Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2015

Το διεφθαρμένο σύστημα και η διαπλοκή κάνουν τα πάντα για να αποδομήσουν τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ


wallpapers_female_vampire_wallpaper-hd
του Αλεξάνδρου
Εκλογές 2012: Το διεφθαρμένο σύστημα και η διαπλοκή επενδύουν στην νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και την βγάζουν από την αφάνεια, με τις ευλογίες της ΝΔ, με στόχο να αποδομήσουν τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ….Δεν τα καταφέρνουν…

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΔΥΟ ΚΡΙΤΗΡΙΑ – ΑΥΤΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΛΙΕΣ ΙΔΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΑΚΟ ΑΛΛΑ…

paisios-ekloges-4


Όταν πλησίαζε ο καιρός για τις εθνικές εκλογές, πολλοί προσκυνητές ερχόντουσαν και ρωτούσαν τον Γέροντα ποια ήταν η γνώμη του και ποιόν εκείνος θεωρούσε άξιο, για να ψηφίσουν.
Ο Γέροντας έλεγε:
-Να ψηφίσετε όποιον βλέπετε ότι είναι ο καλύτερος, όποιον αγαπά τον Θεό και την πατρίδα μας, αυτόν να ψηφίσετε.
Τότε εκείνοι, επί μονίμου βάσεως του απαντούσαν:
-Γέροντα, όλοι το ίδιο είναι.
paisios-ekloges-3
Κι εκείνος τους έλεγε:
-Βρε παιδιά, κοιτάξτε εδώ πέρα: όλες οι ελιές ίδιες είναι και όλες έχουν δάκο, όμως άλλες έχουν εκατό τοις εκατό, ενώ άλλες πενήντα τοις εκατό. Εμείς, λοιπόν, εφόσον έχουμε ανάγκη από ελιές, πρέπει να κοιτάξουμε ποιές έχουν το λιγότερο δάκο, γιατί διαφορετικά δέ γίνεται.
Και πάντα πρέπει να ψηφίζουμε με δύο κριτήρια:
α) με το πόσο αγαπά ο υποψήφιος το Θεό και είναι συνειδητό μέλος της Εκκλησίας και
β) με το πόσο αγαπά την πατρίδα και αποβλέπει στο γενικό καλό του τόπου κι οχι στο δικό του συμφέρον.
Εάν κάποιος χρησιμοποιήσει κάποιο άλλο κριτήριο, εκτός από αυτά τα δύο, τότε κινείται ιδιοτελώς, και δεν είναι αυτό που κάνει χριστιανικό. Αργότερα θα επιτρέψει η Θεία Δικαιοσύνη να το πληρώσει.
Βιβλίο “Ο Γέρων Παΐσιος”, Εκδόσεις “ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ” 1994.
Στο βιβλίο περιέχονται μαρτυρίες προσκυνητών που συνομίλησαν με τον Γέροντα

«Είναι ο Λαφαζάνης ένας τίμιος αριστερός που αποχώρησε;» του Κ.Βαξεβανη


 …να θυμίσω απλώς πως η ομάδα Λαφαζάνη στην κυβέρνηση έκανε δύο επιλογές στελεχών. Η μία ήταν του γνωστού Ροβέρτου Σπυρόπουλου στο ΙΚΑ που τα έργα και τις ημέρες του έχει αποκαλύψει το HOT DOC και η δεύτερη του Στάθη Τσοτσορού στα ΕΛΠΕ που η πρώτη απόφασή του ήταν να αυξήσει το μισθό του κατά 110.000 ευρώ, φτάνοντας στα 280.000.

Του Κώστα Βαξεβάνη στο Κουτί της Πανδώρας

ADVERTISEMENT
Είναι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αριστερός; Φυσικά και είναι. Και αντιμνημονιακός είναι, και συνεπής αριστερός και ανυποχώρητος στις απαιτήσεις του. Είναι αυτή η αριστεροσύνη του απαλλαγμένη από πολιτικές σκοπιμότητες;Θα μου επιτρέψετε να εκφράσω αν όχι τις αντιρρήσεις μου, τα πραγματικά γεγονότα που τις υποδαυλίζουν.

BΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ!! ΤΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ;

1 11 SAMARAS

Εξηγήσεις ενώπιον του εισαγγελέα πρόκειται να δώσει εντός της ημέρας ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου, ο οποίος έχει κληθεί σε ανωμοτί κατάθεση για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

ΤΑ ΑΚΟΥΣ ΚΥΡ ΜΠΑΜΠΗ ΚΑΙ ΚΥΡ ΓΙΑΝΝΗ; «ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΟΥΣ!!ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ ΕΞΑΨΗΦΙΕΣ ΕΤΗΣΙΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑ 3-4 ΛΕΠΤΩΝ ΣΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ».ΆΡΘΡΟ ΚΟΛΑΦΟΣ!

1 pre_babis

Εισπράττουν εξαψήφιες ετήσιες αμοιβές για σχόλια 3-4 λεπτών στα δελτία ειδήσεων και κάποιοι εξ αυτών παρουσιάζουν και μια εβδομαδιαία εκπομπή. Άλλοι με επίσης εξαψήφιες ετήσιες αμοιβές παρουσιάζουν καθημερινές ενημερωτικές εκπομπές. Ολοι τους δηλώνουν ανεξάρτητοι, αντικειμενικοί, έμπειροι πολιτικοί αναλυτές που θεωρούν τους εαυτούς τους υπηρέτες της ενημέρωσης και του κοινού (sic) ή κατά το ελληνικότερον… opinion maker.

ΚΥΠΡΟΣ - Συναγερμός για drone που πετούσε πάνω από τον Τύμβο


Συναγερμός για drone που πετούσε πάνω από τον Τύμβο
Λευκωσία: Υποψίες κίνησε η ενέργεια ιδιοκτήτη drone να το απογειώσει πάνω από τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας όπου διεξάγονται οι εκσκαφές για εντοπισμό της ατράκτου του Noratlas. Μέλη της Εθνικής Φρουράς που βρίσκονταν στον Τύμβο εντόπισαν το μη επανδρωμένο τηλεκατευθυνόμενο ελικοφόρο αεροπλανάκι και ειδοποίησαν την Αστυνομία, καθώς υπήρχαν υποψίες ότι σκοπός του χειριστή ήταν να τραβήξει εικόνες από τον χώρο όπου διεξάγονται οι εργασίες.

ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΑΧΑ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣΑΘΗΝΑ 2-9-2015.

Στα κυρίαρχα κράτη συμβαδίζουν η λαϊκή εξουσία και η εθνική κυριαρχία. Η έννοια τού πολίτη αντιστοιχεί στο ενεργό μέλος τής Εθνικής Κοινότητας που σχηματίζει τον κεντρικό συντονιστικό μηχανισμό τής Πολιτείας και συνδιαμορφώνει τις αποφάσεις που αφορούν την ζωή τού Έθνους. Η δε εθνική κυριαρχία ακολουθεί πάντοτε τα κράτη που δομούνται από τον όμαιμο χαρακτήρα των πολιτών, τις κοινές αξίες και την αυτοφυή ανάπτυξη τής εθνικής συλλογικής προσωπικότητας.

Η έννοια τού πολίτη είναι ιερό και δομικό στοιχείο τής Πολιτείας. Δεν αποτελεί συνάρτηση μιας συγκυριακής ψηφοσυλλεκτικής διαδικασίας. Τα γερά έθνη δεν χωράνε μέσα σε μια κάλπη και οι σημαντικές αποφάσεις, οι κανόνες και οι στόχοι τού εθνικού κράτους, δεν λαμβάνονται άπαξ από μια δράκα διορισμένων πολιτικάντηδων. Αυτό το σύστημα ενδεχομένως να είναι δημοκρατικό, να μετακυλύει τις ευθύνες των προδοσιών και των λαθών στον λαό μέσα από ένα χαρτί με ονόματα. Δεν είναι όμως κοινωνία λαϊκής ευθύνης και κράτος ισχυρό. Είναι ένας εύπλαστος οργανισμός υποψήφιων ραγιάδων.

Οι ευθύνες για την πορεία τού κράτους αντιστοιχούν σε όλα τα μέλη του που μοχθούν, ιδρώνουν, μάχονται και ματώνουν για την προκοπή και την ελευθερία τής Εθνικής Κοινότητας. Λόγο και παρουσία στον σχεδιασμό και τις πράξεις τής Εθνικής Πολιτείας έχουν μονάχα οι Πιστοί τού Έθνους, εκείνοι που χαρακτηρίζονται από εντιμότητα, ήθος και φιλοπατρία. Αυτοί οι Έλληνες που σέβονται τον Θεό και την Φυλή τους, οι Έλληνες που ανταποκρίνονται στην φύση τους και στην ιστορία τους. Οι Έλληνες που έχουν ορμή και διάθεση να καταστήσουν το Έθνος Δύναμη Ισχύος και Δικαίου. Αυτοί οι Έλληνες και μόνον αποτελούν το Ελληνικό Έθνος.

Για να παίρνεις σωστές αποφάσεις, πρέπει απαραιτήτως να διαθέτεις το χάρισμα να φτιάχνεις καλύτερο το κράτος σου και όχι την κατάρα να το χαλάς. Να πράττεις παν δυνατό και θεωρητικά αδύνατο ώστε να συντηρήσεις τον Οίκο τού Γένους στα βλαστήματα τα δικά σου και να τον κάνεις πιο καθαρό και πιο ευρύχωρο. Να διακατέχεσαι από την ασυγκράτητη επιθυμία να φτιάχνεις τον κόσμο σου με το δικό σου μυαλό, με την δική σου καρδιά, με τα δικά σου χέρια. Να διαβουλεύονται εξουσία και λαός ως ένα Σώμα. Η λαϊκή εξουσία να δίδει στέγη, εργασία, κοινωνική δικαιοσύνη. Και ο λαός, η όμαιμη λαϊκή κοινότητα, να θωρακίζει το κράτος από απειλές και να το ορθώνει σε ηγετική προσωπικότητα.

Δεν γίνεται να λαμβάνουν τις αποφάσεις οι έντιμοι παρέα με τούς άτιμους. Δεν γίνεται το ρουσφέτι και το ξένο χρήμα να είναι ανώτερο τής εθνικής κυριαρχίας. Δεν γίνεται να κανονίζουν το οικογενειακό δίκαιο οι ηθικοί παρέα με τούς ανήθικους. Δεν γίνεται στα ζητήματα τής Πίστης να έχουν τον ίδιο λόγο οι άπιστοι σε βάρος των πιστών. Δεν είναι αποδεκτό στοιχείο ως συμπεριφορά πολιτικής βαρύτητας να αναγνωρίζουν οι ταγοί ως ειρηνευτική διαδικασία τις αξιώσεις και την υπόσταση των εχθρών τής Ελλάδος ως δήθεν άσκηση εθνικής πολιτικής. Ούτε να αντικαθιστούν τον υπεύθυνο πολίτη οι αντίχριστες και μισελληνικές ηλεκτρονικές διακυβερνήσεις και οι ψευτοσυμμαχικοί οργανισμοί.

Είδαμε τις προάλλες τούς ψευτορωμιούς πολιτικάντηδες να αναγνωρίζουν το Κοσσυφοπέδιο που αποτελεί εταίρο τής Άγκυρας, όταν η Τουρκία επιδιώκει με παρόμοιο τρόπο να επιφέρει τον εκτουρκισμό τής Ελεύθερης Θράκης Μας. Είδαμε τα φορολογικά, τα μεταναστευτικά, τα δημοσιονομικά και τα κλιματικά αγκάθια που στήσανε οι σιωνιστές να γίνονται πλατφόρμα μιας παγκοσμιοποιημένης υπερεθνικής και ψευτοευρωπαϊκής κυβερνήσεως για όλα τα ευρωπαϊκά έθνη. Ακούσαμε μαρξιστές και φιλελεύθερους να δικαιολογούν από κοινού τις κατασχέσεις των ελληνικών σπιτιών.

Όχι, δεν υπάρχει κοινοβούλιο παραπλανητικά προβεβλημένο από προπαγανδιστές και τοκογλύφους που να νομιμοποιείται να αποφασίζει για τα δικαιώματα τής Ελληνικής Φυλής και των παιδιών της. Κοινοβούλιο τού Ελληνισμού είναι το Ελληνικό Έθνος ολάκερο και συμπολίτευση ο ελληνικός λαός που πιστεύει σε Θεό και Ελληνικό Αίμα. Αντιπολίτευση, ένας εσμός Εφιαλτών που σηκώνει αντιρρήσεις και κομίζει ξένες αποφάσεις αντί χρυσωμένων θέσεων και μισθών, δεν υφίσταται.

Η αστική δημοκρατία είναι ένα εξόχως ξενοκίνητο και ακριβό στα έξοδα και τη συντήρησή του πολιτικό σύστημα που δουλεύει μέσα στο σκοτάδι σκορπώντας πλάνες υποσχέσεις στο φως. Το είχε δει εγκαίρως και το είχε περιγράψει επαρκώς ο Εθνικός Κυβερνήτης και Εθνικοκοινωνιστής Ηγέτης Ιωάννης Μεταξάς. Ο δε Ηγέτης τού Ελληνισμού είναι διδάχος τής νεολαίας στις παρακαταθήκες τής Φυλής, στήριγμα των Εργατών και των Πολεμιστών τού Έθνους, η Φωνή τής Ελληνικής Φυλής που υλοποιεί τα πρέποντα, ώστε να σταθεί αυτή όρθια και κραταιά σε όλους τούς καιρούς.

Στο Λαϊκό και Εθνικιστικό Κράτος οι ηθικές αξίες ρυθμίζουν τα υλικά αγαθά. Η Λαϊκή Κοινότητα και το Ελληνικό Έθνος ταυτίζονται στους σκοπούς και τούς λόγους ύπαρξης. Το Έθνος υπάρχει όσο στηρίζεται στο αρραγές κοινωνικό σύνολο. Η δε ελληνική κοινωνία στηρίζεται στην συμπαγή φυλετική συνείδηση που αποτρέπει τις ξένες κηδεμονίες και τα ξένα ήθη. Ένα Έθνος, ένας Λαός, μια Εθνική και Λαϊκή Εξουσία. Τα δε Ιερά Προσκυνήματα και η Ιστορία τού Ελληνισμού είναι ανέγγιχτα από βαρβάρους και «συμμάχους».  

Θεμέλιος λίθος τού Εθνικοκοινωνικού Κράτους λοιπόν είναι η Πίστη τού Έθνους. Πίστη στο Θεό, Πίστη στον Έλληνα Άνθρωπο, Πίστη στον Έλληνα Πολίτη, Πίστη στο Ελληνικό Αίμα. Κανόνας είναι η επιλογή των Αρίστων από τούς Δίκαιους τού Ελληνισμού. Και στρατηγική επιδίωξη είναι η ανεξαρτησία και η κατίσχυση των Δικαίων τής Δυνατής Ελλάδος δια τής συλλογική δράσης των Ελλήνων.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Μυτιλήνη: Μόνο το Σαββατοκύριακο έφτασαν 4.600 μετανάστες


Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Μυτιλήνη: Μόνο το Σαββατοκύριακο έφτασαν 4.600 μετανάστες
Έκρυθμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση στη Λέσβο καθώς το ζήτημα των μεταναστών έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Στο νησί καταφθάνουν καθημερινά εκατοντάδες άνθρωποι, με τις αρχές να υπολογίζουν ότι ο αριθμός των μεταναστών ξεπερνά τις 11.000.

Αμφισβητούν τα σύνορα στο Αιγαίο οι Τούρκοι - Απάντηση ΥΠΕΞ


Image
Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφορικά με πρόσφατη τοποθέτηση του Εκπροσώπου του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών περί μη ύπαρξης οριοθετημένων θαλασσίων συνόρων μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, δήλωσε τα εξής:

Στα όρια τους οι αρχές στη Λέσβο λόγω του κύματος μεταναστών και προσφύγων


Στα όρια τους οι αρχές στη Λέσβο λόγω του κύματος μεταναστών και προσφύγων
Φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ: Refugees from Syria disembark dinghy boat at the coast of Lesvos island, north Aegean, Greece, across the Turkish coastline, at dawn of 18 August 2015. Greek islands across the Turkish coastline are struggling with a major influx of refugees and migrants amidst the financial crisis and the height of the tourist season. EPA/ORESTIS PANAGIOTOU - Στην παρουσία 13.000 προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο στέκεται ρεπορτάζ της βρετανικής Daily Telegraph, που σημειώνει πως οι οργανώσεις αρωγής και οι τοπικές αρχές βρίσκονται πλέον στα όριά τους, αντιμέτωπες με μια κατάσταση που ναι μεν ήταν εξαρχής δύσκολη αλλά πια υπερβαίνει τις δυνατότητές τους.

Γνωρίζατε ότι ο Πυθαγόρας, τον 6ο αιώνα π.Χ, δήλωσε ότι η Γη είναι στρογγυλή;


ΓΗ 1Τον 6ο αιώνα π.Χ. ο Έλληνας μαθηματικός Πυθαγόρας, δήλωσε ότι η Γη είναι στρογγυλή – αλλά λίγοι συμφώνησαν μαζί του. Ο Έλληνας αστρονόμος Αρίσταρχος είπε τον 3ο αιώνα π.Χ., ότι η Γη περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο – αλλά η ιδέα δεν έγινε δεκτή. Το 2ο αιώνα π.Χ. ο Έλληνας αστρονόμος Ερατοσθένης μέτρησε με μεγάλη ακρίβεια την περίμετρο της Γης σε περίπου 40.000 χιλιόμετρα – αλλά κανείς δεν τον πίστευε. Κατά το 2ο αιώνα μ.Χ. ο Έλληνας αστρονόμος Πτολεμαίος αναφέρει ότι γη είναι το κέντρο του σύμπαντος – οι περισσότεροι άνθρωποι τον πίστεψαν για τα επόμενα 1.400 χρόνια!


http://ikypros.com/?p=120269#sthash.1ioCx1Ft.dpuf

Νoratlas: Εντοπίστηκαν ανθρώπινα οστά


Νoratlas: Εντοπίστηκαν ανθρώπινα οστά
Λευκωσία: Εχουν εντοπιστεί ανθρώπινα οστά κατά τις εργασίες ανασκαφής για το Νoratlas, στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας ανακοίνωσε στα ΜΜΕ την Τρίτη ο Επίτροπος Προεδρίας για ανθρωπιστικά θέματα και θέματα αγνοουμένων Φώτης Φωτίου. Απέφυγε να πει συγκεκριμένα αν ο αριθμός των οστών που εντοπίστηκε είναι μεγάλος, υποδεικνύοντας ότι θα γίνουν όλες οι ανθρωπολογικές εξετάσεις και οι εξετάσεις ταυτοποίησης για όλα τα οστά που θα ανευρεθούν και θα γίνονται ανακοινώσεις όταν και εφόσον πρέπει.

Μέγα σκάνδαλο η μυστική αλληλογραφία της Κλίντον


Περίπου εκατό ηλεκτρονικά μηνύματα της Χίλαρι Κλίντον από την εποχή που ήταν υπουργός Εξωτερικών, από τα περισσότερα των 4.000 που δημοσιοποιήθηκαν, περιείχαν πληροφορίες που χαρακτηρίστηκαν ως διαβαθμισμένες, σύμφωνα με αμερικανικές διπλωματικές πηγές. Η υπόθεση των ηλεκτρονικών μηνυμάτων υπονομεύει την προεκλογική εκστρατεία της Κλίντον για τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Αστυνομικές ενισχύσεις σε Λέσβο και Κω για τους πρόσφυγες


Αστυνομικές ενισχύσεις σε Λέσβο και Κω για τους πρόσφυγεςΔύο διμοιρίες μέτρων τάξης της ΕΛ.ΑΣ, μετέβησαν μετά το μεσημέρι από την Αθήνα, στην Λέσβο και στην Κω, προκειμένου να ενισχύσουν τις τοπικές αστυνομικές και λιμενικές δυνάμεις που καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα από την ανεξέλεγκτη εισροή προσφύγων.

Προκόπης Παυλόπουλος: Πρωτοφανής η μεταναστευτική ροή – εξετάσεις δίνει ολόκληρη η Ευρώπη, όχι μονον η Ελλάδα


Τον υπουργό Εξωτερικών, Πέτρο Μολυβιάτη, δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, στις 12 το μεσημέρι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, μετά από εισήγηση του πρώτου με αφορμή το μεταναστευτικό ζήτημα. «Είναι γνωστό το ενδιαφέρον σας για το μεταναστευτικό κ. Πρόεδρε, διότι εσείς παλαιότερα είχατε την ιδιότητα του υπουργού Εσωτερικών. Θέσατε τις βάσεις για τη διαμόρφωση της μεταναστευτικής πολιτικής της χώρας» είπε ο κ. Μολυβιάτης.

NTOKOYMENTO: Από τουρκικό τελωνείο με τη συνέργεια των αρχών περνούσαν μεγάλες ποσότητες υλικού οπλικών συστημάτων για την ISIS


11990445_128614080818858_7849567160506894808_n
Από το τουρκοσυριακό συνοριακό πέρασμα Akcakale από τα τελεωνεία προωθούνταν υλικό για κατασκευή και συναρμολόγηση οπλικών συστημάτων με προορισμό την ISIS.H καταγγελία που διοχετεύεται από μέρους του τουρκικού τύπου ντοκουμεντάρεται με το ανάλογο υλικό. Ο διευθυντής των εν λόγω τελωνείων εμπλέκεται στο σκάνδαλο της διοχέτευσης εξοπλισμού στο Ισλαμικό Κράτος επί 2 μήνες με την κάλυψη των αρμόδιων τουρκικών αρχών. Δεν είναι η πρώτη φορά που αναδεικνύεται μια τέτοια υπόθεση.
Η μεταφορά όπλων και πυρομαχικών με καμιόνια που ανήκαν στην ΜΙΤ για ένοπλα δίκτυα στη Συρία είχε προκαλέσει σάλο από τις αποκαλύψεις της εφημερίδας cumhuriyet.

Οι Τζιχαντιστές ανατίναξαν τον αρχαίο Ναό του Βάαλ στην Παλμύρα


Οι μαχητές του ισλαμικού στρατού έχουν αναλάβει «εργολαβικά» από ότι διαφαίνεται το έργο των Βησιγότθων το 200μ.χ  οι οποίοι...
isis

Οι μαχητές του ισλαμικού στρατού έχουν αναλάβει «εργολαβικά» από ότι διαφαίνεται το έργο των Βησιγότθων το 200μ.χ  οι οποίοι δεν άφησαν κανένα ελληνικό αρχαίο μνημείο «όρθιο» στην κυριολεξία. Αυτό πράττουν σήμερα και  οι Τζιχαντιστές οι οποίοι καταστρέφουν εκ θεμελίων αρχαία μνημεία και χριστιανικούς ναούς σε όλη την περιοχή που κατέχει ο ISIS  σε Συρία και Ιράκ.
Σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης, οι μαχητές της ριζοσπαστικής ομάδας τρομοκρατών «Ισλαμικό Κράτος» πραγματοποίησε έκρηξη στην συριακή πόλη της Παλμύρας.

Ακυβερνησία θέλουν καναλάρχες και ολιγάρχες


Για τα μάτια του Β. Λεβέντη: Πραγματική συζήτηση ανάμεσα σε νεαρό δημοσιογράφο και διευθυντικό στέλεχος καναλιού – Πώς ξαφνικά βρίσκει...

Για τα μάτια του Β. Λεβέντη: Πραγματική συζήτηση ανάμεσα σε νεαρό δημοσιογράφο και διευθυντικό στέλεχος καναλιού

Το μοναδικό πρόβλημα της Ελλάδος

Η Ελλάς έχει μόνο ένα πρόβλημα. Τους πολιτικαντηδες. Όλα τα άλλα προέρχονται από αυτό.

Τα capital controls τίναξαν στον αέρα τις εκπτώσεις


Οι καλοκαιρινές εκπτώσεις για 8 στις 10 εμπορικές επιχειρήσειςκινήθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα από το 2014, κυρίως λόγωcapital controls, με τη...
ekptoseis

Οι καλοκαιρινές εκπτώσεις για 8 στις 10 εμπορικές επιχειρήσειςκινήθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα από το 2014, κυρίως λόγωcapital controls, με τη μείωση να ξεπερνά μεσοσταθμικά το -30%, ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα, σύμφωνα με έρευνα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΧΑΘΟΥΝ 30 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ…


…ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΙΣΕΠΡΑΞΑΝ ΗΔΗ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ… Η επτάμηνη θητεία της κυρίας Τασίας Χριστοδουλοπούλου στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής σημαδεύτηκε…...
ImageHandler.ashx_166

…ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΙΣΕΠΡΑΞΑΝ ΗΔΗ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ…
Η επτάμηνη θητεία της κυρίας Τασίας Χριστοδουλοπούλου στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής σημαδεύτηκε…
από τις δύο φράσεις της για τους μετανάστες που «λιάζονται» στο κέντρο της Αθήνας και «εξαφανίζονται» εκτός της ελληνικής επικράτειας.

Μια Χούφτα Άνθρωποι ‘’Κρατάν’’ τα Σύνορα


Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος Την όλη κατάσταση που επικρατούσε στα Ελληνοσκοπιανά σύνορα περιέγραψαν σε συνέντευξη τους, που δημοσίευσε η ε/φ...
ΕΙΔΟΜΕΝΗ

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος
Την όλη κατάσταση που επικρατούσε στα Ελληνοσκοπιανά σύνορα περιέγραψαν σε συνέντευξη τους, που δημοσίευσε η ε/φ Καθημερινή,  αστυνομικοί που ήταν σε υπηρεσία όταν οι Σκοπιανοί σφράγισαν τα σύνορα απαγορεύοντας την διέλευση των προσφύγων, που οδήγησε στα γνωστά άθλια γεγονότα απαράδεκτης βίας.

«Επίθεση» της EUNAVFOR (ναυτική δύναμη της ΕΕ) τον φθινόπωρο εναντίον των Λαθρεμπόρων στο Αιγαίο!

«Επίθεση» της EUNAVFOR (ναυτική δύναμη της ΕΕ) τον φθινόπωρο εναντίον των Λαθρεμπόρων στο Αιγαίο!

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ αποφάσισε από τον Σεπτέμβριο να πραγματοποιήσει μια πολυπληθή και άρτια οργανωμένη ναυτική  επιχείρηση εναντίον των λαθρεμπόρων...Η Ευρωπαϊκή Ένωση ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ αποφάσισε από τον Σεπτέμβριο να πραγματοποιήσει μια πολυπληθή και άρτια οργανωμένη ναυτική  επιχείρηση εναντίον των λαθρεμπόρων...
lahtro_varkoula_polemiko_ploio

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ αποφάσισε από τον Σεπτέμβριο να πραγματοποιήσει μια πολυπληθή και άρτια οργανωμένη ναυτική  επιχείρηση εναντίον των λαθρεμπόρων , όπως  τόνισε και  ο Πρωθυπουργός της Τσεχίας Bohuslav Sobotka  την Κυριακή, σύμφωνα με το  ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων .

Ανοίγουν διάπλατα το δρόμο για το σφράγισμα! Περισσότερο και από τους δανειστές βιάζεται η κυβέρνηση για το «πλαστικό χρήμα»


Δεν νομίζουμε να υπήρξε στην Ελλάδα κυβέρνηση, η οποία να θέλει να εφαρμόσει τόσο γρήγορα τις «επιταγές» της παγκοσμιοποίησης χωρίς...
pistotikes-kartes-600x279

Δεν νομίζουμε να υπήρξε στην Ελλάδα κυβέρνηση, η οποία να θέλει να εφαρμόσει τόσο γρήγορα τις «επιταγές» της παγκοσμιοποίησης χωρίς κανέναν δισταγμό, χωρίς καμία προσπάθεια να δυσκολέψει έστω και λίγο το έργο των δανειστών.

ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ με Αλβανούς στη Λαμία! Συλλήψεις και προσαγωγές! (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

stavros_albanoi1

Δύο ομάδες αλλοδαπών Αλβανικής καταγωγής συνεπλάκησαν μεταξύ τους στις 9 περίπου το βράδυ στο Σταυρό της Λαμίας.
Η συμπλοκή κοντά στη πλατεία του δημοτικού διαμερίσματος, μπροστά στα καταστήματα.
Πρόκειται για νεαρούς που έχουν προσωπικές διαφορές και στο παρελθόν έχουν μαλώσει και πάλι.
Οι θαμώνες των καταστημάτων έκπληκτοι παρακολουθούσαν τι συνέβαινε, χωρίς να μπορούν να επέμβουν. Ενημέρωσαν την αστυνομία και σε λίγα λεπτά βρέθηκαν στο Σταυρό αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

ΣΙΓΑ καλέ για 10 εκατομμύρια κάνουν έτσι…!! Σε ανάκριση ο Γιώργος Τράγκας για ανακριβές «πόθεν έσχες»

1 tragas

Στο μικροσκόπιο των ανακριτών του Πρωτοδικείου βρίσκεται ο δημοσιογράφος και εκδότης ημερήσιων εφημερίδων και περιοδικών εκδόσεων Γιώργος Τράγκας για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες.

«ΒΡΥΧΑΤΑΙ ΤΟ ΚΟΜΑΝΤΟ» …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ!! ΤΟΥΣ ΤΑ ΛΕΕΙ… ΧΥΜΑ..ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΑΤΑ!! ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΆΞΙΟΥΣ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!

1 eksofilo

Με παρέμβαση του τ.Αρχηγού ΓΕΣ Στρατηγού Αθανασίου Τσέλιου που ήταν απο τους πρώτους που κοίταξε  τον Τούρκο στα μάτια ,σχεδίασε  & εκτέλεσε την πρώτη Επιθετική Ενέργεια των Ελληνικών Δυνάμεων στον Έβρο …Η σημερινή του  Παρέμβαση  στα πολιτικά πράγματα μας βάζει όλους σε ανησυχίες !
Ο Επίτιμος Αρχηγός  του ΓΕΣ Στρατηγός Αθανάσιος Τσέλιος   …Ξαφνιάζει : «Βαδίζοντας δρόμο για τις κάλπες!»

ΕΚΤΑΚΤΗ ανακοίνωση από το ΕΣΠΑ που αφορά όλους

1 espa-590x330

Χρηματοδότηση από 50% έως και 100% ανέργων που θέλουν να ανοίξουν επιχειρήσεις ή…
ήδη είχαν κάνει έναρξη αλλά και μικρών τουριστικές επιχειρήσεων προκηρύσσονται σταδιακά μετά τις εκλογές, καθώς αναμένεται να ανάψει το «πράσινο» φως για τέσσερα νέα προγράμματα του καινούριου ΕΣΠΑ συνολικού προϋπολογισμού 280 εκατ. ευρώ
Αναλυτικά οι νέες δράσεις είναι:
1. Ενίσχυση της ρευστότητας και στήριξης της απασχόλησης
Πρόκειται για πρόγραμμα που θα προκηρυχθεί αμέσως μετά τις εκλογές από το υπουργείο Οικονομίας και τον ΟΑΕΔ. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 60 εκ ευρώ.
Ο αριθμός των εκτιμώμενων ωφελουμένων ανέρχεται σε 10.000 άτομα/επιχειρήσεις. Το πρόγραμμα θα απευθύνεται σε
Νέους Ελεύθερους Επαγγελματίες, πρώην ανέργους, που έκαναν έναρξη επαγγέλματος από την 1/1/2014 και μετά καθώς και
σε επιχειρήσεις που πραγματοποίησαν καθαρή αύξηση της απασχόλησης μετά την 1/1/2015 προσλαμβάνοντας άνεργο.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό, η δράση στόχο έχει να καλύψει αναδρομικά για το 2015 (με ανώτατο όριο τα 15.000 ευρώ) τις δαπάνες των νέων ελεύθερων επαγγελματιών (ενοίκια, πάγια, ασφαλιστικές εισφορές, ποσοστό επί του εξοπλισμού) ή να επιδοτήσει με 450 ευρώ μηνιαίως τη νέα θέση εργασίας που δημιουργήθηκε υπό την δέσμευση της επιχείρησης για διατήρηση της θέσης αυτής για αντίστοιχους μήνες.
2. Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Στόχος είναι:
η ενίσχυση πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, άνω των 25 ετών, άνεργων ή ελεύθερων επαγγελματιών για την άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας συναφούς με την ειδικότητά τους και,
η ενίσχυση της απασχόλησης με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας
Δυνητικοί δικαιούχοι της δράσης είναι πτυχιούχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, άνω των 25 ετών, οι οποίοι κατά την υποβολή της αίτησης θα πρέπει να είναι:
άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ ή
φυσικά πρόσωπα που ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα, χωρίς να έχουν σχέση μισθωτής εργασίας που θα δραστηριοποιηθούν ή δραστηριοποιούνται επαγγελματικά ως ατομικές επιχειρήσεις, σε δραστηριότητα συναφή με την ειδικότητά τους
Οι δαπάνες που επιδοτούνται κατά 100% κινούνται από 5.000 έως 25.000 ευρώ.
Οι επαγγελματικές δραστηριότητες που θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα ενδεικτικά είναι οι ακόλουθες: Ιατρού, οδοντιάτρου, κτηνιάτρου, φυσιοθεραπευτή, βιολόγου, ψυχολόγου, μαίας, δικηγόρου, αρχιτέκτονα, μηχανικού, τοπογράφου, χημικού, γεωπόνου, γεωλόγου, δασολόγου, ωκεανογράφου, σχεδιαστή, δημοσιογράφου, συγγραφέα, διερμηνέα, ξεναγού, μεταφραστή, καθηγητή ή δασκάλου, καλλιτέχνη γλύπτη ή ζωγράφου ή σκιτσογράφου ή χαράκτη, ηθοποιού, μουσικού, χορευτή, χορογράφου, σκηνοθέτη, σκηνογράφου, ενδυματολόγου, διακοσμητή, οικονομολόγου, αναλυτή, προγραμματιστή, ερευνητή ή συμβούλου επιχειρήσεων, λογιστή ή φοροτέχνη, αναλογιστή, κοινωνιολόγου και κοινωνικού λειτουργού κ.α.
Ειδικότερα οι επιλέξιμες δαπάνες θα αφορούν σε:
επαγγελματικό εξοπλισμό
λειτουργικό κόστος (ενοίκια επαγγελματικού χώρου, ασφαλιστικές εισφορές, δαπάνες υπηρεσιών κοινής ωφέλειας)
δαπάνες προβολής και δικτύωσης
κόστος μισθωτής εργασίας (σε περίπτωση πρόσληψης υπαλλήλου)
αμοιβές τρίτων, γενικό εξοπλισμό.
Ο προϋπολογισμός της δράσης είναι 50 εκατ. ευρώ. Θα υλοποιηθεί σε δύο κύκλους των 25 εκατ. ευρώ (1ος κύκλος το 2015 και 2ος κύκλος το 2016). Σκοπός είναι η επιδότηση 2.800 πτυχιούχων και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας από όσους κάνουν προσλήψεις.
Το χρονοδιάγραμμα της δράσης προβλέπει:
Προδημοσίευση προκήρυξης: Σεπτέμβριος 2015
Διαγωνιστική διαδικασία επιλογής Ενδιαμέσου Φορέα που θα τρέξει τη δράση: Οκτώβριος 2015
Προκήρυξη – Υποβολές προτάσεων Α’ κύκλου: Δεκέμβριος 2015- Μάρτιος 2016
Εντάξεις Α’ κύκλου και έναρξη υλοποίησης: Ιούνιος 2016
Ολοκλήρωση επενδύσεων: σε 24 μήνες από την έναρξη
3. Νεοφυής Επιχειρηματικότητα
Σκοπός της δράσης είναι η ανάπτυξη υγιούς νεοφυούς επιχειρηματικότητας που θα συνδέεται άμεσα με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Για το λόγο αυτό το πρόγραμμα στοχεύει:
Στη δημιουργία πολύ μικρών και μικρών, νέων, βιώσιμων επιχειρήσεων με έμφαση σε καινοτόμα σχέδια καθώς και
Στην ενίσχυση της απασχόλησης με την πρόσληψη τουλάχιστον ενός ατόμου.
Δικαιούχοι είναι φυσικά πρόσωπα άνω των 25 ετών οι οποίοι κατά την υποβολή της αίτησης:
είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ ή
ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα χωρίς να έχουν σχέση μισθωτής εργασίας.
Σημειώνεται ότι στον οδηγό εφαρμογής του προγράμματος θα τεθούν και εισοδηματικά κριτήρια.
Οι δαπάνες που θα καλυφθούν κατά 100% θα πρέπει να είναι έως 50.000 ευρώ.
Οι ενισχυόμενες δραστηριότητες θα αφορούν στους παρακάτω Τομείς Προτεραιότητας:
Αγροδιατροφή, Ενέργεια, Πολιτιστικές και ΔημιουργικέςΒιομηχανίες, Εφοδιαστική Αλυσίδα, Περιβάλλον, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), Υγεία ? Φάρμακα, Υλικά ? Κατασκευές.
Ειδικότερα χρηματοδοτούνται δαπάνες:
παραγωγικός εξοπλισμός,
λειτουργικό κόστος (ενοίκια επαγγελματικού χώρου, ασφαλιστικές εισφορές, δαπάνες υπηρεσιών κοινής ωφέλειας
δαπάνες προβολής και δικτύωσης
κόστος μισθωτής εργασίας (στην περίπτωση πρόσληψης υπαλλήλου)
αμοιβές τρίτων, γενικός εξοπλισμός
Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται σε 120 εκατ. ευρώ. Θα υλοποιηθεί σε δύο κύκλους των 60 εκατ. ευρώ (1ος κύκλος το 2015 και 2ος κύκλος το 2016).
Ωφελημένες θα είναι 2500 νέες επιχειρήσεις και εκτιμάται ότι θα φέρουν 4500 νέες θέσεις εργασίας
Ο χρονικός προγραμματισμός της δράσης προβλέπει:
Προδημοσίευση προκήρυξης: Σεπτέμβριος 2015
Διαγωνιστική διαδικασία επιλογής Ενδιαμέσου Φορέα: Οκτώβριος 2015.
Προκήρυξη – Υποβολές προτάσεων Α’ κύκλου: Δεκέμβριος 2015- Μάρτιος 2016.
Εντάξεις Α’ κύκλου και έναρξη υλοποίησης: Ιούνιος 2016.
Ολοκλήρωση επενδύσεων: σε 24 μήνες από την έναρξη.
4. Εκσυγχρονισμός τουριστικών μονάδων
Ενίσχυση Τουριστικών Επιχειρήσεων για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών. Σκοπός της δράσης είναι ο εκσυγχρονισμός, η ποιοτική αναβάθμιση και ο εμπλουτισμός των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών των υφιστάμενων πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων, του τουρισμού, ώστε να βελτιώσουν την θέση τους στην εσωτερική και διεθνή τουριστική αγορά. Οι δαπάνες που χρηματοδοτούνται κατά 50% θα κυμαίνονται από 30.000 ευρώ έως 300.000 ευρώ.
Οι μικροί επιχειρηματίες μπορούν να επιδοτηθούν για τις ακόλουθες ενέργειες:
Εκσυγχρονισμός και ποιοτική αναβάθμιση των κτιριακών και λοιπών υποδομών
Παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας / ύδατος
Παρεμβάσεις εμπλουτισμού του προσφερόμενου προϊόντος με νέες υπηρεσίες (επέκταση σε εναλλακτικές μορφές, παρεμβάσεις για ΑΜΕΑ, κλπ)
Πιστοποιήσεις υποδομών και υπηρεσιών
Προβολή – Προώθηση των επιχειρήσεων σε αγορές στόχους
Αμοιβές Συμβούλων
Μισθολογικό κόστος υφιστάμενου ή νέου προσωπικού
Ο προϋπολογισμός της δράσης είναι 50 εκατ. ευρώ. Θα υλοποιηθεί σε δύο κύκλους, (25 εκ. ευρώ έκαστος).
Εκτιμάται ότι από τη δράση θα ωφεληθούν από 600 έως 700 τουριστικές μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις (ανάλογα με τους προϋπολογισμούς των εγκεκριμένων Επενδυτικών σχεδίων).
Το χρονοδιάγραμμα της δράσης προβλέπει:
Προδημοσίευση προκήρυξης: Σεπτέμβριος 2015
Διαγωνιστική διαδικασία επιλογής Ενδιαμέσου Φορέα: Οκτώβριος 2015
Προκήρυξη – Υποβολές προτάσεων Α’ κύκλου: Δεκέμβριος 2015 – Μάρτιος 2016
Εντάξεις Α’ κύκλου και έναρξη υλοποίησης: Ιούνιος 2016
Ολοκλήρωση επενδύσεων: σε 24 μήνες από την έναρξη.

«Είσαι ο πρώτος άνθρωπος που μου μιλάει μετά από ένα μήνα, νόμιζα ότι ήμουν αόρατος» του Moico Weegee


homeless_roll(5)
ADVERTISEMENT


Αθήνα, ξημερώματα Σαββάτου

«Είσαι ο πρώτος άνθρωπος που μου μιλάει μετά από ένα μήνα, νόμιζα ότι ήμουν αόρατος» μου είπε.

Από τον Moico Weegee

DOC TV
30.09.2014
ΚΑΤΕΒΑΙΝΑ ΕΝΑΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ της χώρας που γέννησε τη δημοκρατία, τη φιλοσοφία, τη σκέψη και άλλα πολλά καλά για το υπόλοιπο άστρο στο οποίο κατοικούμε. Σε ένα φανάρι, ένας μεγάλος σε ηλικία άνθρωπος, ρακένδυτος και εμφανώς άστεγος, έχασε την ισορροπία του και έπεσε μεταξύ πεζοδρομίου και ασφαλτου (ο τόνος δικός σας). Τρία αυτοκίνητα και δύο μηχανές μπροστά μου, κανείς δεν κουνήθηκε. Προς στιγμή πέρασε η εικόνα τους μπροστά μου, στο αποκορύφωμα του θείου δράματος με λαμπάδες, να περιμένουν να καταβροχθίσουν με το Χριστός Ανέστη… Αυτός ο άνθρωπος, σύμφωνα με τη «θρησκεία» μας, θα μπορούσε να είναι ο Γκάντι μας, ο Δαλάι μας, ο Χριστός μας! Χωρίς αυτά να μου βαραίνουν εκείνο που με ώθησε να κατέβω από τη μηχανή, προχώρησα προς το μέρος του. ΝΑΙ, μύριζε! ΝΑΙ, ήταν άστεγος! ΝΑΙ, αν τον συναντούσες το πρωί πηγαίνοντας στη δουλειά σου (που να λες πάλι καλά που υπάρχει και να ανάψεις κανένα κεράκι στην εκκλησία), δεν θα έριχνες δεύτερο βλέμμα.
ΤΟΝ ΕΠΙΑΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΡΑΤΣΟ ΚΑΙ ΣΗΚΩΘΗΚΕ με αίματα στο στόμα. Τον ρώτησα αν έσπασε κανένα δόντι και γέλασε λέγοντάς μου «πέντε έχω όλα κι όλα». Είχε ανοίξει η μύτη του και έβγαλα από τη μηχανή χαρτομάντιλα. Μου λέει «Να είσαι καλά άνθρωπε», με γέλιο. Τον ρωτάω «εσύ είσαι καλά ρε άνθρωπε;». Η απάντησή του μαχαίρι «αφού ζώ και είμαι έτσι, είναι δυνατόν να είμαι καλά; Αγόρι μου, έχω καρκίνο στο τελικό στάδιο και δεν έχω δύναμη. Περπατάω τη γραμμή του θανάτου» ( εκεί μου ήρθε λίγο στο μυαλό το I walked the line).
ΤΟΥ ΛΕΩ ΚΙ ΕΓΩ ΧΑΠΑΤΟΣ «υπάρχει μια γραμμή για άστεγους, να ξεκουραστείς, να σε περιθάλψουν, να νιώσεις λίγο ανακούφιση». Πάλι γέλασε… «Αγόρι μου, είμαι 62 χρονών, δουλεύω από τα 15 μου. Στα 24 έκανα δική μου δουλειά, πριν από εφτά χρόνια τα έχασα όλα! Και όταν λέω όλα, εννοώ ΟΛΑ. Τη γυναίκα μου, γιατί καθυστέρησε η σειρά της για μια εξέταση στο γαμωΤΕΒΕ. Τον γιο μου, που ήταν ένας από τους φαντάρους που «ακούμπησε»ο ιστός της γαμημένης μας σημαίας στο ηλεκτροφόρο καλώδιο και τέλος, το σπίτι μου, γιατί η λιγδαbank μού το πήρε για τις 40 δόσεις που είχαν μείνει. Δεν έχω ασφάλεια, δεν έχω σπίτι και δεν έχω κανέναν που να αγαπάω, πέραν από αυτόν τον κερατά (και μου δείχνει απέναντι μια άδεια νησίδα), τον θάνατο, τη λύτρωση».
ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΕΛΕΓΞΩ, ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ άρχισαν να τρέχουν, η φάτσα μου ανέκφραστη. Γυρνάει και μου λέει «είδες πόσο χάλια είναι η ατμόσφαιρα, πολλή σκόνη! Εσύ όμως είσαι όαση, είσαι ο πρώτος άνθρωπος που μου μιλάει μετά από ένα μήνα, νόμιζα ότι ήμουν αόρατος. Σε ευχαριστώ γιατί ξέρω ότι υπάρχω και έτσι οι περίεργες σκέψεις που με τριγυρνούσαν σταμάτησαν. Νόμιζα ότι είχα κάνει σε κανέναν κακό και το πλήρωνα σαν φάντασμα!
ΠΗΡΕ ΕΝΑ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΟ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕ και γύρισε και με κοίταξε με το βλέμμα του βασιλιά, αυτού που τα έχει όλα ή αυτού που δεν έχει τίποτα να χάσει. Έκανα να του δώσω ό,τι είχα στις τσέπες μου και μου απάντησε «πιες έναν καφέ για μένα και αν τύχει και ακούσεις τι έγινα, ξέχασέ το. Να είσαι πάντα έτσι…».
Πώς έτσι, γμτ πτν μου;

ΑΙΣΧΟΣ!!!Δες Πως Βόλεψε την Γυναίκα του ο Τσίπρας ΜΙΑ Ημέρα ΠΡΙΝ παραιτηθεί… ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ….

1 1tsipmaspa.medium

Μπορεί η… πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση να ολοκλήρωσε τον κύκλο της και να προετοιμάζεται διασπασμένη για τις επερχόμενες εκλογές, όμως ακόμα και στο παρά ένα απέδειξε ότι δεν διαφέρει σε τίποτα από όλους τους προηγούμενους. Αναφερόμαστε φυσικά στη σύντροφο του τέως πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα Περιστέρα (Μπέτυ) Μπαζιάνα, η οποία, ως εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δηλαδή δασκάλα Πληροφορικής δημοτικού σχολείου, αποσπάται για ακόμη μία χρονιά στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
Μόλις μία μέρα πριν από την ορκωμοσία της υπηρεσιακής κυβέρνησης και ενώ ο κ. Τσίπρας είχε υποβάλει ήδη την παραίτησή του, ο τέως –πλέον- αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης, ελάχιστες ώρες προτού αποχωρήσει από τη θέση του, φρόντισε να υπογράψει τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών Π.Ε. στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ για το επόμενο σχολικό έτος. Και, ως εκ θαύματος, στις δύο λίστες με τους συνολικά 82 καθηγητές περιλαμβάνεται και η κυρία Μπαζιάνα.
Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Κυριακάτικη Δημοκρατία», η μητέρα των δύο παιδιών του Αλέξη Τσίπρα και φέτος, αντί να πηγαινοέρχεται από σχολείο σε σχολείο και από περιοχή σε περιοχή, κατάφερε να (ξανα)μείνει στα γνώριμα λημέρια. Με τη συγκεκριμένη απόφαση, με αριθμό πρωτοκόλλου 133749/Ε1 και ημερομηνία 27 Αυγούστου (Πέμπτη), στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ αποσπώνται μόλις δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα είναι η Μπέτυ Μπαζιάνα.
Αντίστοιχες αποφάσεις για την απόσπαση της συντρόφου του τέως πρωθυπουργού υπήρχαν και για το σχολικό έτος 2013-2014, με υπογραφή του τότε υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, και για το σχολικό έτος 2014-2015, με υπογραφή του τότε υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...