Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2016

Στοκχόλμη: Δεκάδες μασκοφόροι επιτέθηκαν σε μετανάστες

Δεκάδες μασκοφόροι άνδρες, οι οποίοι πιστεύεται ότιανήκουν σε εθνικιστικές οργανώσεις πραγματοποίησαν μια σειρά επιθέσεων κατά μεταναστών στο κέντρο της σουηδικής πρωτεύουσας, Στοκχόλμης, κατά τη διάρκεια της νύχτας, εν μέσω των αυξανόμενων εντάσεων για την πολιτική της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό ζήτημα.
Η αστυνομική παρουσία έχει αυξηθεί στη Στοκχόλμη καθώς ειδικές δυνάμεις έχουν εξαπλωθεί στην πόλη και ελικόπτερα περιφέρονται πάνω από τους δρόμους.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του σουηδικού «aftonbladet», περίπου  100 άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπά τους σάρωσαν την Παρασκευή το απόγευμα την πλατεία, ένα δημοφιλές σημείο συγκέντρωσης των μεταναστών.
Ο δικτυακός τόπος των ακροδεξιών «Nordfront» διέψευσε ότι συμμετείχε σε αυτές και ανέφερε ότι ‘περίπου 100 χούλιγκαν’ άλλων συλλόγων της Στοκχόλμης συγκεντρώθηκαν για να τιμωρήσουν τους εγκληματίες που προέρχονται, κυρίως, από χώρες της Βόρειας Αφρικής.
Ενώ η Σουηδία είχε εκφράσει εξαρχής μια θετική στάση για τη μετανάστευση, πρόσφατα άλλαξε τακτική, λόγω των βιαιοτήτων που παρατηρήθηκαν στη χώρα, κυρίως κατά των γυναικών, και αποφάσισε να αλλάξει τακτική με πρώτη απόφαση την απέλαση περίπου 80 χιλιάδων μεταναστών.
--
               

Δεν υπάρχουν σχόλια: