να πληρώσει 5,5 δισ. ευρώ.
Αυτό σημαίνει ότι ο λογαριασμός ανεβαίνει κατακόρυφα μια και την επόμενη Δευτέρα 20 Ιουλίου λήγει το πρώτο μεγάλο πακέτο «ακούρευτων» ελληνικών ομολόγων που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιο της ΕΚΤ (2,1 δισ. ευρώ), των εθνικών κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης (1,36 δισ. ευρώ) και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (25 εκατ ευρώ).
Οι χρηματοδοτικές υποχρεώσεις που καλείται να καλύψει η Ελλάδα ως την προσεχή Δευτέρα είναι ύψους 5,5 δισ. Ευρώ, ενώ το Eurogroup, με δεδομένη την αποστράγγιση των κρατικών ταμείων της, υπολογίζει ότι θα χρειαστούν άμεσα άλλα 1,5 δισ. ευρώ για τις εσωτερικές ανάγκες της χώρας. Άρα οι χρηματοδοτικές ανάγκες είναι συνολικά 7 δισ. ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΔΝΤ έχει καθεστώς προνομιακού πιστωτή, δηλαδή πρέπει να αποπληρώνεται κατά προτεραιότητα έναντι των υπόλοιπων δανειστών μας. Έτσι, προτού αποπληρωθούν τα ομόλογα αυτά, η Ελλάδα θα πρέπει να εξοφλήσει τη ληξιπρόθεσμη δόση του Ιουνίου προς το ΔΝΤ ύψους 1,56 δισ. ευρώ.

Ανασχηματισμός με την επιστροφή Τσίπρα -Με ποιους θα συνεχίσει την επόμενη μέρα


Εντυπωσιακό «λίφτινγκ» στην εικόνα του κυβερνητικού σχήματος προετοιμάζει ο πρωθυπουργός την επομένη της ψήφισης των προαπαιτούμενων μέτρων από τη Βουλή...
tsipras30-600x278
Εντυπωσιακό «λίφτινγκ» στην εικόνα του κυβερνητικού σχήματος προετοιμάζει ο πρωθυπουργός την επομένη της ψήφισης των προαπαιτούμενων μέτρων από τη Βουλή και όπως όλα δείχνουν, η χώρα διανύει ένα«καυτό» καλοκαίρι σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο.
Το αποτέλεσμα από την ψηφοφορία της περασμένης Παρασκευής , -με τις τρανταχτές διαφοροποιήσεις κορυφαίων υπουργών αλλά και πολλών βουλευτών-ρίχνει βαριά «σκιά» στο Μέγαρο Μαξίμου. Σε συνδυασμό δε και με τη στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος στις κρίσιμες κοινοβουλευτικές διαδικασίες που επίκεινται, επιβάλλεται άμεσα μία «ένεση» ανανέωσης στο υπουργικό συμβούλιο για να έχει τα λιγότερο δυνατά «βαρίδια» ο πρωθυπουργός.

Μῦθοι καὶ ἤθη τῆς πολυπολιτισμικότητας


  Χολέβας Κωνσταντῖνος (Πολιτικὸς Ἐπιστήμων) Μὲ τὴ συνέντευξή της στὴν Κυριακάτικη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ τῆς 30.5.2010 ἡ κ. Ἑλένη Γλύκατζη-Ἀρβελὲρ...
350px-Pieter_Bruegel_the_Elder_-_The_Tower_of_Babel_Vienna_-_Google_Art_Project_-_edited


Χολέβας Κωνσταντῖνος (Πολιτικὸς Ἐπιστήμων)
Μὲ τὴ συνέντευξή της στὴν Κυριακάτικη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ τῆς 30.5.2010 ἡ κ. Ἑλένη Γλύκατζη-Ἀρβελὲρ ἔβαλε τὰ πράγματα στὴ θέση τους. Τὸ Βυζάντιο, εἶπε, ἦταν μὲν πολυεθνικό, ἀλλὰ μονοπολιτισμικό, εἶχε μόνο τὸν ἑλληνικὸ πολιτισμό.
Ἔτσι ἡ διαπρεπὴς βυζαντινολόγος μᾶς ἔδωσε καὶ τὸ μυστικό της ἐπιβιώσεως ἑνὸς κράτους ἐπὶ 1100 χρόνια. Τὰ μονοπολιτισμικὰ κράτη ἔχουν μέλλον, τὰ πολυπολιτισμικὰ διαλύονται εἴτε εἰρηνικὰ εἴτε μὲ τὴ βία τῶν ὅπλων. Θυμηθεῖτε τὴν περίπτωση τῆς Γιουγκοσλαβίας, παρατηρῆστε τὰ διαλυτικὰ φαινόμενα στὰ Σκόπια (μουσουλμάνοι Ἀλβανοὶ κατὰ Χριστιανῶν Σλάβων), ἀκόμη καὶ στὸ Βέλγιο (οἱ Ὁλλανδόφωνοι Φλαμανδοὶ θέλουν νὰ ἀποσχισθοῦν ἀπὸ τοὺς γαλλόφωνους Βαλλόνους). Μπορεῖ μία κοινωνία σήμερα νὰ ἀντέξει ἕνα συγκεκριμένο –ὄχι ἀπεριόριστο- ἀριθμὸ μεταναστῶν ἀπὸ ἄλλες χῶρες, ἀλλὰ πρέπει νὰ τοὺς ἐνσωματώνει σὲ ἕνα καὶ μοναδικὸ πολιτιστικὸ πρότυπο. Ὁ μονοπολιτισμὸς σώζει τὶς κοινωνίες, διατηρεῖ τὶς ἰσορροπίες καὶ ἀπομακρύνει τὴ διάσπαση καὶ τὴν γκετοποίηση. 

«ΚΑΥΤΟ» ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ: Γιατί ο Τουσκ κράτησε ομήρους τέσσερις ώρες Μέρκελ-Τσίπρα μέχρι να τα βρουν – Η απουσία του Αλέξη που σκόρπισε τον πανικό


  Το άγχος ήταν τεράστιο που ακόμη και η καθυστέρηση λίγων λεπτών μπορούσε να οδηγήσει σε λάθος, αρνητικά πάντα, συμπεράσματα...
sinantisi-tsipra-600x278


Το άγχος ήταν τεράστιο που ακόμη και η καθυστέρηση λίγων λεπτών μπορούσε να οδηγήσει σε λάθος, αρνητικά πάντα, συμπεράσματα, κατά τη διάρκεια της Συνόδου κορυφής.

Αυτό συνέβη όταν κάποιοι παρατήρησαν ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε επιστρέψει μετά από ένα διάλειμμα των συζητήσεων, όπως γράφει ο Economist.
«Σε κάποιο σημείο, κατά τη διάρκεια των μαραθώνιο συζητήσεων στις Βρυξέλλες το βράδυ της 12ης Ιουλίου, ο Αλέξης Τσίπρας καθυστέρησε για μερικά λεπτά να επιστρέψει, έπειτα από ένα διάλειμμα. Η φήμη κυκλοφόρησε: ο Ελληνας πρωθυπουργός, αντιμετωπίζοντας τις βάναυσες απαιτήσεις των 18 ομολόγων του με αντάλλαγμα τη συμφωνία να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για ένα νέο πρόγραμμα, είχε φύγει από το κτίριο», γράφει ο Economist.

Βαρουφάκης στο NewStatesman: Πρότεινα παράλληλο νόμισμα και προετοιμαζόμουν για Grexit


Ότι ζήτησε παράλληλο νόμισμα και προετοιμαζόταν για Grexit αποκάλυψε σε αποκλειστική συνέντευξή του στο ΝewStatesman ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης...
var1

Ότι ζήτησε παράλληλο νόμισμα και προετοιμαζόταν για Grexit αποκάλυψε σε αποκλειστική συνέντευξή του στο ΝewStatesman ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.
Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει ότι έθεσε το θέμα στην κυβέρνηση αλλά μειοψήφισε (σε έξι υπέρ τάχθηκαν δύο κατά) και γι’ αυτό επέβληθησαν τα capital controls.
Από την αρχή των διαπραγματεύσεων, οι πιστωτές του ξεκαθάρισαν πως είτε θα δεχθεί τη συμφωνία ή η συμφωνία είναι νεκρή, σημειώνοντας παράλληλα πως ενώ η ελληνική πλευρά παρουσίαζε
τα στοιχεία που της ζητούνταν (όπως π.χ. τη δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας) και ανέπτυσσε τα σχέδιά της για τον ΦΠΑ, οι πιστωτές απέρριπταν τις προτάσεις χωρίς όμως να δίνουν κάποια δική τους εναλλακτική πρόταση. «Στη συνέχεια, πριν προλάβουμε να συμφωνήσουμε μαζί τους για τον ΦΠΑ, θα άλλαζαν θέμα και θα πήγαιναν στις αποκρατικοποιήσεις».

«Καλώς Ήρθατε Στο Στρατόπεδο Εξόντωσης «Auschgreece» του Γελωτοπίου #ThisIsACoup


auswitch (2)

Γελωτοποιός

Τον Μάρτιο του 1943 το πρώτο τρένο των αλόγων, γεμάτο με Εβραίους Έλληνες της Θεσσαλονίκης, ξεκίνησε για το Άουσβιτς.

(Πριν αρχίσουν οι «χριστιανοί-Έλληνες» να διαμαρτύρονται για το «Εβραίοι-Έλληνες» ας τους πληροφορήσουμε ότι οι Εβραίοι στην Ελλάδα είναι παλιότεροι από το χριστιανισμό.

Από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου υπάρχουν στοιχεία για τους Ρωμανιώτες, Εβραίους εγκατεστημένους στον Ελλαδικό χώρο, οι οποίοι μάλιστα μιλούσαν κάποια ελληνική διάλεκτο.

Έτσι θα τους ξεζουμίσουν!! Νέες περικοπές στις συντάξεις από την συμφωνία με τους εταίρους

SYNTAGMA2

Νέες περικοπές στις συντάξεις δέρνουν τα μέτρα που προβλέπονται στη συμφωνία με τους δανειστές και προωθούνται με διαδικασίες – εξπρές στη Βουλή, με τον γ.γ. Κοινωνικής ΑσφάλισηςΓιώργο Ρωμανιά να δηλώνει ότι το νομοσχέδιο με τις πρώτες ρυθμίσεις μπορεί να είναι έτοιμο την Τρίτη.

Τα #SS της Ευρώπης ζητάνε κατάργηση των 100δoσεων που γέμισε τα Ταμεία με 1,5δις #ThisIsACoup


WOFLGANG-SCHAUBLE
Ο SSchauble ζήτησε την κατάργηση των 100 δόσεων

Εντάξει είναι νεοφιλελέρας = νεοναζί οπότε μπορείς να βρεις περισσότερη ανθρωπιά σε ένα κουβά σκατά, όποτε το αντιπαρέρχομαι 


Αλλά σαν νεοφιλελέρας «money talks» 

Οποτε είναι απορία μου γιατί να απαιτούν την κατάργηση των 100 δόσεων όταν

Σε μόλις τρεις μήνες (λιγότερο είναι) εφαρμογής του μέτρου

– Τα Ταμεία είχαν έσοδα 500.000.000 και πλήρωσαν τις συντάξεις χωρίς άλλη χρηματοδότηση

-Η Εφορία είχε έσοδα 1.000.000.000 (ένα δις) 

-Πολλοί συμπολίτες μας γλίτωσαν τα χειρότερα

Είδηση βόμβα! Επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ο Π. Καμμένος!

selfie_tsipras_kammenos708

Και λέγαμε…  γιατί τόση αγάπη στον Αλέξη
Θολό είναι ακόμη το τοπίο για τη νέα μορφή που θα πάρει η κυβέρνηση. Θα παραμείνει η ίδια με ψήφο ανοχής από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ, ή θα σχηματιστεί νέα ειδικού σκοπού στην οποία θα μετάσχουν και εκπρόσωποί τους;
Στη δεύτερη περίπτωση, ο Π. Καμμένος δήλωσε ότι το κόμμα του δεν θα μετάσχει αλλά θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση. Αυτό είναι λίγο μπερδεμένο βέβαια, αλλά αποτέλεσε αντικείμενο της συζήτησης που είχε το απόγευμα με τον Αλ. Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του press-gr, στην ίδια συνάντηση πάντως έγινε συζήτηση (αν και δεν ανακοινώθηκε τίποτα) και για την πιθανή προσφυγή σε εκλογές το φθινόπωρο. Για την περίπτωση αυτή οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι -για να συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση- συμφωνήθηκε να είναι ο Π. Καμμένος επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Επειδή μάλιστα ο υφιστάμενος εκλογικός νόμος εμποδίζει τους συνασπισμούς κομμάτων, κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μόνο ως πρόσωπο (και όχι αρχηγό κόμματος) για τον κ. Καμμένο, χωρίς να είναι γνωστό τι θα συμβεί με τους άλλους σημερινούς βουλευτές των ΑΝΕΛ.

Σαμαρά και Θεοδωράκη φωτογράφισε ο Πάνος Καμμένος για το εθνικό σαμποτάζΤον σκοτεινό ρόλο που διαδραμάτισαν ο Σαμαράς και ο Θεοδωράκης όλο το προηγούμενο διάστημα με τα περίεργα ταξιδάκια στις Βρυξέλες στηλίτευσε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος. Αυτά βεβαιως τεκμηριώθηκαν με την αποκάλυψη της συνέντευξης Θεοδωράκη στο Focus, παραμονή του απρόσμενου τελεσιγράφου που είχε στείλει ο Γιουνκέρ στον Τσίπρα,

Σφάζονται οι εσατζήδες! Ξέσπασε δημοσιογραφικός πόλεμος!

1 11 media

Στη σκιά των μεγάλων χαμένων, των ΜΜΕ που επί δέκα μέρες πρωτοστάτησαν στην πρωτόγνωρη επιχείρηση προπαγάνδας και εκβιασμού του ελληνικού λαού υπέρ του «Ναι», ξέσπασε δημοσιογραφικός πόλεμος με αφορμή τις πρώτες παραπομπές πειθαρχικής δίωξης για 9 τηλε-δημοσιογράφους και στελέχη των τηλεοπτικών καναλιών.

Beppe Grillo: «Παύθηκε η Δημοκρατία» #ThisIsaCoup


beppe_grillo_-_trento_2012_02_recrop

«Η Δημοκρατία παύθηκε. Η ταπείνωση της Ελλάδας είναι μια προειδοποίηση για όλες τις χώρες που θέλουν να αναγνωρισθεί η κυριαρχία τους» γράφει, μέσω διαδικτύου ο επικεφαλής του κινήματος Πέντε Αστέρων, Μπέπε Γκρίλο.


«Μια εβδομάδα για να τσακισθούν τα πλευρά της Ελλάδας. Ο Βαρουφάκης παραιτείται (απομακρύνεται;) από την ηγεσία του υπουργείου του. Η ανάμειξη των Ηνωμένων Πολιτειών. Η πρόταση Τσίπρα κατά 95% ίδια με εκείνη που απορρίφθηκε από τους έλληνες. Η ετυμηγορία του δημοψηφίσματος ποδοπατάται. Η Ελλάδα ταπεινώνεται από την Γερμανία. Ο Τσίπρας βγάζει το σακάκι μπροστά στην Μέρκελ και τον Ολάντ «πάρτε και αυτό».

Ο Τσίπρας που ωθείται σε παραίτηση υπέρ μιας νέας κυβέρνησης «εθνικής ενότητας» που να αρέσει στην Τρόικα» τονίζει, μέσω ίντερνετ, ο Ιταλός ηθοποιός και πολιτικός .

ΚΡΕΜΑΣΤΕ τους στο Σύνταγμα! Δίνουν ακόμη και Εθνικό έδαφος! Θα περιλαμβάνει από νησιά και βραχονησίδες μέχρι αγροτική γη, σπίτια, στρατόπεδα κι εκκλησίες το ταμείο εκποίησης της ΕΛΛΑΔΑΣ!

poleitai

Ξεπουλάμε λέμε….
Ακόμα και εθνικό έδαφος θα πουληθεί με συνοπτικές διαδικασίες μέσω του Ταμείου εκποίησης της Δημόσιας περιουσίας, βάζοντας σε σκέψεις για το ποιοι θα σπεύσουν να αγοράσουν ακατοίκητα νησιά και βραχονησίδες, με ποιους σκοπούς και αν αυτό πέραν της εθνικής καταρράκωσης δημιουργήσει προβλήματα και στην όποια Εθνική Ασφάλεια.
Όπως δήλωσε και η Αγκελα Μέρκελ στο ταμείο θα ανήκει και περιουσία των τραπεζών, χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί πως θα γίνει αυτό, αλλά και ποια περιουσία θα περάσει, αν για παράδειγμα θα είναι θυγατρικές στο εσωτερικό.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...