Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ξανακτίζεται το άγαλμα του Κολοσσού της Ρόδου! [βίντεο]Όλοι γνωρίζουν για τον Κολοσσό της Ρόδου: Θεωρείται ως ένα από τα Επτά Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου, απεικόνιζε τον θεό Ήλιο και χτίστηκε από τον Χάρη τον Λίνδιο, μαθητή του Λύσιππου, τον 3ο αιώνα π.Χ. Ο λόγος για την

ανέγερσή του ήταν η νίκη των Ροδίων επί του Μακεδόνα στρατηγού και γιου του Αντίγονου του Μονόφθαλμου, Δημητρίου του Πολιορκητή (διάσημος, μεταξύ άλλων, για τις επιδόσεις του στον τομέα των πολιορκητικών μηχανών, πήρε το προσωνύμιό του ακριβώς από αυτήν την πολιορκία, του 305 π.Χ), η οποία αποδόθηκε στη βοήθεια του θεού Ήλιου.

Σύμπλευση Ελλάδας - Αιγύπτου σε ενέργεια και διπλωματία

Η Αίγυπτος είναι αποφασισμένη να συνεργαστεί στενά με την Ελλάδα και την Κύπρο για την άντληση και τη μεταφορά αερίου από την Ανατολική Μεσόγειο προς τις ευρωπαϊκές αγορές, είτε μέσω υποθαλάσσιων αγωγών είτε με LNG, τονίζει σε συνέντευξή του στην «Κ» ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου, Σάμεχ Σούκρι. Με στωικότητα που εκπέμπει βαθιά γνώση της γεωπολιτικής πραγματικότητας, ο κ. Σούκρι εκτιμά ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τη συγκεκριμένη ενεργειακή συνεργασία, περιγράφει την Ελλάδα ως «πύλη εισόδου» στην Ε.Ε., μιλάει για τη συμμετοχή ελληνικών κατασκευαστικών εταιρειών στα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Αίγυπτο, ενώ επικρίνει τον Ταγίπ Ερντογάν για παρέμβαση στα εσωτερικά της Αιγύπτου και εμμέσως πλην σαφώς τον κατηγορεί ότι προσέφερε στήριξη στους τρομοκράτες του ISIS.

Βρετανοί πάνε Συρία μέσω κατεχόμενης Κύπρου, για να πολεμήσουν στις τάξεις του ISIS


Βρετανοί πάνε Συρία μέσω Κύπρου, για να πολεμήσουν στις τάξεις του ISIS (βίντεο)
Λευκωσία: Την Κύπρο, ως ενδιάμεσο σταθμό των επίδοξωντζιχαντιστών, φέρνει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Mirror». Σύμφωνα με την εφημερίδα, νεαροί Βρετανοί που θέλουν να πολεμήσουν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους βρίσκουν τον δρόμο τους προς την αιματοβαμμένη Μέση Ανατολή αγοράζοντας σε πρώτο στάδιο ένα εισιτήριο για την Κύπρο.

ΒΟΜΒΑ!!! Πῶς διέγραψε τὸ χρέος τῆς Ἑλλάδας ὁ Μεταξάς καὶ δικαιώθηκε ἀπὸ τὸ Διεθνὲς δικαστήριο!


Mὲ αὐτὴ τὴν ἀπόφαση σώθηκε καὶ ἡ Ἀργεντινή… ἀλλὰ ὄχι ἐμεῖς.Γιὰ ὅσους δὲν τὸ γνωρίζουν τὸ 1936 ὁ Ἰωάννης Μεταξὰς διορίστηκε πρωθυπουργὸς τῆς Ἑλλάδας καὶ στὴν συνέχεια πρωτοστάτησε στὴν ἐπιβολὴ δικτατορικοῦ καθεστῶτος τοῦ 
ὁποίου ἦταν ἐπικεφαλῆς. 
Διαβάστε πῶς ἔβαλε τὴν Ἑλλάδα καὶ τοὺς Ἕλληνες πάνω ἀπὸ τοὺς δανειστὲς καὶ τὶς τράπεζες!

Ἡ ἱστορία ἔχει ὡς ἑξῆς :

ΣΟΚ: Κάνουν την Ελλάδα "χωνευτήρι" μεταναστών για να την τελειώσουν;Η Ελλάδα είναι έτοιμη να γίνει το χωνευτήρι...
μεταναστών και προσφύγων της γηραιάς ηπείρου, αναφέρει η «Wall Street Journal», σε ρεπορτάζ της σχετικό με την προσφυγική κρίση.
Αναφερόμενη στο αποτέλεσμα της μίνι Συνόδου για το προσφυγικό στις Βρυξέλλες, η αμερικανική εφημερίδα επισημαίνει ότι η Ευρώπη καταβάλλει την ύστατη προσπάθεια για να ελέγξει την αθρόα εισροή μεταναστών και μεταναστών στο έδαφός της.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΠΡΙΟΙ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ
Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ : ΚΥΠΡΙΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΟΥ Β΄ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ. ΤΑ ΜΗΤΡΩΑ, ΟΙ ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ ΚΑΙ Ο ΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΕ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΠΑΠΑΠΟΛΥΒΙΟΥ ΚΑΙ ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΤΟ 2012.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΠΑΠΟΛΥΒΙΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ Η ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ(π.χ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΡΙΒΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΕΠΙΤΕΛΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ 2α ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΤΟΥ Α΄ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ κ.α). ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

Αντέχεις την αλήθεια; Mια ζωή ανθέλληνες οι συμμορίτες του ΚΚΕ! Διαβάστε και αηδιάστε! Δείτε τι έλεγαν το «40» οι κομουνιστές όταν όλος ο λαός μας βροντοφώναζε δυνατά το όχι!!


kke prod

Καλούμε τους πολεμιστές μας ν’ αρνηθούν να πολεμήσουν πέρ’ απ’ τα σύνορα της πατρίδας μας. Τί ζητάμε στην Αλβανία; Πού μας πάνε; Ο λαός μας δεν θέλει δεύτερο Σαγγάριο!

Συμβουλές για νέους φοιτητές

Διαμονή


Συμβουλές για νέους φοιτητέςΟι φοιτητές που έχουν πετύχει την εισαγωγή τους σε ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τα οποία βρίσκονται μακριά από τον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουν, μετά φυσικά την εγγραφή τους, θα πρέπει να είναι η εύρεση εστίας. Και αυτό που μπορεί να γίνει είναι με δύο τρόπους: είτε με τη διαμονή σε κάποιο διαμέρισμα, όπου όμως θα πρέπει να καταβάλλεται μηνιαίως ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό ενοικίου, είτε με τη διαμονή στη φοιτητική εστία. Όσον αφορά τη φοιτητική εστία, δεν πρόκειται βέβαια και για την ιδανική λύση, αφού οι συνθήκες διαβίωσης δεν είναι και οι καλύτερες, αλλά σίγουρα είναι μια αξιοπρόσεκτη λύση.

Ποιός Έλληνας Στρατηγός είπε στα Υπόγεια του Πενταγώνου …Εμείς έχουμε τα 10 απο καλύτερα Αεροπλανοφόρα του Κόσμου;

navy


Έπεσαν οι υπογραφές για το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο της Τουρκίας …Και πανηγυρίζουν οι Τούρκοι για την υπεροπλία στο Αιγαίο ,είναι όμως έτσι ; Να θυμηθούμε τι είπε σε μια απόρρητη σύσκεψη στα Υπόγεια του Πενταγώνου Έλληνας Στρατηγός !

"Ταχίνι: Δείτε τι δώρο κάνετε στον εαυτό σας με μία μόλις κουταλιά!"

Οι περισσότεροι το θυμούνται μόνο σε περιόδους νηστείας, ωστόσο λίγοι γνωρίζουν τα πραγματικά του οφέλη, αφού αποτελεί τρόφιμο εξαιρετικής θρεπτικής αξίας, με καλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη, ωφέλιμα λιπαρά οξέα και απαραίτητα για την καλή υγεία και ισορροπία του οργανισμού μέταλλα και ιχνοστοιχεία.
Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι στις χώρες της Μέσης Ανατολής αποτελεί βασικό συστατικό της καθημερινής διατροφής, καθώς χρησιμοποιείται για την παρασκευή πολλών φαγητών.


Τι κερδίζετε με μόλις μία κουταλιά ταχίνι

ΕΠΟΣ ΤΟΥ ''40 : ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΜΕΤΑΞΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ''ΟΧΙ''

H επέτειος του «Όχι» αναφέρεται στην άρνηση της Ελλάδας στις ιταλικές αξιώσεις που περιείχε το τελεσίγραφο που επιδόθηκε στις 28 Οκτωβρίου του 1940 στον Ιωάννη Μεταξά. Συνέπεια της άρνησης ήταν η είσοδος της χώρας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και η έναρξη του ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940.

Το τελεσίγραφο και το ιστορικό "Όχι"

Σπάνια ευρήματα Ασύλητος τάφος με πλούσια κτερίσματα ανακαλύφθηκε στον Άνω Εγκλιανό Πύλου

Ασύλητος τάφος με πλούσια κτερίσματα ανακαλύφθηκε στον Άνω Εγκλιανό Πύλου
Ανάμεσα στα ευρήματα είναι και μία σπάνια χρυσή αλυσίδα 
Αθήνα
Μια σπουδαία ανακάλυψη έφερε στο φως η σκαπάνη του Τζακ Λ.Ντέιβις και της Σάρον Ρ.Στόκερ από το Πανεπιστήμιο του Σινσινάτι, στην Πελοπόννησο. 

Κασιδιάρης προς αντιπρόεδρο Κομισιόν: "Είσαι οικονομικός εγκληματίας και...

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 1912-13!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...