Παυλόπουλος σε Πούτιν: Καθοριστική η συμβολή της Ρωσίας στην αντιμετώπιση προκλήσεων

Παυλόπουλος σε Πούτιν: Καθοριστική η συμβολή της Ρωσίας στην αντιμετώπιση προκλήσεων
Με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, συναντήθηκε οΠρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στη Μόσχα, όπου πραγματοποιεί διήμερα επίσκεψη. Ο κ. Παυλόπουλος, κατά τη συνάντησή του με τον ρώσο ομόλογό του στην προεδρική κατοικία Νόβο -Ογκαριόβο στα περίχωρα της Μόσχας, τόνισε ότι «η Ελλάδα θεωρεί καθοριστική τη συμβολή του ρωσικού κρατους και του ρωσικού λαού, στην αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων που αντιμετωπίζει όλος ο κόσμος».
«Οι προκλήσεις δεν αφορούν μόνο την οικονομία, αλλά τον άνθρωπο και τη δημοκρατία», σημείωσε και πρόσθεσε:


Οι όποιες διαφορές ανάμεσα στη Ρωσία και την ΕΕ θα λυθούν το συντομότερο δυνατόν με βάση τις θεσμικές διαδικασίες.
Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε ότι με την επίσκεψή του στη Μόσχα εγκαινιάστηκε το αφιερωματικό έτος Ελλάδας- Ρωσίας 2016 και κάλεσε τον κ. Πούτιν να επισκεφθεί την Ελλάδα εντός του έτους.
Από την πλευρά του, ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Μόσχα .Τόνισε, μάλιστα, ότι στο πλαίσιο του έτους Ελλάδος- Ρωσίας θα πραγματοποιηθούν 37 εκδηλώσεις στις δύο χώρες. Ο κ. Πούτιν σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι ένα φιλικό κράτος με το οποίο η Ρωσία εχει μοναδικούς ιστορικούς δεσμούς.
Ανταπαντώντας ο κ.Παυλόπουλος σημείωσε ότι οι εκδηλώσεις για το έτος Ελλάδας - Ρωσίας μπορούν και πρέπει να κάνουν ακόμη πιο στενές τις διακρατικές σχέσεις και τους δεσμούς ανάμεσα στους δύο λαούς.
Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα να τερματιστεί ο πόλεμος στη Συρία να εμπεδωθεί η ειρήνη και να υπερασπιστεί ο άνθρωπος, από τις τρομοκρατικές επιθέδεις του Ισλαμικού Κράτους που διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

newpost

Σχόλια

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ