Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015

Politischios.gr: Έπαρση σημαίας 150 τ.μ. στη Χίο [10.11.2015]!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΠΑΝΤΑ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ, ΖΗΤΙΑΝΟ ΚΑΤΗΝΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΤΟΥΡΚΟΦΑΓΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 1821 : ΝΙΚΗΤΑΣ ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΠΟΥΛΟΣ η ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ Ο ΤΟΥΡΚΟΦΑΓΟΣ (1782-1849)

Νικηταρά –Νικηταρά
Πού ᾽χεις στα πόδια σου φτερά
και στην καρδιά ατσάλι.

Πηγές

  • Πρακτικά του Β΄Τοπικού Συνεδρίου Αργολικών Σπουδών, Τόμος 14, Άργος 30 Μαΐου-1 Ιουνίου 1986, Ιωάννης Π. Χιωτακάκος, σελ.414-418.
  • Δημήτριος Καμπουρόγλου, από «Το εικοσιένα», Πανηγυρικοί Λόγοι Ακαδημαϊκών, έκδ. Ακαδημία Αθηνών, Ίδρυμα Κώστα και Ελένης Ουράνη, Αθήναι 1977.
  • Οδυσσέα Κουμαδωράκη, « Άργος το πολυδίψιον » Εκδόσεις Εκ Προοιμίου, Άργος 2007.
  • Δημητρίου Κ. Βαρδουνιώτου, « Καταστροφή του Δράμαλη », Εκ των τυπογραφείων Εφημερίδος ¨Μορέας¨, Εν Τριπόλει 1913.  
Ο Νικηταράς ήταν Αρκάς. Γεννήθηκε στο χωριό Τουρκολέκα της Μεγαλόπολης το 1782 και πατέρας του ήταν ο κλέφτης Σταματέλος Τουρκολέκας. Η μητέρα του Σοφία Καρούτσου ήταν αδελφή της γυναίκας του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Ο Νικηταράς λοιπόν ήταν ανιψιός του Γέρου του Μωριά. Κατά μία άλλη εκδοχή, ο Νικηταράς γεννήθηκε το 1784 στο χωριό Νέδουσα Μεσσηνίας, ένα μικρό χωριό στους πρόποδες του Ταΰγετου, προς την μεριά του Μιστρά, 25 περίπου χιλιόμετρα από την Καλαμάτα. Έτσι κι αλλιώς, τα παιδικά του χρόνια τα έζησε στο χωριό του πατέρα του, στο χωριό Τουρκολέκα του Δήμου Φαλαισίας της επαρχίας Μεγαλουπόλεως, του Νομού Αρκαδίας.

ΑΠΟΦΑΣΗ-ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ - Έκθεση Κομισιόν απενοχοποιεί την Άγκυρα στο Κυπριακό


Έκθεση Κομισιόν απενοχοποιεί την Άγκυρα στο ΚυπριακόΛευκωσία: Πλήρη αποενοχοποίηση της Τουρκίας στο Κυπριακό αντανακλά το τελικό κείμενο της έκθεσης της Κομισιόν, η οποία αναμένεται να δημοσιοποιηθεί αύριο Τρίτη. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο «Φ», οι κυπρογενείς αναφορές της έκθεσης της Κομισιόν έχουν αφετηρία τη διαπίστωση της Ε.Ε. ότι η Άγκυρα στήριξε τις απευθείας διαπραγματεύσεις και ότι στηρίζει τις προσπάθειες του Έσπεν Μπαρθ Άιντα για λύση, ενώ αρκείται να καλέσει την Τουρκία να συνεχίσει να συμβάλλει προς την ίδια κατεύθυνση. Η αθώωση της Άγκυρας στο Κυπριακό είναι το βασικό μελανό σημείο της έκθεσης, στην οποία πάντως καταγράφονται πλέον όλες οι κυπρογενείς υποχρεώσεις της Τουρκίας. Υπενθυμίζεται ότι στο αρχικό προσχέδιο η Κομισιόν είχε «ξεχάσει» αρκετές εκ των κυπρογενών δεσμεύσεων της υποψήφιας προς ένταξη χώρας, οι οποίες όμως έχουν επανέλθει στο τελικό κείμενο, περιλαμβανομένης και της «αντιδήλωσης του 2005».

Σημαντική η επίσκεψη Αναστασιάδη σε Ιορδανία, Ισραήλ, Παλαιστίνη

ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ
Η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας ΝίκουΑναστασιάδη σε Ιορδανία, Ισραήλ και Παλαιστίνη ενισχύουν τον ρόλο της Κύπρου στην περιοχή και ενισχύουν τις διμερείς σχέσεις, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφέροντας πως θα επιδιωχθεί μια ενδυνάμωση των σχέσεων στον τομέα της ενέργειας. Σε δηλώσεις του στο περιθώριο του σεμινάριο του ΚΕΒΕ και του Κυπρο-Κινεζικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου, και ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως οι επισκέψεις σε Ιορδανία, Ισραήλ και Παλαιστίνη που από τη μια αποδεικνύουν στην πράξη τις άριστες σχέσεις με όλα τα γειτονικά κράτη και από την άλλη ενισχύουν το ρόλο της Κύπρου ως εκπρόσωπος της ΕΕ στην περιοχή και ως το κράτος εκείνο που γνωρίζει τις ανησυχίες των κρατών της περιοχής και μπορεί να μεταφέρει αντικειμενικά την κατάσταση πραγμάτων σε επίπεδο ΕΕ. 

ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ: ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ - ΒΙΝΤΕΟΕλληνική γλώσσα: Η ανώτερη μορφή γλώσσας που έχει επινοήσει ποτέ το ανθρώπινο πνεύμα

«Ει θεοί διαλέγονται τη των Ελλήνων γλώττη χρώνται»

Η Αγγλική γλώσσα έχει 490.000 λέξεις από τις οποίες 41.615 λέξεις είναι από την Ελληνική γλώσσα.. (βιβλίο Γκίνες)
Η Ελληνική με την μαθηματική δομή της είναι...
η γλώσσα της πληροφορικής και της νέας γενιάς των εξελιγμένων υπολογιστών, διότι μόνο σ” αυτήν δεν υπάρχουν όρια.
(Μπιλ Γκέιτς, Microsoft)
Η Ελληνική και η Κινέζικη, είναι οι μόνες γλώσσες με συνεχή ζώσα παρουσία από τους ίδιους λαούς και…..στον ίδιο χώρο εδώ και 4.000 έτη. Όλες οι γλώσσες θεωρούνται κρυφοελληνικές, με πλούσια δάνεια από τη μητέρα των γλωσσών, την Ελληνική.
(Francisco Adrados, γλωσσολόγος).
Η Ελληνική γλώσσα έχει λέξεις

Μεγάλος ο κίνδυνος για Άνοια και Αλτσχάιμερ από φάρμακα κοινής χρήσης


Μεγάλος ο κίνδυνος για Άνοια και Αλτσχάιμερ από φάρμακα κοινής χρήσης

Τον κίνδυνο για άνοια και Αλτσχάιμερ μπορεί να αυξήσουν κάποια κοινά φάρμακα τα οποία δίνονται και χωρίς συνταγή γιατρού.
Σύμφωνα με μια αμερικανική έρευνα, τα φάρμακα αυτά (π.χ. με τις εμπορικές ονομασίες Nytol, Benadryl, Ditropan, Piriton κ.α.), που έχουν αντιχολινεργική δράση -οι ασθενείς με Αλτσχάιμερ έχουν έλλειψη ακετυλοχολίνης- όταν χορηγούνται σε μεγάλες δόσεις και για πολύ καιρό, φαίνεται να αυξάνουν τους κινδύνους νευρολογικής βλάβης και μάλιστα κινδύνους μη αναστρέψιμους.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...