Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2015

ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ-Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΗ ΒΟΥΛΗ – ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ- Η ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΑΦΗΣΕ ΑΝΑΥΔΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ- ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ

TSIPRAS


Τους πάντες φαίνεται να αιφνιδιάζει με την τελική του απόφαση για κλείσιμο της Βουλής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Στήνει θερινά τμήματα με «προεδρικούς» βουλευτές
Σύμφωνα με πληροφορίες , ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να κλείσει η Βουλή και να αρχίσουν να λειτουργούν τα θερινά τμήματα. Σε αυτά, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να τοποθετήσει τους λεγόμενους “προεδρικούς” βουλευτές έτσι ώστε μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη και αν δεν έχουν έως τότε προκηρυχθεί πρόωρες εκλογές να περάσουν οι εφαρμοστικοί νόμοι.
Με αυτό τον τρόπο δεν θα μπει σε νέες περιπέτειες αφού θα αποκλείσει επι της ουσίας τους βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας αλλά και εκείνους που μπορεί να μην είναι ανοικτά μαζί τους αλλά καταψήφισαν το Μνημόνιο.
Παρόλα αυτά, ο κ. Τσίπρας κινδυνεύει να δει τα μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας να ανεξαρτητοποιούνται και να σχηματίζουν την δική τους κοινοβουλευτική ομάδα έτσι ώστε και στα θερινά τμήματα να συμμετάσχουν και να προσπαθήσουν να κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την ζωή του κ. Τσίπρα.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ-ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΤΗ ΚΩ,ΤΗ ΛΕΡΟ ΚΑΙ ΤΗ ΧΙΟ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ- ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΡΙΑ ΝΕΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ- ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ- ΜΠΟΥΚΑΡΟΥΝ ΟΙ ΛΑΘΡΕΠΟΙΚΟΙ-ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

kws


Αίσχος! Δίνουν και επίσημα στα χέρια των λαθρομεταναστών τα ελληνικά νησιά
Με έκτακτα δρομολόγια πλοίων που θα μεταφέρουν μαζικά πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες στον Πειραιά η κυβέρνηση επιχειρεί να αντιμετωπίσει, το αμέσως επόμενο διάστημα, τη μεταναστευτική κρίση που μαίνεται στο Ανατολικό Αιγαίο. Ταυτόχρονα, προωθείται η δημιουργία τριών νέων Κέντρων Πρώτης Υποδοχής (ΚΕΠΥ) σε Κω, Χίο και Λέρο.

Τα ισχυρά σχέδια δεν προήλθαν ποτέ από μια διασπασμένη (και ξεδοντιασμένη) Αριστερά

museum-democracyΔεν ξέρω αν έχει μείνει χρόνος ακόμη για συζήτηση όταν αυτή έπρεπε να ξεκινήσει αμέσως μετά τις εκλογές.Οι δυο πλευρές δεν έπαψαν τώρα να συνομιλούν αλλά μήνες πριν.Το μόνο που έμεινε είναι να διαλέξουν πλευρά όσοι δεν έχουν ακόμη αποδεχθεί την διάσπαση η να αναζητήσουν την εναλλακτική….
Από την Εφημερίδα των Συντακτών
Το ίδιο χιλιοπαιγμένο «σενάριο» επαναλαμβάνεται ακόμα μια φορά: κατηγορίες, υπαινιγμοί και βαρύτατες εκφράσεις ήταν πάντοτε το μοτίβο μιας τραυματικής πολιτικής εμπειρίας, όπως η διάλυση της κομματικής ενότητας στην Αριστερά. Στις σημαντικότερες ιστορικές διασπάσεις που υπέστη βρισκόταν σε μειονεκτική (αν όχι περιθωριακή) θέση στο πολιτικό σκηνικό. Ωστόσο αυτή τη φορά το περιβάλλον είναι διαφορετικό.

ΕΝΝΕΑ ΜΑΚΕΛΑΡΗΔΕΣ “ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ” ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ 48 ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΣΠΙΤΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ!! ΤΟ ΑΙΜΑ ΑΘΩΩΝ ΝΑ ΠΝΙΞΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΩΝ ΛΑΘΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ – “ΤΩΡΑ ΘΑ ΣΕ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΑ”!!!

lathrometanastes

Δείτε τα τρία γεγονότα που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη με πρωταγωνιστές “κακόμοιρους μετανάστες”

ΙΚΕΑ σημαίνει αλυσοπρίονο #boycott_IKEA #IKEA #Neoliberal #BANIT #BOYCOTT


www.ikea.gr

Η ΙΚΕΑ συνεχίζει να καταστρέφει ευρωπαϊκή γη-Ο επόμενος καναπές σας ίσως να είναι ελληνικής καταστροφής
Στον Τοίχο

Τι σημαίνει πουλώ δημόσια περιουσία για επενδύσεις; Αυτό ακριβώς που συμβαίνει στην “αναπτυσσόμενη” ευρωπαϊκή Ρουμανία.

Η εταιρεία ΙΚΕΑ αγοράζει 33,600 εκτάρια δάσους της Ρουμανίας κάνοντας τα έσοδα της να ανέβουν κατακόρυφα αφού πλέον δεν θα χρειάζεται να αγοράζει ξυλεία από τους 20 Ρουμάνους προμηθευτές της, αλλά θα την παίρνει από την δική της πλέον γη δίνοντας τον πενιχρό μισθό που ισχύει στην βαλκανική ευρωπαϊκή χώρα.

Το τίμημα της αγοράς για αυτή την αχανή έκταση δάσους η ΙΚΕΑ θα την κάνει δική της για μόλις 100 εκατ. ευρώ.


Το μεγάλο ερώτημα είναι ότι αφού αποψιλώσει όλη την ιδιόκτητη περιοχή για να παράξει φτηνό ξύλινο έπιπλο πώς θα την εκμεταλλευτεί στο μέλλον ως κρανίου τόπο.
Τα ρουμανικά δάση που αγόρασε εκτείνονται στην κεντρική και βορειανατολική Ρουμανία.

Ένα πρόσφατο περιβαλλοντικό έγκλημα της ΙΚΕΑ αντί φθηνού επίπλου για τα λαϊκά κυρίως κοινωνικά στρώματα έγινε στην Ρωσία.

Η ανάπτυξη της ΙΚΕΑ στην Ρωσία: Δέντρα 300 ετών έπεσαν εις το όνομα της φθηνής πολυθρόνας και δήθεν ανάπτυξης

Συγκεκριμένα στην ρωσική πλευρά των Ουραλίων η ΙΚΕΑ το 2011 αγόρασε και εξαφάνισε ένα από τα τελευταία αρχαία δάση της Ευρώπης κάνοντας τον Παγκόσμιο Συνασπισμό για την Προστασία των Δασών να κάνει δημοσιοποιήσεις του εγκλήματος εναντίον της εταιρείας για συνειδητή εγκληματική περιβαλλοντική καταστροφή.

32,000 εκτάρια με δέντρα 300 και άνω ετών εξαφανίστηκαν ενώ οι ρωσικές οργανώσεις είναι σίγουρες ότι κινδυνεύουν με κοπή ακόμη 30,000 εκτάρια. Ό,τι ζούσε μέσα σε αυτή την περιοχή φυσικά και εξαφανίστηκε.

Η ΙΚΕΑ όχι μόνο δεν τιμωρήθηκε αλλά συνεχίζει να αγοράζει φθηνή και πολύτιμη εθνική γη μέσα στην Ευρώπη με επόμενο σταθμό την Ρουμανία με το δόλωμα των επενδύσεων και των θέσεων εργασίας ειδικά σε χώρες που κρίνονται φτωχές και σε αναγκαστική πορεία ευρωπαϊκής ανάπτυξης.

stontoixo.com

Ο ΝΕΚΡΟΣ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΑΝ ΟΛΟΙ!! ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΥΚΑΚΗΣ. ΈΔΩΣΕ ΣΤΑ 24 ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ «ΖΩΗ» ΤΟΥ! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΡΑΨΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ.(ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

komanto18

Τέτοιες μέρες, πριν 5 χρόνια, μια μάνα θρηνούσε την απώλεια του παιδιού της. Στις 19 Αυγούστου 2010, ο σημαιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού Γιώργος Λυκάκης έπεσε στο κενό από ύψος 22 μέτρων στη δύσκολη δοκιμασία της «αράχνης», κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής του, στη Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών. Το διπλό δίχτυ ασφαλείας δεν λειτούργησε. Σκίστηκε (προφανώς από κακή συντήρηση), και το κορμί του αξιωματικού έπεσε με δύναμη στο έδαφος.
ΛΥΚΑΚΗΣ
Ήταν 24 ετών.
Για μια-δυο μέρες έγραψαν σχετικά οι εφημερίδες και τα blogs, και αυτό ήταν. Το θέμα ξεχάστηκε. Η υπόθεση όμως είχε συνέχεια. Ο διοικητής της Μονάδας και ο υπεύθυνος εκπαιδευτής κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Τα κομματιασμένα σκοινιά ήταν μάρτυρες βαριάς αμέλειας.
Στο δικαστήριο όμως, υπήρχε ένας απρόσμενος μάρτυρας υπεράσπισης: Η μάνα του άτυχου αξιωματικού!
Κανείς δεν την είδε ποτέ. Δεν βγήκε στα κανάλια, ούτε στις εφημερίδες. Η κυρία Ελένη Λυκάκη.
«Δεν ζητώ την τιμωρία κανενός. Κανένας δεν ήθελε το θάνατο του παιδιού μου. Ζητώ μόνο να μην θρηνήσει άλλη μάνα εξαιτίας ενός λάθους… Ο γιος μου τίμησε την πατρίδα, και αυτή τη στάση θα ήθελε να κρατήσω». Αυτά είπε, μεταξύ άλλων, στο δικαστήριο. Λόγια που κανένας, εκτός αίθουσας, δεν πληροφορήθηκε καθώς κανένα μέσο ενημέρωσης δεν παρουσίασε το θέμα.
Στην αγόρευσή του ο στρατιωτικός εισαγγελέας ήταν καταπέλτης. Κρατώντας στο χέρι του το κομμένο σκοινί, είπε στους κατηγορούμενους ότι με αυτό το σκοινί έπρεπε να τους κρεμάσει. Και κατέληξε: «Αυτή η γυναίκα σήμερα έδωσε σε όλους μαθήματα ήθους!». (Το δικαστήριο τελικά αθώωσε τους κατηγορούμενους).
Στον τάφο του 24χρονου παλικαριού είναι σκαλισμένες λίγες λέξεις. Κρατάω αυτές:
«Γιε μας… Για την πατρίδα τα νιάτα σου!»
*τα παραπάνω δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Αλικάκος, με πληροφορίες από την εξαδέλφη του Γιώργου Λυκάκη

ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ 14 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ - Στη γερμανική Fraport παραχωρεί με απόφασή της η κυβέρνηση τα 14 περιφερειακή αεροδρόμια


Στη γερμανική Fraport παραχωρεί με απόφασή της η κυβέρνηση τα 14 περιφερειακή αεροδρόμια.
Η απόφαση αυτή ελήφθη κατά την διάρκεια του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) που συνεδρίασε στις 13 Αυγούστου και χθες δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης σε υλοποίηση του σχετικού διαγωνισμού που έχει ολοκληρωθεί προ μηνών και μετά από την εισήγηση της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ στις 3 Ιουλίου. Η υλοποίηση του συγκεκριμένου project περιλαμβανόταν στο Μνημόνιο που έγινε νόμος του κράτους στις 14 Αυγούστου. 
Την απόφαση υπογράφουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης και οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος, Οικονομίας Γ. Σταθάκης και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π. Σκουρλέτης.
Πρόκειται για την πρώτη αποκρατικοποίηση που υλοποιείται από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως προκύπτει από το ΦΕΚ δεν υπάρχει κάποια αλλαγή και η σύμβαση θα γίνει βάση των όρων του διαγωνισμού που είχε κατακυρωθεί στην γερμανική εταιρία. Το τίμημα που θα καταβάλει η Fraport ανέρχεται σε 1,23 δισ.
Τα 14 αυτά αεροδρόμια είναι
της Θεσσαλονίκης,
της Κέρκυρας,
των Χανίων,
της Κεφαλλονιάς,
της Ζακύνθου,
του Ακτίου,
της Καβάλας,
της Ρόδου,
της Κω,
της Σάμου,
της Μυτιλήνης,
της Μυκόνου,
της Σαντορίνης και
της Σκιάθου

 
Διαψεύδει η Fraport
Διαψεύδει η γερμανική Fraport ότι η ελληνική κυβέρνηση της παραχώρησε  τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια. Η γερμανική Fraport δηλώνει πως εξακολουθεί να βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια ωστόσο, όπως αναφέρει, τα δημοσιεύματα που ισχυρίζονται πως έχει ήδη κλείσει η συμφωνία δεν ισχύουν. 
«Η ελληνική κυβέρνηση έχει λάβει μια απόφαση που αποτελεί τη βάση για περαιτέρω διαπραγματεύσεις", ανέφερε στο Reuters εκπρόσωπος της Fraport, προσθέτοντας πως δεν έχουν υπογραφεί ακόμα συμβόλαια», αναφέρει η εταιρία. 


Πηγή : Παραχωρήθηκαν τα αεροδρόμια Ρόδου και Κω | Η ΡΟΔΙΑΚΗ http://www.rodiaki.gr/article/318056/paraxwrhthhkan-ta-aerodromia-rodoy-kai-kw#ixzz3jAvDjLPK
Follow us: @irodiaki on Twitter | efimeridarodiaki on Facebook

Η παταγώδης αποτυχία της Ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής


Άρθρο του Δρ. Ευάγγελου Στεργιούλη* - Στην οικονομική δυσπραγία που μαστίζει την Ελλάδα και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία τον τελευταίο καιρό, ήρθε να προστεθεί, σε καθημερινή πλέον βάση, και το δράμα χιλιάδων ανθρώπων που αναζητούν μια καλύτερη ζωή γι' αυτούς και για τα παιδιά τους, μακριά από πολέμους, πείνα, δυστυχία και θανάτους. Αναζητούν μια καλύτερη ζωή μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μια ένωση κρατών που δημιουργήθηκε πρωτίστως για την ειρήνη και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πιστεύουν πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προνοήσει για τις τύχες τους αφού αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στις χώρες τους και έρμαια στην εκμετάλλευση των δουλεμπόρων προσπάθησαν να σώσουν τις οικογένειες τους.

ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ; > iSkin: Ερχεται το... ηλεκτρονικό «δέρμα» που ελέγχει μέσω αφής τις φορητές συσκευές!iSkin: Ερχεται το... ηλεκτρονικό «δέρμα» που ελέγχει μέσω αφής τις φορητές συσκευές!
Ένα ηλεκτρονικό «δέρμα» που φοριέται σαν τατουάζ πάνω στο κανονικό δέρμα και μετατρέπει το ανθρώπινο σώμα σε μια επιφάνεια ευαίσθητη στην αφή, έτσι ώστε να μπορεί να ελέγχει εξ αποστάσεως τις φορητές ηλεκτρονικές συσκευές, κατασκεύασαν γερμανοί ερευνητές. Το iSkin είναι λεπτό, μαλακό και εύκαμπτο, καθώς είναι κατασκευασμένο από ένα βιοσυμβατό οργανικό πολυμερές με βάση τη σιλικόνη.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ > "Τρία νέα κέντρα υποδοχής σε Χίο, Κω και Λέρο"


undefined
Με έκτακτα δρομολόγια πλοίων που θα μεταφέρουν μαζικά πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες στον Πειραιά η κυβέρνηση επιχειρεί να αντιμετωπίσει, το αμέσως επόμενο διάστημα, τη μεταναστευτική κρίση που μαίνεται στο Ανατολικό Αιγαίο. Ταυτόχρονα, προωθείται η δημιουργία τριών νέων Κέντρων Πρώτης Υποδοχής (ΚΕΠΥ) σε Κω, Χίο και Λέρο.

Απίστευτο στιγμιότυπο στην Κω: Το σούπερ γιοτ και οι μετανάστες...


Εκτενή ρεπορτάζ αφιερώνουν τα ειδησεογραφικά δίκτυα του εξωτερικού για το κύμα μεταναστών που καταφθάνουν στα ελληνικά νησιά από τα παράλια της Τουρκίας. Τελευταία η εικόνα που δημοσίευσε το αμερικανικό δίκτυο NBC και στην οποία ο φωτογράφος έχει απαναθατίσει ένα απίστευτο στιγμιότυπο: Πολυτελές γιοτ προσεγγίζει το λιμάνι την ώρα που μπροστά του περνούν ανενόχλητοι πέντε-έξι μετανάστες, οι οποίοι με κουπιά στα χέρια προσπαθούν να ολοκληρώσουν το ταξίδι της ελπίδας με τελικό προορισμό την Κω.

ΨΕΡΙΜΟΣ > Τούρκος διακινητής αποβίβασε στην Ψέριμο 22 μετανάστες αλλά συνελήφθη μετά από καταδίωξη


Τούρκος διακινητής αποβίβασε στην Ψέριμο 22 μετανάστες μεταξύ των οποίων και μία έγκυο αλλά συνελήθη μετά από καταδίωξη. Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Καλύμνου πρωινές ώρες σήμερα Κυριακή 16 Αυγούστου 2015, κατά τη διάρκεια περιπολίας εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ν. Ψερίμου, ύποπτο ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος, ο χειριστής του οποίου, μόλις αντιλήφθηκε το περιπολικό προσπάθησε να διαφύγει αλλάζοντας πορεία και εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Laith Al Saleh, τζιχαντιστής, διοικητής ομάδας του "ισλαμικού κράτους" στην ΚΩ... με προορισμό την Αθήνα;


undefined
Ο τρομοκράτης-φονιάς Laith Al Saleh, στο Χαλέπι και την Κω... Ποιος κυβερνάει αυτή τη χώρα; Το 4ο Ράιχ;
Σύμφωνα με καταγγελίες που δημοσιεύουν ΜΜΕ κι ιστοσελίδες της Συρίας -με την οποία η Ελλάδα κι ειδικότερα η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, διέκοψε κάθε σχέση κι απέλασε την πρέσβειρα της Συρίας από την Ελλάδα, ευχόμενη να φύγει ο δικτάτορας Άσαντ και να παραδοθεί η χώρα στους "εξεγερμένους" Σύρους, δηλαδή τους μισθοφόρους φονιάδες του "ισλαμικού κράτους"¨_Πολιτική που συνεχίζει η κυβέρνηση Τσίπρα, υπακούοντας στα κελεύσματα της ΕΕ (ακόμη και η ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία κι η υποστήριξη των τζιχαντιστών αποτελεί μέρος του Μνημονίου Τσίπρα)-, βρίσκεται στην Κω, με κατεύθυνση την Ολλανδία, ο φονιάς του ισλαμικού κράτους και διοικητής ομάδας αποκεφαλιστών, ο 30χρονος Laith Al Saleh. Στην φωτογραφία ποζάρει με το όπλο του κοντά στο Χαλέπι και ενώ αναμένει να επιβιβαστεί σε πλοίο από την Κω (το Σάββατο).

Σαγγάριος 1921www.georgepapasimakis.googlepage.com
Η Μεγάλη Στρατιά Μικράς Ασίας κατανίκησε τους τούρκους και

Ελλάδα και παράνομη μετανάστευσηΤο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης σίγουρα δεν είναι μόνο Ελληνικού ενδιαφέροντος και ευθύνης, ούτε είναι αποκλειστική ευθύνη της Ελλάδος να δώσει μια λύση σε αυτό. Όμως, είναι ζήτημα ρεαλισμού να διαπιστώσει κάποιος πώς η πρώτη χώρα που πρέπει να διαχειριστεί την κατάσταση για λογαριασμό της Ε.Ε. και για την ίδια, είναι η Ελλάδα.
Το πρόβλημα του μεταναστευτικού έχει αίτια διαχρονικά που έχουν δημιουργηθεί  πολλές δεκαετίες νωρίτερα με την συνεχή βοήθεια χωρίς να δημιουργηθεί πλάνο ανάπτυξης σε χώρες του τρίτου κόσμου, όπου και τα περισσότερα χρήματα της ανθρωπιστικής βοήθειας (καθώς και τα τρόφιμα αλλά και τα φάρμακα) κατέληγαν σε διεφθαρμένα καθεστώτα και ολίγους εκλεκτούς.

Με στρατό και φράχτη αντιμετωπίζει η Ουγγαρία τους μετανάστες


Οι αρχές της Ουγγαρίας θα αναπτύξουν χιλιάδες αστυνομικούς στα σύνορα με τη Σερβία, στο νότιο τμήμα της χώρας, όπου κατασκευάζεται ένας φράκτης ασφαλείας για να ανασχεθεί η μεγάλη ροή προσφύγων και μεταναστών, δήλωσε κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος.
Η περίκλειστη Ουγγαρία ανήκει στον Χώρο Σένγκεν της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου επιτρέπεται στους υπηκόους των κρατών μελών να ταξιδεύουν χωρίς διαβατήρια, γεγονός το οποίο την καθιστά ελκυστική για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που διέρχονται από κράτη των Βαλκανίων που δεν ανήκουν στην ΕΕ. Η Ουγγαρία έχει καταγράψει μέχρι στιγμής φέτος την υποδοχή 100.000 προσφύγων και μεταναστών, υπερδιπλάσιων δηλαδή από τους 43.000 που είχε υποδεχθεί η χώρα ολόκληρο το 2014.
Οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους έχουν εγκαταλείψει χώρες όπου μαίνονται ένοπλες συρράξεις, όπως η Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ, με την ελπίδα να φθάσουν σε πλούσιες δυτικοευρωπαϊκές και βορειοευρωπαϊκές χώρες.
Ο προσωπάρχης του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν, ο Γιάνος Λάζαρ, δήλωσε ότι η ανάπτυξη περισσότερων συνοριοφρουρών είναι απαραίτητη λόγω αυτής που αποκάλεσε όλο και πιο επιθετική και αποφασισμένη συμπεριφορά των μεταναστών.
«Αρκετές χιλιάδες αστυνομικοί θα αναπτυχθούν στα σύνορα με τη Σερβία και η αποστολή τους θα είναι να προασπίσουν αυτό το τμήμα των συνόρων», ανέφερε ο Λάζαρ σε συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος του υπουργικού συμβουλίου.
Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας σκοπεύει να έχει ολοκληρώσει τον φράκτη ύψους 3,5 μέτρων κατά μήκος των συνόρων μήκους 177 χλμ. με τη Σερβία —ένα έργο που επικρίνουν έντονα το Βελιγράδι και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες— ως τον Νοέμβριο.
Ο Λάζαρ εισηγήθηκε επίσης να συγκληθεί το ουγγρικό κοινοβούλιο για μια ειδική συνεδρίαση προ ημερησίας διατάξεως προκειμένου να καταστεί αυστηρότερος ο ποινικός κώδικας και να καταστεί η παράνομη μετανάστευση ή η πρόκληση φθοράς στον φράκτη ποινικό αδίκημα που θα επισύρει ποινή φυλάκιση έως και τεσσάρων ετών.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση θα προτείνει επίσης πολύ βαρύτερες πηγές για τη διακίνηση ανθρώπων.
Ο Άνταν Ρόγκαν, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος Φίντες («Ένωση Νεαρών Δημοκρατών»), δήλωσε ότι από 200.000 ως 300.000 μετανάστες και πρόσφυγες εκτιμάται ότι θα προσπαθήσουν να φθάσουν στη δυτική Ευρώπη διαμέσου της Ουγγαρίας φέτος. Ήδη, διά θαλάσσης έχουν φθάσει στο έδαφος χωρών της ΕΕ 150.000 άνθρωποι εντός του 2015.
Ο Όρμπαν, δεξιός λαϊκιστής πολιτικός, προασπίζεται τα μέτρα που έχει λάβει συσχετίζοντας τη μετανάστευση με την τρομοκρατία, την αύξηση της εγκληματικότητας και της ανεργίας και προσθέτει ότι η Βουδαπέστη χρειάζεται να αναλάβει δράση μονομερώς, καθώς η ΕΕ ως σύνολο δεν δίνει λύση.
Η Ουγγαρία έχει επισημάνει και άλλα παραδείγματα χρήσης τέτοιων μέσων, όπως ο φράκτης στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, αλλά και ο φράκτης που έχει εγείρει η Βουλγαρία.


newpost

Κάποιοι μπέρδεψαν το ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων. Αποσπούν μάγειρες πλοίων στο Βοτανικό για τους μετανάστες!


Κάποιοι προφανώς έχουν παρεξηγήσει τον ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι οποίες όπως έχουμε γράψει εκατοντάδες φορές στο Onalert.gr εκ...
kostarakos_mageiras

Κάποιοι προφανώς έχουν παρεξηγήσει τον ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων.
Οι οποίες όπως έχουμε γράψει εκατοντάδες φορές στο Onalert.gr εκ των πραγμάτων καλύπτουν όλες τις “αναπηρίες” του κρατικού μηχανισμού. Πρέπει όμως επιτέλους να μπουν όρια. Κι αυτά πρέπει να τα θέσουν οι Αρχηγοί .
Με σήμα προς τον Στόλο , μάγειρες που υπηρετούν σε πλοία παίρνουν απόσπαση για το ΚΣΑΝ, στον Βοτανικό. Ο λόγος; Θα αναλάβουν να μαγειρεύουν για τους μετανάστες που θα μεταφερθούν στον Βοτανικό! Οι ΕΔ δίνουν ήδη πάρα πολλά για το πρόβλημα της μετανάστευσης. Και σε χρήμα και σε προσωπικό. Κοντά σε έξι εκατομμύρια ευρώ έχει “μπει μέσα” το ΠΝ από τις περιπολίες που κάνει στο Αιγαίο σε επιχειρήσεις που έχουν να κάνουν με την παράνομη μετανάστευση.
Να φθάσουμε όμως στο σημείο να στερούμε τα πλοία του Στόλου από μάγειρες για να καλύψουμε την σίτιση των μεταναστών που είναι ευθύνη και έργο άλλων υπηρεσιών ,πάει πολύ.
Το σήμα ζητά τέσσερις μάγειρες οι οποίοι θα αναλάβουν την “αποστολή” να μαγειρεύουν για 600 άτομα.
Επιπλέον ζητά από την ΝΒ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ να παρασκευάζει και να μεταφέρει στον Βοτανικό “600 τεμάχια άρτου για κάλυψη αναγκών σίτισης” των μεταναστών.
onalert.gr

Οι μπαχαλάκηδες έγιναν μνημονιακοί – Τι έγινε με εκείνους που έκαιγαν την Αθήνα στα άλλα μνημόνια;


Μια φωτογραφία κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ημέρες. Είναι ουσιαστικά τρεις φωτογραφίες. Η πρώτη έχει μια εικόνα από...
oi-mpaxalakides-eginan-mnimoniakoi

Μια φωτογραφία κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ημέρες. Είναι ουσιαστικά τρεις φωτογραφίες. Η πρώτη έχει μια εικόνα από επεισόδια στην Αθήνα με φωτιές και καταστροφές και γράφει «2010: Μνημόνιο 1». Λεπτομέρεια. Η φωτό δείχνει το καμένο κτίριο της Μαρφίν, εκεί που έχασαν τη ζωή τους τρία νέα παιδιά και ένα αγέννητο μωράκι από τα χέρια των κουκουλοφόρων.
Η δεύτερη είναι μια φωτογραφία επίσης από επεισόδια και καταστροφές στην Αθήνα και γράφει «2012: Μνημόνιο 2».

ΟΤΑΝ ΤΟ ΘΩΡΗΚΤΟ ΑΒΕΡΩΦ ΚΑΤΕΔΙΩΞΕ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΟΛΟ ΣΤΗ ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΣ!


Την πρώτη μέρα του Δεκεμβρίου του 1912, ο καιρός είχε βελτιωθεί. Τα ελληνικά αντιτορπιλικά εξακολουθούσαν να περιπολούν στην είσοδο των...
ΑΒΕΡΩΦ-700x4001

Την πρώτη μέρα του Δεκεμβρίου του 1912, ο καιρός είχε βελτιωθεί. Τα ελληνικά αντιτορπιλικά εξακολουθούσαν να περιπολούν στην είσοδο των στενών των Δαρδανελίων, εν αναμονή της εξόδου τους τουρκικού στόλου. Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ο τουρκικός στόλος ετοιμαζόταν να εξέλθει του καταφυγίου του.

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ! «Επιθέσεις» με αυγά δέχονται τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ!


Αυγά πέταξαν άγνωστοι εναντίον των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στο Ναύπλιο. Η «επίθεση» αποδοκιμασίας συνέβη ανήμερα το Δεκαπενταύγουστο, χωρίς προς το...
siriza_avga-600x312

Αυγά πέταξαν άγνωστοι εναντίον των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στο Ναύπλιο.
Η «επίθεση» αποδοκιμασίας συνέβη ανήμερα το Δεκαπενταύγουστο, χωρίς προς το παρόν να αναλάβει κάποιος την ευθύνη.


Την Παρασκευή νωρίς το πρωί άγνωστα άτομα είχαν πετάξει αυγά και στα γραφεία του κόμματος στην οδό Νεάρχου στα Χανιά.
Τα αυγά εκσφενδονίστηκαν στην ταμπέλα του κόμματος που βρίσκεται έξω από τα γραφεία ενώ να σημειωθεί πως εκείνη την ώρα κανείς δεν βρίσκονταν στην Νομαρχιακή Επιτροπή.

Ο Πρωθυπουργός Ετοιμάζει Κυβέρνηση Ειδικού Σκοπού Με ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι!!!


Νέο πολιτικό τέχνασμα, με το οποίο θα προσπαθήσει να αποτρέψει την απώλεια της κυβερνητικής εξουσίας και βέβαια τον ίδιο πρωταγωνιστή...
ceb5cf86ceb7cebcceb5cf81ceb9ceb4ceb1-ceb1cebacf81cebfcf80cebfcebbceb710

Νέο πολιτικό τέχνασμα, με το οποίο θα προσπαθήσει να αποτρέψει την απώλεια της κυβερνητικής εξουσίας και βέβαια τον ίδιο πρωταγωνιστή στο πολιτικό σκηνικό και Πρωθυπουργό, επεξεργάζεται ο Αλέξης Τσίπρας…
Ο πρωθυπουργός έχοντας αποκλειστικό σκοπό την «διαχείριση» της επόμενη μέρας, δηλαδή του «μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ» και την αποδυνάμωση της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, προσανατολίζεται στην συγκρότηση κυβέρνησης ειδικού σκοπού…
Ως επικεφαλής πλέον μιας κυβέρνησης που στέκεται και νομοθετεί με την ανοχή της αντιπολίτευσης και έχοντας απέναντί του να εφαρμόσει μια σειρά από σκληρά μνημονιακά μέτρα μετά τις διακοπές, ο Πρωθυπουργός μελετάει ως διέξοδο διαφυγής τη σύσταση μίας τέτοιας κυβέρνησης.
hellasforce.com

Το γερμανικό τέταρτο Ράιχ «μόλις έκανε την εμφάνιση του»


Η παγκόσμια ιστορία στην περίπτωση της στάσης της  Γερμανίας έναντι των χωρών της ΕΕ,  πιθανόν απλά σηκώνει τα « χέρια...
germany

Η παγκόσμια ιστορία στην περίπτωση της στάσης της  Γερμανίας έναντι των χωρών της ΕΕ,  πιθανόν απλά σηκώνει τα « χέρια ψηλά». Όλοι οι «συμμετέχοντες» στον πλέον αιματηρό και καταστροφικό  δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο ,  θεώρησαν ότι το κεφάλαιο « γερμανικός εθνικισμός» θάφτηκε οριστικά και αμετάκλητα  στα ερείπια της γερμανικής Καγκελαρίας του Αδόλφου Χίτλερ , μετά  την κατάληψη της από τα ρωσικά στρατεύματα.

Από την Ελλάδα 1 στους 5 ξένους διδακτορικούς φοιτητές στη Βουλγαρία


Μεγάλος είναι ο αριθμός των νέων  από την Ελλάδα που επιλέγουν για τις σπουδές τους και ιδιαίτερα για μεταπτυχιακά και...
tromaktiko3021

Μεγάλος είναι ο αριθμός των νέων  από την Ελλάδα που επιλέγουν για τις σπουδές τους και ιδιαίτερα για μεταπτυχιακά και διδακτορικά τη γειτονική Βουλγαρία. Το χαμηλό βιοτικό επίπεδο, το γεγονός ότι η Βουλγαρία αποτελεί χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και η κοντινή απόσταση από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας αποτελούν μερικούς από τους λόγους που οδηγούν τους Έλληνες στη Βουλγαρία.
Σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Αρχής της γειτονικής χώρας οι διδακτορικοί φοιτητές από την Ελλάδα αποτελούν τη μεγαλύτερη ομάδα ξένων φοιτητών με ποσοστό 19.7% επί του συνόλου των ξένων διδακτορικών φοιτητών ακολουθούμενοι από αυτούς που προέρχονται από την Τουρκία με 19.4%.
Οι φοιτητές από την Ελλάδα αποτελούν τη δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα φοιτητών για τη γειτονική χώρα με ποσοστό 25,6% επί των ξένων φοιτητών ενώ στην πρώτη θέση βρίσκεται η Τουρκία με ποσοστό 28.4%. Οι φοιτητές από τη χώρα μας αυξήθηκαν κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια καθώς το 2010/11 ήταν 1.300 και το 2014/15 έφθασαν τους 2.900!

Η απάντηση του Χαϊκάλη για την εγκύκλιο των 392 ευρώ #montaziera @Pchaikal


tweet Παύλου Χαϊκάλη

Μέσω Twitter απάντησε ο νέος υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Παύλος Χαϊκάλης στις επικρίσεις που δέχεται σχετικά με τις μειώσεις στην κατώτατη σύνταξη, η οποία διαμορφώνεται στα 392,7 ευρώ, αντί των 486 ευρώ.

Mητρόπουλε, πότε θα πληρώσεις ρε τα 2.000.000 ευρώ που χρωστάς στην εφορία; Τι έγινε φιλαράκι; Πάνε να στα χαρίσουν με φωτογραφική διάταξη την ώρα που στο Λαό η εφορία βγάζει στο σφυρί τα σπίτια του;

SINE6-MITROPOULOS

 «Καραμπινάτη» υπόθεση φοροδιαφυγής και σοβαρού πολιτικού σκανδάλου την ώρα που παίρνουν τα σπίτια από τον κόσμο
Το ΜΑΚΕΛΕΙΟ είχε ξεσκεπάσει το θέμα στις 30 Μαΐου υπό τον τίτλο «Έτσι έστησε την απάτη με τα εκατομμύρια του εφοπλιστή Μανιού ο Αλέξης Μητρόπουλος». Τώρα-κι αφού εδώ και 16 χρόνια οι αρχές πουλάνε τρέλα και δεν ζητάνε τα λεφτά που χρωστάει στην Εφορία ο μεγαλοφειλέτης του Δημοσίου-γίνεται νέα απόπειρα συγκάλυψης και προκλητικού κουκουλώματος. Πιθανόν-κατά τις ίδιες πληροφορίες-με φωτογραφική διάταξη που θα καλύπτει τον επώνυμο φοροφυγά και θα του δίνει χάρη και άφεση αμαρτιών. Πρόκειται για καραμπινάτη αποφυγή πληρωμής τεράστιου βεβαιωμένου προστίμου κοντά στα 2.000.000 από τον κύριο αντιπρόεδρο της Βουλής, ο οποίος-σημειωτέον-φαίνεται ότι «εξαργύρωσε» το μεγάλο ρουσφέτι από την κυβέρνηση με την συμπεριφορά του τη νύχτα της 14ης Αυγούστου όταν «πούλησε» την Ζωή Κωνσταντοπούλου και «γύρισε» την ψήφο του για να πάει το προδοτικό νομοσχέδιο στη Βουλή.

Πρόστιμο 1,9 εκατ. ευρώ για φοροδιαφυγή στον Αλέξη Μητρόπουλο
Η υπόθεση λιμνάζει από το 1999. Σύμφωνα με φορολογικές πηγές, η Διεύθυνση Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών γνωμάτευσε εν τέλει(και οριστικά) ότι «δεν υπάρχει καμία παραγραφή για την υπόθεσή του και άρα πρέπει να πληρώσει στην αρμόδια εφορία το σύνολο του προστίμου. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι δικαστική επιμελήτρια πήγε στο γραφείο του για να του επιδώσει την απόφαση, με τον αντιπρόεδρο της Βουλής να αρνείται να το παραλάβει το έγγραφο με αποτέλεσμα τελικά η επιμελήτρια να το θυροκολλήσει έξω από το γραφείο του. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές αναφοράς, ο Αλέξης Μητρόπουλος κατευθύνθηκε στην γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, η οποία με τη σειρά της συγκάλεσε σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων για να καταλήξουν στο ίδιο συμπέρασμα ότι δηλαδή δεν υπάρχει παραγραφή. Είχε προηγηθεί προσφυγή του κ. Μητρόπουλου στo διοικητικό εφετείο Αθηνών, όπου διεκδικούσε παραγραφή του προστίμου που του είχε επιβληθεί, το οποίο πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, απέρριψε την αίτησή του τον περασμένο Φεβρουάριο».

Η υπόθεση με τα «κλεμμένα» της κληρονομιάς του εφοπλιστή Μανιού

Η υπόθεση ήρθε στο φως από τον υπογράφοντα(με όλη τη δικογραφία) μετά από χρόνια αντιδικία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με συνεργάτες του(γνωστούς δικηγόρους των Αθηνών) αφού οι τελευταίοι διεκδικούσαν μέρος της αμοιβής(την οποία εισέπραξε αλλά δεν είχε αποδώσει ο Μητρόπουλος κάτι που τους οδήγησε σε αγωγή την οποία κέρδισαν)για τη διεκπεραίωση κληρονομικών υποθέσεων. Επρόκειτο για την τεράστια κληρονομιά του εφοπλιστή Μανιού, με τη διαμάχη να φτάνει στον Άρειο Πάγο δικαιώνοντας τους αντιδίκους του βουλευτή και υποχρεώνοντάς τον να καταβάλει το ποσό των 750,000 δολαρίων. Η ιστοσελίδα ThePressProject.gr ξαναέβγαλε το θέμα στη δημοσιότητα πριν από λίγους μήνες δημοσιοποιώντας το πόρισμα του ΣΔΟΕ.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, στο παρελθόν ο κύριος Μητρόπουλος είχε υποστηρίξει ότι για τα 750.000 δολάρια είχε πληρώσει φόρο σε δεύτερο βαθμό, κάνοντας χρήση του Νόμου Αλογοσκούφη που χορηγούσε φορολογικά κίνητρα για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων. Ωστόσο, όπως σημειώνεται από φορολογικές πηγές, από τα παραστατικά που κατέθεσε δεν προέκυψε ότι ο λογαριασμός από όπου ήρθαν τα χρήματα ήταν ο ίδιος με τον λογαριασμό στον οποίο είχε κατατεθεί η αρχική αμοιβή του ενός εκατομμυρίου δολαρίων.
Το πόρισμα του ΣΔΟΕ τον «καίει»
Σύμφωνα με το πόρισμα, η υπόθεση ξεκινάει το 1995 όταν απεβίωσε ο εφοπλιστής Δημήτρης Μανιός, ο οποίος δεν άφησε διαθήκη. Μοναδικοί συγγενείς του θανόντος ήταν η μητέρα του κυρία Βασιλική Μανιού και τα αδέλφια του Βασίλειος Μανιός και Ευαγγελία Μανιού-Ζαχαρίου, οι οποίοι και τον κληρονόμησαν (1/3 ο καθένας εξ αδιαιρέτου). Οι κληρονόμοι διαφώνησαν ως προς τη διαχείριση, την οποία είχε αναλάβει ο κ. Βασίλειος Μανιός. Η κυρία Ευαγγελία Ζαχαρίου-Μανιού στράφηκε μέσω εξωδίκων κατά του αδελφού της, εκπροσωπώντας και τη μητέρα της. Οι δικηγόροι που την εκπροσωπούσαν ήταν οι κ.κ. Στ. Δεληκωστόπουλος και Λ. Σινανιώτης. Ο κ. Μανιός, θορυβημένος από τις ενέργειες της αδελφής του, απευθύνθηκε τον Φεβρουάριο του 1999 στους δικηγόρους κ.κ. Αλέξη Μητρόπουλο και Γ. Μαντζουράνη (γνωστός από την υπόθεση Κοσκωτά) για να βρουν συμβιβαστική (εξωδικαστική) λύση. Οι δύο δικηγόροι, συνεπικουρούμενοι από τον συνάδελφό τους Φίλ. Φυλακτόγλου, ήρθαν σε επαφή με τον κ. Μανιό και την αδελφή του και όλοι μαζί συμφώνησαν να αναλάβουν να επιλύσουν τη διαφορά με αντίτιμο μια ενιαία συνολική αμοιβή. Έτσι, η κυρία Ζαχαρίου ανακάλεσε την εκπροσώπηση που είχε δώσει προηγουμένως στους κ.κ. Στ. Δεληκωστόπουλο και Λ. Σινανιώτη. Στα τέλη Φεβρουαρίου ο κ. Μητρόπουλος παρέδωσε ένα συμφωνητικό συμβιβαστικής επίλυσης στα δύο μέρη. Ο κ. Μανιός, κατόπιν υπόδειξης των δικηγόρων του που ήταν από το δικηγορικό γραφείο Σιούφα, εξέφρασε τις αντιρρήσεις του, με αποτέλεσμα οι δύο πλευρές να ξαναβρεθούν σε αντιδικία. Τελικώς, στις 30 Μαρτίου 1999 υπεγράφη συμφωνητικό συμβιβασμού.

Σύμφωνα με την κυρία Ζαχαρίου, η ίδια κατέβαλε αρχικά μέρος του ποσού της δικηγορικής αμοιβής που είχε συμφωνηθεί σε λογαριασμούς που της είχε υποδείξει ο κ. Μητρόπουλος και στη συνέχεια το εξόφλησε. Τον Νοέμβριο του 1999 η κυρία Ζαχαρίου έγινε δέκτης παραπόνων από τους δύο άλλους συναδέλφους του κ. Μητρόπουλου, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι είχε αθετήσει τη συμφωνία καταθέτοντας μικρότερο ποσό από το συμφωνηθέν. Στις 15 Οκτωβρίου 2001 ο κ. Μαντζουράνης άσκησε εναντίον της κυρίας Ζαχαρίου αγωγή, στην οποία ζητούσε το ποσό που δεν του είχε αποδοθεί. Με τη σειρά της η κυρία Ζαχαρίου άσκησε αγωγή κατά του κ. Μητρόπουλου, ζητώντας του να παραδώσει το ποσό που όφειλε στον κ. Μαντζουράνη. Ακολούθησαν διάφορες αγωγές που δικαίωσαν την κυρία Ζαχαρίου και τους δύο δικηγόρους Μαντζουράνη και Φυλακτόγλου. Η υπόθεση τελεσιδίκησε το 2009. Από τον παράλληλο έλεγχο που ξεκίνησε από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών διαπιστώθηκε ότι ο κ. Μητρόπουλος ουδέποτε εμφάνισε την αμοιβή του 1.000.000 ευρώ που είχε πάρει από την κυρία Ζαχαρίου το έτος 1999. Για τον λόγο αυτό το ΣΔΟΕ του επέβαλε το πρόστιμο.
Τι ισχυρίζεται ο Μητρόπουλος
Ο κ. Μητρόπουλος ισχυρίζεται ότι το δικαίωμα του δημοσίου για κοινοποίηση φύλλων ελέγχου επιβολής φόρων έχει αμετάκλητα παραγραφεί γιατί έχει περάσει η πενταετία, κάτι που δεν δέχεται το ΣΔΟΕ (τα φύλλα ελέγχου κοινοποιήθηκαν το 2006, ενώ το αδίκημα αφορά το έτος 1999). Επίσης, ισχυρίζεται ότι μέρος του ποσού επαναπατρίστηκε τα έτη 2005 και 2006 και φορολογήθηκε με 3%, βάσει των ευεργετικών διατάξεων του σχετικού νόμου Αλογοσκούφη για επαναπατρισμό κεφαλαίων, που ψηφίστηκε το 2004. Με άλλα λόγια, ο κ. Μητρόπουλος αφενός μεν δεν απέδωσε στους συναδέλφους του τα συμφωνηθέντα και αφετέρου δέχεται ότι απέκρυψε την αμοιβή του, αλλά θεωρεί ότι αδίκως του επιβλήθηκε το πρόστιμο.

Τι απαντά λοιπόν ο Αλέξης Μητρόπουλος: «Είναι αληθές ότι η Δ’ ΔΟΥ Αθήνας, μετά από έκθεση του ΣΔΟΕ, παρανόμως μου επέβαλε πρόστιμο για δικηγορική αμοιβή που:
α)εισέπραξε το γραφείο μου το έτος 1999 στο εξωτερικό,
β)εισήχθη στην Ελλάδα και φορολογήθηκε με το άρθρο 38 του ν. 3259/2004 (επαναπατρισμός κεφαλαίων εξωτερικού),
γ)δηλώθηκε στη φορολογική μου δήλωση το έτος εισαγωγής (2005) και
δ)αποδόθηκε σε τρίτους σε εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων.
Με απόφασή της η Γενική Διεύθυνση Φορολογίας του Υπουργείου Οικονομικών (Δ12Α/1115972/ΕΞ.2013/18-7-2013) για την ίδια υπόθεση αποφάνθηκε ότι απαγορεύεται η εκ νέου φορολόγηση του ως άνω ποσού, όπως συνέβη και με όλους τους συμπατριώτες μας, που κατά καιρούς επαναπάτρισαν κεφάλαια από το εξωτερικό. Η υπόθεση, ως εκ τούτου, εκκρεμεί ενώπιον της Επιτροπής του άρθρου 70Α ν. 2238/1994.Θέτω στη διάθεση της ελληνικής κοινής γνώμης όλα τα σχετικά έγγραφα».

ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ


Μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική στο θέμα της χορήγησης ασύλου θα είναι «το επόμενο μεγάλο ευρωπαϊκό εγχείρημα μετά την διάσωση της...
newego_LARGE_t_1101_54549585_type12713

Μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική στο θέμα της χορήγησης ασύλου θα είναι «το επόμενο μεγάλο ευρωπαϊκό εγχείρημα μετά την διάσωση της Ελλάδας, με το οποίο θα δείξουμε αν είμαστε σε θέση να δρούμε από κοινού», δήλωσε χθες…
η Καγκελάριος της Γερμανίας “Αγγελα Μέρκελ.

Πόσα χρωστάνε τελικά οι ιδιοκτήτες καναλιών;

mme

Τα στοιχεία που κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό ο Γιάννης Στουρνάρας,… απαιτούν να μάθουν με ερώτησή τους στην Βουλή 23 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Ερώτηση για το ακριβές χρέος των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας προς το δημόσιο κατέθεσαν 23 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας να μάθουν το σύνολο των οφειλών τους.
Όπως επισημαίνουν στο κείμενο της ερώτησης υπάρχουν οφειλές στην εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία, τους φορείς πνευματικών δικαιωμάτων και φυσικά στις τράπεζες.
Επίσης ζητούν τον ακριβή υπολογισμό του φόρου επί των διαφημίσεων (20%) που δεν έχει καταβληθεί από το 2012. Μάλιστα αναφέρουν και των σύνολο των χαριστικών ρυθμίσεων προς τις εταιρίες που εκμεταλλεύονται τις ραδιοτηλεοπτικές συνχότητες από τις κυβερνήσεις Σαμαρά-Βενιζέλου.

ΦΩΤΟ: Ξανά… φίλοι Ιγκλέσιας – Τσίπρας! #montaziera


000n

Επανέφερε τη φωτογραφία του με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο αρχηγός των Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας, στο προφίλ του στο Twitter, σε πείσμα πολλών που έσπευσαν να πουν ότι οι σχέσεις των δύο ανδρών δεν είναι πια οι ίδιες.


Ο Ισπανός πολιτικός λοιπόν τους διέψευσε με τη φωτογραφία.

http://www.toxwni.gr/ellada/item/67167-foto-ksana-filoi-igklesias-tsi

Τρελάθηκε η κυρά Τασία-Στην ατζέντα για πιθανούς χώρους φιλοξενίας των ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ έβαλε το Άγιο Όρος- Βάλτε της τα λευκά ρούχα να γλυτώσουμε!

tasia4-660x336

Τι άλλο θα ακούσουμε από το στόμα της!

Συνεχίζεται με…αμείωτους ρυθμούς η ισλαμοποίηση της Ελλάδας, με την “αμέριστη” υποστήριξη της Ε.Ε, η οποία θέλει να γεμίσει όλη τη χώρα με λαθρομετανάστες. Η Τασία Χριστοδουλοπούλου περιλαμβάνει στην ατζέντα της για πιθανούς χώρους φιλοξενίας των μεταναστών το Άγιο όρος!
Δεν σταματά στον Βοτανικό η μεταφορά των μεταναστών, καθώς θα προωθηθούν σε μεγάλα νησιά και πόλεις της χώρας, καθώς δυστυχώς και το Όρος. Ας ευχηθούμε κάτι τέτοιο να μην συμβεί…
Να βγει τώρα να το διαψεύσει…

«Τιμή και δόξα στην αντάρτισσα του #PKK» της Ελευθερίας Ψυχογιού


PKK-PESHMERGA-ISIS (5)
Μια νέα γυναίκα βασανίστηκε, βιάστηκε και το σώμα της πετάχτηκε γυμνό στο δρόμο . Αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα δεν το έκανε το ISIS το έκαναν οι φασίστες του Ερντογάν , η τουρκική αστυνομία ! Η γυναίκα αυτή ήταν μέλος του PKK και πολέμησε το φασισμό του Ερντογαν και του ISIS !
PKK-PESHMERGA-ISIS (4)Στην Τουρκία ήταν πάντα δύσκολο να είσαι γυναίκα . Ο Ερντογάν φροντίζει καθημερινά να το κάνει δυσκολότερο. Οι βουλευτές του λένε ότι οι εγκυμονούσες δεν πρέπει να κυκλοφορούν στους δρόμους γιατί είναι ντροπή . Ο ίδιος ο Ερντογάν λέει ότι τη γυναίκα την έχει κληρονομήσει ο άντρας, ότι η γυναίκα ανήκει στον σύζυγό της. Πρόσφατα πολλές γυναίκες απολύθηκαν από την εργασία τους γιατί ήταν γυναίκες. Ο Ερντογάν θέλει να δημιουργήσει ένα «μόρφωμα» γυναίκας με βάση την ισλαμική ιδεολογία
Το να είσαι Κούρδισα και μάλιστα μέλος του PKK ταυτίζεται με την ελευθερία και την ζωή κι αυτό στην Τουρκία είναι απαγορευτικό ,διώκεται και στην προκειμένη δολοφονείται με τον πλέον απεχθή τρόπο. .
11891994_10204746493923863_7027295018009163671_nΈνα από τα σύνθημα του PKK στην κουρδική γλώσσα είναι «JIN,IJYAN,AZADI» (που σημαίνει ΓΥΝΑΙΚΑ, ΖΩΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ) . Την γυναίκα , την ζωή την ελευθερία το PKK τα έχει υπερασπιστεί όσο κανείς ! Το PKK θεωρεί ότι αν οι γυναίκες δεν απελευθερωθούν, δεν μπορεί να υπάρξει βιώσιμη δημοκρατική κοινωνία. Την απελευθέρωση της γυναίκας δεν την αφήνουν για μετά την επανάσταση. Την κάνουν πράξη τώρα ! Το PKK δεν βιάζει γυναίκες , δεν σκοτώνει παιδιά όπως κάνουν οι φασίστες του Ερντογάν . Παρόλα αυτά θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση για την Ε.Ε. και για τις ΗΠΑ, γιατί ο δήθεν πολιτισμός της Δύσης είναι μια σκατούλα πατημένη που εκτρέφουν οι κώλοι της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.
Καμία οργάνωση γυναικών δεν είπε μια λέξη για αυτή την γυναίκα . Καμία φεμινιστική οργάνωση δεν διαμαρτυρήθηκε μαζικά για όσα υπέστη . Το να είσαι μάχιμη γυναίκα αγωνίστρια αντάρτισσα ευτυχώς για τους Κούρδους δεν είναι MKO ευτυχώς ! Το φέρετρο της συντρόφισσας το σήκωσαν στην πλάτη τους οι γυναίκες που θα συνεχίσουν τον αγώνα της . Οι γυναίκες αυτές δίνουν αξία στην ζωή . Εκτός από παιδιά γεννούν την ελπίδα και την βεβαιότητα για μία άλλη κοινωνία . Είναι η μήτρα της αντίστασης και της ανατροπής για όσα επιθυμούμε να γεννήσουμε .
Τιμή και δόξα σε κάθε αντάρτισσα του PKK που αφήνει ένα μάχιμο αποτύπωμα ελευθερίας σ αυτή την ζωή για να το ακολουθούν όσοι έπονται .
Αναδημοσίευση από ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΨΥΧΟΓΙΟΥ

ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟ: ΕΚΛΟΓΕΣ τον ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ο ΤΣΙΠΡΑΣ

TSIPRAS

Το γάντι στους διαφωνούντες πετά το μέγαρο Μαξίμου καθώς όπως αναφέρουν συγκλίνουσες πληροφορίες ο κύβος ερρίφθη: Το πρωθυπουργικό επιτελείο αποφάσισε να πάει σε εκλογές αν δεν πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από 162 βουλευτές.
Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του Πρωθυπουργού «Θέλουμε και τους 162 ούτε με 115 ούτε με 130 στέκεται η κυβέρνηση».
Ετσι κατά την διάρκεια της διαδικασίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης που θα ζητήσει η κυβέρνηση θα κριθεί το αν και πότε θα στηθούν οι πρόωρες κάλπες.
Οι εκλογές, με αυτά τα δεδομένα θα γίνουν εντός του Σεπτεμβρίου με τις πιθανότερες ημερομηνίες που εξετάζονται να είναι τρεις:
Το αργότερο: Στις 27/9
Το πιθανότερο: Στις 20/9
Εκλογές-εξπρές: Στις 13/9
Οπως ανέφεραν δύο στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα στο Mega έχει «κλειδώσει» η απόφαση να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές εφόσον η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από 162 βουλευτές.
«Θέλουμε και τους 162 ούτε με 115 ούτε με 130 στέκεται η κυβέρνηση» λένε και υπενθυμίζουν: «Αλλωστε, έρχονται προς ψήφιση 6 εφαρμοστικοί νόμοι. Θα τους ψηφίσει η πλευρά Λαφαζάνη; Απίθανο. Αρα..;».
Σε ερώτηση αν έχει ασκήσει «βέτο» η πλευρά των δανειστών, οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού υποστηρίζουν: «Καθόλου. Μάλιστα αν δείτε τις δηλώσεις Σόιμπλε το έχουν αποδεχθεί».
Η εκπρόσωπος της Κομισιόν μάλιστα Ανίκα Μπράικχαρτ, όταν ρωτήθηκε αν ανησυχεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το ενδεχόμενο νέων εκλογών στην Ελλάδα, απάντησε: «Γνωρίζουμε τις φήμες αλλά δεν σχολιάζουμε τα εσωτερικά κρατών μελών».
Οσο για το εάν η κυβέρνηση είναι έτοιμη, η απάντηση των συνεργατών Τσίπρα, δείχνει πολλά: «Χαρτί για τα ψηφοδέλτια μπορείς να παραγγείλεις μόνο αν προκηρυχθούν εκλογές. Αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες…» λένε.
Το Μαξίμου δεν δείχνει να κάμπτεται ούτε από το γεγονός ότι τα τελευταία 24ωρα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν να αλλάζουν ρώτα, όπως οι κυρίες Βασιλική Κατριβάνου και Ηρώ Διώτη που είχαν καταψηφίσει το τρίτο μνημόνιο αλλά δήλωσαν ότι θα παράσχουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
«Θέλουμε και τους 162 όλα τα άλλα είναι προσωρινά που δεν δίνουν καθαρή εικόνα για να κυβερνήσει ουσιαστικά η κυβέρνηση» τονίζουν συνεργάτες του Πρωθυπουργού.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...