Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015

BOMBA! Mοσάντ: Aυτό το νησί θα “χτυπήσουν” οι Τούρκοι

ellinotoyrkiki_krisi

Σύμφωνα με την Ισραηλινή αντικατασκοπεία, υφαίνεται διαβολικό σχέδιο με στόχο ελληνικά νησιά.
Μελέτες της υπηρεσίας κάνουν λόγο για ύπουλο τουρκικό σχέδιο μέσω τζιχαντιστών για κατάληψη ελληνικών νήσων.
Ο “αφοπολισμός” των αυτών των νησιών άνοιξε τη πόρτα στην Τουρκία για την γεω-πολιτική διείσδυση στην νοτιο-ανατολική ενεργειακή πτέρυγα και σύμφωνα με το σενάριο της υπάρχει σοβαρή περίπτωση τζιχανιτστές να προξενήσουν σοβαρό τρομοκρατικό χτύπημα μέσω των εισροών προσφύγων και μετά απο σχεδιασμένη προβοκάτσια προς τη Τουρκία, οι τουρκικές δυνάμεις να παρέμβουν και να καταλάβουν Στρογγύλη και Καστελόριζο.
Μάλιστα η Ισραηλινή υπηρεσία βλέπει κάτι τέτοιο να γίνεται πραγματικότητα τις επόμενες εβδομάδες και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για μια Ελληνοτουρκική σύρραξη!
TO NOY MAΣ ΟΛΟΙ…..

«Κοίτα ποιος μιλάει !» της Κατερίνας Ακριβοπούλου


διαπλοκη
Γράφει η  Κατερίνα Ακριβοπούλου 
ADVERTISEMENT

Ε όχι κι έτσι !
Όχι και κήνσορες οι εκπρόσωποι του πιο διεφθαρμένου συστήματος που κατασπαράζει εδώ και 40 χρόνια τη χώρα και το λαό της…
Όχι και τιμητές οι γόνοι και οι επίγονοι των πολιτικών οικογενειών που θεμελίωσαν την υπόστασή τους στη μίζα και τη διαπλοκή, παρέα με τα σημιτόπαιδα παντός καιρού, που σαν τους αρουραίους  βγαίνουν ξανά από τις τρύπες τους τελευταία, για να κουνήσουν όλοι μαζί το δάχτυλο, παραμορφωμένο κιόλας από την ακαμψία που προκαλεί η συνήθεια χρόνων να το βουτάς διαρκώς στο μέλι …

ΜΠΑΜΠΑ, ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ;; ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΎΜΕ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΠΩΣ ΖΟΥΣΑΜΕ ΜΕ ΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΏΡΑ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΏ

δραχμες

Τέλη της δεκαετίας του 90. Περίπου 1997. Χτυπάει το τηλέφωνο. “Τι θα κάνουμε απόψε; Θα κατέβεις Κυψέλη; Μια γύρα από τα συνηθισμένα”.Τα συνηθισμένα περιελάμβαναν μια γεμάτη βραδιά δίχως να στερηθούμε τίποτε και χωρίς να πούμε πως ξεπαραδιαστήκαμε. Άλλωστε κανείς μας δεν εργαζόταν εκείνη την εποχή.
Ξεκινάμε λοιπόν τη βραδιά με 75 δραχμές για το Β5 και άλλες 75 για το τρόλεϊ με κατεύθυνση την οδό Κυψέλη. Σύνολο 150 δραχμές τα της συγκοινωνίας ήτοι € 0,44.Πρώτη στάση στο παλιό σινεμά και εκείνη την εποχή μπιλιαρδάδικο, το Roxy. Παίζαμε καμιά ώρα και κάτι στα μπιλιάρδα, κόστος 1.200,00 δραχμές, κι επομένως 3 κατοστάρικα το κεφάλι, δηλαδή € 0,88.
Μετά έπιανε μια λιγούρα και κατευθείαν γραμμή για το ΣΠΙΤΙΚΟ εκείνης της εποχής. Ένα σάντουιτς με ότι μπορείς να φανταστείς κι αναψυκτικό το πολύ 600 δραχμές, δηλαδή € 1,76!. Στη συνέχεια δίπλα στο SELECT για μπύρα με όσους ακόμη μαζευόμασταν. Heineken μπουκάλι 500 δραχμές, περίπου € 1,47 ευρώ.
Και μετά; Μπορεί και κανένα γαλακτομπούρεκο στη Χαρά στην πλατεία. Άλλες 400 δραχμές περίπου, δηλαδή € 1,17.Πόσο μας κάνει; 1950 ούτε 2.000,00 δραχμές, δηλαδή όλα τα παραπάνω με € 5,72. Σήμερα με € 5,00 θα πάρεις μόνο τη μπύρα.
Εκείνη την εποχή δεν υπήρχε συγκοινωνία στις 3 ή 4 τα μεσάνυχτα, οπότε έπρεπε να πάρεις ταξί. Παρά τη διπλή ταφίρα, δεν ξεπερνούσε τις 1.200,00 δραχμές, κοντά € 3,50.Με λιγότερο από € 10,00 έφευγες από το σπίτι, πήγαινες όπου ήθελες, δεν σου έλειπε τίποτε, επέστρεφες με ταξί και ύστερα παρατούσες πάνω στο γραφείο ένα μάτσο κέρματα και πατσαβουριασμένες δραχμές που σχεδόν κάλυπταν ακόμη μια έξοδο, αφού η παρέα θα ανηφόριζε στη γειτονιά σου.
Αυτή ήταν η αξία και η δύναμη της…ταπεινής δραχμής. Σε κρατούσε αξιοπρεπώς. Όμως ένα πρωί αλλάξαμε νόμισμα. Μας έδωσαν ένα πιο ισχυρό και απέσυραν το…ανίσχυρο. Και τελικά καταστήκαμε εμείς ανίσχυροι
drachmi5

James Galbraith: «Τι κάναμε στην ομάδα εργασίας υπό τον Βαρουφάκη»


 James Galbraith
James Galbraith
ADVERTISEMENT
Η έκδοση ρευστότητας IOU σε ευρώ ή κινήσεις που έπρεπε να γίνουν σε περίπτωση που κάποιοι προσπαθούσαν να εκδιώξουν την Ελλάδα από το ευρώ ήταν το αντικείμενο της ομάδας εργασίας υπό τον Γιάνη Βαρουφάκη, σύμφωνα με τον James Galbraith που συμμετείχε ως συντονιστής.
«Η ομάδα εργαζόταν υπό το αξίωμα πως πάγια θέση της κυβέρνησης ήταν η διαπραγμάτευση εντός του ευρώ και, για αυτό τον λόγο, λάμβανε όλες τις προφυλάξεις ώστε να μην διαδοθεί ο,τιδήποτε σχετικά με τις εργασίες μας» σημειώνει ο Galbraith και τονίζει ότι οι αποκαλύψεις έγιναν ορθώς μετά το πέρας της εργασίας της ομάδας ως απάντηση στην κριτική ότι η κυβέρνηση δεν είχε σχέδιο αντίδρασης για την περίπτωση που οι δυνάμεις εντός ευρωζώνης αποφασίζουν να αποπέμψουν τη χώρα από την ευρωζώνη.

ΤΡΕΙΣ ΓΕΝΙΕΣ ΣΚΛΑΒΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ Δ’ΡΑΙΧ. ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΤΕΙΧΟΣ ΧΡΕΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ-Η ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ

pinakas-xreous2

Το 2073 θα ξεχρεώσει η χώρα τους δανειστές της (!) σύμφωνα με έκθεση της Naxitis, και το Business Insider διερωτάται χαρακτηριστικά .
«Πόσο άνετοι μπορούν να είναι οι δανειστές όταν αφήνουν ένα μικρό έθνος με ένα τέτοιο προφίλ χρέους;»
Σύμφωνα με τον αποκαλυπτικό πίνακα της Naxitis, οι υποχρεώσεις της Ελλάδας προς τους πιστωτές της, μετά την ολοκλήρωση του τρίτου πακέτου στήριξης, θα φτάσουν μέχρι και το έτος 2073. Δηλαδή θα ζήσουν την σκλαβιά στην Ελλάδα άλλες τρεις γενιές ακόμα πέραν αυτής που καταστρέφεται ήδη. Πρόκειται για μια παράνοια ύψιστου βαθμού και όμως υπάρχουν άνθρωποι που βάζουν τις υπογραφές τους σε κάτι τέτοιο.

Ο Βενιζέλος καταδίκασε τη χώρα στο αγγλικό Δίκαιο, ενώ είχαν βρει λύση οι Αμερικανοί

ς

samaras-venizelos-filaki1
Του Κώστα Βαξεβάνη

ADVERTISEMENT
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ως υπουργός Οικονομικών, ήταν αυτός που πήρε την απόφαση να προχωρήσει στο PSI και να εντάξει τη διαδικασία στο Αγγλικό Δίκαιο, υποθηκεύοντας την ανεξαρτησία της χώρας και τα περιουσιακά της στοιχεία (έσοδα από ενέργεια, αποθέματα χρυσού, πλουτοπαραγωγικές πηγές) παρά τις αντίθετες προτάσεις της αμερικανικής εταιρείας συμβούλου, που προσέλαβε και πλήρωσε για να εξασφαλίσει τα ελληνικά συμφέροντα.
Τα έγγραφα που αποκαλύπτει το koutipandoras.gr και τα οποία δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία πως ο τότε υπουργός Οικονομικών λειτούργησε με γνώμονα ξένα συμφέροντα, δημοσιεύονται για τραγική ειρωνεία την περίοδο που ένας μικροομολογιούχος αυτοκτόνησε, αφού καταστράφηκε από το κούρεμα που αποφάσισε ο Βενιζέλος.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ: “ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ, ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ! ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΜΠΟΥΜΠΟΥΛΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΕΝΑ ΝΗΣΑΚΙ….”

tsolias


Τα προφητικά λόγια του Γέροντα Παϊσιου επαληθεύτηκαν για την ΑΟΖ και την κρίση στην Ελλάδα.
“Κοίταξε νὰ δεῖς . Οἱ Τοῦρκοι δὲν θὰ μποῦν στὴν Ἀλεξανδρούπολη.Θὰ κάνουν μόνο μία πρόκληση στὴν Ἑλλάδα, ποὺ θὰ ἔχει σχέση μὲ τὴν αἰγιαλίτιδα ζώνη . Καὶ ἐμᾶς θὰ μᾶς πιάσει πείνα . Θὰ πεινάσει ἡ Ἑλλάδα.Καὶ ἐπειδὴ θὰ κρατήσει αὐτὴ μπόρα κάποιο διάστημα , μῆνες θὰ εἶναι ,«θὰ ποῦμε τὸ ψωμὶ ψωμάκι».

Ερχεται το τέλος της Φιλελεύθερης Ουτοπίας στα αποκαϊδια της πάλαι ποτέ Ευρώπης του Ανθρωπισμού


eu-circus

«Όπως οι μαρξιστές έζησαν το ναυάγιo της ουτοπίας τους, έτσι και οι φιλελεύθεροι θα βρεθούν σύντομα μπροστά στα ερείπια της δικής τους, την οποία θα γκρεμίσουν οι τρομακτικοί αγώνες κατανομής του 21ου αιώνα.

ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΙΤ ΒΑΖΕΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ


700x292637_son_1Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης - Ένα μυστικό σχέδιο της ΜΙΤ ανατροπής της σημερινής υφιστάμενης κατάστασης στην βόρειο Συρία με άμεσες συνέπειες την ανατροπή όλων των λεπτών ισορροπιών ακόμα και στο εσωτερικό της Τουρκίας, αποκαλύπτουν δημοσιογραφικές πληροφορίες που διέρρευσαν στον ίδιο τον τουρκικό τύπο και μάλιστα σε φιλοκυβερνητικές εφημερίδες. Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας, Yeni Şafak και της Türkiye, αυτές τις μέρες έγινε μυστική σύσκεψη στην Άγκυρα υπό την αιγίδα της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας της ΜΙΤ.

Γεροβασίλη: Η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός όφειλαν να έχουν σχέδιο αντιμετώπισης ενός Grexit


«Με καλή διάθεση - προαίρεση, μπορούμε να έχουμε μια συμφωνία μέχρι τις 18 του μηνός», εκτίμησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, η οποία σε σημερινή της συνέντευξη στο ραδιοσταθμό «Real» σημείωσε ότι τα όσα έχουν συμφωνηθεί και διατυπωθεί και εγγράφως, «μιλούσαν» για δύο πακέτα προαπαιτούμενων με τα τέσσερα και δύο σημεία τα οποία ψηφίστηκαν από το ελληνικό Κοινοβούλιο και το επόμενο βήμα είναι η ολοκλήρωση της συμφωνίας. «Δεν υπάρχει στην ατζέντα, δεν υπάρχει στο τραπέζι κάποια άλλη πρόταση επισήμως αυτή τη στιγμή», είπε.

Τέρμα τα Gay Pride για τους Ρώσους- Άκυρη η προσεχής διοργάνωση στην Αγ. Πετρούπολη


Ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων ανακοίνωσαν σήμερα ότι οι αρχές της Αγίας Πετρούπολης απαγόρευσαν το Gay Pride που σκόπευαν να οργανώσουν στην πόλη στις 2 Αυγούστου.

Η Τουρκία "κλειδώνει" το Αιγαίο με οκτώ συστοιχίες του κινεζικού "S-300"


Προς την οριστικοποίηση της αγοράς του κινεζικού αντιαεροπορικού συστήματος HQ-9  κινείται πλέον η Τουρκία ύστερα από την αναβολή λήψης απόφασης στις αρχές του 2015.
Μετά την αρχική επιλογή του κινεζικού συστήματος και τις έντονες αντιδράσεις που ακολούθησαν από τις ΗΠΑ η Τουρκία ανακοινώσε ότι προχωρά σε επαναξιολόγηση των προτάσεων των τριών συστημάτων  που ήταν υποψήφια: του κινεζικού συστήματος, του SAMP-T που είναι η έκδοση του Aster-30 για βολή από την ξηρά και του αμερικανικού Patriot.

S&P: Το Grexit ανάμεσα στους μεγαλύτερους κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία


S&P: Το Grexit ανάμεσα στους μεγαλύτερους κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία
Στους τρεις σημαντικότερους κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία συγκαταλέγει ο Standard & Poor's την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Όπως αναφέρει σε έκθεσή του ο οίκος αξιολόγησης, στο β' τρίμηνο του 2015 διαπιστώνεται αύξηση των γεωπολιτικών και οικονομικών κινδύνων. Παράλληλα, ο S&P τονίζει ότι την εν λόγω περίοδο υποβάθμισε συνολικά 244 εκδότες με χρέος ύψους 1,2 τρισ. δολάρια και αναβάθμισε 125 εκδότες με χρέος 621 δισ. δολάρια.

ΕΚΕΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥΡΚΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΜΕ ΠΙΣΤΟΛΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ


Συνεχίζονται οι στοχευμένες δολοφονίες στρατιωτικών και αστυνομικών στην Τουρκία. O τουρκικός στρατός ανακοίνωσε ότι σήμερα Τρίτη ο Zia Sarpkayα που υπηρετούσε ως λοχίας στην 34η Ταξιαρχία Φύλαξης Συνόρων σκοτώθηκε σε επίθεση που δέχθηκε από ένοπλο ενώ ήταν καθ΄οδόν προς την τράπεζα και έφερε πολιτική περιβολή στο κέντρο της πόλης Semdinli Sarpkaya. Ο ένοπλος που τουρκικά μέσα πιθανολογούν ότι είναι «αποσχιστής » δηλ. κούρδος τον πυροβόλησε με πιστόλι στο κεφάλι στις 11.30. Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Hakkari,αλλά υπέκυψε στα τραύματά του στις 1.30 το μεσημέρι.

Κυβέρνηση: «Με εντολή Α.Τσίπρα ο Γ.Βαρουφάκης ετοίμασε το “Plan B” αν οι δανειστές έσπρωχναν σε Grexit»


Με μια ειλικρινή δήλωση η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη  παραδέχτηκε σήμερα  ότι το σχέδιο που κατάρτισε ο πρώην υπουργός των Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης για να αντιμετωπίσει το capital control  το κλείσιμο των τραπεζών και εν τέλει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, καταρτίστηκε εν γνώση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και ήταν σε απόλυτη σύμπνοια με την πολιτική της κυβέρνησης.

Νέο άρθρο Βαρουφάκη > "...Υπάρχει ένας φρικτός περιορισμός της εθνικής κυριαρχίας που επιβάλλει η Τρόικα των δανειστών στους Έλληνες υπουργούς, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες των υπουργείων τους..."


«Ένα παράδοξο κρύβεται στα θεμέλια της Ευρωζώνης. Οι κυβερνήσεις εντός της νομισματικής ένωσης δεν έχουν μια κεντρική τράπεζα να τις υποστηρίζει, ενώ η κεντρική τράπεζα δεν διαθέτει μια κυβέρνηση να την υποστηρίξει. Αυτό το παράδοξο δεν μπορεί να εξαλειφθεί χωρίς θεμελιώδεις θεσμικές αλλαγές. Αλλά υπάρχουν βήματα που τα κράτη-μέλη μπορούν να κάνουν για να βελτιώσουν ορισμένες από τις αρνητικές επιπτώσεις του. Εμείς, κατά τη θητεία μου στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών, μελετήσαμε ένα πλάνο που επικεντρώθηκε στη χρόνια έλλειψη ρευστότητας του οικονομικά συμπιεσμένου δημόσιου τομέα και στις επιπτώσεις που είχε στον πολύπαθο ιδιωτικό τομέα.

Επικίνδυνα παιχνίδια της Άγκυρας: Η ΜΙΤ φωτογραφίζει ελληνικές οχυρώσεις στα νησιά και δημιουργεί κλίμα στην Τουρκία Ειδικές ψυχολογικές επιχειρήσεις επιχειρούν να πραγματοποιήσουν οι Τούρκοι με στόχο τη δημιουργία κλίματος μέσα στην Τουρκία . Πρόκειται για το ίδιο ακριβώς σενάριο που είχε διαδραματιστεί στην Ρω το καλοκαίρι του 2009 όταν Τούρκοι πράκτορες είχαν επιχειρήσει να βιντεοσκοπήσουν την αλλαγή φρουράς στο νησί, προκειμένου να αποδείξουν ότι η Ελλάδα είχε στείλει ειδικές δυνάμεις. Οι Τούρκοι πράκτορες είχαν συλληφθεί και αποσοβήθηκε την τελευταία στιγμή μια νέα κρίση. Ανάλογη είναι και η τωρινή επιχείρηση των Τούρκων μόνο που τώρα επιστράτευσαν κάποιο δημοσιογράφο όπως είχαν κάνει και στα Ίμια το 1996. Όλα αυτά μπορεί να σημαίνουν μόνο ένα ενδεχόμενο: Ότι οι τούρκοι ετοιμάζονται για τη δημιουργία μιας νέας κρίσης στο Αιγαίο ισοδύναμης αν όχι μεγαλύτερης από αυτή των Ιμίων. Έτσι ο αρθογράφος Γιλμάζ Οζντίλ της εφημερίδας Σοζτζού με φωτογραφικό υλικό που έχει ληφθεί από πράκτορες της ΜΙΤ επιχειρεί όχι μόνο να στοιχειοθετήσει υποτιθέμενη παραβίαση της συνθήκης της Λωζάννης το 1923 και των Παρισίων του 1947 (για την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων) αλλά ισχυρίζεται επιπλέον ότι η Ελλάδα «άρπαξε 16 νησιά από την Τουρκία χωρίς καμία νομική βάση»! Σε άρθρο του στην τουρκική εφημερίδα και απατώντας σε κάποιους «φίλους τους που λένε τι ωραία πέρασαν στα ελληνικά νησιά», ο Οζντίλ και με φωτογραφίες που ξεκάθαρα έχουν ληφθεί από μυστικές υπηρεσίες επιχειρεί να αποδείξει ότι οι δυνάμεις που σταθμευόσουν εκεί έχουν επιθετική διάταξη έναντι της Τουρκίας! Και όχι μόνο αυτό αλλά παραπονείται ότι τα ελληνικά «του μπαίνουν στην μύτη του και στην μύτη της Τουρκίας», επαναλαμβάνοντας αυτό που είχε πει κάποια χρόνια νωρίτερα η πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Τανσού Τσιλέρ. Γράφει ο Τούρκος δημοσιογράφος σε διατεταγμένη αποστολή: «Ημέρα Αριφέ… Είχα γράψει πως παρά το ότι η Ελλάδα έχει επίσημα καταλάβει 16 νησιά μας, η μεν κυβέρνηση μας δεν ενδιαφέρεται καθόλου, ενώ ο πληθυσμός μας κατά τις μέρες των γιορτών προτιμά ιδιαίτερα τα ελληνικά νησιά. Εσύ είσαι όμως που τα γράφεις… Πολίτες που πάνε στα ελληνικά νησιά με κατήγγειλαν. Μου έστειλαν φωτογραφίες στις οποίες είναι αγκαλιασμένοι σε ελληνικά εστιατόρια, μου έγραψαν πως δεν έχω ιδέα τι γίνεται στον κόσμο και πως τα ελληνικά νησιά είναι ¨φίλοι των Τούρκων¨. Μου είπαν ¨κοίτα αυτές τις φωτογραφίες να ντραπείς¨. Πραγματικά ντράπηκα. Μπήκα μέσα στην γη. Είπα λοιπόν να δημοσιεύσω και εγώ λίγες φωτογραφίες των ¨φίλων μας¨ μπας και μπορέσω να συγχωρέσω τον εαυτό μου. Η πρώτη φωτογραφία είναι από το νησί Πλατιά (Keçi)…Τα λευκά σπίτια που βλέπετε απέναντι είναι το Τουργκουτρέις του Μπόντρουμ. Μπροστά στη μύτη μας. Νησιά τα οποία ¨η κυριαρχία τους δεν έχει αποδοθεί με συνθήκες¨ νομικά ανήκουν σε εμάς… Αλλά λόγω της αβλεψίας του ΑΚΡ, αυτοί ήρθαν, εγκαταστάθηκαν, έστησαν τη σημαία τους, έβαλαν και πυροβόλα και με τις κάνες στραμμένες προς το Μπόντρουμ ! Η δεύτερη φωτογραφία δείχνει την κατάσταση του ελληνικού πυροβόλου (φίλου των Τούρκων !) επί της νήσου Πλατιά. Η Νο 3 φωτογραφία, ΑΝ δεν την βλέπετε, είναι μια χαραγμένη επί της νήσου 8χ20 μέτρα σημαία… Κιάλια δεν χρειάζονται, σαν κολοκύθα μεγάλη είναι. Σαν να χλευάζει. Στην Νο 4 φωτογραφία ένα ακόμη φιλικό (!) ελληνικό πυροβόλο… Πίσω του ο Έλληνας στρατιώτης κοιτά με κιάλια το Μπόντρουμ. Στην 5η φωτογραφία οι φίλοι (!) μας Έλληνες στρατιώτες… Ο πληθυσμός του νησιού είναι 130 άτομα εκ των οποίων οι 110 είναι στρατιώτες. Στην Νο 6 φωτογραφία είναι η εκκλησία που έστησαν στην νήσο Πλατιά, η εκκλησία του Αγίου Νικολάου… Δίπλα το πυροβόλο. Στην Νο 7 φωτογραφία το ζόντιακ του ελληνικού λιμενικού που μέρα-νύχτα πάει-έρχεται…. Υπάρχει λιμάνι στο οποίο μπορεί να προσεγγίσει αντιτορπιλικό και επίσης υπάρχει ελικοδρόμιο. Υπάρχουν επίσης διαθέσιμες (!) καμουφλαρισμένες θέσεις αντιαεροπορικών. Στην Νο 8 φωτογραφία η πίσω πλευρά της Πλατιάς…Την περιοχή που βλέπει προς την Τουρκία την έκαναν στρατιωτική περιοχή, ενώ στην πλευρά που βλέπει προς την ανοιχτή θάλασσα, έστησαν πλαζ, καντίνες και εστιατόριο στα οποία καθημερινά πάνε τουρίστες. Πάνε εκεί από τα άλλα νησιά. Στην Νο 9 φωτογραφία είναι η βραχονησίδα Καλόλιμνος-γείτονας των Ιμίων. Βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Γκιουμουσλούκ του Μπόντρουμ. Μια από τις βραχονησίδες που έχουν καταληφθεί. Με γυμνό μάτι φαίνονται από το Γκιουμουσλούκ. Σύμφωνα με την συνθήκη της Λωζάννης δεν επιτρέπεται ούτε καρφί να μπει εκεί. Υπάρχει πύργος παρατήρησης, ραδιοσταθμός, αντιαεροπορικά, προβλήτα και 50 στρατιώτες. Στην Νο 10 είναι το νησί Φαρμακονήσι (Bulamaç) που είναι σε απόσταση 2 μιλίων από το Ντίντιμ…Έστησαν εκκλησία. Ο πληθυσμός είναι 74 άτομα… 70 είναι οι στρατιώτες, 1 ιερέας, έστησαν μπαγκαλόους και εγκατέστησαν και 3 ψαράδες. Στη Νο 11 είναι σκάφη του ελληνικού λιμενικού στο Φαρμακονήσι… Κάθε μέρα αδιακρίτως έρχονται και περιπολούν 24 ώρες το 24ωρο. Οι φωτογραφίες αυτές τραβήχτηκαν στην ¨περιοχή της κυριαρχίας μας¨. Τα σύνορα είναι η τιμή μας… Σε αυτή την κατάσταση είναι η τιμή μας.Τις φωτογραφίες τις τράβηξε ο φίλος μου φωτογράφος Γιασάρ Αντέρ-ανταποκριτής του DHA στο Μπόντρουμ. Αλλά δεν χρειάζεται καν να είσαι φωτογράφος για να τραβήξεις αυτές τις φωτογραφίες. Ούτε χρειάζεται κάποια επαγγελματική φωτογραφική μηχανή. Διότι στα καταληφθέντα νησιά μας μπορούμε να πάμε ακόμη και με κανό… Ανεβείτε σε οποιοδήποτε από τα σκάφη Mavi tur και περνάτε από δίπλα τους. Με τα κινητά σας μπορείτε εύκολα να τραβήξετε τις στραμμένες σε εμάς κάνες, τα αντιαεροπορικά και τα σκάφη του λιμενικού που ελέγχουν τις ακτές μας…Λόγω της αβλεψίας του ΑΚΡ τα σύνορα μας στο Αιγαίο έχουν καταστεί αχυρώνας" Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Ειδικές ψυχολογικές επιχειρήσεις επιχειρούν να πραγματοποιήσουν οι Τούρκοι με στόχο τη δημιουργία κλίματος μέσα στην Τουρκία . Πρόκειται για το ίδιο ακριβώς σενάριο που είχε διαδραματιστεί στην Ρω το καλοκαίρι του 2009 όταν Τούρκοι πράκτορες είχαν επιχειρήσει να βιντεοσκοπήσουν την αλλαγή φρουράς στο νησί, προκειμένου να αποδείξουν ότι η Ελλάδα είχε στείλει ειδικές δυνάμεις. Οι Τούρκοι πράκτορες είχαν συλληφθεί και αποσοβήθηκε την τελευταία στιγμή μια νέα κρίση. Ανάλογη είναι και η τωρινή επιχείρηση των Τούρκων μόνο που τώρα επιστράτευσαν κάποιο δημοσιογράφο όπως είχαν κάνει και στα Ίμια το 1996. Όλα αυτά μπορεί να σημαίνουν μόνο ένα ενδεχόμενο: Ότι οι τούρκοι ετοιμάζονται για τη δημιουργία μιας νέας κρίσης στο Αιγαίο ισοδύναμης αν όχι μεγαλύτερης από αυτή των Ιμίων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ! ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΓΡΑΜΜΕΝΑ!!! ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ,ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΔΩ!!


Οι εισπρακτικές νόμιμα, δεν μπορούν να σας κάνουν τίποτα. Παράνομα μπορούν εάν δεν αντιδράσετε… Όσον αφορά τις τράπεζες ειδικότερα, η...
αντωνιου-δημητρης

Οι εισπρακτικές νόμιμα, δεν μπορούν να σας κάνουν τίποτα. Παράνομα μπορούν εάν δεν αντιδράσετε…
Όσον αφορά τις τράπεζες ειδικότερα, η εκχώρηση χρέους (πώληση) με έκπτωση σε ξένες εταιρείες, όπως η EOS, είναι αδιανόητες οικονομικά και τραπεζικά-λογιστικά, διότι, στις περιπτώσεις αυτές, οι εκχωρούσες τράπεζες εγγράφουν ζημίες στο ενεργητικό των κατά το ποσόν της έκπτωσης της εκχώρησης του χρέους, με αποτέλεσμα την ανάγκη ανακεφαλοποίησής των και συνεπώς την εν δυνάμει χρεοκοπία των! (βλ. στο τέλος του κειμένου το σχετικό link).

Δεν δίνουν άδεια στην εταιρεία που κατασκευάζει τα PONY


Αυτή είναι η μοναδική αιτία, που η γελοία αυτή χώρα είναι η μοναδική στον κόσμο, που δεν μπορεί να βγει...
pony

Αυτή είναι η μοναδική αιτία, που η γελοία αυτή χώρα είναι η μοναδική στον κόσμο, που δεν μπορεί να βγει από μνημόνια. Επειδή το θέμα της δεν είναι οικονομικό, αλλά βαθιά δομικό. Μια χούντα φασιστών γραφειοκρατών κατσικώθηκε στο σβέρκο του λαού και εμποδίζει κάθε ανάπτυξη, καταστρέφοντας την πραγματική οικονομία, από τεμπελιά !…
Και αναγκάζεται η βιομηχανία, ενώ έχει έτοιμες παραγγελίες, ενώ είναι έτοιμη να προσλάβει 400 άτομα, να τρέχει σε βουλευτές, για να διερευνήσουν γιατί επί 5 μήνες, μια γαμημένη δημόσια υπηρεσία, δεν απαντά καν (!!!) σε αίτησή της !

Έλληνες της Ιμβρου επιστρέφουν στο νησί λόγω της κρίσης


Έλληνες της Ίμβρου επιστρέφουν ξανά στο νησί από την μητέρα-πατρίδα λόγω κρίσης και επιχειρούν να ξεκινήσουν μια νέα ζωή! Πρόκειται...
imvros

Έλληνες της Ίμβρου επιστρέφουν ξανά στο νησί από την μητέρα-πατρίδα λόγω κρίσης και επιχειρούν να ξεκινήσουν μια νέα ζωή!

Οι 200 επόμενες ημέρες που οδηγούν στο εθνικό νόμισμα – Π.Μπαλτάκος: «Οι Γερμανοί μας σπρώχνουν εκτός ευρώ»


Μεγάλη αίσθηση έχει προκαλέσει άρθρο του Τάκη Μπαλτάκου σε κυριακάτικο φύλλο καθημερινής εφημερίδας στο οποίο αποφαίνεται πώς η Γερμανία από...
euro6-600x275

Μεγάλη αίσθηση έχει προκαλέσει άρθρο του Τάκη Μπαλτάκου σε κυριακάτικο φύλλο καθημερινής εφημερίδας στο οποίο αποφαίνεται πώς η Γερμανία από την εποχή της κυβέρνησης Σαμαρά σπρώχνει την Ελλάδα εκτός του ευρώ.
Τα στοιχεία μάλιστα δείχνουν πώς αυτό είναι πλέον αναπόφευκτο, αφού ήδη βρισκόμαστε στο μέσο της διαδικασίας.
Σύμφωνα με τον κ. Μπαλτάκο, ο οποίος ήταν ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά και συνεπώς γνώριζε πράγματα και καταστάσεις που λίγοι ήξεραν, η Γερμανία επιχειρεί σταδιακά να διώξει την Ελλάδα από το ευρώ προκειμένου να προλάβει να θωρακισθεί η ίδια, αλλά και να μην δημιουργηθούν μεγάλες αναταράξεις στην υπόλοιπη Ευρωζώνη.
Φάνηκε άλλωστε αυτό από την κρίση που δημιουργήθηκε στα τέλη του Ιουνίου, όταν η Ελλάδα έριξε την πιστολιά στον ΔΝΤ και ο κίνδυνος του Grexit χτύπησε κόκκινο. Η Γερμανία έβαλε την ΕΚΤ να τυπώνει χρήμα προκειμένου να ισορροπήσει τις αγορές και να αποφευχθούν μεγάλες απώλειες στα χρηματιστήρια. Κάτι που το πέτυχε.
Όπως σημειώνει ο Π.Μπαλτάκος είχε αντιληφθεί ο ίδιος τις με τις κινήσεις τους οι Γερμανοί (συνεχείς αρνήσεις να κανοποιήσουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις τους) σιγά-σιγά οδηγούσαν την Ελλάδα εκτός ευρώ, κι αυτό γιατί Σόιμπλε και Μέρκελ θέλουν ένα σκληρό νόμισμα με χαμηλά ποσοστά πληθωρισμού, σε αντιθεση με την εποχή του Χίτλερ που οδήγησε του φθηνού μάρκου και του υψηλού πληθωρισμού.
Η σύγκριση και μόνο αυτή αρκεί για να καταλάβει ο οποιοσδήποτε πώς λειτουργούν οι Γερμανοί και τι πραγματικά επιδιώκουν. Θέλουν να καθυποτάξουν ολόκληρη την Ευρώπη και να αυξήσουν την επιρροή τους εκτός αυτής με μέσο την οικονομία, όταν ο Χίτλερ επιχείρησε να το πράξει με τα όπλα.
Ο στόχος παραμένει ο ίδιος για τη χώρα που αιματοκύλισε δύο φορές τον πλανήτη και τα αποτελέσματα της πολιτικής του τότε με το σήμερα είναι εξίσου τα ίδια.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε επιχειρεί ήδη να σαμποτάρει τη συμφωνία που προέκυψε μεταξύ κυβέρνησης Τσίπρα και δανειστών επαναφέροντας συνεχώς το σενάριο του Grexit, αλλά και αποφεύγοντας να κλείσει η συμφωνία και να αποδεσμευτούν τα χρήματα του ESM προς την Ελλάδα, παρ’ ότι η κυβέρνηση ψήφισε δύο νομοσχέδια με πρωτοφανή σε βαρβαρότητα μέτρα για τον ελληνικό λαό.
Και από το Μέγαρο Μαξίμου βλέπουν δάκτυλο Σόιμπλε πίσω από τα τσαλιμάκια του ΔΝΤ, αλλά και από τις πληροφορίες που διακινούνται περί ενός τρίτου πακέτου μέτρων προκειμένου να κλείσει η συμφωνία. Τόσο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών όσο και η κ. Μέρκελ πέτυχαν να κάνουν τον Αλέξη Τσίπρα να υποκύψει και να πει ναι σε όλα και τώρα εμφανίζονται έτοιμοι να τον αδειάσουν και να ολοκληρώσουν το σχέδιο τους για Grexit.
Ήδη, έχουν κάνει τη μισή και πλέον διαδρομή για να πετύχουν τον τελικό τους στόχο. Έχουν κάνει περισσότερα από τα 2,5 βήματα όταν επί της ουσίας απαιτούνται 4 για να οδηγηθεί η χώρα εκτός ευρώ. Το πρώτο ήταν το κλείσιμο των τραπεζών, το δεύτερο η επιβολή των capital controls και απομένουν η δημιουργία ενιαίας τράπεζας και η έκδοση του εθνικού νομίσματος.
Με την επιβολή των capital controls, που κανείς δεν ξέρει αν θα αρθούν και πότε οι δανειστές κατάφεραν να ελέγξουν πλήρως την ελληνική οικονομία και να «δέσουν» χειροπόδαρα την κυβέρνηση, η οποία πλέον δεν έχει περιθώρια αντίδρασης παρά μόνο να εκτελεί τις εντολές του Βερολίνου και των Βρυξελλών.
Κατ’ αρχήν εγκλώβισαν καταθέσεις 120 δισ. ευρώ των Ελλήνων που δεν κατάφεραν να τις βγάλουν στο εξωτερικό. Από αυτές τα 20-30 δισ. ευρώ αφορούν σε καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ και ανήκουν σε πανεπιστήμια, φορείς του Δημοσίου και επιχειρήσεις και τα υπόλοιπα 90 δισ. ευρώ σε μικροκαταθέτες.
Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Πώς αν οι δανειστές δουν πώς η Ελλάδα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις δανειακές υποχρεώσεις της ή ότι μπορεί να καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα θα προβούν σε «κούρεμα» καταθέσεων. Και αν αυτό δεν αρκέσει στα ποσά άνω των 100.000 ευρώ, σε δεύτερο χρόνο θα πέσει «κούρεμα» και στα μικρότερα ποσά.
Με τα capital controls ελέγχουν πλήρως λοιπόν οι δανειστές την ελληνική οικονομία, μπορούν να εκβιάζουν τον ελληνικό λαό και την κυβέρνηση. Μπορούν επίσης να «χτυπήσουν» το μαύρο χρήμα. Και αυτός ήταν επίσης ένας από τους λόγους που επιβλήθηκαν. Γνώριζαν πώς η Ελλάδα επιβιώνει τα τελευταία χρόνια με τη διακίνηση μεγάλων ποσών σε «μαύρο» χρήμα. Τώρα, αυτό είναι δύσκολο να γίνει.
Στις 5 Αυγούστου φτάνουν στην Ελλάδα κλιμάκια από το εξωτερικό προκειμένου να κάνουν τα stress test των τραπεζών και να διαπιστώσουν την κεφαλαιακή του επάρκεια, όπως και τι ποσό θα χρειασθούν για να ανακεφαλαιοποιηθούν. Στην κυβέρνηση μιλούν για περίπου 10 δισ. ευρώ, αλλά κάποιοι άλλοι κάνουν λόγο ακόμη και για 25 δισ. ευρώ.
Τα χρήματα αυτά θα προκύψουν από τη δανειοδότηση της χώρας από τον ESM εφόσον τελικώς υπάρξει συμφωνία. Θα συμβεί άραγε αυτό όμως; Τα σημάδια μέχρι στιγμής δεν είναι καθ’ όλου καλά, αφού όπως ειπώθηκε οι Γερμανοί κάνουν ότι μπορούν να σαμποτάρουν την συμφωνία, τη στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση ψήφισε τα προαπαιτούμενα μέτρα, αλλά ταυτόχρονα δηλώνει πώς δεν συμφωνεί με το μεγαλύτερο μέρος αυτών. Κοινώς λέει πώς τα μέτρα δεν μπορούν να εφαρμοστούν και να αποδώσουν.
Μέτρα που αν εφαρμοστούν θα μειώσουν το ΑΕΠ της χώρας σε ποσοστό που μπορεί να αγγίξει και το 20%. Ήδη, οίκοι αξιολόγησης, όπως η Standard & Poor’ s κάνουν λόγο για μείωση του ΑΕΠ της χώρας 6% έως το τέλος του χρόνου, ενώ άλλοι οίκοι προβλέπουν πώς η μείωση μπορεί να ανέλθει στο 8%.
Ποιος είναι λοιπόν ο τελικός στόχος των Γερμανών. Το διαζύγιο Ευρωζώνης-Ελλάδας με συναινετικό τρόπο.
Η έναρξη διαδικασιών επιστροφής σε εθνικό νόμισμα τοποθετείται περί την άνοιξη.
Ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί αυτό είναι οι αποκρατικοποιήσεις, που οι Ευρωπαίοι γνωρίζουν πολύ καλά πώς είναι δύσκολο να γίνουν μέσα σε έξι μήνες και να αποδώσουν 50 δισ. ευρώ.
Με το περιβόητο Ταμείο που θα λειτουργεί αντί του ΤΑΙΠΕΔ μάλιστα οι Γερμανοί επιχείρησαν να βάλουν πόδι στα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στο Αιγαίο, κάτι που αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή και όχι γιατί αντέδρασε ο κ. Τσίπρας, αλλά η άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
Δεδομένου λοιπόν πώς δεν μπορούν να γίνουν μέσα σε μερικούς μήνες αποκρατικοποιήσεις που δεν έγιναν σε πέντε χρόνια είναι σαφές πώς η τελευταία ευκαιρία που δόθηκε στην ελληνική κυβέρνηση είναι πλασματική και απλά ενισχύει τα επιχειρήματα των δανειστών να οδηγήσουν τη χώρα εκτός ευρώ.
on-news.gr

Άστεγο παραμένει επί 16 χρόνια το Χατζηκυριάκειο


Το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας, ένα ίδρυμα με ιστορία μεγαλύτερη των 110 χρόνων, άμεσα συνυφασμένη με την ιστορία της Ελλάδας...
orfanotrofeio-xatzikiriakeio-600x300

Το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας, ένα ίδρυμα με ιστορία μεγαλύτερη των 110 χρόνων, άμεσα συνυφασμένη με την ιστορία της Ελλάδας, περιμένει εδώ και 16 χρόνια την αποκατάσταση του σεισμόπληκτου κεντρικού κτιρίου του.
Μέχρι τότε παιδιά και υπηρεσίες φιλοξενούνται σε ένα καταυλισμό από προκατασκευασμένες μονάδες. Το -χαρακτηρισμένο ως μνημείο- εντυπωσιακό δίπατο κτίριο-στολίδι της περιοχής, των 5.000 τετραγωνικών μέτρων με την εσωτερική αυλή και με ύψος δωματίων που φτάνει τα επτά μέτρα, στο σεισμό του 1999 υπέστη σημαντικές ζημιές, κρίθηκε ακατάλληλο και εκκενώθηκε.

ΝΙΚΟΛΟΥΔΗΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΨΑΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ »ΤΥΠΟΥ ΒΑΛΑΒΑΝΗ»…


Όπως ενημέρωσε ο υπουργός, αρμόδιος για την καταπολέμηση της διαφθοράς, διεξάγεται έρευνα για κάθε πρόσωπο που πιθανώς παραβίασε την επιβολή...
ImageHandler.ashx_268

Όπως ενημέρωσε ο υπουργός, αρμόδιος για την καταπολέμηση της διαφθοράς, διεξάγεται έρευνα για κάθε πρόσωπο που πιθανώς παραβίασε την επιβολή capital controls – Η έρευνα δεν επεκτείνεται στις ημέρες αμέσως πριν το κλείσιμο των τραπεζών, εγείροντας έτσι σημαντικό ηθικό ζήτημα
Σε ελέγχους, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πολιτικά και μη πρόσωπα, σε συνεργασία με τραπεζικά στελέχη, παραβίασαν τα capital controls και απέσυραν τις καταθέσεις τους, διενεργεί η Τράπεζα της Ελλάδας.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ : ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΤΕ ΣΧΕΔΙΟ GREXIT…


Ακόμα και για ποινικές ευθύνες κάνουν λόγο οι 24 «γαλάζιοι» βουλευτές που κατέθεσαν ερώτηση στον πρωθυπουργό – Ποτάμι: Τυχοδιωκτισμοί που...
ImageHandler.ashx_269

Ακόμα και για ποινικές ευθύνες κάνουν λόγο οι 24 «γαλάζιοι» βουλευτές που κατέθεσαν ερώτηση στον πρωθυπουργό – Ποτάμι: Τυχοδιωκτισμοί που οδηγούν σε εγκλήματα δεν είναι κομματικά μυστικά – Ρωμανιάς: Παρακράτος το σχέδιο Βαρουφάκη
Απαντήσεις από τον πρωθυπουργό για το plan B του Γιάνη Βαρουφάκη και τη σχεδιαζόμενη «κλοπή» των ΑΦΜ ζητούν ΝΔ και Ποτάμι.

Βίντεο: Η μοναδική εκκλησιά στον κόσμο χωρίς σκεπή! Βρίσκεται φυσικά σε ένα πανέμορφο νησί του Αιγαίου!!! Την έχτισαν μοναχοί για να προσεύχονται στην Παναγία!!!

t1

Στην κορυφή ενός βουνού στη Λήμνο βρίσκεται ένα γραφικό ξωκλήσι, που είναι μοναδικό στον κόσμο για την αρχιτεκτονική του. Βρίσκεται κάτω από μια σπηλιά και δεν έχει στέγη. Η “Παναγιά η Κακαβιώτισσα”, όπως ονομάστηκε η εκκλησία από το βουνό Κάκαβο στο οποίο βρίσκεται, είναι κοντά στο χωριό του Ζεματά, μόλις 4 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από το λιμάνι της Μύρινας.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αυτός είναι ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ που μας οδήγησαν σε Capital Controls!

trapeza

Τίποτα δεν είναι τυχαίο…

Ο στόχος τους ήταν ένας και μοναδικός… να ”πλαστικοποιήσουν” το χρήμα και μαζί να ”σημαδέψουν” κάθε συναλλαγή μας!Κάτι που επιχειρούσαν να υλοποιήσουν σε βάθος 5ετίας οι ελληνικές τράπεζες, το πέτυχαν σε μόλις ένα μήνα!
«Μέσα σε λιγότερο από μήνα πιάσαμε στόχους 5ετίας», μας διαβεβαίωσε ανώτερο τραπεζικό στέλεχος σε μια από τις 4 συστημικές τράπεζες της χώρας.
Για να αντιληφθείτε το μέγεθος, σας ενημερώνουμε ότι εκδόθηκαν κοντά στις 300 χιλιάδες χρεωστικές κάρτες για πελάτες που ήδη είχαν λογαριασμούς στη τράπεζα!
Και βέβαια, δε θα πρέπει να θεωρείται τυχαία η διαφήμιση που κατέκλυσε τους τηλεοπτικούς μας δέκτες και αφορούσε σε ”μηχανάκια” για χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες και η οποία συνέπεσε όλως τυχαίως με την επιβολή των Capital Controls… η οποία παρεπιπτόντως θα κρατήσει μερικούς μήνες.
Κάνοντας αβάντα προφανώς στα σχέδια για ακόμα μεγαλύτερη αύξηση του αριθμού των χρεωστικών καρτών αλλά και ενός νέου εμπορικού συστήματος που γεννάται από τη νέα αυτή πραγματικότητα!

Τι θα είχε συμβεί εάν η Ελλάδα είχε αποχωρήσει από το ευρώ από το 2010 – Μια ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ που δείχνει την άλλη όψη του νομίσματος!

ELLADA

Αρκετοί τα έλεγαν αλλά οι Έλληνες πολιτικοί σφύριζαν αδιάφορα…

Δεν βγαίνει με τίποτα”! Το πρόγραμμα “διάσωσης” που επέβαλλε η Γερμανία στην Ελλάδα μέσω της ΕΕ δεν οδηγεί πουθενά, Όπως και όλα τα προηηγούμενα. Δεν το λέμε μόνο εμείς οι Έλληνες. Το φωνάζει όλος ο κόσμος και ειδικά όσοι έχουν σχέση και γνώσεις με την παγκόσμια οικονομία.
Ένας απ΄ αυτούς είναι ο J. Bradford DeLong καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϊ και επιστημονικός συνεργάτης στο Εθνικό Γραφείο Οικονομικών Ερευνών. Διετέλεσε Αναπληρωτής Βοηθός υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Clinton.Αρθρογραφώντας στο project syndicate γράφει τα αυτονόητα για όλους τους άλλους πλην των Γερμανών.

ΣΧΕΔΙΟ «ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ»!! Στους δρόμους οι εφοριακοί για να «κυνηγήσουν» τη… φοροδιαφυγή!

eforia

«Κλειστόν, λόγω… εξόδου» θα αναγράφουν οι ταμπέλες έξω από τις ΔΟΥ, τις ημέρες που οι περίπου 1.500 ελεγκτές θα βγαίνουν από τα γραφεία τους και θα «οργώνουν» τους δρόμους για να «κυνηγήσουν» τη… φοροδιαφυγή!
Βέβαια, το να προαναγγέλλει το ΥΠΟΙΚ ότι οι εφοριακοί θα είναι στους δρόμους μια συγκεκριμένη ημέρα (κάθε Τετάρτη για παράδειγμα), είναι σαν να «κλείνουν το μάτι» στους καταστηματάρχες ότι εκείνη την ημέρα θα πρέπει να είναι καθ’ όλα νομότυποι, να κόβουν αποδείξεις, να έχουν μόνο τους… νόμιμους υπαλλήλους κ.λπ., ενώ τις επόμενες ημέρες της εβδομάδας θα μπορούν να συνεχίζουν ακάθεκτοι το «πάρτι» της φοροδιαφυγής.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...