Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2015

Ήταν μεγάλα τα συμφέροντα πίσω από το κλείσιμο της ΕΡΤ #ERT #ERA


ERA, ERT, ET1, ET3, ΕΡΑ, ΕΡΤ, ΕΡΤ3, ΕΤ1, ΕΤ3, ΝΕΤ, ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, NET

Ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας  «στο Κόκκινο», αποκάλυψε πως υπάρχει πολιτική ευθύνη και για το κλείσιμο της ΕΡΤ, αλλά και για τον τρόπο που έγινε ο διαγωνισμός στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

ΤΟ ΑΤΣΑΛΙΝΟ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣΑΘΗΝΑ 24-7-2015.

Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται. Έτσι λέγει ο θυμόσοφος λαός μας και η ιστορικά καταγεγραμμένη εμπειρία. Και ακόμη πως κάθε λαός έχει την ηγεσία που τού αξίζει. Μα αυτή η σκληρή πραγματικότητα σημαίνει αναμφισβήτητα ότι η οικονομική διάλυση τού έθνους μας σκορπίστηκε όχι από ελλειμματική αλλά από προδοτική ηγεσία που άφησε επίτηδες ανοικτή την νέα κερκόπορτα. Και ακόμη σημαίνει πως ο λαός μας έχει ιερή υποχρέωση να ανατρέψει όχι απλώς τούς τυράννους, αλλά και το ανθελληνικό καθεστώς που δόμησαν αυτοί.

Όταν ακούς πως σε κοιτάζουν με ψευδεπίγραφο οίκτο ακόμη και οι εχθροί σου που υποβλέπουν την εδαφική σου ακεραιότητα, αυτό σημαίνει πως η εθνική σου ασφάλεια τελεί υπό προθεσμία. Υφίσταται έως τον βαθμό που οι παγκόσμιοι εντολοδότες και έμποροι των εθνών αναμένουν την εσωτερική μας αστάθεια για να δώσουν το νεύμα τής πολεμικής πίεσης των γεωπολιτικών μας αγκαθιών και «γειτόνων». Όταν η εθνική άμυνα τής Πατρίδος μας υπόκειται σε οικονομικούς περιορισμούς και η κοινωνική συνοχή διασαλεύεται χάριν τού «ευρωπαϊκού» υπερκράτους και τού «χρέους», τότε η Ελληνική Φυλή πρέπει να λειτουργήσει αποκλειστικά και μόνον με γνώμονα την δική της βιωσιμότητα.

Το ατσάλινο χέρι τής εθνικής μας ασφάλειας οφείλει να περιβάλλει ως εξουσιαστικός παράγοντας και αποτρεπτικός μηχανισμός το Γένος τού Θεού και των Ηρώων. Η κάθαρση των εστιών πολιτικής μόλυνσης τής ελληνικής κοινωνίας και ο σχηματισμός μιας ζώνης ελληνικής στρατηγικής επιρροής πέριξ των συνόρων μας είναι τα απαραίτητα βήματα προκειμένου να ανασυγκροτήσουμε το αρραγές μέτωπο τού Έθνους μας. Και για να γίνει τούτο, απαιτείται η άρση των τεχνητών αδιεξόδων και η αποκατάσταση τής εμπιστοσύνης Πολιτείας και πολιτών.

Από την στιγμή λοιπόν που η πολιτική διοίκηση έχει μπει σε ξένη κηδεμονία, αυτή η διοίκηση είναι και κηρύσσεται έκπτωτη. Οι δε συμμαχίες τού ψευτορωμέϊκου που πιέζουν για την μετάλλαξη τού κράτους σε σκλάβο τής νεοταξικής τους αρένας, τής αντίχριστης και μισελληνικής παγκοσμιοποίησης, είναι ομοίως ένας εσμός εχθρικός που στρέφεται εναντίον τού ελληνικού λαού και των εθνικών μας δικαίων. Αυτό σημαίνει πως παρουσιάζεται αδήριτη η ανάγκη για τον σχηματισμό ενός εθνικού στρατηγικού σχεδίου απολύτως προσαρμοσμένου στην αυτάρκεια τού κράτους μας, την δημιουργία ενός ελληνοκεντρικού άξονα συμμαχίας και την ανάπτυξη μιας γεωπολιτικής συμπεριφοράς μεγιστοποίησης των εθνικών μας συνόρων.

Τα εθνικά σχέδια ταιριάζουν στα αδέσμευτα έθνη που η εξουσία και η κοινωνία έχουν ως μοναδική πηγή προέλευσης την Φυλή. Ταυτότητα και όραμα, αυτοτέλεια και σκοπός ύπαρξης, πίστη και προέλευση, να εισχωρήσουν σε όλα τα κύτταρα τής ελληνικής κοινωνίας, όπου το κράτος και το έθνος ταυτίζονται απόλυτα. Η ενότητα των Ελλήνων και η αποφασιστικότητα που μάς διακατέχει για να αρθούμε στις διαστάσεις τής Μεγάλης Δυνάμεως είναι η μοναδική προοπτική που προσφέρει αληθή ελευθερία. Και από την στιγμή που το χρήμα και οι λόγχες έχουν στήσει καρτέρι έξωθεν τού κράτους μας, η κοινωνική συνοχή και η στρατιωτική ισχύς είναι στοιχεία που πλέον άπαντες βλέπουν πως αντιστοιχούν σε μια Λαϊκή και Εθνικιστική Ελλάδα.

Ομοιογένεια επιδιώξεων και διεκδικητικό πνεύμα λοιπόν αποτελούν το κατάλληλο πολιτικό περιβάλλον που διασφαλίζει την φυλετική συνέχεια και την εθνική ολοκλήρωση τού Ελληνισμού μας. Να κλείσουμε τα κενά που έχουν έως χθες αφεθεί μες στην Πολιτεία. Να γίνει εκ νέου η Ελλάς μια δημιουργική και απαιτητική Καστροπολιτεία. Να μάς φοβούνται είναι οπωσδήποτε το πρέπον παρά να μάς λυπούνται. Και η μεγαλύτερη εγγύηση τής λυτρώσεως από τα πάθη είναι το ξίφος τού νικητή που ανοίγει για το Ελληνικό Έθνος δρόμους επάνω στο Πεδίο τής Μάχης και τής Τιμής.

Πρέπει να συγκεντρωθούμε με πειθαρχία ως λαός στα εθνικά μας πεπρωμένα που μάς ενώνουν. Να εστιάσουμε στην ασφάλεια τού Έθνους μας που αποτελεί την αποκλειστική προϋπόθεση για να βλαστήσουν τα ειρηνικά, πολιτισμικά και δημιουργικά έργα. Ναι, η δύναμη μαζί με την πίστη, το ζωντάνεμα τής καινούργιας ιστορίας, αυτή είναι η οδός που χαράσσεται μονάχα από ελληνοαίματες και ελληνόψυχες στρατιές. Το κτίσιμο τής νέας Ελλάδος θέλει ετοιμοπόλεμους κι όχι πεισιθάνατους, συνειδητοποιημένους κι όχι κατά συνθήκη Έλληνες.

Θέλω πίσω την Ελλάδα που διδάχτηκα από τις περιγραφές των παλαιότερων. Θέλω να συμπεριφερθώ σύμφωνα με τον αυθεντικό χαρακτήρα τού Έλληνα που δεν περιορίζεται στα στενά όρια τής Πολιτείας του, αλλά εκστρατεύει όπου υπάρχουν ομοαίματες ψυχές. Δεν εγκλωβίζομαι από κρατικιστικά μοντέλα. Το κράτος μου δεν είμαι εγώ. Το Έθνος που αναζητάει την περιπέτεια, που ψάχνει χώρους να απλώσει την νέα ελληνική γέννα, το Έθνος που γυρνά στους τόπους που είχε σαν φόραγε χρυσό στέμμα στην κεφαλή. Αυτό το Ελληνικό Έθνος είμαι εγώ. Το Έθνος που φέρνει Χρυσή την καινούργια Αυγή τού Ελληνισμού.

Για μια Μεγάλη Ελλάδα σε μια λεύτερη και ελληνοδιοίκητη οικουμένη. Να ένας ευγενής σκοπός για να ζήσει ο έμπλεος ελληνικού αίματος και ψυχής υψηλόφρων άνθρωπος. Άνθρωπος, Έλληνας δηλαδή με όρθιο το ανάστημα, ψηλά το κεφάλι και καθαρή την ψυχή. Ο υπερβατικός Έλλην που βάζει σαν όριο τής Φυλής όχι το κράτος, αλλά την προέλαση των λαβάρων στις εστίες που έχει θεμελιώσει την ελληνικότητα η ιστορική δικαιοσύνη και το ελληνικό αίμα.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Ποιος σας είπε ότι τα σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος είναι ελληνικά; Για δείτε για να μαθαίνετε!!!

a1

Τώρα όλοι ανακάλυψαν ότι ο ΑΒ Βασιλόπουλος πουλήθηκε το… 2013. Δεν βγάζουν όμως άχνα για το σκάνδαλο της «πολυεθνικής» στην Σερβία!
Δείτε τι ανακαλύψαμε πριν λίγο:
Κάποιοι μας κατηγόρησαν πριν από εβδομάδες ότι «συγκαλύπτουμε σκάνδαλα εταιρειών» μόνο και μόνο επειδή είναι «Ελληνικές» με αφορμή το σκάνδαλο με τα αλογίσια παριζάκια της ΑΒ Βασιλόπουλος και της Νικας. Σήμερα όλοι ανακάλυψαν ότι η εταιρεία δεν είναι πλέον Ελληνικών συμφερόντων αφού έχει αγοραστεί από την πολυεθνική Delhaize.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ: Κρατήστε τα μετρητά σας μην τα ξοδεύετε…

katasxesi1

Με την λήξη της τραπεζικής αργίας ένα είναι το συμπέρασμα που…βγαίνει τις τελευταίες ήμερες:” μην δίνετε μετρητά σε ανεξόφλητους λογαριασμούς,δάνεια,δόσεις εφορίας κ.α”Διότι τίποτα δεν είναι ασφαλές!
Και τα ερωτήματα που τίθενται είναι:
1) Εφόσον οι καταθέσεις είναι ασφαλείς γιατί τις τελευταίες εβδομάδες, από την επιβολή των capital controls και μετά αρκετοί δανειολήπτες που είχαν χρήματα στους λογαριασμούς τους προχωρούσαν σε εξόφληση των δανείων τους κάνοντας μεταφορές μέσω e-banking.
Ωστόσο οι τράπεζες δεν δέχονται να γίνει αποπληρωμή δανείου με λεφτά που υπάρχουν μέσα στο τραπεζικό σύστημα. Δέχονται να γίνει αποπληρωμή μόνο αν τα λεφτά έρθουν από το εξωτερικό ή μόνο αν τα λεφτά πάνε “σπαρταριστά” στο γκισέ.
2) Γιατι το ΥΠΟΙΚ μας ενημερώνει ότι :
“Το καθεστώς των capital control παραμένει για να διαφυλαχθεί η ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος, ωστόσο η Επιτροπή Εγκρίσεων Τραπεζικών Συναλλαγών συνεχίζει το έργο της, υπαγόμενη πλέον στην Γενική Γραμματεία Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών. Παράλληλα, αποκεντρώθηκε το σύστημα ελέγχων και εγκρίσεων μέσω της δημιουργίας υποεπιτροπών στα τραπεζικά ιδρύματα, με στόχο την ταχύτερη επεξεργασία των αιτημάτων για συναλλαγές προς έγκριση”

ΜΕ ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΠΟΤΑΜΙ Η ΕΤΟΙΜΟΡΡΟΠΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ3-ΜΑΥΡΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ “ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ” ΠΟΥ ΓΟΝΑΤΙΣΑΝ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΑΜΕΡΙΚΗ (ΒΙΝΤΕΟ-ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

alexis3


Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας 230 ΝΑΙ, 63 ΟΧΙ, 5 ΠΑΡΩΝ
Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η β’ δέσμη των προαπαιτούμενων μέτρων με το υποστήλωμα της αντιπολίτευσης.
Το νομοσχέδιο πέρασε με 230 «Ναι», έναντι 63 «Όχι» και 5 «Παρών», με την κυβέρνηση να περιορίζει ελάχιστα τις απώλειές της σε σχέση με την προηγούμενη ψηφοφορία.
Η κυβερνητική πλειοψηφία θεωρητικά αυξήθηκε κατά τρεις ψήφους και διαμορφώθηκε στις 126 έδρες, αυξάνοντας την απόσταση από το όριο των 120 εδρών, που αποτελεί και το συνταγματικό ελάχιστο για ψήφο ανοχής.
Μεταστροφή στο «Ναι» έγινε από τον Γιάνη Βαρουφάκη(για τον τύπο αυτόν θα αποφασίσει ο λαός), ο οποίος είχε καταψηφίσει το προηγούμενο πολυνομοσχέδιο.
Οι απώλειες της κυβέρνησης στην ψηφοφορία:
«Όχι» από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ:

ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, (KONSTANTİNİYYE), ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ


Turkiye Islam
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης - Την αυτοκρατορική πρωτεύουσα Κωνσταντινούπολη, την Βασιλίδα των πόλεων που έχει περιπέσει στην… αθεΐα, απειλούν τώρα οι Τζιχαντιστες σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Milliyet, που επικαλείται επίσημο έντυπο των φανατικών ισλαμιστών.

Αίσχος Ερντογάν! "Βάφτισε" τον Αττίλα "ειρηνευτική επιχείρηση" και η Λευκωσία σιωπά!


Image
Ξεδιάντροπα ο Ταγίπ Ερντογάν “βάφτισε” τον Αττίλα στην Κύπρο “ειρηνευτική επιχείρηση”! Το χειρότερο όμως είναι ότι όπως καταγγέλει το Σοσιαλιστικό κόμμα ΕΔΕΚ ,αυτή η απαράδεκτη δήλωση αποσιωπήθηκε στην Κύπρο! Προφανώς για να μην επηρεαστεί το “κλίμα των συζητήσεων για το κυπριακό”! Την απαράδεκτη δήλωση ο Ερντογάν την έκανε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον τουρκοκύπριο ηγέτη,από τα κατεχόμενα. Το ΕΔΕΚ σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

“Σε χθεσινές του δηλώσεις ο κ. Ερντογάν κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον κ. Ακιντζί, στο πλαίσιο της παράνομης επίσκεψης του για τους πανηγυρικούς εορτασμούς της τουρκικής εισβολής, αναφέρθηκε στα επεμβατικά δικαιώματα που διεκδικεί η Τουρκία στην Κύπρο αφήνοντας ξεκάθαρα ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας εισβολής και μετά τη λύση του κυπριακού. Ελπίζω, είπε ο κ. Ερντογάν, “να μην υπάρξει ανάγκη στο μέλλον για «ειρηνευτικές επεμβάσεις», όπως αυτή την οποία εορτάζομαι σήμερα”.
Διερωτόμαστε ποιος είναι ο λόγος για τον οποίο αυτές
οι δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου είτε απουσιάζουν από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας είτε αποσύρθηκαν λίγη ώρα μετά την ανάρτηση τους από μερίδα των ιδιωτικών μέσων ενημέρωσης; Πρόκειται για τυχαίο γεγονός ή είναι αποτέλεσμα παρεμβάσεων;”

“Για την ΕΔΕΚ είναι προφανές ότι δεν είναι τυχαίο. Είναι μια προσπάθεια από γνωστούς κύκλους για αποσιώπηση και συγκάλυψη δηλώσεων οι οποίες ενδεχομένως να χαλάσουν το «εύκρατο», αλλά πλαστό, κλίμα το οποίο επιχειρείται να δημιουργηθεί με στόχο την παραπλάνηση και παραπληροφόρηση του κυπριακού λαού.
Σημειώνουμε ότι η συστηματική προσπάθεια να αποκρυβούν τα πραγματικά γεγονότα ούτε ωφελεί, ούτε προάγει τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του κυπριακού λαού αφού συνεχίζουμε να ζούμε με τις ψευδαισθήσεις και τα ευχολόγια επί 41 χρόνια”.


onalert

Βρετανικά μέσα ενημέρωσης > «Ο στρατός και η αστυνομία προετοιμάζονται για οδομαχίες στην Ελλάδα»


«Οι ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας αναπτύσσουν ένα μυστικό σχέδιο για την μεταφορά του στρατού στους δρόμους, μαζί με τις αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να συμμετάσχουν στην αποφυγή μιας ‘πολιτικής εξέγερσης στην Ελλάδα», γράφει το δημοσίευμα που επικαλείται  τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Κρεμλίνο: Ο Τσίπρας δεν μας ζήτησε βοήθεια για να τυπώσει δικό του νόμισμα


Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ουδέποτε απευθύνθηκε στη Ρωσία ζητώντας της να παράσχει οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα ώστε η τελευταία να τυπώσει δικό της νόμισμα, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. "Ο πρόεδρος έχει ήδη δηλώσει και ο υπουργός έχει δηλώσει και εμείς έχουμε επανειλημμένα δηλώσει σε διάφορα επίπεδα πως η ελληνική πλευρά και οι ελληνικές αρχές δεν πλησίασαν την Ρωσία για βοήθεια", δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ...ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...“Love wins”: Ολλανδέζα θα «παντρευτεί» τον σκύλο της


«Μια γυναίκα αποκάλυψε ότι σχεδιάζει να παντρευτεί το σκύλο της μετά τον θάνατο του πρώην συζύγου της, ο οποίος ήταν μια γάτα.

Η 41χρονη Dominique Lesbirel, από την Ολλανδία, παντρεύτηκε τη γάτα της Doerack πριν από οκτώ χρόνια, αλλά δυστυχώς, το ζώο έπρεπε να θανατωθεί αφότου υπέστη νεφρική ανεπάρκεια σε ηλικία 19 ετών.

Τώρα η Dominique έχει αποκαλύψει ότι σχεδιάζει να παντρευτεί τον σκύλο της Τράβις. ...

Η στιγμή της προσαγωγής στο Μέγαρο Μαξίμου

ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΜΑΣ


φοτο111
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης - Ο κυριότερος λόγος που η κυβέρνηση του Σύριζα έκανε πίσω στις διαπραγματεύσεις της με τους εταίρους την τελευταία στιγμή αφού είχε εγκαταλείψει όλες τις πιθανές εναλλακτικές λύσεις, και δέχτηκε τους όρους τους, ήταν για να «ηρεμήσει» η χώρα μέσα στο… νεκροταφείο που την έχωναν ζητωκραυγάζοντας οι δανειστές της! Είναι καταπληκτικό να διαβάζει κανείς όλα τα μεγαλύτερα ξένα ειδησεογραφικά μπλογκς που ασχολούνται εδώ και καιρό με την Ελλάδα, για να διαπιστώσει ότι όλοι συμφωνούν πως ένας Δούρειος Ίππος, «Trojan Horse», κατάφερε να αλώσει κάθε αντίσταση στην πολιορκία, κάτι που κανένας άλλος δεν θα τα κατάφερνε τόσο καλά και τελικά να αφήσει τους εισβολείς να μπουν μέσα, να λεηλατήσουν και να κατακάψουν όλη την χώρα.

Χορό στην Ελλάδα έστησε η ΜΙΤ - Αποσταθεροποίηση μέσω στρατολογημένων λαθρομεταναστών!


Έναν ύπουλο πόλεμο. Είναι, στην Ελλάδα τουλάχιστον, γνωστός τοις πάσι ο ρόλος της ΜΙΤ, των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών. Η ΜΙΤ δεν περιορίζεται μόνο στο να “στρατολογεί” λαθρομετανάστες και να τους αποστέλλει στην Ελλάδα, ούτε στο να εγκαθιστά πράκτορες και να χρηματοδοτεί «στρατούς»… υποπρακτόρων στη Θράκη για να εκβιάζεται η μουσουλμανική μειονότητα και να δηλώνει «τουρκική». Εδώ και χρόνια, οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, σε αγαστή συνεργασία με το «βαθύ» παρακράτος της γείτονος, έχουν στήσει ένα παιχνίδι αποσταθεροποίησης της Ελλάδας. Έναν ύπουλο πόλεμο.

Θρίλερ κατασκοπείας στη Λέσβο με σύλληψη μετανάστη!


Image
Ένα απίστευτο κατασκοπευτικό θρίλερ εξελίσσεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην Μυτιλήνη, έπειτα από την σύλληψη ενός Ιρανού ο οποίος ισχυρίστηκε αρχικά ότι είναι πρώην μαχητής του ISIS και τελικά αποδεικνύεται πως πρόκειται για υπερκατάσκοπο, οποίος έχει αυτομολήσει στην Δύση!

Οι Λαοί χάνονται, όταν χάσουν την ιστορική τους μνήμη και ποδοπατήσουν τους νόμους τους πνευματικούς


Του Φώτιου Μιχαήλ Ο μήνας Μάιος, για εμάς τους Έλληνες, είναι ο μήνας της μνήμης. Στις 19 Μαΐου μνημονεύουμε τα...
ellhnikh-shmaia1
Του Φώτιου Μιχαήλ
Ο μήνας Μάιος, για εμάς τους Έλληνες, είναι ο μήνας της μνήμης.
Στις 19 Μαΐου μνημονεύουμε τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και στις 29 τους υπερασπιστές της Πόλης.
Ίσως κάποιοι από εμάς να αναρωτηθούν: Μέσα σε τέτοιους δύσκολους καιρούς, που καταστρέφεται και λεηλατείται η ζωή μας και που η λέξη μνήμη έχει ταυτισθεί με την λέξη μνημόνιο, τι νόημα έχει, άραγε, να γιορτάζονται γιορτές Μνήμης;

Ο "ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ" ΤΟΥ ΔΝΤ ΝΤΕΛΙΑ ΒΕΛΚΟΥΛΕΣΚΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΜΕ ΜΙΣΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Ο «σκληρός», «πολύς» Δανός Πόουλ Τόμσεν, που έχει συνδέσει το όνομα και την παρουσία του στη χώρα μας με τα πλέον επαχθή μέτρα, παρέδωσε τη θέση του ως εκπροσώπου του ΔΝΤ στην τρόικα στον Ιρλανδό Ρίτσι Γκόγιαλ, ο οποίος παρέδωσε στην επίσης ημιπαρανοϊκή νεοφιλελεύρη Ρουμάνα με το Ελληνικό όνομα Ντέλια Βελκουλέσκου από την αγάπη των γονιών της για την αρχαία Ελλάδα, αφού παραπέμπει στη Δηλία Αρτέμιδα.

Ξεκίνησε με μελέτες για χώρες της Καραϊβικής και πρόσφατα μετέφερε το πεδίο εργασίας της στην Ευρώπη, δημοσιεύοντας την εργασία «Δομικές Μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα: Μαθήματα από άλλες Χώρες» καθώς και μια σειρά δοκιμίων για θέματα συντάξεων και ενέργειας.
Η Βελκουλέσκου έχει κερδίσει τη φήμη «σκληρής» μονεταρίστριας εξαιτίας των εργασιών και των μελετών που έχει εκπονήσει. Από το 2002 έως το 2011 έχει υπογράψει τουλάχιστον 14 μελέτες.
Έχουν θεματολογία που φανερώνει την εξειδίκευση της Βελκουλέσκου σε θέματα μακροοικονομίας, όπως η σύνδεση της γήρανσης του πληθυσμού με τα προβλήματα των ασφαλιστικών Ταμείων. Θεωρείται ο ιθύνων νους για το σχέδιο σταδιακής απόλυσης 150.000 δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα κατά το δεύτερο μνημόνιο . Για την κρίση εντός της ΕΕ εκπόνησε το 2010 την μελέτη «Μερικοί δυσάρεστοι αριθμητικοί δείκτες για τα δημόσια οικονομικά της Ευρώπης».
 

Η ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΠΟΝΗΡΙΑ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΦΑΚΕΛΩΜΑΤΟΣΔεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη μέθοδος για την επιβολή της κάρτας του πλαστικού χρήματος και των ηλεκτρονικών συναλλαγών σε όσους ακόμα είχαν την ελάχιστη αντίσταση σε όλα αυτά, με απώτερο και βασικό στόχο το ηλεκτρονικό φακέλωμα που ευαγγελίζεται εδώ και πολλά χρόνια η Νέα Τάξη Πραγμάτων.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ > Συνεχείς οι εξεγέρσεις λαθρομεταναστών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου - ΒΙΝΤΕΟ


Περίπου 400 άτομα ταξιδεύουν καθημερινά προς την Αθήνα ενώ την ίδια ώρα από τα παράλια της Τουρκίας καταφθάνουν από 350 έως και 700 άτομα ημερησίως μόνο στη Μυτιλήνη.

Δεν παράγουμε τίποτα, εισάγουμε σχεδόν τα πάντα

Οι εμπορικές σχέσεις της Ελλάδας με τον Βορρά και η εξάρτηση που δημιουργείται για τη χώρα Η παγκοσμιοποίηση της οικονομίας...
pod_1806_022_cmyk.pdf_-_adobe_acrobat_pro_extended

Οι εμπορικές σχέσεις της Ελλάδας με τον Βορρά και η εξάρτηση που δημιουργείται για τη χώρα
Η παγκοσμιοποίηση της οικονομίας από το 1990 και μετά, αλλά και η ενοποίησή της σε ευρωπαϊκό επίπεδο, δημιουργεί ένα πλέγμα αλληλεξαρτήσεων που διαφοροποιεί σε μεγάλο βαθμό τη λειτουργία της σε σχέση ακόμα και με το πρόσφατο παρελθόν.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣτΕ: Ολα τα αυθαίρετα θα κατεδαφίζονται – Καμία εξαίρεση


Όλα τα αυθαίρετα θα κατεδαφίζονται χωρίς καμία εξαίρεση αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας, κλείνοντας όλα τα «παραθυράκια» του νόμου για...
αποθηκευση-600x276

Όλα τα αυθαίρετα θα κατεδαφίζονται χωρίς καμία εξαίρεση αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας, κλείνοντας όλα τα «παραθυράκια» του νόμου για τους παραβάτες.Συγκεκριμένα, το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την υπ’ αριθμ. 2880/2015 απόφασή του, ακύρωσε απόφαση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ του 2004, που καθορίζει τις μικρές παραβάσεις που μπορούν να εξαιρεθούν από την κατεδάφιση, κατά τις προβλέψεις του νόμου 1512/1985 περί αυθαιρέτων.
Στο ΣτΕ είχε προσφύγει η Επιστημονική Ένωση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών (ΕΕΤΕΜ) και ζητούσε να ακυρωθεί η υπ΄ αριθμ. οικ.7587/2014 απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ, με την οποία καθορίζονται οι μικρές παραβάσεις που μπορούν να εξαιρεθούν από την κατεδάφιση, που προβλέπει ο νόμος 1512/1985, όπως αυτός τροποποιήθηκε στη συνέχεια με το νεότερο νόμο 3212/2003.
Ως μικρές παραβάσεις εννοούνται, μεταξύ των άλλων, οι παραβάσεις, των οποίων η κατεδάφιση θα κατέληγε σε υπέρμετρη βλάβη του κτιρίου, ή θα έθετε σε κίνδυνο την φέρουσα κατασκευή του κτιρίου, ή θα ήταν σε βάρος της αισθητικής εμφάνισης των κτιρίων, ή θα απαιτούσε υπέρμετρες δαπάνες για την αποκατάσταση της αισθητικής.
Οι μικρές αυτές παραβάσεις που εξαιρούνται από το καθεστώς κατεδάφισης, με το νομοθετικό καθεστώς του 2003 και μετά, καθορίζονταν με απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ – ενώ με το προηγούμενο καθεστώς του 1985 ήταν στην διακριτική ευχέρεια του κατά τόπου νομάρχη, αφού είχε προηγηθεί γνώμη του Συμβουλίου Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος (ΣΧΟΠ) του κάθε νομού.
Με το νομοθετικό καθεστώς του 2003, ο ΥΠΕΧΩΔΕ είχε πλέον αρμοδιότητα και ευχέρεια να εξαιρεί παραβάσεις από την κατεδάφιση, χωρίς να προβλέπεται η προηγούμενη γνωμοδότηση του ΣΧΟΠ.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας, ακύρωσε την απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ του 2004, κρίνοντας πως δεν συνάδει με το νόμο 1512/1985, όπως αυτός τροποποιήθηκε με το νεότερο νόμο 3212/2003, και αυτό γιατί δεν προβλέπει, ότι πριν την έκδοση της υπουργικής απόφασης πρέπει να προηγείται η γνώμη του ΣΧΟΠ.
crashonline.gr

ην Τετάρτη «κλειδώνουν» τα μέτρα και στις 20 Αυγούστου το Μνημόνιο


Αύριο στη Βουλή θα ολοκληρωθεί, όπως όλα δείχνουν, η ψήφιση των προαπαιτούμενων μέτρων από την κυβέρνηση και θα ανοίξει ο...
politiki_dikonomia-600x400

Αύριο στη Βουλή θα ολοκληρωθεί, όπως όλα δείχνουν, η ψήφιση των προαπαιτούμενων μέτρων από την κυβέρνηση και θα ανοίξει ο δρόμος για τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, ώστε να κλειδώσει η συμφωνία για την Ελλάδα.
Μάλιστα, όπως αναφέρει και σε ανακοίνωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος, μόλις ολοκληρωθεί η ψήφιση των προαπαιτούμενων θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις και έως τις 20 Αυγούστου θα έχει υπογραφεί το νέο Μνημόνιο και η Ελλάδα θα είναι σε πρόγραμμα.

ΥΠΟΙΚ: Γιατί παραμένουν τα capital controls


Τους λόγους για τους οποίους παραμένουν τα capital control εξηγεί το υπουργείο Οικονομικών, σημειώνοντας ότι «όλα τα υποκαταστήματα άνοιξαν χωρίς...
ypoik_arg-600x349

Τους λόγους για τους οποίους παραμένουν τα capital control εξηγεί το υπουργείο Οικονομικών, σημειώνοντας ότι «όλα τα υποκαταστήματα άνοιξαν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και διευρύνθηκε ο αριθμός των τραπεζικών εργασιών που επιτρέπονται στο πλαίσιο των κεφαλαιακών ελέγχων».

ΣΛΟΒΑΚΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Θα ζητήσουμε πρώτοι Grexit αν η Ελλάδα δεν εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις


  Το σκληρό της πρόσωπο συνεχίζει να δείχνει η Σλοβακία. Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίκο δήλωσε ότι η Σλοβακία θα...
FITSO-600x301


Το σκληρό της πρόσωπο συνεχίζει να δείχνει η Σλοβακία.
Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίκο δήλωσε ότι η Σλοβακία θα είναι η πρώτη χώρα που θα ζητήσει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ σε περίπτωση που δεν εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που θα δεσμευτεί για την παροχή του τρίτου πακέτου διάσωσης. «Εάν δούμε ότι η Ελλάδα αποκλίνει από την εφαρμογή των μέτρων, η Σλοβακία θα είναι η πρώτη από τις χώρες που θα ζητήσει την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωζώνη.»  Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους, η χώρα του είναι αντίθετη σε οποιαδήποτε διαγραφή χρέους. Η στάση της Σλοβακίας ήταν ιδιαιτέρως σκληρή κατά την περίοδο των διαπραγματεύσεων για την παροχή βοήθειας στην Αθήνα.

Σχέδιο «Ελληνική Κρίση»: Ένας Oύγγρος Εβραίος μασόνος αποκαλύπτει γιατί επιλέχθηκε η Ελλάδα για το «πείραμα»


Μήπως μας κρύβουν κάτι; Η Ελλάδα επιλέχτηκε για να παίξει το ρόλο του… κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε πτώχευση...
masonoi1

Μήπως μας κρύβουν κάτι; Η Ελλάδα επιλέχτηκε για να παίξει το ρόλο του… κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε πτώχευση, προκειμένου να «δημιουργήσει» το μεγάλο πρόβλημα για το οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να «βρει» τη «λύση» σύντομα;
Αυτό υποστηρίζει ο γνωστός σχολιαστής-δημοσιολόγος Jean d’Eau στην ιστοσελίδα Henrymakow.com και μας μεταφέρει μια συζήτηση με ένα «υψηλόβαθμο μέλος της Εβραϊκής Μασονίας στη Βουδαπέστη» όπως περιγράφει την πηγή του.

Απίστευτη Πρόκληση από τον ΕΧΘΡΟ Τούρκο: «Εισβολή έπρεπε να γίνει…»


ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΠΡΑΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ...
cebf-cebccebfcf85cf83cf84ceb1cf86ceb1-ceb1cebaceb9cebdcf84ceb6ceb9-ceb3ceb9ceb1-cf84ceb7cebd-ceb5ceb9cf83ceb2cebfcebbceb7-cf83cf84ceb7

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΠΡΑΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ «ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΝ2″…
Χαμένος στα παλιάς κοπής τουρκικά επιχειρήματα βρέθηκε ο Μουσταφά Ακιντζί, έχοντας χθες, επέτειος της εισβολής, δίπλα του τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στη διάρκεια των εκδηλώσεων που έγιναν με πανηγυρικό τρόπο στα κατεχόμενα, ο Ακιντζί δικαιολόγησε την εισβολή, την οποία την Κυριακή είχε χαρακτηρίσει πόλεμο.

Για ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ και ΑΠΕΙΛΕΣ με μέλη πρώην αστυνομικούς και «μπράβους» Αλβανούς, κατηγορείται ο γνωστός εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης! Στενός συνεργάτης του,ο εφοπλιστής Αν. Πάλλης λέει η δικαιοσύνη!

restis


Ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης με μέλη πρώην αστυνομικούς και «μπράβους» Αλβανικής καταγωγής κατηγορείται ο γνωστός εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης.
Η πολύμηνη εισαγγελική έρευνα έφερε στο φως τη δράσης της οργάνωσης που φέρεται να εκβίαζε, να απειλούσε και να υιοθετούσε σκληρές μεθόδους προκειμένου να διευθετήσει οικονομικές υποθέσεις.

Ένταση στα Σκόπια για την ελληνική σημαία που ανέβασαν οπαδοί του ΑΠΟΕΛ! (ΦΩΤΟ)

ap3

Ένταση  επικράτησε στο παιχνίδι του Αποέλ στα Σκόπια. από τους γύφτους που αναζητούν κάποια εθνική ταυτότητα με παραχάραξη της ιστορίας!
Από νωρίς μύριζε… μπαρούτι το παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ με την Βαρντάρ λόγω των εθνικών ιδιαιτεροτήτων που υπάρχουν σε αυτότο ζευγάρι. Έτσι, αφού μερίδα οπαδών των γηπεδούχων πέρασε από το ξενοδοχείο που βρίσκονταν οι 150 φίλοι του ΑΠΟΕΛ και έκαναν επεισόδια, η ένταση μεταφέρθηκε στις εξέδρες του γηπέδου.
ap1ap2ap3
Συγκεκριμένα, οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ ανέβασαν μια σημαία της Ελλάδας και μία της Σερβίας, με τους υπεύθυνους των γηπεδούχων να θεωρούν προκλητική αυτή τη κίνηση. Έτσι έδωσαν εντολή στους ανθρώπους ασφαλείας να επέμβουν με αποτέλεσμα να υπάρξει μικροένταση στις εξέδρες.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΕΙ!!! Έτοιμοι να εγκαταλείψουν την ΕΛΛΑΔΑ κορυφαίοι Έλληνες πολιτικοί

argentina-elikoptero

Κορυφαίοι Ελληνες πολιτικοί φυγαδεύουν τις οικογένειές τους για μόνιμη εγκατάσταση στην αλλοδαπή, διαβλέποντας τις εξελίξεις του κοντινού μέλλοντος!Μάλιστα για την ασφαλή μετεγκατάσταση και την εξασφάλιση αδειών παραμονής δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν κάθε είδους γνωριμίες που απέκτησαν στην διάρκεια της θητείας τους με πρέσβεις ξένων χωρών που πέρασαν από την Ελλάδα. Με απλά λόγια, αφού-με την ανοχή του μικρόνοου λαού-οδήγησαν την χώρα στην χρεοκοπία επιχειρούν να δραπετεύσουν με το ίδιο θράσος που αποσύρουν τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες.
Η μεταγκατάσταση των οικογενειών αφορά και πολιτικούς οι οποίοι βρέθηκαν σε πολύ υψηλά αξιώματα με την ανοχή και ψήφο του σοφού λαού.
Από αυτές και μόνο τις κινήσεις αντιλαμβάνεται κανείς τι πρόκειται να συμβεί στην Ελλάδα το αμέσως επόμενο διάστημα.
Η Κολομβία των Βαλκανίων έτοιμη να παραδοθεί στις φλόγες…
kourdistoportocali

Michael Hudson : «Πρόθεση της Ευρώπης να συντρίψει παντελώς την Ελλάδα»


3d512-eu-flag

Τάσος Τσακίρογλου
ADVERTISEMENT
Ο Μάικλ Χάντσον θεωρεί ότι καλύτερη επιλογή για το χρέος είναι να προσφύγει η Ελλάδα νομικά στο Διεθνές Δικαστήριο καταγγέλλοντάς το ως απεχθές και στο διάστημα μέχρι να βγει η απόφαση, να προετοιμαστεί για την έξοδο από το ευρώ, καθώς κρίνει ότι η παραμονή σ’ αυτό θα οδηγήσει στην επίτευξη του στόχου του Βερολίνου: να συντρίψει την Ελλάδα.
Η κυβέρνηση Παπανδρέου πήρε το δάνειο χωρίς να ρωτήσει τους πολίτες. Η Ελλάδα θα έπρεπε να το κυνηγήσει αυτό νομικά. Δηλαδή ότι δεν πρέπει να πληρώσει την τρόικα. Η υπόθεση θα χρειαστεί από πέντε έως δέκα χρόνια στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Σ’ αυτό το διάστημα θα έχει τον χρόνο να προετοιμαστεί για να εγκαταλείψει το ευρώ και να ανακτήσει τις δυνάμεις και την ανάπτυξή της
• Ποια είναι η αποτίμησή σας για τη συμφωνία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους δανειστές;
Μοιάζει σαν η Ελλάδα να παραδόθηκε έπειτα από μια στρατιωτική επέμβαση, η οποία έχει στόχο τα εδάφη σας, τα «ασημικά» σας, αλλά και τον δημόσιο τομέα. Το δίλημμα ήταν «παραδοθείτε τώρα, διότι αργότερα θα είναι χειρότερα». Ετσι, ο Τσίπρας παραδόθηκε ολοκληρωτικά.
Ομως δεν έπρεπε να το κάνει αυτό. Πίστευε ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να εγκαταλείψει το ευρώ. Ωστόσο, όπως του έλεγαν ο Βαρουφάκης και ο Αμερικανός σύμβουλός του, Τζέιμς Γκαλμπρέιθ, δεν ήταν τόσο δύσκολο να βγείτε από το ευρώ. Θα υπήρχε μια μεταβατική περίοδος, στη διάρκεια της οποίας η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να αναλάβει τον έλεγχο των τραπεζών που θα κατέρρεαν. Η ανάληψη αυτού του ελέγχου δεν είναι καθόλου κακή ιδέα.
Εάν η κυβέρνηση το είχε κάνει και τις είχε εθνικοποιήσει, τότε θα είχε εξασφαλίσει τα μέσα πληρωμής κατά τη διάρκεια μετάβασης και έτσι θα έσωζε τον δημόσιο τομέα, τις συντάξεις και την περιουσία της χώρας. Επρεπε να πει [στους δανειστές], «εάν δεν καταλήξουμε σε συμφωνία, θα αποκηρύξουμε το χρέος προς το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την τρόικα».
Αυτό το χρέος ήταν απεχθές, όπως είπε και η Επιτροπή Αλήθειας για το Χρέος που συστάθηκε από τη Βουλή. Το ΔΝΤ παραδέχτηκε ότι η συμφωνία για το δάνειο του 2010 δεν θα έπρεπε να έχει υπογραφεί. Η διεφθαρμένη ηγεσία του ΔΝΤ και ο Στρος-Καν παρέκαμψαν τους δικούς του κανόνες και η ελληνική κυβέρνηση έπρεπε να υποστηρίξει ότι αυτό ήταν λάθος και εξαιτίας αυτού ο λαός υπέφερε πολλά δεινά.
• Δεδομένου ότι η πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ αποδεικνύει ότι η συνέχιση της λιτότητας κάνει τα πράγματα χειρότερα, πιστεύετε ότι η Ελλάδα θα βρεθεί και πάλι αντιμέτωπη με μια κρίση χρέους;
Θα είναι μια πολύ χειρότερη κρίση από την προηγούμενη. Το κόστος ζωής θα αυξηθεί για τους Ελληνες περί το 30%, οι φόροι θα αυξηθούν επιπλέον γύρω στο 20% και το στύψιμο αυτό θα αναγκάσει σχεδόν το ένα πέμπτο του πληθυσμού να μεταναστεύσει πολύ γρήγορα.
Πρόθεση της Ευρώπης είναι να συντρίψει παντελώς την Ελλάδα. Ισως και ένα εκατομμύριο Ελληνες εργάτες θα αναγκαστούν να πάνε στη Γερμανία και σε άλλες χώρες και θα συμβάλουν στην πτώση των μισθών πανευρωπαϊκά. Είναι ένας ταξικός πόλεμος ενάντια στους εργαζόμενους της Ευρώπης.
• Τι σημαίνει αυτό για τη δημοκρατία στην Ευρώπη;
Προφανώς, με τους όρους αυτής της διάσωσης, η δημοκρατία είναι απλά σκουπίδια, όπως γράφτηκε σ’ ένα πρόσφατο άρθρο. Θυμάστε πως όταν ο Παπανδρέου ήταν να θέσει τους όρους για το πρώτο δάνειο σε δημοψήφισμα, αμέσως η Μέρκελ και ο Σαρκοζί του είπαν ότι δεν μπορεί να το κάνει, διότι όλοι [οι δανειστές] ήταν ενάντια.
Αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος που κάνει το χρέος απεχθές, διότι η κυβέρνηση πήρε το δάνειο χωρίς να ρωτήσει τους πολίτες, οι οποίοι εκείνη την περίοδο ήταν στους δρόμους και διαμαρτύρονταν. Η Ελλάδα θα έπρεπε να το κυνηγήσει αυτό και νομικά. Δηλαδή ότι δεν πρέπει να πληρώσει την τρόικα. Η υπόθεση θα χρειαστεί από πέντε έως δέκα χρόνια στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Σ’ αυτό το διάστημα η Ελλάδα θα έχει τον χρόνο να προετοιμαστεί για να εγκαταλείψει το ευρώ και να ανακτήσει τις δυνάμεις της και την ανάπτυξή της. Τώρα όμως δεν υπάρχει καμία ελπίδα ανάκαμψης, καθώς έχεις μια ξένη χώρα η οποία έρχεται και σου αφαιρεί περιουσία και δημόσια αγαθά και μετατρέπει τις υποδομές σου και τις υπηρεσίες σου σε είδη προς πώληση. Είναι προφανές ότι οι ξένοι επενδυτές θέλουν να αγοράσουν προϊόντα όπως η εταιρεία ηλεκτρισμού, προκειμένου να κάνουν αυξήσεις και να έχουν κέρδη.
Το κόστος ζωής στην Ελλάδα θα αυξηθεί δραματικά. Αυτή είναι η κατεύθυνση πανευρωπαϊκά. Δεν είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ. Και άλλα αριστερόστροφα κόμματα οδηγούνται σε προγράμματα που μας γυρίζουν στον περασμένο αιώνα. Αυτή είναι η επιλογή των Γερμανών και της τρόικας μέσω των μαζικών ιδιωτικοποιήσεων. Πρόκειται για λεηλασία του δημόσιου πλούτου.
• Πιστεύετε ότι η γερμανική ηγεσία, με την παρούσα τακτική της ταπείνωσης της Ελλάδας, αναβιώνει, κατά κάποιον τρόπο, τη Συνθήκη των Βερσαλιών, η οποία επέβαλε βαρύτατους όρους στη Γερμανία;
Αυτό συνέβη τη δεκαετία του 1920. Η διαφορά είναι ότι από το 1929 όλος ο κόσμος αναγνώριζε ότι η Γερμανία δεν μπορούσε να πληρώσει τις πολεμικές επανορθώσεις. Ετσι, η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών και οι Σύμμαχοι αποφάσισαν ότι δεν μπορούσαν να αναγκάσουν μια χώρα να πληρώσει πάνω από τις δυνάμεις της. Σήμερα αυτή η βασική αρχή απορρίπτεται και αγνοείται το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έχει τα αναγκαία έσοδα ώστε να αποπληρώσει τα δάνεια. Ετσι της λένε: «Εάν δεν έχετε να πληρώσετε, δεν πειράζει. Να δώσετε την περιουσία σας».
Ομως, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, κανένα κυρίαρχο κράτος δεν μπορεί να στερηθεί την περιουσία του. Εδώ δεν είναι μόνο το ότι γίνεται υπέρβαση της δημοκρατίας, αλλά απορρίπτεται ο ίδιος ο ορισμός του κυρίαρχου κράτους σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο. Αρα είναι κάτι πολύ πιο σοβαρό από μια επίθεση στη δημοκρατία. Είναι ένας διευρωπαϊκός πόλεμος. Και ο Τσίπρας δεν το αντιλαμβάνεται αυτό, όπως και η Αριστερά σε άλλες χώρες, π.χ. στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, ακόμα και στην ίδια τη Γερμανία. Δεν αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για έναν οικονομικό πόλεμο.
• Ποιος είναι ο ρόλος της ΕΚΤ και του Μάριο Ντράγκι στη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης και κυρίως στο «ελληνικό πρόβλημα»;
Ο ρόλος της ΕΚΤ είναι να εκπροσωπεί το συμβούλιο των προέδρων των εμπορικών τραπεζών, οι οποίες δίνουν δάνεια σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται να αγοράσουν τις ελληνικές υποδομές που θα ξεπουληθούν. Ετσι, η ΕΚΤ προσπαθεί να δημιουργήσει μια αγορά για τους πελάτες της. Είναι ο μόνος κοινός ευρωπαϊκός οικονομικός οργανισμός. Δεν υπάρχει άλλος κοινός νομοθετικός ή φορολογικός οργανισμός. Αυτό σημαίνει ότι η Ε.Ε. διοικείται από τους τραπεζίτες. Περνάει η δική τους αντίληψη για το πώς λειτουργεί η οικονομία.
Πιστεύουν ότι το όποιο δάνειο μπορεί να αποπληρωθεί μόνο κόβοντας τους μισθούς. Αυτό κάνουν και στην Ελλάδα και έτσι ενισχύουν τη μετανάστευση. Είναι η ίδια πολιτική που ακολουθήθηκε και τη δεκαετία του 1920 και οι θεωρίες που απορρίφθηκαν από τον Τζον Μέιναρντ Κέινς. Ολα σήμερα υποτάσσονται στη νεοφιλελεύθερη ιδεολογία των γερμανικών και γαλλικών τραπεζών.
Ο νεοφιλελευθερισμός είναι μέρος της πλύσης εγκεφάλου που μας επιβάλλουν. Η ΕΚΤ έχει τη νεοφιλελεύθερη ιδεολογία της μείωσης των μισθών για την αποπληρωμή των χρεών και της αύξησης των επιτοκίων, ώστε αυτά να γίνεται αδύνατο να αποπληρωθούν. Και όλο αυτό μέχρι να αναγκαστούν οι Ελληνες να δουλεύουν σχεδόν τσάμπα, άρα να μην μπορούν να αποπληρώσουν το χρέος.
• Πιστεύετε ότι υπάρχει ελπίδα να επανακτήσει η πολιτική τον έλεγχο από το χρηματοπιστωτικό σύστημα;
Οχι, διότι, για παράδειγμα, οι πολιτικοί των Βαλτικών Χωρών έχουν μεταφέρει τις προεκλογικές συζητήσεις από τα οικονομικά θέματα στις εθνικιστικές ταυτότητες. Εχουν στρέψει τους Λιθουανούς ή τους Λετονούς και τους Εσθονούς εναντίον των Ρώσων, μετατρέποντας τη συζήτηση σε μια μάχη κατά του σταλινισμού. Ετσι, οι λαοί δεν ασχολούνται με τον νεοφιλελευθερισμό και δεν αντιλαμβάνονται τι φταίει για τη μετανάστευση. Περίπου το 20% των Λετονών έχουν μεταναστεύσει.

Ποιος είναι

Γεννημένος το 1939, είναι σήμερα καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Μισούρι, συνεργάζεται με το διάσημο Levy Economics Institute, ενώ είναι και αναλυτής Χρηματοοικονομικών στη Γουόλ Στριτ. Εχει υπάρξει οικονομικός σύμβουλος των κυβερνήσεων της Ισλανδίας, της Λετονίας και της Κίνας για δημοσιονομικά και φορολογικά θέματα

Οι “4″ πρώην του Καρατζαφέρη ψάχνονται! Συνάντηση Βελόπουλου με Άδωνι, Βορίδη και Πλεύρη! (ΦΩΤΟ)

synanthsh10

Οι τέσσερις καλοί φίλοι, Κυριάκος Βελόπουλος, Άδωνις Γεωργιάδης, Μάκης Βορίδης και Θάνος Πλεύρης, συναντήθηκαν χθες το απόγευμα, με φόντο τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στο Χίλτον.Φαίνεται πως με τις καταιγιστικές εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας και τα σενάρια των εκλογών είχαν πολλά να συζητήσουν σχετικά με την τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση…
synanthsh synanthsh2

Die Welt: Πανίσχυρος ο Τσίπρας – Οποιοσδήποτε άλλος θα είχε πέσει


alexis-tsipras-die-welt
Ενα ακόμη δημοσίευμα – πορτρέτο του Έλληνα πρωθυπουργού φιλοξενεί σήμερα ο γερμανικός τύπος. Μετά το χθεσινό άρθρο της FAZ, η οποία χαρακτήριζε τον Αλέξη Τσίπρα το μοναδικό πολιτικό κεφάλαιο που εξακολουθεί να διαθέτει η χώρα και ο άνθρωπος που μπορεί να την σώσει, η Welt τον αποκαλεί πανίσχυρο «βασιλιά».
Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στο τέλος μιας πολύ επικίνδυνης πορείας, επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα Die Welt. Οποιοσδήποτε άλλος πολιτικός θα είχε πέσει, όμως ο Τσίπρας παραμένει σταθερός και αγαπητός. Τώρα έχει μπροστά του έναν ηράκλειο άθλο, τονίζει.
Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί, αν το θέλει, να γίνει ο μεταρρυθμιστής της Ελλάδας, εκτιμά η Welt. Πριν από έξι μήνες ενεργούσε προκλητικά και εθνικιστικά, έμοιαζε να είναι ένας ακραίος αριστερός για τον οποίο ο ρεαλισμός ήταν θανάσιμη αμαρτία.
Στο μεταξύ όμως, επισημαίνει η εφημερίδα, εμφανίστηκε ένας άλλος Αλέξης Τσίπρας. Βρίσκεται στο απόγειο της προσωπικής του ισχύος και φαίνεται αποφασισμένος να θέλει να την χρησιμοποιήσει. Στο τέλος μιας επικίνδυνης πορείας, που θα είχε κοστίσει την καριέρα σε οποιονδήποτε άλλο πολιτικό, φαίνεται να είναι πανίσχυρος, τονίζει η Welt.
ADVERTISEMENT
Οι Έλληνες, όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις, τον εμπιστεύονται σχεδόν απόλυτα. Όχι μόνο του συγχωρούν τις αλλαγές πορείας, αλλά τις κατανοούν, διότι είναι οι δικές τους, εκτιμά η εφημερίδα. Τα όσα ζήτησε η ΕΕ από την Ελλάδα εκλήφθηκαν ως διαταγές. Παρόλα αυτά η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων επιθυμούν να παραμείνουν σε αυτή την ΕΕ, σε αυτή την ευρωζώνη, εξηγεί η εφημερίδα.
Πόνος και ελπίδα: ο νεαρός Τσίπρας εκπροσωπεί και τα δύο. Και διαθέτει επίσης και ένα άλλο πλεονέκτημα, εξηγεί η Welt: ότι εδώ και πολύ καιρό είναι ο μόνος Έλληνας πολιτικός που δεν προέρχεται από τα δύο παραδοσιακά ελληνικά κόμματα. Είναι νεόφερτος, όμως παρόλα αυτά διαθέτει μεγάλη ισχύ.
Ζούμε σε καιρούς, σημειώνει η εφημερίδα, που πλέον είναι σπάνιο να συναντήσεις μεγάλους ηγέτες. Και όταν υπάρχουν προσωπικότητες που διαθέτουν μεγαλύτερη ισχύ, αυτοί έχουν καταβάλει κόπο για να την επιτύχουν, όπως η Γερμανίδα καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ. Όμως ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε να είναι η εξαίρεση αυτού του σύγχρονου κανόνα.
Ο Αλέξης Τσίπρας, καταλήγει η Welt, έχει μπροστά του έναν ηράκλειο άθλο και ο πειρασμός θα είναι μεγάλος σταδιακά να αφήσει να πράγματα όπως είναι, να αναβάλει τη φορολογία των πλουσίων και να βασιστεί στο γεγονός ότι η ΕΕ θα ξεχάσει τις δεσμεύσεις του και θα τον αντιμετωπίσει με επιείκεια. Ο Έλληνας πρωθυπουργός διαθέτει τεράστια ισχύ, θα πρέπει όμως, αν επιθυμεί να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, να αντιμετωπίσει σχεδόν όλες τις νοοτροπίες και τις παραδόσεις της χώρας του.

ΤΩΡΑ… ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΛΒΑΝΟΥ για την ΕΛΛΑΔΑ…!!

ellada-gh-shmaia

Αλβανός που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα γράφει στο facebook του!!
αλβανος φβ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...