Σάββατο, 18 Ιουλίου 2015

Bloomberg View: Να φύγει από το ευρώ καλύτερα η Γερμανία και όχι η Ελλάδα!


CJz2PSCUYAAdaMF
Τώρα που η ιδέα της εξόδου είναι στον αέρα, αξίζει να εξετάσουμε ποιος πρέπει να φύγει από την ευρωζωνη, αναφέρει το Bloomberg View.

Μια γερμανική επιστροφή στο γερμανικό μάρκο, θα προκαλούσε πτώση στην αξία του ευρώ αμέσως, δίνοντας στις χώρες στην περιφέρεια του ευρώ μια αναγκαία ώθηση στην ανταγωνιστικότητα. Παίζοντας τον ρόλο του νταή καλυμμένο ελάχιστα με ηθική, δεν προσφέρει υπηρεσίες στην περιοχή, σχολιάζει.


Ο τελευταίος γύρος των αντιπαραθέσεων μεταξύ της Ελλάδας και των Ευρωπαίων πιστωτών της έχει αποδείξει ξανά ότι χώρες με τόσο διαφορετικές οικονομίες δεν θα έπρεπε ποτέ να είχαν εισέλθει σε μία νομισματική ένωση. θα ήταν καλύτερα για όλους τους εμπλεκόμενους ωστόσο, εάν η Γερμανία και όχι η Ελλάδα ήταν η πρώτη που θα έφευγε.

ΥΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΙΣ 22/7 ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ. ΕΠΕΤΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ! Η ΧΩΡΑ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΕ ΤΡΙΚΥΜΙΩΔΕΙΣ ΑΤΡΑΠΟΥΣ

tsipras-xalia1

Το σοκ που προκάλεσε στον κυβερνητικό συνασπισμό η απώλεια 39 βουλευτών και το γεγονός οι αμφισβητούνται ευθέως οι επιλογές Τσίπρα από 39 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δρομολογεί ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απομείνει με 110 βουλευτές καθώς 39 βουλευτές ουσιαστικά καταψήφισαν το μνημόνιο μέσω του ΟΧΙ ή του παρών.
Ο Τσίπρας ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνοντας ότι η ομάδα των αμφισβητιών έχει ξεκάθαρη θέση…προκαλώντας ρήγμα στο κόμμα και φοβούμενος βαριές απώλειες έως και 50 βουλευτών στην ψηφοφορία για το Ταμείο των 50 δισεκ. και την οδηγία για το resolution BRRD, έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα «συνεχίζω έως την συμφωνία».
Προφανώς η φράση αυτή συνεχίζω έως την συμφωνία εννοώντας την τελική συμφωνία του Σεπτεμβρίου σημαίνει ότι μετά θα παραιτηθεί.
Με την ανεπίσημη αυτή δήλωση, προήλθε από non paper του Μαξίμου, ο Τσίπρας στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην εσωκομματική του αντιπολίτευση να μην τον αμφισβητήσουν στα νομοσχέδια που έρχονται προς ψήφιση γιατί μετά την τελική συμφωνία θα δρομολογήσει εξελίξεις.
Τι σημαίνει όμως δρομολογήσει εξελίξεις;
Εκλογές ή κυβέρνηση ειδικού ή εθνικού σκοπού.
Η λύση των εκλογών θα επέτρεπε στον Τσίπρα μέσω λίστας να απομακρύνει από το κόμμα τους αντιφρονούντες, ωστόσο οι εκλογές αποκηρύσσονται από την ΝΔ και τα άλλα κόμματα της βουλής ενώ είναι βέβαιο ότι και η ΕΕ δεν θέλει νέες εκλογές στην Ελλάδα για να μην εκτροχιαστεί το πρόγραμμα.
Η κυβέρνηση ειδικού ή εθνικού σκοπού θα ήταν λύση αλλά θα απαιτούσε ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής π.χ. Γιώργος Προβόπουλος, υπερκομματική στήριξη και το κυριότερο χρόνο ώστε αυτή η νέα κυβέρνηση να εφαρμόσει το μνημόνιο.
Με εκλογές ο Τσίπρας θα ξανακέρδιζε αλλά με ποσοστά προφανώς μικρότερα αυτών που πέτυχε στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, η χώρα όμως θα έμπαινε σε περιπέτειες.
Με κυβέρνηση ειδικού ή εθνικού σκοπού ο Τσίπρας μπορεί να έχανε την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά θα έδινε την δυνατότητα σε μια υπερκομματική κυβέρνηση να υλοποιήσει την συμφωνία.
Είναι 100% δεδομένο ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παρ΄ ότι έχει λαϊκή απήχηση δεν θα μπορέσει να υλοποιήσει την συμφωνία – μνημόνιο.
Με μαθηματική ακρίβεια είναι θέμα ελάχιστου χρόνου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να πέσει κάτω από τους 120 βουλευτές εξέλιξη που τυπικά θα την οδηγούσε και σε πτώση.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει διαρραγεί, 32+6+1 βουλευτές (32 είπαν όχι στο μνημόνιο, 6 δήλωσαν παρών και μια βουλευτής απουσίαζε) και είναι θέμα χρόνου να αυξηθούν οι αμφισβητίες βουλευτές, οδηγώντας σε πτώση την κυβέρνηση, εξέλιξη που θα δρομολογούσε άλλες εξελίξεις.
Δεν μπορεί μια κυβέρνηση να στηρίζεται στην ψήφο ανοχής των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Η κυβέρνηση αυτή είναι θνησιγενής.
O Τσίπρας βλέποντας το πολιτικό αδιέξοδο, ζητάει ανοχή από τους αμφισβητίες έως τον Σεπτέμβριο που θα υπογραφεί η συμφωνία και εν συνεχεία θα δρομολογήσει εξελίξεις.
πηγή: bankingnews.gr

Εκπληκτικές προβλέψεις για το τι θα φέρει η επόμενη δεκαετία από 7 κορυφαίους επιστήμονες


Από εφαρμογές smartphone που μπορούν να κάνουν σχεδόν οτιδήποτε μέχρι αυτοκίνητα χωρίς οδηγούς και…ανησυχητικά ανθρωπόμορφα ρομπότ, η προηγούμενη δεκαετία...
sddefault1

Από εφαρμογές smartphone που μπορούν να κάνουν σχεδόν οτιδήποτε μέχρι αυτοκίνητα χωρίς οδηγούς και…ανησυχητικά ανθρωπόμορφα ρομπότ, η προηγούμενη δεκαετία έχει δει δραματικές εξελίξεις στην επιστήμη και την τεχνολογία. Ποιες φοβερές εξελίξεις είναι πιθανόν να δούμε κατά τα επόμενα δέκα χρόνια;
Για να μάθει, η HuffPost Science απευθύνθηκε σε επτά κορυφαίους μελλοντολόγους- και έκαναν κάποιες προβλέψεις- έκπληξη.

ΑΝΥΠΟΛΗΠΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΩΝ. ΟΥΔΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΕΑΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ. ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ 110 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΩΝ-ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

katatheseis-trapezes-euro-arxeio

Δεν είναι σίγουρο για Δευτέρα λέει ο Nowotny 
Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ Ewald Nowotny πάντως εκτιμά πωςδεν έχει καθοριστεί ακόμη εάν οι ελληνικές τράπεζες θα ανοίξουν τη Δευτέρα, καθώς “απομένουν κάποια πράγματα να εξεταστούν”.
“Δεν έχει κλείσει ακόμα, απομένουν κάποια πράγματα που πρέπει να εξεταστούν”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ευρωπαίος αξιωματούχος στον ραδιοφωνικό σταθμό ORF.
Ο ίδιος εξήγησε πως θα χρειαστούν 6-8 εβδομάδες έως ότου ξεκινήσει το νέο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας.

Αλεξη αν δεν έχεις τα κεφάλια της διαπλοκης σε πιατο, μην ξαναπας Βρυξέλλες! @KostasVaxevanis


?????????, ???S???? ???????????S, T???O??S ??G????S, S???F?S, SO?????S ???????S, ???O??S S?????S, G?O?G?S ??????????, G??, ??????S ??????S, S?????S ??????S, ????S ??????????S, ???O?, jp ????, ??????S ???S??F?????S, SIEMENS, INTRALOT, ????SS?????S, ???F????S,

«Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έπρεπε να πάει με τα κεφάλια της βρώμικης ολιγαρχίας για ορεκτικό και με τους διαπλεκόμενους για κύριο πιάτο. Αυτό θα φανέρωνε την εικόνα ενός ηγέτη στο εξωτερικό και θα αποδυνάμωνε τα στηρίγματα της αθλιότητας στο εσωτερικό.»Σίγουρα δεν ενδιαφέρει την κοινωνία, να τις βγάλουν για να τις μετρήσουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τις ιδεολογικές τους καθαρότητες . Και προφανώς ο κόσμος σιχαίνεται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που βγαίνουν στα κανάλια για να υπερασπίσουν την μεγάλη ιδέα και την κυβερνητική πολιτική αλλά δεν έχουν να επιδείξουν ένα νομοσχέδιο ή μια παρέμβαση – τομή στην κοινωνία.
Του Κώστα Βαξεβάνη στο Κουτί της Πανδώρας
«Η πολιτική χρειάζεται ανθρώπους που δεν χρειάζονται την πολιτική»
Paul Carvel, 1964-, Βέλγος συγγραφέαςΤο νέο μνημόνιο, ή πρόγραμμα, ή συμφωνία με τους θεσμούς, ή αναγκαίο κακό , ή η πολιτική μας κατάθλιψη είναι γεγονός. Η συμφωνία που υπογράφει η κυβέρνηση συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία της πολιτικής αντίφασης που πριν από μερικούς μήνες φάνταζαν αδιανόητα. Ένα υφεσιακό πρόγραμμα, από αυτά που ο Τσίπρας επιμένει πως πρέπει να καταργηθούν στην Ευρώπη, είναι κομμάτι της δικής του πολιτικής αν και από ανάγκη. Πρέπει ταυτόχρονα να διαψεύσει τον εαυτό του (ανάπτυξη δεν γίνεται με λιτότητα) αλλά και να τον επιβεβαιώσει ( μπορεί να βρεθεί δρόμος ανάπτυξης μέσα από αυτό το πρόγραμμα).
ADVERTISEMENT
Ο Τσίπρας δεν θα επιχειρήσει να επιλύσει αυτή την αντίφαση, αλλά μάλλον θα περιμένει να αλλάξουν οι συσχετισμοί στην Ευρώπη ή να επιβληθούν, – εξαιτίας των διαφορετικών συμφερόντων και των εσωτερικών αντιπαραθέσεων -, πιο ελαστικές πολιτικές και αποφάσεις σε σχέση με το χρέος.Είτε ζει μια αυταπάτη, είτε μια πολιτική ενόραση, είτε απλώς μια αυτοδικαιολόγηση, ο Αλέξης Τσίπρας είναι μόνος με τη χώρα του. Προφανώς το πλαίσιο του μνημονίου καθορίζει πολλά από τα βασικά που αφορούν τη χώρα, με πρώτο και κύριο την οικονομία, δημιουργεί οικονομική ασφυξία και θυμίζει πόσο σκληρή υπόθεση είναι η Δημοκρατία σε μια Ευρωπαική Ένωση που βαφτίζει πολιτικά ορθό τον ανορθολογισμό να πεθαίνουν άνθρωποι προς χάρη των αριθμών και των σχεδιαγραμμάτων. Ο Τσίπρας και φυσικά η Ελλάδα, περπατά σε ναρκοθετημένο έδαφος. Πρέπει να αποδείξει πως το ρίσκο αυτό δεν πάρθηκε για να παίξει με τις πιθανότητες επιβίωσης, αλλά έχοντας στο νου τη νίκη. Αν υπάρχει μια πιθανότητα να περάσει με επιτυχία το ναρκοπέδιο, τότε αυτή βασίζεται στην απόφαση να λειτουργήσει με ανταποδοτικότητα και σεβασμό στην κοινωνία που αδικεί. Να κάνει δηλαδή ό,τι δεν έκανε τους πέντε μήνες διακυβέρνησης. Η κοινωνία αυτή θα τον πιστώσει, θα τον δικαιολογήσει, θα είναι μαζί του, αν τη μεταρρυθμίσει, την αποκαταστήσει, τη δικαιώσει στις προσμονές της ακόμη και αν έχει απέναντι θυσίες. Ο Τσίπρας έκανε το λάθος να περιμένει να τελειώσει με το εξωτερικό μέτωπο για να ασχοληθεί με το εσωτερικό. Αυτός ο διαχωρισμός ήταν τραγικός, αφού πήγε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων γυμνός από το ριζοσπαστισμό και τη δύναμη που θα είχε η αποτελεσματική διακυβέρνηση απέναντι στη διαπλοκή και τα καρκινώματα της χώρας. Μετέτρεψε τον εαυτό του από ισχυρό αντίπαλο που την ισχύ του φανερώνει η διακυβέρνησή του, σε διαπραγματευτή χωρίς υπαρκτή απειλή.Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έπρεπε να πάει με τα κεφάλια της βρώμικης ολιγαρχίας για ορεκτικό και με τους διαπλεκόμενους για κύριο πιάτο. Αυτό θα φανέρωνε την εικόνα ενός ηγέτη στο εξωτερικό και θα αποδυνάμωνε τα στηρίγματα της αθλιότητας στο εσωτερικό.
Σήμερα ο Τσίπρας κινδυνεύει να κλειστεί σε μια άλλη διαπραγμάτευση, την εσωκομματική και να ξεχάσει και πάλι το ρόλο του ηγέτη της κάθαρσης. Τα Μέσα Ενημέρωσης τις τελευταίες μέρες αναπαράγουν δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν ναι στα μέτρα αλλά ντράπηκαν όπως τότε που είχαν κατουρήσει, όπως χαρακτηριστικά είπαν, πάνω τους στη Γ΄Δημοτικού ή άλλων που ψήφισαν όχι για να υποστηρίξουν την κυβέρνηση δημιουργώντας ταυτόχρονα την αμφισβήτησή της. Ο κομματικός ΣΥΡΙΖΑ προφανώς και είναι ο πυρήνας της κυβέρνησης, αλλά υπάρχει ο κοινωνικός ΣΥΡΙΖΑ. Διόλου δεν αφορά την κοινωνία αν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν κακά πάνω τους ή σκέφτονται να εφορμήσουν στο νομισματοτοκπείο ελλείψη θερινών ανακτόρων και του θωρηκτου Ποτέμκιν. Ουδόλως απασχολούν την κοινωνία τα ιδεολογικά σχήματα που παράγονται και αναπαράγονται με αυταρέσκεια και πολιτικό βερμπαλισμό. Σίγουρα δεν ενδιαφέρει την κοινωνία, να τις βγάλουν για να τις μετρήσουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τις ιδεολογικές τους καθαρότητες . Και προφανώς ο κόσμος σιχαίνεται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που βγαίνουν στα κανάλια για να υπερασπίσουν την μεγάλη ιδέα και την κυβερνητική πολιτική αλλά δεν έχουν να επιδείξουν ένα νομοσχέδιο ή μια παρέμβαση – τομή στην κοινωνία.
Ο κόσμος βαρέθηκε τους υπουργούς που απειλούν με λίστες που έχουν αλλά ποτέ δεν αξιοποιούν, τα στελέχη που υπόσχονται τα ουρί του παραδείσου για τον εργαζόμενο αλλά τον έχουν να στέκεται στις ουρές του Δημοσίου που δεν μεταρρυθμίζουν, τους ιδεοληπτικούς που στο όνομα των ιδεών επωάζουν τα αυγά της γραφειοκρατίας μακριά από την καθημερινότητα στην οποία ποτέ δεν συμμετείχαν.
Ο νέος κίνδυνος για τον Τσίπρα είναι να κλειστεί στις εσωκομματικές διαδικασίες και να εγκλωβιστεί αφήνοντας τις μεταρρυθμίσεις για τον καιρό της ηρεμίας. Εμείς είμαστε που δημιουργούμε την ηρεμία ή την αναστάτωση, το καλό ή το κακό με τις αποφάσεις μας. Το καλό είναι οι ανάγκες της κοινωνίας όχι της εσωκομματικής αντιπαλότητας. Η λύση είναι εκεί έξω, πέρα από τους τοίχους όπου ανακλώνται τα κομματικά λεκτικά σχήματα και φυλακίζονται τα μυαλά. Υπάρχει ο κίνδυνος ο Τσίπρας να τεμαχιστεί στην προκρούστια κλίνη του εσωκομματικού κανιβαλισμού για να μπορέσει να δώσει ένα κομμάτι του στον καθένα. Δεν είναι υπόλογος στο καταστατικό του κόμματος ούτε στις κομματικές ιδιορυθμίες που παράγουν ψευτοσπουδαιότητες. Είναι υπόλογος στο Σύνταγμα της χώρας και την μεγάλη υποχρέωση που γεννούν οι ιδέες και οι υποσχέσεις του. Πρέπει τώρα να φύγει προς τα μπρος για να μεταρυθμίσει την Ελλάδα και να αφήσει πίσω του ηθικοκομματικές δεσμεύσεις που εξελίσσονται σε ομηρίες. Πρέπει να προχωρήσει σε ανασχηματισμό τοποθετώντας σε υπουργείαυπουργούς και διοικητικό προσωπικό που θέλει να δουλέψει, όχι να βγαίνει στα κανάλια. Υπουργούς που να είναι απαραίτητοι στο λαό όχι στον ίδιο. Ο ανασχηματισμός πρέπει επιπλέον να έχει σαν αποτέλεσμα και ένα άνοιγμα στον κόσμο. Όχι στα σαλονάκια αναμονής των καναλιών αλλά στα δρόμους, τα λεωφορεία, τις υπηρεσίες του Δημοσίου. Δεν χρειάζονται θεωρίες για την διακυβέρνηση αλλά διακυβέρνηση. Δεν χρειάζονται ως σύμβουλοι αμαρτωλοί μεγαλοδικηγόροι ή δήθεν αποϊδελογικοποιημένοι τεχνοκράτες. Δεν χρειάζονται γνωστοί γνωστών ή φίλοι φίλων, αλλά άνθρωποι με τσαγανό και ψυχή.
Ο Τσίπρας είναι μόνος του με την κοινωνία στην οποία πρέπει να ανταποδώσει με κάθε τρόπο αυτά που της αφαίρεσε. Μπορεί να δημιουργήσει τους συσχετισμούς σε ολόκληρη την Ε.Ε για να την αλλάξει. Αυτός ο ρόλος του πάει καλύτερα από τον πρωθυπουργό ενός ακόμη μνημονίου ή της αφελούς κοκκινοσκουφίτσας που πίστεψε πως μπορεί να περπατάει στο δάσος με τους λύκους οι οποίοι για κάποιον λόγο δεν θα την πείραζαν λόγω του καλού της χαρακτήρα.

ΝΥΧΤΑ ΘΡΙΛΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΥΡΙΝΑ ΜΕΤΩΠΑ! ΑΠΕΙΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ… (ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ -ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ.MAKELEIO.GR)

e343f2c8-a966-42b0-88fe-a397fd813664


Σε ύφεση βρίσκονται τα πύρινα μέτωπα στη χώρα, έπειτα από την εξασθένηση των ανέμων, με τον κίνδυνο αναζωπύρωσης, ωστόσο, να θέτει σε συναγερμό τις αρχές, καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.
Οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής και του υπόλοιπου μηχανισμού πυρόσβεσης επικεντρώνονται στα μεγάλα μέτωπα στις περιοχές του Καρέα, της Μαλακάσας, της Νεάπολης Λακωνίας και του Σπαθοβουνίου Κορινθίας με σκοπό την οριοθέτηση τους, προκειμένου να μην υπάρξει μεγαλύτερο πρόβλημα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τα οικονομικά μέτρα έρχονται από το ...1843! Διαβάστε τις απίστευτες ομοιότητες!


Image
Η ιστορία είναι πραγματική. Και είναι η ιστορία της χώρας μας. Που όπως όλες οι ιστορίες, όλων των κρατών έχουν κάτι πολύ περιέργες συμπτώσεις . Ίσως επειδή τα κράτη ,όπως και οι άνθρωποι αρνούνται να μάθουν από τα λάθη τους. Κι έτσι τα επαναλαμβάνουν. Διαβάστε λοιπόν το κείμενο ,που μας υπέδειξε ένας πολύ σοβαρός καθηγητής στρατιωτικής Σχολής για το τι είχε συμβεί στην Ελλάδα το 1843! Θα βρείτε πιστέψτε μας πάρα πολλές …συμπτώσεις και ομοιότητες με το σήμερα:

Πύρινα μέτωπα σε Αθήνα και Λακωνία


Πύρινα μέτωπα σε Αθήνα και Λακωνία- Αναγκαστική προσγείωση καναντέρ (Live blogging)
Δύο μεγάλες πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την ώρα σε Αθήνα και Λακωνία. Το μεσημέρι ξέσπασε πυρκαγιά στον Βύρωνα στο ύψος του νεκροταφείου της περιοχής όπου λόγω των ισχυρών ανέμων πήρε γρήγορα διαστάσεις. Ταυτόχρονα καίει ανεξέλεγκτη από τα ξημερώματα μεγάλη πυρκαγιά στη Λακωνία όπου σημειώθηκε και ένα ατύχημα με καναντέρ το οποίο πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση.

Σκόπια: Ο στρατός στα σύνορα με Ελλάδα για μετανάστες


http://www.echedoros-a.gr
Ο στρατός του νότιου σλαβικού κράτους των Σκοπίων, θα συνδράμει στο έργο της αστυνομίας για την αντιμετώπιση της εισροής των μεταναστών. Κυρίως θα ελέγχει τα νότια σύνορα της χώρας, αλλά κατά βόρεια καθώς και κατά μήκος του Διαδρόμου 10, από όπου διέρχονται οι περισσότεροι μετανάστες, όπως ανακοίνωσε σήμερα (χθες) από τη Γευγελή που επισκέφθηκε ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκε Ιβάνοφ.
Ο επικεφαλής του μεθοριακού σταθμού με την Ελλάδα Μπογκορόβιτσα/ Εύζωνοι, ενημέρωσε την πολιτειακή ηγεσία για τις δραστηριότητες και τα μέτρα που λαμβάνουν καθώς και την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή των συνόρων με την Ελλάδα.
Ο αρχηγός της πΓΔΜ επισκέφθηκε τη συνοριακή διάβαση στην Μπογκορόβιτσα και τον σιδηροδρομικό σταθμό της Γευγελής, όπου εκδίδονται πιστοποιητικά για τους μετανάστες που ζητούν το καθεστώς ασύλου καθώς διέρχονται παράνομα τα σύνορα Ελλάδας- Σκοπίων.
Η περιοχή αυτή σε ένα μήκος 50 περίπου χιλιομέτρων θα φυλάσσεται από το στρατό, αφού αποτελεί κύρια πηγή εισόδου παράνομων μεταναστών από την Ελλάδα, στην πορεία τους προς τις ευρωπαϊκές χώρες.
Το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας αυτής, έπειτα από την τροποποίηση που επήλθε στο νόμο περί ασύλου στις 19 Ιουνίου έχει καταγράψει συνολικά 14.311 ξένους υπηκόους που εισήλθαν στα Σκόπια. Από αυτούς Σύριοι πρόσφυγες ήταν 10336, Αφγανοί 1182 και Ιρακινοί 761.
 
--
               
 

Ρωμανιάς: Είναι ανεφάρμοστα αυτά τα μέτρα


Ρωμανιάς: Είναι ανεφάρμοστα αυτά τα μέτρα
Δεν μπορούν να εφαρμοστούν τα μέτρα που συμφώνησε η κυβέρνηση με τους εταίρους της και αυτός είναι ο λόγος που παραιτείται ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης, Γ. Ρωμανιάς. Όπως είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Mega, με τις διατάξεις που θα ψηφιστούν και την ερχόμενη Τετάρτη, όλοι όσοι βγαίνουν σε σύνταξη ασχέτως πότε θεμελιώνανε, θίγονται από 1/1/2015, αναφερόμενος σε αλλαγή τρόπου υπολογισμού της σύνταξης σε σχέση με αυτόν που ίσχυε όταν έκανε την αίτηση συνταξιοδότησής του.

Διαβεβαίωσε, ωστόσο, οι συντάξεις του Αυγούστου θα πιστωθούν κανονικά στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Τρόμος από σενάρια οργανωμένου σχεδίου αποσταθεροποίησης της χώρας


Η κατάσταση με τα μέτωπα των πυρκαγιών έχουν δημιουργήσει τρομακτικά σενάρια και εικόνες που θυμίζουν απόλυτα το γενικευμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης που έλαβε χώρα επί διακυβέρνησης Κώστα Καραμανλή το 2007. Λίγες ώρες πριν από τη διενέργεια του ανασχηματισμού, λίγες ώρες μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων που ζήτησαν οι δανειστές και την περίοδο που η χώρα βρίσκεται με το ένα πόδι λίγο πριν από τη χρεοκοπία, εντελώς ξαφνικά ξέσπασαν τεράστια μέτωπα πυρκαγιών στον Υμηττό, στη Λακωνία, στη Χαλκίδα και στο Κορωπί. Άνθρωποι και παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης κάνουν λόγο για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών. 

Σχέδιο αποσταθεροποίησης: Κινητοποίηση ΕΥΠ και ΕΔ για αντιμετώπισή του


Την αντιμετώπιση σχεδίου αποσταθεροποίησης της χώρας, μέσω των πυρκαγιών,  εξετάζει από το απόγευμα το έκτακτο συμβούλιο που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό με την συμμετοχή των ηγεσιών των Ε.Δ. και της ΕΥΠ.
Σε ένα περιβάλλον που μυρίζει «αποκαΐδια» μεταφορικά και κυριολεκτικά η κυβέρνηση βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού φοβούμενη ότι η αυριανή ημέρα μπορεί να αποτελέσει τη συνέχεια αυτού που διαδραματίστηκε σήμερα κυρίως σε Αττική και Λακωνία.

Ο Λαφαζάνης επιτίθεται στον Αλέξη από Τα Νέα! Ιούλιανά, ΔΟΛ, Τσιριμώκος, απόλυτες συμπτώσεις.


Διόρισαν καζινάρχες για να εξαφανίσουν έσοδα 300 εκατομμυρίων απο τα φρουτάκια
…πήγαιναν στις πυρκαγίες με κοστούμι και κάμερες,
και σήμερα παραδίδουν μαθήματα αριστεροφροσύνης. Από τις φυλλάδες τις διαπλοκής που αρχίζουν να τους αποθεώνουν…
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Παναγιώτη Λαφαζάνη στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο»:
«Η ιστορία της αστικής πολιτικής ζωής κατακλύζεται από δυνάμεις και πρόσωπα τα οποία πράττουν τα αντίθετα ακριβώς απ’ όσα προεκλογικά υπόσχονται. Η Αριστερά πάντα ξεχώριζε. Αν και η Αριστερά απολέσει την αξιοπιστία της, τότε κινδυνεύει να χάσει η ίδια την ψυχή της και η δημόσια ζωή το ύστατο καταφύγιό της. Και ειλικρινά δε θα μπορεί να υπάρξει χειρότερη τραγωδία απ’ αυτή για το μέλλον της χώρας. Μπορεί ένας λαός να στερηθεί πολλά αλλά δε μπορεί να επιβιώσει με τη γενικευμένη κατάρρευση της πιο στοιχειώδους εμπιστοσύνης.

ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ /ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ EXPRESS


Μετά τη χθεσινή αποδοχή της σύμβασης θανάτου από τη βουλή ένα από τα επαχθέστερα αντιλαϊκά μέτρα στην κατεύθυνση αναδιανομής της λαϊκής περιουσίας , οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί μπαίνουν σε πρώτο πλάνο.

Εκτός ελέγχου η φωτιά στον Υμηττό- Απειλούνται κατοικίες

Εκτός ελέγχου η μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στον Υμηττό. Η φωτιά εκτείνεται σε δύο μέτωπα, το ένα δεξιά από το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη, και το άλλο αριστερά από τον Καρέα, προς την Ηλιούπολη.
Στην περιοχή των Προσφυγικών η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη και οι κάτοικοι προσπαθούν να περισώσουν ό,τι μπορούν. Οπως καταγγέλλουν δεν έχει φτάσει στο σημείο Πυροσβεστική.

Τα πρόσωπα του ανασχηματισμού !

Ανασχηματισμός προ των πυλών. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του FaliroPressNews, στη θέση της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών Ν. Βαλαβάνη, η οποία παραιτήθηκε τη Δευτέρα, μπαίνει τεχνοκράτης, ενώ ο Π. Λαφαζάνης αντικαθίσταται από τον Π. Σκουρλέτη.
Στο Υπουργείο Εργασίας τοποθετούνται ο Αλ. Μητρόπουλος και ο Γ. Κατρούγκαλος.
Οι πολιτικές εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες τις επόμενες ώρες, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας κάνει την κίνησή του, ανακατεύοντας την τράπουλα στην ελληνική πολιτική σκηνή, σε μια προσπάθεια να απορροφήσει τους κραδασμούς από τη στάση των 39 διαφωνούντων και να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό η υλοποίηση των προαπαιτούμενων.
Μετά την έγκριση των μέτρων του νέου μνημονίου από την ελληνική Βουλή, το «πράσινο φως» του Eurogroup για χρηματοδότηση-γέφυρα και την αύξηση του ELA από την ΕΚΤ κατά 900 εκατ. ευρώ, ο πρωθυπουργός προωθεί τον ανασχηματισμό. Όπως φάνηκε και από τη χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, η παραμονή υπουργών που διαφοροποίησαν τη στάση τους απέναντι στις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα είναι αδύνατη στο κυβερνητικό σχήμα.

Για ακόμη μία φορά, το ρεπορτάζ του FaliroPressNews επιβεβαιώθηκε.

Τα ονόματα των προσώπων που απαρτίζουν το νέο κυβερνητικό σχήμα (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ) δόθηκαν στη δημοσιότητα το βράδυ της Παρασκευής. H oρκωμοσία αναβάλλεται για τις 10.30 το πρωί του Σαββάτου, εξαιτίας των ειδικών συνθηκών που έχουν προκληθεί από τις πυρκαγιές.
Συνολικά, 8 νέα πρόσωπα τοποθετήθηκαν στα Υπουργείο μετά τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης. Πρόκειται για τους Χ. Βερναδάκη, Π. Πολάκη (βουλευτής Χανίων), Τ. Αλεξιάδη, Σ. Αναγνωστοπούλου (βουλευτής Αχαΐας), Π. Χαϊκάλης (βουλευτής Αττικής), Γ. Αμανατίδη (βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης), Δ. Βίτσα, Ο. Γεροβασίλη (βουλευτής Άρτας).

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΝΟΝΙΣΕ Ο ΚΟΤΖΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟ ΥΠΕΞ!!! ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ ’40!!!


Στην υπογραφή τριών συμφωνιών προχώρησαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Αλβανίας, κατά την επίσκεψη του Νίκου Κοτζιά στα...
KOTZIAS

Στην υπογραφή τριών συμφωνιών προχώρησαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Αλβανίας, κατά την επίσκεψη του Νίκου Κοτζιά στα Τίρανα.

Ἡ ὑποδούλωσις ὁλοκληρώνεται μὲ ἕναν …νόμο κι ἕνα …ἄρθρον!!!


Έστησαν το πρόβλημα, ένα μίνι οικονομικό Pearl Harbor, για να αποδεχθούμε το νέο ξεπούλημα μ’ …έναν νόμο κι ένα άρθρο...
e1bca1-e1bd91cf80cebfceb4cebfe1bdbbcebbcf89cf83ceb9cf82-e1bd81cebbcebfcebacebbceb7cf81e1bdbdcebdceb5cf84ceb1ceb9-cebce1bdb2-e1bc95cebd3

Έστησαν το πρόβλημα, ένα μίνι οικονομικό Pearl Harbor, για να αποδεχθούμε το νέο ξεπούλημα μ’ …έναν νόμο κι ένα άρθρο.

ΕΛΛΑΔΑ: Η πλουσιότερη χώρα της Ευρώπης


Τον Φεβρουάριο του 1998 έφτασε στην δημοσιότητα έρευνα που αφορούσε την μεγαλύτερη συγκέντρωση ραδονίου στον Ελληνικό χώρο και συγκεκριμένα στο...
ellada-yfesi-akropoli

Τον Φεβρουάριο του 1998 έφτασε στην δημοσιότητα έρευνα που αφορούσε την μεγαλύτερη συγκέντρωση ραδονίου στον Ελληνικό χώρο και συγκεκριμένα στο χωριό Νεράιδα Θεσπρωτίας. Η μέτρηση ήταν 9550 μπεκερέλ ανά τετραγωνικό μέτρο και με όριο επιφυλακής τα 150!
Παρόμοιες υψηλές μετρήσεις είχαμε και στις περιοχές Σερρών, Θεσσαλονίκης, Μύκονου, Καβάλας, Ικαρίας, Λέσβου, Φθιώτιδα, Λουτράκι, Νιγρίτα, Σουρωτή (1), κλπ. Το ραδόνιο είναι φυσικό ραδιενεργό στοιχείο και για όσους γνωρίζουν, αποτελεί ένδειξη για την ύπαρξη στο υπέδαφος των άνω τουλάχιστον περιοχών ΟΥΡΑΝΙΟΥ. Στο όρος Παγγαίο στην Καβάλα επίσης υπάρχει ήδη έντονο ενδιαφέρον από ξένο επενδυτή για την εξόρυξη των τεράστιων κοιτασμάτων χρυσού.

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΤΩΝ 229 ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ


Λόγω τω ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων και της χωρις όρια ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΤΩΝ 229...
OI-300-EXO-APO-TH-BOYLH

Λόγω τω ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων και της χωρις όρια ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΤΩΝ 229 ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ, αναγκάστηκα να βάλω άλλον τίτλο σ” αυτη την ανάρτηση, και ελπίζω πως ο εξαιρετικός συνάδελφος από τον οποίο πήρα το θέμα, δεν θα έχει πρόβλημα.
ΔΕΙΤΕ, ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ… ΤΑ 229 ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ!
Η ΚΑΤΑΡΑ ΜΑΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΑΥΤΩΝ.
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ.1. Σήμερα, μέρα ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΕΝΘΟΥΣ, 229 ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ, ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ESM (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας)
Υ.Γ.2. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ, ΚΑΙ Η ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 12 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.

«Έπαιξε κι έχασε η Γερμανία. Θα δείτε τί θα συμβεί στη Μέρκελ»


Ο Ευρωπαίος διανοούμενος είπε πως η Γερμανία «ανερυθρίαστα αυτοπαρουσιάστηκε ως η δύναμη που επιβάλλει την πειθαρχία στην Ευρώπη και για...
tromaktiko2056

Ο Ευρωπαίος διανοούμενος είπε πως η Γερμανία «ανερυθρίαστα αυτοπαρουσιάστηκε ως η δύναμη που επιβάλλει την πειθαρχία στην Ευρώπη και για πρώτη φορά διεκδίκησε ανοικτά τη γερμανική ηγεμονία στην Ευρώπη»
Η Μέρκελ «έπαιξε κι έχασε» τη φήμη της Γερμανίας στην προσπάθειά της να «τιμωρήσει» την Ελλάδα, σύμφωνα με τον Ευρωπαίο διανοούμενο και υπέρμαχο της ευρωπαϊκής ενοποίησης, Γιούργκεν Χάμπερμας, ο οποίος εξαπέλυσε νέα, σκληρή επίθεση στην Γερμανίδα καγκελάριο με αφορμή το ελληνικό ζήτημα.
Μιλώντας την Πέμπτη στη βρετανική εφημερίδα Guardian ο Χάμπερμας είπε πως η Μέρκελ «έπαιξε και έχασε μέσα σε μια νύχτα» όλη την κοπιώδη προσπάθεια ολόκληρων γενεών για να ανοικοδομηθεί η φήμη της Γερμανίας στην Ευρώπη με τη σκληρή στάση της έναντι της Ελλάδας και την απόφασή της να «τιμωρήσει» την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.
«Φοβούμαι ότι η γερμανική κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένης της σοσιαλδημοκρατικής της πτέρυγας, έπαιξε κι έχασε μέσα σε μια νύχτα όλο το πολιτικό κεφάλαιο που μια καλύτερη Γερμανία είχε συσσωρεύσει σε μισό αιώνα, δείχνοντας μεγαλύτερη πολιτική ευαισθησία και μετα-εθνική νοοτροπία», ανέφερε, τονίζοντας πως η Γερμανία «ανερυθρίαστα αυτοπαρουσιάστηκε ως η δύναμη που επιβάλλει την πειθαρχία στην Ευρώπη και για πρώτη φορά διεκδίκησε ανοικτά τη γερμανική ηγεμονία στην Ευρώπη».
Σύμφωνα με τον 86χρονο Χάμπερμας, η ΕΕ βρίσκεται επίσης πιασμένη στην αρπάγη μιας «πολιτικής παγίδας», ενώ μεταξύ άλλων σημείωσε πως το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τα άλλα κράτη μέλη της ευρωζώνης «δεν έχει νόημα σε οικονομικούς όρους, λόγω της τοξικής ανάμιξης των απαραίτητων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στο κράτος και στην οικονομία με περαιτέρω νεοφιλελεύθερα επιβαλλόμενα μέτρα που θα αποθαρρύνουν εντελώς τους εξαντλημένους Έλληνες και θα σκοτώσουν κάθε αναπτυξιακή ορμή».
Όπως εκτίμησε ο Χάμπερμας, η ισορροπία ανάμεσα στην «πολιτική και στην αγορά» έχει ανατραπεί, με τίμημα «το κράτος πρόνοιας».
Πηγή

Η Μασονία διοικεί την Ελλάδα. Η ΧΩΡΑ ΕΑΛΩ.


Ο Μιλτιάδης Βιτάλης, γιος ευρωδικαστή και ανιψιός πρώην υπουργού αποκαλύπτει για πρώτη φορά το πως και από ποιούς διοικείται η...
voulimasonia

Ο Μιλτιάδης Βιτάλης, γιος ευρωδικαστή και ανιψιός πρώην υπουργού αποκαλύπτει για πρώτη φορά το πως και από ποιούς διοικείται η πατρίδα μας.
Οἱ δρόμοι γέμισαν φόβο καί λαθρομετανάστες πού ἀναζητοῦν μία καλύτερη ζωή σέ μία διαλυμένη, πτωχευμένη καί λεηλατημένη χώρα.
Τά σπίτια μας γέμισαν ἀνέργους, ἀκυρωμένα ὄνειρα, ἀπελπισία. Τά παιδιά μας γέμισαν θυμό καί ὀργή. Οἱ καρδιές μας μέ ἀνασφάλεια. Τά στόματά μας στέγνωσαν καί ἔγιναν πικρά σάν δηλητήριο. Τά οἰκονομικά προβλήματα γιγαντώνονται καί παραλύουν τίς ἀντιστάσεις μας. Ζοῦμε καθημερινά τή γιορτή τῆς θλίψης, τῆς ἀπόγνωσης καί τοῦ ΘΑΝΑΤΟΥ. Ἡ εὐρωπαϊκή ἕνωση, ἡ εὐρωπαϊκή κεντρική Τράπεζα, τό ΔΝΤ, τό ΝΑΤΟ, ἡ εὐρωπαϊκή ἐπιτροπή κ.ἄ προσπαθοῦν μέ νυχιά καί μέ δόντια νά δικαιώσουν τόν ἐγωϊσμό καί τά συμπλέγματα τοῦ ἰσχυροῦ ὑπουργοῦ Οἰκονομικῶν τῆς Γερμανίας, Β. ΣΟΙΜΠΛΕ καί τῶν συμμάχων του.

Η αρχή του "ολοκαυτώματος" των λαών έγινε από την Ελλάδα

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης Αυτό που ζουν σήμερα οι Έλληνες, το ζει εδώ και χρόνια η πλειοψηφία των Αμερικανών πολιτών...
chris_hedges2

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Αυτό που ζουν σήμερα οι Έλληνες, το ζει εδώ και χρόνια η πλειοψηφία των Αμερικανών πολιτών που έχουν καταδικαστεί σε μια ανεπανάληπτη μιζέρια από την παγκόσμια ελίτ. Η τραγωδία πoυ ζει σήμερα ο ελληνικός λαός, αύριο θα την ζήσουν και πολλοί άλλοι λαοί καθώς το σχέδιο της παγκόσμιας ελίτ είναι οι λαοί να φτωχοποιηθούν ακόμα περισσότερο και να καταντήσουν άβουλα όντα χωρίς καμία δύναμη αντίστασης στα καταχθόνια σχέδια τους.

Οι κάτοικοι του Καρέα έδιωξαν τον Λαφαζάνη

Lafazanis kares

Έντονη φραστική επίθεση επιφύλαξαν κάτοικοι του Καρέα στον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος πήγε να παρακολουθήσει την κατάσβεση της φωτιάς στον Καρέα.
Κάτοικοι της περιοχής πλησιασαν τον υπουργο και τον παροτρυναν να φυγει από το σημείο, ενώ άλλος κάτοικος του φώναζε «αν θέλεις να μείνεις, βγάλε το σακάκι και έλα να βοηθήσεις», εγκαλώντας τον μάλιστα και την έλλειψη προετοιμασιας του κρατικού μηχανισμού.
«Τι είναι αυτό που κάνεις; Μικροπολιτική; Τι θες εδώ; Να σηκωθείς να φύγεις. Αν θέλεις, βγάλε το σακάκι και έλα να βοηθήσεις. Πάρε κουβάδες και έλα», ήταν μερικά από αυτά που «άκουσε» ο κ. Λαφαζάνης από τους κατοίκους που προσπαθούσαν εκείνη την ώρα να σβήσουν μόνοι τους τη φωτιά και να προστατέψουν την περιουσία τους όταν είδαν τον υπουργό να φθάνει στο σημείο.
Ο κύριος Λαφαζάνης ανέφερε πως γίνεται προσπάθεια κατάσβεσης με επίγεια και εναέρια μέσα, πλην όμως για να αποκλιμακωθεί η ένταση αποχώρησε από το σημείο.

ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ: ΔΕΙΤΕ τι ετοιμάζει το λόμπυ της δραχμής και Σόρος!

unnamed

Εδώ και καιρό ο κ. Βαρουφάκης έχει μπει στο στόχαστρο του Μεγάρου Μαξίμου για τις λανθασμένες κινήσεις του στις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους. Ο πρωθυπουργός τον είχε περιορίσει αρχικά, θέτοντάς τον σε δεύτερο πλάνο στις επαφές με τους δανειστές, αλλά ήταν δεδομένο ότι το γυαλί είχε ραγίσει τόσο, που μόνο η απομάκρυνση του αντισυμβατικού πολιτικού και οικονομολόγου θεωρούνταν η οριστική λύση στο πρόβλημα.

Επιβεβαίωση voicenews συγχωνεύονται 2 τράπεζες


bank2

Alpha Bank και Eurobank συγχωνεύονται.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters η πώληση των 86 υποκαταστημάτων της θυγατρικής της Alpha Bank στην Postbank, τη θυγατρική της Eurobank στη Βουλγαρία, θα γίνει έναντι συμβολικού τιμήματος 1 ευρώ, ενώ με την συναλλαγή η Postbank θα αυξήσει το δίκτυο καταστημάτων της στα 260.

Σε αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων προχώρησαν τα τελευταία χρόνια οι δυο τράπεζες, σε Βουλγαρία και τις υπόλοιπες βαλκανικές αγορές, μειώνοντας δίκτυο, προσωπικό και εξυγιαίνοντας τους ισολογισμούς.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΑΥΤΗ είναι η Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ που ήθελε να κάνει πλιάτσικο στις θυρίδες του κοσμάκη, αφού πρώτα είχε φροντίσει να βγάλει έξω 200.000 ευρώ!!!

thirides


H κυρία υπουργός που ήθελε να κάνει πλιάτσικο στις τραπεζικές θυρίδες του κοσμάκη είχε φροντίσει σύμφωνα με τον βηματοδότη να σπάσει τον προθεσμιακό λογαριασμό της 85χρονης μητέρας της και να βγάλει τρεις ημέρες πριν τα capital control 200.000 ευρώ!!!

Jean-Christophe Cambadélis: «Το Βερολίνο να πάρει μαθήματα Ιστορίας» #ThisIsACoup


berolino1
Με ανοικτή επιστολή του προς τον γερμανικό λαό ο Ζαν-Κριστόφ Καμπαντελίς, ηγέτης του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος και στενός συνεργάτης του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, καλεί το Βερολίνο να αναλογιστεί τη θέση του στην Ευρώπη και να πάρει μαθήματα Ιστορίας, πέρα από το να δίνει μόνο μαθήματα οικονομίας.

Ξεπουλάμε λέμε! ΔΕΙΤΕ ποιο ελληνικό νησί αγόρασε ο Τζόνι Ντεπ!

tzoni_ntep (1)

Εδώ και δύο ημέρες, ο διάσημος ηθοποιός είναι πλέον ο ιδιοκτήτης ελληνικού νησιού στα Δωδεκάνησα και μάλιστα σκοπεύει τις επόμενες ημέρες να το επισκεφθεί.
Όπως τόνισε ο Στίβεν Τέιλορ, εκπρόσωπος Τύπου της εταιρείας ακινήτων Proto Organization Ltd στο Λονδίνο, η Ελλάδα έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλών διασημοτήτων και μάλιστα αποκάλυψε ότι περί τα τέλη Ιουλίου την χώρα θα επισκεφτεί ο Τζόνι Ντεπ για να δει το νησί Stroggino (μάλλον εννοεί το νησί Στρογγυλή στα Δωδεκάνησα), το οποίο και απέκτησε μόλις πριν από δυο 24ωρα.
Ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός αποφάσισε να διαθέσει 4.200.000 ευρώ για να αποκτήσει το νησί που έχει έκταση 0,20 χιλιόμετρα και σήμερα είναι ακατοίκητο.
Ο Τζόνι Ντεπ την περίοδο αυτή βρίσκεται στην Αυστραλία για τα γυρίσματα της νέας του ταινίας «Οι Πειρατές της Καραϊβικής».
Η Proto Organization Ltd είναι η εταιρεία που επίσης μεσολάβησε, όπως σημείωσε ο κ. Τέιλορ,σε μια άλλη αγορά στη χώρα μας, αυτή του ζεύγους Αντζελίνα Τζολί και Μπραντ Πιτ που έχει πλέον στην κατοχή του το νησάκι «Gaia Sogia» (μάλλον εννοεί την νησίδα Σοφία στο Ιόνιο Πέλαγος).
Η Proto Organization Ltd είναι σύμβουλος ακινήτων πολλών ηθοποιών του Χόλυγουντ και αθλητών παγκόσμιας φήμης, όπως ο Τζόνι Ντεμπ, Μπραντ Πιτ, Τζορτζ Κλούνεϊ, Κριστιάνο Ρονάλντο και άλλοι.

Σακοράφα σε Τσίπρα «Εξυγίανση του σκοτεινού τραπεζικού συστήματος»


sakorafa_sofia

Επιστολή έστειλε η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μετά την ψηφοφορία στη Βουλή για τη συμφωνία με τα προαπαιτούμενα.


«Συναισθανόμενη πλήρως την πίεση των συντρόφων μου βουλευτών, αφού μία άλλη στιγμή, πριν πέντε χρόνια, ένιωθα την ίδια πίεση προκειμένου να συναινέσω στην πρώτη «σωτηρία» της Ελλάδας, θέλησα να δημοσιοποιήσω τη θέση μου, μετά την ψηφοφορία στην Βουλή.

Η συμφωνία που ψηφίστηκε χτες, αποτελεί όχι μόνον τακτική, αλλά και στρατηγική ήττα της πρώτης κυβέρνησης με κορμό την Αριστερά.

Τη μετατρέπει στην τέταρτη, από το 2010, μνημονιακή κυβέρνηση και αυτό, αποτελεί βαριά ιστορική στρέβλωση, βαριά ιδεολογική ανωμαλία, βαρύ πολιτικό πλήγμα.

Ο πρωθυπουργός επικαλέστηκε έναν ωμό εκβιασμό ανάμεσα στην αποδοχή αυτής της συμφωνίας και την καταστροφή του λαού. Κι όπως ο ίδιος παραδέχθηκε οι «λάθος εκτιμήσεις» τον οδήγησαν σε απόλυτη ανετοιμότητα, σε μη επεξεργασία ενός σχεδίου διαφυγής, με αποτέλεσμα να υποκύψει σε αυτόν τον εκβιασμό.

Επειδή είναι ολοφάνερο ότι όταν ένας εκβιασμός αποδίδει, επαναλαμβάνεται.

Επειδή το πρόγραμμα, το οποίο καθομολογία του πρωθυπουργού δεν βγαίνει, είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει πολύ σύντομα σε ένα νέο παρόμοιο ή χειρότερο εκβιασμό, αρνούμαι να χαρίσω την κυβέρνηση, την Αριστερά αλλά και το μεγαλειώδες ΟΧΙ του λαού μας, στους εκβιαστές.

Καλώ τον Πρωθυπουργό από σήμερα κιόλας με την πλήρη γνώση που απέκτησε – και αυτός και οι στενοί του συνεργάτες – γύρω από τις απάνθρωπες μεθοδεύσεις του διευθυντηρίου της Ευρώπης, δηλαδή γύρω από την ανθρωποφάγα φύση του νεοφιλελευθερισμού, να εγκαταλείψει τις μεταφυσικές βεβαιότητες που μας οδήγησαν έως εδώ.

Τον καλώ τόσο μέσα στα ασφυκτικά πλαίσια αυτής της συμφωνίας, αλλά κυρίως έξω από αυτά τα πλαίσια, να φανεί ρεαλιστής.

Να οργανώσει, να σχεδιάσει και να υλοποιήσει άμεσα το σχέδιο εκείνο που θα θωρακίσει την κυβέρνηση, την Αριστερά και κυρίως την κοινωνία μας απέναντι στο βέβαια επερχόμενο νέο εκβιασμό.

Τούτο αποτελεί ιστορική αναγκαιότητα και υπερώριμη πολιτική δυνατότητα.

Ο άμεσος και χωρίς εκπτώσεις έλεγχος των διαπλεκόμενων ΜΜΕ, ο έλεγχος και η εξυγίανση του σκοτεινού τραπεζικού συστήματος (βλέπε ΚτΕ, Εθνική, eurobank κτλ), η επιλογή συνεργατών που δε θα μας συντρίψουν ξανά στα βράχια των αφελών εκτιμήσεων και της λανθασμένης ανάγνωσης των ευρωπαϊκών συσχετισμών, ο σεβασμός της ηθικής – πολιτικής επιλογής των 38 συντρόφων βουλευτών, η επαναλειτουργία του κόμματος και των συλλογικών του οργάνων, η υπεύθυνη περιγραφή του εναλλακτικού σχεδίου στο λαό μας, η δυναμική διεκδίκηση των πολεμικών αποζημειώσεων, η σε κάθε δυνατό επίπεδο αξιοποίηση των προκαταρκτικών συμπερασμάτων της Επιτροπής Αλήθειας και η ειλικρινής – και όχι προσχηματική – υποστήριξη για τη συνέχιση των εργασιών της είναι μερικά από αυτά που από χτες έπρεπε ήδη να είναι η ατζέντα του Αλέξη Τσίπρα.

Σε αυτή του την προσπάθεια -και στο βαθμό που θα την καταβάλει- θα τον στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις, από τη θέση μου ως ευρωβουλευτής. Είναι επίσης αυτονόητο ότι συμμετέχω ενεργά στον αγώνα του λαού μας, των κινημάτων και της νεολαίας μας, ώστε να αποτρέψω την ψήφιση των επαχθών εφαρμοστικών νόμων που θα ακολουθήσουν την επονείδιστη συμφωνία, ώστε να μην «ξεπλυθούν» αυτοί που επί πολλά χρόνια με πράξεις και παραλείψεις προετοίμασαν το συντελεσμένο από το 2010 έγκλημα κατά του λαού μας.

Σύντροφε Πρόεδρε «… εγώ δεν παραδέχθηκα την ήττα» , περιμένω από σήμερα κιόλας να σώσεις τα «κρυμμένα τιμαλφή» μας.

Αύριο θα είναι αργά!»

ΤΟ ΧΡΗΜΑ “ΡΕΕΙ…ΚΑΙ ΠΑΛΙ! “ΘΑ ΣΕ ΕΛΕΓΧΩ ΘΑ ΝΙΩΘΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ ΜΟΥ” ΜΙΑ… ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΛΦΓΚΑΝΓΚ! ΜΗΝΥΜΑ ΣΟΙΜΠΛΕ ΠΡΟΣ ΑΛΕΞΗ. ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ!!

xreos


Μεγαλώνει η λίστα των ευρωπαϊκών χωρών που μετά τη διαρροή της εμπιστευτικής έκθεσης για τη μη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους τάσσεται υπέρ της αναδιάρθρωσής του.Μετά τη Βρετανία, τη Γαλλία και την Ιταλία και η Ιρλανδία ζητά την αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας, με τον πρωθυπουργό της χώρας, Έντα Κένι, να τονίζει σε σημερινές του δηλώσεις ότι «υποστηρίζουμε την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους».Αναφερόμενος στην ΕΚΤ και τις αποφάσεις της για την Ελλάδα και τις ελληνικές τράπεζες, ο κ. Κένι σημείωσε ότι «πιστεύω ότι σήμερα ο Μάριο Ντράγκι μπορεί να αυξήσει τον ELA».
ΩΡΑ 13:48
Η φινλανδική Βουλή ενέκρινε τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα
ΩΡΑ 13: 10
Bloomberg: Συμφωνία για το δάνειο-γέφυρα ύψους 7 δισ. ευρώ
Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συμφώνησαν επί της αρχής στην παροχή δανείου-γέφυρας ύψους 7 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Bloomberg επικαλούμενο αξιωματούχο με γνώση της απόφασης.Η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο μόλις αποσαφηνιστούν οι τεχνικές λεπτομέρειες και ψηφίσουν τα εθνικά κοινοβούλια για τη συμφωνία μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.
ΩΡΑ 12:34 Αναμονή για τις αποφάσεις της ΕΚΤ
H EKT φέρεται να μην έχει λάβει ακόμη αποφάσεις, ως προς το αίτημα της Ελλάδας για αύξηση της χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών, μέσω του ELA, κατά 1,5 δισ. ευρώ.
ΩΡΑ 11:52
Αντίγραφο της μελέτης για τις επιπτώσεις Grexit ζήτησε ο Μητσοτάκης
Να καταθέσει στη Βουλή αντίγραφο της μελέτης που έχει στα χέρια του ο πρωθυπουργός και η οποία καταγράφει τις επιπτώσεις της εξόδου της χώρας από το ευρώ και της επιστροφής στη δραχμή ζητεί από τον Αλέξη Τσίπρα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης στην αίτηση κατάθεσης εγγράφων επικαλείται την πρόσφατη συνέντευξη του πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια της οποίας αποκάλυψε ότι ζήτησε ανάλυση των επιπτώσεων εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη.
ΩΡΑ 11:22
Θετικό άνοιγμα στις ευρωπαϊκές αγορές
Θετικά ξεκίνησαν  οι ευρωπαϊκοί δείκτες, οδεύοντας στην έβδομη κατά σειρά ανοδική συνεδρίαση, μετά και τη θετική ψήφο που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση για την έγκριση των προαπαιτουμένων για το τρίτο πακέτο στήριξης.Αναλυτικά, νωρίτερα, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ενισχυόταν κατά 0,21% στις 6.768 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραφε άνοδο 0,73% στις 11.624 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 βρισκόταν σε τροχιά ανόδου κατά 0,63% στις 5.079 μονάδες.Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωνε άνοδο 0,75% στις 403,02 μονάδες.
ΩΡΑ 10:25
Αποσύρθηκαν οι διατάξεις για τη φοροδιαφυγή, ως κακογραμμένες
Αφαιρέθηκαν τελικά από το κείμενο του νομοσχεδίου που ψηφίστηκε την Τετάρτη από τη Βουλή οι διατάξεις που σχετίζονταν με τη φοροδιαφυγή, καθώς θεωρήθηκαν «κακογραμμένες» και «ημιτελείς».
Οι εν λόγω διατάξεις θα κατατεθούν εκ νέου σε ένα από τα επόμενα νομοσχέδια με τα προαπαιτούμενα που θα έλθουν στη Βουλή, ώστε να ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου 2016.
Σημειώνεται πως το νομοσχέδιο που κατατέθηκε το απόγευμα της Τρίτης στη Βουλή προέβλεπε πως στο άρθρο 1 παρ. 6 προστίθεται άρθρο 55 Α στον ν. 4174/2013, το οποίο ορίζει το αδίκημα της φοροδιαφυγής ως εξής. «1. Αδίκημα φοροδιαφυγής διαπράττει όποιος, με πρόθεση: α) αποκρύπτει φορολογητέα ύλη ή β) παραπλανεί τα όργανα της φορολογικής διοίκησης σχετικά με φορολογητέα ύλη ή γ) δεν αποδίδει ή αποδίδει ανακριβώς εισπραχθέντα ή οφειλόμενο ΦΠΑ ή παρακρατούμενους ή επιρριπτόμενους φόρους, τέλη και εισφορές, με αποτέλεσμα την απόλαυση περιουσιακού οφέλους για τον ίδιο ή για τρίτους με αντίστοιχη ζημία του Δημοσίου, τουλάχιστον σε 10.000 ευρώ ανά φορολογία και ανά έτος, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας».
Η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής στην έκθεση που συνέταξε κατέδειξε πόσο κακογραμμένη και νομικά ανεπαρκής είναι η συγκεκριμένη διάταξη.
ΩΡΑ 09:35
Σόιμπλε: Καλύτερο μονοπάτι, η προσωρινή έξοδος από το ευρώ
Ως σημαντικό βήμα χαρακτήρισε την ψήφιση των μέτρων από την ελληνική βουλή ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επιμένοντας ωστόσο πως προσωρινή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είναι ένα καλύτερο μονοπάτι για τη χώρα.Μιλώντας στη γερμανική ραδιοφωνία ο Σόιμπλε δήλώσε πως με την ψήφιση τον μέτρων οι συζητήσεις έκαναν πρόοδο. «Βρισκόμαστε ένα βήμα παραπέρα, είναι ένα σημαντικό βήμα», δήλωσε, ξεκαθαρίζοντας πως πλέον απομένει το σημαντικό κομμάτι της εφαρμογής. «Θα παρακολουθείται η ελληνική πρόοδο στην υλοποίηση των μέτρων», ανέφερε
Τηλεδιάσκεψη του Eurogroup στις 11 π.μ.
Στην τηλεδιάσκεψη αναμένεται να συζητηθεί η ψηφοφορία στη Βουλή της Ελλάδας για τις προαπαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τρίτο πακέτο στήριξης, και να δοθεί το σήμα -όπως είχε πει ο Γ.Ντάισελμπλουμ- ώστε οι υπουργοί Οικονομικών (σε όσες χώρες αυτό προβλέπεται) να ζητήσουν από τα εθνικά κοινοβούλια τους να εγκρίνουν την έναρξη της διαπραγμάτευσης για τρίτο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας.
Ο Γ. Ντάισελμπλουμ είχε δηλώσει νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι θα γίνει ακόμη μια τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, πιθανόν την Παρασκευή, για να εγκριθεί η έναρξη των διαπραγματεύσεων και να δοθεί η εντολή στους θεσμούς, ώστε να αρχίσουν τις διαπραγματεύσεις με την Αθήνα για την παροχή νέου προγράμματος στήριξης μέσω του ESM.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...