Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2015

«Είδα με τα μάτια μου τον Κεφαλογιάννη να τραμπουκίζει τον εργαζόμενο» #ellada_mprosta


wpid-20150908103512

«Τον είδα με τα μάτια μου. Είδα τον Μανώλη Κεφαλογιάννη να τραμπουκίζει έναν εργαζόμενο της δημόσιας ράδιοτηλεόρασης. Είδα όλο τον κουτσαβακισμό και την γαλάζια σαπίλα των τελευταίων 40 χρόνων. Τη νοοτροπία του «ξέρεις ποιος είμαι εγώ» από αυτούς ακριβώς που κατέστρεψαν την πατρίδα μας και νομίζουν ότι είναι και κάποιοι. Ότι τους ανήκουμε, ότι τους ανήκει το Δημόσιο ολόκληρο, ότι τους χρωστάμε κι από πάνω.


Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου, ώρα 10 το βράδυ στο studio 4 της ΕΡΤ. Είμαι καλεσμένος, ως υποψήφιος βουλευτής της Α’ Πειραιά με τους Ανεξάρτητους Ελληνες, στην πολιτική εκπομπή για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, με παρουσιαστή τον Πάνο Χαρίτο.

Στον αέρα, ο γαλάζιος Μανώλης Κεφαλογιάννης, σε μια πρωτοφανή επίδειξη κουτσαβακισμού, έφτασε -μεταξύ άλλων- να μας πει: «Έχω τελειώσει το London School of Economics, δεν ξέρω τι σκατά έχετε κάνει εσείς», προκαλώντας την αποχώρηση του Πάνου Σκουρλέτη.

Αλλά αυτό δεν ήταν το χυδαιότερο που παρακολουθήσαμε το βράδυ της Δευτέρας. Εκτός αέρα ήταν που ο Κεφαλογιάννης ξεπέρασε τον εαυτό του. Στο διάλειμμα που ζήτησε ο Πάνος Χάριτος για να ηρεμήσουν τα πνεύματα…

Στο break, λοιπόν, ο πράσινος Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ήταν αυτός που έδωσε την αφορμή για την επίδειξη του βαθύτερου νεοδημοκρατικού τραμπουκισμού. Ήταν αυτός που κάρφωσε, στο κυβερνητικό του συνεταιράκι, έναν εργαζόμενο στο studio, έναν εικονολήπτη, που -όπως ισχυρίστηκε ο κ. Χρυσοχοΐδης (κανείς άλλος δεν είδε κάτι τέτοιο…)- τραβούσε βίντεο με το κινητό του τα όσα έλεγε ο Κεφαλογιάννης εκτός αέρα. Όταν, δηλαδή, ο Κεφαλογιάννης προσπαθούσε να μας πει περίπου… «κύριε, κύριε δε φταίω εγώ, το άλλο παιδάκι μου τράβηξε πρώτο τις κοτσίδες».

Καρφώνει, λοιπόν, ο… σοσιαλιστής Χρυσοχοΐδης τον εργαζόμενο, πετάγεται από την καρέκλα του ο Κεφαλογιάννης και κινείται απειλητικά προς το μέρος του ανθρώπου. Με όλο το ύφος τύπου «εγώ είμαι εξουσία, εσύ δεν είσαι τίποτα», ο «πολύς» πρώην υπουργός, το τζάκι της ΝΔ, με όλο το βάρος του, απέναντι σε έναν απροστάτευτο εργαζόμενο, που ανθρώπινο είναι να φοβήθηκε εκείνη τη στιγμή για το ψωμί της οικογένειάς του.

«Φέρε εδώ το κινητό», «θα σου διαγράψω τα βίντεο», «βιντεοσκοπείς ιδιωτικές μου στιγμές», όλα τα εκστόμισε το στόμα του Κεφαλογιάννη. Σημασία δεν έδωσε στις διαβεβαιώσεις του εργαζόμενου ότι ουδέποτε τον βιντεοσκόπησε!

(Παρεμπιπτόντως, ποιες ιδιωτικές στιγμές; Κεφαλογιάννη, αναζητάς ιδιωτικές στιγμές σε ένα studio με 20 ανθρώπους, με τα μικρόφωνα και τις κάμερες μπροστά σου; Και με ποιο δικαίωμα αρπάζεις το κινητό του εργαζόμενου; Ποιος θεωρείς ότι είσαι; Ποια αρχή εκπροσωπείς; Και, στο τέλος τέλος, τι φοβάσαι; Αν όλα τα είπες και τα έκανες καλά ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΤΟΣΟ ΚΟΣΜΟ, τι σε πειράζει το βίντεο-ντοκουμέντο;).

Ανακεφαλαιώνω: Ο πράσινος (Χρυσοχοΐδης) καρφώνει τον εργαζόμενο και ο γαλάζιος (Κεφαλογιάννης) τραμπουκίζει τον εργαζόμενο, γράφοντας κάθε νόμο -γραπτό και άγραφο- στα… φρύδια του. Αυτή είναι η εθνική συνεννόηση που ευαγγελίζεται ο Μεϊμαράκης και η ΝΔ του Αδωνι και του Βορίδη. Αυτοί διεκδικούν την ψήφο μας. Αυτοί θέλουν να μας ξανά… σώσουν.

Μετά το τέλος της εκπομπής, έδωσα συγχαρητήρια στον συντονιστή της, Πάνο Χαρίτο, για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την απαράδεκτη συμπεριφορά Κεφαλογιάννη. (Ευτυχώς, Μανώλη, που δεν ήμουν εγώ συντονιστής).

Κατόπιν τούτων, επιβεβαιώνω ΑΠΟΛΥΤΑ την ακριβέστατη καταγγελία της ΠΟΣΠΕΡΤ για το συμβάν και θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση τόσο της Ομοσπονδίας όσο και του τεχνικού της ΕΡΤ προσωπικά, προκειμένου να καταθέσω ως αυτόπτης μάρτυρας σε οποιαδήποτε διαδικασία, είτε αυτή αφορά στην υπεράσπιση του εργαζόμενου που υπέστη τον τραμπουκισμό, είτε στην καταγγελία της απάνθρωπης συμπεριφοράς Κεφαλογιάννη».

Γιώργος Χριστοφορίδης,
εκδότης εφημερίδας Το ΧΩΝΙ.

ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!! ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ: ΠΡΟΣ ΔΙΨΗΦΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΟΦΗ Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ…!

mixaloliakow

Πανικό στο πολιτικό και δημοσιογραφικό συστημα έχουν προκαλέσει οι ποιοτικές αναλύσεις των δημοσκοπήσεων, οι οποίες έχουν δημοσιοποιηθεί μέχρι σήμερα.
Σύμφωνα με τους αναλυτές των δημοσκοπικών εταιρειών, τα ερωτήματα στα οποία υποβάλλονται οι πολίτες συγκλίνουν σε ένα εύρημα:
Η  Χρυσή Αυγή αλιεύει ψήφους από παντού, εμφανίζει δε, ραγδαία αυξανόμενη δυναμική σε βαθμό τέτοιο ώστε να μην μπορεί να υπολογιστεί το «ταβάνι» αυτής!
Οι αναλυτές των δημοσκοπικών εταιρειών, προβαίνοντας σε πολιτικές εκτιμήσεις των κρυφών τάσεων που απορρέουν από τις δημοσκοπήσεις, εκτιμούν για τη Χρυσή Αυγή:
α) Ενίσχυση και υπόγεια ψήφος προς τη Χρυσή Αυγή. Κανείς δεν το δηλώνει, αλλά η Χρυσή Αυγή φέρεται να αλιεύει ψήφους από παντού. Η Χρυσή Αυγή, φαίνεται μόνο από τις μετρήσεις να παίρνει 1,5% ή το 4% των ψηφοφόρων του Σύριζα του Ιανουαρίου ενώ διαφαίνεται ξεκάθαρα η δυναμική διψήφιου ποσοστού.
β) Η ΝΔ έχει διαρροές προς τη Χρυσή Αυγή, τις οποίες πρέπει να ανακόψει γιατί δεν διαθέτει άλλες δεξαμενές για τις αναπληρώσει.
γ) Η Χρυσή Αυγή δείχνει να έχει μια υπόγεια δυναμική. Δεν εκδηλώνεται, δεν δηλώνεται η πρόθεση ενίσχυσης. Το ζήτημα είναι ποια είναι η οροφή αυτής της δυναμικής.

Πάνος Καμμένος: «Οι ψευτοπατριώτες που ζητούν να πνίξουμε τους πρόσφυγες στο Αιγαίο»…είναι αυτοί που θέλουν να βάλουν την Τουρκία στο Αιγαίο από την πίσω πόρτα μέσω της «έρευνας και διάσωσης». Θέλουν να κάνουν την Τουρκία να εμφανίζεται ως εγγυήτρια δύναμη και προστάτιδα ενώ η ίδια πνίγει προσφυγόπουλα. Αυτό θα είναιέσχατη προδοσία.
Η μόνη λύση για την ισλαμική λαίλαπα είναι Μόσχα και ΝΑΤΟ μαζί να στηρίξουν τον Άσαντ στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Ο στρατηγός Σισι στην Αίγυπτο απέδειξε πως υπάρχει αντίσταση κατά της τρομοκρατίας. Και η συμφωνία που επιτύχαμε με την Αίγυπτο είναι μια κορυφαία στιγμή υπερήφανης εξωτερικής πολιτικής που χρόνια είχε να ζήσει η Ελλάδα.

ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΥΡΑΝΝΙΑΑΘΗΝΑ 10-9-2015.

Η ελευθερία ενός λαού κατακτιέται με το αίμα. Δεν εξαγοράζεται με το χρήμα. Το δικαίωμα στην ζωή θεμελιώνεται επάνω στις γερές αξίες που στηρίζονται με ανυποχώρητο αγώνα και θυσίες. Να είσαι αυθύπαρκτος και αυτόβουλος, να αποφασίζεις και να πράττεις για σένα και τα γεννήματά σου. Και εκεί που έχει πέσει βόλι, να συνεχίζεις για νέες νίκες κι όχι να κουβεντιάζεις με τον εχθρό σου.  

Ήρθαν τοκογλύφοι για να μάς μετατρέψουν σε σκλάβους μέσα στην ίδια την Πατρίδα μας αντί εθνικής περιουσίας και ψυχών στα χέρια άνομων. Να μάς πιουν το αίμα και να μάς αιχμαλωτίσουν στα κελιά τής αντίχριστης και μισελληνικής παγκοσμιοποίησης μέσα από το ηλεκτρονικό φακέλωμα τού σατανοκίνητου σιωνισμού. Και μαζί τους ήρθαν οι ανατολίτες υπηρέτες τού νεοταξισμού για να χτίσουν τα τεμένη τής ψευτοθρησκείας τους και να σκορπίσουν παντού εποικιστές τής ιερής γης μας.

Έξω από τα προσωρινά μας σύνορα, από τα σύνορα που θα μεγαλώσουν και δεν θα μικρύνουν όπως θέλουν οι εχθροί μας, ο χορός τού πολέμου ανοίγει και οι μελλοθάνατοι που σπεύδουν γίνονται περισσότεροι. Ακούμε για αμερικανούς, τούρκους, ιρανούς. Από κοντά Ρώσοι, Ψευτοευρωπαίοι και το προσκλητήριο συνεχίζεται. Οι «καλοί» να μάχονται τούς κακούς τούς οποίους βάλανε πιο πριν οι εξ Εσπερίας «καλοί» στην δούλεψή τους. Και εμείς να βαστάμε τούς προδότες πολιτικάντηδες που ανοίγουνε την Πύλη τής Ελληνικής Φυλής σε κείνους που θέλουνε φωτιά και παγκόσμια διακυβέρνηση!!!

Να βάζουν αμερικανοί, σουηδοί και ιταλοί το ενσώματο χάραγμα τού διαβόλου και εμείς να περιμένουμε την σειρά μας; Να μάς φέρνουν τις Κάρτες τού Σκλάβου Πολίτη και να μάς κλέβουν τούς τάφους των Προγόνων μας και τον πόθο για την πλέρια και δημιουργική Ελλάδα; Ποτέ!!! Δεν θα κάτσουμε να περιμένουμε τον εχθρό να περνάει από πάνω μας. Εμείς θα περάσουμε από πάνω του. Θα πετάξουμε στον καιάδα τούς προδότες κι όχι σε φυλακές. Και οι καρδιές των Ελλήνων θα ξεσχίσουν τις νόθες κάλπες.

Καμία νίκη και καμία ανάπτυξη δεν έρχεται μέσα από πολιτικά παζάρια, αλλά μέσα από μάχες. Η ενότητα έρχεται από τούς Έλληνες που καίγονται στα στήθια από τον πόθο να δουν ολάκερο τον Ελληνισμό ένα Σώμα που κατευθύνεται στον δρόμο τής ελευθερίας και τής ισχύος. Η ελευθερία και η ισχύς των Ελλήνων δεν αποκτώνται με διλήμματα επιλογής «καλύτερου» τυράννου, αλλά με την αποφασιστικότητα να ανοιχτεί πάση θυσία δρόμος για να επεκταθούν Έλληνες και Ελληνικός Πολιτισμός.

Από την μια πλευρά τού πύρινου ποταμού βρίσκονται οι Κυρίαρχοι Έλληνες, Έλληνες Εθνικοκοικωνιστές, Έλληνες Πιστοί στον Ζώντα Θεό, στον Καθάριο Ελληνισμό και την Μεγάλη Ελλάδα. Και από την άλλη πλευρά βρίσκονται οι Διεθνείς Εντολοδότες και οι Σκλάβοι στρατιώτες τής παγκόσμιας τυραννίας. Το έχουμε ξανακάνει αυτό που θα κάνουμε. Οι Άριστοι και οι Εκλεκτοί τής Οικουμένης ενάντια στους πολλούς μα ανύπαρκτους σε αξίες και βλέψεις παρείσακτους.

Όταν πολεμάς, νικάς μονάχα σε μια περίπτωση. Όταν έχεις έναν ιερό σκοπό, όταν έχεις μια ιερή αποστολή να επιτελέσεις. Και ακόμη όταν οι ιδέες σου αξίζουν το αίμα μα και την οργή που πρόκειται να ξεχειλίσουν στο Πεδίο τής Τιμής. Να μείνουν ασύλητα τα Ιερά. Να προστατευτούν οι μνήμες των Προγόνων. Να μείνουν ανέγγιχτα τα αγαπημένα μας πρόσωπα, οι γυναίκες και τα παιδιά μας. Να σηκωθούν τα λάβαρα τού Ελληνικού Έθνους στα πιο μακρινά σύνορα που γίνηκαν ποτέ.

Εμείς οι Έλληνες Εθνικιστές θέλουμε να φτιάξουμε ελληνικό τον κόσμο μας με συντρόφους, συνεργάτες και συμμάχους τα αδέρφια μας. Ιδρώτας και αίμα, σε μια πάλη μέσα να χτίζουν Ελλάδα. Εμείς θέλουμε μέσα από την πύρινη θωριά μας να φτιάξουμε το χρυσό ξημέρωμα τής Ελληνικής Φυλής που θα διαλύσει για πάντα το πυκνό σκοτάδι των διεθνών πλιατσικολόγων. Και εκείνος που πάει να χτίσει άνομη αυτοκρατορία νικιέται μονάχα από έναν πιότερο δυνατό και δίκαιο, από έναν Έλληνα που έχει αποικίσει και προικίσει με ελληνικά χαρίσματα μια Γη που την λένε Ελλάδα.

Θεός και Ελλάς υπεράνω όλων λοιπόν. Και είη ο Θεός μεθ’ ημών, ουδείς καθ’ ημών. Μία και μόνη προϋπόθεση. Διεθνιστής, δωσίλογος και ανήθικος να μην μείνει αναμεταξύ μας. Και σύμμαχοι δεν θα μάς λείψουν. Όμως τούς συμμάχους τούς κοιτάς στα μάτια, όχι χαμηλά στο χώμα. Και τούς όρους στο στρατόπεδο τού Έλληνα τούς θέτει η Πίστη για τον θρίαμβο τής Αλήθειας και τής Εξουσίας που τον στεφανώνει.

Ανάμεσά μας λοιπόν κανείς ψευτορωμιός, κανείς οίκτος σε όσους πολεμούν Ελληνισμό, Εθνικισμό και Ορθοδοξία. Η προσωπικότητά μας δεν εγκλωβίζεται στα δίχτυα τού Σταυρωτή. Με τον Σταυρό στην καρδιά. Με την Πύρινη Ρομφαία στο χέρι. Για την ευημερία των οικογενειών μας. Για την Δόξα τής Ελλάδος μας. Χίλια βήματα εμπρός. Ούτε μισό βήμα πίσω. Μεγάλη Ελλάς από δυσμάς έως ανατολάς. Εξουσιαστές και κινητήριος μοχλός τής Λαϊκής και Εθνικιστικής Ελλάδος μονάχα οι Έλληνες.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ: ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΒΑΖΟΥΝ “ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ” ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ – ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ ΓΕΝΙΚΟ “ΤΖΙΧΑΝΤ” ΓΙΑ ΝΑ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…!!

lathro-tzixant

ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1.500.000 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΛΙΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ-ΠΑΚΙΣΤΑΝ-ΙΡΑΚ …
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΜΕ ΦΟΥΣΚΩΤΕΣ ΒΑΡΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΜΙΤ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ …
ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΟΜΩΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΥΣΚΟΛΕΨΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ …

ΝΔ-ΠΑΣΟΚ λίγο πριν τα ψυχοφάρμακα: «Ψηφίστε μας γιατί σας γαμήσαμε λιγότερο από τον ψευτράκο με τον οποίο θέλουμε να συγκυβερνήσουμε» #Ellada_mprosta #meimarakis


11951815_621049677997842_3042835128306646185_n
    • Ο Αλέξης Τσίπρας δικαιούται μια πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσει σε βάθος τετραετίας και δίχως την τροχοπέδη τής διαπραγμάτευσης και της από λεπτό σε λεπτό χρεοκοπίας. Πολύ περισσότερο από εκείνους που κυβέρνησαν τις εποχές των παχιών αγελάδων και τις κατάντησαν ξερακιανές ζητιάνες…

του Βρωμόστομου fantomarimbaud.blogspot.gr

Ποιός καταφεύγει συνήθως στην αρνητική προεκλογική διαφήμιση; Είτε αυτός που βρίσκεται πίσω στις δημοσκοπήσεις είτε εκείνος που δεν θέλει να κυβερνήσει. Και τα δύο συμβαίνουν τώρα με τη ΝΔ, η οποία με τα τηλεοπτικά της σποτ θέλει να μας πείσει πως η Λίνα, ο Απόστολος, ο Γιάννης (παππούς κι εγγονός) μέχρι και τις 25 Ιανουαρίου είχαν μια καλή δουλειά, έμεναν σε ένα άνετο σπίτι, οδηγούσαν ένα καλό αυτοκίνητο, διατηρούσαν μια επιτυχημένη επιχείρηση, έπαιρναν έναν αξιοπρεπή μισθό ή σύνταξη και οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί ήταν γεμάτοι. Κι όλα αυτά διαλύθηκαν με το που ανέβηκε στην εξουσία η «επάρατος» κυβέρνηση της Αριστεράς…

Με λίγα λόγια, το προεκλογικό αφήγημα της ΝΔ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ, είναι πως η χώρα καταστράφηκε τους τελευταίους επτά μήνες κι όχι τα προηγούμενα 41 χρόνια. Ακόμα, ωστόσο, κι αν δεχθώ, για χάρη τής συζήτησης, πως η ζημιά από τη σκληρή διαπραγμάτευση είναι μεγαλύτερη από τα κέρδη (κάτι που δεν αποδεικνύεται από το τρίτο μνημόνιο που είναι ελαφρύτερο από τα δύο προηγούμενα ή από το ότι, για παράδειγμα, ξεκινά η συζήτηση για την ουσιαστική απομείωση του δημόσιου χρέους), τα εκλογικά οφέλη δεν είναι δυνατό να τα καρπωθούν εκείνοι οι οποίοι στην ουσία λένε στον ελληνικό λαό «ψηφίστε μας ξανά γιατί σας γαμήσαμε λιγότερο»…

Οι αντιφάσεις, εξάλλου, του πάλαι ποτέ δικομματισμού δεν σταματούν εδώ. Κατ’ εντολή της εγχώριας και της διεθνούς ελίτ προσπαθεί να εξαναγκάσει το ΣΥΡΙΖΑ να τον δεχθεί σε μια μετεκλογική οικουμενική κυβέρνηση. Με ποιόν θέλει να συγκυβερνήσουν ο Β. Μεϊμαράκης και η Φ. Γεννηματά; Με τον ψευτράκο, τον πονηρούλη, τον ολετήρα τής γλυκιάς μας πατρίδας, όπως κατά καιρούς έχουν αποκαλέσει, με τα αυτά ή με παρόμοια λόγια, οι ίδιοι και οι ομόσταβλοί τους τον Αλέξη Τσίπρα;…

Με συγχωρείτε, αλλά αν πίστευα ότι κάποιος φέρει τους χαρακτηρισμούς που έχει προσάψει ο προσωρινός πρόεδρος της ΝΔ στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν θα τον καλούσα να συγκατοικήσουμε αλλά θα φώναζα την αστυνομία για να τον συλλάβει. Για πρώτη φορά, άλλωστε, στα χρονικά ένα κόμμα καλεί τους ψηφοφόρους να το ψηφίσουν όχι για να κυβερνήσει αλλά για να συγκυβερνήσει με αυτό που θεωρεί πως θα είναι αξιωματική αντιπολίτευση και που όταν ήταν κυβέρνηση τους εξαθλίωσε! Ας με διαψεύσουν οι επαγγελματίες τής πολιτικής επικοινωνίας, αλλά η στρατηγική που ακολουθεί η ΝΔ πέρα από υποκριτική είναι ήττας κι όχι νίκης…

Μπορώ να κατανοήσω τους ψηφοφόρους τού ΣΥΡΙΖΑ του Ιανουαρίου που αισθάνονται απογοήτευση και θα ψηφίσουν ΚΚΕ, Λαϊκή Διάσπαση ή άλλα κόμματα της εξωπραγματικής Αριστεράς. Από τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας στην επιλογή 50-50 διάλεξε ευρώ με μνημόνιο από δραχμή με μνημόνιο κανένας μας δεν μπορεί να είναι 100% σίγουρος ότι η πρώτη επιλογή ήταν η καλύτερη αφού που δεν έχουμε δοκιμάσει τη δεύτερη. Μόνο εκτιμήσεις, άλλωστε, είναι σε θέση να κάνει κι ο γράφων όταν ισχυρίζεται πως η δραχμή με μνημόνιο θα ισοδυναμούσε με την απόλυτη καταστροφή για τους μικρομεσαίους. Δεν αποκλείω, εξάλλου, να ξανατεθεί σύντομα ένα τέτοιο δίλημμα εφόσον η Γερμανία δεν βάλει μυαλό και το παράλληλο του μνημονίου πρόγραμμα αποδειχθεί, απλώς, μπάλωμα. Και τότε ίσως και η δική μου απάντηση στο δίλημμα να είναι διαφορετική…

Δεν μπορώ, ωστόσο, να δικαιολογήσω καθόλου τους ψηφοφόρους τού ΣΥΡΙΖΑ του Ιανουαρίου που θα επιλέξουν τον πάλαι ποτέ δικομματισμό, το νεοφιλελεύθερο Ποτάμι, τον γραφικό Λεβέντη ή τους χιμπαντζήδες με τα μαύρα για να εκδικηθούν τον Αλέξη Τσίπρα για το τρίτο μνημόνιο. Αν θεωρείς κάποιον απατεώνα δεν τον αντικαθιστάς με κάποιον τον οποίο στις προηγούμενες εκλογές (βουλευτικές και δημοψήφισμα) αποδοκίμασες γιατί είχες πειστεί ύστερα από τόσες ευκαιρίες που του είχες δώσει στο παρελθόν ότι είναι πράγματι λαμόγιο, μαριονέτα ή καραγκιόζης. Ο Αλέξης Τσίπρας δικαιούται μια πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσει σε βάθος τετραετίας και δίχως την τροχοπέδη τής διαπραγμάτευσης και της από λεπτό σε λεπτό χρεοκοπίας. Πολύ περισσότερο από εκείνους που κυβέρνησαν τις εποχές των παχιών αγελάδων και τις κατάντησαν ξερακιανές ζητιάνες…

ΦΟΒΕΡΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! OI ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΣΧΑΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ…ΙΣΟΒΙΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ! ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ!!!

thiella


Αυτά τα ολίγα είχα να πω προχείρως εδώ στην αγάπη σας και παρακαλώ τον Θεό να ισχυροποιηθείτε. Γιατί θα περάσωμεν μεγάλη θύελλα. Θα περάσει μεγάλη θύελλα η πατρίς μας. Τα λέμε αυτά και δεν τα αισθανόμεθα, και δεν ενθυμούμεθα τους μάρτυρες της Αλβανίας και των άλλων αθέων καθεστώτων τι τραβούνε, τι υποφέρουνε. Εμείς εδώ στην Ελλάδα είμεθα ευτυχώς η μόνη χώρα των Βαλκανίων που απολαμβάνει ελευθερίαν. Δεν έχομε κ’ εμείς αυτήν την πίεσιν που αισθάνονται άλλοι, απολαμβάνομε τα αγαθά μιας δημοκρατικής ζωής. Θα τα έχωμε πάντοτε αυτά;…
Μακάρι ο Θεός να μας αξιώσει και μαρτυρίου. Είδατε τι έλεγε ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός; «Χριστέ μου», έλεγε, «όπως εσύ έχυσες το αίμα σου για μένα, αξίωσε με και εμένα να χύσω το αίμα μου για σένα». Αυτό το πνεύμα να έχομε.

«ΚΟΜΑΝΤΟ… ΑΣΕ ΤO ΟΠΛΟ ΚΑΙ ΠΙΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΔΙΑ…»! 1.500 ΦΡΑΝΤΖΟΛΕΣ ΨΩΜΙ ΘΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΟΙ ΛΑΘΡΟ ΣΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ: ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΑ ΤΟΥΣ, ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΜΟΥΖΑΛΑΣ…

stratos psomi

OTAN ακούν την λέξη Στρατός ή ένοπλες δυνάμεις κάποιοι κουλτουριάρηδες ειδικά της αριστεράς βγάζουν σπυράκια…
Όταν είναι όμως να προωθήσουν την περίεργη πολιτική τους, εύκολα δίνουν ρόλο στα παλικάρια και κορίτσια του Στρατού μας…
Σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στη Μυτιλήνη από τις αθρόες ροές μεταναστών και προσφύγων στο νησί ανακοίνωσε σήμερα κατά την επίσκεψη του στη Μυτιλήνη ο αναπληρωτής Υπουργός αρμόδιος σε θέματα μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.
Μια από αυτές:
Ενεργοποίηση του Στρατού, ο οποίος θα φτιάχνει καθημερινά 1500 φρατζόλες ψωμί, ενώ προσωπικό και μέσα του θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία νέου χώρου υποδοχής στο παλιό στρατόπεδο στη διασταύρωσης της Κάπης με την Κλείου στη βορειοανατολική Λέσβο.
Ερωτήσεις προς τον πάμπλουτο γυναικολόγο ΜΟΥΖΑΛΑ…
Και τι είναι ο στρατός…. Εστιατόριο..;
Μήπως είναι φούρναρης;
Πότε έδωσες τελευταία φορά δωρεάν ψωμί στα στελέχη των Δυνάμεων με οικονομικά προβλήματα
Πότε έδωσες τελευταία φορά δωρεάν ψωμί στους απόρους έλληνες του νησιού..
Ερυθρός σταυρός δεν υπάρχει….
Ερυθρή ημισέληνος να στείλει βοήθεια από μουσουλμανικές χώρες δεν έχει δήξει ευαισθησία;
Ας αφήσει λοιπόν τις εξυπνάδες ο  πάμπλουτος  μαιευτήρας και χειρούργος-γυναικολόγος Ιωάννης Μουζάλας… και αν θέλει να παίξει φιλάνθρωπος ας ξεγεννά τζάμπα γυναίκες… με όποια σειρά θέλει… Ελληνίδες Αλβανίδες Τουρκάλες..
mouzalas
Το βιογραφικό του κ. Μουζάλα:
Ο Γιάννης Μουζάλας είναι μαιευτήρας και χειρουργός-γυναικολόγος. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Τελείωσε την Ιατρική Σχολή Αθηνών και μετά μετεκπαιδεύτηκε στο Μιλάνο (Laser) και στο Λονδίνο (φυσιολογικός τοκετός).
Έχει εργαστεί στα νοσοκομεία Τζάνειο, Άγιος Σάββας, Έλενα (λαπαρο/ση). Στο Λονδίνο συνεργάστηκε με τον Michel Obent και τον Gordon στο Queen Elisabeth-Saint John Clinic.
Το 1999 έκανε τον πρώτο στην Ελλάδα τοκετό στο νερό. Υπερασπίζεται επιστημονικά και πρακτικά τον φυσικό τοκετό. Βοήθησε να δημιουργηθούν στα μαιευτήρια αίθουσες φυσικού τοκετού με δυνατότητα χρήσης νερού και «τοκετού σαν στο σπίτι».
Είναι μέλος επιστημονικών συλλόγων. Συμμετέχει ενεργά σε κοινωνικά κινήματα και είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη των Γιατρών του Κόσμου, έχοντας συμμετάσχει σε πάνω από 25 αποστολές σε Ασία και Αφρική.

ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ! > Τουσκ: Οι προσφυγικές ροές μπορεί να διαρκέσουν χρόνια


Τουσκ: Οι προσφυγικές ροές μπορεί να διαρκέσουν χρόνια
Την εκτίμηση ότι έξοδος των προσφύγων προς την Ευρώπη μπορεί να διαρκέσει χρόνια εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ. «Το κύμα μετανάστευσης δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό αλλά την αρχή μιας πραγματικής εξόδου, κάτι που σημαίνει ότι θα είμαστε αντιμέτωποι με το συγκεκριμένο πρόβλημα για πολλά ακόμη χρόνια», υπογράμμισε, ενώ, σύμφωνα με το BBC, η υπηρεσιακή ελληνική κυβέρνηση σε συνεργασία με τον ΟΗΕ, απέστειλαν επιπλέον προσωπικό και πλοία, προκειμένου να ελέγξουν την κατάσταση.

Σύροι πουλούσαν πλαστά πιστοποιητικά στη Μυτιλήνη


Σύροι πουλούσαν πλαστά πιστοποιητικά στη Μυτιλήνη
Δύο σύροι πρόσφυγες που πουλούσαν πλαστά πιστοποιητικά καταγραφής συνελήφθησαν στη Μυτιλήνη, από στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης. Πρόκειται για δυο άτομα, ηλικίας 41 και 18 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για πλαστογραφία πιστοποιητικών και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Δεν υπάρχει τέλος σε αυτό που ζούμε-Ακυρώθηκαν 6 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων με 5000 τουρίστες λογω του μεταναστευτικού…!


Aπό χθες και μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη ακυρώθηκαν έξι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων που είχαν προγραμματισθεί να γίνουν στη Μυτιλήνη και στον Μόλυβο με 5.000 περίπου επιβαίνοντες. Σοβαρές επιπτώσεις στην τουριστική κίνηση της Λέσβου έχει η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο νησί τις τελευταίες μέρες από χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που συρρέουν ειδικά στο κέντρο της πόλης.

ΜΕ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ «ΕΙΔΙΚΑ» SMS-IPHONE ΔΙΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ


φοτο1
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης - Η τελευταία λέξη της κινητής και όχι μόνο τεχνολογίας στην υπηρεσία της μαζικής διακίνησης εκατομμύριων παρανόμων μεταναστών από τις ακτές τις Τουρκίας στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου. Αυτό αποκαλύπτει ένα πραγματικά εντυπωσιακό ρεπορτάζ του αρθρογράφου της τουρκικής εφημερίδας Radikal, Ali Kayalar.

Σαν σήμερα το 1822 διεξάγεται η Ναυμαχία των Σπετσών


Σαν σήμερα το 1822 διεξάγεται η Ναυμαχία των Σπετσών
Μετά την πυρπόληση της τουρκικής ναυαρχίδας από τον Κωνσταντίνο Κανάρη στ΄ ανοιχτά της Χίου και τον θάνατο του Καρα Αλή (7 Ιουνίου 1822), ο σουλτάνος ετοίμασε νέες επιχειρήσεις, που θα στηρίζονταν στη στενότερη συνεργασία του τουρκικού με τον αιγυπτιακό στόλο. Στις 20 Ιουλίου 1822 ο τουρκοαιγυπτιακός στόλος, αποτελούμενος από 84 πλοία, βρέθηκε στη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου, αφού είχε διαπλεύσει ανενόχλητος το Αιγαίο και το Ιόνιο. Απέτυχε να καταλάβει το Βασιλάδι, το φυσικό προπύργιο του Μεσολογγίου και στη συνέχεια προσπάθησε να ανεφοδιάσει το πολιορκούμενο από τους Έλληνες Ναύπλιο.

Από ελληνικής πλευράς, η οικονομική δυσπραγία εμπόδιζε την επαναστατική κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τις βασικές δαπάνες κίνησης του ελληνικού στόλου. Στις 10 Αυγούστου, πάντως, τα πλοία του τρινησίου στόλου (Ύδρας, Σπετσών και Ψαρών), που αποτελούσαν τη ραχοκοκαλιά του ελληνικού στόλου, ειδοποίησαν την κυβέρνηση ότι ήταν έτοιμα να αναλάβουν δράση κατά του εχθρού.
Στις 29 Αυγούστου, ο τουρκοαιγυπτιακός στόλος εθεάθη στη θάλασσα των Κυθήρων και αμέσως σήμανε συναγερμός στα ελληνικά πλοία. Σχηματίστηκε μία γραμμή από την Αντίμηλο έως τη Μονεμβασιά για να εμποδισθεί το πέρασμά του προς τις ανατολικές ακτές της Πελοποννήσου και κυρίως προς τον Αργολικό Κόλπο. Όμως, ο ελληνικός στόλος ήταν ασυντόνιστος, καθώς δεν βρισκόταν υπό ενιαία διοίκηση. Όπως έγραφε ο Μιαούλης προς τους προκρίτους της Ύδρας: «Ημείς είμεθα σε μεγάλη ακαταστασίαν, δεν εικακουόμεθα· το αυτό και οι Ψαριανοί. Είμεθα 50 καράβια, και ποτές δεν εσυμφωνήσαμε να μαζωχτούμε τα μισά, αλλά πότε 5, πότε 10, πότε 3».
Στις 8 Σεπτεμβρίου 1822 η τουρκοαιγυπτιακή αρμάδα φάνηκε στην είσοδο του στενού που χωρίζει τις Σπέτσες από την Ερμιονίδα. Προφανώς, στόχος του εχθρού ήταν πρώτα η προσβολή της νήσου των Σπετσών, που δεσπόζει στο στόμιο του Αργολικού Κόλπου και στη συνέχεια ο ανεφοδιασμός του Ναυπλίου. Ο Ανδρέας Μιαούλης, που είχε αναλάβει την ηγεσία του ελληνικού στόλου, διέταξε τα πλοία να τον ακολουθήσουν μέσα στο στενό, όπου θα ήταν ευκολότερο να συγκρουσθούν με τον εχθρό.
Τέσσερα πλοία, όμως, του Αντώνιου Κριεζή, του Ανάργυρου Λεμπέση, του Λεονάρδου Θεοδωρή και του Λάζαρου Παναγιώτα, μάλλον από κακή συνεννόηση, παράκουσαν και έπλευσαν ανατολικότερα από τα υπόλοιπα ελληνικά πλοία, με συνέπεια να βρεθούν ανάμεσα σε εχθρικά πλοία. Αμέσως, ο Αντώνιος Κριεζής άρχισε να κανονιοβολεί τα εχθρικά πλοία, τα οποία συνέχισαν τον πλου τους. Η ναυμαχία είχε αρχίσει.
ADVERTISEMENT
Από εκείνο το σημείο η σύγκρουση έγινε χωρίς σχέδιο από την ελληνικά πλευρά, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Μιαούλη. «Έκαστος των πλοιάρχων ενήργει αυτομάτως ό,τι του εφαίνετο σωτηριωδέστερον δια την πατρίδα, και μόνη η γενναιότης και η φιλοπατρία, κοιναί ούσαι εις άπαντας, ωδήγουν έκαστον εις τα κινήσεις του» γράφει ο ιστορικός Αναστάσιος Κ. Ορλάνδος εις τα «Ναυτικά» του.
Αρχικά, ο Πιπίνος προσπάθησε να κολλήσει το πυρπολικό του σ’ ένα αιγυπτιακό πλοίο, αλλά απέτυχε, καθώς 50 μέλη του πληρώματός του πήδηξαν στο πυρπολικό και πρόφτασαν να το ξεκολλήσουν από το πλοίο τους. Δεν πρόφτασαν, όμως, να σώσουν τη ζωή τους, γιατί το πυρπολικό είχε αρπάξει φωτιά. Η απόπειρα του Πιπίνου ανάγκασε τον εχθρικό στόλο να απομακρυνθεί από τη δυτική πλευρά του πορθμού και να συνεχίσει τη ναυμαχία προς την απέναντι πλευρά της Ερμιονίδας.
Κι ενώ βράδιαζε και η ναυμαχία συνεχιζόταν αμφίρροπη, ο πυρπολητής Δήμος Μπαρμπάτσης όρμησε με το πυρπολικό του κατά της τουρκικής ναυαρχίδας. Το πλήρωμά της με τη θέα του πυρπολικού καταλήφθηκε από πανικό. Άρχισε να πυροβολεί κατά του πυρπολικού και παράλληλα να εκτελεί κινήσεις υποχώρησης. Τη ναυαρχίδα ακολούθησαν σε άτακτη φυγή και τα υπόλοιπα πλοία του τουρκοαιγυπτιακού στόλου. Η ναυμαχία των Σπετσών είχε κριθεί υπέρ των ελληνικών όπλων.
Τις επόμενες ημέρες οι δύο στόλοι συνέχισαν τους ελιγμούς τους μεταξύ Ύδρας και Σπετσών. Στις 12 Σεπτεμβρίου ξανασυναντήθηκαν κοντά στη Σπετσοπούλα, αλλά η τρίωρη ναυμαχία δεν έφερε αποτέλεσμα. Τρεις ημέρες αργότερα, ο τουρκοαιγυπτιακός στόλος ανοίχτηκε στο Αιγαίο, εγκαταλείποντας το εγχείρημα ανεφοδιασμού του Ναυπλίου. Δυόμισι μήνες αργότερα, το Ναύπλιο έπεφτε στα χέρια των Ελλήνων (30 Νοεμβρίου 1822).
Πηγή: sansimera.gr

18 χιλιάδες πρόσφυγες εγκλωβισμένοι στη Λέσβο- ΝΕΕΣ εξεγέρσεις


Η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά δύσκολη στη Λέσβο, όπου επικρατεί πάντα το αδιαχώρητο και η κίνηση στους δρόμους -κυρίως στην πόλη της Μυτιλήνης και στην περιοχή γύρω από το λιμάνι- ενώ οι συμπλοκές έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο.
Ωστόσο, από σήμερα τέσσερα πλοία θα συμβάλλουν στην αποσυμφόρηση με την μεταφορά προσφύγων στον Πειραιά, ενώ στονέο σημείο ταυτοποίησης προσφύγων που λειτουργεί από το βράδυ της 7ης Σεπτεμβρίου, έχουν μέχρι τώρα ταυτοποιηθεί 7.000 πρόσφυγες.

Ο δήμαρχος του νησιού, Σπύρος Γαληνός δήλωσε μιλώντας στο MEGA ότι γίνεται μια «πάρα πολύ καλή δουλειά, οργανωμένη, συντονισμένη» ενώ εξήγησε ότι «τα πλοία θα είναι συνεχόμενα ώστε να μπορούν να φύγουν», δηλώνοντας «ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα» και χαρακτηρίζοντας «σωτήριο» το ότι ο δήμος έδωσε το γήπεδο.
Υπολογίζεται ότι στο νησί βρίσκονται ακόμη περί τις 18.000 πρόσφυγες και μετανάστες.
Η Λέσβος σε κατάσταση πολιορκίας-Χάος στη Μυτιλήνη: Φωτιές και μπλόκα από μετανάστες
Νέα ένταση το βράδυ στο λιμάνι - Ξεκίνησε να λειτουργεί νέο σημείο καταγραφής προσφύγων-μεταναστών
Συνεχίζονται οι εικόνες χάους στη Λέσβο, η οποία έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο καταυλισμό προσφύγων, με τις συνθήκες ζωής καθημερινά να χειροτερεύουν, τόσο για τους ίδιους, όσο και για τους κατοίκους που έχουν φτάσει στα όριά τους.
Οι εντάσεις και τα επεισόδια είναι καθημερινά, με τους πρόσφυγες να διαμαρτύρονται για τη μη καταγραφή τους από τις αρμόδιες αρχές. Το χάος που άφησε η Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία θα βρίσκεται ξανά στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθεί να περιορίσει η υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου, με τη συγκρότηση διαχειριστικής αρχής για το άσυλο, καθώς και μια σειρά από πρωτοβουλίες.
Εν τω μεταξύ, τα επεισόδια από μετανάστες που έχουν χάσει την υπομονή τους και έχουν γίνει πια καθημερινότητα στην Μυτιλήνη, αλλά και ο τρομακτικός αριθμός των 17.000 ανθρώπων που στοιβάζονται σε χώρους που απουσιάζουν έστω και οι βασικές υποδομές για να τους φιλοξενούν, έχουν δημιουργήσει μια κατάσταση στο νησί, που αρκεί μια σπίθα για να ξεφύγει εντελώς από τον έλεγχο των αρχών και να προκαλέσει μια εξέγερση με άγνωστες συνέπειες τόσο για τους ίδιους όσο και για τους κατοίκους.
Την Δευτέρα οι μετανάστες έβαλαν φωτιές κατά μήκος του δρόμου, από τον καταυλισμό στον Καρά Τεπέ μέχρι την πόλη, ενώ φωτιά εκδηλώθηκε και στο δασικό αλσύλλιο Τσαμάκια. Πηγές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μιλούν για φωτιές αντιπερισπασμού που ανάβουν μετανάστες κινούμενοι προς το λιμάνι.
Αναρχικοί μοιράζουν φυλλάδια με σκοπό τις εξεγέρσεις

Ωστόσο, ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι, όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, ομάδα νεαρών με μαύρα ρούχα που δήλωνε ότι είναι υπέρ των προσφύγων μοίραζαν χθες φυλλάδια και ενημερωτικό υλικό για το πώς να κινηθούν οι μετανάστες κατά των αρχών και των πολιτών της Λέσβου.

Η ομάδα αυτή ακούει στο όνομα Musafera και όπως αναφέρουν στο blog τους ξεκίνησε το 2013 σαν ομάδα εργασίας της κατάληψης στο Μπίνειο, με αφορμή τη δημιουργία Κέντρου Κράτησης στη Μόρια, από το περασμένο φθινόπωρο λειτουργεί σαν αυτοτελής ομάδα Musaferat.

Δραστηριοποιούνται κινηματικά στο νησί της Λέσβου με σκοπό «να κρατήσουν το θέμα των κέντρων κράτησης στην επιφάνεια, να εμβαθύνουν τις γνώσεις και την ανάλυσή τους γύρω από αυτά και να δημιουργήσουν έναν αντίποδα στον κυρίαρχο λόγο».

Η επιστολή όπως μοιράζονταν στα Αραβικά
Νέα σημεία καταγραφής προσφύγων
Το νέο σημείο καταγραφής προσφύγων βρίσκεται  στον αθλητικό χώρο «Γεώργιος Σκούφος» στο ΕΠΑΛ της Καλλιθέας Μυτιλήνης. Η καταγραφή ξεκίνησε το βράδυ της 7ης Σεπτεμβρίου -μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί πάνω από 7.000 πρόσφυγες.
Σύμφωνα με πληροφορίες του lesvosnews.net ενεργοποιούνται μέχρι το τέλος της εβδομάδας δύο στρατόπεδα στη Βόρεια Λέσβο (σε Κλειώ και Πέτρα)  και θα χρησιμοποιηθεί και το λιμάνι του Σιγρίου για τη μεταφορά των προσφύγων.

    
http://www.kostoday.com/ελλάδα/18-χιλιάδες-πρόσφυγες-εγκλωβισμένοι-στη-λέσβο-νεεσ-εξεγέρσεις-βίντεο1Η εκδίκηση της ξεχασμένης ΑΟΖ


Η εκδίκηση της ξεχασμένης ΑΟΖ
Του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΡΥΩΤΗ - Δεν περίμενα ότι το σλόγκαν της τυχερής Πατουλίδου «για την Ελλάδα ρε γαμώ το» να το χρησιμοποιήσει και ο Τσίπρας. Αλλά, σήμερα, στην Ελλάδα σκίζουμε μνημόνια, ασχολούμαστε με μια προβληματική Πρόεδρο και ασχολούμαστε με τον νέο αρχηγό κόμματος που μέχρι πρόσφατα νόμιζε ότι επισκεπτόταν την Σοβιετική Ένωση.

23χρονος έφτασε στην Μυτιλήνη από τον Πειραιά με εξοπλισμό έκδοσης πλαστών εγγράφων


Για κατοχή εξοπλισμού έκδοσης πλαστών εγγράφων συνελήφθη ένας 23χρονος αλλοδαπός, πρωινές ώρες σήμερα, από τα στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης. Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω κατόπιν ελέγχου που πραγματοποιήθηκε κατά την αποβίβασή του από Ε/Γ-Ο/ πλοίο, βρέθηκε να κατέχει εντός των αποσκευών του τον κάτωθι εξοπλισμό:

ένα (01) έγχρωμο πολυμηχάνημα,
ένα (01) έγχρωμο μελάνι,
ένα (01) ασπρόμαυρο μελάνι,
ένα (01) πακέτο κάρτας SIM και
μισό πακέτο λευκές κόλες τύπου Α4.
Από τη Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε ο ανωτέρω εξοπλισμός.

Λαθρομετανάστευση: Ουμανισμός, ιδεοληψία, ανικανότητα και τα αμύθητα κέρδη των δουλεμπόρων


ΕΙΚΟΝΑ---Ελλάδα
Ο επιπόλαιος υπολογισμός, μόλις πριν από λίγους μήνες, της άφιξης  το πολύ 100.000 λαθρομεταναστών για το 2015, δείχνει το μέγεθος της ανεπάρκειας των ανθρώπων που χειρίζονται το τεράστιο θέμα της λαθρομετανάστευσης αφού πριν συμπληρωθεί το επτάμηνο του 2015 η εισβολή λαθρομεταναστών στην χώρα μας ξεπέρασε τους 150.000 ανθρώπους!

ΑΝΑΚΑΛΥΦΤΗΚΕ Η ΠΡΩΤΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης Την πρώτη χριστιανική εκκλησία ανέσυρε στο φως η σκαπάνη των αρχαιολόγων και ειδικών ερευνητών στην τοποθεσία...
foto1

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την πρώτη χριστιανική εκκλησία ανέσυρε στο φως η σκαπάνη των αρχαιολόγων και ειδικών ερευνητών στην τοποθεσία Zerzevan Kalesi, (Το Κάστρο του Ζερζεβάν), της περιφερείας του Ντιαρμπακίρ στην νοτιοανατολική Τουρκία.

Έμπορος Ναρκωτικών ο Αλβανός Υπ. Εσωτερικών – Τον Καλύπτει ο Ράμα


Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος Είναι γνωστό πως η Αλβανία είναι ένα από τα σύγχρονα κέντρα διακίνησης ναρκωτικών προς την Ευρώπη...
ΕΜΠΟΡΟΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος
Είναι γνωστό πως η Αλβανία είναι ένα από τα σύγχρονα κέντρα διακίνησης ναρκωτικών προς την Ευρώπη μαζί με το Κόσοβο. Οι Αξιωματούχοι της Αλβανίας δείχνουν γενικά μια δυσχέρεια εξάρθρωσης των κυκλωμάτων, που παράλληλα με τις φήμες εμπλοκής και κυβερνητικών προσώπων, έχει δημιουργήσει έντονες αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό της Γείτονος χώρας, όπως και το γεγονός ύπαρξης πολιτικών προσώπων με ποινικό μητρώο για παρόμοιες υποθέσεις στο παρελθόν.

Δεκάδες χιλιάδες περιμένουν στη Σμύρνη να περάσουν στην Ελλάδα


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης Οι σκηνές είναι από τουρκικό κανάλι στους δρόμους της Σμύρνης όπου συγκεντρώνονται δεκάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες περιμένοντας...
5636-720x340

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Οι σκηνές είναι από τουρκικό κανάλι στους δρόμους της Σμύρνης όπου συγκεντρώνονται δεκάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες περιμένοντας τους Τούρκους να τους περάσουν, αφού βγάλουν πρώτα το απαραίτητο «εισιτήριο», στα ελληνικά νησιά.

Αυτοί που ψήφισαν το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια γνώριζαν για την βόμβα της λαθρο-εισβολής στo ΑΙΓΑΙΟ;


Το να μην είμαστε ρατσιστές και να μην ταυτιζόμαστε με ακραίες απάνθρωπες συμπεριφορές δεν μας στερεί το δικαίωμα να είμαστε...
ΑΙΓΑΙΟ

Το να μην είμαστε ρατσιστές και να μην ταυτιζόμαστε με ακραίες απάνθρωπες συμπεριφορές δεν μας στερεί το δικαίωμα να είμαστε σκεπτόμενοι άνθρωποι που νοιάζονται για την προκοπή αυτού του τόπου. Αυτό ισχύει για την πλειοψηφία των Ελλήνων που έχουν σοκαριστεί με αυτά που συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα στην Πατρίδα μας.

Τα «Σεπτεμβριανά» της Κωνσταντινούπολης και το αιματηρό πογκρόμ κατά των Ελλήνων


  Tο μεσημέρι της 6ης Σεπτεμβρίου του 1955 ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, μικρής ισχύος, εξερράγη στο Τουρκικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης...
septembriana9


Tο μεσημέρι της 6ης Σεπτεμβρίου του 1955 ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, μικρής ισχύος, εξερράγη στο Τουρκικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης, το οποίο στεγαζόταν στο σπίτι που μεγάλωσε ο Κεμάλ Ατατούρκ. Από την έκρηξη δεν τραυματίστηκε κανείς ενώ σημειώθηκαν και μικρές ζημιές (κυρίως στα τζάμια του κτιρίου).Αυτή, θα μπορούσε να πει κάποιος, πως είναι η αρχή ενός αιματηρού πογκρόμ κατά των Ελλήνων που ζούσαν στην Κωνσταντινούπολη και έμεινε στην ιστορία ως «Σεπτεμβριανά»! Η πραγματική «ρίζα», ωστόσο, εκείνων των θλιβερών γεγονότων βρίσκεται άλλου…

Ποιες εκλογές και παραμύθια; Έρχεται ο πραγματικός πρωθυπουργός της Ελλάδας


Αναρωτιόμαστε γιατί να φορολογείται τόσο σκληρά ο λαός για να πληρώνουμε παχυλότατες αμοιβές σε ΠτΔ, πρωθυπουργό, υπουργούς, 300 βουλευτές κ...
55eb3bd2ea89e
Αναρωτιόμαστε γιατί να φορολογείται τόσο σκληρά ο λαός για να πληρώνουμε παχυλότατες αμοιβές σε ΠτΔ, πρωθυπουργό, υπουργούς, 300 βουλευτές κ.λ.π.; Γιατί άραγε, αφού την πραγματική κυβέρνηση της χώρας δεν θα την έχουν οι εκλεγμένοι εκπρόσωποί μας;

Οι τρείς προσπάθειες του Σιωνισμού για την ανεξαρτητοποίηση της Μακεδονίας!!


Το «Μακεδονικό ζήτημα» τέθηκε ουσιαστικά όταν οι Έλληνες απελευθέρωσαν την Θεσσαλονίκη από τους Τούρκους και ανέλαβαν την εξουσία στην πόλη...
main_1441361162_4205438
Το «Μακεδονικό ζήτημα» τέθηκε ουσιαστικά όταν οι Έλληνες απελευθέρωσαν την Θεσσαλονίκη από τους Τούρκους και ανέλαβαν την εξουσία στην πόλη. Η τότε εβραϊκή κοινότητα της πόλης, δεν ήθελε σε καμιά περίπτωση να αναγνωρίσει τους Έλληνες σαν κυρίαρχους στην πόλη αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας γιατί πίστευαν πως η ανάπτυξη της πόλης οφείλοταν στην εβραϊκή κοινότητα και ότι «η μοίρα της πόλης συνταυτίζεται με τη κοινότητά τους, κινητοποιούνται διεθνώς για την εξεύρεση λύσης που θα διασφαλίζει τη θέση τους»(Ρένα Μόλχο-Οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης). Βέβαια οι Εβραίοι, γνωστοί παγκοσμίως δεν είναι για τον πολιτισμό και την ανάπτυξη των περιοχών που διαμένουν, αλλά για την ικανότητά τους να δανείζουν και σκλαβώνουνμε τα δάνειά τους, τους πληθυσμούς των περιοχών αυτών.

Μεϊμαράκης: Θα συνεργαστώ με τον Τσίπρα – Παίρνω πίσω το «ψευτράκος»

1 1 meimarakis

«Είναι λογικό να απευθυνθούμε πρώτα στο δεύτερο κόμμα, αν βγούμε εμείς πρώτοι και πάρουμε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης» δήλωσε στην εκπομπή του Star στον Ενικό, ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μιλώντας για την επόμενη μέρα της κάλπης.
«Απαιτείται ευρύτατη συνεργασία πολιτικών δυνάμεων και θεσμικών παραγόντων και συνεννόηση, ώστε να μπορέσουμε να δούμε πως θα βαδίσουμε» πρόσθεσε, παραδεχόμενος τα σκληρά μέτρα που έρχονται με το τρίτο μνημόνιο.
Εξέφρασε την άποψη ότι δεν έπρεπε να γίνουν εκλογές, χαρακτηρίζοντας παράλληλο «άχρηστο» το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, που οδήγησε στο κλείσιμο των τραπεζών και στα capital controls.
«Η χώρα θα κυβερνηθεί… Το θέμα είναι αν θα υπάρξει εθνικό σχέδιο, γιατί αλλιώς η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να προχωρήσει» εκτίμησε ο πρόεδρος της ΝΔ
Κατηγόρησε τον κ.Τσίπρα ότι είπε ψέματα, υπενθυμίζοντας όσα έλεγε περί σκισίματος μνημονίου, κατάργηση ΕΝΦΙΑ κα.
«Όλοι έχουμε ευθύνες, όχι όμως ισομερείς για τα μνημόνια» είπε, παραδεχόμενος τα λάθη και τις παραλείψεις του κόμματος του.
«Μας έβριζε Μερκελιστές, αλλά τώρα δεν κάνει βήμα χωρίς να ρωτήσει την Μέρκελ» είπε στην συνέχεια για τον κ.Τσίπρα, τονίζοντας ότι «η ΝΔ έχει κάνει την αυτοκριτική της».
Επανέλαβε πάντως ότι παίρνει πίσω τον χαρακτηρισμό «ψευτράκος», που είχε πει για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Μιλώντας για την προσωπικότητα του, αλλά και την φρασεολογία που χρησιμοποιεί, ο ίδιος τόνισε πως δεν είναι δήθεν.
«Δεν κρύφτηκα ποτέ μου και δεν το έπαιξε κάτι άλλο από αυτό που είμαι» πρόσθεσε.
«Στηρίξαμε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και όχι την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» ξεκαθάρισε στην συνέχεια.
«Αν τον Ιανουάριο είχαν δεχτεί τις προτάσεις των εταίρων δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτή την κατάσταση» εκτίμησε ο κ.Μεϊμαράκης, υποστηρίζοντας ότι ο κ.Βαρουφάκης ξεγέλασε τον κ.Τσίπρα.
«Δεν δίνω υποσχέσεις. Οι επόμενοι μήνες είναι πολύ δύσκολοι» υποστήριξε για την επόμενη μέρα των εκλογών, εκφράζοντας την ανάγκη να εκμεταλλευτούμε τους πρώτους μήνες μετά τις εκλογές, όπου συνήθως παρατηρείται μια σταθερότητα.
Μιλώντας για το ζήτημα του χρέους, ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι «θα πρέπει να πάμε στα ευρωκοινοβούλια και να αναπτύξουμε τα επιχειρήματα μας στο γιατί πρέπει να γίνει αναδιάρθρωση του χρέους», αποκαλύπτοντας ότι ο ίδιος θα φτιάξει διακομματική επιτροπή που θα αναλάβει αυτή την πρωτοβουλί
Δεσμεύτηκε ότι η ΝΔ θα καταργήσει το ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση, κάνοντας λόγο για «μίσος» του ΣΥΡΙΖΑ σε οτιδήποτε ιδιωτικό, ενώ τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας μη κρατικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα.
Αναφερόμενος στο αγροτικό θέμα, είπε πως δεν το βλέπει συντεχνιακά. «Ισχυρή Ελλάδα, σημαίνει ισχυρή περιφέρεια» δήλωσε, επαναλαμβάνοντας ότι και για αυτό το θέμα πρέπει να απευθυνθούμε στην ΕΕ με επιχειρήματα. «Η ΕΕ δεν θέλει να μας σκοτώσει» είπε με νόημα.

Τι λέει ο μικρός…! Θύελλα για τη δήλωση Τσίπρα ότι «δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα»

1 11 ALEC

Θύελλα έχει ξεσπάσει από την εκφορά του Αλέξη Τσίπρα ότι «δεν έχει σύνορα η θάλασσα», αναφερόμενος στο Αιγαίο και στην μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησής του κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της 80ης ΔΕΘ. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του γερμανικού περιοδικού “Spiegel” ο τέως πρωθυπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνησή του παρέλαβε από τη Νέα Δημοκρατία στο φλέγον ζήτημα του μεταναστευτικού το «απόλυτο μηδέν», τονίζοντας: «Και βρήκαμε ένα θέμα που θα έλεγε κανείς έχει παγκόσμιες διαστάσεις, αφορά την Ελλάδα αλλά είναι ευρωπαϊκό είναι παγκόσμιο και αντί να κάτσουν να απολογηθούν για το τι έκαναν, ενώ έβλεπαν ότι θα έρχονταν τα κύματα των προσφύγων, μας έκαναν κριτική ότι δήθεν ανοίξαμε τα σύνορα. Ποια σύνορα; Έχει σύνορα η θάλασσα και δεν το ξέραμε»;

Κρήτη: Αλβανός έσπασε στο ξύλο υπάλληλο γιατί περίμενε στην … ουρά!

590_720b481c4cb1c1c0e10dee990bcec979

Αίσθηση έχει προκαλέσει το περιστατικό βίας που σημειώθηκε πριν απο μερικές ημέρες στη Διεύθυνση Ιθαγένειας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.
Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη στο τμήμα αστικής κατάστασης της Διεύθυνσης με τον προϊστάμενο να γλιτώνει την τελευταία στιγμή απο του χάρου τα δόντια μετά την αναίτια επίθεση που δέχτηκε.

Απίστευτη τιμή για το πετρέλαιο θέρμανσης: Πόσο θα το αγοράζετε για να ζεσταθεί το κοκκαλάκι σας;

1 11petrelaio-thermansis

Σε τιμές που δεν είδαν ούτε τις πολύ καλές εποχές πριν από την κρίση θα προμηθεύονται οι…
καταναλωτές από τον Οκτώβριο το πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ ήδη η τιμή της βενζίνης υποχώρησε στα επίπεδα του 2009 και διαμορφώθηκε πανελλαδικά στο 1,42 ευρώ το λίτρο και στην Αττική στο 1,35 ευρώ το λίτρο.
Η θετική αυτή εξέλιξη είναι αποτέλεσμα της νέας αποκλιμάκωσης της τιμής του αργού στη διεθνή αγορά, που προκάλεσαν οι ανησυχίες για τις προοπτικές της παγκόσμιας ζήτησης αργού, μετά το ξέσπασμα της χρηματιστηριακής κρίσης στην Κίνα. Η παράλληλη ενίσχυση της ισοτιμίας του ευρώ έναντι του δολαρίου αποτελεί πρόσθετο θετικό παράγοντα διαμόρφωσης των τιμών στην εγχώρια αγορά σε χαμηλά επίπεδα. Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι οι τιμές των καυσίμων θα κινηθούν πτωτικά μέχρι το τέλος της χρονιάς, καθώς όλες οι προβλέψεις συγκλίνουν στην παραμονή της τιμής του πετρελαίου στη διεθνή αγορά στα χαμηλά επίπεδα των 46 δολαρίων για το αργό και των 49 με 50 δολαρίων για το μπρεντ, εκτός και αν μεσολαβήσει κάποιο απρόβλεπτο γεγονός.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...