Σάββατο, 22 Αυγούστου 2015

«Τα σημεία και τα τέρατα…» της Κατερίνας Ακριβοπούλου

Dementors
Βουίζει ο τόπος από καταδίκες και αφορισμούς , με το ωστικό κύμα που προκαλούν οι εκρήξεις χαιρεκακίας ,να φτάνει με ειδική πλατφόρμα από τον Περισσό μέχρι τη Βραζιλία και από την Κουμουνδούρου μέχρι τη Συγγρού …


Η Μέρκελ είπε λέει στην πρωθυπουργό της Βραζιλίας, ότι η
παραίτηση Τσίπρα είναι μέρος της λύσης του προβλήματος στην Ελλάδα… Μπορούν τώρα να πανηγυρίζουν οι Γερμανοί και οι φίλοι τους…

Γιώργος Κασιμάτης – Στην Ελλάδα έγινε πραξικόπημα – Τι δεν καταλαβαίνεις;

kasimaths

Ο άνθρωπος φωνάζει από τις αρχές που μας φόρτωσαν τα μνημόνια πως είναι παράνομα αλλά κανείς δεν

του δίνει σημασία γιατί δεν τους συμφέρει αυτά που λέει
“Στην Ελλάδα έγινε ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ
και η χώρα παραδόθηκε άνευ όρων σε καρτέλ οικονομικών συμφερόντων,
σε συμφέροντα τρίτων χωρών.

“Ο αποθανών δεδικαίωται;” του Γιώργου Μουργή


SYRIZA

Λειτουργική απάντηση χρειάζεται στην βιωματική καθημερινότητα κι όχι καθοδηγητικό αγκιτάτορα.
Οποιος συνθηματικά κινητοποιεί το λαό να αναλάβει δράση για τη διεκδίκηση πολιτικών ή κοινωνικών αιτημάτων, αναλαμβάνει και την ευθυνή για το τι “μέλλει γενέσθαι” έκει στο τέλος του αγωνιστικού προσδιορισμού, όποιο κι αν είναι αυτό.

Γιώργος Μουργής στο Ιδεολόγιο

Το πρόταγμα των συντρόφων της Αριστερής Πλατφόρμας ότι η βασική, αντιμνημονιακή, προγραμματική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τη στρατηγική διαπραγμάτευσης ηττήθηκε, αποτελεί πλέον κοινό τόπο για όλους μας.
Το ερώτημα που πρέπει να τεθεί εκ νέου δεν είναι τι χάθηκε ή τι κερδήθηκε μέσα από την τελευταία συμφωνία.
Κουράζει πια την κοινωνία να αναπαράγουμε αυτή τη θεωρία που διεξοδικά αναλύεται από τη μεριά της πλειοψηφίας.
Αν την υπερασπίζεσαι μέχρι τέλους, τουλάχιστον σε ό,τι μας αφορά, το έχουμε εξαντλήσει.
Η πολιτική ανάλυση που ουσιαστικά θυματοποίησε την προσωπική μας άποψη και μας κατέγραψε – συνομιλητές και ακροατές – σε έναν ανούσιο διάλογο περί κομματικής γραμμής, ας τελειώσει κάπου εδώ.
Το βασικό ερώτημα ειναι η φυσική πολιτική,οικονομική συνέχεια της κοινωνίας,μέσα σε μιαν άλλη Ευρώπη.Η στρατηγική στο εσωκομματικό πεδίο αλλά και στον οξύμωρο αντιπολιτευτικό ρόλο που πλέον έχει αναλάβει η ηγεσία της Αριστερής Πλατφόρμας θέτει το ερώτημα όχι μόνο της συνύπαρξης εντός του κόμματος με την πλειοψηφία αλλά και της κοινοβουλευτικής της παρουσίας.
Η ανάγνωση της άποψης που χρησιμοποιούν τα μέλη και τα στελέχη της με θέμα τη ρήξη και το εναλλακτικό σενάριο της επόμενης ημέρας για τη χώρα θέτει ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν από τη μεριά τους.Δεν πρόκειται να αναφερθούμε στη στελέχωση των οργάνων του κόμματος και στην παρουσία στελεχών στην ΠΓ, την ΚΕ κλπ αλλά στη βασική κατοχύρωση θέσεων στο κυβερνητικό σχήμα, όπως σωστά έπραξε ο Αλέξης Τσίπρας, αναθέτοντας μάλιστα στρατηγικής, σημειολογικής και ιδεολογικής σημασίας υπουργεία σε συγκεγκριμένα στελέχη. Υπήρχε ή όχι μέσα από τις κυβερνητικές θέσεις – όσο καιρό τις διατηρούσαν – γνώση ή εικόνα για την πορεία της διαπραγμάτευσης;
Έθεσαν σχέδιο, βιώσιμο, εναλλακτικό, ισχυρό προς διαπραγμάτευση, που κάποιος αρνήθηκε να το συζητήσει και να το μελετήσει;Πότε αλήθεια αντιλήφθηκαν τα πραγματικά αδιέξοδα;
Πότε αντιλήφθηκαν ότι το προγραμματικό σχέδιο του κόμματος, ακόμα και μινιμαρισμένο μετά την παρουσίαση στη ΔΕΘ, δε μπορεί να υλοποιηθεί εξαιτίας της στάσης των εταίρων;
Πότε αλήθεια προτάθηκε συγκεκριμένο σχέδιο, έστω προσωρινής παράκαμψης πολιτικής ή οικονομικής;
Ας μην ξεχνάμε πέρα από τους υπουργικούς θώκους, ότι η Αριστερή Πλατφόρμα κατοχύρωσε σχεδόν το ένα τρίτο στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Αριθμός ικανός σε στελέχη και πολιτικό προσωπικό να δημιουργήσει συνθήκες διαλόγου, χρονικά προσδιορισμένες πολύ πριν φθάσουμε στο παρά πέντε του αδιεξόδου.Η απόδοση της ευθύνης αυτής έχει αποδέκτες- πρόσωπα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας που δεν μπορούν να ισχυρίζονται το υπεραπλουστευμένο «δεν άκουσα, δεν ήξερα».
Το οικονομικό σενάριο που θεωρητικά παρουσιάζεται σαν η ενδεδειγμένη λύση-πρόταση-αγωνιστική διεκδίκηση, όχι μόνο αποτελεί ανέφικτη προοπτική αλλά αδυνατίζει τα επιχειρήματα που προτάσσονται ως λύση ακόμα και σήμερα.
Η επώδυνη συμφωνία από τη μία αντιπαραβάλλεται με την ασύντακτη χρεοκοπία, την αλλαγή νομίσματος, την κρατικοποίηση των τραπεζών(;).
Αναρωτιέμαι η ρητορική αυτή αποτελεί θέση συντεταγμένη και επιθυμία ή απλά αναφορά συσπείρωσης προς το εσωτερικό πολιτικό ακροατήριο της Αριστερής Πλατφόρμας;
Αν όχι, τι άλλο μπορεί να προσφέρει στον ΣΥΡΙΖΑ παρά μόνο φθορά σε έναν πόλεμο χαρακωμάτων όπου ο «εχθρός» δεν είναι άλλος από την πλειοψηφία που επέλεξε τον δρόμο ενός έντιμου συμβιβασμού,ακόμα και σαν ήττα,στο βασικό όμως άξονα της παρουσίας της χώρας στην Ευρωζώνη και στη βασική αλλαγή προοπτικής υπέρ των λαών, της εργατικής τάξης και του κοινωνικού κράτους εντός της Ε.Ε.
Να προσθέσουμε το οξύμωρο και αποϊδεολογικοποιημένο τακτικισμό «στηρίζω αλλά καταψηφίζω» για να συμπληρωθεί ουσιαστικά το παζλ της αποσύνθεσης.Η επιμονή σε ένα ιδιότυπο ξεκαθάρισμα λογαριασμών μέσω της διάσπασης, δεν αναιρεί σε καμία περίπτωση όλες αυτές τις περίεργες συμπεριφορές.

Η λογική να θριαμβολογείς σήμερα ως νικητής, μόνο σουρεαλιστικά μπορεί να εξηγηθεί.
Η ευθύνη για τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ μετά το πραξικόπημα, όπως συντελέστηκε στη χώρα από τους εταίρους-δανειστές δε μπορεί αποσπασματικά να κατευθύνεται προς τη μια ή την άλλη μεριά.
Η γραφειοκρατική λογική εξέθρεψε μηχανισμούς-τροπολογιών και ψηφισμάτων-που δε μπορούν να σταθούν ικανοί για εύλογες απαντήσεις στο αληθινό ερώτημα που συνδιαμόρφωσε με τη στάση της, έστω και αποσπασματικά.
H τάση της Αριστερής Πλατφόρμας και όσοι συντάσσονται με αυτήν, πρέπει να δώσει απαντήσεις στο λαό.
Ο λαός και η κοινωνία οργανικά δεν μπορεί να συνδέσει ιδεολογικά άλματα,εν είδει “μελών συνδιάσκεψης”.
Λειτουργική απάντηση χρειάζεται στην βιωματική καθημερινότητα κι όχι καθοδηγητικό αγκιτάτορα.
Οποιος συνθηματικά κινητοποιεί το λαό να αναλάβει δράση για τη διεκδίκηση πολιτικών ή κοινωνικών αιτημάτων, αναλαμβάνει και την ευθυνή για το τι “μέλλει γενέσθαι” έκει στο τέλος του αγωνιστικού προσδιορισμού, όποιο κι αν είναι αυτό.

Η λογική “και με τον αστυφύλαξ, και με το χωροφυλάξ”, οδήγησε στο σημερινό αδιέξοδο πρώτα την ίδια την ηγεσία της τάσης, αλλά κυρίως έγραψε στη συλλογική συνείδηση της κοινωνίας μόνο επιφυλάξεις και δυσπιστία.
Ακόμα και την ώρα που εσωκομματικά ξεκαθάριζουν στάσεις και πολιτικές δε μπορεί να θεωρηθεί η απόφαση της Αριστερής Πλατφόρμας και όσων την ακολουθήσουν εκτός ΣΥΡΙΖΑ σαν το “ο αποθανών δεδικαίωται”!
Νικητές μετά απο μια διάσπαση δεν υπήρξαν ποτέ ιστορικά στη Αριστερά.
Το ίδιο ίσως που συναντάμε από την μεριά της πλειοψηφίας, με τη διαφορά ότι η Ευρωπαίκη κοινωνία συνολικά αντιλαμβάνεται ποιός και με ποιούς σκοπούς έθεσε το όπλο στο κρόταφό μας.
Ποιός και με ποιούς σκοπούς θέλει την Ελλάδα να αποτελέσει το προς αποφυγήν παράδειγμα;
Να απολέσει τα Ευρωπαϊκά κεκτήμενα της;
Αυτό αποτελεί «νίκη» του Αλέξη Τσίπρα και της διαπραγματευτικής ομάδας.
Η δύναμη της δικαιοσύνης βρίσκεται εντός μας.

Εντός του διαρκούς αγώνα που επιλέξαμε να δώσουμε μέσα απο τη διακυβέρνηση της χώρας.

Η πρώτη φορά Αριστερά είναι ικανή να οδηγήσει οριστικά και με συνέπεια αυτό το λαό ξανά στο δρόμο της ελπίδας όχι μέσα από επικλήσεις κι ευχολόγια αλλά από το συνολικό έργο της.

Επιτέλους, αφήστε να κυβερνηθεί ο τόπος από έντιμα πρόσωπα, με έντιμες πολιτικές!

ΑΣΧΗΜΑ τα πρώτα NEA -Δημοσκόπηση ΣΟΚ για τον Τσίπρα – Τι δείχνει η πρόβλεψη

tsipras-620x330

Με βάση πληροφορίες της τελευταίας στιγμής, κρυφές δημοσκοπήσεις παρουσιάζουν το ΣΥΡΙΖΑ κυμαίνεται οριακά γύρω από το 30%, ποσοστό το οποίο κάνει την δύσκολη της ύπαρξη μιας αυτοδυναμίας για το ΣΥΡΙΖΑ.
Στενος  συνεργάτης του Αλεξη Τσιπρα , μιλώντας σε συντάκτη του makeleio.gr ανέφερε ότι «το ποσοστό που μπορεί να αποσπάσει η Αριστερή Πλατφόρμαα ενδεχομένως να ξεπεράσει και το 7%»

ΈΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ! ΑΓΡΙΕΣ ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ: ΡΙΧΝΟΥΝ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Macedonian police officer talks with migrants standing on the Greek side at the Greek-Macedonian border

Η αστυνομία  των Σκοπίων  ρίχνει δακρυγόνα για να διαλύσει το πλήθος χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων που προσπαθούν να διασχίσουν τα σύνορα από την Ελλάδα, σύμφωνα με μαρτυρία που επικαλείται το Reuters.

Macedonian police officer talks with migrants standing on the Greek side at the Greek-Macedonian border

skopia1 skopia2
Η χώρα έθεσε χθες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα σύνορα με Σερβία και Ελλάδα, καθώς αναμένει ότι μέσω αυτής χιλιάδες άνθρωποι θα επιχειρήσουν να περάσουν στον τελικό προορισμό τους, τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.

ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΩ: ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΕΤΟΥΣΑΝ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΚΑΙ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΙΡΟΥΝ. ΕΤΡΕΧΕ ΣΑΝ ΤΟ ΛΑΓΟ ΝΑ ΣΩΘΕΙ. “ΚΟΥΦΙΕΣ” ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ-ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

DSCN8239

Με αυγά, μπουκάλια και βρισιές υποδέχτηκαν τον Καμμένο στην Κω…Οι αγανακτισμένοι Κώοι μην αντέχοντας άλλο την κατάσταση που επικρατεί στο νησί, λόγω της μεγάλης εισροής παράνομων μεταναστών, ξέσπασαν στο πρόσωπο του Πάνου Καμμένου, που επισκέφτηκε το νησί στο πλαίσιο της περιοδείας του, με φόντο τις εκλογές που πλησιάζουν.
kammenos-kos
Ωστόσο, ο υπουργός Αμυνας δεν περίμενε τέτοια υποδοχή. Οι κάτοικοι, έξαλλοι, εξέφρασαν την οργή τους, πετώντας του αυγά, μπουκάλια, τον καθύβριζαν, με αποτέλεσμα οι άντρες που τον συνόδευαν να χρειαστεί να τον φυγαδεύσουν.
kam1
«Φτου σου ρε!», «είσαι καραγκιόζης» φώναζαν κάποιοι κάτοικοι, ενώ οι υπόλοιποι γιουχάιζαν.
Με λερωμένο το σακάκι, ο Πάνος Καμμένος έτρεχε να γλιτώσει από τους κατοίκους, που έβγαιναν από κάθε σοκάκι του νησιού, για να του εκφράσουν την αγανάκτισή τους.

Κυβερνητική αισιοδοξία για εντοπισμό της ατράκτου του Νοράτλας


Κυβερνητική αισιοδοξία για εντοπισμό της ατράκτου του Νοράτλας
Λευκωσία: Αισιοδοξία για εντοπισμό της ατράκτου του αεροσκάφους “Νοράτλας” εκφράζει ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου, ώστε να ακολουθήσει σύντομα το κύριο μέρος της β` φάσης της επιχείρησης, που αφορά στον εντοπισμό λειψάνων. Σε δηλώσεις του αναφορικά με την πρόοδο των εργασιών εντοπισμού του ελληνικού μεταγωγικού, που κατέπεσε το 1974 χτυπημένο από φίλια πυρά, ο κ. Φωτίου είπε ότι η επιστημονική ομάδα που εργάζεται στον Τύμβο Μακεδονίτισσας, συνεχίζει να εντοπίζει μικρά και μεγάλα κομμάτια του αεροσκάφους, κάτι που επιβεβαιώνει ότι είμαστε κοντά στην άτρακτο.

Γαλλία: Μετανάστες διείσδυσαν στη σήραγγα της Μάγχης


Γαλλία: Μετανάστες διείσδυσαν στη σήραγγα της Μάγχης
Καθυστερήσεις προκλήθηκαν στην κυκλοφορία λόγω της διείσδυσης μεταναστών σε βαγόνια μιας εμπορικής αμαξοστοιχίας εντός της σήραγγας της Μάγχης, γνωστοποίησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος τύπου του Eurotunnel.

Πρόωρες εκλογές: 'Λαϊκή Ενότητα', το νέο κόμμα από Λαφαζάνη με 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ


Ομάδα 25 βουλευτών υπέβαλε αίτημα ανεξαρτητοποίησης από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
ADVERTISEMENT
Οι βουλευτές αυτοί συγκροτούν πλέον νέα ανεξάρτητη Κοινοβουλευτική Ομάδα με την ονομασία Λαϊκή Ενότητα, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, προχώρησε στη συγκρότηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ορίζοντας γραμματέα τον Στάθη Λεουτσάκο, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο τον Δημήτρη Στρατούλη και εκπρόσωπο Τύπου τον Κώστα Ήσυχο.

Πρόσφυγες στην Ελλάδα: Η εκρηκτική συνάντηση της ευρωπαϊκής με τη μεσανατολική κρίση


Στρατός στα σύνορα με τα Σκόπια – Άγρια επεισόδια με μετανάστες (φωτό)Εκρηκτικές διαστάσεις προσλαμβάνει η ροή προσφύγων από τις αραβικές χώρες προς την Ελλάδα, όπου τώρα συναντώνται τα αποτελέσματα του «Ιμπεριαλισμού του Χάους και της Καταστροφής», που εφαρμόζουν Δύση και Ισραήλ στη Μέση Ανατολή, με τα αποτελέσματα των μεθόδων του «καπιταλισμού της καταστροφής» που εφαρμόζουν επί της Ελλάδος οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και θεσμοί, το ΔΝΤ και οι «Αγορές». 

Κωνσταντοπούλου: Πρόκληση από μια παραιτηθείσα κυβέρνηση 4 μνημονιακών νομοσχεδίων


Κωνσταντοπούλου: Πρόκληση από μια παραιτηθείσα κυβέρνηση 4 μνημονιακών νομοσχεδίων
Σκληρή απάντηση στην κυβερνητική εκπρόσωπο και το Μαξίμου δίνει η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κάνοντας λόγο για  πρόκληση από μια παραιτηθείσα κυβέρνηση τεσσάρων κατεπειγόντων μνημονιακών νομοσχεδίων. 
Αναλυτικά η ανακοίνωση της κ. Κωνσταντοπούλου:


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, επισκέφθηκε την 96 ΑΔΤΕ στην Χίο και στη συνέχεια συμμετείχε σε σύσκεψη για το μεταναστευτικό με τοπικούς φορείς στο Δημαρχείο Χίου. Επισκέφθηκε επίσης φυλάκια στο Φαρμακονήσι και την Καλόλιμνο. Ακολούθως επισκέφθηκε την 80 ΑΔΤΕ στην Κω και συμμετείχε σε σύσκεψη για το μεταναστευτικό με τοπικούς φορείς στο δημαρχείο της Κω.

Τι είναι το Δουβλίνο ΙΙ και γιατί δεν μπορεί η Ελλάδα να λύσει το μεταναστευτικό σε μια νύχτα !!


dublin
Μέσω του κανονισμού Δουβλίνο ΙΙ, η Ευρωπαϊκή Ένωση δείχνει έμπρακτα τη φιλόξενη διάθεσή της στους πρόσφυγες τρίτων χωρών, για τους οποίους έχει εκδώσει οδηγίες για άσυλο, αναθέτοντας ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ μόνο σε ΜΙΑ χώρα να τους δεχθεί και να τους στεγάσει. Την πρώτη χώρα υποδοχής, που δεν είναι άλλη από την Ελλάδα.

Ο κανονισμός Δουβλίνο ΙΙ (ή Κανονισμός 343/2003 ) είναι νομικό κείμενο που θεσπίστηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και καθορίζει τη χώρα η οποία θα είναι υπεύθυνη για να δώσει άσυλο στον αιτούντα πρόσφυγα. Σύμφωνα με τον Κανονισμό Δουβλίνο ΙΙ, ο μετανάστης δικαιούται να ζητήσει άσυλο στην ευρωπαϊκή χώρα στην οποία θα εισέλθει την πρώτη φορά. Μετανάστες οι οποίοι εισέρχονται στην Ελλάδα και κατόπιν μεταβαίνουν σε άλλη χώρα για να αιτηθούν άσυλο θα πρέπει, σύμφωνα με τον κανονισμό Δουβλίνο ΙΙ, να επιστρέφονται πίσω στην Ελλάδα.
Λόγω της κακής κατάστασης της εφαρμογής του ασύλου στην Ελλάδα ο κανονισμός αυτό το 2010-2011 βρισκόταν άτυπα σε επανεξέταση και προτάθηκε προσωρινή αναστολή για περίοδο έξι μηνών όταν κάποιο ενδιαφερόμενο μέλος «αντιμετωπίζει ιδιαίτερα επείγουσες καταστάσεις, οι οποίες επιβαρύνουν στο έπακρο τις ικανότητες υποδοχής».

Οι “κακοί” ήδη θέτουν σε κίνδυνο τις Chip-and-PIN κάρτες


σχόλιο ID-ont: Δείτε κι ένα ρεπορτάζ Καναδικού Καναλιού σχετικά την υποκλοπή, με τη χρήση κινητού τηλεφώνου, RFID Τραπεζικής Κάρτας: http://id-ont.blogspot.gr/2013/05/video-cbc-news-canada-smartphone-rfid.html

Οι Σκοπιανοί βάζουν εσπευσμένα συρματοπλέγματα στα σύνορα με Ελλάδα


Σύμφωνα με δημοσίευμα των Σκοπίων, η αστυνομία του νοτιοσλαβικού κράτους τοποθετεί εσπευσμένα μια σειρά συρματοπλέγματος στα σύνορα με την Ελλάδα, προκειμένου να  αποτραπεί η παράνομη είσοδος μεταναστών. Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάσταση είναι ήρεμη, αλλά σε αυτό συμβάλλει η ξαφνική καταιγίδα που πέφτει στην περιοχή της Γευγελής.

--


               

Ελλάδα και παράνομη μετανάστευση


Το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης σίγουρα δεν είναι μόνο Ελληνικού ενδιαφέροντος και ευθύνης, ούτε είναι αποκλειστική ευθύνη της Ελλάδος να...
frontex

Το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης σίγουρα δεν είναι μόνο Ελληνικού ενδιαφέροντος και ευθύνης, ούτε είναι αποκλειστική ευθύνη της Ελλάδος να δώσει μια λύση σε αυτό.
Όμως, είναι ζήτημα ρεαλισμού να διαπιστώσει κάποιος πώς η πρώτη χώρα που πρέπει να διαχειριστεί την κατάσταση για λογαριασμό της Ε.Ε. και για την ίδια, είναι η Ελλάδα.

Γιατί «φρενάρουν» οι εκλογικοί σχεδιασμοί της κυβέρνησης


Οι εκλογικοί σχεδιασμοί της κυβέρνησης (εάν ποτέ υπήρξαν πραγματικά) φρενάρουν μπροστά στην αντίδραση των Ευρωπαίων, που στέλνουν μηνύματα να ξεχάσει...

Οι εκλογικοί σχεδιασμοί της κυβέρνησης (εάν ποτέ υπήρξαν πραγματικά) φρενάρουν μπροστά στην αντίδραση των Ευρωπαίων, που στέλνουν μηνύματα να ξεχάσει τη συζήτηση για ελάφρυνση χρέους, εάν παγώσει τη μεταρρυθμιστική διαδικασία.

Σκάνδαλο μεγατόνων: 5 δισ. ευρώ σε «ευυπόληπτους» πολίτες, φορείς και ιδιοκτήτες ΜΜΕ με «όχημα» την ΑΤΕ


Πόρισμα «φωτιά» με τα «αμαρτωλά» δάνεια της Αγροτικής Τράπεζας την περίοδο 2000-2012, με ζημία για το δημόσιο 5 δισ. ευρώ...
ate_0

Πόρισμα «φωτιά» με τα «αμαρτωλά» δάνεια της Αγροτικής Τράπεζας την περίοδο 2000-2012, με ζημία για το δημόσιο 5 δισ. ευρώ, διαβιβάσθηκε στην Εισαγγελία Αθηνών από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Ενέργειες. Σύμφωνα με μαρτυρία στο ΑΜΠΕ αποδέκτες ήταν και ιδιοκτήτες ΜΜΕ. Για διαχρονικό και καλοσχεδιασμένο πολιτικό σκάνδαλο κάνει λόγο ο υπουργός Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Παναγιώτης Νικολούδης. «Ήδη έχουν γίνει δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων… Ήρθε η ώρα επιτέλους οι υπεύθυνοι να πληρώσουν τον εξανδραποδισμό των Ελλήνων» είπε ο Γ.Γ. για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Γιώργος Βασιλειάδης, μιλώντας στο «Κόκκινο» και τον Στάθη Σχινά.

Οι ισλαμιστές απαιτούν ξεχωριστό κράτος στην Νορβηγία – Συντόμως και στην Ελλάδα;


Οι μουσουλμάνοι της Νορβηγίας απαιτούν ξεχωριστό ισλαμικό κράτος και απειλούν με τρομοκρατικές ενέργειες εάν αυτή η απαίτησή τους δεν γίνει...
norway-islam__article

Οι μουσουλμάνοι της Νορβηγίας απαιτούν ξεχωριστό ισλαμικό κράτος και απειλούν με τρομοκρατικές ενέργειες εάν αυτή η απαίτησή τους δεν γίνει αποδεκτή. Η Νορβηγία ήδη έχει συμπληρώσει το στάδιο 3 της ισλαμοποίησης. Ακολούθως αναφέρονται τα 3 στάδια…
Στάδιο 1: Οι μουσουλμάνοι αποτελούν το 1-3% του πληθυσμού. Η συμπεριφορά τους απέναντι στην κοινωνία είναι κόσμια και απόμακρη.

ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΑΙΡΟ – ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΗ ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΝΑ ΑΠΟΦΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΔΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ, ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΔΕΝΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ


Ἀπόσπασμα ἀπὸ «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΣΠΙΘΑ», Φεβρουάριος 1960, αρ. φυλ. 224 Του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου ΑΞΙΟΝ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ...
Ἀπόσπασμα ἀπὸ «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΣΠΙΘΑ», Φεβρουάριος 1960, αρ. φυλ. 224
Του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου
ΑΞΙΟΝ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗ
Τώρα που ξεπουλοῦν τὴν πατρίδα, τὰ στρατόπεδα, τὰ λιμάνια, τὰ ἀεροδρόμια και τις βραχονησίδες και αὐτοὺς τοὺς Ἕλληνες στὰ σκλαβοπάζαρα τῶν ξένων εἶναι πολύ ἐπίκαιρο, για κάθε Ἕλληνα.

Κάρτες με «δώρα» και παγίδες


«Αλλά τώρα, όταν βλέπωμε ότι το πάνε εκεί…τα φέρνουν τα πράγματα ούτε να μπορείς να πουλάς, ούτε να αγοράζεις…θα καταργήσουν...
pistotikes

«Αλλά τώρα, όταν βλέπωμε ότι το πάνε εκεί…τα φέρνουν τα πράγματα ούτε να μπορείς να πουλάς, ούτε να αγοράζεις…θα καταργήσουν τα χρήματα…, όλα αυτά…ετοιμάζουν… (Όσιος Παϊσιος).
Το σχέδιο για συναλλαγές με πλαστικό χρήμα! Αφορολόγητο και εκπτώσεις ανάλογα με τη χρήση τους (και χωρίς τις αποδείξεις)

ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ Ο ΤΖΙΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ


Μείωση κατά 13,4% παρουσίασε ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) του μηνός Ιουνίου...
ximikh

Μείωση κατά 13,4% παρουσίασε ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) του μηνός Ιουνίου 2015, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο…
Δείκτη του Ιουνίου 2014, έναντι αύξησης 11,0% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2014 προς το 2013.

ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ-Οι ΛΑΘΡΟμετανάστες τώρα μπουκάρουν στα ελληνικά νησιά με ιστιοφόρα! (φωτο)

metans2

Τι άλλο θα δουν τα ματάκια μας

Ένα ακόμη περιστατικό το οποίο καταδεικνύει την εξωφρενική κατάσταση που επικρατεί στα νησιά του Α. Αιγαίου με τους λαθρομετανάστες είναι αυτό συνέβη σήμερα στην Κω όταν ιστιοφόρο άφησε σε πολυσύχναστη παραλία δεκάδες αλλοδαπούς.
Εξωφρενικό κυριότερα δε με την πλήρη παράδοση των συνόρων σε όσους απλά θέλουν να μπουν στη χώρα μια κατάσταση που πριν από μερικά χρόνια θα φάνταζε ως ταινία φαντασίας.
Και όμως σήμερα αποτελεί τη θλιβερή πραγματικότητα και όλα αυτά κάτω από κυβερνητικές εντολές, μια κυβέρνησης για την οποία εγείρονται σοβαρά ερωτήματα εάν τελικά αντιπροσωπεύει την Ελλάδα ή μια άλλη εχθρική προς αυτή χώρα.
Μέσα στο μεσημέρι και σε μικρή απόσταση από μια πολυσύχναστη παραλία του νησιού άφησε το μεσημέρι της Πέμπτης ένα ιστιοφόρο δεκάδες λαθρομετανάστες..
Το ακόμη πιο εξωφρενικό είναι πως το ιστιοφόρο έφτασε στο νησί στις 15.00 με τη συνοδεία σκαφών του Λιμενικού(!), τα οποία αντί να το αποτρέψουν να προσεγγίσει τα εθνικά χωρικά ύδατα αντίθετα το συνόδευσαν μέχρι τις ακτές!
Μετά από και αυτό η μάχη, η όποια “μάχη” εν τέλη, για Εθνική Κυριαρχία στα θαλάσσια σύνορα, αλλά και τα χερσαία φαίνεται να έχει χαθεί ανεπιστρεπτί.
Το σκάφος έδεσε στην περιοχή Ψαλίδι, λίγο έξω από Ammos Beach Bar, αφήνοντας στο νησί έναν μεγάλο αριθμό λαθρομεταναστών, την ώρα που η κατάσταση είναι «εκρηκτική» και ενώ τα επεισόδια έξω από το Αστυνομικό Τμήμα της Κω έχουν γίνει πλέον καθημερινό φαινόμενο.
metanas1metans2metans3

Aπάντηση Λαφαζάνη στον Τσίπρα: Πάμε άμεσα σε κόμμα για την ακύρωση των μνημονίων. Σηκώνουμε ψηλά τη σημαία”-Ραγδαίες εξελίξεις. Πάνε για 7%;

Lafazanis

H AΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΣΙΠΡΑ
«Ο Αλέξης Τσίπρας με το διάγγελμα του εμφάνισε ένα άλλο μνημονιακό πρόσωπο σε πλήρη και ριζική αντίθεση με τις μέχρι τώρα δεσμεύσεις και τους αγώνες του ΣΥΡΙΖΑ.
Η πρώτη και κύρια υπόσχεση του Αλέξη Τσίπρα ήταν η τήρηση , μαζί με τα παλιά μνημόνια και του νέου τρίτου μνημονίου της σκληρής λιτότητας και της σκληρής υποτέλειας της χώρας, το οποίο ο ίδιος συμφώνησε ερήμην του λαού και ερήμην του ΣΥΡΙΖΑ, των μελών και των στελεχών του.
Οι εκλογές εξπρές που αποφάσισε ο Αλέξης Τσίπρας γίνονται για να βάλει ταφόπετρα στο περήφανο «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος. Για να βάλει ταφόπετρα στους αντιμνημονιακούς αγώνες και τις αντιμνημονιακές προσδοκίες του λαού. Οι εκλογές εξπρές γίνονται Αυγουστιάτικα όχι μόνο για να πεταχτούν στα σκουπίδια οι αντιμνημονιακές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για να ζητηθεί από τον ελληνικό λαό να βάλει θηλιά στο λαιμό του και να εγκρίνει ένα νέο μνημόνιο, ψηφίζοντας τις εξαγγελίες Τσίπρα ή τη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ ή το ΠΟΤΑΜΙ που συνιστούν τα κόμματα της νέας μνημονιακής συναίνεσης.
Η Αριστερή Πλατφόρμα πιστή στις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, συνεπής στο «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού, σηκώνει σήμερα ψηλά τη σημαία του αγώνα για τη διέξοδο από την κρίση, την παραγωγική ανασυγκρότηση και πρόοδο της χώρας.
Η Αριστερή Πλατφόρμα θα συμβάλλει άμεσα στη συγκρότηση ενός πλατιού, αντιμνημονιακού, προοδευτικού, δημοκρατικού μετώπου που θα κατέλθει αποφασιστικά στις εκλογές για να επιβάλλει την ακύρωση όλων των μνημονίων. Να προωθήσει τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Να υπερασπίσει το αγωνιστικό «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα. Να ακυρώσει τη λιτότητα σε μισθούς και συντάξεις και κοινωνικές δαπάνες. Να σταματήσει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και της Ελλάδας. Να βάλει τη χώρα σε ένα καινούργιο δρόμο εθνικής ανεξαρτησίας, κυριαρχίας, διεξόδου, ανόρθωσης και νέας προοδευτικής πορείας».

«Οι Καλοί, οι Κακοί και οι Άχρηστοι» του @I_Raskolnick


Alexandros-Raskolnick

by Alexandros Raskolnick

Ας μην ξεχνάμε, ότι οι διαθέσεις των (συν)εταίρων φάνηκαν πολύ νωρίς και μάλιστα… θεσμικά, όταν μετά τις εκλογές τουΙανουαρίου, τέσσερις μέρες μετά τον σχηματισμό της κυβέρνησης, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ομολόγησε με θράσος, την παραίνεσή του στον Έλληνα Πρωθυπουργό, λέγοντας ότι θα ήταν προτιμότερη μία συμμαχία με το Ποτάμι πάρα με τους Ανεξάρτητους Έλληνες….


 

 

Στο ίδιο μοτίβο, λίγες εβδομάδες αργότερα, στις 5 Απριλίου οι “καλά πληροφορημένοι” “Financial Times” έγραφαν: “Πολλοί αξιωματούχοι των Βρυξελλών -και αρκετοί υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης- πιέζουν παρασκηνιακά τον πρωθυπουργό να πετάξει έξω από την κυβέρνηση την Άκρα Αριστερά του Συ.Ριζ.Α για να υπογραφεί μια συμφωνία. (…) Το σχέδιο είναι να σχηματίσει ο Τσίπρας μια νέα κυβέρνηση συνασπισμού με το Ποτάμι και το Πα.Σο.Κ (…)”.

 

Η όλη επιχείρηση διάσπασης του κυβερνητικού επιτελείου σε “καλούς” και “κακούς” ήταν -ή τουλάχιστον θα έπρεπε να είναι, αναμενόμενη. 

 

Το κλίμα όμως, που ήταν από την αρχή στραβό, το έφαγε κι ο γάιδαρος, γιατί αν θέλομε να σοβαρευτούμε, οι (συν)εταίροι μας, μπορούν να λένε ό,τι θέλουνε κι εμείς μπορούμε από τη μεριά μας να ισχυριζόμαστε ευλόγως ότι στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο, έχει εγκαθιδρυθεί μια εξουσία εκδικητική και αντιδημοκρατική, αλλά με τα λόγια δεν προχωράει κανείς και τίποτα.

 

Το «όχι» που έγινε «ναι» κινδυνεύει τώρα να γίνει ακόμα χειρότερο, ακριβώς όπως το ήθελαν οι (συν)εταίροι μας από την αρχή, τελικά. 

 

Των (συν)εταίρων το γινάτι θα γίνει, αν γίνουν εκλογές που θα εξαφανίσουν εκλογικά τους Ανεξέλ και θα αποδυναμώσουν, έστω και λίγο, τον λεγόμενο «προεδρικό» Συ.Ριζ.Α. 

 

Με τις ποταμίσιες όχεντρες που φυλάνε τη φωλιά του εθνικού μας εργολάβου και τους υπόλοιπους που καταχράστηκαν την εξουσία που τους εκχωρούσαμε σαράντα-τόσα, χρόνια, λογαριάζουν κάποιοι ότι θα συνεργαστούν για να κυβερνήσουν? 

Λογαριάζουν χωρίς τον αγανακτισμένο ξενοδόχο, έτσι που έχει γίνει το ξενοδοχείο του μαντάρα!

 

Χώρια οι τόσοι και τόσοι απελπισμένοι που θα σιχαθούν τον εαυτό τους, αν πάνε, ετούτη τη φορά, μέχρι την κάλπη…

Εκλογές τώρα που κύλησαν και χάθηκαν οι 200 πρώτες μέρες της κυβέρνησης άσκοπα και μη μου πεις τώρα ότι φταίνε και γι’ αυτό οι (συν)εταίροι μας. Παρά τις τρικλοποδιές, που θα έπρεπε να είναι κι αυτές αναμενόμενες, αυτοί τη δουλειά τους κάνουν και το βασικό μας ερώτημα παραμένει πάντα το ίδιο και το αυτό: τι κάνουμε εμείς οι ίδιοι, για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά μας.

 

Το νόμισμα, σου λέει ο άλλος… Ας το λήξουμε επιτέλους αυτό το θέμα με ένα δημοψήφισμα, τώρα που πήραμε το κολάι και με τα δημοψηφίσματα: ευρώ θέλουμε ή δραχμή? Οι δημοσ(κ)κόποι λένε ότι θέλομε ευρώ. Όχι, φωνάζουν οι άλλοι από απέναντι, ψέμματα λένε οι δημοσκόποι! Ας απαντήσουμε, λοιπόν και σ’ αυτό το ξεκάθαρο ερώτημα, για να τελειώνουμε! 

 

Να σκύψουμε μετά απερίσπαστοι το κεφάλι και να κουβεντιάσουμε, κάνοντας και τη δουλειά του μυρμηγκιού που ποτέ δεν ξεκινάει… 

 

Εν τω μεταξύ όμως, μέχρι να συνειδητοποιήσουμε τα βασικά, προέχει η ομόνοια και οι «αναμάρτητοι» πρέπει να αναλάβουν κι αυτοί τις ευθύνες τους, διότι όλοι μαζί κυβερνούσαν τόσους μήνες και ο Λαφαζάνοφ, μπαινόβγαινε τακτικότατα στο Μέγαρο Μαξίμου όλον τον προηγούμενον καιρό… Όλοι ήξεραν! Όλοι γνώριζαν για το προμελετημένο έγκλημα κι αφού όλοι μαζί τα έκαναν χειρότερα κι από τα μούρα τους, τώρα ας σκύψουν τα κεφάλια και ας βάλουν πλάτη. Διότι δεν πείθεται εύκολα ο μέσος Έλληνας από το πρόταγμα “Πάμε στη δραχμή και μετά, βλέποντας και κάνοντας”.

 

Στο εξωτερικό μέτωπο, ορθώς πρέπει να πάρει το βάρος των ευθυνών του και ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για το ελληνικό ζήτημα, όπως ζήτησε η κυβέρνηση, αλλά κανείς δεν φαίνεται να καταλαβαίνει τις αιτιάσεις της Προέδρου της Βουλής. 

Έτσι οι εργασίες της επιτροπής ελέγχου του χρέους έχουν ατονήσει κι ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδα, ακόμα δεν έχει κληθεί να καταθέσειγια τη Siemens, και να που θα είχαμε μ’έναν σμπάρο δυο τρυγόνια… Αλλά που… 

 

Ακούω κάποιους που λένε ότι το παράνομο του χρέους είναι έωλο και ότι η σταυροφορία για τον έλεγχό του, είναι γύμνασμα φαντασιακού περιεχομένου. Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα, γιατί δεν υπάρχει μόνον ο έλεγχος των πηγών, αλλά και των χρήσεων αυτών των δάνειων κεφαλαίων. Να δούμε επιτέλους βρε αδερφέ, όλοι μαζί τα φάγαμε, κατά που μας λέγανε ή μήπως κάποιοι έφαγαν περισσότερο? Μήπως μερικοί έφαγαν μέχρι σκασμού, τον περίδρομο? 

 

Ούτε έχομε κάνει και τίποτα ουσιαστικό μέχρι σήμερα για τα έργα και τις ημέρες της πενταετούς και οικτρά αποτυχημένης πτωχευτικής διαδικασίας: δείχνομε να ξεχνάμε ότι δεν υπάρχει μόνο το χρέος που μας κάνει τον βίο, αβίωτο. Υπάρχουν και οι συνθήκες που έχουν παραβιαστεί, υπάρχουν και οι ληστρικοί χειρισμοί, όπως εκείνο το περίφημο το κούρεμα, το P.S.I. Τάφου σιωπή κι επ’ αυτού κι ας έχει γίνει εντελώς ξεκάθαρο πια και ας έχει διατυμπανιστεί σε όλους τους τόνους, ότι η ελληνική “διάσωση” ήταν ένα σχέδιο κατά του ελληνικού δημόσιου συμφέροντος και υπέρ της σωτηρίας ιδιωτικών ευρωπαϊκών τραπεζών. 

 

Αυτά κι άλλα πολλά, είναι ζητήματα που έπρεπε να συζητούνται τώρα, εντός κι όχι εκτός των “θεσμών”. 

Θεσμοί δεν είναι μόνο αυτοί της Τρόικας που φύτρωσε στις πλάτες μας κι έβγαλε και τέταρτο βλαστάρι. Υπάρχουν κι άλλοι θεσμοί… Οι θεσμοί της ευρωπαϊκής δικαιοσύνης που έχουν νόμους να διαφυλάξουν! Κανόνες, που δεν επιτρέπουν να κόβει την ίδια τη σάρκα του ο υπόχρεος δανειολήπτης για να εξοφλήσει τα χρέη του. 
Κανείς δεν φαίνεται να θέλει να καταλάβει ότι δεν υπάρχει αυτή η πατσαβούρα η “ΤΙΝΑ” παρά μόνο στη νοσηρή φαντασία μας κι ότι πρέπει καμιά φορά να συνέλθουμε κι εμείς, και χωρίς τσαμπουκάδες και επαναστατικούς δεκάρικους, να διεκδικήσουμε την αναψηλάφηση του ζητήματος της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα…

 

Ούτε, όμως, μπορούμε να περιμένουμε νέα δανεικά κι αυτό είναι ένα γεγονός ανεξάρτητο από το νόμισμα που θα διαλέξουμε… Εμείς, όμως, 200 μέρες τώρα γενικολογούμε μεγαλόστομα και μετά, μόνο κομματοσκυλοκαυγάδες παρακολουθούμε όταν δεν συμμετέχουμε κι οι ίδιοι σ’ αυτόυς, μαζί με μπόλικη αερολογία, ένθεν κακείθεν

 

Κουβέντα δεν γίνεται και “κιχ” δεν ακούγεται για την παραγωγική ανασυγκρότηση, έστω ξεκινώντας από τα βασικά, που λέγαμε συντρόφισσα…

 

Ακούς εκεί εκλογές, όταν οι τσιμινιέρες της οικονομίας έχουν «παγώσει» και το κράτος πλέει σε αχαρτογράφητα νερά, έρμαιο της προχειρότητας…

 

Δουλειά, βρε, και λίγη σοβαρότητα επιτέλους!

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΑΚΟΜΑ Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ! ΣΤΟΝ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ ΠΑΕΙ Ο ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ! ISKRA: Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ «ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ» ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: «ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΜΑΣ»

big-ekloges

Χωρίς να αναφέρει ημερομηνία, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την παραίτηση της Κυβέρνησης και την προσφυγή στις κάλπες.
«Ένας κύκλος έκλεισε. Αποφάσισα την παραίτηση της κυβέρνησης» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.Θα ζητήσω την ψήφο του ελληνικού λαού για να ξεδιπλώσω όλες τις πτυχές του προγράμματος. Πιο έμπειροι, πιο έτοιμοι. Σας διαβεβαιώνω ότι δεν πρόκειται να παραδώσω την ασπίδα των ιδεών σε κανέναν και σας καλώ να δώσουμε την δύσκολη μάχη να ξαναστήσουμε την πατρίδα όρθια» ανέφερε χαρακτηριστικά!
Τα ραντεβού!
Διερευνητική εντολή για τη διακρίβωση της δυνατότητας σχηματισμού κυβέρνησης θα παρέχει στις 10 το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στον πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελο Μεϊμαράκη.
Ο κ. Μεϊμαράκης, όπως προανήγγειλε χθες στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε θα εξαντλήσει το τριήμερο περιθώριο της διερευνητικής εντολής και θα έχει συναντήσεις αρχικά με τους επικεφαλής του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ, Σταύρο Θεοδωράκη και Φώφη  Γεννηματά αλλά και ακολούθως με αυτούς των άλλων πολιτικών κομμάτων, με την επιφύλαξη για συνάντηση με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο και τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Ν.Μιχαλολιάκο!
Έρχεται η ώρα της…
Δριμύτατη επίθεση εξαπέλυσε η Χρυσή Αυγή:
Αφού έλαβε το πράσινο φως του Βερολίνου και έχοντας ολοκληρώσει τη βρώμικη δουλειά της ψήφισης του τρίτου Μνημονίου, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την απόφασή του για παραίτηση της κυβέρνησης και πρόωρες εκλογές.
Η συνταγματική διαδικασία προβλέπει διερευνητικές εντολές από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προς τα τρία πρώτα κόμματα. Τούτο σημαίνει ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας, ο Αρχηγός της τρίτης πολιτικής δύναμης, του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, αναμένεται να λάβει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την τρίτη -κατά σειρά- διερευνητική εντολή.
Η ταφόπλακα
Να βάλει ταφόπετρα στον αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ και να εξαφανίσει την Αριστερή Πλατφόρμα. Αυτός εκτιμά ότι ήταν ο στόχος του διαγγέλματος του Αλέξη Τσίπρα, το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Κουβελάκης, με ανάρτησή του στην Ιskra.gr
Παράλληλα, ξεκαθαρίζει ότι « Αλέξης Τσίπρας μπορεί να ξεφορτωθεί τον «παλιό» αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ και να φτιάξει ένα νέο δικό του μόρφωμα. Δεν μπορεί, όμως, να ξεφορτωθεί την «Αριστερή Πλατφόρμα».

«Το σχέδιο Σόιμπλε» του Πέτρου Αργυρίου


Το μαφίοζικο παρελθόν του Σοιμπλε Schäuble als Don Corleone #Schaeuble #Grexit #Varoufakis

agriazwa

Όταν κάποιος αρέσκεται να εκφέρει άποψη για το σχέδιο της Γερμανίας, θα πρέπει να έχει κατά νου το γερμανικό μοντέλο οικονομίας.

Προφανώς και η γερμανική οικονομία είναι βαρύτατα εξαγωγική οπότε και επιδιώκει να διαμορφώνει συνθήκες που ευνοούν αυτό ακριβώς: Τις εξαγωγές της.

Ας παραμετροποιήσουμε τις συνθήκες εκείνες που επηρεάζουν τις γερμανικές εξαγωγές:

Α) Η αναδιανομή του πλούτου προς τα πάνω: Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που επιτρέπουν στο μεγάλο κεφάλαιο να οργιάζει με την παράλληλη αποδόμηση του κράτους πρόνοιας σε πολλές χώρες έχουν περιορίσει την καταναλωτική ισχύ των μαζών στο δυτικό κόσμο. Οι πολύ πλούσιοι γίνονται ακόμη πλουσιότεροι, κάποιοι πλούσιοι πολύ πλούσιοι και κάποιοι άλλοι μεσαίοι, όλο και περισσότερο μεσαίοι γίνονται φτωχοί και όλοι και περισσότερο φτωχοί άποροι. Η φοβερή άνθηση του εμπορίου των ειδών υπερπολυτελείας δεν μπορεί να αναπληρώσει την γενική απώλεια της καταναλωτικής ισχύος των πληθυσμών.

Αυτή είναι η δικαστικός που θα γίνει η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ελλάδας -Όλο το βιογραφικό της (φωτο)

ÓÕÍ. ÔÕÐÏÕ ÔÙÍ ÐÑÏÅÄÑÙÍ ÔÙÍ ÄÉÊÁÓÔÉÊÙÍ ÅÍÙÓÅÙÍ / ÈÁÍÏÕ(EUROKINISSI/ÓÕÍÅÑÃÁÔÇÓ)

Δείτε το προφίλ της

Ποια είναι η κυρία Θάνου
Η Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου, ανέλαβε την προεδρία του Αρείου Πάγου πριν από λίγο καιρό, την 1η Ιουλίου, μετά τη λήξη της θητείας του προκατόχου της Αθανάσιου Κουτρουμάνου λόγω συνταξιοδότησης. Αποτέλεσε πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου στο υπουργικό συμβούλιο που έγινε στις 28 Ιουνίου, λίγες ημέρες πριν το Δημοψήφισμα.Μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων της ως Προέδρου του Αρείου Πάγου η κυρία Θάνου ήταν αντιπρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου και πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.
thanou1
Παράλληλα, η κυρία Θάνου είναι πρόεδρος του Εκλογοδικείου, καθώς είναι η αρχαιότερη εκ των τριών αντιπροέδρων των τριών ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας (Συμβουλίου της Επικρατείας, Αρείου Πάγου και Ελεγκτικού Συνεδρίου). Το Εκλογοδικείο εξετάζει ενστάσεις κατά του κύρους των βουλευτικών εκλογών, των ευρωεκλογών και των δημοψηφισμάτων.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...