Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2015

Χρόνια πολλά σε αυτούς που φυλάνε Θερμοπύλες


Δημήτρης Κ. Καμμένος

Ο ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ ΤΩΝ ΓΕΝΝΑΙΩΝΑΘΗΝΑ 28-10-2015.

Η ιστορία διδάσκει, νουθετεί, μα και είναι αμείλικτη στις κρίσεις και τις συγκρίσεις της. Αλίμονο σε κείνα τα έθνη που δεν διδάσκονται από τα περασμένα, διότι ζώντας αποκομμένα από τις ρίζες τους θα σβήσουν, επαναλαμβάνοντας για τελευταία φορά τα λάθη τους.

Κυκλοφορεί στο Facebook Νο 26..

 


Κομμουνιστές και Γκεσταπίτες πάνε «πακέτο» ..
Ισχύει ή είναι photoshop?

Τα σχόλια δικά σας...

Ορθόδοξη θεολογία περί έθνους και η βίαιη δημογραφική αντικατάσταση των λαών της Ανατολικής Ευρώπης
Kyril Klimakos (Traditionalist Youth Network)

 Σε μια πρόσφατη ανακοίνωση 700 λέξεων, η Ιερά Σύνοδος τηςΒουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ζήτησε από την κυβέρνηση της χώρας να  «σταματήσει η εισροή ξένων προσφύγων». Σημείωσε ότι «έχει συμπόνια για εκείνους που βρίσκονται ήδη στη χώρα, αλλά ότι η αποδοχή περισσοτέρων προσφύγων από τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ύπαρξη της Βουλγαρίας ως κράτος και ως λαό». Χαρακτήρισε μάλιστα την εισροή των προσφύγων "ένα κύμα που έχει αποκτήσει όλα τα σημάδια μιας εισβολής".

ΕΠΟΣ ΤΟΥ ''40 : Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940


Ποιος ο ρόλος της Αλβανίας στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.  

Γράφει ο Χαράλαμπος Νικολάου / Ταξίαρχος ε.α., τ. καθηγητής Στρατιωτικής Ιστορίας ΣΣΕ 

Το 1939 τα ιταλικά στρατεύματα, υπό τον στρατηγό Γκουτσόνι, αποβιβάσθηκαν στο Δυρράχιο, το πρωί της 7ης Απριλίου. Ο βασιλιάς Ζώγου δεν αιφνιδιάστηκε δεδομένου ότι είχαν προηγηθεί, πριν από έναν μήνα και πλέον, εντατικές διπλωματικές συνομιλίες. Υφίστατο το στοιχείο του αιφνιδιασμού για τις ξένες κυβερνήσεις, εκτός της Γερμανίας και ίσως της Γιουγκοσλαβίας. Δεν προβλήθηκε καμία σοβαρή αντίσταση κατά των Ιταλών. Ο αλβανικός λαός στην πλειοψηφία του υποδέχθηκε τους Ιταλούς στρατιώτες ως “ελευθερωτές”.

Πώς να αντιμετωπίσετε το νυχτερινό κλάμα του μωρού;

Συμβουλές για τους γονείς

ΜΩΡΟ ΚΛΑΜΑ
Πόσοι νέοι γονείς δεν έχουν περάσει αμέτρητες νύχτες άυπνοι εξαιτίας του κλάματος του μωρού; Ειδικά στις περιπτώσεις που τα αναφιλητά συνεχίσουν για ώρες, πολλά είναι τα ερωτήματα που βασανίζουν το μυαλό των νέων γονέων και τους προκαλούν ανησυχία. Ερωτήματα όπως αν πεινάει ή πονάει, αν ανησυχεί και αν κάτι το φοβίζει.

Το παρασκήνιο πίσω από το θρυλικό τελεσίγραφο του Γκράτσι.


Το έλαβε κατά τη διάρκεια δεξίωσης με καλεσμένους Έλληνες επισήμους 

  Στις 15 Οκτωβρίου 1940 ο Μπενίτο Μουσολίνι συγκάλεσε το Πολεμικό Συμβούλιο στο Παλάτσο Βενέτσια της Ρώμης. Εκεί καθορίστηκε η ημερομηνία και οι λεπτομέρειες της επίθεσης εναντίον της Ελλάδας. Την ίδια στιγμή, η ιταλική πρεσβεία στην Αθήνα ξεπέρασε κάθε όριο θεατρικότητας, διαβεβαιώνοντας συνεχώς τα στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης για τις αγαθές ιταλικές προθέσεις. Στις 22 Οκτωβρίου, ο κόμης Τσιάνο συνέταξε το περίφημο τελεσίγραφο που προοριζόταν να επιδοθεί στην ελληνική κυβέρνηση τη νύκτα της 27ης προς 28η Οκτωβρίου.

Βέμπο-Βάζει ο Ντούτσε τη στολή του


Ο ήρωας Λοχίας Δημήτρης Ίτσιος του Ρούπελ που σκότωσε 232 Γερμανούς...


Στις 6 Απριλίου του 1941 εκδηλώθηκε στις 5:15 το πρωί -45 λεπτά πριν από την προβλεπόμενη ώρα σύμφωνα με τη γερμανική διακοίνωση- η επίθεση της ναζιστικής Γερμανίας κατά της χώρας μας, στα οχυρά της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας.


Η γερμανική διακοίνωση είχε επιδοθεί νωρίτερα στον Πρωθυπουργό Αλέξανδρο Κορυζή από τον Γερμανό πρεσβευτή στην Αθήνα, 
πρίγκιπα Έρμπαχ. Ο Κορυζής είπε το δεύτερο ΟΧΙ, αυτή τη φορά στην ιταμή ναζιστική πρόκληση. Η γερμανική επίθεση κατά της Ελλάδας αποτελεί συνέχεια του ελληνοϊταλικού πολέμου, που ξεκίνησε την 28η Οκτωβρίου 1940 με την ιταλική επίθεση στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Ο Ντούτσε αφηγείται

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ 1940 K.ΠΛΕΥΡΗΣ


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...