Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2015

ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗΑΘΗΝΑ 9-11-2015.

Ο Ελληνισμός μας ως στυλοβάτης βράχος τής ανθρωπότητος πλήττεται στα ριζά του, στα θεμέλια, από τα αδηφάγα κύματα τής παγκοσμιοποίησης. Οι νεοταξίτες πλήττουν τις αξίες μας που ως ιδεολογικά αντισώματα προστατεύουν την Ελληνική Φυλή από την εσωτερική της διάβρωση. Και ο κορυφαίος μηχανισμός, η θεμελιώδης αξία που ανδρώνει και θεμελιώνει το μαχόμενο ελληνικό έθνος είναι η Παιδεία.

Το να πλήξεις έναν λαό εύπλαστο με ανύπαρκτο πολιτισμό και μηδενική εθνική αναφορά, να ποδηγετήσεις έναν λαό που έχει μάθει να υπηρετεί ξένους αφεντάδες και να σκύβει το κεφάλι στον εκάστοτε δυνατό, είναι η πλέον απλή υπόθεση για τούς τυράννους. Το να υποβάλλεις όμως έναν λαό σε μια επίπλαστη κατάσταση κατωτερότητας με την διαστρέβλωση τής ιστορικής αλήθειας, να υποβάλλεις τα γεννήματα τής Φυλής στο ψεύδος και την ανηθικότητα, στην διαστροφή τής φυσικής τους υπόστασης, είναι ένα ειδεχθές έγκλημα ισάξιο με την εσχάτη προδοσία.

ΣΟΚ! Βρέθηκε ο θρόνος του Αγαμέμνονα και τον έχουν κρυμμένο εδώ και ενάμιση χρόνο!


ΣΟΚ! Βρέθηκε ο θρόνος του Αγαμέμνονα και τον έχουν κρυμμένο εδώ και ενάμιση χρόνο!
Ένα μεγάλο μέρος από το βασιλικό θρόνο που βρισκόταν πριναπό τρεις χιλιετίες στο ανάκτορο της Ακρόπολης των Μυκηνών ανακάλυψαν Έλληνες και Αμερικανοί αρχαιολόγοι. Σύμφωνα με την «Real News», το τμήμα του βασιλικού θρόνου βρέθηκε σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων από την Ακρόπολη των Μυκηνών. Το βάρος του ξεπερνά τα 50 κιλά και χρονολογείται από τον 13ο αιώνα π.Χ.

Ο Νίκος Φίλης ως «επιστήμων»


Σωκράτης Τσιχλιάς
Αν δεν κάνω λάθος, για να έχει κάποιος επιστημονική άποψη, την οποία να εκφράζει και δημοσίως, γραπτώς ή προφορικώς, πρέπει να είναι τουλάχιστον επιστήμων. Μάλιστα, να έχει εποπτεία του πεδίου στο οποίο αναφέρεται η άποψή του. Αν συμφωνήσουμε στο αυτονόητο, ταχύτατα θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι αυτό που διαδόθηκε, γράφτηκε αλλά και υποστηρίχθηκε από τον ίδιο υπουργό Παιδείας Ν. Φίλη, ότι τα όσα είπε για τους Πόντιους είναι η επιστημονική του άποψη, είναι απλώς μια γελοιότητα.

Παχαίνει το βραδινό φαγητό;

Παχαίνει το βραδινό φαγητό;

Γνωρίζετε πιθανότατα το απόφθεγμα, “τρώγε πρωινό σαν βασιλιάς, μεσημεριανό σαν βασίλισσα και δείπνο σαν ζητιάνος”. Πρόκειται για την άποψη της Adelle Davis, μιας δημοφιλούς διαιτολόγου στη δεκαετία του ‘60 και του ‘70, αναφέρει η διατροφολόγος και εξειδικευμένη στη αθλητική διατροφή Dr. Pamela Peeke, M.D.

Οι Αρχάγγελοι Γαβριήλ και Μιχαήλ: Τι γιορτάζουμε στις 8 Νοεμβρίου


Οι Αρχάγγελοι Γαβριήλ και Μιχαήλ: Τι γιορτάζουμε στις 8 Νοεμβρίου
Η Εκκλησία στις 8 Νοεμβρίου γιορτάζει τη σύναξη των Παμμέγιστων αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, καθώς και των υπολοίπων Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων.
Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ και ο Αρχάγγελος Γαβριήλ παρουσιάζονται συνήθως με σπαθί ή σκήπτρο στο δεξί χέρι, σύμβολο της εξουσίας που τους χάρισε ο Θεός.

Κάτω τα χέρια σας από τα σπίτια των Ελλήνων

Κάτω τα χέρια σας από τα σπίτια των Ελλήνων 

Εντάξει, κύριοι της κυβέρνησης, το πιάσαμε το υπονοούμενο...
Εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις, κίνδυνος να μην εκταμιευτεί η δόση των δύο δισεκατομμυρίων, οικονομική ασφυξία, θηλιά στο λαιμό της χώρας κλπ., κλπ...
Στο ίδιο έργο θεατές.
Και εσείς...
Δυστυχώς και εμείς...
Οπότε, ξέρετε εσείς...

ΣΚΑΝΔΑΛΟ! ΟΙ ΗΠΑ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

abd-den-kibris-ta-asker-acilimi--6252730
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης - Για πρώτη φορά από το 1974,όταν έγινε η αιματηρή τουρκική εισβολή στην Κύπρο με επακόλουθο την κατοχή του βορείου τμήματος της μεγαλονήσου, οι Αμερικανοί τίμησαν επίσημα την παρουσία του τουρκικού κατοχικού στρατού. Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Milliyet, η νέα πρέσβης των ΗΠΑ στην Λευκωσία, Kathleen Ann Dohert, έδωσε δεξίωση επί τη ανάληψη των καθηκόντων της στο ξενοδοχείο Merit Lefkosa Otel, όπου υποδέχτηκε και τίμησε την παρουσία των διοικητών του τουρκικού κατοχικού στρατού στην βόρεια παρανόμως κατεχόμενη Κύπρο.
Όπως αναφέρεται, στην δεξίωση της νέας Αμερικανίδας πρέσβειρας παρέστηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο διοικητής των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων, αντιστράτηγος İlyas Bozkurt και ο διοικητής των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας, υποστράτηγος Erhan Uzun, καθώς και τους υπόλοιπους Τούρκους αξιωματικούς.

1922 (Η καταστροφή της Σμύρνης)

Κράμπες. Ποια η σωστή διατροφή, για να μην σας πιάσει κράμπα;Κράμπες. Ποια η σωστή διατροφή, για να μην σας πιάσει κράμπα;

του Ξενοφώντα Τσούκαλη, M.D., medlabnews.gr
Κράμπα είναι η κατάσταση εκείνη κατά την οποία οι μύες βρίσκονται σε συνεχή και επώδυνη σύσπαση. Μπορεί να αφορά έναν μυ, αλλά μερικές φορές και ολόκληρη ομάδα συναγωνιστών μυών.

Ο Μύθος και η Ονομασία του Αιγαίου Πελάγους
Στο μύθο του Αιγαία του μυθικού βασιλιά της Αθήνας μαθαίνουμε οτι όταν ο Θησέας , έφυγε για την Κρήτη με σκοπό να σκοτώσει τον Μινώταυρο, του ζήτησε αν είχε καταφέρει να επιζήσει από το Λαβύρινθο,να αλλάξει τα πανιά του πλοίου του στην επιστροφή,.Ο Θησέας ταξίδεψε για την Κρήτη με μαύρα πανιά. Το σημάδι ότι σκότωσε τον Μινώταυρο θα ήταν να έχει άσπρα πανιά το πλοίο στην επιστροφή.Ο Αιγαίας, σύμφωνα πάντα με το μύθο, περίμενε στο Σούνιο να επιστρέψει ο γιος του από την Κρήτη και να μπορεί να δει το πλοίο από μακριά.Όμως, ο Θησέας, παρ’ ότι είχε σκοτώσει τον Μινώταυρο, ξέχασε να αλλάξει τα πανιά. Είδε ο Αιγαίας το καράβι να επιστρέφει με μαύρα πανιά και νόμισε ότι το ταυροκέφαλο τέρας είχε εξοντώσει τον Θησέα.