Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2016

Δεν είχαν το ΘΕΟ τους οι βλάσφημοι ΙΕΡΟΣΥΛΟΙ! Έπαθε ΣΟΚ ο ιερέας με αυτό που αντίκρισε μόλις μπήκε στην εκκλησία που βρίσκεται στην…Ελληνοαλβανική μεθόριο!


ekklisia-1

Οι ιερόσυλοι όχι μόνο…“ρήμαξαν” την εκκλησία και απέσπασαν σπουδαία κειμήλια, αλλά έκλεψαν μέχρι…και τον επιτάφιο(;).
Σπουδαία θρησκευτικά και ιστορικά κειμήλια άρπαξαν ιερόσυλοι από τον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής του χωριού Ορεινό, στον δήμο Πωγωνίου, ενώ δεν δίστασαν να διαρρήξουν και ένα κλειστό σπίτι. Συγκεκριμένα, οι ιερόσυλοι, τους οποίους αναζητεί η αστυνομία έκλεψαν δύο παλιά ευαγγέλια, τον επιτάφιο, το άγιο δισκοπότηρο, έναν σταυρό, μία μεγάλη εικόνα το Ιησού από την Ωραία Πύλη, καθώς και δύο παλιά λάβαρα.
Το Ορεινό βρίσκεται στη γραμμή των συνόρων με την Αλβανία και η πρόσβαση στον οικισμό είναι εύκολη από τη γειτονική χώρα, μέσα από μονοπάτια. Μοναδική κάτοικος του χωριού είναι η κτηνοτρόφος Σοφία Δημητρίου, η οποία αρχικά αντιλήφθηκε πως είχε γίνει διάρρηξη σε κάποιο κλειστό σπίτι και η πόρτα από το ξωκλήσι ήταν ανοιχτή. Στη συνέχεια ειδοποίησε την αστυνομία και όταν οι άνδρες της σήμανσης έφτασαν στο χωριό, είδαν ότι είχε παραβιαστεί και ένα παράθυρο του ναού. Ο ιερέας της ενορίας, πατέρας Θεοφάνης, δεν πίστευε στα μάτια του όταν κλήθηκε από την αστυνομία να έρθει στην εκκλησία και την είδε ”ρημαγμένη” όπως ανέφερε σε ενημερωτικό μέσο.
Τον τελευταίο καιρό, οι ιερόσυλοι έχουν γίνει πονοκέφαλος για τους κατοίκους και την αστυνομία. Ο ένας μετά τον άλλον, οι ναοί, ειδικά στον ακριτικό δήμο Πωγωνίου, μπαίνουν στο στόχαστρο των κακοποιών. Ο πατέρας Θεοφάνης αποκαλύπτει ότι αν και οι περισσότερες εκκλησίες έχουν συναγερμό, αυτό δεν λειτουργεί αποτρεπτικά για τους ιερόσυλους, καθώς σε πολλές περιπτώσεις, έβαλαν αφρό στη σειρήνα και δεν ενεργοποιήθηκε. Οι λιγοστοί ακρίτες και οι ιερείς των ενοριών της περιοχής, οι οποίοι καθημερινά δίνουν αγώνα με την ανασφάλεια για να κρατηθούν στον τόπο τους, ζητούν προστασία από την πολιτεία.
*Φωτο αρχείου
makeleio.gr
Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...