Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου 2015

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΜΑΧΜΟΥΝΤ ΑΜΠΑΣ, ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

Γράφει ο Ιωάννης Αθαν. Μπαλτζώης*
Η επίσκεψη του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής πρόσφατα στην Αθήνα και βεβαίως η λίαν σημαντική ομόφωνη απόφαση της Ελληνικής Βουλής για την αναγνώριση Παλαιστινιακού κράτους, προκάλεσε το  ενδιαφέρον των Ισραηλινών ΜΜΕ, λόγω ιδιαίτερων σχέσεων φιλίας, συμμαχίας  και συνεργασίας που  έχουν αναπτύξει οι δύο χώρες Ελλάδα και Ισραήλ. Έχουν ενδιαφέρον και για μας,γιατί αποκαλύπτουν το πως σκέφτονται  και γενικά πως αντιλαμβάνονται οι Ισραηλινοί την σχέση μας και τις πολιτικές κινήσεις της Ελλάδος για ένα θέμα, που για τους Ισραηλινούς είναι το μείζων και το κυρίαρχο από της συστάσεως του Ισραηλινού κράτους σε όλους τους τομείς. 

Νέο «χτύπημα» της Μόσχας στην Αγκυρα

342
Σε μια κίνηση που αναμένεται να επιτείνει την κρίση στιςσχέσεις μεταξύ Μόσχας και Αγκυρας, η ρωσική κυβέρνηση υποδέχθηκε χθες με ανοικτές αγκάλες τον Σελαχατίν Ντεμιρτάς, επικεφαλής του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP). Καλωσορίζοντας τον φιλοξενούμενό του στο υπουργείο Εξωτερικών, ο Σεργκέι Λαβρόφ αναγνώρισε τον σημαντικό ρόλο των Κούρδων μαχητών στον αγώνα εναντίον του «Ισλαμικού Κράτους», τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ. «Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν Ιρακινοί και Σύροι Κούρδοι μεταξύ εκείνων που αντιστέκονται στο πεδίο της μάχης, απέναντι στην απειλή του «Ισλαμικού Κράτους» και άλλων ένοπλων, εξτρεμιστικών ομάδων», δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας. Προσέθεσε δε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να συνεργασθεί στενότερα με τους Κούρδους στον κοινό αγώνα εναντίον των τζιχαντιστών.

Κοτζιάς: Η αλλαγή συνθήκης για τη Frontex απαιτεί ομοφωνία

Κοτζιάς: Η αλλαγή συνθήκης για τη Frontex απαιτεί ομοφωνία
«Οι αλλαγές των συνθηκών γίνονται με διαφορετικέςδιαδικασίες απ’ ό,τι οι αλλαγές των κανονισμών, όπως εκείνου της Frontex», και «αυτό που δεν μπορεί να γίνει είναι να κρυφτεί μια αλλαγή της συνθήκης, που απαιτεί ομοφωνία και διακυβερνητική διάσκεψη, πίσω από την αλλαγή ενός κανονισμού», τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Γελοῖες τούρκικες προβοκάτσιες

γραφεία-DEB-081215
Τό περιστατικό τῆς 8ης Δεκεμβρίου 2015 ἀκούστηκε ἀρχικάσοβαρό. Κάποιοι εἶχαν σπάσει τά τζάμια τῶν γραφείων τοῦ κόμματος τῶν τουρκοφρόνων (DEB) καί ἀφοῦ μπῆκαν μέσα ἔγραψαν συνθήματα στούς τοίχους (ὑπογράφοντας ὡς ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ) καί προκάλεσαν ἀκόμη μερικές μικροφθορές. Σέ πρῶτο χρόνο λοιπόν πήγαμε κι ἐμεῖς ἐπιτόπου, μέ κάποιαν ἀνησυχία μήπως πράγματι κάποιος λιγόμυαλος ἀγανάκτησε μέ τήν προκλητικότητα τῶν Τούρκων καί ξέσπασε στά τζάμια τῶν γραφείων τους. Φυσικά κάτι τέτοιο θά ἦταν μεγάλη ἔκπληξη, ἄν ἀναλογιστεῖ κανείς τό κλῖμα ἐφησυχασμοῦ καί ἰδιώτευσης πού κυριαρχεῖ στήν ἑλληνική κοινωνία (καί) τῆς Θράκης, ἀλλά δέν μποροῦσε καί νά ἀποκλειστεῖ. 

Αγ. Παΐσιος: Σάλος με τις προφητείες για τον πόλεμο μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους

POLEMIKO-SKINIKO
Μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους οι εξελίξειςστο γεωπολιτικό παιχνίδι είναι ραγδαίες και ΝΑΤΟ, ΟΗΕ, Τουρκία και Ρωσία είναι σε κρίσμο σταυροδρόμι για τις μετέπειτα εξελίξεις. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναφέρονται στα social media στον Άγιο Παίσιο, πρόσφατα αγιοκαταταγή από το οικουμενικό πατριαρχείο και συσχετίζουν το γεγονός με τις προφητείες που του αποδίδονται για πόλεμο ανάμεσα στην Ρωσία και την Τουρκία.

Η πρώτη Πανορθόδοξος Σύνοδος εδώ και 1200 χρόνια ενδέχεται να ακυρωθεί στην Τουρκία

Εδώ και πενήντα χρόνια, η πρώτη Πανορθόδοξος  Σύνοδος, βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας, ενώ η τελευταία πραγματοποιήθηκε πριν από πάνω από χίλια χρόνια. Η «Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας» ή «Πανορθόδοξος  Σύνοδος 2016» που έχει προγραμματισθεί να συγκληθεί τον Μάιο του 2016, ενδέχεται να απειληθεί από την τρέχουσα διεθνή πολιτική.

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Γερμανίδα μετέφερε παράνομους μετανάστες απο τον Έβρο

Γερμανίδα μετέφερε παράνομους μετανάστες απο τον Έβρο
Μόνο για... τουρισμό δεν είχε έρθει στη χώρα μας μία 48χρονηΓερμανίδα, η οποία συνελήφθη να μεταφέρει με το αυτοκίνητό της 6 παράτυπους μετανάστες στην περιοχή Μάνδρα τουΈβρου. 

ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΓΕΝΝΗΘΗ!!!ΑΘΗΝΑ 25-12-2015.

Χριστός εγεννήθη!!! Ενσαρκώθηκε ο Λόγος τού Θεού από την κοιλία τής Ελληνίδος Υπεραγίας Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας, τής Μητρός ημών!!! Χρόνια πολλά, υγιή, ευλογημένα και ελληνικά!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...