Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015

Η ήττα δεν είναι πάντοτε (μόνο) ήττα


DementorsΤο τρίτο μνημόνιο ήρθε, με μέτρα δυσβάστακτα, μια συμφωνία εξαιρετικά επώδυνη, ιδίως για κυβέρνηση της αριστεράς. Κανένας δεν διαφωνεί εδώ. Ορος απαράβατος ωστόσο είναι να κρίνουμε το όποιο και οσοδήποτε καταστροφικό αποτέλεσμα σε συνάρτηση με τις άλλες επιλογές, αν υπήρχαν καν, προπάντων με τις αντικειμενικές συνθήκες.
Οφείλουμε έτσι να σκεφτούμε, να σταθμίσουμε, να θυμηθούμε και να θυμόμαστε πάντα ορισμένα δεδομένα:

ΕΜΜΕΤΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: «Επικείμενη Τουρκική Εισβολή, Έρχεται Επιστράτευση Γενική»

tourkiko-polemiko

«ΘΑΡΣΕΙΤΕ, ΕΓΩ ΕΙΜΙ, ΜΗ ΦΟΒΕΙΣΘΕ»
Εις την δύναμιν της Αγίας Τριάδος
Στην γραφή αυτή, ο στρατός να είναι προσεκτικός.
Έρχεται επιστράτευση γενική,
Μα ο τακτικός στρατιώτης,
Θα είναι παρών της κλήσης της πρώτης.
Θα γεμίσει τα βουνά και τα νησιά, εντολή θα πάρει να ετοιμαστεί ,
Τα σύνορα, από επικείμενη Τούρκικη εισβολή να υπερασπιστεί .
Συγκλονιστικό Μήνυμα Μητροπολίτη: «Η Ελλάς θα Σωθή, Αυτός Είναι ο Τρόπος…»
iisous
ΕΜΜΕΤΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΘΑΡΣΕΙΤΕ, ΕΓΩ ΕΙΜΙ, ΜΗ ΦΟΒΕΙΣΘΕ
Κανείς να μη φοβηθεί,
Πολλές φόρες Άγιοι και μοναχοί στα γεγονότα αυτά έχουν αναφερθεί ,
Μα πολλοί ιδέα ακόμα δεν έχουν ,
Σε τι γεγονότα σε λίγο θα συμμετέχουν .
Γι αυτούς σας δίνεται τούτη η γραφή ,
Που κοιμούνται τον ύπνο το βαθύ.

Die Welt: Το «4ο Ράιχ» – ένα κύμα μίσους για τη Γερμανία κατακλύζει την Ευρώπη


wolfgang-schauble

(σ.σ.netakias – το blog έχει κατηγορία αρθρων 4ο Ραιχ εδώ και χρόνια, δυστυχώς η πορεία μας επιβεβαιώνει. Δυστυχώς)

Ο γερμανικός λαός παρουσιαζόταν στον αμερικανικό, τον ιταλικό ακόμη και στον αυστριακό Τύπο ως αυτός που έλυνε προβλήματα, έκανε μακροπρόθεσμα σχέδια, ως το πρότυπο που θα έπρεπε να ακολουθούν όλες οι σύγχρονες χώρες.

ΡΟΥΚΕΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΓΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: ΘΥΡΙΔΕΣ: ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ-ΚΑΙ ΦΑΚΕΛΩΜΑ;- ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΡΗΤΟ;/ ΥΠΟΠΤΟΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΝΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ/ ΣΠΑΣΙΜΟ ΜΕΤΡΗΤΩΝ ΑΠΟ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΚΕΣ/ ΠΟΙΟΙ ΣΤΗΝΟΥΝ ΔΟΚΑΝΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ;

trapezes

Από τη Δευτέρα οι τράπεζες αρχίζουν να λειτουργούν με ένα σύνολο υπηρεσιών και τραπεζικών συναλλαγών και οι πολίτες δεν θα μπορούν να κάνουν αναλήψεις, αλλά θα παρέχονται οι άλλες παραδοσιακές υπηρεσίες, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.
—O υπουργός Μάρδας- του οποίου το όνομα ενεπλάκη στην υπόθεση με τα λεφτά που βγήκαν στο εξωτερικό και μετά τα γύρισε και είπε ότι “αμάρτησε” για τα σπουδαγμένα τέκνα του την ώρα που η Ελλάδα μετρούσε τις πληγές της- ξεκαθάρισε ότι όποιος έχει προθεσμιακή κατάθεση μπορεί να τη σπάσει μερικώς για να πληρώσει τις υποχρεώσεις του. Ένας γονέας μπορεί να στέλνει 5 χιλιάδες ευρώ ανά τρίμηνο στα παιδιά του που σπουδάζουν στο εξωτερικό, πρόσθεσε(πιθανόν δηλαδή αυτο που καίει και τον ίδιο;), δηλαδή ο υπουργός νομοθετεί με γνώμονα το προσωπικό του συμφέρον;
–”Μπορεί κάποιος πολίτης να έχει πρόσβαση στις θυρίδες του, και να κάνει ό,τι θέλει τα χρήματά του σε αυτές, αλλά πρέπει να συνεννοηθεί πρώτα με την τράπεζα”, διευκρίνισε ο ίδιος.
–Η Δευτέρα είναι πρώτη μέρα για μια επιταγή που έληξε, το δεκαήμερο της αργίας δεν συνυπολογίζεται είναι σαν να ήταν Σαββατοκύριακο, επισήμανε ο υπουργός.
“Συναλλαγή στο εξωτερικό γίνεται με κάρτα, δεν μπορεί να κάνει κανείς ανάληψη, αν κάποιος ξένος επιχειρηματίας δεν δεχθεί την κάρτα είναι άλλη υπόθεση, αλλά το φαινόμενο αυτό λογικά θα πρέπει να υποχωρήσει από τη Δευτέρα” τόνισε επιπρόσθετα.
–Για τις εισαγωγικές εταιρείες τόνισε ότι υπάρχει επιτροπή που δέχεται όλα τα αιτήματα. Η επιτροπή θα ελέγχει τις μεγάλες υποθέσεις πλέον, και τα υποκαταστήματα τις μικρότερες.
–Νομικά και φυσικά πρόσωπα που παίρνουν χρήματα από το εξωτερικό, μπορούν να λαμβάνουν το 80% του ποσού, σημείωσε ο κ. Μάρδας.
–Τέλος, όπως επανέλαβε εάν ένας πολίτης δεν πάρει 60 ευρώ την πρώτη μέρα από το ΑΤΜ, μπορεί να πάρει 120 ευρώ τη δεύτερη, ή 180 ευρώ την Τρίτη μέρα.
Προσπάθειες να λειτουργήσουν οι τράπεζες το συντομότερο δυνατό
Όλες τις τεχνικές δυνατότητες προκειμένου να ανοίξουν οι τράπεζες το συντομότερο δυνατόν εξετάζει η Τράπεζα της Ελλάδος σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα η τραπεζική αργία λήγει σήμερα και τα καταστήματα πρέπει να ανοίξουν τη Δευτέρα. Ωστόσο, φαίνεται ότι τα τεχνικά συστήματα των τραπεζών δεν είναι έτοιμα να ανταποκριθούν στον όγκο και στην πολυπλοκότητα των συναλλαγών με καθεστώς capital controls.
Οι τράπεζες εργάζονται πυρετωδώς ώστε να διαχωρίζουν πλέον τις καταθέσεις σε παλαιές και νέες, γεγονός που σημαίνει ότι για το νέο χρήμα που θα εισρέει μέσω συναλλαγών στις τράπεζες θα απαιτείται νέος λογαριασμός για το ίδιο φυσικό πρόσωπο ή επιχείρηση.
Επίσης, υπάρχουν σημαντικές επιφυλάξεις σε ό,τι έχει να κάνει με τη διαφύλαξη της ηρεμίας και της ασφάλειας των συναλλαγών προκειμένου να μην δημιουργηθούν επεισόδια με το συνωστισμό κόσμου στα ταμεία.

Βρώμικο παρασκήνιο με Βαρουφάκη – Στεργιώτη: Ποιοί κρύβονται εντέλει πίσω από το σκάνδαλο των 300 εκ;


wpid-20150720110231

ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ ΝΥΧΤΑ 300 εκ. ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ!
Εξαφάνισαν νύχτα τα έσοδα από τα φρουτάκια την ώρα της διαπραγμάτευσης!
Μείζον θέμα μετά την ανακοινωση του ΟΠΑΠ ότι αποδέχεται τον φόρο και δεν κρύβεται πίσω απο την μεθόδευση!
Η κυβέρνηση οφείλει τώρα να εντοπίσει ποιούς εξυπηρετούν αυτές οι μαφιόζικες πρακτικές που κρύβονται σε αριστερές προβιές.


Δείτε τι έγραψε η RealNews χθες.
ADVERTISEMENT
Σε δραματικές αλλαγές για τα φορολογικά έσοδα αλλά και για τις επενδύσεις της ΟΠΑΠ Α.Ε. οδηγεί η απόφαση της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) να αλλάξει τους όρους στη λειτουργία των παιγνιομηχανημάτων (VTLs). Μετά την απόφαση της ΕΕΕΠ κυριολεκτικά… στο παρά πέντε από την προγραμματισμένη έναρξη λειτουργίας των VTLs, το επενδυτικό πρόγραμμα της ΟΠΑΠ Α.Ε. βρίσκεται πλέον μετέωρο.

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΚΥΜΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ – “ΤΣΟΥΝΑΜΙ” ΚΛΟΠΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ! ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ “ΑΔΥΝΑΜΙΑ” ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ – Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΘΡΑΣΥΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ…

klopi-smart-fortwo


Ένα πρωτοφανές κύμα εγκληματικότητας σαρώνει τις τελευταίες ημέρες τις γειτονιές της Αθήνας.Οι κάτοικοι τα βράδια κοιμούνται, ενώ τα πρωινά που ξυπνούν αντικρίζουν τα αυτοκίνητά τους ξεχαρβαλωμένα ή να έχουν κάνει…φτερά! Μόνο την Κυριακή 19 Ιουλίου μέσα σε λίγες ώρες καταγράφηκαν τρεις κλοπές αυτοκινήτων στα νότια προάστια. Μέχρι στιγμής τα θύματα είναι εκατοντάδες από την αρχή του μήνα , ενώ οι Αρχές φαίνεται πως έχουν αιφνιδιαστεί από την απίστευτη θρασύτητα των κυκλωμάτων.
Οι δράστες δείχνουν να έχουν ιδιαίτερη… αδυναμία στα Smart αφού μόνο στην περιοχή της Ν. Σμύρνης κλάπηκαν μέσα σ’ένα εικοσιτετράωρο δύο αυτοκίνητα! Σύμφωνα με πληροφορίες οι κακοποιοί έχουν αναπτύξει μεγάλο δίκτυο «πελατών» και έτσι ενεργούν κατά παραγγελία. Δηλαδή, κλέβουν συγκεκριμένα μοντέλα που επιθυμούν οι “πελάτες” τους.
Θα επανέλθουμε στο θέμα σύντομα αφού βρισκόμαστε πολύ κοντά – μέσω αξιολόγησης του υλικού που έχει αποτυπωθεί – σε εντοπισμό του τρόπου δράσης της συμμορίας κλεπτών.
Σωκράτης Στρατής / Ιδιωτικός Ερευνητής
http://ereunes.blogspot.gr/

Η ΕΕ είναι ΝΑΖΙ; Πριν απαντήσεις δες την Αφίσα και θα καταλάβεις γιατί απαιτούν 78€ αναπηρικες Συντάξεις


19107054722_3fcb38b167_o
netakias

Το 1938 η Γερμανική Κυβέρνηση υπο το Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα, ξεκίνησε εκστρατεία ενημέρωσης υπερ της ευγονικής και της ευθανασίας.
Οπως και στον νεοφιλελευθερισμό, βασικό στοιχείο της Ιδεολογίας του Εθνικοσοσιαλισμού είναι η ωμή φυσιοκρατία, όπου ο ισχυρότερος επιζει κι ο ανίσχυρος είναι βαρύδι για μια οικονομία που θέλει να αναπτυχθεί και να γίνει ανταγωνιστική. 
Οι φίλοι κι εταίροι απαιτούν να παίρνουν σύνταξη οι ΑΜΕΑ 78€ 
Ειμαι Υπερβολικός; Δειτε την αφίσα πριν απαντήστε
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ "60.000 ReichsMark κοστίζει αυτό το άτομο σε όλη την ζωή του στην κοινότητα των Γερμανών. Αγαπητέ συμπολίτη αυτά είναι και δικά σου λεφτα"
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ «60.000 ReichsMark
κοστίζει αυτό το άτομο σε όλη την ζωή του στην κοινότητα των Γερμανών.
Αγαπητέ συμπολίτη αυτά είναι και δικά σου λεφτα»

ΣΟΚ: Oι ΗΠΑ ετοιμάζουν πραξικοπήματα στην Ευρώπη!

amerikanoi

"Η συνθηκολόγηση της ελληνικής κυβέρνησης στην ηγεσία του Βερολίνου αποτελεί μια κρίσιμη καμπή. Σηματοδοτεί την "πειθάρχηση" του ευρύτερου ευρωπαϊκού εκλογικού σώματος σύμφωνα με τον κανόνες των συντεχνιών της ΕΕ. Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι ο προάγγελος για όσα θα συμβούν στα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κάτι τέτοιο θα προκαλέσει γενικευμένη κοινωνική αναταραχή.

ΜΕΓΑΛΟ ΤΖΑΜΙ ΓΙΑ ΝΑ «ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ» Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ


fft86_mf5222974
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης - Η παλιά ελληνορθόδοξη εκκλησία της Αγία Τριάδας που δεσπόζει στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, αποτελούσε πάντα μια μεγάλη πρόκληση για τον ισλαμιστές της Τουρκίας. Τώρα, όπως αναφέρουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν φέρεται αποφασισμένος να υλοποιήσει ένα παλιό σχέδιο ανέγερσης νέου μεγάλου μουσουλμάνοι τεμένους που θα «σκεπάσει» την εκκλησία.

Business Insider: Πρέπει όλοι να διαβάσουν το σημείωμα του ΔΝΤ, είναι τρομακτικό


Business Insider: Πρέπει όλοι να διαβάσουν το σημείωμα του ΔΝΤ, είναι τρομακτικό
Ο δημοσιογράφος του Business Insider, Τζιμ Έντουαρντς προειδοποιεί εξαρχής του μη μυημένους: Διαβάστε οπωσδήποτε το τελευταίο σημείωμα του ΔΝΤ για την Ελλάδα, είναι τρομακτικό. Για όσους δεν το έχουν κάνει μέχρι τώρα, σταχυολογεί ο ίδιος κάποια βασικά «κλειδιά» της ανάλυσης που έκανε προσφάτως το Ταμείο για τα οικονομικά δεδομένα της Ελλάδας.
«Μόνο όποιος διαβάσει αυτή την ανάλυση θα καταλάβει πόσο μακριά από την πραγματικότητα βρίσκεται η Άνγκελα Μέρκελ όταν κατήγαγε μια νίκη έναντι των Ελλήνων και τους επέβαλλε ένα τρίτο πακέτο στήριξης που δεν το ήθελαν. Όποιος το διαβάσει θα καταλάβει πόσο ρεαλιστικές ήταν οι διαμαρτυρίες του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησής του».

ΑΣΧΗΜΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ '07 > Διακλαδική Διεύθυνση Πληροφοριών/ΓΕΕΘΑ: "Σκοπιανοί με αλβανικά διαβατήρια έκαψαν την Πελοπόννησο το 2007"Ένα άκρως εμπιστευτικό έγγραφο, με τα επτά ονόματα των μελών της οργανωτικής ομάδας Σκοπιανών πρακτόρων με αλβανικά διαβατήρια, οι οποίοι ευθύνονταν για τις πυρκαγιές του 2007 στην Πελοπόνννησο, διαβιβάστηκε από την Διακλαδική Διεύθυνση Πληροφοριών των Ενόπλων Δυνάμεων στον τότε υπουργό Εθνικής Άμυνας Ε.Μεϊμαράκη και από εκεί προωθήθηκε στον υπουργό Εσωτερικών, Π. Χηνοφώτη».

Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΣΗΜΑΚΗΣ ΜΕ ΤΟ ΔΡΑΣΙΣ ΚΕΣ

Η ιστορία προσδιορίζει το μέλλον


Χριστόδουλος Κ. Γιαλλουρίδης
Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής,
Κοσμήτορας Σχολής Διεθνών Σπουδών,
Επικοινωνίας και Πολιτισμού,
Πάντειο Πανεπιστήμιο
  

Η γεωπολιτική υπεραξία της Κύπρου αποτελεί μια σταθερή παράμετρο στην διεθνή πολιτική, διαχρονικά μεταβαλλόμενη όμως σε ανοδική ή καθοδική κλίμακα, αναλόγως των εξελίξεων που λαμβάνουν χώρα στον κόσμο, στην περιοχή, στις ισορροπίες των ευρύτερων χώρων που γειτνιάζουν της Κύπρου, αλλά και στις εσωτερικές μεταβολές που πολιτικά, στρατηγικά, οικονομικά και κοινωνικά επέρχονται στο ίδιο το νησί και στο κράτος. 

Κύπρος Οι Θερμοπύλες του Ελληνισμού

Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Δ Ω Ν Α Σ Μ Ε Ε Υ Ρ Ω


Του Μιχαήλ Στυλιανού - Όταν έχεις γράψει το «Ρέκβιεμ για ένα ΄Ονειρο Θερινής Νυκτός» από τις 24/5 και το «Εθνική Οδύσσεια Χωρίς Οδυσσέα» από τις 14/6, δεν μένει παρά να ανατρέξεις στη Βίβλο για τον κατάλληλο τίτλο του σημερινού χρονικού.

Σαμποτάζ..Δυο πακιστανοί ρήμαξαν τα καύσιμα της πολεμικής αεροπορίας στη Βοιωτία!!!


imageΕξιχνιάστηκαν 5 περιπτώσεις δολιοφθορών – κλοπών από την Πολεμική Αεροπορία. Εξιχνιάσθηκαν, στο πλαίσιο πολύμηνης και εμπεριστατωμένης έρευνας που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, συνολικά πέντε (5) περιπτώσεις δολιοφθορών – κλοπών από τον αγωγό καυσίμων της Πολεμικής Αεροπορίας.

Μερικές πικρές αλήθειες για τα μέτρα και τους δανειστές


Σε κανένα δεν αρέσουν τα μέτρα. Ιδιαίτερα στους φιλελεύθερους που σιχαίνονται τους φόρους κι απεχθάνονται το μεγάλο δημόσιο. Εφ’ όσον όμως οι Έλληνες έχουν επιλέξει να ζουν με το μεγάλο κράτος και δεν επιθυμούν την ελεύθερη οικονομία της αγοράς, δεν υπήρχε άλλη λύση.

Ζακ Ντελόρ: Ακυβέρνητη η Ευρώπη, κανένας δεν με άκουσε


Jacques Delors

Jacques Delors στον αντίποδα του τραπεζικού ιερατίου: «Αυτή η κρίση λέει πολλά για την έλλειψη «affectio societatis » (κοινωνικής στοργής), στην Ευρώπη του σήμερα»

netakias

Οταν η στάση του Τραπεζικού Ιερατείου συνοψίζεται στην έκθεση των Ροιμπούι-Μπαροζο-Ντραγκι-Γιούνγκερ με την «περίεργη» φράση «moralischen Wagnissen» τις οποίες θα πρέπει να αποτρέπουμε, η φράση κυριολεκτικά σημαίνει «ηθικες επιχειρησεις» (πχ Δημοψήφισμα) και είναι το μόνο οπλο των λαών να αντισταθούν στις πραξικοπηματικές κυβερνήσεις τεχνοκρατών.

Οι Γερμανοί ξεθάβουν τον Φαλμεράυερ για να ‘θάψουν’ τους Έλληνες


http://www.echedoros-a.gr
Οι Γερμανοί επανέρχονται στην «καθαρότητα της φυλής» για να χτυπήσουν τους σύγχρονους Έλληνες, με τους αμείλικτους ενδοιασμούς τους για την πορεία της ένωσης των ευρωπαϊκών λαών κάτω υπό την σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης

20 ΙΟΥΛΙΟΥ 1974 ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΠΑΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ


Το Βερολίνο θέλει τους υδρογονάνθρακες της Ανατολικής Μεσογείου. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ


Τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο οι περισσότεροι δεν τον ζήσαμε. Αυτό που ζούμε μπορεί να μην έχει να κάνει με όπλα...
petrelaia

Τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο οι περισσότεροι δεν τον ζήσαμε.
Αυτό που ζούμε μπορεί να μην έχει να κάνει με όπλα και βόμβες η μεθοδολογία άλλαξε, όμως τα αποτελέσματα είναι τα ίδια με εκείνα ενός κανονικού πολέμου, όσον αφορά τις ανθρώπινες ψυχές.
Κάτι ακόμα διαφορετικό είναι η διατήρηση των χωρών, των πόλεων των σπιτιών. Η έλλειψη εκρηκτικών είναι η πρόοδος.
Ο πρωταγωνιστής πάλι ο ίδιος, η Γερμανία, ο γερμανικός ιμπεριαλισμός, που προσπαθεί απεγνωσμένα εδώ και δεκαετίες να αναρριχηθεί στην κορυφή του κόσμου.

Καππαδοκία: Η μεγαλύτερη υπόγεια πόλη στον κόσμο


  Την Τρίτη, 23 Ιουνίου, εκπρόσωπος της UNESCO Ashish Kothari, πραγματοποίησε επίσκεψη προκειμένου να επιθεωρήσει  τη μεγαλύτερη υπόγεια πόλη του...
987f1-1


Την Τρίτη, 23 Ιουνίου, εκπρόσωπος της UNESCO Ashish Kothari, πραγματοποίησε επίσκεψη προκειμένου να επιθεωρήσει  τη μεγαλύτερη υπόγεια πόλη του κόσμου που ανακαλύφθηκε στην Κεντρική Ανατολία, στην  Καππαδοκία, γύρω από το φρούριο Νεβσεχίρ.

Πάνω από 3 δισ. το κόστος των capital controls στην οικονομία


  Ο κλάδος των καταστημάτων ένδυσης και υπόδησης δέχθηκαν το πιο ισχυρό πλήγμα. Μετά το «πράσινο φως» από την ΕΚΤ...
oures1-600x275


Ο κλάδος των καταστημάτων ένδυσης και υπόδησης δέχθηκαν το πιο ισχυρό πλήγμα.
Μετά το «πράσινο φως» από την ΕΚΤ , θα λειτουργήσουν από την Δευτέρα όλα τα καταστήματα των τραπεζών. Οι «πληγές» όμως των τελευταίων τριών εβδομάδων δύσκολα θα επουλωθούν πλήρως.
Σε περίπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ εκτιμώνται οι άμεσες συνέπειες στην αγορά, μετά από τρεις εβδομάδες τραπεζικής αργίας και περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων. Και σε αυτό το ποσό, δεν συμπεριλαμβάνεται ο τομέας του τουρισμού.

ΣΟΙΜΠΛΕ: ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΑΜΕ GREXIT ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΤΑΙΜ ΑΟΥΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…


Δεν ήταν λάθος το φάρμακο της λιτότητας αλλά δεν ελήφθη σύμφωνα με τις οδηγίες – Πριν από μισό χρόνο η...
ImageHandler.ashx_120

Δεν ήταν λάθος το φάρμακο της λιτότητας αλλά δεν ελήφθη σύμφωνα με τις οδηγίες – Πριν από μισό χρόνο η Ελλάδα…
ήταν έτοιμη να επιστρέψει στις αγορές. Τώρα βρίσκεται στον πάτο λέει ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ και προσθέτει: «Θέλω να εμπιστευθώ τις διαβεβαιώσεις του Τσίπρα. Είπε ότι θα υλοποιήσει το πρόγραμμα ακόμη κι αν δεν το πιστεύει»

Μηδενικό ενδιαφέρον για τα ελληνικά οικόπεδα στο Ιόνιο και νοτίως της Κρήτης


Έληξε χθες ο διαγωνισμός για τις έρευνες υδρογονανθράκων σε 20 θαλάσσια οικόπεδα στο Ιόνιο και νοτίως της Κρήτης. Τα ελληνικά...
201507161021178196-640x427
Έληξε χθες ο διαγωνισμός για τις έρευνες υδρογονανθράκων σε 20 θαλάσσια οικόπεδα στο Ιόνιο και νοτίως της Κρήτης.
Τα ελληνικά ΜΜΕ χαρακτήρισαν το αποτέλεσμα ως αποτυχία με μια μόνον ξένη κοινοπραξία να εμφανίζεται, στην οποία ηγείτο η γαλλική Total ενώ ακολούθησε η ιταλική Edison και τα ΕΛΠΕ (Ελληνικά Πετρέλαια). Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες τα ΕΛΠΕ κατέθεσαν μόνα τους προσφορές για το οικόπεδο «1» στο ΒΔ Ιόνιο και για το «10» στον Κυπαρισσιακό Κόλπο.
Για το οικόπεδο της Κρήτης δεν υπήρξε το παραμικρό ενδιαφέρον.
Ανασταλτικός παράγοντας, πέραν της οικονομικής κατάστασης της χώρας, είναι οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου που κινείται κάτω από τα 60 δολάρια καθιστώντας ασύμφορες τις έρευνες σε αχαρτογράφητα νερά όπως είναι τα ελληνικά.
Φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Χάρης Ιορδανίδης
naftikachronika.gr

Η Φιλανδία πλήρως ελεγχόμενη από το Σόιμπλε


Έγγραφο μαρτυρεί ότι η Φιλανδία ακολουθoύσε καθαρά τη γραμμή Σόιμπλε στηρίζοντας το σχέδιο του για προσωρινό Grexit. Η Φινλανδική κυβέρνηση...
images8

Έγγραφο μαρτυρεί ότι η Φιλανδία ακολουθoύσε καθαρά τη γραμμή Σόιμπλε στηρίζοντας το σχέδιο του για προσωρινό Grexit.
Η Φινλανδική κυβέρνηση τηρεί ιδιαίτερα σκληρή στάση έναντι των προγραμμάτων στήριξης άλλων κρατών μελών της ευρωζώνης, πρόβαλε τη θέση ότι η αρχική πρόταση της Ελλάδας για τις μεταρρυθμίσεις δεν αρκούσε για την έναρξη συνομιλιών για το τρίτο πρόγραμμα στήριξης, καταδεικνύει το έγγραφο.

Αυτά είναι καλά ΝΕΑ!!! Ξεκινά με παραγωγή 6.000 αυτοκινήτων το χρόνο το Ελληνικό "Pony"


Στις 13 Ιουλίου 2015, ανακοινώθηκε πως αναμένεται να ξεκινήσει πολύ σύντομα η παραγωγή του θρυλικού Pony, ενός αυτοκινήτου που θα...
namco-pony

Στις 13 Ιουλίου 2015, ανακοινώθηκε πως αναμένεται να ξεκινήσει πολύ σύντομα η παραγωγή του θρυλικού Pony, ενός αυτοκινήτου που θα κατασκευάζεται στη Θεσσαλονίκη από ελληνικά χέρια και συγκεκριμένα στο εργοστάσιο της Namco (National Mobile Company of Greece).
Το Pony θα εφοδιάζεται με κινητήρα βενζίνης 1.4 λίτρων και diesel 1.6 λίτρων, ενώ η αρχική του τιμή σύμφωνα με τον επικεφαλής Πέτρο Κοντογούρη είναι τα 7.000 ευρώ.

Όλοι μαζεύουν χρυσό! Έρχεται Αρμαγεδδώνας

goldstock

Τι ενώνει τους σκληρούς της ΕΕ κόντρα στην Ελλάδα;
Tη στιγμή που η Γερμανία, επαναπατρίζει 1400 τόνους χρυσού απο τις ΗΠΑ, η Φινλανδία, σύμφωνα με τις πληροφορίες κάνει το ίδιο με τον δικό της που μέχρι τώρα "φυλάσσονταν" στη στην Τράπεζα της Αγγλίας. Λίγους μήνες νωρίτερα, η Ολλανδία, "σήκωσε" τους 120 τόνους χρυσού απ'τα θησαυροφυλάκια της Fed στη Νέα Υόρκη.

Αναβίωσε η ΘΡΥΛΙΚΗ ΙΖΟΛΑ, μετά από 28 χρόνια – ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ προϊόντα!

izolz

Επιστρέφει η ιστορική, ελληνική μάρκα λευκών συσκευών ΙΖΟΛΑ. Το πασίγνωστο… εμπορικό όνομα, αναβιώνει η Γ.Ε Δημητρίου Α.Ε.Ε, μέσα από νέας τεχνολογίας προϊόντα.
Όπως επισημαίνει η ίδια, η εταιρεία, οι συσκευές ΙΖΟΛΑ θα συμβαδίζουν, σχεδιαστικά, με τις τάσεις της εποχής και τις ανάγκες του σύγχρονου νοικοκυριού και ταυτόχρονα προσφέρουν λύσεις στην ιδανική σχέση αξίας-τιμής.

Bόμβα: H Eλλάδα θα διαλυθεί!

destruction


"Η Ευρωπαϊκή Eνωση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ ασχολούνται με το να καταστρέψουν την Ελλάδα και υπάρχει σχέδιο για αυτό. Βέβαια, για να είμαστε ειλικρινείς, και η Ελλάδα από μόνη της έχει πολλά εσωτερικά προβλήματα. Αυτά που προτείνει η τρόικα, όμως, κάνει αυτά τα προβλήματα πολύ χειρότερα και αδύνατον να λυθούν. Σχεδιάζουν και προτείνουν πολιτικές οι οποίες δεν οδηγούν στην οικονομική ανάπτυξη και στη λύση του προβλήματος και γι’ αυτό όσο προχωρούν τα μέτρα θα φέρνουν λιγότερη ελπίδα και άρα μεγαλύτερη απελπισία στον κόσμο" επισημαίνει ο κορυφαίος αμερικανός διανοητής Νόαμ Τσόμσκι.
Η συνέντευξη του πριν λίγα χρόνια στο ΒΗΜΑ ήταν αποκαλυπτική ενω οι δηλώσεις του στα Ρωσικά μέσα πριν λίγα 24ωρα κρούουν το κώδωνα του κινδύνου σε ότι αφορά τα συνολικά σχέδια της Δύσης.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΕΚΔΟΤΕΣ Χρωστάνε εκατομμύρια στα ασφαλιστικά ταμεία, είναι ελεύθεροι και εκβιάζουν υπουργούς! – ΙΔΟΥ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ και η ΑΣΥΔΟΣΙΑ! Τελευταία ευκαιρία να τους ΤΕΛΕΙΩΣΕΤΕ!!!

xaikalis-laspi

Δείτε την εμετική επίθεση στον Παύλο Χαϊκάλη που αναλαμβάνει την κοινωνική ασφάλιση και μάθετε ότι χρωστούν:
– 7.500.000 χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία και το δημόσιο (φόροι, ΙΚΑ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΕΔΟΕΑΠ κ.λπ)
– 20.000.000 ευρώ στις τράπεζες από θαλασσοδάνεια που έλαβε με… πολιτικά μέσα.
– 1.500.000 ευρώ δεδουλευμένα στους εργαζόμενους
 ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΚΟΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ, ΕΧΟΥΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ!
 Διαβαστε τι αποκάλυψαν στην ΕΣΗΕΑ οι εργαζόμενοι:
Προβλήματα στην κυκλοφορία της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» την εβδομάδα που μας πέρασε, με αποκλειστική ευθύνη των εργοδοτών που εμπαίζουν τους εργαζόμενους μη καταβάλλοντας τα δεδουλευμένα πολλών μηνών και αθετώντας τις όποιες – κατά καιρούς – υποσχέσεις έχουν δώσει για την αποπληρωμή τους

«Η ταφόπλακα της δημοκρατίας ξεκινάει με €» του Γελωτοποιού


ECB-18M-2 THE TOWER OF AUSTERITY #18M #BLOCKUPY #FRANKFURT

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι φτιαγμένη κατά τέτοιο τρόπο που περιορίζει τη λαϊκή συμμετοχή.
Υπάρχει κάτι που κατέπληξε ακόμα και την αμερικανική Δεξιά, κι αυτό ήταν η απόλυτη ανεξαρτησία που παραχώρησε η Ε.Ε. στην Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).
Ακόμα και το σπουδαιότερο περιοδικό του κατεστημένου των ΗΠΑ, το Foreing Affairs, άσκησε δριμεία κριτική στην Ε.Ε. γιατί έδωσε μια δύναμη χωρίς προηγούμενο στην ΕΚΤ, που δεν λογοδοτεί σε κανέναν.
Στις ΗΠΑ, η Federal Reserve (Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα) είναι σχετικά ανεξάρτητη, αλλά όχι σε τέτοιο σημείο, όχι όσο η ΕΚΤ.
Κατά περίεργο τρόπο, οι λαοί φαίνεται να έχουν συμβιβαστεί μ” αυτό. Έχουν εφεύρει κι όνομα: Δημοκρατικό έλλειμμα. Και είναι αληθινό.
Το Ευρωπαϊκό Ομοσπονδιακό Σύστημα σκοπεύει να μειώσει τη δημοκρατική συμμετοχή.»
~~{}~~
Τίποτα καινούριο δεν διαβάσατε στις παραπάνω γραμμές, το ξέρω. Όμως δεν είναι καινούριο. Αυτά τα έλεγε ο Νόαμ Τσόμσκι το 1999. Ήταν η χρονιά που το ευρώ αντικατέστησε τα εθνικά νομίσματα στις έντεκα χώρες κράτη της ευρωζώνης.
Χρειάστηκαν να περάσουν 16 χρόνια για να καταρριφθούν και τα προσχήματα δημοκρατικότητας.
Τώρα είναι πλέον εμφανές και προφανές, ακόμα και σ” εκείνους που δεν έχουν τις γνώσεις και τη διαύγεια του Νόαμ Τσόμσκι: Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η ταφόπλακα της δημοκρατίας και της εθνικής κυριαρχίας, κάθε χώρας.
Για τη ζωή κάθε Ευρωπαίου πολίτη θα αποφασίζουν αποκλειστικά οι τεχνοκράτες της ΕΚΤ (και η υπόλοιπη κουστωδία των Θεσμών).
Όσο παραμένουμε σ” αυτήν θα επιβιώνουμε, ως δουλοπάροικοι, ως άποικοι, όπως και για όσο η ΕΚΤ θα μας επιτρέπει. Οι εκλογές είναι πλέον ένα πρόσχημα για να δικαιολογηθεί η βαρβαρότητα της Ευρώπης.
Γιατί αυτοί οι τεχνοκράτες, που λειτουργούν ως μηχανές, είναι οι εχθροί κάθε Έλληνα, κάθε Ευρωπαίου, κάθε ανθρώπου.
Πόσο πιο απλά να το πω; Είναι πόλεμος.


Γελωτοποιός

Μόνο η Ελλάδα; ΛΑΘΟΣ – Χρεοκοπεί όλος ο πλανήτης – 24 χώρες θα βάλουν “λουκέτο” – 14 στην ουρά

xwres-me-perissoteres-diakopes-argies-15

Ενός κακού μύρια έπονται

Τις τελευταίες εβδομάδες δόθηκε τόσο πολύ προσοχή στην Ελλάδα, ωστόσο η αλήθεια είναι πως η χώρα μας αντιπροσωπεύει μόνο ένα πολύ μικρό κλάσμα σε μια πρωτοφανή παγκόσμια βόμβα χρέους που απειλεί να εκραγεί ανά πάσα στιγμή.
Δεδομένου ότι είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε την πραγματικότητα, μάθετε πως υπάρχουν 24 χώρες που αντιμετωπίζουν επί του παρόντος πλήρη άνθηση κρίσης χρέους, ενώ υπάρχουν 14 ακόμη, που γρήγορα κατευθύνονται προς τα εκεί. Γιατί με το υπάρχον οικονομικό σύστημα που επικρατεί παγκόσμια δεν υπάρχει καμιά σωτηρία
Δείτε τις 24 χώρες…

■ Armenia

■ Belize

■ Costa Rica

■ Croatia

■ Cyprus

■ Dominican Republic

■ El Salvador

■ The Gambia

■ Greece

■ Grenada

■ Ireland

■ Jamaica

■ Lebanon

■ Macedonia

■ Marshall Islands

■ Montenegro

■ Portugal

■ Spain

■ Sri Lanka

■ St Vincent and the Grenadines

■ Tunisia

■ Ukraine

■ Sudan

■ Zimbabwe

Και οι 14 που οδεύουν προς τα εκεί

■ Bhutan

■ Cape Verde

■ Dominica

■ Ethiopia

■ Ghana

■ Laos

■ Mauritania

■ Mongolia

■ Mozambique

■ Samoa

■ Sao Tome e Principe

■ Senegal

■ Tanzania

■ Uganda

«Ποιός τελικά ακολούθησε το δρόμο του Σόιμπλε;» του Κώστα Λαπαβίτσα


soible1437141830του Κώστα Λαπαβίτσα

Πολύς θόρυβος έγινε τις τελευταίες μέρες για το ότι – δήθεν – η εναλλακτική πορεία που εγώ πρότεινα στην κυβέρνηση, αντί για το νέο μνημόνιο, είναι η ίδια με του Σόιμπλε. Ουδέν αναληθέστερον, έστω κι αν τα ΜΜΕ επικαλούνται «κυβερνητικές πηγές».


Η ριζοσπαστική εναλλακτική λύση για την Ελλάδα περιλαμβάνει έξοδο από το ευρώ, με βαθιά διαγραφή του χρέους, δημόσια ιδιοκτησία και διοίκηση των τραπεζών, έλεγχο των κεφαλαιακών ροών, άρση της λιτότητας και πολλά άλλα μέτρα που και μόνο στο άκουσμά τους θα κινδύνευε με αποπληξία ο στυγνός Γερμανός δικηγόρος ο οποίος διαχειρίζεται το οικονομικό μέλλον της Ευρώπης.
Το γενικό περίγραμμα αυτής της λύσης υπάρχει από καιρό, αλλά δυστυχώς οι πολιτικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια δεν επέτρεψαν ούτε καν το άνοιγμα της σχετικής συζήτησης, πόσο μάλλον την επεξεργασία και την ανοιχτή παρουσίασή της σην κοινωνία. Η επίσημη γραμμή ήταν ότι θα πετυχαίναμε συμφωνία μέσα στο ευρώ γιατί τελικά οι «εταίροι» θα έκαναν πίσω. Τους είχαμε στο χέρι … Υπήρχε τόση βεβαιότητα για τη θέση αυτή που δεν χρειαζόταν καν να συζητηθεί οποιαδήποτε άλλη επιλογή. Κι έτσι, όταν οι «εταίροι» μας άσκησαν τον αναμενόμενο ωμό εκβιασμό, καταντήσαμε να δεχτούμε ένα νέο μνημόνιο.

ΤΩΡΑ! Η περίεργη ανακοίνωση της EUROBANK! Τι θα ισχύσει από αύριο στις τράπεζες!

eurobank

Με ραντεβού θα μπορούν να έχουν από τη Δευτέρα πρόσβαση στις θυρίδες τους οι πελάτες της Eurobank, προκειμένου να αποφύγουν ενδεχόμενη αναμονή.
Ειδικότερα, όποιος πελάτης της τράπεζας επιθυμεί να έχει πρόσβαση στη θυρίδα του, μπορεί να κλείσει ραντεβού στο τηλέφωνο 210 4849630. Το ραντεβού θα γίνεται την επομένη του τηλεφωνήματος (αν δηλαδή ο πελάτης τηλεφωνήσει την Δευτέρα, θα κλείσει ραντεβού την Τρίτη). Από τη Eurobank υπενθυμίζεται ότι η πρόσβαση στις θυρίδες είναι ελεύθερη και δεν υπόκειται σε περιορισμούς.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...