Σάββατο, 8 Αυγούστου 2015

ΜΠΟΥΡΛΌΤΟ!! ΤΩΡΑ.. «ΚΑΙΝΕ» ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΚΑΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ! ΣΕ ΕΞΈΛΙΞΗ 2 ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ!!

φ3

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα πυρκαγιά στην Πάλαιρο της Αιτωλοακαρνανίας.
Η φωτιά ξέσπασε στις 05:30 το πρωί και για την κατάσβεσή της έχουν σπεύσει στην περιοχή οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ελικόπτερα.
Στην Πάλαιρο είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά και την 19η Ιουλίου, η οποία πάντως δεν είχε απειλήσει κατοικίες, λόγω της έγκαιρης επέμβασης των δυνάμεων της πυροσβεστικής, η οποία είχε κάνει χρήση και εναέριων μέσων.

Δασική φωτιά στο Πευκοχώρι
Τα ξημερώματα, όμως, ξέσπασε άλλη μαι φωτιά σε δασική έκταση στο Πευκοχώρι, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής.
Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν οκτώ υδροφόρα οχήματα της Πυροσβεστικής, ενώ από αέρος επιχειρούν δυο Καναντέρ.
Σημειώνεται πως η Πυροσβεστική ενημερώθηκε για την εκδήλωση της πυρκαγιάς λίγο μετά τις 6.30 το πρωί.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ

Σε εξέλιξη φωτιά στην Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας!! Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 05:30 το πρωί του Σαββάτου

ΔΥΣΤΥΧΩΣ φλέγεται πάλι η Ελλάδα !! ΤΩPΑ μεγάλη πυρκαγιά

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ! Η “ΤΠΚ ΔΑΝΙΟΛΟΣ” ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΠΕΡΝΑ ΑΓΕΡΩΧΗ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ, ΣΑΝ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΨΑΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ! (ΦΩΤΟ)

v1


Greek fast attack craft HS Daniolos passing through Istanbul in early morning fog. Photo: by Alper Böler.
Απίστευτο και όμως Αληθινό μέσα στην Πρωινή Ομίχλη της 29ης Ιουλίου του 2015 η «ΤΠΚ Δανίολος» του ΠΝ, Περνά τα Στενά του Βοσπόρου με τους Τούρκους ψαράδες και ναυτικούς να τρίβουν τα μάτια τους …Το Ελληνικό πολεμικό με όλα τα όπλα του περνά αγέρωχα τα Στενά !
 ΤΠΚ Δανιόλος ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΛΟΙΟΥ

ΤΡΆΒΗΞΑΝ ΤΟ ΑΥΤΆΚΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ!”ΞΕΧΝΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ” ΠΑΡΤΕ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΓΟΝΟΜΕΤΡΟ ΓΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ!ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΠΩΣ-ΟΠΩΣ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ! ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΟΛΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ!

τσιπρας ποντικι

Σε τροχιά για να ολοκληρωθεί η συμφωνία ως την ερχόμενη Τρίτη και να γίνει η ψηφοφορία στην ελληνική Βουλή μέχρι την Πέμπτη, είναι η Ελλάδα, κάτι που σημαίνει ότι είναι πιθανή η πρώτη εκταμίευση ως τις 20 Αυγούστου.
Αυτό δήλωσε πηγή της ΕΕ, με ενημέρωση για το περιεχόμενο της τηλεδιάσκεψης της Οικονομικής και Δημοσιονομικής Επιτροπής, που έγινε το βράδυ της Παρασκευής. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η Ελλάδα οδεύει προς την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους δανειστές για το τρίτο πρόγραμμα μέχρι την Τρίτη, καθώς οι συνομιλίες προχωρούν ομαλά και ενδέχεται να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο σαββατοκύριακο. Ετσι, αν το σχέδιο του μνημονίου και μια επικαιροποιημένη ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους έχουν ετοιμαστεί, όπως σχεδιάζεται, την Τρίτη, η ελληνική κυβέρνηση και η Βουλή των Ελλήνων αναμένεται ότι θα τα εγκρίνουν ως την Πέμπτη, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Άνοδος του ευρώ έναντι του δολαρίου

euro
Oριακή άνοδο σε ποσοστό 0,07% σημειώνει το ευρώ έναντι του δολαρίου και διαμορφώνεται στα 1,0932 δολάρια. Το ευρώ βρίσκεται στα 136,309 γεν, στο 0,7044 με τη στερλίνα και στο 1,0753 με το ελβετικό φράγκο.
Η ισοτιμία του δολαρίου υποχωρεί οριακά σε ποσοστό 0,04% έναντι του γεν και διαμορφώνεται στα 124,665 γεν.

Tι κρύβουν οι αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων

Tι κρύβουν οι αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων© Sofokleousin.gr Tι κρύβουν οι αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων
Οι αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων που συμφώνησαν κυβέρνηση και δανειστές κρύβουν εκπλήξεις.
Μοναδικοί κερδισμένοι όσοι πρόλαβαν και εξόφλησαν όλο το ποσό διαγράφοντας ταυτόχρονα όλες τις προσαυξήσεις. Οι συγκεκριμένοι οφειλέτες δεν θα επηρεαστούν από τις αλλαγές που θα γίνουν, ενώ ανάλογη ρύθμιση δεν πρόκειται να υπάρξει.
Όσοι εντάχθηκαν στη ρύθμιση βάζοντας τα χρέη σε εκατό δόσεις θα βρεθούν προ εκπλήξεων. Και αυτό ενώ οι ίδιοι υπολογίζουν σε 100 δόσεις, ο αριθμός των δόσεων θα μειωθεί για τους «έχοντες» και δεν αποκλείεται να υποχωρήσει ακόμα και στο μισό.
Οι αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων αφορούν:
-Το επιτόκιο. Το ισχύον επιτόκιο θεωρείται χαμηλό από τους δανειστές. Σήμερα αν οι ρυθμιζόμενες οφειλές είναι έως 5.000 ευρώ δεν επιβάλλεται καμία προσαύξηση εντός της ρύθμισης. Για ποσά άνω των 5.000 ευρώ, το ετήσιο επιτόκιο είναι 3%, είτε κάποιος χρωστά ένα εκατομμύριο ευρώ είτε 6.000 ευρώ. Το επιτόκιο θα αυξηθεί και φαίνεται να κλειδώνει στο 5%
-Ο αριθμός των δόσεων. Όσοι έχουν καταθέσεις, εισοδήματα ή ακίνητα θα δουν τις δόσεις να μειώνονται, αν και οι ίδιοι είχαν επιλέξει να πληρώσουν σε 100 δόσεις...
-Ποιοι χάνουν τη ρύθμιση. Η ισχύουσα ρύθμιση δεν θέτει καμία προϋπόθεση ως προς την εκπλήρωση των τρεχουσών φορολογικών υποχρεώσεων.
Μετά τις αλλαγές που προωθούνται, η πληρωμή των τρεχουσών οφειλών ή η ένταξή τους στην πάγια ρύθμιση των δώδεκα δόσεων θα αποτελεί προϋπόθεση για να μη χαθεί η χρυσή ρύθμιση των 100 δόσεων.

Βόμβα! Υπουργείο κλέβει την εφορία

knosos
Ύστερα από διάφορες καταγγελίες τουριστών σχετικά με την μη έκδοση αποδείξεων σε κατάστημα του Μουσείου της Κνωσού, το κλιμάκιο των Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών αποφάσισε να διενεργήσει έρευνα για το συγκεκριμένο κατάστημα. Οι ελεγκτές αφού διήθησαν ως απλοί πωλητές, ανακάλυψαν πως οι υπάλληλοι του καταστήματος δεν έκοβαν ποτέ αποδείξεις, ενώ και στην περίπτωση που έκοβαν δεν θα είχε καμία σημασία αφού η ταμιακή μηχανή που είχαν στην κατοχή τους δεν ήταν δηλωμένη στην εφορία.
Κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων των ελεγκτών οι υπάλληλοι υποστήριζαν ότι, έπρατταν «με εντολή άνωθεν» χωρίς να καθιστούν σαφή την ούτε ποια ήταν η εντολή ούτε την ταυτότητα του άνωθεν.
Τελικά οι εφοριακοί κατέγραψαν 534 παραβάσεις (για μη έκδοση αποδείξεων μόνον μέσα σε μία ημέρα) ενώ η έρευνα συνεχίζεται ώστε να βρουν άλλες πιθανές παραβάσεις.
Στο πρώτο στάδιο του έλεγχου, προς έκπληξή τους ανακάλυψαν πως στο σύνολο των αρχαιολογικών χώρων της ελληνικής το υπουργείο Πολιτισμού έχει στην κατοχή του μόνο 2 ταμειακές μηχανές δηλωμένες στην Εφορία, με τις εισπράξεις των καταστημάτων να λαμβάνονται από το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων, δίχως την επίδειξη επίσημων παραστατικών.
Σε συνέχεια της έρευνάς τους οι εφοριακοί ξαφνιάστηκαν για ακόμα μια φορά όταν εντόπισαν 2 αυτόματους πωλητές αναμνηστικών ειδών, οι οποίοι δεν εξέδιδαν αποδείξεις και κανένας δεν γνώριζε σε ποιόν ανήκαν...
Σε δήλωσή της για το περιστατικό η η πρόεδρος του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων, κυρία Ασπασία Λούβη - Κίζη, αναφέρει,

«Θεωρώ ότι το ΣΔΟΕ με την έρευνα αυτή μας βοηθά στη δουλειά μας για να βάλουμε μια τάξη στα πράγματα. Η υπόθεση, όπως είναι αυτονόητο, θα πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης και εμείς, ως Ταμείο και υπουργείο, θα πράξουμε όσα πρέπει σε ότι αφορά τις ευθύνες αυτών που εμπλέκονται».

Εντυπωσιακά εγκαίνια της νέας διώρυγας του Σουέζ - Διέλευση της φρεγάτας «Σπέτσαι»


Εντυπωσιακά ήταν τα εγκαίνια της διαπλάτυνσης της διώρυγας του Σουέζ, παρουσία του προέδρου της Αιγύπτου Αμπτέλ Φατάχ αλ Σίσι αλλά και ηγετών από όλο τον κόσμο. Στην ομιλία των εγκαινίων ο Αιγύπτιος πρόεδρος τόνισε ότι η χώρα του θα νικήσει την τρομοκρατία. Στη συνέχεια υπέγραψε το διάταγμα με το οποίο επιτρέπεται η διέλευση των πλοίων και η δημόσια τηλεόραση μετέδωσε εικόνες από το πρώτο εμπορικό σκάφος που μπήκε στη νέα διώρυγα.
«Η Αίγυπτος αυτήν τη χρονιά αντιτάχθηκε στην πιο επικίνδυνη τρομοκρατική απειλή που θα πυρπολούσε τον κόσμο αν μπορούσε» είπε ο Σίσι και συνέχισε:

Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος η Γερμανία


Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος η Γερμανία

Πάνω από 50 δισ. ευρώ το χρόνο τοποθετούν οι «καλοί πελάτες» σε τράπεζες του Βερολίνου – Έτσι εξηγούνται οι εμμονές του Σόιμπλε για υψηλούς φορολογικούς συντελεστές στην Ελλάδα – Όλο το βρώμικο παιχνίδι. Τα οικονομικά στοιχεία για την φοροδιαφυγή στην Ευρώπη είναι συντριπτικά κατά της Γερμανίας που φαίνεται πως αποτελεί ένα από τα βασικά «πλυντήρια» βρώμικου χρήματος γεγονός που εξηγεί απόλυτα την εμμονική της διάθεση να αυξήσει τους δείκτες φορολογίας στην Ελλάδα.

Πέραν των 2.000 Τουρκοκυπρίων θα μεταβούν αύριο στα Κόκκινα


Πέραν των 2.000 Τουρκοκυπρίων θα μεταβούν αύριο στα Κόκκινα
Λευκωσία: Πέραν των 2.000 Τουρκοκυπρίων θα μεταβούν αύριο στα Κόκκινα για να παραστούν στις εκδηλώσεις, που γίνονται κάθε χρόνο, για την επέτειο των βομβαρδισμών της Τηλλυρίας από την τουρκική Πολεμική Αεροπορία.

Ο ΟΗΕ «τραβάει το αυτί» της Ελλάδας: Ελέγξτε το απόλυτο χάος με τους μετανάστες στα νησιά


Ο ΟΗΕ «τραβάει το αυτί» της Ελλάδας: Ελέγξτε το απόλυτο χάος με τους μετανάστες στα νησιά
Το θέμα των προσφύγων στα ελληνικά νησιά έχει γιγαντωθεί τόσο που ο ΟΗΕ επιπλήττει και ταυτόχρονα καλεί την Ελλάδα «να ελέγξει το πλήρες χάος στα νησιά όπου έχουν αποβιβασθεί χιλιάδες μετανάστες». Όπως δήλωσε ο Βενσάν Κοστέλ, διευθυντής της Αρμοστείας για την Ευρώπη, αφού επισκέφθηκε τη Λέσβο, την Κω και τη Χίο. τα κράτη μέλη της ΕΕ πρέπει επίσης να κάνουν περισσότερα για να μοιραστούν το βάρος που επωμίζεται η Ελλάδα, όπου 50.000 πρόσφυγες έφθασαν μόνο τον Ιούλιο. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΟΗΕ:

Βόμβα έτοιμη να εκραγεί το μεταναστευτικό – Αυστηρά μηνύματα Τσίπρα στην ΕΕ


Σε μία βραδυφλεγή βόμβα μετατρέπεται το μεταναστευτικό τόσο για την Ελλάδα μας όσο και για τις υπόλοιπες χώρες υποδοχής στην Ευρώπη. Ένα πρόβλημα το οποίο τους τελευταίους μήνες έχει οξυνθεί επικίνδυνα με την ένταση των μαχών στα πεδία της Μέσης Ανατολής και την αύξηση των ροών από τη βόρεια Αφρική λόγω και της καλυτέρευσης των καιρικών συνθηκών.
Η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο του ζητήματος καθώς κάθε ημέρα διασώζονται από το Λιμενικό εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες που περνούν από την Τουρκία προς τη χώρα μας.
Ενδεικτικά μόνο το τελευταίο 24ωρο οι άνδρες του Λιμενικού περισυνέλεξαν τουλάχιστον 552 άτομα σε σε 16 περιστατικά έρευνας και διάσωσης σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ μόνο τον Ιούλιο 50.000 πρόσφυγες έφτασαν στη χώρα μας, με τον Οργανισμό να τονίζει πως το θέμα έχει γιγαντωθεί και καλεί τις αρχές να «ελέγξουν το πλήρες χάος στα νησιά».
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΟΗΕ Βενσάν Κοστέλ που επισκέφτηκε τη Λέσβο, την Κω και τη Χίο:
Σε όρους πόσιμου νερού, σε όρους υγειονομικής περίθαλψης, σε όρους βοήθειας σε τρόφιμα, η κατάσταση είναι εντελώς ανεπαρκής. Στα περισσότερα από τα νησιά, δεν υπάρχει ικανότητα υποδοχής, οι άνθρωποι δεν κοιμούνται κάτω από κάποια στέγη.
«Έτσι στα νησιά επικρατεί πλήρες χάος. Έπειτα από μια-δυο ημέρες μεταφέρονται στην Αθήνα, δεν υπάρχει τίποτε που να τους περιμένει στην Αθήνα».

Αυστηρά μηνύματα από Τσίπρα: Αξιώνουν αλά καρτ αλληλεγγύη 

Η αντιμετώπιση του ζητήματος βρέθηκε σήμερα στο επίκεντρο σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και με τη συμμετοχή του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση, του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, του ο αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, και του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη.
Σε δηλώσεις του μετά τις διαβουλεύσεις, ο κ. Τσίπρας έστειλε αυστηρά μηνύματα προς την ΕΕ και ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ζητήσει να αξιοποιηθούν άμεσα και έκτακτα ευρωπαϊκά κονδύλια για την αντιμετώπιση, καθώς και να ενεργοποιηθεί η αρχή του διαμερισμού της ευθύνης:
Για πρώτη φορά η Ελλάδα έγινε ειδική αναφορά μαζί με την Ιταλία ως οι δύο ευρωπαϊκές χώρες για την παροχή κονδυλίων,μέσων και εμπειρογνωμόνων αλλά και η ειδική μέριμνα για την μετεγκατάσταση των προσφύγων. Η αρχή δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται α λα κάρτ και εθελοντικά. Όψιμα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αξιώνουν να γίνεται α λα κάρτ και από τις χώρες υποδοχής. Η συνεργασία μας με τις χώρες του νότου είναι συνεχής. 
«Στόχος η δημιουργία χώρου με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης» τόνισε και επανέλαβε ότι «το πρόβλημα αυτό μας υπερβαίνει». Επισήμανε, επίσης, ότι το πρόβλημα είναι διεθνές και ευρωπαϊκό, όχι ελληνικό. «Η ΕΕ δεν έχει  κανένα άλλο νόημα,  αν το καθένα μέλος κοιτάει μόνο τα συμφέροντά του. Η Ευρωπαϊκή Ένωση  δίνει εξετάσεις στο θέμα της Ελλάδας» ήταν το αυστηρό μήνυμα του πρωθυπουργού στους εταίρους, σημειώνοντας το αρνητικό αποτέλεσμα των εξετάσεων που έδωσε η Ευρώπη σε οικονομικό επίπεδο ως προς τη χώρα μας.
Σημειώνεται πως στο πλαίσιο της σύσκεψης εξετάστηκε και η μετεγκατάσταση των προσφύγων από το Πεδίον του Άρεως στον Βοτανικό, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την Τρίτη.
Όλα αυτά συμβαίνουν στον απόηχο του νέου ναυαγίου στη Μεσόγειο κατά το οποίο έχασαν τη ζωή τους 250 μετανάστες από τη Βόρειο Αφρική…


newpost

Βρετανός ο εμπρηστής στις Αφίδνες! «Ήμουν μεθυσμένος» ισχυρίζεται…


Και γιατί δεν έκαψες το Νότιγχαμ;
Συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος ένας άνδρας, 57 ετών, από τη Βρετανία, για εμπρησμό από πρόθεση στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου, στις Αφίδνες Αττικής.

Φρίκη στην Συρία! Δεκάδες οικογένειες χριστιανών στα χέρια ισλαμοφασιστών μετά από αιφνιδιαστική επίθεση


ΤΟΥΣ ΑΠΗΓΑΓΑΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΜΕΣΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΒΡΕΙ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ!
Ημέρες Σμύρνης ζει η Συρία από τα τουρκικα κτήνη…

ΒΟΜΒΑ από το Spiegel: Γερμανοί βουλευτές ερευνώνται για εσχάτη προδοσία


Βουλευτές του γερμανικού Κοινοβουλίου φαίνεται πως κρύβονται πίσω από τη διαρροή άκρως απόρρητων πληροφοριών στο διαδικτυακό μπλογκ «Netzpolitik», σύμφωνα με έγγραφο που διαθέτει το γερμανικό περιοδικό Spiegel. «Το Γραφείο Προστασίας του Συντάγματος (BfV) προσανατολίζει τις έρευνές του στους βουλευτές της Μπούντεσταγκ» επισημαίνει το δημοσίευμα, τονίζοντας ότι το BfV έχει υποβάλλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για «εσχάτη προδοσία».

Είναι πλέον επίσημο! Οι ελληνικοί υδρογονάνθρακες υποθήκη στο "ταμείο Σόϊμπλε"


Αυτό που γράφαμε από την παραμονή της συμφωνίας των Βρυξελλών ανακοινώθηκε επί της ουσίας επίσημα. Τα ενεργειακά αποθέματα της χώρας μπαίνουν στο ταμείο υποθηκών που επέβαλλε ο Σόϊμπλε! Μόνο έτσι προφανώς συγκεντρώνονται τα 50 δις “εγγυήσεων”.

Άχρηστοι πολιτικοί κατάντησαν την Ελλάδα τη φτωχότερη χώρα της Ευρωζώνης


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΜΒΟΥΚΑΣ Αν και το κατά κεφαλή ΑΕΠ (Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν) ως δείκτης οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας παρουσιάζει...
Φτώχεια_040113

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΜΒΟΥΚΑΣ
Αν και το κατά κεφαλή ΑΕΠ (Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν) ως δείκτης οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας παρουσιάζει ορισμένα μειονεκτήματα, εντούτοις το σύνολο σχεδόν των επαγγελματιών οικονομολόγων, δηλαδή των οικονομολόγων που έχουν παράγει αξιοσημείωτο ερευνητικό έργο, αποδέχονται ότι ο δείκτης του κατά κεφαλήν ΑΕΠ όντως είναι ο πιο αξιόπιστος σε σύγκριση με όσους δείκτες έχουν προταθεί μέχρι σήμερα.

Τα 7 Ελληνικά Νησιά Που η Κυβέρνηση Θέτει Προς Πώληση (Λίστα και Κόστος)


Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα «Bild», που πρόσκειται στην Καγκελαρία, η Ελληνική Κυβέρνηση (στο πλαίσιο των ιδιωτικοποιήσεων που έχει συμφωνηθεί...
cf84ceb1-7-ceb5cebbcebbceb7cebdceb9cebaceac-cebdceb7cf83ceb9ceac-cf80cebfcf85-ceb7-cebacf85ceb2ceadcf81cebdceb7cf83ceb7-ceb8ceadcf84ceb5

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα «Bild», που πρόσκειται στην Καγκελαρία, η Ελληνική Κυβέρνηση (στο πλαίσιο των ιδιωτικοποιήσεων που έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές) είναι έτοιμη να θέσει προς πώληση ή ενοικίαση ορισμένα από τα όμορφα ακατοίκητα νησιά που διαθέτει η χώρα για συγκεντρώσει χρήματα για το δημόσιο ταμείο…. Η Bild αποκαλύπτει ποια είναι αυτά τα νησιά καθώς και το εκτιμώμενο κόστος τους…

Να γιατί οι Ρώσοι με τα γεγονότα θα κατέβουν ταχέως στην M. Ανατολή.


Η νέα Διώρυγα του Σουέζ αλλάζει την παγκόσμια ναυσιπλοΐα. Επίσημα εγκαίνια για τη μήκους 72 χιλιομέτρων διώρυγα, που αμφίδρομη διέλευση...
ΣΟΥΕΖ

Η νέα Διώρυγα του Σουέζ αλλάζει την παγκόσμια ναυσιπλοΐα.
Επίσημα εγκαίνια για τη μήκους 72 χιλιομέτρων διώρυγα, που αμφίδρομη διέλευση διπλασιάζοντας την ποσότητα μεταφορών καθημερινά.

Κως: 5 λαθρομετανάστες επιτέθηκαν σε ζευγαράκι τα ξημερώματα σε παγκάκι της Ναυκλήρου..


Το περιστατικό που σας αναφέρω έχει καταγραφεί και στο βιβλίο συμβάντων της αστυνομίας. Γύρω στις 4 τα ξημερώματα σήμερα 6/8/2015...
ΒΙΑΣΜΟΣ

Το περιστατικό που σας αναφέρω έχει καταγραφεί και στο βιβλίο συμβάντων της αστυνομίας.
Γύρω στις 4 τα ξημερώματα σήμερα 6/8/2015 ένα νεαρό ζευγαράκι και συγκεκριμένα….
 ένας Έλληνας ξενοδοχοϋπάλληλος και μια τουρίστρια φίλη του συνομιλούσαν σε ένα παγκάκι στο τελείωμα της barstreet προς το Χαμάμ.

Εκατοντάδες μετανάστες εγκλωβίστηκαν στα σύνορα Ελλάδας – Σκοπίων


Περίπου χίλιοι παράνομοι μετανάστες από τη Συρία, μετά από ξυλοδαρμό από τις αστυνομικές δυνάμεις των Σκοπίων, παραμένουν στα όρια των...
metan1

Περίπου χίλιοι παράνομοι μετανάστες από τη Συρία, μετά από ξυλοδαρμό από τις αστυνομικές δυνάμεις των Σκοπίων, παραμένουν στα όρια των συνόρων Ελλάδας και Σκοπίων περιμένοντας να τα περάσουν για να συνεχίσουν την πορεία τους , προς τη δυτική Ευρώπη.
Προς το παρόν- γράφει το δημοσίευμα των Σκοπίων- βρίσκονται στην περιοχή του μεθοριακού σταθμού των Ευζώνων στην Ελλάδα, στα όρια με τα Σκόπια.
Σλαβικό μέσο ενημέρωσης των Σκοπίων σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με έναν από τους πρόσφυγες, αναφέρει ότι οι Σύριοι βασανίστηκαν από την αστυνομία των Σκοπίων, οι οποίοι τους εμπόδισαν να εισέλθουν στο σκοπιανό έδαφος κτυπώντας τους.
«Όποιος προσπαθεί να περάσει τα σύνορα Ελλάδας – Σκοπίων, επεμβαίνει η αστυνομία των Σλάβων και τους γυρίζει πίσω. Υπάρχουν τραυματίες και είμαστε εδώ χίλιοι άνθρωποι κολλημένοι, χωρίς να μπορούμε να πάμε κάπου».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι μετανάστες αυτοί, χωρίς άδεια και έγγραφα, δηλαδή παράνομοι ή πρόσφυγες βρίσκονται σε μικρή απόσταση από τη Γευγελή.
Σχετικό δημοσίευμα με το περιστατικό αυτό, σημειώνει ότι αρκετές έγκυες γυναίκες που βρίσκονται μεταξύ των μεταναστών έχουν γεννήσει κατά τη διάρκεια του Γολγοθά της πορείας τους.
Από την άλλη πλευρά, ο Ίβο Κοτέφσκι, από το υπουργείο Εσωτερικών των Σκοπίων, ανέφερε ότι η κυβέρνηση ενεργεί σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους.
echedoros-a.gr

Η ΧΩΡΑ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ… ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ : 31.318 ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ!!!


Στη διάσωση 706 παράτυπων μεταναστών προχώρησε το τελευταίο 24ωρο το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή σε 33 περιστατικά έρευνας … και...
ImageHandler.ashx_99

Στη διάσωση 706 παράτυπων μεταναστών προχώρησε το τελευταίο 24ωρο το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή σε 33 περιστατικά έρευνας …
και διάσωσης σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Οι διασώσεις έλαβαν χώρα στις θαλάσσιες περιοχές της Λέσβου, Σάμου, Αγαθονησίου, Φαρμακονησίου και Κω.
Σύμφωνα με το αρχηγείο του σώματος τον Ιούνιο του 2015 σημειώθηκαν 517 περιστατικά έρευνας και διάσωσης ενώ περισυνελέγησαν και συνελήφθησαν 31.318 παράτυποι μετανάστες. Επίσης, συνελήφθησαν 26 διακινητές ενώ κατασχέθηκαν 129 σκάφη.
Πληροφορίες από ανώτατους αξιωματικούς του λιμενικού κάνουν λόγο για 3,5 εκατ. πρόσφυγες που έχουν συγκεντρωθεί σε καταυλισμούς στην Τουρκία λόγω της κρίσης στη Συρία.

«Λαός ο οποίος ανατρέφει τα τέκνα του με τα ιδανικά της Πίστεως και της Πατρίδος δεν είναι δυνατόν παρά να ζήσει και να μεγαλουργήσει. Το γένος αυτών των Ελλήνων ωρίμασε δια ελευθερίαν»

kosmas-aitolos

“ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ
- Από το τευτέρι στο Tablet –
ΠΕΡΑΣΑΝ 200 ΧΡΟΝΙΑ , και όμως η αθάνατη ψυχή του βασανισμένου Ρωμιού ενσκύπτει και πάλι στις γραφές του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού,πλέον με τους σύγχρονους ηλεκτρονικούς τρόπους , για να αντλήσει ελπίδα και στήριγμα στις φουρτούνες του αγιασμένου έθνους μας.
Ας αφεθούμε στην πέννα του μακαριστού Γέροντος Γαβριήλ, Ηγουμένου της Ι.Μ.Διονυσίου Αγίου Όρους, και ας ταξιδέψουμε 200 χρόνια πρίν, στην τότε, όπως και τώρα, σκλαβωμένη Ελλάδα :
«Ο ιστορικός Γάλλος Πουκεβίλ γράφει εις τα απομνημονεύματά του, ότι περιοδεύων την Ανατολικήν Μακεδονίαν κατά Μάρτιον του 1815 , διενυκτέρευσεν εις χάνι Έλληνος Ηπειρώτου, έχοντος εις την υπηρεσίαν του ένα πτωχόν εντίοπιον Ελληνόπουλον 13-15 ετών.

Αγοράζουν ΤΖΑΜΠΑ τις μετοχές οι ξένοι! Το ελληνικό χρηματιστήριο καταρρέει… Πρώτα μας “βομβάρδισαν” και τώρα μας κατακτούν…

xrimatistirio-ptosi

Mετά τη βόμβα των capital controls,  μας κατακτούν….
Σχεδόν τζάμπα αγοράζονται πλέον στο Χρηματιστήριο μεγάλα τμήματα των ελληνικών τραπεζών από τους ξένους και βέβαια όχι μόνο οι ελληνικές τράπεζες, αλλά και η βαριά βιομηχανία της χώρας ή ότι έχει απομείνει από την βαριά βιομηχανία της χώρας, όπως εκφράζεται από τα λεγόμενα blue chips του Χρηματιστηρίου.

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΑΚΟΜΑ Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ! ΣΤΟΝ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ ΠΑΕΙ Ο ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ! ISKRA: Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ «ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ» ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: «ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΜΑΣ»

big-ekloges

Χωρίς να αναφέρει ημερομηνία, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την παραίτηση της Κυβέρνησης και την προσφυγή στις κάλπες.

Aπόφαση ΒΟΜΒΑ!!ΔΥΣΤΥΧΩΣ άσχημες εξελίξεις! ΔΕΙΤΕ τι συνέβη;;

4ellada-xreokopia

ΔΕΙΤΕ πως θα πληρώσουμε την έκτακτη εισφορά.
Σε δύο δόσεις θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι την επιπλέον έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, που επιβλήθηκε αναδρομικά στα εισοδήματα από 1.1.2015.

Αυτός είναι ο λόγος που η ΙΚΕΑ αγοράζει ολόκληρα δάση!!! Διάβασε το για να τους σιχαθείς! Τώρα θα αγοράσεις άλλη φορά από το ΙΚΕΑ;

11

Η σουηδική εταιρεία αγόρασε ένα ρουμανικό δάσος τον Ιούλιο…
Η ΙΚΕΑ αγοράζει ολόκληρα δάση για να διατηρήσει σταθερή την ποιότητα της ξυλείας που χρησιμοποιεί για τα έπιπλά της.
Η σουηδική εταιρεία αγόρασε ένα ρουμανικό δάσος νωρίτερα τον Ιούλιο, κι όπως ανέφερε η Wall Street Journal, η ξυλεία του θα χρησιμοποιηθεί για το κατάστημα της αλυσίδας στη Βουδαπέστη.
Σκοπός της ΙΚΕΑ είναι όσο περνούν τα χρόνια να γίνει όσο το δυνατόν περισσότερο φιλική προς το περιβάλλον. Νωρίτερα φέτος, απαγορεύτηκε στην εταιρεία η υλοτομία στη Ρωσία, όμως η απαγόρευση έπαψε λίγο αργότερα.
Στόχος της ΙΚΕΑ είναι επίσης να γίνει όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική ενώ παράλληλα θα καταφέρνει να πραγματοποιεί μεγαλύτερες πωλήσεις.
Όπως αναφέρει η WSJ, «το 2012 η ΙΚΕΑ έθεσε ως στόχο τον διπλασιασμό των πωλήσεων της στα 50 δις ευρώ έως το 2020. Αυτό περιλαμβάνει και τον διπλασιασμό των προϊόντων που πουλά, είπε ο επικεφαλής ανάπτυξης της εταιρείας, Στιβ Χάουαρντ, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι επιχειρεί μείωση της τελικής τιμής των προϊόντων της. Παρά το πολύ φιλόδοξο στόχο, η ΙΚΕΑ έχει σκοπό να αυξήσει την ξυλεία που χρησιμοποιεί μόνο κατά 50%, είπε ο Χάουαρντ σε μια συνέντευξή του».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...