Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2015

ΤΟ ΗΘΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣΑΘΗΝΑ 25-8-2015.

Τα θεμέλια επάνω στα οποία στηρίζεται ένα Έθνος είναι πρωτίστως πνευματικής υπόστασης. Είναι οι παρακαταθήκες των αξιών και τα εφόδια ζωής που μάς παραδίδουν οι πρόγονοί μας και η κοινωνική εμπειρία. Η ορθή αντίληψη πως τα γερά έθνη δεν λαμβάνουν τις αποφάσεις τους με γνώμονα χρήματα και υλικά αγαθά, αλλά τον στιβαρό χαρακτήρα που σμιλεύει το συλλογικό Ήθος τής Φυλής. Η απόφαση να παραμείνουμε το αντρειωμένο και φιλόπονο Γένος των Ελλήνων που χτίζει ναούς και πολιτισμούς.

Ο χαρακτήρας τού Έλληνα σμιλεύεται από τον σεβασμό στο Θεό, την φύση του και την ελληνική οικογένεια. Στην αρετή τής εντιμότητας και τού ηρωικού στοιχείου. Εκεί θα βρεις τον Αληθινό Έλληνα. Στην θαλπωρή των δικών του ανθρώπων και στην αυτοθυσία που επιδεικνύει προκειμένου να μείνει ανέγγιχτο από βαρβάρου πόδι το άβατο τής Φυλής. Στα πνευματικά αγαθά τής προσήλωσης και τής Τιμής, στην συλλογική εργασία τής ομοαίματης κοινότητος για να προκόψει και να διαιωνιστεί αυτούσιος ο Ελληνισμός μας.

Η δύναμη τού σώματος άρχεται από το αλύγιστο σθένος τής ψυχής. Η ορμέμφυτη θέληση τής πίστης, η προγύμναση τής ψυχής, η βαθιά γνώση τής εθνικής συνείδησης είναι που χαρακτηρίζει το γερό έθνος. Δεν είναι τα πλήθη μήτε τα πλούτη. Είναι η υπέρβαση των προκλήσεων, συχνά ακόμη και η υπέρβαση των φυσικών και ανθρωπίνων ορίων, αυτή η σιδηρά θέληση να συντρίψουμε αλαζονεία, τυχοδιωκτισμό και προδοσία.

Να γίνουμε εμείς οι κυρίαρχοι τής ζωής μας και οι πρώτοι της οικουμένης. Να μείνουμε στο πεδίο της μάχης ακόμη κι αν είναι λίγες οι πιθανότητες τής νίκης. Ιερά τιμήσω τα πάτρια, μόνος και μετά πολλών. Πολλές φορές πρέπει να προηγηθούν οι Θερμοπύλες προκειμένου να φτάσουμε στις Πλαταιές. Και φυσικά πάντοτε προηγείται η σταύρωση τής ανάστασης. Όμως η Αλήθεια, το Δίκαιο και η Μεγαλοσύνη τής Φυλής, η Πίστη στο Ήθος τού Έθνους που μάς παρέδωσαν Θεός και Ήρωες, αυτό το Ήθος είναι που εξασφαλίζει την βιωσιμότητα τού Έλληνα Άνθρωπου.

Δεν είναι ρητορική και μόνον η αναφορά στο ζητούμενο να μείνουμε πάνω απ’ όλα Έλληνες. Είναι ζήτημα κοινωνικής δομής και ανθρώπινης ψυχοσύνθεσης. Έχει να κάνει με την ιδιοπροσωπία τής Φυλής. Κι ακόμη έχει να κάνει με την βιοθεωρία και την κοσμοθεωρία τής Εθνικής μας Κοινότητας. Με το αίσθημα τής δημιουργικότητας και τής ελευθερίας που διακατέχει την Κοινότητα. Και ακόμη ο συγχρονισμός των Δυνάμεων τού Έθνους καθοδηγείται από τις κοινές ανάγκες και φιλοδοξίες που έχει αναπτύξει αυτό ως δεσμό ανάμεσα στους ανθρώπους του.

Το Έθνος ομοιάζει με μια τεράστια αλυσίδα από κρίκους που στηρίζεται η μεν ύπαρξή της στο σφιχτό δέσιμο των κρίκων αναμεταξύ τους, η δε εξάπλωσή της στην προσθήκη ίδιας ποιότητας νέων κρίκων. Μια ατελείωτη αλυσίδα από αίματα και ατσάλινα σώματα και ορμή κατακτητική να πλημμυρίσει με την καταλυτική παρουσία της την ιερή πατρίδα και όσα τής ανήκουν και ακόμη περισσότερα. Αυτό είναι το Ελληνικό Έθνος. Φιλοσοφία ζωής και πολεμική αντάρα μαζί. Με τα μέλη τής Φυλετικής Αλυσίδας ενωμένα σαν ένα Σώμα να στηρίζουν το ένα την ακεραιότητα τού άλλου.

Εντιμότητα, αλληλεγγύη, αυτοπεποίθηση, πίστη εν τέλει στην ελληνικότητα, στον ίδιο τον ανθρώπινο παράγοντα τής Φυλής. Ιδού ποια είναι η πρώτη και καθοριστικής σημασίας νίκη τού Έθνους. Η χαρά τού συντρόφου, χαρά όλης τής Εθνικής Κοινότητος. Η λύπη του, λύπη συλλογική. Η αντιμετώπιση τού προβλήματος σκοπός τού Εθνικού Κράτους που θα το οδηγήσει στην θωράκιση από ευτελισμούς και κινδύνους. Και η ενότητα των Ελλήνων αποκλειστικά κάτω από τα λάβαρα τού Ανίκητου Ελληνισμού είναι το διαβατήριο για να γίνουμε ξανά το έθνος των πολιτισμών.

Δεν είναι το χρήμα που μάς κλέψανε το πρωτεύον. Αυτά που μάς κλέψανε είναι η ζέση στην καρδιά, το ατσάλι στην ψυχή και η φύση τής Φυλής μας που την εξόρισαν τα ανδρείκελα τού ψευτοπεριούσιου νεοταξισμού ακόμη και από τα σχολικά βιβλία. Η βεβαιότητα πως και για ένα μικρό λιθαράκι ελληνικής γης θα σηκώσουμε πολεμική θύελλα. Η πεποίθηση πως τα χρέη του ο Έλλην τα εξοφλεί προς την Ράτσα του και πως βαδίζει με το κεφάλι ορθό, κοιτώντας στα μάτια τον Πατέρα Θεό. Αυτός είναι ο Ελληνισμός μας κι αυτόν ανακτούμε άμεσα.

Είναι ακόμη η εξάπλωση τής Φυλής μας μέσα από τις καθάρια ελληνικές οικογένειες και τα ελληνόπουλα που για κείνα δίδουμε πάσα πνοή για να πλημμυρίσουν την εθνική μας επικράτεια. Η Ορθόδοξη Αλήθεια και το Εθνικό Φρόνημα που χαράζουν δρόμους και εξαπλώνουν την Φυλή μας όχι με γνώμονα κάποιο πολιτικό κόστος και κάποια ψεύτικη ειρήνευση, αλλά την εξίσωση τής ιστορικής δικαιοσύνης και των εθνικών δικαίων. Είναι η Αντρειά τού Έλληνα Πολεμιστή, τού ανήσυχου οδοιπόρου τής ζωής που αναζητά πλέριο πεδίο να απλωθεί και να ευημερήσει ο Οικουμενικός Ελληνισμός του.

Στο Ήθος λοιπόν βρίσκεται ο πλούτος τού Ελληνικού Έθνους. Στην δίκαιη και απαιτητική κοινωνία που φροντίζει τα παιδιά τής Ελληνικής Φυλής. Στον θρίαμβο τής πίστης και της φιλοπατρίας που δεν αφήνουν χώρο στην απιστία και στην βαρβαρότητα. Στην ψυχική σύνδεση και την προσήλωση τού Έλληνα προς την Εθνική Κοινότητα. Στον Εθνικοκοινωνισμό που φέρνει ταχιά το χρυσό ξημέρωμα τού Τρανού Ελληνισμού.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

ΒΟΜΒΑ!!ΑΝ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΕΙΧΕ «ΚΑΤΕΒΕΙ » ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΘΑ ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΣΤΟ…ΣΤΑΥΡΟ, ΚΑΙ Ο ΑΛΛΑΧ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ!!

tourkoskolimvitis

Τελικά πολύ κακό για το τίποτα και το μόνο που κάναμε με τις αναφορές αναδημοσιεύοντας Τούρκικες Ιστοσελίδες ήταν να ανεβάσουμε τις μετοχές των Τούρκων πολιτικών που στοχεύουν σε εθνικιστικές κορώνες εκ του ασφαλούς !

ΠΑΝΙΚΟΣ για τον Τσίπρα!! Δημοσκόπηση ΒΟΜΒΑ! Γκρεμοτσακίζονται τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ !!!

dimoskopisi

Θα ακούσουμε πολλά αυτές τις μέρες… Εδώ στο makeleio.gr  θα διαβάζουμε μόνο αυτά που οι συντάκτες μας, τα έχουν διασταυρώσει όχι μόνο μια, αλλά δυο φορές..
Πάμε στο σημερινό μας ρεπορτάζ
ΠΑΓΩΜΑΡΑ στο Μαξίμου!
Τα έχει χαμένα το Αλέξης καθώς στο 21% με πτωτική τάση είναι ο  ΣΥΡΙΖΑ .
Σοκ έχουν προκαλέσει τα ευρήματα κρυφών δημοσκοπήσεων στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ο Αλέξης Τσίπρας με αμηχανία βλέπει την εκλογική επιρροή του να συρρικνώνεται σε επικίνδυνα επίπεδα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ μετριέται κοντά στο 21,5% με πτωτική τάση.
Αντίθετα, το νέο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, «Λαϊκή Ενότητα» φαίνεται να εισπράττει μεγάλο μέρος των αντιμνημονιακών ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Επίσης μεγάλη άνοδο έχουν και τα ποσοστά της Χρυσής Αuγης τα οποία με τα έως τώρα δεδομένα φτάσουν σε διψήφιο ποσοστό!

ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΚΛΑΙΣ; ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ…ΤΟ ΦΥΤΙΛΙ ΑΝΑΨΕ!! ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΤΟΝ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΤΗ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΜΠΛΟΚΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΥΡΑ.

hellas

ΠΑΝΑΓΙΑ μας γιατί κλαίς;
Το φυτίλι μπορεί να καταλήγει στον γεωπολιτικό δυναμίτη της γειτονιάς μας που λέγεται εμπλοκή με τους γείτονες και με πραγματικά πυρά.
Ποιοι ήθελαν εκλογές στην Ελλάδα τόσο γρήγορα;
Μα φυσικά οι εταίροι – δανειστές και μάλιστα για πρώτη φορά δεν τις ξορκίζουν αλλά τις επιθυμούν διακαώς… όπως λένε για να μας ¨τα πάρουν σίγουρα¨.
Αυτοί λοιπόν επιμένουν ότι θα μας ¨ρουφήξουν το αίμα¨ και ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ που γιορτάζει… τους το φωνάζει εδώ και 250 χρόνια ότι ¨δεν θα προλάβουν να πάρουν το δυσβάστακτο χρέος που μας επέβαλλαν¨.

Στην “γκιλοτίνα” των μειώσεων ο Έλληνας συνταξιούχος!

stous-dromous-vgikan-kai-oi-syntaxiouchoi

Πόσο πιο χαμηλά θα πάει;;;;

Και η ώρα του μνημονίου έφτασε!!! Μπορεί να ακούγεται σαν ταινία, αλλά η αλήθεια είναι πως από τις επόμενες ημέρες, δηλαδή από τις αρχές Σεπτεμβρίου, η «λαίλαπα» των μειώσεων και τα «πέναλτί» σε περιπτώσεις πρόωρων αποχωρήσεων είναι μπροστά μας και φυσικά βαθιά στην τσέπη μας!!! Και αν για τους νεαρότερους σε ηλικία, το ενδεχόμενο να βρουν μια δεύτερη δουλεία ( λέμε τώρα!!), λόγω της όρεξης που έχουν και των δυνάμεων τους, είναι πιθανό, τι να πουν οι ηλικιωμένοι Έλληνες συνταξιούχοι που θα δουν πορτοφόλια να αδειάζουν;
Εκτός από ότι αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων πια, προβλέπεται από το μνημόνιο και μεγαλύτερο «πέναλτι» (ποινή) για όσους αποχωρούν πρόωρα από την εργασία τους, ενώ από τη σύνταξη του Σεπτεμβρίου θα υπάρξει μεγαλύτερη εισφορά για υγειονομική περίθαλψη, τόσο στην κύρια, όσο και την επικουρική σύνταξη. Διπλό δηλαδή «χαράτσι» στην επιβαρημένη τρίτη ηλικία…
Πέραν όμως από τις μειώσεις και τις ποινές στους συνταξιούχους ( είναι δυνατόν να μιλάμε για ποινή σε κάποιον που έχει δουλέψει σε όλη τη ζωή τους και περιμένει πως και πως να ξεκουραστεί στα γεράματα;;), τους επόμενους μήνες θα αποφασιστεί και το ζήτημα της «ρήτρας μηδενικού ελλείμματος» και εκεί έχουν να κλάψουν πολλοί…
Οι αλλαγές είναι εξής:
1. Αυξάνεται η ποινή σε όσους βγουν πρόωρα στη σύνταξη
Η έξτρα περικοπή θα είναι 10% και θα διαρκεί μέχρι να φτάσει ο ασφαλισμένος το όριο της πλήρους συνταξιοδότησης. Θα προστίθεται ένα επιπλέον 10%, με αποτέλεσμα συνολική η μείωση για όποιον αποχωρεί πέντε έτη νωρίτερα να είναι 40%. Στους δημοσίους υπαλλήλους που κατοχύρωσαν το δικαίωμα τους μέχρι το τέλος του 2010 θα είναι 32,5%.
2. Οι συντάξεις θα υπολογίζονται με μικτό τρόπο 
Το τμήμα της σύνταξης του υπαλλήλου που αντιστοιχεί στον χρόνο ασφάλισης έως τις 31 Δεκεμβρίου 2010 υπολογίζεται ως έχει. Το τμήμα της σύνταξης τώρα που αντιστοιχεί στον χρόνο ασφάλιση από 1ης Ιανουαρίου 2011 έως την ημερομηνία εξόδου υπολογίζεται με τους νέους συντελεστές των νόμων 3863 και 3865/2010. Το σημαντικό είναι πως οι εν ασφαλισμένοι της κατηγορίας αυτής, δικαιούνται τμήμα της Βασικής Σύνταξης. Από το άθροισμα αυτών των ποσών, δηλαδή της προ Δεκεμβρίου 2010 και των νέων διατάξεων θα προκύψει το τελικό ποσό που θα λάβει ο συνταξιούχος. Στο σημείο αυτό να τονίσουμε πως οι αλλαγές ισχύουν αναδρομικά και περιλαμβάνουν και τους συνταξιούχους μετά την 1η Ιανουαρίου 2015.
3. Συνταξιούχοι λίγων ενσήμων και συνταξιούχοι διαδοχικής ασφάλισης
Σύμφωνα με εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Ασφάλισης, το νέο κατώτατο όριο που θα χρησιμοποιείται για τους υπολογισμούς της σύνταξης για τον χρόνο από 1η Ιανουαρίου 2011 και μετά θα είναι στα 392 ευρώ (σήμερα λαμβάνουν 486 ευρώ ). Άρα με το νέο μνημόνιο, ένας συνταξιούχος, αφενός θα βγαίνει στη σύνταξη στα 67 και αφενός θα παίρνει και 90 € περίπου λιγότερα!!! Το θλιβερό του συγκεκριμένου μέτρου που ανεβάζει κυριολεκτικά το «αίμα στο κεφάλι» είναι το γεγονός πως το μέτρο αυτό αφορά ιδιαίτερα τις μητέρες ανηλίκων που έφευγαν από το ΙΚΑ με μειωμένη σύνταξη, καθώς από τα 600 ευρώ που λαμβάνουν θα περιοριστούν στα 320 με 340 ευρώ.
4. Δημόσιοι υπάλληλοι
Και για φέτος ο υπολογισμός της σύνταξης των δημοσίων υπαλλήλων θα γίνεται με τις συντάξιμες αποδοχές που είχαν τον Οκτώβριο του 2011. Αυτό είναι αρκετά σημαντικό, καθώς ακόμη αν ο υπάλληλος του δημοσίου έχει λάβει μισθολογική αύξηση, αυτό θα είναι άχρηστο στον υπολογισμό της σύνταξης του.
5. Υγειονομική περίθαλψη
Οι κρατήσεις στις συντάξεις που πάνε στην υγειονομική περίθαλψη, θα πάνε στο 6% στην κύρια σύνταξη και στο 6% στην επικουρική σύνταξη. Την ίδια στιγμή, επειδή το μέτρο έχει αναδρομική ισχύ, το ποσό που θα πρέπει να παρακρατηθεί θα μοιραστεί σε τρεις ισόποσες δόσεις.

Πνίγεται η οικονομία λόγο εκλογών

oikonomia
Με τις κάλπες σε απόσταση αναπνοής και με τις διεθνείς πιέσεις να είναι εμφανείς, η ελληνική οικονομία έχει ήδη αρχίσει να δέχεται πλήγματα καθώς εισερχόμαστε σε μια νέα περίοδο αβεβαιότητας για τις αγορές.
Ήδη η ελληνική οικονομία είναι σε μια ιδιαίτερα δυσμενή θέση, μιας και τα γνωστά πλέον capital controls έχουν αποτελέσει το κερασάκι στην τούρτα της οικονομικής ασφυξίας, οδηγώντας πάρα πολλές ελληνικές επιχειρήσεις σε καθεστώς οικονομικής και εμπορικής ασφυξίας, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Βόμβα! Το φιτίλι για πόλεμο Τουρκίας - Ελλάδας άναψε

elladastoyrkias
Φαίνεται πως στήνεται σιγά σιγά το ντόμινο των εξελίξεων που θα φέρουν την Ελλάδα στα πρόθυρα μιας συμπλοκής με τη γειτονική Τουρκία, καθώς φαίνεται πως η ιστορία είναι έτοιμη να ξανακάνει τον κύκλο της.

Η Τουρκία εδώ και πολύ καιρό βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης καθώς ο εμφύλιος που επικρατεί στη χώρα εδώ και αρκετό καιρό σε συνδυασμό με τα πολιτικά παιχνίδια του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατακερματίζουν τη χώρα, ένα κομμάτι τη φορά.

Έκτακτο: Και στην Καβάλα έρχονται λαθρομετανάστες

kavala
Σύμφωνα με πληροφορίες νέα ομάδα προσφύγων έκανε την εμφάνισή της σήμερα (23/8/2015) το μεσημέρι στο επιβατικό λιμάνι "Απόστολος Παύλος" της Καβάλας. Οι συγκεκριμένοι πρόσφυγες, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους έρχονταν από τα νησιά της Μυτιλήνης και τη Λήμνου, ταξίδεψαν στην Καβάλα με το πλοίο της γραμμής "Αριάδνη" έχοντας στην κατοχή τους νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα. Ύστερα από την αποβίβασή τους στο λιμάνι έσπευσαν προς στον σταθμό υπεραστικών λεωφορείων, με σκοπό να συνεχίσουν το ταξίδι τους είτε προς Αθήνα είτε προς  Θεσσαλονίκη.

Διάψευση απο το ΓΕΕΘΑ στα περί ύψωσης τουρκικής σημαίας στο Φαρμακονήσι


Το ΓΕΕΘΑ, με ανακοίνωσή του διαψεύδει δημοσιεύματα ιστοσελίδων περί «ύψωσης της τουρκικής σημαίας από Τούρκο κολυμβητή στο Φαρμακονήσι».

Ζητήματα Ελλήνων Βορείου Ηπείρου στο ελληνικό ΥΠΕΞ


Επιστολή στο Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων για ζητήματα των αρμοδιοτήτων του στη Βόρειο Ήπειρο
Προς: Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Ελληνικής Δημοκρατίας
Είναι γεγονός ότι η Ελλάδα βιώνει εδώ και μία πενταετία μία συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, ενώ αυτές τις μέρες οδηγείται τόσο σύντομα σε διαδικασία βουλευτικών εκλογών. 

Όλα αυτά δυστυχώς, αλλά όχι δικαιολογημένα, φέρνουν σε δεύτερη και τρίτη μοίρα σημαντικά εθνικά ζητήματα όπως του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.  

Προκαλεί η Αλβανία μετά τα επεισόδια σε ναό στις ΔρυμάδεςΈκπληκτοι οι κάτοικοι του χωριού Δρυμάδες της Χιμάρας είδαν τις τοπικές αρχές να γκρεμίζουν τον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου. Η δημοτική αστυνομία υπό την παρουσία του δημογέροντα Δρυμάδων Αλέξη Μάρκου, σήμερα το πρωί άρχισαν να κατεδαφίζουν τον εσωτερικό χώρο της εκκλησίας χωρίς να έχει υπάρξει σχετική ενημέρωση ούτε στους κατοίκους ούτε στον ιερέα του χωριού. Αυτό το οποίο διέρρευσε αργότερα από το δημαρχείο, είναι πως υπάρχει ρητή εντολή να γκρεμιστεί ο Ι.Ν του Αγίου Αθανασίου διότι είναι χτισμένος σε χώρο που έχει χαρακτηριστεί πολιτιστικό μνημείο απ' την Αλβανική κυβέρνηση. 
 
Ενα ακόμη πρόβλημα προστέθηκε στις σχέσεις Ελλάδας - Αλβανίας, μετά τα επεισόδια που προκλήθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στους Δρυμμάδες Χειμάρρας από τις αλβανικές αρχές και προκάλεσαν τις έντενες αντιδράσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Με το επιχείρημα ότι το κτίσμα είναι αυθαίρετο, υπάλληλοι του Δήμου Χειμάρρας επιχείρησαν να κατεδαφίσουν το ναό. Οι κάτοικοι αντέδρασαν και ζήτησαν να σταματήσει η κατεδάφιση, παρά το γεγονός ότι έχουν προκαλέσει σχεδόν ανεπανόρθωτη ζημιά στο κτίριο, ενώ υπάρχουν και καταγγελίες για κλοπές εικόνων.
 
Το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του εκφράζει την ανησυχία του για τα επεισόδια, επισημαίνοντας ότι η βίαιη απομάκρυνση και η παρεμπόδιση πιστών να προσέλθουν στον τόπο της θρησκευτικής τους λατρείας, η αφαίρεση εικόνων και ιερών σκευών από το χώρο του Ναού καθώς και οι εκτεταμένες καταστροφές στις οποίες προέβησαν υπάλληλοι του Δήμου Χειμάρρας είναι πράξεις απαράδεκτες και καταδικαστέες, ανεξαρτήτως οιουδήποτε τυχόν νομικού ισχυρισμού και σαφέστατα δεν συνιστούν συστατικά στοιχεία χώρας που θέλει να γίνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας. Υπογραμμίζει επίσης ότι ο σεβασμός της θρησκευτικής ελευθερίας, η προστασία των χώρων λατρείας και η ανεμπόδιστη άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων είναι χαρακτηριστικά εκ των ων ουκ άνευ ενός κράτους δικαίου και θεμελιώδες στοιχείο του κοινοτικού κεκτημένου και του ευρωπαϊκού θεσμικού πολιτισμού.
 
Το υπουργείο Εξωτερικών αναμένει εξηγήσεις και την άμεση λήψη μέτρων από πλευράς της αλβανικής κυβέρνησης και προσθέτει ότι η Πρεσβεία της Ελλάδος στα Τίρανα και οι Προξενικές μας Αρχές στην περιοχή έχουν λάβει οδηγίες να παρακολουθούν και να φροντίζουν εκ του σύνεγγυς το ζήτημα.
 
Σημειώνεται ότι το επεισόδιο αυτό επιβαρύνει περαιτέρω τις διμερίς σχέσεις Ελλάδας -Αλβανίας, καθώς είναι γνωστό ότι, πέραν των προβλημάτων της μειονότητας , υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με την ακύρωση της συμφωνίας του 2009 για τις θαλάσσιες ζώνες, ενώ τα προβλήματα εθνικισμού και μεγαλοιδεατισμού παραμένουν ψηλά στην πολιτική ρητορική του αλβανικού πολιτικού συστήματος. Σύμφωνα με ανταπόκριση του Αθηναικού Πρακτορείου από τα Τίρανα, η Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας "Ομόνοια" κατήγγειλε την "κατάπτυστη αυτή επιχείρηση των υπαλλήλων του Δήμου Χειμάρρας".
 
Αναφέρει ότι "Ο ναός αυτός είχε κατεδαφιστεί από το κομουνιστικό καθεστώς και ανακατασκευάστηκε το 1992 από τους πιστούς του χωριού οι οποίοι θεωρούσαν αδιανόητο πως θα βίωναν ξανά το ίδιο μαρτύριο, σε χρόνους 'δημοκρατίας' ", αναφέρεται σε ανακοίνωση της "Ομόνοιας". Η ενέργεια αυτή, σημειώνει, έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά περιοδικών επιθέσεων κατά ορθόδοξων ναών και του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ. Αναστασίου. Ανακοίνωση διαμαρτυρίας εξέδωσε και το Κόμμα Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που κατήγγειλε την ενέργεια αυτή ως απόδειξη της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου καλεί την Τρίτη τον Στουρνάρα σε απολογία στην Βουλή


Η Ζωή Κωνσταντοπούλου καλεί την Τρίτη τον Στουρνάρα σε απολογία στην Βουλή
Στην Βουλή προκειμένου να απολογηθεί έχει κληθεί ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει, ήδη, καλέσει τον αξιωματούχο για να καταθέσει ενώπιον της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας σε αίθουσα της Βουλής, την Τρίτη στις 2 το μεσημέρι. 
Ο κ. Στουρνάρας, ήδη, πήρε από χθες το βράδυ κλήση να παρουσιαστεί ενώπιον της Επιτροπής, προκειμένου να απολογηθεί για την υπόθεση της Siemens.
Παρόμοια πρόσκληση, εκ μέρους της κ. Κωνσταντοπούλου έχει κοινοποιηθεί και στα μέλη της Επιτροπής θεσμών και διαφάνειας για να δώσουν και εκείνοι το παρών στην διαδικασία. 
Να σημειωθεί ότι ο διοικητής της ΤτΕ έχει κληθεί άλλες δύο φορές από την κ. Κωνσταντοπούλου σε απολογία, αλλά δεν είχε, τελικά, παραστεί στην επιτροπή.


newpost

ΝΟΡΑΤΛΑΣ: Εντοπίστηκε το φτερό


ΝΟΡΑΤΛΑΣ: Εντοπίστηκε το φτερό
Λάρνακα: Την εκτίμηση ότι τα επόμενα 24ωρα θα είναι καθοριστικής σημασίας για τον εντοπισμό της ατράκτου του αεροσκάφους «Νοράτλας» στον Τύμβο Μακεδονίτισσας, εξέφρασε σήμερα ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου, προσθέτοντας πως πρωταρχικός στόχος είναι ο εντοπισμός της ατράκτου. Σε δηλώσεις ύστερα από το εθνικό μνημόσυνο του πεσόντος κατά την τουρκική εισβολή Χριστάκη Βάσου Αντωνά, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στη Λάρνακα, ο κ. Φωτίου επιβεβαίωσε ότι «εντοπίστηκε το φτερό του αεροσκάφους «Νοράτλας», του  ελληνικού μεταγωγικού που κατέπεσε το 1974 όταν κτυπήθηκε από φίλια πυρά.
Πρόσθεσε ότι «καθημερινά εντοπίζονται μικρά και μεγάλα κομμάτια του αεροσκάφους και οι ερευνητές που εργάζονται στον Τύμβο Μακεδονίτισσας, πιστεύουν ότι βρίσκονται πολύ κοντά στο να εντοπιστεί η άτρακτος. Τα επόμενα 24ωρα είναι καθοριστική σημασίας για τις έρευνες αλλά ο στόχος παραμένει να εντοπιστεί πρώτα η άτρακτος και αργότερα να βρεθούν και τα λείψανα των επιβαινόντων στο αεροσκάφος».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Φωτίου είπε πως «οι ανασκαφές γίνονται με κάθε προσοχή γιατί πρέπει να υπάρχει ασφάλεια σε περίπτωση τυχόν εντοπισμού εκρηκτικών και πυρομαχικών. Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια της επιστημονικής ομάδας που εργάζεται καθημερινά στον Τύμβο Μακεδονίτισσας ».
Σε άλλη ερώτηση ο Επίτροπος Προεδρίας είπε πως «θα πρέπει πρώτα να δούμε σε ποια κατάσταση θα εντοπιστούν τα κομμάτια του αεροσκάφους και στη συνέχεια θα αποφασιστεί η αξιοποίηση του, δηλαδή είτε να εκτεθεί σε μουσείο είτε εκεί όπου εντοπίστηκε δηλαδή στον Τύμβο Μακεδονίτισσας».

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ - See more at:
http://www.philenews.com/el-gr/koinonia-eidiseis/160/272761/noratlas-entopistike-to-ftero#sthash.bqkoxOVd.dpuf


ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥΡΚΟΨΥΧΩΝ - Επίσκεψη από την ΕΟΤΔΘ στο κόμμα DEB και στην Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής


deb
Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης (ΕΟΤΔΘ) στις 17/8/2015 επισκέφτηκε το κόμμα DEB και την Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής (GTGB).

Έκκληση Καλογήρου προς Τσίπρα για βοήθεια στο μεταναστευτικό


kalogirou-tsipras-11
Έκκληση στον Πρωθυπουργό να παρέμβει προσωπικά ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση που τις τελευταίες ώρες επικρατεί και στη Σάμο από τη δραματική αύξηση του αριθμού των μεταναστών και προσφύγων που παραμένουν στο νησί, κάνει η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου με επιστολή που απέστειλε σήμερα στον κ. Αλέξη Τσίπρα.

Έβρος: Ύποπτα κρούσματα οζώδους δερματίτιδας


Εντός της ημέρας αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων για τα δύο περιστατικά οζώδους δερματίτιδας που ανιχνεύθηκαν σε δύο περιοχές...
178251-Provata1-775x520

Εντός της ημέρας αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων για τα δύο περιστατικά οζώδους δερματίτιδας που ανιχνεύθηκαν σε δύο περιοχές, στο Δέλτα του Έβρου.
Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Αχιλλέα Σαχπατζίδη, «εντός της ημέρας θα ξέρουμε πλέον και επιστημονικά – εργαστηριακά εάν τελικά η λοιμώδης οζώδης δερματίτιδα μπήκε στη χώρα μας από την Τουρκία».
Αν πράγματι τα ζώα στις δύο διαφορετικές κτηνοτροφικές μονάδες στο Δέλτα Έβρου έχουν προσβληθεί από τη νόσο, τότε, όπως διευκρίνισε ο κ. Σαχπατζίδης, τα κοπάδια -80 και 100 ζώων αντίστοιχα- θα πρέπει να θανατωθούν. Η νόσος της οζώδους δερματίτιδας, που έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά στην κτηνοτροφία της Τουρκίας, εξαπλώνεται με το τσίμπημα κουνουπιού. Για τον άνθρωπο δεν αποτελεί κίνδυνο, ωστόσο, αν προσβάλλει έστω κι ένα ζώο, τότε θα πρέπει να θανατωθεί όλο το κοπάδι.
Από την πλευρά της, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν επιτρέπει τον προληπτικό εμβολιασμό των ζώων, ισχυριζόμενη ότι ποτέ μέχρι σήμερα η συγκεκριμένη ζωονόσος δεν είχε εμφανιστεί σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Το αμερικανικό σχέδιο διαμοιρασμού των ελληνικών κοιτασμάτων από το 2012!


Το επόμενο σενάριο το οποίο θα ζήσουμε την επόμενη περίοδο στην  χώρα  μας αφορά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ την ΑΟΖ και τις σχέσεις...
ellas oil

Το επόμενο σενάριο το οποίο θα ζήσουμε την επόμενη περίοδο στην  χώρα  μας αφορά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ την ΑΟΖ και τις σχέσεις Ελλάδος και Τουρκίας. Το  ΔΝΤ , θα απαιτήσει   από την Ελλάδα να  ρευστοποιηθούν οι τίτλοι των δημοσίων  ελληνικών εταιριών υδρογονανθράκων , κάτι που αφορά άμεσα  τα κοιτάσματα, με το πρόβλημα  όμως ότι  η Ελλάδα δεν έχει ανακηρύξει ακόμη  αποκλειστική οικονομική ζώνη στο Αιγαίο Πέλαγος.  Αυτό αναφέρει αμερικανικό άρθρο για την εξέλιξη των γεγονότων από εδώ και στο εξής.

Η ΠΡΩΤΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: «Με τη φτωχοποίηση επιδιώκουν να ροκανίσουν την ανεξαρτησία μας»


H πρώτη γυναίκα πρόεδρος της ΕΔΕ 14 Ιουνίου 2012: Για πρώτη φορά μια γυναίκα, ανώτατη δικαστική λειτουργός, αναλαμβάνει τα ηνία...
vasiliki-600x275

H πρώτη γυναίκα
πρόεδρος της ΕΔΕ
14 Ιουνίου 2012: Για πρώτη φορά μια γυναίκα, ανώτατη δικαστική λειτουργός, αναλαμβάνει τα ηνία τού μέχρι πρότινος ανδροκρατούμενου προεδρείου της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Η αρεοπαγίτης Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου, η ομάδα της οποίας στις πρόσφατες εκλογές των δικαστών συγκέντρωσε τις περισσότερες έδρες, έγινε χθες η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Ενωσης.
Η 62χρονη αρεοπαγίτης ξεκίνησε την πορεία της στο Δικαστικό Σώμα από τις 29 Απριλίου 1975, ενώ το Μάιο του 2008 προήχθη στον Άρειο Πάγο, όπου και υπηρετεί μέχρι σήμερα. Eκλεγόταν για χρόνια μέλος στη διοίκηση της Ένωσης, ενώ προ ετών είχε διατελέσει και αιρετό μέλος της Τριμελούς Διοίκησης του Εφετείου της Αθήνας.

Ο Γράψας Υπ. Εθνικής Αμύνης; Σας θυμίζει κάτι;


Παραδίδει το ΥΠΕΘΑ σε υπηρεσιακό υπουργό ο Καμμένος – Ποιον πρώην Α/ΓΕΕΘΑ προτείνει Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος έχει αποφασίσει να...
γραψας

Παραδίδει το ΥΠΕΘΑ σε υπηρεσιακό υπουργό ο Καμμένος – Ποιον πρώην Α/ΓΕΕΘΑ προτείνει

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος έχει αποφασίσει να παραδώσει μέχρι την ερχόμενη Τρίτη τα καθήκοντά του σε υπηρεσιακό υπουργό.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Καμμένος έχει στο μυαλό και όνομα πρώην Α/ΓΕΕΘΑ στον οποίο θα προτείνει να αναλάβει την θέση του υπηρεσιακού ΥΕΘΑ. Ποιος μπορεί να είναι αυτός;
Το πιο πιθανό όνομακαι ειναι αυτό του Επίτιμου Α/ΓΕΕΘΑ Δημήτρη Γράψα. Ο Πάνος Καμμένος έχει απεριόριστη εκτίμηση και σεβασμό στον στρατηγό, η θητεία του οποίου ήταν υποδειγματική. Ο στρατηγός Γράψας ήταν στρατηγός που τόλμησε να πάει κόντρα σε “λογικές” και “συστάσεις” που ήταν ενάντια σ΄ ότι καλούνται να υπερασπιστούν οι Ένοπλες Δυνάμεις.
Το ερώτημα είναι αν ο κ.Γράψας θα δεχτεί την πρόταση. Από την αποστρατεία του και μετά έχει επιλέξει την “απομόνωση” στην Λαμία αποφεύγοντας ακόμη και τις δημόσιες εμφανίσεις.

Από την έξοδο στις αγορές του Αντώνη Σαμαρά, στο 3ο μνημόνιο και εκλογές του Αλέξη Τσίπρα


Γράφει ο Νίκος Κούτρικας, Δημοσιογράφος Άντε πάλι στις κάλπες, μετά το δημοψήφισμα τώρα εκλογές μετά συγκυβέρνηση και βλέπουμε… Είναι τουλάχιστο...
tromaktiko858
Γράφει ο Νίκος Κούτρικας, Δημοσιογράφος
Άντε πάλι στις κάλπες, μετά το δημοψήφισμα τώρα εκλογές μετά συγκυβέρνηση και βλέπουμε…
Είναι τουλάχιστο επώδυνο και ακριβό σπορ τα δημοψηφίσματα και οι εκλογές λέω εγώ αγαπητοί μου φίλοι και μάλιστα μέσα σε ένα μόλις επτάμηνο. Δημοσκοπήσεις επί δημοσκοπήσεων και ου το κάθε εξής θα δημιουργούν μια καθημερινή πραγματικότητα σε μια χώρα που οι πολίτες της δεν μοιάζει να ενδιαφέρονται και πολύ.

ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ


Την στήριξή της στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εκφράζει η ηγεσία της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke), με δήλωσή της προς το...
imerisia_LARGE_t_1061_44019995_type13031
Την στήριξή της στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εκφράζει η ηγεσία της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke), με δήλωσή της προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Οι Πρόεδροι του κόμματος Κάτια Κίπινγκ και Μπερντ Ρίξινγκερ και ο επικεφαλής της Κ.Ο. Γκρέγκορ Γκίζι επισημαίνουν ακόμη ότι το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας, παρότι απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, παραιτείται και ζητά εκλογές, δείχνει «πόσο μακριά φθάνει η ανάμιξη των δανειστών στην εθνική κυριαρχία» της χώρας.
Αναλυτικά η δήλωση: «Ο Αλέξης Τσίπρας απολαμβάνει αδιάλειπτη εμπιστοσύνη και διαθέτει ισχυρότερη στήριξη από ελληνικό λαό, όση κανένας άλλος Πρωθυπουργός στην Ευρωζώνη. Το γεγονός ότι παραταύτα ανακοίνωσε χθες την παραίτησή του και ζήτησε εκλογές για τις 20 Σεπτεμβρίου, δείχνει πόσο μακριά φθάνει η ανάμιξη των δανειστών στην εθνική κυριαρχία της Ελλάδας: υπό τις εκβιαστικές απαιτήσεις των Θεσμών ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εκπληρώσει την εντολή διακυβέρνησης.

Η βόμβα του μεταναστευτικού


Του Γιάννη Ξένου Το μεταναστευτικό τείνει να εξελιχθεί στο μεγαλύτερο πρόβλημα που θα έχει να αντιμετωπίσει τους επόμενους μήνες η...
kammenos-kos-avga-650-700x479

Του Γιάννη Ξένου
Το μεταναστευτικό τείνει να εξελιχθεί στο μεγαλύτερο πρόβλημα που θα έχει να αντιμετωπίσει τους επόμενους μήνες η χώρα, την ώρα που κυβέρνηση των απατεώνων προχωράει σε νέες εκλογές, πριν ακόμα γενικευτεί η αγανάκτηση των πολιτών όχι μόνο για το τεράστιο κόστος του μνημονίου, όσο και για την βόμβα του μεταναστευτικού που καθημερινά διογκώνεται. Η πρόβλεψη της Τασίας Χριστοδουλοπούλου τον περασμένο Φεβρουάριο ότι στην χώρα θα εισρεύσουν 100.000 πρόσφυγες/παράνομοι μετανάστες έχει ξεπεραστεί κατά πολύ. Μέχρι τώρα 160.000 έχουν περάσει τα ελληνικά σύνορα, τον Ιούλιο ξεπέρασαν τις 50.000 και μόνο την εβδομάδα 8-14 Αυγούστου έφτασαν στα ελληνικά νησιά 21.000 πρόσφυγες/παράνομοι μετανάστες και έκτοτε κάθε μέρα χιλιάδες περισυλλέγονται από το λιμενικό στα νησιά του Αιγαίου.

Νέα επίθεση της Κωνσταντοπούλου κατά Παυλόπουλου: “Λυπάμαι που δεν μπορείς να ανταποκριθείς στις ευθύνες σου και κρύβεσαι μέσω…διαρροών”

konstantopouloy-pavlopoulos

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, απέστειλε… η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά της για την επιλογή του ανώτατου θεσμικού παράγοντα της χώρας να εκφράζεται μέσω «κύκλων», συνεργατών και «non paper».
Σύμφωνα με τη σχετική επιστολή, οι διαρροές εκθέτουν εκείνους που δεν θέλουν να αναλάβουν την ευθύνη των απόψεων, των θέσεων (αλλά και των επιθέσεών τους), εκείνους που αδυνατούν να αρθούν στο ύψος του θεσμικού τους ρόλου και της εμπιστοσύνης με την οποία τους έχουν περιβάλει αυτοί που τους εξέλεξαν και, τελικά, εκείνους που, κάτω από το μανδύα της εξουσίας, κρύβουν το μαχαίρι.

ΑΥΤΟ είναι το γραπτό κείμενο 7270 ετών, που βρέθηκε στην Καστοριά και ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ τα ΠΑΝΤΑ! Οι Έλληνες ανακάλυψαν το αλφάβητο!

efimerida-grapto-keimeno-700x400

ΑΝΑΤΙΝΑΣΣΕΤΑΙ Ο ΜΥΘΟΣ ΠΕΡΙ ΦΟΙΝΙΚΙΚΟΥ …ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ!!!…Το πρώτο γραπτό κείμενο στην Ευρώπη – Το 1998 ο καθηγητής κ. Γ. Χουρμουζιάδης δήλωσε πως είναι αδύνατη η δημοσίευση του κειμένου
Είναι εμφανές πως η όποια επίσημη δημοσίευσή της θα ανέτρεπε όλο το ιστορικό σκηνικό περί ανακάλυψης της γραφής, της αποτύπωσης της έναρθρης φωνής του ανθρώπου με γράμματα (και όχι με ιδεογράμματα) και μάλιστα στο γεωγραφικό χώρο της Ελλάδας, στο γεωγραφικό χώρο της Ευρώπης.

“Η Νύχτα των Μεγάλων…Ψαλιδιών” – Έρχονται 5 νέες ρυθμίσεις φωτιά στις συντάξεις!

syntakseis

Μπαράζ ανατροπών έρχεται στις συντάξεις, καθώς αλλάζει… ο τρόπος υπολογισμού, ενώ προβλέπεται μεγαλύτερο «πέναλτι» για όσους αποχωρούν πρόωρα.
Επίσης, από τη σύνταξη του Σεπτεμβρίου (που καταβάλλεται στο τέλος Αυγούστου) θα υπάρξει…
μεγαλύτερη εισφορά για υγειονομική περίθαλψη.

ΕΛΕΟΣ!! Θα βγάζουν ΑΦΜ ακόμα και…στα νεογέννητα!!

ypoik

Τον Ιανουάριο του 2016 θα ανοίξει… τις πύλες του το περιουσιολόγιο. Ήδη το υπουργείο Οικονομικών έχει συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία των φορολογουμένων για τις τραπεζικές καταθέσεις τους στην Ελλάδα, τα ακίνητα που διαθέτουν, τις δαπάνες σε ιδιωτικά σχολεία κλπ.
Από τον Ιανουάριο, οι φορολογούμενοι, με τους κωδικούς που διαθέτουν για το ηλεκτρονικό σύστημα taxisnet, θα εισέρχονται στη νέα εφαρμογή και θα επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που θα περιλαμβάνονται στο περιουσιολόγιο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής.
Εφόσον διαφωνούν, θα πρέπει με τα απαραίτητα παραστατικά να μεταβαίνουν στις εφορίες για να γίνουν οι σχετικές διορθώσεις. Όπως εξηγεί ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, σε πρώτη φάση το περιουσιολόγιο θα περιλαμβάνει τις τραπεζικές καταθέσεις, τα ακίνητα και δαπάνες πολυτελείας που γίνονται για αγορές αυτοκινήτων ή δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία, και σε δεύτερη φάση, πιθανόν από το 2017, θα ενταχθούν έργα Τέχνης και κοσμήματα, αφού προηγουμένως αυτά εκτιμηθούν.

«ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΑ» ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΥΚΛΟΙ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ!


Με σκληρά λόγια απαντούν κυβερνητικές πηγές στις σημερινές παρεμβάσεις της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου κατά τη συνάντηση που είχε...
konstantopoulou

Με σκληρά λόγια απαντούν κυβερνητικές πηγές στις σημερινές παρεμβάσεις της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτη Λαφαζάνη…
Η «Πρόεδρος της Βουλής συμπεριφέρεται ως δικτάτορας, θεωρεί πως είναι το θεσμικό επίκεντρο του πολιτεύματος, ενώ είναι απλά μια λάθος επιλογή», σημειώνουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου.
Με αυτόν τον τρόπο αναγνωρίζεται για πρώτη φορά ότι η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να προτείνει τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για το τρίτο πολιτειακό αξίωμα, ήταν λανθασμένη.
 fimotro.blogspot.com

ΞΕΦΤΙΛΑ: Τουρκοι βατραχάνθρωποι κρυμμένοι στο Ταίναρο…καμία κίνηση από ελληνικής πλευράς!!

tourkplio

Φίλος αναγνώστης του… makeleio.gr μας έστειλε το παρακάτω εξαιρετικού ενδιαφέροντος mail: Επιβεβαιώνω τον παρακάτω σύνδεσμο…σύμφωνα με πληροφοριες το λιμενικό τους επισκέφθηκε και τους ζήτησε ευγενικά χωρίς κανέναν έλεγχο να φύγουν…αυτοί προσάραξαν λέγοντας ότι “είχε καιρό” ενώ έπλεαν σε διεθνή χωρικά ύδατα και προσάραξαν εκεί…Μάλιστα μέχρι πριν από 2 ώρες που το επιβεβαίωσαν εκεί ήταν ακόμη… Για πόσο μαλακες μας περνάνε πια….?
Απίστευτη πρόκληση από τουρκικής πλευράς, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες τουρκικό ναρκοθετικό πλοίο αγκυροβόλησε στον Ταίναρο σήμερα στις 11:00 π.μ. Πλοία αυτού του τύπου
συνηθίζουν να πλέουν με μικτό πλήρωμα το οποίο διαθέτει ομάδα βατραχανθρώπων. Με βάση τις μέχρι τώρα πληροφορίες οι Ελληνικές αρχές φαίνεται να μην προέβησαν σε κάποιου είδους κίνηση απομάκρυνσής του.
xartis
voicenews.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...