Ανακατεύουν την τράπουλα για το κυπριακό

Ανακατεύουν την τράπουλα για το κυπριακό
Λευκωσία: Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν, σε έκθεση του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ,  εκτιμώντας πως υπάρχουν «ενθαρρυντικές προοπτικές για την έγκαιρη λύση», κάλεσε τους διεθνείς εταίρους της Κύπρου να στηρίξουν την εν εξελίξει προσπάθεια. Παράλληλα, στη χθεσινή πρώτη, για το 2016, συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον κατοχικό ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, αποφασίσθηκε να αρχίσει η συζήτηση όλων των κεφαλαίων.

Στα πλαίσια αυτά αναμένεται ότι θα ανοίξει ο δρόμος για συζήτηση δυο σημαντικών κεφαλαίων, του εδαφικού και της ασφάλειας. Η ε/κ πλευρά επιδιώκει τη συζήτηση του εδαφικού θεωρώντας πως έτσι θα διευκολυνθεί και το περιουσιακό. Την ίδια ώρα, η ε/κ πλευρά θεωρεί χρήσιμο να συζητηθεί και το θέμα της ασφάλειας- εγγυήσεων πριν τη σύγκληση, όταν και όποτε αυτό προκύψει, διεθνούς διάσκεψης.

 Η χθεσινή συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Μουσταφά Ακιντζί, που κράτησε σχεδόν τέσσερις ώρες, επικεντρώθηκε στα θέματα που εκκρεμούν και είναι αρκετά ενώ συζήτησαν και το περιουσιακό, επιβεβαιώνοντας τις διαφορές τους.

Ταυτόχρονα στο παρασκήνιο υπάρχουν προετοιμασίες για τα όσα θα διαδραματιστούν στο Νταβός ( 20-23 Ιανουαρίου), με τον Έσπεν Μπαρθ Άιντα να επιδιώκει να είναι εκεί «ο διευθυντής της ορχήστρας». Προσπάθεια του θα είναι να γίνουν πολλές διμερείς επαφές μεταξύ των πρωταγωνιστών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ «Φ» - See more at: 
http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/293345/anakateyoun-tin-trapoula-gia-to-kypriako#sthash.1EuTb4rT.dpuf

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις