Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2016

Βόρειος Κορέα: Μια ρεαλιστική ματιά στην δοκιμή βόμβας υδρογόνου


Βόρειος Κορέα: Μια ρεαλιστική ματιά στην δοκιμή βόμβας υδρογόνου
Η προ ημερών δοκιμή βόμβας υδρογόνου από το παρανοϊκό καθεστώς της Βορείου Κορέας, δοκιμή η οποία αμφισβητείται όσον αφορά την ισχύ και το είδος της θερμοπυρηνικής σύντηξης, προκάλεσε αναστάτωση και θορύβησε την διεθνή κοινότητα. Ο λόγος είναι προφανής, αφού μια βόμβα υδρογόνου είναι πολύ πιο ισχυρή από την ατομική βόμβα τύπου Ναγκασάκι-Χιροσίμα (έως 1000 φορές καταστροφικότερη) και μπορεί να εκτοξευτεί με μικρού έως μεγάλου βεληνεκούς πυραύλους που όντως διαθέτει η Βόρειος Κορέα. Ομως ας αναλύσουμε το γεγονός με περισσότερη ψυχραιμία και διεισδυτικότητα και εννοείται χωρίς την επιρροή των σιωνιστικών ΜΜΕ.
Παρά την ρητορική και την προπαγάνδα της Ουάσιγκτον, η λεγόμενη Δύση ή το ΝΑΤΟ δεν απειλείται από την Βόρειο Κορέα. Το πυρηνικό οπλοστάσιο της Πιονγκγιάνγκ, στον εύρος και την ισχύ που υφίσταται, είναι καθαρά αμυντικού προσανατολισμού. Οσο παρανοϊκή και αν είναι η ηγεσία της Βορείου Κορέας, γνωρίζει πολύ καλά ότι σε περίπτωση που αποτολμήσει ένα πρώτο πυρηνικό πλήγμα κατά οποιουδήποτε αντιπάλου, αυτό θα σημάνει και την εξαφάνιση της χώρας από τον χάρτη. Εφόσον λοιπόν η Πιονγκγιάνγκ δεν έχει αυτοκτονικές τάσεις, είτε έχει την βόμβα υδρογόνου είτε όχι, δεν απειλεί την εθνική κυριαρχία και ασφάλεια κανενός κράτους. Η πυρηνική απειλή της Βόρειας Κορέας προς τις ΗΠΑ, την Νότιο Κορέα ή την Ιαπωνία ισούται με μηδέν, κάτι βέβαια που γνωρίζει πολύ καλά η Ουάσιγκτον.
Είναι όμως όντως αληθής ο ισχυρισμός ότι οι πυρηνικές δοκιμές της Πιονγκγιάνγκ και το πυρηνικό της οπλοστάσιο θέτουν σε κίνδυνο την γενικότερη διεθνή πολιτική περί πυρηνικού αφοπλισμού και αντιβαίνουν στους κανόνες και ψηφίσματα του ΟΗΕ περί όπλων μαζικής καταστροφής. Ομως αυτός ο ισχυρισμός, αυτή η λογική ουδόλως βοήθησε το Ιράκ και την Λιβύη που κατηγορήθηκαν για παραβίαση των ισχυουσών συνθηκών για WMD (Weapons of Mass DestrucFon) να αποφύγουν την αιματηρή και αποσταθεροποιητική εισβολή των νατοϊκών και αμερικανικών στρατευμάτων. Εάν ο Καντάφι δεν είχε καταστρέψει οικειοθελώς τα όπλα μαζικής καταστροφής που διέθετε πιθανότατα ακόμη θα ήταν στην εξουσία, ενώ ο Σαντάμ αν όντως
διέθετε χημικό οπλοστάσιο δεν θα τόσο εύκολη η συντριβή του.
Η Ουάσιγκτον δεν ενδιαφέρεται για τον πυρηνικό αφοπλισμό της Βορείου Κορέας προς χάριν της ασφάλειας της διεθνούς κοινότητας, όπως βέβαια δεν ενδιαφέρθηκε και ποτέ αν ο Καντάφι ή ο Σαντάμ κατείχαν όπλα μαζικής καταστροφήςΟ στόχος της Ουάσιγκτον είναι ο αφοπλισμός, η εξουδετέρωση χωρών που αρνούνται να υποκύψουν στο σιωνιστικό σύμπλεγμα, που αρνούνται να παραχωρήσουν την εθνική τους κυριαρχία βορά στην ασύδοτη ελεύθερη αγορά, που αρνούνται να εκχωρήσουν τους φυσικούς τους πόρους στις σιωνιστικές τράπεζες και υπερεθνικές εταιρίες. Μικρές και αδύναμες χώρες οι οποίες δεν εκχωρούν οικειοθελώς την κυριαρχία τους στο διεθνές σιωνιστικό κεφάλαιο συντρίβονται ή γίνεται προσπάθεια εξουδετέρωσης τους προς όφελος της εκμετάλλευσης και καπηλείας τους εκ μέρους της Wall Street και του City.
Η αιτία δυσφήμησης εκ μέρους της Ουάσιγκτον και των σιωνιστικών ΜΜΕ του παρανοϊκού και τυραννικού καθεστώτος της Βορείου Κορέας δεν είναι η δοκιμή μιας πυρηνικής βόμβας ή η κατοχή όπλων μαζικής καταστροφής. Η αιτία είναι η μη υποταγή της Πιονγκγιάνγκ στους αμερικανοσιωνιστικούς σχεδιασμούς. Η Ουάσιγκτον θέλει πάση θυσία να διατηρήσει την πρόσβαση και την στρατηγική της θέση στην χερσόνησο της Κορέας, μια χερσόνησος που συνορεύει με την Κίνα και την Ρωσία και η οποία παρέχει την δυνατότητα στρατηγικής πίεσης σε αυτούς τους δυο σημαντικούς αντιπάλους της Νέας Παγκόσμιας Τάξης.
Γ. Λιναρδής


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/boreios-korea-mia-realistikh-matia-sthn-dokimh-bombas-udrogonou#ixzz3wqmIIyur

Δεν υπάρχουν σχόλια: